Atacat de Saccsiv şi încă pentru ce! Răspunsul meu:


În urma publicării articolului intitulat „Creştinilor apocaliptici, un avertisment: sfârşitul lumii nu este aproape! Ce putem face?„, m-am trezit atacat tocmai de Saccsiv, cum că aş fi un om al „soluţiilor lumeşti”, „lipsit de înţelegere”, unul care are nevoie de „traduceri din limba română în română” !

Îmi pare sincer rău că doar atât a înţeles el din apelul meu, care urma predicii IPS Bartolomeu. Sper totuşi că nu a citit decât pe fugă şi fac câteva clarificări – şi cei care-l citesc doar pe Saccsiv ar fi bine să înţeleagă ce doresc:

Am „îndrăznit” să îmi exprim opinia pe propriul blog, că nu e cazul să ne punem capul pe buturugă aşteptând ca să ne fie tăiat. Atitudinea aceasta defetistă cântă exact în struna vrăjmaşilor neamului nostru, care iată, îşi pot face nestingheriţi mendrele, căci tocmai apologeţi ortodocşi cu mare priză la public, ne îndeamnă la inacţiune şi pasivitate!

Cred că România e a noastră şi nu e cazul să o lăsăm de izbelişte. Cu ce ochi ne vom uita la copiii noştri când ne vor întreba mâine de ce pot doi bărbaţi să se „căsătorească” şi să prozeliteze la stilul lor murdar de viaţă ? Sau când nu vor putea să spună ce încă spunem noi, fără a fi aruncaţi în închisori şi prigoniţi – astfel de ţară vrem noi să le lăsăm?
Mi-ar crăpa obrazul de ruşine…

În istoria României întotdeauna s-au găsit bărbaţi care au îmbinat acţiunea cu rugăciunea, înţelegând bine că fiecare îşi are rolul ei. Ce-ar fi ca în loc să facem curăţenie în ogradă, să cerem bani din cer ca să ne fie bine ? Sau poate o nouă tranşă de la FMI ne-ar mulţumi ?

Nu este cu nimic diferit acum. Departe de a îndemna la revoluţie şi haos, eu caut doar unirea tuturor celor care înţeleg ce se întâmplă, pentru a-i conştientiza şi pe ceilalţi, în alte modalităţi decât cea a bătutului din taste toată ziua pe un blog, sau altul. Nu electroni prin sârme vor porni schimbarea, ci trup lângă trup de români uniţi în idealuri şi acţiune. Nu putem schimba ţara peste noapte, dar o fântână putem săpa, sau un acoperiş năruit de furtuni repara, nu-i aşa ?

Departe de a divide, caut apropierea şi omogenizarea noastră a românilor, coagularea grupurilor de interese compuse din studenţi, sindicalişti, bugetari, întreprinzători, pensionari, emigranţi etc, într-un monolit care nu va putea fi manevrat şi împins de colo-colo, cum se tot face cu noi de 20 de ani încoace. Noi toţi aceştia, suntem în primul rând români! Adevărata societate civilă suntem NOI şi nu ong-urile lui peşte prăjit!

Sper că fratele Saccsiv va înţelege acum care îmi sunt intenţiile şi poate, poate îşi va cere scuze pentru atacul acid, deşi pot trăi bine-mersi şi fără ele. Eu l-am iertat deja şi nu îl voi elimina de pe lista de bloguri pentru atâta lucru, căci face totuşi treabă bună.

Doamne ajută-ne să punem început bun pentru România!

Am găsit acest citat extraordinar pe blogul lui Bataiosu, merită aprofundat:

“Este necesară o elită creştină care să nu parăsească poporul, ci să lupte cu îndrazneală contra tuturor formelor de împilare şi înrobire a lui. Poporul nu poate fi apărat numai prin rugaciuni şi pomeni, adică prin formalism sec, ci şi prin luptă, îndrazneală şi putere. Lumea asta e în stăpânirea lui Hristos şi creştinii nu au voie să o părăsească. Nu există nici o acuzaţie mai gravă decât să se spună că Biserica a părăsit poporul, căci atunci L-a părăsit pe Hristos, oricâte dogme ar fi stabilit şi respectat ea.”

Valeriu Gafencu

116 răspunsuri

  1. Buna ziua, Eufrosin! Cred ca esti mai bun decat Saccsiv, atat in in stil cat si in forma si continut. Cunosc intransigentele lui saccsiv. Partea cea mai proasta la el e aceea ca nu admite decat laudatori ceea ce e f grav. Crede ca detine un unic adevar intr-o forma imposibil de schimbata altfel decat cu pretul anatemizarii vesnice. Si el e alt ratacit, dar nu realizeaza. E tipic celor care se cred omniscienti, omnipotenti. Are si articole acceptabile. Referitor la ce e si ce nu e solutie lumeasca, nu stiu daca exista vreun om din lume cu drept de a se putea pronunta. De unde stim ca un solo de chitara nu e expresia cautarii de Dumnezeu? Cine ne da voie sa fim asa de trufasi in siguranta? Cred intr-o revolutie mondiala, noi contra ei, prin insasi arma nesupunerii civice, a pasivitatii care i-ar scoate din minti pe calaii nostri. A iesi cu arme in strada ar fi sinucidere. Doamne ajuta!

    Multumesc pentru aprecieri draga Marian, oricum Saccsiv e mult mai „vechi” decat mine in blogosfera si a facut o treaba fenomenala pana acum. Nu i-am luat-o in nume de rau, doar sunt surprins la usurinta cu care m-a caracterizat. E interesanta solutia propusa de tine, chiar ma intriga! Doamne ajuta! – Eufrosin

    • Marian, ai scris comentariul acesta prea repede si prea urat. Eufrosin scrie de mult timp, aveai o multime de articole foarte bune la care sa-ti lasi impresiile de bine si de suport moral. Tu doar profiti de incident pentru a pune paie pe foc. Urat!!!

      • Imi pare nespus de rau daca ai perceput ca as reprosa ceva lui Eufrosin, dimpotriva! Imi exprim parerea ca sunt cel mai nepregatit dintre voi toti, dar, cu toate acestea, inca pastrez dreptul de a gresi, fie si criticand o atitudine care mi se pare ne-ortodoxa din partea lui Saccsiv. Inca odata, imi cer iertare daca ce am scris te-a deranjat. Doamne ajuta!

  2. Va citesc pe amandoi cu bucurie si nadejde intr-o Romanie sfanta. Imi doresc din toata inima ca rasaritul sa va gaseasca impacati si avandu-va ca fratii. Caci ce este mai bine decat a locui (a fi uniti in cuget si in inima) fratii impreuna?

    Doamne ajuta !

  3. eufrosin, nu te supara prea tare pe saccsiv. cred ca intentia lui a fost buna, incearca pe toti care nu ne incadram in normele lui, sa ne indrepte. poate noi suntem in eroare, poate el…cine stie?doar Dumnezeu poate si faptul ca este bolnav ii influenteaza putin atitudinea.
    personal, cred ca ai exagerat putin cu titlul, de fapt cu afirmatia ca sfarstul lumii e departe. asta nu avem noi cum s-o stim. putem doar sa cercetam semnele pe care ni le-a spus IIsus in Evanghelie sau sfinti prin proorociri. si eu cred ca noi traim acele vremuri, asa cum si mari duvovnici au spus. cine are dreptate, vom vedea. sa dea Domnul sa ma insel eu si vremurile sa fie cat mai departe. oricum, continua s a scrii, ca o faci bine si echilibrat. toti putem gresi, uneori, important este sa acceptam asta. oricum, pacatul mandriei si al judecarii aproapelui este tot mai prezent pe bloguri….si nu-mi place asta, ca si faptul ca , in loc sa ne unim, apare dezbinarea Doamne-ajuta!

    • satan este deja g8 se spune … semnul pe mana sau cap sunt telefoanele mobile eventual … fara telefon nu poti face credite … etc. deja suntem in vremurile 666 ptr unii …. in numerologie 666 inseamna 6 * 3 = 18 si 1 + 8 = 9 … 9 semnifica ceva spiritual …deci schimbare spirituala de 3 ori 9 intors … meditati si fiti prudenti …

  4. poate vei considera că nu era cazul să îmi dau şi eu cu părerea. sunt convins că asta ar fi părerea lui saccsiv.
    consider că Marian, deşi dur, a exprimat în măsură de 90% adevărul despre saccsiv. cei 10% reprezintă faptul că nu îl consider un rătăcit, ci mai degrabă unul care ori a sărit din lac în puţ (1), ori ştie foarte bine ce face (2).
    (1) dintr-un borfaş a ajuns om cu frica lui Dumnezeu, însă e ca în proverbul ăla, oarecum: lupu-şi schimbă părul, da’ năravul, ba. asta pentru că este extrem de trufaş şi de sigur că el e cel mai deştept şi mai inteligent şi mai iluminat dintre toţi. lucru care, mie cel puţin, nu îmi aduce în faţa ochilor imaginea unuia care se teme de Dumnezeu şi care crede tot ceea ce afirmă pe blogul său.

    (2) din punctul meu de vedere, aşa cum mai afirmat la un alt articol de-al tău, şi cum am afirmat şi pe blogul lui saccsiv, precum şi pe blogul meu de atâtea ori, cei care incintă la inactivism sunt, din punctul meu de vedere (mă repet), agenţi inflitraţi. iar saccsiv este personajul cel mai bun pentru aşa ceva. iar credincioşii, de orice religie, mai ales habotnicii şi extremiştii, sunt masa cel mai uşor de modelat şi manipulat, dacă le intri în joc. oarecum, în mintea mea mică, anumite lucruri s-au legat.

    nu caut să îl atac pe saccsiv, pentru că dacă aş fi vrut aş fi făcut-o pe blogul lui, însă scriu acestea pe blogul tău pentru că sunt de partea ta.
    [de la saccsiv am învăţat destule lucruri, de care el habar nu are (şi nu mă refer la ceea ce scrie el pe blog). şi pentru toate acele lucruri îi mulţumesc din inimă. am vrut să scriu acest lucru pe blogul lui, dar, din păcate, mi-a tras frâna cu atitudinea sa. oricum, dacă comentariul apare în această formă, îl va citi şi va auzi ceea ce aveam să îi spun.]

    pentru că mi se pare o prostie ca doi oameni care sunt atât de apropiaţi din atât de multe puncte de vedere să ajungă în situaţia de a nu se mai înţelege.

    pentru că îmi aduc aminte de câte ori de-a lungul istoriei omenirii lumea a crezut cu tărie şi cu cărţile sfinte în mâini că a venit sfârşitul şi uite că ne tocim buricele degetelor pe tastaturi.

    pentru că cred acelaţi lucru ca şi tine, în ceea ce priveşte atitudinea noastră faţă de jegurile care s-au cocoţat la conducerea ţării.

    • Draga Razvratit, ma tem ca gandesti mai limpede decat mine. Trebuie sa admit ca in urma cu mai multe luni, cand imi placea sa cred ca pe site-ul lui saccsiv e bine si frumos si ca, in masura in care nu aduc vreo atingere demnitatii umane nu mi se vor sterge postarile in care incercam dupa micile mele puteri sa imi spun opinia cu privire la non-condamnarea in corpore a intregii muzici rock pop jazz country si folk, ei bine… am vazut ca orice link as fi dat, automat mi se stergea postarea. daca spuneam ca Dumnezeu e calea, adevarul si viata si daca adaugam ca in muzica anilor 60 s-a urlat si s-a murit cu adevarul intiparit in cuvinte si pe chip, mi s-a raspuns ca toti sunt niste degenerati, ca Janis era o tarfa drogata iar Hendrix ceva asemanator. Dand link-uri catre Roger Waters enervam si eram ras. Mi s-a parut antidemocratica atitudinea pumnului in gura. Sunt dornic de comunicare dar nu de usi trantite in nas. Da, e posibil ca marele saccsiv sa fie altceva decat pare. Dupa mine un bun ortodox nu iti va baga vreodata pumnul in gura. Va tacea, te va asculta, te va intelege si dupa ceva vreme iti va raspunde cu imensa intelepciune, caci, O ARE, nu atat de la el, cat de la Bunul Dumnezeu, laudat sa-I fie Numele de-a pururea in veci! In filmul Ostrov se spunea: traiti si voi cum puteti si incercati sa pacatuiti CAT MAI PUTIN. Cred ca avem noi toti oamenii o uriasa putere pe care nu o folosim. Am putea tacea, am putea opri cu totii totul, nemaiascultand de niciun ordin al puterii. Ce ar face puterea, ar declansa holocaustul? Poate ca nu. Nu cred in profetiile aruncate unele peste altele in zilele astea, indeosebi pe blogul lui saccsiv. Nu cred in media… abia daca am incredere in ochii mei. Stiu doar ca Dumnezeu cel de care ma stiu cumplit de nevrednic e prea bun in mila Lui, cu mine. Doamne ajuta!

      • îmi cer scuze, dar nu pot începe cu „dragă…“; sper să nu te deranjeze prea tare.

        sincer, nu îmi doresc să am dreptate referitor la ceea ce am spus la punctul (2) despre saccsiv. însă viitorul e cel ce ne va demonstra ce şi cum.

        modul în care ai descris atitudinea unui adevărat creştin este şi modul în care văd eu problema.

        „Cred ca avem noi toti oamenii o uriasa putere pe care nu o folosim. Am putea tacea, am putea opri cu totii totul, nemaiascultand de niciun ordin al puterii. Ce ar face puterea, ar declansa holocaustul?“ – exact asta încerc să fac şi eu lumea să înţeleagă.
        un film excelent referitor la această putere a noastră, a oamenilor, este Viaţa unei gâze. (pe ângă sumedenia de filme şi cărţi consacrate) (un episod interesant este şi cel din În căutarea lui Nemo, când peştii încep să înoate înspre fundul oceanului, trăgând plasa în care erau prinşi după ei şi distrugând-o)
        dacă oamenii vor înţelege puterea boicotului, puterea refuzului de a face ceva, şi fără violenţă, atunci lumea toată se va schimba.
        dacă lumea va înţelege că uniţi şi hotărâţi vom reuşi să distrugem jgheabul pe care ne ducem uşor-uşor la vale, atunci vom reuşi să facem ca jgheabul să meargă la deal.
        oamenii trebuie să înceapă să vorbească mai deschis, să aibă curajul de a spune NU, să fie mai uniţi. altfel, cei câţiva care luptă, vor lupta degeaba şi munca lor se va duce pe apa sâmbetei.
        numai bine.

      • a, uitasem: din păcate, oamenii dovedesc în continuare că atunci când au puterea în mână uită să se comporte omeneşte cu ceilalţi. încep să se creadă Dumnezei. şi nu doar saccsiv are această atitudine. pot spune că sunt mulţi care fac la fel, printre care, într-o anumită măsură, mă număr şi eu.
        ştiu că este viciul cel mai greu de lepădat, dar nu îmi iese întotdeauna. sper doar să reuşesc într-o bună zi.
        numai bine.

        • Imi cer iertare, poate ca formula de incepere nu trebuia sa fi fost cea dintr-o scrisoare trimisa unui membru al familiei. Mea culpa! Da-i omului puterea pe mana pt a vedea cine e, e un test cunoscut si nu de ieri. Solutiile ne-lumesti contravin cumva flagrant cu informatiile continute in aparente intrebari, gen: „Daca Iranul va fi atacat se cheama ca a inceput al n-lea razboi mondial?”. As vrea sa vad un site sau un blog in care sa existe cineva cu rabdarea si cu intelepciunea si cu bunatatea parintelui Tihon din romanul DEMONII, de Dostoievsky. Am fost numit hulitor de cele sfinte si pe blogul lui Saccsiv si vad ca sunt pocnit si pe pagina asta de catre un alt pretins ortodox. Unde o fi fiind blandetea, bunatatea, generozitatea izvorata din baza de neclintit a credintei, aceea care nu poate fi de nimeni si de nimic amenintata, nu stiu. Am mari indoieli in ce priveste buna intentie a multor pretinsi ortodocsi, oameni care pot huidui explicit, la modul „huo ereticule”… cam asa mi s-a spus pe pagina fratelui saccsiv dar nu ma supar ca nu mi-a fost luata apararea. Ma apara Dumnezeu!

          • Marian, nu ai de ce să îţi ceri iertare. eu nu consider că suntem atât de apropiaţi încât să folosim asemenea apelative. sper să mă înţelegi.
            cât despre atitudinea celor care se pretind a fi creştini… eu nu spun nimic, pentru că nu am dreptul de a judeca pe nimeni.
            din păcate, şi cred că am mai spus-o de n ori până acum, marea majoritate a celor care se pretind creştini sunt la fel de deschişi la minte încât dacă ar veni Isus la ei, l-ar numi blasfemiator şi l-ar considera Diavolul. şi toate astea pentru că sunt prea trufaşi, aşteptând ca Dumnezeu să le dea lor, personal, de ştire când îşi trimite fiul pe pământ…
            şi eu am fost catalogat ca anti-creştin pentru că am avut tupeul şi nesimţirea de a pune întrebări şi de a afirma unele şi altele despre cei care se pretind creştini. nu m-a deranjat prea tare, pentru că ştiu că marea lor majoritate nu sunt creştini adevăraţi. un creştin adevărat nu ar incita la ură, omucidere, cenzură, etc. nu ar folosi cuvinte vulgare, nu ar vorbi urât cu nimeni. asta e părerea mea.

          • ce ziceai de pumnul in gura? , ia de-aici si vezi e cu adevarat magarul apocaliptic zis saccsiv :

            Cotiso said, on mai 28, 2012 at 9:23 pm
            SACCSIV, nimic despre ce se intampla in Ardeal ? nimic despre pruncii romani ucisi de dracestile hoarde bozgoresti ce acum isi sarbatoresc cu satanica satisfactie crimele comise impotriva romanilor tocmai pe pamantul romanesc? credeam ca asta-i un blog crestin-ortodox nu vreo fitzuica ce preia de-a valma articole senzational-paranoice din presa de cancan a spurcaciunilor eretice protesant occidentale. M-am inselat???
            Cine-i comemoreaza pe martirii neamului romanesc masacrati de bestiile astea?
            Treznea, Ip, Ciumărna, Moisei, Aita Seacă, Sărmașu, Luduș,Sândominic, Aghireș, Huedin, Hărcana (Turda),Nușfalău, Sălaj, Cerișa, Marca, Brețcu, Mureșenii de Câmpie, Mihai Bravu, Zalău, Huedin, Belin, Zăbala, Halmășd, Sântion, Cosniciu de Sus, Camăr, Aghireș, Sucutard, Ditrău, Suciu de Sus, Tărian, Prundu Bârgăului, Cătina, Răchitiș, Șincai, Turda, Ozd, Gădălin.
            AICI AU FOST MASACRATI DE VII STRAMOSII, PARINTII, FRATII SI COPII NOSTRI !!!
            DUMNEZEU SA-I ODIHNEASCA !!!
            Dumnzeu sa-i pedepseasca pe ucigasi ca se pare ca noi nu suntem in stare

            Răspunde
            • saccsiv said, on mai 28, 2012 at 9:43 pm
            Cotiso
            La acest articol ti-ai gasit sa postezi un asa comentariu? Tu citesti acest blog sau o faci pe sarite?
            Cum adica “nimic despre ce se intampla in Ardeal”? Pe de alta parte, cum adica “vreo fitzuica ce preia de-a valma articole senzational-paranoice din presa de cancan a spurcaciunilor eretice protesant occidentale”.
            Prietene, scriu despre Ardeal si nu rar.
            Acum, daca vrei sa mai postezi pe aici, da-mi exemple de ceea ce tu numesti articole senzational-paranoice bla bla bla.
            Răspunde

            mircea said, on mai 30, 2012 at 9:15 am
            Saccsiv ai innebunit? cum adica intrus? e un blog public nu proprietatea ta personala in care sa faci ce vrei tu. Nu e prima data cand te vad reactionand asa la o critica care desi foarte vehementa este totusi corect fundamentata si de fiecare data excluzi lumea fara argumente si fara justificari. Esti atat de mandru incat sa crezi despre tine ca detii Adevarul Absolut?Cam ai apucaturi dictatoriale saccsiv ori cu dictatorii nu este posibil dialogul. Chiar asa de ce nu ai scris nimic despre ce s-a intamplat zilele trecute la Odorheiu Secuiesc si de ce nu dezbati pe larg problema romanilor si a ortodoxiei in Ardeal? Si cel mai important de ce nu am vazut nicio cinstire a victimelor masacrelor honvezilor? Vorbim despre un mars proviata si antipruncucidere, dar de pruncii nostri nascuti de romance si ucisi hardele navalitoare ale hunilor nu se cuvine sa ne amintim si sa strigam sus si tare sa le fi pomenit numele intru vesnicie sa nu mai uite nimeni niciodata?

            Zau asa, am impresia ca esti antiroman. Dupa tine natiunea forma fireasca de organizare a omului dupa episodul turnului Babel este produsul masoneriei, ca si statul roman modern. Ai fi preferat poate sa traim impartiti in 3 unii sub cizma habsburgilor, altii sub cea a rusilor iar ceilalti sub cea a grecilor fanarioti? eventual sa continuam a face danii bogate la Atos in timp ce tara moare de foame si ptr toata bogatia trimisa acolo sa beneficiem de un schit prapadit in timp ce altii au ditai lavrele. Nici sa infierezi cu asprime coruptia clerului roman actual nu te-am vazut asa cum ar trebui. Sau tie iti plac ierarhii necinstiti si dornici de inavutire ?

            Si intr-alta ordine de idei desi acesta se doreste a fi un blog ortodox tu cam copiezi stiri privind teoria conspiratiei difuzate prin presa occidentala, presa bazata in exclusivitate pe obtinerea de profituri prin audienta. Ori atragerea audientei se face prin senzational fie el si artificial creat. tu in loc sa pui accent pe invatatura ortodoxa vii cu niste lucruri straine de neamul si credinta noastra. Si acum sincer chiar crezi ca acele teorii aparute din abundenta in public reflecta realitatea din moment ce toata presa este controlata tocmai de cei care conspira? Saccsiv tu daca ai vrea sa faci un lucru ascuns te-ai apuca sa-l dai la ziarul pe care-l controlezi? si daca ai scapa din greseala informatiile ai mai continua? sau mai degraba ai folosi ziarul ptr dezinformare ca de exemplu cu masacrul din Siria?

            Revizuieste-ti atitudinea saccsiv alminteri ai sa ramai doar cu cativa cititori spalati pe creier sau prea nevolnici in ale credintei astfel incat la prima aparitie a unui individ mai charismatic vor fi lesne convertiti.
            Răspunde

            • saccsiv said, on mai 30, 2012 at 11:48 am
            mircea

            “Argumentul” tau, cum ca “e un blog public nu proprietatea ta personala in care sa faci ce vrei tu.” e o aiureala. Omul ramane la spam, indiferent cat de avocat vrei tu sa-i fi.
            Referitor la ultima parte a comentariului tau, n-ai inteles nimic din cele ce se petrec in jurul tau sau ai si tu rolul de intrus. Si mai e si plin de minciuni.
            Prietene, NOUA ORDINE MONDIALA, agenda pro homosexuala, pro avort, cipurile, e-Guvernarea, GUVERNUL MONDIAL, eugenia, masoneria, papusarii revolutiilor si ai razboaielor mondiale, etc. sunt chestiuni cat se poate de reale. Argumentele tale si ale individului de la spam, cum ca sunt o creatie a presei can can din vest, dovedeste indubitabil ca nici tu nu pricepi nimic sau esti intrus, dupa cum am spus. Despre aceste chestiuni vorbesc inclusiv Ierarhi si Mari Duhovnici. Sau cumva ii acuzi si pe ei?
            Acum, cateva cuvinte despre intrus. E acel personaj cu misiune, ce pare ca vorbeste bine, al carui mesaj pare ortodox si romanesc. Dar misiunea lui e de a pune otrava in prajiturele. De exemplu vorbeste despre unguri si Ardeal, dar ii ataca pe cei cu “teoria conspiratiei” …
            Răspunde

            • mircea said, on mai 30, 2012 at 4:07 pm
            aha, deci cine te critica in vreun fel oricat cat de mic este “intrus”. Saccsiv te ascunzi dupa deget si eviti sa dai raspunsuri concrete. Unde e dialogul? Te rog explica-mi ce intelegi tu prin intrus? Ok partea cu injuriile aceluia nu aveam de unde sa o vad dar se pare ca nu sunt singurul caruia i s-a parut ca esti antiroman si din moment ce te ascunzi precum strutul in nisip in chestiunea Odorheiu Secuiesc…….

            Ce este mincinos in ceea ce am scris eu? Vad si eu atitudinea de sustinere a tuturor anomaliilor si a relelor gen homosexuali si avort din partea celor ce conduc dar ma indoiesc ca isi descopera ei intentiile si actiunile prin taman presa aserevita lor si pe de-o parte asa se slabesc natiunile si pot fi mai usor inrobite, iar pe de alta parte rostul crestinului ortodox este sa stea aproape de invatatura lui Hristos si sa faca faptele Lui nicidecum sa plece la o vanatoare de cai verzi pe pereti prin ziare si straine pe deasupra. Bun am inteles razboiul bate la usa ca dintotdeauna deci publica invataturi si cuvinte ale acelor mari Duhovnici pe care ii pomenesti ca sa ne intareasca nu nebunii care mai mult sa sminteasca. Nici macar nu ar trebui sa ne batem capul cu asa ceva daca am fi tari in credinta sau macar daca am avea un dram.

            Si cel mai ofensator si obtuz in in gandirea ta este atitudinea de atotstiutor pe care corect ti-am identificat-o si pe care cu aroganta insultator de sfidatoare ti-o afisezi. In regula eu nu am inteles nimic din chestiunea NOM, dar tu ca un frate bun ce te pretinzi a fi, in loc sa-mi explici cu argumente rationale si irationale problema sari la beregata cu o frustrare greu de priceput si incepi sa ma acuzi de infractiuni inchipuite ca sunt intrus si sa decretezi pompos “aaaa, daca nu zici ca mine inseamna ca nu ai inteles nimic”, cum “blogul este public si nu tarlaua mea personala?” “ba baiatule aiurezi”. Asta saccsiv se numeste comportament stalinist adica dictatorial dupa cum iarasi corect te-am identificat mai sus.

            Nu vrei sa intelegi ca singura si subliniez singura aparare pe careo avem in fata puhoaielor malefice dinspre vest este natiunea romana crestin ortodoxa in adevaratul ei sens si la adevarata dimensiune nu romanii imbecilizati de manele sau slugile politice preaplecate ale vestului cocotate la carma tarii. Iar tu prin necinstirea memoriei stramosesti si prin refuzul exasperant de a discuta chestiunea genocidului romanesc facut de unguri lovesti tocmai in NATIUNEA aceasta. Cred incep sa inteleg duritatea limbajului lui Cotiso si sincer ti-o cam meriti.

            Nu-ti pasa de ai tai dar te roade cumplit neghiobiile care le scriu vesticii pe pakalert press si pe youtube si vai ce te mai inspaimanti si te mai dai de ceasul mortii si jubilezi ca uite ce mare lucru ai descoperit tu cu mintea ta de om in mandria ta la fel de neghioaba, deh diavolul acesteia adica al mandriei lucreaza neobosit. Saccsiv tine minte cainele moare de grija stapanului si prostul de grija altuia. Te dai crestin dar tu nu ai dragoste nic macar de ai tai. Esti asemeni acelora de le zice “pitipoance” superficial, sec, orgolios si fudul.
            Saccsiv, sa stii ca tu esti acela care ” pune otrava in prajiturele”.

            Răspunde
            • saccsiv said, on mai 30, 2012 at 4:37 pm
            mircea
            N-am timp de tine. Esti la spam.
            Răspunde
            • mircea said, on mai 30, 2012 at 7:55 pm
            Comentariul tău e în așteptare.
            CLAR Deci am avut dreptate, esti un fanatic orgolios si PROST care prin nerozia lui merge spre pierzanie, pacat insa ca ii tulburi si pe altii cu neghiobia ta fara seaman

            Sunt de-a dreptul veninos dar totusi consider ca o merita : la ce sa te astepteti de la un fost parnaias bolnav psihic?

    • @razvratit: faci o confuzie cand generalizezi aici

      iar credincioşii, de orice religie, mai ales habotnicii şi extremiştii, sunt masa cel mai uşor de modelat şi manipulat, dacă le intri în joc.

      cel care ii intradevar crestin – nefiind nici habotnic si nici extremist chiara daca uneori e etichetat ca atare prin prisma generalizarii, fiind bagat in aceeasi oala cu cei ce se declara crestini dar nu sunt – e foarte greu de manipulat.
      de ce? te las sa descoperi singur.

      Iar eu ca unul care merg in mod regulat la biserica, iti spun ca sunt si dintr-aceia. O simpla parcurgere a anumitor forumuri ii va scoate rapid la iveala. Cunosti atitudinea „holier than the pope”, nu ? Eufrosin

      • Aline, să înţeleg că tu eşti un creştin adevărat? unul care nu poate fi manipulat?

        uite, nu vreau să îţi încerc ne-manipularea, pentru că sunt sigur că nu vei reuşi. am să îţi las satisfacţia interioară de a te mândri pe oriunde că eşti ne-manipulabil.

        am să îţi spun doar că un creştin adevărat nu ar fi răspuns la ceea ce am scris mai sus, tocmai pentru că ştie de ce este în stare. dar ce să-i faci, e greu cu fapta, cu vorba e mult mai uşor.

        • @razvratit: inainte sa ridici piatra vezi de intelege ce trebuie. Mai citeste inca o data ce am scris, vei vedea ca nu m-am referit la mine. ar fi fost de-a dreptul hilar.

          • ce îmi plac mie schimbiştii ăştia. tot eu am ridicat piatra, nu???
            hahahahaha!!!!

            amice, eu am spus clar, pentru că văd că nu ştii să citeşti, dar dai din degete la greu…, „credincioşii, mai ales habotnicii şi extremiştii“… dacă tu îi consideri pe toţi ăştia care se laudă în stânga şi-n dreapta la câte biserici se duc şi câte oase pupă ca fiind credincioşi adevăraţi, e vina mea, că nu am ştiut să îţi explic mai pe înţelesul tău.

            pentru mine, ăştia nu sunt cu nimic mai diferiţi decât un Vadim Tudor sau un Becali. iar ăştia sunt mai uşor de manipulat ca cei doi amintiţi mai devreme. cu atât mai mult cu cât cad în habotnicie şi extremism.

            dacă nici de data asta nu m-am făcut înţeles, mă las păgubaş.

          • nu inteleg la ce te referi cu „schimbistii”, prietene. Eu nu am schimbat nimic din cele ce am spus. Period.

            Ti-am spus ca ai ridicat piatra pentru ca asta ai facut. Era evident ca nu m-am referit la mine si totusi tu ai facut-o, trecand la a ma ataca pe mine personal si nu cele expuse de mine.

            Cand spui „credinciosi” atunci te referi la toti cei ce cred sau se declara asa. Generalizezi fara exceptie. Nu exista nimic neclar si greu de interpretat intr-o atare generalizare. Period.

            In alta ordine de idei, lasa-te pagubas in ceea ce ma priveste pentru ca eu unul apreciez o discutie deschisa, logica si intr-un spirit onest. La varsta mea, atacurile la persoana ma lasa rece insa nu le pot incuraja prin participare.
            Ti-am raspuns pentru ca te vad totusi realmente interesat de anumite aspecte si posedand o doza suficienta de logica si bun simt. Nu te mai deranjez.
            Numai bine.

          • doar un singur lucru te mai întreb, pentru că cu celelalte m-am lămurit: ce vrea să însemne „period“ ăla? vroiai să spui „perioadă“? ceva în perioadă sau ai o perioadă hotărâtă?

            aaa, nu te deranja, era doar retoric!

            cât despre credincioşi, da, am generalizat, mă bucur că te-ai prins; mai bine mai târziu decât niciodată. şi adevărul rămâne acela care l-am spus mai sus: credincioşii reprezintă cea mai bună masă de manipulare. period.

      • @Eufrosin: la ce te referi?

        La extremistii formalisti. Ei nu vad padurea de copaci. Eufrosin

        • eu credeam ca am scris destul de clar, Eufrosine:

          „cel care ii intradevar crestin – nefiind nici habotnic si nici extremist”.

          vorbim aci de o „rara avis”, insa eu am mai vazut si din acestia.

          E adevarat, am citit maidegraba definitia razvratitului. Mea culpa, dar oricum mi-a facut placere sa deschid subiectul. Eufrosin

  5. Mă numesc Ecaterina. Danutza, eşti încrezută, falsă şi mincinoasă mai ales în comentariile tale pe blogul Lumea după Eufrosin, dar şi pe tot blogul tău.

    • ecaterina, te rog sa argumentezi afirmatiile tale. cum ai ajuns la asemenea concluzii? ceea ce cred am afirmat si pe blogul lui eufrosin, si pe cel al lui saccsiv ( anume ca eu cred ca vremurile apocaliptice au inceput, si aici eufrosin a gresit, dar ii dau dreptate ca trebuie sa iesim din amorteala, si aici greseste saccsiv-strict parerea mea),. acelasi lucru, anume ca sunt vremurile de pe urma am spus-o si pe blogul meu. asa ca…cu ce am gresit? nu-mi plac discutiile care ne invrajbesc si in care ne lasam condusi de orgoliu sau in care ne aruncam sa judecam pe aproapele nostru, mai ales fara sa-l cunostem. suntem putini si ar trebui sa fim uniti. din pacate, nu este asa. sper sa mai reflectezi asupra parerii despre mine, mai ales ca nu ma cunosti. Dumnezeu sa ne dea putere sa ne invingem pornirile spre pacat!

  6. ..putini suntem si nu trebuie sa ne divizam si mai mult sau sa ne certam…

    Tocmai asta vreau si eu! – Eufrosin

    • da, se vede ca vrei. ai avut o atitudine corecta fata de saccsiv. in loc sa ne judecam, mai bine ne-am gandi cum sa facem sa fim o comunitate, sa facem ceva pt noi si pt copiii nostri ( in sensul dobandirii mantuirii). oare de ce noi, romanii, nu putem sa fim uniti? nici macar cand ne e greu. de ce nu lasam orgolii sau alte judecati deoparte si sa tinem aproape? n-am sa pricep asta.

  7. Eufrosin, prietene, ma asteptam sa dai dovada de mai multa maturitate, si sa treci fara sa fi macar mistcat, peste cele scrise de saccsiv! Miscarea lui Isus iarasi se divide din cauza mandriei lumesti!

    Maturitate este sa raspunzi acuzatiilor punct cu punct si sa iti clarifici pozitia, fara a dori nimic rau celui care te-a atacat. Cred ca am facut asta. Eufrosin

  8. Eu zic ca rufele murdare se spala in familie, nu e cazul aici sa aruncam cu pietre unul in altul.
    Doamne ajuta.

    Doamne fereste sa fi arucat cu piatra, eu doar am ridicat scutul. – Eufrosin

    • Nu m-am referit doar la tine Eufrosine ci si la comentarile celorlalti, oricum era mai bine daca ai fi rezolvat problema doar intre tine si Saccsiv.
      Doamne ajuta.

      Nu il cunosc personal, nici macar nu am adresa lui de e-mail. – Eufrosin

  9. Pacat… va citesc pe amandoi si ma doare… pacat… sper doar sa fie ceva neimportant si sa nu genereze alte dispute. Sunteti amandoi legati la aceeasi caruta, si mai sunt si altii cu voi… nu creati dezbinare si tabere ca nu ajuta sa mergem mai departe…doar ne incetineste. Daca puneti cititorii sa aleaga intre voi, nu faceti decat sa-i indoiti, sa le puneti samanta indoielii si a mandriei in suflet, vorbe de lauda sau de critica in gura. Pacat…

    Pai cine vrea dezbinare, caci eu mod sigur nu si sper ca nici Saccsiv! N-am ridicat securea eu, dar trebuia sa fac cateva clarificari, asta-i tot. – Eufrosin

  10. Eufrosin, prietene, lasa scutul jos, si arata-ne cum iti ridici inima, stiu sigur ca esti capabil!
    Nu astepta scuze de la nimeni, caci nimeni nu ti-e dator! Cat despre Marian, scopul lui este sa invrajbeasca de cand a venit pe lume!
    Doamne lumineaza-i mintea!

    Uh-oh, de ce ma faci sa-ti editez comentariile ?

    • Imi cunosti viata? Pe cine cu cine am invrajbit? Saccsiv e prea plin de sine si prea aparent ratacit intru credinta. De fapt, da stiri de joasa speta printre citate din scrieri crestine ceea ce mi se pare aproape anticrestin. E ca si cum la un canal TV religios, ar exista dupa ora 23:30 rubrica de vrajitorii, blesteme, deschideri de carti, plimbatul inelului deasupra nu stiu carui cadran, invocarea celor drepti, iar dupa ora 1:00 sa avem si o rubrica pt cei cu sangele mai fierbinte, cu Lady Gaga si ceva Madonna, evident ca exemple negative:)) Heheeeee sholticarii-sholticarii ar zice Mos Dostoievsky! Pace sa avem si nu ne pedepsi Doamne cum o meritam!

      • „Marian’ daca esti Bagaciosu’ nici nu am sa-ti raspund, fiindca scopul tau de la un timp este numai si numai sa-l denigrezi pe saccsiv! „I smell a rat” semnat Spranceana Farmece! ( Te rog eufrosin, considera cele de mai sus un pamflet, totul este pur imaginar. In caz ca se potriveste cu realitatea nu imi asum nici o raspundere! Semnat pepikul! )

        • Omule pepik, afla si de la mine ca nu stai bine la capitolul intuitie si nici pricepere. You say that you can smell a rat? My ass! Daca vrei pamflet citeste-l pe Eminescu! Invata de la maestri si apoi… In ce priveste personalitatea luminoasa din universul saccsivian, imi cunosti parerile. Nu e vreun patriarh, Slava Domnului, nici vreun duhovnic,e doar o persoana care are mult timp si care din ratiuni proprii a decis sa il utilizeze asa cum se stie. Departe de mine ideea ca saccsiv e vreun reper moral al timpurilor. Doamne ajuta!

    • Uh-oh, Eufrosin politic-corect? De ce?

      Nu, nici pe departe – erai mai putin decat politicos cu Marian, asta-i tot. Imi place activitatea pe blog, dar nu vreau zarva si-n plus nu cred ca aveai dreptate sa-l numesti in felul acela. – Eufrosin

      • Nu cred ca ‘puradel” e ofensiv! puradel sinonim cu tigan micut!

        Cred ca ai gresit in privinta atat a identitatii lui familiale, cat si a celei etnice! – Eufrosin

  11. Cu duhul blandetii indrepta fratele tau.

  12. ia da ignore la atacuri … sunt psihice asa ca ….

  13. Eufrosine, vezi nu te atasa si tu de misiunea ta asa de tare cum s-o atasat cel-ascuns-supt-pseudonim.

    Alt lucru nu mi-este mai drag, decat o Romanie libera cu adevarat, pentru copiii nostri. De aceasta nu ma pot dez-atasa cu nici un chip! – Eufrosin

    • Eu te inteleg insa ai mare grija la pericolele gandirii si la primejdiile marturisirii. Si ma refer la cele din interior, nu la cele din exterior.

      Observ ca ai remarcat citatul din Valeriu de pe blogul Bataiosului.
      Ei bine, draga Eufrosine, pune mana si citeste-i pe cei ce ne-au lasat marturisirile lor din mlastinile disperarii. Vei gasi acolo nu numai raspunsuri la ce se intampla si la ce e de facut dar si un indrumar de viata pentru crestinul vremilor noastre. Fie ele vremile ultime sau nu.

      E foarte usor sa te ambalezi la scris numa ai grija sa citesti cele ce trebuie inainte.

      Am citit mai tot ce este de citi despre temnitele comuniste si ce s-a intamplat in ele. Cunosteam fenomenul Pitesti inca de pe cand unii isi calareau bicicletele prin cartier. Daca nici indemnul lui Valeriu Gafencu, Sfantul inchisorilor de a mai si pune mana nu-i valabil, atunci cred ca in ciuda evidentei, ai ajuns la concluzii oarecum ciudate. – Eufrosin

      • N-am ajuns la nici o concluzie in ceea ce te priveste, Eufrosine. Era numai un semnal de alarma.

        Ma bucur sa aud ca ai citit despre Valeriu si restul eroilor sfintiti in inchisorile comuniste. Din moment ce ai facut-o atunci stii probabil si cum reactionau acestia in grupul lor.
        Atentia lor era concentrata inauntru, asupra propriilor pacate, desi nu erau nicidecum indiferenti la cele din afara. Cantareau indelung si vorbeau putin. Nu erau batuti incoace si incolo de vestile de afara, fie bune, fie rele, fie in prelungirea propriilor dorinti, fie in contra lor.
        Nu erau nici pe departe panicarzi si nici nu raspandeau panica. Dimpotriva, erau calmi interior in orice situatie. Nu raspundeau atacurilor si se fereau sa dea sentinte pentru ca intelegeau neputinta aproapelui; dar erau fermi in credinta lor iara faptele vorbeau pentru ei.
        Se fereau sa nu carele cumva sa raneasca pe altcineva si mai cu seama sa-l smiteasca pe cel mic si probabil foarte confuz. Sau temator. Sau care nu era tare in credinta. Sau…sau…sau…

        Si asa mai departe.

        Ei bine, dupa mai bine de jumatate de an de pribegie prin blogosfera si comunitatea ortodoxa am observat ca aceasta nu seamana nicidecum cu ceea ce a fost rugul aprins din temnitele comuniste.

        Ba chiar dimpotriva.

        Si ma tem ca multi inca nu inteleg pe deplin responsabilitatea cuvantului. A celui vorbit dar si a celui scris. Darmite a faptei!
        Ma tem ca unii se erijeaza in aparatori ai Adevarului uitand insa ca, in primul rand, ar trebui sa lase Adevarul sa ii apere pre ei.
        Ca cine nu ii in Duhul Adevarului acela apara orice numa Adevarul nu!

        Dupa atatea si atatea luni de zile de lecturi abia daca gasesc UN SINGUR site pe care sa il recomand fara teama ca il trimit pe om direct in bratele smintirii. Si acela este site-ul fratilor de la Razboi Intru Cuvant. As spune ca se vede faptul ca in spatele site-ului se afla mai multe persoane. Unde-i numa cate unul vrajmasul mult mai usor isi baga coada.

        Vad atatea chemari la unitate in cuget simtiri insa realitatea cruda este ca daca in lumea asta virtuala e atat de usor a pune paie pe foc si a semana dezbinare atunci in lumea reala ma tem ca ar iesi cu macel si sange.

        In incheiere, intorcandu-ne la Sfintii Inchisorilor, as spune ca mai cu seama in cazul lui Valeriu, acestia atinsesera adevarata masura a iubirii crestine. Ridicati-va la acea masura si apoi cuvantati in public.

        Nota. ceea ce am scris aici nu ti se adreseaza in mod direct, Eufrosine, desi te atinge si pe tine. Dara nu ma intelege gresit. E mai degraba un apel la modul general, apel scris pornind de la ceea ce am observat in peisajul ortodox online al ultimului an.

        Nu o fi sminteala curata sa-i indemni pe oameni sa isi vanda toate posesiunile si sa se mute in munti acum? Eufrosin

        • Ba da, sunt intru totul de acord cu tine asupra acestui punct si am mai spus-o.

          Cand e sa vie, are sa vie. Cine e pregatit, va fi pregatit. Cine nu, sa se pregateasca. Dara sa vinzi tot si sa fugi in munti e sminteala clara.
          Cine va incerca sa si salveze dulapul va deveni numa scheletul dinauntru. Cu bani sau fara, cu posesiuni sau fara…ce importanta va mai avea?

          Si apoi, oare nu ne spune insusi Domnul ca va avea grija de oile Sale?
          Grija noastra sa nu fie ce ne vom face cand are sa vie tavalugul peste noi; ci ce ne vom face daca atunci cand are sa vie ne va prinde nepregatiti, fara comoara in inimi si cu sufletul gata de pierzanie – daca nu deja perdut.

          Mare grija.

          • Trebuie sa-ti dau dreptate intru totul Aline, in ultimele 2 raspunsuri si as fi vrut sa pot sa te contrazic, dar nu am cum. Lucrurile sunt chiar asa, iar din nefericire, eroi sfinti pe blogosfera romaneasca, extrem de rar. Asadar Eufrosin, nu raspunde atacurilor si nici nu da apa la moara (nu faci asta, si sper sa nu faci) celor care te sustin sa taie degetele celor care te ataca in scris. De cand am intrat prima data pe blogul lui Eufrosin, mi-am dat seama ca Alin are o gandire foarte buna. Tine-o tot asa, ca de fapt din cauza ta mi-am dat seama ca sunt cam nestiutor in multe, si m-am oprit din comenturi fara rost. Tin sa-ti multumesc pe aceasta cale ca mi-ai deschis ochii, tie, lui Eufrosin si lui Razvratit. Inca mai am multe de invatat, si oricand considerati ca gandesc anapoda, astept reprosurile si sfaturile voastre.

  14. se gonesc romanii intre ei … de ce nu se ignora egoistii care au facut averi prin FENTAREA fiscului si SPAGI tranzactii DUBIOASE etc. ? multi romani isi VAND sufletul la astfel de SACALI … cea mai mare PUTERE acum a poporului este sa IGNORE GARGARA celor care pazesc SACALII DE LUX ! SUCCES !!!

  15. Eufrosine, era logic sa se intample ce s-a intamplat: adica sa fii atacat de saccsiv; poate asa vei vedea si tu ca tipul e fundamentalist, bigot, extremist chiar, sau cel putin asa vrea sa para; nu se poate posta liber la el pe site, am incercat si eu, dar mi-a sters comentariile, asa ca nu mai sunt curios de blogul lui; la inceput m-a atras, deoarece prelua subiecte destul de interesante, dar m-am lamurit ca e un tip extrem de rigid; nu admite libertatea de expresie; e la fel ca si cei pe care-i critica: elita , oligarhia, guvernele; cred ca daca ar fi fost el in locul lor, era mult mai rau acum, Noua Ordine Mondiala era de mult instaurata 🙂
    Inchizitia ar fi mandra de unul ca si saccsiv.

    • gresesti profund! poate ca ai postat erezii sau lucruri jignitoare, pt ca eu l-am si criticat si tot mi-a publicat comentariul. atentie: blogul lui este un blog pt cei care macar incearca sa fie crestini ( nu neaparat ca reusesc). poate ca nu era domeniul tau de interes??daca inchizitorii ar fi fost ca saccsiv….nu s-ar mai fi vorbit in termeni duri despre ei. hai sa ne uitam la barna din ochiul nostru si sa lasam paiul la locul lui!
      pana la urma, e treaba lui eufrosin, si daca el , in mod crestineste, l-a iertat…tu de ce torni gaz pe foc? ca asa ne place?

      • pai hai sa iti spun soro despre ce era vorba: cat timp am publicat comentarii „neutre” am fost bine primit acolo pe blogul lui; cand insa am atins problema magariilor care se fac in sanul bisericii ortodoxe romane, de tot felul, nu mai intru in amanunte, le stie toata lumea, incepand de la homosexualitate si pana la coruptie, nu mi s-au mai publicat comentariile.
        deci: pana cand biserica ortodoxa nu isi va face curat in propria ograda, va continua sa isi piarda si bruma de enoriasi care i-a mai ramas; va ramane doar cu babele pupatoare de moaste; atat timp cat biserica ortodoxa are bani sa construiasca catedrala mantuirii neamului care costa zeci de milioane de dolari, poate sute, dar nu se apleaca catre oamenii care nu au ce manca in tara asta, in loc sa faca adaposturi pentru saraci, ei construiesc in nestire catedrale si nu stiu cum sa fure mai mult, nu are nici o sansa; este sortita pieirii; vremurile s-au schimbat, putin e adevarat, nu mult, dar unii isi mai dau si seama cum merge traba prin sanul bisericii si s-au cam saturat sa fie luati de prosti.

        • prima parte – idem.

          a doua – sunt de acord cu tine.

        • Chiar daca ai dreptate, anumite lucruri trebuiesc rezolvate cu mai multa discretie sau cum spunem noi romanii: „rufele murdare se spala in familie”. Uneori daunele de imagine nu mai pot fi reparate niciodata chiar daca elimini cauza. Saccsiv se pare ca este constient de chestia aceasta. Poate asta e motivul pentru care ai fost cenzurat. Si eu am fost cenzurat pe anumite comentarii mai greu de „digerat” pentru marea masa de conventionalisti insa am inteles „ratiunea”.
          Intre saccsiv si eufrosin nu exista un conflict real ci doar o diferenta de opinii. Opiniile lui eufrosin le impartasesc si eu dar daca cineva gandeste in mod diferit nu inseamna ca-mi este dusman.

          • mă îndoiesc că saccsiv a cenzurat ceva ce nu poate fi „rumegat“ de marea masă. deja l-ai ridicat la rangul de super-inteligenţă.
            iar în momentul în care cineva este considerat un lider, atunci trebuie să suporte criticile care i se aduc pe faţă şi nu să le rezolve pe uşa din spate. tu îndemni aici la şmenuri şi şuşanele, la ascunderea de lume, la murdării.
            nu a spus nimeni că saccsiv este duşmanul său, nici marian, nici eu.

          • @razvratit,
            Vorbeam despre problemele bisericii, probleme care ar trebui semnalate si rezolvate intr-un cadru mai discret. La alte probleme, alta procedura. Comentariile mele despre care am pomenit erau tot cu tenta religioasa (unele) sau „revolutionara” (altele). Nu erau critici adresate lui saccsiv. In chestiunea cu super-inteligenta mergi cu intuitia prea departe…

      • Danuta, e fals ce spui! Nu am insultat, nu am injosit demnitatea vreunei fiinte umane pe pagina lui saccsiv. L-a deranjat faptul de a fi venit cu argumente care se opuneau perfect sigurantei sale. Ma repet si aici: a generaliza anatema prin aplicarea unei singure judecati unui intreg fenomen cultural care nu dateaza nici de un an si nici de 100, mi se pare cel putin riscant, ca sa nu spun maladiv. Nimeni nu are voie sa emita asertiuni diavolesti de tipul: John Lennon a fost vazut in iad. E impotriva nu doar a bunului simt cotidian, dar, ma tem ca e chiar impotriva judecatii lui Dumnezeu, prin tentativa anticiparii acesteia sau a unei eventuale expuneri, inainte de termenul pe care NUMAI Dumnezeu Il stie. Nu putem noi judeca si nici vedea in locul lui Dumnezeu. Nu avem voie sa ucidem in corpore. Eu nu sunt vreun sfant si poate ca nici altii. Cum sa isi permita sa dea lectii de prea-cucernicie prin bagarea pumnului in gura? Intru pe pagina lui saccsiv mai mult din curiozitate, sa vad ce stire a mai prins din apele netului. Eu nu am mult timp. Doamne ajuta!

        • am spus ca poate ai publicat erezii, adica lucruri neadevarate, care smintesc si nu fac parte din invatatura crestina ( eu am patit as ape blogul meu: au sarit niste tineri ca arsi si au postat comentarii urate) sau poate ai jignit pe cineva fara sa-ti dai seama. nu trebuie sa judecam pe nimeni, aici ai dreptate si nici nu putem pretinde ca le stim pe toate sau ca judecata noastra este cea mai buna, dar eu cred ca si pe blogul lui saccsiv , ca si pe celelalte bloguri care incearca sa transmita invatatura crestina, suntpublicate si parerile personale ale posesorului deblog. asadar, le luam ca pe niste pareri personale, fiecare vede lucrurile in alt mod,ca nu suntem teologi si nici analisti politici. eu citesc mai multe bloguri si retin ceea ce cred eu ca este in acord cu gandirea mea. nimeni nu detine adevarul absolut, decat Hristos, asa ca…

  16. „Nu electroni prin sârme vor porni schimbarea, ci trup lângă trup de români uniţi în idealuri şi acţiune.” – de acord, dar ai uitat sa mentionezi ca se exclude situatia cand romanii respectivi sunt dezbracati si de acelasi sex.
    Sunt de acord ca e necesara o elita, nu sunt sigur ca e musai una crestina, as zice mai degraba ca e nevoie de o elita profesionala si morala. Elita (poate shintoista, poate budista, poate nici una, poate ambele) japoneza se descurca rezonabil. Un ministru mare crestin care nu stie cu ce se mananca pozitia sa, ramane un ministru prost, indiferent in ce crede. Faptul ca Flutur transpira sa aduca Flacara Sfanta de Paste nu il face altceva decat ceea ce e, un penibil fara pic de profesionalism. Gresesc oare?

    Ce nevoie era de umorul fara obiect ? Eufrosin

    • Obiectul umorului poate fi si numai amuzamentul. Eu m-am amuzat. Eu ma gandesc ca homosexualii sunt asa si nu au ce sa faca, nu cred ca cineva a devenit homosexual pt ca asa a dorit, mai ales in Romania, unde probabil sunt chinuiti binisor. Cat timp nu dau nimanui in cap si nu fura pe nimeni, nu stiu daca or fi chiar problema principala. Mie cu sau fara homosexuali in lume, nu mi se schimba viata. Fara o groaza de hoti, da, mi se schimba in bine.
      O intrebare pt tine: e foarte bine ce zici cu fantana si acoperisul, dar tu personal ai reparat un acoperis dupa inundatiile de zilele trecute? Ai ajutat vreun necajit? Daca da, felicitarile mele, asa trebuie.

      Da, am golit pivnita unui vecin de apa, a facut prapad. Ti-ar fi totuna daca fii-tu ar fi homosexual ? Eufrosin

      • Felicitari. Daca era homosexual il lasai sa se inece? 🙂
        Daca fii-mu ar fi homosexual, as putea sa il vindec de asta? Nu e raceala, nu trece cu medicamente, nu trece cu rugaciuni. La fel cum nu poti schimba un heterosexual. Cum m-ar putea oare convinge cineva sa nu mai fiu heterosexual?

        Nu dom’le, l-as ajuta sa scape, atat de apa, cat si de homosexualitate. Se intorc la normalitate tot timpul, numai tu crezi inca ca e in codul lor genetic…Eufrosin

        • Si oare pe ce te bazezi cand zici asta? E fain, dar e si real? Sa nu imi zici ca si asta tine de liber-arbitru… Ar fi mare descoperire.
          Stiu ca ai povestit mai in urma ca ai fost mare rocker si ai reusit sa revii la normalitate. E o dovada buna.
          Sa nu imi spui ca ai fost si homosexual si ti-ai revenit………?! Numa intreb.

          Nici o grija, am fost rau odata, dar atat de asa ceva, cat si de droguri, m-a pazit Bunul Dumnezeu! De ce suni atat de entuziasmat – sa fie cumva speranta de revenire ? – Eufrosin

          • Nu nu, io is langa trup de romanca pana la moarte.
            Inseamna ca Dumnezeu avea un plan cu tine daca te-a ferit de astea. Probabil nu avea nici un plan cu Freddie Mercury.

            Tuturora ne-a dat libertatea sa ne pierdem sau sa ne mantuim. El nu uraste oamenii, ci faradelegile lor. FM si altii ca si el si-au folosit libertatea facand alegeri rele pentru ei, iar Dumnezeu nu te va salva de tine insuti. Ma bucur ca nu ai apucat-o pe caile spinoase. Acu’ fa o puzderie de copii! – Eufrosin

        • Vicus, cum te ar convinge cineva sa nu mai fi normal? Ar fi de-a dreptul imposibil, right?

          Eh, uite ca unii au fost convinsi totusi. Si asa cum de la normalitate la anormalitate se poate, tot asa e posibil si drumul invers.

          • „Tuturora ne-a dat libertatea sa ne pierdem sau sa ne mantuim.”. Inseamna ca nu te-a ferit Dumnezeu, te-ai ferit singur, el ti-a dat doar libertatea de a alege. Si te-a facut suficient de tare ca sa alegi bine. Sansa pe care probabil nu le-a oferit-o altora, din motive pe care noi nu le pricepem? Zic bine?
            O puzderie de copii nu, dar doi e bine 🙂

            Stii cum e, daca nu il manii prea tare, ba’ il mai si rogi, Domnul te pazeste de multe rele ! Invata-ti copiii bine, ca fara El nu au nici o putere. Eufrosin

          • Nu exista om pt. care Dumnezeu sa nu aiba plan, ci doar oameni care nu il pun pe Dumnezeu in planurile lor, si de aici toate ”anormalitatile”. Dumnezeu este perfect, a creat o lume perfecta, cu legi perfecte unde se poate trai perfect daca respecti legile divine. Oamenii, au uitat asta si acum am ajuns in situatia in care suntem. Sunt atat de atasati de lucrurile lumesti, incat au uitat adevarata fericire care vine doar de la El. Cei care detin arma manipularii lor, ii tin departe de fericire. Deci, sa stopam manipularea si sa-i facem fericiti si pe ei, sa nu fim egoisti.

          • @togetherforbetter, explicatia ta e frumos zisa. Cu toate astea, explicatia ca un copil de 2 ani are tumori pe creier se trage din pacatele parintilor, ma indigneaza profund. Si am auzit-o de multe ori. O fi lumea perfecta si legile perfecte, dar nici o explicatie nu acopera chestiunea exemplificata mai sus.
            Tu traiesti perfect? Cum vine asta?

  17. Bai ereticilor, sa va fie clar, sfarsitul vine in doi ani – doi ani si ceva. Am zis! Intrebari? Daca nu aveti intrebari, vindeti tot ce aveti si ne vedem in doua saptamani in Muntii Fagarasului. Ma veti recunoaste, n-am dubii. Executarea!

    • Un bob zabava, sa-mi iau rochiile si pantofii.

      Ha, ha! Eufrosin

      • Ba sa nu ti iei nimic! Carele cumva vrei sa ispitesti pre barbatii si asa slabi de inger care se pravalesc in ead de la un calcai desgolit darmite de la o intreaga coapsa.

        Sa nu iei nimic dara, mai bine vii goala. S’o gasi vreun suflet bun sa te acopere cu ceva pana cand va vor ucide cu pietrii pe amandoi in timp ce si dau ochii peste cap si va izbesc urechile cu suierat de canoane batute in cuie.

    • Vezi ca nu esti atent? Cum iti permiti sa improsti afisul saccsivian? A scris f clar ca in Rarau! Ochii mari si burta inainte! Sa nu se mai repete!

  18. Indemnuri la lupta? Ce fel de lupta sa ducem? Mare atentie, frate Eufrosin la atitudinea zelotista pe care o propovaduiesti. Blogul tau e urmarit de multi atei, yoghini si anarhisti care comenteaza si indeamna la lupta. Ortodocsii nu pot fi partasi cu asa ceva. Nu te poti face frate cu vrajmasul ca sa treci puntea. Am mai spus-o si o voi mai spune-nu poti lupta cu raul folosind armele lui,raul poate fi invins doar facand bine. E calea cea mai grea, de acord, dar e singura.

    Ai dat atentie la ce fel de „lupta” chem eu, sau ai lasat sablonul aplicat de catre cei care ne indeamna la pasivitate sa actioneze? Eufrosin

  19. Mă numesc Ecaterina. Danutza te rog frumos să mă ierti dacă mie mi se pare că nu eşti sinceră pe blogul tău şi pe blogul Lumea după Eufrosin încerci să îl flatezi pe Eufrosin de câte ori îi adresezi câteva cuvinte. Te rog frumos spune -mi ce este după părerea ta orgoliul şi de ce mă consideri pe mine orgolioasă când îţi spun şi am curajul să îţi adresez părerea mea. Poate nu eşti persoana care se semnează Danutza şi vorbeşti despre aceleaşi subiecte pe alte site-uri pe internet. În motorul Google sunt mai multe înregistrări cu semnatura Danutza
    în care îţi exprimi punctul de vedere jignind, Danutza jignind pe cineva printre alte jigniri că persoana este proastă. Dar te rog nu te supăra pe mine că îţi spun că blogul tău sună fals nesincer, nu te supăra pe mine că eu îţi spun că eşti falsă şi când cred eu că vrei să îl tot flatezi pe Eufrosin. Eufrosin nu a şters comentariul meu de fapt pt a mă defavoriza pe mine în faţa ta şi eu de fapt asta am vrut sa şi aflu: dacă el intenţionează să mă pună intr-o lumină
    care mă defavorizează.

    Nmai putin te rog! Daca iti stergeam comentariul m-ai fi acuzat de cenzura ? L-am lasat si-acum iata…Fiecare e responsabil pentru cuvintele sale! Eufrosin

    • ecaterina, in primul rand nu ma supar pe tine , daca asta e parerea ta despre mine. as vrea doar sa incerc sa ti-o schimb, pt ca, normal, consider ca nu e cea reala. cand am vorbit de orgoliu, ma refeream nu la tine , ci in general la faptul ca multi dintre noi, pe bloguri, mai cadem in acest pacat ( si eu, din pacate), adica ma refeream la faptul ca , poate , discutia care s-a iscat in jurul acestui subiect, a fost oarecum provocata si de orgoliu.
      cat despre jigniri, nu imi sta in fire sa jignesc, asa ca, daca ai citit vreun comentariu in care cineva era jignit sau facut prost de catre o danutza, sigur nu eram eu aceea ( amf multe pacate ,dar, chiar daca le fac, macar le cunosc si stiu ca a numi pe fratele tau nebun sau prost este un pacat. nu mi-as fi numit blogul asa daca as fi batjocorit poruncile Domnului). deci, iertare in numele celei care te-a jignit.
      cat priveste postarile mele la adresa lui eufrosin, intotdeauna am spus cam ce cred, am laudat cand a fost cazul si am criticat cand afost cazul. in cazul de fata, consider ca si eufrosin si saccsiv au dreptate doar pe jumatate ( asta e judecata mea, poate sa fie corecta sau nu). asa ca, pe ambele bloguri am spus cam acest lucru si am argumentat.
      consider ca eufrosin este f aproape de stilul meu de gandire, imi place cum scrie, are umor usor acid, gandire analitica, e echilibrat, inteligent. \pot sa spun astea pt ca nu am nici un interes fata de el: nici macar nu-l cunosc si nici nu am vreo recompensa materiala ca ii fac atata reclama. daca nu-mi placea, nu-l citeam zilnic.
      in timp, am mai selectat blogurile pe care le citesc. e f greu sa iti dai seama cine e de partea adevarului si a cauzei nobile a ortodoxiei si cine se foloseste de ea pt faima, popularitate, putere politica , etc….
      sper ca am reusit sa te conving de faptul ca …te-ai pripit cu aprecierile si ca nu e bine sa judeci penimeni si daca-l cunosti bine, d-apoi daca nu-l cunosti deloc. Doamne-ajuta!

  20. @Eufrosin, Alin
    nu va suparati dar gresiti cand ziceti ca sfarsitul este departe, ba e chiar foarte aproape. Par Paisie Aghioritul si multi alti sfinti contemporani spun ca noi suntem ultima generatie, cititi mai multe la:
    http://www.razbointrucuvant.ro/2009/01/05/cuv-paisie-aghioritul-despre-semnele-timpului-antihrist-si-pecetea-666/

    Saccsiv zice clar: cine are de vandut averi sa la vanda acum cat mai au o valoare si sa faca milostenie, puteti ajuta pe cei cu probleme, care-s mai saraci, stiu ca e greu asta, nici eu nu pot sa fac asta, chiar cu putinul pe care il am, ce e rau in a vine averea si a da saracilor? si a pleca la tara si trai mai simplu?

    iar referitor la duca la munte si la tara si Par Paisie zice urmatoarele:
    „De aceea, daca fiecare se va ingriji sa traiasca de pe acum simplu, in cumpatare, va putea trai in acei ani. Sa aiba un ogoras, sa cultive grau, cartofi. Sa puna putini maslini si atunci, cu vreun animal, cu vreo capra, cu putine gaini va putea infrunta nevoile familiei sale. Pentru ca si provizii de ar face, nu-i vor folosi mult, deoarece alimentele nu tin mult, ci se strica repede.”

    Iertare nu vreau sa va supar, saccsiv doar a dat un sfat, iar voi faceti cum doriti.

    Doamne ajuta!

    Hai repejor sa lichidam totul acum, apoi sa facem piata cu troleibuzul si sa gatim la focul de lemne din curte, care avem asa ceva. Ceilalti, in spatele blocului, la tomberoane. E prapad sfatul asta frate cum poti sa il iei in serios?. Apoi sa mai si dam banii in stanga si in dreapta, ca sa ne trezim SIGUR cersetori atunci cand rahatul va lovi ventilatorul! Mai oameni buni…. Eufrosin

    • hihihih
      bravo, Eufrosine 🙂
      imi place ca ai simtul umorului.
      poate ce lipseste lui saccsiv si fanilor lui e tocmai umorul; prea iau totul in serios 🙂 prea fatalista atitudinea;
      c’mon, oameni buni…

    • @Veaceslav: fratie, eu unul nu zic ca sfarsitul e departe sau ca e aproape. De altfel, e scris destul de clar – nimeni nu stie, decat Tatal. Eu asa am cetit.

      Asa ca nu o sa mi cheltuiesc inutil energia incercand sa fac predictii (cu atat mai putin profetii, nu am acest dar) sau sa urmaresc a face cu orice pret interpretari sau sa vad semne ale sfarsitului in orice…sau..sau…stau treaz si atent dar fara a exagera.

      E o adevarata manie aruncarea asta in stanga si in dreapta cu tot felul de profetii si cu interpretarea lor in fel si chip. Si ma intreb, unde-i discernamatul?
      Urmareste, citeste, informeaza-te si trece totul prin propriul filtru ca d-aia ai minte. Pastreaza ce iti e de folos, restul la gunoi.

      Toti se arunca cu capul inainte, toti au o parere, toti emit tot felul de idei, de la cele mai aiurite pana la unele cu adevarat bine puse la punct…insa, in tot amalgamul asta, eu am observat un lucru care ma ingrijoreaza: multi se comporta ca si cum nu ar avea un DUHOVNIC care sa le lamureasca nelamuririle. si cauta lamuriri pe internet. hmm…

      Milostenie? Prietene, milostenia poate consta si intr-un simplu gest de mangaiere; trebuie sa izvorasca din inima. Altfel, poti vinde matale tot ce ai si le poti da banu saracilor insa asta nu te va face cu nimic mai bun in fata Domnului. Pentru ca, vez matale, Dumnezeu cata la inima omului. Asta pe de o parte. Pe de alta parte, milostenia nu inseamna a decarta banu ca la masa de poker in speranta ca aceasta cacealma iti va aduce puncte in plus la socoteala finala.
      Sau poate ca aveti mneavoastra o inclinatie catre filantropie si nu catre milostenie…

      Si am sa ti dau un exemplu: sa presupunem ca eu am o casuta si ceva banuti, de ajuns pentru un trai bun. Si fac acolo o mancare si ce mi ramane mai dau si la amaratii infometati care sta pe langa biserica.
      Maine ma duc si vand tot ce am, lichidez casa, imi fac o cocioaba undeva prin padure pe un mic teren ce-l cumpar cu o parte din banutzi. Iara banutii ramasi ii impart.
      Rezultatul: am ajuns intr-un mediu mai curat, mai linistit dara unde eu (inca) abia daca fac fata, nicidecum sa mai pot ajuta pe altcineva. Iara ianuntru is tot cel de ieri, cand aveam casa si masa si stateam la oras. Crezi ca m-am schimbat?
      Banutii dati se vor duce rapid si amaratii se vor folosi de ei o vreme apoi vor incepe sa faca foamea iar. Insa eu nu voi mai fi pe aproape sa le mai dau cate o desaga de mancare din cand in cand. Ba chiar, s-ar putea sa le ingros randurile dupa o vreme ca viata in padure e usoara cand vorbesti despre ea din fata monitorului, la caldurica caloriferului. Cand ajungi in padure insa, lucrurile se mai schimba un pic.
      Pe cand asa, fac ceea ce pot acolo unde sunt. Fara exagerari inutile si fara pretentia ca sunt milostiv pentru ca mai dau din ceea ce am. Parintele Paisie, si nu e singurul, ideamna la o viata simpla. La a trai simplu, la a vietzui simplu. Iara asta nu tine numai de locul unde esti ci de cum esti.

      Si ca sa ti ofer o viziune mai realista asupra lumii si a vremurilor sfarsitului: pentru cel ce incearca sa fie crestin lumea asta nu e a lui – traieste in lume dar nu e din lume. Cele ale lumii is iadul si el o simte de cate ori se lasa absorbit in lume. De 2000 de ani e asa. De 2000 de ani iadul e aici si crestinul ii prigonit, intr-un fel sau altul. Ca acum evenimentele sunt la o scara mai mare, asta ii motiv de panica? Nu, prietene. E motiv de sporire a eforturilor noastre launtrice? Da.

      Ceea ce ar trebui sa ne preocupe ar trebui sa fie nu cand vine apocalipsa, nu care ii din tabara NWO si care ii din anti-NWO, nu care ii mai mason decat altul si asa mai departe…ti-ai pus intrebarea, ti este de folos sa te incarci cu toate informatiile respective despre care oricum nu ai certitudinea corectitudinii lor, nici in parte, nici in intreg?

      Dara ce poti stii, poate ma intrebi? Pai, fratie, ia uita-te matale inauntrul tau.

      • excelentă pledoarie.

        doar că, pentru ultima parte, e bine de ştiut cine sunt cei care ne vor cu gâtul în jug, precum şi cine sunt cei/cele de partea lor. în primul rând pentru a ne feri de ei/ele. în al doilea rând, pentru a ne folosi de ceea ce au furat pentru a pune ţara (şi alţii ţările lor) pe picioare.

        • @razvratit: ca sa poti sa ti dai seama cu adevarat trebuie, intr-o cat mai mare posibil masura, sa incepi sa vezi lucrurile in duh (adica in duhul lor; ce duh sta in spatele actiunilor oamenilor). Altfel, e foarte greu daca nu chiar imposibil sa ai discernamant.

          Pentru asta este necesar ca tu insuti sa fi in Duhul (si ma refer aci la Duhul Adevarului, Duhul Sfant) si sa aplici invataturile celor ce au fost cu adevarat invatati. Cum se poate ajunge la induhovnicire? Iarasi, te las pe tine sa descoperi.

          Revenind insa la oile noastre, o metoda simpla este sa ai rabdare si sa observi roadele. Ca atunci cand tragi linie, orice copac se cunoaste daca ii bun sau rau nu dupa ce spun altii despre el, nu dupa culoarea frunzelor sau dupa lungimea radacinilor ci dupa roade.

          • este adevărată partea cu copacul, dar a sta doar deoparte şi a observa, s-ar putea să tragi linie când nu mai ai ce face.

            cât despre duhul din spatele acţiunilor oamenilor, să îmi fie cu iertare, dar încă nu am evoluat atât de mult. şi, crede-mă, nici nu încerc. mi-e teamă de ce aş putea vedea. 😉

            am impresia că eşti şi tu adeptul unui inactivism, ascuns în spatele înţelepciunii pretinse. dacă mă înşel, sper că nu profund, poate îmi poţi spune tu cine sunt cei care sunt împotriva noastră şi cine sunt cei care sunt cu noi, românii. aştept cu nerăbdare!

          • nu trebuie sa evoluezi, trebuie sa nu judeci. Judecand, ajungi sa traiesti din „impresii”.

            Impotriva noastra? Am sa ti spun doara cine e cel care e impotriva ta. Acela esti chiar tu. Sper ca intr-o buna zi sa intelegi si de ce.

            Dupa cum spuneam si mai sus, voi inceta sa ma adresez dumitale – cel putin pana cand vei fi in stare sa deosebesti, daca nu duhurile, macar persoanele de ideile lor.

          • Totusi, Alin, daca acel copac metaforic este napadit de omizi si nu te implici putin in curatarea lui ma tem ca nu-i vei mai vedea roadele.

          • @agerstress: evident.

            insa ce spun eu e ca fiecare trebuie sa inceapa cu inceputul. sa inceapa de la propria persoana.
            cine se implica intai in propria curatenie, acela incepe sa inteleaga si cum sta treaba cu curatenia, si cu roadele. incepe sa inteleaga fortele care ii stau in cale, sa devina realist in ceea ce priveste „lupta” si sa fie mult mai de ajutor altora, fie si numa prin prisma faptului ca incepe sa se inteleaga pre sine si astfel sa ii inteleaga si pre ceilalti.

            Eu nu indem la inactiune, frate, daca am sobolani in casa nu ii cer la Dumnezeu sa ma scape de ei ci fac eu intai tot ceea ce depinde de mine.

            Insa, aici nu e loc de haos si panica ci e trebuinta de discernamant si realism duhovnicesc; lucrurile trebuie privite de sus ca sa fie intelese: pe langa crestini sunt acum si o gramada de alti oameni care simt ca ceva e in neregula si vor sa faca ceva, sa actioneze, sa indrepte lucrurile. Genul razvratit.

            Problema este ca, in razboi, rolul armatei nu poate fi preluat de militii civile, oricat de bine intentionate ar fi acestea. Soldatul are nu numai cunostiinte in ceea ce priveste tehnicile de lupta, nu numai antrenament dar si experienta reala in razboi.
            Soldatul are mintea limpede in mijloc de front si in suier de gloante, militantul fie o sa faca pe el pentru ca la rasboi nu e ca la sedintele de incurajare, fie o sa se arunce „eroic” in focul disputei acuzandu-l pe soldat ca sta degeaba in transee si nu si apara patria. Insa in ambele cazuri, greseste fundamental si sfarseste rau. Iara aparator tot soldatul ramane.

            Pe timp de pace, militantul razvratit il vede pe soldat pe timp incercand sa si faca un loc in socetate, il judeca dupa „impresii”, ii reproseaza ca l’o vazut cateodata band prin carciuma sau ratacind grav de la codul onoarei si strictetii militare. Dara nu vede ce ii in sufletul celui ce a vazut iadul.

            Pe timp de razboi, militantul il acuza pe soldat de inactiune pentru ca acesta nu se arunca cu capul inainte. Insa, menirea sa de soldat tocmai acum incepe sa iasa in adevar la iveala, acum soldatul incepe sa si implineasca rolul sau. Fie murind nestiut in aparare, fie sarjand la fel de nestiut in atac. Intotdeauna soldateste.

            Tragand linie, la finele rasboiului, bietul soldatel de plumb e cel care a dus greul si cel caruia i se datoreaza atat prezentul, cat si viitorul.
            Militantii vor ramane sfasiati interiori sau sfasiati de gloante. Unii vor intelege natura rasboiului dar si ceea ce inseamna a fi soldat. Altii, nu vor mai intelege nimic. Restul vor fi oale si ulcele.

            vez tu, agerstress, povestea e simpla in esenta. insa omul nu asculta si uite asa ne legam de detalii si ne pierdem in explicatii eterne.
            majoritatea celor ce comenteaza sau scriu prin blogosfera sunt aci nu ca sa asculte, ci ca sa fie ascultati. ca sa se indreptateasca pre sine. sa si urle fie fricile, fie sa si prezinte uraciunile, fie sa si traiasca panicile, fie sa priveasca de pe margine, fie sa puna paie pe foc etc…etc…orice numai sa nu ramana singuri cu ei insisi.

            {ii poti transmite celui razvratit ca acel „period” era un carlig. l’a agatat cu brio demonstrand cat de usor manipulabil este chiara si de catre unul care nu se pricepe la aceasta}

        • @alin: uite că mă forţezi să îţi răspund:

          – adică, până acum doar creştinii ştiau că ceva nu e în regulă, iar noi ceilalţi ne-am prins abia acum. deci restul sunt nişte curcani şi curci adormite, care au avut norocul să fie trezite de x sau y creştin… super-bestial!!!

          – părerea ta personală despre armată şi miliţii este eronată, din păcate. soldatul român (că despre el e vorba) are experienţă doar la somn, că de teatru de război habar n-are. iar soldatul face ce i se ordonă, el nu are, de cele mai multe ori puterea (că de aceea s-a lăsat dus la armată cu forţa) să spună: nu, eu nu trag în ai mei! părerea ta despre ceea ce cred eu sau nu este complet eronată. din punctul meu de vedere vorbeşti ca să nu adormi! habar nu ai cine sunt, cât ştiu şi cât nu ştiu. habar nu ai ce cred că ar trebui să facă unul şi altul. doar îţi dai bruma de dăşteptăciune pe aici, doar-doar îţi cresc vreo două circumvoluţiuni pe creieraş.

          – să înţeleg că doar duhovnicul îţi poate spune ce e bine şi ce e rău… părerea mea: te înşeli!

          – cu gramatica stai prost. cu scrierea şi mai.

          – faza cu „period“-ul era o glumă, însă nu aveai cum să te prinzi uitându-te mereu de sus în jos.

          asta chiar că e ultima dată când îţi scriu ceva. am apreciat ceea ce ai spus, dar tu eşti prea sus ca să vezi jos ceea ce oamenii apreciază, aşa că ai sărit la mine.
          eşti patetic, cetăţene, ca să rămân la un limbaj civilizat.
          scote-ţi pădurea din ochi ca să poţi să vezi paiul care se află la un centimetru.

          • @razvratit: mandria asta, bat-o vina. cum intuneca ea mintea.

            a) nu trebuie sa fi crestin ca sa simti ca ceva nu e in regula. eu n-am afirmat ca doara crestinii au simtit-o, ba chiar dimpotriva. reciteste ce am scris, rogu-te.

            b) parerea mea personala despre armata si militii civile eronata? poate imi explici si de ce din moment ce sesizezi o eroare in ceea ce spun. nimeni nu e perfect, cu atat mai putin eu. indrepteaza-ma.
            numa atentie, eu nu ma referez la soldatul roman ci la soldat.

            c) parerea ta in ceea ce priveste duhovnicul este gresita si asta se vede din chiar modul in care ai formulat-o. In alta ordine de idei, ti-as recomanda intai sa ajungi la a avea un duhovnic si abia apoi a emite o opinie cu valoare de adevar in ceea ce priveste rolul unui duhovnic, rol pe care evident nu il intelegi la acest moment. tot la fel de evident, nu am pretentia sa il intelegi ci doara sa emiti opinii in cunostiinta de cauza. altfel, e mai bine sa te abtii.

            d) nu vezi padurea de copaci, prietene. te asezi la un pahar de vorba cu mine, taranul, si apoi imi reprosezi gramatici si scrieri? nu-i bai, am sa ma straduiesc sa mi corectez deficientele de scriere daca asta ii marea ta piatra de poticnire in ceea ce ma priveste.

            e) faza cu „periodul” era o gluma, insa nu aveai cum sa te prinzi uitandu-te mereu de sus in jos.

            nu stiu daca e ultima data cand iti raspund insa am intrat in dialog cu matale tocmai pentru ca mi se pare ca ai ceva de spus.
            dar, la fel ca mine, esti prea sus ca sa vezi ca n-a sarit nimeni la tine ci numa a deschis un dialog in ceea ce priveste unele din ideile enuntate de tine. oare iti cauti parteneri de dialog care sa fie toti in acord cu tine? atunci nu ii mai reprosa asta unuia ca Saccsiv.

            te ataci foarte usor si de cele mai multe ori in mod cu totul gratuit, de parca oricine intra in contradictoriu cu ideile matale ar avea un dinte impotriva ta. usurel, razvratitule, usurel ca nu suntem toti la fel.

            si iaca, asa cum eu ma pot cobora din inaltimi ca sa ma adresez tie – apai asa sper ca ai sa reusesti sa o faci si tu realizand ca ala din fata ta nu e singurul care vede paiul din ochiul tau si nu barna din al sau.

            numai bine.

            Intru in discutie pentru a reaminti numai ca militiile iregulare compuse din cetateni-fermieri au dat peste cap temuta armata britanica de ocupate: si asa s-a nascut America. – Eufrosin

          • @Eufrosin: as putea sa ti raspund rapid cu un cliseu la moda: aceea e exceptia care confirma regula.
            insa analogia facuta de mine, ca si lupta la care ma refer, incearca sa releve cu totul altceva.

            Ei, au mai facut-o si triburile afgane si sunt pe cale sa o mai faca inca odata, de fapt, razboiul american e pierdut, se stie. Idem in Irak. Si inca cu cine s-au pus! Eufrosin

          • @Alin: uite cum mă manipulezi tu…:D 😀 :))
            a) „pe langa crestini sunt acum si o gramada de alti oameni care simt ca ceva e in neregula si vor sa faca ceva, sa actioneze, sa indrepte lucrurile. Genul razvratit.“ dă-ţi şi singur seama că este aşa cum am scris eu.

            b) despre armata română şi soldatul român se vorbeşte aici. nu ne interesează ce fac alţii în alte ţări. pe noi ne interesează România. iar o „miliţie“ (deşi se poate numi foarte bine altfel) civilă e mult mai de dorit decât o armată care face sluş la orice ordin aberant. o miliţie, armată nu face nimic împotriva mafiei, hotiilor, criminalilor, jefuitorilor, etc., dar cu siguranta ca o grupare civila ar face prapad in randul lor.

            c) părerea mea în ceea ce priveşte duhovnicul (precum şi în toate celelalte) este a mea. dacă e greşită sau nu, e treaba mea. aşa cum părerea ta despre armată este greşită, aşa este şi a mea despre duhovnic. cred că eşti capabil să treci peste asta, nu?

            restul sunt răspunsuri puerile de copil răsfăţat, care nu prea ştie ce să spună, aşa că le întoarce ca la Ploieşti. ţi-am răspuns pentru că văd că te interesează si un dialog normal. daca vrei asa ceva, incearca sa eviti prozelitismul, atfel, m-ai pierdut.
            nu îmi caut parteneri de dialog care să fie de acord cu mine, pentru că ar fi prea plictisitor. un dialog apare atunci cand ai mai multe pareri.
            de atacat, nu ma atac. doar ma oftica faptul ca inca mai sunt oameni care desi le sunt oferite toate informatiile, sau macar au toate sansele de a cauta sa se informeze, refuza sa vada lucrurile asa cum sunt, complicand problema la infinit si, culmea, avand impresia ca ei detin adevarul.

            eu am oferit tuturor celor care vor sa faca ceva pentru România şansa de a porni la drum. şi aici se va vedea care sunt doar cu gura şi care sunt şi cu fapta. nu am declarat că ceea ce consider eu e cel mai bine, dar nici nu vreau să repet anumite greşeli care s-au repetat de n ori de-a lungul istoriei. ba chiar caut ceva nou. cred că unele lucruri pot fi schimbte, aducându-ne ceea ce ne dorim: o Românie liberă, liniştită şi cu oameni fericiţi.
            dacă vom continua să ne cramponăm de chestiuni colaterale, cum ar fi credinţa, nu vom ajunge decât hrană pentru jmecheri. pentrnu că deja credincioşii s-au împărţit în tabere şi tăbăruţe. iar asta este ceea ce nu îmi doresc eu. a vedea lucrurile doar în două culori, nu te va ajuta să vezi frumuseţea peisajelor din jurul tău. nu te va ajuta să ştii doar privind dacă apa e bună de băut sau nu. iar când o vei gusta, s-ar putea să fie prea târziu.
            vrei să faci ceva pentru ţara asta? intră pe pagina propusă, citeşte şi dă-ţi cu părerea constructiv, având în minte doar interesele ţării şi ale mulţimii şi nu cele ale unui grup sau altul.

            numai bine.

  21. prudenta … capcanele se intind inca ….

  22. Zice Înaltul Bartolomeu:
    „De obicei, o furtună se anunță prin întețirea vântului, prin fulgere la orizont, prin spulbere de praf, prin dispariția luminii soarelui în spatele norilor negri, prin tot ceea ce poate produce panică şi spaimă. Aşa se anunță şi vremurile apocaliptice. Eu nu ştiu dacă ele mijesc sau vor pieri înainte de a se naşte…”
    „De ce ne poticnim noi la mijloc, unde se petrece impasul, şi nu anticipăm capătul drumului?”
    Mesajul Înaltului Bartolomeu este clar ca lumina zilei: nu sunt semne de sfârșit, pentru că cele ce doar mijesc, pier înainte de a se naște. Omul de azi a pierdut capacitatea de a privi și de a se raporta la întreg și zărește doar părticele, crâmpeie din tabloul vieții noastre de acum. Orice obstacol i se pare apocaliptic și în consecință decretează că a venit sfârșitul lumii.
    Mai important de atât, mesajul IPS Bartolomeu este clar: ne dezarmăm în fața oricărui obstacol ce ne apare în cale (sunt victime ale războiului, dar este și victoria celor rămași; este onoarea neamului românesc; nu suntem un neam de zombi, de legume, așa cum vor unii să ne facă să fim pe unele bloguri) și nu vedem victoria de dincolo de obstacol, precum și răsplata lui Dumnezeu pentru această victorie.
    Ne spune și Părintele Arsenie Boca că „hidra cu răsuflare ucigătoare” care a pus mâna peste țară, care și-a băgat coada până și în Biserică, va fi înfrântă, și „mare va fi slava lui Dumnezeu” peste cei care vor birui. Și peste neamul românesc, zic eu.
    Și mai este un mesaj acolo, dar nu-l mai discut acum, pentru că mulți nu sunt pregătiți încă să-l audă.
    Ne spune și Părintele Savatie în ultima carte lansată, că dușmanul se folosește de Apocalipsă ca să ne facă să ne resemnăm, să nu mai luptăm. Pune în gura lordului mason niște cuvinte care reflectă situația de azi.
    Zice lordul mason: „Trebuie să-i faci pe oameni să creadă că Biblia se împlinește tocmai cu ei și că orice împotrivire este zadarnică.”
    Masonul îi spune episcopului: vezi cum folosim noi Biblia, respectiv Apocalipsa, ca să-l facem pe creștin să creadă că trăiește vremurile din urmă, iar în modul acesta îl facem să nu mai fie interesat de ce se întâmplă în viața lui. Și în felul acesta nu mai face nimic ca să se împotrivească planurilor noastre diabolice. Este un plan care funcționează mereu, cu toate generațiile de creștini. Îi spui că vine sfârșitul și gata, l-ai anihilat.
    Asta face acum și acest saccsiv. Neavând habar nici măcar o idee de ce va fi și cât va fi, bate tobele c-a venit sfârșitul lumii și că orice luptă este de prisos. Vrea să transforme acest neam într-un neam de lași. Dacă și Ștefan cel Mare și Sfânt făcea la fel, dacă și el dădea decret c-a venit sfârșitul lumii, se alegea praful de noi.
    Cei care spun că acum este ultima fază a Apocalipsei, fac jocul masoneriei și al altor centre oculte de putere, fac jocul ierarhiei vândute și corupte din BOR. Sunt împotriva adevărului, sunt împotriva Duhului Sfânt, și sunt împotriva intereselor acestui neam, care va fi chemat să joace un rol cu totul aparte în istoria lumii creștine.
    Părintele Stăniloae, atunci când vorbește despre poporul român, intuiește acest lucru.
    În 15 ani de acum încolo, prorociile Părintelui Arsenie Boca, privitoare la destinul cu totul aparte al poporului român, vor începe să se împlinească. Frați români, trebuie luptat pentru viitorul acestui neam, căci va fi unul cu totul aparte.
    Iar pe cei care au curajul să-l contrazică, imediat saccsiv îi ”dimască”, așa cum făceau odată călăii din lagărul de reeducare de la Pitești cu luptătorii pentru credință și pentru țară. Așa a făcut și cu mine. Și alt apologet, apologetul lui cioacă striga pe altă pagină: te-au demascat, te-au demascat. Se vede treaba că experimentul Pitești continuă, dar în forme mai rafinate.
    În realitate ei și-au demascat prostia, precum și faptul că sunt puși în slujba unor interese străine de acest neam.
    Primul dintre cei citați mai sus îmi aduce aminte de personajul Tv Fernando, care repetă ca un papagal „ pe sistem, pe sistem”. Pe sistem nervos adică. Un control medical de specialitate nu i-ar strica.
    Eu îi spun acestui saccsiv că-i doresc tot binele din lume, iar el mă demască pe mine. Acum văd că i-a dat Dumnezeu drept răsplată, o tulburare cu iz de demascare.

    În încheiere, eu un prea umil între pământeni, invit toți teologii din această țară, dar și pe toți cei care mi-au făcut ”dimascarea”, să tâlcuiască versetele de mai jos:
    „2. Daniel a inceput a grai, zicand: „Vazut-am in vedenia mea din timpul noptii cum cele patru vanturi ale cerului au sfredelit marea cea necuprinsa.
    3. Si patru fiare uriase au iesit din mare, una mai deosebita decat alta.
    4. Cea dintai semana cu un leu si avea aripi de vultur. M-am uitat la ea pana ce aripile i-au fost smulse si a fost ridicata de pe pamant si pusa pe picioare ca un om si i s-a dat inima de om.
    5. Si iata o a doua fiara, cu infatisare de urs, stand intr-o rana, cu trei coaste in gura, intre dinti, si asa i s-a poruncit: „Scoala-te! Mananca multa carne!”
    6. Apoi m-am uitat din nou si iata o alta fiara, asemenea unui leopard, avand pe spate patru aripi de pasare; si fiara avea patru capete, si i s-a dat putere.
    7. In urma am privit in vedeniile mele de noapte si iata o a patra fiara inspaimantatoare si infricosatoare si nespus de puternica. Ea avea dinti mari de fier si gheare de arama; manca si sfarama, iar ramasita o calca in picioare. Ea se deosebea de toate celelalte fiare de mai inainte si avea zece coarne.” (Dan. 7, 2-7)
    De veți tâlcui ce înseamnă cele patru fiare apocaliptice ale lui Daniel, atunci poate că veți ști cam pe unde ne aflăm acum.
    Omul care iubește dreptatea este doar un om simplu de pe stradă. Omul simplu a ajuns să fie desconsiderat de cei care conduc astăzi instituția Bisericii, precum și de cei care slujesc interesele mai marilor BOR. El este privit doar ca o oaie de muls, dar care nu are nimic de spus în viața Bisericii, din care toți suntem chemați să facem parte. Mai săptămâna trecută un individ pe pagina acestui saccsiv, îmi spunea că în comparație cu un anume preot eu sunt un nimic. Nu știe cât de mare serviciu mi-a făcut.
    Un om care nu valorează nimic îl invită pe respectivul, precum și pe starețul în cauză, să tâlcuiască ei versetele de mai sus. Ca să ne lămurim și noi o dată ce fel de vremuri trăim și să aflăm cam pe unde ne situăm acum.

    Splendid! Eufrosin

    • Sfantul Andrei al Cezareii scrie urmatoarele:

      „Despre numele cel murdar al lui antihrist si despre talcuirea numarului precum si despre altele ce s-au scris despre acela, vremea le va descoperi si experienta celor intelepti…, dar nu a binevoit harul dumnezeiesc sa se scrie in dumnezeiasca carte numele lui cel pierzator. Insa cercetand cu ratiunea, cu adevarat multe (nume) se pot afla…”. (Sfantul Andrei al Gezareii, Talcuire la Apocalipsa, cap.58, pp. 541-342, editie greaca)

      Dar lucru ciudat este ca multi oameni duhovnicesti, pe langa faptul ca fac talcuirile lor proprii, se mai si tem cu o frica lumeasca de „punerea la dosar”, in timp ce ar fi trebuit sa se nelinisteasca duhovniceste, sa-i ajute pe crestini cu nelinistea cea buna si sa le intareasca credinta, si astfel sa simta mangaierea dumnezeiasca.

      Ma mir cum toate aceste evenimente nu le creaza probleme de constiinta! De ce nu-si pun macar un semn de intrebare la talcuirile mintii lor? Si daca il ajuta pe antihrist la pecetluirea lor, de ce mai trag si alte suflete la pierzare? Caci la aceasta se refera: „…ca sa insele, daca este cu putinta, si pe cei alesi” (Mc. 13, 22).

      Se vor insela cei care le vor talcui pe acestea cu mintea lor. In timp ce semnele sunt foarte clare. „Fiara” de la Bruxelles a sorbit in computer cu 666 aproape toate statele. Cartela, buletinul electronic, „inainte mergatoare ale pecetluirii”, ce arata? Din pacate la radio ascultam numai timpul probabil.

      Ce ne va spune Hristos? „Fatarnicilor, fata cerului stiti s-o judecati, dar semnele vremurilor nu puteti” (Mt. 16, 3).

      http://www.razboiulnevazut.org/articol/51/Scrisoarea-Parintelui-Paisie-Aghioratul-referitoare-la-semnele-vremurilor-666

      • Semnele vremurilor …
        Neamul acesta românesc are niște ziceri, niște vorbe extrem de sănătoase. Una dintre ele sună cam așa: să nu pui carul înaintea boilor. Adică să nu inversezi ordinea firească, elementară a lucrurilor. Să nu inversezi logica firească a lucrurilor.
        Va să zică avem acum pecetluirea finală („Fiara de la Bruxelles a sorbit in computer cu 666 aproape toate statele.”), dar nu-l avem pe antihrist.
        Avem pecetluirea finală, dar ne lipsește antihristul și nu știm de unde să-l luăm. A…e pe teren, este în delegație și de asta nu-l vedem. Lucrează!!! Sau o fi pe teren la CM de fotbal și după ce se termină campionatul o să iasă la propovăduit? Să-mi fie cu iertare …
        Un cuvios zicea că are 33 de ani și anul acesta 2010 va ieși la propovăduit. Vor trece încă 3 ani, precum și mulți alții și nu vom vedea nimic în acest sens
        Văd un verset, Mc. 13,22, citat doar pe jumătate. Să vedem cum sună el în întregime, pentru că nu putem să scoatem din context spusele Mântuitorului: „Se vor scula hristoși mincinoși și profeți mincinoși și vor face semne și minuni ca să-i ducă în rătăcire, de se poate, pe cei aleși.” Vedeți voi vreunul care face semne mari și minuni acum?
        În cap. 13 din Apocalipsă, versetele 15-17, se spune că toți cei ce nu se vor închina chipului fiarei, vor fi uciși, iar restul vor fi însemnați cu 666 pe mână, sau pe frunte.
        Mai înțelept este, zic eu, să luăm bine aminte la cele ce sunt scrise în Sfânta Scriptură. Altminteri ajungem să punem carul înaintea boilor. Ne imaginăm că acum este pecetluirea finală, dar nu știm de unde să-l luăm pe antihrist. Uite-l aici, uite-l acolo, sau uite-l dincolo …
        Și mai zice Mântuitorul: „Și această Evanghelie a împărăției va fi propovăduită în toată lumea, spre mărturie la toate neamurile; și atunci va veni sfârșitul.” (Mt. 24,14) Vedeți voi Evanghelia propovăduită pe la musulmani, de exemplu? Că ăia dacă aud de așa ceva turbează instantaneu, îți iau gâtul, sau dau cu bomba.
        La 1Co.12,4-11 ni se spune că felurite sunt darurile primite de creștini de la Duhul Sfânt, dar fiecăruia i se dă câte ceva, un dar anume și nimeni nu prea poate să le însumeze pe toate.
        Chiar și sfinții, ori cuvioșii, nu le pot însuma pe toate. Unui Părinte i se dă să fie, spre exemplu, un mare Duhovnic, dar poate că nu i se dă să aibă și darul profeției. Iar atunci când se bagă acolo unde nu i-a fost dat de la Dumnezeu să intre, este lăsat să și greșească uneori. Aceasta pentru a ni se reaminti că suntem cu toții oameni, nu suntem dumnezei și suntem supuși greșelii, chiar și cuvioși de-am fi. Doar Unul singur Iisus Hristos este fără de greșeală și păcat.
        Am o mare considerație pentru Cuviosul Paisie Aghioritul. De multe ori m-a încântat cu înțelepciunea sa și cu vorbele sale de duh, dar în cazul de față spun: (cu riscul de a-mi sări mulți în cap) am rezerve.
        Eu zic să-l ascultăm pe Înaltul Bartolomeu, care ne spune că nu sunt semne de furtună, iar unii nori se vor risipi înainte de a se aduna prea bine. Precum această UE, care deja este cu un picior în groapă. Peste 3 ani va fi praf și pulbere „fiara de la Bruxelles”.
        Ne spune în schimb Mântuitorul, cum va fi atunci când va veni sfârșitul:
        „Că mare necaz va fi atunci, cum n-a mai fost de la-nceputul lumii până acum, și nici nu va mai fi.”
        Niște rahaturi de cipuri, nu le luăm și gata. Acesta-i necazul?
        „Veți auzi de războaie și zvonuri de războaie…,dar încă nu-i sfârșitul”- ne spune Mântuitorul Iisus Hristos (Mt.24,6).

        Iar în ceea ce privește fățărnicia, azi ea aparține celor care se fac a nu vedea spurcăciunea ecumenistă și masonică ce a cuprins, ca un cancer în metastază, Instituția BOR. În schimb vin acum să ne spună c-a venit sfârșitul lumii.
        Nu mai luptați nici pentru țară, lăsați-o în mâna escrocilor, nu mai luptați împotriva masoneriei și ecumenismului, nu mai luptați împotriva ierarhiei corupte, că și așa vine sfârșitul acum. Ce să ne mai obosim acum?! Nu-i așa?

        Realitatea este că azi bate dracul toba c-a venit sfârșitul, ca să-și facă el nestingherit în continuare treaba cea spurcată. Nu vreau să ofensez pe nimeni, dar mulți îi fac jocul. Și mă doare sufletul să văd că unii Părinți de ieri și de azi, la care țin foarte mult, au putut și pot cădea în această capcană.

        Semnul vremii este acum lupta pentru dreapta credință și pentru țară, pentru renaștere națională și spirituală. Maica Domnului se roagă pentru noi – ne spune Părintele Arsenie Boca. Zecile de mii de mucenici de la Aiud, Gherla, Pitești, Canal și din toate temnițele și lagărele de exterminare comuniste, se adună deasupra țării și ne cheamă să terminăm cu spurcăciunea din țara aceasta și din Instituția BOR. Moaștele lor au început să izvorască mir și să facă minuni – semn că suntem chemați acum să ducem la capăt lupta lor pentru credință și pentru țară.
        Victoria-i ca și a noastră, dar cu o condiție, să ne trezim în număr cât mai mare. Că dacă noi nu vrem, nu ne dă Dumnezeu.

        Sunt intru totul de acord cu Dvs.! Iar cei care bat si ei toba la randul lor cum c-a venit sfarsitul, nu pot face treaba Lui Dumnezeu. Exact in stilul asta i-au prostit pe protestantii din America pentru a nu actiona, atunci cand abominatii tot mai mari se aratau. Nu au actionat, iar abominatiile au inceput sa devina legea! Pentru fiecare segment de populatie, baietii au cate o reteta. Eufrosin

        • @ Eufrosin
          Mă bucur să văd că mai sunt oameni care au conștiința trează, pentru că marea majoritate dorm chiar și ziua în amiaza mare.
          Mi-am pierdut multă vreme pe unele pagini, doar s-or mai trezi unii. Dar din păcate…
          Faceți o treabă foarte bună cu acest blog. Să vă ajute Dumnezeu în continuare!

          Multe multumiri – Doamne ajuta! – Eufrosin

        • @Un om care iubește dreptatea,
          Tu nu ai citit atent frate, Par Paisie Aghioritul a zis: Cartela, buletinul electronic, “inainte mergatoare ale pecetluirii”, iar nu ca este pecetea finala asa cum zici tu. Si pot sa-ti aduc mai mult de 10 mari sfinti care au spus ca noi suntem ultimele generatii, iar tu imi zici ca ei mai fac greseli cand spun asta?! Nu te supara dar tu judeci cu mintea ta omeneasca, nu este posibil ca atat de multi si mari sfinti sa fi gresit.
          Eufrosin nimeni nu zice sa lasam armele jos, depinde care arme, crestinul are cea mai puternica arma – rugaciunea si marturisirea Lui Hristos.
          Iar pentru cei care vor sa citeasca mai multe despre Un om care iubește dreptatea citi va rog la http://saccsiv.wordpress.com/2010/06/20/comentatorul-un-om-care-iubeste-dreptatea/
          Doamne ajuta! si Iertare!

          • Da, chiar vă rog să citiți ce am spus eu acolo. Cuvintele mele stau înaintea mea acum, și vor sta și la Judecată. Știu foarte bine ceea ce spun și nu îmi este rușine cu ce am scris până acum.
            Noi vom fi ultimele generații? Cu ajutorul lui Dumnezeu vom trăi și vom vedea. Tare îmi este că mulți vor fi rușinați în ceea ce au profețit. Se vor adeveri cuvintele: „Și va fi în ziua aceea că profeții vor fi rușinați, fiecare-n propria sa vedenie atunci când profețește; … fiindcă au mințit.”. (Za. 13,4)
            Văd că și tu te numeri printre ”dimascatorii” mei. Mi-ați făcut ”dimascarea”, ca la Pitești. Cei care sunt animați în continuare tot de o mentalitate gen șef de cameră de pușcărie, nu pot decât să fie împotriva adevărului, împotriva intereselor neamului. Cu alte cuvinte, fac treaba necuratului. V-am spus că veți pierde și veți pierde.

        • ba Dumnezeu îţi dă, dar nu îţi bagă şi-n traistă.

          stimabile, deşi nu sunt credincios aşa ca voi, sunt întru totul de acord că nu trebuie să abandonăm lupta. atfel, ar însemna ca Ştefan, Mihai, Cuza, Carol I, Antonescu, Alimănescu, Codreanu şi mulţi alţii (chiar şi Ceauşescu, din multe puncte de vedere) se vor răccoli în mormintele lor.

    • foarte bine punctat.

  23. daca romanii nu au curaj sa recunoasca ca au fost tratati ca niste sclavi si o turma de oi HIPNOTIZATE duse in fata unei HAITE de LUPI TURBATI si FLAMANZI sunt deja pierduti si ei si COPIII LOR !!!

  24. Eufrosin,

    Gica ala care te-a criticat e un „plant.”
    ca si aia razboinicii, fiecare au in spate un grup de sprijin, vezi dupa ce productie au, zilnica. Prea mult pt. o singura persoana.

    Daca ii citesti cartea o sa vezi ca de fapt e un idiot.
    Modelul Alex Jones

    • De ce aduci invrajbire? Ei mereu se semneaza „fratii de la Razboi intru cuvant”. „Fratii” nu „fratele”.
      Eu ii citesc de atata timp si niciodata nu am gasit la ei ceva impotriva Traditiei. Daca ei sunt promovati de „un grup de sprijin” atunci si tu faci parte din aia care cred ca soarele rasare la Moscova si confunda o schimbare tipiconala cu una dogmatica. Stii la ce ma refer, nu?
      Am citit si eu cartea lui Saccsiv si cred ca e un erou, asa cum putini mai sunt in zilele noastre.

  25. @Clifford: se prea poate ca saccsiv sa fie o personalitate complexa, in care, alaturi de un erou, asa cum descrii, sa coexiste neghiobia unui spirit profund dictatorial, apartinand inchizitiei si deloc Ortodoxiei. Definitiv, saccsiv are si niste parti bune. Consider ca un om inteligent e in primul rand un om bland si bun si abia mai apoi un om capabil de uimitoare procese de integrare. Sa nu uitam nici de faptul ca NU TOATA lumina unui intelect e obligatoriu de origine Dumnezeiasca. Doamne ajuta!

  26. Eufrosin, eu nu te a-şi fi acuzat de cenzură dacă nu publicai comentariul meu, este blogul tău. Dar ai dreptate când spui că fiecare este răspunzător de cuvintele lui şi publicând un comentariu tu vrei activitate pe blogul tău cum chiar tu spui, dar şi vrei să se înţeleagă că nu întotdeauna este adevărată vorba ‘ Dacă tăceai, filosof rămâneai’. Eu cred că tăcerea nu este întotdeauna de aur.

  27. @Danutza: imaginea pe care o am despre saccsiv blog ar putea inregistra o evolutie daca as afla ca vreunui alt autor de postari i s-au prezentat scuzele cuvenite. Orgoliile sunt insa pe ne-masura credintei. Nu uit si nici nu iert acel huo ereticule. Fiica mea e student la sociologie in Anglia si a fost oripilata de atmosfera de inchizitie din forumul blogului, precum si de acceptarea ca fiind bunuri garantate acele documentare gen They Sold their Soul 4 RnRoll. Intamplator e in relatie cu o prietena a familiei lui Paul. Imii spunea ca pt u tabloid stirile scandaloase sunt AUR! Doamne ajuta!

  28. M-am gândit şi eu ceva timp, de ce Saccsiv atacă atât de virulent pe unii semeni care răspund la articolele lui sau pe alţii. Şi gândindu-mă aşa, am asistat la o tensiune interioară, vădit nefolositoare. Şi mi-am spus că, NU Saccsiv va da socoteală pentru mine ci eu! Aşadar, lui Saccsiv îi mulţumesc pentru anumite informaţii pe care le primesc prin intermediul lui (pentru că iau în calcul judecata proprie, sfatul duhovnicului si RUGĂCIUNEA) şi-l pomenesc în rugăciune. Faptul că roadele vizibile ale unora dintre articole – vrajba, răutatea, mândrirea, nu sunt contestate de autor, îl priveşte!!! Eu nu pot decât să mă distanţez şi să punctez din când în cănd câte o idee. Nu e vorba de a fi politic corect!!! NU! E vorba doar de a aborda o atitudine personală faţă de ceva / cineva. Adică de a filtra prin propria conştiinţă informaţiile pe care le primeşti şi atitudnile de care te loveşti. Sigur, poti greşi, dar e mai ok să greşeşti cu capul tău. Eu mi-am impus urmarea propriei conştiinţe (sigur că aici intră şi ceea ce spuneam – duhovnic, rugăciune), sinceritatea (în primul rând a mea faţă de mine) în faţa ” adevărurilor” preluate. Adevărul este unul singur – Iisus Hristos şi nu-l poţi cunoaşte decât personal – adică cu sufletul tău, din tot sufletul tău, sprijinit de un duhovnic!

    E buna atitudinea aceasta. Totul trebuie trecut prin filtrul propriei constiinte, inclusiv indemnurile la pasivitate si supunere fata de rele. – Eufrosin

  29. Am inceput sa citesc bloguri de cca 2 luni, am inceput sa postez si eu comenturi vre-o sapt, si mi-am dat seama ca de fapt, nu prea stiam pe ce lume traiesc, si din dorinta de a nu vorbi aiurea, m-am retras, incercand in fiecare zi sa-mi petrec cat mai mult timp citind si aprofundand informatii, selectandu-le, analizandu-le. M-am bucurat tare mult cand am deschis blogul lui Eufrosin si am citit indemnul lui la actiune, nu doar la tocirea degetelor pe tastatura. Am incercat sa patrund mai multe blog-uri, dar se pare ca doar acesta si cel al lui Razvratit ma atrag mai mult. M-am decis sa adaug acest comentariu dupa ce am citit aprox. jumatate dintre raspunsurile date pe acest post. N-am avut rabdare sa le citesc pe toate, izvorau un sentiment care nu-mi trebuia, si m-am oprit. Sa-mi explice si mie cineva, ce inseamna ”frica de Dumnezeu” ca pt. mine nu exista asa ceva, ci doar dragoste de El. Oameni buni, discutati de ”solutii lumesti” de parca cei care incearca sa actioneze, isi pierd speranta in El. Dimpotriva, cei care au curajus sa actioneza sunt siguri de Dumnezeu, sunt siguri ca El ii iubeste si ca El le va da lumina sa vada in intunericul asta in care s-a cufundat lumea asta. Te inchini in rugaciune intru multumire si iertare si ceri luminarea drumului pe care il ai de parcurs. Tot ceea ce faci, trebuie sa-ti aduca inaltarea sufleteasca, evolutie spirituala intru Hristos, si nu altceva. Daca ascultand muzica Rock te inspira sa faci opusul, atunci ea devine un mijloc de manipulare impotriva ta. Daca ascultand muzica Dance, te indeamna sa-ti cheltuii toti banii in club, seara de seara incercand sa pui mana pe cea mai dezbracata fata care iti apare in fata ochilor, poti zice ca muzica Dance e la fel de nociva ca cea Rock. Si drept dovada cum gandesc tinerii in ziua de azi e nr. de vizualizari pe youtube a unei recente starlete de muzica pop-dance – UN SFERT DE MILIARD. Asa ca Eufrosine, lasa-l pe Saccsiv sa-si faca treaba de blogul lui, tu fa-ti treaba in continuare aici ca o faci bine, caci cine te intelege, nu se indieste de spusele tale doar la un comentariu adus de un alt blogger renumit. Fiecare e extremist si radical in felul sau, pt. ca isi apara convingerile. Dar totusi nu-mi pica bine cand vad ca un articol in care suntem intrebati ce putem face are doar 17 raspunsuri, si raspunsul tau pt saccsiv are 94. Ce denota asta?…oamenii intra sa bloguiasca si doar atat. Abia asteapta sa intrevada o scanteie ca sa aprinda focul discutiilor fara nici un rezultat. E mai usor sa scrii decat sa faci ceva. Daca ai acest dar, de a scrie frumos, trebuie sa-l folosesti pt. actiune, nu pt ignoranta, si atat Eufrosin, cat si multi altii o fac destul de bine, numai ca oamenii sunt imediat dezorientati in momentul in care apare o mica ”diversiune” si uita scopul. Parerea mea….hai sa lasam comentariile la ceea ce a zis saccsiv despre postul lui eufrosin, si sa ne concentram la lucruri importante si hai sa fim voluntari la o miscare care ne poate duce pe drumul cel bun. Sa ne alegem simbolul (eu unu as alege tricolorul cu crucea crestina in locul gaurii), sa facem din parcuri centre coordonatoare, sa fie intruniri fara a avea ca scop eternele discutii contradictorii, ci doar atingerea scopurilor impuse. Sa nu ne fie frica, ci doar dragostea sa iasa din sufletul nostru. Noi am mostenit Romania, si trebuie la randul nostru sa o lasam mostenire. Daca lucrurile continua asa, nu vom mai avea ce lasa. Asadar, cu nadejde in Dumnezeu, sa pornim la drum, caci daca pornim asa, ne va lumina calea iar drumul ni se va parea scurt si fara oprelisti. Doamne ajuta.

    Multumesc pentru sugestii in ce priveste simbolul , precum si alegerea locurilor care e foarte buna, cel putin pana la iarna. Sunt sigur ca vor mai fi atacuri in ceea ce priveste chemarea la actiune si dupa ce-am citit toate comentariile, cel care sugereaza un implant foarte activ indemnand la pasivitate, in sanul comunitatii ortodoxe, m-a pus pe ganduri. Prea se sare la gatul celor care vor sa faca ceva… Doamne ajuta! Eufrosin

    • frumos spus!

      bună şi propunerea ta, doar că puţin cam simplista (după părerea mea).
      te invit din nou, precum şi pe cei care îşi doresc ca România să fie ţara lor şi a urmaşilor lor şi a urmaşilor urmaşilor lor să pună umărul la discuţii constructive pe http://razvratit.wordpress.com/ce-vrem-noi-razvratitii/.

      ideile sunt oricând bine venite şi putem discuta constructiv despre aproape orice.

    • de acord, hai sa.
      si sa incepem cu cel de langa noi, daca n-am facut-o deja. in felul asta, vom face mai mult si vom comenta mai putin.

      @impreunaspremaibine:

      Ma gandesc sa spun cateva cuvinte despre frica lui Dumnezeu fiindca este “inceputul intelepciunii”. Dar tare mi-e ca nu intelegem noi ce este frica lui Dumnezeu, frica de Dumnezeu; adica, sa-ti fie frica de Dumnezeu daca faci rau, si atuncea, de frica batului, sa nu faci nici aia, nici ailalta? Dar atuncea, daca ne este frica de Dumnezeu in felul acesta, cum propovaduim noi un Dumnezeu al dragostei, si unde este dragostea daca ne este frica de Dumnezeu asa cum ne este frica de un caine rau?

      Parintele Rafail Noica – Despre frica lui Dumnezeu

    • f bine punctat. dezbatem lucruri marunte, dar ceea ce e cu adevarat important, ignoram. sa rapsundem la intrebarea: ce e de facut, asa cum ne-a indemnat si togetherforbetter.

  30. Iti multumesc eufrosin pt.acest link incredibil. Chiar daca nu e prea lung, nu am reusit sa-l citesc din prima pt. ca ajungeam sa plang in hohote vazandu-mi propriile ganduri scrise acolo, dar nu m-am gandit niciodata sa o numesc asa. Daca asta ar fi definitia, atunci frica lui dumnezeu o pastrez ca pe cea mai pretioasa comoara din sufletul meu, si sper ca margaritarele din acea comoara sa-mi ia ochii toata viata de la orice alta bogatie lumeasca.

    • @impreunaspremaibine:

      iti recomand sa asculti toate conferintele Parintelui Rafail Noica (le gasesti pe internet – daca nu te descurci lasa un mesaj si te ajut eu cu ele) si sa citesti „Cultura Duhului” (care e un fel de transcript).

      de asemenea, iti recomand si tie, asa cum am mai facut-o si in alte cazuri, sa cauti si sa citesti cartile lui Ioan Ianolide:
      „Intoarcerea la Hristos” si „Detinutul Profet”. Si sa continui cu tot ce s-a publicat de catre cei care au trecut prin temnitele comuniste.

      Doamne ajuta!

  31. eufrosin de ce imi stergi comentariile, dialogul prezntat intre cotiso si saccsiv si apoi intre mine si saccsiv este reprezentativ ptr dementa stilul dictatorial habotnic al specimenului foarte daunator si smintitor ptr ortodoxie si crestini. Datoria ta ca un bun crestin ortodox daca intr-adevar esti un astfel de om este sa expui toate aceste erezii ptr a ne putea feri de ele. Dar daca nu cumva, in ascuns, si tu esti din aceeasi tagma cu sacsiv…. Deci cum e?

    • Fi linistit, nu am avut vreme sa moderez, asta e tot.

      • multumesc frumos si scuze, eram indignat de comportamentul individului, oricum apreciez ce se scrie pe acest blog, mi se pare a fi spiritul crestin ortodox adevarat adica o atitudine linistita, blajina fara a pierde nimic din fermitate sau energie, si fara incrancenarea, nelinistea si spaima apocaliptica artificial indusa prin preluarea unor idei venite de aiurea straine de duhul nostru si fara a fi trecute prin filtrul propriu. N-am auzit de nicun sfant manios ori inspaimantat, din contra toti au fost de un calm imperturbabil. Citisem undeva ca sfintii rad de tentatiile si spaimele lumii acesteia asa cum razi de jocul sau de motivele de spaima ale unui copil (bau bau).
        Vazand reactiile lui saccsiv, am inceput sa inteleg cuvintele Parintelui Arsenie ca se face mult zgomot ptr nimic si asta e in favoarea dusmanului.

Răspunde!