Motive pentru o schimbare radicală


   Enumeram nu demult platforma de revendicări absolut necesare pentru a asigura deratizarea României de clasa politică parazitară și trădătoare care a adus-o în genunchi, de-abia mai suflând, în ultimii 22 de ani.  În vreme ce reacțiile cititorilor blogului au fost excelente, căci cei care cunosc boala știu și remediul,  reacțiile generale ale românilor care le-au aflat din media, au fost amestecate, indicând un grad de nedumerire datorat lacunelor de cultură civică și politică de care o bună parte a românilor suferă din păcate.

Lor li se adresează scurta enumerare a motivelor pentru care o numai o înlocuire completă a clasei politice va face ce e absolut necesar pentru ca România să mai existe peste 10 ani – cu datoratele mulțumiri lui Moș Darie:

De ce “solutia Islanda”? Pentru ca imprumuturile nu sunt ratificate de un parlament legitim, rezultat din alegeri, ci prin distorsionarea deciziei electoratului. In toata lumea, consecintele uzului de fals nu sunt acceptabile juridic. Daca imprumutatorii vor banii inapoi, sa-i ia de la cei ce i-au cerut, recte alde Basescu si gasca.

-De ce o noua clasa politica? Pentru ca, in 22 de ani, actuala clasa politica a folosit prezenta in demnitati statale exclusiv in interes personal. Averile acumulate de catre oameni ce au lucrat numai la stat nu sunt justificabile altfel decat prin fraude, mai mult sau mai putin, mai inteligent ori mai rudimentar acoperite de hartii conforme cu legi concepute special pentru a facilita frauda. Chiar si simpla tolerare a astfel de actiuni constituie complicitate. Iar povestea ca cineva poate lucra la stat si sa se ocupe si de firma sa privata…e o poveste. Conducerea unei firme iti ia 24 ore pe zi…

-De ce ortodoxie? Pentru ca suntem un popor ortodox, pentru ca apartenenta la ortodoxie ofera prezumtia de moralitate, si pentru ca preceptele ortodoxe condamna erga omnes furtul, invidia, adulterul, inselaciunea…spre deosebire de alte religii care ofera exceptia apartenentei la alta religie. ori, principiile sunt universale, si nu admit exceptii.

-De ce este acceptabila schimbarea de sistem? pentru ca sistemul ofera promovarea in functii publice unor indivizi ce cheltuie bani pe campanii electorale. Ori, in capitalism, astfel de “investitii” se fac numai cand banii se intorc cu profit. Deci indiferent de provenienta acestor bani, viitorul demnitar va frauda banul public pentru interese private. Concluzia? Accesul la functii publice trebuie conceput pe alte criterii, legate de fidelitatatea fata de interesul general, asa cum este el stabilit democratic.

-Se schimba sistemul. Exista resurse? Exista, atat interne, cat si rezultate din reevaluarea relatiilor cu tari de care am uitat sau pe care am reusit sa le ofensam de-a dreptul…

-Vor exista reactii externe negative? Cu siguranta, dar sa nu uitam ca Viktor Orban tocmai a amenintat PE cu iesirea din UE…a pune la colt doua tari vecine dintr-o data nu e taman cea mai buna idee. Plus ca, unul e unul, dar doua se pot transforma foarte repede in trei, patru…

 Scurt pe doi: înțelegeți că dacă și de data asta ne lăsăm manipulați și înșelați precum în ’89, șleahta care va veni la putere fie și prin alegeri anticipate, nu va face nimic altceva decât să continue agenda de distrugere a României, din toate puterile lor și pentru cât timp se poate, până vom înțelege că iarăși am fost trași pe sfoară, ori asta se va întâmpla numai când va fi prea târziu. Vorba din Piața Unirii, Cluj-Napoca:

PDL, USL – aceeași mizerie!

Asta e șansa să schimbăm România, dacă o ratăm e gata pentru noi. Dați mai departe, treziți-i pe cât mai mulți. Urmează lucruri mari, dar cum nu avem măcar un corp de armată la îndemână, e absolut crucial ca lumea să se trezească din stupoare  și oricum e preferabilă o masă de cetățeni destepți și alerți, oricărei forme de dictatură, fie aceasta și una luminată.

113 răspunsuri

 1. este necesara schimbare de mentalitate,de lupta impotriva coruptiei din justitie,administratie,amendarea legilor abuzive,schimbarea clasei politice si reevaluarea proclamatiei de la timisoara ,dupa care…

  • Am vazut un reportaj pe TVR. Un primar din Moldova facuse o piscina intr-un sat in care nu exista apa potabila. Toti satenii se duceau la UNICA fantana din sat cu caldarea si isi luau apa de acolo pentru trebuinte. Din toti cei intervievati, doar UNA bucata femeie a spus ca ea ar fi facut altceva cu acei bani. Restul era PRO piscina.

   Piscina costase 100.000 ron la vremea ei, dar intr-un an de zile, produsese pe baza biletului de intrare de 5ron, aproape 400.000 ron.

   Va rog (retoric), schimbati mentalitatea asta 🙂

 2. Eu nu mai scriu pe blogurile acelor persoane care inca prin diferite tertipuri tin partea PD-L-istilor si a prietenilor lor din Partidul Poporului,este amuzant sa vezi ca basistii (s-au rasculat) impotriva lui Basescu,adica il injura doar asa sa fie in trend si pe la spate scriu dezinformari despre opozitie…mergeti fratilor si faceti miting pro Basescu,terminati cu dezinformarile…renuntati la tehnicile comuniste de manipulare ca nimeni nu va crede,cel putin cei care gandesc

 3. Felicitari frate Eufrosin ! Esti pe gustul meu !

 4. Eu sunt fost revolutionar si am incercat sa promovez ideiile lui Eufrosin , care sunt si ale mele, revolutionarilor care acum sunt in P-ta Universitatii, insa n-am avut succes… Oamenii nu-s facuti pt idei si explicatii luridice, etc.
  Merge in schimb cu: „Oameni buni, avem nevoie de o institutie independenta politic si apolitica, care sa-i supravegheze pe politrucii hoti si tradatori ! „

  • E ideea principala, numai ca impachetata pentru priceperea tuturor.

  • Institutie legislativa apolitica. Inlocuirea parlamentului cu un organism apolitic format din reprezentanti din toate judetele tarii proportional cu numarul locuitorilor.
   Este inadmisibila situatia actuala in care cei care asigura administrativul fac si legile dupa care sa administreze tara. Indiferent de ponderea unora sau altora in parlament toti politicienii stiu ca se vor roti intre ei la guvernare si fac legile pentru satisfacerea propriilor interese.
   Legislativul, intr-o tara in care poporul este suveranul, trebuie sa fie cu adevarat in mana poporului ci nu in mana unor grupuri de interese fie ele si politice.
   Depolitizarea sistemului de educatie si a celui de asistenta medicala.
   Constitutie in armonie cu principiile crestine.
   …lista ramane deschisa

   • „Legislativul, intr-o tara in care poporul este suveranul, trebuie sa fie cu adevarat in mana poporului ci nu in mana unor grupuri de interese fie ele si politice.” Fii tu propriu-ti suveran, caci poporul, a cedat in urma cu 153 ani aceasta calitate si reprezentativitate unor morti – institutii.

 5. -De ce ortodoxie? Pentru ca Ortodoxia traita si asumata da acea tarie de a infrunta ispitele precum furtul, invidia, adulterul, inselaciunea etc dar si constiinta vie ca o comitere a lor aduce o pedeapsa atat in viata de acum, dar mai ales in viata vesnica. Pentru ca prin Ortodoxie nu mai exista teama cu care vrajmasul prin supusii lui ne ispiteste sa credem ca „totul e la voia intamplarii”, astfel neavand nici o forta in lupta cu slugoii lui…

 6. Înainte de a face parte dintr-un anumit Cult, trebuie să fim Creştini! Şi dacă tot este vorba despre Ortodoxie, cunosc o mare grămadă de putători de „haine lungi”, care numai preoţi nu sunt! Conosc mulţi care sunt căsătoriţi a doua sau treia oară! Dacă ei fac chestia asta (şi multe altele care nu ar trebui să le facă nici măcar un laic), ce să mai zicem de turma mireană?

  Salutări creştineşti!

  • sa nu judecam preotii fiindca e pacat, si ei tot dintre noi se trag, cum ai vrea sa fie…. vreti preoti buni…nasteti-i spunea Parintele Arsenie Boca si Ortodoxia e singura cale, uitate-n lume si vei vedea ca singura oaza de liniste si normalitate relativa e in tarile ortodoxe…. asta spune mult…. dupa roade ii veti cunoaste, iti suna cunoscut? Vezi si ia aminte.

   • Ba eu zic sä le facem hatârul de a-i mai si judeca: cä dacä tot ne-am apucat sä-i judecäm pe cei care ne pästoresc destinele lumesti, hai sä nu-i läsäm de izbeliste nici pe cei care ar trebui sä ne asiste mântuirea. Cu atât mai mult cu cât i-am mai läsat odat ä sä se judece între ei în ’89, iar ei au dat cinstea pe (mare) rusine nu? Iar asta e si mai päcat decât judecata noasträ (lumeascä-fireascä), nu?

    Si, cum spunea @manumorut, înainte de a fi ortodocsi, e bine sä nu uitäm sä fim, pur, simplu & färä ifose & umori orientale, crestini.

    • Nu e un „ifos” e o credinta VIE adica „se intampla treburi” nu e un set de reguli fara fond. E un pacat mare sa ii judecam pe preoti, le vedem pacatele dar pocainta nu le-o stim… exista multe exemple in Paterice. Vezi o neregula te rogi pentru acela, esti de doua ori castigat, daca il judeci esti de doua ori in pierdere. Tu alegi.

     • Acelas lucru e valabil pentru ORICE semen, NU numai pentru preoti. Dincolo de asta, respectivii ar trebui sä fie exemple în bine, nu în räu. În ceea ce mä priveste, pledam doar pentru o atitudine simetricä. Iar dacä respectivii chiar se pocäiesc, ar putea-o face, cel putin din când în când, si sub formä de mea culpa, în public, asa cum o fac TOTI ceilalti oameni. Îti märturisesc: eu încä NU am väzut asa ceva = popä cerându-si (cel putzin) scuze în public, a.î pânä când nu am sä-l väd pe primul fäcând-o, rämân extrem de sceptic în ceea ce priveste calitatea umana a semenilor nostri din tagma / clubul / cinul ästa.

      • Daca ascultam cu atentie Sfanta Slujba, duminica, auzim si fraza rostita de preot catre credinciosi:”Iertati, fratilor!”.
       Nu cred ca BORul isi face probleme in legatura cu disponibilitatea crestinilor de a ierta toate faptele necrestinesti, infaptuite de preoti.
       Probabil ca se vor exprima si reprezentantii Bisericii in perioada asta, dar este de dorit ca cei ce vor interveni sa nu fie preoti ce au primit plocoane de la indivizi precum Prigoana sau Diaconescu sau care stralucesc inca datorita „ploii de stele”, de la maior in sus, slujind la doi stapani.
       Parintele Amfilohie Branza este cea mai potrivita personalitate care ar putea ajuta romanii, in acest moment. Am certitudinea ca Sfintia sa are capacitatea duhovniceasca si de comunicare pentru a trezi constiintele.
       Parerea mea este ca „solutia Islanda” este utopica.
       Acolo a intrat in forta unul din cei mai temuti procurori europeni, Eva Joly care a trimis in justitie si condus la arestarea conducerii bancilor Kouphting si Glitnir. Instrumentand dosarele de coruptie, procurorii islandezi si Eva Joly nu au ezitat sa ii aresteze atat pe directorii bancilor cat si pe actionarii acestora la resedintele secundare pe care si le construisera, strategic, pe alte meridiane.
       Cazul Islanda este unul fericit, dar unic. Acelasi lucru a incercat sa faca Balthazar Garzon in Spania si in urma cu doua zile, i-au retras dreptul de a profesa pentru 17 ani. Au scos din joc unul din cei mai competenti judecatori anti-coruptie, din lume.Sa ne amintim ca el a facut posibila condamnarea lui Pinochet.
       Pentru Romania este imperativ sa se pastreze si sa fie functionala legea privind condamnarea celor vinovati de subminarea economiei nationale si sa se impiedice regionalizarea tarii.
       Dupa cum observati, nici cei din starda, nici cei de pe sticla nu deschid gura asupra acestor doua chestiuni de strategie nationala. Si dreapta si stanga s-au angajat sa respecte ordinele ocultei internationale.
       Ce om al legii credeti ca ar declansa o actiune similara cu cea din Islanda? Monica Macovei sau Valeriu Stoica ?

      • Iertarea e un bun care se obtine la cerere, în urma RECUNOASTERII reciproce, de catre fäptas si, deopotriva de cätre pägubit, a unei ne-dreptati ANUME, care se cere îndreptatä întru împreunä-märturisire = comuniune. „Iertare fratzilor!” nuînseamnä, ca atare, în acest sens absolut NIMIC (vezi, întru clarificarea notziunii de iertare lucrarea „Seminarul Iertärii” alcätuit în acest scop de Mitropolia Moldovei). Nu pot / nu potzi ierta decât o vinä recunoscutä EXPLICIT – de aia ne si spovedim asa cum o facem, nu? „Iertare fratzilor!” seamänä cu „comuniunea” protetsantä, nu cu cea ortodoxä si catolicä.

       Încolo, nici eu „nu cred ca BORul isi face probleme in legatura cu disponibilitatea crestinilor de a ierta toate faptele necrestinesti, infaptuite de preoti”, din PÄCATE, desi ar trebui sä fie pur si simplu obsedatä sä si-le facä.

 7. Eu am o senzatie de déjà-vu, déjà connu: ceea ce (cred eu dela distantzä cä) väd e un incident provocat din exterior (sustzinut de interese sträine neamului si ostile lui, prin care se urmäreste aducerea la putere a flämânzilor si a lepädäturilor din USL) dublat de o räscoalä a unui segment (responsabil, dar extrem de ne-omogen în obiective) al populatiei, care îsi proiecteazä aspiratiile (mai mult sau mai putzin legitime) pe el (pe incident). Ca si atunci, în ’89 lipsesc o fortzä coagulatä si chiar si principiul coagulant, capabile de a produce o masä criticä.

  Pe scurt: nu-mi place deloc MOMENTUL (momentul santajului mafiei „europene” împotriva celor care ezitä sä le semneze rahatul lor de „acord” de uniune fiscalä).

  Desi Rusia pare ACUM o alternativä (i-a pärut cândva si lui Cantemir, spre disperarea lui post-factualä) ea NU a fost si nu va fi una realä.

  Reorientarea la repezealä cätre Ungaria îmi pare 100% desirabilä, dar greu de realizat, mai ales dupä ce cei ce vor distrugerea Ungariei lui Orban au avut grijä sä atzâtze, prin acutizarea diferendului secuiesc, discordia în lunile din urmä. Si totusi: sprijinirea Ungariei e esentzialä pentru reusita sabotärii / deturnärii intentiilor celor ca au declansat incidentul. Cum spunea si Eufrosin, din doi se pot repede face trei-patru.

  Ortodoxia îmi pare mai mult o stare de spirit, decât o realitate: dacä „ortodoxie” înseamnä si in-amicul ucrainian, si Igor Smirnov = marxistul (anti-crestinul declarat) decorat de „IPS” Kiril în mod schizofrenic si apostatic cu cu Ordinul Bisericii Ortodoxe Ruse, ori chiar dementul ce se numeste pre sine „marxist-ortodox” din Rusia Albä, atunci ceea ce väd înaintea ochilor e întunecat, tulbure si mai ales respingätor…

  „Un rege poate fi bun, sau räu, monarhia este întotdeauna bunä”, spunea fratele Corneliu Z.C.. Asa încât:

  „Träiascä Regele,
  În pace si onor,
  De tzarä – iubitor
  Si-apärätor de tzarä!”

  Cum îi räspundea Vasile Alecsandri, cu prilejul încoronärii MS Carol I de Hohenzollern-Sigmaringen ca (primul din istorie) rege al României.

  • Monarhiile actuale nu mai au nici in clin nici in maneca cu Dumnezeu.
   Casele regale au stranse legaturi cu grupul Birderberg si functioneaza in retele de influenta financiara, politica si economica.
   Toate monarhiile europene au dat liber casatoriilor intre homosexuali, eutahanasiei, interventiilor militare „in numele democratiei”,instrainarii valorilor patrimoniale nationale…
   Nu vad de ce am opta pentru printesa Margareta si gasca masona care o inconjuara.
   Imi pare curios faptul ca nimeni nu se intreaba de ce urmasii domnitorilor romani s-au tinut in permanenta deoparte de politica post- decembrista.

   • Bune si necesare intrebari – sa nu cadem cumva din lac, in put.

   • Nu monarhiile au aprobat „cäsätoriile” pederatilor, ci PARLAMENTELE (democratice ale) acelor state. Pentru scurtul rägaz al iufei / isteriei democrat-egalitariste, monarhiile s-au retras din politicul nemijlocit. Pentru moment.

    Încolo, eu rämân din punctul ästa de vedere färä ezitäri la Tzutzea, Codreanu & al..

    Nihil sine Deo!

    • Imi amintesc perfect cand regina Elizabeth a Angliei, a dat un comunicat prin care isi afirma pozitia de partea socialistilor parlamentari care au interzis..vanatoarea de vulpi, in ciuda unei traditii vechi de doua milenii a neamului peste care troneaza.

     • Asa e, si eu îmi amintesc. De aia zicea Codreanu, pe bunä dreptate, cä „un rege poate fi bun, sau räu”. DTot asa si eu vorbeam de monarhie, nu de unul sau altul dintre monarhi.

 8. “PDL, USL – aceeași mizerie!“ aceasta lozinca o sustine Basescu prin oamenii lui. asta vine asa Jos Basescu dar sustinem ce zice Basescu…mi-am dat seama demult am si eu o lozinca: „saccsiv,Eufrosin – aceeasi mizerie! ” stiu sigur ca il va sterge acest post deoarece Eufrosin trebuie prin blogul sau sa sustina pe Basescu..doar de aceea e platit

  • Gresesti profund, chm0d. “PDL, USL – aceeași mizerie!“ nu e lozinca marinerului, e lozinca unui popor care s-a trezit, dupa 23 de ani, din somnul malefic indus de zecile de mii de demoni care au luat locul celui mare disparut in ’89. Toti acesti demoni pentru care notiunea de moralitate si cinste nu exista au supt si sug inca din vlaga poporului nostru. Cele trei intamplari cu Ludivic Orban demonstreaza atat faptul ca oamenii au inteles, in sfarsit, care este cauza relelor din tara, dar si tupeul extraordinar de care dau dovada acesti oameni („Nu plec! Nu plec!”). Intr-adevar, toti acestia nu vor pleca de bunavoie. O sa va convingeti de acest lucru destul de curand.
   Eufrosin are perfecta dreptate in tot ceea ce afirma in aceasta postare. Este singura solutie. Si nu va fi deloc usor. Dar trebuie perseverat. Nu exista cale de intoarcere, nu exista amanare.

   • Pe mine nu ma intereseaza de Ludovic Orban…lozinca a aparut dupa cateva zile de protest…daca vrei sa stii am auzit-o inainte de a aparea de la persoane din PD-L pentru ca nu toti care fac parte din PD-L sunt hoti sau oameni incapabili..exista si exceptii…la protest participa si oameni care striga jos dictatorul si ca ce bine era pe vremea lui Ceausescu…daca ii intrebi daca au fost la revolutia din 89 o sa-ti spuna ca da iar daca ii intrebi cand ati trait mai bine acum in timpul lui Basescu sau a lui Ceausescu..vor spune cain timpul lui Ceausescu…

  • Serios? Da de asta ce zici:

   „Ponta&Antonescu au încercat să forţeze sancţionarea României
   Sursa, autor: România Liberă,
   http://ziarero.antena3.ro/article/view/id/11670#addComm

   Într-o tentativă fără precedent de delegitimare a actualei puteri, Victor Ponta şi Crin Antonescu au încercat să determine Parlamentul European să adopte o rezoluţie care să condamne „regimul‘‘ de la Bucureşti şi care să ducă în cele din urmă la adoptarea de sancţiuni împotriva României. În acest scop, Ponta a prezentat informaţii false socialiştilor şi liberalilor europeni care ar demonstra că România alunecă spre dictatură la fel ca Ungaria lui Viktor Orban.”

   Asta ce altceva e, decât MIZERIE (tradare) în stare purä? Chiar îl vrei pe Pontanescu la putere? La ce bun räul asta?

   • fratia romaneasca-ftatia masonica
    pncd-pntcd
    ok

   • Stiu tu il vrei pe Basescu incontinuare…sunteti penibili..Thalex tu ai o pancarta in fata pe care scrie Jos Basescu si una pe spate pe care scrie Basescu presedintele nostru iubit…mai stiu ca la toate site-urile pro Basescu..proprietarii isi scriu comentariile sub diverse usere..si incearca ei saracii sa mai spele rusinea lui Basescu…in 2008 am asistat la o campanie impotriva lui Tariceanu care nu voia sa accepte imprumutul de la FMI…au scris despre el ca e rau,a venit Basescu si a acceptat el imprumutul de la FMI…FMI care cerea din 2009 privatizarea tuturor resurselor statului…daca nu reactionau oamenii vedeam comentarii aici pe acest blog cum ca ce bine e sa se privatizeze ca atunci nu vor mai fura bani,ca oamenii vor fi mult mai multumiti de serviciile de sanatate…toate dezinformarile astea atat pe tv cat si pe internet sunt opera securistilor care sunt finantati de Basescu.

    • Te înseli, eu nu am nici o pancarda pe care scrie „Jos Bäsescu!”. M-am desvatzat în ’89 sä mai strig „Jos Cutare”, atâta timp cât nu am cu cine sä-l înlocuiesc. Încolo, ai perfectä dreptate cu episodul Täriceanu.

 9. @ eufrosin: esti pe calea cea buna. Dovada: au iesit viermii toxici Thalex, chmOd si altii mai micuti la muscat si la “diversionare”
  Mai al concret: ai scris: “indicând un grad de nedumerire datorat lacunelor de cultură civică și politică de care o bună parte a românilor suferă din păcate.”

  FOARTE IMPORTANTA OBSERVATIE:

  Dusmanii nostri au avut grija ca generatie dupa generatie, sa nu ajunga la mintile noastre NOTIUNI FUNDAMENTALE despre realitatea organizarii economice, sociale si politice astfel incat POPULATIA NU ARE NOTIUNILE CU CARE SA OPEREZE LOGIC PENTRU A AJUNGE LA INTELEGERA FENOMENULUI REALITATII.

  Nu e vina populatiei. Noi insa trebuie sa facem sa ajunga la populatie acele notiuni elementare, care pentru noi sunt evidente, la care nici nu ne mai gandim, dar fara acre nu am putea pricepe ce se inatmpla, ca de exemplu:

  Politicienii nu sunt in slujba Romanilor, ci a unor tirani privati din alte locuri din lume; Sunt loiali dusmanilor Romanilor;
  Interesele tiranilor straini sunt distrugerea si nu prosperitatea romanilor;
  Banii sunt un monopol exclusiv al unei minoritati, obtinut prin asasinat, care alimenteaza sau sufoca economia cu bani nu dupa interesele si posibilitaile reale ale economiei si ale tarii ci pentru realizarea interesele tiranilor privati straini;
  Banii care ar trebui sa fie un mijloc de schimb al valorilor economice si de functionare sociala, ca urmare a monopolului realizat de tirani, zsunt de 200 de ani un instrument de manipulare a scocietatii; Sursa lor ar trebui sa fie subordonata Poporului Roman, nu sa fie independenta de Poporul Roman, adica, subordonata dusmanilor Poporului Roman;
  Activitatile economice ale Romanilor sunt distruse intr-o competitie in care costurile sunt impinse sub venituri, toti ajung in pierdere, singurii care pot supravietui in aceste conditii sunt firmnele tiranilor conectate direct la sursa de bani privata monopolista, adica banca nationala din fiecare tara. Astfel, economia este incet, incet, preluata de tirani, localnicii mai pot supravietui doar ca subordonati obiditi de tirani: visul urmarit de tiranii internationali;
  Tiranii straini urmaresc, si au ajuns departe in ORGANIZAREA SISTEMULUI MEDICAL CA INSTRUMENT DE ADMINISTRARE SELECTIVA A MORTII iar cel de alimentar a devenit aproape monopolist eliminand prin mecanismul descris mai sus, sursele si retelele de distributie autohtona, cu scopul diseminarii otravurilor pe calea alimentatiei populatiei, toate cele desrise mai sus in scopul distrugerii biologice a Natiei Romane.
  Mass media este in intregime in proprietatea tiranilor straini si inoculeaza informatii false pentru a directiona deciziile fiecarui individ catre scopurile tiranilor straini, adica, contra intereselor proprii;
  Mass media propaga informatii distructive impachetate in distractie atragatoare si folosind tehnologiile avansate, introduc mesaje distructive direct la nivel subconstient, nepercepute si deci necenzurate de spectator, in consecinta mase intregi pot si sunt manipulate de la un pucnct central, fara a fi constiente si a putea refuza informatia toxica.
  Dusmanii sunt infiltrati in societate sub identitate falsa si conduc institutii, firme si alte organizatii contra intereselor Romanilor. Mai mult, comit infractiuni si atrocitati care sunt ulterior atribuite fraudulos Romanilor;
  Mintea unui om normal nu poate gandi si percepe ce gandeste si face un om cu mintea degenerata, desi degeneratul arata somatic la fel ca cel normal. Cel normal, in modul cel mai eronat porneste de la premiza ca toti oamenii sunt normali, cu mici diferente, si plecand de la aceasta premiza falsa, poate fi condus de degenerati catre propria distrugere.
  Si multe altele din aceste tipuri de notiuni fara care, nimic din realitate nu se poate intelege.

  Pana atunci, populatia va fi confuza si directionata emotional unde vor tiranii internationali.

  Desigur nu se rezolva repede. Dar trebuie organizare chiar si pentru pasii marunti in directia corecta.

  Caracteristica fenomenelor umane este dezvoltare exponentiala. Avem deci motive ferme de a fi incurajati.

  • Bun conspect, subscriu.

   • Apreciez si te apreciez.

    Nu e observatia mea originala ci a lui Eric Hufschmid. Este insa aplicabila peste tot caci metodele folosite sunt aceleasi, nu ar putea fi diferite.

  • Excelentă observație!

  • Ai dreptate aici, ceauselule, si eu subscriu mesajului täu, cu urmätoarele observatii:

   1) „Dusmanii nostri” sunt nu numai ai României, ci ai TUTUROR popoarelor Europei.

   2) Coruptia în România e o glumä suavä în comparatie cu cea INSTITUTIONALÄ din UE: în Italia si în Grecia statul „vinde” tocmai (pe gratis) bäncilor avutia nationalä, în mod 100% LEGAL (fapt imposibil de realizat în România, cf. legislatiei în vigoare)!

   3) Apelul la ajutor din partea Tiranilor Internationali l-a fäcut chiar cetatzeanul … Pontanescu, cf.:

   Ponta&Antonescu au încercat să forţeze SANCTIONAREA ROMÂNIEI
   Sursa, autor: România Liberă,
   http://ziarero.antena3.ro/article/view/id/11670#addComm

   *** Într-o tentativă fără precedent de delegitimare a actualei puteri, Victor Ponta şi Crin Antonescu au încercat să determine Parlamentul European să adopte o rezoluţie care să condamne „regimul‘‘ de la Bucureşti şi care să ducă în cele din urmă la adoptarea de sancţiuni împotriva României. În acest scop, Ponta a prezentat informaţii false socialiştilor şi liberalilor europeni care ar demonstra că România alunecă spre dictatură la fel ca Ungaria lui Viktor Orban. (…). ***

   Apelul acestor doi indivizi a fost INSTATNATEU însusit de jidovul SPD-ist „german” Schulz M. – nou-noutzul întâistätätor al PE.

  • Bun comentariul si …la obiect. Ar trebui „impachetat” frumos si distribuit prin e-mail la cat mai multi romanasi cu moto-ul binecunoscut: „citeste si da mai departe”.
   Felicitari!

 10. Este o asemanare „dubioasa” intre actiunile din zilele acestea si „unirea” principatelor prin „dubla alegere” (dubla intelegere) a masonului Cuza; 5 – 24 ianuarie 1859.

  Sa va dau unele indicii cabalistice, care mi-au atras atentia:

  -se implinesc 153 de ani 1+5+3=9
  – 24 ianuarie, 2+4=6
  – revoltele contemporane, au inceput oficial in ziua de 13 ianuarie

  „De aceea, peste 30.000 de oameni au venit in jurul sediului Adunarii in acele zile istorice, cand – intr-o sedinta secreta – deputatul Vasile Boerescu a propus, la 24 ianuarie 1859, alegerea lui Alexandru Ioan Cuza – propunere acceptata in unanimitate. Alegerea aceluiasi domn in ambele Principate a reprezentat o victorie insemnata a poporului roman in lupta sa pentru formarea unui stat national unitar. ”

  „In această atmosferă incendiara,în noaptea de 23/24 ianuarie,deputaţii partidei naţionale au convocat o şedinţă la hotelul “Concordia”, unde au hotărât să propună Adunării ca domn al Ţării Româneşti tot pe Alexandru Ioan Cuza,domnul Moldovei.
  In dimineaţa zilei de 24 ianuarie,ora 11,reprezentanţii Partidei naţionale au propus ţinerea unei şedinţe secrete pentru desemnarea candidatului”.

  „La 22 ianuarie(pe stil vechi) 1862 s-a format primul guvern unitar al României. Două zile mai târziu, pe 24 ianuarie 1862, adunările Moldovei şi Ţării Româneşti, reunite în şedinţă comună, au proclamat oraşul Bucureşti drept capitală a întregii ţări.
  De la acea dată, Principatele Moldova si Tara Romaneasca şi-au încetat existenţa.”

  ATENTIE:
  „La 24 ianuarie 1864 este promulgată legea privind înfiinţarea Curţii de conturi în România, instituţie pentru verificarea şi controlul administrării şi mînuirii banilor publici”

  APOI:

  „La 24 ianuarie 1918 Sfatul Ţării din Basarabia, întrunit în şedinţă solemnă, votează în unanimitate şi proclamă independenţa Republicii Democratice Moldoveneşti. Acest vot a constituit o etapă importantă pe calea unirii fostei Basarabii ţariste cu România.”

  ” 24 ianuarie 1990 – Prin Decretul-Lege nr.40 al CFSN, se adoptă Imnul de Stat al României, “Deşteaptă-te, Române” (versuri de Andrei Mureşeanu, muzica Anton Pann).”

  este exagerat de evident cine canalizeaza energia maselor in directia dorita. Hotararile s-au luat de mult- totul decurge conform planului.

  • Si eu pot gasi zeci de asemanari de acest gen, insa realitatea e cu totul alta. Teoria conspiratiei uneori se poate transforma in psihoza conspiratiei sau in psihoza fatalismului. Ocultismul asta ieftin, horoscoapele, astrologia si numerologia nu-si au locul aici. Chiar daca cineva spunea ca: „in lipsa credintei, lumea se reduce la matematica”, lucrurile nu stau chiar asa. Undeva exista o variabila nedeterminata care schimba rezultatul ecuatiei. Insa oamenii nu pot decat sa faca speculatii asupra ei.

   • Nelu, eu nu am facut decat sa observ ca –istoria se repeta. Unde ai gasit ca am scris despre astrologie, horoscoape, etc.

    Diversiune, diversiune/ fac dusmani-n gura spume.

    • schimbare,schimbare-dar sa stim si noi ce fel de schimbare

     • Poftim mostre de ” ocultism ieftin”

      Implinirea a 11 ani de lucrare masonica pe teritoriul Romaniei (24 ianuarie 1993 – 24 ianuarie 2004)
      In 2012 se vor serba 19 ani de la infiintare-adica 1si 9

      It was no mere coincidence that the 24th of January, the day on which the Regular Masonic Light was rekindled in our country, is also the day when our Brethren founded Modern Romania. (http://www.masonicforum.ro/archive/en/nr10/ci.html)

      This date is January 24, 2003, and as we will see, this is a remarkably special day for astronomical alignments that would be considered sacred to the ritual Masonic tradition. Both alignments feature the luminaries, which suggests that this „moment” in the larger cycle of time is of a high order.

      etc…..

      Vrei schimbare? Incepe cu tine….

   • De acord cu tine – e pierdere de vreme sa bagam in seama ocultismele alora, oricat de reale ar fi acestea.

 11. La Bucuresti se doreste ca toata clasa politica actuala sa fie interzisa pe viitor !

  • si ti se pare a fi un lucru rau ?! mie nu !

  • bine, perfect, dar cu cine o inlocuim?!? eu uneori am senzatia ca vorbesc cu peretii. Concret, putinii (in raport cu marea masa) care stiu cu adevarat ce se intampla sunt o parte din preoti (dar acestia au fost decredibilizati in masa pentru marea masa de catre actuala clasa politica…), blogosfera ortodoxa si inca vreo 2-3 autori credibili pe langa, dar toti se ascund in spatele tastaturilor. (gazda se exclude). Mai sunt Ce fel de marturisire e asta? Oare nu e momentul sa ne mai si devirtualizam? Sau suntem fricosi? Cine castiga?

 12. Nu am reusit sa ma abtin….striga romanii: „Salvati Rosia Montana” si proprietarul blog-ului…dar face link spre hotnews de unde ii vine inspiratia…pe cand la site-ul hotnews sta atarnat un banner mare: Rosia Montana Gold Corporation …no comment God bless you!

  • Esti beat, sau bolnav cu nervii periferici? Controleazä-te, bäiete!

  • Daca comentariul a fost preluat de pe Hotnews, mi se pare cat se poate de firesc sa indic sursa, nu-mi place plagiatura. Da, mai citesc si Hotnews, care-i problema – sunt vinovat prin asociere cu reclama RMGC cumva?

   • E mare problema…nu se mai leaga…tu scrii impotriva masoneriei si faci parte din asociatii sponsorizate de ei…asta cam asa vine

    • Din ce astfel de asociatii fac eu parte, ma rog frumos? Daca ai facut acuzatia, trebuie sa o si substantiezi!

     • @Eufrosin
      Amicul nostru „chm0d” te-a plasat in asociatiile sponsorizate de masoni. Ar putea sa se inscrie la un cenaclu SF 🙂

     • am scris:asta asa vine,consumam curent fara rost…cat timp exista prosti aveti si voi de lucru

      • Mersi frumos, m-ai acuzat de apartenenta la grupuri masonice, dar cand iti cer dovezi oferi …nimic. Destul cu mataluta pe aici, ne-am convins asupra bunei tale credinte.

 13. Eufrosin, imi pui pe umeri o greutate (sau, mi-am pus singur- Dumnezeu stie!) pe care nu doresc decat sa ma ajute Dumnezeu sa o duc, fara ca cele ce fac eu public aici sa duca la sminteala cuiva…Mizez insa pe inteligenta si buna credinta a cititorilor blogului…Si avertizez pe neprieteni ca prezenta postare nu este un semn de slabiciune, ci de constiinta a responsabilitatii.
  Doamne-ajuta!
  Si, o veste: Avem partid. Circula o scrisoare pe care o difuzez aici, spre luare la cunostinta publica si actiune:
  http://agresivus.blogspot.com/2012/01/avem-partid.html

  • …avem partid? (am citit articolul).
   Acum, cateva comentarii si cateva idei pe marginea acelui articol (ar putea parea offtopic aici dar ideea are si ceva interesant):
   PNDC imi suna cam anatema stiind ca in mod democratic a fost condamnat la moarte Iisus. Asocierea „democrat-crestin” nu se potriveste de nici o culoare.
   Implicarea prof. Ion Coja (daca e reala -inca n-am reusit sa ma conving) da o doza de credibilitate.
   Ideea insa… e un fel de masonerie …crestina!?!?
   Si apoi, sa te tii cand serviciile secrete se apuca sa faca liste cu dezirabili dar numai d’astia „curati” si fara referinte publice, proaspat… scosi de la naftalina.
   Ideea cu propunerile are si ceva bun. Persoane care n-ar fi indraznit niciodata sa candideze se vor vedea propulsate in opinia publica si daca nu vor candida din interes (asa cum se intampla cu candidatii actuali) se vor simti oarecum impinsi de datoria fata de tara si fata de cei care-si pun sperante in ei. Statisticile de popularitate si de credibilitate se pot extrage simplu (chiar si in timp real) dintr-o baza de date dupa incidenta fiecarei persoane pe cat mai multe liste dar si prin raportul dintre referintele pozitive si cele negative exprimete de depunatorii listelor. Fiecare lista ar trebui sa fie si cu referinte pozitive pentru unele personalitati dar si cu referinte negative pentru altele. Rezultatele ar fi relevante daca listele ar fi depuse personal, cu buletinul in mana (eventual si cu o poza a depunatorului insotita de o scurta biografie) altfel, ar fi grav alterate de troli si de anonimi (ca mine 😉 ). Asta implica insa alte probleme pe care le voi puncta mai jos. Primii n dezirabili pot beneficia eventual de o pagina personala de blog pentru dialog cu cetatenii (asta e o idee personala dar zic eu, interesanta).
   Vorbeam de niste probleme…
   Unu „la mana”: dezirabilii nostri ar fi din start indezirabilii dusmanilor nostri si tinte ale acestora din momentul expuneri lor online (stim ca dusmanii sunt lipsiti de scrupule si pot merge pana la asasinat daca se simt cu adevarat amenintati in planurile lor antiromanesti -istoria e plina de exemple);
   Doi „la mana”: o lista cu persoanele reprezentative ale unei natiuni ar fi „mana cereasca” in mana celor care doresc sa distruga aceasta natiune. Cum iti expui „diamantele” pe masa apare si talharul care sa-ti dea in cap si sa te lase lefter (vezi ce zice talmudul si protocoalele scrantitilor sionului).
   Trei „la mana”: ce te faci daca se apuca fiecare sa-si puna acolo pe lista manelistul preferat, femeia cu cei mai frumosi sani, jucatorul de fotbal preferat, s.a.m.d.?
   … si mai sunt si altele care nu-mi trec prin monte momentan.
   Oricum, cred ca merita discutat pe marginea conceptului dar ma deranjeaza asocierea „CD” si asemanarea cu masoneria.

   • Pardon, „asocierea DC”.

   • Confirm implicarea directa a d-lui Coja, de la care am primit pe email fisierul redat pe blog cu copy paste. Poate ca era mai bine sa pun direct fisierul .doc, dar nu m-am priceput.
    Si da, observatiile tale mi se par pertinente, numai ca, la un moment dat, trebuie sa iesim la inaintare…indiferent de opiniile scrantitilor.
    Oricum, esential este ca dialogul cu privire la solutii este amorsat si ia amploare. In fond, asta e democratia reala…

  • Este esential sa existe un mecanism de a preveni infiltrarea, compromiterea si subminarea si in cazul celor care reusesc sa penetreze masurile preventive, sa existe un mecanism de detectie si paralizare operationala a dusmanilor si tradatorilor. Adica trebuie sa existe un sistem autoimun perfect functional, fara de care, la aparitia oricarui „microb” oricat de mic, organizatia se va imbolnavi terminal.

   Protectia fata de dusmani trebuie sa aiba prioritate fata de constructia in edificarea unei organizatii, cu atat mai mult cu cat profilul moral si etic este fundatia si esenta sa.

   Numele, programul si altele sunt detalii, semnificative, dar in lipsa unui sistem imunitar efectiv, sunt sortite pieirii ca toate celelalte initiative binevoitoare starpite de dusmani prin metodele lor bine puse la pundt in ultimii 250 de ani in toata lumea.

 14. Eufrosin poate ar fi timpul ca societatea civila sa creeze o noua platforma , eu ii zic ca nume generic NOUA ROMANIE, care ar avea la baza urmatoarele aspecte economice , pentru ca la noi economicul domina politicul:
  1. Domeniul Statutui:
  – toate firmele de stat sau cu participatie majoritara a statului sa prezinte in fata unui COMITET NATIONAL DE CENZORI toate contractele de achizitii si vanzari. orice contract gasit cu nereguli economice sau juridice sa fie anulat imediat si membrii statului din consiliul de administratie demisi. facute contracte noi bazate pe licitatii publice. motivul : eliminarea finantarii baietilor destepti.
  – toate societatile cu capital strain in proportie mai mare de 49% vor plati sub forma de redevente statului roman o taxa forfetara de 5% din valoarea vanzarilor
  – orice incercare de scumpire a produselor sau serviciilor a tuturor agentilor economici fara motivatie economica detaliata si care include un profit mai mare de 10% sa atraga dupa sine suspendarea temporara din activitate de 12 luni de catre CONSILIUL DE STAT AL CONCURENTEI la prima abatere , la a doua radierea din registrul comertului si desfiintarea agentului economic prin judecator sindic ales de COMITET NATIONAL DE CENZORI .
  – pentru toate activitatile extractive sau lucrative din domeniile : invatamant, sanatate, energie, alimentatie si agricultura statul prin lege trebuie sa detina minim 50% din valoarea agentului economic.

  2. Domeniul privat:
  – TVA 10%
  -IMPOZIT PE PROFIT 12%
  -POSIBILITATE DE DEDUCERI FISCALE DE PINA LA 50% PENTRU AGENTII ECONOMICI CARE ASIGURA SPONSORIZARI SI ACTIVITATI DE MECENAT IN DOMENIILE SANATATE, CULTURA SI INVATAMANT.
  -PROPIETATEA PRIVATA GARANTATA DAR AVEREA PESTE 1.000.000 RON TREBUIE JUSTIFICATA CU ACTE IN TERMEN DE 5 ANI DE ZILE . DACA AVEREA NU POATE FI JUSTIFICATA , TOT CE DEPASESTE 1.000.000 RON SE IMPOZITEAZA CU 50% PRIN EXECUTARE SILITA NEOPOZABILA IN INSTANTA .

  3. Functionari publici sau alte categorii de bugetari:
  – respectarea onesta si corecta a fisei postului.
  – orice spaga primita sau data , sau favorizarea acestui fapt duce la demitere imediata si interdictia de a mai lucra pe viata pentru o firma sau institutie de stat.
  va continua….

  • de unde luam o justitie corecta care sa reglementeze toate aceste lucruri

  • Suna foarte bine. Ar mai trebui si o epurare serioasa, astfel incat papagali toxici precum Bogdan Chiritoiu sa nu se afle in fruntea CONSILIULUI DE STAT AL CONCURENTEI. Va fi un loc si un moment pentru propuneri precum acestea sa fie adoptate, deocamdata trebuie cristalizata o opozitie adevarata. Astea ar putea fi parte din programul ei de guvernare.

 15. Off topic: ziceati ca baietii au nevoie de cipuri? Ia uitati aici stire: Hotelierii vor fi obligati de catre Ministerul Turismului sa schizitioneze un soft care interconecteaza sistemele informatice ale tuturor hotelurilor din tara, asigurand in orice moment informarea celor interesati cu privire la locul unde este cazat un turist. Stirea a fost data pe radio Zu, astazi la 16.00.
  Acuma, ma intreb si io, astia or sunt tampiti de-a dreptul, ori, in loc sa isi dea seama ca asa ceva intarata strada, considera ca suntem prea ocupati cu mitingul, iar aceasta minune va trece neobservata.

 16. @Mos Darie

  Au nevoie si de cipuri implantabile, nu degeaba prosteau parintii cu o inghetata pt copil

 17. Fugiti de solutia Mugur Isarescu-guvernul de tennocrati condus direct de la Bruxelles
  Stiti ce sa intamplat in Grecia si italia?
  Oamenii au iesit in strada nemultumiti de guvern si prim ministru si au scandat caderea guvernului.
  Rezultat: UE a impus un tehnocrat, un robot al UE(neaparat membru al Bilderberg)care conduce respectiva tara ascultand in mod direct de Bruxelles. Cam asta ne paste si pe noi! Ghiciti cine este noul prim ministru: Mugur Isarescu Guvernatorul Bancii Nationale, Tehnocrat, membru in grupul Bilderberg, sau un alt tehnocrat. Ideea e ca vom pierde statul National definitiv si irevocabil. Nu acceptati aceasta solutia a UE!!!

 18. Salutare!

  Acest articol este exemplificator pentru ceea ce înseamnă manipulare. Şi o să argumentez. Susţineţi că doriţi schimbarea actualei clase politice, dar doriţi doar schimbarea cu O ALTĂ clasă politică care să vă convină. Care să nu mai aibe contracte cu firmele de partid ale lor, ci cu firmele „care trebuie”.

  Soluţia este de fapt una foarte simplă, odată ce va fi recunoscută de toată lumea o axiomă fundamentală: NU EXISTĂ OAMENI INCORUPTIBILI. Oricine vine la putere, oricât de tehnocrat sau profesionist ar fi el, mai devreme sau mai târziu ajunge să lucreze în interesul propriu nu în interesul public, deci să fure. Soluţia problemei nu este schimbarea unora care fură cu alţii care să fure, ci schimbarea sistemului. Iar direcţia de schimbare este foarte simplă: cu cât mai mic este statul, cu atât mai multă libertate individuală are fiecare cetăţean, să facă ce crede el că este bine şi util pentru persoana proprie.

  În această direcţie trebuie să mergem, deoarece este singura care asigură respectarea libertăţii fiecăruia, deoarece statul, cu cât este mai mare, cu atât este mai agresiv, furându-ţi din buzunar şi cheltuind aşa cum crede el de cuviinţă.

  Vă recomand cu căldură să citiţi şi, dacă sunteţi cu adevărat pentru schimbări radicale, să promovaţi Manifestul Libertarian, care poate fi găsit aici:
  http://www.solib.ro/pagina/manifestul-libertarian

  Cu stimă,
  Muad_Dib

  • Ce mi-a fost dat sa vad pe blogul meu!

   „o axiomă fundamentală: NU EXISTĂ OAMENI INCORUPTIBILI. Oricine vine la putere, oricât de tehnocrat sau profesionist ar fi el, mai devreme sau mai târziu ajunge să lucreze în interesul propriu nu în interesul public”

   Inaintea citirii manifetului libertarian la care ne trimiteti, va recomand sa aflati cate ceva despre istoria recenta a Romaniei. Au fost acum o vreme unii care chiar erau incoruptibili si au dovedit-o atat de puternic incat intreaga oculta s-a dezlantuit asupra lor, neprisosind nici un efort ca sa ii extermine. Ce au reusit insa in plan fizic, le-a scapat cu totul, in plan moral, fibra neamului romanesc fiind una profund crestina, anti-orice-ideologie straina de sufletul domol al romanului.

   Tot din cauza asta si libertarianismul cel care ar privatiza pana si armata tarii, va esua deplin. Romanul prefera asezarea fireasca a lucrurilor, religiei de tip nou a lui Ludwig Von Mises.

   • Frumoasa caracterizare a jupanului Von Mises!
    Atatia fraieri se dau in vant dupa aceste amagiri cu nume sonore.

    Cateva comentarii logice:
    „Ştiţi, economiştii, în realitate, nu sunt deloc economişti. Sunt doar propagandişti ai valorii banilor, şi veţi descoperi că toate modelele lor se îndreaptă către schimburi care produc profit de o parte sau de ambele părţi sau oricum, dar ei sunt complet deconectaţi de necesităţile reale ale lumii. Oriunde avem de-a face cu filozofiile lui Milton Friedman, F.A. Hyack, John Maynard Keynes, Ludwig von Mises, sau a altor nume mari ale economiei de piaţă, baza raţiunilor lor rareori depăşeşte referirea la bani, şi devine un fel de religie.”
    http://libercugetatorul.info/2011/12/27/adevarul-despre-economisti-si-doctrina-economiei-de-piata/

   • Am gäsit si alte pärti interesante în manifest:

    “Democraţia nu poate funcţiona dacă o mare parte a votanţilor se află pe ştatul de plată al guvernului. Dacă membrii Parlamentului nu se consideră reprezentanţi ai contribuabililor, ci exponenţi ai celor care primesc salarii, subvenţii, cadouri şi alte beneficii. Atunci s-a terminat cu democraţia” Ludwig von Mises si bunul simt (elementar)

    La începutul capitalismului, în era revoluţiei industriale și a creşterii fulminate a nivelului de trai pe care acest sistem le-a produs (simultan cu explozia demografică), nu au existat nici tributuri fiscale împovărătoare, nici subvenţii, nici drepturi sociale, nici privilegii, nici deficite sau datorii publice copleşitoare. Toate acestea au apărut pe măsură ce ideile socialiste au anesteziat raţiunea şi bunele moravuri, iar capitalismul a fost parazitat de o clasă politică cu o moralitate precară şi de afacerişti venali.

    „Nimic nu corupe mai mult un om decât ipostaza de a fi un braţ al legii şi de a-i putea face pe ceilalţi oameni să sufere” Ludwig von Mises, în aplauzele (entuziaste) ale lui Zaheu-Vamesul si ale Sf. Apostol Pavel

    Legalizarea alternativelor educaţionale private: presupune crearea cadrului legislativ care să favorizeze dezvoltarea alternativelor private autentice, mergând de la şcoli/universităţi/licee/ gradiniţe private, până la educaţia în familie (homeschooling). Manifestul Libertarian, în aplauzele (entusiaste) ale lui Eufrosin pe Altermedia punct ro.

    Încolo, axioma “NU EXISTĂ OAMENI INCORUPTIBILI” e o simplä pazä bunä, întru trecerea primejdiei (rele).

  • Oamenii care stiu ca dupa viata aceasta urmeaza o alta viata pe care o vor trai vesnic dupa cum s-au purtat in viata acesta, staruiesc in smerenie si cu ajutorul Lui Dumnezeu nu cad in fapte care sa vateme aproapele. Vorbim despre crestinii ortodocsi practicanti, nu doar cu numele. Cauta si vei afla, bate si ti se va deschide.

 19. O împletire între ideile economice libertariene şi morala creştin-ortodoxă ar da cu siguranţă naştere unei societăţi mult mai bune decât cea actuală.

  „Au fost acum o vreme unii care chiar erau incoruptibili si au dovedit-o”

  Cine au fost aceşti supra-oameni, care au avut în minte doar binele public în detrimentul binelui lor propriu şi personal, fiind astfel incoruptibili?

  Legat de ce spune Ciprian: Dar dacă o societate este creată pe valorile şi trăirea catolicilor, este doar o abatere de la cale? Dar cei care sunt musulmani? Dar everii? Dar hinduşii şi toate celelalte religii? Doar creştinii ortodocşi sunt perfecţi şi au calea ideală?

  Eu sunt creştin ortodox, dar valoarea creştinismului pe care o consider fundamentală este iubirea, aşa cum spunea şi Iisus „Dumnezeu este iubire”. Asta înseamnă că nu contează religia pe care o practici sau numele pe care îl dai tu lui Dumnezeu, fie că este Dumnezeu, Allah, Iehova etc. Atâta timp cât iubirea este pe primul loc, atunci eşti pe calea cea bună.

  Legat de ce propun libertarienii, sunt perfect conştient că pentru mulţi laymani aceste concepte par SF şi complet neaplicabile, aşa că doresc să propun o altă idee: în loc de privatizare, pe care văd că mulţi o consideră diavolul în persoană (adevărul e că, la cum s-au făcut privatizările la noi în ţară, chiar asta a fost), ar fi bună o liberalizare. Adică fiecare individ să aibe dreptul să aleagă ce vrea să facă, nu să îi fie impus de către stat să plătească pentru servicii de care nu va beneficia niciodată.

  • In 22 de ani -furtul-a devenit politica de stat
   unde a fost Iubirea-
   Poate stiu cei din sanul bisericii romane ok

   • Dupa 22 de ani de comunism tu vrei ca Biserica sa fie un fel de Praslea. In Biserica ca de altfel in toate institutiile sunt oameni si oameni care tot din mijlocul nostru vin. Unii sunt infiltrati cu scopuri bine definite, uite tocmai pentru a se intreba cei ca si tine. Sa cautam mai intai noi Calea si apoi sa ajutam si pe altii sa se indrepte. Prea multi hulesc Credinta care e marturisita in Biserica fara a sti de apt ce inseamna si cu ce se mananca. Asta e singurul motiv pentru care ne aflam unde ne aflam. Daca am fi fost cu totii buni Ortodocsi nu ar fi lasat Dumnezeu sa ajunem aici… dar asa pentru cine? Sa ne schimbam fiecare din noi si multe lucruri se vor schimba in bine. Veti vedea.

    • Ei bine, dacä „în Biserica ca de altfel in toate institutiile sunt oameni si oameni care tot din mijlocul nostru vin”, atunci sä se lase de imposturä si sä se care urgent din Bisericä si sä se-apuce de muncä cinstitä! De-aia au criterii de selectze la scolile de popi, ca sä dea medii neponderate? La ce bun tot circul, atunci?

     Noi, credinciosii, de pästori cu VOCATIE avem nevoie, NU de media sumei turmei si nici de functzionari. Noi NU de „institutii” ca toate institutiile avem nevoie, ci de „institutzia”-non-institutzie a Trupului-Lui-Christos ducem LIPSÄ.

     • Asta e o invartire in jurul cozii. Sa fim noi modele si se vor schimba si aceia. Asa cum cauti un doctor bun pentru trup asa cauti si un popa bun. Astia mai soft vazandu-se ocoliti vor pleca de la sine, numai sa avem si noi cunostinta lucrurilor pe care trebuie sa le cautam si cum sa le cautam. Sa indraznim ca schimbarea sa inceapa de la noi, prea asteptam ca altii sa faca primii primul pas.

      • Vorbesti serios? Eu chiar asta încerc, anume sä mä învârt în juril unor CAPI, nu al unei / unor cozi!

       Vorbesti serios? E nevoie ca EU sä-i servesc de model preotului meu, pentru a putea ajunge (eu) în situatzia (de dorit si de invidiat) de a-l respecta si urma ???

       „Sa indraznim ca schimbarea sa inceapa de la noi, prea asteptam ca altii sa faca primii primul pas” e un îndemn bun de a fi säpat în piaträ pe frontispiciul Patriarhiei Române, asta vrei sä spui, nu?

  • Pai orodoxie inseamna si libertate, singura libertate. Dupa cum spun Sfintii Parinti, Tainele Ortodoxe iti dau acea proiectie catre vesnicie si de aici rezulta si coloana vertebrala dincolo de fire, ceea ce ereziile enumerate de tine nu au. Poti vedea lucrul acesta din roadele pe care le are fecare erezie: papistasi(dragoste fata de lucrurile lumii acesteia, mii de preoti pedofili si homosexuali – asta inseamna ca harul nu ii apara si ce poate face omul cu putinele lui puteri se vede…), musulmanii, hindusii (desfranarea ca si mod de viata, mai multe sotii, asta numai iubire nu e, plus daca te uiti la lumile lor ce chinuite sunt!!!). Cat despre sectari ei sunt rupti din papistasi, asa cum daca iei o maldita dintr-un maracine nu poate sa iasa cires la fel si cu sectarii. Desi putini la numar roadele lor sunt deosebit de „fascinante”, o inventariere a lor pe http://mihailandrei.wordpress.com/tag/sectanti/ (delectare placuta).

   Daca vrei dragoste, adevarata dragoste este sa le spui acestora ca se afla in ratacire. Cine are dragoste si il minte pe cel ce il iubeste (stiind ca nu e bine asta!!!)? Pe partea Ortodoxiei avem mii de Sfinti care s-au invrednicit inca din viata aceasta trecatoare de fapte mai presus de fire (vindecari, deplasari miraculoase, vorbit in limbi straine inteligibile dar necunoscute lor!!! etc) Se vede puterea indumnezeirii inca din lumea asta. Regulile crestine fara Sfintele Taine raman niste simple reguli care sunt foarte greu de dus in spate fara Iisus care ni se descopera prin aceste Sfinte Taine. Iar aceasta e tot mai evident.

   • Avem preoti fosti securisti astazi mari demnitari bisericesti
    Avem preoti afaceristi, turnatori de suflete
    Toti cu iubire pentru cel de sus
    Unde e morala crestina-

    • Vreti preoti buni? Nasteti-i! – Spunea Parintele Arsenie Boca, pai ceea ce avem acum e roada comunismului, aia nu inseamna acum ca trebuie sa generalizam. Si eu credeam ca si tine si mi-am dat seama ca a fost o ispita demonica. Mai exact pentru cei 1-2 preoti politic corecti am crezut ca toti sunt la fel cand de fapt este chiar invers. Avem multi preoti cu har, traitori si jertfelnici, sa nu cautam la paiele din ochii altora iar la barna din ochii nostri ba!

   • Te joci cu focul, amice, vorbind de „roade”: aruncä-ti ochii pe o hartä si spune-mi UNDE e crestinismul oriental (cel pästorit odinioarä de Ortodoxie, din India si pânä-n Gibraltar, din Abisinia si pânä-n Caucaz). Ce „roade” a produs el? O mare musulmanä si câteva insule populate cu eretici ne-calcedonieni monofiziti, nestorieni, gnostici s.a.m.d.? Alea sunt „roade”?

    „Daca vrei dragoste, adevarata dragoste este sa le spui acestora ca se afla in ratacire.”

    Ai perfectä dreptate: nu ai decât sä te uiti la räspunsurile date mie pe blogul asta de cei care mä bänuiesc pe mine a mä afla în rätäcire si sä te îngrozesti de-atâta „dragoste”! Uitä-te AICI, pe blogul ästa, la räspunsurile unui alde @treaz si spune-mi si mie CE URMÄ si CE SOI de „dragoste” pentru aproapele emanä din super-mega-„ortodoxul” äla urlätor? Päi äla NU stie decât sä-mpartä URA anti-crestinä cea mai purä, cea mai distilatä!

    Dragoste? Haida-de!

    • La Sinodul I de la Niceea, ce a primit ereticul Arie, dragoste, sau o palma sanatoasa din partea Sfantului Nicolae?

     • Chiar crezi cä URA l-a mânat pe Sf. Nicolae în a-l pälmui pe Arie?

      Ti-l poti imagina pe Sf. Nicolae cu o minä transfiguratä, repezindu-se la gâtul lui Arie? Te asigur, cu dragoste crestinä, cä NU e asa de simplu. Nu toti ereticii au încasat palme.

      Am mai spus-o: Sf. Sava Goth-ul (eretic „semi”-arian) nu a primit palme dela Sf. Vasile cel Mare, ci … canonizarea. Iar super-ereticul (arian) Constantin cel Mare a fost si el canonizat, fiind chiar „în rând cu Apostolii” nu? (varianta Bisericii Romei dupä care botezul ar fi fost fäcut de Sf. Papa Silvestru cel Mare a fost väditä ca fiind FALSÄ).

      • „Chiar crezi cä URA l-a mânat pe Sf. Nicolae în a-l pälmui pe Arie? ”

       In mod sigur nu dragostea.
       In rest, vad ca tare ii iubesti pe arieni, desi e lucru rau sa ii numesti astfel pe cei care s-au dezis de invatatura blestematului eretic Arie. Stau si ma mir: de ce sa aperi minciuna atunci cand adevarul iti este la indemana?

      • Cum, chiar crezi cä NU din dragoste l-a pälmuit Sf. Nicolae pe Arie? Esti primul dela care aud asta. Spune, chiar îl suspectezi pe Sf. Nicolae de a fi încälcat porunca iubirii vräsmasului? E o inovatzie: în mod sigur poti face un doctorat în teologie din teoria asta (cu conditia sä reusesti sä treci de stadiul de ipotezä).

      • Nonsens – porunca se refera la dusmanii personali, nu la lupi in piele de oaie si vrajmasi ai Bisericii precum Arie. Ia’ si citeste Acatistul Sf. Nicolae sa vezi acolo cum il numeste pe eretic!

    • Fiecare cu masura si puterea lui de intelegere. Unii isi mai pierd rabdarea… nu ca nu ar avea cu cine. E o pierdere de energie sa urmarim vendetele personale in fiecare post.

     • N-ai vrea sa vezi un alt comentariu de-al dansului, pe care am fost nevoit sa-l sterg.
      @Thalex: E Sfantul Arsenie, nu cetateanul Boca!

      • Nu-mi stä MIE în puteri sä-l fac au des-fac pe cineva Sfânt. Nu asta e cheia mântuirii, nu de asta ne pierdem / câstigäm vremea pe aici (pe lumea asta).

       PS: în ceea ce mä priveste, eu cred cä Ciprian ar fi vrut sä-mi vadä comentariul.

      • Dar nici nu iti sta in putere sa faci dintr-un sfant, un simplu cetatean.
       Eu as fi preferat sa nu fi vazut niciodata acel comentariu.

 20. Este nevoie de un Sfat al Batranilor pentru reconstructia Morala si Economica a Romaniei !

  Adrian Pop

 21. Scopul înfiinţării „SFATULUI BĂTRÂNILOR”
  Sfatul Bătrânilor

  Moto: Există un forum în România, în care este postat cu totul altceva…

  „Există un forum în România, în care este postat cu totul altceva față de tot ce-aţi văzut până acum. În mii de nopţi albe, căutând soluţii de mai bine pentru noi toţi, mi s-au dezvăluit mari taine ale Neamului nostru privind rolul Omeniei şi al Bunului Simţ în ceea ce priveşte Fericirea, Sănătatea şi Traiul decent al fiecărui Om de pe Pământ!…
  http://www.sfatulbatranilor.ro/forum.php
  Înnobilaţi forumul acesta cu prezenţa voastră!
  Eu plec la un DRUM NOU împreună cu cei care au ceva de spus!…”
  Un om – (Adrian Pop)

  Să analizăm împreună – Scopul înfiinţării „SFATULUI BĂTRÂNILOR”

  Pe vremuri, pe când oamenii se conduceau singuri, fără să ştie ce înseamnă politica, pe când cuvântul oamenilor simpli chiar conta, în fiecare comunitate exista o instituţie respectată şi apreciată numită „Sfatul Bătrânilor”. Acesta era alcătuit din cei mai vrednici şi mai înţelepţi oameni ai obştii şi nimeni nu îndrăznea să le nesocotească hotărârile.

  În zilele noastre, în societatea super-tehnologizată în care trăim, nimeni nu mai ţine cont, din păcate, de nevoile celor vârstnici şi nimeni nu mai dă doi bani pe sfaturile sau pe experienţa lor de viaţă. Să aibă ei oare, dreptate?
  Vă mai aduceţi aminte de istoria cu funia de nisip şi cu soluţia dată de ultimul bătrân rămas pe-ascuns în viaţă?… Dacă nu, … atunci căutaţi şi dumneavoastră un bătrân să v-o spună, deoarece se pare că astăzi suntem cam în aceeaşi situaţie!

  Prea mult ne-am nesocotit înţelepţii şi prea mult ne-am încrezut în castraveţii pe care ni-i tot vând nouă, grădinari din tată-n fiu, de ceva timp încoace, care-mai-de-care! Se pare că toată lumea ne vrea binele, numai părinţii noştri, nu!…
  Şi vedeţi unde-am ajuns!…

  Aşa nu se mai poate! TREBUIE SĂ FACEM CEVA!…
  Trecutul ne obligă; prezentul ne imploră; viitorul îşi pune nădejdea în noi!…

  Din 24 Ianuarie 2012 s-a înfiinţat „Sfatul Bătrânilor” din România.

  Nu întâmplător s-a ales această dată istorică, întrucât vrem să reunim în „Sfatul Bătrânilor” energiile creatoare ale marilor gânditori, înţelepţi şi învăţaţi ai neamului, cu experienţa de viaţă a oamenilor simpli care au ceva util de spus societăţii în care trăiesc.
  Ne dorim ca Poporul Român, ca şi celelalte Popoare ale lumii să beneficieze de înţelepciunea unor persoane care-şi oferă serviciile necondiţionat şi într-un mod total altruist. Se stabileşte că TOT ce vom face împreună va fi în scopul VIEŢII normale, trăită în PACE şi-n armonie cu NATURA.

  Ne dorim să scoatem la lumină ideile şi persoanele cu adevărat valoroase pentru societate. Pentru că prea mulţi oameni de valoare s-au retras din viaţa publică şi e păcat că se pierd în anonimat, doar pentru că nu reuşesc să treacă de tupeul impostorilor, profitorilor şi carieriştilor!…

  „Sfatul Bătrânilor” va crea, plecând aproape din zero, o Bază Materială şi Spirituală de plecare la un DRUM NOU, pe care o vom consolida în mod continuu prin discuţii de la OM la OM, cu fiecare nou venit în parte, într-un schimb util de informaţii şi experienţă, din care vom învăța reciproc să creem plus valoare într-un mod cinstit și legal.

  Scopul nostru este acela de a culege tot ceea ce-i mai bun de la ei şi de la noi toţi.
  Învăţăturile, conceptele şi ideile astfel obţinute, vor fi clasificate, ordonate, sintetizate şi concentrate punctiform într-un loc din care aceste Energii Creative să fie oricând disponibile şi uşor de accesat.
  Vom contribui astfel în mod concret la crearea în cel mai scurt timp a unei Societăţi Umane de tip nou, care să aibă în centrul atenţiei persoana umană şi în care toţi oamenii Planetei vor trăi decent, fericiți și sănătoși.

  Nucleu de oameni – în continuă extensie – care s-au reunit în „Sfatul Bătrânilor”, a început deja să lucreze la proiecte capabile să reconstruiască din punct de vedere Moral şi Economic România, având în vedere patru direcţii principale de acţiune:

  Educaţia – Sănătatea – Hrana – Energia

  Cu un accent deosebit pe inventică și pe aplicarea noilor tehnologii in aceste domenii!

  Cu ajutorul ideilor şi sugestiilor dumneavoastră, vom da prioritate editării unui “Cod al Bunului Simţ”, în care să cuprindem toată înţelepciunea populară, acumulată din cele mai vechi timpuri şi adaptată la necesităţile şi realităţile zilelor noastre, fără a pierde nici o clipă din vedere rădăcinile istorice, cultura, tradiţia şi obiceiurile populare sănătoase! Ulterior, vom planifica şi desfăşura acţiuni de implementare a acestui Cod în toate straturile societăţii civile.
  Şansele noastre se numesc: educaţia, instruirea, respectul, disciplina şi inteligenţa.
  ……..
  E timpul să ne unim şi să facem ca ideile bune pentru noi toţi, să coboare din cărţi pe stradă şi să iasă din familie în societate, (deşi avem multe de schimbat şi în interiorul familiei: prea multe divorţuri, prea mulţi copii care suferă, prea multe orgolii, prea mult egoism);
  – E timpul să ne reamintim că suntem oameni, dotaţi cu raţiune;
  – E timpul să reîncepem să gândim, pentru că societatea actuală ne stimulează doar instinctele şi consumismul;
  – E timpul să reinvăţăm să ascultăm şi să respectăm opiniile altora chiar şi atunci când nu suntem de acord cu ele;
  – Să redescoperim calmul şi starea de normalitate, căci nu întotdeauna cel ce urlă mai tare are şi dreptate;
  – Să ne amintim că oamenii sunt fiinţe sociale;
  – Să redescoperim care sunt adevăratele valori pentru care merită să trăim;
  – Să nu uităm că AVEM TIMP!…
  – Să învăţăm să citim printre rânduri şi să auzim şi cuvintele nerostite dintr-un discurs public.
  – Să învăţăm să respectăm o persoană după cum vorbeşte, după cum se comportă şi după ceea ce face pentru societate şi nu după banii pe care îi are în buzunar (căci respectul nostru îl merită doar cei care şi-au făcut averea în mod cinstit)!
  – E timpul să ne reamintim şi să ne dăm motive… să zâmbim!

  Vă propun să ne întâlnim, deocamdată on-line, să punem pe hârtie toate câte le gândim, să le analizăm, cu calm şi luciditate, să ne punem ordine în gândire, să ne învăţăm unii pe alţii şi să ne ajutăm reciproc să trăim decent, normal şi de ce nu… mai bine!…
  ………………
  De-a lungul timpului, nicăieri în lume nu a existat un sistem social, economic sau politic perfect, dar asta nu înseamnă că nu avem dreptul să ne imaginăm o societate ideală, să începem să o schiţăm, să o gândim în cele mai mici detalii, să ne aducem cu toţii contribuţia, fiecare după pregătirea, disponibilitatea şi experienţa lui şi când nu va mai fi nimic de adăugat, să ne expunem ideile, să le susţinem cu argumente şi în modul cel mai democratic cu putinţă să propunem înfăptuirea unei astfel de societăţi!
  Să ne învăţăm copiii să facă diferenţele cuvenite, să-i educăm şi să-i pregătim pentru punerea în practică a unui astfel de proiect, în care să troneze bunul simt, meritocraţia şi binele comun, pentru că fiecare dintre noi contează, pentru el însuşi, pentru familia lui, pentru toţi cei din jurul său şi pentru societate!…

  “Sfatul Bătrânilor” este deschis tuturor persoanelor care cred că au ceva bun de spus, tuturor acelor “locuitori ai cetăţii” care sunt în stare să emită o idee şi să o susţină cu argumente.
  Invităm toţi oamenii de valoare să nu mai stea deoparte.
  Le promitem o tribună a bunului simţ de la care să ne vorbească și să ne împărtăşească din experienţa lor într-un dialog deschis şi onest şi îi asigurăm de tot respectul şi atenţia din partea noastră…

  BUNUL SIMŢ şi SPIRITUL CIVIC sunt în ADN-ul nostru.
  Să le scoatem la suprafaţă, să le unim şi să le lăsăm să ne conducă! Ultima modificare făcută de Remus Constantin Raclau; Acum 6 zile la 14:39.

  • Pe forum la Mari romani, titani etc nu vad nici un mare duhovnic, Ortodoxia fiind cea care a generat si inchegat acest neam (vezi marii domnitori). Fara o abordare ortodoxa a problemei nu vom putea face nimic. Cititi Cararea Imparatiei a Parintelui Arsenie Boca, e descrisa acolo si caderea dar si ridicarea… numai sa vrem. Poate imi explicati de asemenea ce e cu gradele acelea de „initiere”, tara arde, cautam solutii sau ne „initiem”… suntem vanduti si numai Dumnezeu mai poate face o minune, nu e timp de pierdut timpul, e nevoie de pocainta (taina ortodoxa) si rugaciune. E utopic sa crezi ca prin activitati asa zis economice se mai poate face ceva cand acestea sunt impozitate si rasimpozitate, mintite etc am avut o firma, stiu ce vorbesc. Trebuie schimbata paradigma de gandire si reformat sistemul pe noi baze, crestine (a se citi ortodoxe!!!). Sistemul actual e abuziv si nu mai are nimic de a face cu omul dar asta si pentru ca omunl s-a facut neom…

   • Da,istoria se repeta-revinvie inchizitia samd ok

   • Ioan inchizitia e de la papistasi (catolici). Dumnezeu e iubire iar ortodoxia e singura credinta vie si are la baza iubirea. Si eu credeam aproape ca tine pana sa cercetez indeaproape. Mi-am dat seama ca am fost intr-o crasa ignoranta ce mi-ar fi putut aduce moartea atat vremelnica dar mai ales vesnica (singura care conteaza). Atunci cand esti pus in situatii limita se arata si lucrarea Lui Dumnezeu. Astfel am deschis ochii dar nu cu de la mine putere. Dragostea de om a disparut de la conducatori si prin incalcarea acestei porunci (a doua) s-a ajuns la legi ce sfideaza ceea ce se cheama omenie. Cerceteaza inainte de a-ti da cu parerea, iti vorbesc ca un mare pacatos, nu preot, teolog sau altceva ce ni se arata la TV ca fiind perimat…

    • Asa e, cum spui: „inchizitia a fost (din päcate, n.n.) doar la catolici”.

     Cä veni vorba: ai citit fantastica apologie „Gurä de Aur, atletul lui Christos” a pärintelui (orthodox) Constantin Virgil Gheorghiu? Nu? Ei bine, eu am citit-o. Am aflat de acolo (implicit) cä Sf. Inchizitzie a însemnat un progres uluitor, major si de-a dreptul revolutionar în comparatie cu situatia (în cel mai bun caz sinisträ) din partea noasträ de lume räsäriteanä (de Bisericä).

 22. ii schimbam cu cine?

  • ii schimbam cu oameni nepatati, care nu au mai fost vre-odata in politica. Esti cinstit? Nu ai lua spaga? Esti cat de cat inteligent? Atunci cred ca esti numai bun de viitor Parlamentar.

 23. […] Are vre-un cititor al Lumii după Eufrosin un analizor de spectru, chiar dacă trebuie împrumutat de la servici? E într-un scop bun, pentru care aș arde bucuros gazul până la București! Leprele astea chiar cred ca ne au sub controlul lor total.  Prin educație și diseminare însă, putem face ca tacticile lor murdare, să le explodeze în față – acum e rândul nostru! […]

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: