Atac de schizofrenie in plin centrul Clujului


O sumedenie de afişe lipite unul lângă altul, au împânzit oraşul de pe Someş ieri sau azi . Mesajul e de-a dreptul schizofrenic. După cum se ştie, schizofrenia este definită ca şi capacitatea de a crede concomitent, în două lucruri diametral opuse. Iată-le:

Cel din stânga este al unui „outfit” mizerabil care ne îndeamnă cu litere mari să emigrăm în Canada, pentru a  ne „schimba viaţa spre mai bine”.  E absolut criminal îndemnul adresat cetăţenilor de a-şi părăsi ţara. Sunt alţii care se îmbulzesc în ea şi din experienţa trecutului vorbind, o ţară puternică, paşnică şi bună este una cât mai omogenă dpv etnic şi religios, iar ăştia ne îndeamnă să plecăm. Sunt curios cine-s nenorociţii care fac bani din pustiirea ţării de români.

Măcar nu promit decât că viaţa clienţilor lor se schimbă „spre” mai bine şi nu „în” mai bine. Diferenţe semantice, eh ?

Cel din dreapta ne cheamă însă la concertul Aerosmith (nişte rockeri trecuţi din State) şi-atunci nu poţi să nu te întrebi cui vor ăştia să vândă bilete, dacă tineretul e convins să plece ? Evident, ambele afişe se adresează aceleiaşi categorii de vârstă, oameni sub 35 de ani.  Dacă prea mulţi ascultă de cei din  stânga, cei din dreapta vor rămâne şomeri.  Personal aş fi încântat să-i văd şi pe unii şi pe alţii, bătând străzile !

Bazat pe ce spun alţii care trăiesc acolo, sau care s-au reîntors acasă, lucrurile nu-s roz deloc.  În vreme ce Canada e o ţară frumoasă, locuită de oameni plăcuţi şi hazoşi, nici ea nu e scutită de influenţele ce vin de la sudul graniţei ei: imigrare ne-controlată, amalgamarea culturii originale Canadiene cu gunoiul provenit din Hollywood şi-n general un stat autoritar orwellian în care te temi sincer să fi tras pe dreapta de poliţie. Mie unuia mi-a fost dat să am numai experienţe plăcute în Canada, de câte ori am vizitat-o. Până şi poliţista de frontieră mi-a zâmbit înţelegător, când i-am recitat numărul greşit al maşinii, căci aveam trei şi se mai iscau confuzii..  Dar asta era atunci.

Între timp ne-am re-întors şi nimeni şi nimic nu ne va mai urni din România.  Să pleci acum în căutarea unei vieţi mai bune, complet cu rate pe 30 de ani în cazul fericit, e o prostie uriaşă.  Aici, de bine de rău, avem un acoperiş al nostru peste capete şi o familie care ne va ajuta la greu. Suntem  un arhipelag stabil de insuliţe inter-conectate.  Dincolo eşti izolat şi singur, lipsit de orice sprijin, precum beţigaşul ce pluteşte în bătaia valurilor, vulnerabil la orice ameninţare într-o societate complet străină ţie.  Doamne pazeste sa i se para vre-unui functionar zelos ca ceva ar fi in ne-regula cu odraslele Dvs. si viata vi se va schimba imediat si ireversibil in rau.

În concluzie, duşmanii românilor sunt proşti şi dau în bară în mod monumental, după cum s-a văzut mai sus. Ar fi mai mare păcatul să le cădem în plasă – nu mai bine, stăm acasă?

48 răspunsuri

  1. nu doar atât, şi internetul este înţesat de tot soiul de mesaje de plecare exact în statele vorbitoare de limba engleză care au nevoia cea mai mare de sclavi: SUA, Canada, Australia, Noua Zeelandă.
    doar laşii pleacă sau se bucură că au plecat şi se mândresc că nu vor mai veni niciodată.
    ţările sunt frumoase doar vizual, meritând vizitate pentru idei arhitectonice. în rest, e o prostie cruntă să îţi doreşti să fii sclavul ălora.

    • cum de n-o fi o prostie crunta sa iti doresti sa fii sclavul oamenilor de afaceri tigani care controleaza practic tara la ora asta?…afara esti adoptat cumva, si cu munca iti faci un rost, dar ‘acasa’ la tine sa fii sluga la tigan nu e mai greu oare?…sau tu nici nu realizezi cine sint patronii si sclavii ‘acasa’?…

      Chiar cu totii sa fie ? Sa nu exageram! Eufrosin

      • eu nu vorbeam despre cei care îşi doresc (din diverse motive) să fie sclavi la ţigani.
        eu vorbeam despre românii normali.
        cât despre faptul că sunt ţigani „oameni de afaceri”: sunt acolo pentru că unii ca tine au întors spatele şi şi-a pus palma în fund şi au fugit mâncând pământul de frica ţiganilor. dacă ai fi rămas în România, poate că făceam ceva împreună, dar aşa…
        sau tu ai impresia că jidanul e mai cumsecade decât ţiganul?…

    • http://totipentruromania.blogspot.com/

      Unitate sau nimic !!!!

      „Patriotismul nu este numai iubirea pământului în care te-ai născut ci, mai ales, iubirea trecutului, fără de care nu există iubire de ţară.”
      Mihai Eminescu

  2. dresaj si Manipulare in masa …. razboi psihologic….

  3. Doamne ajuta Eufrosine

    Vin cu o cerere off-topic: as vrea sa aflu parerea ta ref. la un eveniment care vad ca nu a facut prea multe valuri in presa: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7322001-seful-cia-primit-traian-basescu.htm

    Cred ca a venit sa se asigure de cooperarea deplina a Romaniei in toate cele ce vor urma si nu vor fi lucruri bune. Axa Washington-Bucuresti-Londra, a devenit realitate. Mai e si dorinta de a se asigura ca astia vor ramane la putere in fata manifestatiilor imense ce vor avea loc in vara asta. – Doamne ajuta! Eufrosin

  4. De multe ori ma gandeam sa plec si eu macar asa pentru un an doi … ce bine imi pare ca nu am facut-o …

    Acum 7-8 ani ma gasisem cu un fost coleg de armata … se stabilise in Canada dar a venit inapoi. Mi-a spus … sa stii ca eu nu mai pot sta acolo … e iadul in Canada nu mai crede nimeni in Dumnezeu acolo … toti sunt porniti impotriva crestinilor, mi s-a plans el …

    Nu prea stiam ce sa cred atunci … nici nu cunosteam prea multe aspecte … in plus tipul nu era ortodox … nu mai stiu ce era … cred ca adventist … nu conteaza … idea e aceea ca daca pana si un adventist vede ce e acolo … e clar … treaba nu sta bine deloc pe la ei

  5. Pentru toti cei care se gandesc sa plece din tara le sugerez sa se gandeasca de doua ori inainte sa o faca. In primul rand veti fi asemeni unui copac care-l scoti din radacina pentru a-l muta in alta parte, adica n-o sa va simtiti niciodata acasa in noul pamant – si asta doare crunt. Apoi dintre toti cei care ajung in noua lor patrie le pot prezice ca viata lor se va schimba dramatic cel putin la 50% dintre ei, ma refer la cei cu familie care se vor desparti, copii care vor apuca calea drogurilor. Aproape toti ajung sclavii banilor, vor munci zi si noapte pentru a avea mai mult si a plati ratele la banca in timp ce timpul va trece pe langa ei. O sa va treziti dupa 10-15 ani ca de fapt v-ati ales doar cu munca, poate si cu familia destramata, cu sanatatea zdruncinata si n-o sa mai vreti altceva decat sa va intoarceti acasa.
    Doamne ajuta.

    • In Romania e mai bine , da ! ???Cand esti dezamagit in strainatate iti cauti o scuza; iar in Romania cand nu ai ce si unde lucra te doare undeva de cumnati, verisori si alte neamuri …parintii iti spun, nu- i asa : „trebuie sa faci si tu ceva, nu mai poti sta pe capul nostru” ! Deci e foarte bine !!

      Cred ca trebuie facuta disctinctia intre Canada- America si Europa; eu sunt in Franta si nu ma simt dezradacinata , ma simt chiar foarte bine: merg la biserica romaneasca, telefonez gratuit in romania etc etc nu ma scuipa nimeni pe strada , nu ma tutuieste nimeni in magazin …Nostalgia poate fi o capcana !

      Dar de niscai’ maghrebieni inca nu te-ai lovit la modul serios? Stii ce-ai pati din partea guvernului, chiar de-ai scapa nemolestata de catre ei, daca ai indrazni sa te aperi! Auzi colo’ motiv pentru ruperea de tara: „telefoneaza gratuit in Romania”!! 😦 – Eufrosin

      • dacă chiar ţi-e dor de o flegmă de la noi, produsă de borâturi de ţigani, îţi recomand o vizită în Marsilia. îţi vei da seama că oricât de mare e Ioropa asta, nomazii ştiu să scuipe oriunde… :P:P

      • Rozita, eu sunt roman si imi pasa de tara mea de aceea zic ca la mine in tara este mai bine pentru ca doar aici ma simt acasa. Tu daca zici ca nu te simti dezradacinata s-ar putea sa nu fi romanca, poate doar cu numele, sunt destui pe internet care se dau mari romani dar ei defapt sunt copiii si nepotii alogenilor si bolsevicilor care ne-au distrus tara. Iar mizerie este destula si in Franta, m-am lamurit si cu aia.

  6. Ce e rau in a incerca sa traiesti mai bine, chiar si in Canada? In prezent, Romania este o tara complet falimentata, condusa de un sef mafiot si gasca lui, care controleaza absolut orice. Daca cineva poate pleca de aici si sa traiasca decent in alta parte, cu atat mai bine. Macar nu mai plateste taxe pentru a se imbogati personaje sinistre precum basescu, udrea sau vladescu.

    Parca si in turnul lui Babel au incercat unii sa traiasca mai bine, dar n-au ajuns foarte departe. Neamurile nu sunt date de Dumnezeu pentru a fi imprastiate. Cine incearca asta, face treaba spurcatului. Eufrosin

  7. Eufrosin, eu te-am mai felicitat pentru hotararea de a te intoarce, dar vreau sa o mai fac inca odata, si sa-ti reiterez sentimentul de adminratie fata de aceasta decizie. Oricat de greu si de urat ar fi acasa, esti totusi ACASA. Intre famile, neamuri, si ortodocsii tai, asa cum suntem, mai buni sau mai rai, mai credinciosi sau mai putin credinciosi, macar vorbim cu totii aceeasi limba.

    Domnul sa te lumineze in continuare sa ramai pe aceeasi poztie verticala pe care o vad pe site si sa-ti ajute tie si familiei tale in tot ce va propuneti.

    Doamne ajuta!

    Multumesc – Oricat de greu ar fi acasa, numai urat nu e! Doamne ajuta! Eufrosin

  8. legile femosan … se poate CERE iesirea tuturor oamenilor de afaceri din POLITICA si fiecare sa doneze din AVERE cat CONSIDERA ptr. a nu se continua cu acest GENOCID !

  9. Salut,
    Oameni buni eu din Canada vreau sa ma intorc ACASA!Sunt (inca) aici de vreo 18 ani si m-am lamurit.Motivele intorcerii: (1) Aceeasi abureala ca si in tara doar ca este in alta limba(franceza sau engleza).(2)Vin timpuri grele si e mai sigur ACASA.(3)Situatia economica a Canadei este OK(unde stau eu) dar valul viitor ne va inghiti pe toti.Economia de aici depinde 90% de SUA si asa ca intelegeti ce spun.(4)Canada nu este locul potrivit sa-ti cresti sanatos copiii:imoralitatea e politica de stat,nu au cultura lor proprie(doar kitch americanesc),mancarea este foarte proasta,si doar munca non-stop te prosteste(asa cum te vor papu$arii planetari)..etc

    • @nea Anderthal, te inteleg ce zici. Cateva paranteze:
      – situatia economica a Romaniei nu a fost niciodata OK, momentan e dezastruoasa;
      – la noi momentan imoralitatea e politica de stat si in plus, politica de stat e complet imorala;
      – noi mai avem (inca) propria cultura, dar suntem foarte mari amatori de kitch, atat USA-made, dar mai cu seama tiganesc, turcesc, etc.
      – mancarea este foarte proasta, foarte scumpa. Daca vrei o schimbare in privinta asta, Italia e locul potrivit. Sau Japonia, dar acolo este radical scump;
      – munca multa e grea, corect, dar e mai ok sa fii platit civilizat pt munca multa, decat sa rabzi foame pe munca putin, cum se practica intens pe la noi…
      Daca astea sunt in regula, hai acasa.

  10. Are dreptate Eufrosin, nu e deloc roz in Canada. Si asa cum mai spunea cineva te simti ca un dezradacinat, pentru ca asta esti. Nu va lasati pacaliti, NU IMMIGRATI IN CANADA.
    Nu plecati din Romania, ca tot mai bine este acasa decat printre straini. …

  11. Pentru toti cei de acasa cat si pentru cei plecati din tara

  12. de ce ar trebui să ne mire asta!? e ceva absolut normal, un alt punct bifat pe agenda noii ordini mondiale: amestecarea popoarelor, pierderea identității și până la urmă chiar a limbii sau a religiei …

    devii venetic, fără neam și țară, fără un loc al tău, te muți după cum bate vântul și după cum apar sursele de profit … turma ideală de bizoni pe care o va paște în satul global ciobanul cu coarne universal …

    am mai spus-o tot pe blogul ăsta în altă parte, pe direcția asta, amestecarea popoarelor, românia cred că e în capul listei pe masa experimenelor globaliștilor … vor să vadă cât de departe pot merge până se rupe liniștea socială … strâng șurubul … mai tare, mai tare … stă să crape? STOP …

    cum zice în broșurica aia cu planul globaliștilor, protocoalele înțelepților sionului? o duc rău? păi mai strângem șurubul … protestează? mai mult … încep să ia măsuri reale și să încerce să scape de noi? NE OPRIM … punem în aplicare următoarea varianta de pe listă …

  13. Cu siguranta o duc greu multi in Canada, dar cei pe care ii stiu eu plecati acolo, o duc excelent. E o optiune pt unii, pt mine nu, prefer sa stau in a noastra minunata tara. Probabil pt familie si prieteni, ca alt motiv chiar nu prea poti gasi. Ar mai fi si peisajele, dar iata ca in curand nu mai vezi peisajele de PET-uri. Nu mai stiu cand am vazut ultima data o bucatica de parau fara gunoaie…
    Nu prea vad care e problema cu concertul Aerosmith, sunt o trupa excelenta (de astia ma gandesc ca nu zice nimeni ca sunt satanisti). Adaugarea de „trecuti” e malitioasa, nejustificata si lipsita de respect. Si Garcia Marquez e batran, asta il catalogheaza ca un scriitor „trecut”?

    Garcia Marquez nu e numai un scriitor batran, ci un pervers sexual batran deasemenea! Il citeam pe nerasuflate, mi-a luat ani de zile sa-mi dau seama de asta. – Eufrosin

    • nici de Bobby Fischer nu a zis nimeni că era împotriva bisericii, aşa că de ce ne mai miră că unele sunt bune, altele nu…

    • O fi, nu il cunosc personal pe dl. Marquez, dar prin prisma creatiei sale pot afirma ca e un varf al literaturii contemporane. Mie nu mi-a luat decat cateva luni sa il citesc si sa il recitesc. Si o sa mai fac asta de cateva ori. Ce face acasa la el, nu cunosc, nu sunt prea interesat.
      Zic doar ca varsta nu iti anuleaza calitatile musai. Cardinalul Wojtyla nu era musai tinerel cand a devenit Papa, dar e probabil cea mai importanta figura religioasa a secolului.

      Ei, dar nu e deloc totuna un preot sau un artist batran, fata de un chelios cu plete si burta de 60 de ani, nostalgic dupa ce a fost odata! – Eufrosin

      • Nostalgia face parte din noi. Nu cred ca e condamnabila, pacat, etc. Probabil doar cei care nu au trait nimic in viata nu detin asemenea sentimente.

        Dar si aceasta trebuie sa fie pentru cele de folos sufletelor noastre, altfel e paguboasa. E preferabil sa deplangem greselile tineretii, in loc de-a fi nostalgici dupa ele.- Eufrosin

    • „Les mémoires de mes putains tristes „, cu toate astea , e foarte bine scrisa , dar finalul cartii il absolva , e f sensibil …nu stiu daca e mai pervers decat altii care se cred normali.

  14. Cine vorbeste de greseli? Nostalgia poate insemna foarte bine dorul de senzatiile si trairile dintr-un anume moment. Nu regrete pentru o greseala musai.

    UIte eu regret ca am pierdut vremea cu stilul de viata „rock”, cand puteam face atatea lucruri cu adevarat folositoare in loc. A gresi insa e omeneste, dar a nu invata din ele, e dobitoceste.- Eufrosin

    • Eu regret doar ca nu am invatat mai mult pian si ca nu am ascultat jazz de cand eram mic. Nostalgia e una, regretul e alta.
      Ce ti-ai fi dorit sa faci in loc sa „iti pierzi vremea cu stilul de viata rock” (nu stiu exact ce o fi insemnand pentru tine) ?

      Sa fi invatat inca doua limbi straine, sa mai fi terminat o facultate, sa fi aprofundat un hobby, sa fi citit carti, cam asta. – Eufrosin

  15. Nu stiu ce fel de viata rock ai dus tu, dar pe mine nu m-a impiedecat deloc de la treburile pe care le-ai enumerat. E drept, hobbyul meu preferat s-a dovedit a fi chitara (si bassul, si pianul), deci legat nitel de rock. Si tenisul.
    Nu vad in ce fel ar trebui sa interfereze „viata rock” (poate ne descrii ce a insemnat asta pentru tine) cu cititul, cu studiatul. Nu prea cunosc amatori de rock care sa nu citeasca…

    A insemnat timp pierdut si bani cheltuiti ascultand si incercand sa emulez rahatul ala. De citit am citit mult, dar se putea si mai mult, daca nu-mi pierdeam vremea cu „rockul”. – Eufrosin

  16. Ce inseamna „sa emulez rahatul ala”? Ce sa emulezi? De ce sa emulezi ceva?

    • Vicuse, hai că eşti tare… tu te numeşti rocker??? hahahahahaha!!!
      pe deasupra, văd că eşti şi foarte încăpăţânat, băiete. ţi s-a căşunat rău pe Eufrosin.
      tu ai impresia că îşi va schimba el gândul? că va declara că nu îi pare rău după „anii pierduţi cu rockul”? te înşeli băiete! cu cât îl vei stresa mai tare, cu atât se va îndârji în lupta lui, pentru că el vede această şaradă a ta ca pe o imixtiune a răului, cu care el „este încercat”.
      bagă-ţi minţile în cap; dacă ai ceva de spus, spune, dacă nu, lasă omul în pace să creadă ce vrea, doar e viaţa lui, nu a ta.
      (îmi placi într-o oarecare măsură pentru că semeni cu mine tânăr: încăpăţânat să îşi demonstreze întotdeauna şi oricui, fără a ţine cont de evidenţe, că are dreptate)
      hai noroc!

      • Razvratite, unde vezi tu ca io ma numesc rocker? Ce e aia? Daca am Dream Theater si Guthrie Govan pe iPod momentan sunt rocker? Atunci da.
        Da, mi s-a casunat rau pe Eufrosin si mai nou si pe blogul tau. Diferenta este ca desi amandoi delirati intens, Eufrosin are si niste sclipiri de umor si mai stie in plus si sa lege niste fraze inteligibile. Sunt sigur ca ii pare rau dupa anii pierduti cu rockul, dupa anii in care a muncit in USA, dupa anii in care nu a avut pusca acasa, etc. Ma bucur oarecum malitios (eu fiind pe axa raului, dupa cum se subintelege) ca si-a risipit cei mai frumosi ani din viata cu ceva regretabil. Pentru ca nu imi place de el. Dar deloc. Sub nici o forma nu il conving sa isi schimbe ideile, la 40 si ceva de ani, foarte mici sanse. Si recunosc, mi se rupe total. Poate doar incerc sa inteleg care o fi declicul care transforma mintea oamenilor intr-o mixtura bizara de habotnicism, rasism, frustrare, teoria conspiratiei.

        Despre ce vorbesti stimabile? Care rasism, ai gasit pe undeva in blogul asta indemnuri la starpirea altora? De ce nu citesti mai bine eticheta „Unguri”, apoi mai povestim? Cat despre „teoria” conspiratiei, e absolut penibil sa mai crezi in ea, cata vreme faptele conspiratiei ne pleznesc peste nas! Chiar atat de modelati de tembelizor am devenit? – Eufrosin

        Nici tu nu imi placi, deloc deloc. Si vazand care e treaba cu blogul tau, imi dau seama ca probabil singurul om mai diferit de mine cu exceptia ta, o fi Eufrosin. Suntem atat de diferiti, incat tind sa cred ca exista si alte fiinte inteligente (vorba vine) in afara de homo sapiens (asta fiind eu). Stiu ca tu esti ferm convins ca esti urmasul Dacilor, ma gandesc ca inca esti minor si nu ai terminat cu istoria. Daca tu iti poti urmari arborele genealogic mai departe de bunicul tau, sunt total socat. Ma gandesc ca inca nu ai aflat despre cei care au mai lasat niste ADN prin tara asta: romani, celti, cumani, pegenegi, tatari, mongoli (o, da), unguri, evrei, armeni, greci, si inca 1001 de neamuri. (editat pentru impolitete – Eufrosin) De unde stii tu cat procentaj din tine e dac si cata mostenire genetica e Genghis-Han-based?
        Nu ca ar aparea ce spun eu aci, dar cam asta e parerea mea. Nu pot sa zic „hai noroc”, nu sunt total sigur ca norocul si invataturile biblice merg mana in mana.

        Cum se face ca toti astia care inca nu v-ati dumirit pe ce lume traiti, repetati aceleasi stereotipuri ? Te iei de razvratit care intelege pe ce planeta traieste, in ciuda faptului ca aveti ceva in comun (pasiunea pentru muzica), dar fara argumente, numai cu acuze. Iti garantez ca el nu si-a format parerile despre lume pe Discovery channel. E culmea ca toti astia va mai credeti si „luminati”, „deschisi la minte”, „progresisti”! Sugerez o revizuire radicala a surselor de informare. In timp, exista sperante ca aceasta sa duca la revizuirea conceptiilor. – Eufrosin

        • Corect, rasist e incorect… Scuze.
          Despre ce stereotip vorbesti?
          Ce argumente sa aduc? Pentru ce era de adus argumente? Nici nu ai raspuns la intrebarea mea despre ce insemna pentru tine emularea a nu stiu ce. Nu ma luam de razvratit, doar ca nemultumeste tonul lui. „Baiete”. Si mai cenzurezi posturile oamenilor pentru impolitete… Da, razvratitul poate nu si-a format parerile despre lume pe Discovery Channel, hai sa vedem pe ce isi bazeaza parerile:
          – pe un mail in care is se explica lui ce e facebook si cat e de nociv;
          – pe site-ul pacbell.net;
          – revista Capital 🙂
          – Mediafax, etc.
          Nu ma intereseaza personajele care au ca idoli pe Zelea Codreanu.

          Atunci de de esti atat de activ pe-acilea in timpul orelor de servici, chiar nu ai pacienti de tratat? Iar Capitanul nu este un „idol”, ci un erou al neamului romanesc. – (nb)

          Sunt de acord ca e o cantitate infinita de informatie. E foarte usor sa zici ca numai informatia ta e cea adevarata, restul sunt facaturi. Asta faceti voi doi, asta fac majoritatea religiilor, asta facem probabil toti.
          Deschis la minte sunt. Luminat? Nu stiu.
          Imi place sa vad cum te indarjesti tu, in maturitatea ta de om trecut prin toate, inclusiv prin „viata rock”. Si mai nou si razvratitul 🙂

          Nu vei avea satisfactia de a vedea „indarjirea” mea. Eu nu am timp si nici chef sa argumentez cu cei care in ciuda evidentei, insista sa se agate de platitudinile lor, agatand etichete (anti-asta si anti-ailalta), pe oricine nu e de acord cu ei. Noroc ca am posibilitatea sa editez mesajele, altfel as permite acuzele astea nedrepte sa stea in picioare. E mai simplu asa, decat sa te documentezi, nu ? – Eufrosin

          • Sa inteleg ca te dispera contra-opiniile? Pai de ce nu as fi activ, imi ia un minut sa citesc un articol din asta si vreo 30 secunde sa raspund. Per total vreo 5 minute pe zi, cat mi-a luat sa ma spal pe dinti mai inainte. Nu am pacienti de tratat. Am cod de scris, dar repet, imi ia prea putin timp sa ma distrez aici.

            Har Domnului, ma speriasem ca ai fi doctor! Cu codul ca si cu ideile tale, poti gresi , caci macar nu moare nimeni! Eufrosin

            Da, si acum ii sunt recunoscator Capitanului pentru admiratia sa fata de nazism, asta e adevarat patriotism.

            Ai petrecut vre-odata 3 minute ca sa te gandesti care ar fi fost fata Romaniei si a intregii Europe astazi, daca nu bolsevicii castigau razboiul ? – Eufrosin

            Pai am avut deja satisfactia, mersi. Eu inteleg ca nu ai timp sa argumentezi cu cei care nu sunt de acord cu opiniile tale, dar cu cei care sunt de acord se mai cheama argumentare? Platitudine e o chestiune subiectiva. Mie mi se poate parea o platitudine o parere despre ACDC. Celui care o exprima poate nu. E o platitudine sau nu? Nu stiu. Etichete agatam toti. Tu etichetezi linistit oamenii in satanisti, de exemplu. Fara sa ii cunosti. Inseamna ca se poate.

        • să înţeleg că toţi ceilalţi oameni sunt la fel ca tine.
          şi neamurile lui Eufrosin şi ale mele şi ale altora care au creier în cap mai mult decât toată mâncarea pe care ai înghiţit-o până acum degeaba…
          tu crezi că eşti homo sapiens? te înşeli. eşti homo stupidus, homo tembelus, homo spălatus pe bostanus (că creierus nu ai).
          ca să înţelegi de ce străbunicul meu nu a considerat o evreică roşcată interesantă de dus în pat ar fi trebuit să înţelegi modul în care se reproduc cei pe care îi aperi (degeaba). dacă străbunicului meu i s-ar fi părut o ovreică interesantă, aş fi fost şi eu mutilat, nu doar el, bunicul şi tatăl meu. iar din câte îmi aduc aminte, sunt întreg.
          cât despre anti-semitism… eşti atât de neted pe materia aia apoasă din tărtăcuţa ta încât nici termenii nu îi cunoşti decât de la tembelizor. aşa cum ne etichetezi tu pe noi anti-semiţi, ai putea să etichetezi pe ovrei ca fiind anti-semiţi. dacă îţi dă cu virgulă, pune mâna pe un dicţionar al limbii române, sau, mai pe înţelesul tău, un DEX.

          mă, prostul până nu-i fudul, nu-i prost destul!

          „hai noroc!” era un fel de „sau mai bine du-te în pădure (asta dacă ştii bancul, dar mă îndoiesc, la nivelul la care se află humorul tău)”
          despre altele ţi-am răspuns pe blog la mine.

          • Bine razvratite, mai stim si altii ca evreii si arabii, popoare semite ambele, se bat cap in cap de cand lumea. Sa inteleg ca tu nu esti?
            Mi-am dat seama ca ai o varza in cap, mi-ai confirmat si tu in prima propozitie. Da, ai mai multa mancare in cap decat am inghitit eu.
            Incearca sa fi malitios mai elegant, daca cobori la nivelul asta, nu mai esti interesant. Cu atat mai putin amuzant.
            Stiu ca evreii sunt circumcisi, dar uite ca nu stiam ca ei se reproduc altfel. Uite, am invatat ceva de la tine azi. Nu ai dat detalii, doar zici ca ei se reproduc altfel. Interesant.

          • uite cine sar repede de cur în sus când este luat peste picior.
            eu te cred că tu te crezi mare şi tare că faci roboţei şi roboţele, dar crede-mă că nu sunt maliţios deloc. sunt doar realist. dacă ai vreo problemă cu asta, vezi că există opţiunea de a apăsa butonul „şterge” atunci când primeşti mesaj de pe acest blog. nu e obligatoriu să fii masochist… 😉

        • păi dacă nu eşti rocker, atunci de ce te legi de Eufrosin că se leagă de rockeri?
          nu mă leg eu de el, din motivele explicate anterior, şi vii tu, care nu eşti rocker să te iei de om pe blogul propriu…
          super tare, logică de fier, nu ţi-o-ndoaie nimeni!

  17. Da, Eufrosine, nu sunt doctor :)) Interesant de unde ai scos-o. Sunt inginer ca tine (daca mai esti), e drept, ceva mai tinerel.

    Nu esti inginer, ci softist. Mare diferenta! Un inginer este neaparat ancorat in realitate, caci daca nu, pica podul! Daca tu gresesti, pica doar netul si n-ar fi nici un bai! – Eufrosin

    Mi-am imaginat si cum era daca nu ar fi castigat bolsevicii razboiul, eram toti in al 3-lea Reich. E drept, fara evrei, tigani, homosexuali. Si in general fara vreo forma de cultura necenzurata.

    Dar cu elita crestina si intelectuala a tarii exterminata in inchisori si lagare bolsevice e mai bine pentru tine? De cultura nu mai spun, ce prapad au facut astia… Se si vad rezultatele lor in „gandirea” ta dealtfel, caci le iei apararea! – Eufrosin

    Eram exact cum am fost dupa razboi, doar probabil ca nu am fi trimis bogatiile tarii in nord, ci in vest. In rest, aceeasi puscarie, aceleasi lagare. Probabil eram vreun land german, cum ar fi devenit Polonia, Cehia, Austria. Nu zic ca in momentul actual nu mi-ar placea 🙂

    De fapt nemtii nu au fost deloc porci nu noi ci oamenii civilizati care inca sunt. Am auzit destule marturii din gura batranilor pentru a sti ce vorbesc. Nu omorau vaca omului din ograda si nici nu-i violau sotia si copilele…destul cu asta. Ca ii oprimau pe comunisti e alta mancare de peste. – nb

    Dar nu vad de ce un patriot ar fi mai incantat de apartenenta tarii la nazism fata de comunism sau invers. Sunt atat de asemanatoare, pana la confuzie.

    Nu as fi fost incantat nici de nazism si de fapt nici legionarii nu au fost nazisti, ci crestini nationalisti! Ei nu au comis crime de razboi, motiv pentru care pana si tribunalul de la Nuremberg, intesat cu evrei cum a fost, nu le-a putut gasi nod in papura, exculpand miscarea legionara. Intoarcerea armelor a fost cel mai rusinos episod al Romaniei din ultimul secol si am fost rasplatiti pe masura de catre iudele bolsevice pentru asta, caci am dus-o cel mai rau dintre toti europenii. Mi se pare mie, sau faci parte dintre cei care se bucura de recenta distrugere a casei Generalului Cantacuzino „Granicerul” ? – Eufrosin

    • Nu is numa softist, is si inginer de roboti. Daca pica aia, pica linia de productie. Mai putin la noi. Daca io gresesc, nu pica netul, ca nu fac programare de web, pica ceva mai nasol, mult mai nasol. Pentru neste oameni.
      De acord, nemtii oameni civilizati. Stiu si eu asta de la bunici. mare diferenta fata de rusi. Ii absolva asta de arsul in public al cartilor, daca tot vorbesti de cultura? Ii absolva de milioanele de oameni ucisi? Sunt exact pe acelasi rang in ochii mei cu bolsevicii si cu Stalin. Vorbesc de nazisti si de Hitler, nu de natia germana in general. Nu ma intelegi, eu nu apar sub nici o forma bolsevicii, bunicul meu a facut 2 ani la Gherla pt simplul fapt ca nu a fost de acord sa treaca de la greco-catolici la ortodocsi (te rog, fara polemici legata de trecerile ortodocsilor la greco-catolici pe vremea Austro-Ungariei, nici cu asta nu sunt de acord). Doar ii pun pe aceeasi nivel cu nazistii.
      (editat pentru irelevanta – nb)
      Am dus-o cel mai rau dintre europeni din cauza unor romani, patrioti, ca Ceausescu. Si cehii si polonezii au fost sub talpa sovietica, dar au avut tarie de caracter. Alaturi de unguri. Spre deosebire de majoritatea romanilor. Cu exceptia rezistentei anticomuniste, cum ar fi cea din satul meu natal, Lapus.
      Nu ma bucur de demolarea casei respective, e monument istoric. ca a fost sediul Garzii, nu prea ma intereseaza sincer.
      Ca o paranteza, cat de departe ca origini trebui cautat romanismul? Sunt perfect de acord ca familia Cantacuzino e familie veche romaneasca. Totusi, originea ei e bizantina. Nu le neg calitatile sub nici o forma, doar fac o mentiune, subliniind inca o data greseala mare a xenofobiei. Nimeni nu stie cate generatii are in spate in neamul sau. Si ce procentaj.

  18. Eufrosine draga, Istoria nu se face cu DACA ; istoria s -a facut si se face PUNCT ( de fapt istoricii fac istoria, dar asta e alta poveste) restu s fantasme

  19. Hah, cred ca exact in fata celor 2 afise stateam si ma holbam acum o saptamana daca sunt puse acolo langa piata din Manastur:). Dar ma uitam mai mult la pasarea aia la care se inchina baietii roackeri ca aia apare si in noul clip Miley Cir(c)us „can’t be tamed”. Si ma mai gandeam la o verisoara plecata de mult prin Canada.

  20. eufrosine cred ca am febra…pai ce faci ii aperi pe nemti contra rusilor?!?!pai si de ce ne-mi ceri ajutorul sa-l invatam minte pe bolsevic?
    bai vicule ia intreaba-ti parintii cum traiau prin anii 60 sau 70?
    pe vremea cand polonezii ieseau in strada de foame in romania lumea se imbraca in blugi si asculta abba la magnetofon
    prin anii 80 ungurii cu foame-n gat veneau sa se caliceasca la noi copiii sa le dam 5 lei pe niste gume ca sa-si poata cumpara pantofi si treninguri romanesti
    nu sti absolut nimic despre ceausescu
    el a fost eliminat tocmai pt ca era independent
    si daca tot ai avut bunic greco-catolic sa-ti fie rusine ca ai indoieli despre natia ta
    iar ortodocsii n-au trecut la greco-catolici pe vremea austro-ungariei,asta iar e necunoastere
    vezi de aia nu mai esti mandru ca esti roman pt ca nu-ti cunosti istoria
    si ce daca esti inginer sau ce-i mai fi?
    atata vreme cat n-ai in suflet identitatea nationala nu esti nimic
    pune bre mana pe carte,lasa-i pe grecoteii din regat,cumpara-ti Diplomele Maramuresene scrisa de Mihali de Apsa si daca esti din Lapus poate ai noroc sa-ti gasesti mentionata familia ta de ROMAN in documentele de secol XIII-XIV publicate de el
    la cat de bolsevic si antiroman ai ajuns cred ca se intoarce in pamant bunicul tau

  21. Radacinile te cheama intotdeauna. Dar poate doar pribegind descoperi adevaratul drum spre casa si spre tine. Eu cred in IUBIRE si poate fiind in tara nu descopeream acest blog. Nu exista coincidente!!!

Răspunde!