Atenţie la oaspeţi – vrem să trăim şi noi!


Politia japoneza a afirmat ca patru adolescenti americani, copii de cadre militare americane, au fost arestati pentru tentativa de omor dupa ce o femeie a fost doborata de pe motocicleta cu o franghie legata de doi stalpi, informeaza CNN. Doi baieti in varsta de 15 ani, unul de 18 ani si o fata de 17 ani  au fost retinuti sambata, conform Departamentului Metropolitan de Politie din Tokyo. Prezenta militara americana a fost mereu o problema delicata pentru cetatenii japonezi din apropierea bazelor. In ultimul timp, locuitorii din Okinawa au protestat impotriva infractiunilor si perturbarilor linistii publice din zona.

Prezenta militara a Statelor Unite si impactul ei asupra cetatenilor japonezi a fost o chestiune spinoasa in decursul anilor.

Mai recent, rezidentii insulei japoneze Okinawa, unde SUA mentine o larga prezenta militara, au dat vina pe trupele americane pentru crime si zgomot.

In 2008, o fata de 14 ani din Okinawa, a fost violata de un puscas marin american. In 1995, o fata de 12 ani a fost violata in banda de cate trei soldati americani. Instanta japoneza i-a condamnat pe toti trei.

Ambele incidente au cauzat furori in Japonia. Primul Ministru de atunci al Japoniei, Yasuo Fukuda, a numit incidentul din 2008 „de ne-scuzat…s-a intamplat de atatea ori in trecut, incat eu il privesc ca pe un caz foarte grav”.

Nu este clar ce rol adopta armata americana in acest caz. Agrementul de statut al Fortelor din 1960, semnat intre SUA si Japonia, da Japoniei jurisdictie asupra membrilor armatei americane, a angajatilor civili si a dependentilor lor, in cazurile in care ofensele sunt comise in Japonia si pedepsibile sub legea japoneza.  Agrementul stipuleaza deasemenea ca Statele Unite trebuiesa coopereze in astfel de cazuri.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Citind asta, nu pot să nu mă gândesc cu revoltă  la felul în care ai noştri, au permis plecarea grabită în toiul nopţii a puşcaşului marin care beat fiind, l-a omorât cu un SUV al ambasadei americane, pe Teo Peter pe-o trecere pietonală, la Bucureşti.  Americanii tineri şi nu numai, au un fel de a se da în stambă oriunde-ar merge, motiv pentru care lumea nu-i agreează.

Li se trage în primul rând, de la incultura crasă asupra lumii, apoi de la faptul că sunt pompaţi de mici cu o dietă de ” trăim în cea mai grozavă ţară din lume”, iar când cresc mai mari, cu „America, my country, right or wrong” (America ţara mea, fie că are sau nu, dreptate).

Nimic greşit cu naţionalismul luminat american, care înseamnă iubirea propriei ţări, concomitent cu respectul pentru ceilalţi, după cum americanii culţi si decenţi o dovedesc, atunci când dai de ei.  În fond guvernul lor corupt nu înseamnă ţara, chiar dimpotrivă,  aflăndu-se în slujba duşmanilor ei.  Orice om deştept îşi dă seama de-atât. Confuzia între o ţara şi guvernul ei, este fatală.

Jingoismul unui tembel idiotizat de lozinci propagandistice, filme născocite si coapte de experţi in manipulare, o dieta infiorătoare şi vaccinuri, e însă cu totul altceva – aceştia sunt cu adevărat periculoşi, dovadă stând tratamentul civililor din ţările unde ei sunt staţionaţi, fie la pace, fie la război.

Nu-i acum locul să recapitulez odioasele crime de care armata americană s-a făcut vinovată în Serbia, Irak şi Afganistan, precum şi în Europa celui de-al doilea război mondial, sau într-o Japonie bombardată atomic. Mă tem însă că odată cu aducerea preconizată în România a alte mii de militari americani, pe lângă cei deja existenţi la baza Kogălniceanu şi în alte locuri din ţară, acest gen de incidente vor apărea şi la noi.

Decizii politice, ştiu .. E totuşi necesară dezvoltarea unui acord între ţările noastre, similar cu cel existent între Japonia şi SUA. Nici un vinovat nu trebuie să se mai sustragă vreodată justiţiei române, numai pentru că poartă o uniformă străină. Întâia prioritate a guvernului României trebuie să fie apărarea cetăţenilor săi, în faţa oricărui pericol potenţial, iar acum, odată cu sosirea a noi trupe  americane, condiţiile pentru un astfel de acord sunt cum nu se poate mai propice.

Interesul lor militar în ţara noastră nu exclude  interesul nostru de a fi protejaţi de acţiunile acelora dintre ei, care prin bărbăţie înţeleg dispreţul pentru neamul gazdă şi manifestarea puterii  în orice condiţii şi cu orice prilej.

Nu mă îndoiesc că majoritatea soldaţilor americani sunt oameni normali care n-ar comite crime cu bună ştiinţă şi nu ei sunt problema.  Imaginea proastă a armatei SUA este dată de felul relaxat în care sunt tratate problemele de disciplină şi cele morale ale merelor putrede din sânul ei, atunci când prin ele se aduce atingere unui alt popor.

Nu critic aici decizia de a ne alia cu SUA, poate că altfel nu s-a putut. Trăim intr-o lume in care libertatea e gradual restransă, fie a individului, fie a ţărilor. Vreau însă mă asigur că suntem consideraţi aliaţi cu drepturi depline şi egale, nu doar o biată colonie pe care unii şi alţii să facă ce vor ei.

6 răspunsuri

  1. …Gringolandul isi traieste ultimii ani.Sa privim de la distanta prabusirea noii Sodome!

  2. Toate marile imperii s-au prabusit din interior.SUA va avea aceeasi soarta.Nu are cum sa o mai duca mult,in plus,si-a atras multa ura din partea multor popoare.

  3. Acestea nu sunt nici cele mai mici si nici cele mai nevinovate ispravi ale americanilor,dar exista si lucruri cu mult mai grave,iata-le: http://groups.google.com/group/ortodoxia/browse_thread/thread/f48a64e0fc67eaad/3e19b19fa7248a0c?show_docid=3e19b19fa7248a0c sper sa nu fie prea dificila traducerea,ar merita sa fie adusa la cunostinta cator mai multi,ca sa stie de ce sa se pazeasca! Doamne ajuta!

  4. Americanii ca americanii, dar pana la americani ne „mananca”…..Va invit sa intrati pe Biroul de Criminalitate al ONU, dar la statistica deprin 2000…Si va duceti la violuri…Apoi va intrebati cine viola in Romania atunci , in conditiile in care cele 3-4 milioane de tineri romani, majoritatea barbati, era deja in vest ?! Eu stiu, dar aflati si voi !

  5. ieri noapte am incercat sa mai postez niste articole,dar se vede ca…cineva acolo…sus/jos…NU iubeste unele subiecte! Deci,am lasat-o balta!Asta insemnand ca suntem deja controlati si la net…asta ca sa nu zic cenzurati,insa nu este prima oara…Noapte buna,sau mai bine Buna dimineata!

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: