Suntem în stradă – ce cerem!


Am urmarit interviurile realizate la fata locului de catre reporteri. Lumea e nemultumita, dar nemultumirile sunt atat de mari si de multe incat ideile se sufoca unele pe altele. Si, nu exista o lista structurata de revendicari. Pe care, cu toata modestia, incerc sa o initiez aici:

– Demisia imediata a lui Basescu si guvernului Boc, impreuna cu Codruta Kovessy, Daniel Morar, si sefii serviciilor secrete.

– Inchiderea imediata a granitelor.

– Preluarea guvernarii de catre un guvern interimar, din care sa faca parte exclusiv profesionisti neimplicati politic,si fara legaturi stranse cu oamenii de afaceri de evidenta extractie infractionala.

– Rezilerea imediata a contractelor oneroase incheiate de entitati ale statului pentru energie, gaze, resurse.

– Militarizarea imediata a Agentiei pentru Resurse Minerale.

– Inventarul urgent al rezervelor de stat si al rezervelor monetare al BNR.

– Inceperea anchetelor asupra tuturor hotiilor desfasurate impotriva patrimoniului Romaniei si romanilor, cu suspendarea dreptului de a ocupa functii publice ori de a conduce afaceri, pentru cei anchetati. Ca “bibliografie”, presa geme de astfel de cazuri.

– Initierea de alegeri pentru o Adunare Nationala care sa elaboreze o Constitutie crestina.

– Numirea unui Sfat al Batranilor, cu drept de cenzura asupra activitatii guvernamentale, compus din oameni cu cariera si moralitate ireprosabile.

Sunt sigur ca lista poate fi adaugita, dar inceputul propus de Mos Darie e excelent. Cum diseminam acum? Capitala…

88 răspunsuri

  1. […] sigur ca lista poate fi adaugita, dar inceputul preluat de la eufrosin este crucial. Trimite mai departe:Like this:LikeBe the first to like this post. This entry was […]

  2. BRAVO!FELICITARI!

  3. 15 IANUARIE, SUNTETI IN STRADA, NU UITATI DE EMINESCU

    • Subscriu. Si mai propun romanilor sa spuna:
      Tatal nostru cel carele esti in ceruri, sfinteasca-se numele Tau, faca-se voia Ta, vie imparatia Ta, precum in cer, asa si pe pamant. Painea noastra cea de toate zilele, da-ne-o noua astazi. Si nu ne duce pe noi in ispita, si ne izbaveste de cel viclean. Sine iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Ca a Ta este Imparatia si puterea, si slava, acum si pururea, si in vecii vecilor! Amin!

  4. Ce dai tu țării si ce vrei sa primești ?
    Cati i-si pun întrebarea asta?
    PSD si PNL sint in spatele demonstratiilor
    Ca sa prindă ciolanul!
    Ca nici pdl nu e bun, știm, dar mi-e si mai teama
    De ciuma roșie si flamanda, cei care ne-au dat rusilor,
    UE, Israel si cine a mai vrut!

    • Ii dau si viata si nu vreau decat sa ne apartina in libertate. Daca citesti mai atent Lumea dupa Eufrosin, mesajul care transpare este sa nu lasam holera rosie sa inlocuiasca temporar ciuma portocalie, ci sa instalam un guvern nationalist.

  5. http://www……

    Extrag din articolul catre care ne trimiti:

    „Din raul trecator pe care suntem siliti sa-l facem acum, se va naste ulterior binele unui guvern neclintit care va restabili mersul regulat al mecanismului existentei nationale, tulburat de liberalism. Rezultatul îndreptateste mijloacele. Sa ne orientam cu luare aminte în planurile noastre, mai putin asupra celor bune si morale si cel mai mult asupra celor trebuincioase si folositoare.”

    ” Închipuiti-va dobitoacele acelea umane îmbibate de alcool, naucite de vin, carora li se va da dreptul de a bea fara masura, în acelasi timp în care li se va da libertatea. Noi nu putem îngadui ca ai nostri sa decada pâna la o asemenea treapta. Popoarele crestine sunt îndobitocite de bautura. Tineretea le este irosita si înjosita de studiile clasice complet inutile si de desfrânarea precoce la care i-au impus agentii nostri: profesorii, ”

    E practic un extras din protocoalele inteleptilor sionului, iar noi am face bine sa ne concentrem pe gasirea solutiilor constructive si nu pe studierea unor porcarii. Cu regret, am sters adresa ca nefolositoare in contextul actual. Eufrosin

  6. He, he, era cat pe ce sa dau cu copy paste alte asemenea mostre de gandire, fara nici o legatura cu ortodoxia. Iata, totusi, cu scuzele de rigoare, mostre de gandire ale lui…Vlad Placinta:
    „Trebuie cunoscut ca oamenii care au instincte si porniri rele, sunt mult mai numerosi decât cei care au porniri bune. De aceea, cele mai bune rezultate se ating guvernând pe oameni prin violenta si teroare, nu prin discutii academice”
    „De aceea ajungem la concluzia ca dreptul e în forta, dreptatea este de partea puterii.”
    „Politica nu are nici o legatura cu morala. ”

    Ma duc sa storc o lamaie…

    A propos, inainte de finala CM de fotbal din Argentina, argentinienii mergeau la meci spunand „Vamos a tomar la naranja!” (mergem sa stoarcem portocala – nn). Asemanari sunt destule!

  7. Cu rugaciunea in inima, o luminare aprinsa, si o garoafa sau o alta floare , care sa fie inminata fortelor de ordine , si daca e posibil insotita de un sarut fratesc . Cred ca jandarmii ar face atunci alegerea definitiva si se vor trezi din minciuna ina care au fost instruiti.

  8. Democratia

    de Mihai Eminescu

    Δημοκρατία… monstrule vorbàreţ,
    Cu mii de limbi d-invidie mişcate,
    Nebunii las’ în gura ta să cate
    Şi să te poarte cel meşteşugàreţ.

    Căci cel mai lins cu vorbe afectate-i
    Şi cel mai rău şi cel mai pizmătareţ.
    Şi-i proclama de mare cu strigare-ţi
    Pe orice negustor de vorbe late.

    Dar e firesc… destul şi prea destul ţi-i
    Acele mofturi scrise-n mii de coale
    Prin care răii pun la cale mulţii.

    Şi ţi-ar plăcea s-amesteci tot cu-a tale,
    Să vezi pe regi că-i judecă desculţii
    Şi cei cuminţi vorbind cu-a tale oale.

  9. În primul rând nu avem ce căuta în stradă, dacă totuși ieșim trebuie să ne întoarcem spre noi înșine, ei sunt acolo pentru ca noi să ne trezim că nu suntem făcuți pentru lumea asta.

    Un singur lucru trebuie să cerem de la noi și de la cei în suferință: Pocăință (Sfântă Taină Ortodoxă ce constă în Spovedanie și schimbarea purtării). Părintele Ioanichie Balan spunea că sunt suficiente 3 zile de post (mâncare dar și purtare – TV închis!!!) pentru a se schimba fața țării. Necredința a atins asemenea cote incât mulți poate nici nu mai știu ce e acela post.

    Iarăși să avem rugăciune „Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcatosul”. Revolta, revolutia, răzmerița sunt un apanaj al celui rău, sunt pentru cei fara de răbdare. Dumnezeu vrea de la noi răbdare și stăruință în Dreapta Credință, atunci El va lucra cum noi nici nu putem a ne gândi.

    Cel mai bine e să citim Acatistul Sfinților Români și să ne punem nădejdea în Dumnezeu. Dacă vom ține trei zile de post și vom face rugăciune se poate ca pană în 24 ianuarie să nici nu mai trebuiască să ieșim în stradă atunci cand e preconizat următorul marș organizat.

    „Capătă duh de pace și mii de oameni în jurul tău se vor mântui” – Sfântul Serafim de Sarov

  10. Rabdare cand e vorba de necazurile personale, acum insa e vorba char de tara si locul nostru ESTE in strada, pentru a provoca schimbarea fara de care Romania va fi desfiintata.

    • Eu cred ca se vor linisti apele, ai vazut tu din vreun regim schimbat sa fie vreounul antiamerican? Mi-e teama ca nu. Părerea mea e că incă nu a venit vremea. Atunci cand ei vor avea probleme mai multe și mai mari decat Romania (și asta nu e departe) atunci e vremea schimbării. Acum încă au mintea limpede… Nici tara nu e pregatita prin pocainta pentru a primi ajutor de la Dumnezeu. Eu știu ce a spus Parintele Paisie Aghioritul „va fi o intervenție divină”, plus nenumaratele apariții ale Maicii Domnului la Sfinții Inchisorilor, plus ceea ce a spus Parintele Arsenie Boca. Pana una alta din tulburarea aceasta asa cum ni se pare noua ea, dreapta, avem un singur castigator: vrajmasul.

      Iar cea mai mare infrangere pentru cei care vor sa duca omenirea la pieire, este nu ca omul sa stea lor impotriva, certandu-se cu ei, luptandu-se cu ei, facand demonstratie impotriva lor. Nu! Cea mai mare infrangere pentru ei este ca omul sa se intoarca spre Dumnezeu. Atunci cand omul se intoarce catre Dumnezeu, Dumnezeu incepe sa lumineze in el, si cand Dumnezeu lumineaza in noi, lumineaza in jurul nostru, si atunci si altii Il gasesc pe Dumnezeu. Este cea mai mare infrangere a diavolului: “asa sa lumineze lumina voastra inaintea oamenilor, ca ei vazand faptele voastre cele bune, sa slaveasca pe Tatal vostru cel din ceruri“. Asta s-a intamplat cu sfintii inchisorilor. Ei n-au avut posibilitatea de a propovadui de pe case, de a aparea in emisiuni la radio sau la televizor, dar au stiut sa-L gaseasca pe Dumnezeu in adancul lor, si Dumnezeu a luminat prin ei mai departe. Si cei care suntem astazi in credinta, in aceasta tara, si nu numai, suntem datorita luminii lor.

      http://www.razbointrucuvant.ro/2011/02/22/parintele-aldea-despre-lectiile-esentiale-pentru-noi-ale-marturisitorilor-din-inchisorile-comuniste-ce-invatam-din-caderile-si-ridicarile-noilor-martiri-cum-luptam-impotriva-diavolului/

  11. Bravo Eufrosin !
    „Scenariul ISLANDA” si „Sfatul Batranilor” sa fie expresiile de ordine pt romani !
    Nu mai putem accepta nici un partid cunoscut la putere, nu mai putem accepta sistemul lor electoral; vrem LEX VALAHORUM in fiece localitate romaneasca, sat sau oras !

  12. […] Cât privește cerințele mulțimii – ele trebuiesc formulate cât mai exact. Pentru început, un set de cerințe a fost formulat pe blogul lui Eufrosin: […]

  13. Inca ceva: in Bucuresti se folosesc baieti din serviciile de informatii pe post de ultrasi pt a genera violente ..Implicit jandarmeria ii va matura pe toti ceilalti…Huo serviciilor de informatii, platite de romani !

    Scenariul Islanda, Lex Valahorum !

  14. Pentru Jus valahicus, cu toata convingerea!

  15. Mă iertați fraților și surorilor că îndraznesc să-mi expun și eu un punct de vedere. Cei care dețin și vor deține funcții importante și mai puțin importante chiar, in cadrul Statului Român, reprezentativi la nivel național și local, trebuiesc supuși mai întâi MOLITFELOR DE EXORCIZARE ale Sfinților Vasile cel Mare și Ioan Gură de Aur.

  16. Întrebări ale căror răspunsuri ne pot edifica în legătură cu ceea ce se întâmplă :
    1 Domnul doctor Raed Arafat a fost sau nu racolat de către securitatea statului comunist atunci când era încă student la medicină în România ?
    2 Nu vi se pare prea spectaculoasă ascensiunea lui ca aceasta să nu fie făcută cu ajutorul structurilor ?

    • Dca merge ca o razta, merge ca o razta, s-ar putea sa fie razta proverb englezesc.

    • Nu e nimic special. E un procedeu clasic, pentru ca banditii sa isi adapostrasca ticalosia si furturile, altfel se vede si sunt inlaturati, se inconjoara de oameni ce inalta calitate care accepta coexistenta in acelasi spatiu doar pentru ca sunt slab informati, sau dezinformati, fiind mult prea ocupati cu a face bine pentru oameni. Este esential pentru ticalosi.

      Desigur, la un moment dat oamenii de bine se rascoala, tacit sau cu zgomot, situatie pentru care ticalosii au planuri multiple de reactie.

      Nu aici este conspiratia ci la cei care il blocheaza si cu incearca sa il compromita pe doctorul Raed Arafat, care in opinia mea este un mare erou la Poporului Roman..

  17. Frate, daca nu eram dusi pe la slujbe mai gandeam noia asa ? Tu nu ne vezi ca ne-am adunat cati ne asemanam ?
    Scenariul Islanda si Sfatul Batranilor !

  18. profetia pustnicilor n’a dat gres.

    • Care profetie? Aceea cu „va curge sange in strazile oraselor din Romania”? Se compara doua capete sparte de anul nou pe calendarul vechi (Doamne, ce oligofrenie, cand am citit titlul ala, era sa pic de pe scaun!). cu macelurile profetite? Nici macar nu suntem siguri cine sunt „profetii” – stim noi ca nu sunt nascocite prin laboratoare de psyops ale unor tari vecine si nu prea prieteme? In ’90 tot aia impanzisera Romania cu afise pe care scria „Isus vine”, fara sa stie macar cum scriem noi romanii, numele Domnului! Acu’ s-au mai rafinat un pic, asta-i tot.

  19. Ia să rememorăm cine a fost aseară în stradă “în mod pașnic”, reprezentând “românii care-și iau țara înapoi”: activiști PSD și PNL, împreuna cu huligani profesioniști din sport și falși revolutionari. Adică: reprezentanți de la: PNL Sector 6; PSD București și Ilfov; Galeriei Peluza-SUD (Steaua); Mișcarea Verzilor; Noua Dreaptă; Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Retragere și în Rezevă. Partidului Poporului – Dan Diaconescu; Occupy Bucharest; Organizații ale revoluționarilor; Mișcarea Violet (mai cunoscută drept NoBasescuDay) – aceea a domnișoarelor “feisbusiste” indiferent de sex (nu intrați pe link decât pe riscul dumneavoastră – doza de tâmpenie on-line vă poate fi fatală); Rareș Mănescu PNL Sect. 6; Alexandru Marin PNL Sect 3; Dan Diaconescu – președinte PP-DD; Alexandru Năstase – Noua Dreaptă; Oana Florea- director executiv al Fundației pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului(FACIAS) – patronată de Dan Voiculescu; Bogdan Chițu “Bughi”, Ion Pavelescu (galeria Peluza SUD); (Gigi Becali: Ce proteste, sunt oameni din galeria Stelei care ma injurau pe mine la Peluza Sud, o sa ma duc la Jandarmerie sa le spun cine sunt. Mi-e scarba de romanii care au iesit in strada sa-i ia apararea unui arab)

    Interviu memorabil:
    Reporter: De ce sunteți aici?
    Manifestant: Să îl susțin pe domnul Calafat!
    Reporter: Pe cine !?!
    Manifestant: … pe domnul Calafat…
    Reporter: Cine e domnul Calafat?
    Manifestant: NU ȘTIU

  20. Trebuia sa intample anul trecut…Au da gres saracii ! A amanat Dumnezeu; or fi contat rugaciunile pustnicilor ! Nu stiu ! Dar oameni buni, daca nu acceptam sacrificiul , nu ne urnim ! Nimic in tara asta nu se va face fara sacrificiu !
    Cum vreti sa muriti: de batranete in propria urina sau in lupta cu BESTIA ? Daca luptati pt neamul romanesc, Dumnezeu va lasa aceasta tara neamului romanesc ! Altfel, peste cateva generatii, veti vedea aici chinezi, africani, arabi si o mana de romani ! Vor sa ne alunge si sa colonizeze Romania !

  21. Aceste trei puncte mi se par cele mai urgente:
    – Inceperea anchetelor asupra tuturor hotiilor desfasurate impotriva patrimoniului Romaniei si romanilor, cu suspendarea dreptului de a ocupa functii publice ori de a conduce afaceri, pentru cei anchetati.
    – Initierea de alegeri pentru o Adunare Nationala care sa elaboreze o Constitutie crestina (da, dar sa se inceapa curatenia din interiorul BOR!)
    – Numirea unui Sfat al Batranilor, cu drept de cenzura asupra activitatii guvernamentale, compus din oameni cu cariera si moralitate ireprosabile (din punctul meu de vedere este o idee excelenta!)
    Sa fim insa atenti: uneori drumul spre iad este pavat cu bune intentii. Vor fi destule incercari si tentatii …

  22. @Efrosin,

    Tu ai fost in strada? Da-mi voie sa-ti spun ca „cererile” tale nu au nicio sansa sa fie adoptate de vreun grup de protestatari. Se vede ca nu ai experienta strazii, ca nu ai fost implicat in evenimentele din 89-90. Tu nu ai nici o idee ce va urma. Cine are impresia ca miscarile de protest vor duce la demisia lui Basescu si inlaturarea PDL de la putere, nu a inteles nimic din istoria ultimilor 22 de ani. Poporul vrea sange, si va curge mult sange, sange de frate.

    Faceti o mare greseala ca instigati lumea la revolta. Schimbarea ar fi putut sa vina in urma votului la urne, daca v-ar fi pasat cu adevarat de tara si poporul asta. De la bloggerii ortodocsi se cerea mai multa intelepciune. Cine crezi ca vor profita de pe urma manifestatiilor? Ati facut jocurile USL si ati dat apa la moare puterii sa ia masuri opresive.

    @Ciprian,

    Protestele nu se vor stinge, ci vor continua cu o si mai mare virulenta.

    @mercurie,

    Viziunile autentice se implinesc intocmai, nu se amana, nu se anuleaza. Tu accepti sa versi sange de frate? Unire contra cui? Impotriva regimului Basescu? La ce a dus unirea impotriva lui Ceausescu? Ce crezi ca va aduce alegerile anticipate? Ce crezi ca va aduce caderea lui Basescu si PDL? Care este alternativa la actuala coalitie de guvernamant? Exista o elita crestina si patriota sa ia locul actualei clase politice? Uniti-va fratilor sub semnul Crucii, invatati din lectiile trecutului, nu agitati apele, ca si asa sunt destul de tulburi.

    Imi pare rau ca va spun, dar faceti jocurile dusmanilor neamului romanesc O atitudine mult mai inteleapta au avut cei de la razbointrucuvant. Va sfatuiesc ca pe viitor sa urmariti acest blog, si sa-i evitati pe saccsiv si apologeticum.

    • Am fost in strada si in ’89 si acum. Cred ca stiu ce va urma: caderea regimului astuia ticalosit si daca ajuta Dumnezeu, o schimbare ca cea efectuata de islandezi, complet cu alegeri libere la care sa participe numai oameni neimplicati politic pana acum.

      E drept, cererile sunt grele, dar sunt singurele care asigura punerea lucrurilor in fagasul lor firesc. Nu va mai plangeti ca bablele si lasati „profetiile” scornite cine stie de catre cine, iesiti in strada pasnic si civilizat, neutralizati-i pe cei violenti si va fi bine.
      A trecut vremea vaicarelilor pe bloguri, acum e timpul actiunii!

      A picat guvernul in Grecia, va pica si la noi, dar mult mai pasnic decat acolo. Cererile acestea reprezinta cadrul moral al iesirii in strada a romanilor, mai bine le-am adopta cu totii!

    • Stimate domn, ceea ce scrie aici este doar o propunere izvorata dintr-o observatie asupra eclectismului nemultumirilor populare, fara nici o pretentie de drepturi de autor ori de recunoastere internationala. Pur si simplu energiile trebuiesc canalizate intr-un sens pozitiv natiunii, iar sata nu se va face niciodata cerand concedierea sefului de birou care te-a prins pe site-uri porno (e doar un exemplu, nu un pretext de discutie). Zici ca poporul vrea sange? Unde ai vazut pe site-ul asta instigare la crima? face cineva de pe aici jocurile USL? te inseli amarnic! Pur si simplu regimul basescu si-a ridicat in cap toata populatia tarii, iar USL nu este decat una din entitatile care au aceleasi interese. Ce-ar trebui, sa-l pupam in fund pe marinar, numai pentru a nu „face jocul USL”? Sa fim seriosi!
      Daca te-ai uitat bine, lumea cere demnitate, asta insemnand ca s-a saturat sa fie condusa de lachei. Nici o grija, nici USL nu are mare suport popular. Sociologic vorbind, din cei max 50% hotarati sa voteze, ei au 60%, adica maximum 30% din total votanti, PDL si restul inca 15%, raman 55% total votanti care nu se regasesc in actuala clasa politica. Nu crezi ca e cazul sa incercam cristalizarea unui portret robot? A fost Arafat, dar pot fi si alti profesionisti. Propune, nu mai jeli ca babele!
      Iar puterea si-a oferit singura motivul actiunilor opresive. Detaliez: In fiecare seara, dupa ce purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, sinistrul si pelticul Enache, a anuntat ca trupele de interventie sunt pregatite, la 20 minute au aparut „galeriile” care au inceput sa dea cu pietre. Orice om cu IQ peste 80 isi pune intrebarea: daca ai avut probleme in prima seara cu galeriile, de ce le lasi si a doua seara sa se amestece cu demonstrantii si nu ii izolezi, ca pe stadion? Nu cumva ai tot interesul sa creezi pricina de scandal?
      Si da, protestele vor fi si mai virulente, in principal din cauza tampeniei jandarmeriei, care nu face decat sa provoace. Alt exemplu: De ce au dus la Politie pe ultimii demonstranti? E cumva interzis pe strazi dupa 12.00? Asa era si in ’89…
      Alternativa este mai sus in aceste comentarii: lex valachicus si solutia Islanda.

    • @bataiosu,
      Nu te supara ca nu te-au sustinut blogerii ortodocsi dar ai facut tot posibilul sa-i indepartezi si din orice neantelegere care putea rezolvata printr-o discutie directa si deschisa ai facut cate un scandal. Puteai sa mai lasi si de la tine macar acolo unde gresala iti apartinea. La fel i-ai indepartat si pe cei care-ti vizitau blogul si acum vorbesti singur sau cu „antiignorantul” daca mai e.
      Cu „operatiunea” „marul otravit” te-ai lamurit pana la urma?

  23. crestin?! hai sa nu bagam binerica in treaba asta… biserica este tot o forma de guvernament care nu isi urmaresc decat interesele proprii…

    „sfat al batranilor” defineste te rog… dar nu pare o idee buna…

    punctele sunt relativ ok, dar scrise prea violent si fara a te gandi prea mult la implicatiile politice, economice si sociale

    • Da, ar fi teribil de gresit sa afirmam crestinismul ca principiu fondator al Romaniei. Noi suntem neam crestinat acum 2,000 de ani de catre insusi Sfantul Apostol Andrei, dar vad ca pentru unii da mai bine constitutia UE, care afirma toate celelalte religii, inafara crestinismului. Mai, dar larg la vederi te-au mai spalat unii pe creier!

  24. Nu vreau sa va dezamagesc, dar riscam sa luptam iarasi pentru altii, cam ca in 89. Scenariul previzibil ar fi ceva de genul: escaladarea manifestatiilor, a violentelor si, ca din joben, va fi scos un „Fat -Frumos” care va da satisfactie revoltatilor…Evident , atat cat sa se potoleasca oamenii, ca in anii 90….Oamenii, in marea lor masa , nu au un plan cu o finalitate pozitiva; nu au in cap un Sfat al Batranilor, o lichidarea a sistemului politic actual….Adica vom scapa de cei do „B” pt alti doi calai…

    • Numai ca fetii lor frumosi sunt niste corupti urati si degenerati. Nu cred ca au pe cine, cel putin nu din randurile celor existenti. Lumea nu il va primi. Cei ce au autoritatea acum, sunt exceptati automat.

      De-aceea trebuie sa insistam pe Cererile acelea, sa le aducem la cunostinta poporului!

      • Cred ca daca, prin absurd, Basescu si Boc demisioneaza si se anunta alegeri anticipate in 2-3 luni, toata lumea va fi fericita. Ma indoiesc ca au prea multi ideea unei solutii gen Islanda, desi cam asa ceva ne-ar trebui si noua.

      • Si daca aduc niste gigolo scoliti prin C.E. sau pe la FMI de sucesc mintile femeilor si se duc toate „in limba” la votare cum s-au dus cu ani in urma dupa nea Petrica? Daca le mai zice si trei vorbe in frantuzeste le face sa tipe de extaz ca la concertele lui Elvis Presley. La barbati nu prea au sanse sa le suceasca mintile, nici Basescu n-a reusit cu „bomba” lui blonda.
        Daca faci o analiza impartiala poporului nostru vei vedea ca mai mult de jumare este „sarac cu duhul” dar rau de tot. Ce-i aia putere de discernamant?
        „…nu stiu d’astea… o telecomanda, doua telecomende… ” 🙂

        Nu ma-ntelege gresit. Ideile expuse de tine in articol sunt bune dar n-ai cu cine.
        Ma tem ca nici „Sfatul Batranilor” n-ai din ce sa-l faci. S-ar putea sa devina mai degraba „sfatul inteleptilor sionului” ca se vor inghesui masonii in el.
        Sistemului propus ii lipseste un instrument eficient de corectare a aberatiilor proprii, atunci cand apar aberatii.
        Nu avem nimic concret, nimic definit, doar niste notiuni vagi.

        • Exista un „sfat al batranilor” pe net dar e cu grade, cu trepte de cunoastere, parca ar fi o initiere in masonerie, adica frate daca vrei sa ma ajuti fa-o fara sa imi dai cu picuratoarea… plus ca se amesteca toate religiile, perioada precrestina a tarii noastre cu perioada crestina la rubrica spiritualitate e un ghiveci…. ce e ingrijorator e ca destul de multa lume frecventeaza smenu asta, oare cati isi dau seama ca fundamentul dupa care s-au adunat (economic) nu e cel bun caci „Eu sunt calea Adevarul si Viata” si „Fara Mine nu veti putea face nimic” ne spune Mantuitorul….

          • Acestia-s vrajmasii care, mirosind viitorul, se straduiesc sa obstructioneze, aruncand in derizoriu, sau sa se puna in capul mesei. Studiati-i !

        • Ma gandeam la oameni care au tras caruta, nu care s-au suit in caruta, inclusiv in ultimii 20 de ani. Ca exemple – chiar daca au si ei pacatele lor – Roibu, de la Oltchim, care a tinut in carca jumatate din economia valceana, Stroe – de la Dacia, si altii, destui, ca ei. Propuneti, si strada in cautare de lideri ii va impinge in fata.

        • Sfatul trebuie organizat chiar acum, zilele astea. Va elabora strategiile si va castiga acces in media incetisor, pentru a li se expune.

          • Buna idee ! Organizat acum si expus mediei ! Insa Sfatul va fi intrebat pe cine are in spate, de ce nu exista cate un Sfat in fiece oras, etc ?

          • Nu vreau sa fiu fatalist dar de catre cine, cu cine, pe ce criterii? Am privit si eu „revolutionarii” si n-am vazut nici un „batran” reprezentativ. Nici macar unul. Nu afiseaza nici un fel de idealuri, nici o declaratie/proclamatie, nici un crez, nici o ideologie. Doar „jos Basescu” si dorinte personale. As avea si eu cateva dorinte personale, o fi bine sa ma duc la Universitate sa mi le exprim?
            In ’90 era cu totul altceva.
            Sau poate ar fi potrivit sa cautam noi niste „batrani” si sa mergen cu ei la televiziune cum s-a dus Iliescu in ’89? 🙂
            Nici asta nu mai tine ca „revolutionarii” „cunosc tactica”.
            Oricum as privi revolta asta, nu duce nicaieri, sau in orice caz, spre nimic bun.
            In cel mai „fericit” caz isi va da Basescu demisia (ceea ce nu prea cred…) si se vor organiza in mod civilizat alegeri anticipate dar… pe cine sa alegi? De unde sa alegi? Pe „tava” sunt puse de 22 de ani aceleasi „mere stricate” si au avut grija sa-si asigure exclusivitatea in oferta „demo(n)cratica.

          • Crezi ca acest sfat va avea acces la presa $ioni$ta? Mi-e teama ca nu, eventual doar pentru a-l discredita. Si de ce musai batrani, cunosc tineri mult mai de caracter si mai curajosi… care stiu pe ce lume traiesc in timp ce batranii sunt cimentati in material, in ecumenism, in toate kk-turile cu care ne-au indoctrinat comunistii…

    • Asta e adevarata problema. Romanii, desi au idei bune, nu au nimic pregatit insa dusmanii Romaniei au deja toata echipa, aliniata, imbracata si frezata, (eventual in mai multe variante cu strategii si planuri de viitor cu tot, minutios pregatite, evident, in favoarea ocultei). Doar sa o scoata la rampa si vor intra in „calduri” pana la isterie „masele” cum au intrat in ’89 dupa Iliescu si Petre Roman. Fraierii raman cu sangele varsat ca-n ’89 si cu o lumanare la cap.

      • Nu, nu…acum le cunoastem tacticile, nu le va merge la fel de bine ca atucni!

        • Psihologia omului a ramas aceeasi ca atunci. Dusmanii nostri o cunosc la fel de bine ca atunci, noi (majoritatea, ca degeaba o cunoaste unul) la fel de putin.

  25. Oameni buni, alegerile anticipate nu-s o solutie, ca-i inlocuiesc pe cei doi cu alti doi la fel de rai. Procesul de lichidare a Romaniei si de a alungarea a romanilor va continua. Solutia este protestul perpetuu, pana cand intregul lor sistem nu va mai functiona. Asa ajungem la Sfatul Batranilor !

  26. Nu o scapam de partide, insa este imperativ sa le anihilam pana cream un Sfat al Batranilor – o suprastructura nationala care sa vegheze ! Eufrosin a gandit bine !

    Inca ceva: trebuie sa dispara votul universal la nivel de tara, ca cel pt presedinte! Este o inselare servita pe post de drept ! Votul universal functioneaza la comunitati mici, unde oamenii se cunosc, nu si la nivel de tara.
    Cum a functionat Sfatul Batranilor si poate iarasi functiona ? Batranii sa fie alesi din comunitati mici, iar mai sus acestia sa se aleaga intre ei, dupa reguli profunde,pana la nivel de Sfat al Batranilor pe tara.

  27. iertati, sa mai si zambim

    Buna ziua, ati sunat la Salvarea privata.
    Pentru limba romana apasati 1.
    Pentru engleza, apasati 2.
    Pentru verificarea contului dumneavoastra de contributii la sistemul de sanatate, apasati 3.
    Pentru informatii despre ofertele speciale ale Salvarii in perioada de Craciun, Revelion si Paste, apasati 4.
    Pentru informatii in legatura cu starea dumneavoastra de sanatate, apasati cu un deget pe incheietura mainii si numarati pana la 60. Acela e pulsul.
    Daca il mai aveti, apasati 5.
    Pentru transferul la o firma de pompe funebre , apasati 6. Un operator va prelua apelul. Pentru imbunatatirea serviciului, va informam ca aceasta convorbire poate fi inregistrata si folosita intr-o emisiune de tip talk show.
    Va multumim!

  28. Senzaţional!
    Boc aduce 9 experţi japonezi, pentru posturile de miniştri!

    Deoarece nu se mai poate cu actuala echipă guvernamentală, primul ministru al Romaniei s-a gândit să aducă, pentru început, 9 experţi japonezi, pe care să-i instaleze în cele mai „sensibile” posturi de miniştri. Iata numele lor:

    1. Nimika Nuimoka

    2. Yaspaga Shidute

    3. Vreypostu Daybanu

    4. Undeypliku Katesparg

    5. Winoakuma Kuosuma

    6. Furatzara Kutotu

    7. Bagabany Labayatu

    8. Totkumita Madeskurk

    9. Nufurytu Furyo

    • 🙂
      La ce sa-i mai aduca? Sa mai ia si aia lectii pe banii contribuabililor romani de la nasii lor din PDL/PSD/PNL…P(ce mai e)?

    • Cine te-a invatat ca ironia(bancul) este un substitut pt inteligenta si cultura, mai ales in astfel de vremuri ?

      • De aceea am scris in fata „iertare”… eu oricum nu sunt nici cult nici inteligent asa ca am comis-o. Se vor schimba si vremurile daca vom avea dragoste.

      • In principiu, bancul si ironia ca dealtfel si satira, pamfletul nu sunt un substitut pentru inteligenta dar iti trebuie neaparat inteligenta pentru a le pricepe… 🙂
        Sunt negresit lucruri despre care nu se cade sa vorbesti decat cu seriozitate dar sunt si panarame (exact asta e cuvantul) care nu merita decat sa fie „luate in balon”. Doar nu vrei sa facem o oda pentru lepadaturile societatii sau sa le cuprindem intr-o icoana sau sa inchinam vreun poem. La apa si sapun cu ele.

        • @agerstress
          Subscriu la comentariul tau

        • Ce vorbesti frate, intru ratiune ? Oamenii mor, la propiu, de foame si apendicita in Romania , iar voi aveti chef de bancuri la un topic unde trebuie sa ajungem la un numitor comun !

          • mercurie…. numitor comun nu vom avea pana nu vom avea dragoste si durere pentru aproapele care sa nasca si curaj. E o mare problema cu blogareala asta multe vorbe si putine fapte. Prea multi se ascund in spatele tastaturilor dar cand e vorba sa te intalnesti in viata reala sa faci ceva mai mult impreuna iaca nu-s (nu ma refer la Eufrosin).

            • Lasa-ne cu stereotipele. Sti de ce nu te-ai intalnit pana acum cu oameni de fapte ? Pt ca nici tu nu esti om de fapte !

          • Romanului are puterea fantastica de a face haz de necaz chiar si in situatii de criza. Asta ne-a tinut in picioare ca natiune in situatii in care alte natii s-ar fi sinucis. Am intalnit oameni in spital facand haz de necaz cu o zi (sau cu putin timp in cazul altora) inainte de a muri stiind ca starea lor nu e deloc buna.
            Daca nu poti pricepe acest lucru inseamna ca nu poti intelege aceasta natiune. Presupun ca esti din generatia emo. Simtul umorului este ingredientul care va lipseste si care va poate tine departe de furadan.

  29. Eufrosin, pentru cinstirea memoriei fratilor timisoreni incinerati in ’89 cred ca se cuvine reactivarea PUNCTULUI 8 DE LA TIMISOARA. Chestiunea ar trebui extinsa in asa fel incat sa-i cuprinda si pe urmasii nomenclaturistilor.
    Cum se face ca majoritatea lichelelor din politica au legaturi de sange cu vechea „aristocratie” bolsevica? De exemplu Bogdan Olteanu PNL fost grangure in parlament, in clipa de fata daca nu ma insel e grangure la BNR, individul este nepotul Ghizelei Vass! Cucoana asta cu hexagrama in frunte lupta pentru „eliberarea poporului moldovenesc” de sub jugul mosierilor romani. Ce facem, ne lasam pe mana urmasilor tortionarilor?

  30. @Gabryel

    🙂 Lasa vraja, mesajul parintele Iustin se referea la manifestatia din data de 15 oct. 2011.

  31. @Gabryel

    E adevarat ca Pavel Rivis Tipei „patriarhul” sectei penticostale, baron local si senator PD-L, a emis o enciclica in care solicita cirezii sale de credinciosi ca sa faca propaganda intensa pentru casta politicienilor din care face si el parte? E adevarat ca se teme ca nu cumva protestele sa capete si tonalitate anti-penticostala?

  32. @Gabryel

    Am uitat sa-ti spun, cica Johnny Buia te pupa dulce!

  33. de ce vedeti necesara inchiderea granitelor? motivatia? sunt romani „afara” care lucreaza si isi ajuta rudele, acestia (si sunt multi) nu vor accepta o atare solutie decat daca e bine fundamenata. vreau niste opinii. eu nu ma aflu in situatia de a avea rude „afara” dar ma pun in pielea celor care au sau sunt „afara”. acestora li se va taia dreptul la munca „afara”… ca o prima sanctiune de la maria sa UE. Asta nu e un motiv sa nu facem cele ce sunt scrise in articol ci doresc un schimb de idei.

  34. Nu sunt specialist in drept, dar am aceste idei:
    01.Demisia urgenta a lui Traian Basescu, a cabinetului Boc si a guvernatorului BNR, Isarescu Mugur si Consiliului de Administratie, a sefilor serviciilor secrete, a procurorului sef al DNA Daniel Morar, a procurorului general Laura Codruta Kovesi, a Presedintelui Camerei de Comert a Romaniei, Victor Babiuc.

    Cereri pentru viitoarea clasa politica:
    02.Abrogarea imediata a legislatiei pro-avort. Specificarea dreptului copilului la viata, din momentul conceptiei. Includerea acestei prevederi in viitoarea Constitutie.
    03.Elaborarea unui nou statut, care sa prevada limitarea atributiilor BNR. Audit imediat al rezervelor de aur si monetare ale BNR. Repatrierea imediata a rezervelor de aur, daca acestea se afla in strainatate, in custodie. Elaborarea unei modalitati de control al Guvernului asupra BNR.
    (statutul de independenta al BNR s-a tradus prin spolierea populatiei in beneficiul sistemului bancar).
    04.Includerea intr-o noua Constitutie a plafonului maxim de indatorare al bugetelor (centrale, speciale sau locale, pe termen de maxim 3 ani) de 15% din veniturile ultimilor 3 ani. Elaborarea unui proiect de lege ce prevede supra-impozitarea bancilor.
    05.Rezilerea imediata a contractelor oneroase incheiate de entitati ale statului pentru energie, gaze, resurse.
    06.Declansarea unei anchete militare cu termen scurt, referitoare la posibile grupuri de provocatori ai jandarmeriei infiltrate printre galeriile ultras, in data de joi 19 ianuarie 2012, Piata Universitatii.
    07.Numirea unui Sfat al Batranilor, specificat in noua Constitutie, cu drept de cenzura asupra activitatii guvernamentale, compus din reprezentanti ai cultelor, proportional cu ponderea populatiei la recensamant.
    08.Declansarea unei anchete militare de urgenta asupra cazului Ciorogarla.
    09.Introducerea a 2 ore de studiu al istoriei Romaniei la gimnaziu si liceu.
    10.Interzicerea cultivarii organismelor modificate genetic si a comercializarii oricaror produse alimentare continand asemenea produse.
    11.Interzicerea imediata a componentelor ce contin mercur din cadrul vaccinurilor.
    12.Interzicerea obligativitatii actelor de identitate cu cip in Romania, si abrogarea oricaror legi ce limiteaza libertatea de gandire si exprimare in Romania si dreptul de proprietate.
    13.Majorarea imediata pedepselor pentru taierea ilegala de masa lemnoasa.
    14.Diminuarea cu 75% a pensiilor demnitarilor comunisti si a lucratorilor in sistemele represive ale Securitatii.(dupa modelul Poloniei)
    15.Modificarea pragului electoral la 4% pentru partide si 8% pentru aliante de partide.

    Sau: guvern militar.

  35. Cate ceva din Constitutia din 1923

    Art. 1 Regatul Romaniei (nota mea: sau Republica) este un stat national, unitar si indivizibil.
    Art. 2 Teritoriul Romaniei este nealienabil.
    Art. 3 Teritoriul Romaniei nu se poate coloniza cu populatiuni de ginta straina.
    Art. 126 Limba romaneasca este limba oficiala a Statului roman.

Răspunde!