Interviu cu Bobby Fischer


Atenţie: următorul interviu conţine limbaj dur, obscen pe alocuri şi constituie părerea geniului care a fost Bobby Fischer, vis-a-vis de fosta lui ţară, Statele Unite şi despre evrei. Cei care sunt ofensaţi uşor, sunt invitaţi să nu citească mai departe. Opiniile tranşante ale lui Bobby Fischer sunt ce sunt şi exprimă resentimentele unui om pe care guvernul fostei sale ţări, nu ar fi ezitat să îl arunce în puşcarie pentru 10 ani confiscându-i întreaga avere, dacă ar fi putut. Notorietatea lui însă l-a salvat în mare măsură de mânia dezlănţuită a guvernului împotriva sa. In fond el fusese persecutat serios până atunci.

La câteva ore după căderea turnurilor gemene din 11 Septembrie 2001, regele necontestat al şahului care a fost Bobby Fischer, a acordat un interviu unui post de radio filipinez. Gazda emisiunii, Pablo Mercado, îl cunoştea de ceva vreme, astfel încât francheţea lui Fischer nu a fost o problemă. Reamintim că Bobby Fischer a murit în 2008 în Islanda, ţara lui adoptivă, după ce a fost hăituit de către guvernul SUA chiar şi în Japonia, unde a fost închis, la cererea guvernului SUA, care căuta extrădarea lui presand guvernul japonez. Marea lui crimă?

În 1992, în faţa camerelor de luat vederi, Bobby Fischer a scuipat pe ordinul Dept. de Stat al SUA, semnat de Madeleine Albright, adevărata măcelară din Balcani si Irak, prin care i se interzicea expres să participe la un campionat de şah, datorită embargoului american impus asupra Iugoslaviei de atunci. Fischer s-a dus oricum, câştigând campionatul şi peste 3,5 milioane de dolari.

” Bobby are o personalitate tragică…El e un bărbat onest cu o natură bună. Absolut nu un om de societate. El nu se poate adapta felului de viaţă al tuturora. Are un spirit foarte înalt al dreptăţii pe care nu e dornic să şi-l compromită, după cum nu îşi compromite propria conştiinţă şi nici nu compromite în relaţiile cu cei din jur. El e genul de om care face aproape totul împotriva propriului interes. Nu mi-ar place să îl apăr sau justific pe Bobby Fischer. El este ce este.

Aş cere doar un lucru. De dragul milei, al carităţii. Dacă dintr-un oarecare motiv, nu este posibil, v-aş cere următoarele: Vă rog corectaţi greşeala Preşedintelui François Mitterand din 1992. Bobby şi cu mine am comis aceaşi crimă. Sancţionaţi-mă şi pe mine. Arestaţi-mă. Apoi, puneţi-mă în aceeaşi celulă cu Bobby Fischer. Şi daţi-ne o tablă de şah.”

* Boris Spassky, campion mondial de şah, într-un apel făcut către George W. Bush, August 7 2004
Acum, interviul promis, în numele libertăţii de exprimare garantat atât de Constituţia României, cât şi de cea a Statelor Unite:

Mercado: Avem la telefon pe unul dintre prietenii nostri, pe care l-am mai intervievat in decursul ultimilor ani, aa, cred ca de doi ani deja. Avem un mare maestru al sahului, Campionul Mondial de sah Bobby Fischer. Se afla cu noi chiar acum si ar dori sa isi exprime cateva ganduri si opinii, comentariul sau global aupra celor intamplate la World Trade Center acum cateva ore, incluzand atacul asupra Casei Albe si cred a Pentagonului, deasemena, corect?
(exista multa confuzie asupra atacului la ora aceea – nt)
De fapt, chiar acum, Bobby, buna ziua! E seara aici.

Fischer: Yeah, ce mai faci Pablo? Da, bun, toate acestea sunt vesti minunate. E timpul ca nenorocitei SUA sa i se dea la cap. De fapt, e timpul ca ea sa fie terminata odata pentru totdeauna.

Mercado: Desigur, toata lumea stie cum tu… uh… stii tu…

Fischer: Stii, am auzit la BBC acum cateva luni, o afirmatie foarte profunda si simpla.

M-a socat de-a dreptul, nu imi venea sa cred ce spunea tipul acela, stii, vorbind despre crimele comise de catre Statele Unite. Cunosti comportamentul oribil al SUA in intreaga lume si acolo, la BBC, omul a spus-o! Nu-mi venea sa-mi cred urechilor! Aceasta arata ca dupa fapta si rasplata, chiar si pentru Statele Unite. Asta-i ce s-a intamplat in seara aceasta. Dupa fapta si rasplata, chiar si pentru Statele Unite.

Mercado: Mmm, spui cumva ca esti … esti fericit in acest moment ?

Fischer: Da, aplaud acest act. Uite. Nimeni nu scapa… SUA si Israel au masacrat Palestinienii, pur si simplu, de ani de zile. Jefuit si masacrat. Nimanui nu i-a pasat. Acum i se intoarce inapoi SUA-i. S-o fut de SUA, Vreau s-o vad stearsa de pe fata pamantului.

Mercado: Ha ha…Bun. SUA este insa o supraputere, cum ar putea…

Fischer: Ma rog, aparent nu-i chiar atat de puternica pe cat credea lumea. Au deturnat avioanele acelea, iar ei nu aveau nici o informatie despre asta. A fost o operatiune majora, Pablo. Probabil sute de oameni erau implicati in ea. Cum e posibil ca „mareata SUA” sa nu stie?
(nici Bobby Fischer nu avea cum sa stie adevarul despre 11 Sept. la ora aceea . Acestea au fost comise de catre statul Israel, in colaborare cu elemente corupte din sfera politico-militara a SUA- nt)

Mercado: Da, asta-i ce se intreaba oamenii aici in Filipine. Considerand tehnologia pe care-o au acum, nu ar fi ei capabili sa observe aceste lucruri …?

Fischer: Ce sper eu acum Pablo… ai vizionat filmul „Sapte zile din Mai” ?

Mercado: Da, da.

Fischer: Acela e un film despre un general care incearca sa preia controlul asupra SUA. Iti amintesti asta? Cred ca era Burt Lancaster; era bazat pe un roman. L-am vizionat de ani de zile. Tineam cu generalii, stii, dar la sfarsit, presedintele asa-zisei democratii, a castigat. Dar sper ca un soi de Sapte Zile din Mai vor veni, iar tara va fi preluata de catre armata, care sa inchida sinagogile, sa aresteze toti evreii, sa execute sute de mii de capi ai crimei organizate evreiesti, apoi sa isi ceara scuze arabilor, terminand cu toti evreii din statul banditesc Israel. Sper intr-o lume cu totul noua.

Mercado: Intr-adevar?

Fischer: Da. Nimanui nu i-a pasat de japonezi. Cate milioane, cate sute de mii de oameni a ucis SUA cu bombele atomice ? Justificand crima cu scuza ridicola ca ar fi salvat un milion de soldati americani. Pe cand Japonia era gata sa se predea in cateva saptamani, sau o luna, oricum. Corect?

Mercado: Da, sigur. Aha.

Fischer: Statele Unite sunt bazate pe minciuni. Bazate pe jaf. Uite la tot ce am facut eu pentru SUA. Nimeni nu a facut mai mult de unul singur pentru SUA, decat mine. Chiar cred asta. Stii, cand castigasem Campionatul Mondial in 1972, SUA avea imaginea unei tari de fotbal american, sau a unei tari de baseball, dar nimeni nu se gandea la ea ca la o tara intelectuala. Am schimbat toate acestea de unul singur, corect?

Mercado: Da.

Fischer: Dar acum nu le mai sunt folositor, vezi tu? Razboiul rece s-a terminat si acum ei vor sa ma distruga, da? Sa-mi fure tot ce am, sa ma inchida si-asa mai departe, corect?

Mercado: Mmm-hmm.

Fischer: Statele Unite nu..pur si simplu, nu…totul se intoarce la radacinile ei, la istoria ei. Priveste la istoria tarii.

Mercado: Ce-i gresit cu …

Fischer: Ce e la baza istoria tarii acesteia? Sa primesti ceva pe gratis, corect? Ia. Ucide. Au invadat tara; au jefuit pamantul indienilor americani. I-au omorat aproape pe toti. Au adus sclavi sa lucreze pamanturile, sa dezvolte tara, din Africa, am dreptate?

Mercado: Mmm-hmm.

Fischer: Acum, de ce n-au venit albii in America in mod civilizat,, sa spuna „suntem persecutati in Europa, nu avem libertate religioasa. N-ar place sa ne stabilim aici, Ne-ar place sa ne asimilam. Ne-ar place sa ne casatorim cu femeile voastre si-asa mai departe. Dar nu. Au spus, „venim aici sa va luam pamanturile si sa va omoram pe toti”, asa-i ?

Mercado: Da.

Fischer: Asta-i istoria Statelor Unite, o tara demna de dispret. Chiar ca baiat, nu m-a interesat niciodata istoria Americi. Niciodata! Stiam ca ceva e putred in Danemarca!

Mercado: (rade) Ce crezi ca o sa se intampla in urmatoarele 24 de ore, atunci ?

Fischer: Ma rog, stii, Bush rage. I se spune ce sa spuna, bineinteles, de catre Cheney, de catre tatal sau si de catre evrei, stii. Dar SUA se va razbuna fireste, dar tu stii ca va merge din rau in mai rau in tara. SUA nu va face ceea ce-ar trebui sa faca. Ea trebuie sa spuna „ne pare rau, politica noastra externa a fost gresita in ultimele sute de ani, ne vom retrage trupele din intreaga lume si vom inceta sa mai sprijinim Israelul” si-asa mai departe. Intelegi? Dar ei nu vor admite asta. Nu. Ei vor spune acesti teroristi, acesti criminali, acest act de lasitate va fi pedepsit. Stii tu, probabil ca va fi un nou presedinte dupa ce Casa Alba va fi aruncata in aer. Va fi instalat intr-un buncar la sute de picioare sub pamant, in muntii Stancosi din Colorado, spunand,   „Acest act miselesc al distrugerii Casei Albe, va fi pedepsit!”. Doar va vorbi in mod constant despre „acei lasi”, pana cand America va fi distrusa.

SUA nu va fi rezonabila. Nu va admite ca ei sunt caracterele negative si ca dintotdeauna a fost asa. A fost personajul negativ in al II-lea razboi mondial, a fost personajul negativ in I-ul razboi mondial, a fost banditul cand a jefuit… cand a invadat Filipine..luandu-le Spaniei, a fost banditul cand albii au sosit si i-au ucis pe indienii Americani, cand i-au adus pe negri, primii sclavi din Africa. Intotdeauna au fost banditul. Democratia e doar o basculanta plina cu rahat de bou. E doar o masca pentru natura criminala ale acestei „Jew-nited States of America”. (in original-nt)

Mercado: Exista temeri Bobby, ca asta va declansa ceva mai rau, ca si un al III-lea razboi mondial. Crezi ca este posibil ?

Fischer: Cred ca este. Din nefericire, acolo e marele pericol. Ca evreii, acesti oameni nebuni, ne vor lua si pe noi dupa ei, intelegi ce spun? (Fischer prevedea in mod corect „razboiul impotriva terorismului” – nt)

Mercado: Mmm-hmm.

Fiscer: Dar eu sper dupa cum am spus, intr-un scenariu „Sapte zile din Mai”, unde oameni normali vor prelua Statele Unite acum, intelegi ce spun?

Mercado: Oameni normali?

Fischer: Oameni normali, militari, da. Ei ii vor inchide pe evrei, vor executa cateva sute de mii dintre ei, cel putin. Si tot ei, vor aduce acasa trupele pe care SUA le are imprejurul lumii. In final, albii ar trebui sa paraseasca SUA, iar negri sa se intoarca in Africa. Albii sa se duca inapoi in Europa, iar tara ar trebui returnata indienilor americani care-au trait acolo pentru cine stie cate mii de ani. Ei au mentinut pamantul curat ca lacrima. Era o tara frumoasa cand au sosit albii.
Acesta-i viitorul care mi-ar place sa-l vad pentru asa-zisa Statele Unite.

Mercado: Ma rog, oamenii spun ca ceea ce s-a intamplat in America acum, va avea un efect asupra economiei intregii lumi.

Fischer: Ma rog, sigur. Acesta e doar inceputul, Pablo. Arabii s-au saturat de rahatul asta. Toata lumea s-a saturat de rahatul primit din partea Statelor Unite.

Mercado: Crezi ca planuiesc si altceva?

Fischer: Da, sigur, sigur. Bineinteles. Cum ramane cu Pakistanul? Daca decid sa ii sprijine pe Palestinieni, corect? Dar despre China? E timpul ca SUA sa manance rahatul, sa se umileasca, retragandu-si trupele din intreaga lume. Sa admita ca au gresit, Aceasta este singura solutie. Altfel, SUA trebuie distrusa.

Mercado: Mmm-hmm.

Fischer: Vreau sa spun, uite ce au facut in Iugoslavia recent, din 1999 incoace. Au bombardat Kosovo si alte parti ale Iugoslaviei cu uraniu saracit. Acum, asta e mai rau decat bomba atomica. Stii de ce?

Mercado: De ce?

Fischer: Cand lansezi o bomba atomica, ii omori, suferinta e gata, asa-i? Cu uraniu saracit in schimb, vei avea o moarte inceata, pe parcursul a 10, 20, 30, 40 de ani. Sau poate numai 2,3, in functie de expunere. Dar niciodata nu vei fi la fel, intelegi? Doar vei suferi de o boala de fond si viata iti va fi mizerabila, ma intelegi?

Mercado: Da, inteleg.

Fischer: Pentru mine, asta e mai rau. Ce a facut SUA in Iugoslavia e mai rau decat lansarea unei bombe atomice, intr-adevar.

Mercado: Uh huh. Uh huh.

Fischer: Pentru ca creaza atata suferinta.

Mercado: In regula, e timpul sa ne oprim Bobby, e stare de urgenta acolo acum. Bineinteles, ei vor opri multimea de oameni care este impotriva lor, iar tu ai putea sa fii unul dintre ei!

Fischer: Poate! (razand) Poate! Ma fut in Statele Unite! Nu mi-e frica de ei. Deja m-au inchis in Japonia in inchisoare, cu acuzatii false ca as fi folosit droguri. Eu, cel mai curat om din lume, cand vine vorba de droguri! M-au inchis pentru 18 zile cu acuzatiile lor false. Deja am fost torturat in America pentru doua zile. ( dati difuzoarele incet – nt ) Deci sunt obisnuit cu chestiile astea, intelegi?

Mercado: Au vre-un motiv ca sa te aresteze?

Fischer: Lasa-i sa ma aresteze! Eu spun moarte Presedintelui Bush! Spun moarte Statelor Unite!
“Fuck the United States! Fuck the Jews!” (orig.) Evreii sunt un neam criminal. Isi mutileaza proprii copii (se refera la circumcizie – nt) Sunt niste bastarzi ucigasi, criminali, hoti si mincinosi. Acum, dupa fapta si rasplata. Incep sa si-o primeasca inapoi, in fine. Laudat fie Dumnezeu, pricepi, aleluia! Aceasta este o zi minunata. Ma fut in Statele Unite. Plangeti plangaciosilor!
Chelalaiti bastarzilor! Acum vine si timpul vostru.

PS  Atat despre Bobby Fischer, cat si despre cele ce-i privesc pe cei aflati in categoria oamenilor inteligenti, mai multe, aici.

30 răspunsuri

 1. :)))))))
  bestial. felicitări marelui Bobby Fischer.
  te deranjează dacă îl pun şi la mine? (să mă mai ungă puţin pe suflet ;))

  Preia-l daca vrei!

 2. Acest om ce religie are? Nu prea s-a lasat de inteles.
  Eu cred ca este ateu dupa limbajul folosit. Chiar daca ar fi asa cum spune el, nu inteleg faza cu executarea a sute de mii de evrei, de aici si nedumerirea mea in legatura cu religia acestui om.

  Era evreu dupa mama, dar evident nu unul practicant. Eufrosin

  • Ce importanta are ce religie avea? Oare are vreo importanta?

   • Pentru mine are, nu am incredere in oamenii violenti, si pe acest blog am vazut ca se vorbeste (vorbea) din perspectiva Crestina.

    Oare ce ar fi spus Stefan cel Mare si Sfant, sau Mihai Viteazul auzindu-te? Crezi cumva ca neamurile se apara numai prin rugaciune si prin vorbe ?

 3. Salve Eufrosin! Din cautarile mele,nu am gasit inca interviul lui Fisher in engleza. Poti sa ma ajuti sa-l gasesc? Multumesc anticipat.

  http://bobbyfischerpage.tripod.com/

  http://www.chessbase.com/newsdetail.asp?newsid=1871

  Mai sunt si altele, cauta termenii „bobby fischer interview philippines” – Eufrosin

 4. Fain articol. Felicitari!

 5. mare pacat ca arabii care sint in stare de multe cind este vorba de razbunare si violenta, nu sint in stare sa gindeasca!
  actele lor de terorism sint un scandal ieftin si o actiune indreptata catre oameni nevinovati!
  Cum de nu se gindesc sa loveasca capul si nu picioarele?

  • tu chiar crezi ceea ce scrii?

   • cred ce vad:)
    daca dovedesti altceva, te rog fa-o!

    • Omule, mumua-si-mai-nu-stiu-cum, Singura etnie care de o suta de ani domina DETASAT scena mondiala la capitolul crime facute la gramada, fara discernamant, in vazul lumii intregi sunt jidanii, sau, daca vrei, nucleul dur al astora. Cauta Rachel Corrie pe Google si afla de ce si cum au botezat un inger de fata cu eticheta de terorist. Cele mai zdrente alcatuiri biologice din cate a cunoscut istoria. Daca nu te convinge, citeste si din Paulescu si din Nae Ionescu, poate intelegi. Am fost in tari arabe si nu am avut parte de ce dau jidanii in presa oficiala. Sper sa mai apuc sa mai merg in tarile lor, infinit mai interesante fata de asepticul si detestabilul occident, cimitir al tuturor civilizatiilor.

    • îţi recomand şi alte emisiuni (pt. că înclin să cred că te documentezi foarte mult de la televizor) despre ţările arabe. ai putea începe cu canalele despre călătorii. vei rămâne surprins. apoi, dacă ţi-a crescut pofta, poţi încerca să faci o vizită (recunosc, eu încă nu am apucat, dar sper să apuc) îb ţările arabe sau foste ţări ocupate de arabi. îţi vei da seama singur, văzând ca să poţi crede.

  • Cifrele cu care iti faci socotelile, sunt cifre arabe? S-o crezi d-ta ca arabii nu gandesc. Arabii demonizati de jidanii patroni de presa ne intrec pe noi cei care ne numim europeni. Popoarele spirituale sunt implicit creative si extrem de determinate. Iti dau un exemplu: Iranul, -unde nu sunt doar arabi-, a devenit tara de invidiat, asa cum era Germania din perioada postbelica.

 6. wow; amazing.
  cat curaj..caci, in ziua de azi sa strigi asa tare impotriva regimului criminal care conduce america a ajuns sa fie un act de curaj, de dizidenta….ei sunt noii dictatori ai lumii, si nu ma refer la poporul american, ci la elita fascista care il conduce

  • fascist poate fi oricine in ziua de azi, pentru că tocmai jidanii au transformat fascismul într-un bau-bau teribil, deşi ei sunt cu mult peste…
   şi, din fericire, Bobby Fischer nu a fost şi nu este singurul care are curajul să se opună minciunilor zioniste. sunt destul de mulţi cei care urlă pe aceeaşi temă… dar cine îi bagă în seamă dacă tu vii pe acest blog şi te miri şi crezi că este fascinant cât curaj avea regretatul şahist, dar nu ştii că şi Eufrosin, de exemplu, strigă cât poate, dar puţini bagă la cap.
   hai noroc!

   • mai usor cu pianul pe scari 😉
    daca erai curios , dadeai click pe nickname si intrai pe blogul meu, ai fi vazut ca am si eu articole despre sionismul in USA si in lume.
    asa ca, calmeaza-te, important e ca fiecare sa ajute la informarea celor din jur cat poate; vrei sa ne laudam acuma cu cine „face” mai mult, si cadem in „pacatul mandriei” ? 😛

    • si inca ceva: admiratia mea vis-a-vis de Fischer (bine, stiam de mult povestea sa si problemele cu USA, nu stiam insa de acest interviu) se referea la faptul ca el, fiind o personalitate marcanta, cu impact asupra publicului, dand aceste declaratii, a facut un imens servicu de deconspirare e regimului de atunci; e vorba de audienta, adica, altfel spuis, compara cati oameni citesc blogurile noastre, si cati il asculta pe Fischer..

     Tocmai de-aceea l-au si persecutat in halul acela. Suspectez ca l-au omorat prin iradiere, rinichii i-au cedat in mod suspect, nu avea decat 60 si ceva de ani. – Eufrosin

     • sunt de aceeaşi părere în ceea ce priveşte moartea sa. înţelesesem că era un tip care făcea sport în mod regulat (nu doar sportul minţii). despre cum ar fi putut muri de rinichi, chiar nu ştiu ce să zic, metodele sunt mult prea multe 😉
      hai noroc!

 7. @razvratit
  hai sa te si laud, „razvratitule” :))
  am intrat acum pe blogul tau si mi-a lasat o impresie f. buna; felicitari.

  • @guardia,
   sincer, chiar nu ştiu pentru ce mă lauzi :D:D;)
   însă mă bucur pentru faptul că nu te-am dezamăgit. dacă vor mai fi măcar 100 ca tine, vom reuşi să facem ceva… poate!!!

 8. […] Scris de ceausescuiulian pe mai 30, 2010 Articol postat pe https://eufrosin.wordpress.com […]

 9. Eufrosin.Cauta scrisoarea lui Albert Enstein catre New York Times .

 10. Prin atitudinea voastra se implineste apocalipsa 🙂 toate neamurile in frunte cu antichrist se vor aduna pentru batalia finala..unde?…pai dupa Biblie undeva prin Israel..am mai postat…in legatura cu evreii…nu iau apararea dar nu e bine sa judecam un neam intreg dupa cativa membri…judecam tiganii deoarece ei pastreaza traditiile lor..judecam arabii dupa convingerile lor religioase…judecam americanii dupa conducatorii lor…chiar trebuie sa facem noi asta,sa judecam?

 11. eufrosin, a aparut ceva nou de afisezi un articol din primavara?
  Intre timp cei care aveau mainile patate de sange sunt si mai murdari. Mai murdari si mai bogati.
  Piata armelor era in 2008 evaluata la 1200 MILIARDE de dolari ANUAL, ceea ce reprezenta jumatate din piata energiei si de 10 ori mai mult decat ajutorul pentru dezvoltare.
  Imi pare rau dar nu am timp si nici energia necesara pentru a traduce articolul pe care vi-l recomand fara bucurie, absolut descurajat.
  „Retour à l’envoyeur”par Doug Rokke. Articolul il gasiti pe voltairenet.org ( reseau de presse non-alignée).
  Doug Rokke este medic in armata americana.

  • Nu exista si o varianta in engleza?

   • Evident ca exista caci Doug este anglofon, dar nu am habar cum sa o gasesc. Cam in doua zile or sa traduca articolul pe „gradina icoanei blog”.Trebuie gasit un sclav mic de pus la treaba.

   • Revin dupa consultari.
    Doug Rokk este gasibil pe internet cu toate afirmatiile – marturii din articolul la care fac referire.Totul in engleza si imagini netrucate.
    O singura afirmatie apare doar in articolul in limba franceza, aceea privind „bratarile anti-purici” pe care le poarta anumiti fosti soldati deveniti pacienti.Ca este vorba despre purici elecronici sau insecte, tot o oroare este. Am insa indoieli ca este vorba de purici insecte.
    Poate ne lamureste un cunoscator.

  • Cand ma gandesc cum o sa se infrupte Jean-Claude din bucatele şele moldovineşti ma apuca o pizma necrestineasca!!!
   Are noroc ca nu pica in Post!

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: