Masoneria „română” explicată pe înţelesul tuturor


Marea Lojă Naţională a României şi-a tras un „Mare maestru” nou-nouţ, în persoana lui Tudorel Niţulescu, care a explicat ieri ziarului România Liberă, ce este masonul.  Ca de-obicei, comentariile cititorilor nu au dezamăgit, ele oferind un „insight” imposibil de găsit în articol, asupra masoneriei şi a celor spuse de „Maestrul” Niţulescu.  De la foarte serioase şi documentate, până la absolut hilare,  toate merită citite – să ne delectăm:

„Se-ntoarce Solomon in mormant !

Masoneria romana a devenit din pacate cuibul celor mai macabre personaje din Romania. De la generali de securitate, acoperiti, activi sau trasi pe linia moarta oficial, miscand ca larvele pe trupul natiunii asteia in putrefactie, la politicieni corupti sau mafioti mascati, ei controleaza toate structurile masonice din Romania, in interesul tarii, interes nationalizat de ei. Nu sunt mason si desi am fost fascinat de filosofia si ideologia acestor curente si grupari, m-am speriat ca de un cuib de vipere intr-o pajiste frumoasa cand am vazut ce zace in ele.

Cred ca 20 din 30 de masoni pe care i-am cunoscut au un trecut si un prezent demn de un criminal de razboi, care sa starneasca invidia si frica si unui capo di tutti i capi din Sicilia. O treime din cati cunosc mai bine sau mai putin bine provin din fostele structuri ale Securitatii, spala si carausesc bani, fac trafic de influenta (nu lobby), vand justitie la taraba sau reprezinta cele mai puternice nuclee ale coruptiei din Romania, ale statului mafiot roman.

Personaje precum Bdea Petre, discrete, carismatice exportate sau evadate din Epoca de Aur, unii zic chiar din patul Elenei Ceausescu, unul din cei mai discreti masoni din Romania, isi face de cap in dispretul celor mai elementare norme de etica morala, in dispretul oricaror rasuflari in presa, ocazionale si brutal inabusite si joaca la toate parghiile statului infectand orice domeniu si luand orice speranta ca in tara asta mai exista scapare.

Biserica, armata, justitia, politica toate au fost inrolate in armata sa de mercenari si cu siguranta nici o loja masonica si nici un principiu etico-moral al vre-unei loji nu-l va spala; dimpotriva devine doar una din tentaculele acestei caracatite otravitoare. ”

„Masoneria este inchinare la diavol iar acest om se ne arata aceasta prin declaratile sale contradictorii.In capul lor nu mai este decat intuneric.Aici un citat al acestui „emerit”. „Masoneria este ezoterism prezentat social prin simboluri”..deci este o grupare religioasa,numai ca nu a lui Dumnezeu.

Un alt citat:”Nu e nimic mistic în masonerie” ,o declaratie pa care o contrazice tot el imediat dupa aceea ;citat:”Prin cutumele noastre, nu ai voie să vorbeşti despre iniţiere”.In privinta adevarului aflat in acest interviu tot el ne da in mod inconstient orientarea prin citatul:”Să nu creadă tot ce citesc”In alta ordine de idei ei cunosc „adevarul” insa nu-l spun tuturor asa cum a facut-o Hristos”Dacă o priveşti din afară, n-ai cum s-o înţelegi, trebuie să te apropii de ea” Un adevar tinut ascuns nu este adevar.

Adevarul se spune cu voce tare si clara ,la lumina si nu in ceremonii tinute in ascuns.O ultima fara si cu aceasta am incheiat,demonstreaza faptul ca aceasta organizatie se afla inca in evul mediu”La noi nu există femei”Cine stie ce vreau sa spun stie ca in ritualurile lor se pare ca homosexualitatea joaca un rol deloc de neglijat.”

„DE CE NU E transparenta, daca are un scop asa nobil, stirpirea coruptiei ? Ce e secret nu prea e in regula .. sa ne mai lase masonii astia cu pretentiile lor ca fac bine tarii , am auzit ca de fapt isi intind retele de pile peste tot, in scopuri-ghici ciuperca-lacome ,materialiste,. De fapt ,acapararea puterii si a influentei e scopul lor.”

„Sper sa ne pazeasca Dumnezeu de ”ajutorul” si ”intelepciunea” acestor masoni.”

„Venerabile! Din nefericire, istoria ultimilor ani va contrazice absolut. Totzi politicienii si oamenii de afaceri de calibru din RO, Basescu, Boc, Berceanu, A.Nastase, Hrebengiuc, Tericeanu, Patriciu, Antonescu, Versetoy, Voiculescu, etc, etc sint masoni. Prin loji diferite, ca’s mai multe de doua la RO. Si de obedientze diferite.

Prafu’ s’a ales de tzara, sub conducerea .. cum zicetzi ca sint masonii? … Un exemplu de onestitate, de hărnicie, de eleganţă?   Hai sa traitzi bine, ca io am incalecat p’o sha! ”   Salutari Paraipane, ma bucur sa vad ca iei atitudine, la mai mare! Eufrosin

„WOW!  Chiar asa? Masoneria poate ajuta aceasta tara? Si inca cu ajutorul lui Dumnezeu?!?!
Doamne, nu ne lasa! Om fi noi pacatosi, dar nici asa…”

„Aproape toti securistii Constantei sunt implicati in asa zisul club Rotary.Au umplut si facultatea de medicina de securisti mai tineri . DEJA scot sefi de promotie
dintre copii lor.Va fi foarte bine.”

„va creste nasul ca lui pinochio, de atitea minciuni si false declaratii. daca credeti in DUMNEZEU, de ce va ascundeti, ce aveti de ascuns? Domnul nostru IISUS HRISTOS, n-a ascuns nimic , a facut totul si toate, pe fata, la LUMINA, ca sa vada si sa creada tot omul, CE FACETI VOI,E ORICE ALTCEVA , NUMAI CREDINTA IN DUMNEZEU NU ESTE . tatal vostru, este minciuna si intunericul , stapinitorul acestui veac!.dar e timpul vostru sa pescuiti, ptr ca invatamintul , armata, biserica ortiodoxa, aceste valori ale neamului, le-ati terfelit, dezonorat, si distrus cu asa zisul vostru liberalism, si e usor sa gasiti tineri fara busola, sua sa santajati pe cei bogati sa intre in cercul vostru fara iesire! ”

„Este extraordinara decizia de a lupta contra coruptiei, cooptand cat mai multi membri experti in a corupe.”

„Aceste secte mafiote cu pretentii elitiste , denumite masonice,declarate de utilitate publica si deci subventionate de stat(pentru ce?)
trebuie sa-si faca publice listele cu membri , pentru ca opinia publica sa vada ca toti cei care conduc astazi Romania,de la politicieni , sefii sistemului de sanatate si ai serviciilor secrete,oameni de afaceri, dar si foarte multi procurori si judecatori, care numai cu ezoterism si filozofia cunoasterii nu se ocupa,s-au organizat sub aceasta forma pentru a crea retele de influenta si subordonare a institutiilor statului.”

„Interesant cum ne prezinta acest domn Masoneria. Apeleaza la nume de rezonanta ale Istoriei noastre: Alexandru Ioan Cuza. Si domnul Prigoana s-a declarat mason, nu stiu din ce loja face parte (nici nu conteaza), probabil un om bun si de valoare. Numai ca dupa spusele onoratei sale soate, o bate cu pliciul si „da la buci” prin alte parti.

Asa ca nu pot decat sa ma intreb de valoarea masonerie de azi. Iar despre credinta lor in Dumnezeu, ma infior! De la Solomon incoace s-a intrupat pe pamant Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos care este „Calea si Adevarul”. Dumnealor cu adevarul obscur si secret care au ritualuri de initiere injositoare (tocmai ca sa nu poata povesti, ca e f rusinos) vorbesc de Dumnezeu? Ei nu fac decat sa conduca lumea, sa aiba putere aici pe pamant, sa faca si sa desfaca destine. Domnilor masoni nu va mai straduiti sa ne convingeri de bunele voastre intentii. Oricum conduceti lumea. Si o conduceti cu satana ca stapan”

„Deci:

1. este secreta pentru ca le e rusine
2. ritualul de initiere este secret pentru ca te sperii daca aflii (te sparge unu’ la ochiul maro)
3. este ca un club privat in care dai sau primesti
4. femeile nu au voie -> numai ochi maro
5. dupa cum a zis si domnul inginer fiecare e cu loja lor cu discount la dat sau primit, diferite tarifuri etc. „

75 răspunsuri

 1. :)))))))). tare faza de la punctul 4. ăştia nu or fi aflat că şi femeile au ochi maro?… :)))))))

  trecând peste astea, musiu mare şef de lojă este… „inginer electronist, prim-vicepreşedinte şi om de afaceri în domeniul tehnicii măsurării sunetelor şi vibraţiilor.”

  legat de chestile alea de care vorbeai pe blog cu terorizarea prin unde.

  apoi, acelaşi „inginer” (de fotbal, poate) spune că sunt două loje în România: Marea Lojă Naţională din România şi a lui, care se numeşte tot Marea Lojă Naţională din România. “Sunt membru fondator al Marii Loji Na-ţionale a României. Sunt două mari loji masonice impor-tante: a noastră şi Marea Lojă Naţională din România, unde am fost şi eu iniţiat.”

  sau, pentru că se numeşte Marea Lojă Na-ţională e diferită de MArea Lojă Naţională…

  cred că este suficient pentru a ne da seama cât adevăr se află în ceea ce spune individul.

 2. Sunt – masoni shi mastontzi , cu destule
  diferente . Sharlatania existenta in Romania
  a dat shi aceste rebuturi care s-au autointitulat
  – masoni – cu „acte „in regula pe diverse cai ocultate
  in mare parte patronate – viaKGB – spre a pastra peste noapte
  „structurile „intacte shi ocuparea mai
  subtila a Romaniei atita timp cit – partidul comunist a ajuns –
  – banal shi ilegal ! _ FRATIA universala originala care s-a extins prin necesitatea reactivarii vechilor structuri
  cindva intrate in adormire ce nu mai putea concura cu
  partidul unic conducator (PCR )..
  Durerea facerii unde asistam shi ne minunam cine
  sunt „potentatii patriei ” au ajuns la urechile
  de virf de peste ocean unde chiar am pus problema aceasta chiar atunci cind mi-au propus s-a intru in
  organziatie- refuzind cu gratie oferta – a unor distinshi domni cu prestantza buni crestini cu onorabilitate
  bazata pe traditie shi mister inca de la fondarea
  Statelor Unite prin parintii fondatori in frunte cu
  – patriotul George Washington – shi urmashilor sai
  care au consfintit prin – Constitutia – scrisa atunci shi Declaratia de Independentza – o societate care
  s-a arate lumii ca – OMUL – poate fi liber shi stapin de-ashi
  hotari soarta ,unde shi acum dupa atita timp ramine un reper pentru tzari shi natiuni . Dar nimic nu-i perfect …
  de-aceia tindem spre dumnezeire prin fiul lui
  ISUS HRISTOS – mintuitorul noastr sho al lumii !
  JDUSA

  Mai tii minte, Texas, anii 80 Jane ? Nu are absolut nimic in apararea ei, loja dracului. – Eufrosin

  • UN imperiu ,o superputere nu-shi poate
   permite solutia”democratia multimilor strazii ” in a
   „rezolva ” problemele ei shi ale lumii .
   Ideia de „secret „…este un necesar al continuitatii
   (prezervarii )actelor strategice de-a avea succes
   in confruntarea ce astazi a devenit atit de acerba prin
   aparitia – gigantilor – (necrestini – asiaticii :China – India –
   „factorul asiatic „ce ne subrejeste predominanta..,
   civilizatia scare cu greu acum o mai putem pastra .
   Au aparut shi – islamicii – ca adversari ce lupta pe viatza shi
   pe moarte la distrugerea vestului .
   De ce biserica noastra NU are …structura …reusitelor
   macar la nivel local …??Poate spui ca ea nu face politica ..
   lasind-o pe mina altora ori doar a „Dumnezeului ceresc”…
   JDUSA ,EU am multe amintiri din anii 80 …Texani etc ..

   Dar nu este treaba USA sa „rezolve problemele lumii”, ci numai si numai pe ale ei. Daca ar fi condusa de americani, nu-i asa ca ar fi un lucru minunat ? – Eufrosin

 3. haideti sa fecem o lista cu nume si adrese la dispozitia tuturor si in orice scop (legal – Eufrosin) am dori! sa nu mai stea ei la intuneric si sa conduca tara incotro vor ei!
  hai cine incepe?

 4. Ia-uzi la Jan Dinu din Portland! E elitist.. poate mason?? Ia te uita domnule cine-l citeste pe Eufrosin!! Unul care se da si cu Iisus si cu elita, ca si cum ar fi vreo invoire intre Dumnezeu si Veliar!

  Jan Dinu: ‘o superputere nu-shi poate permite olutia”democratia multimilor strazii ” in a “rezolva ” problemele ei shi ale lumii .
  Ideia de “secret “…este un necesar al continuitatii (prezervarii )actelor strategice’ …

  ca din manualele de initiere 🙂

 5. 2. ritualul de initiere este secret pentru ca te sperii daca aflii (te sparge unu’ la ochiul maro)- e pus la panarama sau chiar e adevarat????????????

  Ce parere aveti despre saruturile si imbratisarile lui GW Bush (mason al lojii Skull and Bones), oferite catre Jeff Gannon, prostituata masculina in varsta de 38 de ani la vremea aceea, organizator al unor petreceri homosexuale chiar in interiorul Casei Albe? – Eufrosin

  o imbratisare fierbinte

 6. Pe masoni ii puteti identifica foarte simplu prin semnele specifice pe care le fac cu maiinile si felul cum dau mana intre ei.. Pe Base inca nu l-am vazut dand mana asa..

  Ex.: http://www.youtube.com/watch?v=4P1rxW1TJ0c

  • Frumos – homalaii astia nici mana nu si-o pot da ca barbatii, trebuie sa isi frece destele’ in mod libidinos, precum fac si cu alte cele – spurcatii… Haide sa pun video-ul aici, caci merita vazut:

  • Eu am vazut o imagine cu Base care dadea mana ca masoni.

 7. mai amanuntit despre dansii aici:

 8. Ascultati-l pe parintele Amfilohie ce zice despre masonerie:

  • Biserica crede in Hristos, masonii cred in bani. Alegem cel mai convenabil rau. Biserica nu este tot o mana de oameni? Dureros

   • Periculos de adevărat.
    Ce te faci însă cu „afaceriştii” în sutană (sutana = „na suta”) care pretind venitul unui muncitor pe o lună pentru un botez sau sperie babele că nu le cântă la îngropăciune…..Aceasta este de notorietate şi noul conducător al BOR nu ia măsuri în consecinţă. Daniel este mason? crede in Hristos? crede in ceva? şi dacă da, de ce nu aud că au fost daţi afară popii sau trimişi în creierul munţilor pentru …spălarea păcatelor?
    De ce se permite insinuarea unei asocieri între organizaţia masonică şi cea ortodoxă?
    dem

 9. Bravo baieti! Asta suna a revolutie crestina devarata! DUPLICAT SI-MPRASTIAT!

 10. e cea mai buna ideie pepikul asa 0 sa fac eu . USV trebuie informat si trebuie sa luam masuri incepand chiar noi . Doamne ajuta!

 11. @sil

  (editat – nb)… din cate am citit si am auzit, candidatul este adus legat la ochi in cadrul unei reuniuni unde i se citesc niste regulamente, drepturi si obligatii, dupa care este dezbracat si trecut printr-un ‘coridor uman’ unde este lovit de fiecare din ceilalti ‘frati’. Apoi este invesmantat intr-o pelerina alba si participa intr-o ceremonie de ‘bun venit’.
  Insa asta este pentru intitierea de baza, pentru novici. La fiecare trecere de la un nivel inferior la unul superior sunt alte probe de devotament si loialitate pe care trebuie sa le treaca. Acestea implica ritualuri satanice, jertfe de animale si alte spurcaciuni. De notat este ca masoneria este o structura piramidala care functioneaza de sus in jos. Nimeni de pe un nivel nu cunoaste pe cei de pe nivelul superior, ci doar invers. In varful piramidei masonice sta o alta grupare, complet ascunsa, numita gruparea iluminatilor. Acestia sunt adevaratii tatici care conduc lumea, restul priamidei masonice sunt doar cozi de topor. La reuniunile iluminatilor lor se fac slujbe satanice in toata regula inclusiv jertfe omenesti, se practica pedofilia si incestul, se bea sange de om si se practica canibalismul ritual. In cadrul acestor ‘slujbe’ este foarte posibil ca noii admisi sa fie ‘sparti la ochiul maro’. Insa astea nu se afla pentru ca nimeni nu scapa viu daca ‘ciripeste’.

  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  Mai mult decat posibil, este de-a dreptul adevarat. In Skull and Bones noilor inititati li se da m&#!$ pe cand sunt intinsi goi pusca intr-un sicriu, inconjurat de cranii si lumanari. Apoi,, urmeaza „spargerea ochiului maro”, totul filmat si bine pastrat, pentru folosinta la nevoie. Asta explica de ce toti dintre presedintii americani si alte personalitati politice, au fost implicate in scandaluri homosexuale.- nb

 12. f bun articol. si eu am scris despre alegerea sefului masoneriei (http://luptapentruortodoxie.blogspot.com/), dar nu am si comentat atat de bine ca tine. ai inteligenta si umor fin. imi plac mult articolele tale. cat despre masoni, avea dreptate dan amedeo lazarescu: sunt peste 90 % masoni in parlamentul romaniei. eu as adauga si in guvern. pe iorgovan, care a dezvaluit cate ceva despre problema asta in politica, l-au iradiat. sunt din ce in ce mai multi si mai puternici. nu ne ramane decat sa ne rugam cat mai mult. Doamne-ajuta!

  Mi-a placut ce crezi despre AC/DC, micii antihristi care l-ar mai rastigni odata pe Domnul si Mantuitorul nostru, Iisus Hristos, daca ar putea. Exact si sentimentele mele: sa ne rugam sa le dea Dumnezeu o furtuna extraordinara! – Eufrosin

 13. corectie: era mason

 14. da’ despre ce carte tot zice acolo ieromonahul amfilohie!? tot citește din ea dar nu zice ce carte e să facem și noi rost de ea!

  că zice bine de tot părintele despre „creștinii” masoni … ca si cum ai zice hoți cinstiți … sau criminali fără păcate …

  cât despre masonii vizibili ăia care apar prin presă și pe sticlă la teve și masoneria care e la vedere sunt atât de ridicoli de te pufnește râsul … sau plânsul după ce afli că nu de joacă cu ei, că pe pe bune, sunt reali și infiltrați în toate domeniile …

  mie mi se par niște bufoni ciudați … aveau un sens de a exista cât timp luptau cu vechea structură socială, pe la 1800 – 1900 … după aia au șters pe jos cu vechea ordine mondială, ei sunt acum la putere, ce nevoie mai au de societăti secrete, de loji masonice!?

  de ce carte vorbește părintele? zice că e scrisă de un român, față bisericească parcă, uitată de toți și că nu o mai tipărește nimeni …

 15. update

  cartea aia misterioasă e sinodul ecumenic al bisericii ortodoxe române din 1937!!!!

  ha!

  e în ultima parte, a patra, a cuvântării ieromonahului amfilohie … merită răbdarea de a viziona tot până la ultima parte, a patra … e pur și simplu incediar … exploziv …

 16. citez:
  „Comentarii de pe EasternOrthodoxForum @ Yahoo.Com
  legat de personalitatea Parintelui Gheorghe Calciu-Dumitreasa

  Link: http://groups.yahoo.com/group/easternorthodoxforum/message/18704

  shuier_dacic

  Frumoase cuvinte. Parintele Calciu a fost un pericol si pentru ierarhia BOR caci exceptandu-i pe PF Patriarh Teoctist si IPS Bartolomeu Anania nu a avut alt spijin in BOR. Parintele Calciu a incercat de mai multe ori sa se intoarca definitiv in tara dupa ’90 dar fie neo-comunistii, fie ierarhii din BOR nu l-au dorit. Sa nu uitam cum a fost intors de la aeroport cand s-a reintors prima data dupa ’90 pe motiv ca vine sa faca ‘propaganda legionara” si sa reinfinteze Garda de Fier. Parintele Calciu a pus de multe ori degetul pe rana si a criticat ierarhia BOR cand a fost cazul si asta i-a deranjat pe ierarhii si preotii nostri caldicei. Nu spune nimanui faptul ca la ultima vizita in tara, Parintele a viitat doua manastiri: PetrU-Voda (care in opinia BOR exprimata de un purtator de cuvat e eretica) si Manastirea Diaconesti –iarasi foarte prost vazuta din cauza vrednicului ieromonah Amfilohie Branza care nu accepta compromisuri? Probabil multora nu le-a convenit faptul ca Parintele Calciu a decis sa odihneasca sub cetinele de brad de la Petru-Voda asupra careia au fost aruncate toate etichetarile deja cunoscute pt o adevarata lavra a ortodoxiei romanesti: eretica, fundamentalista, antiecumenista si nationalista. Mult cinism mi-a fost dat sa aud si sa citesc zilele acestea din partea multora care-l plang cu lacrimi de crocodil.”

  na că l-am dibuit și pe individ … că habar nu aveam cine e .. acum e mult mai clar despre ce e vorba în fimulețele alea …

  mai e unul filmuleț, al cincelea, care pune și mai apăsat degetul pe rană:
  curajul mărturisirii adevărului – părintele amfilohie

  deși nu e vorba de masoni în el cine are răbdare să se uite despre ce vorbește acolo își dă seama imediat cât de relevant e cât de bine pune problema, indirect, a lașității și lipsei de curaj, inclusiv din partea multor preoți, de a se opune deschis și fără frică ofensivei masonice …

  ar merita pus și ăsta pe undeva pe blog …

 17. Sunt multe de spus despre ei.Interesant si felul in care se „prezinta” publicului larg.Va recomand articolul din revista ” Formula-AS” dedicat „renasterii si iluminarii” lui Oreste,cel cu codul de la B1Tv.Partea cu probleme e ca marea gloata nu are capacitatea de a rationa si de a discerne.

 18. Cum se spune, teoriile conspiratiei sunt inventii ale paranoicilor.
  http://tinyurl.com/22ms8fr

  Splendid, hi, hi.. – Eufrosin

 19. Ar trebui ca fiecare dintre noi sa-si arate loialitatea fata de Domnul nostru Iisus Hristos prin actiunile din viata noastra.Sa practicam rugaciunea lui Iisus (Doamne Iisuse Hristoase Te rog sa ma miluiesti), sa citim cartile Sfintilor Parinti referitoare la trezvie,rugaciunea inimii si la isihie, si ce este mai important – sa ne rugam pentru cei de langa noi.
  Asa cum spurcatii de masoni au secretele lor intru satan si noi crestinii ortodocsi avem secretele noastre intru Domnul nostru Iisus Hristos. Sa stiti ca cei care intra in starea de rugaciune sincera,cu gandul curat de a-i ajuta pe ceilalti prin rugaciune (cu metania) intra intr-un spatiu duhovnicesc,care este populat de catre oameni duhovnicesti autentici (preoti,maici ,calugari,mireni).Conexiunea mentala intre oamenii lui Iisus Hristos se face prin „duhul rugaciunii” – termen adeseori vehiculat de Sfintii Parinti ,care spuneau : „Sa ne intalnim in duhul rugaciunii”.
  Cu metania de 100 boabe(metania autentica de calugar),in picioare,la fiecare boaba pe care o dai in urma,spui: „Doamne Iisuse Hristoase Te rog sa-l miluiesti pe cutare(numele persoanei pentru care va rugati),apoi iar la boaba urmatoare zici: „Doamne Iisuse Hristoase Te rog sa-l miluieste pe …”.Metania se tine in mana stanga,iar la fiecare boaba spusa se face semnul Sfintei Cruci (asa cum zice Parintele Arhimandrit Cleopa Ilie de la Sihastria: „Mana dreapta cu cele trei degete unite,la frunte,la buric,umarul drept,umarul stang).
  Cand s-au terminat cele 100 de boabe,iei metania de la capat si iei alta persoana „in vizor” si iar zici 100 de boabe… si tot asa.
  Oamenii lui Dumnezeu „se intalnesc in duhul rugaciunii) cel mai frecvent intre orele 24.00 – 04.00.
  Cautati carti despre Rugaciunea Inimii ( „Pelerinul Rus”,”Vladica Antonie Marturisitorul – Calea Rugaciunii Launtrice,Manualul Isihiei”,”Sbornicul”-2 vol, „Despre Rugaciunea lui Iisus” etc.
  Metaniile de calugar au un secret, fiecare boaba este confectionata in semnul Sfintei Cruci.Cu fiecare boaba a metaniei, spusa o rugaciune ,”il arzi pe spurcatul de diavol”.
  O astfel de metanie originala o puteti comanda de la Sfanta Manastire Varatec -judetul Neamt,maicile de acolo confectioneaza astfel de „arme duhovnicesti” sau cum ar zice Parintele Paisie Aghioritul de la Sfantul Munte Athos: „tunuri duhovnicesti”.
  Eufrosine esti un tip destept,hai sa ne unim toti lucratorii rugaciunii lui Iisus pe forumul tau,cu sfaturi despre cartile referitoare la aceasta rugaciune,cu informatii despre oamenii duhovnicesti autentici ortodocsi care inca mai exista (gen: Pustnicul Proclu Nicau de la Mitocul Neamt, Parintele Ioachim de la Manastirea Frasinei-Valcea etc.
  Sa ne unim si noi intr-o miscare isihasta asemenea „Rugului Aprins” a Parintelui Daniil de la Rarau si sa ne sprijinim „logistic” cu informatii autentice despre spatiul isihast .

  • ma minunez,ca ,inca mai suntem noi cei care credem in mantuitor si maica sa,vom fi din ce in ce cat mai putini se apropie ceea ce e scris… sunt multi diavoli in chip de om ,printre noi si cand aud de iisus se transforma in uriciune la fata,sunt rai ,vorbesc urat de cele sfinte,numai ce-am vazut si comenturi pe pafina de fb ,unde era sf. cuvioasa parascheva ,doamne m-am ingrozit!!!!! doamne ajuta-ne si ne iarta!!

 20. Cu permisiunea ta Eufrosine,daca imi vei da acceptul voi scrie titlurile a cca.30 de carti (titluri,autori,edituri) strict referitoare la tehnica Rugaciunii lui Iisus,pe care le am in biblioteca personala. Bineinteles ca nu doresc sa fac astfelpublicitate vreunei edituri anume, deoarece cartile sunt publicate la diverse edituri de la noi din tara.
  Astept o sectiune speciala pe blogul tau,Eufrosine,care sa trateze strict acest domeniu duhovnicesc. Nu uita ca daca masonii pot fi uniti si perseverenti, noi crestinii ortodocsi intru Iisus Hristos de ce n-am face la fel (adica sa fim uniti si perseverenti)?
  Doamne Iisuse Hristoase Te rog sa ma miluiesti.

  • Da, nici o problema!

   • Ideea este minunată! Îmi îngădui o mică îndreptare. „Rugăciunea Inimii”, sau „Rugăciunea lui Iisus, este:„Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul” În rest, cu Dumnezeu înainte!

 21. Carti despre Rugaciunea lui Iisus(Rugaciunea Inimii)

  1. ‘Despre Rugaciunea lui Iisus’,vol.1 si 2 – Diacon Gheorghe Babut, Editura ‘Pelerinul Roman’,Oradea,anul 2002 ;
  2. ‘Sbornicul’-Lucrarea Manastirii Valaam ,2 volume – Editura ‘Reintregirea’,Alba Iulia,2000;
  3.’Vladica Antonie Marturisitorul-Calea Rugaciunii launtrice,Manualul isihiei’.Arhiepiscopul Antonie de Golansc si Mihailovsc, Colectia “Cetatea Crestina’;
  4.’In lumea rugaciunii’- Sfantul Ioan de KronstadtEditura ‘Sophia’,2003.(Nota: o carte tehnica despre Rugaciunea lui Iisus);
  5.’Inima in scrierile Sfintilor Parinti’- Arhim.Spiridonos Logothetis,Editura “Sophia”,Bucuresti,2001;
  6.’Rugaciunea lui Iisus’ – Sfantul Ignatie Briancianinov,Sfanta Manastire Frasinei,Ramnicu Valcea,1948,Editura ‘Credinta Stramoseasca’,1999;
  7.’Experiente ascetice’ – Sfantul Ignatie Briancianinov, 4 volume,Colectia ‘Parinti Rusi’,Editura ‘Sophia’,Bucuresti,2000;
  8.’Viata launtrica’ – Sfantul Teofan Zavoratul,Colectia ‘Parinti Rusi’,Editura ‘Sophia’,Bucuresti,2004;
  9.’Nevoitor, Razboi in vazduhul inimii’ – Apare sub ingrijirea Manastirii ‘Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil’,Editura ‘Credinta Stramoseasca’,2001;
  10.’Trezvia mintii si cerul inimii’ ,Integrala Scrierilor – Filotei Sinaitul, Editura ‘Deisis’,Sibiu,2009 ;
  11.’Capete despre Rugaciune’- Pr.Tudor Ciocan,Editura ‘Sophia’,Bucuresti,2008
  12.’Patericul Romanesc’ – Arhim.Ioanichie Balan,Editura Episcopiei Romanului,2001.(Nota: o carte foarte buna,necesara pentru a ne cunoaste inaintasii ortodocsi ai neamului);
  13’Rugaciunea.Experienta Vietii Vesnice’- Arhimandritul Sofronie Saharov,Editura ‘Deisis’,Sibiu,2001.(Nota: Arhim.Sofronie Saharov a fost discipolul Sfantului Siluan Athonitul-declarat ‘Sfantul secolului XX’; un scriitor profund,un traitor tainic al Ortodoxiei.Cartile scrise de arhim.Sofronie Saharov sunt un ‘indreptar’ in viata cautatorilor de Dumnezeu);
  14.’Vedere duhovniceasca’ – Isihast Anonim,Editura ‘Bizantina’,1991.(Nota: o carte ‘tehnica’ despre Rugaciunea lui Iisus);
  15.’Marturii din viata monahala’ – Gheron Iosif ,Editura ‘Bizantina’,Bucuresti,1992.(Nota: o carte ‘tehnica’ despre Rugaciunea lui Iisus;
  16.’Despre Rugaciune’-Fericitul Arhimandrit Sofronie,Schitul Lacu,Sfantul Munte Athos,2001,Publicat la ‘Publistar’-Bucuresti;
  17.’Pelerinul Rus’, despre lucrarea plina de har a rugaciunii lui Iisus,Editura Axis Mundi,1992,Bucuresti.(Nota : o carte de referinta in lucrarea Rugaciunii Inimii) ;
  18.’Viata si invatatura staretului Siluan Athonitul’ scrise de ucenicul sau,arhimandritul Sofronie Saharov,Editura ‘Deisis’,Sibiu,2004,Difuzare SC Supergraph SRL ;
  19.’Razboiul crestinilor cu diavolii’ – Editie ingrijita de Ierodiacon Cleopa,Sfanta Manastire Rarau,Editura ‘Panaghia’.(Nota.Aici la Sf.Manastire Rarau,jud.Suceava este Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului.In aceasta manastire s-a nevoit ieroschimonahul Daniil care a fost un mare nevoitor al Rugaciunii Inimii,fondator al Miscarii ‘Rugul Aprins’,care a scris superbul Acatist inchinat Maicii Domnului : ‘ Imnul Acatist la Rugul Aprins al Maicii Domnului’-cu 13 Condace);
  20.’Razboiul nevazut’ – Nicodim Aghioritul,Editura ‘Bunavestire’,2001 ;
  21.’Rugaciunea lui Iisus,Unirea mintii cu inima si a omului cu Dumnezeu- ierodiacon Paraschiv Cleopa,arhim.Mina Dobzeu,Colectia ‘Rugul Aprins’,Fagaras,2002,Editura ‘Agaton’,2002 ;
  22.’Mari duhovnici romani despre rugaciune’,Editura ‘Eikon’,Cluj Napoca ;
  23.’Cuvinte despre rugaciune ale Parintelui Sofronie Saharov’ – Episcopul Sofronie al Gyulei,Editura ‘Teognost’,2005 ;
  24.’Cuvinte catre singuratici’ –Sfantul Isaac Sirul,partea II recent descoperita, Editura Deisis,Sibiu,2003. (Nota : Cartile Sfantului Isaac Sirul sunt ‘Aur Duhovnicesc’ care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca nevoitorului ortodox,cautator al Rugaciunii lui Iisus) ;
  25.’Rugaciune si tacere in spiritualitatea ortodoxa.Puterea Numelui sau despre Rugaciunea lui Iisus.Isihia si tacerea in rugaciune’- Prea Sfintitul Kallistos Ware.Editura ‘Christiana’,Bucuresti,2003 ;
  26.’Issac Sirul – Cuvinte catre singuratici.Partea III recent descoperita,Editura ‘Deisis’,Sibiu,2005 ;
  27.’Tratatul Practic.Gnosticul- Evagrie Ponticul,Editia a II-a.Editura ‘Polirom’,Iasi,2003.(Nota : o carte pentru cei ce vor sa mearga pe drumul tainic al initierii isihaste) ;
  28.’Rugaciunea lui Iisus.Unirea mintii cu inima si a omului cu Dumnezeu’-
  Parintele Hristofor Panaghiotis,Colectia ‘Rugul Aprins’,Editura ‘Panaghia’ .( o carte ‘tehnica’ despre Rugaciunea lui Iisus) ;
  29.’O noapte in pustia Sfantului Munte.Convorbire cu un pustnic despre Rugaciunea lui Iisus’ – Ierothei, Mitropolitul Nafpaktei,Editia a patra,revizuita si adaugita.Editura ‘Predania’,Bucuresti,2006.(Nota ; carte este un …diamant. duhovnicesc) ;
  30.’Viata duhovniceasca si cum o putem dobandi’ –Sfantul Teofan Zavoratul,Editia a doua.Iasi,2006 ;
  31.’Rugaciunea lui Iisus.Intrebari si raspunsuri- Parintele Ioan de la Rarau, Colectia ‘Rugul Aprins’,Editura Panaghia’.(Nota : carte ‘tehnica’ despre Rugaciunea Mintii) ;
  32.’Despre Rugaciune si Trezvie in invataturile Sfintilor Parinti,Editura ‘Cartea Ortodoxa’,Editura ‘Egumenita’ ;
  33.’Ieroschimonahul Daniil de la Rarau.Sandu Tudor.Caiete.Sfintita Rugaciune’.Editia a doua.Editura Christiana,Bucuresti,2008 ;
  34.’Talcuiri la Filocalie-1.Avva Isaia,cuvinte ascetice’ – Arhimandrit Emilianos Simonopetritul,Editura ‘Sfantu Nectarie’,Arad,2006.(Nota : cartea este superba pentru initiere) ;
  35.’Talcuiri la Filocalie-2 .Sfantul Diadoh al Foticeii.Capete despre Cunostinta’ – Monahul Theoclit Dionisiatul,Editura ‘Sfantul Nectarie’,Arad,2008’
  36.’Talcuiri la Filocalie-3.Sfantul Isihie,cuvant despre trezvie’- Arhim Emilianos SimonopetritulEditura ‘Sfantul Nectarie’, Arad,2008. (Nota. Nu are rost sa mai zic,aceste trei carti de mai sus :’Talcuiri la Filocalie 1, 2 ,3,dar si 4(de mai jos)’ nu trebuie sa va lipseasca de la marginea patului. Bineinteles, daca veti voi, faceti rost si de cele 12 volume ale ‘Filocaliei’ –scrise de Prof.dr.Pr.Dumitru Staniloae impreuna cu Arhim.Arsenie Boca,care sunt capitale pentru un cautator al comorilor Ortodoxiei) ;
  37.’Mica Filocalie a Rugaciunii Inimii’.Editia a doua..Editura ‘Herald’,Bucuresti.(Nota : aici gasesti referinte despre ‘Tehnica Rugaciunii ciclice’-la pag.216-219) ;
  38.’Trairi ale Dumnezeiescului Har- o epistola despre viata lui Gheron Iosif Isihastul’ – Monahul Iosif Vatopedinul,Editura ‘Sfantul Nectarie’,2008.(Nota : un autentic traitor al rugaciuniilui Iisus) ;
  39.’Talcuiri la Filocalie-4.Sfantul Nil Ascetul.Despre Rugaciune de Arhim.Evsevios Vitti
  ,Editura ‘Sfantul Nectarie’,Arad,2009 ;
  40.’Ghid pentru practicarea Rugaciunii lui Iisus’ – Parintele Hristofor Panaghiotis,Editia a doua revazuta si completata,Editura ‘Agapis’2007 ;(Nota : este o ‘carte tehnica’ despre rugaciunea inimii) ;
  41.’Lucrarea de taina a Rugaciunii lui Iisus’-Editura .Despre rugaciunea launtrica a lui Iisus‘Sophia’,Editura’Cartea Ortodoxa’,Bucuresti.(carte ‘tehnica’) ;
  42.’Rugaciunea lui Iisus si experienta Duhului Sfant’ – Parintele Dumitru Staniloae,Editura ‘Deisis’,Sibiu,2003
  43.’Largiti si voi inimile voastre.Largirea inimii in teologia Sfantului Siluan Athonitul si a staretului Sofronie de la Essex’ – Arhimandritul Zaharia (Zaharou),Editura ‘Reintregirea’,Alba Iulia,2009.

  Rog cititorii care au cunostinta despre alte carti,altele decat cele de mai sus, ce trateaza despre Sfanta Lucrare a Rugaciunii lui Iisus, sa le scrie pe blogul lui Eufrosin pentru a avea cunostinta si noi de ele.
  Nu uitati ,va rog,ca si noi cei care suntem cautatori sinceri ai Domnului Iisus Hristos trebuie sa fim uniti si sa ne sprijinim unii pe altii prin rugaciune si sfat bun duhovnicesc.Veniti pe blogul lui Eufrosin cu materiale despre Rugaciunea lui Iisus,date despre traitori autentici ai rugaciunii,inregistrari audio,filme,etc.
  Recomand tuturor sa inceapa lucrul cu metania pe Rugaciunea Mintii si sa auzim numai de bine.
  Nu uitati sa vizionati pe you tube filme cu Pustnicul Proclu Nicau –un traitor in viata al Rugaciunii Inimii,un mare traitor in Sfantul Duh.

  • Omule, crezi ca te asculta cineva? Doar aia care sunt ca tine si atat.
   Retineti ca „masonii” sunt la putere cu mult inainte sa apara crestinism-ul.
   Ce va face pe voi sa credeti ca nu tot ei au inventat credinta in „Dumnezeu” si in alte religii?
   LA inceputul timpurilor, asta era singur mod de a pune stapanire pe mintile oamenilor.
   Cum s-a mai anuntat si prin alte locuri despre venirea noului „profet”. Cine credeti ca este? Un mason desigur. Si cine il va urma? Toti. Pentru ca tot ei conduc si bisericile. Mai un lucru si am incheiat:
   Cavalerii de Malta iti fac ritualurile in bisericile Ortodoxe si Catolice.

   • Fac pe ei de ciuda maidegraba, ca n-au putut schimba nimic in Biserica Ortodoxa, in ciuda carghiosilor cu shortzuletz inflitrati inlauntrul ei. Secta voastra satanica de-abia exista de 200 de ani, pune mana si citeste-ti idolul Albert Pike, nici lui nu i-a prea reusit demonstratia.

 22. toate structurile tarii au masoni in ele … si alea militarizate … deci mare atentie….

 23. Auzi mai, asta care ai scris articolu…mai lasa mesu ca iti dauneaza. Tara nu se scrie cu TZ ca nu toata lumea-i ii retrasa mintal ca tine sa nu poata citi. Si vezi ca ai optiune sa modifici tastatura in limba romana ca sa poti pune caractere romanesti.
  Si mai am ceva de spus. Nu va chinuiti sa ii bagati pe masoni in „noroi” ca nu ve-ti reusii niciodata.
  Au ajuns pana la punctul in care nu ii poate oprii nimeni.

  • „Asmon”, hmmm…nume de drac ?

  • auzi, măi, gramaticalule, se scri „veţi reuşi“, nu „ve-ti reusii“. se scrie „nu îi poate opri nimeni“, nu „nu ii poate oprii nimeni“.
   dacă tot dai lecţii de gramatică şi ortografie, pune în aplicare ceea ce afirmi. dar tu eşti mason, aşa că legile sunt pentru alţii, nu pentru intelighenţi ca tine.

  • mai Asmon stiu ca mai aveti niste crime in plan … dar nu puteti ucide inca 5 milioane de romani … hai ca se racoreste … poti sa pleci in SAHARA !!!

 24. Bai da inculti mai sunteti…Am afirmat eu ca sunt mason? NU. Atunci de ce bagati mielu in ciaunu diavolului? Si pentru cel care mi-a raspuns mai sus. Masonii intradevar sunt de 200 de ani. Dar cine sunt stramosii lor sti? Raspunsul e NU. Mai lasa deoparte aberatile de gen „chip si asemanarea lui” si cauta mai in urma in istoria de dinainte de Egipteni. O sa gasesti Sumerienii care ghici ce, au existat cu 4 milenii inaintea Egiptenilor. Cine credeti ca „a ridicat piramidele” si „cum”. Cand pe unele sculpturi au fost gasite chipui ale unor „oameni”, fiinte care pareau sa fie imbracate in costume sofisticate si aveau masti de oxigen? Sa nu mai spun ca si pe unele tablite au fost gasite inscriptionate rachete, elicoptere, submarine, avioane si un „obiect zburator neidentificat”. Nu fa mai dati mari intelectuali ca va faceti de ras. Cititi acest articol. Nu uitati sa cititi ultimu rand pus intre paranteze.

  Ia-ti propaganda extraterestro-masonica altundeva domnule – Eufrosin

  • Pentru informatia voastra nu sunt decat un simplu cercetator. Care nu se poate abtine de la a spune lucrurilor pe nume.

 25. „Ia-ti propaganda extraterestro-masonica altundeva domnule – Eufrosin”

  Care e problema, te simti ofensat?

  • Nu ofensat, nici bulversat ci satul de fazanii care-i apara taman pe aia care ne distrug pe noi, basca mai baga si propaganda ET pe un blog serios. Cand ai vazut ultima oara omuletii verzi la geam?

 26. Copile…invata sa accepti realitatea. Nu uita ca „masonii” sunt cei care ne fac sa credem tot ceea ce vor ei. Si nu uita influenta pe care o au. Plus sa nu mai vorbim de scandalurile dintre ei si anumiti oameni de stiinta, arheologi si etc. Crezi ca lor le-a convenit cand au iesit la lumina Sumerienii? Iti zic eu ca nu prea. Si incerc sa se foloseasca de acest lucru pentru a atrage si mai multi oameni in cercurile lor. Si daca asta e un blog serios, atunci, Basescu e o bufnita. Si nu e asa ca hai sa fim seriosi. Mai maturizeazate putin si dupaia invata ce inseamna a avea un blog serios fara greseli de ortografie si exprezii ca la „mama-n poala”.

 27. Daca nu ne lumineaza pe noi multi ,nici acest om la minte ,atunci fratilor sa ne legam un bolovan de gat si in Dunare cei intunecati la minte !.Deci sa ne UNIM TOTI CA NICIODATA sa formam barbati f. multi fara frica de moarte ,ca oricum pt. o cauza DREAPTA CRESTINA si in numele lui DUMNEZEU ,cine isi jertfeste viata ,merge direct in RAi fratilor crestini ! Trebuie sa nu fim nepasatori si sa DORMIM ,ca tot neamul viitor ,ne va blestema ca nu am actionat la timp ! .SA FACEM O REVOLUTIE REALA PT. POPORUL CRESTIN cat mai urgent ,pornind din mama credintei a MOLDOVEi trezind toata RO. !!!!

 28. Masoneria Globala este in Cartea Vietii. Copiii care vin pe lume sunt masoni. Eu le sunt tata de masonerie.Sunt mai multe feluri de masonerie. Dar ce masonerie era comunismul sau fascismul si Securitatea, ati spus singuri ca sunt niste personaje odioase care au actionat in cadreul Securitatii si pe vremea comunismului si actioneaza si acum. Problema domnilor este in alta parte, nu atat masoneria cat ambitiile dezvoltate de un Stat totalitar, dictatura poltieneasca… in care sustineti ca ati eliminat coruptia.

 29. Denuntati masonii! Denuntati rotarystii ! Au practici si simboluri satanice ascunse sub masca filantropiei. Sunt biserica diavolului.

 30. va ganditi prea departe…chiar credeti ca poate fi oricine mason? aici nu e vb doar de Romania si amestecati urat rau religia cu masoneria..si eu sunt de parere ca religia a aparut doar pt a tine societatea in picioare … sincer… uitati-va acum ce tara sau tari o duc bine pe timp de criza si isi permit sa imprumuta alte tari cu „carute” de bani ex. Germania care spune ca are peste 30 de mii de locuri de munca libere in timp ce alte tari nu stiu cum sa ii concedieze mai rpd..

  sanatate!

 31. * avand in vedere ca , ca mason trebuie sa fii extraordinar de bogat incat sa nu poti fi mituit nicicum… parerea mea… germania e la putere grav!

 32. Imi place faptul ca o mare parte dintre voi nici macar nu stiti ce ii aia masonerie sau de unde provine. Va lasati dusi de val de niste conspiratii stupide, masoneria provine dintr-un grup de constructori ce provin de la templieri. E uimitor cum informatia eronata devine din ce in ce mai mare de la o persoana la alta. Invatati putina istorie si dupaia incepeti sa comentati. Am vazut si niste video-uri cu Bush, daca ar avea vreo legatura cu ceva acel ceva ar fi Illuminati, in nici un caz masoneria, si nu, nu e unu si acelasi lucru. Sincer mie mi se pare ca acest articol este facut pentru rating, n-am vazut pic de referinte reale in el, doar prejudecatile unor oameni dezinformati.

 33. Sunt medic si AS DORI SA STIU DACA POT INTRA

  IN MASONERIE,si in caz afirmativ ,care sunt

  CONDITIILE NECESARE ADMITERII.

  DIO VI BENEDICA. /// VA MULTUMESC.

  • Daca in ciuda celor aflate aici vreti totusi sa intrati in secta diavolului, nu pot decat sa sper ca veti avea cat mai putini pacienti.

   Ce naiba domnule, cand i-am spus unui mason de grad mai jos ce-i drept, in ce-a intrat, omul a inteles, s-a speriat si s-a dus imediat la duhovnic, iar dumneata imi ceri mie sfaturi cum sa te alaturi astora ?

  • bă, e câte unii… atât de … și de …

   ce să facă și ei, domne? dacă atâta știe…

   nene, vezi că la spitalul 9 se află o ușe pe care scrie mare: INTRAREA ÎN MASONERIE!

 34. Urgent ascultati ce spune parintele Amfilohie la postarea lui haiduc……..cititi ,,Protocoalele Sionului,,Doamne Isuse Hristoase apara poporul roman! Da doamne poporului roman sa cunoasca adevarul!!!Da doamne poporului meu Mantuire!!!!!!!!

 35. „Broasca, racul şi ştiuca”…..o fabulă binecunoscută.
  Să presupunem că sunt un tânăr de 17 ani, atras de interesantele discuţii purtate pe acest site, că sunt pasionat de cultură şi istorie, şi îmi doresc înţelepciunea din postările voastre. Ce şanse am?

  Am un sentiment de neputinţă în momentul în care încerc un răspuns. Îmi aduc aminte de zicala „cui pe cui se scoate” sau elevatul principiu al concordanţei dintre scopuri şi mijloace, niciuna nu va putea soluţiona nedumerirea tânărului.

  Doar critica sau condamnarea unor realităţi, căinarea suferinţelor în stil caragialesc sau blamarea otova a masonilor şi evreilor nu este constructivă.

  Personal, deşi recunosc multele rele făcute de evrei şi masoni, nu pot afirma că toţi evreii sunt nişte criminali sau masoneria a făcut doar rău, precum în cazul lui Richellieu pe a cărui cruce stă următorul epitaf: „Aici zace un om care în viaţa lui a făcut mai mult rău decât bine; binele a fost rău iar răul l-a făcut bine”.

  Vă propun să analizaţi şi să faceţi o paralelă onestă, din care cu siguranţă credibilitatea şi mesajul vor fi mult mai penetrante.
  Dem

  • Iertare daca gresesc dar se pare ca sunteti intr-o misiune de (i)luminare a noastra.
   Argumentele suna cunoscute si din alte surse.
   Daca merge ca o ratza, daca macane ca o ratza, daca…, s-ar putea sa fie ratza.
   Va repet indemnul lui Bula: „mai cu perdea”!

 36. Dacă mă percepeţi ca un „illuminati” sau simţiţi că vi se ridică vălul ambiguitătilor sau a (dez)iluziilor optice, mă simt flatat.
  Nicicum şi nimic din acestea. Am doar opinii diferite. Am dreptul să fiu oriunde unde există speranţe pentru adevăr.

  Se pare că aţi terminat argumentele şi umblaţi la „dacă nu e cu noi, e împotriva noastră” nedându-vă seama cât rău puteţi face acestui site.

  Dacă nu sunteţi în măsură să duceţi o polemică civilizată, bazate pe propriile convingeri, renunţaţi sau chemaţi ajutoare.

  Nu poţi combate „masoneria” cu citate ci cu evidenţe istorice, cu bun simţ şi respect pentru adevăr. Altfel, totul este pierdere de vreme.

 37. „Nu poţi combate “masoneria” cu citate ci cu evidenţe istorice, cu bun simţ şi respect pentru adevăr.”
  Adica, cum?
  Ceva exemple de „respect si adevar” ne-ar ajuta sa intelegem pe noi astia, profanii, o gandire mai profunda.
  Mircea Eliade scria in 1937 ceva ce se potriveste si astazi:
  http://www.badpolitics.ro/strania-mentalitate-masonica-articol-de-mircea-eliade/

 38. Aşa da, mulţumesc, am găsit acolo mult mai multe informaţii despre masoni. Evident, subiectul mă depăşeşte şi descurajează.

  Prea multe minciuni şi prefăcătorii, nu pot accepta ideea că atâţia oameni sunt răi şi trădători, că trăim printre diavoli şi că de fapt ei ne conduc de la 48 încoace.

  Nu am nimic deaface cu ei, poate tocmai opiniilor mele.
  Mă opresc aici cu comentariile la acest subiect, sunt scârbit.
  dem

 39. masonii sunt dusmanii poporului roman si ai credintei stramosesti hulitorii lui Dumnezeu ,luptatori impotriva lui Dumnezeu.cine se face mason se leapada de dreapta credinta ortodoxa si se uneste cu satana.acestia sunt condusi de fortele oculte din occident cu scop sa distruga credinta ortodoxa.blestematii de bilderbergi vor sa ne distruga .toata lumea tace ,patriarhul tace ,ierarhii tac.ma intreb ne mai doreste cineva binele, mai predica cineva in biserica despre pericolul care ne paste.parca am fi orbii.deja a inceput prigoana fratilor.ne lepadam de credinta fara sa ne dam seama .daca vedeti ca lumea tace cercetati scripturile cu evlavie si sinceritate si Dumnezeu vazand smerenia voastra va va lumina nu mai asteptati de la altii invataturi ca nu le veti dobandi .mantuirea este individuala.cine se leapada de a predica adevarul in biserica ,de pericolul care ne paste cu unirea bisericilor adica ecumenismul cel eretic se leapada de Hristos.ecumenismul este produsul masoneriei.MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI

  Marturisirea de credinta impotriva ecumenismului

  SINAXA CLERICILOR ŞI MONAHILOR ORTODOCŞI DIN GRECIA
  APRILIE 2009

  Toţi cei care prin harul lui Dumnezeu am crescut în dogmele cele binecinstitoare şi urmăm în toate Biserica cea Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească credem că:

  Singura cale mântuitoare pentru oameni[2] este credinţa în Sfânta Treime, în opera şi învăţătura Domnului nostru Iisus Hristos, care sunt continue în trupul Lui, Sfânta Biserică. Hristos este singura lumină adevărată[3]; nu există alte lumini care să ne lumineze, nici alte nume care pot să ne mântuiască: „Şi nu este întru alt întru nimic mântuire, pentru că nici nume este altul sub cer dat întru oameni, întru care trebuie să ne mântuim noi”[4]. Toate celelalte credinţe, toate religiile care ignoră şi nu-L mărturisesc pe Hristos „venit în trup”[5], sunt făcături omeneşti şi lucrurile diavolului[6], nu conduc la adevărata cunoaştere a lui Dumnezeu şi la naşterea din nou prin dumnezeiescul Botez, ci îi rătăcesc pe oameni şi îi conduc la pierzare. Noi, creştinii care credem în Sfânta Treime, nu avem acelaşi Dumnezeu cu nici o altă religie: nici cu aşa-numitele religii monoteiste (iudaismul şi islamul), care nu cred în Sfânta Treime.
  De două mii de ani, Biserica întemeiată de Hristos şi călăuzită de Sfântul Duh a rămas statornică şi neclintită în Adevărul mântuitor învăţat de Hristos, predat de Sfinţii Apostoli şi păzit de Sfinţii Părinţi. Nu a fost îngenuncheată de cumplitele prigoane ale iudeilor, iniţial, şi ale închinătorilor la idoli, mai apoi, în primele trei secole; a arătat o mulţime de martiri şi a ieşit biruitoare, dovedind originea ei dumnezeiască. După cum minunat spune Sfântul Ioan Gură de Aur: „Nimic nu este mai puternic decât Biserica… Dacă porţi război împotriva vreunui om, fie ai învins, fie ai fost învins; dar dacă porţi război împotriva Bisericii, vei fi învins fără să te dumireşti, căci Dumnezeu este mai tare decât toate”[7].

  După încetarea prigoanelor şi triumful Bisericii asupra vrăjmaşilor din afară, adică a iudeilor şi a închinătorilor la idoli, s-au înmulţit şi s-au împuternicit vrăjmaşii dinăuntru ai Bisericii. Au apărut diferite erezii, care au încercat să perimeze (răstoarne) şi să falsifice credinţa predanisită, aşa încât credincioşii să fie zăpăciţi şi să slăbească încrederea lor în adevărul evanghelic şi în cele încredinţate. Marele Vasilie schiţând situaţia bisericească, creată de erezia lui Arie, care a dominat timp de patruzeci de ani şi administrativ, zice: „Dogmele Părinţilor sunt dispreţuite, predaniile apostolice sunt socotite de nimic, invenţiile oamenilor mai noi înlumesc Bisericile; aşadar, oamenii nu mai teologhisesc, ci tehnologhisesc; înţelepciunea lumii are întâietate îndepărtând lauda Crucii. Păstorii sunt izgoniţi, iar în locul lor sunt introduşi lupi grei care sfârtecă turma lui Hristos”[8].

  Ce s-a întâmplat cu vrăjmaşii din afară, religiile, s-a întâmplat şi cu cei din interior, ereziile. Biserica – prin marii şi luminaţii Sfinţi Părinţi, a definit şi a îngrădit credinţa Ortodoxă prin hotărârile Sinoadelor Ecumenice şi Locale referitoare la anumite învăţături îndoielnice, dar şi prin conglăsuirea Părinţilor (consensus Patrum) asupra întregului de teme al credinţei. Suntem mai siguri când îi urmăm pe Sfinţii Părinţi şi nu mutăm hotarele pe care ei le-au aşezat. Cuvintele „Următori Sfinţilor Părinţi” şi „Nu muta hotarele pe care le-au aşezat Părinţii noştri” constituie o linie sigură de drum şi supapa de siguranţă a credinţei şi vieţuirii noastre ortodoxe. Prin urmare punctele de bază ale mărturisirii noastre sunt următoarele:

  1. Păzim neclintite şi nefalsificate toate cele legiuite de Sinoade şi de Părinţi. Primim toate câte ei le-au primit şi condamnăm toate câte ei le-au condamnat, ferindu-ne de contactul cu toţi cei care inovează în chestiunile credinţei. Noi nici nu adăugăm, nici nu desfiinţăm vreo învăţătură, nici nu o schimbăm. Sfântul Ignatie al Antiohiei, purtătorul de Dumnezeu, scria deja în Epistola sa către Sfântul Policarp al Smirnei: „Tot cel ce se pronunţă împotriva celor hotărâte, chiar dacă ar fi vrednic de crezare, chiar dacă ar posti, chiar dacă ar trăi în feciorie, chiar dacă ar face minuni, să-ţi fie lup în piele de oaie, care lucrează stricarea oilor”. Sfântul Ioan Gură de Aur, tâlcuind cuvântul Apostolului Pavel: „Dacă cineva va binevesti vouă, altceva decât aţi primit, să fie anatema”, observă că Apostolul „nu a zis că dacă propovăduiesc împotrivă sau leapădă totul, ci chiar şi ceva foarte mic dacă v-ar binevesti în afara celor primite, chiar dacă de întâmplare vor fi mişcaţi, anatema să fie”[9]. Sinodul al VII-lea Ecumenic, proclamând hotărârile lui împotriva iconomahilor către clericii din Constantinopol, scrie: „Am urmat Predaniei Bisericii Universale şi nu am făcut nici destindere (scoatere), nici prisosinţă (adaos), ci învăţându-ne apostoliceşte, ţinem Predaniile pe care le-am primit, primind şi îmbrăţişând întotdeauna câte Sfânta Biserică Universală de la începutul vremurilor a primit oral şi prin scris… Căci adevărata şi prea dreapta judecată a Bisericii nu acceptă nimic a înnoi în ea, nici a face vreo scoatere. Drept aceea, noi, urmând legilor părinteşti şi primind harul de la unicul Duh, am păzit toate cele ale Bisericii fără a tăia sau a împuţina cu ceva”[10].
  Împreună cu Sfinţii Părinţi şi cu Sfintele Sinoade lepădăm şi anatematizăm toate ereziile care s-au ivit în cursul istoric al Bisericii. Dintre ereziile vechi, care supravieţuiesc până azi, condamnăm arianismul (supravieţuieşte la minciuno-martorii lui Iehova) şi monofizitismul, cel radical al lui Eutihie şi cel moderat al lui Sever şi Dioscor, conform hotărârilor Sinodului IV Ecumenic de la Calcedon şi învăţăturii hristologice a marilor Sfinţi Părinţi şi Dascăli, precum a Sfântului Maxim Mărturisitorul, a Sfântului Ioan Damaschinul, a Marelui Fotie şi a imnelor din cult.

  2. Proclamăm că papismul (romano-catolicismul – n.tr.) este pântecele ereziilor şi al rătăcirilor. Învăţătura despre „Filioque”, adică a purcederii Sfântului Duh şi de la Fiul, este contrară celor pe care Însuşi Hristos le-a învăţat despre Sfântul Duh. Întreaga ceată a Părinţilor – şi în sinoade şi în parte – consideră papismul ca erezie, pentru că în afară de Filioque, a introdus o mulţime de alte rătăciri, precum primatul şi infailibilitatea papei, azima, focul curăţitor, imaculata concepţie a Născătoarei de Dumnezeu, graţia creată, răscumpărarea iertărilor (indulgentiae); a schimbat aproape toată învăţătura şi practica în legătură cu Botezul, Mirungerea, Dumnezeiasca Euharistie şi celelalte taine şi a transformat Biserica într-un stat lumesc.
  Papismul actual s-a abătut mult mai mult decât papismul medieval de la învăţătura Bisericii, aşa încât el nu mai constituie continuarea vechii Biserici Apusene. A introdus o mulţime de noi exagerări în „mariologie”, precum învăţătura despre Născătoarea de Dumnezeu ca „împreună-mântuitoare” (corredemptrix) a neamului omenesc. A încurajat „Mişcarea Harismatică” a grupărilor protestante, chipurile pnevmato-centrice. A înfiat metode spirituale orientale de rugăciune şi meditaţie. A introdus noi inovaţii în dumnezeiescul cult, precum corurile şi orgile muzicale. A prescurtat şi distrus cu totul Dumnezeiasca Liturghie. În spaţiul Ecumenismului a pus bazele religiei mondiale (pan-religia), recunoscând prin Conciliu II Vatican „viaţa duhovnicească” a celor de alte religii. Minimalismul dogmatic a condus şi la o împuţinare a cerinţelor morale, dată fiind legătura dintre dogmă şi morală, având ca urmare căderile morale ale înalţilor prelaţi şi dezvoltarea între clerici a deviaţiilor morale ale homosexualităţii şi ale pedofiliei[11]. Continuând să susţină „Uniaţia”, această caricatură a Ortodoxiei, prin care ca printr-un cal troian îi înşeală şi îi atrage pe credincioşi, torpilează dialogul şi demistifică aşa-numitele sincere dispoziţii pentru unire.
  În general, există o schimbare radicală a papismului şi o întoarcere spre protestantism după Conciliul II Vatican, precum şi o înfiere a unor diferite mişcări „spirituale” ale „Noii Ere”.
  Conform Sfântului Simeon al Tesalonicului – Mistagogul, papismul a a provocat Bisericii cea mai mare stricăciune din câte au provocat toate ereziile şi schismele împreună. Noi ortodocşii avem comuniune cu papii dinainte de schismă şi pe mulţi papi îi sărbătorim ca sfinţi. Papii după schismă sunt eretici; au încetat să mai fie succesori în tronul Romei, nu au succesiune apostolică, pentru că nu au credinţa Apostolilor şi a Părinţilor. Din acest motiv, pe orice papă „nu doar că nu-l avem în comuniune, dar îl numim şi eretic”. Din cauza blasfemiei împotriva Sfântului Duh prin învăţătura despre Filioque, L-au pierdut pe Sfântul Duh, iar toate la ei sunt lipsite de har. Nici o taină a lor nu este validă după Sfântul Simeon. „Deci blasfemiază inovatorii şi departe de Duhul sunt, blasfemiind împotriva Duhului Sfânt, şi cu desăvârşire nu este întru ei Duhul Sfânt; pentru care şi cele ale lor sunt fără har, după cum harul Duhului l-au nesocotit şi l-au subminat… pentru care şi Duhul Sfânt nu se află întru ei, şi nimic duhovnicesc întru ei şi toate cele de la ei sunt goale şi noi şi contrarii Predaniei dumnezeieşti”[12].

  3. Aceleaşi sunt valabile, într-un mai mare grad, pentru Protestantism, care ca un copil al papismului a moştenit multe erezii, iar pe de altă parte a adăugat mult mai multe; respinge Predania, acceptând doar Sfânta Scriptură (sola Scriptura), pe care o răstălmăceşte; desfiinţează Preoţia ca Har tainic special, cinstirea Sfinţilor şi a icoanelor; subestimează persoana Născătoarei de Dumnezeu; respinge monahismul; din Sfintele Taine acceptă doar Botezul şi Dumnezeiasca Euharistie, denaturând şi în acestea învăţătura şi practica Bisericii; învaţă predestinaţia absolută (calvinism) şi îndreptarea (mântuirea) doar prin credinţă, iar, în cele din urmă, partea lui „progresistă” a introdus preoţia femeilor şi căsătoria homosexualilor, pe care îi primeşte şi în Preoţie. Însă, în principal, este absentă eclesiologia, pentru că nu există sensul de Biserică, aşa cum îl deţine Predania Ortodoxă.

  4. Unica modalitate de restabilire a comuniunii noastre cu ereticii este proclamarea rătăcirii în ceea ce-i priveşte şi pocăinţa, aşa încât să fie o adevărată unire şi pace; unire cu adevărul şi nu cu rătăcirea şi cu erezia. Pentru încorporarea ereticilor în Biserică, acrivia canonică pretinde primirea lor prin Botez. „Botezul” lor anterior, săvârşit în afara Bisericii, fără întreita afundare şi ridicare a celui ce se botează în apa sfinţită printr-o rugăciune specială şi de către un preot neortodox, nu este botez. Sunt lipsiţi de Harul Sfântului Duh, care nu există în cadrul schismelor şi ereziilor, şi, prin urmare, nu avem nimic comun care să ne unească, precum zice Marele Vasile: „Cei ce s-au lepădat de Biserică n-au mai avut harul Duhului Sfânt peste ei, căci a lipsit comunicarea prin întreruperea succesiunii…cei ce s-au rupt, devenind mireni, n-au avut nici putere de a boteza, nici de a hirotoni; nici nu puteau da altora harul Duhului Sfânt, de la care ei au căzut”[13].
  Pentru aceasta este netemeinică şi nesigură noua încercare a ecumeniştilor de a impune concepţia că avem botez comun cu ereticii, şi pe inexistenta unitate baptismală să susţină unitatea Bisericii, care există – chipurile – acolo unde există botezul[14]. Însă cineva intră în Biserică şi devine membru al ei, nu prin orice botez, ci prin singurul şi unicul Botez săvârşit de preoţii care au Preoţia Bisericii.

  5. Atâta vreme cât ereticii continuă să rămână în rătăcire, respingem comuniunea cu ei, şi în mod deosebit rugăciunile în comun. Sfintele Canoane, în întregul lor, interzic nu doar coliturghisirile şi rugăciunile în comun în biserici, ci şi simplele rugăciuni în comun în spaţii private. Poziţia severă a Bisericii vis-a-vis de eretici provine dintr-o adevărată iubire şi dintr-un sincer interes pentru mântuirea lor şi dintr-o grijă pastorală ca nu cumva credincioşii să fie atraşi în vreo erezie. Cine iubeşte, arată adevărul, nu-l lasă pe celălalt în minciună; altfel, iubirea, concordia şi pacea cu el sunt prefăcute şi false. Există un război bun şi o pace rea. „Căci mai vrednic de laudă este un război decât o pace care desparte de Dumnezeu” – spune Sfântul Grigorie Teologul[15]. Şi Sfântul Ioan Gură de Aur recomandă: „Dacă vezi că se vatămă buna-cinstire, nu da întâietate împăcării în detrimentul adevărului, ci împotriveşte-te cu vitejie până la moarte… netrădând nicidecum adevărul”. Iar în altă parte recomandă accentuând: „Să nu acceptaţi nici o dogmă nouă sub pretextul iubirii”[16]. Această poziţie a Părinţilor şi-a însuşit-o şi marele luptător şi mărturisitor al Credinţei Ortodoxe înaintea latinilor, Sfântul Marcu al Efesului Evghenicul, care îşi încheie propria Mărturisire de Credinţă la Florenţa prin următoarele cuvinte: „Toţi Dascălii Bisericii, toate Sinoadele şi toate Dumnezeieştile Scripturi ne sfătuiesc să fugim de cei cu cugetă diferit (cu alte credinţe) şi a sta departe de împărtăşirea cu ei. Deci, să dispreţuiesc eu toate acestea, şi să urmez celor care sub pretenţiozitatea unei păci fabricate poruncesc unirea? Celor care au violat sfântul şi dumnezeiescul Simbol şi Îl introduc pe Fiul ca a doua cauză a Sfântului Duh? Căci celelalte ale dezaxaţiilor lor le las, avându-le pe cele de acum, dintre care şi un singur lucru era suficient, ca noi să ne fi despărţit de ei. Să nu pătimim aceasta niciodată, Mângâietorule Bune, şi fă să nu mă depărtez niciodată de credinţa faţă de care sunt dator, ci, ţinând învăţătura Ta şi a fericiţilor bărbaţi insuflaţi de Tine, să mă adaug părinţilor mei, ducând de aici, dacă nu altceva, măcar buna-cinstire”[17].

  6. Până la începuturile secolului XX, Biserica a avut în mod ferm şi constant o poziţie de respingere şi de osândire în faţa tuturor ereziilor, precum este clar formulată în Sinodiconul Ortodoxiei, care se citeşte în Duminica Ortodoxiei. Se anatematizează ereziile şi ereticii, fiecare în mod particular; iar ca să nu rămână niciuna în afara anatemei, la sfârşit există o anatematismă generală: „Tuturor ereticilor anatema”.
  Din păcate, această poziţie unică, fermă şi neoscilantă a Bisericii de până la începutul secolului XX a început treptat să fie abandonată, după Enciclica emisă de Patriarhia Ecumenică în 1920 „Către Bisericile lui Hristos de pretutindeni”, care, pentru prima oară, caracterizează în mod oficial ereziile ca biserici, care nu sunt înstrăinate de Biserică, ci sunt casnice (intime) şi rude. Recomanda „să se reaprindă şi să se întărească înainte de toate iubirea între Biserici, neconsiderându-ne unele pe altele ca străine şi ale celorlaţi, ci rudenii şi apropiate (casnice) în Hristos şi împreună-moştenitoare şi in corpore ale făgăduinţei lui Dumnezeu în Hristos”[18].
  Se deschise deja drumul pentru înfierea, constituirea şi dezvoltarea în spaţiul Bisericii Ortodoxe a ereziei Ecumenismului, această panerezie, iniţial o invenţie protestantă, iar acum avizată şi de catolici, erezie care înfiază şi legiferează toate ereziile ca biserici şi atacă dogma despre Biserica cea Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească Biserică. Mai mult, a fost dezvolată, se învaţă şi se impune de către Patriarhi şi episcopi o noua dogmă despre Biserică, o nouă eclesiologie. Conform acesteia, nici o Biserică nu este îndreptăţită să-şi revendice exclusiv pentru ea caracterul de Biserică universală şi adevărată. Fiecare este un fragment, o parte, dar nu Biserica întreagă. Toate împreună constituie Biserica.
  Toate hotarele (definiţiile) pe care le-au pus Părinţii au căzut; nu mai există nici o linie de definire şi de demarcaţie între erezie şi Biserică, între adevăr şi rătăcire. Şi ereziile sunt biserici, şi desigur multe, precum cea papală (catolică), se consideră acum ca biserici surori, cărora împreună cu noi Dumnezeu le-a încredinţat grija pentru mântuirea oamenilor[19]. Există şi în cadrul ereziilor harul Atotsfântului Duh, drept pentru care şi botezul lor, precum şi toate celelalte taine sunt valide. Toţi câţi s-au botezat, oricărei erezii ar aparţine, sunt mădulare ale trupului lui Hristos, ale Bisericii. Blestemele şi anatemele sinoadelor nu mai sunt valabile şi trebuie radiate din cărţile liturgice. Ne-am adăpostit în „Consiliul Mondial al Bisericilor” şi ne-am vândut substanţial – şi aceasta doar prin aderarea noastră – propria conştiinţă de sine eclesiologică. Am desfiinţat dogma despre Biserica cea Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească Biserică, dogma despre „un (singur) Domn, o (singură) credinţă, un (singur) Botez”[20].

  7. Acest sincretism intercreştin, a fost dezvoltat acum şi într-un sincretism interreligios, care pune semnul egal între toate religiile şi theosevia, cinstirea de Dumnezeu cea una, de-Dumnezeu-descoperită în Hristos, cunoştinţa dumnezeiască şi viaţa în Hristos. Este atacată, în consecinţă, nu doar dogma despre Biserica cea Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească în relaţie cu ereziile, ci şi dogma de căpetenie despre unica Revelaţie în lume şi unica mântuire a oamenilor prin Iisus Hristos în relaţie cu religiile lumii. Este cea mai mare rătăcire, cea mai mare erezie din toate veacurile.

  8. Noi credem şi mărturisim că doar în Hristos există posibilitatea mântuirii. Religiile lumii şi ereziile duc la pierzare. Biserica Ortodoxă nu este doar Biserica adevărată; este Biserica cea Una. Doar ea a rămas fidelă Evangheliei, Sinoadelor şi Părinţilor, şi, prin urmare, doar ea reprezintă adevărata Biserică Universală a lui Hristos. După Cuviosul Stareţ Iustin Popovici, Ecumenismul este numele comun pentru falsele biserici ale Europei Apusene. Numele lor comun este panerezia[21].
  Această panerezie a fost primită de mulţi patriarhi, arhiepiscopi, episcopi, clerici, monahi şi laici dintre ortodocşi. O învaţă „cu capul descoperit”, a aplică şi o impun în practică, împărtăşindu-se în felurite chipuri cu ereticii, prin rugăciuni în comun, schimb de vizite, colaborări pastorale, aşezându-se radical pe ei înşişi în afara Bisericii. Poziţia noastră inspirată de hotărârile canonice sinodale şi de exemplul Sfinţilor este evidentă. Fiecare trebuie să-şi ia în serios responsabilităţile sale.

  9. Desigur că există şi responsabilităţi colective, iar în principal cele ale Ierarhilor şi teologilor noştri cu mentalitate ecumenistă în faţa pleromei ortodoxe şi a turmei lor. Acestora le declarăm întru frica lui Dumnezeu şi cu iubire că această poziţie a lor şi deschiderile lor în activităţile ecumeniste sunt condamnabile din orice parte am privi, pentru că:

  a) pun la îndoială realmente Credinţa şi Predania noastră ortodox-patristică;
  b) seamănă îndoială în inimile turmei şi îi clatină pe mulţi, conducându-i spre divizare şi schismă şi
  c) atrag o parte a turmei în rătăcire şi prin aceasta într-un dezastru duhovnicesc.

  Proclamăm, aşadar, că din aceste motive, cei care se mişcă în această iresponsabilitate ecumenistă, oricare ar fi poziţia pe care o ocupă în Organismul Ecleziastic, se opun Predaniei Sfinţilor noştri şi, în consecinţă, sunt în opoziţie cu ei.

  De aceea, poziţia lor trebuie osândită şi respinsă de către întregul Ierarhilor şi al poporului credincios.

  Câţi dintre clerici, monahi, monahii şi laici doresc să participe la această mică consemnare a mărturisirii ortodoxe pot să declare aceasta scriind: „Sunt de acord cu Mărturisirea de Credinţă împotriva Ecumenismului şi semnez”. Să trimită însă spre informare şi numele lor complet, precum şi identitatea lor clericală, monahală sau profesională, localitatea şi ţara la adresa: Περιοδικό «ΘΕΟΔΡΟΜΙΑ» Τ.Θ. 1602, 541 24 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. fax:2310.276590 sau pe e-mail la: palimpce@otenet.gr
  Numele clericilor, moanhilor, monahiilor şi laicilor care au semnat textul Mărturisirii puteţi să le vedeţi făcând click aici.

  Mărturisirea de credinţă este semnată de următorii în mod doveditor şi verificabil. Au semnat-o şi o vor semna mult mai mulţi:

  Mitropolitul Serafim al Kitherei şi Antikitherei
  Mitropolitul Cosma al Etoliei şi Akarnaniei
  Mitropolitul Serafim al Pireului
  Mitropolitul Ieremia al Gortinei şi Megalopolisului
  Arhimandritul Iosif, Igumenul Sfintei Mănăstiri Xiropotamu, Sfântul Munte
  Protoiereul Gheorghios Metallinos, profesor emerit al Şcolii Universitare de Theologie din Athena
  Protoiereul Theodoros Zisis, profesor emerit al Şcolii Universitare de Theologie din Thessalonic
  Arhimandritul Marcu Manolis, proistamen (conducător) duhovnicesc al „Uniunii Orthodoxe Pan-Ellinice”
  Arhimandritul Athanasie, Igumenul Sfintei Mănăstiri Stavrovunion, Cipru
  Arhimandritul Timothei Sakkas, Igumenul Sfintei Mănăstiri Parakliti, Oropos
  Arhimadritul Chiril Kehaghioglu, Igumenul Sfintei Mănăstiri Pantokrator, Melissohori, Langadas
  Arhimandritul Sarandie Sarandos, parohul Sfintei Biserici a Adormirii Născătoarei-de-Dumnezeu, Amarusion
  Arhimandritul Maxim Karavas, Igumenul Sfintei Mănăstiri a Sfintei Paraschevi, Milohori, Ptolemais
  Arhimandritul Grigorie Haginikolau, Igumenul Sfintei Mănăstiri a Sfintei Treimi, Ano Ghazea, Volos
  Arhimandritul Athanasie Anastasiu, Igumenul Sfintei Mănăstiri Marea Meteoră
  Arhimandritul Theoclit Volkas, Igumenul Sfintei Sihăstrii a Sfântului Arsenie Cappadokianul, Halkidiki
  Arhimandritul Hrisostom, Igumenul Sfintei Chinovii a Cuviosului Nicodim, Pentalofos, Gumenissa
  Arhimandritul Theodor Diamantis, Igumenul Sfintei Mănăstirii Panaghia Molivdoskepasti, Koniţa
  Arhimandritul Palama Kirillides, Igumenul Sfintei Mănăstiri a Naşterii Maicii Domnului, Kallipetra, Veria
  Arhimandritul Lavrentie Gratsias, Sfânta Mitropolie a Florinei, Prespei şi Eordeei
  Arhimandritul Meletie Vadrahanis, Sfânta Mitropolie a Florinei, Prespei şi Eordeei
  Arhimandritul Pavel Dimitrakopulos, Sfânta Mănăstire a Schimbării la Faţă a Mântuitorului, Muţiala, Veria
  Arhimandritul Ignatie Kalaitsopulos, Sfânta Mănăstire a Sfinte Paraschevi, Milohori, Ptolemais
  Arhimandritul Simeon Gheorghiades, Sfânta Mănăstire a Sfintei Treimi, Ano Ghazea, Volos
  Arhimandritul Augustin Siarras, Sfânta Mănăstire a Sfintei Treimi, Ano Ghazea, Volos
  Arhimandritul Amvrosie Ghionis, Sfânta Mănăstire a Sfintei Treimi, Ano Ghazea, Volos
  Gheronda (stareţul) Grigorie Ieromonahul, Sfânta Sihăstrie a Daniileilor, Katunakia, Sfântul Munte
  Gheronda (stareţul) Evstratie Ieromonahul, Sfânta Mănăstire Marea Lavră, Sfântul Munte
  Gheronda (stareţul) Filipp Ieromonahul, Coliba Marelui Athanasie, Mănăstirea Sfânta Anna Mică, Sfântul Munte
  Ieromonahul Athanasie, Sfânta Sihăstrie a Daniileilor, Katunakia, Sfântul Munte
  Ieromonahul Nicodim, Sfânta Sihăstrie a Daniileilor, Katunakia, Sfântul Munte
  Ieromonahul Nifon, Sfânta Sihăstrie a Daniileilor, Katunakia, Sfântul Munte
  Ieromonahul Hrisosotom Kartsonas, Coliba Sfântului Gheorghe, Mănăstirea Sfânta Anna Mică, Sfântul Munte
  Ieromonahul Onufrie, Coliba Cinstitului Înainte-mergător, Sfântul Schit al Sfintei Anna, Sfântul Munte
  Ieromonahul Hrisanth, Coliba Cinstitului Înainte-mergător, Sfântul Schit al Sfintei Anna, Sfântul Munte
  Ieromonahul Azaria, Coliba Cinstitului Înainte-mergător, Sfântul Schit al Sfintei Anna, Sfântul Munte
  Ieromonahul Gavriil, Sf. Chilie Panaghia Gorgoepikoos, Sfânta Mănăstire Pantokrator, Sfântul Munte
  Ieromonahul Panteleimon, Sf. Chilie a Sfântului Panteleimon, Sfânta Mănăstire Pantokrator, Sfântul Munte
  Ieromonahul Tihon, Sf. Sihăstrie Pantokrator, Melissohori
  Protoiereul Lambros Fotopulos, parohul Sfintei Biserici a Sfântului Cosma Etolul, Amarusion, Attica
  Protoiereul Ioannis Fotopulos, parohul Sfintei Biserici a Sfintei Paraschevi, Attica
  Protoiereul Athanasios Minas, Lutraki, Corinthia
  Protoiereul Eleftherios Palamas, Sfântul Hristofor, Ptolemais
  Protoiereul Konstantinos Migdalis, parohul Sf. Biserici a Sfântului Constantin, Volos
  Protoiereul Photios Vezinias, profesor, Sfânta Mitropolie a Lagadasului
  Protoiereul Antonios Vusdekis, parohul Sf. Biserici a Sfântului Nicolae, Nikea, Pireu
  Preotul Dionisios Tatsis, pedagog, Koniţa
  Preotul Dimitros Psarris, parohul Sf. Biserici a Atotputernicilor Arhangheli, Sesklon, Aesonia
  Preotul Efthimios Antoniades, Sfânta Mitropolie a Larisei
  Preotul Anastasios Gotsopulos, parohul Sf. Biserici a Sfântului Nicolae, Patre
  Preotul Gheorghios Papagheorghiu, Sfânta Mitropolie a Dimitriadei
  Preotul Peter Hirsch, Petrokerasa, Halkidiki
  Preotul Theophanis Manuras, parohul Sf. Biserici a Sfântului Athanasie, Velestino, Magnesia
  Ierodiaconul Theológ Kostopulos, Sf. Mănăstire a Sfintei Treimi, Ana Ghazea, Volos
  Preotul Pashalis Ghinudis, Sfânta Mitropolie a Larisei
  Preotul Gheorghios Diamantopulos, Lavrion, Sfânta Mitropolie a Mesogeei
  Preotul Vasilios Kokolakis, parohul Sf. Biserici a Cinstitei Cruci, Holarghos, Attica
  Preotul Petros Pantazis, parohul Sf. Biserici a Schimbării la Faţă, Halandriu
  Ierodiacon Iraclidie Kleanthus, Sfânta Mitropolie a Tamasei
  Ierodiacon Antonie, Sfânta Sihăstrie Pantokrator, Melissohoriu
  Gheronda (stareţul) Theolipt Monahul, Coliba Cinstitului Înainte-mergător, Sf. Schit al Sfintei Anna, Sfântul Munte
  Gheronda (stareţul) Gavriil Monahul, Chilia Sfântului Hristodul, Karies, Sfântul Munte
  Gheronda (stareţul) Ilarion Monahul, lângă Arsanaua Konstamonitului, Sfântul Munte
  Gheronda (stareţul) Daniil Monahul, Sf. Sihăstrie a Daniileilor, Katunakia, Sfântul Munte
  Gheronda (stareţul) Acachie Monahul, Sf. Sihăstrie a Daniileilor, Katunakia, Sfântul Munte
  Gheronda (stareţul) Ştefan Monahul, Sf. Sihăstrie a Daniileilor, Katunakia, Sfântul Munte
  Gheronda (stareţul) Pavel Monahul, Sf. Chilie a Sfinţilor Apostoli, Schitul Xenofont, Sfântul Munte
  Gheronda (stareţul) Onufrie Monahul, Sf. Chilie a Naşterii Maicii Domnului, Sf. Mănăstire Pantokrator, Sfântul Munte
  Gheronda (stareţul) Nectarie Monahul, Sf. Chilie Izvorul Tămăduirii, Sf. Mănăstire Kutlumusiu, Sfântul Munte
  Gheronda (stareţul) Isaac Monahul, Sf. Chilie a Zămislirii Născătoarei-de-Dumnezeu, Sf. Mănăstire Stavronikita, Sfântul Munte
  Monahul Arsenie Vliagoftis, Sf. Sihăstrie a Sfântului Arsenie Cappadokianul, Halkidiki
  Monahul Gheorghie, Sf. Chilie a Naşterii Maicii Domnului, Sf. Mănăstire Pantokrator, Sfântul Munte
  Monahul Hristofor, Sf. Chilie a Sfinţilor Apostoli, Schitul Xenofont, Sfântul Munte
  Monahul Maxim, Sf. Sihăstrie a Daniileilor, Katunakia, Sfântul Munte
  Monahul Dosithei, Kathisma Sf. Mănăstiri Kutlumusiu, Sfântul Munte
  Monahul Spiridon, Chilia Sfântului Nicolae, Sf. Mănăstire Kutlumusiu
  Monahul Damaschin Aghioritul, Sf. Chilie a Cinstitului Înainte-mergător, Sf. Mănăstire Karakallu
  Monahul Savva Lavriotul, Sf. Mănăstire Marea Lavră, Sfântul Munte
  Monahul Theofil Aghioritul, Sf. Chilie Sambri, Sfântul Munte
  Monahul Paisie, Sf. Chilie a Sfinţilor Arhangheli „Savvaion,” Sfântul Munte
  Monahul Heruvim, Sf. Chilie a Sfinţilor Arhangheli şi Sfântului Ioan Cucuzel, Sfântul Munte
  Monahul Nicodim, Sf. Chilie a Sfântului Nectarie, Kapsala, Sfântul Munte
  Monahul Dosithei, Sf. Mănăstire a Schimbării la Faţă a Mântuitorului, Sohos, Langada
  Monahul Hariton, Coliba Cinstitului Înainte-mergător, Sf. Schit al Sfintei Anna, Sfântul Munte
  Monahul Nicodim, Coliba Cinstitului Înainte-mergător, Sf. Schit al Sfintei Anna, Sfântul Munte
  Monahul Averchie, Coliba Cinstitului Înainte-mergător, Sf. Schit al Sfintei Anna, Sfântul Munte
  Monahul Pródrom, Coliba Cinstitului Înainte-mergător, Sf. Schit al Sfintei Anna, Sfântul Munte
  Monahul Arsenie, Sf. Colibă a Cuviosului Gherasim, Schitul Sf. Panteleimon, Sf. Mănăstire Kutlumusiu, Sfântul Munte
  Monahul Evstratie, Sfânta Sihăstrie Pantokrator, Melissohori
  Monahul Arsenie, Sfânta Sihăstrie Pantokrator, Melissohori
  Monahul Ignatie, Sfânta Sihăstrie Pantokrator, Melissohori
  Monahul Mihail, Sfânta Sihăstrie Pantokrator, Melissohori
  Monahul Nectarie, Sfânta Sihăstrie Pantokrator, Melissohori
  Monahul Rafail, Sfânta Sihăstrie Pantokrator, Melissohori
  Monahul Mardarie, Sfânta Sihăstrie Pantokrator, Melissohori
  Monahul Dionisie, Sfânta Sihăstrie Pantokrator, Melissohori
  Monahul Dimitrie, Sfânta Sihăstrie Pantokrator, Melissohori
  Monahul Pahomie, Sfânta Sihăstrie Pantokrator, Melissohori
  Monahul Luca, Sfânta Sihăstrie Pantokrator, Melissohori
  Monahia Mariam, Igumena Sf. Mănăstiri a Sfântului Lavrentie, Fili
  Monahia Hristonimfa, Sf. Mănăstire a Sfântului Lavrentie, Fili
  Monahia Lavrentia, Sf. Mănăstire a Sfântului Lavrentie, Fili
  Nikolaos Vasiliadis, theolog şi scriitor, Frăţia Theologică „Sotirios”
  Despina Anastasiadu Gheorguda, Nipiaghogos, educatoare, consilier educaţional primar
  Panaghiota Antsu, filolog şi theolog, Thessalonic
  Gheorghios Gheorgudas, doctor în theologie, consilier educaţional primar
  Ioannis Dekliomis, theolog, Thessalonic
  Stefanos Ziogas, profesor de filologie, Thessalonic
  Dimitrios Karaghiannidis, antrenor, Thessalonic
  Vasilios Kermeniotis, profesor, Ptolemaida
  Agathi Kiriakidu-Theodosiu, filolog, Thessalonic
  Gavriil Lampsidis, jurnalist, Thessalonic
  Sotirios Lisikatos, theolog şi filolog, Thessalonic
  Hristina Bulaki-Zisi, profesor-asistent primar la Şcoala de Theologie A.P.Th.
  Dimitrios Mavridis, matematician, Thessalonic
  Konstantinos Nusis, filolog şi theolog, Volos
  Lavrentios Ntetsiortsio, publicist şi scriitor, preşedintele Uniunii Filo-orthodoxe „Cosmas Flamiatos,” Eghion
  Andreas Papavasiliu, doctor în theologie, inspector primar de educaţie secundară, Cipru
  Panaghiotis Simatis, profesor de theologie, secretarul Uniunii Filo-orthodoxe „Cosmas Flamiatos,” Eghion
  Konstantinos Stavrinidis, Athena
  Marina Stravaku, filolog, Thessalonic
  Afrati Strakali-Tzoanopúlu, filolog, Thessalonic
  Malamati Strakali-Papaioánnu, filolog, Thessalonic
  Dimitrios Zisis, consilier educaţional şi theolog, Kastoria

 40. […] si domnul inginer fiecare e cu loja lor cu discount la dat sau primit, diferite tarifuri etc. “ https://eufrosin.wordpress.com/2010/05/13/masoneria-romana-explicata-pe-intelesul-tuturor/ Un renumit actor dezvaluie mafia masonica si ritualurile secrete din teatre: „Cultura romaneasca […]

 41. ce am vazut noi pe la televizor ni se prezenta ca masoneria fiind in slujba binelui…..asa ar trebui .ca fiecare sa lupte ptr binele tarii sale.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: