Norul radioactiv de Iod-131 – accident nuclear European?


Putin raportata scapare radioactiva de Iod-131 care contamineaza inca atmosfera din Ucraina pana in Suedia si fireste Romania, a fost atribuita unui laborator medical din Ungaria, care chipurile, are probleme mai vechi cu instalatia de filtrare..

Cei care cunosc subiectul, sustin insa ca posibilitatea ca norul radioactiv sa fie urmarea unui accident nuclear al unui reactor comercial sau militar, este mult mai probabila decat explicatia oferita:.

“Daca pana si IAEA a incunostiintat faptul ca nivele ridicate de Iod-131 au fost detectate nu numai peste Cehia ci si peste alte tari europene, atunci inseamna ca ceva foarte neplacut si iesit din comun a avut loc”, spune renumitul om de mediu si membru corespondent al Academiei Ruse de Stiinta, Profesorul Alexei Yablokov, intr-un interviu acordat fundatiei Bellona. Alti experti contactati de catre Bellona au fost de acord ca o situatie de urgenta s-a petrecut la un reactor de cercetare sau de generare a electricitatii, situatie ce a necesitat ventilarea in atmosfera a substantelor radioactive ca parte a procedurii de „golire de urgenta”..

Pentru ca Iodul-131 sa apara in cantitati masurabile, trebuie ca acesta sa rezulte dintr-o reactie in lant a fisiunii uraniului – ceva ce are loc in reactoarele nucleare ale producatorilor de electricitate, sau ale organizatiilor de cercetare.

In ciuda sugestiilor (a minciunilor, se pare-nb) ca aceste concentratii ridicate in atmosfera de deasupra Europei ar proveni din emisiile unor facilitati medicale sau farmaceutice care foloseste in mod obisnuit iod radioactiv, acestea nu ar avea suficienta substanta pentru a provoca un nor radioactiv atat de masiv si de intins precum cel care a fost inregistrat in masuratorile tarilor afectate, care se afla la mii de km departare unele de celelalte.

Faptul ca iodul radioactiv a fost detectat in aer din Suedia pana in Austria (mai nou pana in Romania si Ucraina – nb), ne face sa suspectam ca scurgerea e una substantiala ca scop, insemnand ca concentratiile actuale langa sursa, care inca nu a fost stabilita, ar fi semnificativ mai ridicate si prezinta un risc mult mai grav asupra sanatatii.

Un raport din 11 Noiembrie al RIA Novosti (in lb. rusa), spune ca Iodul-131 este considerat a fi unul dintre cei mai periculosi izotopi produsi ca urmare a fisiunii nucleare. Acest izotop produce mutatii precum si distrugerea celulelor pe care le penetreaza si a tesuturilor inconjuratoare, pana la o adancime de cativa milimetri.

Fireste inhalat, acesta isi va cauza efectele teribile in interiorul organismului.
Vestea buna e ca perioada de injumatatire a acestui nucliid, este de doar 8 zile. In acest interval, se recomanda suplimentarea cu iodura de potasiu, care saturand glanda tiroida, face mai dificila intrarea izotopului daunator..

Romanilor insa li s-a sugerat prin raportarea derizorie a stirii, sa stea linistiti, sigur tot ca urmare a politicii inconstiente dusa de catre pilotii orbi ai caracatitei securiste de care nu mai scapam odata..

Ce rost mai avea inca un val de indignare ca idiotii si vandutii nu au fost in stare sa asigure suplimentele necesare de iod in toate farmaciile gratis, sau la un pret simbolic, cand oricum se urmareste decimarea romanilor prin orisice mijloace?

Sursa Energy News

12 răspunsuri

 1. Iata aici un inventar al unitatilor energetice nucleare din batranul continent:
  http://www.euronuclear.org/info/encyclopedia/n/nuclear-power-plant-europe.htm

 2. Iodul radioactiv I131 distruge tiroida.
  Se foloseste medical pentru cei cu hipertiroidie (tiroida functioneaza in exces) si cei cu cancer tiroidian (foarte multi dupa explozia de la Cernobyl). In ambele cazuri, distruge celulele tiroidiene. In prima situatie determina tiroida sa functioneze mai lent pana la valori considerate normale, in al doilea caz, distruge tot: si celulele sanatoase si celulele canceroase. Lipsa tiroidei in organism este substituita prin medicamente de sinteza, o pastila care se ia pentru tot restul vietii.

  Acum. Si trag un semnal de alarma. Situatia este extrem de dramatica, tinand cont de faptul ca incepand cu luna octombrie in Romania nu s-au mai importat medicamentele de substitutie( Euthyrox, Novothyral). Si farmaciile nu mai au stocuri.

  Rezumat: daca nu aveati probleme cu tiroida inca (sare iodata, Cernobyl, etc.), veti avea. Din cauza iodului radioactiv. Daca aveti probleme cu tiroida, aveti nevoide de medicamente de substitutie, medicamente care nu se mai importa si nu se mai gasesc in farmacii.

 3. Oare ce or respira bilderbergii, rotarioţii, venerabilii de toate gradele? In fond, astia parca nici nu mai mor.Arata toti de parca ar fi impaiati, gonflabili.
  Daca nici cu radiatiile nu scapam de ei, atunci chiar ca am incurcat-o.

  • Asa-i, arata conservati astia, he, he..Folosesc tot felul de chestii ezoterice pentru tratamentele lor geriatrice, dar nu e un lucru normal si de-aia si arata ca moartea umflata cu pompa,

 4. Uite, eu comentez, și încă mai trăiesc, iradiatul de mine.

  După mine greșești cu mult.Tu nu știi nici măcar pe oamenii de la IFA, de la Măgurele.

 5. Fara comentarii!

 6. Daca este de origine „chemtrails”? Poate au schimbat baietii „substanta activa” ca cele precedente nu si-au atins scopul.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: