Justiţie nu doar oarbă, ci de-a dreptul proastă: responsabili dpv legal, la 4 ani!


Trăind atâta amar de vreme pe pământul celor care se cred liberi în ciuda evidenţei şi obişnuit fiind cu prezenţa ubicuă a avocaţilor dotaţi cu „scanners” (receptoare radio performante) cu care ascultau poliţia ca mai apoi să urmărească literalmente ambulanţa până la Urgenţă pentru a-i propune rănitului un gheşeft rezultat din darea în judecată a orişicui, ar trebui că următoare ştire să nu mă mai surprindă. În fond eram acolo atunci când poliţia statului Florida a pus în cătuşe un băieţel de 6 ani care nu îşi purta casca regulamentara pe când se dădea cu bicicleta…

Ţara în care te temeai din suflet atunci când copiii tăi se juleau la genunchi, sau poate se învineţeau ferească sfântul la faţă, căci nu lipseau binevoitorii care să sune teroriştii deghizaţi ca servicii sociale care să ţi-i umfle din curtea şcolii pentru a-i da apoi spre adopţie unui cuplu de homosexuali, continuă să ne dea exemplele de groază care ar trebui să pună în modul cel mai serios pe gânduri, pe tot românul care crede că L-a prins pe Dumnezeu de picior la loteria vizelor..

Într-adevăr, peste 50% din cuplurile înregistrate naţional ca părinţi adoptivi, sunt homosexuali sau lesbiene. Chiar dacă vă obţineţi copiii înapoi (dacă doar unul are julitură, îi răpesc pe toţi, pentru a „preveni abuzul”!), după un an-doi în „grija” lor tandră, vă garantez, nu vor mai fii aceiaşi.

În New York astăzi au fost atinse noi cote ale absurdului într-o societate aflată în derivă:  doi copilaşi de 4 ani, un băieţel şi o fetiţă, au fost declaraţi responsabili pentru accidentul care a avut loc atunci când dându-se cu bicicleta împreună pe strada 52 din Manhattan sub supravegherea mamelor lor, au lovit din greşeală o bătrână de 87 de ani care şi-a rupt şoldul în urma căzăturii.  Nu mă îndoiesc că îşi purtau căştile, dar când ghinionul te urmăreşte, fragezia vârstei nu contează: trustul bătrânei milionare a dat în judecată cei doi copii, precum şi pe mamele lor pretinzând că au fost neglijenţi. În mod normal aţi râde de absurdul situaţiei, dar nu şi în America:

Judecătorul  Paul Wooten al Curţii Supreme din  Manhattan, i-a declarat pe copii responsabili pentru accident, permiţând procesului să meargă mai departe. Cererea de anulare a procesului făcută de avocata celor două mame a fost respinsă pe temeiul că unul dintre copii, fetiţa Juliet, este la doar trei luni distanţă de împlinirea vârstei de 5 ani!  Prezenţa părinţilor în timpul activităţii copiilor nu a contat în faţa judecătorului care şi-a exprimat dezaprobarea pentru „lipsa prudenţei” dovedită de cei doi copii.

Uitasem să menţionez: femeia în vârstă de 87 de ani, a murit din cauze ne-conectate accidentului la trei luni după ce acesta a avut loc. Cu toate astea, procesul e pe rol. Pagube de ordinul milioanelor de dolari atârnă nu numai peste capetele părinţilor, cât şi peste ale celor doi copilaşi, înainte ca ei să fi câştigat un singur ban. Curtea supremă din Manhattan, le poate distruge viitorul din cauza unui simplu accident de bicicletă la vârsta nevinovăţiei.

Dacă cunoaşteţi pe cineva care „a lovit” loteria vizelor, daţi-i informaţia spre digerare: ajutându-i să evite un mare rău, se cheamă că le-aţi făcut un nespus bine.

sursa New York Times

18 răspunsuri

 1. Iata ce-mi povestea zilele trecute o prietena care traieste in San Diego, divortata si mama a 5 copii, din care 4 sunt inca dependenti de ea.
  Saptamana trecuta a venit in clasa unuia dintre copiii ei (un baietel de 9 ani) un „nene” care i-a pus pe elevi sa marturiseasca daca au vreo rana sau julitura si sa o arate. Baiatul ei a ridicat mana si a spus ca da, el ara un semn mic de arsura. Sora lui mai marisoara gatea si purta la incheietura o bratara din piele si cu ceva metal. Cind si-a cuprins fratele pe dupa gat, partea metalica incinsa i-a lasat un semn undeva, la baza gitului, mare cat unghia degetului mic. Domnul cu pricina i-a facut poze cu „rana”. Baietelul n-a povestit nimic acasa in ziua aceea, insa a doua zi a sunat telefonul. O asistenta sociala a anuntat ca in scurt timp se va deplasa la domiciliul mamei pentru inspectie. Fara sa dea nici un detaliu, nici o explicatie, spre consternarea mamei, care habar nu avea de incident. Si a venit. Sistemul se misca foarte repede. I-a scotocit prin toate lucrurile, a inspectat fiecare coltisor din apartament, i-a deschis frigiderul, sa vada daca sunt suficiente provizii si cit de sanatoase sunt pentru copii. La acest capitol a fost satisfacuta, frigiderul era plin cu legume si fructe proaspete. Asistenta sociala a plecat apoi fara sa spuna mare lucru. Acum prietena mea traieste cu angoasa ca nu cumva sa fie hartuita, stie si ea de cazuri cind copiii au fost smulsi din sinul familiei sub pretextul unor abuzuri asupra minorilor. In plus este mama singura cu 4 copii in grija. Intre timp a fost obligata sa initieze o psihoterapie cu fratele si sora implicati in „accident”. O straina a inceput sa scotoceasca in trecutul familiei, folosindu-se de sinceritatea si naivitatea copiilor. Ca sa mai reduca din rau, prietena mea le-a spus fiilor sa aiba incredere in ea, mama lor, si sa nu se deschida unor straini. Ma rog sa iasa cu bine din aceasta incercare.

 2. Felicitari pentru blog si pentru acest articol. Eufrosin, incearca sa publici pe Altermedia daca nu ai facut-o deja. Se vede ca iti este limpede ce se intimpla si scrii foarte bine.

 3. USA(Obezianland)=Absurdistan….i-au îngrășat și în puțin timp fii lui satan vor pune în „funcțiune” ghilotinele….

 4. salut,
  Interesant si obiectiv articol ca de obicei!Bravo!Din pacate „$clavii fericiti” nu vor(pot??) sa vada realitatea !
  ps: am cumparat deja biletele „ONE WAY” PTR. ROMANIA !

 5. Depinde de ce intelegem prin justitie pentru ca, asa cum eu vad, poate ca si voi vedeti, aceea ca, asistam la o rescriere a semnificatiei unor notiuni pe care candva le credeam fundamentale, cvasi-eterne, aureolate de sobrietate, de corectitudine maxima in citirea si interpretarea unui text numit lege. Legea e dura dar e lege, vs, legea e o bariera la care boii se opresc, dulaii cei mari o sar, iar cateii cei mici se strecoara pe dedesupt sunt exemple de ilustrare a ceea ce inseamna lege si asa-zisa institututie a justitiei, -in fapt, justitia o prostituata grotesca, obosita gata sa isi insface pe viitorul client spre a-i lasa amintiri imposibil de uitat. Cine e pestele justitiei, nu vreun secret. In Romania se numeste Basescu, in sua s-or fi numind altfel; eg.: jidani satanici promotori ai noii ordini mondiale. Ma intreb de ce nu ia nimeni atitudine trecand la impuscarea in cap, asa, din intamplare a acestor criminali ai vietilor noastre. Inexplicabilul si paradoxalul ne umple campul vizual asemeni unui reflector excesiv de puternic, reusind sa ne decapiteze trupul de constiinta. Se pare ca ei vor invinge. De zeci si sute de ani tot ei conduc la pauza. Mai nou se spune ca si China e eligibila ca beligerant in razboiul 3. Ca fapt divers: China refua sa mai exporte elemente, minerale cu importanta strategica spre sua, iar Coreea de Nord a tras ale contra unei tinte militare din Coreea de Sud, tara in care se zice ca urmeaza curand o intrunire a celor G,vreo 20 la nr. Slava Domnului, la Bucuresti multa lume si-a facut timp sa treaca saptamana aceasta pe la Patriarhie.

 6. Scuze! Una am vrut sa scriu si alta a iesit.
  In loc de: „Coreea de Nord a tras ale contra unei tinte militare din Coreea de Sud”, rog a se citi „Coreea de Nord a tras alte doua salve de 14,5 contra unei tinte militare din Coreea de Sud”. Multumesc.

 7. superba tara america. la fel tot occidentul

 8. Va urmaresc de mult blogul si va felicit pt munca depusa si informatiile pertinente din articolele dumneavastra.

  Insa mai la toate articolele ma faceti sa suspin, vazand ca ati cam uitat limba romana (pana acum m-am abtinut sa intervin, pentru ca pentru mine conteaza contintul, nu forma). Cele mai mari greseli le faceti cand calchiati expresii din engleza americana. De exemplu in articolul de fata folositi cuvantul ‘ne-relatate’ pentru ‘unrelated’. ‘A relata’ in limba romana inseamna a istorisi, expune, povesti si nu ‘a relationa’ , ‘a avea legutura cu” (iata v-am sugerat si traducerea corecta). Va rog sa nu va suparati pt obesrvatie, va repet apreciez f mult si imi sunt de folos articolele postate, si poate in caz de ‘recidiva’ o sa imi permiteti si alte mici corecturi…

  • Va astept in continuare cu drag – multumesc pentru corecturi!

  • stilmate domnule Bumbescu, nu pot să nu vă atrag, la rându-mi, atenţia asupra unei greşeli (atât de dese în presa electronică): a posta nu este un verb românesc. bănuiesc că ştiţi că verbul to post a fost adoptat de persoane care stau cam prost cu limba română.

   numai bine.

 9. Semizei in Romania – despre magistrati si procurori semizei … Alupei a citit la OTV niste pasaje – carte scrisa in 2007 – despre mafia din magistratura si procuratura … carte scrisa de un doctor in drept … Popa Ioan – haos organizat in structurile de drept … ca sa va dati seama ca Romania se afla in cel mai mare haos !

 10. Bun spirit de observatie, insa domnule Ravratiti, imi permiteti si mie sa va corectez o greseala din textul de mai sus si anume: „la rându-mi” nu exista in limba romana. Acum sa vedem daca cineva imi gaseste si mie o greseala, caci pana acum toti cei care au corectat pe altii, au facut ei insasi o greseala 🙂 (caciulite si scufite nu am din pacate la tastatura)

  • domnule Scarface, „la rându-mi“ există în limba română şi înseamnă, nici mai mult, nici mai puţin, decât „la rândul meu“.

   apoi, se spune „ei înşişi“ şi nu „ei însăşi“.

   vă mulţumesc pentru susţinere, însă ţin să vă apoostrofez pentru faptul că nu vreţi să aveţi „căciuliţe şi scufiţe la tastatură“ (altă greşeală, dar cred că una e suficient de semnalat…) aveţi acele căciuliţe şi scufiţe, trebuie doar să apăsaţi tastele Alt şi Shift în acelaşi timp (sau una după alta, ţinând prima tastă apăsată atunci când o apăsaţi pe a doua. veţi găsi, dacă veţi căuta, chiar în acest blog, explicaţiile necesare pentru diacritice)

   numai bine şi mulţumesc din nou pentru „atenţionare“ şi pentur „susţinere“…

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: