Atenţie la ce puneţi în maşina de copiat de la colţul străzii!


Lumea nu conştientizează faptul că documentele pe care tocmai le-a înmânat spre copiere tinerei prietenoase care operează Xerox-ul, tocmai au devenit stocate şi pot fi descărcate de oricine are acces la copiator.  Maşinile de copiat moderne, conţin un hard-drive în interiorul lor, care înregistrează ca imagini toate documentele procesate de către masinărie.

Dacă copiaţi la serviciu hârtii personale, fiţi conştienţi că cineva probabil umblă cu un „stick” de memorie după program şi descarcă tot ce s-a copiat în timpul zilei. Asemenea, nu m-aş mira deloc ca serviciile române să aibă cârtiţe în interiorul operaţiunilor de copiere şi procesare a documentelor, iar dacă nu, credeţi că angajaţii le refuză acces la simpla cerere, fără ca ei să producă un mandat ?

Americanii s-au fript deja, noi ne ardem, dar încă nu ştim asta. Priviţi şi fiţi atenţi la ce înmânaţi spre copiere data viitoare, căci ar putea fi folosite împotriva Dvs.:

7 răspunsuri

 1. Hard-drive-ul de la computer, copiatoar, fax sau alte electrocnice, de asemenea filmul de la fax face acelasi lucru. Am schimbat odata filmul uzat de la fax cu unul nou si din curiozitate mi-am aruncat privirea la cel vechi. E de ajuns sa-l tinetila lumina soarelui sau a unui bec si veti putea citi absolut tot ce e scris pe ele.

 2. Ai perfecta dreptate si e de apreciat ca atentionezi si pe altii. Totusi ce s-ar putea face, dat fiind faptul ca pt. o multime de probleme ai nevoie de copiile unor acte pe cat de originale pe atat de personale? Doar sa avem acasa copiator, fax. etc, dar hai sa fim sinceri, cati au din astea?

  • Mi-ar place sa pot recomanda sa ne cumparam fiecare copiatorul personal, dar stiu care-i situatia…. In lipsa acestuia, putem apela la rude si prieteni, avertizati la randul lor sa nu arunce pur-si-simplu scula la gunoi, ci s-o distruga in prealabil.

   • Si cel de acasa este…spionat! Copiatorul este si el colegat la pc,deci si la internet…Orice miscare se face,colegat sau nu la internet,ESTE ACELASI LUCRU!!! Eufrosin,as avea o rugaminte,ai putea sa-mi traduci exact aceasta fraza?!? Am inteles-o,dar as dori sa am traducerea exacta! Iat-o: ” Hmmm, your comment seems a bit spammy. We’re not real big on spam around here.

    Please go back and try again.” Iti multumesc anticipat!

    Fraza se traduce” Comentariul tau pare sa fie nitel spam. Nu apreciem spamul aici. Te rog incearca din nou”. Acasa mai putem lua unele masuri, pe cand altundeva nu mai avem nici un control asupra informatiei. – Eufrosin

 3. Ma, dar ce chestiuni atat de periculoase si sensibile aveti voi de copiat?

 4. Atentie si la cel care asigura service-ul la aceste copiatoare de ultima generatie. S-ar putea sa nu fie ceea ce pare a fi. Spionajul economic e-n floare (sau in xerox… in PC… in telefon… viata e din ce in ce mai grea…). Mai degraba asta e tinta nu banalitatile pe care le copiez eu sau cursurile pe care le copiaza studentii la coltul strazii. Sunt vizate in special copiatoarele instalate in diverse companii comerciale, banci, etc. iar „culegerea” informatiilor se face prin reteaua de service (daca exista interes, nu e universal valabil si obligatoriu…).

 5. wow, ce chestie! chiar n-am stiut. Totusi dc sa puna un hdd in copiator?

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: