Din arhiva KGB – Zinoviev către Lenin: „Te pup pe tine şi fun­dul tău marxist”


Data viitoare când îi auzim pe trepăduşii politikului-corekt lustruind pe tema „ne-discriminării minorităţilor sexuale” şi a altor porcării anti-românesti asortate, să ne aducem doar aminte ai cui degeneraţi urmaşi fizici şi spirituali sunt ei, apoi să le tragem din adânc un flit pe care să şi-l amintească câte zile blestemate vor mai avea ei pe pământ:

Zinoviev catre Lenin: „Te pup pe tine si fun­dul tau marxist”

Cotidianul bulgar „Trud” publica, intr-unui din numerele sale recente, un articol senzational despre viata amoroasa a liderului revolutiei bolsevice, Vladimir Ilici Lenin. Doctorul in istorie N. V. Sokolov a cautat mai mult timp prin arhivele rusesti, iar ceea ce a descoperit a meritat efortul depus: V. I. Lenin a fost homosexual! Istoricul rus afirma, in baza unor scrisori pe care le-ar fi gasit in arhive, ca amantul lui Vladimir Ilici a fost un lider de nadejde al comunistilor, Grigori Zinoviev. Va prezentam in intregime articolul publicat de Trud”.

VI Lenin, unul dintre tatucii fondatori al comunismului

Inainte de a se ocupa de materialele de arhiva, autorul articolului a cercetat cronica oficiala, publicata in editia din 1981 a scrierilor lui V. I. Lenin. Acolo putem citi: „Pe data de 8 iulie 1917, G. Aliluev si Stalin ii insoteau pe Lenin pana la Gara Razliv, unde Lenin s-a adapostit in sura muncitorului N. A. Emilianov. (Autoritatile il cautau pe Lenin, care era considerat un criminal.) Emilianov arendeaza cateva hectare de pamant la 5 km de lacul Razliv si mai tarziu ii duce pe Lenin si Zinoviev la coliba pe care a construit-o singur acolo…” intrebarea este, de unde apare Zinoviev?

Zinoviev - partea masculină

In biografie se spune: „Lenin a avut mult de lucru. A scris articole”. Da, intr-adevar, Lenin a scris cateva articole pentru care i-au fost necesare 5—7 zile. Dar el sta in coliba pana la 5 august. Citim mai departe: „Lenin se plimba, facea plaja, inota in lac, pescuia”. Cu alte cuvinte, Lenin s-a odihnit o luna dupa care a plecat in Finlanda.

In aceste conditii, ce a facut acolo Zinoviev? De ce au locuit singuri? De ce in biografia lui Lenin putem gasi o sumedenie de amanunte, dar nu citim nici un rand despre coabitarea timp de o luna cu Zinoviev? La Razliv, relatiile dintre cei doi lideri comunisti capata o dezvoltare interesanta. Ei locuiesc singuri timp indelungat si aceasta aduce schimbari. In septembrie, Zinoviev i-a scris lui Lenin, care se afla in Finlanda:

„Draga Vova! Nu-ti poti inchipui cat imi este de trist fara tine, cat imi lipsesc mangaierile noastre… Poti sa fii sigur, de cand ai plecat nu m-am atins de nimeni. Poti sa fii absolut sigur in sentimentele mele fata de tine si in loialitatea mea. Crede-ma, nu m-am atins de un barbat sau femeie si nu o voi face. Numai tu imi esti apropiat. Vino, nu te teme. Voi pregati totul in modul cel mai bun”.

Lenin nu raspunde la aceasta scrisoare si Zinoviev ii scrie din nou dupa o saptamana:

„Draga Vova! Tu nu mi-ai raspuns. L-ai uitat pe micul Ghersele… Eu am pregatit pentru noi un lacas frumos. Putem trai acolo cat dorim… Este o locuinta minunata, acolo ne va fi bine si nimeni nu va putea impiedica dragostea noastra. Va fi ca inainte. Imi amintesc ce mare bucurie a fost intalnirea noastra, iti amintesti cum ia Geneva ne-am ascuns de aceasia femeie… Nimeni nu va putea intelege sentimentele noastre. Vino, cat mai repede. Te astept, floarea mea. Al tau, Ghersele”.

„Tu esti mare jucaus”

Dupa complotul din octombrie, Lenin revine la Retrograd. Zinoviev insa pleca la Moscova de unde ii scrie, din nou, lui Lenin:

„Ilici! Am executat toate ordinele tale. Aici este foarte greu si complicat, dar ma incalzeste gandul ca dupa cateva zile ne vom revedea si ne vom imbratisa. Numai speranta ca-mi esti fidel ma incalzeste. Te sarut pe tine si fundul tau marxist. Al tau, Ghersele”.

Aceste scrisori pun in prim-plan doua intrebari: de care femeie se ascund cei doi lideri comunisti si care din cei doi este pasiv si care activ.

In 1918, Zinoviev este mai concret: „Vova! De fiecare data cand sunt departe de tine devin trist. Tu esti mare jucaus. Te cunosc. Eu insa ma tin tare si nu-mi permit nimic. Inteleg cat de greu este sa te prefaci. Acum insa este mai bine. Nu trebuie sa ne ascundem de Nadejda, spre deosebire de ce s-a intamplat la Geneva, unde ea ne-a prins pentru prima data”.

Trebuie deci sa intelegem ca la Geneva, unde Lenin si Zinoviev s-au culcat impreuna pentru prima data, au fost prinsi de Krupskaia — sotia lui Lenin. Lenin recunoaste totul si ea nu-i mai face probleme.

Scrisoarea urmatoare este scrisa la Narva, in primavara lui 1918, cand Armata Rosie invinge fortele generalului Iudenici. Zinoviev triumfa. El scrie: „Vova! Voi sosi in curand si nu te voi lasa orice ar spune aceasta nesimtita. Asteapta-ma!”

In 1922, cand Lenin era grav bolnav, Krupskaia ii scrie lui Zinoviev: „Te rog sa nu-l mai deranjezi pe sotul meu cu cererile tale pentru intalniri. A sosit timpul sa va linistiti. Nerusinarea voastra nu se mai poate rabda. Ilici este bolnav”.

Spre finele anilor ’30, cand Zinoviev a fost executat, aceste scrisori au intrat in arhiva KGB. Fara indoiala, Stalin stia de ele. Ramane intrebarea: „De ce nu a ordonat distrugerea lor?”

Cosmin CORICIUC

Petio PETKOV

(„Evenimentul zilei”, 26 februarie 1997)

TRENUL SIGILAT

Capitolul 14

“O noapte rece, cerul instelta; mirosul de fan cosit,” scrie Zinoviev despre sederea lor in padurile de langa Razliv. “Fum de la un foc domol deasupra caruia fierbea niste carne de caprioara intro cratita mica. … Ne-am bagat in pat in aceasta mica magazie. Este frig. Ne invelim cu o patura veche pe care a gasit-o Emelyanov. Este ingusta si si fiecare dintre noi cauta sa lase cat mai mult celuilalt. Ilici (Lenin) imi spune ca el are o pufoaica si nu-i trebuie patura.

“Uneori nu pot sa adorm mai multa vreme, stau culcat intr-o tacere profunda. Pot sa aud bataile inimii lui Ilici. Dormim impreuna, lipiti unul de altul…”

Comunistii poponari

Un geniu monstruos

autor: Nicolae Dabija

Se spune ca Revolutia din 1917 a fost facuta de Lenin. Dar el va afla despre Revolutia Socialista (adevarata Mare Revolutie Socialista) de la 27 februarie 1917 din Rusia abia la 2 martie 1917 din ziare, cind se afla la Zurich. Ajungind acasa i-a spus N. Krupskaia: Este zguduitor! Ce surpriza! Inchipuie-ti! Trebuie sa mergem acasa, dar cum? Totul mi se pare atit de neasteptat! (in cartea lui Volkogonov, pag. 138).

Era atit de neasteptat pentru “conducatorul revolutiei proletare”: ministrii, demnitarii si tarul fusesera arestati. Altii facusera revolutia parintele caruia s-a dorit. S-a grabit sa plece spre Rusia.

In acele zile era in toi Primul Razboi Mondial.

Germania, care lupta contra Imperiului Rus isi dorea tara-rival paralizata din interior. Lenin fusese racolat de mai mult timp, impreuna cu alti “revolutionari de profesie” rusi, de catre politia secreta germana. I se sugereaza sa se intoarca in Rusia. I se dau fonduri impresionante de bani. Social-democratul german Eduard Berstein afirma: pentru a efectua revolutia din Octombrie Germania ii dase lui Lenin o suma “foarte mare, aproape incredibila”, de 50 de milioane de marci-aur. Cu acesti bani se putea face un razboi dar mite o revolutie.

Din legendarul tren blindat sau “sigilat”, daruit de nemti, inainte de a ajunge la gara Finlandeza din Petersburg, Lenin – cu “modestia” care-l caracteriza, telegrafiaza sefilor partidului bolsevic ca sosirea sa sa fie anuntata in ziarul “Pravda”, or, el nu dorea sa se intoarca ca un emigrant de duzina, ci ca un lider, de care pina la acea ora in toata Rusia n-auzisera decit o mina de oameni. In iulie 1917 Guvernul Provizoriu avea sa emita un ordin de arestare pe numele lui Lenin ca “spion german” pe baza de documente, intre ele, aflindu-se si Ordinul Bancii Imperiale Germane No. 7433, din 2 martie 1917 prin care era platit cu cincizeci de milioane de marci, dar colegul lui de liceu A. Kerenski, dorindu-si-l viitor aliat avea sa-l salveze in ultimul moment.

Pe front in 1917 nemtii aruncau in transeele ostasilor rusi manifeste semnate de V.I.Lenin,, care spuneau: “Predati-va! Aruncati armele si intoarceti-va acasa! Principalii vostri dusmani nu se afla in transeele germane, care-s si ei muncitori ca si voi, ci in scaunele guvernamentale de la Petrograd”. Lenin devenise aliatul cel mai de nadejde al dusmanilor patriei lui.

Mii de dezertori fugeau cu tot cu arme de pe front. Lenin le promitea pace, pamint, uzine, vodca si piine, fara sa munceasca. Asta-i face pe dezertori ca Lenin sa le fie simpatic.

Cercetatorii acelei perioade sint cu totii de acord ca arestarea lui Lenin in vara sau toamna anului 1917 ar fi schimbat cursul istoriei.

Lenin ne-a fost oferit mereu drept exemplu de mare patriot rus. Dar toate actiunile i-au fost indreptate pentru a provoca infringerea tarii sale in primul razboi mondial si a pune, el si partidul sau, mina pe putere. Visa sa transforme razboiul mondial intr-un razboi civil. Specula si el, ca si comunistii de azi, pe ideea internationalismului, mai importanta ca cea de patriotism. Generalul Erich von Gudendorff, seful Statului Major German avea sa scrie: “Inlesnind calatoria lui Lenin in Rusia, guvernul nostru si-a asumat o mare raspundere. Actiunea a fost pe deplin justificata din punct de vedere militar. Trebuia sa invingem Rusia”.

Dupa ce ia puterea, Lenin ii ajuta, din interior, pe nemti sa invinga Rusia. “Decretul despre pace” din noiembrie 1917 emis de Lenin insemna, de fapt, abandonarea fronturilor cu Germania de catre armata rusa, dar si o grava tradare de catre noua Rusie a aliatilor. România se pomenise de una singura pe Frontul de Est, contra puternicelor armate ale Kaizerului. La 3 decembrie 1917, la nici o luna de la preluarea puterii, bolsevicii stabilesc legatura cu germanii, intrebindu-i care sint conditiile lor. Partea germana cere cedarea unor teritorii de peste 150 000 kilometri patrati. Conform pacii de la Brest – Litovsk, conditiile careia Lenin i le-a dictat lui L. Trotski (Lev Bronstein, nascut la Telenesti), ajuns al doilea om dupa Lenin in vastul imperiu, ca acesta sa le accepte fara discutii: Rusia sovietica renunta la 34 la suta din populatia sa, 32 la suta din pamintul agricol, 89 la suta din minele de carbune. Buharin, care vede in aceste cedari “o tradare a revolutiei”, e numit de Lenin tradator. Intrucit Petrogradul urma a fi cedat si el benevol, Lenin muta capitala tarii la Moscova. Congresul Sovietelor voteaza la 15 martie 1918 Tratatul de Pace de la Brest-Litovsk cu 724 voturi pentru, 276 – impotriva, la rugamintea lui Lenin, care totodata indemna populatia “sa nu opuna rezistenta armatei nemtilor”.

Cetatenii rusi se intrebau, nedumeriti: “Cum este posibil ca trupele Kaiserului sa vina in trenuri de pasageri, ca niste turisti si sa ocupe oras dupa oras fara nici un fel de lupta?!” Lenin isi indeplinea promisiunile luate. Dar in curind Antanta, din care facea parte si România, avea sa invinga Germania si aliatii ei. Astfel Rusia bolsevica a fost salvata de “pacea rusinoasa” de la Brest-Litovsk, semnata de Lenin, prin care Rusia raminea aproape fara de teritoriu in partea ei europeana.

Lenin ne mai era prezentat de biografii sai drept model de democratie.

In iunie 1917, cind Guvernul Provizoriu, preintimpinat de incercarea bolsevicilor de a pune mina pe putere, a interzis orice fel de demonstratii timp de trei zile, Lenin a protestat vehement, afirmind ca “in orice tara democratica organizarea unor asemenea demonstratii este un drept irevocabil al fiecarui cetatean.”

Dupa 25 octombrie 1917, insa, daca o demonstratie, un congres, o manifestare nu era aprobata de Dzerjinski, seful CEKA, Lenin ordonase ca participantii sa fie sau arestati, sau impuscati pe loc. “Revolutia” din 25 octombrie 1917, n-a fost decit o banala lovitura de palat, in ea “n-a existat nici macar un singur ranit”. In Palatul de Iarna n-au intrat, cum arata filmele sovietice, soldati bolsevici, ci “o multime zdrentaroasa si furioasa, care s-a comportat cu violenta caracteristica unor astfel de gloate” (in cartea lui D. Volkogonov, la pag. 192). A fost o trecere pasnica a puterii de la un Guvern Provizoriu la altul, care urma sa fie si el la fel de provizoriu, cum se credea atunci. “Semana mai degraba cu o schimbare a garzii”, isi va aminti bolsevicul Suhanov. A doua zi insa Petersburgul se trezi intr-o alta tara, intr-o alta lume, intr-o alta epoca. Cea a inceputului unui dezastru care nici acum, la 2004, inca nu s-a incheiat.

Desi e oferit drept exemplu de rus veritabil (Maiakovski zicea: “Я русский бы выучил голько за то, что им разговаривал Ленин”), Lenin ii ura pe rusi.

Iar asa zisa « revolutie din Octombrie » din 1917 a fost una orientata contra poporului rus.

 

evrei comunisti New York, 1920

 

Din componenta primului Birou Politic, constituit la 25 martie 1919, din care facusera parte 5 membri permanenti: Lenin (Ulianov), Kamenev (Rozenfeld), Krestinski, Stalin (Djugasvili), Trotki (Bronstein), nici unul nu era rus.

Alti conducatori importanti: Dzerjinski (polonez), Zinoviev (evreu, numele adevarat Radomyslski), Ordjonikidze (gruzin), Sverdlov (evreu), Rakovski (bulgar din România), Enukidze (gruzin), Linacearski (polonez), Aitakov (turkmen), Rudzutac (leton), Mikoian (armean), Smidt (neamt), Kaganovici (evreu), Radek (evreu), Smilga (leton), Stucika (leton), Kosior (polonez) etc. erau selectati din minoritatile asuprite de imperiul tarist.

Astfel Dumnezeu batea Rusia pentru lacomia ei de a se fi latit fara scrupule peste alte neamuri. Din cei 500 de comisari ai poporului ai RSFSR de la sfirsitul lui 1917 – 475 erau nerusi si doar 25 dintre ei – de regula muncitori necarturari – apartineau poporului pe care pretindeau ca-l reprezinta.

V.I.Lenin, fiind evreu dupa mama – care era fiica lui Izrael Moisevici Blank din Jutomir, si calmâc dupa tata, bunica lui, Anna Alexeevna Smirnova, fiind o calmica botezata, nu avea incredere in rusi. Dupa revolutie recomanda “sarcinile de mare exigenta intelectuala sa fie incredintate strainilor, in special evreilor si sa se lase treburile simple pe seama “prostilor de rusi” (citatul e reprodus de sora mai mare a lui Ilici, Ana Elizarova, care, intre altele, ii scria lui Stalin: “Probabil ca nu e un secret pentru dumneavoastra faptul ca bunicul nostru provenea dintr-o familie de evrei saraci, ca era, asa cum se mentioneaza in certificatul de botez fiul unui mesceanin din Jitomir, Moise Blenk.”. Intr-o discutie cu L. Trotki, Lenin a spus: “Rusii sint prea blinzi, as putea spune chiar blegi”, de aceea nu merita sa li se dea functii importante (in cartea lui D. Volkogonov, pag. 293). Intr-o scrisoare adresata in toamna lui 1920 lituanianului Jean Berzin numea poporul pe care-l conducea: “idiotii de rusi”.

Marelui scriitor rus Maxim Gorki i-a zis: “Un rus inteligent este aproape intotdeauna un evreu sau un rus cu singe evreiesc”.

Unu' ca toti si toti ca unu': bolsevici

Asa se explica ascensiunea ametitoare a basarabenilor Mihail Frunze, (ministru de razboi al URSS intre 26 ianuarie si 31 octombrie 1925), Serghei Lazo, comandant al frontului din Transbaicalia, Grigore Kotovski, comandant al Armatei 2 de Cavalerie, Iona Iakir, comandant de armata de rangul I, comandant al districtului militar Kiev si Ucraina, Ivan Fedko, comandant de armata de rangul I, Val Zarzar, comandant de corp de armata, Ion Secrieru, sef al Directiei principale de artilerie a Armatei Rosii s.a. la cirma in deriva a noului imperiu, meritul lor mare fiind si faptul ca erau nerusi.

Timp de aproape un secol s-a vorbit despre “bunatatea” legendara a lui Ilici. Dar nu Stalin a fost cel care a declansat executiile in masa, ci Lenin. Stalin doar le-a continuat. Exista ordine de spinzuratoare, de impuscare, de inchidere a mii de oameni in lagare de concentrare, scrise personal de „cel mai bun dintre buni”- V.I.Lenin. La sugestia lui Lenin in decembrie 1917 e creata CEKA – Comisia Extraordinara pentru Combaterea Contrarevolutiei si Sabotajului, careia i se acorda drepturi nelimitate. Decretul lui “Despre teroarea rosie” mentioneaza: “Este esential ca Republica Sovietica sa fie aparata de dusmanul de clasa prin izolarea acestuia in lagare de concentrare, iar toti cei implicati in conspiratiile si rebeliunile alb – gardiste sa fie impuscati”. Nu cadeau sub incidenta acestui decret doar membrii partidului bolsevic, in rest CEKA avea dreptul sa aresteze si sa lichideze pe loc pe oricine. Tot el i-a scris lui Dzerjinski ca arestarile sa se opereze in timpul noptii, Lenin inventind si termenul de “dusman al poporului”. Acest razboi contra poporului rus si a celorlalte popoare din URSS inceput de Lenin a continuat pina la moartea lui Stalin din 1953. Au murit in el 66 de milioane de cetateni. Mai multi decit reprezentantii tarilor Europei pe toate cimpurile celor doua razboaie mondiale din secolul XX. Acesta e cel mai mare pacat al lui Lenin si al partidului comunist din ex-URSS. Teroarea de stat declansata de Lenin avea un singur scop: ca el sa ramina la putere cu orice pret. Chiar cu pretul disparitiei tuturor cetatenilor statului pe care si-l dorea al sau si dincolo de moarte. El, dupa marturiile celora care l-au cunoscut, “actiona si ca anchetator, si ca procuror si judecator”. Lenin recunostea o singura clasa – proletariatul. Celelalte urmau a fi lichidate, inclusiv taranimea. Despre ultima a spus ca “planul de stringere a grinelor cu ajutorul mitralierelor este stralucit”, tot el dind “pretioasa indicatie: “Spinzurati-i pe conducatorii cercurilor chiaburesti”. Sau: “Impuscati-i pe conspiratori si sovaielnici fara sa intrebati pe nimeni” (p. 304). La indicatia lui, participantii rascoalei taranesti din regiunea Tambov au fost ucisi in august 1921 cu zecile de mii – tarani, femei, copii, batrini neajutorati – delaolalta – cu gaze asfixiante, interzise inca de pe atunci de forurile internationale.

Din crimele comunistilor

Intelectualitatea era considerata parazitara, preotimea – “contrarevolutionara”, burghezia – “ex-popor”, taranimea – salbateca.

In foametea din anii 1921-1922 murisera peste 25 de milioane de oameni. Dar in acelasi timp, la indicatiile sadiste ale lui Lenin, tara trimite sute de tone de grine, bani, aur, obiecte de valoare etc. partidelor comuniste din strainatate ca acestea sa declanseze “revolutia mondiala”. La 7 decembrie 1922 Biroul Politic, sub presedintia lui Lenin, decide sa exporte aproape un milion de tone de griu peste hotare – pentru a infiinta cit mai multe partide comuniste in Europa. “Grija” lui cea mare nu era propriul popor, ci extinderea terorismului mondial.

Intr-o telegrama din 1918 trimisa lui Stalin, Lenin scria: “Este timpul sa incurajam declansarea revolutiei din Italia. Dupa parerea mea, acest lucru presupune sovietizarea Ungariei, poate si a tarilor cehe si a României”.

Sovietizarea României a fost una dintre preocuparile leninistilor moscoviti din toate timpurile. Desi pina la 1917 Lenin mentiona in lucrarile sale ca Basarabia e teritoriu care apartine României, “…la periferiile Rusiei locuiesc finlandezi, polonezi, români…” etc), dupa preluarea puterii se razgândeste si la 12 aprilie si 18 aprilie 1918, la citeva saptamini, dupa ce Sfatul Tarii votase unirea Basarabiei cu România, Guvernul condus de el protesteaza, in viziunea lui Lenin, desi votarea a fost “o manifestare a vointei poporului”, ea “este in flagranta contradictie cu normele dreptului international”, dind indicatii – caz unic in experienta diplomatica mondiala –sa fie imediat arestat ambasadorul român la Petrograd Diamandi.

Intr-o telegrama trimisa la 5 mai 1919 presedintelui Republicii Sovietice Ucrainene, Cristian Rakovski, românul bulgar, care pina la 1918 in zeci de articole si cuvintari vorbise ca Basarabia e pamint românesc, cotropit de Rusia tarista, Lenin il apostrofeaza pentru abuzuri la Lugansk, condamnind intr-un fel si dorinta expansionista a Ucrainei de a ataca si cuceri România. In aceeasi perioada Grigore Kotovski se lauda plin de grandomanie ca daca n-ar fi existat disciplina militara ar fi trecut de mult Nistrul cu cele citeva sute de cavaleristi ai sai ca sa “elibereze” România de sub calciiul boierilor si mosierilor exploatatori ((Енциклопедичeский словарь Гранат, Moscova 1927, pag. 218, in articolul despre Gr. Kotovski, unde acesta e numit cu drag de autori, intre altele, “уголовный герой и бандитский батька” – erou penal cu tata gangster).

Lenin, care-si zicea in anchete ca profesia sa ar fi cea de “scriitor” si care, deci, se considera intelectual, va spune despre toata intelectualitatea rusa: reprezentantii acesteia “…cred ca sint creierul natiunii. In realitate, nu sint creierul, ci dejectiile ei („гавно нации”) (pag. 393). El afirmase nu odata ca intelectualitatea trebuie lichidata, iar literatura sa fie o anexa a partidului bolsevic: “problema literaturii trebuie sa devina parte componenta a muncii de partid”. Despre L. Tolstoi va zice ca e “mosier”, un idiot intru Hristos”, despre V. Korolenko: e “un felistin jalnic”, despre M. Gorki, ca “mai crede in Tatuca Tarul”. La sugestia lui se ia decizia ca elita intelectualitatii ruse sa fie expulzata peste hotare, iar intelectualitatea ucraineana “sa fie deportata in zone indepartate ale RSFSR” din Siberia. Cele mai cunoscute nume ale lumii culturale si stiintifice – Saliapin, Bunin, Berdeaiev, Kandinsky, Chagal, Stravinski etc., etc., etc. isi parasesc patria.

Partidul a decis si soarta celor ramasi: el hotara cine si ce sa scrie, cine avea dreptul sa publice, cine putea fi laudat sau criticat, cine – decorat, cui sa i se dea onorarii grase etc. Si totul se facea in functie nu de talentul, ci de servilismul artistului sau scriitorului. Se mai spunea ca V.I.Lenin “iubea foarte mult teatrul”. Dar Lenin n-a fost niciodata la nici un spectacol. Au fost cu Krupskaia de vreo 2-3 ori pe cind se aflau la Berna, in strainatate, dar, marturiseste consoarta sa, “mergeam la teatru si plecam dupa primul act”. Deci, acest om care n-a vazut la viata lui nici o piesa pina la capat va propune dupa revolutie sa fie inchis Bolsoi Teatr – mindria Rusiei din toate vremurile – cu indicatia stricta: “Se vor pastra doar citeva zeci de artisti la Moscova si la Petrograd ca sa dea spectacole (ca dansatori si cintareti) pe baza de autofinantare” in fata clasei muncitoare. In rest toti marii artisti (inclusiv I. Saliapin) sint disponibilizati, ca inutili cauzei revolutiei.

Lenin, ca intelectual care dispretuia intelectualii si ca scriitor care dispretuia scriitorii, stia: cu cit nivelul intelectual al maselor va fi mai scazut, cu atit acestea vor putea fi mai usor manipulate.

Lenin ii cere mereu lui Dzerjinski liste cu intelectualii care constituiau un pericol pentru revolutie, seful GPU incluzind in ele toata elita societatii ruse. Listele contin: numele a mii de profesori ai institutiilor superioare de invatamint, scriitori, artisti, medici, ingineri etc. Toti acestia sint suiti cu sila in trenuri, vapoare si expulzati din tara.

Lenin a lichidat toate partidele din Rusia, instaurind dictatura unui singur partid, cel bolsevic. Tot el creeaza CeKa, cu puteri nelimitate. CeKa era stat in stat. Indicatiile erau urmatoarele:

“Daca vedeti pe cineva destept, imbracat cuviincios si care vorbeste corect ruseste –impuscati-l pe loc, pentru ca nu-i de-al nostru”.

Biserica Ortodoxa Rusa avea trecut pina nu demult (poate-l mai are si azi) numele lui Lenin in calendarele sale, care era pomenit obligatoriu la slujbele de la 22 aprilie.

Dar n-a fost om care sa-l fi urit cel mai mult pe Dumnezeu, caruia a si incercat intr-un fel dupa 1917 sa-i ia locul. I se laudase bolsevicului G. M. Krjijanovski ca inca in clasa a cincea “mi-am smuls crucea de la git si am aruncat-o in lada de gunoi”. Ii numea pe preoti “contrarevolutionari in sutane”. Cere de la CeKa rapoarte despre “reprimarea revolutionara a preotilor si a altor functionari religiosi”; iar la 4 mai 1922 emite un decret oficial care consfintea “pedeapsa cu moartea pentru preoti”. Indicatiile lui Lenin erau clare: – cine purta haina preoteasca trebuia impuscat sau cel putin arestat. El va scrie in 1922, intr-o scrisoare adresata Biroului Politic: “Cu cit va fi mai mare numarul victimelor din rindul clericilor reactionari si burghezi, cu atit mai bine”. Intr-o alta scrisoare din acelasi an va indica: “Cu cât impuscam mai multi preoti, cu atât mai bine”. La 22 martie 1922 gaseste de cuviinta sa ceara la sedinta Biroului Politic “arestarea sinodului si a patriarhului” Bisericii Ortodoxe. Patriotul Tihon e arestat si va muri in curind pentru ca el “si banda lui se opun fatis preluarii bunurilor bisericesti”. Sint confiscate raclele sfintilor rusi: Sf. Serghei din Radonej, Sf. Barnabas din Vetluga etc., care sint dezbracate de aur si argint si profanate, zeci de tone de aur si argint, diamante, obiecte de pret sint rupte de pe icoane, scoase din biserici, topite si vindute in strainatate pentru sprijinirea partidelor comuniste din diverse tari. Din 1918 pina in 1924 au fost impuscati “intre paisprezece si douazeci de mii de clerici si laici activi” (la Volkogonov, pag. 411). Din cele 80 000 de biserici mai functionau 11 525. Prin decret a fost interzisa bataia de clopote pe tot intinsul “tarii lui Ilici”.

Orasul Simbirsk, in care se nascuse V. Lenin, avea in 1917 zeci de biserici, catedrale si manastiri. In urmatorii ani toate cladirile de cult, intre care si biserica in care a fost botezat Lenin, au fost aruncate in aer. Cimitirele au fost rase de buldozere, in cimitirul Pokrovski a fost lasat neatins doar un mormânt, cel al lui Ilia Nicolaevici Ulianov, tatal acestui monstru, caruia insa i-a fost distrusa crucea, inlocuita cu un insemn bolsevic.

antihristii

Tara avea nevoie de alta religie si de alti dumnezei. Religie noua, in conceptia lui Lenin, urma sa fie ideea comunist-bolsevica, iar noul dumnezeu era gata sa devina chiar el, paranoicul din Simbirsk.

Se sustine, fals, ca Lenin era de o “modestie legendara”. Dar inca in timpul vietii sale, atit el, cit si confratii sai de la conducere, de cum au ajuns la Putere, botezau orase cu numele lor, isi ridicau monumente, plateau scriitori care sa scrie carti despre ei, pictori care sa le faca portrete, tot ei s-au mutat in apartamentele tarilor din Kremlin, isi editau operele complete (unele nescrise) etc. In 1922 la ordinul lui V.I.Lenin, i se ridica statui “lui V.I.Lenin in orasele Simbirsk, Jitomir, Iaroslav”, iar in anul urmator inca in vreo 30 de localitati. De mentionat faptul ca “modestul” conducator pierdea zile intregi ca sa pozeze armatei de sculptori care urmau sa-l imortalizeze. Inca in iulie 1918, la sugestia lui Lenin, academicianul Pokrovski prezentase Sovnarkomului un raport in care cerea inaltarea “a cincizeci de monumente inchinate activitatii revolutionare”. Pentru ca ridicarea statuiilor noilor lideri intirzie, Lenin ii telegrafiaza lui Lunacearski: “Am ascultat raportul lui Vinogradov despre busturi si monumente si sint profund indignat. Te admonestez pentru neglijenta dumitale criminala. Sa-mi trimiti de urgenta lista vinovatilor pentru a fi trimisi in judecata. Rusine sabotorilor si tilharilor”. Vreo duzina de activisti, sculptori, pictori, arhitecti “sabotori”, care intirziasera sa-i inalte statui au fost impuscati.

Un mizerabil cu statui

Pe urma a mers totul mai bine: de “modestia” lui Lenin avea grija alt “mare modest” – I.V. Stalin, care in 1924 a sugerat sanctificarea lui Lenin cu indicatia, ca “in fiecare localitate din URSS sa fie inaltat cite un monument dedicat conducatorului proletariatului mondial”. In 1990 in fosta URSS existau peste 2.000.000 de monumente, statui, busturi amenajate dedicate lui V.I. Lenin. Pentru edificarea acestora se platisera atitia bani citi ar fi fost necesari pentru construirea a 2.000.000 de apartamente. Locuinte – pentru aproape un sfert de tara.

Tot ce-a spus Lenin era minciuna sfruntata. La 1 mai 1919 a declarat in fata multimii adunate in Piata Rosie: “Cei mai multi dintre Dumneavoastra, cei care inca nu aveti treizeci-treizeci si cinci de ani veti vedea inflorind comunismul”.

La Congresul al III-lea al tineretului comunist din 1921 preia minciuna: “Generatia care are azi cincisprezece ani va trai peste 10 ani sau douazeci intr-o societate comunista”. Hrusciov avea sa ne fixeze si el o data pentru venirea comunismului pe pamint: 1981. Voronin ne zice, ca daca-l lasam sa conduca tara inca 50 de ani, ne va arata si dinsul cum arata comunismul. Baliverne ca toate balivernele! Or, comunistii stiu doar sa minta convingator.

Lenin a murit acum 80 de ani.

Autopsia a dovedit ca moartea lui Lenin a fost provocata de “o afectiune incurabila a vaselor sangvine”, consecinta a unui sifilis netratat in tineretea “revolutionara”. Marele Sifilitic, cum i se zicea la Zurich, era – cum au scris, intre primii revolutionari bulgari, cu marturii care au fost reproduse acum citiva ani in presa de pe mapamond, inclusiv in “Literatura si arta” – homosexual si in exilurile sale de la Razliv sau Siberia n-o lua pe Nadejda Konstantinovna Krupskaia, ci pe “frumuselul” Griska Zinoviev.

Scriitorul rus Ilia Ehrenburg mentiona cu ironie: “E de ajuns sa te uiti la Krupskaia, ca sa-ti dai seama ca pe Lenin nu l-au interesat femeile”. Dar poate s-a si casatorit cu Krupskaia, tocmai pentru ca semana leit cu un barbat matahalos?!

Cu creierul ciuruit de sifilis

Savantii sovietici au creat dupa moartea lui Lenin un Institut special care sa-i studieze creierul. (Institutul Creierului lui V.I.Lenin, condus de Vogt), desi creierul la moartea lui in urma bolii era “cit o nuca”. Si nu prea era ce studia.

Dar V.I.Lenin se tragea dintr-o familie cu grave boli de creier, tatal sau isi pierduse facultatile mintale in jurul virstei de 40 de ani. Se stie ca V.I.Lenin a murit nebun: in ultimii ani de viata latra ca un ciine, in loc sa vorbeasca – scheuna jalnic, uitase sa citeasca si sa scrie, medicul Kojevnikov la 11 martie 1923 nota in jurnalul sau ca maretul orator “spunea “nu” unde trebuia sa spuna “da” si invers. Krupskaia e cea care il invata de la o vreme sa vorbeasca. In 1923 deprinsese doar citeva cuvinte. Iata cuvintele cele mai importante ale limbii pe care reusise sa le insuseasca dupa luni de truda: “celula” (de inchisoare), “congres”, “taran”, “muncitor”, “popor” si “revolutie”.

“Lenin a murit, dar fapta lui este vie”, zic comunistii.

Atita timp cit faptele unui degenerat vor fi “vii” si luate drept modele, cit schizofreniile lui politice vor continua sa fie calauze pentru niste indivizi, care cred ca omul poate fi fericit numai intr-o cazarma, iar marile lui crime vor fi calificate drept “merite in fata istoriei”, pentru ca “orice crima in numele revolutiei estre morala”, (citata din V.I.Lenin), atita timp cit dintr-un om avid de singe se va face un sfint infailibil, o icoana la care sa se inchine generatii, – aceasta orbire evidenta nu poate fi decit o pedeapsa a lui Dumnezeu.

Iar comunistii de azi, care se considera continuatorii lui Lenin, ar trebui sa poarte deopotriva raspundere si pentru crimele lui. Care sint enorme.

Revolutiile comuniste au toate ca una drept mobil banala invidie omeneasca: cei care n-au vor sa aiba ca si cei care au, dar fara sa munceasca. Daca ar fi sa rezumam vastele invataturi ale lui Lenin, acestea ar fi citeva:

Daca doresti sa ai ceva – ucide-l pe cel care are acel ceva si acel ceva va fi al tau!

In numele viitorului luminos – sa impuscam zece, o suta de milioane de oameni, “sa nu ne oprim indiferent de numarul mortilor” (Lenin), chiar daca nu vor ramâne decit citeva sute de mii, care merita cu adevarat sa fie fericite.

“Interesul maselor” poate fi folosit doar in interes propriu. Impuscati masele, invocind interesele maselor! Propovaduiti fara incetare ca statul trebuie sa fie condus de popor, si conduceti-l in numele lui, fara sa mai consultati poporul!

Unui comunist totul ii este permis. Orice ticalosie facuta de un comunist este morala, si orice ticalos daca-i comunist este un erou. (Acestor idei Lenin le-a dat rostire la Congresul Comsomolului din 1919: “Noi nu credem in moralitatea eterna si consideram perimate toate povestile despre moralitate!”. Cit si intr-o discutie cu bolsevicul Vladimir Voitinski, unde a precizat nevoia de ticalosi a bolsevicilor: “Partidul nu este o scoala pentru doamne… un ticalos poate sa fie exact omul de care avem nevoie, tocmai pentru ca e ticalos”.

Toate metodele propuse de Lenin pentru a schimba fata lumii sint metode teroriste. V.I.Lenin a fost parintele terorismului mondial. De-o mie de ori mai periculos ca Ben-Ladin, Lenin Karlos “Sacalul” sau Igor Smirnov, nepotul lui din flori.

Venirea lui V.I.Lenin la putere in Rusia anului 1917 a insemnat un blestem pentru aceasta tara si pentru tarile peste care acest vast imperiu s-a latit sau a venit in atingere. El a aruncat dezvoltarea acestei tari, dar si a tarilor carora le-au fost impuse ideile leniniste, cu o suta de ani inapoi. Timp, se pare, pentru unele popoare irecuperabil.

Cit unii vor incerca sa ne faca sa mai credem ca ideile lui Lenin ne pot face fericiti vreodata, iar noi ii si vom crede – vom fi un popor condamnat, cu un destin ratat, scos in afara istoriei de istoria insasi.

56 răspunsuri

 1. ce directive …. iadul pe pamant

 2. Mi-a venit in gand urmatoarele: uniunea europeana se va extinde si va lua cu ea Moldova,Ucraina… toate tari ortodoxe…de la o vreme aceasta uniune se va scinda in doua(la fel ca imperiul roman…de apus si de rasarit)…cine poate sa faca un rationament…sa vada Rusia ce rol va avea din cei care le au cu istoria?

  • uniunea nu se va scinda…pt ca ea este continuatoarea imperiului roman de apus iar apoi a sf.imperiu roman de natiune germana
   in cealalta parte imperiul roman de rasarit a fost continuat de imperiul bizantin si apoi de imperiul rus
   istoriceste romanii au tinut de imperiul roman de apus(mai putin dobrogea) pana la caderea noastra sub bulgari(primul imperiu bulgar)
   ulterior transilvania a apartinut lumii apusene iar moldovlahia au devenit provincii otomane „:eliberate”din cand in cand de cazacii rusi
   atragerea moldovei in UE inseamna reunificarea romaniei de facto
   ramanera moldovei sub cizma ruseasca inseamna continuarea deznationalizarii fratilor de peste prut si rusificarea lor
   caderea romaniei(Doamne fereste) sub rusi ar insemna delatinizarea noastra(cam ce facea Graur prin anii 50)slavizarea si rusificarea noastra
   asa latini cum suntem si apartinand cultural lumii apusene noi suntem spinul din coastele panslavismului rusesc care impiedica reunificarea aici in rasarit a slavilor sub sceptrul moscovei si sub haina ortodoxiei

   • Moldova nu a fost provincie otomană decât pentru o vreme cu mult prea scurtă pentru istorie pentru a fi luată în calcul.

    noi nu suntem latini.

    go back to school!

    • si ce suntem noi slavi?
     exact asta incearca bizantul si apoi toata lumea slava sa stearga din noi de vreo 1500 de ani…LATINITATEA
     o data insula de latinitate stearsa marea slava se poate reuni intr-un imperiu panslavist
     hai sa ne contrazicem cu argumente
     citeste mai jos cateva argumente lingvistice si istorice si hai cu contraargumentele tale

     • Noi suntem Daci.

     • uite că ţi-a răspuns haiducul….

     • deşi, greşeşte şi el, dacii nefiind decât unul dintre multele triburi ale geţilor.

      • gresesti tu, dacii (denumire romana)=getii(denumire greaca) cel mai mare si mai insemnat popor trac, si care la randul lui era compus din mai multe triburi CARE vorbeau aceeasi limba, altfel unirea facuta de Burebista si mai apoi de Decbal nu ar fi fost posibila. Pune mana pe un manual mai vechi de Istorie ca astia acum scriu numai tampenii si asta in mod deliberat.

      • Din nefericire nu mai ai cu cine argumenta, caci „razvratit” a trecut la Domnul, fie-i tarana usoara! Om cat un urs, in puterea varstei, a avut un accident mortal de automobil, pe cand revenea de la Man. Petru Voda. A sarit roata masinii in mers.. Cred ca s-a mantuit.

    • moldova la fel ca si valahia chiar daca-si pastrau intr-un anumit fel statalitatea erau provincii otomane
     chestia asta a durat vreo 300 de ani
     suficient timp ca moldo-vlahii sa imprumute tot ce e mai rau din constantinopolul turco-grecesc…coruptia,spaga,lasitateape de o parte
     lipsa de identitate si mandrie nationala pe de alta parte care-i caracterizeaza din nefericire si acum pe romanii de la sud si est de carpati

     • szepty, cele împrumutate de românii de la turci (enumerate de tine mai sus) au venit pe filiera fanariotă. şi, bineînţeles, prin schimburile zilnice dintre cele trei ţări, care erau, nu-i aşa, vecine.

      noi nu suntem latini pentru că suntem geţi. latinii sunt un alt trib get, nimic mai mult, nimic mai puţin. tocmai această latinitate încearcă toată lumea s-o bage în capul românilor pentru a le scoate din cap adevărata lor origine.

      • latinii un alt trib trac nu get, urmasi ai lui Eneas urmasi ai lui Tiras, urmas al lui Iafet fiul lui Noe, urmasul lui Adam (ca pe aialanti i-a ingitit Potopul lui Dumnezeu). Limba dacilor era similara cu cea a romanilor probabil d’aia si asimilara rapida a colonistilor si integrarea si mai rapida a unor getodaci in aristocratia si aramata romana.

     • bati campii preluand o teorie tampita dar foarte la moda acum emisa de nemtalaii in expansiune cum ca noi romanii suntem dpdv al obiceiurilor un fel de turcaleti datorita dominatiei otomane cu exceptia transilvanenilor care au fost „educati” cu tunurile macelarului bukov si tarfei tereza in spiritul (non)valorilor apusului apostaziat misel si degradat. Toate tampeniile astea sustinute de o memorie extrem de selectiva care a uitat ca Moldova si Valahia desi plateau tribut erau AUTONOME (stii ce-i aia ungure?) adica isi vedeau de treaba lor IN LEGEA LOR, pe cand bozgorlandia a fost pasalac turcesc in toata regula putin lipsind ca si spurcatii de catolicopro(s)testanti austriaconemtalari sa le impartaseasca soarta bozgorilor. Cat despre otomani am mai spus-o si o repet – niste barbari veniti din pustiul mizeriei asiatice dupa jaf si prada si interesati de jefuirea materiala a popoarelor subjugate si mai putin (cel putin in cazul romanilor) de jefuirea spirituala. Probabil asta a venit si ca urmare a erosimului unui Mircea, Stefan, Vlad, Ioan, Alexandru, Constantin Mihai si prin asta ii inteleg pe toti cei care s-au ingropat in pamantul tarii ptr neatarnarea urmasilor lor, urmasi care ii batjocoresc acum prin lasitatea si prostia de care dau dovada.

  • Salut referitor la întrebarea ta,pot răspunde prin a spune ca U.E se îndreaptă spre federalizare,iar statele vor fi departamente din cadrul Confederației Statelor Unite ale Europei,iar în ceea ce privește Rusia, vom avea de a face cel mai probabil cu un imperiu în devenire datorita tratatelor ce au fost semnate cu China,Iran și Kazakhstan.Momentan din câte am înțeles nu sunt date publicității.Deci o sa avem. de a face cu trei mari puteri mondiale SUA, Confederația Statelor Unite ale Europei.si Statele aliate ruso chino arabe.

 3. Este vorba despre dementa satanica, in fond.
  Marx era neamt evreu, fiu de rabin si adept al magiei negre.
  In Germania, primele lagare au fost construite in 1939 pentru cetetenii germani crestini, intelectuali si preoti.
  Pol Pot facuse studii in Occident si fusese indoctrinat de mentori marxisti ai partidului comunist francez.Genocidul cambogian, fara egal in cruzime, a numarat peste 1,5 milioane de victime.
  Masacrele din Africa au fost gandite de aceiasi monstrii care il nesocotesc pe Dumnezeu, inchinandu-se banului, minciunii si viciilor.
  Astazi, urmasii lui Lenin se numesc Attali, Trichet si Stauss Kahn sunt finantisti,iar genocidul lor este realizat cu alte mijloace decat cele ale politologilor inceputului de secol 20.

 4. Din ce tin minte de la Istorie..imperiul Roman s-a impartin in doua…cel de apus codus de papa si cel de Rasarit avand credinta ortodoxa faceau parte:Romania de astazi,Macedonia,Grecia,Israelul de azi,Turcia europeana deoarece avea capitala la Constantinopol(Istambul de azi) …cred ca aici e cheia intelegerii cine va fi cel de al optulea…logic calculand de la anul in care Israelul a devenit stat din 1945 parca…de la acel an sa numaram papii …iar al optulea va fi chiar al mai rau si va face razboi cu sfintii..care ar putea fi tarile ortodoxe…vechiul imperiu Bizantin…actualele tari ortodoxe…dar pe mine m-ar interesa implicarea Rusiei..in istorie Constantinopolul a fost pierdut de ortodoxi cucerit de turci care mai tarziu au pierdut batalii cu rusii…

  • romania de astazi n-a facut parte niciodata din imperiul roman de rasarit cu exceptia dobrogei
   asa se explica de ce limba romana are principalii termeni bisericesti LATINI(Dominus Deus-Dumnezau,Cruce-Crux,Inger-Angelus,Biserica-Basilica…etc) si nu grecesti
   de asemenea romanii suddunareni care se intindeau pana la linia Jirecek(granitele meridionale ale bulgariei si fostei jugoslavii cu grecia) si formau cele 2 provincii dacice postaureliene si iliricum de asemenea sub obladuirea romei
   romanii anterior venirii slavilor dau la roma pe unii dintre cei mai mari sfinti ai crestinatatii(evident necunoscuti in romania de azi)
   IOAN CASIAN cel ce pune bazele primelor asezaminte monahale din apus
   DIONISIE CEL MIC cel ce pune bazele noului sistem cronologic care incepe numaratoarea anilor de la Isus Cristos
   NICETA REMESIANUL-apostolul dacilor cum asa frumos il descria in poeziile sala Paolin de Nola cel ce a introdus uzul clopotelor in cultul crestin
   popor latin romanii(atat cei nord dunareni cat si cei suddunareni)vor cadea sub bulgari si in timpul primului imperiu bulgar romanilor li se va introduce cu forta cultul slavo-bizantin si limba slavona in biserica(lucrurile acestea sunt descrise de paisie hilandarschi considerat sfant in bulgaria in istoria slavono-bulgara in care descrie cum acelui VLAH care refuza sa paraseasca LATINA in rugaciune i se taia limba iar daca continua sa scrie cu caractere latine i se taia mana dreapta)
   prima data romanii se vor elibera de sub tutela slavo-bizantina in timpul fratilor ASANESTI iar regele VALAH IONITA CEL FRUMOS va reuni cu biserica romei pe romanii atat sud cat si norddunareni in 1204 in timpul papei Inocentiu al III
   dinastia romaneasca a asanestilor se va greciza si normal reortodoxiza iar romanii vor cadea din nou sub slavo-bizantini
   P.S.imperiul de apus nu a fost condus de papa ci de imparatul german
   daca ai citi putina istorie ai vedea ca europa a fost tot timpul o continuatoare a imperiului roman din care din nefericire pt noi slavo-bizantinii ne-au exclus
   de asta europa nu ne iubeste pt ca avem religia rusiei dusmana ei traditionala
   atunci cand Romania s-a dezbarat de piatra de moara de la gat-vezi Cuza si secularizarea.. europa ne-a ajutat
   in 1878 germania ne-a salvat sa devenim gubernie ruseasca
   de asemenea dupa primul razboi mondial suportul europei a fost vital ca romania sa existe in conditiile in care rusii ne atacau pe nistru si romanii ajutati de legiunea straina franceza ii respingeau
   la fel si acum fara europa si america probabil ca rusii intrau peste noi cum au intrat in georgia
   daca mai vrei amanunte istorice obiective nu lozinci…si nu sunt cenzurat…te ajut sa intelegi orice amanunt din istoria imperiului roman atat cel de apus cat si de rasarit

 5. Comunismul – un chibut fara de Dumnezeu…Maine poate vor incerca si un chibut cu Dumnezeu !

 6. pt razvratit
  „noi nu suntem latini pentru că suntem geţi. latinii sunt un alt trib get, nimic mai mult, nimic mai puţin.”

  in primul rand afirmatia ta…daca latinii sunt un alt trib get inseamna ca si getii sunt latini…asta din punct de vedere logic
  apoi din punct de vedere istoric…daca tu esti muntean,probabil ca esti urmasul getilor
  eu de exemplu sunt un urmas al dacilor si marmatzilor nu al getilor
  la fel cum moldovenii sunt urmasi ai carpilor
  iar bruma de romani suddunareni sunt urmasi ai bessilor-aia care au dat dinastia BESSARABILOR sau basarabilor cum o pronuntam noi azi iar alti prieteni de-ai nostri sunt urmasii macedonenilor…macedonenii lui Alexandru cel Mare
  nu erau triburi…erau componentele aceluiasi neam TRACII,care dupa neamul inzilor erau cei mai numerosi de pe pamant ne spune Herodot
  nu stim ce limba vorbeau ei…este foarte posibil sa fi vorbit aceeasi limba pe care o vorbim si astazi….care e o limba latina
  este foarte posibil sa fi vorbit alta limba si invinsi de romani fiind sa le adopte limba latina
  acest lucru nu se stie clar
  dar si intr-o ipoteza si in cealalta noi urmasii lor si ai romanitatii venite de pe malurile tibrului vorbim o limba latina
  prin LATINITATE s-au ridicat romanii din ardeal prin latinitate s-a nascut nationalismul romanesc,prin latinitate v-am ajutat noi ardelenii si pe voi pe regateni sa va dezbarati de toate obiceiurile greco-turcesti si v-am tras in europa
  in momentul in care voi moldo-vlahii o sa omorati latinitatea …poporul roman va inceta sa mai existe…cel putin la sud si est de carpati,coloarul de care rusia are nevoie de acces spre balcani
  in momentul asta bucurestiul distruge incet incet natiunea romana…problema e ca romania e condusa dinspre getia acolo unde grecii si turcii au sadit in inima urmasilor getilor lipsa de orice mandrie nationala lasitatea si tradarea de neam si tara
  NONLATINITATEA noastra este teza preferata a moscovei
  oricare basarabean stie pe propria piele acest lucru
  iar promotorul nonlatinitatii romanesti era prin anii 50 alexandru graur…care nu era un urmas al tracilor

  • Nu cred ca se poate spune ca ardelenii au creat nationalismul romanesc si ca numai lor li se datoreaza supravietuirea nationala a romanilor.
   Pana la urma, Romania (chiar daca in granite reduse) a fost formate prin unirea Tarii Romanest si Moldovei, la care ulterior au fost unite si celelalte provincii romanesti. Timp de sute de ani, romanii din Tara Romaneasca si Moldova au luptat cu toti invadatorii, incercand sa-si pastreze o minima independenta, in timp ce Transilvania era de mult timp sub stapanire maghiara.

   • ardelenii au „creat“ neaţionalismul paşoptist. până atunci au fost sclavi sub unguri.

    patriotismul şi/sau naţionalismul ardelenilor este echivalent cu zeama de bromură care, cică, se dădea bărbaţilor în perioada de armată forţată…

    • pasoptist inseamna 1848
     pagina nationalismului romanesc a fost deschisa de Ion Inocentiu Micu care a murit pt cauza asta si s-a dezvoltat prin scoala ardeleana
     cine a scris prima istorie a romanilor?
     Gheorghe Sincai
     cine a realizat primul dictionar romanesc?cine le-a redescoperit romanilor ca sunt latini?cine i-a reinvatat sa scrie cu caractere latine in ciuda opozitiei bisericii ortodoxe si a ungurilor?
     cine a infiintat prima scoala cu predare in limba romana in Bucuresti?ardeleanul catolic Gheorghe Lazar?mai continui?

   • cristian
    1.cand apare nationalismul la romani?
    2.prin ce se caracterizeraza?
    3.cine sunt principalii lui promotori?
    cauta raspunsurile la intrebarile astea si cand il vei gasi imi vei da dreptate(ca sa te ajut incearca sa citesti din istoria romanilor macar din sec XVIII)

    • nationalismul apare, oficial, in evul mediu..Nu este consemnat Petru Rares ca fiind primul domnitor care vorbeste de reantregire, de unirea in fel si chip a celor trei tari …

  • szepty,

   şi ghebele sunt ciuperci, dar nu toate ciupercile sunt ghebe… asta referizor la logica ta!

   trecând peste denumirile (scoase din buzunar sau nu de către „istorici“) acelor seminţii de geţi, toţi, până la unul rămân geţi. populaţia mare este getă, nu tracă.

   te rog, treci peste propaganda maghiară şi încearcă să citeşti adevărata istorie a românilor. poţi începe cu Săvescu şi continua cu marele Nicolae Pop, denumit de profesori, Densuşianu.

   numai bine.

   • densusianu a fost ardelean catolic
    daca ai citi cartea lui ai vedea ca eu nu sustin nimic diferit
    noi suntem traci nu geti
    getii erau in masa tracilor cam cum sunt oltenii azi in masa romanilor
    fireste ca se supara fratii slavi daca ne-am considera traci pt ca atunci romanii ar revendica toata peninsula balcanica

    • in partea de nord -vest erau dacii, in partea de sud-est, de pe la Banat pana in Dobrogea, erau getii, in modova carpii, …etc.Dar toti erau traci …

     • NOI TRACII
      maramures-marmatii
      ardeal-dacii
      moldova-carpii
      muntenia-getii
      dobrogea si stepele nord-pontice-scitii
      sudul dunarii pana la muntii hemus-besii
      macedonia-macedonenii

      • Conform cronicii lui Anonymus,scrisa prin sec 12,atunci cand ungurii au trecut prin Carpatii Padurosi spre Pannonia i-au gasit acolo pe romani si pe slavi,asta inseamana ca acesti daci,traci,carpi,sciti,erau numiti de unguri „romani”,chiar si Gelu,conducatorul formatiunii politice din podisul Transilvanie era numit de catre unguri „blach”,adica roman.In Dobrogea erau mai multe „rase”,nu numai sciti.Caracterul limbii romane este unul NEOLATIN(60% starat latin,10% traco-dacic,20% slav si 10% preluari din alte limbi).Si sa stiti si voi ceva,ceva ce va spune un pusti de 21 de ani:Pana la jumatatea secolului 19 toate Tarile Romane si-au aparat identitatea religioasa,la ei totul se rezuma la religie,nu ii interesa altceva,de aceea au avut loc si Cruciadele de la Varna si Nicopole,la care au participat si romanasii nostri.Nationalismul a aparut dupa Unirea din 1859!

     • Nu a existat nicicand o natiune traca.Grecii numeau in vechime traci toate popoarele aflate la nord de ei.Pe baza acestei traditii,exista o unitate administrativ teritoriala,Tracia,ce cuprindea 22 de triburi,unul din ele fiind al getilor.Nici unul din triburi nu avea denumirea de trac.
      Este ca si cum ai cauta un popor cu numele europa in entitatea teritoriala Europa.Grecii acelor vremuri nu-i cunosteau pe getii de la nord de dunare,nici pe cei din nordul Marii Negre (care se numea Marea Getica),care ocupau teritorii uriase pana la Marea Baltica si pana spre China (care ii numeau yueci).Alte denumiri ale getilor:masageti,tirageti,ilergeti,tisageti,etc.Getii sunt poporul matca al Europei si toti au pornit din carpati,pentru ca era sigurul loc care avea 300 masive de sare la suprafata si mii de izvoare sarate.Fara sare,0.15 la suta per kg.corp,organismul uman sau animal moare in cateva luni,iar in paleolitic omul nu putea folosi decat sarea aflata la suprafata.tot zona carpatica era aproape singura neacoperita de gheturi in cursul ultimei glaciatiuni,Wurm.Toate popoarele nascute ulterior au rezultat din migrarea getilor,pe masura ce se suprapopula zona carpatilor si oamenii puteau cara pe catari sau alte animale de povara sare ,plecau in alte zone,ducand limba,obiceiurile,etc.In timpurile acelea exista o singura limba,savantii de acum 200 ani au numit-o indo-europeana,dar era o straromana,latina prisca Deci noi suntem latini,dar nu urmasi ai Romei,care nu exista acum 10-12000 de ani,ci noi suntem cei care au dat nastere marii familii de popoare latine.”La” insemna om,iar tina-lut,pamant.Adica om al tinei,om al pamantului,bastinas.De la particula „La”,in sumeriana insemnand chiar „om”,au rezultat:lotru,ladrones,labor,lucrator,lumpen,liudi(in ruseste oameni),etc,nu-mi mai vin in minte acum,dar mai sunt o multime.
      O multime de savanti revendica pentru popoarele lor o descendenta daco-getica:germanii (deutch), olandezii (dutch),danezii (dani),englezii (Robert Sheringham scria pe la o mie sase sute si ceva ,ca getii sunt stamosii britanicilor),Pierre Leveque spune ca grecii au plecat din zona M.Negre,etc.
      Nu au existat popor sau limba gotica,ci getica;celtii erau tot geti,si asa mai departe.
      Informatiile acestea sunt toate extrase din operele unor savanti din toate epocile si din numeroase tari;nu le cautati insa in scrierile istoricilor sau lingvistilor romani,ca nu le veti gasi,si mai exista riscul sa fIti aspru admonestati ca va amestecati in treburile „specialistilor”.
      Le gasiti insa sistematizate in scrierile dlui Gabriel Gheorghe de la societatea stiintifica Getica.Tel.0213184757
      Sa auzim de bine.

      • „care nu exista acum 10-12000 de ani,ci noi suntem cei care au dat nastere marii familii de popoare latine”

       Sf. Biserica ne invata ca acum suntem in anul 7520 dupa Facerea Lumii.
       http://ro.wikipedia.org/wiki/Era_bizantin%C4%83

      • Domnule Treaz,
       Dumnezeu nu a creat omul acum 7520 ani,dupa cum nu l-a creat nici in anul 0 sau 1 e.n.Acestea sunt repere artificiale fixate de om pentru a socoti scurgerea timpului.Este foarte posibil ca acum 7520 ani sa fi inceput marile migratii ale getilor,determinate de inmultirea populatiei.
       Este adevarat ca in Biblie se specifica „de la facerea lumii”,dar e posibil ca sensul exprimarii sa fi fost altul.Oricum,Biblia mai spune ca Dumnezeu a facut lumea in 6 zile,in a 7-a s-a odihnit.Puteti dv. Stabili cat era o zi de munca a lui Dumnezeu?Nu era Soare,nici Pamant sa se invarta in jurul lui….Poate ca o zi de aceea echivala cu milioane (daca nu chiar miliarde ) de ani pamanteni.Daca ar fi sa raportam totul la Biblie,am arde si azi pe rug pe cei care sustin ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui si nu invers…

      • @ Stuparu Viorel
       Eu vorbesc din punctul de vedere crestin. Daca Dv. sunteti ateu (folosesc „ateu” ca sa pastrez o atmosfera civilizata) adica nu credeti sau stiti mai bine decat Predania Sf. Biserici, atunci aveti tot dreptul sa fabulati.
       Ati adus vorba de heliocentrism, mai interesati-va, multi oameni de stiinta, categorie pentru care observ ca aveti o admiratie deosebita, sunt geocentristi. Par. Dan Badulescu are pe Internet ceva informatii, in limba romana.
       Sper ca nu va declarati si Dv. ca altii de pe aici ca sunteti ortodox pentru ca ar fi ilogic sa fii crestin si sa nu crezi in Crestinism.
       Precizez ca pentru a te numi crestin trebuie sa fii botezat si sa crezi in invatatura Sf. Biserici. Nu a la carte, crezi un si alta nu, ci trebuie sa intai pricepi si apoi sa crezi totul. Motivul este ca Sf. Biserica este indrumata de Duhul Sfant care nu poate fi contrazis nici macar de oamenii de stiinta.

      • Domnule Treaz,
       Marturisesc ca nu pot dialoga cu dv. In acesti termeni .Da,cred in Dumnezeu,sunt crestin ortodox,dar am facut si niste scoli,pe care Biserica nu le-a repudiat (scuze daca n-am folosit termenul potrivit) si unde am invatat niste lucruri de care nu pot sa ma dezic.Daca am fi aplicat doar principiul „Crede si nu cerceta”,azi n-am avea curent electric,radio,televizor,calculator,internet,masini,avioane,si n-am prospecta spatiul cosmic,etc.Inca de acum sute bune de ani (uneori milenii) statele au devenit laice,conducerea statului despartindu-se de Biserica.Iar Isus a zis „Da-i Cezarului ce-i al Cezarului,si lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu”.Nu stiu ce scoli ati facut dv.,dar sunt sigur ca n-ati fi absolvit nici una daca ati fi invatat numai ce va spune Biblia.
       Cu stima,
       Viorel Stuparu

    • da, am scris eu greşit. neamul cel mare e cel trac.

     dacă vrei să incluzi şi Banatul în Transilvania, atunci, da, Nicolae (Pop) Densuşianu a fost ardelean.

     că a fost catolic sau ortodox, prea puţin importă în discuţia noastră.

   • ghebele sunt ciuperci comestibile
    care e shpilul?

 7. http://www.contributors.ro/economie/cand-capitalismul-ne-spala-creierul/

  Cititi la raspunsuri ce gindire inalta au ai nostri.Citeodata ma sperie cati sint.Prosti sau doar nefericiti?Se mai si lauda.

 8. in consecinta am primit argumente de genul pasoptism incurcat cu secolul XVIII
  bai fratilor voi chiar nu pricepeti ca nationalismul romanesc a aparut pe la 1700 in transilvania
  Inocentiu Micu,Gheorghe Sincai,Petru Maior,Ion Budai Deleanu,Samuil Micu sunt cei care pun pe harta europei din punct de vedere cultural natiunea romana
  plebs valahica devenea natio valahica
  prin biserica unita aceste idei au fost apoi promovate in randul masei intregi a taranilor ardeleni
  dobandind o puternica constiinta nationala romanii din ardeal vor fi cei care vor purta faclia nationalismului romanesc si vor ilumina inclusiv provinciile otomane de atunci moldova si valahia unde grecii si biserica greceasca faceau legea
  haideti la argument
  ca fara cultura nationalsmul vostru(daca e sincer si nu e propaganda ruseasca feshtita) nu valoreaza nici cat o ceapa degerata

 9. Repet: Petru Rares a fost primul domnitor care a vorbit oficial si pt eternitatea neamului de unire..Informatia este „populara”, nu de nisa !

  • mercurie
   petru rares a fost un aliat al lui Zapolya(regele ungur al transilvaniei si vasal al sultanului impotriva habsburgului Ferdinand)iata deci ca Petru Rares nici prin gand n-avea sa-i inlature pe unguri din transilvania
   nici nu avea cum pt ca pe vremea aceea el,boier fiind se simtea solidar cu un Zapolya chiar daca era ungur pt ca erau aristocrati iar fata de taranii valahi din Transilvania nu simtea absolut nimic dovada fiind ca ii taia fara nici o compasiune nationala in desele lui campanii din ardeal
   a-l face pe Petru Rares „inventatorul”nationalismului romanesc nu are nici un suport istoric
   REPET
   prima istorie a natiunii romane,primul vocabular al limbii romane(ca fara limba si istorie nu existi in lume) sunt realizate de romanii catolici din Transilvania sec.XVIII
   pt prima data in istoria noastra Ion Inocentiu Micu(Klein era numele de nobil fiind germanizarea numelui sau romanesc Micu…klein inseamna mic in limba germana) cere DREPTURI NATIONALE PT NATIUNEA VALAHA
   plebs valahica devenea natio valahica
   pt prima data in istorie atat nobilii cat si marea masa a taranilor sunt inclusi in conceptul de NATIUNE
   sub influenta iluminista si scoliti pe la scolile inalte ale catolicismului romanii incep pt prima data in istorie sa promoveze NATIONALISMUL
   iar cel care a deschis cartea nationalismului romanesc este Inocentiu Micu
   prima dovada ca nationalismul romanesc a fost promovat in randurile masei largi a poporului a fost rascoala lui Horea-aceasta a avut un foarte puternic caracter NATIONAL ANTIUNGURESC ceea ce cartile de istorie evita sa spuna
   iar finalul lui Horea a fost apoteotic:MOR PENTRU NATIUNE
   nu antihabsburgic ci antiunguresc… e o nuanta f.f.importanta
   nationalismul ardelenesc va schimba grafia slava cu cea latina in pofida impotrivirilor ungurilor si a bisericii ortodoxe
   din acest moment romanii ardeleni nu vor mai uita niciodata ca sunt romani LATINI
   tocmai de aceea parintii le puneau la copii nume cat mai latine tocmai ca sa nu poata fi maghiarizate si deznationalizate
   inca si astazi marea majoritate a romanilor ardeleni poarta cu mandrie prenume LATINE
   in concluzie mercurie retine ca in ardeal incepand cu sec.XVIII nationalismul a fost promovat prin popii uniti cu roma in randul maselor largi ale POPORULUI
   din nefericire in moldo-vlahia exceptand nici elite culturale nici macar azi masa mare a poporului nu are o constiinta nationala
   de aia regatenii asculta manele tiganesti,le canta ciorile la nuntile lor,isi pun nume cat mai exotice,grecesti,rusesti,italienesti,englezesti,numai romanesti sa nu fie
   un singur exemplu…Kiselev un criminal al moldovlahilor poarta numele celui mai frumos bulevard din bucuresti…
   curat constiinta nationala coane mitica

  • marturisec ca prima data n-am vrut sa dau detaliile astea
   dar sti dictonul latinesc pereat mundi fiat justitia
   Petru Rares o are ca fiica pe doamna Chiajna
   Doamna Chiajna ii are ca feciori pe Mircea si Radu
   Mircea si Radu se turcesc si devin Ahmet si Iusuf asa ca sa aiba liniste si sa traiasca ani multi si bine pre pamant
   nationalism?????????sictir bre……..
   orice asemanare cu elita moldo-vlaha contemporana este pur neintamplatoare

 10. Ce are „indaratnicul” lenin cu daco-getii?, de ce va consumati degeaba energia intre voi? Cind sint sute de istorici , automat vor fi si sute de istorii , f. multe scrise la comanda , doar ptr a falsifica adevarul si ptr a dezbina popoare. Ca sa va descretiti putin fruntile, va spun o poanta. poate o stiti , poate nu; profesorul ii intreaba pe copii la scoala, ce meserie au parintii lor: Gigel raspunde , „tata e strungar , si mama tesatoare, si tot asa pina ajunge la bulaaa! ” ce e taicatu mai bula? ” ” activist de partid” ! da, functie mare si mama-ta cu ce se ocupa? la care bula raspunde, ” pai nici ea nu munceste! un sfirsit de saptamina placut si linistit tuturor!

 11. apropo de poponari sau „indaratnici , stiati ca au si ei dansul lor, hora poponarilor. ” Asta hora nu e buna, am in fund si n-am in **** , stringeti hora nu fiti hoti , sa avem in **** toti!

 12. Szeppty bravo.Cunostinte ample de istorie.
  Stelica m-ai facut sa rad cu lacrimi.Dansul bulangiilor.

  • eufrosine sper ca nu ma cenzurezi
   am trait s-o aud si pe asta
   culmea coruptiei in romania
   o colega de-a mea a dat spaga ca sa poata sa fie bagata in fata de o maicuta la sf.paraschiva

   Doar ai auzit-o si nu o poti dovedi. Vrajmasii ortodoxiei nu dorm! Eufrosin

 13. Titlul face toti banii.

 14. szeppty, mare roman,mare ortodocs. Stie multa istorie straveche,poate si cea mai noua. In 89 domnule ce-a fost? Evenimente contemporane cu dumneata cred. Poate ne luminezi. In rest, pe la Vatican si in alte parti, ar fi multe documente tinute la secret care ar lamuri poblema, cine suntem si ce-i cu noi in spatiul asta ravnit de multi.

 15. Sugestie:
  Cititi inca odata acest articol de mai sus si va veti explica multe despre cei care au condus si conduc:
  Din arhiva KGB – Zinoviev către Lenin: “Te pup pe tine şi fun­dul tău marxist”

  Iata ca nu numai tovarasul Lenin:
  „Traian Basescu: 20% din romani sunt homosexuali”
  http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1251312-traian-basescu-20-din-romani-sunt-homosexuali.htm
  Sa ne amintim si faimoasa sa zicere despre de ce este un expert in domeniu:
  „Stiti, pi vapor…”

 16. […] neagra” a opiniei publice internationale pentru o mare parte din ultimul sfert de secol. (V. I. Tismaneanu, 11/05/13, 20/12/11, 30/5/11, contributors.ro). Cei cu si mai multa imaginatie ma acuza ca as poza […]

 17. […] neagra” a opiniei publice internationale pentru o mare parte din ultimul sfert de secol. (V. I. Tismaneanu, 11/05/13, 20/12/11, 30/5/11, contributors.ro). Cei cu si mai multa imaginatie ma acuza ca as poza […]

 18. […] neagra” a opiniei publice internationale pentru o mare parte din ultimul sfert de secol. (V. I. Tismaneanu, 11/05/13, 20/12/11, 30/5/11, contributors.ro). Cei cu si mai multa imaginatie ma acuza ca as poza […]

 19. […] neagra” a opiniei publice internationale pentru o mare parte din ultimul sfert de secol. (V. I. Tismaneanu, 11/05/13, 20/12/11, 30/5/11, contributors.ro). Cei cu si mai multa imaginatie ma acuza ca as poza […]

 20. […] neagra” a opiniei publice internationale pentru o mare parte din ultimul sfert de secol. (V. I. Tismaneanu, 11/05/13, 20/12/11, 30/5/11, contributors.ro). Cei cu si mai multa imaginatie ma acuza ca as poza […]

 21. […] Circulă este un fel de a spune, căci subiectul este tabu pentru mass media. În mod semnificativ, nici una dintre aceste biete femei nu a apărut public să-și arate bucuria pentru ascensiunea fiului. Orice presă sau televiziune liberă, necontrolată din umbră, ar fi găsit interesant pentru noi, publicul, să ne facă cunoștință cu …muma lui Ștefan cel Mare a zilelor noastre. Am avut parte de trei președinți efectiv anormali, care se rușinează să spună cine le sunt părinții!… Se rușinează să apară în public cu propria lor mamă. Nici nu-și pomenesc părinții în CV-ul de pe internet! Ce au de ascuns? […]

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: