S-a raportat recent că tandemul UE/FMI, a suspendat discuţiile cu Ungaria, trimiţând forintul şi aşa slab, mai în jos. Motivul oferit? Ungaria refuză măsurile de austeritate impuse ca şi condiţii ale creditării.
Nu-i un secret faptul că împrumuturile FMI/UE au ca scop controlul politico-economic total al nefericitelor ţări care fac apel la ele, de unde şi cerinţa lor aparent absurdă pentru „măsuri de austeritate”. În felul în care acestea sunt impuse, ele nu duc decât la suferinţa poporului vizat, căci nu are cum să îi fie mai bine dacă un sfert din spitale se închid, salariile se taie cu tot atât, iar alte zeci de mii de oameni îşi pierd serviciile! N-ar fi cu mult mai eficient să se stopeze jaful şi să se confişte averile ne-justificabile ?
Popoarele sunt sacrificate în mod expres, pentru a provoca haosul economic şi social în urma căruia ei, băieţii „destepţi” îşi vor instala marionetele şi vor lua în stăpânire tot ce a mai rămas încă al ţărilor respective.
Executivul ungar însă, a luat o altă măsură, una extrem de neplăcută pentru băieţi, cu scopul de a scoate ţara din impasul în care se află: acesta a aprobat recent o taxă specială asupra băncilor, pentru o perioadă de trei ani, estimând că veniturile bugetului de stat vor creşte, datorită acestei măsuri, cu 200 miliarde forinţi (720 milioane euro) numai în 2010!
Această taxă asupra hoţilor a provocat nemulţumirea reprezentanţilor FMI/UE, care a culminat cu suspendarea negocierilor şi deprecierea ulterioară a forintului. Nu de grija noastră ne oferă ei credite, ci după cum se vede clar de-aici, aşa zişii „reprezentanţi” ai acestor organisme supra-naţionale, nu reprezintă nimic altceva decât interesele entităţilor private ale marii finanţe internaţionale, care în lipsa vigilenţei noastre, ţintesc să pună ghearele până şi pe ultima piatră rămasă în patrimoniul ţării.
Învăţăminte pentru noi?
1. Să păstrăm Leul ca monedă naţională pentru totdeauna, fixând rata de schimb de cursul euro. În felul acesta, manipulările bancherilor nu vor mai fi posibile.
2. Să luăm exemplul Ungariei, aplicând o taxă similară asupra băncilor, dar cu caracter permanent. Nu le place? Pot închide magazinul şi pleca spre alte meleaguri, unde jecmăneală va fi tolerată (Africa ?). Oricum astăzi e imposibil să mai obţineţi credite de la bănci, fie ca persoană fizică, fie ca şi companie. Atunci care mai sunt foloasele noastre de pe urma lor?
3. Infiinţarea imediată a unor cooperative de credit care să funcţioneze fără profit, plătind doar salariile personalului şi cheltuielile aferente desfăşurării activităţii, unde doar membri care contribuie pot primi împrumuturi. Acestea funcţionează foarte bine în alte ţări şi sunt cu mult mai ieftine decât băncile. Statul nu ar trebui să aibă nici o implicare în funcţionarea lor, ci doar să creeze temeiul legislativ pentru înfiinţarea lor, născându-se astfel o concurenţă semnificativă în sectorul financiar. Băncile vor fi astfel forţate să îşi îmbunătăţească practicile de afaceri, în prezent cele mai prădalnice, la noi.
4. Nu în ultimul rând ca importanţă, auditarea oficială a rezervelor de aur din subsolul BNR şi creşterea lor imediată, prin re-chemarea în ţară a tonelor de aur depozitate în străinătate, de parcă la noi nu s-ar fi putut. Demiterea imediată a lui Mugur Isărescu, cel care a dispus înstrăinarea tonelor de aur, care acum ar putea să nici nu mai existe, decât pe hârtie.
Apoi ne vom putea relaxa pentru o vreme, privind cum mutra de porc pederast a lui Jeffrey Franks, îşi schimbă expresia din cea de putere şi aroganţă actuală, într-una schimonosită de groază.
Filed under: Avertizari, Coruptii, Economia, Globalizare, Manipulare, Societate, Unguri | Tagged: Avertizari, Coruptii, Economia, Globalizare, Manipulare, Societate, Unguri |
:))
bestială ultima frază…
http://totipentruromania.blogspot.com/
Unitate sau nimic !!!!
„Patriotismul nu este numai iubirea pământului în care te-ai născut ci, mai ales, iubirea trecutului, fără de care nu există iubire de ţară.”
Mihai Eminescu
şi iată că propaganda nu se lasă, mâncând rahat în continuare, băgând România într-o chestiune care nu ar avea cum s-o afecteze decât prin prisma globalizării: http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-7597855-analisti-suspendarea-programului-dintre-ungaria-fmi-avea-impact-negativ-asupra-romaniei.htm?cfnl=
adică, deşi noi nu avem de ce să ne facem griji, totuşi, vom avea de suferit… cam asta rezultă din primele rânduri…
Nemaipomenit tupeul astora! Eufrosin
Scuze Eufrosin, dar este foarte interesant, cu toate ca nu este locul potrivit pentru acest video!
Inimaginabil de adevarat!
DA, EUFROSIN, AI PUS PUNCTUL PE I!
DAR OARE TE MAI AUDE CINEVA IN AFARA DE ASTIA PUTINI CARE SINTEM?
CUM AJUNGI LA CREIERUL ALORA CARE TRAIESC IN ABURII BERII SI TZUICII?
Nu trebuie decat ca 10% din populatie sa fie constientizata, apoi aceia sa isi dea mana. Eufrosin
Exista o cale spre creierul fiecaruia. Personal, cred ca Eufrosin ajunge la creierul oricarui roman care stie cum si unde sa caute o informatie.
Trebuie sa facem eforturi comune, acesti monstri pot fi bagati in cusca…
Incerc si eu (dupa puterile mele) si m-ar bucura sa vad o reactie.
http://tatic98.wordpress.com/category/societate/
Excelent articol , ar trebui preluat de toata lumea din tara !
Felicitari ! Imi si inchipui mutrele porcilor cum guitau de oftica !
Totusi , cred ca repercursiunile vor fi drastice asupa ungurilor !
Dar mult mai bine asa ! Vrei banca in Romania , 45% dai statului ! Nu , valea !
Multumesc – as fi fericit si cu 16%, dar sa fie! Eufrosin
Apropos , de ce numai Mugurel sa sufere , o fi instrainat aurul de capul lui ?
Pacat ca nici militari nu mai avem pentru o lovitura de stat !
militari? soldati, poate. iar din astia gasesti destui „pentru ca e de datoria lor sa isi dea viata pentru tara…“
curand, cand voi avea timp, voi publica o insemnare pe blogul meu despre ce se va intampla cu militarii, sau, mai bine yis, ce se doreste a se intampla cu militarii…
Probabil ca FMI e vinovat ca tarile care apeleaza la ajutorul lor au facut deficite mari pe care nu le pot acoperi, nu-i asa ? Din cate stiu eu datornicii apeleaza la FMI si nu invers. Cat despre impuneri , ia du-te tu frumusel la o banca si solicita un credit sa vedem cine impune conditiile ,tu sau banca ? Nu te obliga nimeni sa accepti conditiile daca nu-ti convin dar regula o face creditorul. Si apropo, nu de grija ta-ti acorda credit o banca ci pentru profitul obtinut din dobanda, dar asta-i de gradinita.
N-ai priceput bre’, ca nu romanii si-au dorit datoriile la FMI ci altii? Guvernantii doar i-au slujit, atat. E jenant sa ii aperi taman pe cei care iti vor raul! Eufrosin
Adevarat, nu romanii si-au dorit datoriile asa cum nu romanii trebuie sa finanteze nici deficitul. Nu-i treaba romanilor de unde ia statul bani sa-si plateasca datoriile nu-i asa ? Ar fi fost treaba romanilor sa nu accepte cu multa vreme in urma umflarea aparatului bugetar nejustificat de mult si nici pomenile de crestere a salariilor si pensiilor in afara unei sustineri financiare. Dar probabil treaba romanilor e doar sa primeasca , de unde ? Nu se stie. PS- nu voiam sa apar pe nimeni , mai ales ca fac parte din acea categorie care nu asteapta si nu cere nimic de al nimeni, cu atat mai putin de la stat.
Atunci e bine – Eufrosin
Cu ajutorul mass-media,anumitor religii,filmelor,stiintei,n-i s-a creat un program in creier(ca la calculator) in care am fost facuti dependenti de bunurile materiale.Urmareste-ti viata si o sa vezi ca daca nu urmezi anumite reguli,societatea te va exclude.Acelasi lucru s-a intamplat si cu bancile.Daca prietenii sau rudele aveau un anumit standard de viata trebuia sa te adaptezi,nu puteai sa ramai in urma si atunci apelai la credit.In afaceri acelasi lucru,daca vroiai sa te ridici la un alt nivel,luai credit.Nu puteai sa ramai la acelasi nivel,ori te plafonezi,ori vine altul si ta doboara.Totul a fost bine calculat,ca tu sa fii dator.Putini sunt cei care au rezistat,sau au avut noroc.Au creat o capcana mare in care au pus o bucata de carne si majoritatea am picat in cursa.Problema este, ca prin blocarea creditarii,bucata de carne dispare,ar noi de vom bate pentru ce a ramas,in timp ce unii se uita la noi precum Jeffrey Franks.
Ai dreptate, doar ca asta nu s-a facut prin credinta ortodoxa. Nu avea cum. Eufrosin
Este adevarat,dar si ortodoxia are partea ei de vina,prin adoptarea,in Biblie, a unor pasaje materialiste care au manipulat pana si pe cei mai mari si credinciosi calugari.Sa nu uitam ca Biblia a fost facuta de evrei.Adevarata religie spirituala cred ca era cea a tracilor,care in ceea ce priveste nemurirea sufletului, se aseamana cu cea tibetana.
mda…
cum ridica unii capul si isi vor suveranitatea inapoi si vor sa iasa un pic din sclavia camatarilor, cum vine UE/USA/FMI/etc…sa ii execute…
recent Polonia, acum Ungaria…
nimeni nu mai misca in front, NWO este atotputernica…
macar ungurii si polonezii ajunsesera la un nivel de bunastare pana la criza asta, dar noi, romanii nu am apucat sa vedem luminita de la capatul tunelului, asa ca nu se compara criza la noi cu criza la ei….
btw, seful misiunii FMI la BUdapesta, se numeste Rosenberg… 🙂 ..nu va zice nimic? scrie in articolul de pe hotnews, al carui link e dat de razvratit.
eu chiar as vrea sa vad o data taxa aia impusa global, pe toate tranzactiile bancare speculative … ce se tot caca pe ei, e clar ca 90% din criza de acum e datorata speculatiilor financiare gen goldmansachs, care intr-o zi invarte miliarde de euroi in tranzactii cu bani si actiuni pe care nici nu le detine!
e vorba de vanzari de bunuri si actiuni fictive, pe care le-ai putea avea teoretic la un moment dat in viitor, si tu deja pariezi pe ce pret ar putea avea si le vinzi si le revinzi pana ii aburesti pe toti de nu mai stie nimeni pretul real al bunului/actiunii/creantei … o suveica pe care toti cei care si-au dat cu parerea au spus clar si raspicat ca habar nu au cum s-ar putea calcula un pret real al bunului/actiunii/creantei vadute/cumparate
caz clar de manipulare al pietei, de influentare a preturilor dupa cum vrea muschiul jmecherului care e la butoane in acel moment …
http://standard.money.ro/finante-banci-asigurari/inca-o-criza-la-goldman-sachs-si-ce-daca-5078.html
explica mai bine despre ce e vorba … masurile necesare petru a taia macaroana jmecherilor e simpla:
1. taxe pe miscarile de bani, pe specula inutila si care nu foloseste nimanui decat jmecherului, un fel de taxa pe cifra de afaceri, adica pe volumul total al banilor invartiti in suveica speculei … 1% si sa topit specula ca un fulg de nea la soare …. de retinut ca castigurile fabuloase sunt mici, ceva de genul 0.5% la 1% din banii rulati dar avantajul e faptul ca se poate rula un volum imens de bani intr-un timp extrem de mic .. e vorba de sume uriase de curpapir care taxate la volumul de bani invartit ar omori specula din fasa
2. separarea partii normale a unei banci de partea speculativa … adica o banca de credit normala sa nu aibe voie sa mai faca specula … sa se limiteze la creditarea populatiei/industriei … asa banii fierbinti generati pe partea speculativa sa fie pusi in cusca si sa se invarta singuri pana ametesc … cum vor sa scape in economia reala cum pac! taxat la volumul iesit ..
da’ e greu sa faci asta cand toti profita de ei, Goldman Sachs nu invarte banii aia asa aiurea, are lista cu beneficiari deja completata ….
chiar ideea de fiat money, de curpapir, bani facuti din nimic, doar mutandui dintr-un buzunar in altul e perfect reflectata in modul cum ii face Goldman Sachs … din nimic sa ajungi miliardar in dolari, fara sa transpiri de loc, fara sa produci nimic tangibil, doar apesi pe niste butoane si muti niste bani care legal inca nu exista dintr-un buzunar in altul … nu coteaza cat pierzi din moment ce activele alea nici macar nu exista, nu le-ai cumparat inca, important e ca la sfarsitul zilei din 10 trilioane de dolari fictivi rulati sa iesi pe plus dpdv contabil …
paradisul curpapirului … si in timp ce ei fac bani din nimic, milioane de oameni sunt dati afara din casele lor pentru ca nu au bani sa isi plateasca ipotecile … si doamne fereste ca cineva sa incerce macar sa ia din purcoiul de bani facut de goldman sachs ca sa se plateasca ipotecile amaratilor! sar strica complet puterea numarului satanei …
666
666
666
666
555
4444444
3333333333
222222222222222222222$ intr-un biet cont al goldman sachs ….
cat despre problema ungariei e simplu de explicat … ar fi util de comparat cu cea a romaniei, unde dimpotriva FMI rupe usa ca sa ne bage dolareii in buzunar … dar cum totul se bazeaza pe statistici mincinoare, pe evaluarea potentialului masurilor anticriza si nu pe rezultate concrete, e usor pentru FMI sa spuna ca 1+1=1 in cazul ungariei, adica masurile luate nu sunt bune, si 1+1=3 in cazul romaniei, adica sunt excelente, pentru ca evaluarea se face cum vrea muschiul lor ….
pot nefericitii unguri sa le demonstreze pana la pastele cailor ca masurile lor sunt bune, daca FMI zice ca nu sunt bune, nu sunt bune si gata … e vorba de evaluari din perspective diferite cu masuri diferite, cu intentii malefice de o parte/incercari disperate de a iesi din capcana curpapirului pe partea cealalta …
apropo, ghici ghicitoare de ce tocmai acum creste cursul dolarului? tocmai cand
felicitari pt articol! mi-a mers la suflet.
Cu toata placerea! Eufrosin
apropo, ghici ghicitoare de ce tocmai acum creste cursul dolarului? tocmai cand NE INPRUMUTAM TOT MAI MULT IN DOLARI …
pentru cei mai grei de cap, cand tre imprumuti in dolari … datoria o platesti … tot in dolari ….
daca ne imprumutam mai mult in euro … oare ce curs crestea mai mult?
dar in euro aveam macar avantajul ca exporturile noastre sunt mai ales pe zona euro … in schimb pe zona dolarului e tot mai dificil sa exportam pentru ca dolarul e tot mai slab, mai devalorizat, mai competitiv … de-al dracului numai fata de leu creste, pentru ca noi avem cel mai mult nevoie de dolari acum sa ne platim datoriile …
si uite asa inca o data, dolarul isi confirma statulul de moneda a carei valoare e data de volumul datoriilor in dolari si nu de marfurile reale exportate de economia americana …
noi primim dolarii … ei datoriile nostre … ca sa ne platim datoriile trebuie sa producem marfuri pe care sa le vindem ieftin pe piata lor sau pe alte piete in dolari ca sa facem rost de dolari sa ne platim datoriile … cine sunt fraierii? cine castiga?
da , dar ar fi suficient sa exportam la un nivel ceva mai ridicat in ue si ue sa exporte la fel in usa si cred ca ne-am descurca schimband euro pe dolar (+ romanii din afara tari care sincer sunt ingerul nostru pazitor)
1. Sa vedem cum scapa Romania…
2. Jeffrey Franks nu are fata de pederast.
Pare ca sufera de Sindromul Down…
Oamenii cu sindromul Down nu au capacitatea de a face rau in mod deliberat. Eufrosin
solutia in astfel de cazuri e simpla .. si sunt destule exemple concrete, din economia reala, care arata ce si cum trebuie facut …
exemplu didactic:
1.paturiciu pune labutele pe petromidia
miscare excelenta, de pus in rama, capitalist pursange nu? …
2. petromidia are viitor, are productie dar si datorii uriase
3. ce face un patron adevarat? unul cu bilute tari in pantaloni nu de gumilastic: NU PLATESTE NICI O DATORIE CAT TIMP NU SE RENEGOCIAZA/RESTRUCTUREAZA FELUL IN CARE O PLATESTE
4. asa ca prima lui miscare a fost sa nu recunoasca datoriile istorice si sa faca tot posibilul ca datoriile sa fie platite din profitul viitor al petromidiei, adica conversia datoriilor istorice in actiuni, in rate ajustate, suportabile, nu cat vroia sa plateasca statul …
DE CE? pentru ca astfel evita sa se imprumute doar ca sa plateasca datoriile … daca e bun manager si pune petromidia pe profit isi poate plati datoriile ca un procent din profit DAR SUB NICI O FORMA NU SE IMPRUMUTA SAU NU ADUCE BANI DIN ALTE SURSE CA SA PLATEASCA DATORIILE …
a dovedit ca petromidia poate fi profitabila si ca isi poate plati datoriile din propria activitate IN TIMP …
cam asa ar face un manager responsabil si cu datoriile unei intreprinderi economice:
1. opreste plata datoriilor … rostogolirea lor la infinit prin contractarea altor imprumuturi cu dobanzi tot mai mari e moarte sigura pe termen lung …
2. renegociaza ratele nu volumul datoriei ajustate la cat poate econoimisi, chit ca in felul asta plata datoriei se intinde pe foarte multi ani de acum incolo sau mult timp de acum incolo nu va plati nimic pana se pune economia pe picioare
3. incepe sa taie din cheltuieli pana ajunge la echilibru financiar, adica consuma exact cati bani are … aduna 5 lei la buget? 5 lei cheltuie, nu mai mult …
4. daca peste 10 ani incepe sa aibe balanta pozitiva, adica aduna 5 lei la buget si cheltui doar 4 deja ai 1 leu economisit din care 50 de bani ii poate pune deoparte pentru plata datoriei …
5. NU REINCEPE PLATA DATORIEI PANA NU I SE PERMITE ACCESUL LA IMRUMUTURI, pentru ca una din primele masuri luate de camatari dupa ce nu mai platesti datoriile e sa iti taie accesul la alte credite … un fel de iti sau daca imi dai … nu? ok, ma descurc cum m-am descurcat si pana acum dar nu dau nici un ban din datorie …
insa pentru asta trebuie:
1. sa tai din cheltuieli pana ajungi la echilibru financiar
2. sa ai curajul sa opresti plata datoriilor pana ajungi la termeni echitabili de rambursare. daca trebuie intri in incapacitate de plata si opresti plata datoriilor!
3. sa restructurezi economia ca sa ajungi sa generezi mai multe venituri decat cheltuielile ca sa ai din ce sa faci investitii, ca sa poti in timp sa te dezvolti PRIN FORTE PROPRII …
ceausescu a incercat sa faca ceva in directia a ce a facut paturiciu cu petromidia cu intreaga economie nationala dar nu a reusit decat sa plateasca datoriile fara sa reuseasca sa pastreze industria la un nivel competitiv care sa genereze destule venituri pentru investitii viitoare din surse proprii … de aceea dupa ce am platit datoriile am ramas cu o industrie necompetitiva care in cel mai bun caz reusea sasi finanteze functionarea de pe o zi pe alta, fara sa genereze destula plusvaloare si pentru dezvoltare/investitii … cum, stim cu totii, cu ce sacrificii pentru populatie
de-aia paturiciu repeta ori de cate ori are ocazia ca dezvoltarea o faci cu imprumuturi cat te tine bracinarul, adica cat mai multe, dar tot timpul trebuie sa fii destul de limpede la cap sa stii sa te opresti si sa nu te imprumuti mai mult decat poti rambursa, pastrand o parte din profit si pentru tine, nu te imprumuti pana cand tot ce castigi dai pe ratele dobanzilor pentru ca atunci iti pierzi din independenta de decizie … ajungi la mana celor care iti dau bani, joci cum vor ei, pentru ca nu ai alti bani pe care sa ii folosesti cum vrei tu …
cazul de acum al ungariei e cat se poate de elocvent … ei vor sa faca o politica economica independenta dar nu au surse de finantare alternative asa ca daca FMI zice nu, faceti cum zicem noi nu cum vreti voi trebuie sa joace cum vor ei …
ar putea sa opreasca plata datoriilor … si sa se orienteze catre china ca sursa de finantare … dar pentru asta iti trebuie bilute tari in pantaloni …
totedati, tu ai expus multe lucruri adevărate în ultimile răspunsuri, însă…
– de când ţi se pare ţie Riciu un mare afacerist… probabil şi cinstit… ce îl tot iei în braţe atât pe jegul ăsta? se pare, din analogia pe care o faci între ăsta şi Ceauşescu că îţi cam doreşti să îl vezi preşedinte… nu degeaba a băgat el bani în toate mânăriile posibile şi imposibile din ultima „campanie electorală“ (vezi, mai ales, filmul „edificator“ în care Băsexu dădea un upercut unui puşti de vreo 9-10 ani, iar piciul rămânea la fel de drept ca Rambo…)
– spui „1. opreste plata datoriilor … rostogolirea lor la infinit prin contractarea altor imprumuturi cu dobanzi tot mai mari e moarte sigura pe termen lung …“ apoi îţi dai singur la gioale (sau biluţe, cum îţi place să spui): „5. NU REINCEPE PLATA DATORIEI PANA NU I SE PERMITE ACCESUL LA IMRUMUTURI“…
– apoi repeţi ceea ce ai spus anterior considerând acum ipoteza drept teoremă…
– văd că ai o mare problemă cu biluţele din pantalonii altora… întrebare de un milion de puncte: ţi-ai pus biluţe de titan, de te dai atât de tare cu biluţele??? sau la tine creierul şi-a găsit culcuşul la adăpostul scrotului???
îi respect tupeul de a se băga în fața altora și performanța de a le sufla găina cu ouă de aur de sub nas rușilor, măcar temporar, adică petromidia … și culmea, o mai și vinde când e pe val, cu preț maxim, exact înainte să se desumfle balonul de săpun al prețului petrolului … o bulă speculativă mai micuță pierdută în uraganul declanșat de piața imobiliară … noroc cu marinelul cel bețiv care sa rupt în figuri și nu sa lăsat până nu la fericit pe păturiciu cu cu un purcoi de euroi teleportați direct din pântecele maicii rusii ….
eu țin minte că trăim în capitalism, așa că ce a făcut păturiciu la faza cu petromidia merită nota 10 …. în plus a demonstrat clar ca cristalul că petromidia nu era nici pe departe falimentară, că doar se dorea falimentarea ei … nu după mult timp cazul tractorul din brașov a mai confirmat încă o dată despre ce e vorba în toată miorlăiala cu industria falimentară comunistă …
la faza cu împrumuturile eu văd că tot nu ai priceput diferența dintre curpapir, adică creditele pe care ți le dă o bancă, bani făcuți din vârful pixului CU COSTURI APROAPE NULE și banii pe care îi câștigi cu sudoarea frunții muncind până îți sar capacele … faptul ca sunt băgați în aceeași oală și amestecați ca să nu mai știe nimeni care e sursa lor reală nu le reduce cu nimic sursa fundamental diferită … numeric sunt aceeași bani, aceeși sumă … statul prin puterea lui discreționară TE OBLIGĂ SĂ LE ACCEPȚI VALOAREA EGALĂ INDIFERENT DE SURSĂ … în acest mic detaliu se ascunde puterea caracatiței în faptul că te obligă PRIN LEGE să accepți aceeași valoare a banilor … de aceea tu, ca datornic ești tot timpul în dejavantaj … PENTRU CĂ VALOAREA LOR E FUNDAMENTAL DIFERITĂ … curpapirul, creditele, nu au nici o valoare … banii pe care ții dă patronul AU VALOAREA MUNCII DEPUSĂ DE TINE …
când iei credite practic și tu te bucuri pentru un timp foarte scurt de avantajele pe care oculta mondială, caracatița care controlează întreaga planetă, le are … când începi să plătești creditele CU BANI ADEVĂRAȚI, CÂȘTIGAȚI PRIN MUNCă atunci începi să pricepi de ce ei sunt tot timpul în avantaj, jmecheri iar tu fraierul etern, de ce sistemul e în așa fel făcut încât niciodată nu vei putea să faci destui bani CÂȘTIGAȚI PRIN MUNCĂ CINSTITĂ ca să plătești creditele contractate ….
de aceea dacă poți pune mâna pe curpapir, fiat money, fă-o fără teamă! fă împrumuturi cât mai multe poți însă OPREȘTE-TE IMEDIAT CE BANII LUAȚI DIN CREDIT ÎNCEP SĂ PRODUCĂ MAI PUȚINI BANI DECÂT RATELE RAMBURSATE … adică separi sursa banilor și NU ÎI AMESTECI … ca un fel de contabilitate separată … ai luat credit 1000$ iar din ei ai reușit să generezi 1100$ câștig prin investiții? e totul ok, i-ai fentat! ai ieșit în câștig … investiția a ieșit prost și trebuie să aduci bani din alte surse ca să acoperi ratele creditului de 1000$? e nasol, te-au fentat … CHIAR DACĂ BANII DIN ALTE SURSE ACOPERĂ RATELE CREDITULUI pe termen lung vei avea pierdere netă pentru că ei fac banii din nimic, tu trebuie să muncești pentru ei ….
acum ai priceput de ce „NU REINCEPE PLATA DATORIEI PANA NU I SE PERMITE ACCESUL LA IMRUMUTURI”? iar ratele le renegociezi ca să nu dai tot ce câștigi pe ratele creditului așa cum a făcut ceaușescu să mai și pui ceva deoparte! … după 10 ani de plată ajungi exact ca economia națională după de și-a plătit datoriile România … terminată, epuizată, coaptă și pregătită de rivuluție … nu contează dacă ratele mai mici se întind pe 1000 de ani … nu dai înapoi cât vor ei ci cât consideri tu ca stat că e corect! de restul banilor pe care îi acumulezi te dezvolți CA STAT INDEPENDENT!
de-aia eu când am pus mâna pe curpapir, și am luat un credit de-ăla pentru orice am optat pentru perioada maximă admisă … adică 5 ani … dacă puteam luam pe 10 ani, dar nu s-a putut că era prea mic creditul … pe 100, de ce nu? plăteam de pe lumea ailaltă ratele ….
rezumând, UN CREDIT ÎL FACI CÂND AI BANI! când nu mai ai alte surse de venituri sau nu ai acumulat destul să cumperi produsul X, faci creditul degeaba, vei ieși în pierdere … prima dată aduni banii de plasmă, după ce ai adunat kilu de euroi, vezi dacă nu cumva poți face un credit pe kilu ăla de euroi, PE SURSA AIA DE VENIT … dacă poți plasma o cumperi cu banii din credit și kilu’ de euroi pe care i-ai adunat MUNCIND PENTRU EI la adunat căpșuni în spania îl pui deoparte … iar nivelul ratelor lunare ale creditului nu trebuie să depășească 10-20% din VENITUL LUNAR CURENT OBȚINUT DIN MUNCA TA NU DIN ALTE CREDITE SAU ALTE SURSE DE CURPAPIR … pentru că în venitul ăla total se mai amestecă și alte surse de curpapir … astfel poți plăti și plasma, ai și bani de alte investiții care îți dau INDEPENDENȚA DE DECIZIE, și dacă ai calculat ratele corect mai faci destui bani să mai aduni 1k euroi până termini de plătit creditul …
;-DDDD
foarte interesantă şi adevărată explicaţia cu creditul, dar uiţi un singur lucru: omul de rând nu-şi poate aranja ratele cum a făcut-o Riciu, pentru singurul motiv că pe omul normal îl execută silit in doi timpi şi trei mişcări. pe Riciu l-a durut la piciorul scaunului din birou de ce vor băncile şi nu a plătit. pentur că Riciu are şi alte „afaceri“… şi nu se teme de vreun/vreo trepăduş/ă de pe cine ştie ce bancă care îi bate la uşă (cacofonie intenţionată).
în al doilea rând, nu apuci să iei credit, în România, care să fie doar 10% din venitul tău lunar. pentur că dacă românul ar avea atâţia bani, nu ar mai lua credit, ar plăti cu banii jos. ar aştepta mai mult, dar nu ar mai lua credit.
aşa că, pledoaria ta e frumoasă şi bine prezentată, dar nu e pentru România.
numai bine!
paturiciu nu se teme de oculta, el o exploateaza … probabil e parte din ea si atunci are acces la curpapir in
cantitati la care noi amaratii, oamenii obisnuiti, nici nu indraznim sa visam … el, cu barbuta lui de jmecher, are
… potential … remember, banii se dau pe evaluari, pe potential, pe ochi frumosi si lins caracatita in locul care
nu vede niciodata soarele nu pe criterii ca cinstea, puterea de munca, corectitudine, importanta sociala a muncii
prestate …
de-aia medicul rezident care munceste ca un sclav 10 ani pana invata meseria nu pupa el toata viata creditele pe
care le ia un paturiciu intr-un minut … el e barosan, are afaceri cu potential, fraierul trebuie sa transpire sa
faca bani!
@razvratit:
„în al doilea rând, nu apuci să iei credit, în România, care să fie doar 10% din venitul tău lunar”
ba poti! eu cum am putut? cum te fraieresc ei ii fraieresti si tu … MINTI, zici ca ai venituri numai jumatate din
veniturile reale … iei credit generic, ala fara garantii, creditul personal pentru orice e cel mai bun … impui
suma totala din start si negociezi dur ratele nu cum fac toti fraierii suma totala a creditului contractat …
nu poti aduce ratele la nivele acceptabile NU TE IMPRUMUTI! inca o mai poti face, inca nu te-au prins in cursa de
soareci … rezisti tentatiei consumismului si a reclamelor mincinoase … amani achizitia plasmei pana iti permiti
sa o cumperi, posibil intre timp sa descoperi ca de fapt nici nu ai nevoie de ea!
nu te iei dupa ce zice ofiterul de credit, calculezi rata pe care o poti plati lunar functie de venituri dar nu la
50-60% ci mult mai jos, 10-20% ca sa mai ramai cu ceva bani in buzunar dupa ce platesti rata, si asa vezi ce suma
iei si pe cate rate il poti intinde ….
adica calculezi invers de cum calculeaza ei, suma finala a creditului e concluzia nu premisa aventurii luarii unui
credit ….
eu nu i-am inteles niciodata pe cei care vor sa plateasca un credit cat mai repede, cu rate putine si mari … ce
rost mai are sa faci un credit cu o singura rata pe o luna, iar banii pe care ii dai pe rata sa fie 110% din venitul
tau lunar!?
nu e mai bine sa dai 10% din venitul lunar pe 12 rate intinse pe un an!? sau 5% pe 2 ani!? samd ….
cel mai important e sa rezisti tentatiei de a face credit peste credit peste credit pana ajungi sa dai rata cumulata
pe luna mai mult decat castigi … e greu sa rezisti tentatiei pentru ca tot timpul iti inchipui ca mai ai loc
pentru un credit … mai ai o marja de 20% … dupa aia mai faci unul … scazi la 10% … mai faci unul … 5%
restul de 95% se duc din venituri pe rate la credite …
dupa aia e destul sa apara un eveniment nefericit, iti pierzi locul de munca, un accident, o boala, si iti dispar
cei 5% venit si dintr-odata te trezesti ca nu mai poti plati ratele cumulate la toate creditele …
acum incepe cosmarul … incepi sa vinzi in pierdere bunuri tangibile, CU VALOARE REALA, caracatitei, mafiei fara
chip si suflet …
asta e principiul dupa care functioneaza cartile de credit … tentatia e mare sa cheltui mai mult decat castigi in
conditiile in care pe 1-2 luni ai perioada de gratie in care poti rambursa banii cu dobanzi mici sau foarte
avantajoase, chiar ZERO! dar daca nu platesti integral creditul luat in 2 rate lunare dintr-odata dobanda
explodeaza! jmecheria consta in diferenta dintre sursa ta de venituri cu care platesti ratele, sursa de venituri in
care banii au un cost real, munca ta, transpiratia ta, adica nu se fac usor, transpiri pentru ei si sursa lor de
venit, acelor care iti dau bani, care iti dau bani CU COSTURI ZERO! asa te fraieresc si te prind in capcana, nu cu
bata ci cu cantecul de sirena al ochiului dracului, al banului …
deaia cand platesti ratele unui credit bancherii sunt tot mai tristi … curpapir ai luat … curpapir ai dat ….
pentru ca nu au reusit sa te fraiereasca, nu au reusit sa te prinda in capcana ca sa incepi sa platesti mai mult
decat merita … in momentul in care NU MAI REUSESTI SA ITI PLATESTI RATELE INCEPE CARACATITA SA CASTIGE CU ADEVARAT
…. vinzi casa … vinzi masina …. incepi sa iti iei 2-3 joburi … iti inzi un rinichi … iti vinzi nevasta, o
scoti pe centura … iti vinzi sufletul pana la urma, faci orice ca sa castigi bani … devii sclavul unui bit de
informatie dintr-un calculator care spune ca ii iesti datornic caracatitei …
TI-AI PUS SINGUR UN 666 MARE SI LAT CAT GARDUL FIX IN MIJOCUL FRUNTII … l-ai scris cu sange in inima ta, in
sufletul tau ….
@totedati:
1. sper că nu la mine s-a referit ultimele două afirmaţii…
2. problema mare e că omul nu rezistă tentaţiei, de oricare ar fi ea. şi, cu atât mai puţin, banului (şi puterii).
3. câţi dintre cei/cele care şi-au luat credite au calculat aşa cum zici tu? câţi au fost în stare să se abţină să nu „refinanţeze“ credite peste crediite, punând, într-un mod jalnic, botul la gargara cămătarilor legali?
4. câţi au deschis ochii şi au citit hărtia înainte de a o semna atunci când „le-a pus Duimnezeu mâna-n cap“(aşa cum credeau ei că s-a întâmplat când luau creditele ca pe aspirine)?
5. câţi crezi că ar putea să se certe cu banca pentru a stabili drastic ce şi cum se scrie pe hârtia de contract? câţi crezi că nu preferă să alerge („leneşul mai mult aleargă“ e o vorbă veche) de la o bancă la alta în căutarea „unei oferte mai bune“?
6. câţi crezi tu că ar fi putut Riciu să ia credit dacă nu avea nimic în buzunare? crezi că era sărac înainte de a ajunge la conducerea Rompetrolului?
toată pledoaria creditului pe care o faci în ultimile trei răspunsuri e la fel de frumoasă şi de păguboasă ca şi comunismul dat pe mâna unora şi altora (nu mai are sens să înşir aici despre cine e vorba, se ştie). totul e frumos până ce îi pui omului în faţă posibilitatea nemărginirii.
mânat, probabil, de o ranchiună nebună faţă de Dumnezeu, Allah, Budda, etc., omul vrea şi el să simţă (oricum ar fi) cum este să nu ai margini, îngrădeli, limite. şi atunci muşcă mai rău ca un câine turbat din lătura întinsă pe post de fagure cu miere. şi ca să fie sigur că nu e cu nimic mai prejos decât zeii Olimpului, trage şi o gură zdravănă din ceea ce crede el că este laptele: posibilitatea de a lua alt credit pentu a-l plăti pe unul anterior. şi partea plăcută e că laptele ăsta pare să nu se sfârşească niciodată. mulţi cred că doar când mor se termină laptele. iar acestea sunt doar o parte dintre cele care îi fac cu ochiul omului modern.
iar Riciu nu e decât un alt om, însă unul care are ceva mai multe „legături“ decât orice amărât/ă. nu exploatează pe nimeni şi nimic, ci doar are un tupeu fantastic, caracteristic celor lipsiţi de bun simţ. iar el face mai mulţi bani (permiţându-şi să ia credit) pentru că pe cei cu care a început i-a făcut din furtişaguri şi meschinării. şi credit ia doar pentru că, poate, e plătit să arate prostimii, prostind-o amarnic, cum se fac afacerile adevărate: luând credite.
Marionetele la noi sunt instalate de 20 de ani
Eu zic ca de la guvernantii nostri actuali nu ne mai putem astepta la lucruri bune pentru tara, ei sunt total sub piciorul FMI. Noi trebuie sa fim aceia care sa refuzam produsele straine consumand doar produse romanesti, mai ales alimente, sa refuzam luxul, adica masini, haine, electronice, excursii si altele care provin din strainatate. Imaginati-va un magazin mare ca si Metro sau Cora fara clienti timp de o luna, sunt sigur ca ar inchide si ar pleca imediat. Fiecare putem sa ne ajutam refunzand aceste produse straine astfel avand noi de munca acasa, iar banii vor circula doar intre noi, deci nu va mai fi nevoie de banci straine.
Doamne ajuta.
Interesant, deci pentru tine hainele si masinile sunt un lux? Deci pentru iesirea din criza propui sa umblam dezbracati si sa nu ne deplasam decat pe jos sau, eventual, cu bicicleta?
Devii periculos in idei … bravo
Oare de ce credeti ca UE/FMI au cerut CU INSISTENTA „Privatizati tot!”? Si, binenteles, totul ala nu a fost cumparat de romani (nu iau in calcul doar cine-i trecut pe acte).
Daca o companie producatoare de materii prime (otel de exemplu) e de stat, intr-o criza poate lucra chiar si in oarecare pierdere ca sa tina otelul ieftin pt restul industriei, pt. ca companiile de stat nu au ca scop primar profitul si nu concediaza oamenii ca sa le creasca buzunarul.
PS: aici presupun si politicieni deschisi pt a face asa ceva, care vreau binele poporului etc. etc.
Ce spui, ar trebui sa fie, daca ii trezim si pe altii – Eufrosin
nu privatizarea e problema ci CUI VINZI și pe ce criterii … dacă iei în calcul doar prețul final ajungi cum suntem noi acum, 100% în malaxorul ocultei …
PENTRU CĂ OCULTA VA AVEA TOTDEAUNA MAI MULTI BANI CA TINE, doar ea îi face din hârtie igienică, tu muncești ca să îi aduni ….
iar păstrarea de către stat a companiilor strategice cel puțin în românia e o struțocămilă foarte ciudată … companiile de stat NU SUNT ÎN PROPRIETATEA STATULUI ROMÂN … nu așa cum e la o companie privată …. cică sunt … independente!
sa văzut asta acum când au încercat să le taie salariile la companiile de stat … LEGAL NU AU PUTUT FACE NIMIC …. NU AU DREPTUL LEGAL DE A FACE ASTA!!!!
acum ziceți-mi și mie în ce companie privată patronul, acționarii, sunt împiedicați prin lege să decidă cum se cheltuie banii! nivelul salariilor!? normal, toate ajung rapid găuri negre sau pe profit minuscul din moment ce acționarii, patronul, nu pot controla cum cheltuie angajații banii!!!
ăia își dau ce salarii vor ei, cum vor ei, cheltuie cum vrea mușchiul lor banii ….
„RAZBUNAREA VA FI A MEA”
exista solutii simple am mai spus… dar na romanii se duc cu gloata la tv si barfe mondene ….
ISUS este solutia in ABSOLUT toate problemele! SOLUTIA SI RASPUNSUL!
ok dar sper sa nu te arunci cu gatul in fantana si sa strigi ISUS