Arafat revine. Prea târziu.


 Aflăm că Raed Arafat a revenit la Ministerul Sănătății. Detaliile nu sunt importante. Ce contează, e faptul că e deja prea târziu pentru manevre de pacificare, făcute cu jumătate de măsură, ca toate celelalte făcături ale guvernului ăstuia trădător și incompetent.

 Mașinăria protestului public s-a pus în mișcare și nu va fi oprită de nimic altceva înafara plecării odioșilor portocalii de la putere și ideal, urmând modelul islandez de primenire totală a clasei politice. Nu ne lăsăm prostiți acum.

sursa foto Gandul

foto Gandul

După cum merg lucrurile la Cluj, s-ar spune că nu le va merge. Azi noapte, 1,000 de ooameni strigau împreună:
 „PDL-USL, acceași mizerie” – sigur că au dreptate!
 Aștept cu nerăbdare să aud că atât la București, precum și în întreaga țară, lumea scandează la fel.

 Ce trebuia să facă un guvern reprezentativ de la bun început, privind legea sănătății:

 

Obligativitatea de a contribui la companii private este o falsa solutie la proasta administrare a banilor in sistemul de sanatate. Daca se zice ca statul nu gestioneaza bine banii , atunci sa privatizam direct guvernul si presedintzia, nu?! Incercarea de a introduce filtrul privat pt. a reduce proasta gestionare a banilor e o solutie stranie, mai ales dupa ce am aflat in criza asta, cand din cauza ineficientei de administra banii, marile companii financiare aproape au bagat statele in faliment (state care au trebuit sa preia ele datoriile private!). A propos, una din companiile aflata in pozitie de block start la noua lege a sanatatii e Alico, adica AIG redenumita – una din marile companii care au parapadit banii privatzi si a fost injectata cu bani publici. Asa vrem? Nu.
Concluzii:
1. sa renuntzam la OBLIGATIVITATEA de a contribui la casele de asigurari private in noul proiect.
2. sa simplificam si sa sa facem transparent circuitul banilor in sistemul de sanatate – de la cetateanul care cotizeaza banii sa ajunga direct la casele judetene de asigurari, fara sa mai faca bucle generatoare de pierderi la ministerul finantelor.
3 casa nationala de asigurari sa urmareasca echilibrarea sistemului la nivel national, cu contributie din taxele si impozitele pe care le platim, nu sa contribuie prin tunuri la pierderile din sistem; situatia sistemului informatic din sanatate sa fie analizata si remediate disfunctionalitatile.

Să nu lăsăm moleșeala să ne cuprindă acum, când chiar avem ocazia să facem cu România ce trebuia făcut in ’89!

sursa comentariu Hotnews

67 răspunsuri

 1. Pt cei ce vor anticipate: vă rog să mă anunțați când Opoziția va avea soluții, nu declarații infantile de genul ”vrem alegeri anticipate”. Pentru ce să le avem? Pentru a înlocui niște oameni politici cu alți oameni politici? Nu de asta, ci pentru că unii mor de foame în Opoziție și vor să revină la Putere, unde se știe că nu există guvern care să nu fi furat. Vreau soluții să ne fie bine, nu soluții să le fie lor bine, lor, politicienilor.

  • Pentru asta militam si noi aici – oameni curati, fara „trecut”, sa inlocuiasca intreaga clasa politica actuala!

  • Problema noastra nu este dr. arafat. nici macar basescu sau boc. problema este ca nu avem alternative viabile acum.
   sa iesim din europa ? hai sa facem referendum pe tema asta.
   sa ramanem ? trebuie sa cedam in privatizari catre straini si sa luam masuri de protectie economica inainte de a fi prea tarziu.
   so, pot sa cer doar sa se fure mai putin in politica…
   dar legile care permit asta („licitatii transparente” si bani pt partide) sunt impuse membrilor UE.

   • Alternativele vor fi nascute din sanul poporului, dupa modelul islandez – citeste te rog articolul acela, ca sa vezi cum au facut ei treaba. Asta-i ce trebuie sa facem si noi, sa nu ne lasam imprastiati din Piata, pana cand nu obtinem ce vrem, adica reforma totala a clasei politice romanesti.

    • Modelul islandez e foarte bun, dar trebuie sa ai si minte si balls ca sa fie implementat.
     Uite si ungurii cum au incercat sa se elibereze de jug (foarte legal, guvern ales cu vot majoritar si care si-a indeplinit promisiunile electorale)si, dupa ce ca sunt continuu atacati in presa vestica, acum li s-au dat ordine de la UERSS sa renunte la legile pe care le-au dat in parlament.
     Amestec legalizat in treburile interne ale statelor, facut posibil gratie „tratatului” de la Lisabona. Care si el a fost impins in fata, desi francezii si olandezii au votat nu.
     Irlandezii la fel, au fost siliti sa voteze pana a iesit da.
     Canadienii au fost uniti fortat cu ame ricanii si nimeni nu i-a intrebat daca vor sau nu, prin actul de integrare a granitelor si sunt condusi bineinteles de la sud.
     Probabil curand va fi unirea completa a lumii asa-zis civilizate.
     In trenurile din Germania exista acum doi ani o brosura cu reclame de „vizitati Ameropa”.

 2. conducatorii tarii dupa 1989 cu validarea si aprobarea tacita a populatiei au guvenat in interesul personal,dar in numele poporului suveran.

 3. De unde luam acesti „oameni curati si noi” pentru a inlocui miile (sau sutele de mii ) de posturi generatoare de spaga din politie, administratie, sanatate, justitie etc ? Dupa ce vom vedea aceste noi nume (cu trecutul lor ) poate vom iesi in strada si cei ( multi, majoritatea ) care nu facem jocurile usl. Atita vreme cit alternativa la actuala guvernare este usl-ul nu veti vedea in strada decit descreieratii si pe cei dezorientati ( de antene si irealitati ).

  • ii luam chiar din mijlocul nostru. Nu suntem nici pe departe cu totii corupti, iar lipsa experientei politice, este un atu, nu un dezavantaj.

 4. Ar trebui sa schimbam toata clasa politica! Sa-i concediem pe toti prin boicotul alegerilor! Ce ne facem insa cu justitia? Pe astia cum ii schimbam? Stiti ca voteaza toti romanii care au 18 ani impliniti? Noi astia care observam si VREM SA SACHIMBAM suntem cam cat, 15-20% din votanti?
  Suntem prea putini domnilor deocamdata! Vin alegerile, se va imparti din nou faina si alte bunatati din cosul zilnic. In zonele rurale este dezastru…
  Sunt insa optimista fiindca acum 10 ani procentul romanilor curati la suflet si minte era mult mai mic, lumea se trezeste si este foarte bine…

  • Sau infiintam acum sfatul tarii si incercam sa il mediatizam. Atucni va exista o alternativa viabila!

   • eshti varza de naiv prietene… ce vrei tu merge la comitetul de bloc, sa stringi doi pensionari, trei gospodine shi un adolescent, ca sa facetzi rahatul praf…. bine ca ai blog shi atit… in urma cu citeva saptamini afirmai despre revolutziile din orientul mijlociu, ca se va alege praful pentru ca oamenii aia nu au habar de democratzie shi regulile ei… de una singura, romania da faliment in 5 minute, shi cu agitatori pe post de aparatori ai natziunii, nu se schimba nimic… te inghite rusia de nu te mai vezi vreo 500 de ani de acum incolo… cu cine crezi tu ca va ajunge romania in pat daca se rupe de uniunea europeana? cu albania?

    • Vei trai si vei vedea, numai sa crezi drept, nadejde, curaj si oleaca de rabdare

    • Rusi sunt fraieri sa inghita Romania..daca voiau o inghiteau demult dar nu prezinta interes,s-a construit o imagine negativa impotriva rusilor care sunt la fel ca romanii in mare parte ortodocsi…daca merge un roman in Rusia sa-i ceara unui rus sa-i dea un pahar cu apa,rusul o sa-i dea iar daca merge romanu in Europa si bate la usa unui european sa-i ceara un pahar de apa nu o sa-l bage in seama…dar unde exista prostie exista si prosti..rusi au o alta mentalitate..un rus daca da o spargere o face armat,la o banca,ori moare ori traieste pe cand romanu fura un covrig din mana unui italian..fapt ce denota mila…dar fata de rus frica

     • Mai bine ai citi ceva istorie.
      De sute de ani rusii, sub diverse masti de la ortodocsi, la bolsevici, la democrati, atata ne-au strans in brate de eram sa nu mai existam.
      Intreaba-i pe basarbenii ne spalati la creier de experintele lor, ale parintilor si bunicilor.
      Basarabenii patiti, au o vorba bazata pe experienta: „Orice neam se trage din maimuta, numai rusul din porc!”
      Sa ne fereasca Dumnezeu de prietenia lor!
      Nici alternativa nu e prea de dorit insa cu astia ne mai strecuram, mai avem o sansa.

      Pentru acest cantec, sotii Teodorovici au fost asasinati:

      Sa ne fereasca Dumnezeu sa iubim/idealizam pe calaii Neamului Romanesc!

      • Bolşevicii nu erau ruşi, nu ruşii au inventat comunismul şi nu ei ni l-au băgat nouă pe gât cu forţa. Că purtau nume de ruşi e altceva. Şi Silviu Brucan, Petre Roman, Radu Berceanu, T. Stolojan, A. Severin, etc. sunt tot nume neaoşe româneşti, dar nici unul dintre ei nu este român în sânge, aşa că lasă diversiunea ieftină.

      • @Haiduc

       Cei care au inecat Rusia in sange si au perverti-o la bolsevism nu erau rusi. Erau niste flacai si fete nascuti cu hexagrama in frunte.

      • @ haiduc, TLC

       „De sute de ani rusii, sub diverse masti de la ortodocsi, la bolsevici, la democrati, atata ne-au strans in brate de eram sa nu mai existam.”

       Repet, mai dati si prin cartile de istorie. Bolsevicii de care ati pomenit s-au suprapus, doar au exacerbat partea sinistra a rusilor.
       Nu erau bolsevici la putere inainte de 1917.
       Sa va fereasca Dumnezeu de ce va doriti, prietenia cu rusii!

       Un exemplu cu rusi, rusi:
       Victor Herman – Coming out of the ice:
       „…
       We had been working the birches pretty far out, and my brigade was getting closer and closer to a line of railroad track that inter¬rupted the forest. One day, toward evening, when we were not far from those tracks, a short train pulled into view, its pace a leaden crawl. We stood a while to watch it pass, but just as it got by us it creaked to a stop, and we could see that the last car was a boxcar, a cattle car, really, and, once the train was halted”, guards came run¬ning from the front to slide back the door.
       There were women in there—fifty, sixty, seventy of them—you couldn’t count, it was so baffling to see women like this, all dressed in summer clothing, light dresses and summery skirts and blouses, and some even had on sandals and that sort of thing, and some high heels and stockings, and a few had on spring coats and fancy hats, and there was one with a kind of short fur jacket, not a thing meant for warmth, really.
       It was strange to see women, and it was very strange to see them so attired, the snow all around almost waist deep except where we had cleared it to work the birch. Those women, their faces were awful with fear, and the skin was like chalk. Had they been in prison, the lot of them? What else could have taken the color from their flesh?
       The guards ordered them out.
       I stood, like the other men, with my ax in my hand, and I stared. There was something about what I was seeing that held me to the spot. What was this? What was it I was going to see? But the women just kept coming out of there, most of them jumping badly from the wagon and falling headlong into the snow, righting them¬selves, and slipping again. It was like a circus act almost, like some crazy interlude of clowns out in the middle of nowhere. Was it some kind of performance that was under way, a troupe of zany traveling ladies who went all over the winter wilderness entertaining lumberjacks in the snow? Was that what their falling into the snow was all about—you were supposed to laugh at such preposterous falling down and getting up and falling down again? And the cos¬tumes, were these not also calculated to inspire mirth in the audience of stunned men that stood there gaping, each with an ax in his hand?
       But then the women were all out of there and pushing them¬selves against each other, drawing themselves into a collective em¬brace to deal with the cold. But in those flimsy clothes? In this snow —with everything everywhere frozen? How ward off this cold except to insinuate yourself into someone else’s body? The men, even in our quilts, we were cold—and these women, some of them were scarcely dressed for a cool spring day. And your eye was drawn to the one in the little fur jacket, a thin thing, that jacket, a rag, really, but it caught your attention, and then you saw why it did. You saw that below the skimpy jacket, below that dark curtain of fur, there was the swollen promise of new life weeks away, maybe even sooner than that. She was somewhat taller than the others, or anyhow seemed taller, given that she was notably slender where she was not notably pregnant. That and her pale hair showing where the scarf did not cover her head, that hair, that slim body, and the patrician expression on her face, it all imparted to her something of an aloof presence among the others, something vaguely aristocratic. You noticed this, and then you noticed that the others stood somewhat away from her—or else it was she that was standing somewhat apart from them.
       There was a great silence all around, now that the women had quieted. As for the men, we were speechless in the face of this spectacle. I don’t suppose any of us or any of them failed to hear the guard who called out the general announcement:
       „You sluts will work here with these prisoners until nightfall. You will clear the snow and you will collect the branches to keep the bonfire going. After sundown, you will spread your legs for the prisoner who wants you. But first my colleagues and I”—he swept his arm in a grand half-circle indicating all eleven guards—”will put our thermometers inside you to make certain your filthy holes are the right temperature for these brave Soviet workers.” He laughed heartily. He had a thought, and he could barely stand the hilarity it promised. At last he said, „I imagine there will also be a dog or two that will want to warm his pecker. But which of you harlots is pretty enough to attract one of these splendid animals? Well, we shall see, we shall see,” and with that the man exploded into hysterical laughter.
       Was the man serious? Who could tell? Already the spectacle was so utterly mad, you were willing to believe anything could happen next.
       It did.
       There was a terrible wail from the woman that was pregnant, and then I heard her call out, „Please! Please! I will give birth in a month!” and then I heard our team leader, a vicious criminal named Pavlov, shout, „All right, the month is up!” He advanced on the woman and kicked her square in the belly.
       What Pavlov had done happened fast; it happened before anyone could stop it. It was the same for what was done to Pavlov. No one could have stopped it. But no one tried. In an instant he was dead, hacked to bits by the axes that hit him, his head taken clear off at the neck, but chopped open before it was cut from his body. The snow where his destroyed body lay looked as if pails of blood had been carried to the spot and poured out.
       The guards were visibly frightened. They raised their weapons and called the dogs to attention. The kicked woman lay crabbing along in the snow, her hands grabbing and her feet pushing so that she moved in a little circle near to where the trunk of Pavlov’s body lay like a continent from which the rest of him—his head, both arms, both legs—spread like major islands, his blood the ocean that separated them from the gory mainland.
       Would they shoot us all? Would they release the dogs and start to shoot? I don’t know what the rest of the men were doing, but I stayed where I was, my eyes on the dog nearest me. But then the tension seemed to go out of the air, as if it had reached too great an extension for it to be sustained. There was a sort of breathing out. It might not be an exaggeration to say that everyone had been holding his breath. Who had ever witnessed anything to equal this?
       The next moment the guards were ushering the women back into the cattle car, and in no time at all they were loaded, two guards lifting the woman who had been kicked and raising her to the hands of the women who returned her to the floor of the cattle car. A signal was given, the little train screeched once and then lurched, and then began moving slowly up the line, the guards who had jumped off her now trotting alongside and, one by one, hauling themselves up and in.
       We worked that night until well after eleven. There was no talking. Not that we ever talked much in the woods. But this night there was no talk in anyone. The lumberjack brigade never moved from the zone where Pavlov lay in six parts. If there was talking, it was what that mess in the snow said to us.”

      • Cred ca relatiile dintre Romania si Rusia, au potentialul sa se schimbe in bine, in baza mostenirii noastre comune – ortodoxia.

       Dealtfel am cunoscut tineri rusi pe cand ma afla inca in SUA – ne curatau saracii camera de hotel (work and travel). Niste copii exceptionali pe care ne-a facut mare placere sa ii cinstim cu o bere. Chiar ei ne-au abordat, intreband „sunteti ortodocai?”, dupa ce obervasera iconitele pe care le adusesem cu noi, pe noptiere. Ca mentalitate si comportament erau cu mult mai aproape de noi romanii, decat tineretul american.

   • Eufrosin, ma gandesc ca domnul Paul Goma ar putea avea un cuvant de spus. Intr-un eventual „sfat al tarii” domnia sa ar putea avea
    o influenta benefica.
    http://www.paulgoma.com/

    • TLC, on 18 ianuarie, 2012 at 20:00 said:
     @Haiduc

     Cei care au inecat Rusia in sange si au perverti-o la bolsevism nu erau rusi. Erau niste flacai si fete nascuti cu hexagrama in frunte.

     Şi eu ce am zis mai sus? Tocmai asta îi spuneam lui treaz, care de altfel e un mare dezinformator pe aici.

     • @Haiduc

      Te rog sa ma scuzi!! Am gresit destinatarul.
      In ceea ce-l priveste pe dl. „treaz” sunt sceptic. Se intampla asa din cauza faptului ca zilele astea am schimbat mesaje cu un purtator de kipa care avea un discurs asemanator.

      • Scuza-ma dar scepticismul, ca sa nu-i zic altfel, pe ce se bazeaza?
       Ai habar de istoria romanilor din ultimele doua sute de ani?
       Cunosti comportarea rusilor „pravolslavnici” la adresa romanilor si a altor neamuri?
       Daca nici cantecul acela indurerat al sotilor Teodorovici nu te-a pus pe ganduri, ceva nu e in regula.
       ……
       George Orwell v-a descris frumos in oile din Ferma Animalelor.
       La indoctrinarea politica, oile erau cele mai imbecile si nu puteau intelege nimic. Deci ca sa fie si ele „angajate”, porcii agitatori le-au invatat sa strige: „Patru picioare – bun (dica animalele), doua picioare – rau (adica oamenii)!”
       Si oile „angajate” racneau aceste invataturi ore in sir.
       Acum v-au bagat astia in cap, mai ales in ultimele doua luni: „Rusii ne vor salva, sunt ca si noi, sa vinaaaa..!”
       …….
       Nu e nimic personal, sunteti destul de multi cu aceiasi spalare a creierului. Maine o sa racniti ca vreti sa fiti sub chinezi, ca uite ce rapid li se dezvolta industria!
       Mergeti mai des la Sf. Biserica, va va ajuta sa capatati putin discernamant!

    • Ai dreptate – multumesc!

 5. Sfântul Ioan Evanghelistul, Apostolul dragostei

  „…să nu iubim cu vorba, numai din gură, ci cu fapta şi cu adevărul“. (1 Ioan, 3, 18)

 6. sa fim seriosi exista doua tabere: PDL+Partidul Poporului impotriva USL din astea doua trebuie sa alegi una..sa zicem ca PDL nu-l mai voteaza nimeni va trebui cei care au simpatizat PDL sa voteze Partidul Poporului care dupa ce v-a castiga alegerile va primi in sanul sau toti membrii PDL…daca vei alege USL politicienii vor fi din cele 3 partide care-l compun..sa nu va ganditi ca vor fi altii noi,Romania s-a impartit in doua

 7. Pana acum bloggerii sustineau pe Basescu…cu timpu l-au sustinut mai pe ascuns..acum scriu impotriva lui dar si impotriva dusmanilor sai..este un fel de a spune: injuram pe Basescu dar sa-i bagam si pe cei din opozitie adica dusmanii lui in aceeasi oala…si uite asa va aparea scufita rosie…o alta Marie cu aceeasi palarie despre Partidul Poporului vorbeam

 8. Poate ar fi o idee ca celor de la USL sa li se propuna, din partea protestatarilor, adoptarea publica a modelului islandez pentru Romania (o noua constitutie, pedepsirea politicienilor actuali, etc). Daca nu accepta asa ceva, atunci practic declara deschis ca nu sunt decat un PDL cu alte initiale, iar daca accepta, poate iese ceva.

  • Corect, se vor pune singuri la zid.

  • … si daca ei accepta acum si pe urma nu se tin de cuvant, lucru obisnuit dealtfel la politicieni, ce propui sa facem ? Asteptam acel „poate” ?
   Din punctul meu de vedere, toti politicienii sunt la fel, cu extrem de putine exceptii, care nu fac decat sa confirme regula: politica e o cu*va. Asta e peste tot in lume, insa la romani e pe fata si fara nicio rusine.

   • Cum spunea cinva aici pe blog, in Colentina au oamenii o vorba „Hotul si curva, nu stie de rusine”.

   • Daca nu ai incredere ca se vor tine de cuvant votezi cu Partidul Poporului ca ei se vor tine,alta alternativa nu ai..mai sunt cateva UDMR si UNPR…am mai spus este un razboi intre Basescu(PD-L+UDMR+UNPR+Partidul Poporului+Partidul Ecologist+Partidul Taranist+..) impotriva lui Antonescu(USL) ca vin multi ai lui Basescu si spun domne oamenii din piata nu vor nici USL asta e o vrajeala..acesti indivizi nu vor decat sa induca ideea ca toti sunt la fel..si atunci ma intreb pe cine sa punem la conducere? pe Patriarhul Daniel?

 9. Nu fi naiv,ce au cerut protestatarii era demult la USL,e normal ca un partid de opozitie sa aiba macar la nivel declarativ ceva corect impotriva celor care guverneaza..din punctul meu de vedere a prins bine aceasta perioada in care USL a fost in opozitie deoarece s-a vazut cine injura PD-L si apoi sare in barca PD-L laudand pe Basescu…acum USL este cu protetatarii pe o linie deoarece vor sa castige capital electoral si inainte fluturau aceleasi idei dar ele au fost considerate populisme de catre Boc…acum am vazut ca exista membri PD-L care-i fac viermi,ciumpalaci,mahala pe protestatari…eu am mai spus-o si ma repet sunt liberal dar asta nu inseamna ca nu critic pe liberalii pe care ii vad eu ca sar calu…am fost demulte ori deacord cu unele lucruri provenite din partea PSD…dar care s-au transformat in cu totul alte lucruri urate..exemplu:legea care nu te lasa sa dai afara un angajat fara un motiv foarte intemeiat..cu toti stim ca fiecare isi face un plan..eu ma iti fac o familie,vreau un copil,vreau o casa,eventual o masina…daca nu am o siguranta ca maine vine seful si ma da afara nu pot sa ma gandesc la viitor…acum nu mai trebuie niciun motiv,nu-i place de tine te da afara…sigur ca exista si cazuri in care un angajat face rele si pentru un motiv bine intemeiat te poate da afara…este vorba despre discretie…il dau afara ca asa vreau…am vazut multi protestatari care se plang ca nu au unde sa lucreze?…intrebarea este ce stii sa faci?…actualul guvern a taiat pe nedrept banii unor persoane care din diferite motive nu pot sa munceasca..au existat si persoane care se fac ca nu pot sa munceasca dar pentru un grup de specialisti aceia erau usor de identificat…dar guvernul nu s-a uitat la cate 50 de consilieri judeteni,apoi consilieri locali,care nu produc nimic decat isi rezolva problemele personale,nu s-au uitat la prefecturi care au o gramada de angajati dar nu fac nimic,nu s-au uitat la firmele de stat cu datorii foarte mari…mai in toate partidele s-au inscris membrii care nu au nicio treaba cu titulatura partidului..ba mai mult au trecut de la liberalism spre socialism….care partid are curajul sa vina sa spuna vrem sa facem curatenie in partid…si sa se faca o selectie…multi au ocupat functii dar nu au realizat nimic..pai de ce oare? pentru ca acest lucru ar insemna sfarsitul partidului..de ce se primesc in partide tot felu de interlopi sau persoane implicate in activitati religioase..care partid are curajul sa puna in statut nu primim persoane implicate in religie..aici ma refer la diferite organizatii religioase si anume pastori chiar si din randul Bisericii Ortodoxe sunt racolati membri pentru a aduce capital electoral…adica pastorul merge la ai lui si le zice votati cu asta…practic le impune…si multe altele dar principiul de baza este fapta care lipseste

 10. Stimate domn „chm0d” ce aveti cu persoanele implicate in religie?
  Din curiozitate va intreb, cumva sunteti deranjat de ortodocsi? Am o rugaminte la domnia voastra, puteti sa nominalizati niscai persoane de la PNL implicate in religia „marelui arhitect”? Desigur, in afara de dl. Stefan Szobotka.

  Va multumesc anticipat.

 11. – Dreptate shi Adevar – ….
  Pentru un credul popor …
  N-o s-a fie niciodata….
  Doar minciuna …repetata …!
  JD-USA

 12. Ceva interesant, nu stiu cat de la obiect e, dar cred ca e prezent mereu in mintile multora: Antihristul.
  Acum cateva saptamini mi-a atras atentia articolul urmator:
  http://www.theglobeandmail.com/news/national/earth-to-god-we-could-use-you-right-about-now/article2282792/
  Mi s-a parut socant fiindca pana cu vreo cateva zile inainte toata presa ducea un razboi crunt contra crestinilor (era sezonul Craciunului si in Ame ricade Nord e aproape interzis sa mai folosesti cuvantul in public)si aici era un articol care afirma ca religia nu e de fapt rea.

  Mi-am adus imediat aminte de ce le-am spus baietilor infierbantati de la Razboi intru cuvant et co. acum vreo trei ani, si anume ca nu catolicizarea este pericolul (catolicii sunt protestantizati aproape complet in west) si ca ei sunt doar folositi ca momeala.
  Le-am zis ca exista legile noahide ale Toporului Ales (facute pt vitele ca noi) care din cate stiu sunt lege din 1991 si ca asta va fi religia obligatorie in viitor. Bineinteles nimeni nu m-a crezut.
  Azi-dimineata am gasit articolul urmator:
  http://www.atimes.com/atimes/Global_Economy/NA18Dj05.html

  Eufrosin, daca ti se pare de interes poate ai putea tu sa faci un mic sumar, fiindca jumate din articol e numai lauda de sine. „Parintele” Schall e catolic cum sunt eu papa. Georgetown Uni e un focar de liberalism si protestantizare a catolicismului si cam toti autorii catolici de la Vatican II incoace apartin „marelui arhitect”.
  Autorul Spengler/Goldman mai are tot acolo un articol in care recunoaste ca a shortat valuta turcaletilor ( are o firma de investment) si ca a donat banii cauzei confratilor lui aschpagartzi ( de la spaga, shpaga sau schpaga), dar ca nu asta e cauza pt care fesurile se duc in jos, ci fiindca bancile lor nu iau destula camata. Ca sa vezi.
  http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/NA10Ak01.html

  Jocul cu valuta l-au facut si cu forintul, am-uitat-cum-il-cheama-al-lor a dat ordin serviciilor lor se crete sa afle cine, ce si cum.
  Daca Romania incearca sa iese din lat (latz), cred ca ne putem astepta la o cadere spectaculara a leului (pt inceput).
  Si pe urma Dumnezeu cu mila

  PS: am auzit ca in Islanda umbla vorba sa se infiinteze o baza Urseasca dupa retragerea anumitor persoane.

  • Cunosc situatia si mi-e o scarba… poate voi scrie despre asta, poate nu. La ora aceasta mi se pare de prima importanta crearea unui nucleu care va prezenta alternativa la bestiile din peisajul politic actual. Poti contribui in sensul asta ( efort personal, informatii etc. ) ?

   • Depinde cat de urgenta este situatia.
    Dupa parerea mea (si n-o sa va placa) daca se vrea o rezolvare politica a situatiei, atunci religia nu trebuie impusa cu forta. Un ex.: dupa ’89 o multime de scoli romanesti au impus studierea ortodoxiei cu forta de catre toti copiii, iar multi dintre cei care o predau erau nu preoti, ci profesori fosti comunisti sau simpatizatori ai lui Ilici si ai minerilor, etc. Rezultatul: multi parinti si-au retras copiii de la acele cursuri, nu doar cei de alta confesiune, ci si parinti tineri care luptasera in revolutie sau erau contra comunistilor si care vedeau doar o noua oprimare in ortodoxie, pt. ca nu erau educati religios.

    De asemenea preotii romani ortodocsi erau vazuti de foarte multa lume ca fiind vanzatori la securitate si nu aveau nici o credibilitate in fata oamenilor. Asa sunt vazuti si acum in Occident, chiar si de catre preotii ortodocsi greci (orthodoxmonk.blogspot.com avea un articol despre asta prin 2009).
    Daca ar fi fost oameni si preoti de calitate (nu ma refer aici la cei care au fost martirizati prin inchisori sau la lumini cum e parintele Parvu, etc, ci la cei obisnuiti), ar fi educat cum trebuie noile generatii de tineri, ca timp si resurse au avut. Dar majoritatea lor sunt foarte lumesti si preocupati doar sa-si impuna pozitia sociala in fata enoriasilor.

    Tineretul e important pentru ca el duce tara intr-o directie sau alta. De-asta cel din west a fost corupt. Cand ajung generatie de mijloc, daca sunt spalati pe creier cu chestii occidentale sau manelizati (nu face mare diferenta) pot fi manipulati in orice directie.
    Educatia trebuie facuta de oameni care sa fie exemple personale ireprosabile.

    Daca ne concentram pe revendicarile politice, se pot forma mici organizatii legale de diverse tipuri: ale consumatorilor, ale pacientilor, locuitorii dintr-un bloc, o strada, vecini, prieteni, cunoscuti, etc. Oameni care au incredere unii intr-altii si lupta pt. ac. idei. Si aici as sugera ca extremismul de orice fel sa fie lasat la o parte, fiindca numai da apa la moara dusmanilor si atrage elementele cele mai indezirabile.

    Pe urma micile asociatii se pot uni (tot legal) cu altele cu care au scopuri comune, si tot asa, pe principiul bulgarelui de zapada, ajung tot mai mari si au o voce in peisajul politic. E important ca provocatorii de orice fel sa fie scosi afara la timp, ca si buruienile.
    Trebuie facuta publicitate inteligenta, evitate mesajele stridente, pastrat un ton civilizat in dezbateri.
    Toate lucruri incredibil de grele pentru romani.

 13. S-a pomenit numele lui Diaconescu, va prezint un nene din trupa lui:

  http://mihailandrei.wordpress.com/2011/02/10/gandalf-de-romania-si-dan-diaconescu/

  • Omule,tu din ce crezi ca si-a format Diaconescu partid? tot din fosti membri PD-L,PSD,PNL,PNG…sa judecam logic,cand s-a format partidul erau PD-L-isti,PSD-isti,PNL-isti….si nehotarati care nu s-au bagat in politica si nici nu o vor face nici peste 10 ani…si atunci…un avem intr-un orasel un grup de 10 liberali…2 au functii publice..restul de 8 inca simpatizeaza..oare nu o exista macar unu care sa gandeasca:daca ma duc la Partidul Poporului voi fi eu seful…si merge formeaza filiala respectivului orasel,mai aduna familia,finii si vecinii,porcul si gaina…si s-a format partidul…o observatie: otv da reclame foarte putine din cate am vazut eu…si foarte ieftine..pai din ce bani a ajuns Diaconescu sa aiba avere estimata la peste 30 de milioane de euro…si diverse case,iaht-uri,masini de lux…la otv exista si angajati..angajatii iau bani,exista impozite,utilitati,aparatura…despre averi am auzit la tv,ca ei au dat din casa,astfel nu stiam despre ele…e ridicol sa crezi ca aceste averi le-a facut din publicitate…de ce au televiziunile mari aproape toate pierderi? si nu cred ca otv depaseste la incasari din publicitate Realitatea sau alte canale care nu transmit decat stiri….pana si Digi Sport are pierderi desi transmit meciuri de fotbal cu audienta foarte mare..eu nu am nicio treaba cu Otv si cu averile lui Diaconescu dar parerea mea ca nu sunt facute din bani curati..e imposibil sa ai masina de lux si sa inviti in emisiune oameni care maine se imprumuta sa-si cumpere o paine..eu cel putin as renunta la masina….cazuri asemanatoare mai exista…in randul ziarelor….cu tiraj foarte mic dar ziarul inca scrie..de unde vin banii? sau oamenii scriu in pierdere…mai stiu ca orice patron urmareste profitul,nu cred ca cineva tine o firma in pierdere doar de fita.

  • Sa nu te uimeasca,uitandu-te la tv cand se formeaza guvernul Partidului Poporului ca va ajunge Fernando de la Caransebes consilier al primului ministru sau Doamne Fereste-ne chiar prim-ministru

  • De toata groaza.. ce caractere mizerabile!

 14. Nu mai raspund fiecaruia in parte…lasati-ma nu ma duceti in discutii interminabile…rusii sunt oameni seriosi in mare parte,au aceeasi radacina ca romanii adica credinta ortodoxa…stiu ca Basescu cauta sa bage acu in fundul lui Putin dar nu as vrea pentru poporul roman sa se intample o tragedie…sa vorbim despre diavol..el este cel care dezbina..si cine citeste si intelege stie de ce cauta Martorii lui Basescu sa ne faca sa uram rusii…avem aceeasi credinta diferenta este de calendar dar credinta e aceeasi…sa clarificam lucrurile mai bine…Basescu e al americanilor care au reusit sa-l tina pe el presedinte cumparand oameni din toate domeniile sociale,presa sa-i faca reclama pozitiva…a acceptat sa construiasca americanii baza de aparare anti-racheta in Romania..Rusia nu era deacord..si mai stii poate ne livreaza o bomba cu hidrogen si atunci vom stii cine sunt rusii…fata de indivizii astia care incearca sa dezbine nu am nicio compasiune…ori sunt platiti sa o faca ori sunt indraciti…dar a scoate tot timpul tot felul de teorii este o prostie…genul asta de diversiuni apar la otv alimentara basista pentru creduli…daca eu maine merg la otv si dau bani sa spun o prostie ma vor crede foarte multi..un exemplu: o sa ma duc sa spun ca fac parte dintr-un grup de cercetatori romani..am descoperit in cativa ani de cercetare ca pamantul din Romania este cel mai bun pentru agricultura din lume…ma vor crede toti…desi nu imi va cere nimeni vreo socoteala..si urmeaza sirul de discutii..ai auzit ce a zis la otv? ce? ca Romania are cel mai fertil pamant din lume..vai si atunci or sa sara frustatii…pai de ce se cumpara pamant de catre straini in Romania? pai vezi vor sa fure tara…am terminat teoria prostim poporul cu televizorul..eu nu am treaba cu cei care vor si il simpatizeaza pe Basescu sa-l voteze si de acum inainte dar ar fi corect si moral sa inceteze cu dezinformarile si cu acuzele calomnioase asupra celor care nu sunt de aceeasi parere cu ei…ma deranjeaza si de asta scriu cand vad ca este unu la conducere si el nu poate face lucrurile bine din cauza opozitie sau din cauza mai stiu eu cui…daca iti da cineva o coasa si iti zice ia dai bataie…tu nu stii sa dai cu coasa si pui vina pe cei din jur…ca ei sunt vinovati pentru esecul tau…e deranjant nu toti sunt usor de prostit

 15. Am afirmat ca insusesc ideile liberale…ce inseamna asta: taxe mai mici,libera concurenta,profesiuni liberale,libertatea credintei,libertatea in opinie,transparenta la conducere…si altele…sa luam una: libertatea in opinie…da poti sa zici ce vrei dar sa nu fie minciuna sau insulta..multi inteleg libertatea de a scrie de rau de cine vor ei…referitor la religie…nu sunt impotriva religiei..dar nu as da voie ca preoti,pastori si mai stiu eu ce grade de conducere sa faca si politica…cred ca cei care sunt implicati in conducerea unor culte sa-si vada de treaba lor sa nu faca politica..si mai cred ca nu trebuie sa amestecam religia cu politica…poate sa existe un ateu care sa administreze foarte bine un domeniu sau sa fie un bun politician…asta nu inseamna ca el nu greseste dar in domeniul respectiv vom fi deacord cu el atat timp cat are dreptate…nu m-am interesat ce religie are Sobotka…poti sa-mi spui tu daca ai informatii..l-am vazut la tv de cateva ori…nu a propus nimeni ca guvernul sa aiba consultari cu Patriarhul Daniel pe tema unor legi..deoarece si legea omeneasca trebuie sa respecte legea divina…si nu cred ca Patriarhul ar trece cu vederea unele nedrepatati din propunerile de legi oricat de afacerist ar fi el…mai cred ca exista multi care nu stiu ce ideologie are partidul din care fac parte..adica ei sunt in partid ca asa s-a nimerit…pun si eu o intrebare? PD ce ideologie are? …am uitat sa mentionez ca eu nu sunt membrul niciunui partid politic,simpatizez ideile liberale si atat,intervin in unele discutii unde imi este permis sa scriu pentru parerile mele proprii,nimeni nu-mi influenteaza parerea,nimeni nu-mi da bani sa spun ceva,ce spun e ce gandesc eu personal si pe aceasta idee am insistat..nu va lasati dusi de unul sau altul…fiecare trebuie sa gandeasca liber,sa aiba pareri personale,nu sa le ia de pune pe ale altuia decat atunci cand crede ca acele pareri sunt adevarate…si sunt la fel cu parerile lui…exista diversi indivizi care pornesc prin lucruri dezvaluirea unor lucruri adevarate la inceput..pentru a acapara simpatia cititorilor apoi ii manipuleaza cum vrea…dar ce ma bag eu ..fiecare trage pentru el…nu poti si nici nu este corect sa-i interzici cuiva sa creada o prostie dar cum se zice ca sa faci bine celor cu care interactionezi…cu cat imbatranesti ajungi sa fii mai intelept dar nu trebuie neglijate nici parerile unor tineri necopti inca la mine…in concluzie: cred ca adevarul pan la sfarsit va iesi la iveala si cei care acum plini de manie peste cativa ani vor vedea contrariul a ce cred ei acum…vor avea putin gram de smerenie sa lase mandria personala la o parte si sa gandeasca,sa analizeze foarte serios tot ce zboara la liber

 16. AVERTISMENT:
  Baietii de la PDL au adoptat urmatoarea tactica: In timp ce varfurile coruptiei si magariei stau ascunse, au inceput sa scoata intre manifestanti, ca „sondaje de opinie”, indivizi din randul 2 al partidului (ex. Igas, Botis), in speranta ca vor reusi sa ne pacaleasca din nou, initiind un „dialog” in care sa promita totul, pentru ca ulterior sa nu faca nimic. Retineti ca, prinsi ori nu, acuzati ori nu, sunt o gasca de infractori, cu care nu avem ce discuta.
  Si mai aveti grija la partea ascunsa a intentiilor lor: Abia asteapta ca unul din ei sa fie bruscat ori lovit, pentru a declansa represiunea violenta. O singura solutie exista:
  Cand ii vedeti, huiduiti-i, injurati-i, dar stati, fizic, departe de ei, pentru ca provocarile sunt de asteptat. Puteti sa-i intampinati si cu „Piei, Satana!”. Dar STATI DEPARTE DE EI!!!

 17. Au scos aburii din voi, puteti sa va asteptati la lucruri si mai proaste, iar ei se asteapta ca voi nu veti mai iesi (ati iesit deja odata).

 18. Disparate…
  -De ce „solutia Islanda”? Pentru ca imprumuturile nu sunt ratificate un parlament legitim, rezultat din alegeri, ci prin distorsionarea deciziei electoratului. In toata lumea, consecintele uzului de fals nu sunt acceptabile juridic. Daca imprumutatorii vor banii inapoi, sa-i ia de la cei ce i-au cerut, recte alde Basescu si gasca.
  -De ce o noua clasa politica? Pentru ca, in 22 de ani, actuala clasa politica a folosit prezenta in demnitati statale exclusiv in interes personal. Averile acumulate de catre oameni ce au lucrat numai la stat nu sunt justificabile altfel decat prin fraude, mai mult sau mai putin, mai inteligent ori mai rudimentar acoperite de hartii conforme cu legi concepute specil pentru a facilita frauda. Chiar si simpla tolerare a astfel de actiuni constituie complicitate. Iar povestea ca cineva poate lucra la stat si sa se ocupe si de firma sa privata…e o poveste. Conducerea unei firme iti ia 24 ore pe zi…
  -De ce ortodoxie? pentru ca suntem un popor ortodox, pentru ca apartenenta la ortodoxie ofera prezumtia de moralitate, si pentru ca preceptele ortodoxe condamna erga omnes furtul, invidia, adulterul, inselaciunea…spre deosebire de alte religii care ofera exceptia apartenentei la alta religie. ori, principiile sunt universale, si nu admit exceptii.
  -De ce este acceptabila schimbarea de sistem? pentru ca sistemul ofera promovarea in functii publice unor indivizi ce cheltuie bani pe campanii electorale. Ori, in capitalism, astfel de „investitii” se fac numai cand banii se intorc cu profit. Deci indiferent de provenienta acestor bani, viitorul demnitar va frauda banul public pentru interese private. Concluzia? Accesul la functii publice trebuie conceput pe alte criterii, legate de fidelitatatea fata de interesul general, asa cum este el stabilit democratic
  -Se schimba sistemul. Exista resurse? Exista, atat interne, cat si rezultate din reevaluarea relatiilor cu tari de care am uitat sau pe care am reusit sa le ofensam de-a dreptul…
  -Vor exista reactii externe negative? Cu siguranta, dar sa nu uitam ca Viktor Orban tocmai a amenintat PE cu iesirea din UE…a pune la colt doua tari vecine dintr-o data nu e taman cea mai buna idee. Plus ca, unul e unul, dar doua se pot transforma foarte repede in trei, patru…

  • Parca in trecutul recent era pe aici si pe dincolo unul idealist entuziast si inca unul critic elegant si binevoitor al primului.

   • Nu pricep…sincer. Ti se pare ca am abdicat de la cele spuse anterior?
    N-am facut decat sa fiu mai…aplicat, mai concret in legatura cu posibile – si firesti – ingrijorari.

    • Faceam o glumita prietenoasa. Pentru ca ai scris un text mai departat de practica decat de obicei. Este foarte binevoitor dar totusi cam teoretic ca sa nu zic idealist. Desigur toti ramanem idealisi pana ne organizam intr-o structura reprezentativa pentru o masa de oameni, singurul continut al notiunii de putere.

     Si ajungand la asta, in cautarea unui model de organizare si principii de promovare a liderilor, din nou am ajuns sa studiez organizarea Miscarii Legionare si sa descopar tot mai multe detalii care imi dovedesc ca au fost orgnizati absolut magistral dar si original, atat de bine incat, cu toata prigoana si valurile de asasinari, organizatia a rezistat in diferite forme pana la o organizatie informala imprastiata in lume dar efectiva pana la moartea membrilor si care a lasat o moestenire reala si puternica care doar cu mare greutate dusmanii nostrii se tot chinuie sa o ascunda de 70 de ani.

     Care a fost secretul acestei stabilitati si coeziuni: selectia sefilor si a membrilor pe criterii merit natural, nascut, fara nici un compromis. Nu selectie prin alegeri, democratice sau alte metode: nepotism, spaga, trafic de influenta etc.. Metoda legionara de selectie a facut sa functioneze la randament maxim principilu „Cine se aseamana se aduna.” astfel incat intreaga orgnizatie a avut sefi cu mare asemanare de calitati si caracter intre ei, cu mari afinitati si magnetism reciproc. Selectia sefilor era facuta persoanl de Corneliu Z. Codreanu, admiterea ca membru impuea un stagiu de 3 ani in pregatire sub supravegherea unui sef de cuib. Cei ce se aratau merituosi doar partial erau tinuti in organizatii satelit, dependente dar exterioare miscarii. Cui astfel de criterii, organizatia a devenit un organism cu caratrul lui CZC la scara nationala, admirata si iubita de populatie, dovadezile bine ascunse existand la acea perioada peste tot: exsita vorba “Cinstit ca un Legionar”, la fuga lui Carol doi au fost valuri de demonstratii pentru sustinera Miscarii legioanre si propulsarea sa la putere, o popularitate coplesitoare. Poporul simtea ce e bine pentru el.

     Eu arat ca trebuie studiata si perfectionata procedura de selectie care in cazul Miscarii Legionare a condus la inchegarea unie oragnizatii unice si capabila de a proteja interesele Poporului Roman, motiv pentru care a fost si este urmarita de dumanii poporului Roman a fi distrusa si continu sa fie oprimata chiar si in prezent pentru a preveni orice renastere a sa.

     • He, he! Si asa, Octogonul lui Corut capata substanta…Scuipa astia in san de li s-a incretit parul, iar izmenele tremura pe ei mai ceva decat zona Vrancea in primele doua saptamani ale anului curent…

      • Am citit niste povestioare scrise de acest Corut prin 1995.
       Subtiri. Mai citisem povestioare similare publicate in anii ’30 cu spioni care eludau granicerii trecand peste Alpi intre Elvetia, Austria, Germania, Franta si Italia supravietuind multe aventuri. Povestioare de citit in tren.

       Era la Corut un Octogon care sta de straja la interesele Romanilor, chipurile omniprezent, omniputernic, subtil, discret, invizibil, o forta benefica.

       Aiurea, in 20 de ani nu s-a manifestat in nici un chip. Criminalii interntionali au furat, au ucis, au distrus in voie, fara nici o opozitie, au pervertit sistemul statal, l-au sucit sa le faciliteze preluaera bogatiilor si sa-i protejeze. Serviciile lucreaza pentru banditi si ascund in loc sa etaleze informatia utila Romanilor. Octogonul o fi fost modificat in hexagon, asa cum stelele in 5 colturi de pe epoletii ofiterilor de interne sunt acum stele in 6 colturi, ca am ajuns sa ii intreb daca sunt ofiteri din Tel Aviv.

      • He, he…bine spus!

  • Viktor Orban nu este decat un „Basescu” maghiar, la fel de corupt si cu aceleasi tendinte dictatoriale ca si al nostru. El nu va fi niciodata alaturi de Romania, acum e in relatii bune cu Basescu in speranta obtinerii autonomiei in secuime sau a unei reorganizari teritoriale a Romaniei un avantajul UDMR.

   • Poti afirma ce ai scris NUMAI cand Basescu va folosi majoritatea in Parlament pentru NATIONALIZAREA BANCII NATIONALE A ROMANIEI, adica sa il demita pe Isarescu si interaga conducere a BNR si sa o inlocuiasca cu romani dovediti ca fiind devotati interesului national, asa cum Viktor Orban a facut si pentru care este atacat feroce de mafia internationala.

    Pana atunci, e un tradator. Unul dintre cei mai mari pe care natia Roman i-a avut vre-odata. De aceasi anvergura cu Iliescu, Mihai Unu, Carol Doi, Constantinescu, ca sa numesc doar ocupantii functiei supreme in Stat.

 19. Ştiu că nu are legătură directă cu subiectul, dar pentru „treaz” sau pentru cei care nu ştiu cine au fost bolşevicii sunt nevoit să postez următoarele:

  Massa alogena si aderenta ei fata de comunism in genere, isi are istoria ei aparte. Aparitia „Manifestului” lui Marx -coreligionar evreu-, a fost inca de la inceput salutata cu urale si bucurie de cercurile evreiesti internationale, prin toate mediile accesibile pe care le detineau. Primul guvern bolsevic constituit la Moscova in 1918, dupa lovitura de stat reusita impotriva Tarului Nicolae al II-lea in 1917, avea in fruntea listei pe V. Lenin, pe jumatate evreu din partea mamei lui pe nume Blanck, evreica de origine germana. Urma apoi Leo Trotki, comisar al armatei rosii si al marinei, si el evreu pe numele sau adevarat Lew Davinovici Bronstein. Lista se continua cu G. Zinoviev, comisar pentru afacerile interne, cu numele adevarat de G. Afelbaum, urmandu-i: Samuel Kaufman, Ethel Knigkisen, Abraham Krohmal (Saguersky), Lew Rosenfeld (Kamenev), Kain Rako (Rakevsky), Abel Beck, Grundbaum (Cevinsky), Bertha Hinewitz, Isidor Gurko, Furstenberg (Ganetsky), Iosif Steinberg, Iakob Berman, Liuba Rosenfeld, Rebeca Jatz, Jakob Zolotin, Abraham Schotman, Abel Alperovitz, Leibu Kuwitb, Jankel Swerdin, Jakob Golden, Isaak Latsk, Abraham Torbeth, Jakob Giler, Abraham Baum, Abraham Klotzman, si altii. In total, 447 de evrei se gaseau in componenta acestui prim guvern bolsevic, alaturi de numai 43 de lituanieni, 30 rusi, 13 armeni, 12 germani, 3 finlandezi, 2 polonezi, 2 georgieni, 1 ceh si 1 ungur. Remanierile ulterioare, aduc la conducere alte elemente apartinand aceleiasi origini: Zdanov (Lipsitz), Lavrenti Beria, Lazar Kaganovici, Malenkov (Georgi Maximilianovici Molenk), Bulganin, A. Iosifovici Miyokan, P. F. Yudin, N. Schatalin, M. Litvinov, Rosalia Goldenberg, Anna E. Kaluger (Calugaru), delegata a… Basarabiei in sovietul suprem, etc. Ca prim reprezentant al marxismului in Romania, se inscrie C. Dobrogeanu- Gherea (Solomon Katz), evreu, si el „navalit” si acceptat ca atatia altii, grava eroare a guvernului din acea vreme care, putin mai apoi, odata cu incitarile lui anarhice contra statului, realiza pe deplin efectul viermanos al noii doctrine utopice materialiste transplantata in tara cu bunavoie. Dupa primul razboi mondial, cultura romana devine virtualmente napadita de elementele alogene, in folosul aceleiasi cauze anti-nationale pe care le-o aratase Gherea: marxismul. Ideile bolsevice, zis „progresiste”, sunt preluate de totalitatea „nulitatii” (cum se exprima Lucian Blaga), noua avangarda a stangii, straina de toata massa romaneasca, dar stapana aproape in totalitate a mijloacelor de exprimare. Maculatura fatidica venea sa dauneze la scara nationala prin continutul scabros si injurios pana la disperare si indignare impotriva poporului roman, cel care in spiritul libertatii de gandire le asigurase dreptul la reprezentare. In aceasta tagma alogena a pseudo-culturii se inscriu nume fioroase prin ideile intrebuintate, cum ar fi cele ale lui Ion Calugaru, Marcel Blecher, Al. Robot, Maria Banus, Barbu Lazareanu, Lazar Samson, Dominic Alexandru (Avram Reichman), Virgiliu Monda (Moscovici), Sasa Pana (Alexandru Binder), Isac Peltz, Eugen Relgis (Siegler), Camil Baltazar (Leopold Goldstein), Henric Sanielevici, A. Toma (Moscovici), Tristan Tzara (Sami Rosenstein), Ilarie Voronca (Eduard Marcus), Abraham Leib Zissu, Georg Silviu (Silviu Goliger), si multi altii. Deceniile patru (incepand cu August 1944) si cinci sunt acaparate efectiv de numele lor proslavind stalinismul si comunismul. Apar nume noi pe „linia de lupta proletara”, in fapt de indoctrinare si dirijare fortata a constiintei masselor catre dezastrul comunist: Nina Cassian, Marcel Breslasu, Iulia Soare (Sonnenfeld), N. Tertulian (Nathan Veinstein), Florin Mugur, Veronica Porumbacu (Scherfelberg), Mayer Rudici, Ieronim Serbu (Aron-Hertz Erich), George Toma Maiorescu (Mayer), Alex. Mirodan, Ovidiu Chromalniceanu (Moise Cahn), Radu Cosasu, Vera Calin (Clejan), Mihail Roller, Silviu Iosifescu 1) , etc. Proletcultismul viciant revarsa fiere si foc impotriva unuia si aceluiasi obiectiv: clasa numita „reactionara” (massa populatiei romanesti), care in diverse forme, prin neacceptare, continua sa se faca simtita, stanjenind eforturile nevolnice de indoctrinare la scara nationala dirijate de partid. Romanul social al acestora ne transpunea pe terenul agricol, acolo unde comunistii luptau din rasputeri sa-l convinga pe taranul „reactionar” sa intre in colhoz (inca un cuvant importat dela rasarit), „desteptandu-l” din „neagra imbecilitate” in care il adancise regimul „mosieresc”, cu exemple de „tovarasii”, multe, tot mai multe, asa ca finalul era implacabil pentru el si ceilalti ca el care refuzau sa se inscrie, iar „vointa populara” tot mai apriga, „nu-i va ierta”; venea apoi la rand muncitorul, muncitorul comunist stahanovist care, din „dragostea” lui pentru partid, in fata strungului sau gauritorului, 12 ore pe zi, nu intelegea cum de se mai gasesc „elemente burgheze” care sa-i stinghereasca munca si sa provoace „confuzie”. Peste tot si peste toate, el, comunistul, era un exemplu, tarnosit in tot ceea ce facea el, o adevarata „constiinta proletara” demna de urmat. Desigur, el urma exemplul muncitorului sovietic, care-i era atat de drag si la care se gandea ori de cate ori lucra 12-14 ore pe zi, lua parte la sedintele de partid si-l proslavea pe „gigantul omenirii, generalissimul I. V. Stalin”. El, muncitorul comunist, dorea ca tara intreaga sa fie ca el, in „fericire si bunastare”, cel putin 12 ore pe zi, atat cat era el, in fata gauritorului, strungului sau la adunatul spanului din fabrica. Caracteristica primordiala care se rasfrangea din toata aceasta literatura proletcultista, era slava pentru partid si supunerea oarba a populatiei in fata tuturor directivelor care emanau dela comitetul lui central. Distrugerea fiintei nationale lua accente de maxima amploare prin continuarea metodica si aplicarea deciziilor sovietice de incadrare efectiva in spatiul sovietic. Limba rusa devine limba semioficiala si copiii din scoli obligati s’o invete. Literatura sovietica de nunanta comunista ocupa un loc de frunte in manualele scolare, exemplu de urmat pentru ienicerii culturnici ai partidului pusi de-acum sa „creeze”. Destabilizarea culturii nationale se desavarsea printr’o crasa si repugnanta elogiere a autorilor si literaturii comuniste sovietice, autori prezentati in numar disproportionat de mare in manualele scolare fata de cei romani, atatia cati scapasera din furcile caudine ale cenzurii partidului. In presa asistam la atacuri si dezavuari permanente ale operelor de valoare apartinand autorilor romani consacrati, iar delatiunea impotriva celor ce inca se mai gasesc in viata devine arma optima la care se recurge cu precadere, delatorul (gen Mihai Beniuc, Maria Banus, Mihai Roller, s.a.) fiind aclamat pentru ajutorul dat sistemului, in opera lui de recrudescenta „curatire” a literaturii. Troica fondatorilor socialismului marxist, Marx – Engels si Lenin, impreuna cu portretul de proportii gigantice al lui Stalin, te intampina in toate orasele tarii, indiferent ca ele erau lipite ori agatate pe cosurile fabricilor, in statiile de tren, in mijlocul campului (adevarate sperietori) ori pe zidurile latrinelor publice. Nu trebuia sa uiti niciodata ca ei erau langa tine, de veghe, privindu-te cu ochi „binevoitori” chiar si in celula lavatorului public unde gandul la ei nu te parasea nici macar atunci cand trageai apa. O psihoza generala in randul noilor corifei ai partidului de proslavire -si numai de proslavire-, pana la epuizare si inconstienta, demonstratie de atasament criminal in slujba noului sistem politic pseudo-uman, care crea monstri si greata oricarei minti luminate. Devin celebre frazele discriminatorii: „Cine nu este cu noi, este impotriva noastra!” si „Cine nu munceste, nu mananca!”, etc. In prima categorie, calificarea indivizilor nu lasa nici un fel de dubii: clasa periferica a societatii, constituita si impusa sub ordine din afara trebuia acum sa conduca si sa se razbune liber, ea fiind pentru autoritatile de ocupatie singura garantoare a amutirii „reactiunii”. Cei ce nu se afiliau acestei clase, grosul populatiei romanesti prin convingerile ei, erau automat condamnati la represiune. Si cum evidenta apartenentei la aceasta clasa batea prea mult la ochi, s’a inventat un nou termen: „dusmanii poporului”, astfel inversandu-se si intelesul ei. In planul secund, „cine nu munceste”, cel ce nu purta salopeta albastra de muncitor, nu era servit in localurile publice. Dreptul de a manca era rezervat doar acelora care reprezentau aceasta clasa. Nu importa daca individul lucra (in alte conditii desigur) cele 10-12 ore impuse de regim, fara carnetul de partid in buzunar, el trecea automat in randul clasei „reactionare”, „dusman neimpacat” cu noua oranduire sociala „proletara”. Prin 1948, dezvaluirile delatoare ale lui Dan Desliu (acum poet oficial al partidului impreuna cu Mihai Beniuc) indreptate impotriva lui Tudor Arghezi pentru elogiile prin vers aduse de acesta lui Codreanu in anii ’30, il amutesc pe poet care se retrage in linistea din gradina casei sale unde se ocupa de florile pe care cu atata drag le ingrijea. Mai bine de 6 ani, poetul este supus la tacere. Astfel de dezvaluiri se pornesc si asupra altor sciitori, demascandu-li-se „reactionarismul burghez” exprimat prin scris: Lucian Blaga 2) , Ion Barbu (pseudonimul literar al poetului si matematicianului Dan Barbilian), Vasile Voiculescu, G. M. Cantacuzino 3) , Ion Frunzetti, Constantin Gane, Dragos Protopopescu, Vasile Bancila, Sextil Puscariu, Traian Braileanu, Ion Petrovici, Radu Gyr, Ionel Teodoreanu 4) , s.a., dar mai ales pentru apartenenta lor politica. Nu importa faptul ca unii dintre acestia fusesera deja asasinati fizic (Prof. Traian Braileanu in inchisoarea Aiud, 1947, lingvistul Sextil Puscariu dupa mai multe anchete, stins la inceputul anului 1948, sau Dragos Protopopescu, tot in 1948), atacurile impotriva lor nu mai conteneau. Parca sa nu aibe liniste nici dupa moarte! „Reactionarii fascisti” trebuiau infierati fara nici o mila in toate imprejurarile… Odata cu reorganizarea noii „Academii a R.P.R.”, numele maestrului George Enescu era si el mentionat ca facand parte din noul corp academic. Aflat la Paris si hotarit sa nu se mai reintoarca in Romania dupa instalarea comunismului, George Enescu declarase la 6 Ianuarie 1949: „Niciodata n’am fost pus in curent de actualul guvern roman despre schimbarile survenite in organizarea Academiei Romane, si nici de faptul ca am fost reales ca membru in aceasta Academie sub noua sa forma”. Astfel, George Enescu declina public sa faca parte din acest corp biciuind structura politica care sta la baza fondarii lui, intelegand sa atentioneze lumea intreaga despre rolul nefast al falsilor academicieni reperisti drept instrumente de propaganda la cheremul regimului comunist, iar nu in serviciul Neamului. Adevaratii academicieni romani se gaseau in mare majoritate in temnitele exterminatorii create de regim sau atacati si ponegriti pe nedrept de culturnicii partidului, si prin declaratia sa G. Enescu se atasa lor cu tot sufletul. Onorariile pe care incercasera a i le aduce noile autoritati, G. Enescu le refuzase cu mandrie. Faptul acestei numiri constituia o jignire amara pentru marea personalitate culturala a Neamului nostru; striviti de declaratiile maestrului, penitarii regimului se vad obligati sa il treaca sub tacere, la index. Inca un nume interzis adaugat atator zeci de mii, nu mai conta. Masina de propaganda comunista trebuia sa „desteleneasca” ogorul fertil al culturii adevarate si sa-l substituie interesului politic prin trambitasii proslavitori ai partidului.

  • Incerc, acum fara speranta, sa va reexplic faptul ca rusii, in genere, chiar fara comunisti, s-au dovedit totdeauna ca fiind ce sunt – un popor salbatic. Vai de cei care isi pun speranta in imaginea lor idilica, respalata de slugile satanei.
   Sunt si exceptii desigur.
   De la Petru „cel Mare” pana la aparitia bolsevicilor pe care ii pomenesti, rusii au fost o ciuma pentru romani, mai ales in partile ocupate de ei, Basarabia si restul. Cititi si voi ce s-a intamplat in timpul „Regulamentului Organic”. Ca sa va ajut, sa stiti ca atunci nu erau comunisti!
   Comunismul doar le-a actualizat „potentele”.
   Intr-o convorbire la Paris, inainte de revolutia bolsevica, un inalt ofiter tarist a fost intrebat de cineva ce se intampla in Rusia.
   Ofiterul le-a raspuns, probabil aceia nepricepand mimic, ca si voi cei de astazi:
   „Rusia este ca un cazan cu excremente care fierbe. Tarul tine capacul pe acest cazan.Daca va fi dat jos, excrementele vor fi imprastiate in intreaga lume.”
   Toti astia care stati pe Internet ziua intreaga si filosofati, ati putea, tot de pe Internet – necesita insa ceva efort mental, sa cititi si ceva din istoria Neamului si blestemul care ne-a venit odata ce au ajuns rusii vecinii nostri.
   Cum ziceam, ati ajuns ca si bolsevicii romani, tiganii de la mahalale si calfele puturoase care se bucurau la 23 august 1944 cand vedeau tancurile sovieto-rusesti cu Ana Pauker calare pe unul din ele. Atunci masca era bolsevismul, astazi masca e cea reciclata, „ortodoxa”.
   Imi aduci aminte si de un alt episod, cand in 1940 Armata Romana, prin tradarea lui Carol al II-lea, a trebuit sa se retraga din Basarabia in 2-3 zile. Un batalion trecand printr-un sat, un tigan ii injura si ii batjocorea, vesel ca vin rusii (ca si voi astazi).
   Un plutonier a strigat la el:
   „Bai tigane, in curand cu rusii tai, o sa-ti fie dor si de un ca..at romanesc!”

   • treaz, eşti plin de perfidie. Nu-i ridic în slăvi pe ruşi, dar ştiu că şi ruşii au suferit ca şi noi. Ana Pauker n-a fost rusoaică, exact cum toţi care aveau funcţii de conducere sau de decizie nu erau ruşi cum nici la noi nu erau români.
    Rusia de astăzi nu mai e USSR de ieri. Bolşevicii se găsesc acum la Wshington şi Bruxelles. Ordinele vin acum de la UE prin agenţii FMI.
    Rusia de astăzi este naţionalistă, aşa cum trebuie să fie orice stat din lume care vrea să-şi apere valorile neamului.

    Eufrosin, cred că ar fi timpul să-i blochezi accesul acestui individ numit „treaz”, care încearcă prin perfidia lui maliţioasă să ne distragă atenţia de la adevăraţii duşmani ai neamului.

 20. @chm0d

  Da, asa e, in clipa de fata nu e de folos nimanui „discutiile interminabile”. O discutie sincera in ceea ce-i priveste pe rusi,
  chiar ca ar putea sa dureze prea mult. In orice caz, nici eu, nici tu
  (si nici altii) nu am solicitat (fie si voalat) sprijinul rusilor, asa cum bate apropo un anume domn. Intr-o buna masura liberalismul e ok, insa acesta nu trebuie aplicat nediscriminatoriu. Pe teritoriul Daco-Romaniei trebuie sa existe un primat etnic/economic/cultural al daco-romanismului. De exemplu, in economie NU trebuie sa exista intreprinderi cu capital majoritar strain. In clipa de fata ar trebui reintroduse comisiile de romanizare! Sub nici o forma (interpusi etc) strainii sa nu detina teren agricol, paduri, lacuri, exploatatii miniere etc.
  Incerc sa aduc cateva cateva lamuriri in privinta religiei.

  Efeseni4
  5. Este un Domn, o credinta, un botez

  Pentru romani in special, si pentru toate neamurile ortodoxe in general, Biserica a sprijinit aspiratiile nationale (in ciuda unor ierarhi mai slabi duhovniceste). Nu cred ca exista miscare de emancipare in care sa nu fi fost implicat macar un cleric. Ce e bun pentru natiune, Biserica trebuie sa promoveze obligatoriu. E drept ca nu trebuie sa se amestece mai mult decat e cazul, sunt canoane care interzic amestecul direct al clerului in anumite chestiuni. Insa in anumite momente cheie, Biserica trebuie sa faca front comun cu statul nationalist (daca reprezentantii statului sunt tradatori, Biserica musai sa manifeste impotriva lor). In Cer este biruitoare, pe pamant trebuie sa fie luptatoare (stiu, avem mari probleme, s-au inmultit Iudele). Daca statul nationalist e trupul daco-romanismului, Biserica e sufletul. Te rog sa citesti asta:
  http://mihailandrei.wordpress.com/2011/06/27/neoprotestantismul-un-pericol-la-adresa-statului-national-unitar/

  In orice caz, libertatea de credinta nu trebuie confundata cu punenea Ortodoxiei in umbra tuturor cultelor venetice (mai ales ca sunt implantate in Romania cu sprijin strain). Ar trebui sa revenim la anumite prevederi ce tinteau chestiuni laice si religioase din Constitutia din 1923. In ceea ce-l priveste pe extrem de preafericitul Daniel, sunt de parere ca ar trebui sa se gandeasca serios la o retragere eleganta. De exemplu, cred ca face o mare gresala ignorand anatema din ’37 a BOR (si a altor biserici surori), atatema ce osandea masoneria. E deplin justificata referinta ta la smerenie atata timp cat nu o confunzi cu obedienta sau naivitatea. Uite ce spunea parintele Iustin Parvu, marturisitor adevarat, om cu ani de temnita grea in spinare:

  „Nu confundam smerenia cu naivitatea sau cu prostia. A fi smerit inseamna a fi foarte demn, onoarea sfanta a smereniei nu se dobandeste prin supunerea la tavalugul mediatic, prin a asculta
  tot ce ni se spune si tot ce ni se porunceste de catre mai marii lumii (…) Smerenie nu inseamna sa te lasi coplesit, sa le permiti sa vina peste tine, sa-ti goleasca mintea si casa, cum vin acum toti cei din Occident si fac aicea educatia poporului nostru (…) Poate sa fie un strain care vine sa-mi dea ordine ai sa ma supuna. Aaa am trait in comunism atata amar de vreme, ni se cerea sa facem ectenii, sa
  ne rugam pentru Nicolae Ceausescu, apoi pentru Constantinescu ai pentru toti -estii, ceea ce nu inseamna deloc ascultare, smerenie, ci mai degraba este vanzare, tot mai cazuta, pana la tradarea natiei noastre“.
  http://sfantatreimebc.org/pictura/?p=5151

  In alta ordine, mizele sunt mari, nu ar trebui sa ne limitam doar la „jos Basescu”. Cum mama ei de viata a ajuns printzesa EBA mare politicianca? Cum a reusit sa fie angajata la Luxten cu 7000 de lei pe luna program de 4 ore?
  Pe spinarea celor din strada sa vina la putere ticalosi gen jidovul Vanghelie si magraoanca Oana Mizil? Daa, Marean abia asteapta sa-si traga niscai fonduri bugetare, altfel cum sa se duca cu magraoanca la plimbare in strainate? Fara birurile stranse de la popor, cum poate sa imparta la vulg faimoasele almanahe cu mustar?
  Pe spinarea celor ce s-au saturat de actuala stare de fapt ajung in fruntea tarii Robert Negoita si Baniciou. Domniile lor, spre gloria natiunii, trebuie sa isi umple buzunarele cu bani publici! Altfel cum sa sa faca cinste patriei la bordel?

  http://www.libertatea.ro/detalii/articol/scandalul-prostituatelor-de-lux-deputatul-robert-negoita-si-a-dus-fetitele-in-parlament-310739.html

  De biruri are nevoie si Ludovic Orban, nu poate sa cante la chitara si sa joace NFS in parlament cu buzunarele goale. Videanu si alte zdrente cum pot juca table in statiunile Coastei de Azur fara sa-i spolieze pe romani? Bozgorimea din UDMR cum sa se prostitueze fara bani? Moare Cicciolina de inima rea! Din pacate nu toata lumea are o matusa Tamara!
  Legat de Diaconescu, cu certitudine nu o sa ma mire cand o sa formeze guvernul la OTV. Deja stiu cine o sa fie ministrul de interne! Masonul Sorin Ovidiu Balan. Pe Lucian Iordanescu mormonul mason si exterminator de pricolici, presupun ca o sa-l unga ministru de externe.
  Romanii cinstiti sunt in strada, politicienii se pregatesc sa-i scuipe in ochi a nu stiu cata oara! Militia o sa-i bumbaceasca fara jena si o sa le insceneze tot felul de ticalosii. Au toate motivele sa o faca, „viermii”, derbedeii si ciumpalacii necajiti din strada le tulbura afacerile:

  http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/bucuresti-prostituata-politist_sub_acoperire-tortura-sex-sectia_1_de_politie-
  sectia_3_de_politie-acuzare-procurori_0_625138041.html

 21. De ce imi place acest post:
  – personajul din poza, din prim plan, este un domn din Lapus, pe care il stimez si il respect;
  – dansul este nitel rrom (sau de ce nu, tigan, tot una e), un lucru de care e mandru si pe care nu il ascunde, in plus, lupta pentru emanciparea minoritatii respective;
  – asta arata inca o data cat de problematica e atitudinea rasista, in care toti oamenii sunt bagati intr-o oala, din simplul motiv ca e greu de multe ori sa stii ce procentaj din tine poti baga intr-o anumita oala;
  – iar respectivul domn Arafat, le cam da lectii unora despre ce inseamna sa fii roman.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: