Pakistanul către SUA: părăsiți țara!


Ca rezultat al disputei survenite între Pakistan și SUA în urma uciderii a 26 de militari pakistanezi și a rănirii altor 13 de către echipaje ale aviației NATO care operau din Afganistan, guvernul de la Islamabad a ordonat americanilor să părăsească baza militară de la Shamsi în termen de 15 zile.

Cei 26 de militari pakistanezi au fost uciși dintr-o gafă enormă a piloților americani, care căutau să omoare islamiști. Atacul a avut loc Sâmbătă, la 2 dimineața ora locală, într-o zonă muntoasă aflată la 1,5 km distanță de granița cu Afganistanul.

Baza militară de la Shamsi fusese dată în secret în mâinile americanilor după atacurile teroriste de la 11 Sept. 2001, de parcă bieții afgani ar fi avut ceva de-a face cu acestea. Baza a fost folosită pentru lansarea controversatelor atacuri cu drone asupra talibanilor și a altor luptători de eliberare.

Relațiile dintre cele două state erau deja tensionate datorită atacării unor posturi ale armatei pakistaneze de către elicoptere ale ISAF (International Security Assistance Force) operând din Afganistan, aparent dintr-o greșală.

Sentimentul anti-american al pakistanezilor era deja pronunțat și va fi inflamat și mai mult de către acest eveniment. Consiliul Apărării a decis oprirea tranzitului camioanelor de aprovizionare pentru forțele NATO din Afganistan care treceau prin Pakistan, ceea ce înseamnă strangularea rezervelor de mâncare, muniție șamd. ale forței de ocupație NATO. Aproximativ jumătate din provizii traversau până acum această rută. Televiziunea pakistaneză a arătat imagini ale cozilor lungi de camioane container, la granița sa.

Amenințările anterioare ale Islamabadului de a-i da afară pe militarii americani nu au fost puse în practică. Relațiile bilaterale au fost serios prejudiciate mai înainte, când un agent al Blackwater contractat de către CIA a ucis doi pakistanezi în Lahore și un al treilea atunci când camionul cu care cei doi colegi ai săi l-au extras de la locul faptei, a trecut peste el. Mai apoi, operațiunea unilaterală a forțelor speciale americane de ucidere a lui Osama Bin Laden, versiunea oficială, a pus și mai mult gaz pe foc. Acum asta…

Iată dragi cititori cum își dau cu dreptu-n stângu’ vajnicele forțe aducătoare ale democrației și a prosperității de plastic: în ciuda programelor extensive de colaborare între ISI (serviciile secrete pakistaneze) și CIA, precum și dintre forțele lor militare și a miliardelor de dolari tipărite de către guvernul SUA pentru a cumpăra bunăvoința Islamabadului, întreg castelul din cărți de joc s-a prăbușit într-o zi.

Spune Sfântă Scriptură că înainte de cădere, este mândria, iar aroganța cu care imperiul s-a comportat până acum, îi prevestește sfârșitul. Firește, nimic din toate astea nu s-ar fi întâmplat dacă America era condusă de către americani și nu de unii care asumându-le la exterior limba, îmbrăcămintea și manierele, nu fac decât să o ducă de râpă, având însă grijă să-i mângâie cetățenii pe cap în tot acest timp.

Ce avem noi de învățat din asta?

Oferindu-le baza militară de la Deveselu, politicenii noștri comit un act de incredibilă stupiditate, fapt detaliat aici în repetate rânduri – ca reacție, rușii au anunțat că își rezervă dreptul de a anihila bazele care adăpostesc elemente ale scutului antirachetă cu rachete dotate cu capete nucleare Iskander din multiple locații (Kaliningrad și Niș, Serbia, chiar în coasta României. Ne-o caută cu lumânarea „reprezentanții noștri”..

Să îi înlocuim zic eu, până nu ne vom aminti cu bucurie de zilele în care norul radioactiv european plutea deasupra noastră!

sursa The Guardian

35 răspunsuri

  1. Militar, asta e un dezastru; avand in vedere intentiile de atacare a Iranului, o astfel de iesire din Pakistan le asigura spatele iranienilor, care ramane sa se asigure numai dinspre vest, si dinspre Golf. Dumnezeu le strica planurile cow-boy-lor din Pentagon…si celor ce-i tin de zgarda.

    • Asa-i.

    • Intenţiile americanilor(ocultei) de a ataca Iranul sunt vechi, oficial cel putin de vreo 8 ani. Iranul nu va fi atacat decât atunci când el va cădea din interior, adică când cârtiţele vor fi săpat destul la uzurparea regimului, exact cum s-a întâmplat şi la noi.

  2. The Pakistani government has ordered the US to vacate an airbase within 15 days following a deadly airstrike near the Afghan-Pakistan border.

    Islamabad on Saturday ordered Washington to vacate Shamsi, which is a remote desert outpost in southwest Pakistan.

    The airbase was reportedly used as a hub for covert CIA drone strikes. Pakistan had previously told the United States to leave the site in June.

    The new order to vacate came after a US-led NATO airstrike killed at least 28 Pakistani soldiers and wounded 15 others in the Mohmand Agency in northwestern Pakistan early on Saturday.

    Pakistan also ordered a review of all arrangements with the US and NATO, including diplomatic, political, military and intelligence activities, AFP reported.

    The decision was taken at an extraordinary meeting of senior cabinet ministers and military service chiefs chaired by Prime Minister Yousuf Raza Gilani, who strongly condemned the strike.

    Islamabad also summoned US Ambassador to Pakistan Cameron Munter to lodge a strong complaint regarding the unprovoked attack.

    Activists with Islami Jamiat Tulba, the student wing of Jamaat-e-Islami party, staged a protest in the northwestern city of Lahore to denounce the killings of soldiers.

    NATO confirmed that the attack has left some Pakistani soldiers dead and has launched an investigation into the incident.

    In a retaliatory move, the Pakistani government has blocked dozens of trucks carrying goods and fuel supplies for NATO forces in Afghanistan.

    Pakistan has repeatedly condemned airstrikes against its troops near the border with Afghanistan. While the strikes supposedly target militants, they usually claim the lives of civilians and Pakistani soldiers.

    Sursa: PRESS TV, site iranian de Stat al unei televiziuni care se receptioneaza fie pe net, fie via satelit
    http://www.presstv.ir/detail/212301.html

    Acum, evident ca, nu cred o iota din povestea cu amenintarea de a parasi americanii nenorocita aia de baza de unde isi lanseaza o parte din atacurile lor impotriva amaratilor de musulmani, botezati, la misto si in dispretul oricarei ratiuni, drept, „suspecti”.
    Bestialitatea din actuala conjunctura face ca SI presedintele pakistanez, Zardari, sa fie un mare lingau al fundurilor de porci jidoviti si cu asta, am zis tot. E doar inca un foc de paie, asa cum am fost obisnuiti in ultimii 15-20 de ani. Nu vine niciun razboi mare de aici, cum nici dupa amenintarea lui Medvedev la adresa nato, cum ca sa ia mana de pe Siria si de pe Iran, nu se va intampla decat o plimbare cu ceva vapoare, distrugatoare, portavioane pana in apele Siriei. Ei si ce daca? Turcia e supusa nato si israel, desi, se preface ca ar fi dusman al astora. Americanii au in plan cucerirea a 7 (SAPTE!) state din Orientul Mijlociu in decursul a 5 ani de zile, iar, 2012 e al 5-lea an. Rand pe rand, unul cate unul, toti am cazut si vom mai cadea ca mustele in plasa americanilor. Romania a cazut si va mai cadea. Ca ne-or da rusii intr-o zi cu rachete Iskander sau cu altele mai groaznice, da, e o varianta, insa, asta nu se va mai anunta la TV asa cum au facut cu invadarea Irakului. No way! Odata vede nasul, stiti vorba aeea.
    P.S.: Iranul a anuntat cu surle si trambitze mari manevre navale in Oceanul Indian, asta dupa ce le-a zburat in aer INCA un depozit de rachete si de munitie apartinand faimoasului Corp al Garzilor Revolutionare Islamice. E totul doar circ, monstruos, in care, cel mai adesea, nevinovatii mor ca niste miei.
    Sa ii ierte si sa ii odihneasca Dumnezeu!

  3. 15 zile pentru evacuarea unei baze militare e un termen ridicol de scurt. Iar in Pakistan, guvernul nu se bucura de sustinerea populatiei (poate ca multumita colaborarii lor cu americanii). Istoria a aratat ca guvernul care cere retragerea trupelor americane de pe teritoriul sau este rasturnat in „revolutii colorate”, cel mai recent exemplu e Kyrgystan-ul. Americanii au un interes in rasturnarea regimului din Pakistan pentru a izola China (petrolul iranian ajunge in China prin Pakistan, printr-o lovitura SUA doboara atat Iranul cat si China, si evident – Pakistanul). Dupa mine, nu-i nicio greseala, totul e foarte atent pus la punct, pana in cele mai mici detalii.

    • Foarte interesant punctul tau de vedere, drept sa spun m-am intrebat si eu daca nu cumva „greselile” astea se tin lant pt. un motiv…Vom trai si vom vedea.

      • Orice baza militara se poate evacua in cateva zeci de minute sau zeci de zile, depinde de timpul avut la dispozitie. Drept exemple stau evacuarile pripite, rusinoase, ale americanilor care si-au abandonat tehnica de lupta pentru a-si salva nenorocitele lor de vieti, vieti ale unor asasini platiti, mercenari blestemati de toata omenirea care mai are inca un dram de normalitate. Dincolo de strategiile interesante privinind eventualitatea ca Republica Araba Islamica Iran sa dirijeze tendinte ale razboiului, strategii pe care, deocamdata nu le cunosc si nici nu le inteleg, prefer sa va arat ceva difuzat pe Russia Today si incarcat pe You Tube. E un fel de argument pentru razboiul mondial viitor. Ca veni vorba, azi e 1 Decembrie si am surprins cateva cadre de la asa-zisa parada. Frumoasa a fost doar vremea, cerul si zambetele inocente ale copiilor iesiti la plimbare. In rest? Nimic dadator de speranta. Penibilele blindate aduse tocmai din Craiova(!) aratau de parca erau facute din resturi, chit ca erau, SWISS MADE. Fereasca Dumnezeu sa avem nevoie de ele!
        USA Will Attack Pakistan & Starting of WW3 – Russia News

      • Absolut intamplator presedintele pakistanului a fost internat in Dubai cu atac de inima.
        http://www.evz.ro/detalii/stiri/presedintele-pakistanului-internat-in-dubai-dupa-un-atac-de-inima-956850.html

    • Interesant ce zici tu, dar nu uita că China este cea care dă bani cu împrumut americanilor şi tot China este cea care aprovizionează cu bunuri de larg consum SUA într-un procent foarte mare, practic pe orice lucru pe care pui mâna în America scrie că e fabricat în China. Apoi să nu uităm de puterea militară a chinezilor care nu cred că ar sta cu mâna în sân să se uite cum li se fură petrolul de sub nas.

    • analiza situației geostrategice e greșită, dimpotrivă, iranul are tot interesul de a atrage sua într-un alt război la fel ca cel din irak, pentru că până la urmă și china și iranul sunt principalii beneficiari geostraegici și economici ai situației post război din irak … sua are un singur interes să își mențină în stare de război armata pentru că e singurul sector economic care mai funcționează „în mod eficient” … dacă vor reduce turația și în zona asta, atunci să vezi criză economica în sua!

      la fel va fi și în pakistan, sua participă cu mașina de război, alimentată inclusiv cu banii chinei, în timp ce iranul și china rezolvă problema extremismului islamist și al controlului regional post-război … nici sua nu pierd prea mult cât timp își mențin în funcțiune la turație maximă complexul industrial și militar, singurul segment economic al sua care încă nu sa mutat în țări cu mână de lucru ieftină!

      singurii looseri vor fi ca de obicei saudiții, pakistanezii, arabii și islamiștii, toți cei care au pus botul la ideea că extremismul islamist poate fi generator de prosperitate și bunăstare economică, care se vor bucura pentru scurt timp de o bogăție alimentată de cantitățile uriașe de petrodolari dar care după aceea, după ce se termină petrolul, nu vor mai însemna nimic …

      • O singura obiectiune am: petrolul nu se termina – cel putin nu curand. Petrolul nu este produsul descompunerii unor dinozauri zisi ca ar fi colcait pe fata pamantului pe cand acesta nici nu exista. Petrolul se formeaza incontinuu si e practic inepuizabil, cata vreme metode noi de explorare vor fi folosite. Expertii stiu ca se poate fora si oblic atingand pungi de petrol altfel ramase neatinse, iar rusii fac asta cam de multisor. Mitul „peak oil” ne e bagat pe gat pentru a justifica preturile de jaf practicate la pompa.

        • perfect adevrat. Mai jos un link la un site cu istoricul si cercetarea stiintifica privind petrolul ca resusrsa abiotica ce se formeaza continuu, preponderent in Rusia in anii ’50.

          http://www.gasresources.net/

          Lupta pentru resursele petroliere este sa le tina in pamant, sa nu fie exploate si ajunga pe piata la preturi foarte foarte mici si accesibile publicului larg – un concept greu de digerat de cei care se informeaza din „groapa de gunoi” a televiziunilor.

          La noi, Petrom mareste preturile in timp de inchide rafinarii din lipsa de cerere , a se vedea interviuri recente in presa, ca ne cred prosti rau de fapt! Are sens? Evident nu. Motivul? Monopolul asupra si a combustibililor este inca una din metode de a retrage bani de la populatie, de saracire, de limitare a liberatatii prin saracire.

        • si inca:

          ia de vedeti cein facea acum o suta si de ani explotari patroliere in Azerbaidjan, de unde se scotea 75% din petrolul Rusiei?

          http://www.azembassy.ro/rom/Azerbaijan/economy.htm

          citat:

          „Cel mai vechi put petrolier a fost forat, insa, pe peninsula Apsheron de catre Mamedali Nuroglu inca in anul 1594. Deja in anul 1891 in Azerbaidjan se extragea jumatate din productia mondiala de titei. Pana in 1900 in peninsula Apsheron au fost forate mai mult de 3000 sonde. In afara de industriaşii petrolişti locali – Hagi Taghiev, Aga Naghiev, Murtaza Muhtarov, zacamintele de petrol din Baku au fost exploatate si de investitori renumiti la nivel mondial – Nobel şi Rotshild.”

          si

          „Conform prognozelor specialiştilor, in subsolul Azerbaidjanului exista rezerve de peste un miliard tone de titei, precum şi 800 mlrd. m3 de gaze. Pe parcursul ultimilor 150 de ani au fost extrase mai mult de 1.325 mln. tone titei, inclusiv 400 mln. de pe platformele maritime incepand cu anul 1949.
          Dupa dobandirea independentei, a aparut necesitatea creşterii volumului de extractie de titei şi gaze pentru a inlatura unele dificultati economice cu care se confrunta republica. Din cauza posibilitatilor financiare reduse, guvernul republicii a decis sa atraga companii straine care sa investeasca in acest domeniu. Astfel, pe 20 septembrie 1994 a fost semnat primul contract petrolier – «contractul secolului». Valoarea contractului este estimata la 7,4 mlrd. USD.
          Ulterior, SOCAR a cedat din cota sa 5 % in favoarea companiei Exxon (SUA) şi 5 % in favoarea companiei TPAO (Turcia), iar compania Penzoil a cedat aceeaşi cota in favoarea companiei Itochu (Japonia).”

          SI TOT EXTRAG SI TOT EXTRAG SI TOT NU AU BANI, MARE „GHISEFT” – unde bagi sapa te umpli de smoala, dar nimeni nu te finanteaza sa o incarci in vagoane! NE CRED CRETINI SAU NE CRED CRETINI?

        • când spun că li se va termina sursa bogăției la saudiți, nu mă refer la tot pământul ci doar strict la peninsula arabă …

          mie mi se pare extrem de ciudat faptul că iranul de exemplu are dificultăti în asigurarea producției de benzină și produse înalt rafinate pe bază de petrol din producție proprie în condițiile în care are resurse imense

          la fel zona de influență saudită … păi ce firme de exploatare a petrolului au saudiții!? nimic! zero barat! când li se termină petrolul local, că e zona cea mai puternic exploatată din lume, ce vor face!?

          în restul lumii avem companii occidentale ruse sau chineze care exploatează resursele petroliere nu saudite sau arabe cum ar fi normal! … vor ajunge ca polinezienii din Nauru, odată cei mai bogați de pe planetă datorită exploatării rezervelor de fosfați de pe insulă ( 20-30k dolari venit pe cap de locuitor ) dar din cauză că banii i-au cheltuit pe mașini de fițe, pe vile luxoase și alte prostii acum au revenit printre sărăntoci:
          http://ro.wikipedia.org/wiki/Nauru

          la ce le-a folosit bogăția? la nimic! cam așa va fi si cu saudiții acum înecați în petrodolari! când spargi sume uriașe pe zgârie nori și insule artificiale după ce se termină petrolul vor ramâne doar cu zidurile părăsite și nelocuite ale betoanelor

          în locul lor eu aș fi profitat la maxim de luna de miere cu occidentul și aș fi dezvoltat companii multinaționale petroliere care să exploateze hidrocarburile din toată lumea nu doar local pe care să le vând occidentului! aia e adevărata bogăție! după ce se termină petrolul din peninsula arabă am acces la restul resurselor!

          astfel nu mai aveau motive să îi umple de rahat pe saudiți cum a fost când au vrut și ei să cumpere portul new york! adică aliati, prieteni, dar nu au voie să cumpere orice! asta da alianță!

      • Uite ca mai am o obiectiune: „iranul are tot interesul de a atrage sua într-un alt război la fel ca cel din irak

        Ce neam de oameni rezonabili vrea sa isi atraga bombardamentele binefacatoare ale licuriciului ? Pana si Aiatolahul Khamenei al Iranului stie asta. Chiar daca ar avea arma nucleara, nu ar folosi-o niciodata in scop ofensiv, caci nu vor sa isi transforme tara intr-o parcare din sticla.

        • ți-am mai explicat o dată … războiul din irak a fost o măiastră operațiune iraniană de intoxicare a inamicului! până la urmă yankeii sau prins de manevră dar era prea târziu, și uite cum sa amânat confruntarea iran-sua cu încă 10 ani …

          același raționament poate fi aplicat și în cazul pakistanului, de data asta fără vrăjeli, chiar ei sunt principalii vinovați și sursa atacurilor teroriste de acum 10 ani … ideea e de a înpotmoli inamicul pe alte fronturi colaterale de luptă nu de a atrage bombele licuriciului …

          alți 10 sau 20 ani de amânare a inevitabilului … peste alți 20 de ani configurația geopolitică va fi cu totul alta, criza economică va schimba fața lumii …

          dacă nici atunci sua nu se vor trezi din coșmarul care durează de la încheierea WWII, visul rațiunii care pretinde că bombele și războiul creează prosperitate și bogăție, va fi game over, sfârșitul istoriei pentru sua și cei care sug la țâța licuriciului american …

          primăvara arabă e tot un false flag operation, democrație pentru idioți și cretini … iar transpirație geostrategică din partea sua în alte direcții decât iranul … și mai sunt, e și siria în schemă, deja unchiul sam suflă greu de la atâta învârtit în jurul cozii!

          în cazul siriei a devenit nervos peste poate și ca să mențină controlul în egipt e dispus să declanșeze un război regional total cu ajutorul turciei sub slabul pretext al democratizării forțate a siriei … dacă tulburările din siria sunt luptă pentru libertate și democrație îmi tai unghia de la degetul mic … toată lumea uită că turcia are graniță comună nu numai cu iranul ci și cu sfera de interese a rusiei și de data asta rusia nu va mai face greșeala de acum 15 ani vizavi de iugoslavia … a dat semnale diplomatice cât se poate de clare că luna de miere și de consens geostrategic în chestiunile mari, globale, care contează dintre rusia și sua au trecut și nu va mai permite ca în ultimii 20 de ani occidentului să își facă jocurile murdare …

          dacă turcia atacă siria problema nu e că iranul va ataca turcia ci că rusia va ataca turcia! CU AJUTORUL GRECIEI! și al bulgariei de ce nu?

          are un motiv cât se poate de simplu, problema ciprului, partea ocupată de ciprioții turci nu e recunoscută de nimeni decât de turci …

          iar în condițiile în care vom avea război între două țări nato speranța sua că astfel va avea un pretext de a atrage NATO în război contra iranului trecând peste onu și consiliul de securitate, clauza apărării comune a unui membru nato atacat de alt stat, cade și nu mai e operațională …

          că asta urmărește sua acum, turcia sprijină opoziția siriană, siria e obligată să reacționeze, să îi urmărească pe rebeli pe teritoriul turciei, apare un conflict armat între turcia și siria care devine oficial război între un stat membru nato și siria, nato atacă siria, iranul e obligat să apere siria și atacă turcia și astfel sua obține ceea ce a urmărit de la început, motiv de a cere un răspuns militar din partea NATO împotriva iranului fără a mai apela la onu și consiliul de securitate onu unde rusia și china ar bloca orice acțiune legitimă în acest sens …

          sua și nato uită un pic cam repede că turcia și rusia nu sunt chiar prieteni! că rusia nu uită manevrele sua, ale turciei și saudiților de a scoate de sub zona ei de influență zona mării caspice, sau sprijinirea separatiștilor ceceni!

  4. Interesant ar fi daca am afla ca presedintele Pakistului a fost inlaturat si ca, in locul lui, a venit o junta care sa declare PE FATA razboi catre nato, sua, etc. Atunci, poate, cu voia Lui Dumnezeu, am asista la intrarea fara galagie, in tacere si cu maxima umilinta si EFICIENTA, a Chinei in Pakistan si mai departe, in Afganistan, in Iran, in Irak, in Arabia Saudita, in Siria, in Turcia si tot asa, pana la implinirea profetiei din Apocalipsa Sfantului Ioan Teologul:
    9:14 Zicând către îngerul al şaselea, cel ce avea trâmbiţa: Dezleagă pe cei patru îngeri care sunt legaţi la râul cel mare, Eufratul.

    9:15 Şi au fost dezlegaţi cei patru îngeri, care erau gătiţi spre ceasul şi ziua şi luna şi anul acela, ca să omoare a treia parte din oameni.

    9:16 Şi numărul oştilor era de douăzeci de mii de ori câte zece mii de călăreţi, căci am auzit numărul lor.

  5. nu mi se pare nimic deosebit! până la urmă pakistanul ar fi trebuit atacat acum 10 ani! sunt curios dacă obama va avea curajul să spargă buboiul creat și sponsorizat de cia acum 25-30 de ani în timpul lui reagan

    ar avea toate motivele să îi ia la șuturi pe pakistanezi, inclusiv vizavi de armele nucleare, să le ceară explicit și imperativ să se dezarmeze, să destructureze și să înceteze sprijnirea milițiilor teoriste pe care le ține în brațe în eventualitatea unui război contra indiei …

    ar trebui să declare explicit faptul că pakistanul nu are dreptul de a deține arme nucleare pentru că e un stat care sprijină terorismul, instabil și cu o democrație nefuncțională în care nu poți avea încredere în timp ce india are acest drept fiind un aliat de încredere stabil și democratic al sua …

    s-ar putea ca ceea ce i se pregătește iranului să fie exersat prima dată pe pielea aliatului pakistanez!

    motivul ideal pentru mașina de război a sua de a prelungi războiul pentru încă 10-20 de ani cu costuri mult mai mici decât dacă ar ataca iranul și cu șanse mai mari de a obține o victorie strategică în regiune!

    iranul NU e prietenul pakistanului! din nou, tot din cauza fracțiunilor separatiste teroriste din balucistan sprijinite de pakistan!

    india evident ar sprijini fără rezerve orice acțiune a sua de a dezarma nuclear pakistanul și de a sparge buboiul islamist din regiune

    chiar și china singurul aliat care contează al pakistanului e dezamăgit de pakistanezi după ce au început să explodeze bombele teroriștilor uiguri din xinjiang care la fel ca în cazul caucazului în cazul rusiei încearcă separarea acelei provincii de china și crearea unui alt califat islamic cu centrul în pakistan

    mai rămâne afganistanul ca singurul aliat real al pakistanului dar care evident nu are rost să fie luat în calcul, pentru că nu are nici un fel de greutate strategică …

    condițiile sunt coapte, dacă sua vrea pe bune să își păstreze mașina de război angajată în acțiune pe teren are condiții optime să facă asta declarând război pakistanului

    în ceea ce privește armele nucleare ale pakistanului pentru sua nu reprezintă absolut nici un pericol, e un vax fără importanță!

    cu ce l-au ajutat armele chimice pe gadaffi? cu absolut nimic!

    singurul pericol real e implicarea iranului la fel ca în irak si transformarea unei victorii militare într-o baie de sânge post-război și resursele financiare necesare susținerii războiului .. dar aici se poate apela oricând la prietenii chinezi, în definitiv e și în interesul lor să fie curățată zona de extremismul islamist sponsorizat de saudiți …

    bani sunt, motive sunt, cea mai bună armată din istoria umanității e pe punctul de a-și pierde jobul, rațiunea de a fi, adică de a purta războaie nonstop, mai trebuie doar curajul politic de a le declara oficial război celor care l-au sprijinit și ascuns timp de 10 ani pe osama ben-laden!

    iar dacă saudiții se supără și fac gât nici o problemă, primăvara arabă e încă incompletă se poate extinde oricând și în arabia saudită, cu ajutorul al-qaida! în definitiv saudiții sunt apărați de armate private formate din foști militari occidentali, pentru că nu au încredere să își creeze armate naționale formate din proprii cetățeni …

    toate monarhiile pline de petrodolari din golf sunt la degetul mic al occidentului, păzite de armate private occidentale …

    • „toate monarhiile pline de petrodolari din golf sunt la degetul mic al occidentului, păzite de armate private occidentale …”

      Aproape. Mai sunt si sultani, emiri, sau ce-or fi ei, paziti de garzi iraniene. Nasol moment, nu-i asa?

      • o fi asa? sau sunt slugi la inamicii clasici ai Omenirii cu totii, de ceva timp? ai date ce ar putea sustine independenta acestor sultani?

      • serios!? nu prea cred! zi-mi un șeic sau emir păzit de iranieni! deocamdată au doar jumătate de picior instalat în irak și acolo nu sunt șeici e stat democratic care, speră iranienii, va fi cât de curând o democrație islamică la fel ca în iran …

        alianța istorică dintre siria și iran nu e chiar ce crede majoritatea! când sa rupt califatul arab format din egipt, iordania și siria, siria a rămas să se cam lupte sigură cu israelul restul au cam abandonat lupta și sau dat de partea saudiților, lingând harnic fundul alb al licuriciului american … de aceea minoritatea șiită alawită conduce siria care e majoritar sunită … dar nici în siria nu avem șeici sau emiri … nici în liban … șeicii și emirii sunt doar sub pulpana sferei de interese a saudiților care nu prea sunt pretini cu iranienii …

    • Vezi sa nu te ineci de atita admiratie fata de „cea mai bună armată din istoria umanității „.

      • asta e realitatea, dacă nu ne place ridicăm piciorul și dăm cu jet degeaba … și e cea mai bună pentru că e în război aproape continuu de peste 70 de ani!

        până acum au avut grijă să se lupte doar cu adversari mai slabi decât ei … chiar și așa au pierdut în vietnam …

  6. Rusia a declarat ca ar putea raspunde atacind locurile unde sint amplasate scuturile antiblablabla ale nato. Deci Deveselu poate sa devina cindva, fost. Oare va fie scutit de necazuri M. Kogalniceanu , ptr ca si acolo sint amerloci si tehnica lor, plus civilii nostri.

    • Nu numai Deveselu se afla la risc, ci intreg sudul Romaniei. Dea Domnul sa le strice planurile!

      • Sa le strice Dumnezeu planurile satanistilor americani, evident, nu-i asa?
        Dumnezeu prin Maica Rusia ne va izbavi de democratia plina de perversitate a americanilor. In fond, ne-am prostituat, ne-am vandut, meritam sa fim pocniti si nu putin.

        • Detectez aci o oarecare ironie? Nu ne place, stimate domn, nici un import de democratie, fie el venit din Est, din Vest sau din Extremul Orient. Pana una alta, democratia importata este de inspiratie sudamericana, adica impusa de cozi de topor – infractori locali – cu sprijinul agentiei de inteligenta americane. Nu ne place, dar nu vom incerca sa o inlocuim cu ceva asemanator. Iar relatiile intre state nu se desfasoara pe principiul subordonarii, oricat ar vrea unii globalisti. Temporar, e adevarat, relatiile intre ei si pupincuristii lor au acest fundament. Dar nu mai e mult si oamenii lor nu vor mai avea demnitati publice. Doar daca se vor face alegeri in puscarie, pentru responsabilii de vesela ori saltele.

  7. US Begins Pullout From Pakistan’s Shamsi Airbase
    Planes Arrive at Secretive Drone Base to Pack Up After Eviction

    US Begins Pullout From Pakistan’s Shamsi Airbase

    US Afghan pullout long overdue: Iran

    http://www.presstv.ir/detail/213927.html

  8. eu cred că nu e o veste bună faptul că US military iese sincron așa repede (până în 2014 ) și din afganistan și din pakistan, la fel ca din irak, cu coada între picioare, după ce și-au dat seama că au frecat-o la rece degeaba pe muzica pusă de bărboșii iranieni …

    nu prea cred că vor face foamea pentru mult timp haliburton & comp … ori vor rupe pisica și se vor arunca peste iran ori la vecini, în pakistan …

    de ținut minte, când sua nu are rezbel pe undeva pe suprafața planetei înseamnă că deștepții de la pentagon tocmai clocesc următorul război … pentru că fără război, economia sua e zero-barat, nu mai produce nimic altceva în afară de beșinile de tip hollywood sau serviciile de tip windoze pe care dacă le dorești puternic dar nu ai bani le tragi gratis de pe net …

    și când militarii șomează și fac foamea e de rău … chiar și în SUA …

    eu pariez că se vor băga peste pakistanezi, cu toată opoziția chinei și de data asta la insistențele lui ițitc care nu e bou și simte pericolul islamist care suflă tot mai rece din egipt

    mainstream se promovează varianta atacului iranului dar de 20 de ani se tot chinuie să găsească motive să atace iranul, degeaba și fără rezultate …

    varianta siriană e un false flag operation, o pistă falsă susținută puternic de saudiți și liga arabă ca să nu piardă și mai mult controlul din egipt unde e de fapt acum lupta pentru influență regională dintre iran ( șiiți ) și saudiți ( suniți ) … pun presiune pe siria ca să negocieze pe dedesupt controlul democratizării egiptului și libiei cu iranul …

    și în tot acest timp SUA fac foamea, devin tot mai nervoși, timpul trece, deficitul crește, euro nu vrea să moară, sărăcia crește, china crește chiar dacă neoficial sa spart și bula imobiliară chineză

    toată lumea câștigă dacă nu face nimic concret, dacă temporizează … doar SUA pierd cu cât așteaptă mai mult …

    va fi rău … yankeii sunt destul de nebuni si iresponsabili pentru un ultim push-up împotriva istoriei cu tot arsenalul ideologic și militar din dotare

    nu au altă variantă, sunt cu spatele la zid, din felul cum răspund la criză, inundând piața cu dolari, e clar că nu au decât o singură variantă pe care vor merge orbește până la capăt cam cum au făcut naziștii în WWII …

    lupul nu-și schimbă părul … niciodată … decât dacă e ucis, tras în țeapă și jupuit de blană …. atunci da, se poate spune că lupul si-a schimbat blana …

Răspunde!