Pâine, porci, energie şi un plan pentru România


Erau odată două sate locuite de oameni veseli şi muncitori. Primul, producea în special pâine , cozonaci şi alte produse de panificaţie, pe când al doilea, creştea porci. Ţăranii au înţeles repede avantajul comerţului între satele lor, astfel încât şi unii şi alţii aveau din belşug atât pâine, cât şi carne de porc.

Treptat însă, sătenii care produceau pâine, au început s-o ia mai uşor, căci oricum trăiau în prosperitate, nelipsindu-le nimic. Producţia de pâine a scăzut, dar nu era nici o problemă, căci crescătorii de porci s-au arătat dornici să-i împrumute, oferindu-le carnea pe datorie. O bună vreme, viaţa a rămas la fel ca şi înainte, în ciuda datoriilor care creşteau cu fiecare lună. Sătenii şi-au dat seama că nu e nevoie să asude întorcând brazda şi treierând sau măcinând grâul, când puteau foarte bine să se distreze în faţa unei plasme noi, sau chiar luând vacanţe prin locuri îndepărtate cu nume exotice. Viaţa lor era bună.

În vremea aceasta, ceilalţi continuau să facă ce ştiau ei mai bine, veşnic mirosind a bălegar şi trudind de dimineaţa până seara. Răsplata lor era aceeaşi, la care se adăugau un teanc tot mai gros de bonuri semnate de către sătenii foşti producători de pâine.

Sfârşitul nu e greu de întrevăzut de-acum: eventual a venit vremea când crescătorii de porci au luat în posesiune pământurile, plugurile, boii şi morile de grâu, pentru a putea produce în continuare pâinea de care aveau nevoie. Ceilalţi fireşte, au ajuns să lucreze pentru ei, fiindu-le permis să îşi păstreze numai casele. Plata lor pentru traiul bun pe datorie, venise în sfârşit.

Ce citim astăzi pe post de „ştirea zilei” ?

Deficitul de cont curent al balantei de plati a crescut in primul semestru cu 50% comparativ cu perioada similara a anului trecut, la 3,64 miliarde de euro, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR). In perioada ianuarie-iunie 2009, deficitul de cont curent era de 2,43 miliarde de euro.

Influenta determinanta asupra majorarii soldului contului curent a avut-o balanta transferurilor curente, care a inregistrat un sold cu 49,9% mai mic fata de primul semestru din 2009. Soldul transferurilor curente (contributia cea mai mare este data de banii trimisi in tara de romanii din strainatate) a coborat astfel la 1,06 miliarde de euro, de la 2,12 miliarde de euro in perioada similara din 2009.

Pe scurt, înseamnă că din ţară iasă mai mulţi bani, decât intră. Aceasta fireşte este rezultatul politicilor criminale de îndatorare duse de guvernele de până acum, precum descrise în scurta alegorie de mai sus. Pentru ca ruşinea să fie completă, balanţa de plăti obişnuia să fie zero (intră la fel de mulţi bani, câţi iasă), numai datorită românilor dinafară, cei cărora Preşedintele Băsescu le-a spus mai ieri să stea mai bine acolo unde se află, decât să se întoarcă în ţară, cu mâna la cerşit!

Între timp cei cu porcii, se laudă că au pus stăpânire pe România, deci fireşte, noi am ajuns să tragem la jug pentru ei. Se mai poate salva ceva? Desigur, dar nu va fi uşor:

1. Instalarea grabnică a unui guvern naţionalist, care să retragă România din UE, NATO şi alte asemenea organizaţii create strict pentru beneficiul altora. Putem cu mult mai bine fără ei.

2. Naţionalizarea tuturor resurselor de petrol/gaze naturale/minerale/apă/producţie energie.
Este firesc că lucrurile vitale lui, să aparţină poporului.

3. Fixarea cursului leului de euro pentru a preveni manipulările finanţiştilor. Apoi priviţi companiile străine dând buzna la noi, datorită costurilor scăzute de producţie.

4. Taxarea băncilor care vor să continue să facă afaceri la noi, după modelul Ungariei, doar că permanent. În prezent băncile nu oferă nici un folos românilor. Dacă o ţară mică ca Ungaria poate aduce la buget peste 700 milioane euro/an cu această măsură, la noi se poate cel puţin dublu.

5. Scăderea drastică a taxelor pentru producătorii locali, în scopul atragerii companiilor producătoare, după modelul Bulgariei. Eliminarea TVA-ului pentru alimente şi produse pentru copii. Natalitatea ar spori imediat.

6. Facilitarea unui climat favorabil dezvoltării agriculturii, industriei şi turismului prin eliminarea hăţişului birocratic şi a controalelor-peste-controale, făcute numai pentru şpagă. Reguli drastice vor fi urmate de către toţi funcţionarii guvernului.

7. Eliminarea taxelor ridicole, precum cea de timbru, scăderea taxei de inregistrare auto, spargerea monopolului imposibil al notarilor publici prin lege. Dacă în SUA se poate notariza orice hârtie pentru $1, se poate şi la noi.

8. Re-chemarea pe bune în ţară a românilor din afara ei. Aceştia se vor întoarce cu economiile lor şi cu o viziune diferită. Mulţi dintre ei vor începe afaceri proprii, fiind încurajaţi printr-o scutire de impozite şi taxe pe o perioadă de 2-3 ani.

9. Înfiinţarea de cooperative agricole pentru profit, prin stimularea re-unificării loturilor de pământ în prezent fragmentate, facilitând re-pornirea agriculturii. Cooperativele astfel create se vor bucura de multe facilităţi din partea statului. ( Ştia Petre Roman ce face când a oferit bonuri fiscale ţăranilor, în loc de tractoare! ).

10.. Nu în ultimul rând, anularea contractului cu FMI. Datoria va fi re-plătită, minus miliardele de euro care ni s-a impus să le dăm băncilor străine pentru a „rămânea la noi”. Eventual, se poate plăti din taxa aplicată băncilor, precum descris la p-ctul 4.

Sunt toate astea doar o himeră, sau chiar pot fi realizate, fără nici un fel de violenţe de stradă? Eu cred că da. Mai mult chiar, dacă nu începem imediat cu punctul 1, ţara se va scufunda în mult mai rău. Vecinii noştri mici şi mai slabi dpv economic, ne-au arătat că se poate , chiar şi parţial, cum au făcut-o ei. Noi îi putem surclasa.

După figura pe care au făcut-o grecii UE, este posibil că mamutul să se prăbuşească, în ciuda avansurilor Germaniei şi Franţei către Grecia. Ei doar îşi vor trilionul de euro datorat înapoi. De ce să nu fim noi buturuga care ajută carul să se răstoarne?

Alegem degrabă naţionalişti adevăraţi şi gata: nu va mai exista nici o scuză pentru ca măsurile acestea, sau măcar parte din ele, să nu fie adoptate. De 20 de ani încoace scuza PRM a fost „nu am fost niciodată la putere”. În stilul ăsta nici nu veţi fi vreodată. Ori se face curăţenie deplină în partid, ori cei adevăraţi pot părăsi carcasa muribundă, afiliindu-se unui alt partid, încă ne-înfiinţat. Dacă cunoaşteţi vre-un partid naţionalist adevărat, oricât de mic, spuneţi-mi.

Dacă oranjii lui Soros pot declanşa revoluţii pe tweeter, poate punem şi noi de una paşnică şi adevărată, aici pe Lumea după Eufrosin. Nu vreau să fiu în frunte, ci numai să catalizez schimbarea – să o preia alţii când va prinde tracţiune. Un moment mai propice nu cred că se va arăta curând, căci toată lumea, mai puţin profitorii sistemului, e ne-mulţumită. Ce spuneţi, o facem pentru România?

149 răspunsuri

 1. DA! mi-ai ghicit gindurile:)

 2. Foarte interesante propunerile si bune, dar nu se vor aplica. De ceva timp Romania nu mai este condusa de romani. Iar prin alegerile demonocratice nu se poate schimba nimic. Presa apartine tot celor ce conduc tara si vor prosti o masa destul de mare ca sa voteze stramb. Cei care voteaza stramb o fac pentru ca ei insisi sunt inchinatori satanei desi isi spun crestini-ortodocsi. Inchinarea catre satan se face prin modul de trai. Le place porceala desfraului, banul si newage-ul. Prefera fengshui si nu cred ei in vrajeli din astea cu Doamne-Doamne prin care niste popi rai „vor sa controleze” multimile.
  Sunt deja „desteptati” ei si nu mai cred in „povesti”.
  Ei bine, masa asta va vota si vor dori cu zel ca jugul sa le stea pe grumaz.
  Imi pare rau sa le dau dreptate elitelor, dar oamenii sunt tare prosti. Si daca le spui ca prostia lor e desteptaciune, se vor incapatana sa ramana in ea. Daca cumva faci greseala sa le arati Adevarul, risti sa te joace in picioare.
  Nu de pomana, avem noi vorba aia, facere de bine, futere de mama.
  Iar astia sunt multi. Si chiar daca ar fi mai putini, elitele demonice ar intensifica propaganda media pentru rezultate mai bune. Oricum nu conteaza cu cine votam, conteaza cine numara voturile. Alegerile libere din demonocratie sunt doar o iluzie.
  In realitate noi nu avem o voce.

  Parintele Iustin a luptat contra actelor biometrice.
  A avut peste 1.000.000 de semnaturi trimise toate la guvern.
  Constitutia spune ca la 500.000, presedintele trebuie sa declanseze referendumul.
  NU S-A DECLANSAT NIMIC!

  Deci aici avem un exemplu clar de actiune, LEGALA, dusa la BUN SFARSIT.
  REZULTATUL VORBESTE DE LA SINE, SUNTEM DEJA INTR-O DICTATURA.

  Chiar parintele a spus ca nu mai sunt solutii lumesti si sa ne pregatim de mucenicie.
  Esti pregatit Eufrosine de mucenicie? Stiu ca ai familie si ca mai cauti cu disperare o solutie. Dar ne apropiem de momentul mortii. Va fi o moarte dura, dureroasa in chinuri.
  E foarte probabil sa iti vezi familia murind inaintea ochilor tai.
  Evident exista sansa supravietuirii prin implantarea cipului. Dar cu pretul sufletului.

  Si sa nu-ti inchipui ca mai e mult. Tu si altii antisistem sunteti deja in vizorul autoritatilor. Veti fi primii trimisi la cipuire. Voi si cei pro cipuri. Iti spun eu.
  Cei pro cipuri o sa fie mai multi decat cei antisistem, insa cat de tare veti urla voi pusi in fata insemnarii satanice, ii vor speria pe multi. Evident veti fi considerati nebuni.
  Cei mai buni vor fi cei care vor accepta insemnarea.
  Aceia vor deveni adevaratii tartori, caci vor fi imbratisati cu „dragoste” de sistem. Se vor simti „eliberati” de povara constiintei si mintea lor se va intuneca rau de tot. Ei stiu ca alegerea este finala, ca nu mai pot schimba tabere si vor lupta impotriva celor care se impotrivesc insemnarii. Acestia vor fi cei mai mari tirani ai crestinilor de pe urma.

  • Pana acolo mai este inca mult si bine. Nu putem sta pasivi in vreme ce astia isi fac de cap cu tara. Macar trebuie incercata o actiune civica, ceva, ceva, tot va prinde si se va implementa. Trag nadejde ca nu esti deloc inaintevazator 🙂

  • Ai dreptate, santem intr-o dictatura, dar pesimismul pe care-l observ in comentariu tau nu e sanatos. Mai exista calea pocaintei, a rugaciunii cu lacrimi (pe care eu nu le am) dupa care Bunul Dumnezeu ne va oferi solutii la toate atacurile „sistemului”. Cum oare crezi ca a supravietuit Biserica 2000 de ani de persecutii. Este scris ca Bunul Dumnezeu va fi cu noi pana la sfarsitul lumii.
   Doamne ajuta!

   • Perfect adevarat, din pacate lumea nici acum in ceasul al 12-lea nu se intoarce la Dumnezeu prin rugaciune si pocainta. Solutii lumesti nu exista, trebuie sa cerem ajutorul de la Dumnezeu in tot si toate.
    Doamne ajuta.

 3. „Nihil sine Deo!”
  Dumnezeu a hotărât să ne răsplătească după faptele noastre. Se apropie scadența pt. cele cca. 20 milioane de avorturi.

  • Da, e imposibil sa nu platim pentru asta, intrebarea e cat din datorie a fost platit deja si mai ales, va ierta Dumnezeu restul ?

 4. Ar mai fi fost de adaugat un punct la cele de mai sus:
  11. Anularea decretului de eliberarea a oricarui tip de card personal cu cip si/sau cod de bare, chiar cu pretul restringerii dreptului la libera circulatie. Sa mai stam pe-acasa si sa facem rinduiala.
  La ora actuala nu exista nici un partid nationalist roman. PRM a fost definitiv compromis de propriul sef.
  In cel mai pesimist scenariu, un sef de partid sau de Stat cu un asemenea program de guvernare ar fi rapid anihilat.

  • Aveti dreptate, nu am putut expune nici pe departe toate cele ce ar trebui indeplinite, ci am trasat niste linii generale doar. Inteleg ce spuneti, sa asteptam pana cand altii mai mari vor prabusi sandramaua? Cred sincer ca intr-un fel sau altul, tot se va prabusi.

  • ia vezi BOR va fi de acord cu asa ceva ??? iti spun sigur ca nu … au interese meschine

  • PRM n-a fost niciodata un partid nationalist ci o diversiune cu masca nationalista, creat pentru a umple un segment de piata electorala, a satisface nevoile unora de a crede, putin circ si nu in ultimul rand, a ecrana orice alta miscare eventual autentica, in aceasta directie.

   Iar in ceea ce priveste respectivul decret propus n-ar fi decat un abuz dictatorial care ar separa oameni, familii, etc.

   Dar ce sa mai vorbim, punctele 1-10 ar conduce la o asa izolare a tarii ca nici cu 10 cipuri pe pasaport n-ai putea ajunge mai departe de Bulgaria.
   Poate nici pana acolo.

   • N-as crede. UE oricum sta sa cada. Iar taxarea bancilor nu e sfarsitul lumii, o fac ungurii chiar acum. Este cumva Norvegia izolata international pentru ca nu se afla in UE ?

    • Pai cu cat taxeaza ungurii?
     90%?
     Ma indoiesc.

     Sta sa cada, zici tu. Eu zic sa mai vedem.

     Nu cred ca are sens sa comparam Norvegia cu Romania.

     Nu stiu ce s-a incercat cu ei, dar daca n-a mers, s-au obisnuit cu gandul.
     Pe cand la noi a mers bine mersi si e mai greu sa se obisnuiasca cu ideea (teoretica totusi) ca nu le-ar mai merge.
     Mai ales ca ne au deja la mana cu contracte, imprumuturi, etc.

     Dar am sa comentez mai pe larg despre asta. Punctual.

     • Dar unde am cerut eu taxarea cu 90% a bancilor? Haide Aline, citeste putin mai atent…

      Orice uniune de state sau de oameni, bazata pe frauda si minciuna, are zilele numarate, inca de la inceput. Uniunea Sovietica a durat 70 de ani si era bazata pe teroare. Astalalta, exista din stadiul de conceptie de 20 de ani deja si nu vor putea comite atrocitatile trecutului – majoritatea europenilor sunt DEJA impotriva ei, ar iesi peste noapte din ea. Le lipseste doar puterea exemplului unei tari. Iti dai seama ce palma ar fi asta peste obrazul lor de putori grase si impotente ? Gestul primei tari care va face asta, va scrie in piatra soarta Uemuie.

  • PRM nu este decat o agentura securisto-comunista,condus de un clown securist…

 5. am spus deja de supravietuire… e mai greu cu cei care au copii … va fi ca in jungla….

 6. Acum sincer, dar sincer-sincer, crezi din toata inima ca sistemul te va lasa sa iesi din el? Ca vei putea parasi UE si nationaliza ce e deja al lor? Ca te vor lasa si vor spune: „lasa-i sa plece,nu ne intereseaza, sa fie ei fericiti, sa-si ia fabricile si uzinele inapoi”. Dupa ce s-au chinuit vreo 65 de ani, daca nu mai bine, sa puna mana pe noi? Daca intr-adevar crezi asa, sa stii ca este doar un basm cu zane si feti frumosi.
  Si de ce cred eu ca e periculoasa gandirea asta? Pentru ca astfel putem continua sa traim in desfrau, sperand ca din cand in cand, in loc de pocainta sa recurgem la mici revolutii de catifea si nationalizari mantuitoare.

  • Da, poate ca ar trebui sa ii lasam pe ticalosii de care-ai pomenit sa ne faca tot ce vor, ba’ poate sa ne si aplecam ca sa ne-o faca mai bine! N-am spus ca e „mantuitoare” gandirea mea, ci ca punctele puse in aplicare, ar duce la o viata mai decenta pentru tot romanul. Se vede ca unii nu s-au saturat inca, de bine ce le este.

   • Eufrosin, intrebarea mea a fost daca crezi ca vom fi lasati vreodata din gheare, dar raspunsul tau demonstreaza ca urmezi o cale zelotista, lumeasca si paguboasa. E ca si cum ai nega proorocii, ca si cum ai nega Apocalipsa- sa fie la altii ca noi facem guvern care nu o prevede in planul cincinal.
    Romanul de care vorbesti deja duce o viata asa zis decenta. Are plasma in casa, mananca la Mall si schiaza in Austria, unde ajunge cu Loganul. Si daca ar mai fi tinut inca putin creditarea cu buletinul o ducea si mai „decent”. Ia spune-i sa fie cumpatat si sa traiasca in simplitate, sa vezi atunci revolutie.
    Numai daca te-ai aduna un pic si ai vedea ca pe blogul tau posteaza patriotard yoghini si atei la gramada, vei intelege ce ghiveci pasoptist iese. Imi pare rau ca s-a ajuns aici, caci plecasei bine la drum. Sau ajunsesei acasa. In fine…, iarta-ma si cu bine.

    • mai , vladut , iti spun asa pentru ca esti mic in gandire . Ioghinii si ateii sunt oameni . Dumnezeu lucreaza cu si prin oameni , si nu cu fatarnici sectanti ca tine . Cine nu e la fel ca tine , mai infiintam niste gulaguri , niste ausvituri , ceva ? si-i bagam acolo ca sunt atei si ioghini ? Doctorul nu vine la sanatosi , mai raule , vine la cine are nevoie de el , la bolnavi . Egoistule , Dumnezeu nu va fi in veci al vostru , va trece mai usor un elefant prin gaura acului , decat voi in fata Domnului !
     Cu bine , si , important este sa-i ceri iertare Domnului !

    • „Zelotista” sau „lumeasca”, hotaraste-te – inca de ambele in acelas timp nu am mai fost acuzat!

   • ATENTIE Eufrosine,la punctul 3.) din comentariul de mai sus! Si un alt lucru,imi pare rau sa te contrazic din nou(la ceea ce spuneai despre…ue…). Vezi aici: http://axa.info.ro/arhiva/anul-iii/axa-33/item/389-statuia-lui-al-i-cuza-din-fa%C5%A3 Doamne ajuta!

  • deja se aplica tehnica cu alimentele si masinile … asa totul este legal si mafia va fi SLABITA …

 7. eheheheheeee…. mă bucur teribil că ţi-ai făcut curaj să faci o listă pe blogul tău, în loc doar să pui câte un comentariu, ici-colo, pe al meu.

  părerea mea e că veia vea comentarii, poate chiar peste 50, dar NIMENI NU VA DORI SĂ SCHIMBE TREABA SPRE BINE. NIMENI NU VA DORI SĂ MUNCEASCĂ CU ADEVĂRAT. (scuze pentru literele mari, dar chiar e un urlet) iar asta ţi-o spun din propria experienţă. nu neapărat aia cu propunerile noastre de pe blog, ci din experienţa mea, ca om.

  din păcate am ajuns unul dintre cele mai dezbinate popoare (aşa cum i-am răspuns unui vizitator al blogului) ceea ce nu ne va ajuta pe noi toţi să facem ceea ce fiecare dintre noi ne dorim. pentru că românii, la ora actuală, gândesc doar pentru sine, eventual şi pentru familie. în rest? ducă-se pe pustie…

  mai fac încă o invitaţie (tocmai pentru că nici eu nu doresc să fiu vreun şef, ci doar să trezesc pe cât mai mulţi din români): intraţi pe blogul nostru şi citiţi acea listă, aflată în starea incipientă, de aducere a României pe făgaşul bun. gândiţi-vă, reflectaţi şi căutaţi soluţii corecte pentru tot ce vă doare. scrieţi-le şi, în funcţie de calitatea lor, vor fi trecute în acea listă.

  dacă Eufrosin doreşte să creeze ceva asemănător pe blogul propriu şii doriţi să contribuiţi doar aici, e perfect. însă trebuie să urnim măgăoaia.

  numai bine!

 8. Bravo ceva serios in ultimii 20 de ani intru in guvernul tau daca il faci

 9. Ca sa nu fie o revolutie Chavez-ista, asa cum arata cand te uiti la chestia cu nationalizarea, io propun o metoda capitalista:
  Marirea temporara (pe 20 de ani)a redeventelor pentru exploatarea zacamintelor la 90% din valoare, impozitarea spatiilor industriale nefolosite (cele luate pe japca ori pile de partid-adica toate) la valoarea lor de intrebuintare-da’ in stadiul initial, nu dupa ce au fost devastate), si impozitarea la valoarea de piata imobiliara a celui de-al treilea imobil aflat in proprietate, dimpreuna cu reevaluarea retroactiva a impozitului ca urmare a tranzactionarii imobilului. In plus, impozitul pe profiturile din activitatea bancara sa fie marit -cota unica- la 90%. Asta, dimpreuna cu masuri care sa faca imposibila ascunderea contabila a acestuia ori marirea nejustificata a anumitor cheltuieli ale bancilor. Si, last but not the least, audituri serioase asupra cheltuielilor din sistemul energetic, urmate de stabilirea unor costuri REALE -bazate pe costurile din piata -, si de recuperarea diferentei intre acestea si costurile efectiv realizate de energeticieni, de la cei responsabili, de obicei shmecheri din Senat, guvern, partide….

 10. este usor sa faci un guvern … parlamentul care APROBA CRIMELE nu este usor de clintit dar poate fi IGNORAT si ajutat sa dispara prin revolutia alimentara si ajutarea taranilor …

 11. Da, Eufrosin! Iesirea din uniunea satanica a Europei ar putea insemna un prim gest de respingere fie ea si tardiva a hotiei jidanesti. Nu vreau sa fac pe profetul, insa, nimic bun nu ne va mai putea astepta in viitorul apropiat, cel putin. Din ce citesc pe net si din ce vad pe You Tube omenirea are planuri mari intru decimarea prin genocid a populatiei intregii planete. Cand spun asta, am in vedere perspectiva unui razboi diferit de cele cunoscute pana azi, un razboi purtat cu arme si cu soldati si nu doar cu propaganda mediatica in stilul trusturilor de presa de sub cupola Bilderberg. Aud de nume noi, -cel putin pentru mine-, care ar putea fi invitate in hora razboiului: Vietnam si China, dar si nume mai putin noi, Koreea de Nord, Siria. Ce vrea IN REALITATE Perez cu ocazia vizitei in Romania si in Bulgaria? Marile evenimente sunt precedate de niste vizite, fie ca era vorba de alegerea lui Iliescu sau a lui Basescu iar acestia erau chemati la Washington, fie ca e vorba de preparative pentru razboi. Iranul se mandreste ca a lansat de curand 4 noi submarine indigene si ca s-ar fi imbogatit cu 4 sisteme antiracheta S300. Ce vor insemna si cat de utile vor fi toate astea, ma tem ca vom afla relativ curand. Sper sa gresesc. Doamne ajuta!

  • Da-i incolo cu planurile lor, nu au cum sa omoare atata amar de lume si nici nu le-ar conveni. Cine sa mai traga la saiba pentru ei ? Cred ca e maidegraba razboi psihologic pentru paralizarea noastra. Vai, ce rai si ce puternici sunt „baietii” – stiu pe unul in blogosfera care ne va lamuri ce si cum si-apoi ne va indemna sa asteptam cuminti sfarsitul. Sunt convins ca nu e cazul, chiar daca va porni un razboi, cel mai probabil cu Iranul.

 12. ati uitat de ceva important unii … Mafia din BOR este implicata in traficul de organe si copii prin masurile de organizare si gestionare a RESURSELOR din ROMANIA si Parlamentul este prins in acest JOC .

 13. Dan Puric are priza buna la public si este un mare Nationalist Crestin, daca el se va incumeta sa candideze sunt sigur ca va coagula tara aceasta.
  Doamne ajuta.

 14. Nu pot sa cred ce citesc!!!
  Nimeni nu intelege ca e SAH MAT LA ROMANIA?
  S-a terminat! Game over!

  Parintele Iustin a avut 1 milion de semnaturi impotriva actelor biometrice si acesti 1 milion de oameni cereau referendumul.
  Am fost si eu printre ei.
  DECI REPET:
  1 MILION DE SEMNATURI
  500 DE MII ERAU DE AJUNS CA SA SE FACA REFERENDUM
  NU S-A FAUCT NIMIC!

  Ce nu intelegi Eufrosine? Tu doar spui actiune civica, cand eu iti spun ca s-a facut ditai actiunea civica si s-a tacut malc. S-a mers inainte.
  Noi toti nu strangem niciodata 1 milion de semnaturi. Si cand un om iubit de Dumnezeu a facut asta, s-a trecut peste.

  Nu pe bune? What is wrong with you?

  Si cand aud ca insemnarea cu cipuri va fi peste ani si ani, ma pufneste rasul. In ACEST MOMENT IN AMERICA actiunea este in plina desfasurare si se face reclama serioasa si in alte societati ortodoxe:

  Va fi un razboi care va incepe cel mai probabil in aceasta toamna. Suntem parte activa la acest conflict. E un razboi care se va extinde si va deveni international.
  Acest razboi va aduce mult in atentie terorismul pentru ca vor mai fi niste atentate care vor atrage statele europene in conflict deschis. Eu pariez pe Londra, caci e natiune invingatoare in WW2 si are multa influenta in UE. Practic daca va fi atacata Anglia vor intra in razboi cam toate tarile europene. Nimeni nu s-ar baga asa mult pentru nemti sau francezi. Dar Anglia are acest efect. Si Londra suna bine pentru un atentat de proportii.

  Astea sunt detalii. Ideea e ca razboiul va fi asa de rau incat vor spune ca ESTE NECESAR implantul cu cip ca sa combata terorismul. In fond daca nu ai nimic de ascuns de ce te-ai opune unui cipulet care sa fie si card bancar?
  Te deranjeaza asa mult 666? Pai e doar un numar si e vazut prost doar la crestini. Deci?

  Apropo, lucrez in domeniu. Actiunile VeriCHIP, ale companiei care produce aceste cipuri, au crescut vertiginos. Sunt de aur! Voi de ce credeti? Ca sunt scumpe acum, ca sa foloseasca aceste cipuri peste jde ani?
  Naivi! NAIVI!

  Cel mai mare parinte in viata din Romania a spus-o clar. Nu mai sunt solutii. Basta! Gandirea pozitiva nu aduce nemurirea si nici mantuirea.

  Domnul sa va lumineze!

  • @Bondeville esti prea disperat … ia mai mediteaza … disperarea aceea iti macina tot …

  • Actiunile VeriCHIP sunt la $1.71 actiunea, ceea ce indica ca nu e un „blue chip stock” ;))
   Au variat astfel intr-un an intreg: 52wk Range: 0.24 – 4.10 http://finance.yahoo.com/q?s=CHIP.
   Varful a fost probabil specula, nimic altceva.

   Stiu ca au „baietii” planurile lor pentru Romania, dar asta nu inseamna sa ne asteptam pasiv sfarsitul. N-au vrut sa ne bage in seama intaia oara? Nu-i nimic: alegem altii. Totul se poate face, daca nu ne aratam dezbinati, asa putini cati suntem. Da-mi o duzina de voluntari in fiecare oras al Romaniei si vei vedea cel putin 50 de Parlamentari noi si integri in Parlament!

   • voluntari? păi cu „voluntarii“ nu faci nimic, dacă îi accepţi pur şi simplu. aşa te trezeşti cu tot soiul de infiltraţi/trate care îţi fac treaba varză.

    voluntari, da, dar să ştim şi noi…

   • Specula 100%, pentru o firma care nu face nimic practic decat sa vanda cipuri de marcat animale de 1$ la pretul de 300$ + servicii anexe (evidenta in baza de date, acces, etc).

    Mai au probabil o serie de pantente SF in portofoliu cu care au mai pompat valoarea actiunilor, dar nimic cu valoare practica.

 15. @Haiduc,
  In actori nu poti avea incredere decat atunci cand joaca intr-o piesa cunoscuta… 🙂

  • Si de cand ma rog profesia este un impediment in a deveni un bun conducator? In cine ai tu incredere, in securistii care l-au vandut pe Ceausescu si tara lor, in Basescu marinarul betiv si tradator de tara care ne indeamna sa parasim tara masiv? Eu zic sa-l urmaresti pe Dan Puric ce zice si mai ales ce face, pe youtube ai sa gasesti multe filmulete cu el daca nu esti in stare sa-i citesti macar o carte de a lui.

   • 🙂 🙂 🙂
    Era o „figura de stil”. Dar nu trebuie sa uitam ca actorii sunt profesionisti la jucat teatru.
    L-am urmarit pe Dan Puric (in sensul pozitiv…), i-am cumparat/citit si cartile.
    In ce priveste cartile (nu sunt un critic avizat dar imi pot exprima umila mea parere) amesteca nepermis de mult religia cu desertaciunea literar-artistica intr-o incercare disperata de a rastigni crestinismul pe textele cartutrarilor.
    M-a dezamagit datorita intentiei de a construi la Aiud ceva cu totul neadecvat in contradictie cu supravietuitorii inchisorilor comuniste si mai ales in contradictie cu Parintele Iustin.
    I s-a mai facut propunerea de a candida la functia de presedinte dar a refuzat.

 16. Majoritatea e bine dresata, am facut greseala de a privi la stiri si mi s-a pus pata…deci niste tineri medici si asistente erau foarte bucurosi ca si-au depus actele de emigrare in westul europei si canada.invocau lipsa unui salariu decent, rate la banci, o better live bla bla bla…n-am mai rezistat 🙂 Astora daca le vorbesti despre nwo, cipuri, proorocirile Sf Parinti, ruperi de sistem si viitorul apropiat razboi–>te trimet la psihiatru. 90% din populatia tarii si-a tras ochelari de cal si noi discutam discutii?! Nu-i vorba de disperare sau pesimism, ci sa fim realisti si pragmatici. Are dreptate @Bondeville meciul e pierdut din start, dar nu din cauze exterioare, ci datorita majoritatii virusate adanc de 20 ani de propaganda.Si da, aceeasi imensa majoritate v’a accepta totul pentru o ‘viata mai buna’.

  • Si majoritatea virusata despre care vorbesti nu tot de cei din exterior a fost facuta, sau probabil tot noi suntem de vina si pentru asta.

  • Nu fi dezamagit, fiecare „closca” isi aduna „puii”. E si asta un fel de cernere, un fel de separare a graului de neghina doar ca noi nu putem vizualiza si aprecia in profunzime acest lucru, inselati fiind de aparente. Vom pierde doar ceea ce este sortit pierzarii. Sau cu alte cuvinte, „apa trece pietrele raman”. Va veni o vreme cand vor dori ei sa revina in tara dar nu vor mai putea.
   Cei ce nu au sange cald, romanesc, e mai bine sa plece cu „valoarea” lor cu tot. Cei ce simt romaneste vor lupta aici in tara lor pentru o viata decenta. „Copii” occidentului nu mai sunt „copii” Romaniei chiar daca s-au nascut candva romani.
   Cel ce se simte roman in adancul inimii lui va veni in Romania si de la capatul pamantului dar pana nu se va pune „bariera de foc”, pana nu va fi prea tarziu.
   Pentru aceasta cernere este important ca tara noastra sa treaca printr-o perioada grea in timp ce occidentul ofera aparenta pamantului in care „curge lapte si miere” – e principiul capcanei de muste.

   Ai dreptate! – Eufrosin

  • Nu le vorbesti decat despre ce ii intereseaza pe ei, adica redresarea sistemului medical si il vor alege pe acela pe care il propui.

 17. stai linistit nu sta puterea in niste roboti care se duc ca hipnotizatii….

 18. De acord cu toate punctele. Dar vor intra peste noi cu tot ce au. Ca sa-i salveze pe tigani, unguri din har-cov sau poate chiar sa caute arme de distrugere in masa(De la Ceausescu:)). oricum vor gasi ei un motiv

  • Nu-i bai, sa incerce! Asta nu inseamna ca nu trebuie barem sa incercam si noi. Au mai fost momente in istorie cand o mana de oameni determinati au stricat planurile celor puternici.

 19. @kosk
  E bine ca imi dai dreptate desi NU MA BUCURA ACEASTA DREPTATE! Asa e scris sa se intample si asa se va intampla.
  Daca cel mai inalt stalp ortodox din tara asta spune ca solutiile lumesti nu mai vor schimba nimic, inclin sa il cred desi apreciez vointa celor ca Eufrosin.
  Pe Eufrosin il inteleg perfect ca are familie. E legat de asta. Dar planurile Domnului sunt peste ale noastre. Cine isi iubeste familia mai mult decat pe El, atunci nu e demn de El.

  @Eufrosin
  „50 de Parlamentari noi si integri in Parlament”
  Mi-l aduc aminte si acum pe tata cand il vota pe Basescu acum multi ani, cand asta candida prima oara. Si imi sugera si mie sa merg la vot si sa imi exercit responsabilitatea civica.
  Nu am fost atunci, nu merg nici acum si nu ma voi duce niciodata.

  Putini inteleg ca sistemul de vot este facut sa se poata fura. Chiar faptul ca votul e anonim e important in aceasta schema. Nu v-ati intrebat niciodata de ce votul e anonim desi poti injura un candidat in mod liber pe Internet?
  Voi chiar credeti ca in toate tarile demonocratice lupta e atat de stransa. Absolut peste tot un candidat castiga cu o diferenta extrem de mica. Se da senzatia competitiei. 🙂

  Presedintele si tot stafful Poloniei e mierlit si apoi castiga la mustata favoritul elitelor. Si Polonia imprumuta la FMI. Voi credeti ca astea sunt coincidente?
  Eufrosin esti naiv sa crezi ca prin Parlament si actualul sistem politic se pot schimba lucrurile in bine.
  Ori esti naiv, ori nu esti ce vrei sa pari.

  Pentru ceilalti care inca isi pun sperante in STAT.
  Basescu a castigat alegerile. Voi credeti asta? Eu nu cred asta. Eu cred ca le-a pierdut si inca la mare distanta de Geoana.
  DAR
  Haideti sa facem un review Basescu versus Geoana.
  FACTS:
  1. Basescu promitea public americanilor sprijin in Afganistan si Irak. Mai precis trupe, carne de tun, fraieri.
  Geoana declara public ca vrea sa retrage trupele.
  2. Basescu ia bani de la FMI si lasa contractele cu Bechtel neatinse. Geoana declara public ca vrea sa renegocieze contractul cu FMI.

  OFF THE RECORD:
  3. Videanu face lobby pentru Rosia Montana in favoarea firmei lui Soros. Nenorocitul asta de teleormanean, un hot mare si imputit, care declara ranjind ca nu are sume de bani pe numele lui, vrea sa ne lase si fara resursele care apartin de drept acestui popor.
  Geoana nu stiu ce pozitie are dar stiu ca dragostea lui Crin Antonescu e tot de aceeasi parte cu Videanu.

  Acum sa tragem o concluzie. Voi credeti ca americanii, care au un interes financiar major in Romania, isi risca niste miliarde bune de dolari ca sa iasa presedinte cine nu trebuie?
  Cat de prost (nu mai pot folosi cuvantul naiv acum) sa fii sa crezi asta?
  O campanie electorala intr-o tara ca Romania costa 100-150 mil euro. Pentru un asa mizilic sa risti sa pierzi miliarde bune de dolari?

  ASA FUNCTIONEAZA SISTEMUL ! ! !
  Si tu Eufrosine vrei sa ai cativa voluntari ca sa ai 50 de parlamentari cumsecade? Cumva te-ai lovit la cap?
  Tu crezi ca ajungi sa faci ceva bun pentru tara asta doar prin vointa proprie si cativa voluntari? WTF?
  Ori ai pielea antiglont, ori inelul lui Arabela, ori stii sa transformi plumbul in aur, caci altfel nu imi explic.

  SINGURA NOASTRA SOLUTIE ESTE SA NE RUGAM LUI DUMNEZEU SI SA NE PUNEM INCREDEREA IN EL.
  Candva a despartit marea pentru poporul Lui. De va dori sa ne salveze va face ceva pentru noi.
  Asta e gandul optimist.

  In sinea mea cred ca noi vom fi pedepsiti exemplar.
  kosk a spus foarte bine cine suntem acum. Cand vorbesti de Dumnezeu devii ciudat. Oamenii traiesc prin televizor. Se imbraca de la televizor, vorbesc ca la televizor, traiesc ca la televizor. Cand le spui ca nu te mai uiti la TV de 2 ani de zile le vezi reactia direct pe fata.
  Adevarul insa e foarte dureros. Suntem acum o societate pacatoasa. Pana si cei care isi spun crestini si stau pe blogurile astea, au secrete murdare. Putina pornografie n-a omorat pe nimeni, nu?
  Dar ce ne facem cu avorturile? Tu crezi Eufrosine ca la atatea milioane de avorturi, pedeapsa este o inundatie si un soare care arde mai tare? Si restul se iarta?
  Probabil ca s-ar ierta daca toti cei vinovati de aceste avorturi s-ar pocai pentru aceste pacate. Dar nu se intampla asta. Se continua pacatul intr-o forma mai abominabila decat repetarea lui. Se ridica pacatul la rang de cinste. Cel imoral e castigatorul iar cel moral e pierzatorul. Dumnezeu l-a omorat pe Onan pe loc pentru ca nu isi dadea drumul in femeie. Deci doar pentru asta l-a omorat. Iar azi o labuta ajutata de pornografia online este ceva foarte nevinovat. Ba chiar indicat medical conform unor emisiuni TV corecte. Pentru milioanele de avorturi vor fi pedepse MARI. Nu pedeapsa ci pedepse.

  Cred ca pedepsele Lui Dumnezeu inca nu au venit pentru noi. Inundatiile si ce am vazut sunt niste avertismente doar. Dar nu au fost ascultate. Pedepsele pe care le vom primi in urmatorii ani vor face ca perioada pe care o traim acum sa fie un concediu la o pensiune de 4 stele.

  • Stai linistit ca Besescu a CISTAGAT alegerile si nu le-a pierdut. Eu am fost unul din cei care l-au votat si multi dintre cei din anturajul meu l-au votat. Cred ca este tardiv acum sa mai aud insulte de genul ca am 8 clase ca sint manelist etc. Nu sint manelist am studii superioare si mare parte din cei din anturajul meu care l-au votat pe basescu au studii superioare, ba chiar mai mult o persoana este CADRU universitar. Ca am gresit, ca am fost manipulati, ca ne-am inflacarat degeaba imi este cit se poate de clar acum. Problema este ca tu nu vrei sa vezi ca de fapt chiar nu exista alternativa reala. Si Geoana este la fel de aservit elitelor mondiale. Ce a declarat in campanie nu sint decit minciuni electorale. Daca ar fi iesit el aplica exact aceeassi politica ca si base pentru ca asa a fost scris. Pentru ca intr-adevar vor urma pedepsele divine pentru pacatele noastre.

 20. Apropo, fabula ta cu satele este eronata din start. Cei care fac paine nu au nevoie de porci. Doar cei care cresc porci au nevoie de paine.
  Oamenii vegetarieni traiesc mult si bine, pe cand de oameni carnivori nici nu am auzit…

  @kosk
  Azi cand ma tundeam, frizerita imi povestea de baiatul ei. Ca vrea nu stiu ce haine, sa se duca in nu stiu ce club, etc.
  Si cand am intrebat-o cum de accepta asa ceva m-a certat. Mi-a zis ca trebuie sa invatam sa ne dam dupa astia tineri.
  Trebuie sa fim si noi moderni si sa nu mai stam asa inchistati in valori „apuse”.
  Exact asa a spus, „sa ne dam dupa ei”.

 21. …peste tot in statele ortodoxe este la fel..ticalosii aia de ruşi brainwashati (sa se bucure si @szeppty!..))) erau incantati de cipuleţe , ranjeau prosteste in timp ce erau injectati si p-orma se mira de napasta incendiilor.prafu sa se aleaga ca-i doar inceputul durerilor ptr ei.

  • Eufrosin, te rog, eutanasiaza-l pe asta de-si zice diughen-kiosk. Ar trebui trimis la cules stuf in Delta.

   • Hei putina decenta te rog. De ce trebuie sa jignesti omul?
    Cat despre Delta stai linistit daca esti din Bucuresti, ca orasul asta va primi o pedeapsa sa o tina minte. Delta o sa fie lux comparativ cu dormitul in strada pe caldaram printre morti si blocuri daramate.

 22. Comentariul meu din „Ziua veche” la articolul „Cine să nu fie şef al Statului Major General!”

  <>

 23. Dupa ce s-a consumat in liniste etapa cu frunzulica urmeaza acuma sa intre in functiune o masinarie de tocat cei 75 milioane de euro. Banii vor ajunge in buzunarele care trebuie Aceasta este o forma mascata de a subventiona diverse posturi de televiziune a unor tari privilegiate a uniunii. Ministerul turismului ar putea sa ii strice jocul, si sa faca in mod legal ca bani sa intre in buzunarele romanilor. Am demascat aceasta increngatura pe http://www.partyboom.net

 24. „…..In Jakarta s-a format o astfel de comunitate care are dinarul din aur si dirhamul din argint, monede care merg in paralel cu rupia indoneziana fara nici o problema. Un indonezian povesteste cum in anul 2000 luat si el de valul conturilor bancare si-a deschis unul, apoi au urmat cardurile, retragerile de la ATM-uri si credea ca totul va fi mult mai convenabil asa. Insa in timp a realizat ca de fapt banca nu-ti ofera nici un avantaj, astfel in 2004 si-a inchis contul constatand ca isi pierde tot mai mult din bani, adica din valoarea banilor daca-i tine acolo. De atunci a trecut la dinar si dirham, iar in timp inflatia a crescut la 20 % insa valoarea banilor sai in aur si argint s-a pastrat si chiar a crescut. Este convins ca in toti anii astia daca-i tinea la banca pierdea tot mai multi bani. Acum isi permite sa faca si economii si sa-si mentina standardul de viata stabil. Pentru el trecerea este una morala si de independenta personala. Pentru aceasta comunitate banii de hartie sunt o iluzie, folositi cu scopul de a ne jefui de posesiunile noastre. Explicatia lor este foarte simpla. Ca sa primesti un bun tu trebuie sa dai un alt bun in schimb care are o valoare similara cu ce vrei sa primesti, asa este echitabil si just. Astfel daca tu dai o bucata de hartie pe un bun asta se cheama deceptie, nu e echitabil si nici normal, pentru ca tu dai o hartie fara valoare pentru un bun cu valoare. Cand a iesit prima data dinarul de aur acum 9 ani acesta putea fi cumparat cu 4 bucati de hartie (rupii) inscriptionate fiecare cu cifra 100.000, adica 400.000 rupii pentru un dinar. Astazi e nevoie de 15 astfel de hartii in valoare totala scrisa de 1.500.000 rupii. Acum 1500 de ani un dinar valora 2 capre. Acum cu acelasi dinar oriunde in lume poti lua tot 2 capre. In acelasi timp cu un dirham (moneda de argint) poti lua o gaina. Sistemul bancar e o infractiune, iar bancherii sunt infractorii. …..”

  http://theworld-we-live-in.blogspot.com/2010/08/time-for-change-e-timpul-pentru.html

  • Aceasta e cea mai buna propunere pana acum de departe.
   Ar trebui sa avem o moneda care sa circule in paralel cu leul. O moneda independenta de sistemul bancar si care sa fie legata de aur si argint.
   Dar iarasi ne lovim de Statul tradator si totalitar.

   Uite Eufrosine, ar trebui rezolvat DOAR acest punct, legat de moneda independenta.
   Cum facem asta?

  • De acord cu propunerea aceasta, dar trebuie studiata legea intai. Astia trimit organele pe tine fara sa clipeasca daca nu exista un temei legal solid pentru ceea ce intreprinzi, mai ales daca e contra sistemului. Iti imaginezi stirile Realitatea: „Banda de falsificatori de bani de-structurata de DIICOT” ?

   • Da , trebuie studiată legea… însă eu cunosc un atelier de bijuterii absolut în regulă care execută cu materialul clientului orice tip de bijuterie din aur și argint… nu văd nicio legătură cu falsificare sau ceva de genul acesta…
    ..eu nu știu cum și-mi pare rău că ai putut să faci analogia asta total nepotrivită…

    • Nepotrivita? Totul va fi „fine and dandy”, pana cand incepi sa folosesti respectivele medalioane pe post de moneda, adica bani. Nu-i ca si cum nu am vazut ce au patit niste americani care au incercat figura fara sa incalce nici o lege!

     • Trebuia să dai un link cu americanii aceia, nu cu niște abjecți de falsificatori(oricum, nu mai abjecți decât bankerii). Gândește-te la asta: cum se poate falsifica niște dinari indonezieni din aur de 18k, cu monede contrafăcute identice din aur de 18k? 😉

     • poți să traduci asta?
      “When groups seek to undermine the U.S. currency system, the government is compelled to act. These coins are not government-produced coinage, yet purchasers were led to believe by those who made and sold them that they should be spent like U.S. Federal Reserve Notes,…”

      „Cand grupuri private cauta sa submineze sistemul monetar al SUA, guvernul este obligat sa actioneze. Aceste monede nu sunt produse de catre guvern, totusi cumparatorii lor au fost facuti sa creada de catre cei care le-au facut si vandut, ca ar trebui sa fie cheltuite ca si notele rezervei federale”.

      Mint de sting: numai patriotii cumparau monedele astea cu buna stiinta, incercand asa cum s-a propus si aici, sa iasa din sistem, cel putin cat priveste banii. Toata lumea stia exact ce face si era legal. Observa ca i-a arestat in baza unei acuzatii ridicole de „mail fraud”, adica frauda prin posta ! Altceva nu au gasit, pentru ca tot ceea ce-au facut era perfect legal. Apoi, The US Federal Reserve, numai a guvernului american nu e. – Eufrosin

     • De departe e cea mai interesanta discutie la care am asistat in ultimii 2 ani. Pe bune ar trebui facut un mic forum unde sa discutam pe tema asta. Si sa fie si o sectiune de stiri. Atat!
      Ce spuneti? Care va bagati?

      • Putem discuta mult si bine, dar idea e clara: cand se va incerca folosirea acestor monede noi de argint pe post de bani, lucrurile se vor desfasura identic.
       Ce se poate face mai bine, este sa cumparati monede de Ag si Au, din cele existente pe piata si sa le pastrati intr-un loc sigur (nu la banca). Vor pica bine la un moment dat.

     • Buun, în cazul ăsta sunt eroi, nu infractori…. merge comparația cu aceștia, nu cu bicisnicii aceia de falsificatori.

      Pai tocmai…nu dadusem nicaieri faslificatorii de bani ca si exemplu, dar nu conteaza, ma bucur ca ai priceput cum stau lucrurile! – Eufrosin

    • @Bondeville
     Merge un forum pe această temă. Am încercat să aflu cum pot cumpăra aur pt. investiții în mod legal, și ghici ce? E aproape imposibil de cumpărat de amărășteni….
     Uite un link:
     http://www.aurmonedelingouri.com/
     Trimiterile către „cum cumpăr metale” și „link-uri utile” sunt nefuncționale.
     „Tranzacții cu aur Forex” dau enter și-mi apare „bad request”.
     un link interesant:
     http://www.sfin.ro/articol_11832/romania_a_pierdut_certificatul_%E2%80%9Egood_delivery_pentru_aur.html
     O posibilă lămurire a link-ului de mai sus:
     http://www.metalepretioase.ro/autorizatii_avize.html

  • Ordonanta nr. 24 pentru perfectionarea cadrului legislativ privind regimul metalelor pretioase in Romania

   http://www.capital.ro/articol/ordonanta-nr-24-pentru-perfectionarea-cadrului-legislativ-privind-regimul-metalelor-pretioase-in-romania-8813.html

   • Adica nu mai misca nimic fara sa stie ei, iar numai anumiti baieti selectati vor avea privilegiul de a face afaceri cu metale pretioase.

    • toate aceste materiale, denumite pompos „preţioase“ au valoarea pe care noi, oamenii, le-o acordăm. dacă pentru unii dintre noi acestea nu au nicio valoare, atunci aceste bucăţi de minereu sunt bune de aruncat la gunoi.

     nu văd care este marea agitaţie pentru aceste bucăţi de minereu? ne dau minerale sau proteine dacă facem ciorbă din ele? ne dau capacităţi paranormale (afară de aceea de a suci minţile bărbaţilor prostiţi de mamele lor) dacă le purtăm? ne cresc speranţa de viaţă dacă ne înconjurăm cu ele? casa noastră nu mai poate fi dărâmată de furtună, bilă de macara, buldozer, tanc, dacă avem acoperiş aurit? sau vom folosi acel acoperiş ca pe o oglindă uriaşă să producem o cantitate enormă de energie? suntem mai inteligenţi şi mai cultivaţi dacă ne atârnă „50 de kile de aur“ (de multe ori fals sau gol pe dinăuntru) peste grumazurile nespălate? etc.

     vor să fie doar câţiva? să fie. să fie unul singur. iar ăla să prade pe toţi proştii şi toate proastele (astea-s mai puţine, că îşi caută proşti care să le cumpere, de parcă ele ar munci pe beţe de chibrit…) care vor să pună mâna pe aşa ceva.

     oamenii şi-au uitat priorităţile şi aleargă după copite străvezii de cai morţi. oamenii au fost prostiţi pe faţă cu toate aceste revoluţii ale drepturilor şi s-au trezit cu prostia la rang de virtute, cu incultura la rang de cultură şi cu furtul la rang de muncă cinstită. astfel că azi e mai important să ai miliarde de metale şi bolovani atârnaţi de orice parte a corpului şi orice parte a ţoalelor şi zdrenţelor considerate haine pentru ca să devi instantaneu inteligent/ă, citit/ă, educat/ă, etc.

     • Nimic din toate astea – doar ne protejeaza agoniseala de devalorizarea prin inflatie (jaful bancherilor asupra populatiei). O moneda de 1 uncie de aur, cumpara azi aceleasi lucruri ca si acum 200 de ani, pe cand bancnota echivalenta de $20, nici macar plinul nu-l mai face.

      • iată de ce avem nevoie de ceea ce propun eu: o bancă de stat, poaet chiar Banca Naţională, care să aibă grijă de agonisealăa poporului.
       iată de ce avem nevoie ca moneda naţională să aibă un curs fix, stabilit în funcţie de ceva ce nu îşi poate pierde valoarea şi care să nu fluctueze în funcţie de celelalte monede.
       metalele şi bolovenii au valoarea pe care le-o atribuie omul, însă adevărul este că au valoarea pe care le-o atribuie jmecherii.
       atunci când valoarea monedei naţionale se raportează la alte unităţi de măsură, aceasta va rămâne pe loc atunci când celelalte vor sccade şi va creşte exponenţial când celelalte cresc.
       câţi români îşi doresc o monedă naţională fixă?
       eu, poate tu, poate şi foarte puţini alţii. restul? îi doare undeva. burta să le fie plină, carburant (oricât de poluant) să fie la pompă (şi gratis, dacă se poate) şi să urle salam copilul minune din cortul de la câmpie în toate cele nouă miliarde de boe câte şi-a pus pe maşina de ultimul chici (echivalentul românesc pentru nemţescul kitsch).

      • In principiu de acord cu moneda fixa dar intr-o lume bazata pe „cerere si oferta” adica economie de piata nimic nu e fix ci totul este variabil ca valoare in functie de cat se cere si cat se ofera. Chiar si pretul metalelor pretioase (sau mai corect sa le spunem rare) este variabil insa in cazul acestora oscilatiile sunt mai mici.
       Bancnotele de hartie variaza mult mai mult ca valoare deoarece asupra lor actioneaza mult mai multi factori economici sau politici iar valoarea lor este una subiectiva.
       Statul prefera banii de hartie deoarece pentru el este un instrument mult mai flexibil. Ii poate modifica valoarea pur si simplu tiparind alti bani fara acoperire -inflatie artificiala- si in felul acesta te jefuieste fara a-ti baga mana in buzunar, in modul cel mai „elegant” pentru ca valoarea noilor bancnote se „trage” din valoarea totala a tuturor bancnotelor existente in circuit (media aritmetica). Cu monedele din metale pretioase nu poate sa faca asa ceva deoarece valoarea monedei este aproximativ egala cu valoarea materialului din care este facuta, valoare care vine tocmai din raritatea meterialului respectiv. Daca cineva, ipotetic vorbind, ar reusi sa faca aur din nisip printr-un procedeu ieftin s-ar da peste cap si sistemul monedelor din aur.
       O alta problema destul de serioasa chiar si in cazul monedelor din metale pretioase este falsificarea. La cate bijuterii din aur sau argint umplute cu plumb sau pur si simplu din tombac slefuit cu grija inaintea tranzactiei vand tiganii la fraieri ar trebui sa ne puna pe ganduri si in cazul monedelor din respectivele metale.
       In cazul monedei ne aflam in fata unor probleme aproape insurmontabile.

      • tocmai că nu trebuie căutat să se bată monedă în metal rar. ţiganii, şi alţii ca ei (chiar şi români) vor fgăsi metode suficiente de a păcăli pe ceilalţi.

       faptul că un metal, aşa cum am mai spus-o, este rar sau nu, pe mine nu mă interesează. acesta nu mă hrăneşte dacă îl înghit, nu mă îmbracă dacă îmi atârn lanţuri şi brăţări, nu mă face mai inteligent dacă mă înconjor de el, nu mă face mai isteţ dacă fug după el, etc. este doar o tâmpenie ccăreia lumea i-a căzut pradă.

       eu spuneam că trebuie găsită o modalitate prin care să raportăm „moneda“ naţională la ceva ce nu poate fi devalorizat când doreşte x sau y. un exemplu ar fi munca. iar aici nu mă refer la productivitatea muncii, care este un alt aspect extrem de manipulabil.

       nu în momentul în care omenirea va găsi metoda de a transforma nisipul în aur se va da sistemul, ci în momentul în care oamenii vor raporta banii lor la ceva ce nu poate fi manipulat la fel de uşor precum metalele sau pietrele sau altele (producerea abuzivă de alte bancnote, de exemplu, cum ai zis şi tu).

       iar chestia cu cererea şi oferta nu trebuie să afecteze moneda. modul de a privi moneda ca pe o marfă în sine este cel eronat, cel care dă voie ca monedele naţionale să fie subiecte ale cererii şi ofertei. însă acest lucru reprezintă una dintre cele mai grave manipulări din istoria omenirii. moneda nu este o marfă, este doar un mijloc de schimb de valoare. ca să nu umbli cu vaca în spinare, ai cu tine un teanc de hârtii. ca cel care vinde pâine să nu umble cu sacul de pâine în spinare, are la el un teanc de hârtii. hârtiile alea reprezintă valoarea muncii fiecăruia dintre cei doi, în aceeaşi măsură. o vacă valorează 30 de monede, o pâine o monedă. atât. o monedă din Africa ar trebui să valoreze la fel ca o monedă din Europa, la fel ca o monedă din Asia, la fel ca o monedă din America, etc. acest sistem de cotare al monezilor nu este decât un alt sistem de discriminare. ca să produci un kilogram de grâu, de exemplu, poate că un african munceşte mai mult ca un european. deci ar trebui ca produsul lui să valoreze mai mult. însă dacă europeanul îi livrează africanului cunoştinţele şi oferă accesul la tehnologia necesară, munca celor doi va fi aproape identică, astfel încât produsele lor vor trebui să valoreze la fel.

       să mă întorc. consider că ar trebui să găsim o modalitate de a stabili o monedă fixă, pe care să nu ne-o poată manipula nimeni, nici din interior, nici din exterior. din punctul meu de vedere, stabilirea valorii acesteia pe baza unor metale sau pietre rare, este o greşeală, valoarea acestora fiind la bunul plac al celor care o pot cumpăra şi, mai ales, vinde în cantităţi imense, chiar fără să o aibă în posesie. dacă ai fi studiat fluctuaţia preţului aurului, argintului şi platinei în ultimii 5-6 ani, de exemplu, ai fi observat creşteri extrem de mari şi scăderi destul de abrupte.

      • Un sfant parinte spunea, parafrazez: aurrul nu va mai valora nimic pentru ca nu tine de foame…si tind sa ii dau dreptate adica un om are un porumb ori iti da jumate tie moka, degeaba ii dai bani daca nimeni nu va vinde ceva stiind ca cu ceea ce primeste nu cumpara nimic deoarece singura valoare va fi papa si apa…..

 25. Eufrosin are dreptate. Nu comentez propunerile economice, insa categoric trebuie sa votam nationalisti ! ACESTIA NU FURA ! Problema noastra nu este una politica cum s-ar crede, ci una morala si de identitate ! Morala pt ca indiferent de partid toti fura si identitara pt ca prea multi politicieni sunt de alta nationalitate decat cea romaneasca si nu intamplator legati de cei veniti pe tancurile sovietice acum 70 de ani ! A doua generatie de neocominternisti !

 26. O COMPANIILE BRITANICE
  CARE OFERA SERCICII DE TELEFONIE SI COMUNICATIE DE TIP”VOIP “
  A revolutionat comunicatia planetara poti vorbi gratis de la telefon la telefon nu doar la nivel national ci international cu rudele tale cu parteneri de business ,intre ambasadele ,autoritati etc
  CUM ESTE POSIBIL ACEST LUCRU ?
  Serviciile de telecomunicatie au evoluat de asa natura incit .Specialistii in domeniul spun “ gratis si mai convenabila ca cest serviciui poate fi doar comunicarea prin telepatie alte info pe http://www.partyboom.net pana atunci puteti spune Adio skype adio chinuri cu vorbit de pe calculator adio costuri pt convorbirile nationale si internationale

 27. In aceste momente parlamentarii , magistratii , BOR si aviatorii civili isi ingroapa copiii si nepotii in Ignoranta si Satanism organizat … acum ei trag de niste Sfori extrem de Periculoase … viitorul va ARATA mai clar aceste FAPTE …

 28. – Cum să interpretăm puterea satanică a secolului nostru?

  – Dincolo de explicaţiile istorice, sunt altele de structură şi în ultimă instanţă sunt cele spirituale. Structurile lumii acesteia sunt materialist-ateiste, forţele născute din Est tind să sfărâme planeta. Oamenii sunt atât de posedaţi de putere, de materie şi de plăcere, încât se trăieşte halucinant. Dezastrul este iminent, fie pe cale paşnică, fie pe cale militară, din cauza duhului rău care stăpâneşte modul de viaţă al lumii moderne. Lumea are nevoie de suferinţă pentru a se putea reorienta spiritual. Dumnezeu are căile Sale de intervenţie în istorie. Noi nu participăm la acest dezastru ci suntem trecuţi pe sub tăvălugul lui nimicitor, căci noi mărturisim oamenilor Adevărul. Dar oamenii de azi nu-l pot primi, căci din nou sunt fii ai satanei.

  (Sfantul inchisorilor-Valeriu Gafencu, Moise monahul, Ed.Reintregirea, p.230)

  http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2010/08/12/valeriu-gafencu-despre-pace/

  • Comunismul s-a nascut la New York si a fost pus in aplicare in Est. Estul a dat lumii ortodoxia. Nu vreau totusi sa ma cert cu un sfant.. 🙂

   • comunismul a fost planificat de khazarii din east side new york. Forțele comunismului au fost rușii nobili și burghezi spălați la creier timp de 50 de ani de educația pro-occidentala inițiată de țarul Petru cel mare cu m mic.

 29. Din pacate va fi razboi in noiembrie 2010 pana in octombrie 2014 si pentru ca politicienii ne baga in razboi, propun sa mearga in linia I.

  • Suna bine, dar ei prefera sa ne trimita pe noi, sau sa ne faca sa suferim din cauza ineptiei si a tradarii lor. De-aceea trebuiesc schimbati!

 30. Aticolul e interesant nu neaparat prin pilda/fabula din introducere cat prin cele 11 puncte din concluzie. Cred ca este momentul sa se mearga ceva mai departe de vorbe si articole si sa strigam ‘DESTEAPTA-TE ROMANE!’.
  Pentru asta insa trebuie organizare. Uitati-va la subiectul de la care s-a plecat si la comentariile adaugate. Toate sunt pertinente, in contextul lor insa. Daca nu reusim sa ne ORGANIZAM, sa ne urmarim telurile pas cu pas nu o sa depasim stadiu de simple discutii. Ma asteptam ca majoritatea comentariilor sa vina cu propuneri si idei, insa din pacate s-a deviat de la directia pe care Eufrosin a vrut sa o imprime acestei discutii.
  M-am intrebat si eu care ar fi acel partid care lupta (sincer) pentru neamul Romanesc? Din cele cateva formatiuni nationaliste: PRM, Noua Dreapta si Garda de Fier este una care sa fie un bun inceput pentru reinvierea acestui neam si tari? Am citit doctrinele lor si (fara a fi membru al acestei formatiuni) cred ca Noua Dreapta ar fi un inceput bun.
  Dupa parerea mea ar trebui sa pornim cu pasi mici pentru atingerea unor scopuri marete:
  1. crearea unui ‘core team’ care sa medieze discutiile si care sa accepte/respinga propunerile. Pentru cele respinse sa existe o justificare pertinenta
  2. crearea unei liste unde fiecare sa poata adauga propuneri si comentarii la propunerile existente. Pentru fiecare propunere sa existe un termen limita de discutii si la sfarsit sa fie acceptata sau respinsa. (Cele 10 puncte ale lui Eufrosin + cea a Dacianei ar putea fi primele candidate in aceasta lista)
  3. Odata lista definitivata, verificat daca acestea se regasesc (macar intr-o oarecare majoritate) in vreun partid deja existent.
  4. daca un asemenea partid exista sa se extraga din ideologia acelui partid ideile de baza si sa fie supuse discutiilor comunitatii. Daca acele idei nu contravin directiei dorite, avem un castigator si putem ingrosa randurile acelui partid, devenind membri ACTIVI.
  5. daca nu se gaseste un asemenea partid, trebuie extins setul ideilor pana se reuseste conturarea unei ideologii ce o sa stea la baza unui nou partid.
  6. propagarea ideilor partidului/organizatiei in randul populatiei

  Cred ca acesti pasi (lista desigur poate fi imbunatatita) ar trebui discutati si aplicati daca dorim sa depasim nivelul discutiilor si sa facem ceva pentru tara asta.

  Doamne ajuta!

  • Excelent! E valabila adresa Dvs. de e-mail? Ar trebui hotarat mediul in care aceste dezbateri vor avea loc (deschis/restrictionat, forum, blog etc.) cat si membri echipei de decizie. Am vazut ceva oarecum similar la http://www.fight4romania.com/, dar nu am auzit de nici un succes al vre-unui proiect de-al lor inca, nu spun ca nu or fi existand.

   La un moment dat, ideile trebuiesc puse in practica ori asta cam lipseste deocamdata la noi.

   Doamne ajuta!

   • Din pacate nimic nu este real: de la nume,, adresa e-mail pana la IP-ul pe care-l puteti monitoriza. Daca o sa sa fie nevoie de mine cu adevarat o sa fac in asa fel incat sa gasesc un canal sigur de comunicare. Nu as vrea sa fiu monitorizat doar pentru cateva mesaje. Va dati seama ca Dv., ca si toti ceilalti care aveti blog-uri sau care posteaza comentarii sunt luati in evidenta de o institutie sau alta.
    Nu e vorba, ca o sa ajunga pana la urma si la mine, dar macar sa le fac munca mai grea.
    Acum ca sa revin la mesajul Dv. Organizarea discutiilor si dezbaterilor cred ca ar trebui stabilita de echipa initiala. Fiecare model cred ca are avantaje si dezavantaje. Spre exemplu: deschis vs restrictionat: cred ca am dori ca toate discutiile sa fie deschise in sensul ca nimeni nu este oprit sa participe si sa vina cu idei. Pe de alta parte daca abordam discutiile deschise, riscam sa poluam blog-ul/forum-ul cu mesaje rauvoitoare sau inutile postate din ignoranta sau cu buna stiinta pentru a ne deturna de la scopul nostru.
    De aceea eu as face un forum inchis pentru inceput in care membrii sa fie echipa de decizie. In cadrul acestui forum sa fie discutate aspectele organizatorice si suportul discutiilor. Dupa stabilirea formei de functionare a dezbaterilor, forumul va ramane locul unde membrii echipei de decizie vor discuta problemele interne si cele legate de administrarea celui public.

    Doamne ajuta!

  • pai daca tinerii sunt dresati ca maimutele si consuma toate porcariile ce fel de organizare vrei ??? parinti si copii ca o turma de hipnotizati …..

   • Eufrosin, tu si alte cateva zeci(?) de pesoane care posteaza cu inversunare pe internet. Crezi ca sunt putini?
    Mai sunt sute care citesc postarile dar care nu comenteaza (tu sau Eufrosin ati putea da o statistica a cati vizitatori unici sunt pe blog-uri bazat pe IP). Mai sunt mii care gandesc asa dar nu stiu de existenta acestor blog-uri. Mai sunt milioane care s-au saturat dar nu stiu alternativele sau nu indraznesc sa le vada.
    Copii si adulti sunt in egala masura manipulati in rau de caracatita consumatorista. Cu toate astea nu poti pleca cu o atitudine negativista, altfel suntem sortiti esecului. Daca tu care incerci sa punctezi anumite lucruri nu crezi in posibilitatea schimbarii, ce sa ne asteptam de la cei care cauta calea? Cu toate astea o sa fii uimit cand o sa vezi ca tinerii vor deveni cei mai infocati sustinatori a unei asemeni miscari.

    • stiu de astfel de bloguri tinerii dar inca se uita ca la niste EXTRATERESTRI care scriu … o alta solutie este raspindirea pe yahoo a adreselor dar se uita cum am mai spus ca la ozn uri chiar ….

  • Unele din propunerile tale, Eufrosin, suna de bun simt, dar prima (cea care se refera la instalarea unui guvern nationalist si la iesirea din UE si NATO) este inaplicabila.
   In momentul actual, in Romania nu exista nici un partid nationalist care macar sa intre in Parlament, asa ca nici nu poate fi vorba de vreun guvern nationalist. Pana in 2015 din pacate il avem presedinte pe mafiotul asta de basescu, iar la alegerile viitoare (la termen sau anticipate) cel mai probabil pe primul loc o sa fie PSD.
   Teoretic, din UE si NATO se poate iesi, desi nici o tara n-a facut asta pana acum. Cred ca in Tratatul de la Lisabona exista un articol legat de conditiile retragerii unei tari din UE.
   Oricum, in varianta propusa de Eufrosin – retragerea din UE si NATO sub un guvern nationalist si cu o politica de nationalizari – Romania ar ajunge rapid la un statut international asemanator cu al unor tari precum Cuba, Coreea de Nord sau Venezuela. In plus, cred ca realizati cat de radical se va pune atunci problema Transilvaniei si in astfel de conditii destramarea teritoriala ar fi doar o chestiune de timp.

   • Pleaca mai pui de naparca bolsevica, incerci sa sperii pe cei care tin fruntea sus. Venezuela de cand le-a dat un sut in fund americanilor (evreilor) o duc mult mai bine. Au nationalizat toate bogatiile tarii care erau supte de marile corporatii ale lumii, la fel cum se intampla acum la noi. Si ce daca alte tari ii critica, ei sa o duca bine nu strainii. La fel trebuie sa facem si noi, sa scoatem marile corporatii afara din tara, de UE nu avem nevoie, am fost 45 ani in alta uniune si uite unde am ajuns. Noi trebuie sa facem aliante cu rusii si chinezii acum, doua tari mari care se indreapta in directia cea buna.

    • Ai impresia ca in Venezuela oamenii o duc bine? Sunt o gramada care supravietuiesc numai din distributiile de alimente pe care le face guvernul. Au un conducator nebun care face numai prostii, cam ca Ceausescu la noi si care se mentine pe linia de plutire numai pentru ca tara are petrol si are ce sa exporte. Daca bogatiile tarii sunt proprietatea statului nu inseamna deloc ca locuitorii tarii s-o duca bine, doar se stie foarte bine cum se traia in comunism.

 31. O COMPANIILE BRITANICA
  CARE OFERA SERCICII DE TELEFONIE
  A revolutionat comunicatia planetara poti vorbi gratis de la telefon la telefon atentie nu de la calculator la calculator cum e la Skype
  CUM ESTE POSIBIL ACEST LUCRU ?
  Serviciile de telecomunicatie au evoluat de asa natura incit .Specialistii in domeniul spun “ gratis si mai convenabila ca cest serviciui poate fi doar comunicarea prin telepatie Acest lucru a fost posibil inca din 2006 ..Acum si in Ro alte info pe http://www.partyboom.net pana atunci puteti spune Adio skype adio chinuri cu vorbit de pe calculator adio costuri pt convorbirile nationale si internationale

 32. ff interesante atat ideile autorului cat si comentariile.

  un lucru simplu , capitalismul asta asa cum e el, ne permite multe. inclusiv punerea lui la zid intr-un mediu virtual.

  cred ca ceea ce propune eufrosin, sistemul pe care-l propune, va ajunge in cel mai scurt timp sa ne oblige la inghitit propaganda si privare de libertate.

  problema este ca nici macar nu putem alege , asa cum n-am putut cu adevarat niciodata.
  nu putem decat schelalai nonstop.

  am impresia ca eufrosin strange in jurul ideilor sale pe langa alte idei interesente si fel de fel de fanatici de apocalipsa.
  stau si ma intreb, cine esti dumneata domnule eufrosin?
  esti suficient de inteligent, esti citit, umblat prin lume.

  unde in europa, exista ceea ce propui dumneta?
  o sa-mi spui, nici nu e nevoie. va exista la noi. oare?

  o banala concluzie. suntem unde suntem, si din felul nostru de-a fi. care nu se schimba usor. . nu numai dar si din acest motiv. si cu asta cred ca am cam spus tot.

  • Nu sunt anti-capitalist, ci anti-capitalismul-marii-finante, ceea ce face toata diferenta. Ce propun, a mai fost in Romania interbelica, cand de bine de rau, democratia functiona in ciuda relelor sale. Nu ma intereseaza ca in Europa nu mai exista tari ne-aservite marii finante, ci vreau ca Romania sa devina astfel, chiar daca ar fi singura. Si chiar daca nu ne putem rupe complet de NOM, macar putem trai cu demnitate, intr-un sistem reglat astfel incat sa epureze jaful, hotia, necinstea, incompetenta etc. Si in comunism a fost la fel: cei care au dat dovada de demnitate, au dus-o mai bine decat ceilalti.

   • nu am scris ca sunteti anticapitalist. daca asta s-a inteles, inseamna ca nu am fost explicit. oricum optiunile personale nu sunt relevante in aceasta tema. care-i cu totul alta dupa parerea mea. e vorba de noi romanii, de istoria noastra, de modul nostru de-a fi, de caracterul nostru.

    desi imi vine greu sa spun asa ceva, am senzatia ca noi romanii am uitat aproape complet ceea ce inseamna sa fii demn. am fost atat de plesniti in fata de-a lungul istoriei , atat de alti nedemni cat si de nevrednici dar mai ales de interesele imperiilor intre care ne-a pus Cel De sus , incat
    nu mai avem exercitiul demnitatii. care-i f simplu si in acelasi timp extrem de greu.

    domnule, dumneata propui un fel de falanster, sau un fel de haiducie. hai sa o rupem cu marea finanta, hai sa (re) nationalizam bogatiile acestei tari, sa eliminam dintre noi tot ceea ce inseamna minciuna, fetis, hotie, necinste .

    evident, in mod teoretic, ideile sunt super. a le pune-n practica insa, e imposibil.

    noi romanii vom trece , cu vrerea sau fara vrerea nostra, prin ceea ce trece europa astazi. stiti f bine la ce ma refer. decadere, asta-i cuvantul. si poate, candva , ne vom reveni.

    trecand la chestiuni concrete, suntem o tara falita. inca nu avem falitii nostri ( oficial ne merge bine) dar stim f bine cu totii ca suntem o tara de faliti. acumularile adica bogatia, s-au facut in romania, aproape exclusiv pe hotie( din banul public) sau artificail( cresterea exploziva a preturilor in imobiliare). extrem de rare cazurile de imbogatire prin idei bune , munca , investitii indraznete, risc asumat etc- ingredientele specifice unei imbogoatiri sanatoase.
    am creat si s-a creat o falsa romanie. cu r mic pentru ca asta merita. de la aceasta falsa roamanie, nu poti cere demnitate domnule eufrosin. din simplu motiv ca nu o are.

    unde mai gasim oameni demni in Romania? printre ciobanii de la munte eventual, printre oamenii de la sate care nu au fost atinsi de vraja capitalismului idiot in care am intrat dupa 90, in batranii care nu au avut de-a face cu comunismul sau cu ideile lui- f putini- in putinii copii care nu sunt atinsi de stupizeniile lumii moderne- fast food, calculator non stop, kg cu nemiluita , parinti care nu-si inteleg rostul de parinti.

    cam atat deocamdata. ne vom mai intalni in aceasta lume virtuala. mai sunt i multime de lucruri de spus.

    cu toate cele bune!

 33. Foarte mult timp am crezut ca schimbarea se poate face de sus in jos, am dedus, insa, ca eram intr-o mare eroare.Ceea ce se propune aici de Eufrosin se poate realiza, dar foarte greu, poate in 15-20 ani, este insa singura sansa de a crea ceva durabil.Este nevoie de un activism permanent, facut de oameni seriosi, integri, exemple atat in societate, cat si in familie, a caror cuvant sa aiba greutate.Exemplul personal este singurul care ii poate convinge pe oameni de bunele intentii a celui care le propaga.Exista Romania profunda, cred acest lucru, o Romanie adormita in acest moment, dispusa sa se trezeasca insa atunci cand va considera ca este momentul oportun.Iar atunci vom putea schimba ceva.
  Dumnezeu Sa Ne Ajute!

 34. offtopic:
  http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2010/08/16/interviu-cu-parintele-justin-noi-mergem-tot-cu-mucenicia-5-august-2010/
  Interviu cu Părintele Justin: Noi mergem tot cu mucenicia! – 5 august 2010
  Pr.Iustin: “Creştinul adevărat ştie că la cea mai mică lepădare îl părăseşte harul lui Dumnezeu, şi cu cât este mai sporit, cu atât simte această părăsire pe pielea lui. Mă minunez când aud despre preoţi şi monahi sihaştri, spunând că nu reprezintă niciun pericol acest cip. Mai bine ar tăcea. Călugării, mai cu seamă, sunt aceia care renunţă la toate cele lumeşti şi acced spre cea mai înaltă treaptă a desăvârşirii. Călugărilor, ca asceţi trezvitori, nu li se permite să facă nici măcar compromisuri mici, dar astfel de devieri? Avem o responsabilitate mare, pentru că lumea ne vede pe noi, monahii, ca pe nişte modele, vase alese ale Duhului Sfânt. Dar tot aşa şi creştinii – au datoria de a lumina prin vieţuirea lor popoarele neortodoxe. Altceva este să accepte cipul cineva care nu a trăit într-un mediu ortodox, ci a fost crescut într-o mentalitate occidentală sau needucat defel, şi altfel i se socoteşte unuia care cunoaşte prorociile şi a fost crescut în Tradiţia Ortodoxă. Dacă noi, creştinii, nu vom lupta împotriva compromisurilor, ceilalţi nici atât. Şi atunci nu ne facem vinovaţi pentru generaţiile viitoare pentru că nu le-am lăsat un model de rezistenţă? Dacă noi primim acum cipul, ceilalţi de după noi vor primi liniştiţi pecetea.”

 35. Partid nationalist:P.P.P.(Partidul Pentru Patrie).

  Atentie la Mircea Dogaru.(istoric militar)

  • sincer, nu înţeleg de ce toţi vă încăpăţânaţi să continuaţi acelaşi joc? sau mai bine întrebat: de ce vă încăpăţânaţi să intraţi în jocul lor?…

   chiar credeţi că românii au nevoie de vreun partid care să îi scoată la lumină?

   chiar credeţi că românii mai au încredere în vreun partid??? (eu unul, NU!!!)

   oamenii, în general, şi românii, în special, au nevoie de unire, nu de partide. oamenii au nevoie de reprezentanţi care să lucreze pentru ei şi care pot fi daţi jos şi pedepsiţi aspru atunci când îşi iau lumea în cap, nu de şefi de apritd care se ascund după imunitate de oricare o fi aceea. oamenii s-au săturat de forma actuală a statului, adică a poporului. poporul trebuie să se reorganizeze.

   însă pentru a face acest lucru, poporul, adică statul, trebuie să înţeleagă că trebuie să se scuture de toate aberaţiile care i-au fost impuse ca „normale“ şi să reia ceea ce era bun şi să vină cu completări şi mai bune.

   dar, în primul rând, oamenilor le trebuie CURAJ. când vor găsi prin colţurile fiinţelor măcar o fărâmă de curaj, atunci oamenii, poporul, statul, va fi în stare să îşi arunce scoarţa ucigătoare şi să redevină acel popor frumos, mândru şi privit cu invidie de toţi ceilalţi pământeni.

 36. guvernul parlament autoritati ar tb sa nu mai face decont cu vorbit la telefon atit timp cit deja exista posibilitate ca alesi nostri sa vorbeasca gratuit de la telefon la telefon http://www.partyboom.net

 37. dupa comentariile din 17 se vede ca romanii se trezesc … mesaje pe yahoo si pe net … peste tot … ca nu se mai poate cu atatea crime si DEZMAT ….

 38. Oare nu sunt „prea mulți” români în țară? De aceea președintele dorește să îi țină deoparte pentru ceea ce va urma? Adicătelea scoaterea in strada a „vanzătorilor de pâine” ca au luat credite și improprietărirea „vânzătorilor de porci” (care cu siguranță că nu put) pentru ca la „vânzătorii de porci” în țară va fi război tot de ei declanșat… așa că cu cât mai puțini români activi cu atât mai bine….

  Doamne Fereste!

 39. „modul de a privi moneda ca pe o marfă în sine este cel eronat,”
  Sunt de acord dar dincolo de perceptie totul se reduce la o aritmetica simpla:
  Daca n oameni vor sa achizitioneze produsul x iar z oameni ofera produsul respectiv valoarea modedei in care se face tranzactia fata de valoarea produsului x este direct proportionala cu z si invers proportionala cu n adica cu cat este mai mare oferta pentru acel produs si mai mica cererea valoarea monedei fata de valoarea produsului este mai mare. Valoarea monedei este afectata in mod indirect de economia de piata si de imprejurari (mai pe romaneste situatii in care „iti arde buza”…) dar este afectata, chiar de-ar fi ea si din aur, mai ales in situatii extreme.

  Munca este o valoare foarte dificil de cuantificat si nu intrezaresc cum ar putea fi folosita ca moneda de schimb.

  O solutie de minim compromis ar fi totusi: Emiterea unor bancnote supersecurizate d.p.d.v. constructiv dar pentru fiecare bancnota valoarea ei sa fie data de echivalentul in metale pretioase (nu doar un singur metal pretios ci din toate metalele pretioase principale in mod proportional). Echivalentul fizic al valorii bancnotei (cantitatea din metalele pretioase corespunzatoare fiecarei bancnote) trebuie sa fie stocata in visteria bancii nationale si sa nu se miste de acolo cat timp este bancnota in circulatie. Asta presupune o sociatete si un stat corect si sanatos si trebuie sa implice mecanisme transparente pentru verificarea raportului dintre bancnotele aflate in circulatie si contravaloarea lor fizica. Ideea nu e noua. Anglia se pare ca avea un sistem asemanator. inovatia consta in implicarea cumulat a mai multor valori echivalente drept contravaloare pt fiecare bancnota.
  Exemplu practic: valoarea unei bancnote sa fie data de 1 gram aur + 1 gram argint + 1 gram platina (proportiile dintre ele pot fi diferite dar odata stabilite sa ramana neschimbate). In felul acesta este mai putin probabil ca valoarea de piata a tuturor acestor metale sa oscileze sincron si sa provoace schimbari radicale ale valorii bancnotei aflate in circulatie. Pentru un echilibru si mai mare se pot introduce in calcul si alte valori fizice cuantificabile si stocabile pe termen nelimitat.

  • comentariul se adresa lui „razvratit, pe 19 august, 2010 la 11:44 cică…”
   A aparut din gresala mai sus 🙂

   • da, m-am prins că este pentru mine.
    repet, valoarea metalelor sau abolovanilor rari este cuantificabilă şi nu poate depinde de o naţie. ea poate fluctua aşa cum dictează cei care pot cumpăra şi, repet, cel mai grav vinde (în lipsă), aceste „bunuri” (Eufrosin, vezi care e problema cu ghilimelele româneşti, pentru că mi se pare stupid să nule pot folosi) după bunul plac al inimii.

    tocmai că munca reprezintă acel mecanism de a cunatifica valoarea fără a putea fi manipulat.

    cât ceea ce priveşte modul de percepţie al monedei (oricărui stat), aşa cum am mai spus anterior, moneda nu ar treb ui să reprezinte un bun, ci un mijloc de schimb. moneda a fost creată pentru a reprezenta un mijloc de schimb şi nu pentru a reprezenta un bun manipulabil. ieconomia actuală a făcut din monedă un alt bun pe care jmecherii îl pot manipula după cum se scoală dimineaţa.

    de aceea, moneda naţională românească ar trebui calculată (chiar cu riscul de a mă repeta inutil) după o metodă nouă, care să nu poată fi modificată după bunul plac al unuia sau alteia. atunci când moneda romînească va fi fixă şi nu va depinde de metale rare, pietre rare, băşini rare, vom putea să fim siguri că românul va munci şi va fi răsplătit exact pentru ceea ce munceşte. românul va fi sigur că pentru valoarea muncii sale va putea face troc oriunde în lume doreşte şi va beneficia la maximum de munca sa.

 40. Moneda reprezinta valoarea muncii cuiva o unitate monetara sa fie relativizata la valoarea muncii si calificarii, complicat dar se poate realiza caci timpul cu totii il avem de la Dumnezeu deci pentru fiecare in parte are aceeasi valoare. Unii costa mai mult pentru ca ”au muncit” studiind iar munca cu studiile se cuantifica ulterior… ceva de genul se poate calcula valoarea baneasca dar pentru inceput si trocul alimentar va fi ok numai sa avem ce…. Doamne Ajuta!

 41. Bine gândite, măsurile, dar cine să le pună în practică ? Faceţi, domnule un partid şi, dacă sunteţi suficient de tineri, daţi-i drumul la treabă! Eu cred că ar trebui să fie unul cu caracter naţionalist-legionar. Care să aibă în vedere şi tragerea la răspundere a trădătorilor de ţară şi a vânzătorilor bogăţiilor neamului.

 42. Stimati fricosi, luati de aci, sa vedeti ca unii din rasa homo sapiens au si facut ceea ne tot frasuim noi pe aciulea, de frica nu-sh caror banci:
  http://www.tax-news.com/news/Full_Steam_Ahead_For_German_Bank_Tax____45002.html
  A acuzat-o cineva pe D-na Merkel ca e comunista?

 43. Multi au facut planuri pe care le-au crezut perfecte si s-au naruit intr-o clipa de nici nu au stiut ce i-a lovit.Eu sunt sigura ca Dumnezeu vrea sa vada stradania noastra,sa vada ca nu am uitat jertfa lui si ca am inteles mesajul: CREDINTA si IUBIRE.Atat !!

 44. Propuneri sunt multe domnilor. Problema ramane: cum le-am putea aplica efectiv ?

 45. Propunerile tale ar fi bune daca la baza acestor nationalizari s-ar afla oameni educati in spiritul strict moral si patriotic, care sa conduca unitatile nationalizate in profit public, nu personal. Altfel, falimentam iar ca si comunismul in anii ’80… caci nu-ti imagina ca cineva ne va da ceva… iar cand devii autarhic, cum doresti tu, toti ne vor izola, iar noi, pt. ca pana acum n-am bagat bani in tehnologie si in cercetare, nici macar nu vom fi in stare sa ne exploatam resursele, pe care ar urma sa le vindem cuiva ce nu ar mai fi dispus sa ni le cumpere, intrucat ne-ar boicota toti. In plus, imediat ar trimite agitatori in Harghita si Covasna si ne-ar provoca tulburari, ca sa intre cu NATO sa ne bombardeze si sa desprinda zona aia, caci si Lesotho e inclusa in Africa de Sud si nu i se intampla nimic rau, e o tara ca toate celelalte. Pe urma, intr-un popor needucat se vor gasi destule cozi de topor pt. a se alia cu invadatorii. In plus, si aici iar nu avem, iti trebuie un creier luminat, ca economistii nazisti, care au reusit sa decupleze marca germana de sistemul in aur si s-o lege de orele de munca nationala, dupa un model primitiv al anarhistilor catalani din razboiul civil spaniol, insa riguros perfectionat si controlat printr-o politica de preturi judicios reglementata. Iar aici va interveni situatia in care vor trebui stabilite noi norme de munca, ceea ce rezulta tot din cercetare. Lumea nu s-a facut intr-o zi, nu te grabi sa cazi intr-o capcana fara fund, numai o aparenta eticheta de nationalist va duce la o catastrofa daca lipsesc oamenii calmi, cu cap. Sa votam in primul rand un partid ce va lua masuri pentru a incuraja cel mai mult educatia, in primul rand varful sau, cercetarea in toate domeniile, real si uman, careia ar urma sa-i subordoneze educatia, si, o data cu ea, morala, prin aplicarea stricta a unor legi mult mai bine gandite de convietuire sociala si activitate economica. Abia cand tara asta va putea sa-si controleze resursele, inclusiv umane, si sa le dea o intrebuintare, se va putea incerca o reesalonare a relatiilor externe. A se vedea exemplul Japoniei si al Singaporelui, ambele au reusit in perioade de circa 30 de ani sa iasa din stari inferioare si sa urce. Insa aveau deja in spate un sistem moral de educatie, iar noi nu-l avem. Astfel incat vor mai trebui adaugati inca 15 ani… Cam 45-50 de ani i-ar trebui acestei tari, in conditii de pace si de fluctuatii economice externe mici, sa creasca pentru a ajunge la un moment dat sa fie la fel de puternica precum Elvetia, care nu face parte nici macar din ONU, in abordarea relatiilor internationale. Multumesc pentru atentie.

  • avem structuri care sa tina ordinea … iar ungurii cu vise aiurea in cap pot fi calmati …. tehnologie gasim noi … multi romani si-ar pune plug si la dacie numai sa fie incurajat in agricultura ….

 46. Da, interesante idei, dar din pacate utopice.
  Din pacate Bondeville a pus punctul pe i, si mai ales pe D (Dumnezeu). Suntem, ca amjoritatea tarilior, ca o musca in plasa unui pajanjen mare si numai Dzeu ne mai poate scoate de acolo. La nevoie si prapad oamenii vor gasi solutii adhoc si lucrurile se vor face de la sine, indiferent cat de rau sau bine va fi, ce razboaie si crize vor urma.
  Toti se inarmeaza pana la dinti, deci nu are rost sa ne facem iluzii la ce urmeaza si crizele economice au precursat mereu raboaiele. Insa ca tara Romania are totusi cateva avantaje fata de alte tari si mai lipsite de Dzeu. Cu Dumnezeu inainte, asta-i tot ce putem face.
  Tocmai suferinta si umilinta i-a facut pe romani sa nu-si piarda credinta asa ca unde Dzeu lasa raul este automat si un bine.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: