Anatomia unei provocări


La închiderea conferinţei mondiale a ţărilor membre ale organizaţiei G20, care a avut loc în Pittsburgh, PA, demonstraţiile nu se opriseră, precum nici camerele de luat vederi.. Ce veţi vedea mai jos, merită fiecare secundă – e vorba despre agenţi provocatori deghizaţi ca şi protestatari, asumând un comportament huliganic, pentru a justifica intervenţia în forţă a poliţiei.

Cei trei bărbaţi solizi, din fericire au jucat un teatru de proastă calitate, evident nefiind experimentaţi ca şi agenţi provocatori. Publicul i-a identificat repede ca atare, izolându-i şi ridiculizându-i. Provocaturii purtau deasemena tuburi cu gaz lacrimogen pentru dispersarea protestatarilor legitimi, lucru care i-a dat de gol şi mai mult, de parcă actul lor nefiresc, nu ar fi fost îndeajuns:

Tactică a fost identică cu cea folosită  acum doi ani, tot în America de Nord, de data asta în Canada, în timpul faimoaselor proteste SPP din provincia Quebec. Videoul îi arată pe doi dintre provocatori, cu pietre în mâini, pregătindu-se să incite la violentă. Mai târziu, autorităţile au fost nevoite să admită ca  „protestatarii” cu pietre în mâini, erau de fapt oamenii lor, puşi să compromită demonstraţia, prin acte de violenţă.

Un lider sindical care îşi merită pâinea, i-a demascat şi neutralizat (bărbatul în costum). La sfârşit veţi vedea şi arestarea lor de formă din partea colegilor lor echipaţi ca pentru  răscoală:

Din toate astea ar trebui să ne alegem şi noi cu niscai învăţăminte.  Data viitoare când va avea loc un protest legitim, să dăm atenţie la cei care sunt puţin prea conştiincioşi, incitând şi vandalizând. Purecându-i şi scuturându-i niţel, n-ar fi exclus să vedem legitimatii, accesorii şi echipamente ciudate, zăngănind în cădere pe asfalt.

Cu multumiri lui skapalluda pentru atentionare si referinte.

2 răspunsuri

  1. Da, foarte relevante filmele. De altfel, exista suspiciuni si asupra membrilor din gruparea anarhista Blocul Negru (Blacl Block), care incendiaza la fiecare summit G8 tot ce prind in cale si distrug magazine etc. In mod bizar, polita nu face aproape niciodata arestari si nu se face nicio incercare de a destrama aceasta grupare. Ciudat, nu?

    Si tot black block-ul e folosit pentru a ataca manifestarile legale ale partidelor si gruparilor nationaliste in intreaga Europa …

  2. La noi sint organizatiile asa zise neolegionare: „noua dreapta”, „noii golani”, etc organizatii fondate clar de catre serviciile secrete! Logic, unde ar mai zburda in tara romaneasca o gloata fasciotarda fara sa fie bagata in seama de „organili”? Si inca ceva: nu trebuie uitatat implicarea noii drepte intr-o incercare de spargere a unei demonstratii a pensionarilor in lunna mai-iunie!

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: