Românii, ajunşi indezirabili în propria lor ţară?


Acum doi ani, partidele politice din Romania se intreceau in a-si chema fiii ratacitori inapoi in tara. Era nevoie de know-how-ul si de banii lor, pentru investitii private. Unii politicieni, purtati pe aripile demogagiei electorale, promiteau zeci de mii de euro, pe cap de repatriat. Acum e criza si Romaniei ii e frica de guri in plus la masa saraca.

Presedintele Basescu multumeste „acestei categorii de romani care muncesc in strainatate” scutind statul roman de plata unei protectii sociale, de care momentan nu e in stare. Nu doar presa britanica, ci si cea germana iau sub lupa recenta afirmatie, cel putin surprinzatoare, a presedintelui Romaniei. „Presedintele Romaniei: Le luam slujbele lenesilor care asteapta ajutorul de somaj”, titreaza Daily Express, citat de Hotnews.ro. Traian Basescu este criticat pentru afirmatia potrivit careia „romanii accepta sa faca muncile grele”, in timp ce „spaniolilor si italienilor le convine mai mult sa stea in somaj”.

„Remarcile presedintelui sunt de natura sa incurajeze migratia propriilor cetateni in tari precum Marea Britanie”, au scris jurnalistii de la Daily Express. „In timp ce Germania cauta asiduu specialisti si invatacei peste hotare, presedintele Romaniei Traian Basescu le cere emigrantilor din tara sa, plecati la munca, sa ramana in strainatate” scrie cotidianul economic Handelsblatt, in editia sa electronica din 7 august.

„Seful statului se teme de impovararea suplimentara a sistemului social si stoparea trimiterii de bani de la compatriotii sai care traiesc peste granite”, continua publicatia germana. Handelsblatt considera ca afirmatia presedintelui Basescu a fost „provocatoare” si ca „a infuriat opozitia, care acum cere cu si mai multa vehementa alegeri anticipate de Presedinte si Guvern, in tara din UE situata pe locul al doilea ca saracie”.

Publicatia germana considera Romania in continuare profund afectata de criza, urmand imediat Greciei. In acest context, diminuarea transferurilor de bani de la emigrantii romani ar insemna paralizia unui important motor al cresterii economice. In anul 2009, aceste transferuri de bani ar fi cazut cu 35%, la 3,1 milarde de dolari, iar in primul trimestru al anului 2010, cu inca o treime, conform Eurostat.

Vaca de muls

Dincolo de pragmatismul voit al afirmatiei lui Traian Basescu, se pune insa intrebarea, de ce romanii aflati la munca peste hotare inseamna pentru Romania numai bani: bani pe care nu mai trebuie sa-i plateasca statul si bani care intra in tara, stimuland consumul, cresterea economica si indicatorul „export”.

Se mai pune intrebarea, de ce romanii de peste granite conteaza doar in preajma alegerilor electorale si daca aceasta este intr-adevar relatia fireasca intre alesii tarii si cetatenii ei. Este diaspora doar o vaca de muls?

Odata cu exportul fortei de munca, de la cea necalificata, pana la specialistii cautati peste tot in Europa si in lume, Romania isi pierde vitalitatea. Masurile de austeritate bugetara vor ingrosa si mai mult randurile somerilor, cu functionari publici, profesori si doctori. Din industria ravasita de privatizari adesea paguboase, din constructii si agricultura, tot mai multi disponibilizati, aventurieri si flamanzi, vor lua calea pribegiei, pentru un vis sau un leu.

Fara oamenii sai, in a care investit si pe care conta, statul roman ramane si mai sarac, decat o arata statisticile. Fara oamenii sai care sa puna umarul la scoaterea tarii din criza, Romania va suferi o si mai mare degradare, nu doar materiala, ci si spirituala. Oamenii sai de peste granite sunt indemnati sa ramana acolo unde sunt, ca bine stau, nu ne costa, ba ne trimit chiar ei bani. Oamenii sai au fost „prea putini” si pe scena lumii, la Expozitia Mondiala de la Shanghai, unde Stefan cel Mare a zambit chinezeste.

„Imaginati-va ce ar fi, daca cele doua milioane de romani care lucreaza in Italia, Spania, Franta si Germania, ar veni in Romania, ca sa primeasca aici ajutor de somaj” ar fi declarat presedintele Basescu, citat de Handelsblatt. Incerc sa-mi imaginez ce ar fi daca macar jumatate, din cele doua milioane de romani, n-ar veni neaparat cu mana intinsa la mila statului roman, ci si-ar aduce cu ei economiile, expertiza fiecaruia in domeniul in care a lucrat in strainatate si un entuziasm de intreprinzator, care a cam palit pe plaiurile mioritice.

La intalnirile ocazionale organizate sub tutela Guvernului Romaniei de la Bucuresti, pentru sondarea diasporei si atragerea ei intru conlucrare cu tara, tonul era cu totul altul. Oamenii se simteau importanti, se simteau pretuiti. Acum insa, se crede ca grosul migratiei economice romanesti de peste hotare e format de o adunatura de potentiali asistati sociali. Saraca tara, biet popor. Cu ce demnitate mai stam in fata strainatatii?

Dani Rockhoff HotNews.ro

Şi două comentarii excepţionale care vin să completeze cele spuse mai sus:

Sa-i ia gaia pe toti care se lauda cu „banii trimisi de romanii din strainatate” – si sa-i iasa pe nas lui Base linguseala fatza de fraierii din asa-zisa „diaspora” (care „diaspora” cu mediul ei de afaceri cu tot a fost infectata de jeguri gen Tender si alti amici securisti imputzitzi!).
„Banii trimisi in Romania din afara” n-au insemnat altceva decat distrugerea tzarii si incurajarea nemuncii!
Mergeti voi numai prin tzara si vedeti campuri nelucrate si sate in paragina! Mergeti si vedeti sarantocimea stand cu orele la carciuma, pe banii celor „trimisi la produs”! Mergeti si vedeti copii vagabonzi si bunici abuzatori care n-au alta treaba decat sa astepte aceia 200 euro pe luna! Mergeti – si poate vi se face parul maciuca, daca aveti ochi sa vedeti si curiozitate sa ascultati!
Mergeti sa vedeti Marile Investitii facute cu „banii din afara” – magaoaie urate, din carton (rigips) inox si termopane, care nu vor fi folosite de nimeni si care ne-au stricat satele (atat de frumoase candva)! Mergeti si cautati macar o SINGURA „afacere” adevarata, initiata in Romania, la o mie de persoane care au trimis bani din afara!
„Banii din afara” n-au facut altceva decat sa le mai dea o gura de oxigen imputzitzilor care pretind ca ei „conduc tzara”, sa mai aiba un leu de muls, din „consum”! N-au facut decat sa ajute la dezvoltarea lanturilor de hypermarketuri pt. vandut potcoave de cai morti („creditul cu buletinul”) in detrimentul productiei autohtone – si la distrugerea ultimelor urme de agricultura sau de sanse de redresare a mediului rural! Au insemnat „bula imobiliara” cu consecintele ei cu tot!
Sa le iasa pe nas lui Base si clicii lui mult-laudatii „bani din afara”! Iar cei care ii trimit, sa NU CUMVA sa pretinda si „recunostinta”! Sa faca bine si sa-si bage banii puturosi in coor – pt. ca EI, banii aceia, au adus una din contributiile esentiale la halul de decadere a Romaniei de azi!!!

–––––––––––––––––––––––––––––-

„Incerc sa-mi imaginez ce ar fi daca macar jumatate, din cele doua milioane de romani, n-ar veni neaparat cu mana intinsa la mila statului roman, ci si-ar aduce cu ei economiile, expertiza fiecaruia in domeniul in care a lucrat in strainatate si un entuziasm de intreprinzator, care a cam palit pe plaiurile mioritice.”

Ar fi nasol. Nu doar pentru Basescu, Boc & PD-L Co., ci pentru mai toata clasa politica.
Acestia n-au nevoie de oameni intreprinzatori, responsabili si care, oroare, vor mai fi vazut si invatat prin cele strainataturi ca se poate si altfel, oameni care nu si-ar vinde votul pe-un mic si-o bere.
Milioane de astfel de oameni ar putea de fapt destabiliza rau de tot SISTEMUL. Feri’ Doamne, ar putea chiar sprijini/promova o miscare politica necontrolata de „noi”.
N-au nevoie de astfel de oameni; au nevoie doar de paraii lor.
Asa incat aranjamentul actual – voi stati acolo, bine merci, dar nu uitati sa trimiteti cat mai multi bani in tara – este perfect. Ca in multe alte dati, Basescu spune adevarul.
Daca ne place adevarul asta al lui, sau unde o sa ne duca el, asta-i alta poveste.
Dupa cum s-arata lucrurile, dupa primul val de emigranti (plecati in cautarea unei vieti mai bune), va urma cat de curand altul, de oameni plecati de nevoie. E o mare diferenta intre cele doua motivatii.
Iar Romanika va ajunge unde incearca, bietii, de 20 de ani sa o duca – o tara de nici 15 milioane, formata in proportie de 90% din sclavi moderni, mancurti, incapabili sa inteleaga ce li se intampla, necum sa reactioneze, 8-9% „institutii de forta,” menite sa pastreze ordinea, iar celelalte 1-2 procente, ei, conducatorii.

33 răspunsuri

  1. Lipsa de orizont! Aceasta-i „luminita de la capatul tunelului” promisa de vreo douazeci de ani in Romania. Hotilor de la putere care ne-au jefuit toti acesti ani nu le pasa cat de cat de noi (gloata).Copii lor studiaza in afara,la scoli cu „staif”, ca de,cand odrasla lu’ tata vine cu o diploma de Cambridge, tata ii gaseste un post in administratie,diplomatie,guvern,ca doar e „scolit afara”.Copii „gloatei” dupa ce au terminat o facultate in Romania sunt numai buni de munca pe la varstnicii din vest,pentru a-i strge la c…r ,copilele noastre cu diploma de facultate numai bune de menajere (femei de casa),care sunt exploatate sexual de varstnici scabrosi, pensionari care se aduna la cate unul dintre ei acasa,ca prietenii,la un remy,un poker,etc. si la final la o partida de sex in grup cu „fata din casa” ,tinerica,”prospatura” si cu doua facultati…
    Oare asta am visat noi pentru copii nostri pe care i-am crescut dintr-o bucatica,ne-au inveselit cu inocenta copilariei,ne-am faurit impreuna cu ei vise despre ce vei face cand vei fi mare…,iar niste golani,ca cei care ne conduc din ’89, sa striveasca,sa distruga ireparabil sufletele copiilor nostri.
    Priviti-l pe golanul care ne indeamna sa fim „sclavii occidentului” si sa parasim tara definitiv.De ce nu-si trimite odraslele lui la „produs”? Ii pasa acestui ticalos de copii nostri? Niciodata!

    • Se cunoaste ca te-ai uitat la iRealitatea, la programul individului prelipceanu, care facea propaganda fatisa pentru emigrarea in Australia, Canada etc. Iar la inceputul emisiunii, ni se prezinta un film sf cu o doctorita ajunsa in usa, care aici scria retete, iar „acolo”, in primul an, a fost angajata la „spitaul Bronx din New York”, si a facut 1400 de operatii.
      Chiar asa de prosti ne cred astia?
      D-le Eufrosin, de emisiunea jegoasa (si penala) de la RTV, de astazi, 9 august, ora 17, in care se facea propaganda fatisa pentru emigrare, ce aveti de spus, ca vad ca de interpretarea originala a unui interviu prezidential v-ati ocupat?

      • Cum nu ma uit la televizor, nu am avut cunostinta de emisiunea aceasta. Ma voi interesa, multumesc pentru semnalare!

      • Probabil ca respectiva doamna doctor a intrat direct pe chirurgie din medicina de familie pe care deduc din comentariul tau ca ar fi practicat-o aici. 1400 de operatii pe an e o suma frumusica. Depinde ce fel de operatii. Poate ca a operat panaritii periunghiale si abcese pilonidale, poate ca punea un fir si facea o hemostaza unui injunghiat care alunecase si a cazut in cutitul unui trecator necunoscut, apendicectomii la cererea clientului prin metoda laparoscopica. Nu ced sa fi facut osteosinteze de sold sau protezari valvulare pe cord, nici macar „banale” stenoze mitrale, sau poate ca facea injectii sau alte procedee terapeutice. Chiar si 1400 de bandaje ghipsate daca a pus intr-un an, tot nu e putin, americanii folosind fibra de sticla Johnson and Johnson si nu ghips iar un bandaj din acela costa de ma ia ameteala. Draga Eufrosin, ce poti sa ne spui, despre presiunea care, aparent creste asupra Iranului. Aparent, se coace ceva. Doamne ajuta!

        • Da, nu avea cum sa se specializeze in ceva frumos in asa un timp scurt. E propaganda ordinara pentru a-i determina pe doctori sa plece din tara. Noroc ca se mai prinde lumea.

          Cred ca nebunii nu se potolesc pana nu ataca Iranul, indiferent de consecintele asupra restului lumii (costuri uriase pt. energie, instabilitate etc.). Pentru asta insa, au nevoie de un atac terorist de anvergura, pentru care desigur vor blama Iranul. Sa veghem si mai ales, sa trecem pe incalzire cu lemne, pe cat se poate. Doamne ajuta!

        • Iti spun, eu. Aparent, folosesti prea multe, virgule. Si, aparent.

      • Perfect, incurajarea emigrarii nu e buna, dar ce se poate spune doctorilor sau profesorilor cu salarii de pana in 10 milioane? Daca pot sa-si imbunatateasca nivelul de trai in Canada, SUA sau alte tari, de ce sa n-o faca? Tot mai bine asa decat sa stea aici pe un salariu de mizerie sub conducerea marelui conducator basescu. La cum conduc astia de la pdl tara, chiar ar merita sa plecam cu totii de aici si sa-i lasam pe ei singuri.

  2. Eufrosin, ce parere ai de Simona Fica? E de incredere?

    http://www.exploziv-news.ro/

    • Ca regula, nu e bine sa avem incredere in nimeni afiliat cu serviciile, mai cu seama cand aceia anunta ca pun de „revolutie”. Sa nu fie treaba facuta tot de baieti, pentru a-i lua pe oponenti ca din oala. Dealtfel, are unele informatii bune, pe care le-am mai citat si eu aici.

      • Mie in suta ca se doreste de catre SISTEM ca lumea sa iasa la revolta in strada pt. a putea fi macelariti cativa, altii pt a fi arestati, o alta parte -cei intangibili-, sa stea si sa rada in fata televizoarelor lor de raul care li se intampla altora, iar cei mai multi sa se transforme in oameni plini de furie, convertita in final in certitudinea neputintei lor si in declararea infrangerii lor totale in relatia om-sistem. Majoritatea cred ca vor ajunge ispaimantati in asa masura de puterea criminala a sistemului, incat vor spune chiar cu frenezie DA la orice perversiune pe care le-o cere SISTEMUL conducator. Asa vad ca fiind tendinta. Poate gresesc. Doamne iarta-ma!

        • „Mie in suta ca se doreste de catre SISTEM ca lumea sa iasa la revolta in strada pt. a putea fi macelariti cativa, altii pt a fi arestati…….”
          F. bună observație…. se potrivește cu ce mi-a spus duhovnicul, b’nțeles cu interdicția fermă de a mă amesteca cu protestatarii…

  3. Un alt aspect nediscutat inca este acela ca ar incerca sa indeparteze de tara pe cei care i-ar putea fi potrivnici in cazul unei foarte probabile revolte populare.

  4. mare expert baselu’ marinelu’ in scuipat adevaruri otravite si putin mestecate … asa a reusit sa ne fraiereasca de 10 ani deja, fara ca turma de boi, adica noi cei care l-am votat sa pricepem ca simplul eject dispretuitor al unui adevar nu rezolva problemele … doar le constata …

    reactia gloatei e simpla si rapida, da’ domle’ asa e, romanii se duc in strainatate sa munceasca, 90% din ei, excludem ciorile borate, si mai bine sa se duca sa munceasca in iuropa decat sa frece menta la rece acasa … si uite asa a mai marcat baselu’ marinelu’ un punct electoral …

    dar gloata nu realizeaza ca cei 4-5 milioane de amarati care muncesc afara aduc venituri si plusvaloare acolo si nu in propria tara … miliardele acelea de euro care intra in tara sunt aproape nimic pe langa plusvaloarea creata daca ar fi muncit in tara … nemtii stiu asta … frantuzii o stiu si ei … la fel englezii … de unde si mirarea lor cum de suntem asa batuti in cap incat sa consideram o mare jmecherie ca le-am furat noi lor joburile … in realitate crapa de bucurie ca ne-au fraierit si doar pe sticla umfla obrajii suparati ca le furam locurile de munca … asa ca pentru fraieri … sa fie si prostii de romani multumiti ca uite, ce destepti sunt ..

    chiar si tiganii aia borati, si pe aia ii primesc cu bratele deschise un anumit strat social occidental ca multi din ei fac cele mai penibile si jenate meserii … ca de exemplu ciorditul si furatul cu cota parte data cui trebuie din zona … cand intra la zdup si nu mai aduc venituri hopa dintr-odata isi amintesc ca sunt natie de infractori si dintr-odata trebuie trimisi acasa si scazuti de la cheltuieli …

    eu tot timpul m-am mirat cum se face ca in italia in zona aia dura din sud, neapole cu celebra camora, mama ce nenorocire era cu boratii colorati ca nu mai reuseau sa scape de ei … mama mia, da’ nici un mafiosso nu era in stare sa ii puna la punct!? mai sa fie …. sa inmuiat chiar in halul asta celebra mafie italiana?!?!

  5. Suntem invitati sa parasim tara ! In mediile oculte , cele cu putere internationala , se stie ca Romania nu trece printr-o perioada vesella si se actioneaza ca atare…

  6. Dar stati linistiti, au voie sa goneasca doar jumatate din noi…(profetia lui Petrache Lupu – Sf de la Maglavit)

  7. …mai multi bolsevici vrei sa zici care au fost ei de mai multe nationalitati (.marea majoritate a comisarilor bolsevici de front luati prizonieri au fost evrei, ukrainieni, kalmuci etc.. @szeppty). ai o obsesie curioasa

    • Obsesie pe care nu si-o va mai exprima aici. Putea linistit sa si-i apere pe-ai lui, fara sa fie batjocoritor la adresa ortodoxiei.

      • Eufrosin, nu te lua si tu dupa blogul lui saccsiv, care nu accepta nici un cometariu daca nu e exact pe placul lui. Pe aici vad multe comentarii legate de asa-zisa „trezire” a oamenilor fata de faptele prezentate pe aici, dar cum iti inchipui ca se poate realiza asta daca nu exista discutii libere? Szeppty parea un om inteligent si informat, de ce te deranjeaza atat de mult ca e catolic?

        • Cristian, imi pare rau ca-mi porti numele! Tu esti acela care trebuie sa-si deschida ochii! Esti inca orb! Bafta

        • Nu-i vorba de faptul ca e catolic, ci de invectivele lui inclusiv la adresa mea „coada de topor vanduta rusilor, imi iau plata de la kgb etc.”, ca de sfanta biserica ortodoxa ce-a spus nu mai redau. Nu ma iau dupa nimeni, crede-ma.

        • Cristian, tu esti aici doar ca sa bagi raca intre crestini. Sccsiv e un bun crestin si bine face ca va da peste bot . El accepta doar comentarii pertinente, la subiect si fara diversiune, asa ca si Eufrosin ar trebui sa faca la fel cu cei ca tine sau szepty.

          • Mi se pare ipocrit ceea ce spui tu. In alte cuvinte, tu vrei sa spui ca cine nu gandeste ca tine (sau ca saccsiv) nu trebuie sa vorbeasca, dar in acelasi timp n-ai accepta nici un fel de ingradire a drepturilor tale. Sigur ca fiecare face ce vrea pe blogul lui, dar atunci macar sa recunoasca deschis practicarea cenzurii. Iar cand nu ai nici macar curajul de a lasa opiniile contrare sa se exprime, atunci credibilitatea este 0.

  8. exista o strategie aici …. vor pleca multi specialisti , romanii intra in supravietuire , vor ramane multe case libere , hotii vor actiona , politia va ataca , puscariile vor fi pline , parlamentarii vor intra in CRIZA de MANERELI si JAF , copiii vor invata supravietuire si ROMANIA va deveni un COMANDO al EUROPEI … cine intelege … bravo lui ….

  9. De o ora urmaresc o emisiune pe Realitatea.
    In bucla, Madalin Voicu afirma ca romanii sunt needucati si prosti, deoarece l-au ales pe Basescu. Nici moderatorii, nici ceilalti invitati nu reactioneaza, nu il pun la punct.
    Tin sa reamintesc faptul ca Voicu a afirmat inainte de ultimele alegeri prezidentiale, in direct pe OTV, ca „DE DATA ASTA PRESEDINTELE IL PUNEM NOI, TIGANII!
    Aceasta este realitatea, pe Basescu l-au ales tiganii si noi suportam letargic distrugerea si dezonorarea fiecaruia dintre noi. Toata media se face vinovata de complicitate tacita cu guvernantii si tiganii platiti din afara tarii.
    Ultima nada intinsa disperarii romanilor este Partidul Poporului si nada asta au creat-o aceiasi papusari. Va imaginati o Romanie cu Presedinte D Diaconescu, si cu sef al guvernului Vantu? Va imaginati cam cati tigani se vor lafaii in fotoliile puterii pe principiul , noi suntem poporul? Florin Zamfirescu are o pofta nebuna sa juace un rol important politic. Este prea mica scena Odeonului pentru el. Aseara nici nu a indraznit sa pronunte cuvantul tigan, chit ca ii tremurau nadragii ca i-ar fi putut intra in casa, la incaierarea de la Mogosoaia.
    De trei ani incoace s-au dezlantuit sobolanii asupra lui Dan Purec pentru ca le-ar fi stricat planurile daca ar fi intrat in politica.
    Pana si Zamfirescu aseara comenta faptul ca Dan Purec este exceptional, dar este doar un bun analist, nu poate aduce solutii concrete…Si nu ii era rusine sa vorbeasca..;
    Pe Basescu vor ajunge sa il blesteme toti romanii si nu are idiotul ala de parapsiholog mijloace sa il protejeze de gura lor. Nimicnicia pamantului indrazneste, ca si Ceausescu, sa goneasca romanii, sa infometeze si sa otraveasca copiii si sa cheme practic tiganii la pradat.
    Si ce va face Roncea? Va complota in taina cu Basescu sustinandu-l fatis pe Diaconescu sau se va face mic o vreme, pentru a nu-i da Parintele Iustin una in cap cu Sfanta Cruce?

    • Mda, ma bucur ca nu l-am vazut pe nenorocit la tv, dar regret ca n-am putut fi acolo in studio.

    • Una din bunici, care are 93 de ani acum, imi zicea de mult ca : „Sfarsitul va fi aproape, cand tiganii ajung la conducerea tarii”. O fi nebuna bunica, sau Diaconescu, Voicu, Vantu, Prala, Bahtalo, Ciricli shashamaihancolo, nu sunt tigani?

    • Ce avusi bre cu Roncea?!? Imi pare ca ai cam dat cu oistea in gard…Iar pe Parintele Justin de ce il amesteci in aceasta discutie? Cat despre Puric,nu este decat un purice care vrea sa devina elefant,s-a servit de Parintele(daca tot l-ai amestecat cu…ceilalti!?!),a facut bani frumusei datorita sfintiei sale,apoi s-a cam dat cu „amicii” nostri,masonii…Iar intre timp,mai face si el un ban gramada,dand spectacole in care isi bate joc cu nerusinare de Domnul nostru,Iisus Hristos! In cazul in care incerci sa ma contrazici,desi ar fi o munca de Sisif,voi cauta filmuletele respective si vei intelege,in sfarsit,cine este acest…purice…

  10. Imi cer scuze, am scis incorect numele lui Dan Puric. Se vede treaba ca m-au lasat nervii si mi-am ratacit si ochelarii…
    Seara buna, fara televizor, daca se poate….

    • Eu nun teleg dece lui Dan Puric lumea ii spune Cretinul. Si inca asa cu litera mare, cu C mare: Cretinul Dan Puric. Nui frumos sal injurati. Ca bine mai vorbeste el si tampeni da din cand in cand spune si lucruri adevarate. De exemplu, dacal sunati acasa si il intrebati cat e ceasu.

  11. […] 2. Încurajarea românilor din diasporă să rămână acolo unde sunt, cu condiţia să continue să trimită banii cu care guvernul marionetă s-a obişnuit, pentru a mai balanţa cât-de-cât, deficitul de cont al ţării. De parcă oamenii s-ar întoarce înapoi ca să cerşească – ce rusine! […]

  12. […] Încurajarea românilor din diasporă să rămână acolo unde sunt, cu condiţia să continue să trimită banii cu care guvernul marionetă s-a obişnuit, pentru a […]

  13. […] 2. Încurajarea românilor din diasporă să rămână acolo unde sunt, cu condiţia să continue să trimită banii cu care guvernul marionetă s-a obişnuit, pentru a mai balanţa cât-de-cât, deficitul de cont al ţării. De parcă oamenii s-ar întoarce înapoi ca să cerşească – ce rusine! […]

Răspunde!