Un masacru ascuns: Fallujah


Colegii mei de serviciu americani erau un soi ciudat: puteai discuta cu ei orice, de la sport, până la îmbunătăţirea casei, „trap-shooting” sau starea vremii şi ca nişte oameni politicoşi ce erau, te ascultau chiar dacă ţineai cu cealaltă echipă de baseball, deţineai tehnici diferite de instalare a unui cazan de apă sau de pulverizare a talerelor în poligon, sau chiar dacă râdeai de prognoza meteo, lucru de obicei bun căci şansele erau cam 75 % ca tu să ai dreptate şi nu tembelizorul. Toate erau minunate şi conversaţia civilizată, până la un punct:

Momentul în care îndrăzneai să sugerezi că armata americană e folosită ca pion al Israelului, trimisă să comită masacre groaznice în ţări de care soldaţii ei nici nu auziseră înainte de sesiunile de îndoctrinare zilnică cu ură programată de către criminali-sionişti-aciuaţi-în-Pentagon-şi-deghizaţi-ca-patrioţi-americani, semnala deseori o schimbare de atitudine:

Atunci masca politeţii cădea, iar tu te trezeai la început contrazis vehement, apoi de-a dreptul isteric, începând să-ti fie teamă că vei fi luat la ochi de maimuţoii guvernului ca “element ne-patriotic”, când tu de fapt vrând numai binele Americii, o doreai ţinută înafara unor războaie nedrepte ale căror rezultate concrete s-au dovedit a fi terorismul, instabilitatea mondială, dispariţia libertăţii ( căci trebuiau luate măsuri anti-teroriste, nu? ) şi scăderea generală a nivelului de trai, toate însoţite de o imbecilizare groasă întreţinută şi înfăşurată în steagul red, white and blue, de către tovarăşii sionişti care deţin mass-media americană.

Nimic mai convingător pentru cugetele simple şi conformiste, decât maşinăria de proaganda, întărită de puterea guvernului, dublată de spectrul şomajului, în ţara în care tot omul e la trei-patru salarii distanţă de la dormitul sub pod împreună cu întreaga lui familie.

Un patriot adevărat însă, nu laudă necondiţionat orice decizie a guvernului, ci spune adevărul atunci când acela o ia razna – numai duşmanii tăi te mângâie aprobator pe cap atunci când îţi faci rău! Emigrantul european încetăţenit e de regulă mai patriot ca să nu spun mai treaz decât americanul nativ.

Îmi amintesc cum având de rezolvat o problemă în biroul unui coleg plecat în vacanţă, am fost întâmpinat de o cucoană şleampătă trecută de 50 de ani care după aspect putea fi femeia de serviciu,  mi-a cerut să mă identific cu ecusonul companiei, căci vorba ei: „cu atâta terorism, nu poţi fii sigur niciodată zilele astea„. Cu un zâmbet larg american, m-am ridicat de pe scaun întinzându-i mâna şi declinându-mi numele şi calitatea ca ceva de genul „Rafiq Al-Harriri with the american branch of Al-Qaeda”.

Mutra ei proastă şuierând forţat pe gură a valorat milioane! Înainte să lovească podeaua cu toate simptomele unui infarct miocardic, m-am grăbit să o liniştesc, spunându-i cine sunt şi arătând că nu am nici o bombă sau vre-un virus de computer cu mine (aici m-a crezut pe cuvânt) !

De câte ori n-am auzit idioţenia „guvernul şi analiştii de la televizor ştiu mai bine, căci ei deţin toate datele”! Am învăţat prea târziu că nu are rost să încerci să îi trezeşti pe cei care sunt fericiţi în ignoranţa lor. Am avut totuşi câteva succese individuale, dar nu cu oile şi nici cu ticăloşii, ci cu minoritatea care simţea că ceva e greşit, dar nu ştiau de unde s-o apuce…

Acestea erau aventurile şi distracţia unui liber cugetător aflat pe pământul celor care dorm fericiti între servici, televizor si shoppingul la Wall Mart.
Prin cenzura îngrozitoare din America, am dat pe internet de un documentar al RAI ( televiziunea de stat italiană), despre oraşul irakian Fallujah, oraş înconjurat şi apoi 100% democratizat:

In 2004, armata americana a comis o crima de proportii impotriva populatiei civile din Fallujah, acoperind orasul cu bombe cu fosfor, precum si cu versiunea imbunatatita a napalmului folosit in WWII, precum si in Vietnam, transformand fiinte umane un fosile caramelizate cu pielea dizolvata si transformata intr-un strat de piele groasa ca de animal, lipita direct pe oasele lor.

Imaginile terifiante arata civili incluzand copii si femei, arsi de vii in casele lor, chiar si in paturile lor, caci atacurile au avut loc la adapostul noptii. Spune un fost soldat american intervievat in film: ” am auzit ordinul sa dam atentie, deoarece fosfor alb urma sa fie folosit in Fallujah”. „In jargon militar acesta este cunoscut ca Willy Pete. Fosforul arde corpurile; de fapt, el topeste carnea pana la os. Am vazut trupuri arse de femei si copii. Fosforul explodeaza formand un nor. Oricine aflat intr-o raza de 150 metri, e terminat”.

Spunea biologul irakian Mohamed Tareq: ” o ploaie de foc a cazut peste oras, oamenii atinsi de aceasta substanta multi-colorata incepeau sa arda, am gasit morti cu rani ciudate, corpurile arse dar hainele neatinse”. In ciuda prezentei a 20 de trusturi de presa majore atat americane, cat si internationale, nici una nu a raportat stirea, iar RAI a difuzat documentarul in toiul noptii, cand audienta era cea mai scazuta. Revista armatei americane „Artileria de camp” nu se sfia sa raporteze intr-un articol urmatoarele:

„fosforul alb s-a dovedit a fi o munitie efectiva si versatila – noi am folosit-o pentru misiuni de cernere si mai tarziu in lupta, ca un agent psihologic convingator impotriva insurgentilor din transee si gauri-de-paianjen, cand nu puteam obtine efecte cu HE (munitie conventionala). Am tras misiuni de „shake and bake” ( scutura-si-coace, un produs alimentar ) in insurgenti, folosind fosfor alb pentru a-i scoate din ascunzatori si munitie conventionala pentru a-i termina”.

Intre timp sleahta de falsa dreapta cunoscuta ca neo-conservatorii americani, au sarit ca arsi (umor ne-intentionat), in apararea folosirii fosforului alb, ca fiind o substanta ne-interzisa de conventia de la Geneva. Acestor despicatori de fire in patru, le-a raspuns un jurnalist independent cu ironie incandescenta:

” In primul rand, cred ca ar trebui ca Statele Unite sa aiba telul afirmat de a nu topi pielea copiilor. Ca un corolar natural al acestui tel, cred ca Statele Unite ar trebui sa evite aruncarea munitiilor pe zonele civile, avand ca efect secundar topirea pielii de pe copii. Le puteti numi „arme chimice” daca doriti, sau de preferat pe numele lor adevarat, „incendiare”. Munitiile pot sau nu sa topeasca pielea copiilor exact prin aprinderea lor; ele topesc insa pielea copiilor prin procesul robust de oxidare al pielii numitilor copii, lucru cunoscut in mod comun ca „ardere”…

” Stiu, e adevarat ca exista confuzie asupra semnarii Conventiei de la Geneva, capitolul intitulat „Nu ardeti pielea copiilor”, de catre Statele Unite si daca aceasta inseamna ca ele au voie sa o faca, sau pur si simplu mentin tacerea asupra subiectului..”

Intre timp, Mike Marquesse a indicat in ziarul Gardianul, atrocitatea atat-cuprinzatoare a atacului:

„Acum un an, fortele de ocupatie conduse de catre SUA au lansat un asalt devastator asupra orasului irakian Fallujah. Sentimentul general a fost inspirat de LtCol Gary Brandl: Inamicul are o fata. Numele lui este satana. El se afla in Fallujah. Iar noi il vom distruge.

Asaltul a fost precedat de 8 saptamani de bombardamente aeriene. Trupele americane au intrerupt apa orasului, electricitatea si aprovizionarea cu alimente, lucru condamnat ca o violare a Conventiei de la Geneva de catre un raportor special al ONU, care a acuzat fortele de ocupatie ca folosesc foametea si privarea de apa potabila ca o arma impotriva populatiei civile. Doua treimi din populatia totala de 300.000 de rezidenti au plecat, multi in tabere dezorganizate, fara facilitati elementare. Imaginati-va Clujul, Constanta, Brasovul, Iasiul, Timisoara….

Catre sfarsitul operatiunii, intregul oras era o ruina, cu 36.000 de case din 50.000, complet distruse, laolalta cu 60 de scoli si 65 de moschee. SUA pretinde ca au existat 2000 de morti in majoritate luptatori. Alte surse nu sunt de acord. Cand echipele medicale au sosit in Ianuarie, ele au colectat peste 700 de cadavre numai intr-un sector al orasului. Se estimeaza ca intre 4000-6000 de oameni au murit, in majoritatea lor civili.

Mentalitatea nascatoare de atrocitati din spatele atacului, a fost evidenta de la inceput, cand prima miscare a acestei magnifice operatiuni armate, a fost distrugerea si capturarea centrelor medicale. Doua zeci de doctori cu pacientii lor incluzand copii si femei, au fost omorati in decursul unei lovituri aeriene asupra unei clinici majore, in vreme ce spitalul principal orasenesc a fost ocupat la soare rasare intr-un asalt de infanterie.

De ce?

Pentru ca aceste locuri de vindecare ar fi putut fi folosite ca „centre de propaganda” spuneau specialistii Pentagonului in razboi informational, cotidianului NY Times. Spre deosebire de intaiul atac asupra orasului in primavara dinainte, de data asta nu mai trebuia sa apara scene cu copii sangerand muribunzi pe paturile de spital. De data asta,informatia vizuala trebuia spalata riguros.

Cand incepi prin bombardarea spitalelor devorand oameni inocenti cu moarte fierbinte jelificata, nu mai e vorba despre exagerari. E pur-si-simplu parte din inumanitatea administratiei Bush, propteaua din spatele careia suspectii uzuali isi faceau treburile murdare. Naivi am fii sa credem ca s-a schimbat ceva…

Rezultatul acestui act colectiv de pedepsire pentru impotrivirea fata de vointa imperiului, al acestei vanatori high-tech care a ras fara discriminare pe oricine i s-a aflat in cale, a fost exacerbarea violentei si a urii pe care se spune ca ar fi incercat sa o potoleasca. Eu unul cred ca stiau ce fac, ruperea si destabilizarea Irakului fiind exact efectele dorite ale ocupatiei, precum si ale actelor teroriste comise in interiorul lui. Astfel istoria consemneaza ca Statele Unite si Marea Britanie s-au impotmolit in mlastina putreda a crimelor de razboi, a terorismului de stat si a atrocitatii, devenind totuna cu extremistii criminali pe care liderii acestor tari ii condamna atat de vocal si de plini de indignare. De fapt, acesti extremisti sunt cu totul si cu totul o creeatie a serviciilor secrete occidentale.

Sa ii dam ultimul cuvant lui Jeff Engelhardt, infanteristul intervievat in film, care a apelat la fostii lui camarazi de arme in felul acesta, pe saitul „Fight to survive” al veteranilor dizidenti ai razboiului din Irak:

“ Sper ca intr-o zi sa gasiti impacare pentru ordinele pe care le-ati executat, pentru carnajul la care ati contribuit si pentru mandria cu care ati sprijinit baia de sange. Pana atunci puteti spera numai intr-o epifanie; ceva care sa se distinga prin imoralitate si care sa va convinga de inumanitatea acestui razboi. Nu stiu ce alte dovezi ar mai fi necesare. Indignatul episod criminal de la Abu Ghraib, masacrul absolut al Fallujah, gloantele ratacite de calibrul .50 sau grenadele de 40mm si artileria trasa cu tacul in zonele urbane de mare densitate, bombele de 500 lbs. aruncate pe case inocente, folosirea urnaiului saracit, bestialitatea fosforului alb, ura si sangele si neintelegerile…acesta este razboiul si sistemul pe care il sprijiniti”.

si filmul „Masacrul ascuns din Fallujah” – documentare Chris Floyd:

136 răspunsuri

 1. stiu f bine,
  cind am scris pe un site ca sint impotriva razboiului cu Serbia, m-au facut comunist si creier spalat cind ei erau cu musca pe caciula! un om neindoctrinat ar fi tinut acelasi ton politicos in continuare.

 2. Dumnezeu sa odihneasca si sa ierte toate victimele jidanilor criminali din nastere. Pe imbecilii asasini cu creiere moarte si suflete degenerate, executanti ieftini ai atrocitatilor, sa ii ierte Dumnezeu pentru ca raul pe care l-au facut e mult dincolo de orizontul lor. Refuz cu indaratnicie sa admit eventualitatea ca un om sa poata ucide la o asemenea scara. Spun ca mintile, capacitatea volitionala a executantilor au fost preluate de catre conducerea militara prin tehnici care nu se publica obligatoriu ca stire pt ora de varf a audientei. Soldatul anilor 2000-2010 nu e acelasi cu cel din 1916, sau din 1944, fiind o masinarie ordinara de ucis, fara sentimente, fara capacitatea diferentierii intre un copil de 3 ani si un adult de 30. Traim timpuri satanice. Odihneasca Dumnezeu in pace si pe copiii Palestinei, pe Rachel Corrie, Brandon Corey si alti peste un milion de victime ucise numai in Irak, pamant cu semnificatii secrete, mult diferite de povestea cu petrolul, terror, etc. Daca exista vreo defintie pentru curaj, acea e, COPIII PALESTINEI.

 3. Doamne..nu-mi vine sa cred..!!! Dumnezeu sa ne fereasca , dar mai ales pe copii astia nevinovati !

 4. Ceea ce mi-a relevat prima data caracterul exclusiv indreptat impotriva Lui Dumnezeu al gastii criminale, NATO, a fost atacarea pe pod, in Serbia, a unui autobuz de transpot in comun in care erau civili iar crima a fost botezata prin media drept, inevitabile(?) victime colaterale. A mai fost o crima transmisa de mai toate retelele de TV, in care dintr-un tanc american intrat pe aleea unui hotel din Bagdad in primavara din 2003, se trage in operatorul camerei video care filma oribila scena din camera de hotel de la etaj. Americanii au lasat camera neatinsa, sa filmeze mai departe patrunderea soldatilor si a tehnicii, iar operatorul era mort. Daca aceasta e „civilizatia”, cred ca e cazul sa spun acel, „I’ve had MORE than enough”, fiind mai mult decat edificat asupra mersului lucrurilor. Nu e vreo incantare a trai in aceste timpuri, dar, din moment ce inca respiram, cu siguranta, Dumnezeu stie ce vrea de la fiecare din noi. Ceea ce mi se pare cel mai groaznic, e aceea ca, jidanii sunt infiltrati in ambele tabere, atat in cea a atacatorilor cat si in cea a luptatorilor pentru independenta, carora le procura arme, mijloace rudimentare de lupta, inclusiv oameni disperati, care au pierdut familii intregi, carora li se sugereaza ca sinuciderea prin aruncarea in aer e o onoare si o dovada de respect fata de martirii neamului lor. Nu vad vreo iesire reala din acest cleste al istoriei regizate de jidani. Exista tragatori de elita pe tot pamantul, dar, niciodata nu am auzit ca vreun membru al ocultei sa fie macar deranjat de suieratul vreunui glont „ratacit”.

  • Fapte de acest gen au avut loc in toate razboaiele, iar atrocitati impotriva civililor au fost comise de toate armatele, in toate epocile istorice.
   Prin ce anume este episodul Fallujah mai grav decat distrugerea gratuita a orasului Dresda de catre aliati in 1945, executarea locuitorilor din Lidice de catre germani in 1942, cucerirea orasului Nanking din China de catre japonezi si masacrarea populatiei lui, etc? Daca mergem mai departe in timp, se gasesc din plin astfel de exemple, cine vrea le poate gasi in toate cartile de istorie.
   E la moda acum prezentarea armatei americane in culori cat mai negative, dar de fapt ceea ce fac ei e la o scara mult redusa fata de exemplele din trecut.

   • Inafara lor, atat in WWII, cat si acum, nimeni altii nu au avut pretentii de eliberatori si democratizatori. Ce pretindea armata rosie pe vremuri stia toata lumea ca e o gluma proasta. Acum, se mai gasesc unii care inca cred in astia.

    • Da, oarecum ai dreptate, acum americanii intr-adevar se prezinta ca eliberatori ai populatiei civile de dictatura si ca cei care aduc democratia si prosperitatea occidentala. Dar asta e inevitabil, orice armata, in orice timp, incerca astfel de „strategii de imagine”, in concordanta cu epoca si regiunea geografica. In WW2, aliatii se prezentau practic cu aceeasi imagine pe care si-o iau acum americanii, rusii cam la fel (dar tipic marxist), iar germanii ca fiind aparatorii civilizatiei europene impotriva barbariei comuniste. Si chiar si in acea perioada, sigur au fost oameni ce erau influentati de aceasta propaganda (inclusiv cea sovietica), caci n-ar fi fost folosita daca era complet ineficienta.
     E corect, ce fac ei acolo nu prea e ca in propaganda, dar nici arabii care taie capete pe viu nu sunt niste victime nevinovate. Acolo e un razboi cu cruzimi si excese de ambele parti si nu cred ca unii sunt prin ceva mai vinovati decat altii. Crezi ca daca, prin absurd, ar fi New York sub ocupatie irakiana, arabii ar fi un model de convietuire cu populatia cucerita? Ma indoiesc.

     • Ce cauta cacatii de jidani spurcati in Irak? Puroiul umanitatii din toate timpurile cunoscute, face exercitiu de expresie de sine prin trimiterea sataneilor din nato pt tur de forta, sau, ce? E demonstrativa jidanimea asta reptoido-satanica, desi, tot ei, profereaza ca, cine e demonstrativ, nu e correct, dpdv politic. Ce cauta porcii satanei sa ucida copii in burta mamelor lor? Au tot dreptul arabii, indiferent de trib, stat, continent, tec.e sa chinuie pe masura imaginatiei lor orice urma de occidental care calca pamantul lor. Babilonul e gata, e praf. Cine se pregateste? E gata Templul? Dupa unii, de destula vreme, templul, e gata. Daca va veti uita la The Century Of The Self, (se poate da jos de pe torente), veti remarca ce am sesizat si eu: parintele piar-ului, (Public relations), edward bernayse, nepotel al lui freud, avea craniul total atipic nu doar pt specia/rasa jidaneasca, dar, chiar si fata de specia umana, privita in ansamblul ei. A vazut sau, mai tine minte cineva dintre voi serialul Oblio? E ceva intamplator in manipularea imagistica?

 5. Linkul urmator nu e legat de Fallujah, dar cade in categoria „America” – poate vedem un post despre treaba asta?

  http://news.yahoo.com/s/ap/20100920/ap_on_bi_ge/us_modified_salmon#mwpphu-container

 6. Cred si eu ca si „marian” ca nu trimit pe oricine in asemenea misiuni.Nu pot sa cred ca un om poate face asa ceva altei fiinte umane si sa ramana sanatos la cap.Cred ca inceputul este greu ca apoi ce mai conteaza,cred ca vrei sa te nimereasca si pe tine un glont ca nu ai alta scapare.Acum am vazut pe un spatiu mititel la stiri ca 7 americani au fost rapiti in Iran.Vai ce ofensa !!Cred ca dupa ce s-au impotmolit in Irak se duc unde de mult voiau in Iran.Imi aduc aminte cu cat respect si iubire vorbea d-na Uca Marinescu despre atmosfera deosebita de iubire fata de mediu inconjurator din aceasta tara,cum folosesc cea mai mica sursa de apa sa creeze gradini,cum respecta femeia si batranii.Si vor veni americanii si vor distruge totul asa cum au facut peste tot unde au ajuns.Ma intreb pt. ce fac asta pt. ca in final au pierdut peste tot,s-u facut de ras si au plecat cu coada intre picioare.Ati vazut ce a albit Obama numai dupa cateva luni de „cel mai puternic om de pe planeta”.Daca ai putin suflet si o tara de credinta cred ca esti „cel mai disperat om de pe planeta”.Au inceput ca natie prin masacrarea populatiei bastinase,un continent de triburi indiene care aveau o relatie speciala cu Pamantul si cu stramosii si continua si acum la fel,cu acelas gen de popoare.Nu vedeti ca distrug mari civilizatii.Este greu si trist sa asistam la asa ceva!!Sa ne apere Domnul copiii!!

  • Paradoxal, sau, dimpotriva, ne facem griji pentru ce o fi fiind, sau, nu, in mintile si in sufletele atacatorilor, organizati in hoarde sofisticate tehnic si perfect imbecile in plan mental. Ma intreb, cum de ne suportam noi, pe noi insine stiind ca in lume se intampla ceea ce se intampla. Din ce aluat suntem plamaditi, ce nenorociri mai asteptam sa se, sa NI SE intample, pentru a ne misca din pozitiile pe care atat de vremelnic si de discutabil inca, aparent, le ocupam. Imi este tot mai evident ca, principiul potrivit caruia, ceea ce NU E LANGA MINE, NU EXISTA, e bine inradacinat in constiinte, sub diverse pretexte, incepand cu acela al camasii mai apropiate de trup decat… nu stiu ce alt strat textil, trecand prin aceea ca avand copii, trebuie sa fim responsabili pentru copii, lasand pe copiii altora sa moara impuscati in flacari, cunoscand aceea ca, Dumnezeu, vede si inevitabil, va plati. Nu am voie sa imi pun intrebari cu privire la felul in care va judeca Dumnezeu, dar, ceva imi spune ca, ceea ce eu vad ca pe o lasitate de proportii planetare, s-ar putea sa nu fie cea mai buna scuza, candva, cand, poate ca si pe noi, va veni momentul sa arda camasa si nu vom avea cui striga, decat Bunului Dumnezeu. Observ ce solid e orchestrat totul in politica internationala. Ahmadinejad e la New York si nu pot sa nu ma intreb, care e adevaratul motiv al vizitei sale, daca nu cumva, preparativele finale pentru inceperea razboiului, -povestea Israel vs tehnologie nucleara in Iran a fost si poate redeveni oricand cap de afis in stiri-. Iranul, vazut fie si din documentare si din fotografii e o tara frumoasa, puternica si inteligent condusa, desi pe pamant nu exista perfectiune. Doamne ajuta!

 7. Cred ca imaginea despre indienii americani si iranieni pe care o aveti este exagerat de idilica si, bineinteles, in mare parte gresita. Triburile de indieni americani nu erau niste oameni pasnici, intr-o relatie extrem de armonioasa cu natura, ucisi de niste imigranti europeni salbatici si lacomi, desi cam asa este acum corect politic sa se prezinte istoria americana. Indienii erau in mare parte razboinici, iar conflictele intre triburi erau permanente, cu mult inainte de sosirea europenilor acolo. Problema lor a fost inapoierea tehnologica, care nu le-a permis sa faca fata europenilor, desi exista multe cazuri in care indienii au comis atrocitati impotriva colonistilor.
  In Iran ma indoiesc ca exista un real repect pentru femei, asa cum il intelegem noi aici. Acolo femeile duc o viata extrem de restrictiva si sufera pedepse severe (chiar moartea) pentru asa-zise infractiuni (de exemplu, adulterul).

  • Cristian, faptul că eşti „avansat tehnologic“ nu îţi dă dreptul la masacru.

   Şaria priveşte atât bărbatul cât şi femeia. nu văd de ce femeia ar fi mai presus de lege, cam cum stă treaba în Americaca. dacă un bărbat este omorât cu pietre pentru o aşa-zisă infracţiune (adulterul), nu văd de ce o femeie să nu păţească la fel.

   • Nici n-am spus ca masacrarea indienilor a fost indreptatita cumva, ci doar ca imaginea despre ei pe care ne-o prezinta media este complet gresita si foarte „politically correct”, cam in genul in care sunt prezentati si negrii sau alte minoritati. Realitatea acelor vremuri a fost de fapt un razboi pentru controlul continentului american pe care indienii l-au pierdut din cauza inapoierii din toate punctele de vedere. Cam la fel s-a intamplat si in America de Sud si centrala intre azteci, incasi, etc si spanioli.
    Dupa parerea mea, saria este o lege salbatica, dupa prevederile careia nu as vrea sub nici o forma sa traiesc. Uciderea cu pietre pentru adulter (indiferent ca e vorba de barbati sau femei) e inacceptabila.

  • @Cristian Asa cum tu crezi ca femeile din lumea araba ar duce o viata plina de interdictii, intreaba-te cu ce ochi e privita viata ta de catre barbatii si femeile apartinand credintei musulmane. Cum tu numesti superioritate, pe cale de consecinta si ei se simt pe pozitia celor care detesta asa-zisa: cultura, educatie si civilizatie vestica. Cu ce e codul tau superior altora? In Egipt am intrat in biserici Crestin Ortodoxe Copte. Am vazut pe strada femei musulmane acoperite pe cap si femei copte cu parul frumos aranjat expus vazului public. Nu am sesizat aversiunea pe care tu o promiti din partea arabilor fata de noi, ortodocsii. Spui ca arabii promit ca ne vor converti cu forta la islam. Cata vreme oameni obisnuiti unul rugator la Dumnezeu si altul la Allah isi duc in pace viata alaturi unii de altii, pe aceeasi strada, fara sa aiba vreun politai la fiecare suta de metri, crede-ma ca am mari indoieli in ce priveste veridicitatea spaimei inoculate pervers si marsav de bestialitatea mass-mediei celor care se cheama, intre altele, clubul bilderberg. Despre obligatii fata de femeie, in lumea araba: nu te insori daca nu depui o MARE suma de bani in contul femeii, suma la care legea ii da acces in caz de divort. Astfel putini se mai pot insura azi. Exista femei apartinand uor credinte musulmane care nu se arata decat o singura data in viata sotului lor, in rest ele umbla 100% acoperite, inclusiv pe ochi poarta un fel de tesatura care sa ii permita sa vada atunci cand iese pe strada. Despre beduini, se spune ca cei de pe malul stang al Nilului trebuie musai evitati fiind extrem de cruzi daca sunt vazuti fie si de la mare distanta. Le place sa stea in caldura desertului si in frigul noptii, fiind foarte mandri de traiul lor izolat. Despre indienii cuceriti si desconsiderati de orice lege pentru ca nu au avut arme, iti spun ca, si pe vremea lui Carter, americanii s-au mai mandrit cu asemenea „democratizari” facute cu arma in mana, ucigand de la un metru populatii bastinase din insule ratacite prin Oceanul Indian. Nesmitirea maximala e ca s-au si filmat in timp ce ucideau copii care nu stiau engleza si nu aratau la fel de albi ca porcii de americani.

   • Nu am vorbit de superioritate, ci de faptul ca modul nostru de viata si cel al arabilor sunt incompatibile. Care din ele e superior e o chestiune poate subiectiva si nu ma intereseaza neaparat o clasificare de genul asta.
    Ca sa fie clar: nu sunt de acord cu invazia americana in tari arabe si nici cu impunerea fortata a culturii occidentale. Daca ei vor sa traiasca dupa Sharia in Egipt, Irak, Iran si alte tari, e problema lor si au libertatea sa faca exact de vor, dupa mine. Problema e felul in care se comporta ei in tarile din Europa de vest, unde nu inteleg ca se traieste altfel si ca exista niste libertati care trebuie respectate indiferent de ce scrie in Coran.

    • Cand cineva strain intra in casa pt o perioada mai indelungata de timp, e de asteptat ca noul venit sa acorde atentie regulilor casei. Daca nou venit este chemat intr-o tara pt a face munci dezagreabile localnicilor, e de asteptat ca noul cetatean european, britanic sau american sa aduca in bagaj cultura spatiului din care provine, cu tot ce implica aceasta, fara a leza demnitatea gazdelor majoritare. Imbracamintea nu mi se pare o bariera necesara, la fel si caricaturizarea religiei sau amenintarea cu incendierea cartii lor fundamentale, sau, izolarea si umilirea in scoli aplicata copiilor arabi.

    • Islamizarea e un alt cuvant-notiune-concept introdus in mod artificial de media oficiala, la comanda politica a detinatorilor de destine ale umanitatii. Nu am perceput vreo urma de neplacere in vest si nici copilul meu care sta in Anglia unde studiaza taman sociologie. Exista un cartier cu arabi care vand o carne semnificativ mai buna dar ceva mai scumpa decat gunoiul din hypermarket. Care sa fie „problema”? Oamenii obisnuiti isi vad de treaba, indiferent carei rase sau culturi apartin. Golanimea se inregimenteaza in trendul fabricat de media si iese la scandal, la dat foc, spart geamuri, etc. Asta e pe frontul de vest. Pe cel estic, am mai spus: crestini ortodocsi alaturi de musulmani, calca pe aceleasi trotuare, nu se ating, nu se iau in brate dar nici nu se evita, iar despre batai, impuscaturi sau bombe, doar daca un jidanel are interes, da, atunci se face si asa, caz concret la Muzeul Egiptologiei din Cairo si nu doar. Ca sa vezi ce aluat moale e omenirea in mainile „formatorilor de opinie”, vezi putin din seria BBC, The Century Of The Self. E cam lung, dar gasesti pe You Tube. Toate cele bune si iarta-ma daca am suparat

     • Nu e absolut nici o suparare.
      Parerea mea este ca ai o imagine foarte idilica despre musulmani, dar presupun ca ai avut noroc si ai avut doar experiente pozitive cu ei.
      In occident nu sunt atat de pasnici cum ii vezi tu. Majoritatea musulmanilor din tarile Europei occidentale sunt infractori sau traiesc de pe urma asistentei sociale (somaj, diverse ajutoare sociale, etc). Stiai, de exemplu, ca in Norvegia 90% din violuri sunt comise de imigrantii musulmani, desi acestia sunt doar intr-un procent redus acolo? Despre asa-zisul relatie armonioasa intre ortodocsi si musulmani cred ca grecii din Ciprul de nord ar avea o idee foarte diferita de a ta, dupa ce au fost ucisi si alungati din propriile case de invadatorii turci. La fel si armenii.
      Nu trebuie sa confunzi atitudinea anti-Israel cu privirea cu extrema ingaduinta a faptelor musulmanilor. Doar fiindca sunt asupriti de israelieni nu-i face niste victime eterne si nu-i scuteste de toate celelalte crime pe care le comit.

     • Nu am mari nelinisti in privinta situatiei femeilor nordice. Ai vazut filmul Anticrist? E un film NORVEGIAN… vei vedea acolo degenerarea sexuala a unei femei din Nord. Definitia in care adaugi sintagma agresiune sexuala seamana a dictionar de piar… Nu stiu daca sunt de acord sau daca ma prosternez in fata legii facute de jidani. Slava domnului, roman fiind si neavand vreo ruda victima directa a armatei satanice, pot sta stramb in speranta de a judeca drept. Astfel, iti spun ca in Protocoalele Inteleptilor Sionului, ei, jidanii, promiteau sclavia pt intreg pamantul prin realizarea infiltrarii AMBELOR si oricaror tabere, factiuni, organizatii, sefi de scara blocului, etc. Nu, nu cred in basmul terorismului arab, cred in manipularea jidanilor care fac sa apara astfel lucrurile, pe sticla TV. (Si) De aceea, am desfiintat cablul TV. Ca sa fii terorist trebuie sa ai arme, know-how, pe scurt… BANI. De unde bani cand tu ai doar piatra pe care calci si un sac de azotoase ceva permanganat de potasiu, putin praf de carbune, o mana de sulf, cuie etc. Cu asta faci razboi? Sa fim seriosi.

     • totuşi, Marian, nu trebuie să considerăm lumea arabă ca fiind compusă doar din elemente bune. gândeşte-te, parcă chiar şi tu spuneai, că sunt destui care pentru promisiuni, bani, etc. (ceea ce spunşi eu şi sunt atâţia care mai ştiu) comit atroccităţi în lumea aşa-pretins civilizată. iar atunci când oaia face „uuuu“, lup se cheamă.

      şi să nu uităm nici de extremiştii arabi care comit atrocităţi în numele religiei, în prmiul rând, şi apoi pentru supunerea lumii, sau, islamizarea ei.

      din păcate, pădure fără uscăciuni nu există, deşi tare mi-aş dori ca ţara asta să fie cazul opus.

    • Putinul pe care ti l-am povestit legat de coabitarea pasnica dintre ortodocsi si musulmani, nu l-am citat din cartea de istorie, nu l-am cules din statistici oficiale susceptibile, nu l-am retinut din vreun documentar in care sa vad imagini care pot fi false. A fost ceea ce ghidul ne spunea si am verificat cu proprii mei ochi. Si eu am auzit despre conflicte intre turci si greci si nu doar. Nu am spus ca e vreo logodna intre arabii musulmani si cei ortodocsi, dar in niciun caz nu e vreun macel si ma repet, coabiteaza in bun simt unii cu altii, nu doar in Egipt ci si in alte tari arabe. In Istanbul de pilda, in Biserica Sfintei Intelepciuni, cunoscuta drept Sfanta Sofia, exista icoane ortodoxe, desi, acel lacasa a functionat timp de secole ca moschee in capitala Imperiului Otoman. Asadar, musulmanii nu sunt atat de barbari si de distructivi precum ni se spunea la scoala. Inutil sa spun ca turcoaicele pot avea fusta, ciorap, geanta pe umar si o esarfa cocheta, dupa cum o turcoaica de langa ea, poate fi imbracata in negru sau in gri. Ce au amandoua in comun: ambele merg la rugaciune cu familia, in aceeasi moschee Sultan Ahmet, dupa care vor lua masa pe gratis in strada, alaturi de cel bogat sau sarac, fiind sarbatoarea ramadanului. Oamenii se respecta intre ei, doar media satanica ii invrajbeste, ii asmute pe unii contra altora, ca in luptele de caini. Femei norvegiene violate de arabi? Posibil sa existe o urma de complicitate intre victime si agresori? Am intrebat si eu 2 femei care spuneau ca au fost violate si ambele mi-au spus ca in subconstient simteau aceasta eventualitate ca fiind posibila si totusi… s-au depasat catre locul cu pricina. In Tunisia: femei poloneze de 55+ vanau baietei de 12-16 ani pt a-iinvita sa intre in mare cu ele. Despre masacrarea palestinienilor si pastrarea mentalului colectiv in limitele decentei, imi vine greu sa cred ca asta e posibil. Daca ai fi in locul lor, al palestinienilor si ai afla ca ti-au fost luati fara niciun motiv cei mai dragi, nu ai iesi in cautarea razbunarii? Rachel Corrie, afacerea din anul asta cu flotila, James Miller si multi altii care, da prin numar si amploarea gravitatii asasinarii pot constitui argument al oricarei crime. Toate poparele se urasc in mod natural intre ele, insa, toate popoarele urasc jidanii. Nu eu am zis-o:)

     • Dupa mine nu e corect deloc ce spui si cred ca exagerezi mult din cauza atitudinii tale fata de evrei. Ce am spus despre Norvegia e real si faptele au loc acolo, in Oslo si alte orase, nu e vorba de norvegiene turiste care se „distreaza” prin Tunisia. In cazul despre care spun eu e vorba de statistica politiei din urma cu cativa ani. Cam aceeasi situatie este si in Suedia, iar acolo politicienii corecti politic (aceeasi pe care tu probabil ca-i acuzi ca sunt pro-Israel) nu dau voie ca in ziare sa se dea etnia vinovatilor, pentru a incerca pacalirea oamenilor inca neafectati. Intereseaza-te de exemplu de situatia din orasul Malmo, daca esti curios sa afli despre cum se comporta arabii si cam ce viitor vad ei pentru noi.
      Mi se pare incorect din partea ta sa diminuezi suferinta grecilor din Cipru si s-o bagi in seama numai pe a palestinienilor. Despre asa-zisul respect al turcilor pentru Sf. Sofia, amenajarea e de data recenta, de cand exploateaza si ei turismul. Inainte au folosit-o ca moschee si au inlaturat toate insemnele crestine de acolo.

     • Cristian, şi mie mi se pare incorect din partea ta să minimizezi faptul că băieţii arabi sunt violaţi de femei occidentale, dar, pentru că aşa îţi dictează societatea, să acuzi bpărbaţii arabi pentru aceeaşi „distracţie“ cu femei occidentale, nu fete.

      egalitatea asta e un lucru greu de înţeles atunci când eşti ghidat de o societate inegală şi inechitabilă şi care nu îşi doreşte, cel puţin pentru moment, să devină egală şi echitabilă.

      în societatea asta pe care o aperi (chiar şi puţin) unii (şi de foarte multe ori unele) sunt întotdeauna mult mai egali decât alţii (sau altele).

     • Razvratit, nu cred ca am minimizat nimic. Pur si simplu nu stiu nimic despre cazuri ca cel de care a spus Marian (cel cu Tunisia). E evident ca orice viol e la fel de grav, indiferent de victima/vinovat. Strict parerea mea personala e ca aceste doua cazuri sunt diferite, si ca gravitate, si ca numar, dar e corect ca din punct de vedere legal sa existe aceleasi consecinte.
      Oricum, nu prea inteleg cum niste nationalisti pot sustine in asa masura cauza musulmanilor imigranti din Europa, cand e clar (cel putin pentru mine) ca ei nu vor altceva decat transformarea tarilor europene in versiuni ale Iranului sau Arabiei Saudite.

     • Cristian, stai puţin că nu înţeleg.
      adică, pentru tine un act sexual consumat între persoane majore e mai grav decât unul consumat între o persoană majoră şi una minoră?

      iar faptul că numărul victimelor violurilor comise de femei este foarte mic, tocmai din motivele arătate mai sus, pe lângă care mai sunt şi multe altele, înseamnă că ele nu au loc, sau că sunt mai puţine???

      dă-mi voie să-ţi spun că greşeşti.

     • Nu, eu am vrut sa spun ca doua violuri din punct de vedere legal sunt la fel de grave, indiferent de cine este agresorul. N-am retinut corect ce scrisese Marian, cum ca era vorba de baieti de 12-16 ani, in cazul ala evident ca e vorba de pedofilie. Imi ramasese ideea ca exista niste poloneze cam batrane care se duc in Tunisia sa se distreze cu niste arabi mult mai tineri. Am inteles ca in SUA e la moda la femei de genul asta (mai in varsta si cu bani) mersul in Jamaica sau alte insule din Caraibe, unde e plin de localnici tineri dornici de castiguri din asta.
      Eu personal n-am auzit de violuri comise de femei, asa ca presupun ca sunt mult mai rare.

     • Cristian, nu susţin cauza lor pentru simplul motiv că nu cred în cauza de care vorbeşti tu.

      orice credincios va dori să îşi impună credinţa şi celor din jur, indiferent la cine se roagă. este un lucru arhicunoscut. şi tu ai face-o într-o societate în care cei din jur nu cred în Dumnezeu. este una dintre slăbiciunile omeneşti de care se poate scăpa cu mare greutate.

      consider doar că musulmanii, laolaltă cu alte rase asuprite de-a lungul timpului (dar nu toate) sunt prezentate deformat de mass-medie tocmai pentr a inducce în eroare prostimea. am avut de-a face cu turci, am avut de-a face cu indieni, am avut de-a face cu negrii. peste 95% dintre aceştia erau oameni buni, care nu numai că nu te dderanjau sau nu te împingeau ca să stea ei pe locul cu mai mult soare, ci chiar se retrăgeau ei ca tu să nu te simţi agresat.
      oameni care şi-au dat haina de pe ei la propriu pentru ca mie să îmi fie bine.
      stăteam cu negrii într-unul dintre cele mai rele cartiiere dintr-o insulă din Caraibe la o bere şi un kil de ficat cu sos iute, noaptea la 10. eram singurul alb pe o rază de 100 de metri, cel puţin. crezi că am avut vreo problemă? dimpotrivă. am văzut cum mă servea negresa pe mine şi cum îi servea pe alţi albi. şi asta doar de pe urma atitudinii albilor prostiţi de mass-media care refuzau să păşească în acel loc.

      oamenii se nasc buni. societatea îi strică. iar dacă societatea nu se compune din „binefacerile societăţii” (nu mai merg ghilimele româneşti), atunci natura oamenilor rămâne foarte aproape de cea cu care au văzut lumina zilei (sau a lunii).

      restul este propagandă!

     • Cristian, dacă ai timp şi dispoziţia necesară, poţi căuta pe vechiul blog (e unicul trecut în lista mea de răzvrătiţi) un articol tradus din wiseup journal în care se spunea că cifra anuală, în Marea Britanie, ar fi cam de vreo 6.000 (???, nu mai ştiu exact, s-ar putea să greşesc) de violuri comise de membre ale familiei de sex feminin asupra băieţeilor. s-ar putea să fie 5.000, 7.000, 9.000.

      partea îngrijorătoare este că vorbim de câteva mii bune despre care nimeni nu zice nimic. mii de băieţei sunt umiliţi anual şi nimeni nu zice nimic. (nu voi mai vorbi despre milioanele de băieţei schigiuiţi în fiecare an pentru creşterea numărului de cazari, despre care iarăşi aproape nimeni nu vorbeşte nimic)

      nu vei vedea prea curând în lumea noastră asemenea studii pentru simplul motiv că nu este korekt dpdv politik.

    • Daca tu esti sigura ca statistica oficiala e cea reala, iti spun ca nu mai cred din mileniul trecut in asa ceva, dar, e alegerea ta sa crezi in ceea simti ca e reprezentativ pentru tine. Stiu ca la noi, in Poiana Brasov veneau frumoasele Nordului ca sa se simta bine. Repet: cand aud de viol, prima intrebare care imi rasare e de forma: „cei doi se cunosteau?” Nu stiu vreo alta blestematie mai mare decat asasinarea prin inchidere in Gaza sau in cealalta parte a Palestinei (west bank). Nu spun ca nu exista, dar nu am auzit eu ca de peste 60 de ani o intreaga natie sa fie in halul asta de batjocorita, iar lumea sa dea din umeri. Despre Biserica Sfintei Intelepciuni, nu e chiar de ieri muzeu, ci de pe la inceputul secolului trecut.

     • Bineinteles ca nu pot fi absolut sigur, dar sa presupunem ca procentul nu e de 90%, ci 1/3 din asta, adica 30%. Tot e imens in raport cu numarul de musulmani din tara si tot inseamna ca sunt violatori de 10 ori mai mult decat ar fi normal.
      Oricum, parerea ta despre viol mi se pare cam ciudata. Tu contesti existenta acestei infractiuni daca cei doi se cunosc? Dar cred ca e un lucru acceptat de toate statisticile ca multe (daca nu chiar majoritatea) victimelor il cunosc pe agresor. Asta insa nu schimba cu absolut nimic natura violului. Adica vrei sa spui ca daca o femeie iese in oras cu un barbat, deci il cunoaste, evident, respectivul nu poate fi acuzat de viol?
      Situatia din Gaza e urata, nimeni nu contesta asta. Dar in comparatie, de exemplu, cu uciderea a 1 milion de armeni de catre turci pe la 1900, ocupatia Gazei e aproape irelevanta.
      Din cauza situatiei actuale si a din cauza ca-i urasti pe evrei, nu trebuie sa uiti sutele de ani in care toate popoarele Europei (bineinteles, si noi romanii) au luptat impotriva atacurilor musulmanilor. In tot acest timp, musulmanii au comis crime si cruzimi la un nivel infinit superior situatiei din Gaza.

    • G.W. Bush asa tampit cum aparea el in media, a zis una care mi-a placut. In esenta: daca m-ai pacalit odata, poate ca te iert, dar daca m-ai pacalit de doua ori sau de mai multe ori, nu mai ai vreun credit in ochii mei. Interlocutorul in acest caz fiind presa, piarul, statistica oficiala. Nu am niciun motiv sa cred ca aceeasi presa care m-a mintit ca se pot demola prin implozie cu 3 blocuri mari si separate intre ele utilizand doar DOUA avioane conduse de arabi care luau lectii de pilotaj cu un CD pe care il puteam lua si eu prin anii 1988 de pe la Cocor… stii povestea cladirii WTC7. E jenant sa il cred pe cel care m-a mintit de cand exista trusturi de presa iar manipularea prin media nu e barba, e un fapt cu care, mai nou, jidanii se mandresc si ne numesc PROSTI, -evident ca ei stiu de ce-. E indeobste cunoscut apetitul nordicelor si dezgustul lor fata de ideea de familie care li se pare monotona si plictisitoare (mereu acelasi partener, etc.). Nu intamplator spun ca e posibil ca arabii acuzati sa fie naivii din filmul Midnight Cowboy. Nu e o bagatela moartea niciunui om, dara-mi-te a unei populatii tintuite in puscaria Gaza, din care nu se poate iesi, decat cu riscuri majore. Nu am trait sa vad ce au facut turcii aici, dar am vazut ce au facut jidanii, in tara, la nivel de carciumar evreu, la nivel de activist, la nivel de inalt demnitar al statului roman.

     • Fara suparare, dar am impresia ca eu vorbesc de ceva si tu raspunzi altceva.
      Cand e vorba de viol nu e judecata victima. Nu are nici o importanta moralitatea ei, ci doar daca a fost sau nu agresata sexual. Asa ca atitudinea despre familie sau apetitul sexual nu conteaza. Si oricum e foarte incorect din partea ta sa etichetezi astfel femeile din tarile nordice. Ai fost vreodata acolo, ai cunoscut oameni din acele tari macar?
      Cum am mai spus, manipularea media si atitudinea pro-Israel a politicienilor nu inseamna ca „arabii sunt buni”. Arabii nu sunt buni numai pentru ca evreii se straduiesc sa-i arate cat mai rai. Controversele legate de atentatele de la 11 septembrie nu inseamna ca terorismul islamic nu exista; au existat si episoadele Londra si Madrid. Noi si arabii nu suntem de aceeasi parte a baricadei, chiar daca e usor pentru tine sa identifici evreii ca dusmanul comun. Ai vazut vreodata imagini cu manifestatii ale arabilor in Marea Britanie in care aveau pancarte cu sloganuri gen „Europa e cancerul, Islamul e rezolvarea”, asta in timpul scandalului provocat de niste caricaturi. Iti inchipui macar ce nivel de cenzura si ce restrictii ale libertatii ar impune musulmanii odata ce ar ajunge la putere daca numai niste caricaturi intr-un ziar ii inebunesc atat de mult?
      Sunt multe site-uri/bloguri care prezinta adevarul in legatura cu situatia imigrantilor musulmani in Europa, poate ar fi interesant pentru tine sa le cauti.

     • Cristian, tocmai aici e problema. că nu se discută şi moralitatea aşa-zisei victime. penru că de foarte multe ori victima e victimă doar pentru că aşa vor alţii sau din cauza vreunui moft temporal.

      nu se discută niciodată despre darea în judecată a unei mincinoase şi pretinderea unor sume uriaşe ca daune morale. pentru aceleaşi motive pentu care violurile comise de către femei nu sunt violuri, ci doar binefaceri şi iniţieri… iniţiere în ce? în a viola… şi apoi ne întrebăm de ce bărbaţii fac la rândul lor acelaşi lucru???

     • Sentimental sigur ca sunt de acord cu tine, dar strict legal nu e bine sa se ia in calcul moralitatea victimei in proces. Poate doar inainte, in cursul cercetarilor, pentru a se verifica cat mai clar faptele.
      Justitia trebuie sa fie „oarba”, adica sa se bazeze strict pe fapte, nu pe oameni si imaginea sau moralitatea lor. De exemplu, sa zicem ca lui Basescu ii da unul cu ceva in cap si-l baga in spital. Eu personal as fi super fericit sa i se intample lui Basescu toate relele posibile din lume, ca individul e un nenorocit si un mafiot care duce tara de rapa. Dar cel care l-a lovit tot trebuie pedepsit penal, oricat de mult l-as uri eu pe Basescu si oricat de imoral sau ticalos e el.
      Daca ajungem ca justitia sa judece pe baza de moralitate, sentimente si alte astfel de chestiuni subiective, se deschide calea unor infinite abuzuri. Nu ca acum nu s-ar face multe ticalosii in justitie, bineinteles.

     • corect, justiţia ar trebui să fie oarbă şi să se bazeze doar pe fapte. dar ce te facii când singurele fapte pe care le ai la dosar sunt declaraţiile unei pizdipoance care vrea să facă rost de neşte mălai de trai de pe spatele unui fraier, care pentru 5 secunde (că atâta ştiu ei) de fericire va plăti toată viaţa cu justiţia de rahat actuală? ce te faci când după ce dai verdictul, sau mai rău, după ce execută pedeapsa, pizdipoanca se dă de gol că a minţit???

      sau, că tot eşti de acord cu pedeapsa cu moartea, ce te faci când după ce ucizi un aşa-zis criminal (că mă îndoiesc că vor fi criminale ucise de justiţie…), vei afla că de fapt acela nu avea nici în clin, nici în mânecă cu fapta pentru care l-ai ucis???

     • Erori judiciare au existat intotdeauna si nu pot fi evitate indiferent de ce fel de sistem exista. Totul e sa fie reduse la minim. Cred ca mult mai important decat felul exact in care sunt pedepsite diverse infractiuni este asigurarea pe cat posibil a unui personal cinstit in sistemul judiciar, adica judecatori, procurori, politisti ne-corupti. Acum in Romania asa ceva pare de domeniul fantasticului, dar numai asa se poate ajunge la o justitie decenta.

     • atunci, dă-mi voie să-ţi spun că acel sistem în care există erori judiciare, mai ales de genul celor enumerate de mine mai sus, este unul greşit.

      chiar îmi este greu să înţeleg cum ne putem ascunde în spatele unor asemenea afirmaţii deloc inteligente, în loc să căutăm perfecţiunea??? cum putem să îi anunţăm pe viitori români că vor mai exista oameni care vor suferi aiurea doar pentru că „au exista şi vor exista mereu erori“???

      a greşi e omeneşte, a repeta greşeala e dovadă de prostie crasă.

    • Nu, nu am fost in vreo tara nordica. As fi in schimb fericit sa vad daca nu Ierusalimul pt ca inteleg ca avand vize de tari arabe, m-ar intoarce de la aeroport, macar Iranul si tot as vrea sa il ating. Femeile respective faceau turism sexual, fiind atrase nu de muzeul ceramicii (al doilea din Africa, dupa cel din Cairo), ci de alte senzatii. Legea bunului simt imi spune ca sunt bune de impuscat acele femei, cu tot cu banii lor cu tot, sau, eventual exista o specie de cai in masura sa rezolve definitiv situatia lor. In ce priveste pretinsele drame suedezo-norvegiene, cred ca romanul are dreptate spunand ca pana nu faci foc, nu iese fum.

  • nu vreau sa intru in polemica de nici un fel, dar din intamplare, rasfoind printre comentarii , am citit parerea ta despre indienii americani 🙂
   cu tot repsectul, iti spun, din perspectiva unuia care a studiat si citit destul despre modul de viata pe care il duceau acestia, atat in relatia cu natura, cat si ca mod de relationare intre ei, social, ca ai o percptie foarte deformata asupra realitatii din acele timpuri;
   ca sa nu intru in detalii, iti spun ca tare mi-as dori sa traiesc si/sau sa traim in morala, respectul, si compasiunea pentru semeni si natura pe care o aveau acestia 🙂
   Oamenii aceia chiar traiau si „gandeau” cu inima 🙂
   Respecte.

 8. Fiica mea s-a plimbat fara probleme prin Cairo fara sa ridice vreunul ochii spre ea. Cand a intrebat o egipteanca despre locul unde era Universitatea, vreau sa iti spun ca a fost inconjurata cu drag de 7-8 araboaice care mai de care mai dornice sa o ajute. Una oferea telefonul sa sune la taxi, alta vroia sa ii dea bani, desi nu sunt bogati, alta s-a dus sa se certe cu taximetristul pe motiv ca cere prea mult pentru doar 35-40Km. In lumea araba daca esti prins furand, risti sa ti se taie mana, daca nu, sa fii linsat de mania publica. Arabii nu or fi cei mai „democrati” si mai „egalitaristi” in privinta drepturilor barbat-femeie in cuplu, dar, credinta noastra Crestin Ortodoxa, ne invata cumva despre feminism? Observa ca femeile au vagoane separate in metrou (primele doua). Nu incerca sa intrebi vreo femeie araba cat e ceasul, pt ca s-ar putea sa regreti.

  • Marian, lumea araba poate parea decenta vazuta de la distanta sau prin vacante. Sa traiesti cu ei sau ca ei e cu totul altceva. In general arabii sunt „moderati” in Europa si in relatie cu noi doar atunci cand asa le dicteaza interesele si cand au ceva de castigat. Ei sunt cu totii inchistati in religia lor inapoiata si in mentalitatea lor medievala despre lume, relatiile barbati-femei, familie, relatii sociale, etc. Evident, exista peste tot exceptii, dar in general la ei moderatia exista doar la suprafata si la un nivel superficial. In Franta, Germania, Anglia si alte tari europene unde au imigrat nu au nici cea mai mica dorinta de a se integra, ci viseaza cu totii la islamizarea tarilor unde traiesc.
   Chiar ti se par un lucru bun pedepsele gen taierea mainii sau segregrea pe sexe in metrou?

   • chiar ţi se pare un lucru bun că ăia din fruntea ţării noastre fură nestingheriţi?

    ia să fi avut o micuţă armată naţionalistă care să tragă în ţeapă, de exemplu, pe oricine, indiferent de sex, vârstă, religie, bagă mâna în banul public. sau să le fi tăiat doar labele murdare… o mai duceau românii atât de greu acum?

    te deranjează segregarea pe sexe? crede-mă că datorită acestei segregări, precum şi a mentalităţii lor, se comit mai puţine violuri în lumea arabă decât în cea emancipată.

    • Sigur ca nu e bine ca politicienii fura, dar ce legatura are asta cu subiectul despre care era vorba?
     Armata, nationalista sau nu, nu are rolul de a controla cheltuirea banilor publici. Pentru asta exista politie, procuratura, fisc si alte asemenea institutii. Si mie mi-ar placea sa-i vad pe multi politicieni de azi in puscarie (sau mai rau), dar chestiile gen taierea mainii sunt pedepse medievale care nu-si mai au locul acum, indiferent de crima. Pentru infractiunile grave ar trebui repusa in vigoare pedeapsa cu moartea, dar nu prin modalitati de secolul XII.
     Toate sistemele politice si legale au avantajele lor. Si dictaturile, chiar si comunismul, ofera anumite avantaje, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne intoarcem la ele.

     • Cata vreme esenta sistemului de putere e putreda si se bazeaza pe venerarea mai discreta, -dar nu foarte-, a satanei nu avem ce spera. Prefer sa stiu ca se taie maini hotilor din piata decat sa mi se explice ca asa se scrie istoria, prin masacrarea la gramada, fara numar a populatiilor indigene, pe motiv de, -mai nou-, terorism. Un fel de a spune: ‘hotul striga, hotul!’, tactica veche, ieftina, jidaneasca.

     • @razvratit Mi-ai ridicat mingea la fileu cum zic politicienii pe la noi. Duminica am vazut ultima porcarie de care sunt acuzate asa-zisele forte israeliene de aparare: copii palestinieni de sub 8 ani dusi de mana de soldati israelieni dincolo de portile de fier ale cazarmii. Umbla vorba ca jidanii sodomizeaza copiii arabilor iar Cristian deplange nefericirea nordicelor. Va ganditi ca baiatul ala imberb din Tunisia de cate ori va atinge o femeie o va vedea pe scroafa aia poloneza inaintea ochilor?

     • Marian, nu doar atât, dar scroafa aia e chiar încurajată „să se ducă să iniţieze băieţii“… nimeni nu o va acuza, şi atât mai puţin băga la puşcărie pentru viol, pentru că „se simte bine“ cu băieţi sub vârsta majoratului.

      mai mult, orice viol comis de femeie este văzut ca o binefacere pentru bărbat, iar cel care se plânge că a fost violat este făcut de râs. iar când vine vorba de copii vilaţi ani la rând de membre ale familiilor lor şi nimeni nu ridică un deget, dar dacă îi spui unei femei că îţi place coafura ei eşti dat pe mâna gaborilor pentru hărţuire sexuală, mi se face greaţă de căcatul ăsta de „civilizaţie“.

    • Cristian, când am zis armată, nu m-am referit la instituţie, ci mai degrabă la o armătuţă, un fel de legiune, de Bope, etc. care să urmărească şi să facă ceea ce trebuie în numele neamului.

     şi nu, nu sunt de acord nici cu puşcăria, nici cu pedeapsa cu moartea. puşcăria tot euu, tu, Marian, Eufrosin, etc., o plătim. iar despre pedeapsa cu moartea nici nu poate fi vorba atâta timp cât nu ai niciun drept să ucizi pe nimeni, indiferent ce ar face. ba mai mult, asta dovedeşte prostie, pentru că poţi pune pe acel/acea individ/ă să muncească pentru popor. eu am dat exemplu, pe blogul meu, cu ocna de sare. minele de cărbune nu mai sunt de actualitate, aşa că acestea ies din discuţie. mai sunt şi alte variante, cum ar fi munca prin oraşe, la curăţarea străzilor (pen’ce să plătesc gunoieri care şi aşa nu fac nimic, când am gârlă de rău.făcători/făcătoare care pot munci.)

     de acord cu inutilitate pedepselor medievale, mai ales dacă pretindem că suntem evoluaţi faţă de aceia.

     • Nu prea inteleg la ce te referi la inceput si nu stiu ce intelegi prin „Bope”. Te referi la un fel de Gestapo popular, care sa urmareasca ce se intampla in tara si sa pedepseasca actele de coruptie, de exemplu, fara a se ajunge la justitie?
      Da, e foarte corect ca toti infractorii sa trebuiasca sa munceasca pe toata durata pedepsei. Eventual conditiile de trai din puscarie sa fie cumva legate de calitatea/dificultatea/cantitatea de munca prestata de un anumit detinut.
      Nu sunt de acord ca nu exista dreptul de a pedepsi pe cineva cu moartea daca comite ceva suficient de grav. Pentru fapte gen crima cu predemitare, tradare in razboi, pedofilie, mi se pare ca e pedeapsa cu moartea a justificata. Daca spui ca nimeni nu are dreptul sa ucida din motiv religios (adica conform dogmei crestine), tot nu-mi pare justificat. E teribil de ipocrit din partea vreunei religii sa ceara asa ceva din moment ce toate au acceptat si chiar practicat din plin uciderea adversarilor lor religiosi.

     • Cristian, da, la ce ceva de genul ăla.

      condiţii de trai? din punctul meu de vedere, odată ce ai înfăptuit o crimă, fie ea şi doar furtul unui ou, devii sub-om până îţi ispăşeşti pedeapsa. prin urmare, condiţiile de trai sunt approape ca în pădure: un pat din lemn (sau fier), doi litri de apă pe zi, mâncare doar ceea ce produci şi găteşti (dar să nu te gândeşti la trufandale şi alte nebunii), etc. astea pot fi discutate în altă parte, deja am sărit de pe subiect rău de tot.

      şi da, din orice punct de vedere ai lua-o, religios sau civic, pedeapsa cu moartea este inadmisibilă. mi se pare mie ipocrizie să îţi repugne pedepsele din evul mediu, dar cea mai grea dintre acestea (pedeapsa cu moartea) să îţi placă teribil.

      crede-mă, după primii/primele 20.000 de deţinuţi/deţinute (pentru că avem gârlă de viitori deţinuţi/deţinute, uită-te doar la cei care s-au perindat de-a lungul ultimilor 21 de ani pe la coducerea ţării, precum şi toţi afaceriştii şi toate afaceristele care s-au înfruptat grosolan din avuţia neamului) care vor avea de îndurat condiţiile sub-umane de care vorbesc eu, le va pieri pofta tuturor celorlalţi/celorlalte de a mai face vreun rău. vor pune în balanţă de miliarde de ori libertatea şi executarea pedepsei.

 9. Da, e o buna mainera de educare prin forta exemplului, acolo unde familia, scoala, religia nu au apucat sa isi arate suficienta ravna, fata de viitorul cetatean. Cine spune ca segregarea pe sexe in metroul din Cairo e ceva abject? Paranteza: urmatoarele 4 vagoane erau teribil de aglomerate. Decenta, e un termen care are conotatii de la om la om. In Romania furtul a devenit obiect de lauda inclusiv pe net. Sunt laudati hotii si detestate victimele. Spui ca arabii sunt inchistati. Foarte bine, desi, am vazut ca si ei au telefonie mobila si stiu sa deschida un computer ca si noi. Ca se roaga altfel, ca au strazi pe alocuri stupefiant de murdare, ca nu pastreaza carnea de vita la frigider ci o expun la aerul uscat al desertului desi afara erau peste 40C… nici noi nu ne-am nascut cu White Westinghouse si Bosch in case, sau, nu toti. Sa cautam si partea buna a lucrurilor, aceea ca, spre deosebire de europeni, arabii sunt cu mult mai imaginativi. Ca tu crezi ca e un pacat ca ei viseaza la islamizarea lumii, poate ca, si noi ne dorim o lume intru Hristos. Relgia lor e inapoiata= e prea veche? Te intrebi ce simte un arab cand vine in lumea catolica? Nu am vreun plan de a trai cu ei. Tu ai trait ani de zile printre arabi? Unde?

  • Poate tu nu ai planuri sa traiesti cu ei, dar lor nu prea le pasa de ce vor altii. N-am trait in tari arabe, dar i-am vazut in vestul Europei cum traiesc si cum se comporta si nu e deloc placut. Musulmanii nu doar viseaza la islamizarea lumii, ei chiar lucreaza la asta, doar ca la noi in Romania inca nu exista imigratie musulmana masiva si de asta nu sesizam pericolul. Cand vor veni si aici, o sa te convingi.
   Prin inchistare nu m-am referit la tehnologie, ci la felul in care traiesc, iar modul lor de viata nu e compatibil cu al nostru. Nu felul in care se roaga e problema, ci faptul ca respecta perceptele imaginate de un individ in desert acum 1500 de ani, pe care le considera litera de lege si, cel mai rau, incearca sa le impuna si altora. Personal, nu ma intereseaza ce fac in tarile lor, dar ei considera ca au un fel de misiune religioasa de a raspandi islamismul, indiferent de ce vor altii. Iar religia musulmana e incompatibila cu viata civilizata. Da, mie segregarea pe sexe la metrou, de exemplu, mi se pare inacceptabila, ca si toate celelalte obiceiuri ale lor legate de femei, familie, etc.

   • dacă trăiai acum 1500 de ani în Italia, de exemplu ai fi putut spune acelaşi lucru despre catolicism.

    faptul că arabii nu trăiesc după modul americacan de viaţă nu înseamnă că nu sunt civilizaţi. faptul că mănâncă cu mâna, de exemplu, nu arată cât de sub-umani ar fi ei. dimpotrivă.

    civilizaţia, aşa cum am impresia că o percepi tu, nu înseamnă întotdeauna progresul. de cele mai multe ori, din păcate, înseamnă chiar regresul.

    crezi că masacrele civilizaţiei chiar îi conving pe locuitorii ţărilor respective să treacă la stilul civilizat americăcănesc de viaţă?

   • Aminteste-ti daca vrei despre imaginea viitorului gigolo care copil fiind era pus de o femeie in varsta sa o maseze, imagine desprinsa din filmul Midnight Cowboy. I se cerea sa faca asa pt a avea o casa unde sa doarma si o masa la care sa aiba ce manca, mama fiind inexistenta pt acel pui de om. Pedofilia, platita sau nu ramane o fapta a unui adult de a determina-inlesni-forta un minor sa… Trista e lumea asta, dar, un parlamentar olandez mai stricat ca altii, a cerut ca sa se bage un amendament: daca e copilul de acord, NU MAI E INFRACTIUNE. Halal de lume. Vede Dumnezeu, stim toti asta.

 10. In asepticul vest al Europei am avut sansa sa stau odata de vorba intr-o seara cu un arab din Pakistan. Era cel care servea la tejghea intr-un mini-bar situat intr-un parter de bloc. Nimic din ce am discutat nu mi s-a parut neplacut, desi, era clar ca nu va depasi vreun recor de vanzare cu mine, pt o ceasca de cafea. Remarcabila mi s-a parut la acel paki (asa cum sunt numiti) bogatia de informatii legate de situatia politica internationala. Nici vorba de aere de superioritate de dispret sau mai stiu eu ce. Drept e ca nici eu nu m-am dus la el cu nevoia de a-l injosi. Cred ca e in natura fiecarui om de pe lume, care are un Dumnezeu (nu zece), sa isi doreasca o lume in care oamenii sa fie de aceeasi religie cu cea in care s-a nascut respectivul subiect. (Gunoiul de) Mr. Crowley avea prefata unei lucrari in care spunea ca lumea e tampita rau crezand ca niste oameni care s-au izolat au devenit profeti. Mantuitorul nostru in gura satanistului asta… greu de suportat imaginea, cel putin de catre mine.

 11. Buna ziua. Asociatia Consumatorilor de Media are placerea de a va invita la dezbaterea televizata “Victor Ponta fata in fata cu bloggarii”. Dezbaterea va avea loc in Club Spice , Calea Victoriei 21-23 (deasupra fostei Case de Moda Venus, langa Politia Capitalei), miercuri, 22 septembrie, ora 18.00. Va rog sa confirmati participarea printr-un mail la horeabadau@gmail.com .

  Dar noua nu ne place de Victror Ponta! Cine se duce, sa aiba grija ca nu cumva evenimentul sa-l puna intr-o lumina favorabila pe acest pui rosu-kominternist. Eufrosin

 12. Citind schimbul de replici dintre Marian şi Cristian, fiecare generos în felul lui, ambii cultivaţi-e clar, mă-ntreb perplex cum naiba un popor aşa de înzestrat, „reuşeşte” să trăiască atît de mediocru? De ce nu ne iese nimic? Ne e clar ce-a fost în Serbia, în Irak, în Afganistan, mai nou ce e cu Iranul, cu SISTEMUL, cu cipurile, cu masonii, cu vaccinul, cu finanţa internaţională, cu igiena, cu educaţia, cu, cu…şi totuşi suntem praf…Nu se leagă nimic. Trăim trist, ca nişte răstigniţi care nu mai înviază…Nişte oameni mai…obtuzi cred că s-ar descurca mai bine în istorie. Ar ştii una şi bună.

  • Suntem oameni cu talente , insa nu ne miscam in lumea reala, adica nu in lumea celor care ne domina sau mai bine zis nu intr-o lume care sa ne ofere un ascendent fata de ceilalti. Pana la coada un popor de comercianti a reusit sa stapaneasca lumea…

  • Si-ar mai fi ceva! Ne-a dat Dumnezeu si o credinta mantuitoare, dar de care nu ne tinem..Cand nu te ajuta Dumnezeu poti sa stralucesti cat vrei de lumeste, ca n-ai soarta pe aceasta lume si nici pe aialalta !

  • @rufin liban Multumesc, dar, nu simt ca as merita vreo apreciere. Spunea ‘razvratit’ despre o masa critica. Nu cred ca s-a atins acel punct dincolo de care sa ne comportam diferit de ceea ce tu numesti ca fiind mediocritate. Poate ca realitatea e si mai drastica decat enuntul tau. Am uriasa certitudine ca, in actuala configuratie (Romania in U.E., in N.A.T.O.), nu avem nici cea mai marunta sansa de a dovedi ca putem schimba realmente ceva, esential pentru destinul national. In momentul in care un mare procent dintre noi vom ajunge suficient de disperati de foame, atunci, poate se va intampla ceea ce vor satanele: revolutie cu piatra in mana contra tancurilor din intersectie. Cred ca nu aceasta e metoda optima, nu cea a violentei, ci, protestul colectiv, constient al nesupunerii civice prin intreruperea voluntara, in dispretul oricarei legi a conflictelor de munca, nedand ascultare amenintarilor persuasive sau explicite. A iesi in strada da, dar nu cu piatra, ci, avand fiecare crucea in mana, e singura actiune pe care o vad ca fiind eficienta impotriva sistemului. Evident, cert, romanii nu vor face asta. Vor astepta sa vada cum moare mai intai capra si copilul vecinului, stiind ca nici pe ei nu ii va salva vreun alt roman. Sper sa ma insel si sa fiu exemplar contrazis de evolutia evenimentelor.
   Doamne ajuta!

 13. va recomand un documentar…Dont Tell My Mother Im In (2008).Iran.(il gasiti pe torente), sa vedeti adevarata fata a Iranului.

 14. Marian, Mercurie,
  Simt că poziţia voastră nu e doar corectă ci şi inspirată. Din ce în ce mai desluşit ni se descoperă, în chip minunat, faptul că unica atitudine viabilă faţă de cei ce ne vrăjmăşesc e cea a rezistenţei duhovniceşti. Nearmate. Bîntuie printre cei mai buni dintre noi un fel de maturitate aparte care nu poate fi decît opera Sfîntului Duh. Sunteţi mult mai înzestraţi decît eram noi în 89. Noi ne-am răfuit cu nişte imbecili din popor; voi trebuie să-l înfruntaţi pe dracu însuşi. Noi cu piatra, voi cu Crucea. Altă calitate, alt război. Dumnezeu să vă/ne întărească!

 15. Multumesc frumos, dar, nu merit nimic bun pe lumea asta, cu atat mai mult un gand bun. Multumesc

 16. Discutam ieri cu cineva despre situatia disperata in care ne aflam si daca exista solutii pentru a iesi din ea. Eu una nu vad decat pe cea individual duhovniceasca, o solutie aparent pasiva. Interlocutarul a zis ca asta nu e suficient. Tinand cont de cat de induhovniciti suntem inclin sa-i dau dreptate. Si spunea asa: lasa-i pe evrei sa ne cumpere tara ca tot nu ne putem impotrivi la ce guvernanti avem. Dar sa indrazneasca sa se mute langa mine! Cu alte cuvinte, pamantul e al celor care locuiesc pe el, idiferent de ce spun scriptele. Pe hartie, pamantul le poate apartine, dar daca e sa se mute aici, atunci trebuie alungati, la modul fizic. Trebuie sa le faci traiul asa de inposibil incat sa plece. Suna cam medieval, dar cine stie… Iar pentru asta romanii trebuie sa constientizeze pericolul care ii paste si sa stea acasa, sa nu mai plece afara. Asta mi se pare cel mai greu, caci cei 50 de ani de comunism, urmati de 20 ani de consumism imbecil si desantat, au spalat pe creier tot neamul. Ca sa-l parafrazez pe Marian, romanul anului 2010 nu mai e romanul anului 1920. Dar cine stie, poate tipul asta are dreptate, poate aste e o solutie, ca de la mai-marii noastri ne putem astepta la orice, numai la bine nu.

  • Alina, ai dreptate în ultima parte a comentariului, însă, cum vei putea să îi faci viaţa grea unui cazar şi unei cazare nenorociţi, plus trupa lor de şturlubatici, când ei vor schimba legile, de vreme ce ţara, pământul adică, le va aparţine?

   crezi că vor pleca cu coada între picioare, lăsând pământul (ca să nu mai vorbesc despre banii băgaţi în el) de izbelişti?

   şi apoi, chiar crezi că românii sunt în stare să se comporte precum ţiganii???

   nu, cazarii nu trebuie lăsaţi să cumpere pământ, iar, în cazul în care vom avea parte de o conducere naţionalistă, să li se ia tot ce au cumpărat prin lege, aşa cum am cerut la mine pe blog: pământul românesc poate aparţine doar românilor. iar aceştia trebuie să facă dovada că îl l-au primit ca moştenire de la strămoşi, că l-au cumpărat cu bani cinstiţi, etc. legea trebuie să fie aspră şi neiertătoare. de asemenea, trebuie gândit ca nimeni, nici chiar românii să nu poată poseda mai mult de x hectare de teren agricol (dacă nu sunt firmă, dar şi aia trebuie să fie doar românească, să demonstreze de unde are bani, etc.) sau z mii de teren intravilan. tocmai pentru aminimiza orice tentativă de cumpărare externă.

 17. Daca evreii se muta langa noi, riscam sa imprumutam noi accentul si toata pronuntia lor, la fel ca in bancul in care o familie de jidani isi dau odrasla 2-3 luni pe vara la stana, ajungand sa constate ca in loc sa invete ciobanul pe copil romaneste, ajunge sa invete satanel pe roman jidaneste. Ma tem ca ei nu sa se mute aici vor, ci, ceva mult mai oribil: sa ne „scape” pe absolut toti de ideea ca ceva ne mai apartine, dpdv legal. Pana si camasa de pe noi va trebui sa fie tot a unei banci, a unui guvern prieten al statului lor. Sper sa nu fie asa. daca le faci viata amara se cheama ca i-ai persecutat si exista niste legi facute de ei pt asta.

 18. Razvratit
  Nu e vorba de un comportament tiganesc ci de a proceda asa cum au procedat si strabunii nostri cand au fost cotropiti, dar nu la scara nationala, ci de grupuri. Nu imi pot da seama daca solutia e viabila sau nu. De altfel nu prea vad cum pot fi opriti sa cumpere pamant. Cum am spus si la tine pe blog, tocmai au cumparat 200.000 ha din Baragan, cu 1000 euro/ha. Cum ii impiedici, de vreme ce guvernantii nostri le fac jocul?

  Marian,
  Atunci ce naiba vor, daca nu sa se mute aici? Ca noi sa nu mai posedam nimic in propria tara, asta nu mi se pare un motiv viabil. Asa nu are sens politica de depopulare a tarii, de a-i obliga pe romani sa traiasca afara, Sau tiganizarea. Ori ei incearca numeric sa scape de romani, paralel cu achizitionarea cat mai masiva din avutul tarii. La care se adauga incetatenirea masiva a evreilor aici, sub nume romanesti.

  • Are Eufrosin caricatura aceea cu „melting pot”, e parte din ceea ce vor ei, sistemul. Merg mai departe si spun ca se vrea falimentul (nu evreo metafora) individual al meu, al tau si al luri razvratit. Pe Cristian il lasa la desert, iar pe Eufrosin il vor pune la congelator ca sa il dea ca exemplu final a ceea ce inseamna nimicul care suntem noi, in fata lor.

   • Stiu prea bine ce vor sa faca la nivel global iar caricatura aceea e sugestiva. Dar inca nu stiu sigur ce vor aici in Romania, caci se pare ca au un interes aparte pt tara asta. De ce?

  • păi străbunii noştri au pus mâna pe furcă, pe topor, pe coasă, iar cine avea pe sabie şi arc şi au gonit netrebnicii peste graniţa ţării. noi am face la fel, dar vin lunetiştii şi ne curăţă destul de repede…

   dacă nu îi putem opri acum, atunci măcar să sperăm că se vor trezi românii şi vom avea şi noi conducerea aia naţionalistă după care tot plângem acum şi că vor da legi care să readucă (chiar „cu japca“) pământul înapoi suub proprietatea românilor.

   oricum, pământul nu îl pot muta dacă nu le convine legea ţării. aşa că, dacă au dat acei bani de care zici, cu toate că mi se pare extrem de scump pentru teren agricol, atunci ori sunt proşti de-a binelea, ori au scopuri de care ne vom îngrozi în viitorul apropiat.

   • Te inseli ca nu se fura pamant la propriu si nu cu penseta ci, cu miile de metri cubi din Romania. Se ia totul, inclusiv pamantul de la marginea Ploiestiului pt groapa colectiva zic eu.

    • păi iau scoarţa, dar pământul tot nu vor putea să-l care… au crezi că vor să facă o groapă imensă care să aibă conturul graniţelor României???

     • Nu, sau sper ca nu. Vezi ca e pe You Tube filmata din elicopter rana pe care au facut-o pamantului cu zeci de excavatoare si de basculante. E ceva pt care nu stiu de unde au avut bani.

     • păi dacă au avut câte 1.000 de iepuroi pentru fiecare din cele 200.000 de hectare cumpărate pe la noi, cum zice Alina, te mai miri?

      chiar nu ştii cum se fac banii în lumea lor? deschizi calculatorul, tastezi cifra şi ai produs mălaiul. ăsta e şi motivul pentru care îşi doresc atât de mult ca lumea să nu mai folosească banul fizic. oare de ce crezi tu că, într-un anume moment din istoria omenirii, numărul furturilor a crescut vertiginos??? şi, de ce crezi matale că ei nu doresc să schimbe cu nimic sistemul de pedepsire a infractorilor/toarelor? de ce le convine să ţină puşcării în care mnealor mănâncă şi sunt jmecheri şi pe care tot prostimea le finanţează?

      şi-apoi, tot sistemul ăsta de salarizare actual are ca scop însclavizarea oamenilor, de nu o să mai avem timp nici să scriem pe bloguri…

    • s-au apucat să îşi facă groapă colectivă? la noi?
     hahahahaha!!!

     păi, atunci, e bine. au nevoie copii de schelete la orele de biologie şi ar fi păcat să ne dezgropăm noi strămoşii…. hihihihihihi!!!

     • chiar dacă mulţi susţin că Al. I. Cuza ar fi fost mason, iată încă o dovadă a faptului că acest om a fost un adevărat naţionalist.

      din păcate, propaganda face pe oricine orice. nu m-aş mira prea tare să aflu că şi Mihai Viteazul a fost, de fapt, mason. eventual, şi Ştefan cel Mare ar fi fost mason… de aia venea veneticul ăla de papistaş şi zicea că Ştefan a fost în slujba papii şi a luptat în cruciade… ba, poate că şi Decebal şi Burebista au fost masoni, dar de, ce ştim noi ăştia mici?

      concluzia: important e ce face omul pentru ţară şi oamenii ei. dacă propaganda îl vrea mason, lăsaţi-o să mănânce rahat în continuare. dacă sunteţi români adevăraţi nu veţi putea să întinaţi memoria acestora în sufletele voastre.

   • 1000 euro/ha nu e scump deloc.

  • când am zis de comportament ţigănesc, m-am referit la comportamentul ţiganilor care puneau mâna pe pământul oamenilor imediat după ’89… dacă îţi aduci aminte sau dacă ştii.

   mi-este foarte greu să cred că românii s-ar comporta tât de mojiceşte. şi când spun români mă refer la români, nu la ţiganizaţi sau cazarizaţi sau occidentalizaţi.

   • Nu m-am referit la nimic de genul asta, ci la ceva gen pus pana pe furca, topor, etc.. dar intr-o varianta actualizata, care-o fi aia. Cu alte cuvinte sa ne aparam singuri cum putem, punandu-ne nadejdea doar in Dumnezeu. Daca toti romanii ar gandi asa, poate ar exista o speranta.

    • uite ce a spus Mercurie. este una dintre soluţii, mai ales că va modifica mentalitatea actuală a poporului în bine.

     partea proastă e că aceştia cred mai mult în ce spune sticla animată decât în ceea ce le spun prietenii, rudele, neamurile, amicii, etc.

     • Asa este. Tv tampeste la scara nationala. Eu am renuntat la el de trei ani si vad diferenta. Exista solutii, dar toate sunt viabile numai in contextul trezirii romanilor. Si cum ii trezesti, ca iau de buna tot ce apare la tv? Sunt prea absorbiti de salarii si conservarea confortului cotidian. Omul de azi, chiar daca devine intr-o oarecare masura constient de pericol, inca nu e dispus sa-si puna pielea pe bat pentru un ideal. Si ce valoare mai are neamul pt marea majoritate a romanilor?

     • Alina, cam aşa e, iar eu cu asta mă lupt cel mai mult: dorinţa românului de a se lupta pentru cei din jur într-un mod altruist.

      cât despre valoarea neamului românesc pentru marea majoritate a românilor… păi dacă ne uităm în jur, vedem că marea lor majoritate au fost de-românizaţi. au fost ţiganizaţi dar nu ţigăneşte, pentru că ţiganii sunt destul de uniţi când vine vorba de alte rase. au fost cazarizaţi, dar nu cazariceşte, pentru că aceştia sunt foarte uniţi faţă de orice. mai mult, nu îşi permit să facă ceea ce îi învaţă pe alţii, cum ar fi ne-educarea odraslelor, pentru simplul motiv că ştiu că un neam ne-educat e sortit pieirii. ori, acesta ar fi ultimul lucru pe care şi l-ar dori cazarii.

 19. Nu spun ca am dreptate in ceea ce afirm mai sus, pur si simplu caut raspunsuri.

 20. Toti cautam, ocolim mai mult sau mai putin, mai urat sau mai frumos desi stim si simtim in suflete ca, unicul raspuns e Dumnezeu in fiecare si in toti.

 21. O solutie ar fi sa li se spuna romanilor sa nu-si mai vanda pamantul, sa nu se mai imprumute la banci, sa i se arat ce origine straina de neam au potentatii puterii si mai ales sa voteze numai nationalisti..Nu in ultimul rand sa se duca la biserica !

 22. Guvernarea României: o afacere ocultă:

 23. Cred ca in primul rand strangerea legaturii cu Dumnezeu, cat mai tare cu putinta ar putea ajuta semnificativ pe fiecare si pe toti. Stau si mai intreb, oare cum ne simtim stiind ca la noi dar mai ales in afara tarii noastre se intampla atrocitatile despre care aflam partial din stiri oficiale si mult mai multe din relatari din poze, inregistrari video si audio. Cum ne tihneste viata, linistea caminului cand stim ca la doua sau trei mii de Km se intampla atrocitati insuportabile fie si in planul descrierii, de neimaginat de catre o minte omeneasca. Se spune ca cei ce conduc, nu ar fi obligatoriu oameni, sau, nu ca noi. Nu ma pricep in domeniul antropologiei, dar spun ca, omul e limitat prin definitie si imperfect. Astfel, nici raul pe care il poate face omul nu poate fi chiar atat de imens. Cu toate astea, vedem napalm care zboara din avioane, fosfor, bombe atomice, masacrari ale copiilor, pedofilie etc. iar noi, privim, intelegem si ce facem? Ne facem cruce si zicem sa nu fie si la noi. E oare de ajuns? Ar merge cineva sa mangaie fruntea unui copil arab ranit de schija, sau care nu mai are un brat?
  @Cristian, spui ca 911=controversa, ceea ce e in afara logicii mele. Certitudinea auto-atentatului ar suna mult mai bine, nu crezi? Nu de alta, dar, asemanator a procedat si Hitler pt nazificarea Germaniei cand si-a incendiat parlamentul, prin 1933 daca nu ma inseala memoria.
  Revenind, ma intreb: oare cum ne va judeca Dumnezeu pentru ca am intors spatele atator fluvii de lacrimi si sange, in primul rand, pe mine, cel mai pacatos, al tuturor timpurilor. Doamne iarta-ma!

  • Bine, sa acceptam ca atentatele de la 11 septembrie au fost de fapt auto-atentate, asa cum spui tu. Asta nu inseamna insa ca terorismul musulman nu exista. Existenta Hamas si Hezbollah o accepti ca reala? Despre atentatele de la Londra si Madrid ce parere ai? Repet: ce spun aici nu inseamna ca eu sustin ocupatia americana in Irak si Afghanistan.
   Pe urma, felul in care sunt tratati palestinienii nu are nici o legatura si nu justifica felul in care confratii lor musulmani se comporta in Europa. Persecutarea palestinienilor nu justifica islamizarea Europei. Imi pare rau ca infractionalitatea musulmana in occident te lasa indiferent, dar sunt sigur ca de infractionalitatea tiganeasca din Romania iti pasa. Care e diferenta, dupa tine, intre o romanca violata de un tigan sau o suedeza violata de un arab? Dispretul pentru anumite aspecte ale civilizatiei occidentale pe care presupun ca-l simti nu cred ca trebuie sa duca in extrema cealalta, a justificarii oricarei agresiuni la adresa unui vest-european.

   • E perfect ca intrebi de Londra si Madrid, survenind dupa 911. Vba lui GWB Junior: YOU FOOLED ME ONCE, YOU FOOLED ME TWICE… eh? Tipic satanistilor de jidani: astia urineaza fara jena pe pantofii si pe pantalonii interlocutorului si stiu ca nimeni nu le va spune pe nume. De ce? Pai… Hollocaust, poporul ales, and shit. Fii atent la eg. de trufie de jidan: un talk-show cu un mare specialist in piar. Realizatorul il lasa pe ala sa isi dea drumul la gura pt prima fraza de atac si ce crezi ca baga jidanul? Daca o sa imi spui Doctor, automat audienta va crede ca am dreptate, si… RADE animalul, iar publicul e deja castigat! Scuip pe tot ce inseamna lege si asa-zisa civilizatie. Anton Sandor LaVey e fericit acolo in iad, la fel si Crowley. Traim timpuri satanice, e perceptia mea si a unei mari parti a lumii.

    • Daca spui ca „scuipi pe tot ce inseamna lege si asa-zisa civilizatie” ce propui in schimb? Ce fel de legi iti doresti sa existe? Sau respingi in totalitate existenta oricarui fel de organizare sociala?

     • Relatia sociala in acceptiunea oficiala si probabil si a ta e una eminamente satanica, in care ti se pretinde inca de cand te nasti sa te supui, contentionandu-ti eul intern pana la ziua in care esti suficient de puternic pt a da frau acelui eu pe care l-ai sugrumat ani de zile. Aceeasi doctrina oficiala ne spune ca avem voie sa gandim orice, CU EXCEPTIA punerii in pericol a ordinii sociale stabilite de catre satanisti, marii sforari ai lumii, cei care hotarasc cine si cu ce pret sa traiasca si sa moara. Legea pe care o propun eu e aceea a traiului strict dupa invatatura Crestin-Ortodoxa, in tara noastra. Sa dispara pe veci notiunea satanica de stat laic, caldicel-placut in aparenta.

     • Am inteles, vrei un stat sa zicem „teocratic”, desi poate cuvantul nu se potriveste exact cu ce ai tu de gand. Si ce faci cu cei care nu sunt crestin ortodocsi, sau daca sunt pe hartie nu sunt practicanti? Accepti libertatea practicarii altei religii sau a dreptului unui roman de a-si schimba religia sau de a nu avea nici una?
      Pe urma, cine ar conduce Romania in cazul unui stat asa cum ti-l inchipui? Patriarhul BOR?
      Sau vrei pur si simplu sa iei ca model Iranul, dar sa inlocuiesti toate elementele islamice cu unele ortodoxe? Sincer nu prea stiu cum functioneaza Iranul, dar par sa nu aiba probleme deosebite.

     • Draga Cristian. Dragoste si bine cu forta nu se poate face. Nu am auzit sa existe vreo scoala pe lumea asta unde sa fim invatati a crede. Credinta, dupa mine, -care sunt un mare ticalos-, e ceva ce simti inauntrul profund al sufletului fiintei tale, daca imi dai voie sa ma exprim asa de… poate… inutil de pompos. Nu poti cere cuiva sa creada sau sa iubeasca pe Dumnezeu pt ca tu vrei asta. Fiecare, singur, simte ceva din absolutul Lui Dumnezeu. Cum nutreste sau, nu aceasta floare, acest urias cadou al credintei, e alta discutie. Aici, eu, sunt etern repetent. Nu spun sa se inceapa vreo vanatoare impotriva neortodocsilor. Religia mea nu propovaduieste crima, nici umilirea. Vreau doar ca adevaratii preoti ai neamului sa fie incurajati si lasati liberi sa isi spuna punctul de vedere in piata publica, la ore de maxima audienta, si nu sa vad fete fara chiloti pe ele care fac osana sistemului actual, spunand in versuri ca viata e minunata in acest nimic perfect gri. Sa nu mai aud ca in America faci puscarie daca citesti din Biblie intr-un spital, sau, ca in Romania, daca arborezi crucea noastra, se cheama ca ofensezi alte culte. Suntem prin sansa istorica o tara binecuvantata, majoritar ortodoxa, desi, sunt multe pacatele noastre.

     • Sunt perfect de acord cu ce spui, dar cred ca si astazi e posibil asa ceva. Din ce stiu, nimeni nu interzice invitarea preotilor la emisiuni, zilnic chiar. Stiu ca exista si o televiziune a BOR, am uitat acum exact cum se cheama. Si da, ai dreptate, e ceva idiot sa spui ca arborarea crucii inseamna ofensarea altor religii. Din punctul asta de vedere in SUA s-a atins un nivel execrabil, ca si in multe alte privinte de altfel.

      Nu le interzice aparitia, ci doar nu ii invita pe preoti in emisiuni. – Eufrosin

   • Cristian, islamizarea Europei e un fenomen sociologic, mijlocit chiar de politicile europene, pe cînd persecutarea palestinienilor ţine de criminalitatea pură. Cred că greşeşti cînd pui faţă în faţă două fenomene în esenţă diferite. De pildă, una e infracţionalitatea arabă în occident-care e contingentă, şi altul e proiectul politic criminal al Israelului-care e endemic. Una e cînd un ţigan violează o damă, şi alta e cînd e masacrat cu sistemă un popor. Sunt două categorii diferite.

    • Corect, sunt doua lucruri diferite si ambele trebuie condamnate. Asa cum am zis, persecutarea palestinienilor nu justifica trecerea cu vederea a infractionalitatii musulmane in occident. Dar nici faptul ca musulmanii din Europa sunt in mare parte niste infractori si paraziti nu justifica actiunile Israelului.
     Si ai perfecta dreptate cand spui ca islamizarea e incurajata chiar de politicile UE si ale statelor, dar e un proces care nu are nici o sustinere in randul populatiei, poate cu exceptia unor grupuri inconstiente de anarhisti/anti-fa sau a unor cazuri particulare de indivizi care profita absolut personal din imigratia musulmana.

     • Ca sa te ajut sa intelegi cat de simplu se poate rezolva „problema” araba a Europei, iti amintesc aceea ca, arabii sunt prin excelenta spirituali si nicidecum creiere netede de alcool si de goliciune interioara, precum au o mare parte din tinerii nativi europeni, indoctrinati cu nimic si cu tinte false. Cunoscand capacitatea exceptionala de a rabda a arabilor, iti spun ca, unui sarac si nemancat, nu banii ii lipsesc in primul rand, ci, demnitatea saraciei lui, demnitate care ii este batjocorita cu ostentatie de catre taranoii vestici. Am cunoscut pe un roman intors din Italia, dupa 10 ani. Principalul motiv al revenirii in tara? Fetita era izolata si batjocorita de copiii din clasa. Imi povestea cum romani din Moldova erau injurati si scuipati de catre colegii de munca italieni, pt un singur motiv: proveneau dintr-o lume saraca. Nu imi e mila de victimele europene ale celor hamesiti, nu atat de foame, cat vaduviti de demnitatea conditiei lor, totusi, prin forta lucrurilor, UMANE.

     • Observa daca vrei, inca o chestie: Dumnezeu e prohibit. Mai mult, versiunea oficiala tiparita pe autobuze londoneze zice clar ca: „se pare ca Dumnezeu nu exista, asadar, inceteaza a-ti mai face griji si incepe prin a-ti TRAI VIATA…” Care viata, nu se spune dar se poate banui de la caz la caz. O bestie din Anglia s-a trezit ca vrea sa dea in judecata municipalitatea, pt acele afise. Dar nu pt ca ar fi fost intemnuri satanice spuse pe fata ci pt ca a existat acel „SE PARE CA…”. Idiotul vroia nici mai mult nici mai putin sa se scrie in mod limpede ca Dumnezeu nu ar exista deloc, fara urma de minima indoiala. Cineva spunea ca daca ai trait o viata dupa legea lui Dumnezeu si dupa moarte constati ca Dumnezeu nu exista, nu ai pierdut mare spanac. Dar daca ai trait dupa legea personala, interioara, a propriului cuget, iar dupa moarte afli ca, TOTUSI, Dumnezeu exista, se cheama ca ai pierdut TOTUL. Asta e societatea pe care imi propui si te astepti sa o respect eu si cu arabii? Multumesc de oferta, dar…

     • Nu in ultimul rand, arabii au fost cotropiti, furati la ei in tara, umiliti, violati, incendiati, masacrati la gramada, in dispretul indiferentei unei intregi CIVILIZATE si PROSPERE si IMBUIBATE hyper-pro-active omeniri. Daca asta e lume… Nu inteleg de ce nu incerci sa vezi viata, lumea, raporturile sociale din pantofii uzati ai unui arab care reuseste sa ajunga prin voia Lui Dumnezeu, in „minunata” Europa. Mergeam plangand pe strada in Barcelona dupa ce am calcat prima data in muzeul de arta din palatul regal. Imi spuneam pe nedrept poate, ca, Dumnezeu nu a dat in mod egal tuturor, ci a dat mult celor care au cutezat sa ucida si sa cucereasca populatii lipsite de arme de prin alte continente, candva. Ma gandeam ca in Tunisia apa potabila e o reala problema, ca acolo canale uriase de irigatii au secat de peste 20 de ani. Dar asta nu e motiv de insomnie pt norvegieni si nici pt altii. E frustrant ca arabii urla pe strazi si ca se comporta necuvincios… Ce usor e sa ne simtim cu drepturile atinse, cand e vorba de proprii interese. Har Domnului, nici eu si nici lumea asta nu vom dainui prea mult.

     • Cand vrei sa scazi febra unui bolnav, nu il bagi in sauna la 80C, pt ca il omori. De fapt, sistemul jidanesc asta face. Pune cat mai mare presiune pe tarile arabe care nu se pot apara, le ucid eventual prin infometare pouplatiile, pt ca, apoi, tot ei, jidanii, sa urle din gura de sarpe ca Europa e atacata de islamism si de un antisemitism periculos si groaznic de rusinos. Ce mizerie e aceasta lume! Acesta e punctul meu de vedere.

     • Sincer nu pot fi de aceeasi parere cu tine. Am trecut si eu prin civerse tari din Europa, am cunoscut oameni de acolo, dar am ramas cu o cu totul alta impresie. Spre diferenta de tine, eu nu vad istoria Europei ca fiind un sir neintrerupt de crime impotriva altor popoare. Operele de arta din Barcelona sunt mai putin frumoase sau valoroase din cauza ca Spania a avut un imperiu colonial? Nu te gandesti ca poate exact acelasi geniu i-a ajutat si la crearea unor capodopere culturale, dar si la atingerea unui nivel tehnologic si de civilizatie infinit superior popoarelor pe care le-au cucerit. Daca analizam cu atentie, aproape orice avem astazi, in toate domeniile, se datoreaza civilizatiei europene pe care vad ca o dispretuiesti atat de mult.
      Daca pe tine ceea ce fac arabii in Europa de vest si islamizarea te lasa rece, atunci banuiesc ca nu vei avea nimic impotriva ca si Romania sa urmeze curand la rand si sa vezi cum bisericile ortodoxe se inchid pentru a se deschide in locul lor moschei, exact asa cum se intampla in Anglia sau Franta.

     • Fiica mea e in Anglia de pe 11 august. A plecat mai devreme ca sa incerce a-si gasi un loc de munca, desi putea sa mai fi stat acasa in vacanta. Despre biserici si practicarea religiei in Anglia, nu mi-a spus prea multe. Dupa unul ca David Icke, Anglia e nucleul, samburele dur al satanismului mondial. A se vedea monumentele din Londra, cele care numai de bine nu vorbesc, infatisand pe cel rau. Anglia, tara cu oameni cica subtiri calmi blanzi si civilizati, oameni care stau 3′ de vba cu soferul autobuzului cand se urca, discutand despre vreme si alte politeturi. Lumea e minunata oriunde pe harta. Sistemul insa, o ucide dupa planificare.

     • Marian, poate nu la 80 de grade, dar la vreo 40 nu ar fi rău.
      doar medicina alopată idioată actuală tratează răceala cu medicamente care scad temperatura şi alte tâmpenii asemănătoare…

 24. Hamas, Alqaida, sau mai stiu eu ce „luptatori pt liberatate”, „insurgenti”, Hezbollah, „kmeri”, „partizani”, etc., nu sunt nimic altceva decat divizii (filiale) OPERATIVE alea care „transpun in practica directivele”, venite, evident, tot de la jidanii puterii albe, cea din stratosfera puterii planetare. Crezi tu ca vreun amarat care abia are ceva graunte de mancat pt el si familia lui isi pune problema sa isi faca vreo armata personala cu care sa se ia la tranta cu puterea IDF, Mossad, MI5, CIA, Omon samd? Ai idee vag aproximativ ce bani ce fonduri, ce logistica fabuloasa au aceste „servicii”, cum se supravegheaza pana si zborul unei pasari, sau, se vede prin teledetectie ce misca dupa coltul cladirii sau ce se vorbeste la 2km intre 2 insi care se cred nesupravgheati la o cafenea, dar ajungerea unei pusti sau rachete artizanale in mana vreunui disperat. Armele costa bani multi si nu se vand la intamplare si nici in bucatarie sau in sopron nu faci artizanal vreun sistem de rachete S-300 daca tot e Iranul avertizat ca ii lasa rusii din brate, desi, pt sirieni, ceva s-ar mai gasi, nu neaparat S-300 dar, totusi. Nenorocirile din Madrid si din Londra? Da, s-a dat ordin mondial sa se moara in capitale reprezentative pt media. Dar asasinarea copiilor de la Beslan? Dar… exemplele sunt fara limita. Mumbay, desigur, Mossad op. La fel si prabusirea TU154 la Smolensk. E un orgoliu imens al jidanilor in aceste chestii. Unde e nemernicia mai mare, EI VOR SA STIE ca au LUCRAT. E dragostea lor cea mai mare, sa stie ca au nenorocit suflete nevinovate, amarati de copilasi si nefericiti de navetisti care mergeau la munca pt o paine. Nu, nu exista nici urma de islamizare a Europei, iar daca ar fi, nu i-as putea acuza pe arabi, pt ca, prea si-a batut joc satana de fiinta lor, de prea multe ori. Sa fim realisti: arabii sunt cu fata la pamant, cel putin dpdv militar. Rusia misca, probabil si China si ceva-ceva si India. Iranul ce mai incearca sa para a fi pe picioarele proprii, dar… am indoieli mari ca ar face fata singuri in cazul in care cei din Golf, vor decide acel: FIRE AT WILL.

  • e, aşa cum toate acele aşa-pretinse armate extremiste arăbeşti nu sunt decât ramuri ale „organizaţiilor de apărarea a păcii“ finanţate de Pizdrael, află că nici Rusia nu e departe.

   Spre lămurire, uite o ştire de azi după-amiază: http://www.hotnews.ro/stiri-international-7812248-rusia-calcul-achizitia-armament-din-sua.htm?cfnl=

   din păcate, cazarii au pus labele lor cam pe tot globul. doar o mişcare comună şi simultană a oamenilor ne mai poate salva de vălul cazar.

   • Da, razvratit, stiu, ma infurie, ma doare dar, inca odata, a mia oara numai in anul asta dau dreptate lui Vlaicu Ionescu, cel care spunea cam asa: politica internationala trebuie asemanata cu desfasurarea unei curse de cai. Publicul pariaza ca fraierii pe o culoare sau pe un steag, tipa, isi smulg parul din cap, le creste pulsul, adrenalina, tot ce se poate ca sa fie atmosfera de mare incordare, dar, nimeni din public nici macar nu banuie, ca, toti caii apartin unui UNIC proprietar, -care, nu e Dumnezeu, dupa cate imi pare mie-. Sa ma ierte Bunul Dumnezeu daca fara de voie am comis o blasfemie spunand ca NU Dumnezeu e detinatorul cailor din cursa, ci satana insusi, prin evrei, masoni, satanisti, personaje cu sange pur albastru sau degenerat din cele 13 familii regale, reptilieni sau ce naiba mai stie or fi fiind, descendenti directi ai eroilor mitologiei egiptene, nu stim… E ceata dar ceva extrem de murdar, mult dincolo de orizontul nostru se face, e planuit iar noi.. sa ne luptam cu ei? DA! Prin credinta, prin dragoste fata de cel ce sufera, prin solidaritatea celor fara de speranta. Asta e arma pe care o vad si va rog sa ma iertati.

    • @razvratit Ceea ce nu stiu daca ai auzit, e aceea ca tranzactia dintre SUA si Rusia se va face via.. ISRAEL! lol de lol Stalin cred ca rade de se strica acolo unde e. In materie de avioane de lupta se pare ca rusii au un cuvintel de spus, inclusiv cu acel T 50 de generatie mai recenta. Crezi ca Putin va fi varf de escadrila, sau ca Basescu va comanda vreo vedeta torpiloare impotriva Flotei Ruse a Marii Negre? Sau ca vreun printisor de de la Curtea din Londra va varsa ceva sange pe vreun front in caz ca incepe marele scandal? Stiu doar ca si-au facut niste bukere de mai mare dragul, inclusiv cativa naivi particulari de prin SUA care ar fi cumparat de la Pentagon vechi silozuri de rachete de prin anii 50 in speranta ca vor scapa daca pe pamant aerul va deveni toxic. Credinta, practicarea credintei e arma noastra cea mai puternica in fata acestor satane, e de fapt, unica arma.

     • şi vreo câţiva zeci de italieni, deopotrivă cu familiile lor, şi-au cumpărat un loc undeva prin Mexic şi şi-au construit un orăşel anti-atomic în care nu poţi intra dacă nu eşti de-al lor… că ăsta o fi adevărul, habar n-am, nu am stat să sap, dar se pare că nu doar câţiva îşi construiesc aşa-zise oraşe de apărare. dacă o fi sau nu ăsta motiivul adevărat, vom trăi şi vom vedea.

    • ştii ce mă amuză (dar de fapt mă face să plâng) teribil?

     faptul că la căruţa numită libertate trag milioane de oameni, însă nu mai mult de 10, să zicem, în aceeaşi direcţie şi cu aceeaşi tărie. fiecare trage în treaba sa, în problema sa, în ideea sa.

     de aia căruţa asta nu se va urni cum vrem noi, iar ăia care râd de noi ne vor face mereu să tragem cât mai răşchirat.

     repet acum un lucru pe care l-am spus de foarte, foarte multe ori: când oamenii vor fi în stare să treacă peste unele lucruri, cum ar fi credinţă, şi să îşi rezolve naţionale, atunci ăştia de care tot vorbim acum şi pe care îi tot băgăm în seamă nu vor mai putea face nimic. însă, până atunci, ne vom toci buricele degetelor dezbătând vrute şi nevrute pe blogul lui Eufrosin, de pildă.

     numai bine.

 25. Nu cred ca trebuie sa tinem partea cuiva, a americanilor (nu conteaza cine se afla in spatele lor)sau a musulmanilor. Americanii sunt asa cum citit, dar nici musulmani nu-s departe. Coranul le face praf mintile …!
  Noi tb sa luptam pt ale noastre si atat !

  • Ce se intampla acum altora, poate fi maine in tarile crestine, iar daca n-am vorbit atunci cand altii sufera cum sa ne asteptam sa sara cineva in apararea noastra la nevoie ? Or fi ei musulmani, dar au tot dreptul din lume sa traiasca fara sa le arunce altii bombe peste cap.

 26. @razvratit, daca ai un bolnav la 40C, nu ii faci meloterapie decat daca vrei sa scapi mai repede de el. Ii faci impachetari cu cearsafuri reci, atat cat suporta si cat te indeamna Dumnezeu.

  • meloterapie este terapia muzicală. ce legătură are cu ce vorbeam eu?

   şi nu, nu îl înveleşti în nimic rece, pentru că răceala nu se vindecă aşa. mai întreabă bătrânii şi ai să afli mai multe ;).

   numa’ bine.

   • Eu nu vorbeam de o raceala. Vorbeam de un bolnav care deja delireaza in pusee septicemice. Sa nu vezi niciodata asa ceva. Am vazut eu si pentru tine. Cu bine!

 27. @Cristian: Nu contesta nimeni ca nu exista posturi TV si Radio, pretinse a fi mai mult sau mai putin dedicate celor crestini. Problema e alta si e mult mai greu de infruntat. Astfel, dupa 1989, s-a pornit in forta cu deschiderea granitelor nu atat geografice, cat sufletesti. Iti amintesti poate ca existau ziare gen: Romania Tare, Infractoarea, Prostitutia. In Romania Tare am citit cu ochii mei texte de o abjectie inimaginabila la adresa Anei Blandiana si a unui pretins desfrau de prin corturile de la Ptza Universitatii. Vezi tu, a fost foarte tare hranita generatia Pro. S-a dat drumul la porno, la droguri, la concurenta materiala, pe motiv ca asa e cool, ca asa e si in America si ca tre sa ai un job tare, ca sa ai. Dumnezeu era tinut deoparte. Mai mult, Cristi Tabara era un reprezentant al celor care s-au lepadat de rasa monahala. Acum, daca te uiti pe site-uri de TV, vei constata ca la fel, nu doar ponografia e la mare pret (vezi Antena3 de azi, sau, mai bine NU!). Pe aceste pagini, nu se publica doar marsava tentatie, ci, vorba revolutionarilor din 89, SE MINTE MULT! Unui copil, unui tanar, iti va fi greu sa ii explici ca Dumnezeu e bun si mare si ca sclipiciul e inselarea de la cel rau si nimic altceva. Acel seduce and destroy, nu? Trebuie sa se spuna clar ca mai tot ce ne inconjoara in decorul sofisticat al media e de la satana citire si ultima idee: unde nu e Dumnezeu, nu e vid de Dumnezeu, ci, e… pe fata cel rau. Nu exista am 15% si nu 85… Cam asa se teoretizeaza mai nou, prin asemanarea lui Dumnezeu cu o cuanta de lumina. Dupa mine Dumnezeu e dincolo de reprezentari tridimensionale, cuantice etc. Dumnezeu exista sau urmeaza sa existe in sufletul oamenilor. Pot gresi chiar grav dar, asta e ceea ce cred.

  Excelent spus! Eufrosin

  • Eram copil pe vremea aia (adica pe cand era problema cu piata Universitatii), dar imi amintesc vag de ziarele alea. Si acum le avem, se cheama Libertatea, Romania Mare, etc. Sunt curios, ce anume e pornografie in special la Antena 3, in comparatie cu celelalte? Dar, in general, ai dreptate, televiziunea la noi, ca si peste tot, e de o calitate groaznica. Insa singura solutie pentru cam ce ai vrea tu ar fi cenzura sau interzicerea anumitor tipuri de emisiuni sau filme. Indiferent de scop, nu prea as fi de acord cu cenzura, pentru ca, si daca se pleaca de la un scop nobil, se poate foarte usor exagera si se ajunge invariabil la cenzura generala.
   Cum am zis, ce anume ii opreste pe preoti sa apara la televiziuni si sa spuna exact ce ai zis tu? La nevoie, BOR poate chiar sa plateasca prezenta lor la ore de maxima audienta pe televiziunile cu audienta, ca doar biserica e plina de bani.

  • unui copil ii poti explica ca exista niste legi universale … cauza si efect … este simplu … dar parintii sant sub hipnoza televizorului si barfei ….

   • Daca parintii sunt „informati” si despre evolutionism si despre eugenie… iti dai seama ce tare va fi acel copil. Daca va mai vrea sa studieze si antropologie sociala, sa te tii ce va iesi. Doamne ajuta!

 28. Nu sunt pregatit sa discut calitatea si sau buna credinta a celor din canalele media BOR. Stiu doar ca pe canalul oficial se face doar… rau. Nu prin cenzura se rezolva. Asta ar mai lipsi, sa iasa prostituatele in postura de martiri ai neamului. Spun doar sa se dea voie sa vorbeasca asa, ca la campania electorala cu echidistanta si cu echivalenta timpilor de antena ambelor curente: laic si ortodox, pe acelasi canal! Sa se prevada in plan legal necesitatea propagarii invataturii crestine, nu doar a celei rele, la care deja suntem experti, daca nu prin explicite imagini, prin sofisme care sunt infinit mai perverse si mai groaznice prin efect. Nu e o joaca ideea manipularii mentale, de constiinta, sufletesti si in ultim pas de alegere intre Dumnezeu si opus. Nu e o himera de-a mea cel obsedat de rauri de lacrimi si de sange pe nedrept scurse. E un adevar acela ca se apeleaza la sfera joasa, mai intai prin stimuli subliminali, apoi prin excitanti majori. Lumea e aluat moale in mana astora. Sper sa ma insel 150%

 29. Eufrosin, as fi tentat sa cred ca masacrul e pe tot pamantul, nu numai in Irak. Diferenta intre o tara si o alta e data de armele intrebuintate de catre sistem impotriva celor care nu apartin elitei. Incerc in continuare un exemplu de raspuns al unui preot de la noi. Intrebat fiind din sala de catre un tanar cum de rabda Dumnezeu acele atrocitati, preotul raspunde cam asa: „-Dar te-ai rastignit cumva tu pentru ei si pentru pacatele lor? De unde stii ca racheta aceea care ia dintr-un foc 70 de vieti intr-o clipa, de unde stii ca toti acei 70 nu ajung in urmatoarea secunda, direct in Rai”.
  Doamne ajuta!

 30. Pentru toti cei care isi mai inchipuie ca puterea alba e aceea a civilizatiei adresez invitatia de a vedea, sau, de a revedea urmatorul film. Avertisment: scenele sunt de o atrocitate dincolo de noi, romanii.

 31. marian si razvratit,tine ti seama de o treaba cat timp voi v ati spus opiniile despre ce se intampla in aceasta lume animalica au murit o multime de insi nevinovati. In aceste vremuri nu mai conteaza vorbele,faptele,doar faptele is cele care ne mai tin in viata. Si,nu suntem noi cu faptele,suntem prea comozi( avem frigiderele pline);cei care lupta pt o viata libera,pentru o viata in care sa existe si Dumnezeu , nu s europeni.Asa ca, respect pt asiatici,ei sunt cei care lupta impotriva masoneriei sataniste,doar,prin felul lor de a fi

  • da, aşa e, au murit o mulţime mare de inşi nevinovaţi. iar marea lor majoritate, aşa cum bine ai spus, se află în Asia.

   doar că, cel puţin eu, nu avem ce face, afară de a trezi lumea prin cuvinte. crezi că dacă m-aş duce prin Asia aş avea un destin mai bun decât fraţii Corrie? sau decât alţii care au fost decapitaţi în faţa camerelor de aşa-zişi musulmani? (e posibil, aşa cum mai spus, să fie şi unii fanatici sau vânduţi) sau decât cei torturaţi şi umiliţi în ultimul hal în tot soiul de închisori americăcăneşti?

   mă îndoiesc. aşa că, momentan, eu voi rămâne la trezirea lumii din somnul indus de mass-media. dacă tu vrei să devii erou (după umila mea părere, gratuit), eu nu te pot reţine. este destinul tău. dar ţi-aş recomanda să te abţii până ce vei putea deveni erou şi să poţi să îţi vezi şi roadele muncii cu ochii.

   numai bine.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: