Preţul plătit de România pentru „aderarea” la UE şi NATO = mult prea mare.


Într-un plan secundar, suntem conştienţi de faptul că România rămâne fără avioane de luptă din 2013. Părerea mea referitor la motivele pentru care se întâmplă asta? Simplu: e parte din programul de distrugere deliberată a ţării, din care armata ca o instituţie serioasă ce este, se află între primele vizate. În rest, pe partea civilă, vedem cu toţii rezultatele.

E deasemena clar că România nu are ce căuta în UE şi asta nu pentru că ei sunt prea cinstiţi şi parfumaţi pentru noi. Mitul ăsta l-am demontat demult aici pe Lumea după Eufrosin. Dovadă stă faptul că monstrul s-a grăbit să înglobeze România aşa cum era ea, în ciuda fasoanelor cum că  trebuie să fie „pregătită” pentru a adera. Motivele „primirii” ţării noastre în NatoUe sunt controlul politic precum şi economic, după cum veţi vedea în comentariul ce urmează. În adevăr, noi suntem prea buni pentru eimadama bătrână doar îşi atrage fete tinere în bordel, făcându-le promisiuni mincinoase de muncă cinstită.

Între timp, noi mai avem de lucru la capitolul trezire naţională, pentru a pune repede în Parlament măcar 50 de buni naţionalişti:

Am citit multe despre ofertele de F16, Eurofighter si Gripen. De departe, oferta Gripen pare cea mai buna, apoi Eurofighter si abia la urma F16, in aceasta ordine si te-ai gandi ca numai daca ai fi smintit ai putea alege altceva. Ma ingrijoreaza faptul ca ofertele cele mai bune, se incearca a fi uitate si se tot vorbeste de F16 cu obstinatie. Dar daca mai trebuie sa luam in considerare si un factor politic?

O promisiune facuta americanilor pe care trebuie sa o onoram asa cum trebuie sa onoram neconditionat si contractul Bechtel care prectic este un robinet ce extrage banii din tara fara sa te poti opune si fara sa ai garantii ca se va finaliza. Practic Autostrada Bechtel se va termina cand se va considera ca pretul politic de sprijinire a Romaniei de catre americani a fost platit. Cand? nu stim.

F16 este probabil un alt segment al notei de plata a Romaniei catre SUA. Tocmai de aceea, privesc cu regret la oportunitatea de a avea din nou industrie aeronautica militara in tara, cu locuri de munca, avioane noi cu performante peste F16 second hand cu durata viata deja scurtata, oportunitate pe care se parea o vom rata pentru a cumpara (din nou tara de consum!) F16; din toate acestea eu inteleg un singur lucru: cartile s-au facut cu mult timp inainte iar politicienii nostri incearca sa ne amageasca cu un simulacru de licitatie, fara a avea taria sa spuna: fratilor, am intrat in NATO si UE inainte de a fi pregatiti pentru asta, iar F16 si ce or mai fi si altele reprezinta pretul.

Dar cine e nebun sa recunoasca oficial asta? Ar insemna ca UE se decredibilizeaza pentru ca a admis o tara nepregatita, si asta la insistentele SUA/NATO care punctual, au avut un interes in toate aceste demersuri. Pe de alta parte, faptul ca am intrat in UE cu 3-4 ani mai devreme decat am fi fost noi capabili, ar putea compensa pierderea Gripen si achizitia paguboasa de F16?

Daca ma uit la situatia din tara, as spune ca nu si pot si argumenta: Daca UE ne-ar fi impus pana la capat reformele pentru a putea fi membri ai acesteia, probabil ca nu am fi avut acum acest nivel de coruptie care reprezinta primul si cel mai mare atentat la siguranta nationala. Am fi avut institutii credibile si care ar fi lucrat mai bine pentru cetateni. Ori, dupa ce onor politicienii nostri au vazut tara in UE, au reluat cu mai multa forta promovarea coruptiei, distrugerea cercetarii romanesti, eutanasierea sistemului sanitar si doborarea educatiei.

Asta avem acum: tara fara educatie, cultura, sanatate si cercetare, cu coruptie si F16 in perspectiva. Oare a meritat? Eu cred ca am platit deja prea mult, si macar in ultimul ceas as vrea sa vad Gripen sau Eurofighter in loc de F16. Asta ar insemna ca am platit pretul de a ne cumpara pozitia pentru care nu eram pregatiti la acel moment. Nu pot spune ca as avea eu dreptate, dar eu asa vad lucrurile. Saraca tara bogata!

sursa Adevarul

61 răspunsuri

  1. pai inca cateva milioane de familii distruse ptr. LUXUL celor din MAGISTRATURA , BOR si MANELISTI …

    • Vad ca nu exista comentariu in care sa nu ataci Biserica ortodoxa, deci e clar ce hram porti si tu.

      • schimbarea incepe din Romania … deci actiune …. @Haiduc scapa de hipnoza ….

        • antiignorantule esti cam ignorant in ceea ce priveste Ortodoxia… pacat la cata energie consumi sa trezesti lumea… nu tot BOR-u-i cu poporu dar sa nu denigam ierarhii nostri care pot muta si muntii si sunt cativa, te voi lasa sa ii cauti poate te vei lamuri. Spor

          • mă, deja nu mai pot să mă abţin: să vedem şi noi pe acei „ierarhi ai noştri“ care pot muta munţii din loc. la figurat sau la propriu.
            tot mai mulţi apăreţi care vă daţi cu cărămida-n piept că alţii pot face una sau alta… dar voi ce puteţi face,a fară de a vorbi-n dodii?
            iar cei pe care îi tot lăudaţi atât… chiar sunt ei în stare de ceea ce spuneţi voi? sau sunt doar minciuni pentru adormit sugarii?

            ştiam că un/o creştin/ă trebuie să fie smerit, paşnic şi învăţător faţă de cei care nu ştiu. şi nu hăulitori şi mândri faţă de cei care nu sunt la fel de bine învăţaţi. ceea ce faci tu se numeşte trufie şi, din câte îmi aduc aminte, este unul dintre cele mai grave păcate pentru un/o creştin/ă.

            învaţă să fi mai umil/ă şi să educi pe cei care nu cunosc ceea ce cunoşti tu.

          • razvratit consider ca ai citit in diagonala: am zis „NU tot BOR-u-i cu poporu” ca padure fara uscaciuni nu-i dar asta nu inseamna sa ii bagam pe toti in aceeasi oala asa cum face antiignorantu. Si acu ca l-am tachinat putin imi cer iertare ca nu a fost inteles jocul de cuvinte… ATAT. Tocmai pentru a evita mandria unii vorbesc de ce li se intampla lor la persoana a doua. Citeste din viata catorva parinti cu viata sfanta de la noi si te vei lamuri (sunt multe marturii). Doamne Ajuta!

          • @ oarecare: nu obişnuiesc să citesc în diagonală. capu’ nu mă duce prea mult…

  2. Am spuso si o mai repet: trebuie sa tratam direct cu rusii pt 24 Mig 29 noi(macar SMT) care ar fi costat cel mult cat cele 24 de f 16 second hand: plus modernizarea celor 17 Mig 29 A care ruginesc pe breteaua de la MK. Motivele pt care prefer Mig 29 le-am mai expus pe acest blog si nu numai

    Un articol interesant cat de cat la subiect. Stiati ca Romania a mai avut aprox 80 de avioane de vanatoare-antrenament de productie cehoslovaca care erau destul de ok?

    http://www.exploziv-news.ro/afaceri-mafie/518-liber-la-furat-avioane.html

    Iar in momentul de fata viitorii piloti romani zboara foarte putine ore la scoala

    p.s. eufrosin, ce parere ai de Simona Fica? E de incredere? Informatiile par credibile avand in vedere situatia din Ro

    http://www.exploziv-news.ro/

    • In principiu e bine sa nu avem incredere in nimeni care are afiliatii cu baietii. Astia sunt experti in creerea falsei opozitii, dirijata tot de ei, apoi asteapta mustele sa vina la miere. Personal nu cunosc nimic despre persoana numita, desi mi-ar place mult sa aflu ca mai sunt unii de incredere.

  3. Sa luam partea vesela a lucrurilor! Decat sa avem avioane ca in primul sau ca in al doilea razboi mondial, mai bine nste epave F-16 care poate ca nici nu mai zboara prea sus si nici prea repede. Suntem mandri si nu ne place tehnica ruseasca, visam numai la cea americana, suedeza, britanica… Eheeee!… Ce mi-ar mai placea sa vad niste Su 35 Su 37 Su 50… Sa nu uitam ca statul roman a cumparat cu bani foarte grei de la englezi ceva botezat ca fiind fregata(!) si care e buna ca dormitor plutitor in doc. Vedeti si voi cum arata oferta ruseasca in materie de avioane. Am intepenit acum nu mai stiu cati ani cand vedeam pe You Tube avioane rusesti care sfidau inertia, punand frana in aer, facand nu doar punct fix ci demonstrand o mevrabilitate dincolo de inchipuire. Isi mai aduce cineva aminte de serialul de la Teleenciclopedia dedicat avionului TU-144 cel despre care se spunea ca bate cel putin de 2 ori Concorde la toate caracteristicile? Prima conditie impusa URSS cand cu transparenta (Glasnost?) a fost desfiintarea flotei de TU-144. Har Domnului! Azi exista TU-160 cel din care rusii i-au salutat pe granicerii englezi cand si-au luat altitudine de deasupra plajelor Marii Britanii pe la 5 dimineata iar paza majestatii sale dormea in ciorapi. Lasand gluma, Romaniei nu cred ca ii pot folosi armele astea sofisticate. Raul care ne inconjoara e cu mult peste orizontul nostru. Azinoapte se auzeau in Bucuresti zgomote ale antrenamentelor artileriei din preajma Bucurestiului. Poate ca, in cinstea venirii lui Simon Peres, Basescu o fi dat ordine sa arda cei de la antiaeriana vreo 12 lazi de munitie oarba, asa, cat sa sperie pasarile. A fost vreo gluma cu vreun atentat impotriva lui Simon Peres cat s-a plimbat el prin Romania? Ajunge Iranul sa isi vada visul cu ochii? Acela al pornirii reactorului lor nuclear de catre rusi pe 21 august? Doamne ajuta!

  4. STIT CEVA? DE CIND LUMEA, CAINELE LATRA SI URSUL TRECE! DACA NU SE IESE IN STRADA INTR-O GREVA NATIONALA SAU O REVOLTA NATIONALA -CUM AU FACUT IN MAERICA LATINA CIND BECHTEL LE-A LUAT APA, – NU SE VA FACE NIMIC SI POLITICIENII ASTIA -VANDUTI SI CUMPARATI SI CEI CARE ASTEAPTA SA FIE CUMPARATI- AR FUGI CA POTIRNICHILE!
    DA, AM RIDICAT VOCEA!

    • Dragul meu roman! Te rog in genunchi, nu mai da asemenea sfaturi in masura sa sugereze altora, mai aprigi, asa ca mine, ca, e necesara vreo revolta nationala. NU! Imi vine sa urlu citind atrocitatile comentariilor de pe Antena 3 acolo unde unul se „bucura” ca romanii si-ar merita sub un pretext sau altele soarta. Nu dragul meu, nu dragii mei! Nimeni in lume si nu doar aici in Romania nu poate merita o atare soarta!!! Povestea frumoasa de dragoste cu jidanii carora li s-ar fi tras un sut in cur de catre populatia DEMNA si pe buna dreptate revoltata e incheiata de mult. A fost un moment si atat si te rog sa ma crezi ca jidanul nu il uita si nici nu il iarta pe ala care, candva l-a pocnit atat de urat peste ratul de porc satanic. Sa nu cumva sa iesiti in strada la lupta bezmetica pentru ca veti pierde la scor. Suntem prea lasi, prea singuri, prea tristi, prea fara de Dumnezeu, noi romanii si multe alte natii idiotizate mult mai tare, care, realmente nu au niciun reper dupa care sa se poata lua. Noi romanii de bine de rau, mai rostim cand si cand, cu sau fara prea mult drept, numele Domnului Nostru Iisus Hristos si asta, parca ne intareste cumva spre a nu cadea in patima deceptiei in tentatia suicidului individual sau, Doamne fereste, colectiv. Revolta la romani ar fi o nenorocire pe care sistemul satanic stapanitor o doreste cu ardoare. Ei asta vor! Sa iesim iar ei sa ne impuste ca pe iepuri. Tot ce pot eu sa va sfatuiesc e sa nu mai fiti lasi si rai si sa va uniti in tacere, refuzand sa mai dati bestialului cezar ceea ce acesta isi inchipuie ca ar merita. Stati acasa, refuzati sa mai mergeti la munca iar cand iesiti pe strada, fiecare om sa aiba cu el o pancarda si eventual un caine de paza. Manjiti cu vopsea tot ce va apartine. Nu va atingeti de dreptul de proprietate al jidanului infect. Iesiti cu crucea in strada si aratati-o tuturor. Dumnezeu sa ajute aceasta chinuita tara, aceasta trista si debusolata omenire. Iertati-ma pentru tonul rusinos al comentariului, va rog!

      • „Rușine să vă fie, ați cumpărat de la jidani” așa era scris în maghiară la Cluj-Napoca pe niște pancarde purtate de activiști ai org. jobbik la ieșire din Kaufland. Ar fi interesant căte multinaționale jidănești sunt la noi în țară…bănuiesc Metro, Oracle, cine mai știe să continue….
        Oricum, am fost la Kaufland în două rânduri degeaba….prețuri mari, minciuni gogonate frustrări pe măsură… anunțau promoții iar la casă luai țeapă. Plăteai normal…. „””cumperi 3buc și plătești 2buc”””…țeapă…am plătit tot 3…””Dragi cumpărători, vă anunțăm că de la ora 13:00 bananele se vor vinde cu un preț redus cu 50%.” Stau ca fraieru’, aștept ora 13 ca prostu’ iau bananele și la casă, țeapă….trebuia să plătesc 100%. Atunci mi-am zis…””precis ăștia-s jidani…” ăntiromânii de la jobbik zic la fel…voi ce ziceți?

    • Au pus probabil bani mana de la mana si au platit un ziarist pentru nitel scandal.

      Pai hai sa facem un calcul, daca dupa reduceri cu 15% au mai primit un leu, atunci cat primeau inainte?
      Si traiau din banii aia, nu?
      Hai sa fim seriosi.

      De ce nu se zice cat sunt exact salariile in sistemul sanitar, chiar acum dupa reduceri si pe urma sa mai treaca nenea ziaristul putin si prin spital sa vada ce servicii se ofera de banii aia (+spaga obligatorie) si pe urma mai vorbim.

  5. ECUATIE INTELECTUALA! TREBUIE NEAPARAT VAZUT! http://www.jonathangullible.com/mmedia/PoL.Romanian.Filosofia.Libertatii.(2006.10.08).swf

    Scuze, Eufrosin!

    • E buna Pepikule draga, foarte buna, cu o singura exceptie: premiza initiala. „Doamne si stapanul vietii mele…

  6. Legat de avioane…Ati auzit de IAR 99 ? Este produs de Craiova si este fabulos..Este sub sonic, insa nu-i nevoie sa fie supersonice la suprafata tarii noastre. Viteza nu este un atu in lupta, ci manevrabilitatea si avionica, adica sistemele de ochire, radar, vedere pe timp de noapte, armament..Un IAR 99 dotat dupa ultimul ragnet costa 5 milioane de euro.., adica putin, insa acesta se poate bate parte in parte cu orice avion..Cate cumperi cu un miliard?! Umpli tara si armata cu avioane !

    Nu trebuie sa iesim in starda. Serviciile de informatii sunt ale lor, statul la fel…Ne omoara ca pe caini …, inainte de a iesi in strada. Noi sa-i convingem pe romani sa voteze numai nationalisti si ….

  7. Si mai am un mesaj depresiv pt voi: daca maine cei de aici se hotarasc sa se organizeze in grupuri de trei, pt a actiona cumva…, imi este teama ca in cel mult o saptamana unul din trei ar bate la usa SRI-lui pt a-si oferi serviciile….ca turnator. Puteti spune ca exagerez, dar sunt sigur ca procentul de turnatori ar fi semnificativ…Eu cred ca noi neamul avem o problema…

    • romanii oricum nu-i mai apara pe cei care au averi ….

    • Poate ca ai dreptate, mercurie cand zici ca suntem turnatori din nastere, multi. La mine la liceu au venit niste tovarasi in costume gri si cu parul tuns corect, au vorbit ceva cu profesoara iar aceasta a indicat 3 elevi din clasa care urmau sa iasa afara pe hol. Eram unul dintre ei. Nu stiu ce au vorbit cu ceilalti 2. Stiu doar ca am refuzat sa imi torn colegii spunand ca fiind mai retras nu stiu cu ce se ocupa fiecare. Peste ani, am aflat ca ceilalti 2 semnasera „angajament”. La ora actuala, intamplator sau nu, norocul i-a urmarit si ambii au grad militar, fara a fi urmat vreo scoala militara. Doamne ajuta!

  8. au copiii sanatosi la cap aia cu grad militar ??? ia sa te interesezi …

  9. Multumesc de idee. Tu esti sanatos la cap intreband despre copii?

    • pai stii ce copii devin aia ai tradatorilor ??? eu stiu ce intreb … ALTII nu stiu ce si cum ….

      • Daca intrebi retoric despre copiii tradatorilor poti sa arati ce stii tu. Eu stiu ca Dumnezeu e mare, iar soarta unui copil si cu atat mai putin a mai multora, nu sta la varful tastei:)

  10. de ce se mai sinucid medicii – http://margareta-cauzelebolilor.blogspot.com/2010/08/teoria-bolilor-in-citate.html – citez – De altminteri nici nu este de mirare ca dintre toate categoriile profesionale, cea a medicilor se afla pe primul loc în topul sinuciderilor. Medicina scolastica este cel mai important sâlp de sprijin al formelor dicatoriale de guvernare (daca ar fi aici sa amintim doar de experimentele naziste din lagarele de concentrare sau profitabilele afaceri facute de Rockefeller si Carnagie cu concernul german Faber înainte, în timpul dar si dupa cel de-al doilea razboi monial).

  11. Apropo de ,,cauzele bolilor”, un dar oricand binevenit:
    http://www.santamia.ro/valeriu-popa/vindgand.htm , cu Lumina si Recunostinta catre Nenea Omu’ pentru tot binele ce cu gandul, vorba si fapta a savarsit catre semeni intru Iubirea de Dumnezeu-Tatal.
    Italienii sunt practici: http://www.descopera.ro/dnews/6876070-secretul-energiei-curate
    Si, pentru ca este o zi speciala, se cuvinte un moment de Gratie cu acorduri celeste:

    Pace tuturor !

  12. erata: ,, se cuvine”, in loc de ,,se cuvinte”

  13. Eu am indoieli profunde ca serviciile de informatii mai lucreaza pt neam, asa ca nu dau doi bani pe conspirativitate, racolare, grade militare, ….SUNTEM PE CONT PROPRIU SI TREBUIE SA NE LUAM SOARTA IN MAINI ! SI CU RISCUL DE A FI FACUT LEGIONAR SPUN SI EU: PENTRU DUMNEZEU, NEAM SI TARA !

  14. Cu sau fara avioane, cam tot pe acolo.

    Ce conflict militar se preconizeaza ca am putea castiga si fata de cine mai ales, presupunand ca am avea avioanele alea, indiferent de „marca”?

    Si cu adevarat, daca era sa cheltuim totusi aiurea 1-2 miliarde de euro, mai bine ii cheltuiam in tara.

    Dar na, banii contribuabilului pleaca afara sa ingroase alte buzunare iar noi asteptam aici investitorul pentru care sa lucram mult, eficient si pentru bani putini.

    Daca catadicseste cumva sa-si mute biznisu’ aici, ca oricum in China e si mai ieftin.

  15. Romania va cumpara avioane f-16, second-hand , depasite de vreme, la pretul de 1.3 miliarde dolari: http://www.gandul.info/news/cele-24-de-avioane-f-16-second-hand-cumparate-de-romania-vor-costa-aproximativ-1-3-miliarde-de-dolari-si-vor-ajunge-in-romania-in-2013-urmeaza-alte-24-de-aeronave-noi-5774838

    Israelul va cumpara 20 avioane ultra-noi, f-35, la pretul de 2.7 miliarde dolari:
    http://bataiosu.wordpress.com/2010/08/16/israelul-va-plati-27-miliarde-de-dolari-pentru-20-de-avioane-de-ultima-generatie-f-35/

    De aici rezulta ca un avion de ultima generatie costa doar de doua ori mai scump decat o rabla care nu zboara. Nu mai bine lua Romania 10 avioane F-35 la acest pret?

    • Asta e „dealul” Israelului, „not available elsewhere”, ca si la magazine: „Promotia este valabila numai…”

  16. Te inseli rau de tot Eufrosine:
    http://atitudini.com/interviu-cu-parintele-justin-noi-mergem-tot-cu-mucenicia-asa-mergem-pana-la-moarte-si-nu-renuntam/
    Am spus-o si pe cealalta discutie. Solutiile lumesti cad. Nu s-a reusit un referendum cu 1 milion de semnaturi impotriva actelor biometrice, DAR tu vrei 50 de parlamentari nationalisti. Un referendum era ceva minor comparativ cu 50 de parlamentari nationalisti, pentru ca puteau fura voturile ca si pana acum si aia era. Dar tu vrei direct 50 de parlamentari devotati natiunii?
    Nu esti deloc realist! Asta e NEBUNIE CURATA.

    • Pai nu s-a reusit pentru ca depinde (conform Constitutiei) de cheful presedintelui.
      Si se pare ca acesta n-a avut chef.

      Si un referendum nu e un lucru chiar asa minor. Si nu stiu daca stii, probabil ca nu, lucrurile nu se rezumau la referendum.
      A se vedea chestiunea cu reducerea numarului de parlamentari care a trecut de referendum si a ramas in aer si sigur asa o sa ramana pentru ca parlamentarii nostri categoric nu o sa-si taie craca de sub picioare.

      50 oameni in Parlament, devotati poporului roman, ar putea face o diferenta.
      Dar ei nu exista si ar fi imposibil sa existe fara URIASE sume de bani.

      • Aline, te contrazic la ultima afirmaţie. Există oameni devotaţi poporului, incoruptibili (deci nu e nevoie de sume uriaşe de bani), inteligenţi, educaţi, cinstiţi, etc. Peste 50.
        Întrebarea este: câţi vor dori să facă parte din parlament??? Pentru că a face parte din parlamentul actual înseamnă să te baţi, nu cu munţii, cu tot pământul (ca o comparaţie a forţei şi dimensiunii corupţiei).

        Dacă se doreşte facerea unei trebi ca lumea, atunci se reduce numărul parlamentarilor la 50. Adică exact acei 50 de care zicea Eufrosin.

        Deşi, din punctul meu de vedere, 50 sunt prea mulţi. Consider că 25 ar fi suficienţi.

    • Bine, atunci sunt un nebun, dar unul mandru de nebunia lui. Ma intreb cati negativisti s-or fi gasit in Austria ca sa-i profeteasca lui Joerg Haider ca nu va ajunge nimic niciodata, sau in Anglia lui Nigel Farage. Si daca nu schimbam neaparat istoria, totusi avem absoluta nevoie de un partid NATIONALIST adevarat. Macar pentru a ne salva demnitatea.

  17. Nimeni nu mai crede in Stat astazi. Sa le spui oamenilor ca un cutare este nationalist si nu are niciun interes personal este posibil. Sa ii faci sa creada asta, imposibil.
    Ca oamenii sa capete din nou incredere e nevoie de ACTIUNE. Nu 10 insi pe strada cu pancarte care sa strige ca suntem in dictatura.
    Trebuie sa atragi atentia asupra ta. Asta nu se face cu „coite”. Trebuie ditamai boasele ca lumea sa inteleaga ca nu te joci.
    ….(editat-nb)
    Cale de mijloc nu exista. Ori se alege mucenicia si prin Hristos invingi, caci nimeni nu-L poate birui pe Domnul.
    ….(editat-nb) Mortul de la groapa nu se mai intoarce si moartea e o chestiune foarte serioasa. Toti sunt deosebit de interesati de subiectul moarte, daca sunt programati la intalnire inainte de termen.
    Nebunia ca oamenii vor avea o revelatie cand vor vedea un lider si ca il vor urma alegand binele in locul raului, e cel mai rau dictator.
    Sa crezi asa ceva este ca ala care crede ca poate deveni peste noapte star. Milioane sunt amagiti cu povestea ca pot deveni peste noapte staruri, castigatori loto, mari fotbalisti, etc etc. De asta se si propaga acest sistem DEMONOCRATIC. Exploateaza pacatul omului cel mai adanc, MANDRIA.

    Sunt putini dispusi sa mearga pe aceste cai.
    Si astazi nu mai lupta nimeni doar cu parlamentarii. Sunt foarte multi altii impotriva. Oameni care castiga bani din firme, din faradelegi sau legi de legi (vezi avocatii sau notarii). Si altii care sunt lenesi pur si simplu.
    Astia sunt cei mai rai. Stau pe forumuri si se plang, si spun ca sunt gata de actiune ca sa schimbe situatia.
    In realitate acestia nu sunt gata de nimic, e doar gura de ei.
    Lenea si prostia ii pironesc intr-o viata de rahat.

    Eu tot in Hristos mi-as pune speranta. Daca exista oameni care sa fie in acest Duh atunci acestia chiar pot schimba ceva.
    Ganditi-va doar atat, ca acum ceva timp, un tip pe nume Moise, cu o credinta pura si o traire sfanta, a despartit marea cu ajutorul Lui.

    Daca ar exista credinta asta in oameni, atunci ajutorul Lui ar veni. Nu stiu ce pot face 50 de parlamentari, dar stiu ca daca desparti Marea Neagra toti se vor gandi de 2 ori inainte de a mai face rau.

    • cei care pot fi salvati da, se vor gandi de doua ori si posibil vor vedea lumina …

      dar multi dintre cei despre care vorbesti, indraciti si inrecuperabili, nu se vor gandi de doua ori, doar o data si vor sari cu spume la gura, cu ochii injectati, cu cutitul in mana si flegma in gura pe cel care indrazneste sa faca o minune …

      deaia multi din potentialii conducatori de neam si tara se gandesc de o suta de ori inainte sa iasa in fata, le tremura genunchii ca la babalaci numai gandinduse la ce ii asteapta, la fel ca pe isus in gradina ghetsmani …

      si … renunta …

      credinta e mai mica la unii sau mai mare la altii nu e la toti la fel … la majoritatea deabia mai palpaie … e deajuns sa dea peste un popa bulangiu in biserica si gata, a disparut …

  18. Atata timp cat nu se va face curatenie de la temelia societatii pana la varf nu pot fi sorti de izbanda. Mecanismul parlamentar este acelasi si va functiona la fel ca si pana acum indiferent ce indivizi il populeaza. Conteaza doar cine trage sforile si „face cartile” in culise. Degeaba pui un „calaret” bun calare pe aceeasi „caracatita” tot voia „caracatitei” o va implini in mod voluntar sau in mod recompensat ($$$$) sau, in ultima instanta, in mod fortat. Trebuie anihilata bestia mai intai si dupa acea chiar si un „cismar” ne poate conduce spre lumina si progres.
    Un alt aspect foarte important este faptul ca trebuie sa initiem schimbarea in bine de la nivel de individ, incepand cu fiecare dintre noi, continuand cu copii pe care ii crestem, cu modul cum ii educam. Este mare nevoie de reeducare sociala, religioasa, culturala a intregului popor folosind cele mai moderne si eficiente mijloace tehnice (conditia este sa putem pune mana pe aceste mijloace si sa putem bloca abuzurile deoarece aceste mijloace se pot folosi si in mod negativ -vezi prezent: otv-lizarea adica indobitocirea natiunii).
    Majoritatea oamenilor nu vor accepta sa se schimbe decat dupa ce vor trece printr-un soc de proportii catastrofice.
    Si nu in ultimul rand, fara credinta in Dumnezeu nu vom reusi nimic.
    Sunt de acord cu cele spuse de „Bondeville” in ultimul sau comentariu (varianta editata 🙂 ) si cred cu tarie ca Romania se poate elibera de sub puterea raului.

    • Si eu la fel cred. Cat despre mijloace tehnice pentru educarea poporului, nu are rost sa ne amagim. Ele se afla in mana celor rai, pe cand noi il avem pe Insusi Dumnezeu in Treime, pe Preacurata Nascatoare si pe Sfintii Lui. Cine e mai puternic decat cine ?

      • Daca am avea si un Iona, chiar si asa adus cu japca (cu balena sau pe alta cale…)…
        Cu „caldicei” nu poate fi „turnat” Cuvantul Lui Dumnezeu in inimile oamenilor. Am ascultat cu ceva timp in urma pe Parintele Amfilohie Branza intr-o conferinta despre masonerie si m-am inviorat. Am zis atunci: „iata, de un astfel de om are nevoie poporul roman sa fie trezit „din somnul cel de moarte” prin viu grai (filmuletele sunt inca disponibile pe youtube) dar de atunci n-am mai auzit mare lucru despre acest om. Poate a obosit, poate a cedat sub presiuni pagane, poate a cazut in deznadejde… n-as vrea sa cred asa ceva. In simplitatea si forta vorbirii lui are o mare putere de a ajunge la inima omului.
        Dumnezeu e mai puternic, fara nici un fel de indoiala dar a lasat omului libertatea de a alege iar omul e orb, surd, si sarac cu duhul…

        • am dat si eu peste filmuletele alea … cei interesati sa caute pe google dupa „curajul marturisirii adevarului”

          astfel de oameni trebuie facuti cunoscuti si astfel de predici trebuie spuse in gura mare, cocotati pe turlele castelelor vremiurilor nostre daca vrem sa castigam razboiul cu dusmanul omenirii …

          astfel de predici sau discutii sunt oricand si in orice timp in orice situatie potrivite, cu masura potrivita si cu inspiratia duhului sfant pentru a castiga suflete nu a le alunga din cauza faptului ca adevarul e prea zgrunturos si prea tare pentru ceilalti …

          si nu sunt numai monopolul preotilor, oricine ar trebui sa aibe curajul sa le spuna …. cel mai important e sa fie spune celor care au o cat de cat incredere in tine adica prietenilor si familiei, cunostintelor …

          eu asa cred ca e cel mai eficient de dus razboiul asta, din om in om, fata in fata, la un pahar de vin in carciuma, la curva in pat cand te duci sa ii tii de urat, de valentine’s day, la mazare la plaja printre nudisti si drogatii plini de fumuri din cluburile de fite …

          de ce tie frica? daca e duhul sfant cu tine nu are cine sa te doboare, nu are nimeni putere mai mare asupra ta …

    • bestia de care vorbesti nu e doar cea de pe sticla … e si in sufletul tau soptindu-ti in fiecare clipa, dulce, faptul ca asta nu se poate, aia nu, aia da, asta e bine, asta e mai bine sa nu … samd …

      altfel cum crezi ca asa multi oameni se vaita ca nu e bine, nu ne indreptam in directia buna, o ducem rau dar nici macar la un miting sindical nu isi fac curajul sa se duca … nici macar cei direct loviti, profesorii de exemplu, nu au fost in stare sa faca o greva generala cap coada ca lumea … macar cateva zile ….

      e rau … dar nu destul de rau ca sa actionam impotriva raului … pentru ca raul asta are si unele aspecte … bune …

      daca am crede ca e rau am actiona, am face ceva … dar credem ca e rau, in general, dar nu noua, noua inca ne e mai bine ca celorlalti … si uite-asa o sa stam in oala, fierti la foc mic, pana vom fi bine rumeniti si gata de a fi serviti la masa de balaur ….

      ca doar cine altul decat TATAL MINCIUNII ar putea avea arta si stiinta de a ne mai aburi o data si inca o data si inca o data ca e bine, noua ne este inca MAI BINE ….

  19. Nu putem sa cumparam ce vrem ci doar ceea ce ni se impune.Adica vom cumpara ( daca nu cumva am si facut`o) F-16 expirate. De ce naiba credeti ca am facut imprumut la FMI ?

  20. am citit si coment. din ultimele zile … deci cei din BOR sa -i vad ca protesteaza impotriva buletinelor cu cip si sa vad cum doneaza din AVEREA BOR 20 la SUTA ptr. BUGETUL STATULUI … VREM FAPTE BOR nu sa vedem cum va vindeti SUFLETUL DIAVOLULUI !!!

  21. solutia e una singura … sa iesim din nato si sa ne declaram tara neutra … nu avem nici un fel de „interese comune” cu ei dimpotriva …

    la fel si din ue … tare as vrea sa avem puterea sa iesim si din ue!

    dar banul, ochiul dracului, ne tine strans legat de ambii licurici …

  22. Foarte curios imi pare faptul ca raportat la marşaviile puse la cale impotriva noastra, ne dezmeticim prea tarziu.
    Pana in ’89 aveam scuza gardului prea inalt ce inconjura ţara, impiedicandu-ne sa vedem ca iarba este mai verde la noi acasa, ca avem copii mai inteligenţi decat ungurii, francezii au incalţari elegante, marca Guban.
    Acum insa, cand palanul s-a surpat, cand in cateva minute te poţi pune la curent cu orice zumzet din cancelariile Europei, ce ne mai impiedica sa ne informam pentru a inţelege macar in ce direcţie a pornit-o tavalugul sub care ne vor, spulberaţi?
    Suparare cea mare o am pe ziariştii, sociologii, politicienii cu frica de alegator şi de Dumnezeu (sper ca exista şi aşa ceva), euro-cetaţenii.ro, puricii mai mici şi mai mari care moţaie cu ochii pe Pepe şi pe cardul bancar, in loc sa dezmeticeasca cetaţenii şi guvernaţii naţionali şi nu numai.
    Prin’88, un amic era de parere ca romanilor li se pune bromura in apa de la reţea.
    Acum, or’ pune bromura in Izvorul Minunilor?
    LUNI, 28 MARTIE 2011, C.E. A DECIS, IMPOTRIVA RECOMANDARILOR PARLAMENTULUI EUROPEAN, COMERCIALIZAREA PRODUSELOR DERIVATE ALE ANIMALELOR CLONATE!
    Laptele, ouale, carnea de vita, porc, capra, pasare, de provenienţa americana şi argentiniana, va ateriza in farfuriile domniilor voastre.
    De ce?
    Pentru ca dormim in fotolii şi nu intram pe siturile Parlamentului European macar o data pe saptamana, pentru a vedea ce se mai pune la cale.
    76% din populatia Europei a fost impotriva consumarii acestor produse. Daca ne-am fi exprimat şi noi punctul de vedere, probabil ca procentul ar fi fost altul şi decizia, alta.
    Imi este limpede ca cei 14 romani din CE nu au avut interes sa ne informeze (liber tuturor la sudalme şi afurisiri!), dar noi, care ştim ca reprezentanţii Romaniei sunt nişte severini clonaţi, de ce nu am stat cu ochii pe ei?
    Pana la acesta decizie, in Europa intrau anual intre 300.000 si 500.000 tone din carnea animalelor clonate, dar se pare ca este prea puţin pentru exportatorii americani.
    Nici in State, cetaţenii nu au fost entuziasmaţi afland ca „savanţii” cloneaza animale pe care FDA şi EFSA ( agenţia americana pentru medicamente şi alimentaţie) le impun consumatorilor. Entuziasmul li s-a stins definitiv cand le-a ajuns la urechi ca animalele sunt chinuite, sufera de boli ingrozitoare (le explodeaza uterul plin cu lichid) şi trebuiesc eutanasiate.
    Sper sincer ca proiectul de inducţie mentala” ALEGE-S-AR PRAFUL” indreptat impotriva lui Stephen Sundoff (şi ai lui), rsponsabil EFSA care a afirmat ca „decizia de comercializare a carnii animalelor clonate nu a luat in cont considerentele de ordin moral sau etic”, sa aiba un succes deplin.
    In Noua Zeelanda, cercetatorii inşişi au renunţat la experimentele facute pe animale,cu scopul creşterii randamentului biologic şi implicit, economic.
    Firma AgResearch a declarat public:” Nu ne mai luam drept Dumnezeu! De-a lungul anilor societatea a maltratat animale incercand sa le modifice pentru a da mai mult lapte, pentru a creşte mai rapid, pentru a dezvolta anumite proteine in exces, plecand de la embrioni modificaţi genetic, pentru industria farmaceutica.
    Animalele au suportat dureri inimaginabile, au avortat, au murit. Decizia a fost luata. Gata! Este prea mult!”
    Atitudinea neo zeelandezilor este cunoscuta comisarilor europenil.Cu toate acestea,cu mana pe inima şi pe portofel, au decis continuarea abominabilului plan de distrugere a fiinţelor vii.
    In acest moment se poarta discuţii asupra alimentelor care conţin nano-ingrediente, mai precis asupra necesitaţii etichetarii acestora.
    Probabil ca se va ajunge la un compromis, in sensul etichetarii din10 in10.
    Nano-ingredientele le gasim pe fructe ,legume si zarzavaturi (par cerate), in sosuri,in carnaţi.
    A propos de etichetare, in urma reuniunii de luni, doar carnea de vita clonata va conţine aceasta informaţie.
    Ma bantuie o intrebare, carnea animalelor clonate este considerata Kaşer?

  23. Iata ce fac altii: http://www.ziuaveche.ro/top-secret/armata-2/guvernul-elvetian-isi-justifica-alegerea-avioanelor-de-lupta-gripen-74646.html

    In articol se dau si cifre: 22 aeronave Grippen – 3,1 miliarde EUR, adica revin cam 141 milioane pe bucata. La ei. La noi, nu stiu cat dam pe sicriele americane. Stiu insa ca Saab acceptase sa faca si transfer de tehnologie, adica sa fie produse la Craiova.

    • exagerat de scump.. . nu prea inteleg

      • depinde ce include

        uite aici un calcul pentru cel mai avansat F22 care e varful si performantelor dar si costurilor.

        http://www.military.com/opinion/0,15202,187737,00.html

        Sunt „jucarii” scumpe implica costuri enorme de proiectare, testare, perfectionare in timp, intretinere si utilizare. Chstiunea este unde te opresti.

        Intrebarea este: cine dusmaneste pe cine? Si ce arme iti trebuie sa te aperi in functie de forma de atac? Avand in vedere ca o singura categorie dusmaneste pe toti, atacul este infiltrare si inselaciune, de asta nu te aperi cu avioane si bombe ci cu mijloace de a ajunge la mintile oamenilor.

Răspunde!