Euro, mortul din păpușoiul UE


Ne mai aducem aminte de cântecelul acela din copilărie care începea cu „mână, mână moartă, ia-o bag-o ‘n poartă…”? Ce se mai potrivește situației actuale! Faptele și datele sunt clare pentru cei care dau atenție unor astfel de lucruri, ba’ chiar mai nou figuri proeminente ale sectorului financiar o spun pe șleau: euro este mort.

Numai mințile întunecate de marxism științific ale celor care au zămislit bastardul, nu au putut pricepe că era mort din fașă. A trebuit ca întreg vestul Europei să treacă prin șocul ajustării la un nivel de trai redus la jumătate față de cel de care se bucurau pe când își foloseau monedele lor naționale, numite frumos lire, mărci, franci…

Haideți să spunem că a fost o greșală onestă și că acum le pare rău, iar că autoritățile statului român, respectiv Președintele, Ministrul de Finanțe și cel mai important, șeful BNR și-au înțeles și acestea eroarea de a impune României „targeturi” pentru aderare la zona euro. În mod uluitor însă, nici unul dintre aceștia nu a emis o declarație publică prin care să își renege poziția anterioară, recunoscându-și căile greșite. Așa ar fi corect și normal, nu ?

În loc de asta ei doar tac. Și-au slăbit pe moment propaganda anti Leu, dar nu au renunțat câtuși de puțin la dezideratul lor de a arunca la gunoi Leul care ne permite totuși un trai greu în țara noastră, în favoarea unui euro care ne va trimite fugind peste granițe cu milioanele, până când ținta de 15 milioane de români va fi atinsă, spre satisfacția celor care ne colonizează de zor și în mare secret, zilele astea.

Managerul elveţian de fonduri Felix Zulauf(FOTO) zugrăveşte în culori închise viitorul monedei euro, prevăzând ieşirea câtorva ţări din uniunea monetară şi prăbuşirea ulterioară a acestora în recesiune, scrie Business Insider.

„Cred că periferia zonei euro va intra într-o recesiune adâncă. Când ne uităm la o ţară precum Grecia, vedem că se află în recesiune de trei ani, iar PIB-ul a scăzut probabil cu 15% faţă de valoarea maximă. Bursa a pierdut 90%, ceea ce echivalează cu evenimentele din SUA în perioada 1929-1932”, explică Zulauf.

„În plus, mă aştept ca anul viitor cel puţin o ţară, dar probabil vor fi trei, să iasă din zona euro. De aceea anul 2012 va fi interesant pentru că nu există reguli după care să se facă această ieşire din zona euro. Ieşirea unei ţări din zona euro înseamnă că a doua zi după acest eveniment sectorul bancar al ţării respective se prăbuşeşte, iar băncile vor trebui naţionalizate imediat”, mai spune Zulauf.

„Vor introduce o nouă monedă, vor naţionaliza sistemul bancar şi după aceea şi guvernul va intra în faliment. La asta trebuie să ne aşteptăm anul viitor. Cred că Grecia va face acest lucru, iar Portugalia şi Irlanda sunt de asemenea candidaţi”.

sursa ZF

Deci știm sigur ce se va întâmpla. În consecință ar trebui ca oamenii clari la minte și hotărâți ce suntem, să le cerem guvernanților să renunțe la himera criminală a îmbarcării noastre naționale la bordul unui Titanic care ia apă din greu, chiar dacă unii încă beau șampanie și dansează în săli de bal opulente. Îmi este tot atât de clar că pe ăștia nu îi sperie nimic decât o demonstrație de forță.

Ieșim în stradă? Nu vom fi destui, iar dacă nici manifestația minunată a polițiștilor de azi vară nu i-a speriat, înseamnă că de noi se tem cu atât mai puțin. Ce-ar fi în schimb să ne mobilizăm pentru o grevă generală de cel puțin o săptămâna, începând cu primele zile ale noului an? Dacă tot ne-am făcut provizii de mâncare si băutura pentru Crăciun, nu va fi o problemă să rezistăm o săptămâna fără a merge la lucru, indiferent dacă serviciul e în domeniul de stat, sau în cel privat.

Multora pierderea venitului pe o săptămâna li se va părea un adevărat dezastru, dar nu este exact asta ce a făcut guvernul atunci când a tăiat salariile bugetarilor cu 25%? Le-a furat plata pe o săptămâna din cele patru ale lunii! Atunci românii au mormăit, dar nu au ieșit în stradă provocând căderea guvernului, sau măcar rescindarea măsurii precum s-ar fi întâmplat în Franța, sau Germania.

Dacă ăștia ne-o fac nouă cu atâta ușurință, de ce să nu le-o facem și noi lor, forțându-i fie să își bage mințile în cap (puțin probabil), fie să plece definitiv ascunzându-se rușinați în văgăunele din care au ieșit?
Ce fac ei împotriva națiunii, ar fi tocmai pentru ea făcut însă de noi! Cât de răcoritor ar fi să privim mutrele distorsionate de disperare și confuzie ale acestor otrepe când întorcăndu-se din vacanțele lor luxoase la treaba distrugerii României, vor constata cu stupoare că poporul a răspuns: ABSENT!

37 răspunsuri

 1. Salut! Va citesc de multa vreme, si e prima oara cand comentez.
  Revenind la subiect. Nu sunt economist, deci, nu ma pot pronunta in privinta viitorului monedei Euro.
  In privinta locuitorilor tarii (nu pot sa spun popor), am o parere proasta. Chiar daca o sa se mai reduca venituri, tot nu o sa iasa in strada. Mamaligari.
  Sunt de acord cu dvs., trebuie reactionat. Mi-e frica de creearea precedentului. Cei care o sa vina dupa o sa faca si mai rau, pe principiul … daca atunci nu au reactionat, o s-o faca acum?
  Daca am spus prostii, imi cer scuze, asta e parerea mea umila.

 2. Imi pare rau,dar cred ca nu se poate.Mamaligari nu sint,ca le sare tandara din te miri ce unora,iar pe sosele multi sint lei.Curaj ar avea.Dar multi s-au cam tiganizat,altii s-au americanizat si tot asa.In plus,ca sa fac haz de necaz,in caz de o demonstratie ceva,daca trimit aia in loc de politie si jandarmi pe unii cu sarmale,cirnati,tuica si vin ce se intimpla?

 3. Nu vi se pare ca au inceput sa se inmulteasca teroristii europeni? Oare cand o sa fie scos de la tiparnita si portretul teroristului roman din fabrica de teroristi a asazisilor „luptatori impotriva terorismului”?

  • Se lucreaza din greu si la asta. Intai, romanii care gandesc sunt pictati ca „intoleranti”, „fanatici” etc. De-aici pana la calificativul „terorist”, nu e decat un pas. Fireste, romanului, vesel si iubitor de copii cum ii este natura, nici prin cap nu i-ar trece sa comita vre-un act terorist!

   Se vor gasi probabil otrepe care pentru stimulentul potrivit se vor declara nationalisti, dupa ce vor fi comis o abominatie. Exact pe modelul norvegian, al idiotului aluia controlat mental, A.B. Eu sper totusi sa nu fie asa ceva niciodata la noi in tara. As fi intaiul care sa anihileze o bucata de cacat terorista, daca m-as intampla la fata locului si as avea cum.

 4. Rational, iesirea in strada nu are nici un folos, din acest motiv romanii nu se misca in acest sens. O ALTA GRAMADA DE INSI CARE ZBIARA NU VA PORDUCE NIMIC. Participantii vor avea satisfactia ca au facut ceva si refularea ca desi ei au facut ceva, conducatorii sunt rai si nu vor sa ia in considerare efortul facut. PAI CHIAR ASAT NE INDEAMNA EI SA FACEM ADICA NIMIC FOLOSITOR DAR SATISFACATOR PERSONAL TEMPORAR.

  Avem multe alte mijloace de folosit. Mult mai eficace.

  • Adrian, o actiune eficace presupune coordonare. Actiunile cu titlu de exceptie vor ramane curiozitati – nici macar de presa – ca s-ar inflama prea tare spiritele…

  • Nu cred ca sunt asa multe alte mijloace. Dupa cum spunea parintele Amfilohie, poporul roman actual exista numai din cauza sangelui varsat in trecut de catre unii, putini, dar cei mai buni. Cred ca principiul e valabil si pt viitor, doar ca nu prea se mai gasesc „buni” printre noi.

   Foarte simplu spunea cineva, un român curat, cum sta treaba la noi: In lupta in munti am fost doar raniti, dar omorati nici unul. Ucisi am fost doar cand am fost vanduti. O spun cu durere: vanzarea de frate e o boala nationala, care, daca nu vom reusi sa ne vindecam, ne va ucide pe toti. Nu ne-am facut iluzii ca ni se vor alatura oameni. Unii nu au venit de frica. Si ei trebuie intelesi. Pe altii nu-i intereseaza decat propriul interes. Regimurile de schimba profitori nu. Ramane apoi marea masa a trudnicilor, a caror viata se reduce la munca si la hrana, intr-un ciclu etern ale caror constinte nu se ridica mai sus de blidul de mancare dinaintea nasului. Cu ei face stapanirea ce vrea, In primul rand, sa gandeasca in locul lor!
   Ioan Gavrila Ogaranu.

 5. Cred ca si iesitul in strada este eficient, dar daca iese in strada toata suflarea, cu sutele de mii, nu doar o mina de oameni hotariti si curajosi iar restul sa stea dupa perdele si sa astepte rezultatul.
  Alte actiuni ar fi: romanii sa nu se mai imprumute de la nici o banca, romanii sa nu mai cumpere alimente de la nici un mall (gen carrefour, billa, etc) ci numai direct de la producatori atuhtoni, romanii sa nu se mai uite la TV. Cred ca e mai greu la inceput, dar lucrurile astea duc in final la eliminarea din viata noastra a UE.

  • Eu fac asta de ceva vreme, adică cumpăr pe cât posibil doar produse româneşti, alimente mai ales de la ţărani de la piaţă. La tv mă uit foarte rar, în medie cam 1 oră pe săptămână. Pot să zic că mi-am limitat mult cheltuielile inutile şi mă simt foarte bine, deci se poate.

   • Ai spus-o, te simti mai bine atat sufleteste, cat si mintal si fizic. Mancare naturala romaneasca, miscare multa in aer liber, fundul afara din masina, nici nu se compara… Nu vreau sa ma laud, dar am o moare de-a laudat-o si tata.

 6. pun pariu pe o sticlă de bere că moneda euro nu se va prăbuși nici în 2012 nici mai târziu și nici un stat care e acum în zona euro nu va ieși din zona euro ….

  armonia și cooperarea dintre FMI și UE & BCE spune multe, conflictul dintre zona euro și sua e doar aparent, de fațadă, e un fals os de ros pentru china, rusia și india … tot caracatița FED e la butoane, UE e o zonă economică subordonată FED-ului …

  • In principiu, ai dreptate, dar, asa cum am mai spus, nu poti viola la nesfarsit legile economice fara ca acestea sa isi manifeste reactiunea. Undeva trebuie sa plesneasca.

  • și uite că pînă acum am avut dreptate … nici măcar grecia, care ar fi avut cel mai mult de cîștigat dacă juca dur și total vizavi de euro și plata datoriilor, iar pentru asta ar fi avut spatele asigurat și sprijinul total al rusiei, n-a ieșit din zona euro și n-a suspendat plata datoriilor

   ceea ce înseamnă că poți viola legile alea economice cum vrea mușchiul tău! pentru simplul fapt că nu sunt legi naturale ci legi făcute de oameni pentru oameni! de-aia s-a inventat fiat money! ca să priceapă tot boul că nu e nimic real în puterea numerelor, celebrul 666, e vorba doar de a crede sau nu în puterea lor!

   cine e de vină că boul tot nu pricepe? nu mai dați vina pe bietul michiduță!

 7. Roman 100%
  Așa o mișcare populară nu o sa se întâmple,
  Poate cu multă munca din partea unora am putea sa convingem
  Oamenii sa boicoteze interesele străine -jefuitorii- nemaicumparind
  De la mall-uri! Si sa nu mai împrumute de la bancile străine.
  Dar mai sint bănci românești?
  Poate vechiul CAR si alte cooperative de acest gen ar fi o alternativa.
  Ceva băieți care ar putea sa facă o pagina de internet unde sa facă legătura
  Producători-clienți ca sa se evite mall-urile!

  • Sau, poate, candidati independenti la primarii, care sa aplice ceea ce incercam sa inchegam noi pe aci si pe alte site-uri „inrudite”.

 8. Doua zile in urma m-am intors din Polonia. Am aflat ca polonezii nu vor sa renunte la moneda notionala-zlotul- dupa ce au vazut ca euro este pe punctul de a se dezintegra. In plus, desi foarte credinciosi, refuza sa mai plateasca taxe lunare bisericii. Ei si-au format deja o opinie foarte precisa despre ce li se poate intampla daca euro va fi introdus, si au declarat ca nu se vor lasa manipulati de politicieni. BRAVO LOR!!

  • Legea sta pe masa din sufragerie a lui nea Obama. Fapt este ca USA este un fel de URSS cu tehnologie. Partea proasta e ca slugile credincioase ale americanilor , (Basescu si guvernul roman) abia asteapta sa-le copie ordinul si cred ca nu i-ar dernaja sa puna putin mina pe mitraliera de dragul lor si ,fireste, sa doboare vreo citiva romani care ies in strada..

 9. Traiasca Leul Junglei !

  S-a traiasca Marikika …
  Muncitoare ca furnica
  De mai da shi cu ghioku…
  Creste la Ohm …noroku !

  Traiasca la fel rrumanu…
  Cind da tzepe lovind tzambalu
  Ajuns din sarac – bogat…
  Fabricind aur din rahat !…

  Traiasca ce-i ce conduc …
  Cind la prosti le dau mormint
  Shi de contiua asha ….
  Jungla intreaga va progresa !
  JD-USA

  • Bravo! Doi evreiasi ne lumineaza ce rau e sistemul pe care poporul lor l-a organizat pentru noi si ne arata calea de a iesi din impasul proiectat si implementat chiar de ei. Metaforic, tortionarul deplanage durerile torturatului si il invata ca moartea in dureri se poate suporta daca dezvolti o gandire pozitiva.

   Cat de prosti ne cred ei pe noi.

   Iar tu „c.” ori nu te pricepi pri te pricepi si atunci … am inteles.

   • @ adrian romanu contra-la-toate
    Vezi undeva vreo parere exprimata de mine in comentariul de mai sus ?
    Am pus 2 link-uri (necenzurate de Eufrosin, care e un tip impartial) cu informatie, si atat.
    Fiecare e liber sa traga ce concluzii il ajuta capul.

    • Dar nu m-am referit la tine.

     Si atentie: sunt contra revolutiilor, si deocamdata, atat, nu cum scrii tu, contra-la-toate! Mi se pare ca cumva, ca incerci sa diluezi mesajul folosind metoda generalizarilor? Nu se poate! Nu pot sa cred! E o impresie a mea, o erore de interpretare? O fi din cauza ca, cum unii spun, ma aprind prea repede? Nu te banuim de nimic cu ata mai mult cu cat nick-name-ul ales de tine este foarte semnificativ, si nu glumesc.

 10. eufrosin vezi c-am bagat un coment cu multe linkuri si se pare c-a ramas pe undeva ca nu-l vad!

  eufrosin n-ai inteles despre ce este vorba!
  in primul rind maretul sistem vestic nu este functionabil. el nu a fost functionabil niciodata in ciuda romanilor care se agata cu disperare de minunatul capitalism si de mareata civilizatie tip vest desi cu exceptia nenorocirilor nu s-a obtinut nimic absolut. tapul ispasitor de acum 22 de ani nu mai este. cine poate sa-mi spuna dintre romani de ce este si mai rau?! cine stie macar astazi ca pe vremea aia vestul luminos era intr-o groapa asemanatoare cu cea de astazi? cred ca nimeni ca asa-i la noi insa bine ca toti vorbesc si stiu neaparat totul siinca „bine” !
  euro nu are probleme sau altfel spus nu sint mai mari decit ale altora. nu se intreaba nimeni de ce aia de peste balta si jap care au datorii si mai mari nu se agita?! de ce nimeni nu vrea sa-si bage legi privind limitarea dadoriilor? nimeni nu se intreaba nimic?! raspunsul este simplu: aia de dincolo de balta trebuie sa se scoata din groapa si nu au pe spinarea cui decit a noastra a europenilor. in 90 s-au scos toti pe spinarea estului si v-au pacalit cu prostiile lor simple de 2 lei numite reforma despre care iarasi nimeni n-a intrebat nimic. toti s-au multumit cu chestia aia cu mostenirea grea. acum nimeni nu-si intreaba politicienii aia destepti de ce nu spun adevarul. de fapt romanul nu stie nimic absolut! daca vesticii au un motiv romanii nu-l au pt ca scoala pe care am avut-o noi la ei n-a existat niciodata. asa simplu este!
  din pacate imi lipseste timpul asa ca va linkuri si poate va descurcati cu prog de translate.

  mai jos o stire cenzurata total in presa aia libera a vestului:
  google o sterge mereu. poate o mai prindeti si intelegeti ceva.

  Gorbatschow warnt in München am 10.12.2011 vor dem Dritten Weltkrieg!!!! 1/2

  • Arata-mi te rog unde am scris eu ca sistemul vestic ar fi functional!

   • eufrosin, merinde pentru creier

    Company Search Results
    Select a company from the list below.
    Can’t find the company you are looking for? Try refining your search.

    Sort list by:

    Type Company Name Address
    Headquarters CONSILIUL JUDETEAN CLUJ
    58-21 DECEMBRIE BLVD, CLUJ NAPOCA, , RO Select
    CONSILIUL JUDETEAN BRASOV
    Judetul Brasov5 Eroilor Boulevard, Brasov, , RO Select
    Consiliul Judetean Dambovita
    1 Tricolorului Square, Targoviste, , RO Select
    CONSILIUL JUDETEAN TULCEA
    20 STR PACII, TULCEA, , RO Select
    CONSILIUL JUDETEAN GORJ
    2-4 STR VICTORIEI, TIRGU JIU, , RO Select
    CONSILIUL JUDETEAN CONSTANTA
    51 BDUL TOMIS, CONSTANTA, , RO Select
    CONSILIUL JUDETEAN CALARASI
    1 STR 1 DECEMBRIE 1918, CALARASI, , RO Select
    CONSILIUL JUDETEAN BOTOSANI
    1-3 PIATA REVOLUTIEI, BOTOSANI, , RO Select
    CONSILIUL JUDETEAN ARGES
    1 PIATA VASILE MILEA, PITESTI, , RO Select
    CONSILIUL JUDETEAN DOLJ
    19 Adresa Str Unirii, Craiova, , RO Select

    Sper ca intelegi ce se intampla!

    in caz contrar poftim

    http://www.youtube.com/user/eternallyaware#p/c/89AA59DA768F8786/0/4ifCrm3roJs

    Oameni buni ROMANIA este o Corporatie, iar toti cetatenii, sunt actionari, dovedit prin Certificatul de nastere-istrument financiar!

 11. Off, eufrosin, daca intr-adevar ai intelege fara nici un dubiu ca ai avea propuneri proprii despre cum sa te comporti ca un suveran. Ramane la aprecierea fiecaruia cum sa actioneze. Din moment ce te intereseaza propunerea mea, eu propun ca nimeni sa nu se culce Dumina aceasta, fara sa vizioneze acest material, apoi astept propuneri.

  Fratilor, acestea sunt solutii legale si pasnice, fara proteste, fara atitudini beligerante, fara victime. Prima batalie care trebuie castigata este impotriva propriei ignorante, restul vine de la sine.

  • He, he, ma tem ca nu stii decat foarte putin despre ce inseamna a te purta ca un suveran – inca n-ai dat de dracu’ se vede de departe. In loc de sofisme si de propuneri de a viziona filmulete pe youtube, te invit sa scrii un material pertinent, pe care sa-l pot publica. Concret, nu teorie ! Ei?

  • ce nu înțelege suveranul e că suveranitatea nu ți-o dă nimeni! e o chestie … suverană … adică un contract doar între tine și cel de sus

   altfel spus toți cei care aleargă după stăpân ca să le dea certificat de suveranitate nu sunt suverani … sunt șerbi, supuși, au un stăpân, o relație de dependență cu un superior, un suveran …

   rezumând, care e problema suveranule? de ce atâta agitație? vrei să îți dau certificat, să semnez undeva că ești suveran? uite, vii la mine, pupi pulpana de X ori și dacă sunt mulțumit te fac persoană suverană și independentă! îți semnez pe frunte că ești suveran și independent! ce zici?

   și fiind suveran îți poți bate propria monedă! bitcoin.org îți dă o solutie cât se poate de simplă, modernă și elegantă vizavi de suveranitate! și îți poți ridica propriul steag suveran și independent pe propria moșie suverană și independentă!

   dar să nu alergi după mine când statul-suveran va veni să te caute la oușoare după niscaiva impozite și taxe! te descurci singur! că de-aia ești entitate suverană și independentă! nici când te vor călca hoții să adune ceapa și cartofii de pe moșia ta suverană!

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: