Avioane de luptă militare, TAB-uri, tunuri şi alte acareturi, GRATIS!


Se poate cumpăra undeva pe glob un avion de vânătoare cu reacţie funcţional, pe mai puţin decât preţul unui Logan uzat ? Precis că da veţi spune, poate în vre-o ţară bogată, puternic industrializată, care îşi înnoieste forţele aeriene… Aţi avea dreptate doar pe jumătate . Sub titlul „Licitaţie de criză: avioane, tunuri şi TAB-uri scoase din uz„, suntem informaţi că Romtehnica organizează pe 20 august o licitaţie deschisă, în cadrul căreia a scos la vânzare 13 TAB-uri, 23 de avioane şi 22 de tunuri antitanc, cu preţuri de pornire între 9.300 şi 2.600 de lei, fără TVA, potrivit documentelor afisate pe site-ul companiei. Taxa de participare la licitaţie este de 40 de lei.

Pe lista echipamentelor militare scoase din uz şi oferite spre vânzare se regăsesc două centre radio mobile pe şenile model BTR 50 PU, ale căror preţuri de începere se ridică la 9.300 de lei, fiind, de altfel, cele mai scumpe produse.

TAB senile-BTR-50

Un TAB va putea fi achiziţionat cu cel puţin 9.000 de lei, fără TVA, iar Romtehnica va scoate la licitaţie, pe 20 august, 13 transportoare blindate, de diferite modele.

Totodată, 23 de avioane IAR 93 SC-B sunt scoase la licitaţie de Romtehnica, cu preţuri care pornesc de la 7.777 de lei, fără TVA. De asemenea, sunt oferite spre vânzare şi 22 de tunuri antitanc, de diferite calibre, cu preţuri cuprinse între 2.600 şi 3.125 de lei.

Şpilul este că numai „operatorii economici specializaţi şi autorizaţi care au în domeniul de activitate fabricaţia, modernizarea, reparaţia bunurilor identice sau similare şi/sau valorificarea deşeurilor industriale”, pot participa la licitaţie.

Pe ce facem pariu că avioanele astea o vor sfârşi de vânzare în America, ca fiind numai bune de zbor ? Idem cu restul echipamentelor: imaginaţi-vă mutrele şmecherilor care vor fi prezente ca să cumpere bunătate de TAB-uri pentru a le re-vopsi şi vinde cu un profit enorm.

Iată cum tehnica militară pentru care statul român a cheltuit averi, e scoasă la mezat la preţuri de fier vechi. În acelas timp, actualul stat român, cheltuieşte o avere pentru a cumpăra fierul vechi al americanilor, sub forma unor avioane F-16, ce nici măcar nu zboară, necesitând reparaţii capitale şi modernizări, de peste 1 miliard de dolari.
Dăm gratis zburătoare şi plătim miliarde pentru hârburi care stau la sol!

Date fiind condiţiile, ţării noaste i-ar fi fost suficiente şi IAR-urile pentru apărare, căci oricum nu ne-am putea pune cu ruşii sau cu oricare alţii mari din zonă. Rachetele anti-aeriene sunt mult mai ieftine şi mai bune pentru o ţară mică, cu o armată răsfirată, precum a României. În timpul exploatării IAR-urilor, am fi putut examina dronele, care oricum vor înlocui curând avioanele militare cu pilot, fiind şi mult mai ieftine.

Geambaşii de cai în cârdăşie cu arendaşul, au pus mâna pe proprietăţile bogate în absenţa stăpânului şi nu ştiu cum să le înstrăineze mai repede, căci ştiu ei bine că le va veni sfârşitul. Ar fi cazul ca stăpânul să revină la conacul strămoşesc împreună cu o ceată de bărbaţi credincioşi lui şi să facă degrabă, ordine în ogradă.

11 răspunsuri

 1. E complexa chestiunea.
  In vremurile acestea, militaria a devenit doar o problema de bani si testosteron.
  La incheierea Sfintei Slujbe duminica, mi se rupe sufletul cand preotul se roaga pentru armata cea iubitoare de Hristos. Ce mai are armata romana in comun cu credinta crestina?
  In urma cu ceva timp am avut prilejul sa schimb cateva vorbe cu un preot militar in care am crezut mult, intr-o vreme. Nu a destainuit nimic din greul meseriei sale, dar la despartire mi-a spus un lucru care m-a cutremurat:” Acum stiu sigur ca voi ajunge in iad”.
  Aceste cuvinte ma obsedeaza si m-au convins ca nu realizam nici pe departe dimensiunea raului care ne inconjoara.
  Nu vreau sa intru in conflict cu unii „frati” inclinati spre resemnarea mai curand budista decat crestina, dar ma simt absolut indreptatit sa ma rog lui Dumezeu sa le strice jucariile tuturor belicosilor terestri.

 2. copiii si nepotii tradatorilor deja sunt vanduti lui SATAN … in vremuri dure , cuvinte dure ca nu se mai poate …

 3. Nu vand niste AKMuri? Niste PSLuri? Ceva munitie?

 4. Tara noastra este pe mana alogenilor. Incet,incet, aceste „lacuste migratoare” se instaleaza pe sest in tara noastra.
  Adevarul crud este ca NU ARE CINE SA NE MAI APERE.
  Cine a instaurat „pluripartitismul politic’ in 1990 a avut grija ca in toate partidele de pe scena politica romaneasca sa fie tot oamenii lor.Astfel din patru in patru ani, pleaca ai nostri,vin ain nostri; aceiasi Marie cu alta palarie!
  De asta NIMENI dintre ai LOR nu a raspuns penal pentru megaescrocheriile si jaful acestei tari in toti acesti „ani blestemati cu steaua lui David”.
  Si noi putem avea un „Vladimir Putin” in persoana acestui om destoinic si barbat: http://www.napocanews.ro/2010/05/gheorghe-funar-desteptati-va-romani.html

 5. MOSSAD-ul şi tehnica militară Românească

  O mare parte din industria de armament românească a fost sistematic distrusă după 1989 în favoarea importurilor din Israel. O altă parte a fost acaparată de oamenii de afaceri evrei. Vom aminti pentru început un fapt bine cunoscut, acela că cei mai mari traficanţi de armament din lume sunt evreii, respectiv cetăţenii israelieni. Recentul caz Şimon Naor din România o demonstrează cu prisosinţă. După anul 1989, importurile româneşti de tehnică militară prin evrei nu au mers doar pe relaţia cu Israelul. Şi alte mari afaceri, precum afacerea Dracula-Bell Helicopters – IAR Ghimbav Braşov (care era să ne coste aproape trei miliarde de dolari americani), deşi veneau din S.U.A., au fost intermediate de politicieni şi afacerişti evrei, precum se va vedea.
  Continuarea o puteti citi aici:
  http://bisericasecreta.wordpress.com/2007/09/14/mossad-ul-si-tehnica-militara-romaneasca/

 6. Pentru ca tot este vara, puteti face un tur prin Bretagne, si cand va intoarceti de la plaja, treceti si pe la Tragul de arme.E langa Pornic, un orasel idilic, aproape pasnic. Nu il puteti rata, panoul este cat Intercontinentalul. Dai 5 euro si iti cumperi ce iti pohteste inima.
  Iar dupa vizita, va recomand sa vizionati filmele Munchen si Lord of War.
  Relaxare placuta.

 7. Apropo de „Ar fi cazul ca stăpânul să revină la conacul strămoşesc împreună cu o ceată de bărbaţi credincioşi lui şi să facă degrabă, ordine în ogradă.”

  merita sa vizitati

  http://bisericasecreta.wordpress.com/2007/07/11/pustnicul-si-ucenicul/

 8. de ce nu se incepe programele de I A R E 93 SI 99 de ase fabrica ca oricum romania are o armata rasfirata si chiar si avionul 93 oraqe care la sirb mai zboara costurile ar fi mult mai mici chiar si cu motoare supersonice echipate ar fi o gura de oxigen pentru industria de avioane care este in colaps si sar creea locuri de munca dar la noi nu functioneaza decit comisioanele soldati avem ne mai trabuiesc cu putin efort achizitii dar nu cu armament vechi cum sau investit in programe depasite tehnic cum ar fi bizonul care sa nascut un proiect depasit si alte investitii si achizitii paguboase e timpul ca romania sa se trezeasca la realitate si sasi faca ordine in curtea ei

 9. de ce sa se investeasca bani in niste avioane depasite care pe linga faptul ca trabuiesc modernizate mai trabuie investiti alti bani in infrastructura ca f 16 are priza difuzor sub burta avionului si orce pietricica sa bucata de pista ar duce la scoaterea lui din fuctiune cu banii acestea neam putea fabrica citeva zeci de avioane pentru apararea tarii

  • Pentru ca avem niste slugi pe post de conducatori. E pacat, dar e realitatea. De 20 de ani incoace, nimeni din cei de sus nu ma face ceva pentru Romania.

 10. Daca erau legi ca in Marea Britanie, unde ai voie sa detii si sa te plimbi si cu tancul, cumparam eu TAB-urile. La soselele noastre erau perfecte.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: