România, lipsită de speranță ?


Parcurgând titlurile din presă cineva picat din Lună ar crede că României i s-au jucat deja zarurile și că tot ce ne rămâne nouă de făcut, ar fi să emigrăm spre plaiuri aparent mai verzi.

Nu e deloc așa. Da, am trecut prin 20 de ani oribili, de comunism-întors-pe-dos perpetuat acum de fiii celor din vechiul sistem, da, pare imposibilă schimbarea, de fapt primenirea de care avem nevoie pentru a continua să existăm ca stăpâni în țara noastră și nu ca gloata deznaționalizată și deculturalizată pe care dușmanii noștri și-o doresc, da, ne vine greu să ne SOLIDARIZĂM, dar trebuie acum s-o facem.

Români la noi acasă, ori sclavi ai FMI ?

Dacă nu de dragul nostru, măcar de dragul copiilor și a nepoților noștri..

În Europa tocmai a avut loc o revoluție populară nesângeroasă, al unui neam echivalent în număr cu cetățenii Clujului. Nu s-a suflat un cuvânt în media, dar pentru noi lecția e cât se poate de clară: chiar SE POATE ! Cheia succesului? Primenirea totală a clasei politice.

Practic, vara aceasta (am greșit puțin, românii se revoltă numai când cuțitul le-a ajuns la os, chiar dacă-i frig afară!), când va cădea guvernul și va cădea, avem datoria față de urmașii noștri, să nu mai permitem nici unui trepăduș care a fost la putere în ultimii 50 de ani, să mai ocupe vre-o poziție în guvern. Deasemenea, toți cei care vor să ne reprezinte, vor trebui scărmănați pentru a li se afla originea adevărată.

Nu de un ungur care să-și reprezinte cu cinste etnia trebuie să ne temem (Tokes, Hunor et. co. nu sunt decât niște agitatori), ci de cei care purtând nume neaoș românești, acționează metodic împotriva intereselor neamului.

Acum, lecția pe care trebuie cu toții să o pricepem. Vă rog dați mai departe articolul acesta tuturor celor pe care îi cunoașteți. Nu am nevoie de trafic adițional pe blog și nici nu am nimic de câștigat din asta, dar după atâta amar și rele câte am îndurat până acum, e timpul să ne deșteptăm.

Chiar putem schimba România prin acțiune civică, după exemplul islandez – răspândiți:

Dacă cineva crede că nu există cenzură astăzi , să-mi spuneţi dacă a fost cunoscut tot ceea ce se întâmplă în Egipt, de ce ziarele nu au spus nimic despre ce se întâmplă în Islanda:

În Islanda, tara in care guvernul a fost demis in totalitate , marile bănci au fost naţionalizate, s-a decis să nu se plătească datoria creata în Marea Britanie şi Olanda, din cauza politicii lor financiare rău intentionate şi s-a creat un grup popular pentru a rescrie constituţia.
Şi toate acestea paşnic. O revoluţie împotriva puterii care ne-a adus la criza actuală.

De ce aceste fapte nu au devenit cunoscute de doi ani:
Ce se întâmplă dacă alţi cetăţeni UE vor lua exemplu?

Iata pe scurt, istoria evenimentelor:
2008. Se nationalizeaza cea mai mare banca din tara. Se prăbuşeşte moneda, bursa isi suspenda activitatea. Ţara este în stare de faliment.
2009. Protestele populare din fata parlamentului fac sa fie convocate alegeri anticipate si provoava demisia primului- ministru şi a membrilor guvernului in bloc. Continuă situaţia economica nefavorabila.

Printr-o lege se propune rambursarea datoriei catre GB şi Olanda avand de plată suma de 3.500 de milioane de euro, o sumă pe care toate familiile islandeze sa le plateasca lunar pentru următorii 15 ani la 5,5% dobanda.
2010. Oamenii ajung să iasa în stradă şi cer ca aceasta lege sa fie supusa referendumului.
În ianuarie 2010, preşedintele refuză să o ratifice şi anunţa că se va consulta poporul.
La referendumul, organizat în luna martie, 93% din voturi au fost impotriva acestei legi.
Pentru toate acestea, guvernul incepe o anchetă pentru a rezolva responsabilităţile legale ale crizei. Începe arestarea mai multor
bancheri seniori şi directori. Interpolul emite un ordin, şi toti bancherii implicati, pleaca din ţară.

În acest context de criză, se alege o adunare pentru a elabora o nouă constituţie care să includă lecţiile învăţate în urma crizei şi pentru a înlocui pe cea curenta, o copie a constituţiei daneze.

Pentru a face acest lucru, se merge direct la poporul suveran.Se aleg 25 cetăţeni fără afiliere politică , din 522 care si-au depus
candidaturile, pentru care era necesar sa fie majori şi sa aiba sprijinul a 30 de persoane.
Adunarea constituţională începe activitatea în februarie 2011.
Prezinta un proiect de constituţie bazată pe recomandările poporului din diverse reuniuni din întreaga ţară.

Noua constitutie trebuie să fie aprobata de către actualul Parlament şi de cel care se va forma după alegerile legislative.
Aceasta este scurtă istorie a Revoluţiei din Islanda:
demisia guvernului în bloc, naţionalizarea băncilor, un referendum pentru a permite oamenilor să decidă cu privire la deciziile economice, închisoare pentru cei responsabili pentru criza şi rescrierea constituţiei de către cetăţeni.

S-a menţionat acest lucru în mass-media europeană?
S-a comentat cu privire la acest lucru in talkshowurile politice?
S-au văzut imaginile de la evenimentele la televizor? Bineînţeles că nu.
Oamenii islandezi au fost în măsură să dea o lecţie pentru toată Europa, să se impotriveasca intregului sistem şi sa ofere o lecţie de democraţie intregii lumi.

sursa: taringa.net

151 răspunsuri

  1. Aaaa, nu trebuie sa ne pierdem speranta.
    Trebuie doar sa deschidem larg ochii la ce se petrece in Lume.
    Vorba lui saltimbanck, ati vazut cum poate o femeie sa stranga in menghina (scuzati) testicolele saltarete ale lui DSK ?
    Nu ma refer la camerista Ophelia de la Sofitel, ci de Eva Joly, contracandidata procuror, politician-ecologist european, care scoate indirect afacerea „Koweit Gate” la lumina cand pica cu adevarat bine, adica dupa 20 de ani!
    In afacere intra si Edith Cresson, director general in FMI ( pe astia doi cred ca i-a unit pleoapa cazuta pe care si-au operat-o probabil la acelasi dr.Ochiul aluia!).
    Puscarii de lux exista, dar tot puscarii sunt.
    Dumnezeu dragutul, in mare intelepciunea Sa, poate le baga mintile in cap si smecherilor nostri, care nu-s ditamai kahanii.

    • @clement

      Unul din avocatii lui Dominique Strauss Kahn se afla în Israel pentru a pregati terenul…….DSK se va stabili în Israel si curând…..curând…..va deveni Presedintele Israelului…..
      Ce parere ai de aceasta lucratura fina? „Astia” sunt diabolici, nu alta…….

  2. LIBIA- Ce nu va fi publicat de masmedia niciodata

    Citeva despre dictatorul,insingerat Gadafi,care isi chinuie poporul.

    -Poporul Libian primeste credit fara dobinda

    -Elevii primesc salariul mediu acelei profesii,pe care invata.

    -Daca cineva nu-si gaseste de munca statul ii da salariu plin parca ar lucra.

    -Tinerii casatoriti primesc casa gratis de la stat.

    -Orice tinar libian daca se inscrie la orice facultate din lume,primeste 2500 eu de la stat plus intretinere + o masina.

    -Masinile sint vindute la pret de fabrica.

    -Libya nu are datorii fata de nimeni in lume.

    -Invatamintul si spitalizarea sunt gratis.

    -25% din populatie are facultate.

    -Pe strazi nu sint cersetorii,toata lumea are locuinta.

    -15 centi costa o paine.

    Deci e rau de tot.

    Nu e de mirare ca pentru cei ce conduc lumea asta din umbra, Libya e o .

    • Am ramas blocat! – de unde ai informatiile? Sluguta de la tvr- Adelin Petrisor manca rahat cu apa rece chiar in seara asta intr-un reportaj manipulator cocotat pe niste ruine intr-un oras din Libia-( n-am retinut daca era capitala )- despre cat de odios au actionat fortele fidele lui Gaddafi si cum au distrus ei casele oamenilor….. Nu pricep cum poate fi atat de mare manipularea in toata lumea….

      • @ stef : Cu solicitarea de a se verifica/confirma cele aratate, Dl Profesor Coja a publicat asta http://www.ioncoja.ro/2011/05/libia-ce-nu-va-fi-publicat-de-mass-media-niciodata/.

        Cum poate fi manipularea atat de mare? Elementar Stef: toate canalale de informatie, TOATE FARA NICI O EXCEPTIE sunt cumparate de infractori. De unde bani? De nicaieri, si-i tiparesc singuri. Cum asta? Pai au facut un „aranjament”: niste baieti sunt selectati sa fie parlamentari si voteaza lege sa dea la infarctori monopolul de a emite bani cat si cui vor, sub firme pompoase ” Banca Nationala a …. completezi puncte puncte cu numele fiecarui stat din lume” . De ce fac „baietii” asta? Pai evident …… pentru bani. Care bani? Pai aia care sunt tipariti de infractori in baza monopolului dat chiar de „baieti”. E preas simplu?: pai pe asta se bazeaza infractorii: e prea simplu sa fie credibil! Omenii gandesc ca conspirati trebuie sa fie complicata. E gresit, conspiratia e simpla ca e facut de oameni rudimentari, e brutal de simpla ca maimult nu pot.

        TOTUSI, internetul a facut o spartura in acest baraj de blocare a informatiei pe care aceiasi infractori incearca sa il astupe cu cantitati masive de minciuni. NU prea merge dar ce optiune au?

        Eu am o interpretare alternativa la Islanda: populatia captiva pe o insula in mijlocul marii intr-o clima neiertatoare, au fost fortati dincolo de limita tolerantei la abuz si s-a manifestat un puternic instinct colectiv de supravietuire. Foarte foarte multi la noi si in lume stiu ce trebuie facut dar nu fac pentru ca inca mai suporta abuzul. Din acest motiv, infractorii ce conduc statele au grija sa abuzeze de noi mult dar nu dincolo de limita de reactia a publicului. In Islanda fie au pierdut controlul si au trecut dincolo, fie au facut un experiemnt pe un corp de populatie izolat posibil de controloat sau daca iese din control, informatia putand fi cenzurata, nu se pot imprastia repede pe la vecini si de acolo in lume. DAR CEEA CE GASESC FOARTE INCURAJATOR ESTE CA IN SITUATII DE CRIZA, OAMENII GASESC SOLUTII IMPREUNA, SOLUTII FUNCTIONALE SI SPRE PROGRESUL UMANITATII. AU INSTNCTE BUNE, CHESTIA E CUM LE DECLANSEZI!

        Sa definim criza? Elementar Stef: limita psihologica a tolerantei la abuz. Infractorii aplica gradual abuzul si ne obisnuim cu nivele inalte de abuz astfel incat criza nu se declanseaza. Vezi cum fierbi o broasca de vie: daca o arunci in apa clocotita, sare afara din vas. Daca o pui in apa rece si o pui pe foc incet, se obisnuieste cu caldura pana cand isi pierde capacitatea de a reactiona si mai departe cunostiiinta.

        Tot ceea ce in mod real verifica asa zisele sondaje este nivelul de toleranta la abuz, in rest propaganda, povesti.

        Cei mai perceptivi dau din gura ca noi dar majoritatea au o mare si crescanda capacitate de a indura abuzul, ca broasca vie pusa la fiert, adica nu vad probelma care ii inconjoara fiind distrasi si preocupati de .. distarctie si evident de bani din care infractorii au grija sa nu avem niciodata suficienti. Cum schimbam ceva? Lucram asupra nivelului de toleranta la abuz sau/si la reducerea infractionalitatii la nivelul conducerii statelor. Un gand!

        • Va multumesc pentru explicatii – Intr-adevar, potentialul internetului ca mijloc de propagare a informatiei veritabile, nu a fost luat in calcul de jigodii – acum trebuie sa „controleze” un fenomen de avalansa. In Islanda au ajuns cu cerutul direct la familii – sa plateasca 3500 milioane de euro cu dobanda de 5,5% – cred ca de aici s-a prabusit sistemul.

    • Daca o poza face cat mia de cuvinte, ia incearca si o succesiune de imagini inlantuite:

      • Mariane, cunoști limba?

        • Nu! De ce?

          • Nu înțeleg de ce ai pus acest filmuleț aici…

            • E foarte simplu: traiul unei familii obisnuite, aflate la limita supravietuirii. Nu e adevarat ca acolo curge lapte si miere si ca te aduna de pe strada sa ti se dea casa cu forta si paine de 15 centi. Masinile lor sunt niste cosciuge pe 4 roti, ncidecum masini ca aici. In Tunisia a fost odata un presedinte Habib Bourghiba (daca nu ma insel prea tare!), care, a bagat cu forta in apartamente de bloc pe berberi, candva prin anii 60… Acei berberi fiind nomazi, au abandonat traiul civilizat-citadin si si-au urmat chemarea strabunilor, ramanand LIBERI, greu de tinut in evidenta. Ei trec muntii din tara in tara si din pustiu in desert, de la Atlantic si pana prin Libia.

            • De unde știi că e vorba de Libia? De unde știi că e vorba despre anul ăsta? (știi foarte bine că filmele se pot modifica la fel ușor ca pozele)

              Apoi, câți oameni fără adăpost sunt în lumea civilizată care au ȘANSA de a primi chiar și o casă de genul ăla fără să plătească vreun ban?
              Câți dintre oamenii plantei au casa lor? Fie ea și ca cea din imagini?

              Că nu tot ce a scris mumalufanecelmic o fi adevărat, e altă poveste. Dar e foarte posibil să fie.

              Mai mult, acele lucruri mie mi se par de bun simț. Este aproape ceea ce am propus și eu…

            • razvratit & restul – nu va pierdeti vorba cu marian. eu am demonstrat in mai multe randuri ca e un provocator. In rezultatul discutiilor cu dansul, tema va avea 300 comentarii, toate in pustiu. Iar comentariile care valoreaza ceva vor fi pierdute printre restul.

            • Domnule Badan, din punctul meu de vedere, greșiți.

              Eu îl consider pe Marian un interlocutor extraordinar. Nivelul de cunoștințe și puterea de pătrundere ale dânsului nu prea sunt egalate de altcineva. (dacă o fi vorba de o entitate falsă, e altă discuție.)

              Sunt foarte multe de învățat de la dânsul, iar discuțiile nu sunt deloc în pustiu. Dimpotrivă.

              Toate cele bune,

              Alex

            • razvratit: depinde ce scop ai. Daca ai ca scop sa discuti cu cineva in vant, atunci ai dreptate, el e un interlocutor care nu te va lasa sa taci.
              L-am prins in nenumarate randuri cu manipulari ordinare si minciuni.

              Chiar si acest video – arata traiul unei familii ce va sa reprezinte saracia. dar este o diferenta intre saracie si puturosenie. Oricat de sarac ai fi, poti sa-ti speli blidele, nu-i neaparat sa chemi presa ca sa demonstrezi lumii intregi ca esti un lenes murdar cu blidele nespalate.
              Sunt mii de video cu familii normale in Libia, de exemplu:

              Acum, acest video nu demonstreaza ca toate familiile libiene traiesc in asemenea conditii si au copii care danseaza, anume pe aceasta muzica. De ce filmarea unui om neingrijit ar demonstra ca libia e lipita pamantului?

              > Masinile lor sunt niste cosciuge pe 4 roti, ncidecum masini ca aici.

              Asta numesti tu nivel de cunoastere si patrundere a adevarului? Cum ramane cu faptul ca toti rebelii au jeep-uri Toyota? Ce fel de cosciuge? UNDE SUNT ARGUMENTELE?

              Aici vezi cosciuge?

              Eu despre asta ziceam ca nu ai ce vorbi cu el. Daca traieste in lumea lui, lasa-l sa traiasca, ideal ar fi sa-si faca un blog al sau, unde sa-si scrie ideile geniale. Dar daca intra in discutie cu oameni neignoranti, ar trebui sa vorbeasca ca atare.

            • Bine, Sergiulică. Dacă vrei să ne tutuim, o facem și pe asta…

              Ai dreptate, nu trebuie să fii bogat pentru a-ți spăla țoalele și blidele. Și lenea nu e motiv de smiorcăială.

              Dar de unde știți voi că în Libia curge miere și lapte la cișmea?

              Adică, doar Marian manipulează, iar voi spuneți doar adevărul???

              Fiecare își dă cu părerea. Unii știu pentru că au văzut pe viu, alții doar pe internet. Până nu ajungi acolo să vezi cu ochii tăi realitatea, crezi sau nu ceea ce spune unul sau alta.

              Este adevărat că nici negarea nu este corectă, dacă nu ai fost acolo și nu ai exemple concrete, nu filmulețe de pe internet puse de știm noi cine.

              Nu e greu să gândești și nu este un efort prea mare. A aștepta să îți spună unul și alta ce să gândești este cea mai mare prostie.

            • Ai dreptate in totul. Singura diferenta este ca eu niciodata nu am pretins ca am fost in Libia, pentru ca nu am fost. Marian nu a fost nici el, in schimb pretinde ca a fost, a stat pe fundul raului artificial facut de Gaddafi, a baut ceai cu berberii, cunoaste araba si turca, iar noi toti suntem niste profani in toate.
              Sursele mele de informatie sunt medici ucraineni si rusi care inca mai stau in Libia, sursele lui de informatie sunt Al-Jazeera, Press TV si alte canale de televiziune anti gaddafi.
              Sa afirmi ca benzina costa 1 leu in Libia nu-i mare treaba. Cum cineva afirma asa un lucru, vine Marian si zice ca masinile lor sunt niste cosciuge cu patru roti.
              Cum cineva zice ca statul da oamenilor bani pentru apartament, vine marian si zice ca apartamentele de acolo sunt niste daramaturi fara gust.
              Cum eu am spus ca alocatia pentru somaj e de 700 $, vine marian si ma murdareste cu rahat prin toate comentariile zicand ca eu am spus de 700$/zi, si ca-s cel mai mare cretin.

              Ajunge un topic cu 300 comentarii in care eu si altii incearca sa demonstreze lui marian ca nu-s idioti.

              Acum spune-mi – ce va gandi un om care proaspat a intrat pe acest blog, si citeste comentariile? Vede o gloata de oameni care poarta o discutie proasteasca si neargumentata pe 3 Mb de pagina.

              Te-am tutuit pentru ca esti razvratit, mi se parea ciudat sa te numesc Domnule Razvratit. Fara suparare.

        • Genul asta de trai nu e un caz exceptional in lumea araba, candva invidiata de catre cei care mergeau ca lucratori angajati ai contractantilor romani, -petrol, constructii, petrochimie, industrie constructoare de masini, etc.- Au trecut anii 80 in care cine mergea ca sondor in Siria sau in Irak venea cu bani de Dacie si cu inca vreo 5 covoare persane plus cateva radio-casetofoane de care nu se gaseau aici. Bogatia acestor tari e confiscata de clanurile conducatoare iar populatia e expediata la munca, in dispretul minimei echitati.

      • Ne-ai convins Mariane! La Targoviste cu Ghadafi! Brucane, Militaru, Iliescu, Petrica Roman, unde sunteti? LA MUNCA, POPORUL VA CHEAMA!. Nu auziti? Aha, nu vreti sa auziti! V-ati facut capitalisti! Atunci ba Patapievici patibulangiul, Tismaneanu anticomunistu lu’ tata, Adi Sarbu, Elane, LA MUNCA, POPORUL VA CHEAMA. I-a fezandat Patriciu si vi-i preda proasapeti. Mariane, ia comanda, du-i pe toti la Tel Aviv la sectia de reciclare organe. Surplusul faci pateu catering la gradinite de goi. Bun deal! Te’nvat de bine, cherem.

      • Oameni lenesi gasesti in orice natie. Cat de sarac nu ai fi, poti sa speli si sa aranjezi lucrurile prin casa.

        Iata un video despre liderul sangeros Gaddafi (daca o imagine face cat o mie de cuvinte, vorbele unui provocator):

        • Ti-ai spala vasele cu nisip? Dar copilul? Ca il numesti provocator tocmai pe Eufrosin, denota fie nepolitete fata de gazda, fie uitarea faptului ca tocmai el, Eufrosin a adus formula asta in discutie, referindu-se la pozele pe care le credeai descoperire de jurnalist de razboi. Vei pe la articolul despre Libia, dar se pare ca mintea nu te ajuta destul nici in perioada asta!
          Nu e o vina in fata Lui Dumnezeu a fi prost. E un pacat a fi ticalos si a-i sustine pe criminali.
          Citat: „a picture îs worth 1,000 words”.
          Traducere pt un copil prostutz, ca sa nu spun tot adevarul: O IMAGINE FACE CAT MIA DE CUVINTE!
          Se aude in Maramures?

        • iar manipulezi?
          Unde l-am numit provocator pe Eufrosin? Vad ca ai insusit metodele ticăloase de polemizare descrise de Karel Čapek (metoda 6):

          Imago (înlocuire) – A șasea metodă. Constă în aceea că cititorului i se bagă o sperietoare imaginară care nu are nimic în comun cu adversarul real, după care acest adversar imaginar se distruge. De exemplu, se neagă gândurile, care adversarului niciodată nu i-au venit în cap și pe care el, desigur, nu le-a enunțat niciodată; lui i se demonstrează că e prost și se greșește mult, aducându-se exemple într-adevăr de prostie și teze care de fapt nu-i aparțin.

          Arată-mi unde l-am numit pe eufrosin provocator, direct sau indirect!

    • Muma, daca ma faci sa ma mut acolo degeaba… 🙂

    • Daca ar fi un asemenea rai pe pamant, Libia ar fi fost de mult suprapopulata de amarati Africii, ai Americii de Sud, ai Asiei, ai sua… ai Frantei, ai Romaniei… Cum iti explici ca nimeni, nu viseaza sa ajunga a se stabili in Libia, asa cum visul oricarui romanas din anii ’80-’90 era sa ajunga sa apuce viza pt o cat mai prospera tara occidentala. La fel auzeam si in anii 1970-1980 ca in Siria, Irak, Iordania, etc., era rusinos sa ai DOAR o vila si doar 2-3 masini, din care una, trebuia sa fie MUSAI Mercedes Cobra, asa cum vedeam in Dallas Ewing Oil Company:)) Nu am calcat in Libia dar e destul sa vedeti si voi cam cum arata strazile casele lumea de pe acolo spre a intelege aceea ca, adevarul nu se spune niciodata asa. Dimpotriva! Am vazut ca ranitii erau tratati cu antibiotice EXPIRATE in minunata Libie in care laptele mierea si cozonacii abunda de prin copaci, iar la teava nu curge apa, ci, suc de portocale proaspete obtinute din instalatia de captare a lui gaddafi cel nebun intru megalomania crimei genocidale, prin angajarea de mercenari care sa ucida contra 200-300$/zi pe cei care ii cer sa lase locul gol. Admiratie si respect pentru cei care au curajul de a spune, NU!

      • Vorbesti in stil provocator si total neargumentat.
        1. Doctorul care trateaza cu medicamente expirate nu invita mass media sa se laude cu asta. Pentru vanzarea de medicamente false (sau expirate), in libia se da pedeapsa cu moartea.

        2. Nu înteleg sarcasmul tau despre apa din libia. Nu uita ca ceea ce tie ti-i garantat, ei trebuie sa obtina prin sudoarea fruntii. „Nebunul” a facut o instalatie care asigură 70% din necesaarul de apă al țării. Și referitor la aluziile tale, cum că ar fi făcut apeducte din beton, ceea ce nu se conformează cu rezistența materialelor, află că construcția se numește Man Made River, și nu Man Made Apeduct. Râul nu curge sub presiune, ci în baza faptulu că apa curge de la deal la vale. Gaddafi a construit doar albia sub formă de tub ca să nu se evapore apa, și să nu curgă în nisip. Nu o dă sub presiune.

        3. Despre mercenari, rebelii răpeau muncitori străini de pe stradă, și îi executau sub pretextul că ăia ar fi fost mercenari. Știu că ai văzut aceste execuții, când „mercenarilor” li se scotea inima, li se tăiau capurile. Mă miră că ți-ai ales asemenea idoli, dar te privește.

        Gaddafi nu a făcut niciodată asemenea lucruri, ba chiar i-a amnistiat pe acești criminali (este video mai sus).

        > Admiratie si respect pentru cei care au curajul de a spune, NU!
        Lui NATO și Sarcozy.

        • Ai dreptul sa simpatizezi pe cine simti ca te reprezinta, chiar si pe nato, sau pe baragladina jidovita sarkozy, eu, nu ma supar. In privinta tuburilor si a apei care curge din cauza pantei, o fi, dar am vazut cu mirare ca, in loc sa taie prin duna de nisip santul, au preferat sa urce pt ca apoi sa coboare. Ingineria e a lor! Dar, a baga tuburi de beton direct in pamant… Uita-te sub Dambovita si vezi cum a facut Nea Nicu’! A bagat 2 conducte mari in castea de beton. Nu degeaba! Despre atrocitatile comise de mercenarii lui gaddafi, chiar nu vreau sa imi mai amintesc. E dincolo de suportabilul meu. Despre pedeapsa cu moartea pt folosirea ampicilinei injectabile expirate, spune-o celor care erau pe patul de moarte, sau, personalului care se zbatea sa ii salveze, riscand totul. Jonctiunile dintre tuburi sunt verigile cele mai slabe din aventura asta. Un mic por daca se produce si deja se duce pe pustie salubritatea apei. Era mai scump si mai bine sa o fi impins in vagoane cisterna de inox bagate prin tunel de beton. Scump, dar bun. E doar o parere a unuia prea sarac sa riste cu ieftin. Uriasele rezervoare descoperite la suprafata si pline-ochi cu apa in plin desert… Si Bucurestiul are bazine de tratare a apei dar nu risca nimeni sa le lase descoperite macar din cauza colmatarii, daca nu a contaminarii chimice si microbiologice. Cum ziceam: e doar ingineria lor.

          • > Despre pedeapsa cu moartea pt folosirea ampicilinei injectabile expirate, spune-o celor care erau pe patul de moarte, sau, personalului care se zbatea sa ii salveze, riscand totul.

            Eu nu spun lucrurile din pod. Personalul respectiv cunoaste aceste lucruri.

            > Jonctiunile dintre tuburi sunt verigile cele mai slabe din aventura asta. Un mic por daca se produce si deja se duce pe pustie salubritatea apei.

            E parerea ta. El nu-i de acord cu tine:

            > Uriasele rezervoare descoperite la suprafata si pline-ochi cu apa in plin desert… Si Bucurestiul are bazine de tratare a apei dar nu risca nimeni sa le lase descoperite macar din cauza colmatarii

            Bazinele despre care vorbesti sunt bazine de acumulare, nu de tratare.

            • Si in Delta Dunarii se mai bea alcoolul sanitar trecut prin paine, dar, daca cineva atat de autorizat, recomanda asta, cine sunt eu sa spun ca nu e O.K. Despre bazine lasate libere pe motiv ca sunt tampon, intr-un mediu in care temperatura si umiditatea relativa forteaza evaporarea, iar curentii de aer „ajuta” la adaugarea pulberilor… Deh, Libia si nebunul de la carma

            • Eu vorbeam despre afirmatia:
              > Un mic por daca se produce si deja se duce pe pustie salubritatea apei.

              Cu alte cuvinte, apa din izvor trebuie sa fie foarte contaminata, pentru ca trece prin pamant, care are MULTI PORI, de toate marimile.

              Scena de mai sus arata un om, care ca sa supravietuiasca in pustiu bea suc din balega de camila. Lui ii este totuna de teoriile cu jonctiuni si mici pori, care duc pe rapa salubritatea apei.

              Critici un proiect despre care mai daunazi afirmai ca e o retea de canale de irigatie (demonstrand ignoranta totala). Eu nu cunosc toate dedesupturile proiectului, te voi lasa sa continui teoria despre cum un mic por la jonctiunea de cauciuc duce de rapa salubritatea a mii de tone de apa. Si despre cum temperatura si umiditatea relativa (dar probabil si interverenta vidului din spatiu) forteaza evaporarea, alaturi de curentii de aer. Imi place stilul tau stiintific, asa ca nu te voi deranja.

          • Am tradus articolul lui Jean Paul Pougala, care raspunde la majoritatea afirmatiilor de gen „mercenari negri”.

            [Libia] Minciunile vestului despre Libia (autor Jean Paul Pougala)

        • Se zice ca ar exista niste rezerve de mii de kilometri cubi cu apa de cea mai buna calitate. Nebunul se lauda ca va scoate nu stiu ce enormitati de volume PE ZI! Am si eu o intrebare: se introduce ceva in locul volumului dislocat sau… A coborat ceva/cineva sa exploreze vizual acele rezerve?

  3. Felicitări islandezilor!

    Și ție pentru că ai urmărit și sintetizat situația!

    Și, da, au existat materiale rare în presa electronică despre ce se petrecea în Islanda. Câteva și trebuia să le cauți bine.

  4. Intr-adevar exemplul Islandei e interesant si probabil avem si noi nevoie de asa ceva, sau macar ceva asemanator.
    La ei insa a fost mult mai usor, fiind mult mai putini si, cred eu, mult mai educati si informati in general. Pe langa asta, au trait intr-un stat normal, in care drepturile le erau respectate iar coruptia era probabil exceptia, nu regula, ca la noi. Poate si de asta a existat increderea reciproca intre ei de a face ceva.
    In Romania noi traim de cateva generatii intr-un stat anormal, nefunctional si total corupt, ceea ce a dus la distrugerea coeziunii societatii. La noi practic nu mai exista incredere. Cu totii am vazut prea multa hotie si coruptie de-a lungul vietii si avem prea multe experiente in care drepturile ne-au fost incalcate in vreme ce toti mafiotii profita fara nici cea mai mica problema.

  5. Ati vazut cu cat tupeu latra pdl-ii ca tara a iesit din recesiune si cum o scalda cu pronosticuri mincinoase – care ar fi factorul critic in declansarea unei revolutii? Multi romani se sinucid de la neajunsuri si foame ,sunt gasiti morti de inanitie in casa ; derbedeii de sus au inceput terorizarea tuturor categoriilor sociale – dupa cum prevedeam mai demult au ajuns sa trimita ciracii de la fisc in creierii muntilor doar doar or gasi niscaiva ciobani pe care sa-i dijmuiasca , sa-i amendeze si sa le bage pe gat o asigurare de doi bani care nu foloseste nimanui in tara asta! se va ajunge foarte rau ! Mai vine alt imprumut – Cine va plati datoriille astea? Cum se vor aduna banii pentru ingrasarea kabbalei jidanesti?

  6. Romania pare a fi in trena americii a ue si a nato. De fapt suntem supusii ideali ai oricui ne cere ceva. Admiratie pentru islandezi pentru irlandezi pentru greci si sarbi si nu in ultimul rand pentru popoarele Orientului Mijlociu, al caror principal erou, -daca pot spune asa-, ramane tineretul palestinian. De pe site-ul Press TV, o mica stire:
    US hits $14.29tn debt limit
    http://www.presstv.ir/detail/180237.html
    Cu toata stradania natiilor care se zbat si reusesc sa isi apropie pana la un punct iluzia independentei, pentru cei care cred in material, ramane aceea ca: „Dar nu-i tot una leu sa mori…”.
    Pentru cei care cred mai mult in spirit, in Dumnezeu, ramane valabil ca, niciodata nu ai voie sa apuci piatra sau arma pentru a lovi in cel ce iti confisca insasi viata materiala. Intre a iesi la lupta si a ramane cugetator, se afla alegerea fiecaruia, pe care Dumnezeu, inevitabil, il vede.
    Doamne ajuta!

  7. Articolul despre Islanda circula de ceva vreme pe internet. Foarte interesant. Este aceasta un nou experiment (cum a fost si comunismul gandit initial), sau doar un experiment esuat in care ‘limita tolerantei’ a fost depasita (asa cum spunea Adrian Romanu) si a avut ca efect miscarea sociala respectiva?
    Dumnezeu stie!

    Intrebarea este acum: care este scalabilitatea unui asemenea gen de miscare / schimbare sociala? Foarte multi dorim schimbarea (in bine) dar trebuie sa fim realisti si sa gasim modelul ce poate fi implementat la noi. Modelul Islandez s-ar putea sa esueze lamentabil la noi si asta din cauza unor factori nu foarte ascunsi. Aici as putea enumera:
    1. Diferenta de populatie intre cele 2 tari: una este sa convingi 300.00 de locuitori si cu totul alta sa convigi 23 de milioane.
    2. Omogenitatea populatiei: in Romania rommii, sasii, secuii si romanii au mentalitati diferite, ceea ce determina ruperea coeziunii si eventaul a unei miscari sinergice la nivel national.
    3. specificul etnic latin al romanilor caracterizat de un comportament temperamental
    4. povara a 40 de ani de comunism ce au mutilat etica celor in varsta si a celor 20 de ani de capitalism ce i-au mutilat pe cei tineri

    Cu siguranta ca mai sunt nenumarate alte elemente mai complexe pe care eu nu le pot vedea.

    Ce vreau sa subliniez aici este ca nu trebuie sa ne irosim puterile intr-o incercare menita esecului de la bun inceput. Cred ca noi romanii avem ‘one shoot’ ca sa schimbam ceva. Daca nu reuseste, dupa aia ne vor trebui inca 20 de ani sa ne reincarcam bateriile, daca nu cumva o sa ne aduca schimbarea altcineva (vezi revolutia din 1989).

    In afara de aceste elemente strict legate de structura poporului nostru mai sunt si cele relationate interesului international asupra tarii noastre. Ungurii vor o bucata din tara noastra, americanii au interese economice si militare aici, FMI-ul intra cu ciubotele in casa noastra si ne pune sa vindem si ultimele resurse (energia) care mai sunt controlate de stat iar in marile societati de stat sa avem management strain. Toate acestea ar face ca in cazul pregatirii unei miscari, ‘inteligenta’ straina sa intervina si sa ne distruga. Si pentru asta nu e nevoie decat de un motiv mai mult sau mai putin credibil sau chiar fabricat. In Irak spre examplu, motivul principal a fost existenta pericolului nuclear, in Libia tirania lui Gadaffi. De fapt in ambele parti motivatia reala a fost petrolul, deci un factor economic. Credeti ca la noi ar fi greu sa gaseasca o motivatie?

    Mai mult, fiecare roman ajuns la putere isi vinde semenii si sufletul strainilor. Ne indoapa cu vaccinuri, cu mancare modificata genetic sau stropita cu chimicale periculoase, ne-au vandut toate resursele (pamant, paduri, petrol, etc) si ne-au facut chiriasi in propria noastra tara. Practic AM FOST FACUTI SCLAVI in propria noastra tara.
    In cazul unei miscari acestia vor fi primii care ne vor da in cap. Si din pacate ‘caracatita’ este atat de mare incat daca am vrea sa-i tragem la raspundere pentru ce au facut, vom vedea ca sunt prea multi (si nu numai din sistem) care ii sustin.
    Romanii sunt oameni destepti dar un pic cam comozi si poate lasi. Din pacate a trecut vremea cand cei ajunsi sus erau pentru neam si tara. Si aici nu refer numai la Stefan, Mihai Viteazu, Brancoveanu, oameni care nu au scos tara la mezat asa cum o fac parvenitii de acum.
    Cred ca din pacate solutia nu este chiar atat de simpla! Cred ca trebuie sa nationalizam nu numai bancile si toate resursele NATURALE ale tarii. Cred ca trebuie sa luam atitudine cu privire la indatorarile masive in care este bagata Romania. Trebuie sa vedem de ce este agricultura noastra falimentata. De ce un nene de la Agricultura face lobby si convinge guvernantii sa cultivam organisme modificate generic.
    Revin obsesiv la idea ca trebuie o organizatie in care se se sedimenteze ce dorim sa avem in tara asta si care sa aiba puterea de a face diferenta si care sa fie vectorul unei miscari.
    Acum este momentul pentru acest lucru.

    Doamne ajuta sa ne trezim si sa facem ceva pana nu e prea tarziu.

  8. Sergiu, de unde știi tu că Marian nu a fost în Libia? Sau oriunde pretinde că ar fi fost?

    Și a spus clar că nu cunoaște limba care se vorbește în acel film.

    Ce e rău să te informezi din presă? De unde știi că cei care te informează pe tine îți spun adevărul? De unde știi tu că ei știu adevărul despre toată țara?

    Nu trebuie să îi demonstrezi lui Marian, și nici oricui altcineva, că nu ești prost. De ce te doare atât de mult de părerea altora despre tine?

    Blogurile exact pentru asta sunt: pentru discuții. Fiecare are dreptul de a cataloga o discuție ca fiind bună sau proastă și să acționeze în consecință. Atâta timp cât Eufrosin nu îi închide gura, nu văd de ce ai face-o tu sau altcineva. Sau vrei ca și blogul ăsta să devină la fel de democratic precum știm noi câteva…???

    Nu îți convine ce spune, răspunde-i. Dacă te plictisește, ignoră-l. Ești doar un musafir, la fel ca și el, la fel ca mine și ca toți și toate ceilalți/lalte.

    Nu am de ce să mă supăr. Dacă tu nu poți spune domnule și să utilizezi persoana a doua, plural, pentru că „eu sunt răzvrătit“, să fii sănătos. Vom rămâne la persoana a doua, singular. Nu am să îți bag pumnul în gură pentru că ești nepoliticos. Nu eu!

    Numai bine.

    • Razvratit, multumesc pentru totul, dar, te rog sa ma crezi ca, nu vizez si nici nu cred sa merit vreo apreciere. Cu toate acestea, inca odata, multumesc! Despre cazul intelectualului Sergiu si mai nu stiu cum, cred ca e costisitor sa vorbim. Iti sun un mic secret: niciodata nu citesc ceea ce scrie baietasul asta, daca vad ca s-a intins la mai mult de 10-15 randuri. Sper sa nu afle! Nu, nu am ajuns in Libia. Am ajuns in Tunisia, Egipt si Istanbul,daca ar fi sa vorbesc despre spatiiul in care predomina religia musulmana. Totusi, daca in Egipt, vreme de 15 zile am avut parte de o duduie ghid care era total neindicata pt activitatea pe care incerca jalnic sa o duca la liman, in Tunisia, am avut un tanar ardelean de 24 de ani extraordinar de bun. Era f bine pregatit si avea grija sa nu taca decat cand constata ca lumea e prea obosita sa il mai poata urmari. De la el am aflat despre omogenitatea saraciei arabe din tarile aflate in Nordul Africii. Nu a spus ca Libanul ar fi sarac, nici ca Omanul ar fi cel mai sarac spatiu din lume. Ne spunea doar ca problema asigurarii apei e cat se poate de reala, de grava, ceva care e o adevarata amenintare la insasi existenta biologica a locuitorilor. Da, am vazut arabi stand la umbra si fumand shisha, sau, narghilea, parand a privi in gol, in vreme ce unii i-ar numi lenesi. Sa avem grija: cu unitatea cu care judecam, cu aceeasi vom fi catalogati! Am poze in care se vede cat colo ca e o lume saraca, in zona dispretului fata de insasi viata umana. Da, pe Nil, aproape de Asuan, am vazut din vaporasul care ne-a dus la cataracte vila unui cantaret national, un fel de Parizer de-al nostru. Norocosii soartei sunt putini. Daca ai vedea in ce hal se traieste pe cursul superior al Nilului, sau, la marginea Istanbulului, ai zice ca Romania e o tara de smecheri. Nu am vreo certitudine ca acel clip care dateaza de prin 2010 ar fi obligatoriu filmat in Libia. Haina de piele a arabului insa, imi e cunoscuta. Nu de alta dar, m-am pacalit si eu cu o vesta similara din… Tunisia. Piele moale, subtire dar, gresit croita. Inca odata iti mulmesc si ma repet, spunand ca nu merit aprecierea nimanui, nici macar a prietenului lui gaddafi, maimuta criminala.
      P.S. Toti politicienii sunt niste gunoaie, oriunde ar fi ei, credeti-ma! Unii sunt mai groaznici decat altii. Doar asta ii deosebeste! A spune in Iran ca Ahmadinejat e omul ocultei, cred ca ar echivala cu lapidarea in strada in regim de urgenta. Sa dea Bunul Dumnezeu sa nu am eu dreptate!
      Cu bine!
      Ah! BMWurile de ghertzoi cu fitze de mari cascadori? Am si eu pe strada niste baietzashi care si-au tras din Bulgaria asa ceva. Gioarse din anii 1990-2000 carora li se pune turbina si cauciucuri lisa. Le e frica sa iasa pana in centrul orasului. De unde au rebelii masini? Sa citeasca protocoalele inteleptilor sionului si sa priceapa loaza ca aceeasi mana inarmeaza asa cum vrea AMBELE TREI sau ZECE TABERE din conlict, caci, doar nu ploua cu bani din nori. Doamne sergica! Esti tipul romanului de joasa spetza. Sper sa nu ma injuri de mama!

      • Mariane, Nu ai de ce să îmi mulțumești. Mie îmi place dreptatea. Oricât de dureroasă ar fi pentru unii sau altele. Chiar și pentru mine.

        Nu caut să găsesc vinovați, nu consider că tu ai dreptate și că Sergiu minte, sau invers. Dar vreau, atât cât voi putea eu, să îi învăț pe români să redevină oameni drepți. Oameni care să respecte opinia celor din jur și să nu mai considere că ei au dreptatea în buzunar.

        Și, dă-mi voie să spun că atitudinea ta față de Sergiu nu este una care să trădeze un creștin. Te rog, încearcă măcar să te abții. Va fi greu la început, dar, cu timpul, va deveni obișnuință, iar apoi ceva firesc. Creștinul iubește pe oricine din jur (bine, nici prostul satului nu e…) și nu caută răzbunare. Eu așa am învățat demult.

        • Sa stii dragule ca m-ai dat gata cu comentariul tau, pe mine care chiar merg la biserica. Sunt absolut convins ca un crestin nu trebuie sa se trufeasca niciodata, caci iata, are de invatat si de la cei care nu merg la biserica. Sa ne traiesti!

          • Îți mulțumesc pentru sinceritate, deși nu am făcut decât să transmit ceea ce am învățat acum ceva vreme.

            Să trăim cu toții atât cât ne e dat.

    • > Sergiu, de unde știi tu că Marian nu a fost în Libia?
      O confirmă el mai jos (https://eufrosin.wordpress.com/2011/05/16/romania-lipsita-de-speranta/#comment-11170 – Nu, nu am ajuns in Libia. Am ajuns in Tunisia,)

      Dar în acest articol a zis că a fost în Libia:
      https://eufrosin.wordpress.com/2011/03/10/libia-cum-insceneaza-cia-o-revolutie/#comment-10439 – Am trecut cu autocarul peste asa ceva si e dezolant sa vezi cum arata amenajari mari si perfect inutile.

      El a râs de mine pentru că am pomenit de râurile făcute de Gaddafi, prin care a dat apă poporului libian.

      Explică-mi, Răzvrătit, cum poti trece cu autocarul pe fundul acestui râu?

      Cum poți vedea cât de secat este, și cum poți afirma că e o construcție banală de genul canalelor la români, în care apa a secat din cauza arșiței?

      Poate atunci vei înțelege atitudinea mea față de el.

      Orice blog e pentru discuții, dar eu disprețuiesc manipularea și minciuna, și dacă trebuie, lupt împotriva lor.

      • Ce să mai zic? Văd că ții evidența, iar în fața ei trebuie să mă înclin.

        În lumina noilor evidențe, îți înțeleg aversiunea față de Marian. Cred că doar el poate explica cele prezentate de tine aici.

        Mă bucur să știu că mai sunt alții pe baricada împotriva manipulării și a minciunii. Voi face tot ce îmi stă în putere pentru a te ajuta în lupta ta, chiar dacă nu vom fi de acord uneori.

        Toate cele bune.

        • Salutare! Cu autocarul, DA, se trece peste fundul unei albii secate si stii cum? E mai simplu decat poti imagina! Exista in lumea asta niste lucrari de arta, numite… PODURI. Nu stiu daca a vazut si serghei vreodata asa ceva, dar, daca nu a vazut, poate cauta pe You Tube. Imgaineaza ca podul se afla in mod total surprinzator pt intelectul lui serge, deasupra unei albii SECATE, asa cum seaca e si capacitatea lui de a pricepe. Ergo: am trecut cu autocarul PESTE SI NU PRIN! Pricepe loaza? Serge asta, are 2 mari capacitati: uita repede si pricepe ioc. Peste astea, mai vine si nesimtirea negarii evidentelor care ma face sa…
          In weekend dezbatem si alte nelamuriri pt ca acum, chiar ca nu am vreme!

        • Era vba de faptul ca atat Tunisia, cat si Libia sunt tari in care apa e rara si scumpa… Autocarul a fost catapultat ca sa treaca peste asa ceva, in Tunisia, mai mediocrule!….

          • Marian, eu spuneam de faptul că Sergiu a arătat că tu ai declarat că ai fost în Libia, apoi spui acum că nu ai fost în Libia.

            Dar, am făcut din nou aceeași greșeală de a crede fără să cercetez. Te rog să mă ierți. Sergiu nu are dreptate și greșește când spune că tu ai spus că ai fost în Libia. Pentru că în acel comentariu nu apare nicăieri scris că tu ai declarat așa ceva. Pentru evidențiere, iată comentariul despre care Sergiu spune că arată că ai fi fost în Libia:

            „Aoleu! Asta cu dividendele e chiar mai tare decat aia cu raurile artificiale(!!!!). Nu te mai intreb ce iei. FYI: s-au descoperit rezerve de apa in subteran, dar exploatarea acestora implica mari costuri (adancime f mare) si mai implica opozitia statului jidanesc, acela care NU VREA ca lumea sa traiasca, ci, dimpotriva, sa moara de sete. Folclorul cu raurile tale suna astfel: pe timpul secolului trecut, si cu ajutorul inginerilor constructori romani, s-au facut niste amenajari de tipul canalelor de irigatie, insa, din lipsa alimentarii, a evaporrarii prin caldura, acestea sunt SECI precum o nuca de gaina cu creier neted ca la rozatoare. Am trecut cu autocarul peste asa ceva si e dezolant sa vezi cum arata amenajari mari si perfect inutile.“

            Sergiu, omul nu a declarat că ar fi fost în Libia, ci că a trecut cu autocarul peste așa ceva, peste ceva asemănător. Așa ceva, asemenea canale pot exista oriunde. Mi se pare că manipularea vine de la tine.

            Bănuind că sunteți amândoi creștini nu doar cu lauda, ci și cu sufletul și fapta, zic să vă împăcați. Până nu e prea târziu. Dușmanii țării se bucură enorm când văd încă doi români certându-se. Dacă aveți mai multe de împărtășit unul altuia, rugați-l pe Eufrosin să vă dea adresele de mesagerie și discutați acolo cât doriți. Dar fără injurii!!!

            • Nu ma supar pe nimeni, dar, urasc minciuna cumplit! Cine minte are suflet de sluga, e vorba mea preferata! Macar de adevar sa ne agatam. Sergiu vrea sa aiba el dreptate, dar, nu am cum sa i-o dau, nici lui si nici generoasei gazde, Eufrosin. Nu, nu e vrajeala ca libienii au pus mana pe ghioaga sa pocneasca maimuta de la Tripoli! Ce au ei a pierde? O viata in mizerie, in disperare. Dumnezeu e cel mai mare si e numai UNUL!
              Eh… Si a fost seara unei zile lungi si grele pt mine, cel putin.
              Cu bine!

            • Odihnă plăcută!

            • Multumesc frumos si iertare!

            • Asa ceva exista doar in Libia, razvratit.
              http://www.galenfrysinger.com/man_made_river_libya.htm

              Nu poate fi vorba despre albie, pentru ca in majoritate, raul e subteran. Si nici de inventia numita pod nu este nevoie pentru al traversa. Acesta era contextul. Vorbeam despre Libia.
              marian a zis ca a trecut peste asa ceva, afirmatie care in contextul dat este aberanta.

              Manipulare inseamna atunci cand eu il numesc pe marian provocator, iar el zice ca eu l-am numit provocator tocmai pe eufrosin – https://eufrosin.wordpress.com/2011/05/16/romania-lipsita-de-speranta/#comment-11169

              Adica a rupt din context si a prezentat informatia intr-un mod vadit eronat.

            • Mesajul precedent urmeaza sa fie moderat.
              Cu alte cuvinte, daca in discutie merge vorba despre Libia, si daca merge vorba de o infrastructura care se intalneste DOAR in Libia, iar el zice ca a fost peste asa ceva – logic e sa deduc ca a fost in Libia.

              Daca imi vorbesti despre romanul Ana Karenina, iar eu zic: „am citit asa ceva, si e stupid rau;” ce vei intelege – ca am citit Ana Karenina sau ca am citit un roman pur si simplu?

            • Am zis eu ca e Libia vreo tara unica in lumea Africii de N? DIMPOTRIVA! Diferenta fata de Tunisia e data de petrol, dar asta nu conteaza pt ca nu se da copiilor la micul dejun pe post de lapte si nici nu e convertit in ajutoare sfidatoare. E o tara mai bogata prin resurse dar infinit mai nenorocita si mai urata prin natura clanului criminal care s-a cocotzat prin crima… De excursii in Libia nu am auzit. De mers ca sclav/sclava, DA! Port de iahturi de smecheri exista insa in Tunisia. Nu stiu daca si in Libia

            • Ti-am zis ce ruta sa urmezi pt Libia daca vrei aventura. Monastir din TUNISIA si apoi o iei catre Est. Daca mergeam in Libia ca turist pe cont propriu, ceea ce nu recomand, as fi cautat o cursa de Tripoli, nu crezi? Daca vezi o harta, ai sa intelegi si de ce, poate…

            • > Am zis eu ca e Libia vreo tara unica in lumea Africii de N? DIMPOTRIVA! Diferenta fata de Tunisia e data de petrol, dar asta nu conteaza pt ca nu se da copiilor la micul dejun pe post de lapte si nici nu e convertit in ajutoare sfidatoare.

              Tu n-ai zis, eu zic. Nu manipula, in discutie merge vorba despre The Great Manmade River, care e unic în toată lumea, și nu despre laptele dat copiilor.

            • Trezeste-te, caci minunea cum ii zici e doar minciuna propagandistica. E un proicet nefunctional, la fel ca si cel din Tunisia. Nimic nou sub soare. Bani aruncati in van spre batjocorirea celor care aveau nevoie de ei si cam atat. Ai o obsesie cu manipularea. Spre stiinta ta, toti manipulam, unii mai eficient, altii se cam incurca. Nimic nou, din nou!

            • > E un proicet nefunctional, la fel ca si cel din Tunisia.
              Atata timp cat libienii au apa din acest proiect inseamna ca functioneaza.

              > Bani aruncati in van spre batjocorirea celor care aveau nevoie de ei si cam atat.

              Poate ca ai dreptate. Mai bine le dadea oamenilor dolari decat apa.

              > Spre stiinta ta, toti manipulam, unii mai eficient, altii se cam incurca.

              Eu nu manipulez. A argumenta si a manipula sunt lucruri diferite. Afirmatiile de genul „E un proicet nefunctional, la fel ca si cel din Tunisia” nu au temei, singur ai spus ca in Tunisia sunt doar niste canaluri secate.

            • In Tunisia am trecut cu autocarul si am vazut cu ochii mei un canal artificial, amenajat, cu malurile taluzate si cu albie facuta din beton. Am vazut un canal, nu mai multe. Era aproximativ la fel de lat ca si Dambovita din Bucuresti, daca nu foarte putin mai lat. Ni s-a spus ca in momentul cand a fost gata, toata lumea era foarte entuziasmata, dar ca, rapid, debitul a scazut iar in cativa ani a devenit ceea ce este: o tentativa de a da oamenilor apa si atat. O incercare scumpa si multi bani aruncati. Poate ca or mai exista si alte asemenea lucrari in Tunisia in Libia si oriunde in lumea araba, dar, nu ni s-a spus si nu pot sa pun eu de la mine si sa spun ca exista. Am cautat pe net despre aventura libiana a captarii apei si am inteles ca si in Libia, acuzele se indreapta catre firmele contractante care nu au facut studii corespunzatoare de teren, de mediu. Astfel, au folosit tevi care se corodau foarte rapid, apa iesind prin ele extrem de des si in cantitati mari. In Egipt am vazut o fantana sapata in desert, undeva la vreo 10-20Km de tarmul Marii Rosii. Era adanca de vreo 15-20m lata de vreo 3-4m gaura iar apa arata cum arata ca apa rezultata de la spalarea vaselor in lighean, la tara. Ni s-a explicat ca e o apa foarte sarata, dar nu la fel de sarata ca apa de mare, totusi, imposibil de a fi considerata apa potabila. Era buna doar pt spalat. Apa de baut se aduce cu camila sau cu masina din orase, din statiuni, de la depozite. E disperant sa platesti apa pe care o bei pt a putea trai! Altfel zis: nu ai bani, mori si nu de foame ci, de sete! E nedrept.
              Despre manipulare: toti prin tot ceea ce emitem, constient sau, nu, asumat, sau, nu, manipulam cu mai buna sau cu mai rea intentie. Fiecare prin limbaj, prin atitudine, prin postura emite semnal catre mediul inconjurator. Orice asemenea emitere de semnal, se numeste prin manipulare. Ca tu cobori o scara sau daca o urci, e un exemplu de emitere de informatie. O sa spui ca asta nu e manipulare. De unde stii ca nu? De unde stii ca cineva nu te priveste in acel moment, ca nu ii alterezi starea pe care o avea anterior faptului de a te fi observat? In discutiile dintre oameni manipularea se denumeste adesea prin sintagma luptei de idei, sau, argumentare, cum ii spui tu. La nivel macro, in lupta sistemului vs populatie, aici avem de a face cu o manipulare cu scop criminal, dupa parerea mea. Nu e grav sa spui ca manipulam. Insa, e grav daca ceea ce facem e cu un scop rau, impotriva vietii si a poruncilor Lui Dumnezeu.

            • Bine, am inteles cu Tunisia. Dar in Libia, orasele si acum au apa multumita acestui proiect, ceea ce demonstreaza ca proiectul este inca functional.

              Despre gauri, beton si alte defecte – e ceva plauzibil ca acolo unde cineva incearca sa faca un lucru bun, altii saboteaza. Nu poti spune ca un proiect e o risipa de bani din cauza ca se defecteaza ba una ba alta, de la sine sau cu sustenerea cuiva.

              Poate ai tu o ideie cum ar fi trebuit sa foloseasca Muammar banii? Pune-te in locul lui: țara are petrol, dar resursele petroliere sunt epuizabile. Chiar dacă acum vin miliarde de dolari în țară, peste 30 ani libia va fi o bucata de pustiu, secata si de rezervele de petrol, cu o populatie fara agricultura, fara apa, fara nimic.
              In Dubai, seihii construiesc megaproiecte de genul zgaraienori si insule artificiale.
              Muammar a hotărât să facă din Libia o țară independentă din punct de vedere energetic și alimentar. A demarat proiectul GMMR, a construit o mulțime de ferme irigate. La moment, libia își asigură necesitatea de produse alimentare în proporție de 26%, ceea ce e mult pentru o țară de pustiu.

              Ce ai fi făcut tu cu banii? Să-i dai săracilor – ei îi vor cheltui, mai departe ce? Să le mai dai? Oamenii nu mănâncă dolari, în schimb mănâncă mâncare și beau apă.

              E săracă Libia? Probabil că da. Dar ai văzut cât de sărace sunt țările din vecinătate? În comparație cu restul țărilor africane, Liba e ca Germania pe lângă țările balcanice. Nu degeaba se bucură de un flux de imigranți.

              E nebun Gaddafi? Probabil, dacă nebunie înseamnă să fii altfel decât restul. Faptul că el disprețuiește luxul (ceea ce îl face greu de cumpărat) poate fi considerat o nebunie atunci când majoritatea liderilor de țări sunt în goană după lux, bani, femei.

              A folosit forța împotriva „rebelilor”? Da, a folosit-o. Legea internațională permite folosirea de forță împotriva unei insurgențe armate. Iar rebelii de la bun început nu au fost „protestatari pașnici”, cum anunță mass media europeană și Al Jazeera. Apropo, aceste canale nu au pomenit nimic despre amnistierea fără precedent a „rebelilor” – chiar zilele acestea au fost eliberați peste 160, și iertați (cu condiția să nu mai lupte împotriva poporului).

              Unde ați mai văzut așa ceva?

            • Imi pare rau sa te dezamagesc, dar basmul captarii uriaselor rezerve de apa, nu scuza aducerea mercenarilor din Africa Subsahariana platindu-i cu vreo 200$/zi pt a UCIDE pe cei care au avut indrazneala de a cere maimutei scelerate sa se care, asa cum a facut fara multa vorba javra din Tunisia si mai greu mubarackul egiptean. Ca are vise de megalomanie, nu e cel ma grav aspect. Ca ia tzeapa de la firme Sud-Coreene si britanice, e previzibil. Dar a TRAGE cu mana mercenarilor, e dincolo de orice pedeapsa imaginabila. Nu am gasit nicaieri ca asa-zisa captare functioneaza fara probleme, ci, dimpotriva. Am citit ca a trebuit oprita pomparea de vreo 3 ori in vreo 6 luni pe motiv de spargere a tubulaturii. Ca or bea cetatenii oraselor apa fosila, asa o fi fiind, dar si mai evidenta mi se pare afirmatia ca peste vreo 4 ani ar putea sa fie gata „proiectul”. Cu banii astia, putea sa angajeze cercetare in domeniul producerii apei. Exista uzine de desalinizare, exista panouri fotovoltaice, centrale eoliene si nu in ultimul rand exista si banala energie nucleara care…. poate desaliniza apa de mare; …asta pt ca tot cereai variante. Nimic rau sub soare in a face imense magistrale prin care cand si cand sa curga si apa. Iubitul tau gaddafi, e departe de ceea ce sugerezi ca ar fi. E doar o maimuta manevrata de oculta mondiala, menita a face pe baiatul bun si napastuit de occidentul lacom de resurse, etc. E un tortionar si un dement vorace, un dictator de republica salbatica, jamahirie(!:))). Daca isi iubea poporul, avea grija sa se care fara a mai umple strazile cu morti. O canalie si atat. Pute istoria de asemenea tatuci buni si vizionari iar gropile comune, urla! Nu, nu cad in capcana formulei „a fost odata un presedinte bun si iubitor de pace si de dezvoltare”. E culmea nebuniei sa crezi asta. Nici Ahmadinejad, nici Erdogan, nici ministrul de externe al Chinei (o femeie!), dealtfel excelent etalon de prestanta, spre deosebire de putoarea de mme clintoneasa, o tzoapa dobitoaca si penibila pana la a treia pleoapa reptiliana dealtfel…. NU! Nu exista baieti buni in politica! Terminati cu amageala. Daca la noi sau aiurea, apare un asemenea erou, il haleste mossadul la micul dejun. E simplu? E destul de clar pt tine?

            • Marian, nu devia de la subiect. Vom ajunge si la mercenari, iti voi demonstra ca din punct de vedere biologic, anatomic, psihologic si moral Muammar nu-i o maimuta (asta fiind cel mai usor de demonstrat).

              Sa revenim la apa noastra. In sfarsit nu negi ca orasele libiene or fi band apa fosila, ceea ce inseamna ca proiectul functioneaza.

              A fost oprit de 3 ori in 6 luni? Can la fel mi se opreste si mie apa intr-o capitala europeana, pentru repararea apeductelor. Asta nu inseamna ca imi bag piciorul in toata infrastructura, sau ii numesc nebuni pe cei care au construit-o.

              Ar putea sa angajeze oameni in cercetare pentru producerea apei? Crede-ma, a facut-o. Internetul e plin de lucrari stiintifice in acest sens, ia ca exemplu:
              http://l0.ro/1UA
              A angajat oameni si in domeniul producerii energiei electrice, cu panouri solare – http://l0.ro/1UC , ba chiar a pornit un proiect (nu stiu de nu l-au tras italienii) – http://l0.ro/1UB

              Rezulta ca ceea ce ai fi facut tu, el deja a facut.

              Ca se va opri in 4 ani? Poate. In povestea lui Ion creanga, urma ca un boț de sare să cadă în capul copilului. Dacă americanii vor transforma libia într-o țară de ev mediu distrugând toată infrastructura, aclamați de rebeli, cel mai probabil că proiectul nu va dura nici până anul viitor.

              Spunemi daca ai de spus ceva la subiectul apa, sau trecem la subiectul mercenarilor (dupa care urmeaza subiectul maimuta, tortionar).
              Dar te rog, nu numi un popor întreg „sălbatic” doar pentru că nu-l înțelegi. Daca vrei, vom discuta si acest subiect.

            • Marian, nu devia de la subiect. Vom ajunge si la mercenari, iti voi demonstra ca din punct de vedere biologic, anatomic, psihologic si moral Muammar nu-i o maimuta (asta fiind cel mai usor de demonstrat).

              Sa revenim la apa noastra. In sfarsit nu negi ca orasele libiene or fi band apa fosila, ceea ce inseamna ca proiectul functioneaza.

              A fost oprit de 3 ori in 6 luni? Can la fel mi se opreste si mie apa intr-o capitala europeana, pentru repararea apeductelor. Asta nu inseamna ca imi bag piciorul in toata infrastructura, sau ii numesc nebuni pe cei care au construit-o.

              Ar putea sa angajeze oameni in cercetare pentru producerea apei? Crede-ma, a facut-o. Internetul e plin de lucrari stiintifice in acest sens. Cauta pe google Water desalinisation libya, si vei vedea vreo 2-3 lucrari publicate.
              A angajat oameni si in domeniul producerii energiei electrice, cu panouri solare – cauta pe google Libya solar plant , ba chiar a pornit un proiect (nu stiu de nu l-au tras italienii).

              Rezulta ca ceea ce ai fi facut tu, el deja a facut.

              Ca se va opri in 4 ani? Poate. In povestea lui Ion creanga, urma ca un boț de sare să cadă în capul copilului. Dacă americanii vor transforma libia într-o țară de ev mediu distrugând toată infrastructura, sub aplauzele rebelilor, cel mai probabil că proiectul nu va dura nici până anul viitor.

            • In povestea cu apa, a ales solutia cea mai riscanta si implicit mai proasta cu putinta, ca si cum banii vin de la mamica si de la taticul lui, ceea ce nu e cazul. Avand asemenea presiune pe o asemenea suprafata, e imposibil sa nu aiba avarii peste avarii. Una e petrolul benzina motorina prin pipelineuri si cu totul altceva e apa! Bagand apa prin tuburi de 4m bagate in solul de acolo, e deja de ras. Nu de degeaba i se spune mad man river. Ca a carat o lingura de apa prin acele tuburi e o performanta, nimic de zis. Maimuta se distreaza cu banii fraierilor care rabda, pana la un punct. Putea sa ia lectii de la al nostru daca tot vroia sa se distreze cu tuburi de 4m. Al nostru a reusit sa inunde numai odata statia de metrou Unirii1 cu apa de canal dimineata la 8;15. Nu a scapat absolut nimeni in urma acelei explozii. Au murit electrocutati si inecati in apa de canal toti cei de pe peron si toti cei din trenul care intra in statie. L-ar fi invatat al nostru cum se face cu tuburile de 4m. Un mic secret: apa trece prin orice.

            • pentru un cretin, sute de mii de metri cubi de apa pe zi inseamna o lingura.

              Pentru acei care o beau e o minune, pentru ca au vazut ei pragmatici al-de tine inainte de Gaddafi.

              Orice disputa cu tine e lipsita de sens, pentru ca asa cum apa trece prin orice, vorbele tale, argumentele logice nu pot trece în căpățâna ta deșteaptă, întâlnesc rezistența singurului tau neuron. Ai facut vreo facultate de inginerie? Ai facut vreun studiu de fezabilitate a proiectului? Pe ce se bazeaza argumentele tale? Pe un filmuleț francez care denigrează proiectul?

              Expert în apeducte, până mai ieri zicea că acel proiect e o rețea de canaluri secate, azi deja zice că prin tot apeductul se transportă o lingură de apă, ceea ce nu merită costul.

              Mariane, dacă ne uităm după argumentele tale, dacă tu te îmbolnăvești de 2-3 ori pe an, înseamnă că tu nu meriți să exiști, iar mama ta a fost o proastă că te-a născut și crescut (mad man). Putea să cheltuiască banii în altă parte.

        • A dat gaddafi apa libienilor cata au dat si tunisienii tunisienilor. Faza e ca, in Tunisia au participat si ingineri romani la amenajarea unui canal de irigatii, care a costat ceva dar s-a dovedit, pe sistemul libian, un fiasco veritabil. Ce sa faca bietii tunisieni, sa dinamiteze podul de peste canal? Nicidecum! Masinile trec nepasatoare peste o albie uscata de prea multi ani. Exista informatia ca in subsolul Tunisiei, Algeriei si al Libiei s-ar afla imense rezerve de apa potabila. Aducerea acestora la suprafata nu e usoara din cauza solurilor sarate dar si din cauza sabotarii lucrarilor de catre marile companii contractante, pe sistemul cunoscut de noi ca Bechtel…

        • Pace.
          De la inceput nu am avut intentia sa polemizam. Am vrut doar sa te previn ca ai putea ajunge in situatia in care am ajuns eu.

  9. In anii dinaintea crizei, cind toate duduiau in lume, vorba lui ” tariteanu” , bancile islandeze au facut imprumut la alte banci mai mari , americane , tip Lehman etc, si au incercat sa cumpere actiuni la multe firme, sa devina majoritari. Au incercat cu citeva firme din Finlanda, nu le-a iesit pasenta, apoi au plasat banii unde nu trebuia, a aparut criza imobilelor in usa, si apoi caderea libera. Islandezii si-au bagat banii in aceste afaceri. Si au pierdut. Ai mari doresc ca tot poporul sa plateasca pierderile. Si atunci a inceput neprevazutul. Populatia in strada, guvernul jos, bancile falimentare, poporul a votat impotriva platii datoriilor la olandezi si britanici . Deja dupa criza, multe familii, poate sa fie sute , poate sa fie mii , au debarcat in Norvegia, unde au gasit de lucru si spera sa se refaca dupa ce au pierdut totul ,inclusiv increderea in politicieni, care peste tot SUNT O ADUNATURA DE HOTI , INCULTI si MINCINOSI, care nu au nici cel mai mic respect ptr lege , pe care tot ei le-au facut si aprobat. O solutie ar fi , mina pe bita, si topor, cu vorba buna nu mai e nici o speranta.

  10. @ MaSca : esti de buncredinta si astfel nu vei putea usor sa vezi manipularile decat daca te antrenezi- si se poate. Ai scris : „fiecare roman ajuns la putere isi vinde semenii si sufletul strainilor” -da asa suntem manipultai sa vedem. Realiatea este inversa: sunt ajutati sa ocupe functii de conducere cei dispusi sa vand tara, sa faca rau populatiei. Numarul tradatorilor sustinuti sa ia functii fiind mare, pare ca fenomenul este asa cum il descri tu. Incerca doar sa te ajut si pe altii sa invete despre insslaciunea palicata asupra mentalului colectiv si pervertirea notiunilor, asa cum eu m-am chinuit zeci de ani sa inteleg ce se intampla. vedeti acest site http://www.erichufschmid.net la „deception” .

  11. Iata ce fac iudele americanesti din congres – ii dau puteri absolute slugoiului Obama sa inceapa el razboi cu toata lumea inclusiv in interiorul SUA – e clar ca nu mai au rabdare – pe fondul datoriei imense care a depasit pragul legal de indatorare si a resentimentelor populatiei americane fata de guvernul jidanizat si AIPAC-izat (in frunte cu maimuta de serviciu) se instaureaza statul abuziv politienesc , se calca pe amendamentul 4 din constitutie , sicriile si lagarele FEMA sunt pregatite – Poate nu intereseaza prea mult dar abuzurile impotriva populatiei au crescut exponential in ultimii ani in sua – ata e un indice de alarma pentru toata planeta
    http://www.abovetopsecret.com/forum/thread705087/pg1

    Rusia e tot mai iritata de politica abuziva a sua si declara oficial ca i-si va spori capacitatile nucleare

    • Procesul a inceput demult. SUA este un stat politienesc in toata legea de cel putin 30 de ani. Inainte era mascat, acu’ e pe fata. E buna observatia ta.

    • @stef mai bine informeaza tinerii cu alte chestii decat sa comentezi ce pasi face ala si ala acum … va fi mai eficient !

      • Pasii pe care-i face ala si ala duc la dezastru pe intreg pamantul – nu e clar ca avem rusul in spate cu atata armament si logistica! Vedeti cum se framanta satanele jidovesti cu armata sua intr-o mana si tiparnita de bani in cealalta sa aduca prapadul peste tot – O sa stam la coada sa lingem un polonic de zoaie daca asa vor ei!
        O info de azi –
        http://www.jurnalul.ro/stiri/externe/atasatul-militar-israelian-in-rusia-expulzat-pentru-spionaj-578490.html

      • satanele vor plati si prin familiile lor , noi trebuie sa facem ordine prin RO , de restul se ocupa altii ….

        • Cum adica, ORDINE in Romania? E o antinomie fina? Aici e patria haosului si nu de ieri. Avem ce e mai rau din Est si ce e mai jenant din Vest. In Slovenia era invers pe vremea lui Tito, nu ca nu ar fi fost si asta tot o bestie, dar, parea a fi mai destept ca al nostru. Miloshevici a avut o soarta aiurea rau, aproape ca Saddam..

  12. vorba multa … informati oamenii despre cum pot fi vindecati la cap mai marii din politica sau ignorati dupa caz !

    • Dom’le ,da’ cum ar putea fi vindecati la cap mai marii din politica? -O lobotomie sau un 7.62x39mm…… De ignorat ne ignora ei pe noi …. Tineretu’ sta verde de extaz cu etnobotanicele – era o statistica cu peste un milion de consumatori in Romanica- asta bineinteles tot cu deosebita grija a javrelor din guvern! Incerc sa nu-mi pierd speranta, ma spetesc muncind ca sa supravietuiesc si cand am cu cine incerc sa-i fac lumina in cap atat cat ma pricep si eu

  13. ii vindecam cu etnobotanice , se aduna toate cu ajutorul societatilor civile si jandarmeria in timp si se depun in fata parlamentului , este realizabil dar depinde cat de isteti santeti .

  14. Eufrosin are aum 17-19 emisiune Tudor Barbu – chiar daca e pe otv sa stii ca merita vazuta – se discuta despre cazul Argentina FMI in 2001 – vad ca sunt multi romani care inteleg cat de cat unde mergem – Am mai spus-o : Urmeza de platit datorii imense!!! Vor intra in casele tuturor sa scotoceasca dupa prafu’ de pe fundu de mamaliga! – deja au inceput! Or sa privatizeze infrastructura si obiectivele strategice – sa vezi atunci preturi la servicii si energie – NU SE VA PUTEA TRAI ! In comunitatea in care traiesc toata lumea „o freaca la limita”- toti traiesc de pe azi pe maine ,ma uit si in oras la fetele oamenilor- parca-s la inmormantare – emana o stare de agonie si sfarseala – Nu pricep cata suportabilitate are natia asta?

  15. Unde s-au dus banii imprumutati de la sacali? Ce se urmareste de fapt?
    – Fragmentarea teritoriala a tarii? -sper ca stiti despre harta cu” tara tiganilor” si actiunea intreprinsa de Gen. Mircea Chelaru pe data de 31 oct 2000…
    – Depopularea ? Exterminarea varstnicilor ,bolnavilor si imprastierea populatiei ramase prin toata lumea?
    – Amanetarea pe viata a viitoarelor generatii de romani?

    Sa nu uitam de averile imense ale acestei burghezii comuniste de neam prost – se pot intocmi liste cu nume , locatii si functiile pe care le detin la ora actuala, afacerile pe care le au – Astia sunt primii care fug din tara daca se pune de-o razmerita pe bune – Astia trebuie saltati de jandarmerie si structurile competente le armatei si internelor!

  16. In razboiul economic MONDIAL , SATANISTII lumii au lansat un anume un COD ptr. un program de GENOCID , acum este randul vostru sa lansati pe internet un anume cod ce vor trezi spiritele tinerilor in special si al multor patrioti care printr-un comportament anume vor STOPA cu INTELEPCIUNE acest program de GENOCID si Distrugere din ROMANIA , repet – cu INTELEPCIUNE si fara Violenta decat in legitima aparare .

  17. Pai, n-a spus marele print Charles ca Transilvania e cel mai bun produs de export? Ce vreti mai clar de atat? Da, Transilvania e de vanzare, asa cum si grecilor li s-a cerut sa vanda niscaiva insule, doar ca grecii formeaza un popor! Noi?
    Datoriile trebuie recuperate, iar infrastructura ce a mai ramas nu le acopera.

    • Corecta observatie.
      Revin insa, oarecum obsesiv, cu intrebarea: Ce au facut in toti acesti ani, marii patrioti din politica romanesca? Ce i-a impiedicat pe milionarii de la Romania Mare sa cumpere terenuri in Ardeal?
      Nici acum nu este tarziu si nu este vorba doar despre aceasta regiune a tarii.
      Cumparati pamant, cultivati-l, donati carti in bibliotecile satesti, vorbiti cu preotii si convingeti-i sa devina si educatori si nu votati corupti si prosti.

      • „nu votati corupti si prosti…” usor de zis.
        Dar ca cetateanul turmentat, eu cu cine votez, ca TOTI SUNT CORUPTI SI HOTI?

        • Vedeti, aici ajungem la o stare de fapt definitorie pentru intreg poporul – N-am acceptat nicicand ideea ca liderii reprezinta exponentul poporului( mai ales daca luam in calcul istoria ultimilor 60 de ani) ,dar cand vad aceleasi model de abordare pe toata piramida ierarhica de administratie si reprezentativitate pana la baza -incep sa-mi pierd nadejdea. Mentalul colectiv se va schimba numai prin suferinte cumplite….

  18. Se foloseste si hipnoza in combinatie cu femei dresate in opozitie
    Pentru romanii inteligenti si cei amenintati din opozitie – Opozitia in mare , nu doreste aplicarea ipafas10 si uite asa incepe sa se dezvolte terorismul in Romania , va fi cutremur si in structuri acolo unde se coace ideea eliminarii legilor asemanatoare ipafas10 , deja romanii au foarte multe informatii despre teroristii din opozitie – un exemplu de crapatura la cutremur – http://www.realitatea.net/alerta-in-braila-o-arma-a-disparut-de-la-o-unitate-militara_836539.html .

  19. Proteste masive in Spania- Madrid -Am gasit un stream live
    http://www.ustream.tv/channel/motionlook#utm_campaign

    se pare ca tv-urile cam ignora ce se intampla acolo…

  20. Cutremur 8.4 (!!!) in Libia acum 2 zile? Presa, siteul USGS, tac malc. Siteul INFP.ro a listat evenimentul pt ca azi sa il gasesc delistat. Probabil o fi fost vreo bomba care a cazut pe langa seismografe, sau, mai degraba, au folosit bombe mai mari, fie nato, fie gaddafi, ala cu the mad man river

    • Era o stire despre opt nave de razboi libiene scufundate in noaptea de joi spre vineri -poate avea o legatura

    • http://leonorenlibia.blogspot.com/2011/05/benghazi_20.html

      Nu a fost niciun cutremur. Nato a lansat minciuna asta ca mai apoi sa zica ca toate distrugerile provocate de rebeli/nato sunt de fapt rezultatul unui cutremur de 8,4 grade.

      Dar bine, pentru tine, nu are decat sa fie cutremur, mai ales daca la al jazeera au spus asta.

      • Iar esti prost si te bagi ca musca! Ce sa iti fac? Nu ai creditul site-urilor de supraveghere seismica… Citeste cate bloguri vrei dar imaginea site-urilor ramane si nu minte! Ai macar o aproxiamativa idee despre cum arata un cutremur de numai 7 grade pe Richter? Daca nu ai trecut inca, afla ca pamantul face valuri de 1-2m inaltime. Ca sa obtii asta cu o bomba trebuie ca bomba sa rada macar un cartier daca nu un oras. Au rusii niste bombe ecologice cu dublu efect, implozie-explozie, insa, nu prea cred sa le fi oferit americanilor. Poate o lovitura nucleara limitata.

        • Din noi doi, doar tu afirmi că a fost un cutremur de 7 grade.

          > Daca nu ai trecut inca, afla ca pamantul face valuri de 1-2m inaltime.
          Libienii nu au observat asemenea valuri. Poate sunt valurile pe care le faci tu pe bloguri straine?

          > Nu ai creditul site-urilor de supraveghere seismica…

          Înțeleptul marian are creditul la siteurile de monitorizare seismică, el fiind savant urmărește în fiecare zi aceste site-uri și își notează schimbările.

          Noi ceilalți suntem mai proști, vorba lui Marian, noi nu avem creditul site-urilor seismice.

          Poporul libian e cretin, că el tot nu are creditul site-urilor seismice, și în ignoranța lor nici nu știu că la ei a fost un cutremur de 7 grade pe scara richter.

          • Domnu’ Badan incearca sa faci niste interventii cat de cat constructive pe acest forum – provocarile repetate si stilul de mahala incarca inutil cu mult balast spatiul dumitale si ingreuneaza explorarea comentariilor. Nu e clar ce s-a intamplat acolo ,iar Marian epxrima niste ipoteze ca si mine – vad ca matale dai valoare absoluta afirmatiilor pe care le faci si nu Marian – hai sa nu deraiem in absurd …

            • Multumesc Stef. Poti sa-mi spui pur si simplu Sergiu.

              Ai dreptate. Marian a spus o ipoteza. Eu am spus ca oameni care se afla in Libia nu au observat niciun cutremur. Si am spus si eu ipoteza ca americanilor le e avantajoasa ipoteza unui cutremur care ar putea explica distrugerile facute de ei.
              Marian m-a facut prost, zicand ca el are credit la nu stiu ce saituri seismologice. Greseala mea e ca am raspuns in acelasi fel.

              Scuze pentru deranj.

            • Lasa loaza sa scrie! De aceea are calculator! E fascinanta eruditia si argumentarea.

      • La voi la scoala comunala, fie, NU vi s-a explicat semnificatia semnului „?”, fie erai indisponibil si nu ai ajuns la ore. Chiar si asa, daca nu mama ta, macar, vreo matusa, sau altcineva, trebuia sa te fi invatat cate ceva despre semnificatia semnului intrebarii. Alter ego-ul tau gaddafian, ti-a soptit ca nu a fost „niciun cutremur” si ca, libienii nu acuza vreun sinistru. Tu fiind ilustrarea vie a sintagmei taran-prost, daca tot ai ajuns in spatiul asta, hai sa te ajut! Cand cineva isi termina afirmatia cu semn de intrebare, asta nu inseamna declararea unei certitudini, ci, dimpotriva, a unei nedumeriri. Inceteaza a mai fi coprofag, bagand vorbe, -asa cum ziceti voi la tara-, in gura celui care nu le-a rostit! Poti crede ce vrei tu despre milioane(!:))) de metri cubi bauti zilnic de catre supusii maimutei criminale, pe mine insa, te rog sa imi ingadui a ramane sceptic. Hai sa te mai invat o smecherie! Toata apa potabila imbuteliata la PET, de catre firme arabe, invariabil, determina aparitia bolii diareice acute. Daca apa e imbuteliata de europeni, consumatorul nu are nicio problema. Asta ar trebui sa iti spuna ceva despre salubritatea produsului obinut din faimoasa apa a laudatelor rezerve fosile. Nordul Africii e plin de apa imbuteliata de firme arabesti. Indiferent ce marca ai alege, in afara faptului ca gustul nu e tocmai placut, rezultatul e acelasi: crampe, diaree si necesitatea asezonarii cu un antiseptic luat de 2-4ori/zi. Nu trebuie sa faci vreo faculate hidrotehnica spre a sti ca tuburile de beton sunt destinate apei de canal. Nu e nevoie sa fii vreun specialist in rezistenta materialelor spre a sti ca teava(!) nu se introduce ca atare in pamant decat daca vrei sa ai permanent o firma de service care sa te pape de foarte multi bani, permanent. Intreaba si tu pe cineva mai destept decat gaddafi, ce solutie tehnica TREBUIA aleasa pt proiectul raului nebunului. M-a uluit prostia astora cu tuburile de beton bagate in nisip! Cica, au etansat jonctiunile folosind… cauciuc. Vreau sa cred ca e o gluma. O alta gluma e aceea ca, libienii vizeaza exploatarea timp de 4600(patrumiisasesute!) de ani. Faraoane, lasa-ne! Occidentul spune ca in 50-100 de ani, e gata si rezerva de apa fosila. Stie Dumnezeu care o fi fiind realitatea. Dar, daca gaddafienii au distrus voluntar tubulatura ca sa lase orasele rebele sa moara de sete, e de neinteles cum de isi permite maimuta sa cerseasca intelegere la onu, fao, who etc. Ca sa faci agricultura, in afara de apa, iti mai trebuie ceva: solul. Visul cu agricultura in desert suna frumos, tot asa cum si Ceausescu visa sa faca livezi de smochini, curmali si alte asemenea la Sf Gheorghe Delta. Pretul apei din raul nebunului e comparabil cu cel al sampaniei de pe vremea lui Napoleon, iar eventuala facere praf a investitiei, ar fi tot opera aceluiasi nebun, maimuta criminala, gaddafi, dupa principiul „eu te-am facut, eu te omor!”.

        • Din respect pentru cititori eu nu voi comenta mai departe. Pe blogul meu pot comenta cat doresc, aici insa sunt oameni care vor sa citeasca comentarii la tema. Poti considera ca ai castigat disputa daca asta te va face sa te simti mai bine. Daca ai ceva sa-mi spui, eu mi-am lasat coordonatele.

          Multa sanatate, Marian.

          • Vorbind despre respectul tau: later is better than never, but, never better late!
            Traiasca lupta pentru pace!

  21. Ceva se leaga dar cred ca, se leaga doar aparent. Imi e greu sa imaginez un cutremur de 8,1 din atacarea a 8 nave de razboi, sau, nu, totusi, obisnuite. Citeam undeva ca ar trebui o Tsar Bomba (peste 50Mega-tone!) pt a produce asa ceva. Ma tem ca adevarul e in alta parte.

  22. @ stef: Banii „imprumutati” nu au existat. Au scris un contract care nu conr\tine nici o clauza de verificare a intrarii banilor. mai mult, distributia banilor nu a fost legiferata si verificata intrucat nu au avut obiect de activitate!

    @stef: oamenii normali voteaza. este firesc. Imbunatairea siustemului se face la nivel de candidat. Cei ce nu pot fi manipulati, care nu sut compromisi sunut impiedicati sa ajunga candidati si asa nu avem ce vota. Votare nu e problema, candidatii sunt problema.

  23. Urmariti acest material pentru a intelege mai bine ce se poate intampla la Rosia Montana

  24. Suntem un popor vechi cu un stat tanar si statul este de import ! Aici este problema ! De ce nu functionam, ba mai mult, suntem sub ocupatie pe timp de pace ? Studiati „Legea Pamantului” – Lex Antiqua Valachorum – o legea nu inventata de nu stiu ce capete luminate, ci de jos in sus. Erau o suma de legi stiute de toti, de mici , care acoperea nu numai partea administrativa, ci si cea mistica(s-a adaptata perfect la crestinism); functiona, facea lumea romaneasca mai impenetrabila la instabilitate sociala, iar pe timp de razboi nu ceda..ORICE SOCIOLOG SAU PSIHOLOG MAI PROFUND V-AR SPUNE CA ESTE IMPOSIBIL CA NISTE MINTI LUMINATE SA GENEREZE PESTE NOAPTE O CONSTITUTIE SUBLIMA, CA ESTE NEVOIE DE TIMP CA LEGILE SA PLECE DE JOS IN SUS. DE CE SA NU NE INTOARCEM LA CEEA CE NE-A PURTAT PESTE VEACURI ?

    • Raspunsul la intrebarea ta e foarte simplu: legile la care te referi tu sunt inaplicabile azi pentru ca se adreseaza unei realitati care astazi a disparut in totalitate.

      • Genetica unui neam dicteaza si cultura populara a acestuia ! Antropologia si antroponimia ce fac ? Descriu si fac legatura intre forma si spiritul unui neam pe un anumit spatiu geografic !
        Legile Pamantului sau Lex Valahorum sunt o constructie specifica neamului romanesc. Nu mai este aplicata pt ca a fost ocultata ! Primii au inceput fanariotii, au continuat pasoptistii , cu pretextul realizarii unui stat modern, iar ultimii desavarsesc de vreo 70 de ani inceputul sfarsitului nostru. Numa’ Dumnezeu ne mai recladeste !

        • Legiel respective nu mai sunt aplicate pentru ca, la fel de natural cum au aparut, le-a trecut pur si simplu vremea. Niciunde in lume nu se mai aplica niste legi din anul 1000. Poate ca pe atunci erau eficiente si faceau lucrurile sa functioneze, dar aplicarea lor azi ar fi complet aberanta.
          Si oricum, e exagerat sa le denumim legi, pentru ca nu indeplineau cerintele actuale ale termenului. Era vorba mai mult de niste obiceiuri, mai mult sau mai putin de bun simt pentru perioada aceea. Azi nici macar de bun simt n-ar mai fi, pentru ca existau lucruri precum rascumpararea in bani pentru crime, pedepse barbare precum tragerea in teapa, si, bineinteles, discriminari sociale de neconceput azi (intre boieri, tarani, iobagi, etc).
          E evident pentru toti ca sistemul din Romania nu functioneaza, dar e, dupa mine, foarte neproductiv fixismul asta pe epoci trecute, exagerat idealizate. Nici unul dintre noi n-ar rezista in viata nici macar o luna in 1300, sa zicem.

          • Legile moralei sunt universale, ele fiind prezente in majoritatea religiilor. Problema este ca ele au fost in mare parte abandonate in favoarea legilor „civilizate”.
            Pana nu demult in Romania era pedepsit adulterul – lege bazata pe morala. A fost anulata legea, pentru a se racorda legislatia la „Normele Europene”.

            Sa construiesti niste legi in baza moralei este usor, dar oamenilor nu le va placea, iar europenii vor zice ca nu se respecta drepturile omului.

            Alta diferenta este organul legislativ – la judecata pe vremuri participau toti ‘oamenii satului’, iar judecatorul era batranul satului, cu o reputatie impecabila. Decizia era luata in comun, si pedeapsa era aplicata pe loc. Acum aceasta experienta se spune ca „brutalizeaza populatia”, iar judecatorul trebuie sa fie doar din „sistem”.

          • Tu nu ai inteles ! Niste oculti, inca din secolul XVIII, ne-au bagat pe gat administratia altora, in fapt legile altui neam, foarte vechi si adaptate la realitati, in interesul lor. De ce sa nu fi adaptat la realitati, in interesul nostru, Lex Valahorum ?
            De exemplu Cuza a dat lovitura de gratie legii la sat – a inlocuit Sfatul Batranilor cu „Primarul”, a facut sa dispara confreeriile – scoli practice si mistice, de-o profunzime exceptionala, pt toate varstele si necesitatile…
            Studiaza si tu, pe langa istorie, ceva antropologie si antroponimie, ceva genetica europeana si mai discutam….

            • Poti sa interpretezi istoria si asa, daca vrei, desi eu cred ca e o interpretare gresita.
              Adevarul este ca in secolele XVIII-XIX s-a incercat, cat de cat, recuperarea decalajului de civilizatie care ne separa de vestul Europei si care, din pacate, exista si azi. Ca s-au adoptat brusc tot felul de legi, ca s-a facut o reorganizare generala imitand modele apusene aproape mecanic, sunt de acord. Dar altceva nici nu prea putea fi facut in acea epoca. Transformarea aia, chiar si de suprafata asa cum a fost, a dus la supravietuirea natiunii si in final la Romania mare. Aveti cumva impresia ca, daca ramaneam intr-o completa inapoiere rurala, cu tot cu „obiceiul pamantului” in loc de constitutie, mai exista azi un stat numit Romania?
              Sergiu, presupun ca indemnurile lui Mercurie de a studia mi se adreseaza in principal mie.

          • mercurie, linisteste-te. Sunt perfect de acord cu tine, doar ca oamenii ca tine sunt puțini. Deștepții în genere au fost dintotdeauna o minoritate.

            De ce oamenii de la țară fug la oraș? De ce ei lasă vechile tradiții în favoarea blugilor și a manelelor?

            Așa și românii, da, au acest Lex Valahorum, dar mai mult le place ceea ce e importat. Această atitudine poate ca a fost plantată și dezvoltată de „forțele oculte”, dar trebuie să recunoști existența ei. Câți oameni au protestat împotriva intrării României în UE? Vezi, toți doreau străzile drepte din europa, hainele frumoase, limba englezească, etc etc etc.

            Bunica mea refolosea pungile de plastic, le spăla și le refolosea până nu rămânea nimic din ele. Dar se adeverește că plasele acelea cu care mergeam la cumpărături, erau mult mai eficiente și mai bune pentru mediu. Majoritatea totuși preferă pungile de plastic, de unică folosință, care împodobesc peisajele rurale.

            Cuza s-a supus și el dorinței „majorității”, care probabil că se sufocase de „sfaturile babalâcilor bătrâni”.
            Cine se împotrivește tendințelor, dacă nu-i ucis de „majoritate” (exemplul lui Ceaușescu), e ucis de NATO și alte structuri umanitare (exemplul Libiei, în care mai există „sfaturile bătrânilor”).

          • > Studiaza si tu, pe langa istorie, ceva antropologie si antroponimie, ceva genetica europeana si mai discutam….

            Am început să studiez antropologia, sper să avem o discuție și până a studia restul literaturii recomandate.

            • Stai linistit Sergiu. Era un raspuns dat lui Cristian …Ma bucur ca ai trecut la studiu !

      • >>…realitati care astazi a disparut in totalitate<<

        Foarte rau ca a disparut. Tocmai asta e ideea – sa se restabileasca ce era bun in trecut. Si sa fuzioneze cu ce ar fi bun azi. O elita inteleapta si bine intentionata asa ar proceda. Dar nu e.

        Tot mai multa lume a inceput sa realizeze ca, in multe privinte, se traia mai bine in Evul Mediu. Iar disparitia nu a fost un fenomen natural, ci un asasinat. Asasinii au promis libertate si egalitate, dar au mintit.

        Legislatia actuala, exprimata intr-un limbaj scarbos si duplicitar, pare a ascunde un scop precis: protejarea ticalosiei si persecutarea crestinilor si a oamenilor cinstiti.

        Faptul ca oamenii traiau foarte bine fara legi scrise dovedeste o moralitate care astazi e la pamant. Iar moralitatea de odinioara nu se poate explica decat prin credinta in Dumnezeu.
        Educatia ateilor a nenorocit lumea. Si totusi:
        Hristos a Inviat!

  25. Am uitat sa va dau un link s-o studiati: http://en.wikipedia.org/wiki/Lex_Antiqua_Valachorum

    Studiati-o pe indelete, cu tot cu trimiteri si veti intelege !

    • @mercurie
      Multumesc pentru ca mi-ai adus la cunostiinta despre Lex Antiqua Valachorum. Nu stiam nimic despre aceasta desi citesc cu furie de 30 de ani pentru a descoperi informatii istorice adevarate. Nimeni pare sa nu vorbesca despre acestse reguli ce se afla si azi in avangarda progresului umanitatii, mai mult ca sigur informatia este ocultata pentru ca umanitaeta este inca cotropita de primitivi. Mecanismul ce asiguira progersul umanitatii esre simplu si clar: legea sa fie perfectionata continuu si toti sa o respecte. Stramosii nostrii au facut asta in mod exceptional de bine. Ai perfecta dreptate, modelul stramosilor nostrii este un evident mare succes si trebuie continuat. Sa gandim un procedeu sa revenim la aceasta normalitate. Datorita acestei informatii am o foma noua de liniste in zona care multi o numesc „suflet”. Multumesc mercurie!

      • De asemeni iti recomand , daca nu ai citit deja, aceasta lucrare:
        „http://people.ucalgary.ca/~vandersp/Courses/texts/jordgeti.html”

        Iordanes a trait pe la anul 500 si a scris aceasta lucrarea despre goti sau geti. Vorbeste de epopea stramosilor nostri, de unde au venit, cat au cucerit…..

    • Pentru cei cu un minim de inteligenta si cultura: satul romanesc de azi are, din 4 in 4 ani, un primar si ceva electorale, in rest populatia devine o masa amorfa. In trecut aveam sfat al batranilor, aveam confreeriile – pt copii, femei, barbati tineri si barbati casatioriti. Aceste confreerii erau active non-stop: formau si mentineau neamul.

    • multumim pentru link, nu stiam de aceste legi nescrise. ar fi frumoasa o Romanie in care oamenii sa nu se mai judece la tribunal ci sa rezolve totul la ei in sat/comunitate.

  26. @mercurie. Bravo frate, esti pe drumul cel bun. Om liber pe pamant, suveran acesta este telul!

  27. Of!… Nu doar Romania pare a fi lipsita de speranta. In Islanda inca un vulcan isi face de cap. Acum 13 luni era in toi eruptia unui vulcan de a carui existenta s-a vorbit pe larg la vremea respectiva, putin dupa asasinarea de catre mossad a delegatiei poloneze.

    Ma intreb, oare ce se pregateste Spaniei si lumii intregi. Varianta cu seismograful defect in cazul seismului libian de pe 19, scartaie urat.

  28. http://www.myworldwebcams.com/iceland/volcano_webcam.html
    Imi poate da cineva o explicatie a prezentei fulgerelor in coloana de cenusa si de fum care ies din vulcan? Presupun ca fenomenul poate fi pus pe seama unei incarcari electrostatice a particulelor ejectate. Asa sa fie sau… adevarul e ceva mai complex? Unii spun ca, in mod natural, nu ar trebui sa iasa fulgere nici din crater si nici din coloana de cenusa.

    • Fulgerele astea vad ca apar in majoritatea cazurilor de eruptie – deci fenomenul pare a fi natural si larg raspandit – Cred ca densitatea mare a particulelor de cenusa determina frecarea , polarizarea si descarcarea sarcinilor- vad ca descarcarea e undeva langa nor

      • Multumesc tuturor pentru atentia acordata intrebarii si indeosebi lui Sergiu si lui Stef, fara a uita pe generoasa gazda, Eufrosin. Va spun drept: nu cred o iota din teoria incarcarii electrostatice, desi, aceasta pare a fi rezonabila, la indemana, experimentata indelung, pe diverse paliere de initiere, de cunoastere. Ceva, poate sufletul, imi spune ca e absurd sa cred in bancul experimentului cu rigla frecata de par si cu flaneaua de plastic, cea care, dezbracata in intuneric duce la producerea minunatelor scantei vazute si auzite, etc. Nu, nu cred in teoria frictiunilor si a separarii pulberilor cu incarcatura electrostatica. Cum sa cred eu ca sarcinile care sunt de acelasi semn, in acest caz, in loc sa se disocieze unele de altele, asa cum fac eu cu un bun prieten de pe aici, cum sa cred ca acele corpuri, pulberi, bolovani cu incarcatura de acelasi semn stau la gramada, pentru a determina ditai fulgerul/trasnetul, -dupa caz. Mi-e greu sa emit certitudini de tipul HAARP a incarcat energetic placa tectonica si straturile supra/subiacente iar acestea ajungand la suprafata, descarca ceea ce li s-a dat pe calea undelor e.m. transversale/longitudinale. Cel mai greu imi e sa cred o explicatie oficiala.
        Astept injuraturile de mama si postez acest link:

        • web.uvic.ca/~eos340/McNutt-Williams-BV.pdf

          • Numai ce am scos print-ul si deja mi-am facut niste sublinieri referitoare la inconsistenta asumata a studiului. Surprinzator, sau, nu mai stiu cum sa zic, am vazut ceva M.I.T… Candva daca rosteai aceste 3 litere deja trebuia sa stii ca ai o cercetare solida, candva. Cand am timp sa il termin, iti spun si ce cred. Oricum, daca alte date nu prea sunt, e buna si statistica

  29. Speranţa moare ultima. Trebuie să ne punem nădejdea în Dumnezeu şi Maica Sfântă. Vă recomand să citiţi o carte plină de învăţături care vă va arăta cum se poate trăi în condiţii inumane şi totuşi să mai ai o speranţă la viaţă şi la libertate. Noi trăim în lux pe lângă ce au suferit acei oameni.
    Cartea se numeşte:
    Mărturisiri din mlaştina disperării – Dumitru Bordeianu

    Dumitru Bordeianu

  30. CUM SE POATE REFUZA VACCINAREA COPIILOR – BAZA LEGALA

    Care este baza legală pentru ca un părinte să poată refuza vaccinarea copilului său?

    REZUMATUL articolului:

    INTRODUCERE
    • context, justificare, necesitate

    PREVEDERI DIN LEGISLAŢIA SPECIFICĂ
    • Legea nr. 46/2003 privind drepturile pacienţilor
    • Legea nr. 95/2006 privind reforma sănătăţii
    • OG nr. 53/2000 privind obligativitatea raportării bolilor şi a efectuării vaccinărilor, aprobată prin Legea nr. 649/2001

    CONCLUZII
    • Orice pacient are dreptul de a refuza un tratament sau o procedură medicală, inclusiv vaccinarea;
    • Orice tratament sau procedură medicală, inclusiv vaccinarea, se pot acorda unui copil numai după ce s-a obținut consimțământul părintelui/tutorelui, cu excepția situațiilor de urgență;
    • Orice campanie de vaccinare presupune existența unui ordin prealabil al Ministrului Sănătății, aşadar – pentru cazuri extreme, cum a fost cel al vaccinului anti-HPV – un act administrativ anulabil în instanță (prin procedura de contencios).

    ALTE PREVEDERI LEGALE UTILE
    • Constituţia României
    • Legea nr. 279/2009 – Codul Civil

    ALTE ARGUMENTE bioetice si medico-legale
    • Revista Română de Bioetică
    • Academia Americană de Pediatrie

    CE TREBUIE SĂ FACĂ UN PĂRINTE CARE NU DOREŞTE SĂ-I FIE VACCINAT COPILUL?
    • Mic ghid etapizat de actiuni institutionale

    DECLARAŢIE DE REFUZ A VACCINĂRII
    • Formular tip

    Acest ghid are scopul de a sprijini părinţii care nu doresc administrarea unuia sau altuia dintre vaccinuri copiilor lor. În ciuda obiceiului împământenit de pe vremea comunismului şi conform căruia toată lumea trebuie să se vaccineze, decizia familiei are prioritate absolută în fața autorităților. Afirmaţiile „aşa e legea” sau „aşa cer regulile comunității”, folosite de medici sau directorii de şcoli în sprijinul vaccinării obligatorii, sunt lipsite de fundament şi orice părinte poate, prin cunoaşterea câtorva elemente juridice de bază, explicate mai jos, să îşi impună punctul de vedere.

    Articolul intreg:
    http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2011/05/24/cum-se-poate-refuza-vaccinarea-copiilor-baza-legala/

    • Foarte importante aceste precizari! In actualul context, privind explozia demografica la nivel mondial, apare pericolul unor actiuni criminale de proportii – Politica de stat in ce priveste natalitatea frizeaza ridicolul – sistemul este distrus si nu ofera nici o siguranta – Cine garanteaza pentru siguranta vaccinurilor care ajung in copii nostri? Institutul Cantacuzino a fost atacat strategic si nu mai asigura laora actuala productia interna de vaccinuri! DE CE ? – deunazi o stire spune ca vom avea vaccinuri doar de import -800000 doze anti TBC pentru bebelusi -administrare in primele 24 ore .

  31. POEZIE: CREDINTA IN POPOR ! http://www.youtube.com/watch?v=tbUxF8K_Scc

  32. Eufrosine, nu s-au terminat problemele? Asteptam sa postezi mai des

    Doamne ajuta!

  33. problemele or sa se termine atunci cand copiii vor primi educatie si or sa ajunga la maturitate…
    fel si fel de comentarii contradictorii,dar se pare ca prea putini realizeaza cu adevarat ce se intampla…
    numai bine..

  34. Se mai scrie aici ca mie nu mai imi apare nimic?

  35. Eufrosine ! esti ptr mine , si poate ptr mai multi ca mine ( sarantoc si novice) , precum a fost Moise ptr evrei cind au fugit din Egipt. Sunt greutatile f. mari, sau nu mai sunt sperante , si totul ramine in seama PREA SFINTEI TREIMI ? Nu le lipsi pe noi de informatia cea corecta de toate zilele ! Doamne ajuta! Asa pacatos cum sunt, sunteti pe lista mea si ma rog atit cit poate fi ascultata rugaciunea mea, si ptr dvs, si ptr toti cei care doresc cu rivna renasterea spirituala a poporului nostru din tot spatiul Carpato-Pontic si ceva mai mult.

  36. nu-mi place strategia voastra de-a aborda subiectele,tu si prietenii tai,incercati sa ne spuneti ca sansa noastra e doar in credinta…o ajuta,nu zic ba,dar nu asta-i cauza principala…

    • Putin gresit: sansa noastra e in credinta, dar numai cuplata cu actiune! Daca esti de actiune, atunci fa zilnic lucruri bune, iar credinta va veni si ea la timpul ei.

  37. Romania iese in strada in Bucuresti,Cluj si Timisoara pe 5 Iunie,Democratie Reala Acum -pe facebook pagina care recruteaza studenti fara viitor,pensionari fara pensii,muncitori fara slujbe si toti cei care sunt indignati – Protest impotriva sistemului politico-economic.Intra pe pagina noastra – Daca fiecare dintre voi ar face efortul de a invita doi sau mai multi prieteni pe aceasta pagina,am putea forma un grup mare si mai puternic,avem nevoie de cat mai multi,contribuie!Vom face istorie!!!!

  38. Iata o dovada oficiala a actiunilor islandeze:
    http://www.ecb.int/stats/exchange/eurofxref/html/index.en.html
    In josul paginii scrie clar: „Icelandic krona – The last rate was published on 3 Dec 2008.”

Răspunde!