Democraţia lui: „ai grijă pe unde mergi” !


În 20 de ani de democraţie originală, s-a ajuns la fel de rău ca şi în comunism: libera exprimare a opiniilor referitoare la cutare sau cutare personaj politic, poate atrage represalii verbale şi chiar fizice.  Iată ce mesaj oribil de ameninţare a primit cineva care a făcut un comentariu critic la adresa lui Radu Berceanu, pe forumul Ziare.com:

ai grija pe unde mergi

ai grija pe unde traversezi,
ai grija ce mananci,
ai grija ce bei.

ti-am aflat cele 2 ip-uri de la care postezi
ti-am aflat obiceiurile,
ti-am aflat drumurile zilnice.

iti stim mersul,
iti stim aratarea.

ai mare grija, echipa face totul.
tu esti singura si nu ai pe nimeni

ar fi pacat de parintii care te-au crescut pna la 38 de ani sa te planga

la ei te gandesti?

Cel care ameninţă foloseşte ca şi avatar un sac de box pe care este scris numele celei care a îndrăznit să-l critice pe Berceanu: „LIVIA”:

Biata femeie spune că deja a fost agresată pe stradă de un zdrenţăros, dar din fericire lumea a luat atitudine dându-l pe mâna poliţiei. De-am face cu toţii la fel, oricând vedem pe cineva aflat la ananghie, cu totul alta ar fi faţa ţării! Când oamenii nu sunt indiferenţi unii faţă de alţii, le vine mult mai greu jidodiilor să singularizeze pe cineva pentru victimizare.

Structurile mafiote se folosesc evident de bande infracţionale civile,  pentru a-şi asigura supremaţia lor, a mediocrităţilor. Azi  nu mai e nevoie şi nici posibil să îl invite pe cel vizat la Securitate sau Miliţie ca pe vremuri, ci doar asmut oligofrenii criminali asupra lor, pentru a-l hărţui permanent pe incomod.  „Serviciile” acestor infractori sunt accesibile oricui e conectat în sistem (politicieni, procurori, oameni de afaceri etc.).

Ca unul ce am fost la rându-mi ameninţat cu moartea, spun totuşi cu mâna pe inimă că înafara şocului iniţial ce trece repede, trebuie râs de ticăloşii ăştia şi luptat împotriva lor cu mult curaj.  Doar nişte laşi ameninţă în felul asta, iar de laşi nu avem niciodată a ne teme.

Se mizează că ameninţarea îl va reduce la tăcere pe cetăţeanul alert, dar de regulă greşesc, pentru că omul alert tinde să fie şi curajos.  Astfel, războiul e pierdut din start, iar paguba produsă celor care-i plătesc e şi mai mare, căci faptele devin mediatizate, la început pe bloguri. Când audienţa lor crescândă conferă suficient moment situaţiilor, hop şi mass media sare în horă şi-atunci totul s-a terminat. Până şi alde’ Sergiu Bahaian, acuzat de omorul a patru oameni prin locotenenţii său, şi-a găsit sfârşitul. Si asta inca avea relatii in SRI! Că orice nas îşi are naşul, este clar. Până atunci însă,  prin implicare şi solidaritate putem salva mulţi dintre fraţii noştri de la victimizare.

Priviţi la turma aceasta de bivoli cum îşi scot viţelul vulnerabil întâi din ghearele leilor, apoi din fălcile crocodililor.  Odată ce au realizat cât de puternici sunt, au fost de ne-oprit. Cu cât mai puternici suntem noi care avem raţiune, glas şi mâini şi picioare ?  Să fim deci uniţi precum turma aceea şi nimeni şi nimic nu ne va putea sta în cale!

10 răspunsuri

 1. Pe Ceausescu il aparau vreo 70000(militie,securitate),acum sunt vreo 130000(politie,jandarmi,sri,sie,etc).Si apoi…..orice nas isi are nasul! Se stie doar ca cei care emit unde negative sau comportament negativ nu isi vor mai avea locul pe acest pamant.

 2. Interesant filmul, dar nu cred ca aceasta comparatie e prea nimerita. Oamenii nu trebuie in nici un caz sa gandeasca si sa se comporte ca o turma. Dimpotriva, bine ar fi ca fiecare dintre noi sa gandeasca cat mai independent si sa fie cat mai putin influentabil de opiniile celor din jur, propaganda, publicitate, etc.

  • NU spun sa fim o turma, ci sa fim uniti ca si turma aceea, mai ales cand un conducatori vrednic ni se va arata.
   Pana atunci sa realizam ca si cel de langa noi, ne este frate.

 3. @cristian: Ideea era solidaritatea. Si este adevarat. Daca suntem uniti nu ne pot face nimic. Numai uniti ii putem combate pe cei care ne distrug conducandu-ne

 4. Da, sa avem grija pe unde calcam. Dar, poate ca tot Dumnezeu e acela care ne arata drumul mai bine. Amenintarile sunt atat de imense de imposibil de parat cu mintea si cu mana omeneasca incat, nu stiu cat rost are sa ne punem increderea in auto-apararea noastra. Imi este rusine privind clipul pe care ai avut uriasa inspiratie de a ni-l fi postat. Realizez a nu stiu cata oara ca, specia umana e deficitara la capitolul solidaritate in fata pericolului. Poate ca e adevarat si faptul ca inca nu constientizeaza suficient de multi nenorocirea catre care ne indreptram cu totii, de parca am intra intr-un vartej din care nu mai e scapare. Am vazut cate ceva despre faptul ca satanistii ne-au pregatit de prea multe decenii si chiar secole actuala decadenta a speciei. E injositor sa constat cum animalele sunt mai apropiate unele decat altele decat noi, indivizii speciei umane, in multe din situatii. Cumpar, deci exist? Ce nu e langa mine, nu exista? Instinctele si pornirile mele joase valoreaza mai mult decat oriare splendida morala? Ce e-n mana, nu-i minciuna? What’s in it for me? etc. etc. Iarta-ma te rog daca am deviat iar nepermis de mult de la tema articolului. Multumesc!

 5. @ermaxer

  Hai sa spunem lucrurilor pe nume nu conteaza cat traiesti ci cum traiesti, nu conteaza cand mori ci cum mori.

  Poate vorbesc cu prea multa usurinta dar … sa nu ne asteptam la altceva cata vreme traim in lumea asta. In fond a muri pentru Adevar, pentru Hristos e o binecuvantare.

  Orice altceva e pierdere de timp:

  1. Cuvintele Ecclesiastului, fiul lui David, rege în Ierusalim.
  2. Deşertăciunea deşertăciunilor, zice Ecclesiastul, deşertăciunea deşertăciunilor, toate sunt deşertăciuni!
  3. Ce folos are omul din toată truda lui cu care se trudeşte sub soare?
  4. Un neam trece şi altul vine, dar pământul rămâne totdeauna!
  5. Soarele răsare, soarele apune şi zoreşte către locul lui ca să răsară iarăşi.
  6. Vântul suflă către miazăzi, vântul se întoarce către miazănoapte şi, făcând roate-roate, el trece neîncetat prin cercurile sale.
  7. Toate fluviile curg în mare, dar marea nu se umple, căci ele se întorc din nou la locul din care au plecat.
  8. Toate lucrurile se zbuciumă mai mult decât poate omul să o spună: ochiul nu se satură de câte vede şi urechea nu se umple de câte aude.
  9. Ceea ce a mai fost, aceea va mai fi, şi ceea ce s-a întâmplat se va mai petrece, căci nu este nimic nou sub soare.
  10. Dacă este vreun lucru despre care să se spună: „Iată ceva nou!” aceasta a fost în vremurile străvechi, de dinaintea noastră.
  11. Nu ne aducem aminte despre cei ce au fost înainte, şi tot aşa despre cei ce vor veni pe urmă; nici o pomenire nu va fi la urmaşii lor.

  @Eufrosin – te rog sa ma ierti ca m-am intins cu postarea mea …

 6. Berceanu sa faca ciocu mic si sa isi tina dulaii in lat ca sunt tigani care stiu exact cum e cu coruptia in Romania si care au dat cu subsemnatul pe la Serviciile din tarile in care au fost bagati „la mititica”.
  Sa vizioneze in bucla toate aceste slugi ale diavolului, filmul Ticalosii, si sa ia aminte ca nu este rau care sa nu fie pedepsit si bine care sa nu fie recompensat.

 7. Mesajul asta e specific sionistiilor.Culmea ca multi politicieni au fost criticati dar nici unul nu a fost aparat asa vehement.Berceanu,Bercovici.

 8. Ei asta incearca cu toti, sa ne panicheze. Cu stiri la televizor, mai direct sau indirect, vor sa creeze o stare de panica ca sa fim bulversati. Puneti-va toata increderea in Iisus Hristos si Maica Sfanta si veti vedea ca vom primi curaj.
  Doamne ajuta.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: