Abordări practice în problema actelor cipate: cum să scăpam de cipul RFID.


Pentru orişice problemă care se iveşte în viaţă, există trei abordări:

1. Să te laşi copleşit de ea.

2. Să lupţi făţiş cu cei care ţi-au cauzat-o.

3. Să ocoleşti problema dintru început, în mod inteligent.

Clujenilor care parchează precum sunt obişnuiţi de zeci de ani încoace (nu chiar blatant pe trotuare, dar nici învârtindu-se o oră cu maşina pentru un loc de parcare), primăria le blochează roţile, sau le ridică maşinile.  Practic nu ai unde parca legal in Cluj! Fireşte, un automobil cu roata deja blocată, nu va  mai fi ridicat. Alegerile şoferilor sunt astfel:

1. Să plătească amenzile asupritoare suportând batjocura.

2. Să lupte cu sistemul, îndurând ore pierdute prin tribunale, fără un rezultat favorabil de cele mai multe ori.

3. Să îşi blocheze singuri roata cu un dispozitiv procurat din Piaţa, evitând astfel amenda, ridicarea maşinii şi tribunalele.

Ce poate fi mai ingenios decât asta? Ei, cam la fel stă treaba şi cu actele cipate:

– Cei mai mulţi, neîndoielnic le vor accepta şi odată cu ele batjocura şi îngrădirea drepturilor lor. Ei vor fi norma în societate, nu vă îndoiţi de asta.

– Alţii, mai căpoşi, se bat cu un sistem care nici măcar nu are de gând să îi asculte, în ciuda falselor „dezbateri publice pe temă”, căci zarurile sunt deja aruncate. Ei suferă enorm încă de pe acum, existând deja cazuri de familii dezbinate din cauza proastei înţelegeri a chemărilor la o falsă mucenicie-înainte-de-vreme, precum lansate de o minoritate de cruciaţi virtuali dar extrem de vocali, pe internet.

Cum le va fi traiul mai apoi fără un buletin, e uşor de dedus: practic, îşi vor sacrifica inutil copiii şi familia, urmând ca plata pentru efortul lor necopt să fie nu mucenicia, ci traiul în mizerie şi ostracizarea socială, foarte posibil cu destrămarea familiei, lucru extrem de nedorit pentru copii.  Atitudinea asta extremă au avut-o nişte sectanţi „ortodocşi” din Rusia, care s-au încuiat într-o peşteră, în aşteptarea apocalipsei care nu mai venea…  Au fost nevoiţi să iasă într-un final, spre râsul tuturor.  Au servit ei Lui Hristos, sau din contra, au jucat în mâinile duşmanilor bisericii ?

Sunt ei mucenici, sau doar nişte caraghioşi care şi-au periclitat serios mântuirea datorită obsesiei lor cu „ruperea de sistem”?

– Într-un final, a treia categorie este a celor care pricep natura problemei dându-i Cezarului partea, pentru ca mai apoi s-o facă pe a lor.  Cum se poate asta ? Simplu:

Cipul va fi distrus iremediabil prin plasarea buletinului pentru 2-3 sec. în cuptorul cu microunde. Plasticul precum şi codul de bare vor rămâne practic ne-afectate, iar Dvs. nu veţi mai fi urmăriţi electronic, cel puţin nu pe scară largă.

Dacă preferaţi metoda mecanică, plasaţi o daltă boantă pe cip, aplicaţi o lovitură scurtă cu ciocanul şi gata: acel cip nu va mai răspunde la apel în veci!

Nişte prieteni din Franţa au fost pe la noi zilele astea: ei mi-au relatat că francezii au făcut un adevărat sport naţional din neutralizarea cipului din cartea de identitate. Au mai spus că precum era de aşteptat, nu există nici un fel de consecinţe pentru asta şi că oamenii continuă să le folosească fără probleme. Nu am auzit ca la noi să existe consecinţe legale pentru acţiuni similare.

Cu siguranţă cei care le-au introdus s-au gândit şi la posibilitatea asta, considerând-o ca şi „pierderi acceptabile”. Vă este totuşi teamă să distrugeţi cipul? E de înţeles: doar confecţionaţi o învelitoare din folie de aluminiu, care să îmbrace complet actul  – efectul va fi acelas: aţi construit o simplă cuşcă Faraday, care nu va permite ca cipul să fie interogat. Dacă nu aude, nici nu va răspunde.

Închei cu cuvintele Dacianei care a sumarizat atât de matur duhovniceşte problema:

„Şi eu sînt de părere că un NU masiv al populaţiei ar putea măcar întîrzia introducerea CI cu RFID. Dar nu se ştie pentru cît timp.
Aşa cum am mai postat şi în altă parte, dilema a€œle luăm sau nu?” este falsă. În stadiul la care s-a ajuns, întrebarea este: ne pocăim sau nu? Fără să avem Harul şi rugăciunea neîncetată, nu vom putea rezista, măcar de am refuza o mie de cipuri. Aşa au supravieţuit marii duhovnici citaţi mereu pe diferite situri. Cine se duce la mucenicie acum, nepregătit, riscă să ajungă de batjocoră dracilor, atît cei văzuţi (sistemul şi apărătorii lui), cît şi cei nevăzuţi. Cărţile Sfinţilor Părinţi abundă în istorii despre asceţi care şi-au pierdut mîntuirea după o viaţă de aspre nevoinţe.

Şi cine poate spune că ne-am apropia măcar de măsura acelora care, până să cadă în înşelare, trăiau îngereşte? De ce se vorbeşte cu atîta uşurătate de mucenicie şi pustnicie? Azi, ispita cea mare este văzută în CI. Se  striga sus si tare: le refuzăm ! Da , de acord.  Insa ispitele din interior, patimile care ne macină zilnic, nu, pe acelea incă le ţinem,  mai ales eu.”

Pentru a intelege si bazele teologice subtile ale problemei, vedeti neaparat si

Scurt ghid de rezistenţă spirituală în faţa Noii Ordini Mondiale

187 răspunsuri

 1. interesant…chiar interesant 😀
  si eu care credeam ca noi romanii suntem cei inventivi

 2. Da, vandalizarea cipurilor de pe documente va fi probabil unul din motivele viitoarei implantari subcutanate.

  • Sa fie! Atunci va fi momentul alegerii, nu acum!

   • Si de ce nu acum? Daca acum ar iesii in strada 1 milion de oameni care sa protesteze nu s-ar mai ajunge la asemenea acte. Pare ciudat cum Eufrosin pana mai ieri adeptul famililor trainice si un bun luptator antisistem, a intors cu 180 grade si devine aliatul mintilor diabolice de a ne marca cu acest cip blestemat. Tin sa te anunt Eufrosine ca distrugerea cip-ului va aduce automat si o amenda asupra posesorului si cheltuiala de a reinoi acel act.

    • Poti tu scoate 1 milion de oameni in strada ? Daca da, felicitari! Eu unul nu pot si deci adopt masura de rezistenta cea mai practica pentru situatia mea.
     Daca ai inteles cumva ca m-as fi dat de partea „mintilor diabolice”, imi pare rau… Sunt pregatit sa incasez amenda, desi stiu sigur ca nu va fi cazul. Intre mine si „ei”, stau aparatorii cei mai puternici: Maica Domnului, Sfintii Lui Hristos, Puterile, Scaunele, Capeteniile etc.
     Nu poti convinge nici 100 de oameni sa iasa-n strada, caci nu suntem francezi, dar le poti arata cum sa saboteze in mod inteligent si practic bestia. Fa-o!

     • La articolul anterior Eufrosine ai scris asa ceva:
      „Actele cu cip deja sunt realitate in Romania. Carnetul meu de conducere are ACUM asa ceva. Ce sa fac, spune-mi tu, sa refuz familiei vacantele prin tara cu masina? Sa-mi fac viata intentionat mai grea ducandu-i la scoala pe jos ?”

      Spune-mi te rog ce vei face cand implantarea in mana sau frunte cu cip va fi obligatorie, adica nu vei putea vinde sau cumpara daca nu vei avea acel cip.
      Conform teoriei tale vei accepta acel cip pentru ca el va fi implantat oricum si nu vrei ca sa refuzi familiei tale din placerile acestei lumi.

      Deci impotrivirile celor de azi ( pe care tu ii huiduiesti)vor prelungi ajungerea la implantarea cip-ului in mana sau frunte, si deci inrobirea sufletului, scopul final al satanei pe pamant.

      • Nu o lua atat de simplist. Pana cand vor veni cu implantarea obligatorie (inca cel putin 15-20 de ani), avem vreme sa castigam bani, sa ne cumparam o mica ferma la tara, dotata cu toate cele necesare traiului. In muntii Raraului cu saccsiv eu nu fug, mersi frumos!
       Placerile „acestei lumi”, sunt vacantele normale cu familia si da, vreau sa le pot arata copiilor cat mai mult din lumea pe care-a facut-o Dumnezeu. Profita deci de intermezzo-ul acesta, pentru a te intari dpv sufletesc, fizic si material, pentru ca mai apoi sa poti trece hopul cel mare.

       Le plang de mila celor care vor fi luati ca din oala atunci.

     • Haiduc, nu cred că Eufrosin îi huiduieşte pe cei care se împotrivesc încă de pe acum acestor acte. pur şi simplu nu conştientizează fenomenul în timp sau speră că lucrurile nu vor ajunge ori aşa departe ori se va opri implementarea acestor acte (împotriva cărora bănuiesc că este).

      părerea mea e că Eufrosin caută să îşi justifice acţiunile. să spun că e slab? că nu are tărie? l-ar ajuta cu ceva? m-ar ajuta cu ceva? ne-ar ajuta cu ceva? NU! aşa că nu voi spune aşa ceva.

      fiecare e liber/ă să facă aşa cum îi dictează conştiinţa. iar dacă unii aleg să primească aceste acte acum este doar dreptul lor.

      şi, aşa cum mai spus de nenumărate ori, a invoca religia în această treabă nu va duce nicăieri, decât la ridiculizarea celor care o fac şi a credinţei lor.

      suntem oameni, nu animale. dorim să trăim liber nu controlaţi la fiecare pas. atât!

 3. bun. am citit ce ai scris aici.

  şi ceea ce pot face e să mă repet: vor apare legi drastice care vor opri pe cei care vor să distrugă cipurile.

  ceea ce se întâmplă în Franţa nu se va întâmpla şi la noi. Şi îţi dau două motive banale:
  – franţujii ies în stradă când se se fac experimente aiurea. românii, nu.
  – şefii noştri sunt mai lingăi de cât cei ai franţujilor.

  am o întrebare pentru tine: dacă ei fac acel cip pentru a-ţi stoca datele şi te opreşte poliţia pe stradă şi-ţi cere actele, iar când le bagă în aparat nu apare nimic, ce crezi că vor face? îţi vor zâmbi şi îţi vor da actul înapoi mulţumindu-ţi pentru cooperare??? sau te vor amenda pentru distrugerea acestuia sau cine ştie mai ce?

  cât despre cele ce spui despre familie, nu sunt de aceeaşi părere. parcă erai adeptul educării acasă… nu cred că îţi va cere cineva la vreun magazin actul. singura problemă ar fi angajarea, însă dacă trei sferturi din populaţie nu vrea să primească actul, cine va munci? dacă trei sferturi doar din populaţie nu se va duce la muncă, de unde vor fura cei care ne forţează acum să luăm aceste acte? pe cine vor mai fura?

  dacă toată ţara, sau, mă rog, aproape toată ţara, va intra în grevă şi nu se va duce la muncă, ce vor face? dacă nu munceşti, nu plăteştii impozite. dacă nu plăteşti impozite, ce mai fură căcaţii ăştia?

  şi pe urmă, se va duce buhul în toată lumea, iar oamenii vor realiza, în sfârşit, forţa pe care o deţin. şi vor realiza că nimeni nu le poate impune ceva care să le îngrădească libertatea.

  • N-au decat sa nu scoata legile respective – atunci vom proceda si noi precum francezii! Ei ca si neam latin, le ignora pe cele rele din obisnuinta.

  • As vrea s-o vad si p-asta ! Aproape toata romania in greva pentru cipuri ! Hahahahahaha !

  • Da,asa este.
   Ai mare dreptate.Este cred si singura solutie pt. aceasta problema:solidaritatea si protestele duse pana in panzele albe.
   Ceea ce e trist, e ca vom suferi cu totii din cauza comoditatii unora , si a sentimentului lor de „ce pot face eu? sunt prea mic,prea neinsemnat…eeehh,asta e,daca isi pune toata lumea cip,o sa imi pun si eu,ca…ce sa fac??” ,adica din cauza mentalitatii lor de sclavi…
   Ar fi sublim sa vezi o tara-ntreaga in strada,o tara intreaga in greva…Dar credeti ca asa se va intampla? Sau 3 sferturi vor sta la caldurica in casa,urmarind pe ecran ce se intampla si sperand ca „alti fraieri”(nu ei), sa rezolve si pentru ei problema,protestand in locul lor…

 4. de fapt, si desbaterea aia organizata pe repede inainte tot din filmul „sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului” face parte.
  asa cum ar fi si un proces in masa deschis in justitie impotriva unei legi ce sta impotriva Constitutiei.

  o sa le dau cipuri de n-o sa se vada, ne judecam pana la calendele grecesti…

  P.S. iara desbaterea cu pricina trebuia organizata, cf. legii, in cel mult 10 zile de la primirea interpelarii din partea unui ong/socetate civila/blabla…intrebarea care se mai poate pune este de ce au ales cei de la ong sa faca acum interpelarea, cand lumea era in vacanta…e si asta o pista de verificat (se putea face mai devreme? dar mai tarziu?)

  P.S.2. inca o idee. oricum ar fi, cu biometrie sau fara, implementarea unui atari sistem presupune o licitatie publica (treaba asta e iara reglementata legal).
  Io stau si ma intreb: de unde sunt asa siguri baietii astia din guvern ca licitatia se va incheia asa repede si avand o finalitate pozitiva a.i. sa poata da drumul la implementare si la 01.01.2011 totul sa fie gata?
  Ca stim toti cum sunt proiecte de zeci si sute de milioane care stau in nemiscare tocmai din pricina de licitatii contestate…

 5. Fratilor,
  Cartela electronica RFID de identificare inseamna mai multe lucruri.

  1. Este o conditionare economica. Nu vei putea vinde sau cumpara fara ea. Cand vor disparea in curand banii fizici, iar toate tranzactiile se vor face online, digital..etc., cei care au acceptat documentele cu cip si le-au distrus in cuptorul cu microunde, dar si unii din cei care nu le au, vor fugi si vor face coada la ghiseu sa primeasca documente cu cip rfid.
  Vor disparea ghiseele. Toate tranzactiile se vor face digital. Tot transferul de date de orice natura se va face digital. Cine nu va fi conectat la sistemul asta digital prin cip, nu va exista social.
  La primarie, la spital, la magazin, la politie, la wc, etc, te vei duce numai cu cartela electronica. Iar cartela cu cipul defect, nu va fi buna decat de aruncat la gunoi.

  2.Cipul biometric din acte are toate caracteristicile digitale ale cipului implantabil. Iar toata infrastructura digitala care se construieste acum este de fapt pentru semnul fiarei de pe mana sau de pe frunte.

  3.Actele astea, ma gandesc ca au o inrâurire demonica ce vine odata cu acceptarea lor. E ceva malefic la mijloc. Din aceasta cauza toti marii duhovnici sunt impotriva lor. Stiu ei ce spun cand spun sa nu le acceptam.
  Simplul fapt de a accepta asa ceva inseamna a da drepturi diavolului sa actioneze impotriva omului.

  Numarul 666 exista in documentele astea cu cip. Nu trebuie demonstrat nimic. Cipurile astea se leaga online/digital cu fiara de la Bruxel al carui protocol este 666.

  Ce diferenta va fi intre buletinul cu cip si cardul de sanatate sau intre acestea si semnatura electronica?
  Vor fuziona toate cartelele in scurt timp. Astia se misca repede.
  Dar datele biometrice pe care oamenii le vor da de buna voie cum vor fi folosite?
  Scanarea fetei, a irisului, a palmelor, etc. Ce vor face cu ele satanistii de la bruxel? Poate chiar vraji.
  Furnizarea acestor date biometrice chiar nu pune probleme de constiinta?

  • Perfect adevarat.

  • „Actele astea, ma gandesc ca au o inrâurire demonica ce vine odata cu acceptarea lor”. Daca suferi de influenta unui cip ars sau ecranat, esti mult prea sensibil. Te spovedesti si impartasesti ? Atunci esti unit cu Hristos! Care-i treaba atat de ezoterica incat sa ne fie frica de un circuit electronic, mai mult decat de Bunul Dumnezeu ?

   Aici e Romania bre’ Cosmine si nu niscai tara anglo-saxona, unde sa nu existe derogare de la legi! Nu va fi niciodata precum te infricosezi tu singur, nici o grija! Iar omul muncitor, iti garantez, nu va muri niciodata de foame si nici semintia dreptului, nu va cersi niciodata paine!

 6. Parerea mea este ca ar fi ideal sa iasa lumea in strada pentru a refuza actele cu cip,dar observand reactia de lasitate a noastra a tuturor in urma diminuarilor salariale si scumpirii TVA si a tuturor produselor de baza si a vietii in toate aspectele ei( cand firesc ar fi fost ca TOTI sa fim in strada DEJA cu pancarde si banere in maini),ma indoiesc ca vreo cineva se va catadicsi sa iasa in strada cu vreo pancarda pe care sa scrie:”Nu actelor cu cip”.
  Cei care au pus in miscare migratia in masa a clasei de mijloc din Romania si procesul istoric de extinctie a acestui popor cunosc bine psihologia noastra pasnica si blanda(oameni prea buni la suflet cu strainii pentru aceste vremuri!).
  Din cate am studiat pe NET si din alte surse( TV,carti) am inteles faptul ca cercetarile stiintifice au ajuns intr-un stadiu foarte avansat in domeniul controlului mental al omului. S-a decodificat procesul analitic de gandire al speciei umane,unde prin intermediul supercoputerelor se poate interactiona usor prin intermediul undelor cerebrale clonate electronic.Totusi este necesar „un cap de pod” intre om si PC si acesta nu este altceva decat …cip-ul IMPLANTAT IN ORGANISM.Acesta este PERICOLUL CEL MARE,deoarece are rol de RELEU DE TRANSMISIE a undelor cerebrale intre „subiect” si „laborator”.Abia atunci,dupe ce ai acceptat implantul,esti…varza! Adica VEI PUTEA FI CONTROLAT MENTAL PRIN STATII LOCALE, devenind o marioneta.Astfel vei munci bucuros pe 100 gr de paine si o gamela de supa /zi 12-14 ore cu un sentiment de recunostinta pentru patronul „bun la suflet” ca ti-a dat de munca, vei putea deveni un consumator de droguri ori prostituata „din convingere” ,vei „crede” ca cei de la conducerea tarii sunt „oameni de omenie” care iti vor NUMAI binele. Daca cumva ai idei „mai diferite” fata de grup( opozitie) se poate intampla sa sari „vesel”inaintea unui tren aflat in viteza sau de pe vreun bloc,…etc.Bineinteles ca sa poti sa te rogi in sinea ta va fi IMPOSIBIL,datorita bruiajului mental.
  Daca de exemplu Eufrosin ar initia pe blogul sau o petitie anti-acte cu cip,pe baza de semnatura si serie de C.I.,eu personal voi semna IMPOTRIVA acestor documente.
  Putem sa ne mobilizam civilizat si pasnic toti romanii sa spunem printr-o petitie catre parlament,guvern si presedintie ca NU VREM ACTELE CU CIP!

  • Pot sa initiez ce vreau eu la intre 2-3000 cititori/zi, ca nimeni nu ne va baga in seama. Chestia cea mai tare e ca nu e nevoie de nici un cip pentru a fi subiectati influentelor electro-magnetice de care pomenesti. La ce credeai ca mai servesc antenele GSM din fiecare petec al Romaniei? Stiu, e un film artistic, dar am aflat si eu cateva lucruri concrete din cercurile in care m-am aflat atatia ani de zile. Ce vei vedea, e pe bune, desi tehnologia respectiva e intentionat prezentata invechita. Realitatea e si mai rea – cipul din acte nu e pentru control, ci pentru urmarire (cel implantat e alta poveste); Gen. Emil Strainu dezvolta subiectul mai in profunzime, am undeva pe blog marturiile sale:

   ..ceva mai pe larg, aici, desi recomand descarcarea filmului intreg „Control factor”, difuzat in Romania ca si „Control total”:

 7. DIVORTUL IN ROMANIA ESTE FOARTE PERMISIBIL
  Si incurajeaza infidelitatea curverasela din aceste motive am inceput sa dezbatem intr-un mod foarte serios acest proiect pe w.w.w.utilpentrutoti.w.o.r.d.p.r.e.s.s.com si vom propune conducerii biserici sa inainteze catre parlament citeva modificari in asa fel incit daca divortul este provocat de violenta in familie ,droguri si alcool cel care va fi gasit vinovat sa nu aiba dreptul la partaj si la custodia copiilor

  • unulpentrutoţi (sau să spun unapentru toţi?), din câte ai scris aici tu cauţi să incriminezi doar bărbaţii.

   de multe ori femeia e cea care caută şi provoacă divorţul.

 8. Ma recunosc inca slab in problematica asta a a abordarii RFID. Imi vine in minte ceva ce suna cam asa: „Daca ai crezut si trait dupa cuvantul lui Dumnezeu si dupa moarte se va dovedi ca ai trait in eroare, nu ai pierdut mare lucru, dar daca ai trait fara credinta iar dupa moarte afli ca Dumnezeu exista, se cheama ca ai pierdut totul!”. Personal, consider ca a trai in pustietate, atat cat s-ar putea, (pentru ca, pneumonia s-ar putea sa nu ocoleasca, la fel si setea si inanitia, dupa voia Domnului), e infinit mai profitabil decat a „dovedi” nimicul unei rezistente icnite impotriva puscariei satanice in care existam. Va ganditi ca dupa ce plecam, ceea ce ramane e un nume? Dumnezeu ne-a dat BOTEZUL, iar noi acceptam cifre? Asa spunea cineva. Cine suntem noi sa imbratisam cifre? Numele, veti zice ca reprezinta o insiruire de litere care compun 2 sau mai multe nume si ca nu difera cu nimic de codul cifric al RFID, poate. In prostia mea, consider ca, acceptarea acestui cip e o suprema cedare in fata sistemului. Bine spunea cineva: „-Fratilor, vi se va veni la usa cu painea intr-o mana si cu o cruce in cealalta mana si veti fi pusi sa alegeti!”. Multi vor alege painea caci, fara de ea se cheama suicid. Cu drag as primi crucea, fara a tenta la gandul ca acest gest m-ar duce spre Raiul lui Dumnezeu. Am mai zis ca Protocoalele Inteleptilor Sionului amenintau ca tot ce va fi tiparit va fi sub controlul atent al lor, al satanstilor. Am multe filme, multa muzica, si ceva carti… zadarnic. Spunea cineva aici, minunat de frumos: „Nu tot cuvantul zideste!”. E geniala asertiunea. Iertati-ma pentru tupeul meu, in primul rand tu, Eufrosin, daca poti, dar, credeti-ma ca, simt acut faptul ca o cedare lasa loc unei noi cedari. Nu asa ne-am stricat? Nu asa am deschis mai toti candva poarta raului catre noi, din ura, din curiozitatea experimentarii, sau din pura trufie si imensa prostie atat de greu reparabila? Doamne, iarta umbra care sunt si nu stie ce face!

 9. Hei Eufrosine, ce faci? Pai acceptarea CHIP inseamna cadere, apoi chiar daca ai distrus chipul ai dat o multime de date despre tine care te transforma mai adanc intr-un sclav al sistemului si a lui Anticrist, spre exemplu; amprente, iris, date personale ca boli iar mai tarziu optiuni politice (bine pentru „depistarea si urmarirea extremistilor” ca noi. De ce ar trebui sa stie statul aceste lucruri despre noi, de ce trebuie sa ne violeze astfel intimitatea? Prin definitie buletinul este un act cu ajutorul caruia ne justificam existenta si cetatenia si nimic mai mult. TREBUIE SA LUPTAM PANA LA CAPAT! Esti intr-un moment de cumpana si te inteleg, dar trebuie sa-l depasesti si sa-ti duci crucea pana la final. Ai uitat ca familia omului ii va fi cel mai cumplit dusman in vremea vremii? Este scris, stii tu unde, in cartea Apocalipsei si in Noul Testament! Ridica-te!

  • Dar nu ne cere nimeni scanarea irisului, amprenta si nici ADN-ul pentru aceste acte. Momentul adevaratei alegeri va fi peste zeci de ani, cand se va incerca implantarea cipului la purtator. Pana atunci, lupta e infantila. Nu-ti lua tu buletin, pasaport si carnet de conducere cand cele existente iti expira, apoi te rog sa-mi scrii ce mai faci, cum e viata ta etc.

   • Draga Eufrosin! Poate ca e o grava lipsa de decenta din partea mea ca, in timp ce ascult o trupa occidentala Renaissance cu „The Dreamer” sa iti scriu. Simt ca timpul alearga mult mai repede ca in anii ’80-’90-2000. Tu spui de decenii? Ma tem ca deceniile astea se pot traversa din august pana in cel mult martie 2011 sau octombrie 201*. Cineva in documentarul „Esoteric Agenda”, fara urma de evavie fata de credinta noatra, totusi, spunea ca sistemul lucreaza dupa un plan vechi de mii de ani, ca are know-how-ul stapanirii noastre, ca stapaneste perfect strategia, stiind cam totul despre fiecare in parte si ca ar fi bine sa ne temem de cel care are o atat de imensa putere a rabdarii. De pe pozitia mea, spun ca, inca nu are idee, realizatorul acelui documentar extrem de bogat in date, despre nesfarsita putere si nebanuita rabdare a lui Dumnezeu. Timpul alearga, asta simt. Imi cer iertare daca am suparat.

    • @marian: fiecare zi e un nou inceput. Da Doamne sa pun inceput bun.
     fiecare maine poate sa nu mai existe si moartea sa vie azi. Si atunci?

     Lasa timpul sa alerge, mariane, dar nu alerga si tu cu el. Prezentul, prezentul e ceea ce traiesti. Trecutul a fost si nu il mai poti schimba, iara viitorul, heh, s-ar putea sa nu mai fie.

    • Mariane draga, cred ca inteleg cum stau lucrurile, mai ales ca duhovnicul meu e de acord cu mine. De fapt sa nu mint, el este cel care mi-a deschis ochii asupra cipurilor. Pana atunci, eram gata-gata sa raman fara carnet de conducere.

   • pai despre vremurile alea e vorba,cu scanarea irisului,amprenta si adn,despre implantul cipului la purtator(care imediat e obligatoriu la animalele de companie),despre alea vorbim,exact despree vremurile alea; ce conteaza ca-s peste 5 zile,5 ani,15 ani sau „cateva zeci” de ani? aruncarea problemei in viitor(las’ ca-i mai peste zeci de ani) crezi ca rezolva problema?
    Apropo,exista deja oameni implantati .
    Care „zeci de ani”?

 10. Eufrosin, intotdeauna ti-am apreciat articolele, insa despre acesta am cateva rezerve.
  Nu stiu, am vreo cateva bloguri ortodoxe care le citesc cat de des pot: sacciv, razboi intrun cuvant, eufrosin, si inca vreo doua trei. Urmaresc de atata timp, fara sa intervin de vreo parte, disputa dintre voi.
  Citind insa articolul acesta, nu m-am putut abtine si am intervenit fiindca consider ca este ceva nelalocul lui. Tu propui, sau oricum mentionezi, ca putem lua actele cu cip si sa le bagam la cuptorul cu microunde. Iti aduc aminte caci cam acelasi lucru li se propunea si primilor crestini, sa arda tamaie idolilor insa ei sa isi pastreze credinta crestina. Ei, acest lucru crestinii nu au facut, au preferat moartea decat inchinaciunea formala idolilor (lepadarea de fatada).

  • Dar tocmai asta NU ni se cere prin documentele acestea!
   Eu spun numai ca mai mare rau va rezulta din refuzul habotnic al unui act ce poate fi „castrat” daca vrei, decat din acceptarea lui – fireste pana la implant, care este adevaratul test.

   O perioada de pregatire pentru alegere, nu e totuna cu alegerea insasi.

   Ne trebuie un fin discernamant pentru a intelege ce ni se pregateste acum. Nici eu nu pricepeam, daca nu era duhovnicul meu sa mi-o spuna in felul lui fin, gen „bate saua ca sa priceapa iapa”!

 11. „Daca suferi de influenta unui cip ars sau ecranat, esti mult prea sensibil.”

  eufrosin,
  frate, nu este vorba numai de amaratul ala de cip. Este vorba si de o problema de constiinta. Stim ca e ceva in neregula cu aceste documente cu microcip si tot ce implica ele. Parintii nostri, marii duhovnici ne spun sa nu le luam. Ignorand acest avertisment si acceptand aceste documente, nu facem decat sa ne punem carbuni arsi pe cap.

  E suficient un singur clip. Macar eu il voi publica, pe cand baietii de la apologeticum nu permit o parere diferita de verdictele lor, am incercat deja sa comentez acolo.

  Am senzatia clara ca batranii duhovnici sunt manipulati de catre unii dintre tinerii care roiesc pe langa ei. La inceput, e evident ca parintele Fageteanu nu face diferenta intre cipul din acte si cel implantat. Apoi, discutia este abil deviata catre cipul din carnetele de conducere, pentru ca bunul Parinte, sa isi mentina consecvent pozitia, dar sunt convins, ca fara a fi fost informat in intregime asupra celor continute in cip si nici asupra faptului ca ele pot fi neutralizate atat de usor. Se face schisma intre credinciosi din cauza asta si nu e bine. Priveste doar la vehementa argumentelor anti-cip si sper ca vei intelege ca biserica e talibanizata si ridiculizata, jucand exact in struna celor care au adus aceste schimbari si care tocmai asta vor: sa distruga biserica ortodoxa prin orice mijloace.

  Ce fel de intrebare nerusinata este „Isi pierd preotii care au carnet de conducere cu cip harul – putem sa mai slujim cu ei?” E evident ca parintele Fageteanu a fost condus abil pentru a raspunde cum a raspuns. Cunoasterea problemei bazata doar pe informatiile predigerate oferite de catre tineri lucratori ai serviciilor si bursanti prin occident, deghizati ca si calugari, chiar are efectul asta!

  Sunt extrem de perfide curvele astea, caci iata s-au gandit pana si la manipularea celor mai mari duhovnici ai neamului nostru, prin „tinerii invatacei” ( lupi mai bine zis ), care le dau tarcoale de nu mai pot sa respire de ei. Cunosc bine situatia de la PV si banuiesc ca exact acelas lucru se petrece si in toate celelalte mari centre duhovnicesti din Romania. – Eufrosin

  • Acesta este un interviu „smuls” parintelui, intocmai ca si un altul, postat pe acelasi site http://www.youtube.com/watch?v=_HUqY_TftHo&feature=player_embedded
   Se vede clar cum bietul parinte, obosit, este hartuit fara mila cu intrebari si, da, Eufrosin, ati sesizat corect ca este manipulat si ca discutia este abil dirijata. Mai am impresia, poate gresesc, ca „interviul” a fost oprit intr-un moment crucial, tocmai cind parintele avea sa transmita ceva esential, pornind de la acel apasat „cine vrea”.

 12. e groasa treaba… baietii si fetele de la apolo-geticum nu publica decat mesajele care ii slaveste. ii intrebam cum de au scos cartelutele de pe ” atitudini”,stiti,alea cum ca accepta donatii pe carduri,cand ei sunt atat de impotriva, si…normal ca nu au publicat mes.meu, poate si al altora.
  La PV am tot mers, si fara sa-mi placa, am vazut cum il sufoca pe parintele. „Razboi biotronic”,ar fi spus parintele. Mdaa, e musai sa cred.
  Apai nu’s ce-om face, da’ prosti n-om fi cu cipurile astea , ori nici sa ne spariem de cei ce striga lupu la oi, si lupu cand o veni…

 13. Cip-ul ala nu e pentru securitate ci e pentru urmarire..un exemplu: daca iti fura cineva cardul(cine are asa ceva) acel card poate fi localizat..deoarece are cip-ul,cand mergi la bancomat dulapu ala mare inca iti citeste cardu cu ajutorul benzii magnetice..se presupune ca prin 2011 acesta va fi citit doar cip-ul…alt exemplu: daca cineva are permis de conducere cu cip cand vine politistu iti citeste permisul cu un cititor?! Nu se uita la nume,categoriile de permis,valabilitate deci cip-ul e pentru urmarire…cip-ul poate fi clonat…citirea benzii magnetice cat si a cip-ului se face prin codificare binara…mai citeam pe undeva ca pasaportu contine poze :)) pozele sunt in baza de date care te verifica pe tine dupa acel numar 8565868465856 bineinteles acel numar calculat contine si codificarea 666….acum cu astia anti-cip…ce au obtinut pana acum? ei si organizatiile anti-sistem…Nimic….deci sunt sigur ca nici nu vor obtine nimic si in viitor…dupa mintea mea acestea sunt semne…nu sunt deacord cu nici un cip nici macar in buric 🙂 dar daca e sa vina sfarsitul sa ne schimbam noi,Dumnezeu ne-a lasat arme: post,rugaciune,spovedanie etc si sunt sigur ca nu ne va lasa in vant…noi practic nu avem ce sa facem…sa faci mitinguri degeaba nu te ia nimeni in seama,sa te bati cu jandarmii e iara pacat,sa omori oameni e iar pacat asa ca nu avem ce face decat sa asteptam si cel mai important sa refuzam in numar cat mai mare,exemplu daca vor zice de maine toata lumea sa-si faca acte cu cip obligatoriu si nu se vor duce …sa zicem decat 10 la suta pentru ei va fi o mare problema..despre lepadare io cred ca ti se va cere adica la venirea lui anticrist acesta se va proclama ca si Dumnezeu deci vei avea posibilitatea sa alegi…cei care vor crede in Dumnezeu adevarat si IL vor astepta ….scrie ca isi vor pierde viata…deci mare atentie la tot felu de proroci mincinosi care apar sa nu va duca in eroare deoarece din vremea aceasta cand totul e de inteles fiecare poate judeca liber aia rai nu mai ataca din exterior ci ataca din interior..acum cateva zeci de ani prin secte(ciuperci) frumos colorate si o sa mai auzim pe parcurs daca mai traim. Doamne ajuta

 14. NU rezolva problema distrugerea chipului, hm.. o fac francezi dar din alt considerent nicidecum din considerent religios. In România totul s-a pus dea-n-boulea.. s-a vrut imita grecotei si asta dupa vreo 5 ani de tacere din parte tuturor piosilor nostri mioritici, iar acu dintr-o data se trezira si ei si o pusara de-o batuta pe loc.

  Greci au avut figuri marcante ce s-au implicat (biserici), la noi… se tipa in gura mare pericolul de niste tipi ce habar nu au pe ce lume traiesc, in timp ce tovarasi preafericiti de la centuru .. îi doare drept in …. nici acolo ca atunci ar fi avut initiativa. Vina ptr toata harmalaia asta o poarta conducerea BOR!

  Vad si eu indemnurile la mucenicie… ma infioara aceste indemnuri pe care le tipa acesti oligrofreni manipulati de tot soilul de lighioane ptr a compromite ideia, ptr ca nu aceste acte sunt lepadare ci ele sunt pasul premergator, asa cum fff bine v-a subliniat si Pr Justin Pârvu a caror vorbe le suciti dupa cum vrea muschi vostri, ma refer la galagiosi astia, ce se dau drept aparatori ai ortodoxiei, bla-bla….

  Nu este nimic de facut cu românasi nostri, palavragesc prea mult fara sa finalizeze , asa ca Dumnezeu cu mila… Problema putea fi rezolvata mai ales intr-o tara ce se delcara crestina 90%… pai… ce facurati bre? Asa ca cei care s-au opus, incercat avertiza societatea, crestinatatea au facut o treaba foarta buna, acu sa stea in banca lor si nu-si mai bage nasul in afacerile lui Dumnezeu ca lucruile nu stau chair asa cum le tipati voi, nu-si pierde nimeni mântuirea daca primeste actele, nu confundati pecetluirea cu documentele de identitate ce pot sta fain frumos in buda, pod ori unde veti voi, folosindu-le doar la nevoie. Sigur, ar fi trebuit exista posibilitata optinonala, javrele astea au taiat optiunea, motiv ptr care ar merita fi aruncati in iad acesti bolsevici nenorociti, numa ca români i-a votat si rasvotat si va mai vota…

  Daca mere cu distrugerea chipului.. Ok, distrugeti-l ptr ca tot voi veti plati într-un final.

 15. Corect Cosimn, ai sesizat corect problema, manipulare ordinara facuta de dusmani biserici ce s-au vopsit in oi..

  Nu are cum sa fie asa cât timp nu este vorba de

  1) pecetlurie concreta descrisa in Apoc 13

  2) inchinare

  Pai ce tu te inchini actelor ori le folosesti de ele inclusiv ptr necestiati fiziologice

 16. Am zis ca nu voi judeca pe nimeni..nu vreau sa judec doar sa-mi expun si io un punct de vedere…daca acei razboinici anti cip se opun..ma intreb de ce nu s-au opus la taguirea alimentelor,produselor,trimiterea de soldati prin afganistan,avortului,pornografiei de pe internet si televiziune etc..si calculatorul contine 666 deci te folosesti de el…nu judec dar cred ca prin aceste trambite astia vor sa ia pulsul,sa vada cine ce zice,ce are de gand sa faca etc…nu cred ca ei pot avea access la informatii secrete despre planurile mai marilor lumi ci poate ne libreaza noua tot felu de prostii sa duca subiectul in alta parte….sunt poate mii de Biserici,Manastiri in Romania doar o singura Manastire sa fie pe drumul celor drepti?!…unde au aparut acesti razboinici? pai din cate am vazut la B1 si la OTV,posturile de televiziune care servesc actualilor alesi care a dat si primul politician cu cip biometric…asta vine cumva asa: noi nu le introducem,noi nu le acceptam pana prindem puterea apoi vedem 🙂 din 2008 au facut datorii si nu s-a facut nimic in Romania cine vine dupa astia poate sa stinga lumina..dar din cate vad io base vrea pe dd presedinte..cu alte vorbe mai vrea odata…

 17. Inca ceva foarte important: vad ca se vrea separarea populatiei in doua tabere pro si contra apoi sa se distruga intre ei…exemplu: un individ merge la Biserica si cere parerea duhovnicului in legatura cu cip-ul…duhovnicul poate evita sa-i dea un raspuns din diferite motive…individul il va considera pe duhovnic slujitorul satanii..aici apare ura(stim toti unde se poate ajunge).Alt exemplu: un individ merge intr-o calatorie si discutand cu alt indivi vor aduce in discutie cip-ul si unul e pro altu e contra…deci nu se poate ajunge la intelegere la iubire..io nu zic nimanui sa ma creada pe mine fiecare sa citeasca Biblia ca sa se convinga si sa ia decizii singur nu sa sustina ideile unora de bune…daca vei ajunge la aceeasi concluzie atunci sustine dar neinformat nu o sustine..abtine-te pana vezi tu cu ochii tai ca e asa.

 18. Interesant articolul, bine gandit, pana la un punct si anume cel cu cuptorul de microunde.

  In primul rand videoclipul respectiv este unul de rasul curcilor, in fundal se aude (destul de probabil) vocea lui Filotheu-Informaticianul Geocentric pentru care casieritele bat 666 la casa de marcat inainte de a introduce codul de bare.

  Si care vrea sa ne demonstreze cat de vaste sunt cunosintele sale in materie de fizica si electronica printr-un experiment infantil care se vrea demonstratia stiintifica a existentei cipusorului in carnetul de conducere.

  A facut „poc” deci este cip – concluzia dumnealui. N-ar fi fost rau daca se informa putin inainte, mai ales ca deh, era intr-o manastire moderna, cu calculatoare si conexiune Internet.

  Si totusi, cipul a facut POC. Am oferit si un link catre un segment de stiri, cara indica clar ca permisele de conducere sunt intr-adevar cipate, deci POC-ul e unul binevenit! – Eufrosin

  Daca s-ar fi informat, chiar si doar de pe youtube, ar fi aflat ca sunt o multime de alte chestii care fac „poc” in cuptorul cu microunde, in general cam tot ce este metalizat, inclusiv elementul de siguranta (metalic) de pe pasaport.

  Ca cip pana la urma s-a recunoscut oficial ca este, desi altii tot spera sa fie, culmea, chiar anti-cipistii.

  Oricum dintre toate metodele, cea cu microundele e cea mai paguboasa – foarte probabil sa invalideze actul chiar si fara sa ajunga la un cititor de cipuri, deoarece va face o gaura destul de vizibila si nu doar in dreptul cipului.
  Antena, metalica, dispusa perimetral, va face si ea „poc” si cel mai probabil intreg actul se va praji inainte de a apuca sa-l scoateti din cuptor.

  Metoda cu ciocanul – este posibil sa functioneze fara daune prea vizibile.

  Ceea cu nanoparticulele – vrajeala curata.

  Metoda cea mai buna – EMP (wikipedia).
  „Nu stiu dom’le ce are, s-o fi stricat.”

  Desi daca se va intampla pe scara larga, probabil se vor lua masuri in acest sens.

  Nu conteaza cum il invalidezi, important e sa o faci. Asta e cea mai buna metoda de protest: lasa-i sa cheltuiasca banii si efortul, pentru a le da peste bot la sfarsit. Nu ne pot baga la parnaie pe cei al caor carnet, buletin etc., nu raspunde la apel! – Eufrosin

  Acum, trecand la tonul optimist al articolului, la realitate treaba e cam asa:

  Riscurile vizavi de solutia RFID actuala folosita, sunt minime.

  Probleme de securitate la un cip de ultima ora, chiar RFID sunt extrem de putine, in ciuda a ceea ce sustin unii care nu fac decat sa copie spuselea altor dez/ne-informati.

  Pentru cine mai are retineri – da, cipul se poate ecrana electromagnetic.

  Dar nu asta este problema.

  Problema se pune altfel.
  Ori ca NU ai actul de identitate, ori ca il ai si ii distrugi cipul, tot aia va fi.
  Fara cip, nu-l vei putea folosi, nu va fi recunoscut ca atare.
  E ca si cand ai distruge poza din buletin dar ai pretinde ca buletinul sa ramana valid.
  Ok, s-a stricat? Te vor pune sa faci altul. Cu cip functional.

  Ma indoiesc. Nu degeaba au si un cod de bare pe ele. E pentru „backup”. – Eufrosin

  Nu faci? E ca si cand n-ai avea deloc.

  Insa, repet si pentru alti virtuosi: a te opune acestui tip de act de identitate, este strict un gest civic, si nu religios cum vor unii sa ne faca sa credem.

  Insa nu stiu in ce masura acest gest civic merita consecintele de rigoare, mai ales cand ai o familie de intretinut.

  Daca esti crestin, n-ar trebui sa-ti faci griji pentru cursul Istoriei, mai ales ca stii ca el sta in mainile lui Dumnezeu.
  Ceea ce ne priveste pe noi personal, este viata noastra de credinta si indirect pe a celor din jur.

  Sa luam pilda de la poporul evreu, turnurile cele mai nefericite ale istoriei sale n-au fost decat cauzele necredintei si pacatului lor.

  Daca ne inchipuim ca putem preveni robia, care e consecinta pacatului, prin astfel de atitudini civice, ne inselam amarnic.

  Daca ne inchipuim ca cei care se complac in pacat, vor avea curajul sa isi asume responsabilitati civice desi cele spirituale le-au respins, iarasi ne insealam amarnic.

  Toata polologia care se face de unii, cum ca refuzarea acestor acte este o responsabilitate religioasa, se duce in ideea de a construi o opozitie intre Stat si Biserica, opozitie pe a carei baze Biserica sa fie persecutata ca un dusman al binelui comun.

  Aici ai perfecta dreptate. – Eufrosin

  In plus, prin astfel de pseudo-argumente (actul biometric = 666, actul biometric = lepadare de credinta, etc.) se ridiculizeaza orice adevarata opozitie fata de ele, cei care se opun fiind facuti sa para in masa niste indivizi superstitiosi, obtuzi, retrogazi, ridicoli etc. iar din dorinta de a le fi opusi, oamenii obisnuiti iar sa imbratiseze exact atitudinea contarie.

  Desi, fara doar si poate, posibilitatile pe care le vor oferi aceste acte nu tin doar de o mai mare libertate, ci si de o ingradire a libertatii (insa nu cum se gandesc multi, lucrurile sunt mult mai subtile).

 19. Inca ceva: Nu va asteptati de la preoti sa va scoata din problema..si ei au problemele lor fiecare va lua decizia personal…nu ne va scapa nici Patriarhu de cip nici nimeni …cei care vom ajunge acele vremuri va trebui sa luam decizia.Despre mantuire: in primul rand io consider ca cei care nu vor fi botezati nu se vor putea mantui..dintr-o statistica sunt peste 200 de milioane de ortodoxi…restu nu au primit Botezul,restu cred in Buda,in Mohamed etc. Daca ai fost botezat asta nu inseamna ca te-ai si mantuit..mantuirea vine dupa ce individul este imun la ispite,adica s-a scapat de patimi..scrie ca noi sa fim pregatiti..adica pregatiti pentru mantuire…deci noi trebuie sa ne purtam ca si niste adevarati crestini…post,rugaciune,spovedanie,fapte bune etc

 20. Eufrosin,

  sper sa nu te superi ca te contrazic, dar:

  1. Nu cipul a facut „POC”.
  „ceva” a facut poc. Ceea ce nu e neaparat cip.
  orice e metalic face „poc” in cuptorul cu microunde.
  Chiar si folia dintr-un pe un CD obisnuit.
  Multe alte lucruri fac „poc”.
  Daca tu ai un link care dovedeste fara indoiala ca au cip, vreau si eu sa-l vad sa vedem impreuna despre ce e vorba.

  2. Banii ii cheltuiesc din buzunarul tau. Si putin le pasa. Nu au sa mai aiba bani pentru invatamant, doctori, medicamente, etc. Dar de asta nu le pasa.
  Pana nu o sa se moara cu zecile/sutele la poarta spitalului sau chiar in spital, putin probabil ca se va intampla ceva.

  3. Da, sa zicem ca n-ai sa faci puscarie daca nu-ti functioneaza cipusorul. Dar nici n-ai sa te poti folosi de actul de identitate.
  La inceput, au sa fie intr-adevar f. putine cititoare electronice si f. putin utilizate.

  Pasaportul electronic este in circulatie de mai bine de 5 ani de zile si nici la ora actuala din cate stiu nu se verifica informatiile de pe cip.
  Deci deocamdata o distractie costisitoare si intutila.

  Insa treptat, buletinul nu va fi valid daca nu va fi validat si electronic. Esti constient de asta?

  Codul de bare nu e pentru backup, este pentru ca doar unele din informatiile de pe act sa poata fi citite de masini.
  Adica nu poate suplini lipsa cipului, cu care iti verifica amprentele pentru a fi siguri ca esti adevaratul posesor al actului.

  O perioada verificarea vizuala strict a pozei tiparita pe act, va fi ok.
  Insa dupa o perioada, verificarea electronica a amprentelor va fi obligatorie si o va substitui cvasi-complet pe aceasta.
  Daca aparatul nu va da ok pentru amprenta ta, actul nu e ok, tu nu esti ok.

  In cel mai fericit caz, daca actul nu e valid electronic (aparatul va zice ca cipul nu functioneaza), te vor pune sa-ti faci altul.
  Pana atunci, nu vei putea sa te angajezi, nu vei putea beneficia de servicii medicale, etc.

  Insa sa n-ai ghinionul sa fii verificat noaptea pe stada, iar nefunctionrea cipului sa nu insemne o plimbare pana la sectie sau chiar mai mult de atat.

  Deci vrand nevrand, daca e sa ai buletin, va trebui sa fie si functional electronic.
  Sa te rogi macar sa ramana cipurile de acum, ca nu e mare branza si chiar o distractie inutila si costisitoare sa le distrugi.

  Dar sa vezi daca au sa se bage ca cele care vor sa le bage in permisele de conducere din SUA, care pot fi citite de la mai mult de 1km.

  Si sa te rogi sa nu se dea o lege prin care nu poti iesi pe strada decat daca il ai la tine, functional si neecranat.

  Din fericire insa, cred ca suntem destul de departe inca, de vremurile in cauza, cu exceptia cazului in care va veni poate un razboi si se va declara stare de necesitate.
  Atunci, orice abuz va deveni perfect posibil si justificat.

  Insa pana atunci, se pot intampla alte lucruri nasoale.

  Gandeste-te ca nu vei mai avea acces la Internet decat daca te vei autentifica inaintea fiecarei sesiuni cu actul biometric si amprenta.

  In felul asta, vor sti EXACT ce face fiecare pe Internet, nu te vei mai putea scunde in spatele unei adrese de IP mai mult sau mai putin anonima.
  Nu vor avea nevoie de act judecatoresc pentru a sti cine folosea IP cutare in ziua de ora de, pentru ca toate informatiile astea le vor avea inca din momentul in care iti vei valida sesiunea Internet cu buletinul.

  Este posibil ca actul si autententificare biometrica sa fie socotite atat de sigure, incat doar pe baza acestor informatii te vor putea arunca in inchisoare, fara proces.

  Deja se incearca si acum chestiuni asemanatoare, si inca fara acte biometrice.

  Au fost cazuri in care, noile carduri bancare cu cip au fost clonate (din cauza proastei implementari, nu pentru ca nu ar putea fi facute in-clonabile), oamenii pagubiti, iar cand s-au dus sa-si recupereze pagubele (pentru care aveau asigurare), s-au trezit ca li se spune ca vina este exclusiv a lor, pentru ca tehnologia este absolut sigura.

  S-a incercat si umratoarea initiativa legislativa, initiata ghici de cine?
  Esti reclamat de producatorul cutare de IP (Intelectual Property) ca ai descarcat un material (c) de pe net?
  ISP e obligat automat sa te scoata din retea pentru o perioada de x zile/saptamani/luni/etc.
  Si eventual vei fi trecut intr-o baza de date, ca si cei care nu si-au platit ratele la banca si nu vei mai putea accesa Internet nici prin alti provideri, o perioada de…
  Inclusiv din Internet Cafe -uri, care vor fi obligate deasemeni sa introduca astfel de metode de autentificare.

  Crezi ca-ti vei putea face de cap in continuare pe contul/actul unui prieten?
  Prietenul oricat iti va fi de prieten, nu va risca sa fie in aceeasi pozitie ca tine.
  Asa ca..

  Cred ca iti dai seama ca de aici si pana la inchisoare cu sau fara proces (eventual formal), nu e un pas atat de mare.

  Alt abuz? Votul electronic.
  Citeste despre scandalurile din SUA legate despre acest subiect.

  Cum functioneaza? Statul zice: „votul electronic este 100% sigur, trebuie sa aveti doar incredere in noi ca totul va fi pus la punct dpdv informatic astfel incat totul sa decurga democratic”.

  Insa buba tocmai aici este, NU are cum sa decurga democratic. Cei care controleaza masinile de vot, adica cei care sunt la putere in momentul respectiv, controleaza rezultatul votului si este greu spre imposibil sa fie verificati de altcineva, mai ales de cei care au votat.

  Iar daca a maslui votul „clasic” este putin mai dificil, cu cel electronic este floare la ureche.

  Alte posibilitati de abuz?
  Cred ca mai sunt o gramada, cu timpul probabil se vor mai intrevedea si altele.

  Avantaje? Exista fara doar si poate insa exista o singura cale prin care se pot evita cele de mai sus.

  Actul electronic sa fie optiune si nu obligativitate.

  Daca nu poti fi obligat sa detii un act electronic, nu ti se poate nici conditiona dreptul de acces la Internet in baza lui.
  Nu poti fi conditionat sa votezi electronic. Nici macar cei care il au, nu pot fi conditionati, pentru ca trebuie sa fie egali in dreptul de a alege ca si tine.

  Atunci da, s-ar justifica si un card electronic de sanatate, pentru ca este strict serviciul de sanatate, nu poate fi folosit in alte scopuri, si de serviciul asta trebuie sa beneficieze toata lumea.
  Altfel, in conditiile in care va exista deja un buletin electronic, este o cheltuiala 100% inutila.

  • din tot ce-am citit in ” campania” asta , mi se pare ca ai emis cea mai completa parere . Felicitari ! Dumnezeu sa te ocroteasca !

  • Ai oferit zeci de motive valide impotriva cipului si sunt de acord cu ele. Problema e ca toate aceste motive sunt CIVICE si nu au nimic de-a face cu argumentul religios. Deci daca noi romanii nu ne putem opune civic acestor masuri, incepem sa ascultam „chemarile la mucenicie” ale unor fanatici care-i vor pierde pe cei care-i urmeaza, ba’ mai mult, vor face si biserica de ras, ca institutie retrograda, obscurantista etc.

   Linkul l-am mai oferit odata si chiar ti-am atras atentia asupra lui; e inaintea clipului postat. In el, autoritatile spun clar ca permisul auto este cipat. Cipul avand metal in componenta sa, va face si el POC – simplu, nu ?

   • Eufrosin ,

    Te intreb si eu , pacatosul : Bunul Dumnezeu nu va mai mantui oameni fortati de Satan sa poarte aceste cipuri ? Daca Satan iti ia toate alternativele(nu ai unde sa scapi de cipuri sau de implant ), te sileste sa porti pecetea lui , Dumnezeu nu Te mai mantuieste decat , sa spunem , jertfindu-te , pe tine si pe toti ai tai ? ?
    Ne intoarcem la sacrificiile umane din preistorie , ca sa ce ?
    Eu cred , dati-mi voie! , ca Dumnezeu este mult mai bun si mai intelept decat voi toti la un loc !
    A fi fortat nu este acelasi lucru cu a te da Satanei ! Daca este obligatoriu nu este pe vrerea mea ! ! ! Iar Dumnezeu ar trebui sa stie ! Crede-ma , o stie ! ! !

  • Din cate stiu io acel chip contine un numar codificat binar de exemplu numele tau si prenumele il codifica binar si iese un numar 786548564856 acel numar este citit de catre un cititor de chip-uri si e normal sa contina 666 adica cu 6 incepe citirea,mai simplu chip-ul contine un numar la fel ca si codu de bare de pe produse…primul sistem contine 4 cifre apoi al doilea sistem contine 5 cifre apoi al treilea sistem contine 3 cifre deci ai 3 sisteme 666 inputu fiecarui sistem..daca chip-ul ar contine informatii ar fi foarte greu deoarece chip-ul este citit de la distanta,gandeste-te cat timp ar dura daca ar avea sa zicem 1 mega de informatie..trebuie sa trimita informatiile..

   • In cat timp se transmite 1MB la ora actuala pentru noi, utilizatorii de rand? In mai putin de o secunda, si nu vorbim de super-fluxuri prin sistem optic, vorbim de banala sarma de cupru. Am descarcat si cu 10MB/secunda, de credeam ca se strica HDD-ul. Se vorbeste deja ca lumea trebuie sa aiba acces la hyper-traffic, la viteze naucitoare care depasesc posibilitatile hard-disk-urilor.. Cum aici insa, vorbim de cip-uri, cu totul altfel se pune problema, vorbim deja, nu de milisecunde ci de mult mai putin.

    • ai descarcat dintr-o retea dar la cip nu ai retea se transmite prin aer cat iti trebuie tie sa descarci un mega cu internet mobil intr-o zona cu acoperire de 56 kbp

     • Pentru Dumnezeu, omule! Nici macar daca imi folosesc telefonul mobil, banal, cumparat din magazin de retea nu ating o atat de mica valoare a vitezei. Esti in urma rau de tot cu tehnica. Afla ca pe un nenorocit de Nokia E75, -daca imi „cade” InternetServiceProviderul de pe reteaua cu sarma, cea care debiteaza maximum 10-12MB/secunda(!!!), adica periculos de mult pt cat poate prelua HardDiskDrive-ul-, pe acest banal telefon daca il setez ca modem WIRELESS extern, am trafic de pana la 300KB/secunda, indeajuns de mult ca sa vad postul TV iranian PRESS TV, cu o buna calitate a imaginii si a sunetului, aici, in Bucuresti. Protocolul pe care il utilizeaza Nokia E75ul meu fiind 3G. Atentie mare! Nokia are deja 4G pregatit sa inundepiata modiala. Daca 3G e suficient pt a alimenta cu date un PC desktop, intreaba-te ce poate protocolul 4G, anuntat de anul trecut, daca nu ma inseala memoria. Doamne ajuta!

     • P.S. Singura problema care ma deranjeaza in transmiterea de date via telefon mobil e pretul, extrem de ridicat, cel putin pt mine. 4€ pt 250MB si inteleg ca e un pret bun pe piata romaneasca. Nokia a anuntat de ceva vreme intentia renuntarii la divizia de telefoane mobile, concentrandu-se catre acapararea intregii lumi in domeniul transmiterii de date prin tehnologie fara fir la viteze mari si foarte mari. Dupa cei de la Nokia, retelele pe suport de sarma si sau fibra optica sunt sortite disparitiei la nivel de END-USER, asa ca mine sau ca altii, rmand a fi inlocuite de telefoane mobile-modem extern pt PC/laptop.

   • Mai nene, impaca-te cu ideea ca informatica este o chestiune care te depaseste.
    Total si fara speranta.

 21. O solutie si mai simpla:faci copii dupa acte,originalele le lasi acasa,insifonier sau seif si umbli doar cu copia.atat dupa buletin cat si dupa permisul de conducere.
  Eu sincer nu vad aici nici o problema.Poti fenta sistemul,daca iti pui putin mintea la contributie.

  • paraipane, chiar eşti copil??? crezi că ăştia fac actele astea prin care să te urmărească, dar nu vor zice nimic când te vor opri şi nu poţi să îl prezinţi???

   • In cel mai bun caz ti se aplica o amenda si esti trecut la index. Daca repeti, cred ca intri pe lista rebelilor si risti in cel mai bun caz o internare in vederea re-educarii mentale. Lobotomia e o metoda brutala, dar ma tem ca se poate si mai rau si cu mai putin deranj, cum ar fi: iradierea, aplicarea de asa-zise tratamente medicamentoase, privarea de somn, etc. Daca nici asa nu merge, moartea e ultima optiune, in genul „s-a spanzurat pt ca suferea prea tare de depresie”.

 22. aaa,ma obliga sa umblu cu ele la mine?ok,sunt sigur ca exista un material ceva,care invelit peste acte il izoleaza a-i sa nu fie detectat -sa zicem-de satelit,sau de alte sisteme de monitorizare.Solutii sunt si nu neaparat de distrugere.Sa nu uitam ca mai sunt si hackerii,care vor gasi ceva care sa „intervina” in acel cip.
  nu trebuie sa disperati.solutii sunt si vor fi.

 23. Imi inchipui ca va aparea si alt tip de rezistenta: hackeri intru credinta..Nedreptatea va fi atat de mare incat este imposibil ca acest sistem informatic sa nu inceapa sa fie atacat, facut nefunctional..
  Puteau sa dezvolte tehnologia de identificare pe baza de retina..Este net superioara celei cu cip si chiar mai ieftina, dar nenorocitii ne vor cu cod de bare, cu acel 666 musai inserat acolo, la pietul omului si mai tarziu in piele…Ne vor controlati asa, nu altfel !

 24. ROMANIA ESTE O TARA CRESTINA SI TOCMAI DE ACEEA
  Consideram ca ar trebui ca reprezentantii Bisericilor
  Sa inainteze catre parlament o propunere de schimbare a legei divortului,deoarece e foarte permisibila incurajarea curverasela infidelitatea ,cea ce este foarte rau deoaece provoaca instabilitatea familiara si multe altele w.w.w.utilpentrutoti.w.o.r.d.p.r.e.s.s.com
  TOATE ACESTEA SE INTAMPLA DEOARECE
  Cand se prezinta cei doi la divort
  Nu se cauta acel vinovat care pe langa faptul ca trebuie sa raspunda pentru faptele sale isi pierde dreptul la partaj si la custodia copiilor,asa cum se intampla in alte tari.Am inceput sa dezbatem acest subiect la fel ca mult ca altele de care societatea Romaneasca are nevoie dar aceasta nu este tot propunem ca orice divort care e provocat de violenta in familia, infidelitate droguri si alcool;cel ce care va fi gasit vinovat sa nu aiba dreptul la partaj si la custodia copiilor

 25. „Metode practice pentru a scapa de cipul RFID..”
  Cred ca nu cugetam pe cele ale lui Dumnezeu daca punem problema asa…

  Din viata Sfintei Mucenite Sira,fecioara din Persia(24 august)
  „Iar mama ei vitregă, învăţîndu-se în taină de la cel ce de demult a amăgit în Rai prin asemănarea şarpelui pe Eva, s-a apropiat de această fericită fecioară cu faţa veselă şi, zîmbind, a început a-i spune despre sine că este de aceeaşi credinţă creştinească, şi se prefăcea ca şi cum o păzea şi slujea lui Hristos în taină.
  Deci o sfătuia în taină să nu se depărteze de la Hristos, iar la arătare să facă după obiceiul jertfei slujba idolilor, ca, văzînd-o toţi că slujeşte zeilor, să se lepede de părerea cea pentru creştinătatea ei. „Făcînd tu aceasta – zicea învăţătoarea către fecioară -, nu vei mînia pe Hristos, pentru că El se mulţumeşte dacă cineva Îi slujeşte în taină, şi nici nu vei întărîta pe tatăl şi pe fraţii tăi. Vei scăpa de chinurile cele cumplite care au să fie asupra ta, dacă vei asculta de sfatul meu. Să te gîndeşti însă că eşti fecioară tînără şi neputincioasă cu trupul, şi nu vei putea să rabzi bătăile, rănile, ruperile trupului, arderile şi celelalte chinuri, şi mi-e frică ca nu cumva, slăbind în chinuri, fără voie să te lepezi la arătare de Hristos, că atunci păcatul îţi va fi mai mare. Deci, îţi este mai bine să slujeşti Lui în taină, iar la arătare să arăţi ca şi cum ai sluji zeilor. Cred că aceasta nu ţi se va socoti ca păcat”.
  Acestea şi altele de felul acesta grăindu-le mama cea vitregă Sirei, în toate zilele, i-a plecat inima la sfatul său, pentru că Scriptura zice: Vorbele cele rele strică obiceiurile cele bune”.
  E stiut ca istoria se repeta.Nu toti vom avea puterea sa marturisim,dar sa pleci din start cu ideea necurata ca accept si dupa aia ma descurc e cel putin…smintitor.

 26. Eufrosine,

  Imi pare rau sa citesc ceea ce scrii. Am crezut ca esti intr-adevar hotarat de lupta si rezistenta, insa se pare ca sistemul prin manipularea catorva formatori de opinie a reusit sa introduca un cal troian printre bloggerii anti-sistem: Ideea ca nu este momentul….poate mai tarziu, dar nu acum.

  Ti-am publicat comentariul, desi nu meritai asta. „Cal troian” ?? Ma bucur ca nu porti mitra episcopala ca erai in stare sa ma afurisesti! E vorba de-un simplu buletin aici, care mucenicie – te prigoneste cineva ? Veti face de batjocura biserica cu fanatismul asta, indepartand multi tineri inca necopti de ea! – Eufrosin

  Acum putem face o concesie mica, dar concesia „mare” trebuie sa nu o facem. FRATE, ceea ce nu intelegi este faptul ca cine a facut o concesie mica, este 90 la suta inclinat sa o faca si pe cea mare. Ceea ce este mai grav, este ca bloguri bune, ca razboi intru cuvant sau asta al tau, au intors spatele marilor Duhovnici precum parintele Iustin Parvu, Adrian Fageteanu sau Arsenie Papacioc si altii. Sa nu faceti ascultare fratilor, daca este greu, mai bine pupati mana sistemului si incercati sa o scuipati cand sistemul nu se uita….pai DEMNITATE este asta? Ce mentalitate aveti voi?

  Mentalitate de oameni care inteleg ce se intampla si vad cati serpi „mai catolici decat papa” fosgaiesc acum in jurul marilor duhovnici ai neamului!
  Eufrosin

  Nu cunosti sfatul: Decat sa castigi printr-o ticalosie, mai bine sa mori luptand. Pai dupa mintea ta si a altor catorva care acuma scuipa pe spusele marilor Duhovnici, inseamna ca si Sfantul Brancoveanu mai bine pupa mana turcului si isi salva familia, ca doar nu ar fi stat sultanul in fiecare seara sa il verifice daca isi spune rugaciunea crestineste sau nu…Putea sa „fenteze” asa cum mintea mioritica se agata acum de orice motiv pentru a se convinge ca pot fi luate cipurile linistit, de trei ori pe zi chiar, la nevoie, nu???
  Ce fraier o fi fost acest SFANT care a preferat sa moara cu familia decat sa ACCEPTE fie si numai de forma.

  Dar iti cere cineva sa te lepezi de Hristos acum? Nu-ti lua buletin daca vrei asa, dar nu transforma alegerea asta intr-un „act de mucenicie” ! Mucenicii au murit pentru Hristos, nu pentru ca nu vroiau sa fie numarati si taxati! – Eufrosin

  Rataciti ce sunteti, intelegeti ca acestea sunt vremuri de mucenicie si nu exista jumatati de masura. Ascultati de marii duhovnici care au jertfit si au suferit in inchisorile comuniste. Sfintiile Lor au doar dreptul si menirea de a indruma un NEAM. Nu orice preot cazut in mlastina sistemului are capacitatea de a da sfaturi pentru tot neamul. Faceti ascultare asadar si rugati-va Domnului pentru putere de a rezista acestei prigoane. In orice caz, indiferent ce faceti la nivel personal, vina voastra ca formatori de opinie, este mult mai mare daca incercati sa inselati oamenii si sa ii duceti in neascultare, pentru ca rataciti suflete nestiutoare. Domnul sa va lumineze!

  • Eufrosine,

   Oricum incerci sa o dai cotita, FAPTELE sunt acestea:
   1. Toti marii duhovnici Romani, de la parintele Iustin, parintele Fageteanu, parintele Papacioc s-au pronuntat public impotriva actelor cu cip si ne-au sfatuit sa nu le acceptam.
   2. Judecata voastra cu lepadare sau nelapadare este de prisos atata vreme cat nu sunteti in ascultare. Acceptarea este suta la suta un pas inspre imparatia fiarei. Ca este pecetea finala sau nu, nici nu conteaza, pentru ca este indepartare de Hristos si apropiere de satana.

   Eu sunt in ascultare fata de duhonicul meu. Ti-as spune mai multe, dar nu pot. – Eufrosin

   3. Daca tu nu esti in ascultare, este treba ta, dar atunci cand ii tragi si altii dupa tine, este de rau. Ma intreb, oare chiar nu intelegi ca esti in inselare?
   4. Prin atitudinea de intoarcere la 180 de grade pe care unele bloguri ce se doresc a fi ortodoxe au luat-o impotriva marilor duhovnici, cu stiinta sau fara, fac un serviciu imens masoneriei si sistemului in general. Divide et impera, inca o data (a cata oara in istorie) merge de minune pentru cei slabi de inger.

   Deserviciul cel mai mare il fac cei care nu inteleg manevra careia ii sunt supusi. Jucati taman in mainile celor pe care ii deplangi. – Eufrosin

   5. Mandria, lipsa de smerenie si iubirea unei vieti caldute vor face din pacate foarte multe victime.
   Domnul sa te ajute si sa ne ajute pe toti,
   Numai bine.

  • @ovidiu: prietene, inainte sa te legi de carutza altora, vezi matale ca sunt unii pre la P-V carele se pare ca nu fac ascultare de batranul lor. si asta chiar in lucruri mult mai „mici” decat cipul…oare lucrul asta nu il observa spiritul matale critic?

 27. O sa fac asa cum zici tu, o sa devin un paria cand o sa-mi schimb actele. Ei si? Ce se intampla cu voi, pe bloguri? De ce sunteti asa intorsi pe dos? Justin Parvu a zis sa luptam pana la capat si eu o voi face. Nu sunt nici erou si nici mare prezicator ca Bataiosu dar nu mi-e teama sa-mi pierd viata. Cat despre ceilalti – (cum zici tu de familie si copii) crezi ca aia cu chip va ma fi viata, mai are rost sa traiasca sau sa se mai nasca cineva pentru o asemenea sclavie. Cine va iubi „viata” acela o va pierde si cine o va uri acela o va castiga. Asa-i? Din pacate asa cum scrie si pe Apologeticum clasa noastra politica are alte …vise si oportunitati. De ce sa mai asculte glasul prostimii daca s-au integrat in Europa? Nu le luam si gata! Om muri si om vedea!

 28. Alceva ma framanta pe mine; odata cu dezvoltarea actelor cu chip au dezvoltat si un sistem mai diabolic de drogare a populatiei (prin alimentatie si apa). Cand o sa-si dea seama ca omul nu se mai poate opune noilor droguri atunci o sa la foloseasca la scara industriala, mult, mult mai intens decat acum. Nu vad cum drogat fiind sa te mai aperi cu rugaciunea. Si ce sa-l rogi pe Dumnezeu; sa te fereasca de cipare? Sa existe comunitati de crestini fara cipuri? O sa renunte satanele astea de bun voie la un asemenea mijloc de control sau o sa-i opreasca Dumnezeu daca ne rugam? Trebuie sa-i infruntam, nu exista alta alegere sau vreo smecherie care sa ne salveze!

 29. http://www.kingsway24seven.com/2010/02/nephilim-skeletons-in-greece.html
  Un link despre creatorii ovreilor. Iisus le-a zis – voi aveti drept tata pe diavolul. De ce? Pentru ca au fost creati sa domine lumea – a fost o manipulare genetica a fiintelor care au pierdut un razboi cu omenirea dupa ce s-au dat drept zei. Dupa razboi trebuia cineva sa manevreze septelul de sclavi in locul lor. Te-ai gandit ca problema chipurilor poate nu-i chiar asa grava pentru ca cineva detine arma care poate distruge Soarele si pamantul. Arma nu-i la jidani. Asa ca putem disparea cu totii macar ca Jehova le-a promis pamantul si bogatiile goimilor, si noi si ei. Cand nu se va mai putea, apocalipsa din Biblie este o imagine prea blanda pentru final. Posibil sa nu se mai gasesca nici suflete pentru rai si iad.

 30. Mai citeste despre subiectul din link pentru ca si la noi in tara s-a gasit asa ceva mai demult. Enoch!

 31. http://dezvatatorul.blogspot.com/2010/02/uriasii-din-scaeni-partea-ii.html
  Inca un link pe aceeasi tema. Acum intelegi ce cauta ovreii cu elicopterul pe la noi. La Holywood s-a intrat in alerta si se toarna filme la greu pe tema cazutilor( vezi fallen) ca sa acopere niste informatii care au transpirat. Masina de propaganda jidoveasca produce aceleasi tampenii asemanatoare pentru ca sa ascunda niste chestii cam neplacute. Aceleasi porcarii ca in filmele cu vampiri. „Cineva” i-a facut sa reactioneze. Are treaba cu Vechiul Testament – sa nu uitam ca Biblia este din bucati scrise de diversi autori. De fapt este o mare diferenta intre Zeul Jehova din VT si Dumnezeul Noului Testament! Ce Dumnezeu si-ar alege un popor si de ce sa fie popor ales caruia sa i se cuvina Pamantul? Credinta crestina nu trebuie sa impiedice pe nimeni sa afle ca legea veche este o conditionare mentala, o inchisoare. Legea lui Iisus reprezinta eliberarea de circumcizia mentala a idiotiei poporului ales.

 32. http://dezvatatorul.blogspot.com/2010/02/uriasii-partea-i.html
  Rozul scheletelor are legatura cu acel razboi nuclear de care ti-am pomenit. Stramosii nostri hiperboreeni s-au razvratit si i-au trimis in tarana.

 33. Au! Ce la mai fantezii..
  Derapaj serios din realitate.

 34. ce spune aici in comentarii cu apa si drogurile este real …. deci vigilenta …..

 35. Ma intreb daca exista vreun singur om, sau alt reprezentant al societatii civile, care sa aiba acces la investigarea criminalistica, in detaliu a acestor cip-uri RFID. Revin la spusele lui JFK, cel care incrimina societatile oculte, secrete. Nu am nicio incredere in cel ce m-a mintit, indiferent ca e un nimeni mic sau mai mare. Se stie ca starile psihice pot fi influentate de marimea si mai ales de natura fluxului de energie trimis asupra oamenilor, subiecti. Ce parere aveti despre legendarele experimente botezate, Rainbow Project, Montauk Project? Exista supozitia potrivit careia va fi si in viitor posibila stingerea, sau, dimpotriva, stimularea unor trasaturi caracteriale, prin trimiterea de semnale cu anumiti parametri catre cei considerati a fi subiecti, cobai. Am certitudinea ca cei ce vor trai dupa noi, (cei care azi nu mai suntem toti adolescenti), vor apuca timpuri si mai nefericite decat cele ce am trait si inca traim. Lucrarea raului va mai progresa si nu putin, dar, tot bunul Dumnezeu va invinge, oricat de alterata va fi specia umana si in viitor. Doamne, iarta-ma!

 36. @Alin. N-am chiar atat fantezie, si mie mi-a venit greu sa cred. Suna cam a SF, da ce sa-i faci, cu timpul o sa apara mai multe!

 37. Da ca sa fii satisfacut aline, fie, sunt eu nebun. Timpul daca va mai fi, va descoperi mai multe ca noi oamenii – o sa ne baziie vre-un chip prin cap. @marian – degeaba va mai invinge Bunul Dumnezeu daca nu va mai fi omenire sa-i mai perceapa victoria. Satanele astea dupa cum stiti au pregatita (Blue Beam) inselaciunea cu a doua venire. Apoi sunt bolile „scapate” din laboratoare si asta ne mai usureaza putin situatia – macar putem muri si se termina toate chinurile terestre. La cadavre pot sa puna cate cipuri vor!

  • Daca ne-am putea macar ruga asa cum se cuvine, acum cand e deja mult trecut de al 12-lea ceas. Cred ca nimic din ce va voi si va face Bunul Dumnezeu, nu e degeaba. Pe buna dreptate se spune ca mult mai mare nevoie avem noi de Dumnezeu, decat El de noi. Cipuri la cadavre? Doamne pazeste! Nici in gluma sa nu o gandim. Blue Beam? De prin anii 70 ar fi acest proiect, daca ceea ce am citit e real si nu e vreo trasnaie, numita fictiune. Nu vor avea nevoie de boxe super-puternice pentru a-si face AUZITE textele. Cica, exista deja mai multe variante de inducere a senzatiei sonore, fara ca practic cineva sa faca un zgomot/sunet. Se stie ca, exista transmitere uni-directionala a sunetului, intens focalizata. Cumplita mi se pare a fi ideea, presupunerea ca, se poate induce doar senzatia perceperii de semnal acustic. Suntem anuntati ca programul Blue Beam e pregatit de decenii sa functioneze in toate limbile pamantului astfel incat fiecare popor sa fie uluit cu ce va vedea pe cer si de ce va auzi in limba proprie. Daca astia rai pot determina senzatii, perceptii, ce ne face sa credem ca nu vor modifica si decizia, actul volitional, daca am voie sa ma exprim asa. Cert, multa lume se plange de stari de oboseala, de anxietate, etc. Doamne, iarta-ma!

   • O data cu internetu’ se pare ca s-au importat 1001 povesti nemuritoare in ortodoxia noastra.

   • Pot face multe vrajitorii spurcatii astia, dar nu vor prinde in fata celor care cu adevarat Il au pe Domnul! Nu trebuie sa lasam nicioadata sa ne fie frica de tehnologia lor, mai mare decat iubirea si increderea in Domnul si Mantuitorul nostru! De fapt astia sunt doar niste slabanogi prosti ca si tatal lor, doar extrem de vicleni – de-asa ceva nu avem a ne teme!

    • Pai ce faceau vrajitorii cu care s-au confruntat Apostolii cand au iesi la propovaduire e o nimica toata fata de ce poate tehnologia.

     Nu stiu de ce au unii care se cred ortodocsi ca tehnologia ar putea depasi in inselare ceea ce sta in puterea diavolului.

     Poate asta este si ideea, sa se induca o frica de tehnologie ca omul sa uite de drac si subtilitatile lui, in loc sa se gadeasca la pacatele sale si cum sa lupte cu ele, se gandeste daca o fi sau nu adevarat „Blue Beam” si alte povesti paranoide, ca el oricum faza cu pacatele a depsit-o, ca e pe 1/2 mucenic in baza faptului ca urla pe toate blogurile sa refuze omul actul cu cip, in timp ce el insisi se gandeste cum sa fenteze totusi sistemul ca sa nu se muceniceasca prea repede..

     • Pericolul tehnologiei este cat se poate de real dar ii dat nu de tehnologia in sine ci de modul in care este folosita: pentru absolut orice si oricand (in vartutea unor beneficii aparente dar cu totul iluzorii).

      Rezultatul: de-personalizarea utilizatorilor. Omul incepe sa relationeze cu celalat prin intermediul masinii.

      Consecintele sunt vizibile si evidente chiar si in modul in care se efectueaza interactiunea pe majoritatea blogurilor si forumurilor (nici nu ti trebuie cine stie ce simturi desvoltate ca sa vezi asta – dar de obicei o observi la ceilalti si mai putin la tine).

     • „Nu stiu de ce au unii care se cred ortodocsi ca tehnologia ar putea depasi in inselare ceea ce sta in puterea diavolului.”

      Pentru ca necuratul nu poate citi gandurile omului.

     • @Alin: sunt tentat sa spun ca ai vazut alt film in care oamenii isi sapau singuri groapa dupa ce se umpleau de placerea shopping-ului virtual cu 10MB/s la descarcarea filmelor in mai putin de 2′. Respectuos indraznesc a-ti aminti ca in afara fricii de sistem mai exista o varianta: respingerea sistemului, cu sau fara frica, in mod pasnic, fara scandal, daca se poate, macar din partea uneia dintre cele 2 tabere beligerante. Nu am vreun sentiment ca traitul in acest decor sistemic e spre vreun profit, spre vreo acumulare si nici spre o mai buna curatire a sufletului. Are ceva bun de oferit sistemul? Poate spirale luminoase, poate noi fenomene „inexplicabile”, noi atrocitati indreptate impotriva celor abia nascuti. Ce alte minunate corole de tehnologie mi-ar putea scapa parasind aceasta cultura joasa. Nu o pot numi subcultura. Iubind viata, in sensul ancorarii in „realitati” riscam a pierde totul. E doar parerea mea si a altora, asemeni mie.

    • Sa nu ne dea Dumnezeu cate putem indura, sa murim inocenti si sa nu stim cat rau exista si cat de mult rau ni se vrea, pe fata, fara false menajamente. Tabere de re-educare, posibile gropi comune deja sapate, bunkere, amenintari de tot felul mai sibilin strecurate sau mai rastite, toate sunt pentru noi si impotriva lui Dumnezeu. CIP-ul? O nenorocire, o tentatie imensa de a iubi viata, pierzand-o pe cea intru Dumnezeu. Despre eventualitatea manipularii in regim forte a personalitatii prin acest CIP, privit ca interfata eficienta de comunicare intre individ si sistem, vreau sa cred ca e o pacaleala. Vreau sa cred asta, dar, nu reusesc. Sa dea Bunul Dumnezeu sa ma insel sa fiu eu nebun paranoic sau mai stiu eu ce, dar sa nu fie ce simt ca va fi. Iertati-ma, va rog si voi!

     • Iote na, tot hedonismul sta in cip, ca ala care avea mania cumparaturilor si calarea Internetul zi si noapte cu shopingu’ iar de vina cine era?
      Cipul, binenteles.

      Aha, ti s-o sapat deja groapa comuna, ca e greu tare sa sapi una, trebuie pregatita cu ani inainte, tabere de reeducare, desigur, cu tot confortul, ca e greu tare sa puna niste tarusi si sarma ghimpata, poate nu-ti dai seama dar reeducarea pentru cei ca tine a inceput deja, in spiritul fricii de „sistem” si a ruperii de realitate.

      Pentru un om care a pastrat contactul cu realitatea, ‘manipularea prin cip – pacalealea secolului’ nu e greu de crezut, ci tocmai opusul.

      Insa o data cu ignorana vine si frica, iar fricosii se stie ca se tem si de umbra lor, ce sa mai vorbim de chestiuni inchipuite si mestesugite incat sa li se dea aparente de realitate.

 38. Matale Hiberboreene, lasa SF -urile ca nu-ti sunt de nici un folos, mai de folos ti-ar fi o incursiune in ortodoxie decat in site -urile cu SF -uri cu pretentii de realitati spirituale.
  Site -ul matale din care citezi copios e unul de tip „New Age” care incearca sa impace toate crezurile si credintele facand o varza din toate.
  E suficient sa arunci o privire la capitolul „Maestri spirituali” si iti dai seama.
  Pentru cei mai isteti, doar titlul de ‘maestri spirituali’ spune totul.

  Ovidiu,

  Degeaba faci matale ascultare de duhovnic, daca duhovnicul matale a iesit dpdv dogmatic si ideologic din ortodoxie.

  Povestea cu „toti marii duhovnici” pute de la o posta pentru cine mai are miros pentru ortodoxia autentica, nu cea de Internet, facuta prin manipulatori anonimi.
  Nu-ti trebuie diploma de doctor in tehnici de manipulare ca sa-ti dai seama cum si-au batut joc niste neispraviti de batranetile unor oameni.

  Culmea tragediei, au scapat saracii de tortionarii comunisti si au cazut victime unor iude care se pretind „ortodocsi autentici”.

  Cat despre ascultare, prefer sa ma pun in acord cu pozitia Bisericilor Ortodoxe in aceasta chestiune si nu a celor care incearca sa intoarca ortodoxia impotriva ortodocsilor.

  Atitudinea care tie iti sta in gat, nu este impotriva marilor duhovnici, ci a anonimilor manipulatori care se ascund in spatele lor.

  In ceea ce priveste masoneria si ‘sistemul’ se sinchisete de voi cat un elefant de o furnica care incearca sa-l intepe in talpa.

  Ba chiar tind sa cred ca va incurajeaza foarte vorbaria – caci cu cat petreceti mai mult timp vorbind despre lucruri care va deapsesc si consumati si din timpul altora cu aiurelile astea, cu atat ramane mai putin timp de rugaciune – singurul lucru de care diavolul s-ar sinchis cu adevarat.

  In ceea ce priveste ‘divide et impera’, fara suparare dar diviziunea voi ati adus-o cand ati inceput opozitia impotriva cipusoarelor de pe pozitii care frizeaza ridicolul, osandind pe cei care nu vor sa va urmeze in ridicol.

  In ceea ce priveste ‘iubirea unei vieti caldute’, ma indoiesc ca tu insuti ai fi facut vreun pas in directia in care viata calduta sa-ti fie in vreun fel radical afectata.

  • Alinus baiatule,

   In primul rand, cand vorbesti de marii duhovnici ai Romaniei, sa te stergi de casul de la gura. Nu iti este rusine mai mucosule sa vorbeti asa despre Parintele Iustin si ceilalti parinti? Iar daca esti nerusinat, iti lipsesc cei sapte ani de acasa si ai crescut ca o leguma nici macar bunavointa sa asculti ce iti spun parintii acestui neam nu o ai? Pai tu crezi ca Parintele Iustin este un pusti mucos ca tine sa fie manipulat de unii si altii? Ce nesimtire…

   Auzi nerusinare, sa ii explice el Parintelui Iustin ce este ORTODOXIA si ca a iesit „dogmatic si ideologic din Ortodoxie” !!!!

   Cu haiduci asa ca tine, cu mucii-n brau, s-a dus pe copca tara asta si acum vreti sa trageti dupa voi si dupa poftele voastre tembele si pe altii…

   Eufrosine, daca si tu esti de acord cu (editat-Eufrosin)… asta, m-ai dezamagit complet. Daca te deranjeaza comentariul meu si esti partea berbecului astuia, sterge-l, dar trimite-l si lui Alinus din corcodus, poate i se aprinde vreun beculet. Slabe sanse, dar cel putin sa incercam, nu?

   Acuma gata ca m-am prea apins cu nesimtirile debitate de individul asta si risc sa il banuiesc si sa-l acuz de ceea ce poate nu il duce capul sa faca. Probabil este doar un tantalau slab de inger care a cazut in plasa smecherilor. Pacat de el.

   • Mai adineauri spunea Hiperboreean ca aici nu se insulta oamenii intre ei. Se putea dezagreea si in mod civilizat.

    • Eufrosine,

     Ai dreptate, se putea. Iertare. Daca ma jignea pe mine, nici nu ma deranja macar, dar sa faca asemenea afirmatii despre niste oameni mai mari decat oricine in Romania prin verticalitatea si jertfa lor mi se pare o mare magarie. Nu m-am putut abtine sa nu il pun pe punct.

     De altfel asta este si ideea: daca sunt jignit, palmuit sau nedreptatit personal, iert si nu pun la inima. Dar cand cineva nedreptateste BISERICA ORTODOXA cu reprezentatii ei cei mai sfinti, NEAMUL ROMANESC sau TARA, nu am dreptul sa tac.

     Dumnezeu sa ne ajute la fiecare dupa faptele noastre! El este BUN si DREPT.

     • Ovidiu, am sa iti spun o treaba: ucenici adevarati ai unuia dintre duhovnicii pomeniti, mi-au spus ca in jurul sfintiei sale, fosgaie tot felul de lighioane imbracate cu rasa neagra. Astia nu sunt pusi acolo degeaba, ci au o treaba de indeplinit. Prin ascunderea anumitor date si exagerari intentionate, isi fac abil treaba, care este discreditarea marelui duhovnic si implicit a biserricii. Nu mai spun de jivinele fara rasa, pozand in bine-credinciosi.

      E bine sa ne ascutim simturile, caci deceptia intrece orice inchipuire.

     • Eufrosin,

      Eu sunt ferm convins ca in jurul tuturor acestor mari duhovnici roiesc jivine spurcate care incerca sa faca ce le-a pus stapanul lor sa faca, INSA, sunt la fel de convins ca tocmai acesti mari duhovnici, pentru ca sunt cine sunt si au indurat atatea pentru dreapta credinta, acestia nu pot fi manipulati, pentru ca harul Lor este mare si il au pe Dumnezeu care ii apara.

      Asadar, cand auzim pe acesti duhovnici spunanad cu gura lor, sa nu luam actele cu cip, suntem DATORI sa facem ascultare. Jivinele care roiesc in jurul lor, vor incerca sa creeze controverse, sa spuna ca sunt manipulati, ca sunt batrani si eventual senili, de nu mai stiu ce vorbesc, dar noi, trebuie sa STIM ca unde sunt acesti DUHOVNICI acolo este Dumnezeu si ca EI reprezinta ORTODOXIA, nu preotii ecumenisti si vanduti masoneriei. Ca occidentul vrea sa distruga ORTODOXIA si sa o defaimeze este cunoscut. Sa nu le dam o mana de ajutor. Sa stam cu credinta alaturi de DUHOVNICII NEMULUI care au jertfit pentru cruce si tara in inchisorile comuniste.

      Eu nu pot sa cred si nu voi crede in ruptul capului ca marii dohovnici pot fi inselati, pentru ca daca ei cad, altii mai buni ca ei nu avem si totul este sfarsit.

      Sunt convins insa ca multi preoti mai tinerei fie ei si cu doctorate si alte patalamale, vor cadea in pacatul ecumenist si in bratele masoneriei. Sa nu ascultam de astfel de duhovnici rataciti, care nu au stiut niciodata ce este jertfa pentru Dumnezeu si la cea mai mica adiere de vant au cedat presiunilor. Acei preoti cazuti vor face grup comun si vor lovi ca niste iude in marii nostri Duhovnici. Sa nu tradam credinta noastra stramoseasca si sa facem zid, UNITI in jurul indrumatorilor spirituali ai NEAMULUI.

      De aceea ma doare foarte tare faptul ca exista dezbinare pe blogurile ortodoxe. De aceea am luat atitudine si cred ca trebuie sa ca toti sa luam atitudine pentru sprijinirea parintelui Iustin si a celorlalti, iar in primul rand sa stam UNITI in ascultare.

      De aceea spun ca REFUZUL actelor este drumul de urmat, iar nu o solutie de compromis moral cum ar fi acceptarea si distrugerea. Trebuie protestat intr-un fel impotriva acestui jug pe care guvernantii vor sa ni-l puna. „Un popor care accepta un astfel de jug fara ca macar sa protesteze este un popor de imbecili” spunea odata un mare vizionar roman, referindu-se la o situatie asemenatoare. Dar tot el spunea ca poporul nu a facut istorie prin gloatele care si-au pus si au acceptat jugul, ci printr-un Horia, un Iancu si alti mari EROI ROMANI care au avut taria sa uneasca masele si sa isi spuna cuvantul. Eu nu vorbesc de o revolutie ca cele facute in istorie de marii eroi, ci de o revolutie SPIRITUALA in care sute de mii, milioane de oameni REFUZA jugul tiranilor ticalosi. Ce mai lectie de MORALITATE si DREPTATE de REZISTENTA si UNITATE ar fi nu numai pentru Romania dar pentru intreaga lume!!!!

      Asta este ceea ce am vrut sa pun. In rest totul este apa de ploaie.

      Asa sa ne ajute Dumnezeu, dupa cum ajutam sau impiedicam noi pe cei sarmani sa ramana DEMNI intru HRISTOS si sa nu cada in mocirla satanica si in mlastina deznadejdii. Dupa cum facem ascultare si stam UNITI in vremuri grele sub sfatul duhovnicilor neamului.

      Doamne ajuta!

 39. Eufrosin,

  imi cer scuze pentru neatentie.
  Puteai veni cu un argument mai solid, aceea nu e o declaratie oficiala ci un material facut de niste jurnalisti (si stim cat de competenti sunt jurnalistii, mai ales la noi).

  Oficialul de la MI a afirmat clar ca au cip. Nu inteleg de ce tii sa despici firul in patruzecedemii… Haide sa-ti ofer satisfactie si sa spun bine, nu au cip acum, dar vor avea, asta e clar, de la anul. Am aratat cum se poate neutraliza unul, nu ? Ei, aia era tema articolului, nu alta. – Eufrosin

  Nimeni nu a putut veni pana acum cu vreo dovada cum ca exista cipusor in noile permise, Danion a recunoscut public pana la urma ca nu sunt cipuite desi timp de mai bine de jumatate de an a afirmat contrariul.

  Insa restul grupului a continuat sa spere, si pusi in fata evidentei …lipsei de evidinte a ajuns la sintagma de tot rasul, argumentul suprem al irationalului si absurdului: „si daca nu au..tot au”.

  Si crede-ma ca nu e greu deloc sa afli daca au sau nu cip pentru ca vorbim aici de electronica si legile fizicii nu magie neagra.
  Cum se da cipusorul de gol? Uite cum:

  Da, am o coala inteaga cu din astea prin casa le stiu. Sunt mari insa si nu se folosesc decat la magazine pt. inventarierea marfii. – Eufrosin

  Mai exista un material jurnalistic asemanator pe Internet (sau doua daca nu ma insel) in care se vede aceeasi competenta jurnalistica, in sensul in care, se afirma ca noile pasapoarte au in ele „666”, in unul din ele aducandu-se chipurile dovezi, aratandu-se o serie de pasaport care, rar si intamplator, continea si combinatia fatidica.

  Cei care au sustinut campania anticipusor au pornit cu aceste doua elemente (cipusor in noile permise si „666” in cipusor) in primul rand, desi n-au avut si nu au nici acum o baza justificativa pentru ele.

  Acum incepe sa te intrebi cum de interesele massmediei care stim ca numai crestina nu e, si a pretinsilor nostri luptatori „antisistem” sa coincida, si de ce le-ar face acest serviciu.

  Pai eu ce sustin aici? Nu are rost sa va alaturati trepadusilor astora „anti-sistem”, mai ales cu argumentele lor, caci opozitia este controlata. Luam actul, nu ne facem de ras credinta si gata. Nu e totuna cu pecetluirea, desi nu-mi place deloc, dar lupt in jurul lui. – Eufrosin

  In concluzie, tin sa-ti re-amintesc, ca si elementele de siguranta sunt metalice, si nu peste tot unde e o bucata de metal e musai sa fie cip.

  De altfel daca te-ai lamurit din poza postata cum arata un card cu cip rfid (apropo, liniutele alea sunt antena si sunt metalice), ai sa-ti dai seama (cred) destul de repede ca o data pus la microunde, nu doar punctul unde e cipul va face poc.

  Daca inca nu esti convins, repeta experimentul cu cuptorul de microunde, scotand in prealabil elementul metalic de siguranta.
  Si sa ne spui si noua daca a mai facut ceva „poc”.

  Iar daca tot speri si vrei sa crezi ca elementul de siguranta ascunde un cip, du-l la un laborator sa-l puna la microscop.

  Desi daca ai sa explici suspiciunea ta unui specialist in domeniu sigur va rade de o gluma buna.
  Cipusorul nu functioneaza fara antena iar elementul de siguranta cam greu sa functioneze ca antena.

  Ca sa nu mai vorbim ca ar fi ridicol sa ascunda existenta cipusorului din permis, atat timp cat in ceea ce priveste existenta celui din pasaport n-au facut nici un secret din asta.

 40. Nu zic ca pozele nu sunt de pe un site New Age dar descoperirile arheologice sunt reale. Departe de mine gandul ca sa fac o ciorba sf cu ortodoxia. Ceea ce am citit uintr-o carte a lui Richard Cremo si cu multe alte chestii se leaga prea frumos, sunt prea logice si sunt prea bine legate cu alte lucruri pe care le cunosc. Nu atac crestinismul ci fac un „contraatac” la parti mai ciudate din vechiul testament, parti care cnfera lui israel visul dominatiei asupra intregii lumi. Dupa codul lui da vinci a lui Dan Brown si alte porcarii ar cam fi timpul sa trecem la contraatac. Sincer sa fiu – sunt prea multe hecatombe omenesti la ordinul lui YHWH in VT ca sa avem de ce ne lega. Mitul poporului ales va incepe sa se clatine daca va apucati sa creati si voi ceva oricat de SF ar fi. Sa-i batem cu armele lor. Creati si veti vedea.Scrieti si vor tremura. Sa actionam si nu sa tremuram ca vai Doamne ne pun chip. Tot reactionam la ce fac ei, sa-i surprindem.

 41. @Eufrosin
  Cum putem vorbi de o rezistenta civica sau religioasa daca acceptam documentul?Toti marii duhovnici la care ne raportam in aceste zile au totusi un punct comun:refuzul documentelor.Toti ortodoxii botezati TREBUIE sa tina post.Dar sunt cazuri binecuvantate cand duhovnicul dezleaga pe motive de sanatate.Toti TREBUIE sa refuzam ingradirea libertatii,dar nu poti obliga un bolnav care depinde de dializa sa se rupa de sistem.Asta se chema sinucidere si nu mucenicie…

  • Realist vorbind, stim bine ca documentele nu vor fi respinse de majoritatea, ci primite. Post tinem caci trebuie si tot asa TREBUIE sa avem actele astea pentru a ne putea castiga traiul. Tu sa te „rupi de sistem” daca vrei, dar lasa biserica afara din decizia asta, caci ce faci nu are nici un fundament teologic. Ma intreb daca duhovnicii respectivi stiu exact ce si cum cu cipurile astea, caci afisul de la PV cerea si respingerea barelor de cod. Nu ti se pare ca sunt manevrati?

  • de ce face dializa ? ptr. ca nu stie sa manance natural … invata omul sa se hraneasca sanatos …

   • antiignorantule, cam dai dovada de ignoranta.

    Se poate intampla oricui sa ajunga la dializa din N motive, nu ti-as dori sa intelegi asta pe pielea ta sau a cuiva drag.

    Si nu e vorba doar de dializa, sunt N alte servicii medicale, sociale care refuzate (din cauza actului de identitate) pot tara un om si familia lui in mizerie sau chiar spre moarte.

    Asta nu e mucenicie e sinucidere prosteasca si din pacate sunt unii care ne cred pe toti prosti.
    Iar daca suntem prosti sa-i credem, chiar ne-o meritam la o adica..

 42. in ortodoxie nu exista IHWH. Domnul Savaot este Acelasi-neschimbat in VT si NT. Prietene tu ce biblie „studiezi” in timpu’ liber? Vezi ca citesti Scripturile ca protestantii sau ca ateii, numai astia interpreteaza aiurea pasaje din Septuaginta.

 43. @kosk . Nu mai fi asa habotnic. 1. Biblia (si cea ortodoxa si cea protestanta) nu a fost scrisa de un singur om. 2. Nu poate fi interpretata literal 3. Uita-te putin la ordinele de omor din VT ale lui YHWH – vezi vre-o asemanare cu Dumnezeul Iubirii din NT? 4. De nu ar fi tras evreii spuza pe turta lor – facandu-se popor ales unui Dumnezeu gelos? 5. De ce ar fi un Dumnezeu gelos? 6. Nu pun la indoiala profetiile despre Iisus din VT si nici Noul Testament dar trebuie sa recunosc ca unele parti ale VT sunt cam dubioase. 7. De ce ar avea nevoie Dumnezeu de un popor ales (si sfant pe deasupra) caruia sa-i le dea in stapanire intreg pamantul si averile goimilor in plus? 8 Evreii lupta de multa vreme impotriva crestinismului si nu se jeneaza deloc – de ce m-as jena sa le contest „suprematia” cu metode ca a lor? 9. Treaba asta nu incurca deloc credinta mea si imi permite sa citesc Biblia ortodoxa cu placere – este un izvor de inspiratie. 10. Nu-i vorba de extraterestri ca in New Age ci de ceva istoric si mult mai prozaic – de ce crezi ca germanii se ocupau cu studiul craniilor, dolihocefali si brahicefali? (are legatura cu subiectul – cautau sa depisteze pe cineva sau „ceva” ce are legatura cu textul biblic) 11. In biblie scrie ca fii lui Anak – uriasii au existat, si se dovedeste asta in zilele noastre – dar depinde cum interpretam. 12. Dupa cum stii combinatia dintre un leu si un tigru se numeste ligru si este urias si bland; din combinatia ingerilor cu femeile oamenilor a rezultat uriasi – chestia asta se poate intampla numai la specii ff apropiate genetic – nu te gandesti la nimic? 13. Toate cele scrise de mine sunt „fantezii”! (recunosc – da am voie sa divaghez?)

 44. Hiperboreeanul, nu stiu de cat timp intri pe Internet dar ar fi timpul sa afli ca nu tot ce gasesti acolo este musai si adevarat.

  Sunt curios pe ce te bazezi cand afirmi ca sunt descoperiri arheologice si sunt reale. Sper ca nu esti atat de naiv incat sa spui „dupa poze”.

  Argumentul ca „sunt prea frumoase ca sa nu fie adevarate” e chiar amuzant.
  Daca ceva iti gadila urechile nu inseamna ca acela este adevarul.

  Nu exista nici o parte „ciudata” a VT prin care evreii sa se considere indreptatiti a crede ca sunt „poporul lui Dumnezeu”.
  Ele sunt clare si pe intelesul tuturor, te invit sa le cauti si singur nu sa le iei din interpretarile unor oameni suciti.
  Problema evreilor este ca in timp s-au mai schimbat niste lucruri si din nefericire nu toti au tinut pasul cu schimbarea.
  Schimbarea asta nu e deloc misterioara, daca ai sa citesti NT ai sa afli si singur, fara ajutorul New Age.

  Poti sa le contesti tu ce vrei, nu se vor impiedica ei de tine.

  Aia cu „hecatombele omenesti” arata iarasi o intelegere gresita a VT ce ma face sa cred ca pe langa site -uri New Age iti petreci la fel de mult timpul pe site -uri atee.

  Da, poti sa divaghezi dar n-ai gasit topicul potrivit.

  • eşti Toma Necredinciosul; dacă nu ai văzut tu cu ochii tăi, nu există…

   despre restul nu voi spune nimic pentru că puţini vor înţelege!

   • Imi pare rau pentru tine.

    Daca e sa-ti folosesti credinta, foloseste-o pentru Dumnezeu, prin Iisus Hristos, nu pentru povesti New Age.

    Altfel, e risipia curata si ia aminte iti zic, cei care o risipesc astfel desi traiesc cu iluzia ca o impart intre Dumnezeu si povestile astea, de fapt pentru Dumnezeu (adevaratul Dumnezeu, nu cel din povestile NewAge) nu mai au mai deloc.

    Daca refuzi sa realizezi rational lucrul asta, ai sa-ti dai seama de el la primele incercari si ispite.

    • n-ai de ce să îţi pară rău pentru mine.

     ştii ce îţi recomand eu? să devi un pic mai liniştit. ceeai ce crezi e ceea ce crezi tu, însă nu poţi forţa pe nimeni să creadă acelaşi lucru. cât despre toate celelalte cuvinte care le-ai înşirat…. ce să îţi spun? toţi aveţi impresia că deţineţi adevărul. şi eu aceeaşi impresie. şi mai sunt încă vreo alte aproape 7 miliarde de oameni care cred acelaşi lucru. poate că nimeni nu deţine niciun adevăr, iar adevărul e cu totul altul. nu ai de unde să ştii nici tu, nici eu şi nici alţii care este adevărul adevărat.

     a, că tu crezi în ceva, asta e partea a patra. dar atitudinea ta dovedeşte că deşi crezi în ceva care ar trebui să te ridice pe scara umanităţii tu eşti mai rău decât ăia care cred în altele decât cele în care crezi tu.

     sunt singur că nu eşti capabil să înţelegi un lucru atât de simplu, aşa că te voi lăsa în fericirea ta. dar încearcă să nu mai ţii tu lecţiid e morală şi să nu te mai baţi cu cărămida-n piept că tu aii fi miezul care cunoaşte universul.

 45. hiperboreeanul.Poti divaga evident dar eu nu am timp si chef sa-ti explic talcuirile Sfintilor la problemele ce te macina. Intreaba’l pe @Alin, poate iti raspunde. sau gugal it :p

 46. @kosk&alin. Ia sa vedem ce stiti: E clar ca fatul ca Dumnezeu a facut lumea in 6 zile si a saptea s-a odihnit se refera la zile Dumnezeiesti care pot insemna clipe sau miliarde de ani. Ia sa vedem cum explicati voi desteptii cu talcuirile faptul ca mai intai a facut Cerul si Pamantul. Pariez ca eu ala care nu intelege nimic aduc o explicatie crestin ortodoxa si voi …dati in balbaiala. Si mai cititi VT unde li se spune evreilor; extreminatii pe amorei, ghergesei,……….fara mila si totul in termeni mult mai duri aici decat cei folositi de mine. Eu stiu un lucru clar : povestile sunt povesti (si v-am explicat motivele), credinta este credinta si se adreseaza sufletului (iar crestinismul i-ar fi eliberat pe evrei de ideia ca-s atata de deosebiti de ceilalti oameni si de teama de celelalte popoare pe care le vad ca dusmani……si alte chestii), stiinta este stiinta si se adreseaza ratiunii – iar eu nefericitul pot sa le impac pe toate. Ma oboseste insa ca voi nu intelegeti ce scriu. Defaimatorii nostri ovreii ne considera animale in numele VT pe care si-l aroga numai lor. Mizerabilii lor agenti nu s-au sfiit „sa-l casatoreasca pe IIsus” ba chiar „i-au gasit si mormantul” si…..ma satur de scris daca le pun pe toate. Cu povestile mele…..vreau sa-i pun si eu putin in defensiva! In sfarsit; citesc Biblia ortodoxa, am citit si Biblia hazlie si pot sa zic ca unele obiectii de acolo sunt bune (in fond se refera tot la VT), am citit si carti sataniste fara sa ma sperii si fara sa ma fac mai catolic decat papa cum va faceti voi. In cartile sataniste am gasit o chestie care chiar mi s-a parut o obiectie buna si nu ma facut mai putin crestin – „tot timpul crestinii se roaga la Dumnezeu, pentru orice fleac – da-mi Doamne bucata de paine, da-mi bani mai multi, si a-mi, si da-mi, si iar da-mi, satanismul zice ca Dumnezeu deja ti-a dat painea odata ce ai maini si poti sa muncesti pentru ea, asa ca Dumnezeu nu trebuie deranjat si rugat pentru orice fleac cu care el te-a inzestrat inainte de al cere”. Dupa cum este scris cele 10 porunci sunt rezumate in NT prin numai doua, mult mai simple si mai omenesti decat toate interpretarile voastre. Restul este vorbarie. Daca citesti Biblia si o s-o privesti la un mod mai putin habotnic o sa observi ca Dumnezeu n-a oferit omului nici o imagine a lucrurilor nevazute, a lumii „spiritelor” curate sau necurate, nici o imagine despre draci si iad. Domnul nu a considerat ca omul trebuie sa stie despre lucrurile astea, dar oamenii fabuleaza mereu cum fabuleaza si despre 2012. Cat despre ispite – sa n-aveti voi grija altuia, are Dumnezeu grija sa ma lumineze. Ramane provocarea pentru voi sa explicati teologal chestiile din Geneza. Dupa cum stiti dpdv stiintific universul s-a creat printr-un Big-Bang – iar pamantul si cerul apar mai tarziu. Cum le puneti in acord? Eu pot! Wau, sa nu uit; tocmai a aparut o noua erezie (asta erezie si nu divagatiile mele); Universul nostru a fost creet in laborator (deci dupa chestia asta Dumnezeul nostru ar trebui sa fie extraterestrul, sau cum sa-i zic, care a creat Universul – asta da nebunie!) Dar oare cine o produce si cine o sustine?

 47. Strigatul acesta de pe Apologeticum este deasupra certurilor noastre:
  IERTARE PARINTE! Totul a inceput cu durerea unui batran calugar pentru incatusarea neamului sau in ceea ce i-ar putea fi ultima robie babilonica. Din strigatul sau de suferinta sfanta cei mai multi nu si-au putut insusi decat cuvintele, tema: durerea din care s-a ivit strigatul i-a ramas, parca, numai lui…

  Si tocmai aceasta durere este cheia problemei… pentru ca numai din ea se iveste rugaciunea vie, inlacrimata, la care Dumnezeu da, fiecarui suflet, dupa starea si situatia lui, ca raspuns, solutia, calea smerita, ortodoxa, a iesirii din aceasta robie… Numai cel care ii poarta durerea si plansul il poate intelege pe parintele Justin, numai acela isi poate insusi, corect, duhovniceste, cuvantul sau… Adica doar cel care poarta ranile hristice ale aceleiasi sfinte iubiri de Biserica si de neam… Si cati dintre noi pot suferi, macar, sa le priveasca de aproape?

  Apelurile parintelui Justin au fost, inainte de orice, chemari la o suferinta, la o strapungere a inimii, la Crucea iubirii care se poarta cu smerenie in agonia rugaciunii… Fara acestea, cuvintele lui isi pierd seva si sensul… Se usuca asemenea mladitelor desprinse de Vita care este Hristos…

  Parintele Justin ne-a daruit cuvintele durerii lui pentru a ne lipi inima de aceasta durere sfanta…CA SA NE SFINTIM SI NOI PRIN EA! CA SA NE FACEM DIN EA UN BUN INCEPUT DUHOVNICESC!

  PARINTELE JUSTIN A VRUT SA IMPARTA CU NOI PAINEA LACRIMILOR SALE, PAINE FRAMANTATA SI DOSPITA IN LUNGA SA PATIMIRE! Partasia la durerea sa e SINGURA legatura vie, duhovniceasca, nu intelectuala, cu sfintii din inchisorile comuniste!

  Ne-a invitat, in scris, la cina sfintei sale dureri, si noi nu ne-am dus acolo, pana la Cruce, ci am ramas la arhondaric; dar am pastrat biletul, invitatia, ca sa ne facem un nume, dandu-ne drept prieteni ai sai, tovarasi ai sai de Cruce…

  Noi am lepadat durerea lui si i-am luat doar cuvintele… Si le tot inmultim cu mintile noastre nesmerite si cu inimile noastre invartosate… si dam de mancare multimilor, pietre ca paini si serpi, ca pesti…

  Sa ne mai miram de rezultat? Sa ne mai miram ca, pe acest subiect, se inmultesc doar muscaturile veninoase si lapidarile verbale ?

  Si nu suferim nici sa ne pocaim si sa oprim tragica impostura… Asa ca toata serparia si toate pietrele se intorc, pana la urma, impotriva singurului rastignit al acestei drame: parintele Justin.

  Si asa, dansului i se desavarseste martiriul. Iar noua…

  Iarta-ne, Parinte Justin! Iarta-ne! Si rugati-va pentru noi, sa nu mai ramanem straini de durerea sfintiei voastre…

  sursa: Oameni si…

  Iertare si celorlalti Parinti, Stalpii Ortodoxiei romanesti: Parintele Arsenie Papacioc si Parintele Adrian Fageteanu.

 48. Ce-mi place la Eufrosin, este ca da drumul tuturor comentariilor, chiar daca sunt pe langa subiect, si cu toate astea nu apar injuraturi, cuvinte pornografice sau alte mascari pe blogul sau. Da si comentatorii, jos palaria, este o placere sa porti un dialog cu ei, chiar pe contre. La mai mare Eufrosine, o sa scriu mult, ca sa depasesti blogul „fetitei” adrian(a).

 49. @alin. Chestiile astea nu sunt de pe net – alea cu femeile si ingerii cazuti. sunt scrise in biblie si confirmate de descoperirile arheologice in care tu nu crezi ca-s de la New Age. I-am pus si lui Bataiosu un comentariu facut de yoghini cu privire la dan brown si biblie si l-a considerat anticrestin. UITE TEXTUL YOGHINILOR!
  „Deşi pretind că folosesc argumente
  „ştiinţifice”, cărţile pomenite recurg la
  o reţetă extrem de simplă: trunchierea

  adevărului istoric, specularea şi schim¬barea sensului pasajelor interpretabile din
  Scriptură, folosirea până la refuz a unor
  afirmaţii mincinoase greu de verificat, care
  dau o puternică tentă de senzaţional şi
  publicitatea deşănţată în mass-media.
  Numai astfel este posibil ca nişte
  impostori să facă, într-o lume aşa-zis
  creştină, afirmaţia satanică şi cu desăvârşire
  cretină că Iisus şi Măria Magdalena au fost
  căsătoriţi şi au avut copii. Pentru cine vrea
  să deschidă ochii şi să vadă, este limpede
  că scopul ascuns vizat de francmasonii care
  au comandat scrierea unor asemenea cărţi este, dincolo de câştigul material,
  acela de a blasfemia, discredita, distruge credinţa în Persoana divină a lui
  Cristos şi în Taina învierii şi, implicit, în Duhul Sfânt. Trebuie să realizăm că, prin reducerea lui Cristos la o simplă făptură umană, cu totul comună, este surpată însăşi temelia creştinismului.
  în acelaşi mod, masonii au strecurat în minţile naivilor o altă idee halucinantă: că urmaşii lui Cristos au fondat „dinastia merovingienilor”. Ori, Cristos i-a spus limpede lui Pilat din Pont că împărăţia Lui nu este din lumea aceasta, şi chiar a subliniat că El nu a venit aici ca un împărat lumesc. Aceasta, şi nu alta, este mărturia ucenicilor săi, care i-au transmis învăţătura. Ştim foarte bine cine doreşte să instaureze un „rege unic planetar”: francmasoneria. în ceea ce priveşte frăţia „Prioria Sionului”, turiştii care au crezut, cu infantilitate, că această tenebroasă organizaţie masonică modernă (înfiinţară în 1956!) are vreo legătură cu Ordinul Sionului al cavalerului Godefroy de Bouillon (sec. al Xll-lea), mergând, pe baza informaţiilor din’cărţile de mai sus, să caute urmele acestuia prin anumite mănăstiri, pomenite în încropeala literară a mincinoşilor autori, au trăit o cruntă dezamăgire când, ajunşi acolo, au aflat că totul este o pură invenţie… iar ei, naivi incurabili…”
  Nu conteaza de unde vine informatia daca este verificata din diverse surse. Faptul ca am pus un link New Age nu trebuie sa insemne ca-s de-al lor ci doar ca deocamdata aici am gasit datele mai repede. Informatia cu scheletele uriasilor confirma o afirmatie din VT si atat. „Povestile” nu sunt insa de acolo – au alta sursa, pe care n-o pot divulga.
  PS – care sta bine si cu stiinta, ca sa-mi explice si mie ce inseamna ceea ce socheaza pe multi – „curgerea intunericului”. Hai sa va vad! E singura chestie stiintifica care contrazice grav afiermatia biblica cu lumina si intunericul. Daca nu stiti intrebati-ma si o sa va raspund. Este o noua provocare! Cine stie ce-i „intunericul”?

 50. Ioan 3, 19. iti spun mai pe sleau, daca dai un raspuns final si inatacabil dilemei copacului.

 51. „Dragi tovarasi si prieteni, se poate afirma ca tara noastra a trecut spre o noua etapa de progres, spre societatea multilateral dezvoltata din punct de vedere al tuturor domeniilor de activitate: industria, agricultura, stiinta, cultura cat si al nivelului general de civilizatie si viata a poporului, pentru aceasta se vor crea conditiile materiale necesare astfel incat poporul nostru va face un mai mare si important pas inainte pe calea dezvoltarii si mai puternice, obtinute in cele… 4 decenii de viata libera pe drumul luminos al visului de aur al omenirii, spre… comunism”, afirma apoteotic presedintele Romaniei de acum… 21 de ani, Nicolae Ceausescu.

  In termeni cvasiidentici, presedintele ales al Romaniei si autoritatile tarii, dupa 20 de ani de… reala libertate si democratie zicem noi, ne vorbesc, la fel de apoteotic despre instaurarea… GUVERNARII ELECTRONICE, ca fiind un scop in sine, bine planificat.

  Adica ni se explica, pe toate canalele de presa si prin politica de management al institutiilor publice ca singura, reala si eficienta rezolvare a tuturor problemelor acestei tari si implicit a crizei se va face prin implementarea programului e-Romania, a informatizarii totale adica totul : bunuri, servicii, tranzactii, informatii si… persoane se vor afla in evidenta unica, stocata la nivel central, intr-un supercomputer comandat deja la IBM care va functiona la Bucuresti, cu perspectiva declarata, a guvernarii internationale unice la nivel mondial.

  Acest program, dupa spusele acestor distinsi domni, inseamna ca va genera lapte si miere si, in sfarsit, dupa atata saracie vom avea o viata imbelsugata si fericita.

  Statistici si evidente de bunuri si oameni au mai fost si pana acum.La prima vedere, nu deranjeaza nimic.Dimpotriva, e mirobolanta ideea ca iata ce nivel ridicat al tehnicii, printr-un simplu click vei obtine orice informatie, vei sta linistit in fotoliu, vei consulta cuantumul facturilor, vei plati, vei putea studia legislatia, vei urmari cursul procesului, vei solicita copia hotararii si o vei primi online, fara sa mai mergi prin arsita, sa stai la cozi interminabile si sa te certi cu incasatoarea sau arhivarul…

  La o prima impresie nu poti avea decat cuvinte de lauda la adresa truditorilor care au conceput un astfel de sistem.

  Numai ca noutatea care ne trezeste din efuziunile de aprecieri este urmatoarea: sistemul nu functioneaza cu nume pentru persoane, ci cu numere de cod care vor fi unice pe plan mondial.

  Oops…! Dar de ce numere? Orice om este mandru de numele sau, pentru ca l-a primit de la parinti, pentru ca orice nume are o poveste a lui, pentru ca numele contureaza de multe ori personalitatea si creeaza un confort si o stabilitate psihica deosebita cand esti apelat sau cand te prezinti. La fel de special, ca si cucerirea unei mici planete e momentul in care ne concepem semnatura olografa, scriptica, pe hartie, cand debutam in cariera sau cand ne schimbam numele dupa casatorie…

  Si atunci, cum sa devenim numere? Cine doreste asta si cu ce scop? Sa ni se explice ca sa intelegem mecanismul gandirii lor!

  Acum ne trezim ca dintr-un vis… Aaa, am inteles, aceasta este minunata lume de progres si civilizatie asteptata si promisa noua de organismele internationale si de Uniunea Europeana, pe care le-am ascultat ca niste elevi cuminti si silitori chiar!

  Cei care sustin cu seninatate acest proiect, inainte de a reproduce mecanic niste informatii pe care le-au primit la cursuri de pregatire, la simpozioane, la agape masonice, scoli de Reiki or de new age sau site-uri diverse, ar trebui sa-si verifice constiinta, sa –si priveasca mama sau copilul in ochi si sa-i spuna: de acum nu ma mai cheama, Traian, Emil, Gabriel, Tudor, Mihai, Elena etc, ci sunt numarul cutare iar dupa 1 septembrie, cand va fi legea semnaturii electronice operativa, iti vei lua pensia sau vei fi inscris in catalog dupa ce ti se vor lua amprentele si vei avea un cip ca nu cumva sa devii vreun terorist international si sa nu te putem prinde… Sa-i mai spuna de asemenea ca tot atunci va lua sfarsit criza si ca nu vor mai fi probleme economice, nu vor mai lua foc bebelusii in maternitati,nu vom mai manca alimente care creeaza cancer si alte boli.

  La o astfel de discutie tare as vrea sa asist pentru ca realitatea e cu totul alta: acest sistem informational care se va crea va urmari doar controlul bunurilor, serviciilor si oamenilor. Nu se vorbeste nicaieri despre faptul ca se va relansa productia interna si ca se vor crea locuri de munca.Dimpotriva, vor disparea multe organisme, structuri, funcii si posturi, pentru ca prin aceasta supraveghere electronica generala nu va mai fi nevoie de actualele Garzi financiare, Servicii speciale de securitate, angajati ai ghiseelor ci, va face totul… calculatorul. Mai mult decat atat costurile acestea asa cum ne sunt prezentate in cifrele oficiale sunt de peste 600 de milioane de euro si ni se spune ca e o suma derizorie fata de… avantajele sistemului.

  Marea masa a populatiei nu intelege nimic din acest lucru. Dar asculta cuminte si aprobator stirile referitoare la singura rezolvare a cozilor de la ghisee si anume intrarea in vigoare a semnaturii electronice sau faptul ca, in sfarsit cu acest sistem vor fi putea fi verificate real si veniturile manelistilor sau ale mogulilor obraznici…

  Intelectualii insa, tinerii inteligenti ai acestei tari, profesionistii seriosi, medici, profesori, juristi, cadre militare, psihologi, agronomi etc., au obligatia,insa sa aiba o cu totul alta perspectiva si comprehensiune asupra celor ce se intampla si care ar trebui sa ia atitudine la locul lor de munca, la niveliul de decizie la care se afla.

  Culmea este ca toata lumea priveste cu neincredere si groaza acest proiect, dar… executa in continuare totul fara sa ia atitudine, sa puna intrebari sau sa caute solutii reale. De exemplu in Justitie acest proiect este implementat din 2005. Si totusi increderea justitiabililor este in continua scadere – pentru ca reforma se face cu oameni vii, nu cu papusi electronice. Sau medicul are nevoie de mai mult timp liber pentru a discuta efectiv cu pacientul nu, sa se ocupe de evidenta si de coordonare a legilor medicale, a listelor de medicamente, a formularelor si retetelor cu ceea ce schimba sistemul prea des…

  Asa s-a intamplat cu sistemul bancar, care a cunoscut de multi ani ce se va intampla si totusi au incurajat creditele prin politici atractive, creand in prezent un numar de 4,5 milioane de persoane, indatorate, fara posibilitatea achitarii ratelor si care sunt in pragul disperarii impreuna cu familiile lor.

  Acest experiment trist nu trebuie sa se mai repete. Asa ca, dragi oameni ai dreptului, functionari, responsabili ai institutiilor publice, tineri dotati ai acestei tari, luati exemplul Marii Britanii care a anulat, in vara aceasta proiectul Big Brother, pe motiv ca este prea costisitor si incalca libertatile civile.

  Aveti convingerea ca nu vor fi laptele si mierea promise, asa cum Nicolae Ceausescu nu a oferit acestei tari binele promis ci, oamenii stateau in frig, in foame, mureau bebelusii la maternitati pentru ca se lua curentul la incubatoare (parca e asa de actuala aceasta stire!).

  Am atentionat anul trecut, pe cand parea o utopie atentionarea mea, despre dictatura fara precedent care se pregateste. Iata ca acum este tot mai evident ca traim acest lucru.De ce este fara precedent? Pentru ca acum nu mai e de tipul dictaturii explicite de interzicere, cu inchisori, torturi si executii cum a fost odata, acum este de tip Matrix, ataca in principal la nivelul constiintei, a mentalului, a spiritualitatii profunde a omului, incatuseaza viata privata, te face robul unui sistem tehnologic, te inscrie intr-o baza de date devenind un simplu numar controlabil la orice pas.

  (Judecator Carmen Elena Paduraru, preluare de pe juridice.ro)

 52. @kosk. Dilema copacului = Rabbi Jacob:
  Daca ii pui unui jidan o intrebare atunci o sa-ti raspunda cu alta.
  – (evreul) Rabbi eu am o mie de intrebari pentru tine!
  – (Louis des Funes deghizat in rabin) Eu am doua mii pentru tine!

 53. Hiperboreeanul,

  Va recomand cartea Ieromonahului Serafim Rose: „Cartea Facerii, crearea lumii si omul inceputurilor” , Ed. Sophia.
  Cum este tare greau de procurat (nu s-a reeditat, din pacate), puteti gasi niste raspunsuri lamuritoare aici:
  http://cuvseraphimrose.wordpress.com/2009/03/02/cele-sase-zile-luate-pe-rand-facere-11/
  Cartea contine o foarte buna sinteza a scrierilor patristice despre subiectul care va preocupa, precum si comentarii lamuritoare ale autorului. Sfintii Parinti au scris luminati de Duhul Sfint.
  Luati seama de unde si de la cine va informati. Si demonii, siliti de Hristos, il marturiseau ca Fiu al lui Dumnezeu, ziceau deci Adevarul, dar satana tot tatal minciunii ramane. Toate aceste grupari new-age, yoga si mai stiu eu ce, nu stau in Adevar. Amesteca adevarul cu minciuna si iau ce le convine. Daca nu-l au pe Duhul Sfint, oare in ce duh „marturisesc” acestia??
  Sa va fie de folos!

 54. @Daciana. Singurele informatii reale si pe care pun baza este descoperirea scheletelor uriasilor. Este o informatie stiintifica, o descoperire arheologica si atat. Informatia a aparut si pe alte situri! Nu este noua dar acolo prezenta si de pe la noi. In treacat fie spus am avut rude care mi-au povestit ca In mina sapand in stanca au descoperit sine de cale ferata. Or mai fi fost si alte civilizatii iar istoria care ni se prezinta nu este musai cea reala sau nu ni se prezinta totul. Dupa descoperirea sinelor a venit secu si au boscorodit ce au boscorodit apoi au inchis zona si nu le-au mai dat voie sa foreze acolo. Gasesti despre schelete si in alta parte si putem doar presupune multe. Poate imi zici ceva despre „intuneric”!? Bun, de acord astia amesteca adevarul cu minciuna, da ala despre Dan Brown ce este adevar sau minciuna iar ce zic poate imitand pe sfintii parinti sau copiindu-i din diverse motive. aia pe care am pus-o din comentariile lor cred ca este o bucata de adevar. Si un prost sau un nebun poate spune un adevar si de ce sa-l neglijam daca este adevar, pentru ca vine de la un nebun nu inseamna ca devine minciuna. Nu am zis nimanui sa faca ca ei sau sa intre in gruparea lor – zic doar ca au nimerit-o. uite daca iti face diavolul o vizita si-ti spune sa citesti Evanghelia dupa Luca maine, ce faci, il asculti sau nu? Doar no sa-ti pui minile la urechi si nu o sa asculti ce spune ca-i diavolul, vrei nu vrei o sa auzi ce spune. Nu citim ce scrie cineva pentru ca-i ateu sau sectar? Citim. Altfel inchidem ochii si n-o sa citim niciodata Viata lui Iisus de Giovani Papini pentru ca se zice ca era ateu iar cartea a scris-o din mandrie personala, ca sa-si dovedeasca sie insusi ca poarte sa scrie o carte despre Iisus mai bine decat oricine. Dupa Biblie si dupa parerea mea este cea frumoasa, mai buna decat a lui Ernest Renan sau altor autori si sfinti parinti. De unde stie omul pe cine daruieste Dumnezeu cu har, treaba Lui daca daruieste pe un ateu. Din cate stiu treaba cu sfintii e cam omeneasca – lui Stefan cel Mare ii mai zicem si Sfant dar avem noi oare vre-o garantie ca Dumnezeu l-a primit in randul Sfintilor? Nu! Sfant este numai Bunul Dumnezeu – in rest nu avem garantii, sunt numai pareri omenesti chiar daca vin de la Biserica si ierarhii ei. Si pe cei care fac astazi profetii despre anticrist (pot fi si calugari cu darul vederii) ii amagesc multe naluciri si duhuri necurate – despre ziua maniei Domnului nu stie nici Fiul, asa ca cine are dreptate? Asa ca o istorie sau o povestire SF despre cea fost cu uriasii spre exemplu poate fi doar o privire a imaginatiei in trecut. Este doar o posibilitate, cat despre scopul ei nueste sa debusoleze crestinismul ca Dan Brown ci iudaismul. Fiind crestini intoarcem des obrazul celalat la toate mizeriile jidovesti – toleranta prost inteleasa fiind una din marile noastre slabiciuni. Existe si o carete despre asta – se numeste Noua Toleranta! Multumesc pentru cele scrise si iti recomand si eu o carte: Infruntarea jidovilor de Neofit Capsocalvitiu. Este singura carte arsa pe rug de biserica ortodoxa in intreaga ei istorie. Autorul este un evreu trecut la ortodoxie.

 55. @Daciana. Eu doar am intrebat cum se pun in accord cele din Cartea facerii cu stiinta – adica cu putina noatra cunostere stiintifica. Fii sigura ca am raspunsul! Sa nu intelegi ca-s asa de dobitoc ca unii incat sa pun stiinta pe un pidestal si sa ma inchin la ea. Nu! Amintirea ma poarta la opera unei „mari sciitoare” new age, pupila lui Pavel Corut – una Ileana Stan, fetita generalului Stan si pot sa-ti spun ca am ras cu lacrimi cand afirma ca si Corut chestia asta cu stiinta pus pe piedestal etc, etc si apoi spunea ca lumea ar trebui condusa de „un consiliu de genii alese in mod democratic”. Am ras pana m-au apucat crampele! Cum recunosti un geniu si cum sa alegi un geniu in mod democratic? O numesc pe autoare „geniu ales democratic” si o aleg geniu democratic, „o votez”, ha, ha, ha! Cred ca prostia este democratica si molipsitoare – sper sa nu se molipseasca vre-un blogger! Nimic nu-i mai democratic decat prostia! Na, iar am gasit o vorba de duh!

 56. Apropos de chestia cu cipul,
  Spun unii „sa dam Cezarului ceea ce este al Cezarului…” dar in spatele acestor cuvinte ne cer sa dam „Cezarului” ceea ce sub nici o forma NU este al „Cezarului”.
  Mai spun unii „sa te faci frate cu dracul pana treci puntea…” Asta pare viabila doar atata timp cat esti la inceputul puntii, cand ajungi la jumatate te vei trezi ca vei fi obligat sa-l iei si pe drac in carca iar cand ajungi la celalalt capat vei observa ca nu-l mai poti da jos…
  Care e morala? Daca vei face azi un compromis ce pare mic, maine vei fi in situatia de a face un compromis mult mai mare si la urmatorul pas unul inca si mai mare. Asta e o cale fara intoarcere. Daca o iei pe aceasta panta nu te vei mai putea opri, cu atat mai putin sa te intorci din drum.

 57. daca conteaza cu ceva, sunt f dezamagita de modul tau de gandire. adica vrei sa ardem cipul ca sa ne furam caciula? semnez ca primesc actul cu cip, dar ard cipoul. pai asta e solutia? conteaza ca am acceptat de buna voie pecetea satanei.
  da, acceptarea lor nu constituie lepadarea finala, dar lepadarea de Hristos tot inseamna. prin acceptarea lor ii accept lui satana pecetea. stiu ca e in acte, dar ma fac totusi ca nu. sau…incerc sa distrug. ce? pecetea satanei. daca ar fi asa de simplu… poti impusca demonii cu gloante? ii alungi cu raid?
  te rog sa iti reconsideri pozitia fata de asta. nu fii si tu, ca si altii, caldicel!!!!
  ori e da, ori e nu.
  ne lepadam de cele lumesti, luam crucea si il urmam pe Hristos sau nu. purgatoriul NU exista ( adica o a treia cale).
  atat! cu parere de rau! eu, insa ,sper sa te lumineze bunul Dumnezeu ca esti un ardelean simpatic si inteligent.Doamne-ajuta!

  • „caldicel”, ei ? De cand a devenit buletinul meu criteriul de judecare al credintei mele ? Tot ce fac, fac cu binecuvantare de la duhovnicul meu. Daca ti-as spune cine este, ai avea o maaare surpriza! Pecetea nu este in buletin si nici in carnetul de conducere, e pacat sa ne asumam o cruce inchipuita.

   Doamne ajuta!

 58. OPTIMISM. Si daca? si daca lucrurile se vor petrece altfel decit cum ne asteptam? Daca Romania intra in incapacitate de plata si va fi un haos incat …addio cipuri! Poate o fi gasit Dumnezeu 10 drepti pe la noi! Nu avem de unde sa stim! Daca se inneaca Basescu in seara asta cu wisky? Daca Boc se inneaca cu un mar? De ce? Pentru ca innoata acolo unde-i marul mai adanc! Englezii au spus pa si pu.. la revedere lui big brother, cica n-au bani de cheltuit pe prostii. Tocmai in asta consta farmecul pescuitului in ape tulburi, adica al vietii, ca nu stim sigur nimica. Daca Iisus vine la noi cum a venit Quetzalcoatl? Multi de daca! Odata l-am intrebat pe un ateu:
  – Bine tu zici ca Dumnezeu nu exista si daca ai dreptate e OK pentru amandoi pentru ca eu nu pierd nimica. Dar daca exista scumpule? Stii ce se va intampla? Cand vei ajunge pe lumea cealalta o s-o belesti la propriu (neacademic si neprotocolar dar pur si dur – si cu scuzele de rigoare pentru toti forumistii si posesorul blogului)! Asta se va intampla! Mai bine te impaci cu Dumnezeu si cu lumea pentru ca risti prea mult boule, si risti fara rost!

  • hiperboreene, uite că şi tu ai dat-o-n bară. cum mă, hai să credem DOAR ca să nu o belim pe lumea cealaltă dacă se întâmplă să fie adevărat ceea ce nu credem acum??? beton!!! (partea cea mai proastă e că sunt foarte mulţi dintre cei care se cred creştini până în cea mai mică moleculă şi care vin cu asemenea baliverne de propovăduitori convertitori).

  • de Basescu si Boc am mai spus … nu sunt ei problema ….

 59. @danutza. Just danutza – ai pus punctul pe I. Numai la yankei diavolul poate fi impuscat.

 60. eufrosin
  frate, duhovnicul tau e chiar duhovnic sau altceva?.. Auzi, cum suna: lighioane imbracate in rasa neagra =formula bolsevica de anii ’50. Deci „lighioanele in sutana” au Tainele valide cat timp nu sunt caterisiti de superiori si nu vor fi pentru ca nu au incalcat nici un canon, decizie sinodala, etc. Nu a fost anatema nici macar ereticul auto-declarat IPS Corneanu care sa impartasit cu eterodocsii si nu s-a cait, deci frate pe viitor evita termeni defaimatori la adresa cinului monahal. Din oricare Sf Manastire.

 61. Problema actelor cu cip trebuie abordată dintr-un unghi corect, trebuie privită prin prisma corectă, mai cu seamă cea a timpului, a vremurilor pe care le trăiește omenirea acum. Dacă însă lucrurile sunt privite într-o lumină distorsionată, sau sunt transpuse prin fazele ultime ale Apocalipsei, atunci avem toate șansele să ducem lucrurile în derizoriu și să ne irosim energiile în dispute sterile.
  Lupta cu forțele răului, care vor să ne piardă sufletele noastre, este una continuă. Să nu ne facem iluzii că satana și-a luat pauză de masă, sau a plecat în concediu. Chiar dacă nu trăim cele ce sunt scrise a se întâmpla în ultimele faze ale Apocalipsei, să fim atenți să nu pierdem sufletele noastre.
  Creștinul trebuie să știe azi cu ce se confruntă de fapt, altminteri va lupta cu morile de vânt, sau va fi pasiv și nu va lupta deloc. În ambele cazuri dușmanul satan se va bucura nespus de mult, pentru că a indus piste false, l-a făcut pe creștin să-și piardă vremea de pomană, iar el satan și-a făcut nestingherit lucrarea în continuare.
  Pentru că tot suntem la piste false induse de necuratul, trebuie să menționăm și pe cea propovăduită de mulți așa-ziși slujitori ai Domnului din ziua de azi, care ne sugerează să ne limităm numai la lupta împotriva propriilor păcate, iar în rest să fim doar surzi, muți și orbi, să nu vedem nimic din cele ce se întâmplă în jurul nostru. Mai cu seamă să nu vedem prostituția spirituală a înaltei ierarhii (cu excepțiile de rigoare, care nu fac decât să confirme regula), care a închinat deja cezarului cele ce sunt ale lui Dumnezeu, și care ierarhie vrea să tragă după ea în iad un neam întreg. Că dacă un orb călăuzește pe alt orb, de ce să nu cădem cu toții în prăpastie?
  Bine zicea Cuviosul Paisie Aghioritul: „Atunci când clericul se laicizează, devine împreună-lucrător cu diavolul”.
  Fiecare epocă din istoria creștinismului a avut trăsături specifice, distincte. A le discerne pe cele ale epocii trăite de noi, este crucial pentru mântuirea noastră și pentru supraviețuirea ca neam. Dacă în epoca primară lucrarea necuratului venea din exterior prin mari persecuții din partea stăpânilor vremii, acum s-a mutat la interior, în structurile Instituției Bisericii. Și aici se lucrează în mai multe direcții. Una este cea în care înalta ierarhie, însoțită de o bună parte din preoțime, dă cezarului ceea ce este al lui Dumnezeu, slujind necondiționat intereselor puterii lumești. Și știm cum este cu slujitul la doi stăpâni, în final vor sluji doar necuratului. Vor atrage mânia lui Dumnezeu asupra întregului popor. Pentru că asta vor face acum cei care și-au făcut din puterea lumească un chip cioplit și se închină lui.
  De ce nu intervine Dumnezeu Iisus Hristos și lasă să se petreacă asemenea lucruri în Biserica Lui? Tot Cuviosul Paisie Aghioritul ne oferă și răspunsul: Dumnezeu nu suflă în candela nimănui, oricât de ticălos ar fi acesta, îl lasă să rămână fără de untdelemn în candelă. Fiecare-și stinge propria candelă, irosindu-și untdelemnul prin natura faptelor sale. Ca să nu aibă nimeni ce zice în ziua Judecății.
  Acest lucru îmi pare valabil și la scara unui întreg popor. Și îmi mai pare mie că puterea politică din România, în complicitate cu mulți, extrem de mulți din Instituția BOR, cu mult spor aruncă untdelemnul din candela poporului român. Dacă nu sunt opriți la timp, candela, lumina poporului român se va stinge. Și eram chemați să dăm lumii o asemenea lumină …
  O altă direcție la care se lucrează cu spor, din fruntea Instituției BOR, este anihilarea conștiințelor, mai bine zis mancurtizarea lor. Tragi peste capul mancurtului ”creștin” gluga propriilor păcate și-l faci surd, mut și orb. Și în acest fel, cu un neam lipsit de conștiință poți face orice, îl poți transforma oricând într-un popor de sclavi, chiar îl poți închina lui satan, de vei voi. Și această lucrare a diavolului este una cu bătaie lungă, în perspectivă apocaliptică. Atunci când vor veni hristoși mincinoși și profeți mincinoși, care vor face semne mari și minuni mari, ca să-i piardă și pe cei aleși, conștiința creștinului trebuie să fie adormită, pentru ca nimeni să nu scape strânsorii diavolești.
  Vedeți, Dumnezeu nu aruncă omul așa direct în bătălia apocaliptică, nu-l lasă nepregătit. Vremurile pe care le trăim, deși sunt foarte departe în timp de cele apocaliptice, din anumite puncte de vedere le preînchipuie și le vor preînchipui pe acestea. Pentru ca omul să tragă învățăminte.
  Două direcții observ acum în spațiul ortodox românesc: fundamentalismul religios apocaliptic și pasivitatea, uneori indusă din cercurile puterii și ale înaltului cler bisericesc. Ambele sunt extrem de păguboase pentru neamul românesc. Nu mai explic acum de ce.
  Încă de la început observăm că diavolul a vrut să-l despartă pe om de Dumnezeu. S-a folosit de orice, chiar și de un simplu măr. Pe măsură ce timpul a trecut lucrurile au mai evoluat și s-au mai schimbat. Necuratul și-a făcut un semn din numere pe care-l aplică asemenea unei ștampile pe tot ce este al lui. Azi tehnologia îi permite să ne însemneze în acte, mâine ne va însemna pe mâna dreaptă și pe frunte, de-i vom permite. Dumnezeu ne-a avertizat prin Sf. Ioan în Apocalipsă că 666 este numărul lui satan. Nu contează ce vremuri trăim, nu contează că cele vestite de cap. 13 din Apocalipsă mai au cale lungă în a se materializa, numărul lui satan rămâne numărul lui satan și este la fel de pierzător în orice epocă am trăi. Dar noi nu suntem conștienți de acest lucru. Am lăsat ca produsele alimentare să ne fie însemnate prin codurile de bare cu semnul lui satan 666 și ne mai mirăm că boli precum cancerul au explodat în omenire și nu există tratament pentru aceste boli. Structura energetică subtilă a alimentelor a fost alterată, otrăvită, prin pecetluirea acestora cu semnul 666. Toate cărțile, toate bunurile noastre, am permis ca să fie însemnate cu 666 și ne mai mirăm de starea în care ajuns omenirea acum. Chiar și cărțile sfinte tipărite acum am lăsat să fie însemnate. Dar Dumnezeu respectă liberul arbitru, El nu suflă să stingă candela nimănui. Ne-o stingem singuri, încet, încet, dar sigur.
  Acum a venit rândul actelor de identitate, acum trebuie să însemnăm cu 666 numele noastre, primite la sfântul botez. Ca să știm ai cui suntem, ca să știm în grija cui ne-am dat.
  Și mai este un aspect aici, de luat în seamă. Se apropie o mare scadență pentru omenire și va fi o mare cernere. Și Dumnezeu, în marea Lui bunătate, lasă fiecare neam, fiecare țară și fiecare națiune să-și pună, de bună voie și nesilite de nimeni, pecetea distrugerii ce va să vină. Singure se vor însemna națiunile care s-au făcut vinovate de genocid, de crime împotriva umanității, precum și cele corupte până în măduva oaselor. Acest din urmă caz ne cuprinde și pe noi. Uitați-vă la nemți cât de grăbiți sunt să-și pună pe numele lor satanica ștampilă 666. Asta ca să fie siguri că nu vor pierde ”marea răsplată” ce le va veni în curând pentru crimele săvârșite împotriva umanității în două războaie mondiale. Untdelemnul din candela unor neamuri se apropie de sfârșit, s-ar putea ca unele să-l mai aibă doar în fitil.
  Îndemnul meu este unul singur: nu lăsați ca untdelemnul din candela neamului românesc să fie aruncat afară, căci multă lumină este chemat să dea omenirii acest neam până la sfârșitul veacurilor.
  Dumnezeu Iisus Hristos și Maica Domnului să ne ajute!
  PS Să mulțumim lui Dumnezeu pentru acești mari Duhovnici pe care i-a dăruit neamului românesc și care încă îi mai avem printre noi. Ei au tras un semnal de alarmă. Au fost și unele probleme și unele neînțelegeri, dar trebuie să trecem peste acestea. Nu cu mintea, ci în primul rând cu inima trebuie să te apropii de un mare Duhovnic.
  Dar în primul rând trebuie să le mulțumim pentru tot ce au făcut și fac pentru credință și pentru neam.
  http://oameni-si-demoni.blogspot.com/2010/08/iarta-ma-parinte.html Într-adevăr, iartă-ne Părinte!

  • Omule care iubesti dreptatea, vezi ca iti scapa totusi cate ceva.

   Spui: „Două direcții observ acum în spațiul ortodox românesc: fundamentalismul religios apocaliptic și pasivitatea, uneori indusă din cercurile puterii și ale înaltului cler bisericesc.

   Iara eu iti spun ca exista si credinciosi care se afla destul de bine infipti pre calea de mijloc si carele, concentrati fiind pre lupta cu propiile pacate, nu-s nicidecum „caldicei”. Si carele – culmea – inteleg sa isi faca si datoria fata de Dumnezeu si fata de aproapele, in tot ceasul si acolo unde sunt.

   Cei care in tot ceea ce sustin aduc iara si iara in discutie pre marii nostri duhovnici, o fac numai pentru a-i folosi pe post de „argumente” intru indreptatirea lor personala. Daca scrutezi adanc orizontul lor duhovnicesc iti dai seama – in fapt – cam cat de mult ii apreciaza, ii respecta si ii iubesc acestia pre marii duhovnici. Adica mai deloc.

   Subliniezi, citandu-l pe Parintele Paisie: Bine zicea Cuviosul Paisie Aghioritul: „Atunci când clericul se laicizează, devine împreună-lucrător cu diavolul”.

   Pai bine zicea Parintele, dara dumneata de ce ii vezi numa pe ierarhii BOR in postura asta iara pre acei calugari „cibernetici” de la Petru Voda ii treci cu vederea. De altfel, am observat scaparea asta la mai toata lumea. Nimeni nu si pune intrebarea urmatoare: ca monah – retras in monastire tocma ca sa iesi cu totul din lume si sa te dedici rugaciunii si ascultarii – cum ii posibil sa deschizi tu insuti usa lumii – cu toate ale sale – conectandu-ti chilia la Internet??? Si cum poti sa o faci in ciuda a ceea ce iti spune Batranul Staret? Deci tu te duci in monastire dara ascultare nu faci, din lume nu te retragi! Si atunci, cu cine lucri oare impreuna? Cu Dumnezeu sau cu vrajmasu?

   Fa diferenta, frate, intre Batran si acei ucenici (care is numa o parte din obste ci nu toti), ca nime nu il ataca pe Batran ci cei care spun ceea ce vad o fac aratandu-i pre aceia ce sunt ca sherpii strecurati langa inima Batranului, asteptand momentele prielnice ca sa muste.

   O alta lovitura subtila in care sunt folositi Marii Duhovnici ii cea in legatura dintre crestin si duhovnicul sau. Am tot vazut-o aplicata cu obstinatiune. Ma mir ca lucrurile astea – esentiale, totusi – iti scapa vederii, altfel atat de patrunzatoare. Si ca sa intelegi mai mult despre legatura aceasta intre crestin si duhovnic, cauta rogu-te de ceteste ce spune Sfantul Siluan Athonitul despre duhovnic. Ia de vezi.

   As putea sa ti spui mult mai multe dara acu’ nu e timpul si nici locul.

   Vezi matale ca si lucrurile care, la o cercetare mai atenta, nu au „substanta” – repetate de zeci, sute si mii de ori, ti se impregneaza in creier si le preiei mai apoi foarte usor drept bune.
   Un exemplu este si „marul” pre care il pomenesti pe undeva prin comentariul matale. Cauta dara in Cartea Facerii si ia marul de unde nu-i.

 62. Robia babilonica?
  E rezultatl pacatului.

  Si pacatul nu se biruieste cu buletinul, adica cu opozitia fata de el.

  Dar ce sa-i faci, mesajul cu lupta impotriva pacatului e perimat, nu mai misca pe nimeni, oamenii au nevoie sa auda de masoni, coduri de bare, cipusoare, diavolul retehnologizat, lupa antibuletin, marturisitori de Internet si mucenici virtuali etc.

  Asa-i ca-i mai interesant?
  „exciting”, vorba americanului..

 63. cata porcarie vad aiaci …. cipurile nu sant bune in nici un document mai …. parca va ia valul …. mai puteti fi oameni ???

 64. O ipoteza foarte interesanta este urmatoarea: razboinicii anti-chip te invata sa lupti anti-chip,anti sistem,anti evrei…Dumnezeu ne invata sa lupta impotriva pacatului…poate fi o aburire a oamenilor ca daca lupta si nu accepta chip-ul se vor mantui…deci e usor de inteles diversiunea…pornesti de la un lucru adevarat chip-urile biometrice un rau si indemni oamenii sa lupte impotriva lor,misiune de ajuns pentru mantuire….scena politica ne-a dat o lectie celor care au fost atenti..base la inceput ne-a promis ca va fi bine…apoi a inceput sa se lupte cu „mogulii” cu Tariceanu si-a construit dusmani imaginari….apoi a inceput sa dea vina pe oricine si mai apoi sa prigoneasca,sa jigneasca,sa taie salarii si altele din drepturile oamenilor…..pana au inceput sa-i apara bube. „2. Şi s-a dus cel dintâi şi a vărsat cupa lui pe pământ. Şi o bubă rea şi ucigătoare s-a ivit pe oamenii care aveau semnul fiarei şi care se închinau chipului fiarei. „

  • pai daca Tariceanu dona 30 % din avere si restul TB nu mai avea pe cine sa prigoneasca deci ….. raul vine din multimea celor cu coltii in gatul poporului nu de la TB ….. trezireaaaaaaaaa

   • Te fascineaza si pe tine TB? io scriam despre intamplari cum actioneaza al rau tu vii cu alte probleme. Sincer mie nu-mi trebuie niciun ban din averea cuiva sa si-o pastreze iar daca el considera ca trebuie sa o imparta decizia ii apartine

  • Cine a zis ca daca nu iei cip-ul te-ai dus in Rai? Mai degraba, daca l-ai luat, ai o probabilitate… alta decat cea presupusa ca fiind dorita. Doamne ajuta!

 65. Eufrosin,

  stai tu linisit ca nici tehnologia nu-ti poate citit gandurile mai mult decat o poate face diavolul.

  Tot ce este material e cu o treapta mai jos de lumea spirituala, iar diavolul este prin natura lui o fiinta spirituala, cu acces si posibilitati la care tehnica poate in cel mai fericit caz sa viseze.

 66. http://www.ioanguradeaur.ro/423/despre-diavol/
  nu ti-ar strica nici tie performere, sa citesti si pe urma vino cu argumente civice solide anti-„cipusoare” nu cu vrajeli sofistice si discutii circulare. Doar acesta e topicul, pacatele fiecaruia nu/s subiect de clevetire pe net.

 67. @razvratit. Nu domnule, doar sunt pus si pe glume, nu vezi ca am folosit un limbaj prea murdar. Asta am pus-o asa ca distractie desi problemele sunt serioase. E o cadere controlata din care ma pot ridica rapid – adica sa iau inderizoriu o problema. Uite o chestie serioasa; unii internauti vad crstinismul ca pe o competitie intre oameni, adica_stai ca eu sunt mai crestin ca tine si vezi ca nu te picepi la aia sau eu stiu mai multe ca tine, eu ma bat cu dracul in fiecare zi si castig, imi zici tu mie, te fac la capitolul crestinism…….etc, etc.

  • bine, domnule, viitorul va demonstra sau infirma cele scrise de tine aici. sper că nu e vorba de o „cădere“, oricât de controlată o fi, ci mai degrabă, aşa cum ai spus şi tu, un spirit de glumă.

   uite o chestie şi mai serioasă: nu doar internauţii văd creştinismul ca pe o competiţie, ci şi cei din jurul nostru care nu au sau petrec mai puţin timp pe internet.

 68. @razvratit. Just, nu te contrazic. Predictiile astea le-am facut in gluma ca raspuns la unele predictii prea negativiste si apocaliptice. Variantele de viitor sunt deschise oricaror posibilitati. Lumea poate sa mearga dupa un „scenariu de viitor” pe care nu l-a prezis sau la care nu se asteapta nimeni. Pescuim doar……viitorul, si nu stim ce vom prinde. Asta vreau sa zic.

 69. @Hiperboreeanul: aşa e. stăm cu undiţa în ape tulburi aşteptând să prindem ceea ce ne-am pus în cap atunci când am plecat la pescuit.

  cât despre viitor… dacă eşti închistat şi crezi doar un anumit lucru, sunt şanse mari să o iei razna 😉

 70. @razvratit. Ai zis-o mai frumos, mai bine si mai plastic ca mine! Felicitari!

  • @Hiperboreeanul: mulţumesc de felicitare, însă eu văd aceste lucruri ca ceva normal, logic, simplu şi de bun simţ.

   oamenii ar trebui să iasă din cutia în care sau băgat singuri, altfel se vor scufunda le venirea următoarei furtuni.

   zicea cineva, antiignorantul parcă, bine că românii au ajuns biete fiinţe umblătoare, incapabile de ripostă reală în cazul unui atac de orice natură, chair dacă ar sufla o pală de vânt. iar asta pentru că, pe lângă hrana vai steaua ei pe care o îndeasă ca nesătuii în ei, s-au băgast şi în tot soiul de cutiuţe imaginare din care nu vor să iasă neam.

   uită-te ce se întâmplă în ţară. cum îşi bat cazarii joc de ea. uită-te la jigodiile care ne vând pentur un pumn de galbeni fără valoare. uită-te la valoarea galbenilor fără valoare. uită-te la atâţia oameni care încep să se încline în faţa vântului.

   românul a pus în aplicare un proverb pe care l-a înţeles greşit: capul plecat, sabia nu-l taie. şi uite-aşa, vom rămâne mereu cu capul aplecat, de teamă să nu cumva să ne taie sabia gâtul.

   hai să mai spun ceva, că tot începui să aberez: marea majoritate a creştinilor sunt nişte ipocriţi. şi am să spun şi din ce punct de vedere spun asta. marea lor majoritate se consideră adevăraţi credincioşi (chiar dacă sunt mulţi care se dau loviţi pe diferite bloguri, în adâncul sufletului se consideră cei mai creidncioşi dintre cei mai credincioşi). bun. ei se consideră îndreptăţiţi la popularea raiului după moarte. dar când e vorba să moară pentu credinţa lor, ca să nu zic pentru neamul lor, se codesc. stau şi se uită la cei de lângă ei, încep cu „am familie de ţinut“, etc. pe scurt: le e frică de moarte. asta, deşi mai toţi îl dau exemplu pe Brâncoveanu.

   nu am să stau acum să explic şi toate motivele pentu care fac asta, am să spun doar unul dintre ele, care mie mi se pare cel mai important: lipsa credinţei. aceştia nu cred cu adevărat în ceea ce pretind ei că cred.

 71. @ Alin-7
  Mărul este o reprezentare plastică a fructului oprit, iar eu tocmai o asemenea exprimare plastică am urmărit. Ceea ce am vrut să spun este că omul a fost înșelat de către diavol folosindu-se de ceva vizibil, palpabil, de ceva ce chiar Dumnezeu i-l arătase ca fiind aducător de moarte. Cu atât mai mult în ziua de azi, omul poate fi înșelat de către necuratul, cu lucruri invizibile, ascunse în format electronic.

  Nu socoți oare, că cei ce sunt în fruntea trebii, în fruntea Instituției BOR, sunt cu mult mai vizibili decât călugării de rând de prin mânăstiri? Și nu socoți domnia ta că aceștia ar trebui să fie prin exemplul personal un ghid, un far călăuzitor și pentru simplii călugări din mânăstiri? Ce exemplu oferă aceștia, dacă marea lor majoritate nici măcar cu ei înșiși nu sunt în stare să facă o elementară lucrare duhovnicească? Singura lucrare ce sunt în stare a o face este cea cu banul și puterea, cu masoneria și cu ecumenismul și mai cu seamă cu slujirea necondiționată a puterii politice. Că dacă mâine dracul ar fi ales în fruntea țării, imediat acestuia i s-ar și închina.
  Și că tot eram la Cuviosul Paisie Aghioritul, iată ce zicea el:
  „Lucrarea duhovniceasca in noi insine este lucrare nezgomotoasa in aproapele, pentru ca pilda vorbeste, si atunci oamenii imita binele pe care il vad si se indreapta. Daca noi nu dobandim bogatie duhovniceasca spre a ne putea intretine din dobanzile duhovnicesti, atunci cand vom lucra in dar pentru ceilalti vom fi cei mai nefericiti si vrednici de mila. …pentru ca lucrarea tainica are insusirea de a predica tainic cuvantul lui Dumnezeu in sufletele oamenilor. Omul harismatic al lui Dumnezeu transmite harul dumnezeiesc si preschimba pe oamenii trupesti. Ii elibereaza din robia patimilor si-i apropie, in felul acesta, de Dumnezeu si se mantuiesc.”
  Așadar pilda vorbește. Iar o vorbă sănătoasă românească spune că peștele de la cap se împuțește. La noi pute rău de tot, de mișcă nasul la o țară întreagă. Degeaba dau răspândacii patriarhali cu parfum pe diverse pagini de pe Internet.
  Lucrarea satanică de distrugere a Ortodoxiei chiar de la vârf, trebuie mascată dând vina pe acarul Păun din vreo mânăstire, care s-ar învârti nu știu cum în jurul unui mare duhovnic. S-a învârtit în sens invers acelor de ceasornic în jurul Părintelui Iustin și este pe cale să deraieze trenul BOR.
  Se întreba un alt cunoscut și respectat Părinte: „Se vorbeste mereu de Ortodoxie, suntem ortodocsi, dar ce fel de ortodoxie? Ecumenica? Satanica?” Să-l întrebăm pe cel ce s-a intitulat sanctitatea sa, adică pe ss Ciobotea, despre ce fel de ortodoxie este vorba. Este adevărat că actualul patriarh a reciclat în sutană maeștri ai diversiunii ce au activat în fosta securitate, dar ei nu mai prostesc pe nimeni. Oamenii văd, călugării văd, preoții, care încă mai slujesc lui Dumnezeu, văd și ei. Iar ascultarea se face în dreapta credință, nu în uneltele și în slujitorii lui satan.
  Și când lupii îmbrăcați în blană de oaie, din fruntea BOR, îmi spun mie că actele cu cip sunt bune, atunci pot să fiu sigur, sută la sută că lucrurile stau exact invers.
  Părintele care punea întrebarea de mai sus, și în care credincioșii văd un om al lui Dumnezeu, nu un impostor, mai spunea: „Problema e ca cipurile nu cer cele ale Cezarului, ci pe cele ale lui Dumnezeu. E un buletin cu cip, nu? Ce inseamna buletin cu cip? Identitatea ta, nu? A cui? A lui 666, nu? Atunci, ce-am facut eu? M-am lepadat de Hristos.”
  Păi asta vor să și facem, să ne lepădăm de Hristos, pentru că mare parte dintre ierarhi, slujind lui mamona, slujind masoneriei și ecumenismului, de multă vreme s-au lepădat ei de Hristos. Așa că actele cu cip pentru ei sunt foarte bune și ne îndeamnă să le luăm cu toată încrederea. Este firesc, nu?
  Auzi: lucrurile nu au ”substanță”!!! Eu zic: ele au, și încă una adâncă, întunecată, drăcească.

  Vorbim de Internet ca de lucrul dracului, pe care și l-au tras unii călugări neascultători prin chilii. Dar văd că și unii de pe la Antim, chiar de sub nasul patriarhului, au pagină pe internet. De unde o administrează, se duc la sală? Chiar și cei de la Patriarhie și-au tras lucrul dracului în casă, pentru că și ei au pagină oficială. Unii dintre ei în frunte cu șeful lor, nu sunt tot călugări?

  Iar în ceea ce privește legătura creștin – duhovnic, lovitura de moarte au dat-o cei care au făcut din nobila misiune a preoției un loc pentru toți nechemații, de care oamenii fug, pentru că văzându-le caracterul, nu au nici un fel de încredere în ei. Se continuă și azi, mai rău ca în vremea comunismului, distrugerea învățământului teologic, precum și selecția inversă practicată atunci, tocmai cu scopul de a compromite Biserica Ortodoxă în ochii omului de rând. Și lucrul acesta se face de la vârf, nu dintr-o mânăstire dintr-un colț de țară. Nu mai aducem în discuție simonia generalizată în toată țara. Că dacă vrei să ajungi preot trebuie să cotizezi cu zecile de mii de euro în buzunarele ”stăpânului locului”.
  Multe ți-aș mai spune acum, dar nu mai avem vreme.

  • ajungem sa vedem satanele si in BOR … adevarul doare … au retele de satanizare bine puse la punct … dar multi romani nu dorm … nu o sa am liniste pana nu vad cum se va face curatenie in BOR sa fie toti uniti si impotriva ecumenismului in RO … pic eu vin altii si tot asa … nu ne sperie niste sclavi ai BANULUI ….

   • Spurcăciunea nu va avea viață lungă.
    Vremea-i aproape. Dar nu este, așa cum vestesc unii, sfârșitul. Trebuie luptat pentru credință și pentru țară, căci osteneala nu va fi în zadar. De ne vom trezi mai mulți, cu atât mai bine.

  • Omule ce iubesti dreptatea, uite cu asa om m-as bucura sa discut pentru ca in cele din urma probabil ne-am lamuri cum de fapt vedem acelasi lucruri dara nu prin aceeasi ochi. Poate asta ar trebui s-o inteleaga mai multi.

   Cat despre vreme, ii vreme. Pentru pocainta intotdeauna ii vreme pentru ca Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului.

   Acum, spui matale: Pentru că tot suntem la piste false induse de necuratul, trebuie să menționăm și pe cea propovăduită de mulți așa-ziși slujitori ai Domnului din ziua de azi, care ne sugerează să ne limităm numai la lupta împotriva propriilor păcate, iar în rest să fim doar surzi, muți și orbi, să nu vedem nimic din cele ce se întâmplă în jurul nostru. Mai cu seamă să nu vedem prostituția spirituală a înaltei ierarhii (cu excepțiile de rigoare, care nu fac decât să confirme regula), care a închinat deja cezarului cele ce sunt ale lui Dumnezeu, și care ierarhie vrea să tragă după ea în iad un neam întreg. Că dacă un orb călăuzește pe alt orb, de ce să nu cădem cu toții în prăpastie?

   Am mai intalnit acest punct de vedere, folosit abil de fratele Vasile (Sacsiv) la el pe blog pentru a-si indreptati purtarile si a lovi in altii.
   Insa el, ca si altii, pune carul inaintea boilor. Concentrarea trebui sa fie intotdeauna pe pocainta, pe lupta cu propriile pacate.
   [ca daca nu e asa, si asta se vede clar precum cristalul la fratele cu pricina, atunci ne apucam – cu ravna mare – sa ii invatam pre altii in timp ce noi suntem inca robi propriilor patimi si astfel se ajunge sigur la ceea ce mentionai si dumneata in incheiere frazei citate de mine aci: un orb calauzindu-i pre alti orbi]

   De ce pocainta si iarasi pocainta? Simplu, omule ce iubesti dreptatea, foarte simplu. Pentru ca numai prin pocainta dobandesti smerenia. Fara smerenie, esti complet expus ispitelor: si la cele de-a stanga dar, mai ales, la cele de-a dreapta. Iara asta e atat de vizibil la cei implicati in toata zarva asta „cipuitoare”, fie ei de la P-V, fie din alte parti.
   Danion e un exemplu. A iesit in arena cand inca nu era pregatit, nu-si construise zidul imprejurul cetatii. Plin de ranva, a scris zeci de carti, a sustinut sute de conferinte, a devenit toba de teologie dar in sens carturaresc. Apoi, ani mai tarziu vedem in adevar, roadele. Nu le mai mentionez aci.
   Daca zarva asta cipuitoare s-ar opri macar o clipa atunci poate ar fi timp pentru a se observa si a se socoti si cele ce se intampla cu multi ierarhi. Dara harmalaia nu se opreste si poate e si asta un motiv pentru care nu se opreste. Dara nu’i a meu a sti.

   Revenind la pocainta si am sa scurtez expunerea.
   Pocainta >>> Smerenie.
   Iara numai unde ii smerenie, Duhul Sfant gaseste o inima zdrobita si duh umilit…o inima pre carele poate a o zidi din nou.
   Iara Duhul va va invata pre voi TOATE!
   TOATE, prietene. Acesta este cuvantul Domnului. Promisiunea Sa.

   Dar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, Acela vă va învăţa toate şi vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu.

   Scopul vietii sa va fie dara dobandirea Duhului Sfant. De Adevar fiind aparat, de cine ma voi infricosa?

   1. Domnul este luminarea mea şi mântuirea mea; de cine mă voi teme?
   2. Domnul este apărătorul vieţii mele; de cine mă voi înfricoşa
   ?
   3. Când se vor apropia de mine cei ce îmi fac rău, ca să mănânce trupul meu;
   4. Cei ce mă necăjesc şi vrăjmaşii mei, aceia au slăbit şi au căzut.
   5. De s-ar rîndui împotriva mea oştire, nu se va înfricoşa inima mea.
   6. De s-ar ridica împotriva mea război, eu în El nădăjduiesc.
   7. Una am cerut de la Domnul, pe aceasta o voi căuta: să locuiesc în casa Domnului în toate zilele vieţii mele,
   8. Ca să văd frumuseţea Domnului şi să cercetez locaşul Lui.
   9. Că Domnul m-a ascuns în cortul Lui în ziua necazurilor mele; m-a acoperit în locul cel ascuns al cortului Lui;
   10. Pe piatră m-a înălţat. Şi acum iată, a înălţat capul meu peste vrăjmaşii mei.
   11. Înconjurat-am şi am jertfit în cortul Lui jertfă de laudă. Îl voi lăuda şi voi cânta Domnului.
   12. Auzi, Doamne, glasul meu cu care am strigat; miluieşte-mă şi mă ascultă.
   13. Ţie a zis inima mea: Pe Domnul voi căuta. Te-a căutat faţa mea; faţa Ta, Doamne, voi căuta.
   14. Să nu-ţi întorci faţa Ta de la mine şi să nu Te abaţi întru mânie de la robul Tău;
   15. Ajutorul meu fii, să nu mă lepezi pe mine şi să nu mă laşi, Dumnezeule, Mântuitorul meu.
   16. Că tatăl meu şi mama mea m-au părăsit, dar Domnul m-a luat.
   17. Lege pune-mi mie, Doamne, în calea Ta şi mă îndreptează pe cărarea dreaptă, din pricina vrăjmaşilor mei.
   18. Nu mă da pe mine pe mâna celor ce mă necăjesc, că s-au ridicat împotriva mea martori nedrepţi şi nedreptatea a minţit sieşi.
   19. Cred că voi vedea bunătăţile Domnului, în pământul celor vii.
   20. Aşteaptă pe Domnul, îmbărbătează-te şi să se întărească inima ta şi aşteaptă pe Domnul.

   Iertare si Sa va largeasca Domnul inimile.

   • Si as mai nota un lucru:
    toti sunt infricosati ca daca iau actele, se leapada sau ajung la lepadare. Dara in acelasi timp, nu sunt siguri de nimic, nu se poate afirma cu certitudine cand incepe si unde se termina, cand e ii ceasul lepadarii.
    Si atunci se leaga disperati de Marii Duhovnici. Dar se leaga din cauza fricii!

    Curatati si largiti inimile voastre ca numa cei cu inima buna vor reusi…nu bravati in ochii lumii ci rusinati-va si smeriti-va si alergati ca prin pocainta sa dobanditi Duhul, fratilor; iara in Duh fiind, cum sa te lepezi?

 72. 1. in cazul in care-ti blochezi singur roata, cei care se ocupa cu blocarile nu-si dau seama? ei nu mai tin minte ce-au blocat si ce nu in zona respectiva?

  2. daca-ti distrugi cipul din acte si calatoresti in vreo tara blestemata din vest iar politaii nu-ti pot citi cipul cred ca te aresteaza pe loc(la cat de bine sunt vazuti romanii)! iar in sua cred ca risti sa fii impuscat!

  3. chiar daca ti-ai distrus cipul, amprentele raman la ei iar daca esti o persoana „care faci probleme” pot sa-ti planteze amprentele pe unde vor ei…

  4. eu zic sa intarziem cat de mult putem aceste acte biometrice dar prin actiuni(si motive) civice. pt inceput grupuri mari de oameni(de cate 3-4 sute) dau in judecata statul si apoi mai vedem…

  • Se vede ca le-a mers fara probleme, stii mentalitata lucratorului la primarie: decat sa mai verifice ce si cum, trece mai departe..

   Nu cred ca te va aresta nimeni daca nu-ti poate citi cardul, caci nu exista temei legal pt. asta. Poti intampina oarece greutati, dar nu te omoara nimeni.
   De acord, trebuiesc opuse din rasputeri, dar lasand argumentele religioase afara din ecuatie.

 73. http://www.psaltirea.com Pt ca sunt intru totul de acord cu ideea ca, mai mult ca orice, rugaciunea e solutia. Celor care au citit si „Diavolul e politic corect” a Pr Savatie Bastovoi, le amintesc de preotul comunitatii de crestini de acolo, care nu lupta strigand pe strazi, ci smerit, in rugaciune si Sf Liturghie. iar rezzultatele erau uimitoare.
  Asa , ca alternativa, incercati http://www.psaltirea. com. E o lucrare care se desfasoara cu binecuvantarea Pr. iustin Parvu, de la Petru Voda. drept dovada, e atasat si filmuletul in care Sfintia sa dadea binecuvantarea (pt cei mai sceptici sau neincrezatori).

  Ganduri bune!

  • Bianca, serverul de la adresa indicata de tine nu raspunde la apel, prin urmare nu se incarca absolut nimic.

   O fi si aista frun semn… 🙂

  • Bineinteles dar numai daca inchinarea inaintea tehnologiei si rugaciunea catre aceasta nu este cumva mai intensa… cu scuza ca e musai sa fim moderni iar psalmii sun pentru unii niste relicve „invechite” si „tocite”. Parca un cip sclipitor ar fi chipurile mai palpabil ca solutie la problemele omenirii…
   Fiecare crestin ar trebui sa se opreasca pentru o clipa si sa-si puna intrebarea: „Incotro?” Da aceasta e intrebarea. Unde ne duce aceasta isterica evolutie a masinii cu pretul incontestabil al degenerarii fiiintei umane?

   • inchinarea nu e la nicio gaselnita a tehnologiei moderne… eu am propus sa va uitati pe site-ul respectiv, si …daca o faceati inainte sa acuzati, puteati observa ca nu e decat un mijloc de a aduna niste oameni de buna credinta, nu slaveste nimeni lumea world wide web-ului… il folosesc in scopuri nobile…asa cum facem fiecare…cel putin, cei care ne straduim sa avem sau sa dobandim discernamant atunci cand deschidem PC-ul… pericolul extremelor este ascuns oriunde, important este fondul fiecaruia, sa-mi fie cu iertare..
    Bucurie!

    • 🙂 M-ai inteles gresit. Nu despre tine vorbeam ci despre unii dintre cei carora te adresezi. Of! Limba romana bat’o vina…

 74. da..iertare…semnul clar e ca nu sunt eu atenta cand scriu,,,…m-a luat gura/tasta pe dinainte 🙂
  …iertare iertare…..

 75. @ Alin-7

  Ziceți: „Iara Duhul va va invata pre voi TOATE! TOATE, prietene. Acesta este cuvantul Domnului. Promisiunea Sa.” Chiar toate? Chiar și atunci când va fi „ceasul lepadarii”, cel descris în cap. 13 din Apocalipsă, vom ști? Pentru că scris este: “Iar de ziua şi ceasul acesta nimeni nu ştie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl“ (Mt. 24, 36).
  Spuneți: „Concentrarea trebuie sa fie intotdeauna pe pocainta, pe lupta cu propriile pacate.” Adevărat, dar trebuie să vedem și ce se petrece în jurul nostru. Pentru că zice: „Ca fii ai luminii să umblați – pentru că roada luminii este în orice bunătate, dreptate și adevăr – ,osebind ce este bine plăcut Domnului.
  Și nu fiți părtași la faptele cele neroditoare ale întunericului, ci mai degrabă osândiți-le fățiș; căci pe cele ce le fac ei întru ascuns, rușine este chiar a le spune.
  Dar toate cele osândite fățiș sunt vădite de lumină, căci tot ceea ce-i vădit e lumină.
  De aceea zice: deșteaptă-te tu, cel ce dormi, scoală-te din morți și-asupra ta va lumina Hristos.” (Ef. 5, 8-14)
  Și mai ziceți: „rusinati-va si smeriti-va si alergati ca prin pocainta sa dobanditi Duhul, fratilor; iara in Duh fiind, cum sa te lepezi?” Asta s-ar putea să spună și slujitorii Bisericii în vremea din urmă, atunci când oamenii vor fi obligați să-și pună 666 pe mână, sau pe frunte. Pocăiți-vă, că dacă sunteți smeriți este și Duhul cu voi, iar dacă este Duhul cu voi n-are importanță dacă luați pecetea. Numai că o să fugă Duhul de la noi, imediat ce vom lua 666. Pentru că Duhul Sfânt, care a grăit prin gura Sf. Apostol Ioan ne-a avertizat deja în ceea ce privește 666. Iar Dumnezeu respectă liberul arbitru. Acolo unde deja ne-a avertizat, ne lasă să alegem singuri. Examenul acesta îl dăm singuri, fără ajutor de la Duhul, pentru că Duhul deja ne-a spus ce să facem, iar El vrea să vadă acum dacă noi ascultăm, sau nu ascultăm de Dumnezeu. Dacă vom asculta și nu vom lua pecetea, Duhul va rămâne cu noi și ne va întări pentru a înfrunta vremurile din urmă, dacă nu, va fi vai și amar de sufletele noastre. De ale celor care vor trăi atunci în vremurile din urmă. Chiar dacă acele vremuri sunt departe, numărul lui satan 666 este același și astăzi și mâine și în vremurile descrise în cap.13 din Apocalipsă. Cu acest număr ne-a însemnat alimentele și bunurile de consum, iar acum vrea să îl pună și pe numele noastre de botez.
  Putem să ne consolăm că nu este acum pecetluirea finală și să-l lăsăm pe necuratul să-și pună 666 pe numele nostru din acte, dar eu spun că nu va fi bine, nici pentru țara care va adopta acest sistem și nici pentru cetățenii care vor accepta așa ceva. Va fi un dezastru. Vom trăi și vom vedea cine a avut dreptate.
  Iar Duhul Sfânt va fugi de la cel ce-și va asocia numele de botez cu numărul lui satan 666, oricât de pocăit și de smerit va fi acesta, mama smereniei de-o va atinge și tot va fugi de la el.
  Această zarvă cu cipurile, precum o numiți, a avut și părțile ei bune, pentru că i-am putut cunoaște pe unii oameni mai bine, inclusiv pe ierarhi. Blănile de oaie au căzut cu această ocazie și i-am putut admira în toată ”splendoarea” lor de lupi.
  Am văzut ce este și de capul lui Danion, pentru că el a aruncat, cu o nerușinare fără de margini, bomba calendarului în Postul Mare, tocmai pentru a deturna atenția de la problema cipurilor și de la atitudinea extrem de rușinoasă a ierarhilor în această problemă. Serviciile patriarhiei, care a permis accesul cărților sale în pangare și magazine bisericești, trebuiau plătite. Chiar dacă actele biometrice încălcau doar niște libertăți cetățenești și tot trebuiau să spună nu. Au arătat că exact în cot îi doare de turma ce sunt puși s-o păstorească, îi interesează doar mulsul.
  Am văzut și o altă față a reeducării în stil Pitești. De data aceasta este o reeducare apocaliptică, iar în rolul lui Țurcanu îl avem pe saccsiv. Toți cei care nu admit că trăim faza finală a Apocalipsei și că sfârșitul este aproape, trebuie demascați și reeducați. Mi-a făcut și mie ”dimascarea” pe blogul său. L-am iertat. Dar pentru ceea ce face acum la http://saccsiv.wordpress.com/2010/09/02/monahia-siluana-vlad-cam-pro-acte-cu-cip-pro-fatima-si-%e2%80%9esfanta%e2%80%9d-tereza-si-cam-prea-apropriata-de-habaucul-serafim-pantea-cel-ce-l-numea-pe-parintele-iustin-parvu-%e2%80%9esatana/ , nu-l mai iert.
  Va să zică îi face ”dimascarea” maicii Siluana. Rar îți este dat să întâlnești un om cu un suflet așa de nobil și de o așa delicatețe, precum maica Siluana. Și a chemat-o Dumnezeu la o misiune cu adevărat nobilă, pentru că mii de tineri a adunat din rătăcirile lor și i-a adus la Domnul. Unii dintre ei s-ar fi sinucis, alții ar fi ajuns în brațele drogurilor și ale prostituției. Și vine acest cioban apocaliptic ce-și zice saccsiv și începe să arunce cu pietre. Îi spun de pe acum că-l va bate Dumnezeu. Mai și afirmă că în ceea ce face, are susținerea și consilierea unui duhovnic. Eu zic: este vai de capul și al acestuia din urmă. De fapt nu este nimic de capul lui.
  Saccsiv, jos labele tale de cioban apocaliptic, de pe maica Siluana!
  Saccsiv ești jalnic. De fapt cel mai bine i s-ar potrivi numele Saccsiv – laxativ apocaliptic.
  Să-mi fie cu iertare aceste ultime cuvinte, dar nu accept ca un mârlan să batjocorească un om al lui Dumnezeu.

 76. „În veacul al VIII-lea al erei creştine a fost, printre altele, o mare luptã pentru icoane. A trebuit un sobor ecumenic, ultimul sobor, al VII-lea, sã apere cinstirea sfintelor icoane. Atunci erau iudeii care pârau icoanele la împãraţi, precum că sunt chipuri cioplite şi închinare la lemne. Deşi atunci s-a pus capãt rãutãţii şi multe veacuri icoanele au fost în cinste, astãzi iarãşi li se gãseşte vinã. Atunci li se zicea că-s o închinare greşitã lui Dumnezeu. Azi vina lor e cã amintesc de Dumnezeu. Dar mai e o icoanã în primejdie: icoana lui Iisus, pe care o avem în noi, în fiecare, cãci de la Botez fiecare suntem destinaţi sã fim o icoanã a lui Iisus. Împotriva acestei icoane a lui Iisus în noi se dã azi o luptã mai vrãjmaşã ca odinioarã împotriva sfintelor icoane. Se dã o luptã împotriva icoanei omului! Unde-i sunt apãrãtorii!?” – http://vlad-mihai.blogspot.com/2010/09/din-zicerile-parintelui-arsenie-boca.html

 77. Multe lucruri s-au petrecut de cand nu am mai citit acest blog.Este foarte trist ce se petrece mai ales ca avem asa de putine mijloace sa ne aparam.Ei sunt asa de subtili si de fara Dumnezeu ca ne dam seama mai tarziu ca de fapt ne-au momit cu ceva ce puteam intelege toti ( si care stiau sigur ce reactie masiva va provoca ) si de fapt capcana era alta.De foarte mult timp suntem urmariti ( aduceti-va aminte de filmul american cu un avion corean care a fost doborat,erau instalatii cu cre-ti patrundeau in casa si vedeau musca de pe masa).Cred ca nu este problema ca ni se va sti fiecare pas ci ca se pot interfera proceselor noastre psihice si nu mai suntem dacat zombi.De la revolutie mi-a pierit entuziasmul ca putem emite pana si o judecata care sa fie a noastra si sa fie si adevarata.Eu imi aduc aminte ce stare de euforie ne cuprinsese pe toti si o totala lipsa a fricii ca putem fi omorati.Am luat copiii de mana si am iesit cu ei afara sa vada si ei bucuria oamenilor si sa-si aduca aminte peste ani de acele imagini.Sa nu-mi spuna mie nimeni ca in prima saptamana cand ne-au tinut in cusca pe toti,a stiut cineva ( cu exceptia celor care stiau ce se petrece) ca totul este o minciuna regizata.Toata perioada urmatoare nu a fost decat o lupta intre bandele care voiau sa puna mana pe Romania.Ce este adevarat si ce este regie,nu stim,noi oamenii obisnuiti.Nu ne ramane decat sa ne rugam la Domnul sa ne pazeasca el,sa facem tot ce putem sa trecem prin greutatea vremurilor pe care le traim si sa ajutam si pe cei de langa noi sa treaca,sa facem ce vrea Iisus,sa ne rugam si sa ne iubim aproapele ca pe noi insine.Daca domnul ne-a ales pe noi sa traim aceasta epoca din urma cu durerile si spaimele ei este ca sigur vom fi ajutati sa le trecem.Asta este ,nu putem fugi de destin.Sa ne ajuta Maica Domnului.

  • avem mijloace foarte multe prin care ne putem apara dar hipnoza si dresajul … de exemplu am tot spus sa nu mai circule romanii cu masina personala decat in chestii URGENTE , ca asa le dam putere mare la cei care invart petrolul in LUME … sa nu mai consume alimente din import ca asa dam putere la cei care baga chimicale in alimente adica corporatiile de CHIMICALE ….zona euro etc. …. deci se poate face revolutie simplu dar informati lumea pe yahoo si alte mijloace … eu spun eu aud …

  • Va amintiti cumva numele filmului si anul aprox. in care a fost facut? E vorba cumva de KAL007, la bordul caruia era Congressmenul Larry McDonald ?

 78. Cred ca da dar nu sunt sigura.Am ramas numai cu speranta ( atunci cand nu stiam tot ce stim acum datorita mijloacelor diverse de informare ) ca nu poate fi adevarat.Era o echipa ce deservea acest serviciu special de supraveghere.Ei erau in fata unor aparate de inregistrare video si imaginile se derulau pe o anumita traiectorie( probabil un traseu prestabilit sau ii interesa pe ei zona aceea).La un moment dat se amuzau ca vedeau ce linistiti luau masa doi in bucatarie fara sa stie ca erau in vizor.Trist nu este ca ne urmaresc ,oricum o fac de mult, ci ca ne pot influenta gandurile si faptele!!Suntem asa de fragili ca numai Bunul Dumnezeu ne mai poate scapa.Va doresc numai bine.Mi-a placut articolul despre educatia copiilor nostri.De multe ori le transmitem temerile si frustrarile noastre.Norocul mare este ca fiecare are modul lui de as gasi cararea.

 79. pt.”antiignorantul”Da,aveti perfecta dreptate.De mult luam produse de la tarani din piata desi sunt din ce in ce mai putini.Lumea s-a obisnuit si ii cauta.Avem in piata o batrana care se incapataneaza sa vina cu legumele ei mici din gradina.Ne spune mereu ca ea le cultiva asa cum a pomenit de la parinti.O astepta lumea si-i cumpara tot ce aduce.Ceilalti stau in cot si la dansa este coada.Are niste cartofi o bunatate.Cand taiam din ceilalti parca erau putrezi.Am luat si varza de 2 ani si o pomenim toata iarna.Asa luam si lapte si branza.Scuze Telefonul

 80. De citit si BAGAT LA CAP ! FARA GLUMA …
  -> chip-urie RFID sunt – daca nu stiati inca- la baza noilor „bilete RATB”- care astfel au devenit practic CARD-uri.
  Ca si CARD-urile bancare cu chip inclus
  IDEM – SIM-urile din telefoanele mobile, s.a.m.d
  La servici aveti multi dintre voi un CARD de ACCES?
  DAAA !!!!!! ALTA -sic!
  Exemplele pot continua ..
  Deci …. suntem ca vrem- ca nu vrem
  Ce sunt ele de fapt?
  SUNT MEMORII DE TIP EEPROM cu acces serial

  Cum functioneaza?
  Terminalele de control si cele de citire difera esential:
  cele de control (ex vedeti cu ce umbla controlorii RATB in mana!) permit ACCES TOTAL la datele de pe CARD
  Ca asa o sa-i zicem de acum incolo…
  Cele de citire pot doar citi SI TRANSMITE DATELE ASA CUM LE CITESC DE PE CARD.
  Functionarea propriu zisa:
  Terminalul de control / citire (iar – vedeti-le pe cele din masini/tramvaie, etc) au o zona CLAR marcata de care TREBUIE sa apropii cardul
  Acea zona are in spate 2 circuite (o varianta, sunt multe):
  – unul de generare a unui camp electromagnetic pt activarea CARD-ului .
  – unul de interfata de scriere/citire.
  Campul de activare este permanent si relativ slab – nu e periculos pt sanatatea umana .
  La apropierea de aparat chipul de pe card este alimentat de o bobina vizibila in lumina puternica (daca e un card nevopsit). Acea bobina actioneaza ca un secundar de transformator – deci DA ENERGIE chipului.
  Odata activat, el genereaza o secventa de anunt a prezentei sale celuilalt circuit care raspunde etc (e mai complicat dar pt ce vreau eu sa explic e DE AJUNS) Pt cine stie ce e o interfata seriala treaba NU mai e complicata.
  Concluzii:
  – un simplu „bilet electronic” RATB/metrou si/sau similar va face automat un marcaj al traseului pe care umblati si data/ora, etc – CU NUME mai ales – daca nu stiati pe acel CARD este numele si CNP-ul …
  – idem alte tipuri de card-uri, inclusiv cele din asa-zisele de cafea, sucuri, sandwich-uri..-> la fel
  Asa ca … ei vor BAGA in fata chip-urile implantabile si de fapt noi eram DE MULT CONTROLATI … inclusiv si mai ales in domeniul BANCAR .. atat de placut auzului, vazului, mirosului si pipaitului neamului „ales”.

  LAS LISTA CONLCUZIILOR DESCHISA PENTRU CEI CARE GANDESC – SI BIIIINE FAC.
  Astept si complatari de aplicatii , etc.

  Inca o data – MULTIMESC! EUFROSIN.

 81. Salutare tuturor!

  Poate oi fi eu prost ori paranoic, dar am impresia că
  mulți care se dau drept ‘religioși’, de fapt îi
  ridiculizează pe acei care au motive întemeiate să
  fie împotriva actelor cu ‘chip’. Înșir mai jos ce se
  poate ușor observa de către oricine are ochi să
  vadă:

  1) pașapoartele (și permisele de conducere deja) cu
  ‘chip’ devin unica opțiune în unele țări (Republica
  Moldova printre ele, începând cu 1 ianuarie 2011; în
  România există posibilitatea emiterii unui pașaport
  fără ‘chip’, dar termenul de valabilitate este ridicol
  de scurt);

  2) aceste pașapoarte costă cel puțin de 2 ori mai
  scump decât cele de generație veche, care
  și așa aveau un preț exagerat ($32 dacă ți-l făceai în
  30 zile; preț în Republica Moldova);

  3) perioada de valabilitate a noilor acte a scăzut de
  la 10 la 7 ani.

  Dacă motivele enumerate mai sus nu-s suficiente,
  iată altele pe care le-am aflat din specificația
  ‘chipului’ din pașapoarte (nu din documente ce
  se referă la alte ‘chip’uri RFID, cum încercau să
  facă unii):

  – ‘chip’ul este de fapt un computer mic de tot, care
  are și un protocol de autentificare/comunicare; el
  știe de ‘public key cryptography’, e alimentat din
  exterior (fără fir);

  – posesorul nu poate afla când i se citește actul
  (nu cred că mulți vor fi acei care vor ști cum să
  detecteze acest lucru și încă mai puțini vor fi acei
  care își vor permite asta);

  – dispozitivul de citire poate fi foarte ușor camuflat
  (sub orice panou, de exemplu);

  – posesorul actului, nici nu bănuiește ce informații
  conține + nu le poate citi fără un dispozitiv special.

  ePașapoartele au 16 grupuri de date (DG1-DG16)
  și un ‘Document Security Object’. Iată niște exemple
  de grupuri de date:

  DG1 – MRZ (Machine Readable Zone)
  DG2 – Biometric: Face
  DG3 – Biometric: Finger
  DG4 – Biometric: Iris
  . . .
  DG14 – SecurityInfos
  DG15 – Active Authentication
  DG16 – … (???)

  Mai există noțiunea de eID (presupun că acestea-s
  buletinele cu ‘chip’, dar nu exclud că aceleași date
  le va conține și ‘chip’ul implantabil, când îi va veni
  timpul):

  DG1 – Document Type
  DG2 – Issuing State
  DG3 – Date of Expiry
  DG4 – Given Names
  DG5 – Family Names
  DG6 – Religious/Artistic Name
  DG7 – Academic Title
  DG8 – Date of Birth
  DG9 – Place of Birth
  DG10 – Nationality
  DG11 – Sex
  DG12 – Optional Data
  DG13 – DG16 – (rezervate? pentru ce?)
  DG17 – Normal Place of Residence
  DG18 – Community ID
  DG19 – Residence Permit I
  DG20 – Residence Permit II
  DG21 – Optional Data

  „Less-sensitive data (e.g. the MRZ, the facial image and other data that is relatively easy to ac- quire from other sources) required for global interoperable border crossing is protected by Basic Access Control.”

  „Basic Access Control only checks that the terminal has physical access to the travel document by requiring the MRZ to be read optically. Extended Access Control should additionally check that the terminal is entitled to read sensitive data. Therefore, strong authentication of the terminal is re- quired. However, as Extended Access Control is not required for global interoperable border cross- ing, this protocol is not (yet) specified by ICAO.”

  Un apropo despre cine ne fac nouă standarde: „The
  International Civil Aviation Organization (ICAO)
  standardizes machine readable travel documents
  in ICAO Doc 9303.”

  Pentru detalii, căutați:

  TR-03110 (rezultatul de pe http://www.bsi.bund.de e cel
  relevant)
  ICAO9303-pt3.pdf

  Noapte bună!

 82. Statul (francez) pregătește 40 milioane de permise electronice

  ”O revoluție silențioasă”. Formula folosită de ministrul de Interne, Brice Hortefeux, pentru a denumi viitorul permis de conducere tricolor spune multe despre speranțele pe care și le pune administrația în noua generație de documente. Aflata deja în fruntea elaborării pașapoartelor biometrice, care necesită în medie numai 7 zile pentru eliberare, Franța se pregătește să difuzeze 40 milioane de permise de conducere electronice. Ele se vor prezenta sub forma unor carduri cu cip asemănătoare cu cardurile bancare, cu fotografia titularului inscripționată pe ele dar înregistrată și în cip, precum și cu semnătura electronică. Eventual, vor putea fi prezente și amprentele digitale și alte perfecționări ale căror secrete au putut fi dezvăluite de ziarul Le Figaro. (articolul nu dezvaluie nici un secret!)

  O directivă europeană din 21 decembrie 2006 obligă Franța, ca pe toate țările din Uniune de altfel, să se pregătească să editeze primele permise electronice începând cu luna ianuarie 2013, conform unui caiet de sarcini draconic. Direcția pentru modernizarea teritorială, încredințată prefectului Jean Benoît Albertini, trebuie să asigure respectarea scrupuloasă a termenelor. Costul estimat al dezvoltării : 40 milioane euro. Costul funcționării sistemului de editare a titlurilor : 20 milioane în plus, pe an.

  Funcționarii Agenției naționale a titlurilor securizate (ANTS) din Charleville-Mezieres (Ardennes), vor avea sarcina de a urmări realizarea și mai ales garantarea autenticității fiecărui nou permis. Căci în spate se ascunde un fișier securizat în care protectorii identității conservă cu grijă elementele care atestă faptul că cel care își va prezenta actele este într-adevăr cine pretinde că este. ”Vechiul permis roz era atât de ușor de falsificat iar fotografia capsată pe el era adesea de pe vremea lui Matusalem”, deplânge prefectul Raphaël Bartolt, șeful ANTS. Plus că documentul ajungea ferfeniță, ca un pergament uzat. În mod curios, 500 000 de permise roz erau declarate pierdute sau furate în Franța, în fiecare an. Motive întemeiate pentru alimentarea suspiciunilor la adresa unui sistem de fraudă generalizată. (acelasi refren cantat ca de pe un disc stricat. S-a demonsrat ca securitatea electronica este cea mai putin sigura!)
  Nostalgicii tripticului de hârtie să nu se neliniștească totuși : Franța are timp până în 2033 să-și epuizeze stocul. Noile permise europene din policarbonat ar trebui să fie distribuite într-un ritm de 2 milioane pe an. Ele vor permite accesul la nenumărate funcții (care ??), îndeplinind cele trei obiective fixate de Bruxelles : ameliorarea luptei împotriva fraudării documentelor, facilitarea liberei circulații a persoanelor și progresul securității rutiere. (cum bine zicea un comentator de pe situl Figaro, permisele traditionale n-au impiedicat niciodata libera circulatie a persoanelor in spatiul UE. In schimb e foarte posibil ca acest drept sa fie limitat/ingradit/conditionat de aceste permise, cam asa se citeste printre randuri. Altfel, siguranta la volan nu poate fi garantata de un act, sa fim seriosi!)
  Titularul noului permis va putea consulta instantaneu de la domiciliu cu ajutorul unui cititor de card de marimea unui mouse, numărul de puncte, istoricul punctelor câștigate sau pierdute, și probabil motivele retragerii permisului. Pentru aceasta, nu va trebui decăt să acceseze pe internet de la domiciliu, o anumită secțiune a sitului Ministerului de Interne creată în acest scop. ”Când știi cum stai cu punctele, ești mai vigilent la volan”, se felicită Patrick Levaye, directorul priectului ”titluri securizate”, Place Beauveau. (hahaha ! situat în Piața Vițeluș Frumos)
  Poliția va fi și ea avantajată, deoarece sistemul fiabil de informație despre titular îi va fi accesibil la nivel european. ”S-a terminat cu turismul permiselor de conducere, când șoferii neîndemânatici cărora li se retrăgea permisul într-o țară, și-l recăpătau într-o alta, pentru a scăpa de rigorile legii !” previne un comisar de poliție parizian. De-acum înainte, poliția, echipată cu cititoare de cipuri în mașinile de patrulă, va avea acces la istoric în timp real. Iar PV-urile vor putea fi transmise mai ușor în Europa. E de presupus că țările din UE se vor înțeleg între ele pentru a executa urmăriri dincolo de granițele lor. Ceea ce pentru numeroase State aceasta ia deocamdată ceva mai mult timp.

  Preluat de pe http://www.lefigaro.fr/actualite-france/2011/01/31/01016-20110131ARTFIG00631-l-etat-prepare-40-millions-de-permis-electroniques.php

  Articolul este relevant. După discuțiile în contradictoriu de la noi (noul permis are sau nu are cip), iată că Bruxelles vine cu imperative pentru UE și pune capăt disputei. Dacă n-au avut cip până acum, vor avea curând.

  Toate cele bune !

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: