Fondul Proprietatea, un jaf imens al României


Fondul Proprietatea cu active de 2,6 miliarde de euro și cu participații în infrastructura energetică a României, este pe cale de a fi supus controlului acționarilor străini, la cererea firmei sale de administrare, Franklin Templeton. Astfel, dacă moțiunea este adoptată de către acționari, Templeton va putea face tranzacții anuale de până la 700 de milioane euro.

Acționarul a cărui cotă din FP a crescut de la 6.61% în luna Octombrie, la 8.65% din capital, se află pe primul loc cu o participație de peste 120 milioane euro, acțiunile fiind cumpărate la prețuri chilipir între 0.2-0.4 Lei, în timp ce statul român mai deține numai 2.74% din FP. Cine este acest acționar?
Fondul american de investiții Manchester Securities, controlat de către unul Paul Singer, cunoscut în cercurile financiare ca un rechin de pradă, a cărui tactică este de a cumpără extrem de ieftin, după care divide și vinde totul la profituri enorme.

Imperiul de 17 miliarde dolari a lui Singer a fost clădit pe spatele unor țări sărace precum Peru și Congo, țări în care americanul a procedat identic, cumpărând acțiuni la prețuri de nimic, pentru ca mai apoi să câștige sume enorme prin lichidarea aseturilor controlate de el.

Fondul Proprietatea este unul dintre cele mai ieftine active din regiunea Europei Centrale şi de Est, tranzacţionându- se la un discount de peste 60%, deşi are active în portofoliu extrem de valoroase şi strategice pentru economia românească, cum ar fi acţiuni la producătorii de energie Nuclearelectrica, Hidroelectrica, la producătorul de gaze Romgaz, perle energetice nelistate pe nicio bursă şi astfel inaccesibile investitorilor.
De la listarea din 25 ianuarie fondurile străine de investiţii aproape că şi-au triplat deţinerile la FP, ajungând să deţină cumulat 40% din capital.

 Înțelegem ce ne așteaptă nu-i așa? Dacă statul român va ceda dreptul privilegiat de decizie pe care îl deținea până astăzi, soarta producătorilor de energie români este pecetluită. Chiar azi aflam dintr-un ziar local despre o bătrână din Cluj care a fost nevoită să își debranșeze apartamentul de la căldură, ea fiind singura fără centrală termică în bloc, căci din pensia de 530 Lei, octogenara nu își mai permite să plătească facturile. Câți alții se află în aceeaș situație oare? Câți alții vor strânge serios cureaua, dacă mai au la ce, pentru a își permite o temperatură cât de cât decentă în casă?

Pricepem vrând-nevrând că suntem invitați să părăsim țara, pentru a lăsa mână liberă altora cărora nu le convine ca România să aibă mai mult de 15 milioane de români care să le încurce planurile. În fond la banii lor, aceștia nu vor decât ca odată aflați in stapânirea infrastructurii și a bogățiilor țării, nu le mai rămâne decât să trăiască un trai de lux cu românii ca slugi umile și obediente pentru toate poftele lor.

Ar mai trebui să ne fie clar ca apa de izvor că alegându-i pe roșii în locul ăstora, nu are cum să se întâmple altceva, căci atât unii cât și ceilalți sunt doar niște excroci, oameni de paie ai NATO/UE/FMI, vânduți cu totul diavolului pe care îl slujesc în hidoasele lor loji masonice. Chiar azi CDEP a votat cu o majoritate covârșitoare reducerea drastică a asistenței sociale, în condițiile în care serviciile ce plătesc un salariu decent sunt atât de rare. Mi se va răspunde „de ce nu se recalifică?” Unde și în ce domeniu să se recalifice un sculer matrițer dat afară de la Fostul Combinat al Sârmei din Câmpia Turzii, după ce a ajuns la 50 de ani, cu o înaltă calificare în meseria sa? Evident, se va gândi serios să plece înafară – chiar și spălând bătrânii altora și trăind în lipsuri cumplite, tot va economisi câteva sute euro/lună, pe când în România de-abia își duce zilele! Am întâlnit destui astfel de oameni în America și puțini dintre ei s-au reîntors, căci obișnuința e totuși a două natură a omului..

Propun în schimb instalarea unui guvern naționalist care printr-o politică demnă și deșteaptă, va inversa curentul actual de distrugere a României, punand țara pe un făgas bun, natural și atât de necesar la ora aceasta critică. Cum vom obține una ca asta? Întrebarea e binevenită și răspunsul clar: numai prin unire și solidaritate.

Tot astăzi aflăm că egiptenii au obținut demisia guvernului marionetă, prin simpla lor încăpățânare: au rezistat ei mai mult în piața Tahrir, decât politicienii în ședințe perpetui de criză.

Cât de plăcut ar fi să-i anunțăm cu zâmbetul pe buze pe toți Singerii, Rompuyii, Franksii și Sorosii lumiii că noi ne lipsim bine-mersi de-acum ‘nainte de serviciile lor?

sursa ZF

38 răspunsuri

 1. Un subiect binevenit, actual si de maxima importanta. Draga Eufrosin, iti recomand tine-l pe prima pagina mai mult sa putem beneficia de cat mai multe comentarii.

  Suntem ocupati si distrusi de un inamic bine ascuns intre noi, care ne vrea tot raul din lume.

  Pun aici un comentariu la un articol pe site-ul Dlui Profersor Coja (ww.ioncoja.ro) , site pe care eu il consider COMPLEMENTAR cu acesta, motiv pentru care le frecventez pe ambele asiduu.

  Inamicul nu castiga. Nu va castiga niciodata. Dovada? De mii de ani si e inca la etapa la care trebuie sa se ascunda. Isi schimba numele cu nume bastinas si actioneaza si cumpara prin firme cu proprietari neidentificabili, pentru care motiv? Pentru ca au invins? NU , PENTRU A NU FI IDENTIFICATI CAND NE VA SARI MUSTARUL!

  Opereaza prin infractori locali, nu pe fata ei insisi, pentru care motiv? Pentru ca au invins? NU, PENTRU A NU FI IDENTIFICATI CAND NE VA SARI MUSTARUL!

  Infractorii locali se ascund in organizatii “discrete” a caror liste de membri nu sunt facute public, pentru care motiv? Pentru ca au invins? NU, PENTRU A NU FI IDENTIFICATI CAND NE VA SARI MUSTARUL!

  Asta e “victorie”? EVIDENT NU. ACESTA ESTE COMPORTAMENTUL HOTULUI CARE ASCUNDE PRADA, DA VINA PE VICTIME SI DA SPAGA LA POLITIE SA TERGIVERSEZE CERCETARILE.

  TERZITI-VA DIN HIPNOZA!!!!

  Demersul lor istoric a fost intotdeauna fara sansa de castig pentru ca e contra naturii!!! TOT CEEA CE POT FACE ESTE SA TRAGA DE TIMP, SA CONFUZEZE VICTIMELE, SA NE FACA VIATA MIZERABILA, SA INTARZIE DEZNODAMANTUL CARE VA VENI CAND, cum se zice, “NE AJUNGE LA OS” moment la care vom extirpa tumora.

  SI NIMENI NU STIE CAND NE AJUNGE LA OS SI NE VA SARI MUSTARUL. Din acest motiv mutantii stau in conspiratie secreta, ca sa scape cine poate, cand tavalugul istoriei de va revarsa peste ei si cand popoarele victime vor vrea sa pedepseasca pe popoarele criminale.

  DAR IN INCERCARILE DE A NE INROBI, MUTANTII NE FAC VIATA MIZERABILA, IN CIUDA RESURSELOE EXCEPTIONALE ALE TERITORIULUI PE CARE NOI, POPORUL ROMAN, NE-AM DEZVOLTAT SI A TALENTELOR NOASTRE REALE.

  Se va ivi o rezolvare. Vor aparea multe pretinse alte alternative organizate de mutanti pentru a disipa suportul rezolvarii nationaliste autentice. V-ATI „ANTRENAT”, V-ATI PREGATIT, ATI STUDIAT INDEAJUNS PE CONT PROPRIU PENTRU A DECELA CARE ESTE PROPUNEREA AUTENTICA SI CARE ESTE DIVERSIUNE? AVETI CAPACITATEA SA O RECUNOASTETI PE CEA AUTENTICA? SI DACA DA, O VETI SUSTINE?

  • Iti multumesc ca imi consideri umilul blog ca tinand companie buna celui mai sus mentionat.
   Intre timp, macar sa consemnam tot ce aflam despre dusmanii Romaniei, precum au facut-o si ei atunci cand trupele NKVD-ului au stiut exact unde sa vina si pe cine sa aresteze. Fireste, noi vrem numai dreptate obtinuta prin procese judiciare.

 2. Pentru a (re)veni la o imparatie crestina trebuie mai intai ca purtarea multora dintre noi sa se schimbe. Orice om care are cat de putina minte si BUNAVOINTA poate sa vada ca adevarul e in purtarea ortodoxa insa din cauza regimurilor trecute peste neam s-a diluat mult din ceea ce ar trebui sa fie un popor. Informatia pentru trezire catre o imparatie crestina exista insa valul tras pe ochii multora nu lasa sa vada Calea. In acest val cel mai mare dusman este timpul, prea putini au timp sa vada dincolo de ban si propriul ego. Trebuie ca oamenilor sa li se prezinte intr-o forma cat mai condensata si logica motivele pentru care suntem aici si cum, cu ajutorul Lui Dumnezeu, ne-am putea ridica. In acest sens am contactat diversi oameni cu blog in urma cu ceva vreme pentru a pune informatia cea mai buna si comvingatoare cap la cap iar raspunsurile au fost ca nu azi, maine ca poate ca etc… ca in pilda cu cel care si-a cumparat o tarina si merge sa o vada. Ideea e ca daca vom studia zi de zi ce se intampla fara sa concretizam in ceva mai convingator ceea ce exista pe bloguri multi dintre cei care ajung sa citeasca se vor opri la o cunoastere superficiala in cel mai fericit caz. Marturisirea noastra e disipata si neunitara. Am inceput sa culeg informatiile de unul singur dar se poate sa imi mai ia ani sa le pun cap la cap. Una din lacunele pe care le am de exemplu este si Miscarea Legionara si se pare ca este de studiat ceva. Daca vrem ceva covingator trebuie puse cap la cap informatii din mai toate domeniile (religie, cultura, medicina, istorie, IT, economic, stiinte sociale etc) pentru ca si ceilalti romani sa constientizeze amploarea a ceea ce se intampla, de la ce vine si incotro ne indreptam.

 3. off-topic
  Avem si vesti bune pentru noi, triste pentru „experti”; pe scurt – cu romanii e mai greu:

  „Cel puțin unul din trei români, prin răspunsurile date la întrebările puse, probează a fi: creaționist, geocentrist şi cu cunoștințe precare de genetică, fizică sau medicină. Chiar dacă sunt majoritari cei care răspund că Pământul se învârte în jurul Soarelui (52%), este remarcabil faptul că pentru 42% dintre români Soarele se învârte în jurul Pământului. O parte importantă a publicului român (37%) aderă la o concepție creaționistă, considerând falsă afirmația: „Ființele umane, aşa cum le ştim noi azi, au evoluat din specii străvechi de animale”. Numai la 4 întrebări de cunoaştere ştiințifică din 13 s-au obținut răspunsuri corecte din partea a peste 50% din public. Cele mai mari scoruri s-au înregistrat la întrebările despre proveniența oxigenului (89% răspund corect că este produs de plante) şi 79% răspund corect la întrebarea privind mişcarea permanentă a continentelor.”

  Intreaga tarasenie aici:

 4. @eufrosin: site-ul/blog-ul acesta nu e modest. E foarte serios si facut cu multa bunacredinta si cenzura a datelor reale. Ai niste link-uri din “alt film” dar e o scadere minuscula demna de ignorat.
  DESPRE UN SIBIECT IMPORTANT IN OPINIA MEA:

  Nu exista o scoala unde sa se poata invata cum este infiltrata si condusa soietatea umana de catre mutanti, cum ii calific eu. Este necesar si util sa fie infiintata. Este un posibil punct de plecare.

  Pana la acel moment, niste oameni foarte luminati si de cea mai buna intentie au cercetat, filtrat si organizat informatei reala si deci utila in cateva site-uri. Din sute pe care eu le-am studiat in ultimii 10 ani, am identiicat doar 4 pana la acest moment din care se pot obtrine date adevarate si organizate folositor unde autorii AU FACUT CERCETARE INDEPENDENTA CU CEA MAI MARE BUNA CREDINTA, SUNT NEUTRII IDEOLOGIC, SUNT ADEVARATI CAVALERI IN SLUJBA RASEI UMANE SI IN CAZUL ROMANILOR, DEVOTATI SI NATIEI ROMANE. In aceste site-uri nu se poate gasi nici o singura urma de informatie falsa pusa acolo intentionat, eventual niste mici erori, nesemnificative. Sunt 2 in engleza si 2 din Romania, pentru ca alte limbi nu stapanesc cat sa inteleg nuante fine. In Romania sunt site-ul al Dl.-ui Profesor Coja si site-ul acesta al lui Eufrosin. Le aveti mai jos.
  http://www.ioncoja.ro
  http://www.erichufschmid.net/
  http://giwersworld.org/
  Desigur mai exista zeci de site-uri/blog-uri organizate de oameni de buna credinta dar care nu fac cercetare independenta, doar posteaza opiniilor, articole ale altora si linkuri la site-uri dintre care multe sunt toxice sau sunt orientate catre o anumita ideologie/religie, cu buna credinta, dar care limiteaza subeictele ce pot fi abordate. Ar fi si multe dintre acestea utile a fi mentionat dar pentru ca permit sa apara si date toxice in articole sau link-uri fara a le cenzura sau a atentiona cititorii asupra lor, semn ca detinatorii site-urilor nu au dezvoltat imunitate la manipulare informationala, prezinta pericolul ca oameni de buna credinta sa fie inselati involuntar.
  Atentie, pentru a contracara cercetatori ca cei mentionati mai sus, muntantii au organziat MII de site-uri cu informatie adevarata intre 10-99% in care impacheaza informatii false pentru a infecta mintea cautatorilor de adevar. Site-urile astea trebuie vizitate obligatoriu, multe date utile sunt fortati sa le deconspire pentu a fi credibili si a infecta cu eficacitate. INSA TREBUIE SA DEZVOLTATI ABILITATE SI IMUNITATE LA MANIPULARE si sa faceti cum ne sfatuieste inteleptul Eric Hufschmid: “FI PESTE DESTEPT: MANANCA MOMEALA DAR NU INGHITI ACUL!”

 5. daca ne vom lipsi de „ajutorul „lor in secunda doi vom pati ce au patit japonezii sau yugoslavia sau poate vom avea privilegiul sa traim ceva complet nou, cum ar fi un virus nou etc.
  suntem pregatiti noi pt martiraj?

  • Nu i-am vazut pe unguri bombardati atunci cand au trantit usa in nasul FMI anul trecut.. E drept, acum zic ca au nevie de ei. Noi am putea lucra destept, dar serviciile de informatii vor trebui puse la treaba numai in slujba neamului, deci tradatorii epourati din ele. Apoi stiu ele ce au de facut pentru a gasi vulnerabilitati si a le exploata. Chiar si la virusi poti rezista, dar nu prin vaccinare.

 6. He, he, guvern nationalist zici? Iti dai seama ce ar mai guita oficinele de presa? Ca nu mai este permis sa-ti iubesti patria, acum e de bonton sa-i furi banii de la buget si activele din patrimoniu…
  Dar asta era doar o remarca.
  O prima observatie la subiect este ca, inainte de a intra in posesia activelor nationalizate, ar fi trebuit ca gasca de beizadele sa achite drepturile de administrare ale patrimoniilor revendicate, pentru ca, in cei cativa zeci de ani de comunism, casele/fabricile respective se daramau la propriu daca nu erau bine administrate. Mai mult, investitiile si cheltuielile de intretinere revin, in conformitate cu legea romana – si nu numai – proprietarului, asa incat aceste cheltuieli trebuiau rambursate statului roman, impreuna cu dobanda legala din momentul efectuarii lor si pana la momentul intrarii in posesie.
  Asa stand lucrurile, ar fi bine ca actualii proprietari ai acestor bunuri sa fie dati in judecata pentru recuperarea acestor bani publici. Nu intru in detalii privind necesitatea de a pune poprire pe activele acestora, ori alte asemenea chestiuni procedurale.
  In ceea ce priveste privatizarile pe doi lei tramvai, acestea pot fi anulate pentru dol evident, asa incat s-ar putea ca economia sa ramana in mana celor ce vor si pot sa o administreze corespunzator.
  In ceea ce priveste terenurile agricole, povestea cu cheltuielile de administrare nu se mai pune de aceeasi maniera.
  Cam ce resurse ar avea un nou guvern, lipsit de sprijinul „oamenilor de afaceri” de carton ai zilelor noastre? Pai, in primul rand, sa spunem ca iesirea din UE ar aduce inapoi in Romania taxele vamale ale marfurilor tranzitate pe teritoriul nostru. Dar, sa consideram ca dorim sa ramanem in Uniunea Europeana.
  Avem oportunitatea de a ne folosi ca atu de existenta unei monede nationale diferite de EUR sau USD, al carui raport de schimb poate fi reglat de BNR asa incat sa reechilibram bugetul. Mai avem, de asemenea, posibilitatea de a profita de avantul economic al tarilor BRIC si de a intensifica cooperarea cu tarile din Orientul Mijlociu si Africa. Cum? investind in resursa umana, punand la lucru intens inteligenta tehnica si economica existenta inca in universitati, si, pe de alta parte utilizand rezultatele lucrarilor de cercetare ori doctorat, si ale proiectelor executate in interiorul acestora. Un singur exemplu, pentru a intelege ce resurse nebanuite exista in aceste lucrari: Intr-o universitate careia nu-i dau numele, exista o lucrare privind studiul starii de tensiuni mecanice din capetele prajinilor de foraj, din care rezulta fara dubiu ca aproximativ 25% din lungimea filetului este facuta practic degeaba, intrucat spirele respective nu preiau tensiuni. La zecile de mii de tone de teava de foraj filetata ce se vand anual in lume, va dati seama ce inseamna scaderea cu 25% a timpului de filetare? Efectele ar fi in cascada: pret mult mai competitiv, procent de piata mult imbunatatit, scaderea corespunzatoare a cheltuielilor fixe, cu efectul final al scoaterii de pe piata a unor producatori ce nu cunosc acest lucru…Dar cate asemenea lucrari stau nefolosite in arhivele universitatilor romanesti?
  Mai exista resursa supraimpozitarii spatiilor industriale detinute si care nu produc, in asa fel incat sa se disponibilizeze aceste spatii, si, pe de alta parte, sa nu fie permis actualilor proprietari sa faca bani din chirii, ci sa fie stimulati ca fie sa le faca productive, fie sa le puna la dispozitia celor ce ar putea sa le faca productive.
  De asemeni, nu este greu a ne imagina gasirea unor „palarii” sub care activele productive romanesti sa poata sa produca. O singura experienta, la care am fost parte, arata ca o fabrica bine condusa poate produce, cu numai vreo doua sute de angajati, o cifra de afaceri de vreo 15 milioane de EUR anual – si vorbesc aici de un domeniu care nu este extrem de eficient. Dacia produce 200000 unitati pe an, ceea ce inseamna undeva la mai mult de un miliard…

  In fine, o socoteala simpla si destul de aproximativa:
  PIB ul Romaniei de astazi este de cca 120 miliarde EUR, din care numai exporturile pe primele 8 luni sunt de cca 30 miliarde, ceea ce ar duce la vreo 45 miliarde exporturi anuale. Ce ziceti, s-ar putea sustine eforturile importurilor obligatorii? Daca mai tinem cont si de cele 40 miliarde evaziune fiscala, io zic ca n-ar fi o problema.
  Si inca ceva: prezentele consideratii sunt emise in spatiul public. Credeti ca se va apleca cineva din cei responsabili asupra lor? Ma indoiesc…

  O singura grija: a repune pe picioare economia inseamna asumarea constienta ca, o anumita perioada, de cativa ani, consumul va trebui sa fie mai scazut, pentru a permite investitiile necesare unor unitati productive competitive tehnic si economic. Cati vor mai fi dispusi sa suporte?

  • Lasa-i sa chitaie, nu va mai conta atunci cand poporul vede ce se intampla. Apoi, ai si tu TVR-ul si Radio Romania pentru contracarare. Cheltuielile pot fi reduse enorm (ex. telefoanele lui Udrea), dar trebuie vointa politica si asta numai de la guvernanti noi poate veni. Foarte buna sinteza pe care ai facut-o, am sa te cooptez sigur in noul guvern 🙂

 7. Si, apropo de cheltuieli: Ministerul doamnei Woodrea cheltuieste 50000 EUR pe 200 de smartphone-uri necesare, cica, functionarilor.
  La liber (fara abonament), un Nokia N8 este undeva la 290 EUR. Cu abonament – ca, doar nu le iau ca sa se uite la ele – pretul e undeva la jumatate, adica vreo sutacincizeci de EUR. Mama ei de socoteala, nu iese nicicum!

 8. ar fi bine sa luam de pe site-ul fondului propietatea toate pdf-urile ce contin structura actionariatului si sa vedem concrect care a fost planul de atac al Franklin Templeton. au atacat pe 3 fronturi:
  1. au cumparat prin interpusi actiuni ajungand sa detina aprox 20% din fond.
  2.au facut lobby sa obtina ca administratori dreptul de a tranzactiona in nume propriu, ocolind dreptul de veto al statului.
  dar din fericire pentru noi nu au reusit punctul 3:
  sa preia conducerea bursei de la bucuresti, fiind prea evident conflictul de interese, fondul fiind unul din actionarii strategici ai BVB.

  ce urmaresc templetonii?
  1. scaderea legala a valorii unitatii de fond de la 1ron valoarea nominala la o „valoare de piata” de circa 0,10-0,12 ron .
  2. sa accelereze procesul de achizitie a actiunilor la pret de nimic si sa controleze 50%+1actiune din fond , fapt care le permite sa schimbe regulile de administrare.
  3.in fond fiind toate unitatile de producere si transport a energiei, vor forta „privatizarea” in stilul binecunoscut al subevaluarii si vinderii pe bucati cu profituri imense.
  4. creantele ( adica datoriile altora fata de noi) de la rusi+ucrainieni – krivoi rog , irak, libia , egipt, rep centrafricana etc….vor fi preluate gratis de ei si fiti siguri ca ei vor scoate banii de la debitori.

  Eufrosin daca stii mai multe publica te rog.

  Cu stima …. inca neasasinat… Iorga E.

  • Bune informatiile! Nu cunosc mai multe, de-abia ieri am inceput sa dau atentie subiectului, dar de aceea comentam aici. Speram ca prin informarea publicului sa se creeze suficienta presiune asupra factorilor de decizie, incat sa previna aceste masinatiuni ordinare.

  • O parte din creantele de la Krivoirog sunt deja papate de actualii proprietari ai firmelor ce au livrat acolo. Evident ca banii nu au putut fi virati acelor firme decat dupa privatizare, care privatizare a avut vun pret ce a tinut cont de situatia financiara dificila a firmei (inclusiv de penalitatile ce trebuiau platite la stat pentru neachitarea impozitelor…din lipsa de cash).
   O mare parte din creantele asupra Egiptului (garantate prin trate avalizate la Banca din Alexandria) au fost transformate in detergenti egipteni si banane, vandute la inceputul anilor 90 pe piata noastra de catre mafioti din Industrialexport si Uzinexport – dar nu numai. O alta parte s-a folosit pentru a cumpara un hotel cu vreo opt nivele, undeva in Giza, la cateva sute de metri de piramide si de palatul lui Mubarak…adica a ramas ciuciu. Hotelul este azi in stare de structura de beton armat, fara usi, ferestre… (ma rog, era acum vreo trei ani, cand l-am vazut eu)
   In ceea ce priveste energia, Hidroelectrica tocmai a solicitat la ANRE cresterea tarifului cu 50%. Probabil din cauza ca Al de Sus le-a scumpit apa de ploaie satanistilor de la conducere. Nu se stie daca aceasta crestere va opera si pentru Alro si alti baieti dastepti.

 9. Hoinarind multi ani prin tarile nordice ,am constatat un lucru , atit de simplu , si in acelasi timp , atit de eficace ptr economia unei tari. Dar ptr aceasta nu e nevoie de „oameni de afaceri” , ci de oameni responsabili, si patrioti. Ce politica aplica nordicii in cazuri de criza? Desi in general o criza poate afecta un continent, toata planeta, sau o alianta sau uniune , nordicii incurajeaza foarte mult consumul intern, produse agricole, electrice, marfuri industriale etc in acest fel firmele mentinind productia la un nivel acceptabil , si tinind somajul in limite suportabile. Apoi sint unele firme , unde este posibil lucrul prin rotatie, adica un muncitor isi poate lua liber un an de zile, si alt coleg ii ia locul , cel plecat primind ajutor de somaj si ceva in plus, fara sa-si piarda vechimea sau locul de munca. Nu ma pricep la economie sau la alte stiinte , fiind doar un tubulator mereu in cautare de munca. Dar acest exemplu cu incurajarea consumului de produse autohtone mi-a ramas in minte , si mai ales a dat rezultate. Socul crizei nu este asa de puternic. Dar oare se poate si la noi? Si cu cine?Cine poate garanta ca produsele sunt 100% autohtone si de calitate?

 10. Astia prin nord pe aici sunt speriati de teoriile conspirationiste si au contactat un expert, zic ei, in dezmintirea teoriilor conspiratiei si zic ca pe internet circula fel de lel de filmulete care mai de care mai false si superumflate cum ar fi de ex. despre Breivik ca cica ziceau unii ca a fost adus de extraterestii si s-au vazut si OZN-uri pe deasupra, iluminati etc…ca acest fenomen ar risca sa declanseze un alt holocaust daca prinde la public, ma rog, multa minciuna amestecata cu adevar ca oamenii sa nu mai inteleaga nimic, adevarul e ca se silesc ca populatia sa se simta bine si nimic mai mult iar oamenii nu sunt preocupati decat de propria bunastare restul nu-i intereseaza deloc, nu credinta, nu Dumnezeu. Adevarul e ca facand o comparatie cu Romania iti dai seama ca Romania e cu mult mai mult de o 100 de ani in urma ca organizare, dezvoltare sistem de protectie sociala, chiar daca Romania are mai multe resurse pe care le imparte de pomana, de fapt si flota a ajuns in cea mai mare parte prin apele nordului trimisa de multiubitul Base cu un dolar bucata. Ma gandesc asa ca in ritmul acesta de stoarcere si vlaguire a Romaniei, in cazul unui razboi serios o sa coste mai mult o racheta decat toata Romania deci nu o sa fie niciuna din marile puteri interesata sa strice orzul pe gaste, ne doare inima sa zicem asta dar vina nu pare a fi doar a purtatorilor de sort ci si a poporului care s-a lasat in mare majoritate indobitocit si le umple cu pomeni sorturile.

  • Nu apuca baietii sa distruga Romania, nici o grija! Pe aia’ cu Elvis la locul crimei nu au aruncat-o inca? Sunt atat de tipici si de tampiti!

 11. On topic:
  „Detinatorii de actiuni FP vor putea astfel sa voteze cu toate actiunile, dupa ce, pana acum, drepturile de vot erau injumatatite in cazul actionarilor care aveau mai mult de 1% din titlurile Fondului. Anterior, doar statul roman putea sa voteze cu toate actiunile.

  La AGA de miercuri au participat circa 33% din actionarii FP. Decizia privind modificarea actului constitutiv in vederea eliminarii restrictiilor de vot a fost aprobata cu o majoritate covarsitoare, de peste 80%.

  Actionarii au decis si in favoarea extinderii atributiilor Franklin Templeton, administratorul FP, care va putea sa faca tranzactii in limita a 20% din activele Fondului.”

  Sursa: Wall street.ro

  Este stupefiant! O treime din actionari iau astfel de decizii????????? Indiferent de ce scrie in statutul acestui fond, deciziile mentionate sunt nule de drept, ele nesocotind interesele a doua treimi din actionari. ca sa nu mai spunem ca baleiaza peste un sfert din Codul Penal…

  • Era previzibil – ceilalti actionari ar trebui sa intenteze proces impreuna (class action suit), cerand anularea acestor noi reguli.Se va gasi un avocat onest care sa si stie ce face?

  • Cum o dam cum o intoarcem tot la niste infractori ajungem si atunci o posibila solutie nu ar fi concentraera ca sistemul de jsutitie sa opereze cat mai mult in mod legal?

   Tot revin cu acesta idee pentru ca sunt confruntat exact cu nerespectaer legii de catre judecatori si am gasit ca i asat si in cateva mici clauze otravite consta articulatia cu care faradelegea est impusa in Romania si de la asta izvoraste toaat posinbilitaeta comiterii de furturi si distrugeri.

   Prezinta si posibilitati practice concrete de corectie relativ rapida a multor tare ale societatii.

   • Cu o conditie: ca sistemul sa nu fie compus din indivizi spalati la creier, care sa functioneze pe principiul „lasa-l, saracu, ca altii fura mult mai mult”. Am in familie un astfel de individ, altfel extrem de corect si uman, dar care a invatat, ca procuror comunist, ca acceptarea unui compromis este normala. Iar astia mici sunt si ei invatati cam la fel…O discutie cu un masterand in Drept m-a facut sa aud ca este normal ca un individ ce a omorat cu masina pe trotuar un om sa ia numai patru ani, pentru ca de obicei se da cu suspendare (fiind la prima abatere). Daca asta e practica judecatoreasca, acolo trebuie intrat cu plugul…
    Iar legile sa fie simple si clare, nu cu ‘jdemii de portite prin care sa se strecoare maidanezii…
    Ca sa termin intr-o alta nota, o fi ea coana Justitia oarba, dar se pare ca trebuie sa-i scoatem si ochii!

    • Eu vad aici calea directa si eficace care ar rezolva OPERATIV si CVASI-IMEDIAT 50% din probleme si ar crea premiza rezolvarii celorlalte deasemenea.

     Am informatii de cel mai mic detaliu ce se face si plan concret cum se poate rezolva.

     In plus, la CSM si parchete sunt plangeri care contin exemple deja procesate de metaode de asigurare a nelegalitatii, cam acelasi repertoriu de metode de impiedicare a aplicarii legii.

     Exista informatii,. stim ce sa facem, exsita o vointa uriasa ca lucruirle sa se degradeze in favoarea infractorilor.

     DAR EXISAT SOLUTII.

 12. „Cei care vor citi si invata carti cu numere, se vor crede mai invatati si mai intelepti decat restul oamenilor. Acesti asa-zisi oameni intelepti isi vor lasa vietile conduse de calcule si socoteli, si vor trai doar dupa cum le spun numerele. Printre invatatii acestia vor fi deopotriva oameni buni si oameni rai. Acesti invatati rai vor face lucruri rele si groaznice, vor otravi aerul si apa si vor imprastia mizerii peste mari, rauri si pamanturi, iar multi oameni nevinovati vor muri de felurite boli necunoscute. Oamenii buni si intelepti vor vedea ca munca si eforturile lor nu valoreaza un singur ban si vor privi neputinciosi la distrugerea lumii. In loc sa caute intelepciunea in masini, numere si socoteli, oamenii buni se vor indrepta spre rugaciune si meditatie.”

  http://www.descopera.ro/cultura/4627050-uimitoarele-profetii-ale-lui-mitar-tarabic

  le traim aievea…

 13. Cred ca sunt cam offtopic aici dar … trebuie s-o spun !
  ProTV, Gândul, Pro Sport, Sport.ro, Ziarul Financiar, Mediafax au lansat o campanie „De ce iubesc Romania”. Eu iubesc Romania, dar nu asa cum o doresc unii sau altii, ci o Romanie in care toti cetatenii sa poata trai decent, fara coruptie si jafuri, o Romanie a respectului si bunei intelegeri intre oameni. „Patriotismul” de care dau dovada unii „formatori de opinie” si pe care vor sa ni-l „inoculeze” mi se pare a fi „contaminat”. Chestia e ca romanii s-au desteptat si au inceput sa faca distinctia intre adevar si manipulare. Campania asta mi se pare a fi fortata. Ei zic ca e gratuita, eu zic ca e comandata. Voi ce credeti?

 14. Off topic: „Adevarul: Belgia, retrogradată de Standard& Poor’s. Statul ar putea fi nevoit să-şi ajute băncile ”Guvernul interimar belgian a lansat, joi, un apel la populaţie pentru a cumpăra obligaţiuni şi a ajuta astfel statul să facă faţă datoriei”

  Pai, parca noua ne spuneau ca nu ne trebuie banci. Astia fac apel la populatie sa le salveze?????????

  • Idea ar fi sa nu ne mai pese de ce zice Standard si Poor. Mai bine sa ii saracim pe ei ne-luand imprumuturi, nu? Chiar daca nu sunt banca, tot de-ai lor sunt…

  • Bineinteles, sa saracasca pe toti. Toti in dezastru dar ei peste noi. bun principiu.

 15. Articolul din wall-street.ro mi se pare important, asa incat cer scuze pentru libertatea pe care mi-o iau, de a-l publica aici „in extenso”:
  „Prin hotararea pronuntata in data de 21 decembrie 2011, Tribunalul Bucuresti a admis in parte cererea formulata de reclamanta Ioana Sfiraiala, de constatare a nulitatii absolute a hotararii 1 din 6 septembrie 2010 a Adunarii Generale Extraordinare ale Actionarilor (AGEA) a Fondului Proprietatea, prin care au fost schimbate actele constitutive si a fost ales ca administrator unic Franklin Templeton Investment Management Limited Londra – Sucursala din Romania, impreuna cu noua conducere a Fondului”, au declarat surse din magistratura.

  Hotararea Tribunalului este definitiva si executorie, ea putand fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

  Prin decizia 1 a AGA din 6 septembrie 2010 de la Fondul Proprietatea, actionarii au aprobat modificarea actului constitutiv al FP, prin schimbarea sistemului de administrare, de la Consiliu de Supraveghere si Directorat la societate de administrare a investitiilor.

  Prin decizia Tribunalului Bucuresti, practic, din data de 21 decembrie 2011, Fondul Proprietatea revine la vechiul statut, iar administrator al societatii este din nou Ionut Popescu, afirma sursele citate.

  Avocata Ioana Sfiraiala, actionar al Fondului Proprietatea, a contestat in octombrie 2010 in instanta o parte dintre deciziile AGEA de la Fond in care Franklin Templeton a fost numit administrator, invocand ca proiectul de modificare a actului constitutiv al Fondului nu a fost publicat in termenul legal, de 30 de zile inainte de AGA.

  Sfiraiala afirma ca in AGEA din 6 septembrie 2010 s-a aprobat modificarea actului constitutiv al Fondului Proprietatea, desi modificarile propuse de conducerea Fondului trebuiau publicate cu 30 de zile inainte de intrunirea actionarilor. Convocatorul a fost publicat in Monitorul Oficial la 4 august, iar modificarile propuse pentru schimbarea actului constitutiv au fost publicate la 23 august 2010.

  „Paratul a incercat sa complineasca viciul convocarii din data de 4 august 2010, prin publicarea unei a doua convocari, din 23 august, cand a fost publicat si continutul actului constitutiv ce se propunea a fi votat. Insa o asemenea masura nu este legala, deoarece nu se respecta termenul imperativ de 30 de zile care trebuie sa existe intre data publicarii convocarii si data stabilita pentru intrunirea Adunarii Generale, care termen se calculeaza de la data ultimei convocari”, nota Sfiraiala in cererea adresata Tribunalului Bucuresti.

  Ea considera ca numirea companiei Franklin Templeton Investment Management Londra administrator la FP este nula, intrucat era conditionata de modificarea actului constitutiv al Fondului.

  In cadrul AGA din 6 septembrie 2010, actionarii Fondului Proprietatea au aprobat si listarea Fondului la Bursa de Valori Bucuresti si pe alte piete internationale, precum si rascumpararea unui pachet de cel mult 10% din titlurile FP.

  Hotararea privind listarea a fost contestata de Sfiraiala, insa tribunalul a respins actiunea avocatei.

  Fondul Proprietatea este o societate de investitii de tip inchis, creata in scopul despagubirii persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de statul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura.”

  Se pare ca Justitia romana n-a murit inca…Cinste voua, domnilor judecatori!

 16. Iar eu de abia astept sa vad motivatia instantei. Voi credeti ca s-au prins ei de ce spuneti voi aici, cred ca ii supraestimati. Dar vom vedea.

  Cat despre ridicarea Romaniei din cenusa, suntem praf si pulbere.

  Am in plan sa incep o afacere prin care voi sprijini companii straine sa vina in Romania, in speta IMM-uri. Dar in acelasi timp, si asta e foarte bine, voi putea sprijini si companii romanesti care vor se dezvolte prin exporturi, sa cucereasca noi piete…insa din ce cunosc eu antreprenorii romani, foarte putini vor avea produse competitive, pe si mai putini voi reusi sa-i conving sa-si dezvolte societati comerciale in Germania, Franta samd,

  Dar vom vedea, eu ma pastrez cu mintea deschisa, si voi face tot ce pot sa ajut.

  O sa va tin la curent.

 17. Eu ce as putea sa spun, ca dreptul la proprietate e sfant si nu poate nimeni sa t-il ia cu forta, numai la noi s-a putut . pe timpul lui Ceausescu , mi s-a loat un loc de casa si un cetatean tot din acea com. mi l-a luat si si-a construit o casa , bun inteles cu avizul primariei , si a fost vandut de acestea in anul 1973, iar acest loc a fost trecut la fondul. propetatea. Ce mai putem face?

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: