Bomba lui Gheorghe Funar – ce nu ştiaţi despre conducerea României


Indiferent ce opinie aveţi faţă de fostul primar al Clujului Gheorghe Funar, vă invit să îi citiţi apelul  adresat românilor. Sper ca departe de a fi un epitaf pentru România, aceasta să fie scânteia care va declanşa butoiul cu pulbere  – o pulbere a cărei explozie să fie blândă, dar hotărâtă – citiţi cu răbdare şi atenţie, informaţia e critică:

http://www.napocanews.ro/2010/05/gheorghe-funar-desteptati-va-romani.html

O re-postez mai jos formatată, pentru convenienta Dvs.:

La ultima sa conferinţă de presă, din seara zilei de 13 mai 2010, preşedintele României, realesul Traian Băsescu, i-a înştiinţat pe români că, după 20 de ani de la lovitura de stat din decembrie 1989, a constatat şi recunoaşte următoarele: avem un Stat bolnav; Statul Român este clientelar; Statul nu are bani; sistemul de pensii duce lipsă de fonduri, respectiv îi lipsesc 500 milioane euro; ajutoarele sociale s-au dat cu scop clientelar şi electoral; aparatul bugetar este extrem de ineficient. Despre cauzele acestor realităţi cunoscute de către cetăţeni şi subliniate, în mod repetat, şi de mulţi ani de către Partidul România Mare, precum şi despre fraudarea alegerilor locale, parlamentare şi prezidenţiale, preşedintele Băsescu nu a suflat o vorbă.

Cine sunt vinovaţii din clasa politică? Această întrebare a fost ocolită cu profesionalism de către unul dintre cei vinovaţi. Când România a fost adusă premeditat şi programat, într-o situaţie disperată, fără precedent în istoria ei multimilenară, când politica împotriva Poporului Român dusă de ciuma portocalie împreună cu UDMR, o organizaţie extremistă şi antiromânească, a dus la numeroase nemulţumiri în rândurile a peste 20 milioane de cetăţeni români, când zilnic au loc acţiuni de protest în Bucureşti şi în multe judeţe, când se anunţă că va fi declanşată greva generală în ultima decadă din luna mai a.c., preşedintele Băsescu a încercat, din nou, să-i păcălească pe telespectatori şi radio-ascultători oferindu-le alte gogoşi pe teme colaterale.

Fondul problemei este următorul: cei care au pus la cale şi au susţinut regimul comunist au provocat în anul 1989 prăbuşirea lagărului socialist şi întoarcerea la capitalism. În condiţii de democraţie, Poporul Român nu a fost consultat prin Referendum Naţional şi nu s-a pronunţat pentru întoarcerea de la socialism la capitalism. Pentru România şi împotriva Poporului Român, urmaşul Poporului Primordial pe Pământ, care trăieşte fără întrerupere, de peste 8.000 ani, în Grădina Maicii Domnului, pe teritoriul Daciei Edenice, a fost pregătit un program diabolic şi extrem de periculos, cu un final incredibil.După falsificarea adevăratei istorii a Poporului Român şi după tentativele nereuşite de până acum, de data aceasta programul pregătit împotriva românilor este mult mai perfid şi diversificat. Scenariul derulat în România (copiat după cel aplicat în Rusia în anul 1917 şi în ţara noastră din 1945) a vizat ca, începând cu 22 decembrie 1989, în funcţiile de preşedinte al României, în conducerea Parlamentului, în Guvern şi în fruntea principalelor instituţii ale Statului Român să fie promovaţi şi susţinuţi cât mai mulţi alogeni care execută ordinele primite din străinătate.

Românii încă nu ştiu că, în ultimii 20 de ani, nu au avut un preşedinte român al României, ci numai alogeni, care păstrează secretul asupra etniei din care fac parte. În mod deloc întămplător, românii sunt informaţi şi ştiu multe în cele mai diverse domenii, dar nu ştiu nimic despre etnia conducătorilor la nivel central, respectiv despre etnia celor care au ajuns preşedinţi ai Senatului şi Camerei Deputaţilor, membrii Birourilor Permanente ale celor două Camere, preşedinţi de Comisii parlamentare permanente, senatori şi deputaţi, prim-miniştri, viceprimi-miniştri, miniştri de stat, miniştri, miniştri delegaţi, secretari generali ai guvernului,consilieri prezidenţiali, secretari de stat, directori ai serviciilor secrete, conducători ai Televiziunii şi Radioului public, conducători ai instituţiilor centrale şi ai agenţiilor naţionale, cei din consiliile de administraţie de la Banca Naţională a României şi de la celelalte bănci de stat, până la lichidarea lor,cei din Comisiile prezidenţiale.

Românii au dreptul să afle cine a guvernat România în ultimii 20 de ani! Unii dintre ei au dublă cetăţenie, alţii sunt copii sau nepoţii celor care au adus comunismul din U.R.S.S., dar cu toţii au nume şi prenume neaoş româneşti. Când vor afla adevărul despre etnia conducătorilor din ultimele două decenii românii se vor deştepta foarte repede şi vor înţelege de ce, prin viclene uneltiri, Ţara a fost adusă în pragul falimentului şi Poporul Român la sapă de lemn. O bandă de hoţi, bine organizată, a pus mâna pe România, pe bogăţiile ei şi a prins în jug Poporul Român!

La sfârşitul anului 1989 românii au scăpat de tirani şi au dat peste hoţi. Conducătorii României au patima hoţiei! Ei întreţin discordia, ei au lichidat peste 5 milioane locuri de muncă,ei au alungat din Ţară peste 4 milioane de români, în special tineri, ei au introdus nesiguranţa zilei de mâine şi recurg la înfometarea populaţiei. Pe bună dreptate cetăţenii nemulţumiţi strigă întruna: hoţii, hoţii, hoţii ! Cum să se solidarizeze românii cinstiţi cu cei care i-au furat şi sărăcit? Generaţia noastră trebuie să acţioneze ferm pentru ca istoria acţiunilor împotriva Neamului Românesc şi a României să nu se mai repete, să fie oprit genocidul împotriva Poporului Român şi hoţii din fruntea Ţării să ajungă în Puşcaria Mafioţilor, iar averile lor să fie confiscate!

Nimic nu a fost întămplător până acum, totul a fost planificat, bine coordonat de stăpânii din afara României şi aplicat, cu mici greşeli, de către actorii şi cameleonii politici autohtoni. Pe baza unui plan a fost subminată şi jefuită economia naţională, au fost date la străini bogăţiile naturale ale Poporului Român, s-a lovit şi se loveşte în Biserică, Armată, Familie, Şcoală şi în Sănătatea Poporului Român, se derulează un genocid împotriva cetăţenilor români şi a fost amanetat viitorul Ţării şi al românilor. Fără ştiinţa şi aprobarea Poporului Român, conducătorii alogeni ai României, împreună cu guvernatorul alogen al B.N.R., Mugurel Constantin Isărescu, au luat, an de an, tot mai multe împrumuturi externe, ajungându-se acum, la peste 120 miliarde euro. Niciodată Poporul Român nu a fost, măcar, informat asupra cheltuirii acestor uriaşe împrumuturi, inclusiv cu privire la rambursările de până acum din datoria externă.

Cu excepţia PRM, în campaniile electorale pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare, dirijorul extern le-a interzis candidaţilor PDL, PSD, PNL şi UDMR să abordeze problema împrumuturilor externe şi destinaţia lor, precum şi a privatizărilor. Preşedintrele Băsescu şi guvernatorul BNR au aranjat obţinerea, la începutul anului 2009, a unei centuri de siguranţă, un împrumut de 20 miliarde euro, de la FMI, Banca Mondială şi Uniunea Europeană. Atunci, cei doi au susţinut că România nu avea nevoie de acel împrumut (dar l-au luat) şi au păstrat secretul asupra clauzelor acordului înrobitor cu FMI, Banca Mondială şi Uniunea Europeană. Ei nu spun ce au făcut cu aceste zeci de miliarde euro. Doar, câteva milioane euro s-au dat pentru salarii şi pensii! Miliardele de euro s-au dat la băncile străine! Cei doi, împreună cu stăpânii lor din afara României, au pregătit ca să ia un nou împrumut de 30-40 miliarde euro, în toamna anului 2010. Această perspectivă sigură a fost confirmată public de către guvernatorul B.N.R. în ziua de 18 mai a.c., când a declarat că guvernul poate asigura plata salariilor, pensiilor,ajutoarelor, indemnizaţiilor şi burselor numai pentru 20 de zile din luna.

Pentru atingerea acestui obiectiv, s-a pus la cale şi se derulează scenariul ce a început în seara zilei de 6 mai a.c., când încălcând Constituţia şi fără a avea niciun temei legal, preşedintele Băsescu a anunţat că de la 1 iunie a.c.: se taie 25% din veniturile bugetarilor; 15% din pensii şi ajutoare de şomaj; Scad ajutoarele sociale; Se taie subvenţiile la încălzire şi apă caldă şi vor creşte impozitele. Peste câteva zile, premierul Boc a scos coasa şi a anunţat că taie: din indemnizaţiile veteranilor şi văduvelor de război; Din cele cuvenite deţinuţilor politici; Din cele ale persoanelor cu handicap şi mamelor aflate în concediu de maternitate; Din bursele studenţilor; Din dobânzile bancare; Din alocaţiile copiilor, precum şi bonurile de masă. Asemenea tăieri din drepturile băneşti nu au fost aplicate în nicio ţară din lume, de către preşedinte şi Guvern împotriva propriului popor, indiferent de gradul ei de îndatorare externă. La toate aceste tăieri se adaugă creşterea continuă, necontrolată şi nejustificată a preţului carburanţilor. Avizul Consiliului Economic şi Social (C.E.S.) este o altă diversiune.

Avizul consultativ al CES este solicitat de către preşedintele Băsescu după ce a luat decizia cu privire la tăieri din drepturile băneşti ale românilor, pentru a plăti datoriile făcute la băncile străine. Subliniem că C.E.S. a dat aviz negativ la proiectul Legii Bugetului de Stat pe anul 2010. Culmea prostiei ar fi ca, după tăierea din drepturile băneşti cuvenite cetăţenilor români, C.E.S. să dea aviz pozitiv. Dacă va da un asemenea aviz pozitiv, C.E.S. trebuie desfinţat, iar membri săi vor pierde indemnizaţia lunară egală cu a unui secretar de stat. Între timp, presa dezvăluie zilnic numeroase cazuri de risipă a milioane de euro făcute în anul 2009 şi în primele patru luni din acest an. Totodată, Guvernele Tăriceanu şi Boc nu au atras peste 10 miliarde euro de la Uniunea Europeană, dar tributul a fost plătit integral, în fiecare an. Pe fondul crizei sociale, preşedintele Băsescu şi Guvernul Boc IV se grăbesc să privatizeze ce a mai rămas de furat pentru clientela lor politică. Preşedintele Băsescu şi Guvernul Boc IV încearcă să-i păcălească, din nou, pe cetăţenii români susţinând că este singura soluţie, cea de reducere dramatică de 15% – 90% din salarii, pensii şi diverse ajutoare şi disponibilizarea a 250.000 de bugetari pentru ca să se poată obţine de la FMI o tranşă de 900 milioane de euro, spre a plăti o mică parte din datoria scadentă în acest an, la împrumuturile externe, de peste 12 miliarde euro.
Pentru deşteptarea românilor, în special a liderilor de sindicate şi patronate, precum şi a celor care participă la pichetări şi greve, trebuie reţinute următoarele:

1. În fiecare lună a mandatului Guvernelor Boc I-IV s-au luat împrumuturi de peste 1 miliard euro şi la dobânzi foarte mari, de la băncile străine cu sucursale în România, adică peste 15 miliarde euro fără să ştie contribuabilii români şi fără să se taie din salarii, pensii, ajutoare, subvenţii şi indemnizaţii. Logic apare întrebarea: de ce pentru o tranşă de numai 900 milioane euro din împrumutul de la FMI trebuie tăiate salariile, pensiile, ajutoarele etc., iar pentru împrumuturi de peste 15 miliarde euro nu au recurs diavolii portocalii la genocid împotriva Poporului Român? Subliniez că aceste împrumuturi lunare, de peste 1 miliard euro, sunt separate de împrumutul de 20 de miliarde euro de la FMI, Banca Mondială şi Uniunea Europeană, împrumut care nu are aprobarea Parlamentului României!
2. Toate drepturile băneşti pe care vrea să le taie ciuma portocalie, împreună cu U.D.M.R şi U.N.P.R., sunt prevăzute şi asigurate prin Legea Bugetului de Stat şi Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat, pe anul 2010, legi care nu au fost rectificate. Proiectele acestor legi au fost avizate de funcţionarii de la F.M.I., inclusiv de către şeful echipei de negociatori, cel care ştie bine limba română de la părinţii şi bunicii lui, plecaţi din România. Ca urmare, rezultă foarte clar că toate tăierile anunţate de căre cioclii portocalii nu au temei legal şi ca atare nu se pot aplica de la 1 iunie a.c. Constituţia interzice guvernului să dea ordonanţe de urgenţă pe tema drepturilor băneşti cuvenite cetăţenilor. Rămâne soluţia, probabilă, a asumării răspunderii Guvernului Boc IV (P.D.L., U.D.M.R, U.N.P.R.) în faţa Parlamentului. Pentru a-i informa corect despre situaţia reală şi starea de spirit a cetăţenilor din circumscripţiile electorale ar trebui să fie organizate urgent
întâlniri ale alegătorilor cu senatorii şi deputaţii din fiecare colegiu electoral. În cazul în care parlamentarii refuză să afle opinia cetăţenilor merită să fie vizitaţi acasă. Oamenii săraci şi disperaţi vor avea ocazia să vadă palatele majorităţii demnitarilor, în special ale liderilor P.D.L. Alegătorii trebuie să le ceară parlamentarilor ca, în faţa lor sau la studiourile centrale şi locale de televiziune, să jure cu mâna pe Biblie cum vor vota în Parlament, respectiv pentru tăierile anunţate de echipa Băsescu-Isărescu-Boc sau împotriva lor.
3. Ca urmare a efectelor bombei sociale, pregătită şi declanşată de echipa Băsescu-Isărescu-Boc, se va renunţa la o mică parte din tăierile anunţate în perioara 6-13 mai a.c. şi se va mări T.V.A. şi cota unică, vor continua disponibilizările şi se va lua încă un împrumut de la F.M.I., Banca Mondială şi Uniunea Europeană, de 30-40 miliarde euro, astfel încât România să fie adusă în situaţia de a nu-şi putea plăti datoria externă. Spre sfârşitul anului 2010 datoria externă a României riscă să se apropie de 200 miliarde euro, ca urmare a angajamentului preşedintelui Băsescu de a plăti Israelului datoria de 20 miliarde dolari pentru cei 400.000 evrei dispăruţi în holocaust, cifră recunoscută numai de preşedintele Ion Iliescu. Ce va urma? Băncile străine vor solicita, în contul datoriei externe, o parte din teritoriul României, adică numai Ardealul, unde a existat cea mai veche civilizaţie din lume!
4. Guvernanţii au permis evaziunea fiscală (estimată anual la peste 30 miliarde euro), contrabanda şi traficul de droguri, au generalizat corupţia şi au risipit banii publici către clientela politică. Abia după un an şi jumătate, premierul Boc a înfiinţat un comitet interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale şi a anunţat că în câteva zile va fi modificat şi completat cadrul legal. Dar până acum de ce nu a acţionat pe această temă? Pentru că nu şi-au respectat jurământul cei din Guvernele Boc I-IV (P.D.L., P.S.D., U.D.M.R. şi U.N.P.R.), preşedintele Băsescu cere ca nota de plată să fie achitată nu de către cei vinovaţi, ci de către
pensionari, salariaţii bugetari, şomeri, cetăţenii foarte săraci, persoanele cu handicap, veteranii de război şi foştii deţinuţi politici, mămicile şi sugarii, studenţii şi elevii. Preşedintele Băsescu nu vrea să accepte demisia primită de la premierul Boc şi nici nu cere confiscarea averilor membrilor Guvernelor Boc I-IV şi a membrilor din Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României şi a guvernatorului B.N.R., Mugurel Constantin Isărescu, principalii vinovaţi de dezestrul din România. De altfel, scrisoarea de intenţie către F.M.I. este semnată de doi alogeni, Isărescu şi Vlădescu, ministrul Finanţelor. Când ţara arde, cei de la P.D.-L. se pregătesc de congres, îşi împart funcţiile şi vor să decidă următoarele: să taie liniuţa de la iniţialele partidului; Să schimbe denumirea partidului în A.P.D.L. (adică Apocalipsa după P.D.L.) şi sigla, înlocuind trandafirul, care s-a scuturat, cu îngheţata şi porumbelul, cu semnificaţia că cine nu linge zboară din partid şi din funcţie.
5. Cei care le iau pensionarilor mâncarea din farfurie şi le reduc speranţa de viaţă datorită lipsei medicamentelor, cei care le iau veteranilor de război şi deţinuţilor politici din indemnizaţia de mizerie, cei care le fură celor mici copilăria, tinerilor şcoala şi studenţia, iar adulţilor locurile de muncă, cei care sugrumă milioane de români săraci, sunt nişte criminali, nişte bestii cu capete ce se cred preţioase, dar care au făcut averi fabuloase prin jefuirea Poporului Român. Cei care au declanşat genocidul împotriva Poporului Român, aceşti criminali prezintă un pericol social deosebit şi ca urmare, D.N.A. şi Parchetul ar trebui să-i cerceteze în stare de arest. Complicii lor, cei de la P.S.D. şi P.N.L., nu pot să ceară arestarea celor vinovaţi de dezastrul României şi a autorilor genocidului împotriva românilor deorece au guvernat împreună.
6. Pentru Poporul Român, care va plăti mulţi ani sume uriaşe, reprezentând ratele scadente la creditele externe de peste 120 miliarde euro, plus peste 10 miliarde euro dobânzi, este un subiect tabu pe ce s-a cheltuit această sumă uriaşă.

De asemenea, se păstrează la mare secret informaţiile privind soarta bogăţiilor naturale ale Poporului Român, cele privind privatizările şi destinaţia sumelor obţinute, precum şi milioanele de hectare de sfânt pământ românesc cumpărate de către străini în ultimii 15 ani. În anul 2009, băncile străine din România au avut cele mai mari profituri, comparativ cu celelate bănci din Europa, evident cu concursul Guvernelor Boc I-IV şi pe spinarea Poporului Român. Această realitate a omis să o abordeze tripleta Băsescu-Isărescu-Boc. Fără a avea mandat, echipa Băsescu-Isărescu-Boc a negociat cu F.M.I. viitorul Poporului Român şi al României în următorii 20 de ani! Cei care s-au aflat la conducerea României, în ultimii 20, de ani nu au ţinut seama de ce a zis Iisus Hristos : „Toată împărăţia ce se împerechează întru sine se pustieşte”. În ziarul „Timpul” din 5 februarie 1882, genialul Mihai Eminescu scria: „Istoria îşi are logica ei proprie: nici un neam nu e condamnat de a suporta, în veci, un regim vitreg, corupt şi mincinos”. Imnul naţional al României trebuie citit şi recitit.
„Deşteaptă-te române, din somnul cel de moarte,
În care te-adânciră barbarii de tirani!”

Dr. Gheorghe Funar
Secretar general al P.R.M.
Preşedintele Filialei PRM Cluj
Cluj-Napoca
19 mai 2010

91 răspunsuri

  1. psd pnl pdl si udmr nu vor blocarea parlamentului ptr. a se putea fura in continuare in conditii cat mai legale si pastrarea secretelor cum a fost facut marele jaf de dupa 89…..

    • Am impresia ca umbli cu cioara vopsita pe aici. Spun asta pentru te vad ca ii tot sustii pe portocalii. M-as fi asteptat sa nu fii ignorant si sa stii ca PD se trage din FSN, adica participa activ la daramarea tarii din „90 iar conducatorul lor mult iubit a tot fost prin functii sus puse cam tot de atunci. Eu il vad ca pe cel mai malefic personaj politic de pe la noi. De la revolutie incoace, nu am avut parte de asa sleahta de talhari in fruntea tarii… Si tu exact pe ei ii omiti…
      De ce tot te legi de parlament? Cumva nu avem nevoie de institutia asta? Sau vrei sa fie si asta marioneta lui basescu? Probabil ca asta vrei si cam aici bati. Oricum, ceea ce faci miroase a diversiune, esti in misiune (faci parte din categoria „ochilor albastri”?) ?

  2. E infectat situl ala!! M-a alertat si browserul, si antivirusul! 😦

    Care sit este te rog, sa sterg linkul catre el ? – Eufrosin

    • Curios, acum nu mai apare nimic. De cel de pe napocanews.ro era vorba. Mai intai m-a alertat browserul Chrome ca site-ul contine scripturi de pe un alt site care contine malware ( era domeniu .ru – Federatia Rusa??? ) – mesajul era de genul acesta http://farm4.static.flickr.com/3012/4060888006_e6a02e697a_o.gif .

      I-am spus sa acceseze oricum pagina (proceed anyway), dar imediat mi-a aparut alerta de la antivirus ca a fost identificat un troian.

      Probabil adminii au luat cunostinta de problema si au curatat scriptul.

      Cineva deranjat de articol?

      Mai mult ca sigur. Tocmai de-aceea l-am re-postat curatat si formatat aici. – Eufrosin

  3. prm e din acelasi film cu toate celelalte partide, Eufrosine. sa nu uitam ca inca de la inceput a fost plin de fosti securisti. sa nu uitam cine e vadim tudor.

    prm si vadim s’au pozitionat drept partidul nationalist, au confiscat practic termenul si l-au dus, voit sau impinsi de la spate de aceeasi stapani, in derizoriu si in extrem.

    urmarea: oricine mai are acum un discurs cu accente nationale, oricine pune neamul si tara sa in prim plan – ei bine – acela e catalogat automat drept „nationalist” unde acest nationalist este similar cu „extremist”.

    rolul jucat de prm in distrugerea tarii si neamului nu e unul mic si deloc de neglijat.
    astfel incat, asemenea mesaje promovate de vadimi sau funari nu inseamna nimic mai mult decat retorica de doi bani. si servesc desigur la implantarea cu si mai mare putere a politicului corect in constiinta romanului celui rupt de radacinile sale, atat de cele interioare cat si de cele exterioare.

    ca sa intelegi unde bat, citeste materialul aceasta publicat de fratii de la Razboi intru Cuvant:

    http://www.razbointrucuvant.ro/2010/05/19/toleranta-si-corectitudinea-politica/

    Stiu bine care-i rolul lui Vadim Tudor in toata afacerea si nu e unul bun. A compromis nationalismul romanesc. Cu toate astea, Gheorghe Funar nu e Vadim, iar lucrurile pe care le deplange, sunt cat se poate de alarmante. – Eufrosin

    • lucrurile pe care le deplange sunt cunoscute. as zice destul de evidente pentru oricine isi tine ochiul deschis si nu percuteaza la intoxicarile mediatice si nu numai.

      insa nu de comunicate de presa avem noi nevoie acum.

      –-

      *btw, ca tot esti din Cluj, imi spunea cineva despre episodul cu nea parlamentaru de la PNL (tot clujean) ce l-au surprins aia ca se uita la asa zisul filmulet „p0rn” in timpul desbaterilor.
      se pare ca l’au lucrat fain (ziaristii anuntati cu o zi inainte sa il ia la ochi cu camerele, un mail primit de la o adresa cunoscuta lui, un filmulet disimulat ca fiind altceva, etc). Parese ca omul e incomod si in PNL asa ca numa bun o fost pentru scopurile marilor manipulatori.

      Acum, ca o fo inscenare sau nu, uite unde duce lipsa de responsabilitate: esti in parlament ca sa fi parlamentar nu sa stai cu ochiul in laptop. sau sa faci orice altceva decat ceea ce trebuie. asta daca te duci acolo, nu cum am inteles ca face alt tovarsu Crin (alt PNList) care e recordman la absente.

      insa cam astia sunt parlamentarii si politicienii de la noi (si probabil de pretutindenea). nu astept nimic de la ei, nimic serios, nimic bun pentru tara, nimic faptic, nada.
      Funar ii la fel, vorbe. fapte, zero barat.
      poate si’o fi asumat rolul cioclului care ne anunta ca vine aia cu coasa si nu mai e nimic de facut decat sa ne punem in sicriu si sa asteptam cuminti.

  4. eu nu am nici o alerta

  5. daca se blocheaza resursele catre parlament si catre unele directii guvernamentale….. nu mai trebuiesc micsorate salariile si pensiile ….

    • SPUNE CUM BLOCAM RESURSELE?
      CA EI ATUNCI VOR MAI LUA IMPRUMUT DE LA FMI PE CARE TOT NOI IL PLATIM!
      NUUUU!
      SOLUTIA ESTE SA FACEM LISTA CU CEI DE CARE TREBUIE SA SCAPAM INCLUSIV CEI CARE IAU PENSII GRASE IN TARA SAU STRAINATATE.

  6. ALOGENII ASTIA AU CITEVA NUME DE ETNII:
    PCR A INCEPUT CU RUSI, JIDANI SI TZIGANI.

    ACUM AVEM SI TURCI,TATARI, UNGURI, SECUI (ASTIA STITI CA NU SINT UNGURI?), UKRAINENI SI NAIBA MAI STIE.

    CINEVA IN VISTA SE „LAUDA” CA NU A FACUT PARTE DIN PCR. MI-A VENIT PE LOC: DE ACEEA S-AU PUTUT FACE TOATE ACTIUNILE IMPOTRIVA ROMANILOR CA OAMENII DE TREABA AU STAT DEOPARTE SI HAHALERELE DE TOATE NATIILE NE-AU CONDUS.

    • E nedrept ce spui! Tatal meu nu putea fi primit in P.C.R. pt simplul motiv ca era considerat fiu de chiaburi(!), parintii lui avand peste 7ha de vie, un mic iaz, animale, pasari, prisaca, un car cu boi si… pistol. Nu a contat in ratiunea comunistilor ca bunicii mei au facut toata averea pornind de la „fabuloasa mostenire” de o lingura si un sut pe poarta parintilor lor, cand aveau 14-15 ani. Se intampla in Moldova anilor 1920-1925

    • Iar acum altcineva se… „lauda” ca nu a facut parte din pcr,eu,si nu numai eu,NIMENI din familia mea…Am fost si la „revolutie”,am fost si…”golan”…si?!? Ce am rezolvat cu asta? Nu ai inteles ca eram deja „programati” pentru a merge catre…noua ordine mondiala?!? Si daca stai sau nu deoparte,teama-mi este ca nu este nimica de facut…De oamenii de treaba nu avea nimeni nevoie,pentru asta au fost aruncati in puscarii,unde foarte multi si-au pierdut viata,iar cei care au scapat cu viata au fost urmariti,terorizati,marginalizati…Ei aveau nevoie de,asa cum ai spus,hahalere si de cele mai josnice „personaje”,de unii ca nicolski,etc…

  7. pacat ca vadim a facut prea multe gafe si a pus partidul in lumina proasta!

    Gafe? Asta e rolul lui se pare, unul de compromitere a nationalismului roman, prin asociere cu bufoneriile sale – Eufrosin

  8. păi şi cine doreşte musiu Funar să conducă? V.C. Tudor şi Becali?
    să fim serioşi!
    toţi sunt la fel de vinovaţi, oricare a fost, este sau ar fi fost la putere ar fi făcut la fel sau poate mai rău.
    toţi ar trebui să înfunde ocna de sare şi să muncească de la 5 dimineaţa până la 10 seara, cu 2 mese scurte de câte jumătate de oră în care să mănânce McDonals, KFC, cremvurşti şi să îşi primească doza de vaccinuri şi pastile pentru a fi în stare să sape şi să care.
    Şi ca să aibă sprijin, să îi aibă i pe toţi cei din familiile lor, în special pe cei/cele (după caz) cu care au procreat. „la bine şi la rău”

  9. de iliescu am auzit ca e evreu.(tata evreu si mama bulgaroaica).constantinescu am presupus ca este evreu , sau oricum a sustinut regimul(explicatia e simpla , e nascut in moldova dintre prut si nistru si a dus-o bine pe vremea comunistilor , spre deosebire de romanii din regiunea refugiati in romania aia care au vazut lagare si altele). de basescu e prima data cand aud ca nu ar fi roman. poate da cineva mai multe detalii?

    iar pe vadim , „seful”politic al lui funar nu dau nici 2 lei.daca in prm ar exista adevarati patrioti ar trebuie sa-l zboare pe vadim , si asa a dus de rapa partidul.

    • Adevaratii dusmani sunt conducatorii tariilor , n-au nici o legatura cu natiunea pe care o conduc , poate sa fie in Romania , in Ungaria , Moldova , oriunde , sunt sionisti, cazari evrei infiltrati peste tot , ne instiga la ura si ei fura tot ce apuca si vor sa faca sclavi toti oamenii de pe glob . . Cum avem noi Biblia Sfanta , asa au si ei Talmudul , numai ca continutul este cu totul alta . Noi suntem invatati sa traim in pace , ei ca sa ucida cati mai multi oameni care nu sunt evrei .

  10. Bine zice Funar! Si inca s-a abtinut, cred eu, sa nu foloseasca cuvinte mai urate impotriva mafiei.
    Daca totusi Vadim nu e in slujba mafiei? Orice patriot s-ar ridica la lupta ar fi lovit de mafie ca e „extremist”, „antisemit”, etc. Mai jos e ce am comentat pe Altermedia in 14 oct.’09:

    „Am citit cam toate cuvantarile lui C.V. Tudor in ultimi 10 ani, cu speranta ca va fi intr-o zi conducatorul care sa scoata tara din mizeria in care se afla si se adanceste. Acum cand si copiii stiu ca tara e condusa de Mafie de ce oare partidul lui Vadim, singurul care nu a fost la guvernare (la furat), e doar pe undeva pe la 20%? E adevarat ca Vadim e atacat de Mafie, prin masmedia, sondaje, justitie, etc dar totusi, de ce romanii nu-l voteaza in masa? De ce nu-l au la suflet pe singurul conducator de partid care se lupta cu Mafia?
    Sa fie oare ca nu-i in acelasi cuget cu cei 90% de romani ortodocsi? Ca nu scrie numele Domnului Iisus Hristos asa cum scriu Sfinti Parinti? Oare e mai destept decat Sfinti Parinti ca sa scrie Isus Cristos?! Sau poate din cauza ca Vadim e pentru Ecumenism (unirea adevarului-Ortodoxia cu minciuna-sectele) desi Sfinti Parinti au numit Ecumenismul “erezia ereziilor”? O alta greseala a fost inhaitarea cu masmedia antihrista impotriva preotului de la Tanacu, preot care si-a facut datoria, tanara murind in salvare in urma unei supradoze de adrenalina. In “Revista Romania Mare” se publica aproape saptamanal articole anti-ortodoxe/antihriste ale unuia V.R. care umplu de scarba pe orice ortodox.
    Dar exista o speranta. Asa cum la inceput Vadim a fost pentru legalizarea prostitutiei (adica noi oameni sa legalizam ceea ce Dumnezeu a poruncit sa nu se faca) si s-a razgandit, asa se poate razgandi si despre cele enumerate mai sus.
    Vadim are un potential mare si are de ales: sa fie cu poporul, cu invatatura Sfintilor Parinti adica in Duhul Sfant, sau cu ecumenistii, impreuna cu PF Daniel, Streza, etc pentru pregatirea venirii antihristului si a cipurilor 666.”

    • @ sorin
      nu stiu cati anisori ai tu dar pe vremea lui Ceasca Vadim ii pupa undeva pe comunisti si ii ridica osanale primei chimiste a tarii. a fost securist, este u tip lipsit de caracter si dupa ce i-a invinuit pe altii ca s-au dat cu ” jidovii” si-a cerut scuze de la evrei si s-a pupat in bot cu ei. la momentul actual, si asta e valabil pentru toti nu numai pentru tine, NU EXISTA POLITICIENI CORECTI ci doar o agenda care trebuie indeplinita, peste tot in lume si in special in Europa si America. Nu va mai lasati indusi in eroare de discursuri demagogice, pentru ca nimeni nu poate schimba nimic. Cat despre Funar te rog sa ma crezi ca 1. nu el a scris discurul, pentru ca nu este in stare. 2. este o jigodie fara pereche si este tigan ungur din SanNicolaul Mare. Asta ti-o spun nu pentru ca am ceva impotriva tiganilor sau a ungurilor ci pentru a iti arata demagogia lui, marele luptator impotriva ungurilor. incercati sa va rupeti de rutina de a prelua stiri pe nemestecate indiferent de unde le cititi. Si incetati sa mai priviti Romania ca pe o tara de sine-statatoare si amplasati-o in contextul european si mondial. atunci veti intelege ce se intampla cu adevarat.

  11. EU am auzit ca totzi popii cu superiorii lor
    sunt la origine rabini .Un exemplu e
    Episcopul – ANDRICUT – de Alba Iulia care
    darina la ordin crucile – cimitirele – vestigiile din timpul
    – cuceriri Romanilor (antici )pentru a suge aurul
    de acolo aproape pe gratis pentru mafiotii planetari – !Despre
    Tacerea acestui BOR a inceput sa-mi fie scirba shi atunci
    cind ii vad cu capetele incoronate mi-e scirba !
    FUNAR :se stie ca mama lui este unguroaica !
    ISARESCU – cindva in ziarul Romania Libera scria
    negru pe alb ca e ruda cu Bartolomeu Anania ..
    Cita prostie shi credulitate pe multi romanii nici
    „cosmosul „nu-i intrece !
    Ramineti sclavi – de-apururea …asta meritati !
    Jan Dinu – Portland -USA
    –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
    Jane, vorbesti ca un pocait. IPS Andrei este unul dintre cei mai buni si vrednici ierarahi ai Romaniei, alaturi de IPS Bartolomeu. Le doresc amandorura cat mai multe zile pe pamant! Itzaresku poate fi ruda prin alianta, sau indirecta eventual, dar diferenta ramane: unul e roman si aparator al credintei si al tarii, iar celalalt un distrugator al lor. Sa nu lovim tocmai in barbatii care au Romania si ortodoxia la inima, pentru a-i apara fara sa gandim taman pe dusmanii lor si implicit, ai nostri. – Eufrosin

    • Jan Dinu, acelasi gunoi care defaima Romania si pe forumul ziarului Ziua. Tu ori esti un sectar spalat pe creier ori sobolan cu nasul coroiat, pui de bolsevic. de la voi nu se poate astepta nimeni la ceva bun. Preotii ortodocsi sunt Romani si asa vor ramne in veci.
      Doamne ajuta.

    • NU ataca mesagerul – raspunde la continut !
      Ce face – ANDREICUT – ..vis-a vis de ..
      …….. AURUL dshi ARDELENII …….???
      JDUSA

      Am sa-i pun intrebarea – Eufrosin

  12. Ii dau perfecta dreptate lui Gheorghe Funar cu toate ca multi il sapa in frunte cu Napoca News din pacate. Cat despre Vadim Tudor eu zic sa ascultai mai bine ce zice el si nu ce zic altii despre el. Tot asa au fost si mai sunt infierati astazi si legionarii, din pacate inca multi mai cred ca legionarii au facut rau. Si asta datorita televiziunilor si presei aservite acestor alogeni de care pomeneste Funar. Ion Coja spune acelasi lucru pe blogul sau dar din pacate sunt prea putini care sa-l asculte, spectacolele de 2 bani de la tv atrag multi naivi.
    Dar, Tineti minte trei cuvinte:
    Garda merge inainte

    Doamne ajuta.

  13. Adaugare la comentariul meu anterior: Nici pe departe nu vreau sa-l compar pe Vadim Tudor cu legionarii, dar totusi daca-l ascultati pe el o sa vedeti ca nu e asa cum se crede sau cum il prezinta mass media.

    • Haiducule, sa fim seriosi. vadim…

      • Aline, se pare ca nu ai citit bine ce am scris. Asculta ce zice vadim nu ce zic altii despre el, apoi sa-l judeci.

        • lasa vorbele, fie ca is ale lui sau ale altora despre el; lasa pana si faptele.
          cauta roadele. ca pomu’ daca ii bun dupa roade se vede.
          iara roadele la Vadim…tare ma tem ca sunt uscate, stricate…murdare…

        • Care vadim?!? W.C.Tudor?!?

        • Cine nu il cunoaste pe Vadim mai bine sa se abtina. Poporul acesta a fost jefuit si aruncat in sclavie. Vadim a fost SINGURUL care a spus lucrurilor pe nume. Generatiile viitoare il vor pretui asa cum se cuvine. Cat despre poeziile dedicate celor 2 conducatori, care-i treaba, ba? V-au lasat o tara fara datorii, boboc, numai buna sa o luati de la capat, voi, capitalistii, internationalistii iscusiti. N-am talent la scris, dar le-as face eu o oda acum pe loc.

      • Alin, DA Vadim! Ce e rau cu el? Il cunosti? Ce zici de Gh. Buzatu, om destept, care daca nu ar cunoaste inima Tribunului, nu ar vrea sa fie asociat cu el. Asa ca te rog mai informeaza-te! Doamne ajuta. Vadim presedinte!

    • da, Haiducule, o vorbi Tudor ce vorbeşte, dar problema e că e doar vorbărie fără acoperire. dacă Tudor ăsta ar avea măcar 10 grame de sânge ca a lui Codreanu, ar fi curăţat România de acum mai bine de 15 ani la câtă vervă şi spumă are la gură.
      omul e bun instigator, dar în rest e apă de ploaie. iar dacă a stat la conducere (parlament) până acum şi nu a făcut nimic arată celor care mai speră că Vadim va face şi drege cât este el în stare să facă.

      • @razvratit
        Daca el, Codreanu cu 100% sangele lui nu a putut scapa tara de antihristi de ca crezi ca ar putea Vadim? Bine zice Haiducul: ascultati ce zice Vadim, nu ce zice masmedia.

        • (editat pt. impolitete – nb)
          mai lăsaţi-ne cu vocalizele umflatului ăluia care nu face decât să povestească ce i se spune de sus.
          TOŢI SUNT LA FEL, ORICUM S-AR NUMI. iar VC Tudor nu e un om curat şi binevoitor, aşa cum vrei tu să îl faci să pară. e doar o altă lichea care dă din gură să îşi facă răcoare 😛
          iar Codreanu nu a reuşit să facă pentru că şi atunci erau din ăştia ca tine care rămâneau cu gura căscată la vreun clovn ca Tudor şi nu făceau decât să aplaude ca foca la circ. aşa că, nu mai avea tu impresia că VC Tudor al tău va face mare brânză. unul care face sluş la jidani şi la mafioţi nu e om de bază. punct!

  14. Toti politicienii au lucrat pt. acelasi tel. Nu toti stiau pentru ce anume lucreaza, doar cativa, restul mergeau cu valul, bucurosi ca le pica ceva.
    Toti ceilalti si-au facut bine treaba,chiar foarte bine, trebuie sa recunoastem, Basescu vine sa incheie si sa desavarseasca lucrarea si sa predea tara catre noua structura pe cale sa se ridice din adancuri, Dar cum orice nastere nu e lipsita de dureri…
    Tov.Ion Iliescu impreuna cu Guvernul Petre Roman au asigurat cu ajutorul lampasului si a batei tacerea celor ce stiau ce va naste fiara comunista.
    Dl.Emil(si-mi pare rau ca nu-mi amintesc numele sau de familie), impreuna cu Guvernul Ciorbea(Si-mi pare rau ca nu-mi amintesc numele sau de botez) s-au asigurat ca romanii nu vor mai detine controlul asupra economiei lor si astfel sa distruga viitorul economic al fiarei celei noi.
    Din nou Tov Iliescu revine in forta impreuna cu Guvernul Nastase sa asigure protectia ei sociala.
    Un nou tandem-politistul bun si cel rau. Basescu si Tariceanu. Laptele si mierea se revarsa asupra noastra, a celor ignoranti si nevrednici, ca o pregustare a ’binelui’ noii structuri. Creditarea. Si asa, fiecare casa va putea sa-si aiba idolii sai cei noi-frigidere, masini de spalat, cuptoare cu microunde, plasme-si doar cu CNP-ul. Si sufletele noastre amanetate la buget. Oare cum suna pe lumea cealalta-‘munca nu a omorat pe nimeni’ ?
    Si iata 2010. An plin de promisiuni si sperante. Anul Lupului de Mare-‘…caci am vazut ridicandu-se din mare o fiara…’ Cine va avea cutezanta sa spuna celor multi si nerecunoscatori sa fie solidari cu dezastrul ? Cine dintre acesti oameni destoinici isi va asuma conducerea corabiei catre Noua Ordine Mondiala?
    PRM este un partid bau-bau in toata afacerea. Daca planul A esua, se trecea la planul B si cu ajutorul lui Vadim eram acuzati drept xenofobi,rasisti,etc. si pateam un altfel de Kosovo.
    Solutii deja nu mai sunt. E gata. Cercul s-a inchis si suntem prinsi inauntru. Romania este in linia intai. Toti cer liderul carismatic care ne va salva. Si stim cine e acela.
    UE ne va scoate din criza cu o conditie-aceea de a ne preda suveranitatea nationala in mana birocratilor fiarei. Si culmea e ca foaaaarte multi vor fi de acord cu aceasta solutie, scarbiti fiind de politicienii nostri. Apoi va urma restul-lapte si miere, pecetluire,apostazie.
    Solutie? Codru-i frate cu romanul.
    Sa NU facem Rascoale si Revolutii ci ‘Pentru binecredinciosul popor roman de pretutindeni, pentru carmuitorii tarii noastre, pentru mai marii oraselor si ai satelor si pentru iubitoarea de Hristos oaste, Domnului sa ne rugam’.

    • normal ca tre sa ne rugam,ce altceva poate vreodata sa faca un simplu om ca tine,ca mine?
      nu te lasa pacalit indemnand la rascoala pt ca nu ai tu nici o putere,nici cu indemnurile nu vei ajunge unde vrei.
      Iisus a spus clar ca fara El nu putem face nimic
      Intai pe El sa Il cautam,prima noastra grija fiind salvarea sufletului
      Sa ne amintim ca in vremea lui Iisus iudeii erau sub ocupatie si poporul ardea de dorinta rascoalei dar Iisus nu s-a aratat deloc preocupat de aceste lucruri ci doar de lupta sufleteasca,atat.

  15. Daca imi permiti eufrosin, as dori sa postez pe blog-ul meu, articolul asa cum l-ai reformulat tu. Astept un raspuns, pozitiv sau negativ in cel mai scurt timp. Daca e nevoie, voi lasa si link cu adresa blog-ului tau pe al meu pentru trafic daca ai nevoie. Multumesc anticipat

    Sigura, preia-l ! Eufrosin

  16. wow.. ce noutate.. ” ”

    Noutate e pentru multi dintre romani crede-ma. Apoi mai e curajul de a o spune pe sleau. – Eufrosin

  17. Trist ca oameni ca Funar, Vadim si Iliescu inca au dreptul sa exprime opinii. Funar e baiatul ala care a reusit o groaza de vreme sa mentina Clujul in urma tuturor oraselor maricele din Romania. Urmatorul primar (nu dau nume, ca mi-e jena si de existenta dansului) nu a trebuit sa faca de fapt nimic pt ridicarea Clujului, a fost suficient doar sa nu se opuna inversunat, precum precesorul lui, Funar. Nu uit ca PRM a fost partener la guvernare cu PSD… Si e condus de un evident grav bolnav mental.

  18. Un individ ca Funar chiar nu merita bagat in seama. Si el si Vadim nu fac decat sa declare tot felul de aberatii. Vi-l amintiti pe Vadim in urma cu cateva luni, cand se jura pe toate cele ca se va retrage din viata publica daca se dovedeste ca basescu nu e bolnav? Astia doi, si de altfel si partidul lor, daca o mai exista, trebuie ignorati. Sunt mai mult decat penibili.

    Gheorghe Funar nu e CV Tudor. Iar pana si un ceas stricat indica ora exacta, de doua ori pe zi. – Eufrosin

  19. Daca imi permiteti as vrea sa il preiau si eu pe blogu meu ca mam gandit sa imi fac un blog si pentru oligofreni.

    L-ai facut deja! – Eufrosin

  20. Netul este plin de „semnale de alarma”. Chiar daca este adevarat 100% ce spune Funar, care va fi urmarea acestor semnale? Romania si alte state mici se indreapta incet dar sigur spre nimicire. Nu cred ca se mai poate face ceva. Suntem deja o colonie a occidentalilor. Cozile de topor aduse la conducerea tarii vor reteza insasi esenta romanismului.

    Sper ca nu va fi asa. Totul merge, pana cand se atinge masa critica. Nu mai e mult si romanul se va trezi, dar vorba altui comentator, trebuie organizare, pentru ca energia sa fie canalizata in ceva bun. – Eufrosin

    • Eufrosin,
      Acelasi tip de optimism il are si Ovidiu Hurduzeu, si el pune problema cam tot la fel. As vrea si eu sa cred ca lucrurile vor merge in directia asta dar chiar daca se atinge masa critica si chiar daca se trezeste romanul cum va fi canalizata energia inspre ceva bun de vreme ce omul modern e cam rupt de Dumnezeu? Dar sa zicem ca si energia va fi canalizata spre ceva bun, cum supravietuim in fata tavalugului globalist? Noi suntem o nuca in malaxor. Aici chiar nu vad nici o sansa. UIte ce s-a intamplat la polonezi.

      Prin organizare, pe baza de voluntari, bazat pe un set de concepte clare, bine-definite, crestine si pro-romanesti. – Eufrosin

      • @Eufrosin & @Alina:

        nu se pune problema vis’a’vis de o masa critica. ci de un moment critic. un moment relativ la dimensiunea unui neam, cel romanesc.
        un astfel de moment critic: perioada ’40-’65, temnitele comuniste. un altul: ’89-’90.

        la fel, nu se pune problema de organizare, voluntari, concepte si alte asemenea. ci de traire crestina. de trezvie si de pocainta.

        cititi memoriile supravietuitorilor din temnitele comuniste, cititi cuvintele parintilor duhovnici ce ne-au ramas din acei ani. veti vedea si poate veti intelege ca NU EXISTA SOLUTII OMENESTI.

        pocainta este calea. dara mai auzim noi oare glasul ce striga in pustie?

        Cei care se mai roaga, sa se adune si sa incerce macar sa si faca ceva. Nici porturile nu au decat un singur far (sa nu interpretezi cumva ca as fi eu acela), dar pentru asta, toate vapoarele sosesc la mal in siguranta. Tot asa, cei care suntem mici luminite, trebuie sa ii coalizam si punem la treaba pe ceilalti. Pana la trezirea totala, macar sa-i facem sa nu mai scuipe coji de seminte pe trotuar. – Eufrosin

      • Si sunt oameni pentru asa ceva? Si legionarii lui Codreanu aveau conceptii clare, crestine si pro-romanesti. Rezultatul? Au fost distrusi si discreditati. Eu tot pun intrebari in speranta ca poate ma convinge cineva ca mai e o speranta. DIn punctul meu de vedere, ne cam asteapta vremuri apocaliptice.

        Dar ce-ar fi daca ne-am pierde si speranta? In baza situatiei existente, va fi rau de tot. Cu speranta in mila Domnului, putem insa face ceva! Barem sa incercam. Cine abandoneaza lupta dintru inceput, e gata infrant. – Eufrosin

        • :)))))
          exact ce spuneam eu mai demult: nu mai are curajul nimeni să facă ceva pentru că îi este teamă că va fi ucis/ă şi/sau discreditat/ă.
          prostii!!!
          tu crezi că Zelea Codreanu şi alţii ca el s-au gândit vreo clipă la ce li se poate întâmpla?
          Faci ceva pentru că simţi că trebuie să faci ceva. ori faci, ori stai pe bloguri la taclale şi altele.
          pentru Alin şi Eufrosin: şi pe cei care nu se roagă şi nu cred în Dumnezeu îi scoateţi din listă? păi înseamnă să vă daţi singuri cu stângul în dreptul.
          cei care vor face ceva trebuie să fie neapărat cei care se roagă?
          atunci eu mă dau la o parte. şi mă scuzaţi de deranj…

          • @razvratit: eu unul nu scot pe nimeni din lista. toti, fiecare asa cum ii, suntem madularele unui acelasi trup. Pai daca Dumnezeu, asa cum ii scris, nu face diferente si cand da ploaia le da la toti…apai cum as putea eu sa fac diferente??
            Nimeni nu se va mantui singur!

            Pe de alta parte, am senzatia ca tie iti scapa ceva:
            – a trai crestineste nu inseamna a sta deoparte si a te opri numai la a te ruga, inseamna si a participa la viata cetatii.
            – paradoxal insa, intreaga ta viata trebuie sa fie o rugaciune. Sa ne rugam neincetat. Cum? Cauta de ceteste povestea cu cei doi calugari despre rugaciunea neincetata. Deschide-ti-se-vor ochii.

            Cat despre a face ceva…pentru ca simti ca trebuie sa faci ceva…”fara Mine nu puteti face nimic”. asa ca simplul fapt ca simti tu ca trebuie sa faci ceva nu inseamna nimic. ba poate fi chiar rau. Si uite asa ne reintoarcem la rugaciune si la trairea in duh crestin.

            Numai traind in Duhul, numai prin insuflarea Duhului Sfant vei sti ce sa faci dar si cand sa faci. Oare altfel, putea-vom noi osebi duhurile?
            Spunea Sfantul Siluan Athonitul ca scopul vietii noastre trebuie sa fie dobandirea Duhului Sfant. Daca nu esti in Duhul Sfant atunci tot ce faci e voia ta si asa cum ne avertiza Parintele Rafail: „voia mea proprie e iadul”.

            Ai mare grija, cantareste lucrurile inainte si nu te repezi sa dai cu parul sau cu vorba acolo unde inca n-ai inteles.

          • Alin,
            a sta cu mâinile în sân şi a te ruga la Dumnezeu nu cred că te va ajuta foarte mult. de aia nici Codreanu nu a stat doar şi s-a rugat, ci a făcut ceea ce ar trebui tot neamul să facă.
            ideologia asta de a aştepta să vină cineva sau să trimită Dumnezeu vreun duh care să facă şi să dreagă şi altele pe care le tot înşiraţi nu duce la nimic bun. voi vă rugaţi şi duşmanii ţării îşi văd liniştiţi de treabă.
            probabil că ai să spui că Dumnezeu nu doarme şi că totul este văzut şi că îşi vor primi pedeapsa, dar scuză-mă, şi scuzaţi-mă, că îţi, vă, spun, eu nu am prea mult timp să aştept până ce vor ajunge ăştia la întâlnirea de dincolo (dacă ar fi adevărat aşa ceva).
            o altă parte importantă: o fi acesta un blog pentru credincioşi, însă este şi un blog pentru cei care doresc să mişte lucrurile, eu cel puţin aşa îl văd.
            ori în momentul în care tu şi Alina şi alţii vin şi scriu că nu se poate face nimic împotriva aia sau cealaltă, mi se pare că deja aţi coborât steagul şi „aşteptaţi ajutoare din străinătate”. voi vă spălaţi pe mâini de frică, pretinzând că mintea voastră e mai bună decât a altora şi că voi ştiţi sigur că nu se mai poate face nimic.
            e, cu asemenea oameni nici nu vom avea ce face.
            din păcate, trebuie să încep să mă distanţez de persoane care ştiu doar să îşi plângă de milă pe internet sau pe la colţ de stradă şi care ar claca în prima secundă în care ar vedea capătul ţevii de puşcă. cu aceştia nu faci nimic să se mişte. ba, dimpotrivă.
            tu mă îndemni pe mine să cântăresc şi să nu mă grăbesc şi tot tu îmi spui că Dumnezeul tău dă ploaie tuturor celor de pe pământ, deci şi mie. poţi să îmi spui tu mie dacă Dumnezeul tău nu cumva vrea să mişte treburile tocmai prin mine, cel care nu crede în el? eşti tu sigur că nu asta e decizia lui?
            este cineva care scrie pe aici, tu, Eufrosin, sunteţi careva siguri că, conform cu credinţa voastră, nu oi fi chiar eu sau altul ca mine, necredincios, unealta prin care Dumnezeu îşi face lucrarea?
            NU!
            atunci, eu vin şi vă cer doar să fim uniţi, ca români. dacă vă deranjează atât de mult că nu cred în Dumnezeu, vă urez multă sănătate şi spor în ceea ce vreţi să faceţi. pentru că nu voi crede în ceva în ce nu cred doar pentru a mişca lucrurile din România. (de fapt, asta este şi dorinţa celor care îşi bat joc de noi, dar, din păcate, mulţi aţi căzut în plasa lor)
            cine se simte OM nu ar trebui să se poticnească de chestii personale precum credinţa. şi cu atât mai mult un creştin.
            dar este doar părerea mea.
            noapte buna!

          • @razvratit: inca o data, lasa la o parte judecata altora. si inca o data, incearca – macar pentru cateva clipe – sa lasi deoparte ceea ce crezi tu ca stii. si mai ales, ceea ce crezi ca stii despre mine, crestinul.
            eu iti spun ca nu m-ai inteles si poate nici nu erai pregatit s-o faci. m-as bucura insa sa incerci sa patrunzi ceva mai mult in cele ce am incercat sa ti spun.

            iti recomand o lectura, poate te va ajuta. nu-i lunga deci n-o sa ti ia mult din timpul tau.
            cauta cartea lui Ioan Ianolide – Detinutul Profet. Ianolide a fostul unul din cei multi tocati marunt in temnitele comuniste, unul din cei pentru care teava unui pistol pus la ceafa nu insemna nici macar o tresarire. Cartea nu se numeste degeaba asa – citeste-o, e scrisa in ’85 dar vei vedea poate un pic prin ochii sai ceea ce el a vazut ca urmeaza.

            Altfel, daca prin tine sau prin altul ca tine va alege sa lucre Dumnezeu…asta nu stiu. Ce stiu este ca intre Dumnezeu si om nu poate fi decat impreuna-lucrare; Dumnezeu nu trece niciodata peste libertatea omului – deci daca tu il vei chema sa-ti fie calauza atunci e posibil. Daca nu, prin tine va lucra voia ta si altcineva o va canaliza.
            Cam asta este.
            Istoria crestinismului e plina de cazurile unor mari pacatosi care au devenit sfinti. De la Saul incoace…dar numai prin Intoarcerea la Hristos – asta ca sa ti mai recomand inca o carte a aceluiasi Ioan Ianolide.
            Incearca de cunoaste-ti istoria recenta ca sa nu repeti gresalele trecutului si ca sa intelegi de ce prezentul e asa cum este.
            Doamne ajuta!

        • Alina, nadejdea sa ne fie in Dumnezeu. Pastorul cel bun niciodata nu-si lasa oile de izbeliste. El isi tine intotdeauna promisiunile. Inca o data, solutii omenesti nu sunt. Traieste crestineste pe cat poti si Dumnezeu te va calauzi. Rabdare. Credinta. Nadejde.

          Legionarii nu au fost distrusi – daca ar fi fost atunci nu i-am mai fi cunoscut niciodata asa cum au fost. Martirii nu mor niciodata. Ei sunt acum in Imparatie, rugandu-se pentru noi.
          Iara mostenirea lor ne obliga. Sangele lor ne aduce mereu aminte ca suntem datori. Datori si responsabili. Responsabili nu numai pentru noi ci si pentru cei de langa noi. Suntem madularele aceluiasi trup.

          Alina, te uiti prea mult la cele vazute. Ia aminte la cele nevazute. Nu ne asteapta vremuri apocaliptice ci le traim! Razboiul nevazut se poarta si inauntru si in afara.
          „Tine-ti mintea in iad si NU DESNADAJDUI.” – acestea sunt cuvintele pentru veacul al 8lea.
          Orice ar fi, oricat de greu ar fi…nu desnadajdui.

          • razvratit,
            A te ruga este cel mai dificil lucru de pe lumea asta fiindca inseamna su rupi din tine din dragoste pentru oameni. Asta o spun sfintii, nu eu. Daca tot a pomenit Alin de Sf. Siluan Athonitul, poate nu ar strica sa-l citesti. Singurul lucru care mai tine lumea este rugaciunea. Atunci cand nu vor mai fi rugatori adevarati, va fi sfarsitul lumii. Si momenul nu e prea departe. A fi roman inseamna a lupta pt neam, credinta si tara si poti fi sigur ca vor fi destui care-si vor da vietile pentru asta, asa cum multi au fost de-a lungul veacurilor. La mometul potrivit nimeni care simte cat de cat romaneste nu va sta cu mainile in san.

        • Asa zice Parintele Iustin, nu exista solutii omenesti si sunt de acord cu el fiindca o solutie omeneasca ar trebui sa se sprijine pe un neam induhovnicit. Am fost, nu mai suntem. Cei mai buni si-au gasit sfarsitul in temnite. Lupta acuma e la nivel individual, prin traire crestina si rugaciune, cum ati spus si voi. Nu prea mai cred in supravietuirea noastra ca neam dar cred in mantuirea neamului romanesc. Pt. asta e nevoie de lupta individuala. Dar nu exclud o forma de organizare daca prin asta se mai poate intarzia deznodamantul. Dumnezeu sa ne lumineze ca sa stim ce avem de facut.

          • Sa fim in primul rand uniti in duh cu Dumnezeu, pe cat se poate. Asa fiind uniti apai fi-vom uniti prin urmare si intre noi, chiar daca nu ne cunoastem, nu ne stim si nu ne intalnim.

            Daca asa vom fi atunci Dumnezeu va randui si unii dintre noi se vor intalni, vor lucra impreuna si se vor ajuta pe cale.

            Problema ii de cum vedem lucrurile..ca asa cum le vedem asa le lucram. Sa punem inceput bun si sa incepem de unde trebuie.
            Doamne ajuta!

        • Nadejdea la Domnul!
          Putem face ceva, asa e. Dvs. chiar faceti. E bine sa stie cat mai multa lume ce se pregateste. Sunt profetii care spun ca aceasta tara se va trezi si multi se vor intoarce la credinta. Si asta e tot ceea ce conteaza.
          Insa tavalugul globalist nu-l mai putem opri. Am mai spus ca am intrat intr-un cerc din care nu se mai poate iesi. Orice decizie se va lua la nivel national, finalitatea ei va fi aceeasi-pierderea suveranitatii. Ca va fi in plan economic sau militar, nu schimba datele problemei. Deja si-au intins gheara asupra Romaniei, credeti ca ne mai lasa? O mai buna sansa ca acum nu vor mai avea.
          O solutie-sa acceptam cu resemnare orice masura de austeritate. Sa presupunem ca majoritatea si-o asuma si e dispusa sa faca foame. Suna comic, nu? Si chiar si atunci vor gasi o mana de oameni care sa starneasca revolte, haos si in final interventie straina.
          Si apoi suntem vulnerabili in problema minoritatilor. O cat de mica scanteie ne transforma in Kosovo.
          Dar merita incercat.
          Doamne ajuta!

          • @vlad: nici un fir de par nu se misca fara vrerea Domnului. Tot esafodajul antihristic pe care il cladesc „aceia” Il poate darma Dumnezeu intr-o clipa.

            Supravietuirea noastra ca neam depinde de noi. Duhul neamului vazut ca totalitatea duhurilor noastre. Adamic. Spunea parintele Rafail ca totul se leaga si se desleaga in duh. Om vedea.

          • Mare dreptate are Alin, exact ca si cu turnul Babel. Dumnezeu poate face tot, dar el doar ne vegheaza. A creat lumea si legile ei, ne-a dat noua liberul arbitru si acum depinde doar de noi. Rugaciunea ne arata calea, daca vrem sa o urmam, depinde doar de noi

          • daca in casa mi-au intrat soareci nu stau si ma rog ca sa ma scape Dumnezeu de ei ci fac eu tot ce pot ca sa scap de ei.

            cu alte cuvinte, sa facem tot ce e omeneste posibil dar in spirit crestin. si apoi sa ne incredintam Domnului sa ne ajute acolo unde n-am putut. sau unde nu putem.
            cine are trairea intelege; cine nu, planuieste ramzerite si violenta de strada. ca nu suntem destul de desbinati.
            uitati-va cum se baga zanzanie intre bugetari si cei de la privat numa…citeam ceva comentarii pe Hotznews de ma cruceam. trist. ar trebui sa gandim mai mult si sa ne pese mai mult.

    • DAR ASTA CE MAI ESTE?!? http://www.infolegal.ro/abuzeaza-guvernul-de-articolul-53-din-constitutie-care-prevede-restrangerea-unor-drepturi-sau-libertati-pentru-apararea-securitatii-nationale/2010/05/28/ Observ ca nimeni nu spune nimic…Miercuri,26 mai,am auzit pe TVRI (jurnalul de la ora 14.00) ,desigur,printre multe altele,si in mare viteza,a fost citat Emil Boc (aprox.): „se prevede restrangerea unor drepturi si libertati” . Iar seara,dupa telejurnal(tot TVRI),a fost o discutie cu mai multi politicieni,in care a intervenit telefonic o doamna (secretar de stat in ministerul justitiei?!?),care a facut din nou referire la acest lucru,insa,nimeni din cei prezenti nu a comentat nimic in legatura cu acest subiect…Ce sa fie?!? Doamne ajuta!

      Exceptionala informatie – mersi! Eufrosin

  21. Eufrosin, de ce permiti lui jan dinu sa ne batjocoreasca in halul asta, eu i-as sterge mesajele imediat si l-as si bloca.

  22. Pentru confirmarea celor spuse de Gheorghe Funar puteti citi urmatoarele:

    Dosare Secrete privind războiul nevăzut al evreilor sionisti cu românii de Cornel-Dan Niculae.

    Puteţi citi această carte şi online. Iată capitolele cărţii:

    1. De unde ne vin Evreii!?
    2. Războiul Alianţei Israeliţilor cu Românii (Împotriva României ca stat, „Antisemitismul” lui Eminescu);
    3. Răscoala ţăranilor
    4. Bancherii evrei împotriva României Mari
    5. Regele, amanta şi Legiunea Arhanghelului Mihail (Puterea monarhică pe mâna evreilor, Masoneria ca armă a Elenei Lupescu-Grünberg);
    6. B’NAI B’RITH (Fiii Legământului), lumea şi România (Iudeo-Masoneria);
    7. Băncile româneşti – ţinta israelită („Ţarul Moldovei”, un chiabur evreu, Afaceri şi cu domnia, şi cu masonii paşoptişti, Banca Naţională – ţinta predilectă, Banca Dacia Felix, cadou guvernamental prietenilor israelieni şi mafiei calabreze, Falimentul Bancorex, Banca Internaţională a Religiilor, falimentată prin F.N.I., BancPost, vândută si devalizată, Banca Română de Dezvoltare, în mâna evreilor, Lichidatorul de bănci: Ari Savel-Stănescu);
    8. România, ţinta sionistă (Masoneria, evreii si Lojele NATO, Reinstalarea B’nai B’rith în România, Românii- „cei mai mari asasini ai evreilor”, Sionismul oficial, Sionism românesc anti-evreiesc, Mossad-ul şi sionismul politico-economic);
    9. Personajele cheie ale afacerilor israeliene în România
    10. Gheşefturi evreieşti sau asimilare politico-economică! (Retrocedări evreieşti şi sprijin electoral);
    11. Evreii şi Petrolul Românesc în Mileniul Trei (David Rothschild şi preluarea petrolului românesc, Patriciu&Rothschild, cei mai vechi jucători, Petrom, Petromidia);
    12. Noul asalt asupra agriculturii (Cel mai mare domeniu funciar evreiesc, în România, Proiectul „Israel în România”, Privatizările agriculturii, Mosser răscoală ţăranii din Hunedoara, Sionistul Alfred Moses şi spolierea agriculturii româneşti, Statul român le garantează creditul);
    13. MOSSAD-ul şi tehnica militară Românească (Păcălirea serviciilor secrete româneşti).
    14. Privatizarea Hotelului Bucureşti. STUDIU DE CAZ

  23. Toate cele de mai sus le puteti citi pe blogul Biserica Secreta

    http://bisericasecreta.wordpress.com/

  24. Parintele Savatie Bastovoi la Nasul
    Lansarea cartii „Diavolul este politic corect”

    SITE-ul S-A MUTAT!!!

    Biografie Savatie Bastovoi

    Ierodiaconul Savatie, in lume Stefan Bastovoi, e cunoscut in cercurile scriitoricesti pentru volumele de poezie: Elefantul promis (1996, premiul Uniunii Scriitorilor din Moldova pentru debut, Premiul Salonului National de Carte de la Iasi, Premiul Salonului National de la Chisinau, premiu Fundatiei Soros); Cartea Razboiului (1997); Pestele pescar – o poveste (1998); Casa timpului (1999). In 2000 a publicat cartea Idol sau icoana? si recent Ortodoxia pentru postmodernisti impreuna cu Nicolae Balota, diaconul Andrei Kuraev si Dumitru Crudu. A publicat, incepind cu anul 1993 poezie, proza scurta, fragmente de roman, eseuri si publicistica in majoritatea revistelor importante din Romania si Basarabia. Din 1996 este membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova.
    S-a nascut (1976 in Chisinau) si a trait intr-o familie profund ateista. Pina la calugarie a fost ancorat in conceptiile tatalui, care a absolvit Facultatea de Filozofie din Petersburg. In urma unor conflicte, tatal, profesor la Institutul Creanga din Chisinau, se muta cu traiul intr-un satulet cu 60 de case, situat intre paduri, din raionul Calarasi, unde va petrece ca padurar, iar mai tirziu ca propagandist la Sectia de Cultura din orasel. Viitorul calugar era luat deseori la lectiile de propaganda ateista pe care le tinea tatal sau pe la „organizatii” si brigazi de colhoz. Este preocupat de mic de pictura si sport (in special tenis de masa, mentinindu-se 3 ani consecutivi ca si „campion pe raion” intre juniori). A absolvit scoala de pictura pentru copii din oraselul Calarasi si Liceul de Arta „Octav Bancila” din Iasi, sectia pictura monumentala, unde a facut parte din eleveii care au note bune numai la specialitate. In clasa 12 a fost internat la Socola cu staruinta profesorilor, ceea ce i-a „imbogatit” mult universul poetic, va reveni frecvent la tema nebuniei si a mortii, a singuratatii si a despartirii. O telegrama care il anunta sa se prezinte pentru a-si ridica premiul pentru poezie a curmat dubiile medicilor care ii spuneau ca „mai au un schizofrenic care scrie poezie”. In spital a scris ciclul Un diazepam pentru dumnezeu, care pare sa-l fi consacrat ca poet. Tot in liceu a citit multa poezie moderna.

    A fost pasionat de Freud si Nietzsche. Scrisul lui Bastovoi se remarca prin imaginatia uneori deliranta si asociatiile neordinare cu multe comparatii, puse in evidenta de tonul cel mai adesea cald si retinut. A fost membru activ al Cenaclului Junimea din Iasi, unde era poreclit in gluma „politaiul cenanclului”, pentru criticile foarte exigente si „masinarie lirica”, din cauza ca „scria cite o carte pe saptamina”. A obtinut premiile revistelor: Convorbiri Literare, Timpul, Dacia Literara si Marele Premiu la Tecuci. Figureaza in numeroase antologii de poezie romana contemporana din Romania si Basarabia.Este mentionat in O istorie deschisa a istoriei literaturii din Basarabia de Mihai Cimpoi si in Postmodernismul Romanesc de Mircea Cartarescu (Ed. Humanitas).La cartile mai sus amintite au scris recenzii (de prea multe ori, adevarate elogii) critici si poeti contemporani de prima insemnatate in principalele reviste de cultura din Romania si BasarabiaIntre anii 1996-1998 a fost student la Facultatea de Filozofie a Univ. De Vest din Timisoara, pe care o abandoneaza, dupa ce a citit viata Sfintului Antonie cel Mare, pentru a se calugari.

  25. Oameni buni, am observat ca degeaba intri si citesti articolele unui blog daca nu citesti si comentariile aferente. Si am ajuns la concluzia trista de a observa lipsa de unitate a celor care impartasesc oarecum acelasi idei in ansamblu. Consider ca autorul fiecarui articol scrie cu un scop, dar dupa mai putin de o zi, raspunsurile celor care il citesc ajung sa se abata de la tema fara nici un sens. Observ ca oamenii nu mai au speranta, nu mai sunt politicosi, uita scopul articolului. Eufrosine, ai scris acest articol pentru a-l barfi pe Funar sau PRM? Nu cred. Ai scris acest articol pentru a aduce la cunostinta lumii o informatie care ti-a intrat pe mana. De ce? Doar de dragul de a scrie? In scurt timp sper sa reusesc sa-ti citesc toate articolele si sa-mi dau seama daca da sau nu (am dat de acest blog de 2 zile cand m-am gandit sa intru pe wordpress) dar tind sa cred ca nu doar din acest motiv. Primul lucru la care m-am gandit dupa ce am citit articolul a fost: pana aici, gata, nu se mai poate. Daca fiecare trage in directia lui, nu se ajunge nicaieri, directia trebuie sa fie comuna. Cauzlele le-am aflat, efectul este cel scontat. De noi depinde daca putem impiedica sau nu urmarile. SI cand zic de noi, nu ma refer la voi cei care cititi acum ceea ce scriu eu acum, ma refer la toti care vorbim aceiasi limba si nu furam tara lasata mostenire de stramosi. Nu ne ajuta nimeni daca nu ne ajutam noi. Tara a fost pusa la cale de cei care au fost la carma lor pentru interese care nu coincid deloc cu ce vrea natiunea? Cum putem sa facem NOI sa schimbam lucrurile, prin ce metoda? Eu unul mi-am gasit solutia personala. O viata in care nu ai nevoie, este o viata in care poti sa faci orice. Daca nu ai nevoi, nu o sa ai frica ca vei ramane fara, si daca nu ti-e frica, poti sa invingi. Degeaba a facut apel Funar si ne-a dat informatiile daca tot ceea ce facem noi este sa comentam acest articol, il uitam dupa 1 luna si asta a fost tot. Iar pentru cei care si-au pierdut speranta va anunt ca v-ati pierdut si viata deja, imi pare sincer rau pentru voi. Sper ca am fost destul de bland si nu am suparat pe nimeni, sa ne vedem cu bine.

    • the less I have, the more I am. cam asta spui matale.
      numa vezi ca saracia nu e o garantie a libertatii.

      „fericiti cei saraci cu duhul”…cu duhul adica.

      cat despre ce-o zis Funar, nimic nou pe frontul de vest. despre articol: amu ce crezi c-am putea face aici decat sa comentam (articolul sau pe langa).
      ti se pare ca se comenteaza mai mult pe langa? pai cate capete atatea pareri. sau idei, sau directii. nu poti impune nimic nimanui, nici macar mult dorita unitate. c’altfel, unde mai e libertatea intreb? si daca aci nu putem accepta „diferitul” celuilalt si libertatea lui apai in viata de zi cu zi oare cum o sa o facem?

      si pentru ca am ajuns la ce facem in viata de zi cu zi…asta numai fiecare o stie pentru maria sa.
      inchei mai spunandu-ti ca daca solutia ta personala nu consta in primul rand intr-o relatie personala cu Dumnezeu atunci esti poate la fel de pierdut ca cei pe care ii numesti morti pentru ca si-au pierdut speranta.

      sa ne auzim cu bine, Doamne ajuta!

      • ”the less I have, the more I am” este total diferit de ”the less I need, the more I am. Nu compara nevoile cu saracia, sunt doua lucruri total diferite si ai foarte mare dreptate, saracia nu e o garantie a libertatii, ci dimpotriva, chiar frica de saracie te inrobeste. Si de ce zic de nevoi?…pentru ca in momentul in care nevoile depasesc conditia materiala, toate actiunile individului se indreapta spre satisfacerea propriilor nevoi, in momentul in care nevoile sunt mai mici, individul isi va canaliza surplusul catre altceva…unii spre rau, altii spre bun. Din tot ce am citit pe blog, despre vaccinuri, chemtrail, TV, etc., ei nu fac decat sa provoace noi ”nevoi” oamenilor.
        Cat despre situatia actuala, voi stiti, cei din frontul de vest, dar gandit-va la cei care nu stiu ce se intampla, sa facem un efort sa-i informam prin orice metoda(chiar daca nu vor sa auda), daca ei nu vor sa se salveze, este alegerea lor. Nu poti impune unitate, dar poti arata ca optiunea exista. Daca vrei sa te unesti, ai cu cine, daca nu, e alegerea ta. Dar acu, chiar daca vreu sa ma unesc, cu cine?(sunt sigur ca aveti mai multe informatii si as avea nevoie) Cat despre neacceptarea diferitului celuilalt, departe de mine. A fost doar o observatie, chiar asa am inceput ”Oameni buni, am observat”.
        Cat despre relatia mea cu Dumnezeu, e una foarte frumoasa. M-a calauzit spre cele mai frumoase locuri din viata mea: dragoste, bunatate, intelegere, dar din nefeicire, ca om pacatos ce sunt, unele poteci nu le-am urmat. M-am nascut si botezat ortodox, dar pana cand nu se va gasi o metoda spirituala (nu doar intelectuala) de alegere a celor care au parohii, tind sa cred ca doar Dumnezeu si cuvintele Lui prin fiul Sau si al apostolilor si al celor sfinti, si doar dragostea de toata creatia lui, si intelegerea ei ma va mentine ortodox asa cum sunt acum.
        Si daca tot vorbeam de nevoi, consider ca slujitorii domnului ar trebui sa fie cei mai bine platiti (mi se pare ridicol ca o prostituata sa castige mai bine ca un preot), dar de asemenea sa aiba cele mai putine nevoi. Si daca acel preot are har divin, va dati seama cat bine ar putea face. Dar este doar un vis al meu pe care simteam ca tre sa-l pun aici.
        Da, uite Alin cum ai reusit sa ma abati de la subiectul bombei lui Funar. Hai ca ne ajunge cutitul la os daca mai pierdem prea mult. Daca nu noua primii, aproapelui nostru si nu e nici o diferenta, suntem toti plamadeala Divina. Doamne, arata-ne calea sa ne putem ajuta

      • @toghether: nu stiu daca despre metoda e vorba, nu sunt adeptul metodelor si a formulelor. in relatia cu Dumnezeu – ca in orisice relatie intre doua persoane – nu e formula, nu e metoda.
        mai ales cand vrem iubire.

        asa ca, nu e caderea mea sa ii judec pe preoti. sau sa incerc sa le impun metode, fie si numai in gandirea mea.
        cei care au har, il au oriunde ar fi. cred ca mai mult se pune problema de a-i cauta. ca cine cauta, afla.
        insa din vorbele tale am senzatia ca nu ai aflat un duhovnic…ca far’ de duhovnic, tare mi e teama ca suntem ca o frunza in vant.

    • sa inteleg ca tu incerci sa iti reduci numarul de nevoi, adica de necesitati de trai,ca sa nu se inteleaga ceva pur fiziologic?
      asta e ca o asceza,nu?ideea ta mie imi suna interesant dar nu din cauza notiunii de asceza si as vrea mai multe detalii daca se poate.eu cred ca treb sa ne ajutam reciproc,sa fim uniti si multi si puternici in duh si apoi va iesi ceva bun

  26. Interesant cum se inghesuie crestinii sa dea in poporul lui Hristos si al apostolilor.
    ––––––––––––––––––––––––––––––-

    Ah, sfanta ignoranta !!!

    • Corect si pt ca una din porunci spune: SA NU UCIZI!

    • Vicus
      Ori nu pricepi ce s-a vorbit pe aici ori nu vrei sa pricepi. Cred ca varianta a 2-a e mai plauzibila. Ai putina ingaduinta, si ai vezi multe.

    • Vicus, taica, poate matale n-ai aflat – desi au trecut circa 2000 de ani deja – insa turma lui Hristos ii turma tuturor crestinilor indiferent de neam.

      Iaca insa ca un neam se vrea pre el insusi drept Mesia; pentru ca nu au primit Adevarul atunci cand L-au avut intre ei.
      Urmarile se vad mai cu seama in veacul acesta…ca oare nu ei au spus lui Pilat: „sangele Lui peste noi si peste copii nostrii”.
      mai ceteste inainte sa incerci a fi ironic.

      • Ase-i Aline. Eu ma gandeam la vreo cateva chestiuni care tin de crestinatate. Sa iti iubesti aproapele, sa intorci celalalt obraz, etc. Poate sunt depasite, poate urmasii poporului primordial (adica noi, astia care ne vedem in fiecare zi pe strada) trebuie sa luptam….(editat pentru inuendo si rea-vointa – Eufrosin). Nu inteleg cu ce drept mai vine el cu asemenea idei, dupa ce partidul lui a fost la guvernare, dupa ce el a fost primarul Clujului atata vreme, reusind sa faca NIMIC. Adica mai rau de atat. Ma scuzati ca ma adancesc in preasfanta mea ignoranta. Macar ma distrez.

  27. mi-e rusine sa recunosc, dar l-am votat de doua ori pe Funar. ce prostut eram! iar acum cand il vad ce debiteaza, asa pe banda rulanta, scoase din burta sau scoase din contex… ce tampit am fost!
    offtopic, explica-mi te rog, de ce l-ai acuzat de ignoranta pe Vicus?

  28. Pina cind ratacim ??
    Ici ,colo mai vezi constiinte …dar shi ele sunt
    obosite …aproape pe sfirshite . Neputintza
    celor muti e doar un simtom care de rushine
    nici nu vrem sa-i vedem nenumaratele cauze .
    Suntem o arnata de generali care mai decare
    doritor s-a fie comandantul ostirii neinarmate …
    Intrati pe „jghiabul – dogmatic „…ce le-a fost oferit
    doctrinal – religios cu
    >> Intoarce shi celalalt obraz …pentru o lovitura
    shi mai puternica <> Rabdare – rabdare – Rabdare <<…pentru consolare pina
    la totala dezarmare …
    PS …Daca toti inteleptii sihastri s-ar intilni in graba shi in taina shi-ar rescrie "codurile luptei pentru victorie "…
    ar mai fi sperante … chiar daca rezultatele ne-arata
    ca toate luptele au fost pierdute …shi turmele
    prin pastori …ratacite …
    Jan Dinu Portland USA

    Daca pui la indoiala poruncile Domnului nostru Iisus Hristos, cum te poti numi crestine Jane ? Ia’ spune si noua, ai sarbatorit astazi 24 Mai, Sfanta Treime si ieri Cincizecimea ? – Eufrosin

  29. cei CORUPTI sunt legati PSIHIC de MINCIUNA si URA – ei urasc NATURA si VIATA – se incurajeaza intre ei ptr. SPAGA si astfel ROMANIA a ajuns o tara plina de CHIMICALE si OTRAVURI – o RETEA de Primitori si DISTRIBUITORI ai MORTII … sa vedem cati romani mai rezista in acest RAZBOI de pe teritoriu … ROMANI contra ROMANI … legile FEMOSAN isi vor arata puterea si asupra CORUPTILOR in momentele POTRIVITE … le recomand STOP … http://www.realitatea.net/incasarile-de-la-vama-giurgiu-cu-scazut–in-2009–din-cauza-angajatilor-care-luau-mita_714945.html

  30. ptr. cei care vor organizare…. intai trebuie sa stii pe ce teren lupti … sa cunosti toate retelele care inca saboteaza romanii dupa care vei vedea unde este calea buna si buna ptr. lupta … capcane sunt inca multe… tactica si strategie …

  31. daca in fiecare luna fiecare om de afaceri va plati 1000 Euro TAXA la STAT pana isi va reveni MOTORUL EVAZIUNII FISCALE tot va fi o mare REZOLVARE … fiecare afacere in RO nu se poate face fara legile aprobate de PARLAMENT … aceste legi au dus ROMANIA la FALIMENT si GENOCID !!! si marite taxele la Strainii care intra in RO !!!

  32. Romanii au creat PARLAMENTUL in RO. , acesta a aprobat LEGI prin care au fost angajati Jefuitori la STAT , Parlamentul timp de 20 de ani a consumat din buget in jur de 20 miliarde EURO + legile care au creat portite prin care Economia subterana a inghitit in jur de 46 miliarde EURO – Aparatul de FISC trebuia atunci ELIMINAT si supertaxate AVERILE in paralel cu URMARIREA EVAZIONISTILOR !!! deci DESTEPTAREA ROMANI – PUTEREA ESTE in VOI !!!

  33. am tot dat avertizari… legile FEMOSAN … PRUDENTA MAXIMA ROMANI …. in 27.03.2010 am dat o avertizare privind masinile si avioanele … a fost cazul POLONIEI si norul Vulcanic care a tinut avioanele la sol … alta avertizare ACUM – pana cand nu sunt blocate RESURSELE catre Parlament nu iesim din CRIZA … asta trebuie sa ceara POPORUL la GREVA GENERALA … Parlamentul consuma peste 1 miliard euro ANUAL …

  34. INDIFERENT cine va mai fi la BUTOANELE TARII romanii vor iesi din CRIZA prin BLOCAREA resurselor catre PARLAMENT si DIRECTORII care fac achizitii de lux , afaceri DIVERSIONISTE ETC. care distrug POPORUL !!! Viitorul va DEMONSTRA cele spuse aici … SUCCES !!!

  35. o gramada de actuali si fosti parlamentari fara viziune … si mai au si diplome de tot felul … deci DIPLOMELE astea fara viziune va vor duce la GENOCID …

  36. inca o solutie buna si ptr cei bolnavi care tin regim … marirea tva 30 % la alimente rafinate zahar ulei cafea alcool tigari etc. si la produsele electrice , electronice care momentan sunt la preturi de peste 100 ron … si o armata de fisc la vami … ORGANIZARE pe PUNCTE … atunci oamenii saraci vor tine regim fortat si nu se mai imbolnavesc de la prajeli si produse rafinate si oricum produse de lux ei nu prea cumpara …

    Educatia e intotdeuna preferabila constrangerii. In plus, uleiul (untdelemn) este aliment biblic, precum painea. Preturile sunt mult prea mari in Romania chiar si-asa, impunerea unui TVA marit, ar duce de rapa economia deja muribunda. – Eufrosin

  37. Pe dl. Antiignorantu imi este peste mana sa il urmaresc, e total anti semne de punctuatie, cu exceptia punctelor de suspensie, probabil generatia YM.
    Oamenii saraci tin regim fortat in Romania de cand exista tara asta. Eu prefer niste ulei de masline neprajit ca dressing, dar aia cu 5 copii (ok, mai este si povestea de ce fac oamenii atatia copii daca nu au cu ce sa ii hraneasca, dar nu despre asta e discutia) si un salar minim pe economie sunt nevoiti sa se limiteze la alimentele de care vorbeste domnul de mai sus: zahar, ulei, paine, cartofi. Multe calorii, preturi minime. In tara noastra (si probabil nu numai) e un lux sa fii vegetarian si/sau sa mananci produse sanatoase. Alcool, tigari, am inteles, alea sunt nocive si nu sunt necesare, se poate justifica cumva o umflare a taxelor. Cafeaua nu mai e de mult un lux si e probabil printre cele mai putin nocive chestiuni pe care le consumam.
    Educatia e buna, dar nu vad cum as putea educa un sarman sa nu mai manance cartofi, zahar, orez, paine, ca nu sunt sanatoase… Care e alternativa? Poate sa se mute la tara?
    Marii sfatuitori ca Funar si Vadim se ocupa in general de chestiuni nationaliste, toate frumoase, dar astea nu pun nimic pe masa oamenilor, sunt doar o modalitate de a castiga voturi. Nu ajuta nici la a avea productie reala in tara. Nici agricultura functionala. De ce sa negam, o parte buna din dezastru se datoreaza tot celor necajiti. Cum poti justifica distrugerea unui sistem de irigatii cum avea Romania in ’89? Cum poti justifica furtul de semne reflectorizante de pe autostrazi (alea minuscule care sunt)? E plina tara de oameni care se duc la Biserica duminica si dupa slujba se muta la crasma din sat unde consuma alocatia copiilor. Si cand vine vremea votului, optiunile lor sunt in general Vadim, Becali, Iliescu, Basescu. Indiferent de rezultate…

  38. am vazut peste tot cum se spune ca toti fura … asta se stia … este un pas ca se recunoaste … deci va mai spun FOARTE serios ! parlamentul trebuie blocat complet la resurse si bani – ABIA ATUNCI toti ROMANII COMPETENTI vor putea SALVA ROMANIA de la GENOCID si ATENTATE !!! STIU CE spun !!! FIECARE cu STIINTA si EXPERIENTA lui ! SECUNDELE TREC … o sa va amintiti ce am scris si sfatuit … ANI la rand ! IGNORANTA produce DEZASTRU pe zeci de ani … MOBILIZAREA CONSTIINTELOR !

  39. un patriot adevarat care nu are dreptul la cuvant

Răspunde!