Un plan malefic si cateva solutii impotriva lui.


De asta ce spuneti? Suntem lucrati metodic, ca la carte, pentru a ne fura casele si apartamentele si mai ales pentru a ne indatora pe viata bancilor, exact ca in America in vreme ce noi suntem tinuti in transa de circul patetic al unui PSD care nu vrea sa accepte rezultatele alegerilor. Ni se spune in fata ce ne-au facut bancile si ce ne vor mai face, daca nu ne trezim rapid:

„In vreme ce romanii sunt hipnotizati de campania electorala, se trag sforile de catre grupurile financiare care se pregatesc sa cumpere activele majore ale tarii, in regim de solduri. O sa va invit sa urmariti o discutie purtata de mine cu un bancher, pe tema scenariului pentru 2010, si o sa va las sa trageti concluziile. Nu conteaza banca unde lucreaza acest om, ci pur si simplu, strategia ampla, pusa la cale peste capetele noastre, care par sa nu se mai dezlipeasca de manipularile si circul campaniei electorale.
Un fost sef de la CIA spunea ” daca stii cum si cu ce sa manipulezi atentia cetateanului, si pui in stanga lui un spectacol de circ, nu o sa observe portavionul din dreapta lui”

UI : Cum priveste banca si grupul financiar din care faceti parte, ce se intampla in Romania, in plan economic si politic ?
Bancher : Suntem incordati insa extrem de motivati, intrucat asteptam producerea momentului la care lucram de circa 10 luni de zile; Banca noastra si-a redus extrem de mult expunerea in Romania, a inchis robinetul creditarii, si am trimis catre headquarter-ul grupului, cat de multa moneda euro am putut; Repet, asteptam acum producerea rezultatului muncii noastre, in cadrul unui plan la care participa extrem de multe grupuri financiare si bancare externe;

UI : Adica concret in ce consta acest rezultat pe care il asteptati ? Sperati in revenirea economica a tarii ? Veti relua creditarea ?
Bancher : Naivitatea este o slabiciune de caracter a romanilor; Ma intrebi daca speram in revenirea economica a tarii ? Pai noi speculam si vom castiga enorm de multi bani, tocmai in momentul in care, economia nationala romaneasca, va atinge fundul cel mai de jos al graficului. Himerele legate de cresterile economice din 2010, sunt lansate concertat de analisti, pentru ca aceasta este parte a strategiei noastre, pentru a ne maximiza profitul pe care il vom face, cand balonul speculativ imobiliar si al cursului valutar, ne va indica faptul ca suntem pe trendul castigului maxim. Ma intrebi daca vom relua creditarea ? Creditarea in Romania, s-a facut cu cap; Este adevarat, ca si guvernarea din 2007-2008 ne-a ajutat enorm, atunci cand, ne-am consolidat si ne-am asigurat prin intermediul creditului de consum, dependenta totala a populatiei active, a fortei de munca romanesti;

UI : In se sens v-ati asigurat dependenta lor totala ?
Bancher : Simplu; Populatia Romaniei si romanul in general, are un singur bun de pret, care ne intereseaza pe noi bancherii : activele imobiliare. Mai exista si forta de munca a individului, insa aceasta, dupa ce l-ai prins in mreje, este utila de speculat, pentru ca acel individ va munci perpetuu pentru noi. Trebuia sa ajungem cumva la aceste active imobiliare ale romanilor; Normele BNR si legile, nu ne permiteau sa putem acorda in masa, credite ipotecare, plus ca aceste credite ipotecare, nu erau 100% avantajoase pentru noi; Asa , ca am profitat de lentoarea in decizie a BNR, si am investit masiv in publicitate pe segmentul creditului de consum. Stiam inca de la bun inceput, faptul ca, cei carora le acordam credite de consum, nu vor avea resurse sa le restituie, astfel, incat, coroborat cu faptul ca, stiam din 2008, ca aceasta criza financiara va lovi si Romania, am calculat totul extrem de bine; Nu trebuia sa fii geniu bancar, ca sa iti dai seama ca intr-o tara precum a voastra, pur si simplu, efectele crizei urmau sa fie devastatoare pentru ca : [1] nu mai produceati nimic; [2] pietele emergente sunt dominate de multinationale, legate de grupurile financiare si bancare pe care noi le reprezentam; [3] urma sa aveti in 2009 un an electoral in care , pe fondul disputelor politice, era de anticipat ca va veti sapa singuri groapa; La acest din urma punct recunosc ca a trebuit sa ne implicam; si asta pentru ca, daca in 2008, actualul presedinte avea o cota de popularitate de vreo 60 %, noi trebuia sa incingem campania, pentru a impinge politicienii sa ia masurile pe care noi le asteptam.

UI : Ce masuri asteptati sa ia politicienii ? Spuneti ca ati manipulat partidele ca sa va atingeti scopul economic ?
Bancher : Iulian, hai sa ne gandim putin. Noi nu a trebuit decat incingem spiritele, si sa creem un cadru in care, oponentul in alegeri al actualului presedinte, sa recupereze handicapul de imagine, astfel incat sa creem romanilor si politicienilor, impresia unei lupte stranse; Iar de aici pana la luptele politice din Parlament, care au intunecat mintile tuturor partidelor a fost doar un pas, insa decisiv a fost momentul in care tara voastra a ramas fara Guvern. Atunci, si acum in acest moment, orice guvern se va forma, este legat ombilical si total la mana noastra, intrucat, are nevoie de banii nostri, pentru a plati salariile, pensiile, etc. Voi v-ati ales cu spectacolul din presa, noi ne alegem cu banii si castigurile. Practic Romania este a noastra, iar dependenta voastra de noi va deveni totala.Actualul presedinte, ne-a pus putin in dificultate, atunci cand a venit cu guvernul PSD-PDL, pentru ca ceea ce noi ne doream era instabilitate economica si politica; a trebuit sa presam extrem de mult pentru ca ruptura la nivel guvernamental sa se produca, sa cada guvernul, sa se amane sosirea transei de bani de la FMI, insa pana la urma, cunoscand mentalitatea colerica romaneasca, am reusit.

UI : Nu imi vine sa cred; este evident ca suntem naivi si starnim furtuni in paharul cu apa; Hai sa revenim putin la acea legatura intre casele romanilor si creditul de consum.
Bancher :Iti spuneam ca in 2008, am dat masiv credite de consum; am dat bugetarilor, am dat angajatilor din sectorul privat; Atractia era mare intrucat, nu trebuiau sa prezinte garantii, insa noi stiam ca in 2009, ne vom atinge scopul. Si , in 2009, intr-adevar, pe fondul crizei economice, au explodat restantierii. Asta inseamna ca oamenii nu si-au platit ratele catre banci, iar noi am trecut la executare silita; Aici am avut iar nevoie sa ne concertam eforturile, astfel incat, sa nu existe grupuri financiare romanesti, companii sau persoane private , care sa ne strice planurile, intrucat riscam sa ne trezim ca vin sa cumpere activele imobiliare scoase la vanzare; Asa ca a trebuit sa lovim si mediul de afaceri privat, pentru ca oamenii de afaceri, sa se lupte pentru supravietuire, si sa nu aiba lichiditati pentru a cumpara nimic; A trebuit sa-i facem sa devina preocupati de grija zilei de maine, si sub teama falimentului, ne-am eliminat competitorii. Seful BRD Soc. Gen. spunea intr-un ziar romanesc ca este momentul sa ne eliminam competitorii; Exact asta facem, va eliminam din jocurile economice din propria voastra tara;

UI : Ati eliminat concurenta autohtona, blocand creditarea pentru firme si blocand piata executarilor silite ?
Bancher : Corect. Si nu a fost greu. Pe o piata interna gatuita de blocajul financiar, firmele romanesti au fost sufocate de lipsa lichiditatilor, iar guvernul din 2009 a fost lasat fara nici o posibilitate de a asigura resursele financiare; Daca intr-o tara guvernul nu are bani pe care sa-i injecteze in economia nationala, iar noi bancherii, va blocam accesul la credite, firmele ajung fix ca o gradina de flori, expusa arsitei zilnice, pe care nu o mai uda nimeni, si care pana la urma va muri; De aceea spuneam ca a trebuit sa ne agitam putin pentru a impiedica acest guvern din 2009 sa puna in aplicare masurile economice, si sa abatem atentia asupra luptei din campania electorala. Dupa ce ne-am asigurat ca pur si simplu nu va exista riscul sa apara intrusi care sa cumpere activele imobiliare, case, terenuri, scoase la vanzare de executorii nostri bancari, am inceput sa trimitem pe banda rulanta dosarele celor care au luat credite de consum , catre executori. Nimeni nu a sesizat faptul ca, nu ne interesa de fapt sa le vindem casele, ci sa manipulam piata imobiliara, sa o tragem in jos, asigurandu-ne in acelasi timp, ca la momentul potrivit, cand curba prabusirii imobiliare va atinge cel mai de jos nivel, grupurile financiare din tarile noastre de origine, sa cumpere masiv si la preturi de nimic aceste active; Te asigur Iulian ca in 2010, un apartament cu trei camere care in 2008 era evaluat la 150000 euro, va fi scos la vanzare , la executare silita, la preturi de sub 30000 de euro si nu va veni nimeni sa cumpere, pentru ca in 2010 toti vor fi preocupati sa tina bani deoparte pentru ziua de maine; Va fi momentul perfect sa cumparam totul pe nimic. Romanii vor deveni chiriasi in propriile case, pentru ca acesta a si fost obiectivul nostru primordial, si anume achizitiile la preturi infime. Pentru asta era obligatoriu sa ducem piata imobiliara la un maxim, pentru ca pe fondul prabusirii acesteia, noi sa culegem caimacul. Si la plan se adauga si presiunea pe moneda voastra nationala.

UI : Ce presiune ? Vad acum ca leul se intareste, desi, intr-o tara care nu produce nimic, aflata in criza politica, lovita de criza financiara, nu imi explic care poate fi suportul de intarire a leului.
Bancher : Pai este vorba de aceiasi reteta, care se invata la orice curs de MBA. Asa cum piata imobiliara a fost dusa de noi la maximuri ireale, pentru ca trebuia sa va dam credite la valori foarte mari, ca sa aveti pe urmatorii 30-40 de platit rate uriase catre noi, pentru a deveni in acest interval de timp, atat proprietarii caselor voastre, dar si asigurandu-ne ca veti munci voi si familiile voastre pentru noi, pentru a plati aceste rate ireale, tot asa, bula speculativa a monedei nationale, trebuie manipulata , insa in sens invers. In cazul speculatiilor pe moneda nationala, trebuie sa ducem leul la un nivel minim, cat mai mic posibil, lasandu-l apoi sa explodeze, sa urce la valori mari, valori reale, undeva catre peste 5 ron pentru un euro. Adica vom face euro atat de scump incat, sa nu va puteti permite sa cumparati activele imobiliare scoase la executare silita, nici cand ele vor avea valori in euro, relativ mici, dar si pentru ca, micimea salariilor romanilor, salarii platite in lei, sa faca din rata catre banca, un cosmar al vietii de zi cu zi. Totul legal, profitand de naivitatea generala, de ternele lupte politice si de tot acest context romanesc , care din 2006 lucreaza pentru noi si in interesul nostru. Iata ca ieri euro era deja la 4,21 lei.

UI : Asadar totul este componenta a unui plan; cand va fi detonat ?

Bancher : In ciuda galopului inregistrat de alte active din aceeasi clasa de risc in ultimele zece luni, leul nu are cum sa participe la aceasta revenire , fiind evident pentru orice incepator, ca este totul o bula speculativa ; ” investitorii urmaresc cu ingrijorare mai intai derularea acordului cu Fondul Monetar International, iar mai apoi turbulentele de pe scena politica”, spune Koon Chow, analist la Barclays Capital, una dintre cele mai mari banci de investitii britanice. El considera ca euro ar putea sa coboare spre 4,1 lei.Balon de sapun, care este un element al sarjei finale de cumparare a Romaniei la OUTLET.Pentru ca defapt, prin incingerea campaniei electorale, noi avem acoperirea perfecta ca nimeni nu mai are timp sa ne strice planurile.

UI : Ce veti face cu acte active, cu casele romanilor ?

Bancher : Pai este esential sa controlam aceste active, intrucat, ele sunt o moneda de tranzactionare pe pietele internationale; Uitati-va la Dubai acolo unde expunerile bancilor noastre, se lovesc de nevoia de a acoperi pierderile; Pierderile se acopera prin cresterea ritmului de exploatare a muncii celor care au credite la banci; Ei trebuie constransi sa lucreze mai mult, si sa plateasca rate mai mari catre noi; Avand in mana bunul cel mai de pret al unui om, locuinta, acesta va munci pentru noi; Recreem astfel sistemul sclavagist perfect, in care aparenta de libertate, in care mintea si atentia cetateanului este atrasa de lupta politica, fara ca cineva sa mai aiba timp sa se gandeasca la ce li se intampla cu adevarat. Iar cand se vor trezi va fi de fapt foarte tarziu; Noua ne trebuie sa exploatam forta de munca a voastra , sa va impingem sa munciti mai mult ca sa ne platiti noua mai mult.

UI : Mai am o singura intrebare; Spuneti ca ati contribuit la incingerea campaniei electorale, pentru ca trebuia sa saditi samanta unei confruntari politice puternice, intrucat instabilitatea politica era necesara; Concret, ati platit politicieni romani sa puna umarul la actuala criza politica ?

Bancher : In mod evident, in 2007 si 2008 am sprijinit si sustinut politicieni care avea acces la fraiele guvernarii, ca sa fim lasati sa derulam amplul program de acordare masiva a creditelor de consum. In 2009 fiind an electoral, grija noastra a fost sa alimentam puternic aparitia unui contracandidat puternic pentru actualul presedinte, care avea o cota mare de popularitate, si am reusit. Mult mai usor si mai ieftin decat ne imaginam. Sa ne intelegem : noua nu ne pasa cine va iesi presedinte, pentru ca sunteti la mana noastra, in plan guvernamental. A fost mai usor pentru ca, aveti in Romania o pasiune extrem de mare, sa va consumati energiile fix in directiile care nu va aduc avantaje, care va ingroapa sansele la un viitor mai bun. Suntem si noi uimiti de modul in care, marea masa a jurnalistilor, ne-au facut misiunea mult mai usoara, implicandu-se in aceasta campanie electorala emotional, doar pe fondul ideii ca actualul vostru presedinte trebuie dat jos, fara sa aiba nici un fel de viziune economica asupra realitatii. Repet, noi doar am alimentat ascensiunea unui oponent puternic pentru dl. Basescu, si restul l-a facut mass-media, si naivitatea voastra , de la sine. Anul 2010 va aduce si rasplata pentru munca depusa de noi in ultimii 4 ani, pentru ca vom aduce Romania la statutul de tara total si , cel mai important, ireversibil dependenta , de fraiele complicatului sistem financiar-bancar mondial. Nu vreau sa par cinic insa, in 1989, toate activele tarii erau ale clasei proletare, adica de fapt ale nimanui, fiind controlate de o mana de oameni care decideau in aceasta tara si pentru a caror bunastare, muncea intreaga natiune ; La 20 de ani, veti fi ajuns fix in aceeiasi situatie, adica nimic nu va mai fi in proprietatea voastra, si veti munci sa va platiti datoriile. Iar economia nationala va fi dominata de multinationalele controlat indirect tot de noi, in vreme ce falimentele firmelor romanesti, detinute de romani, vor continua si in 2010, intrucat fara finantare , fara credite, si cu un guvern care nu are resurse financiare, nu exista sanse de supravietuire. Astfel incat, tinerii romani vor avea doar doua optiuni : angajati la stat, sau angajati la multinationalele straine; In ambele variante, numai noi castigam.”

sursa Urban Iulian

In timpul asta, oficina de spionaj Stratfor (front al CIA), prognosticheaza revolte de strada in Decembrie. Dezordinea e programata. Ce-i mai rau, este ca politicienii tac, cu notabila exceptie a celui care a initiat discutia, Sen. de Ilfov, Urban Iulian. Acum ca stim care e planul, vom juca cuminti dupa el, sarind la beregatele unii altora, sau vom petrece postul Craciunului in liniste, mergand mai mult la biserica si rugandu-ne pentru pacea tarii?

Pe plan practic, daca aveti datorii la banca,  e de rau. Cautati sa iesiti din ele: vindeti imobilul daca se mai poate, iar daca nu, cautati o clauza in contract, care sa va permita macar renegocierea sa. Daca una nu exista, cereti bancii oricum sa renegocieze termenii imprumutului in favoarea dvs. Apoi, mai vedeti..

Asigurati imobilul la valoarea imprumutului, ca nu cumva sa pateasca ceva si sa datorati banii pentru ceva care a ars din temelii. Mutati-va doua familii sau chiar trei intr-o casa, fiecare contribuind la plata imprumutului. Pentru asta e familia. Sa facem ceva bun din ceva rau.

Cereti politicienilor o lege favorabila a falimentului, care sa va permita sa locuiti in continuare in casa, pana ce furtuna va trece.  Dupa ce „baietii astia destepti” vor fi cumparat totul la preturi de nimic, e la mintea cocosului ca valorile vor creste din nou.  Sa nu le cadem victime. Noi romanii suntem mai destepti decat ei, chiar daca nu premeditam facerea de rau – s-o dovedim!

PSam primit urmatoarele randuri, autorul imi este necunoscut:

Destinele omenirii sunt, astazi mai mult ca niciodata, chircite in resorturile secrete ale unor forte transnationale, pe care guvernele natiunilor nu le mai pot controla. O vasta retea transnationala domina planeta: holdinguri fara nationaliate, mafia fara frontiere, media monopolizata, organizatii nonguvernamentale substitute ele statelor-natiuni si liantul tuturor: noile tehnologiii ale informatiei si comunicarii. Lubrifinatul universal: banul fara miros si coruptia institutionalizata. Sub povara unei asemenea cangrene universale, statele protectoare ale cetatenilor, devin caricaturi.

La asta as adauga si tehnologiile de razboi  impotriva tarilor, sau a cetatenilor individuali.

21 răspunsuri

 1. Statul ar trebui sa impuna prin BNR o politica financiara pt o dobanda cat mai mica cu putinta, fie si cu riscul eliminarii industriei creditului…..
  Constientizarea neamului : „mai bine modest decat indatorat”
  Crearea unui fond national de refinantarea a companiilor/persoanelor aduse in stare de faliment.
  Obtinerea unei prtectii sporite a comp/persoanelor aflate in stare de faliment, etc.

 2. salut,
  E ingrijorator ce spune UI dar mi se pare suspect ca a gasit un „bancher” care sa-i is se spovedeasca in asa hal.Vorbalui Zahei din Braila..”..we’ll see”.Eu cred ca anu’ ce vine va fi unul „fierbinte”!Cautati ce spune ,si cine este,Gerald Celente!Doar atit va pot spune despre el: l-am ascultat in oct-noe’ 2007 si spunea de dezumflarea balonului imobiliare din 2008.A gresit cu 2 luni dar tot el spune ca nu s-a terminat…etc

  ps:atentie la anu’ cind va fi Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud !!!!

 3. eu cred k vor fi manifestari de strada in decembrie . ink de luna trecuta am vazut autocare cu „turisti” sovietici ( vechi tare frate, cred k aceleasi k in 89 )

 4. sunteti niste fraieri daca va luati dupa declaratiile lui Urban Iulian parlamentarul bufon al PDL-ului , altceva nu am de spus.

  • Poate ca suntem, dar ne place sa credem ca proverbul american „if it looks like a duck, walks like a duck and quacks like a duck, then it’s gotta’ be a duck!” , e adevarat.

 5. Nu prea ştiu dacă va fi acceptată postarea mea. Dar bănuiesc că bloggerul Eufrosin împărtăşeşte cu mine aceeaşi dorinţă sinceră de salvare a României. Eu plec de la montajul financiar girat de Traian Băsescu, pe care România reală, România de aici, nu vrea să îl accepte. De fapt am şi o mulţime de argumente care ţin de „know how”, şi prin care Traian Băsescu a încercat să implementeze proiectul de pseudo-modernizare a României, de „modernizare” a României, în fapt proiectul degradării intelectuale a României pentru care lucrează culturnicii de elită de la GDS încă din 1990. Să nu uităm că GDS a fost sprijinit dintru bun început foarte puternic de George Soros şi de Silviu Brucan. Ştiţi cine a fost Slviu Brucan şi ce interese a reprezentat. Iar George Soros, dacă nu ştiaţi, este un mare adept al strategiei Cloward-Piven pentru distrugerea fundamentelor unui stat. Hai să fim sinceri, organizaţiile care lucrează activ pentru distrugerea fundamentelor culturale, economice şi financiare ale României sunt GDS, SAR, ICR şi ISP. Ultima organizaţie, Institutul de Studii Populare, se defineşte pe sine însăşi ca fiind un think-tank pentru PDL. Voluntarii care lucrează la Institutul de Studii Populare provin de la GDS, SAR, şi ICR. O primă şi simplă demonstraţie privind felul cum vor aceşti culturnici de la GDS, SAR, ICR şi ISP să degradeze intelectual şi cultural România este faptul că ei nu oferă o traducere românească pentru think-tank. Traducere care există, şi încă din perioada interbelică ! De fapt atunci a fost a fost inventat termenul think-tank în America, şi el a fost tradus imediat la noi prin sintagma „grup de reflecţie”. Dar toate cărţile unde scria acest lucru au fost arse, din ordinele alogeno-cominterniştilor care au condus România după 6 martie 1945, şi pot spune că există o continuitate de succesiune generaţională până acum. În fine, să revin la problema economico-financiară a României. În anii primului mandat Traian Băsescu, „preşedintele jucător”, cum se auto-defineşte, România a acumulat o datorie suverană de 100 miliarde de euroi. Iar începând cu 1 ianuarie 2010, datorită acestei datorii suverane, România devine sursa unui flux de lichidăţi către finanţa externă cu debitul de 1 miliard de euroi lunar. Iar acest flux de lichidăţi este asociat numai cu dobânda, nu cu plata datoriei propriu-zise, care rămâne intactă ! De fapt, cum am mai spus, este vorba despre un mare montaj financiar la scară macroeconomică, analog până la un punct montajului financiar de ip CDS (Credit Default Swap), care este însă valabil la scară microeconomică.

 6. este absolut incredibil. oare ce vom face?

 7. iti zic eu: nimic

 8. […] citit zilele acestea un articol pe blogul Lumea dupa Eufrosin un articol despre planul malefic pe care grupurile bancare l-au pus la cale cu privire la […]

 9. se uita de persoanele care nu au credite si au propietati propii si care au si pamant in spatele casei de unde isi pot obtine hrana.
  40% din populatia tarii traieste la tara si inca f multi sunt independenti si sceptici, la ei cum ajung?!

  • Bine ca nu ajung la ei! Asta e diferenta intre o tara normala si una vestica, unde absolut toate imobiliarele clase de mijloc sunt ipotecate.

 10. „pentru a ne indatora pe viata bancilor, exact ca in America”

  De ce nu ca in Canada, Australia, Noua Zeelanda, Anglia, Germania, Italia, Franta, Suedia, Serbia, Rusia, Polonia, Japonia, Arabia Saudita, Nigeria, Africa de Sud, Brazilia, Argentina, etc?
  Ce te face sa crezi ca doar in America – si mai nou in Romania – oamenii iau imprumuturi de la banci pentru a-si construi sau cumpara o casa?
  Ti-am mai spu si intr-un alt comentariu: ai un fix cu America. Iar lucrul acesta iti pierde din credibilitate, chiar daca ai niste idei generoase si esti un tip onest.

  • Conceptul de indatorare pe viata petrnu o casa din betigase si ghips-carton, nu vine din Rusia sau Argentina, ci exact din America. Si nici acolo nu era ok sa ai asa ceva pe vremuri, cand lumea era lume. Puneau cu usurinta un avans de 25-50%, iar restul era achitat rapid. De „mortgage burning parties” ai auzit? Ardea omul hartiile de la banca, la ultima plata, chemand toti vecinii pe la el. Acum, trage sa moara, iar casa tot nu e platita. Mai e nevoie de explicatii suplimentare?

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: