De ce merg prost lucrurile:


Cititorul „Adrian românul” a binevoit să sumarizeze mecanismul prin care suntem sărăciţi, îmbolnăviţi, dependenţi şi distruşi. Mai rar atâta informaţie corectă prezentată atât de concis – va deveni clar ca lumina zilei motivul pentru care privatizările marilor întreprinderi au fost fără excepţie dăunătoare societăţii, precum şi de ce vor iudele să ne fure aurul şi argintul cu orice preţ – s-ar mai putea adăuga multe, dar nu acum căci sunt chemat la masâ şi e extraordinar de bunâ:

„Îmi permit să adaug că sub nume şi mecanisme vizibile funcţionează un mecanism atât de simplu încât mintea normală refuză să îl perceapă: între noi trăiesc semeni (asemănători morfologic) înapoiaţi, primitivi dar inteligenţi. Aceştia funcţionează exact ca animalele care doar iau din mediu, nu dau nimic, nu au noţiunea de schimb.

Visează la o viaţă parazitară, au văzut că banii sunt esenţiali pentru a se face schimburile economice între toţi oamenii, au făcut o „conspiratie” a paraziţilor care prin asasinat îşi menţin dreptul unic de a emite bani şi a-i controla prin sistemul bancar, monopol asupra mijloacelor de informare şi prin ambele asupra sistemului politic şi economic pentru a menţine întreaga populaţie a lumii în sărăcie şi dependenţă de aceste monopoluri, cum am zis asigurate prin asasinat individual şi când e util lor, asasinat în masă.

În sărăcie rămânem dependenţi de ei şi trebuie să facem acele activităţi pe care ei le promovează alocând bani în domeniul şi acelora care le facilitează perpetuitatea sistemului parazitar. Pentru a ne ţine în sărăcie trebuie să ne ia banii înapoi (altfel în scrut timp devenim independenţi de monopolul lor), scop pentru care aplică variate metode: impozite şi taxe mai mult sau mai puţin vizibile, dobânzi, preţuri exorbitante pentru produse esenţiale (combustibili, apă, alimente principale) mult mai mari decât ar fi în mod normal, pentru care trebuie să deţină proprietatea lor, „crize” economice prin care populaţia şi întreprinzătorii bastinasi sunt decapitalizati, adică sărăciţi de agoniseala istorică, coruperea justiţiei pentru ca bande de infractori să poată contribui în voie la finalizarea distrugerii ca alt mijloc de sărăcire a băştinaşilor. Nu numai la noi, peste tot în Lume.

La  „revolutie”, majoritatea am dorit o îmbunătăţire a ce a fost înainte, cert nu am vrut distrugerea bazei materiale şi deznaţionalizarea controlului asupra averii considerabile ale acestei ţări. Mulţumesc pentru atenţie.”

76 răspunsuri

  1. Eufrosin voi atasa aici un mesaj, fiindca pagina ta este accesata de foarte multa lume. Pana acum au mai fost semnate alte petitii insa pe cei care vor Rosia Montana, dupa cum se vede inca nu-i poate opri nimeni si nimic. Oare noi romanii suntem o turma de animale? Suntem considerati fara creier si fara vointa? Suntem mintiti, jefuiti, vor sa ne fure si aerul pe care il respiram, pamantul pe care calcam, verdele padurilor si ciripitul pasarilor? Cum stramosii nostri pot ingadui asa ceva? Decebal, Zamolxe, si-au aparat glia.. ce se intampla cu guvernantii nostri?? Vand tara, ne vand si pe noi; nu ne mai ramane decat sa ne plangem de mila noua si copiilor nostri care nu se vor mai bucura de frumusetea rasaritului de soare, de verdele muntilor….

    Dragi prieteni
    Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor se alatura eforturilor societatii civile de a face cunoscute consecintele deosebit de grave pe care le are proiectul minier propus de Rosia Montana Gold Corporation asupra mediului, a faunei si biodiversitatii Romaniei.

    Daca nu v-ati lasat inselati de reclamele minicioase ale RMGC si dezbaterile partinitoare ale televiziunilor care primesc bani de la RMGC prin contracte de publicitate, sigur constientizati ca Rosia Montana si Romania se afla in acest moment sub amenintarea unui dezastru ecologic de proportii asemanatoare accidentului de la Cernobil.

    Va rugam sa semnati petitia pe http://www.rosiamontana.net/ si sa participate la actiunile campaniei “Salvati Rosia Montana” – Impreuna putem opri acest dezastru!

    Alaturati-va grupului local „Bucurestiul este eco” pe Facebook, grup ecologic si de actiune pentru Rosia Montana, pe http://www.facebook.com/groups/bucurestipentrurm/

    1. Proiectul minier propune cea mai mare cariera cu crater deschis din Europa si cel mai mare baraj, inalt de 185 m. Acest baraj ar trebui sa sustina un lac cianurat cu o suprafata de 600 ha.

    2. Barajul s-ar situa la 7 km in amonte de Abrud, oras cu peste 6000 de locuitori.

    3. In caz de prabusire posibila a barajului, o parte din continutul iazului va fi deversata in reteaua hidrografica din zona, cu difuziune in Ungaria, Serbia, Bulgaria, Ucraina, Delta Dunarii si Marea Neagra. Un accident asemanator celui de la Baia Mare ar transforma Delta Dunarii intr-un Cernobil al pestilor si pasarilor.

    4. La Baia Mare s-a produs una dintre cele mai mari catastrofe ecologice din Europa, din cauza folosirii cianurii in exploatarea aurului. In anul 2000, in raurile Tisa si Lapus au fost deversate peste 100 de tone de substante otravitoare. Au otravit 1200 de tone de peste si au contaminat sursele de apa potabila a 2,4 milioane de locuitori.

    5. In urma accidentului de la Baia Mare, statul roman trebuie sa sa-i plateasca Ungariei despagubiri de 120 milioane de euro pentru poluarea Tisei.

    6.Proiectul minier prespunne dinamitarea a patru munti din jurul Rosiei Montana – Cârnic, Cetate, Orlea si Jig.

    7. la 5 mai 2010 Parlamentul European a adoptat cu o majoritate zdrobitoare rezolutia pentru interzicerea din 2011 a mineritului pe baza de cianuri in Uniunea Europeana, cu recomandarea catre statele UE sa nu incurajeze noi proiecte de minerit pe baza de cianuri pana la interzicerea totala din 2011.

    8. Pentru extragerea aurului se vor folosi pe parcursul celor 17 ani de exploatare, aproximativ 1.561.000 tone substante periculoase, dintre care 84.000 tone cianura de sodiu.

    Semneaza petitia pe http://www.rosiamontana.net/

    Promovati aceasta petitie prin toate mijloacele posibile, pe retele sociale, bloguri sau site-uri personale!

    Multumesc anticipat

    Va multumim!

    • Iata care e adevarata miza a exploatarii Rosiei Montane:
      http://www.ioncoja.ro/2011/09/adevarata-miza-este-wolframul/

      Cateva din aplicatiile relativ cunoscute ale acestui material:
      – Placute din carbura de tungsten pentru prelucrari prin aschiere
      – Filamente pentru becuri ori surse de radiatii x
      – Focoase pentru rachete, datorita temperaturii de topire extrem de inalte
      – materiale extrem de rezistente la uzura
      – palete de turbine
      – munitie perforanta (prin blindaje)
      – lubrifiant pentru temperaturi inalte (care pot rezulta atat din turatii inalte, cat si din regimuri de lucru extrem de dure)
      – catalizatori pentru hidrodesulfurare (fara de care productia de combustibili cu continut redus de sulf este practic imposibila)
      – protectie antiradiatie, mai eficienta decat plumbul, dar neutilizata inca pe scara larga datorita pretului mult mai mare
      – microscopie electronica
      – legaturi interne in microprocesoare
      – cablaje imprimate de mare putere
      – motoare racheta…

      Ce ziceti, merita sa se agite baietii in halul in care o fac?

  2. Eufrosin,la mulți ani!(cu anticipație pentru mâine)

  3. Salut,

    Ne face placere sa te invitam sa te inscrii in revista blogurilor pe http://www.allblogs.ro .

    Beneficiezi de promovare gratuita a blogului prin inscrierea in http://www.allblogs.ro, care are un numar mare de indexari, impartite pe categorii, ajuta la cresterea popularitatii web a blogului in algoritmii de calcul al motoarelor de cautare. Blogul devine mai popular prin afisarea de linkuri catre acesta, afisarile atragand vizitatori targhetati.
    Cu cat exista mai multe linkuri catre un web site, cu atat importanta web siteului este mai mare in „opinia” motoarelor de cautare.

    Numai bine,
    echipa allblogs.ro

  4. Ce inseamna sa fi suveran?

    Suveran este un rege, care conduce propriul sau regat.
    Creatorul te-a facut un rege, si ti-a dat drept de posesiune asupra pamantului, proprietatea ta si controlul asupra proprie-ti vieti. Te-ai confruntat mereu cu puterile, conducerea si tot felul de doctrine si invataturi, intreaga ta viata, care in surdina te-au indrumat in a deveni un sclav. Aceasta afirmatie, nu este o injosire sau o insulta, ci un fapt foarte real. A fi suveran este opusul sclaviei. Inainte de ati accepta conditia de suveran, sa fie foarte clar, trebuie sa te comporti cu onoare fata de oricine, chiar si fata de cezarii acestei lumi. Nu vei putea deveni rege, daca nu ai onoare. A fi onorabil inseamna pur si simplu a nu dezonora pe nimeni, niciodata si ati asuma responsabilitatea in actiunile tale, neincetat.
    Ai dreptul dat de catre Dumnezeu in ati exercita pe deplin libera alegere, si a nu fi controlat in nici un mod de catre forte straine(externe) tie, nici a fi guvernat. Suveranitatea este o putere extraordinara prin definitie si in realitate, iar prin aceasta putere extraordinara iti revine si o responsabilitate extraordinara. Aceasta responsabilitate trebuie tratata cu seriozitate pentru a putea deveni liber. Aceasta inseamna ca vei actiona inteligent si in pace sub legea cutumei. Legea cutumei sau obiceiul pamantului este legea Lui Dumnezeu. “ Iubiti-va uni pe altii si nu faceti rau apropelui vostru” . Este atat de simplu. Daca nu vei putea respecta aceasta lege simpla, nu vei putea deveni regele despre care vorbim mai sus.

    • Libertatea crestina este de a fi „sluga cea buna” a lui Hristos.

      „Zis-a lui stapanul: Bine, sluga buna si credincioasa, peste putine ai fost credincioasa, peste multe te voi pune; intra intru bucuria domnului tau.”

      Este necesar dar nu si suficient:
      „Legea cutumei sau obiceiul pamantului este legea Lui Dumnezeu. “ Iubiti-va uni pe altii si nu faceti rau apropelui vostru” .”
      Citatul este incomplect si folosit de cei din organizatii necrestine care ne sugereaza ca ne mantuim prin noi insine daca nu furam, nu injuram, ingrijim de copiii arsi, suntem buni cetateni. Mai e si Dumnezeu pe undeva, il putem numi cum credem noi.

      Dar Domnul ne invata altceva:

      „25. Şi iată, un învăţător de lege s-a ridicat, ispitindu-L şi zicând: Învăţătorule, ce să fac ca să moştenesc viaţa de veci?
      26. Iar Iisus a zis către el: Ce este scris în Lege? Cum citeşti?
      27. Iar el, răspunzând, a zis: Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta şi din tot sufletul tău şi din toată puterea ta şi din tot cugetul tău, iar pe aproapele tău ca pe tine însuţi.
      28. Iar El i-a zis: Drept ai răspuns, fă aceasta şi vei trăi.

      • @treaz- Iti multumesc pentru completare. In fond, daca nu exista Dumnezeu, nu poate exista nici libertate. Caci adevarata libertate este o stare de constiinta, o permanenta trezvie duhovniceasca, mai ales acum, cand intreaga planeta a devenit efectiv o mare inchisoare. Razboiul se poarta pe dou fronturi, fizic dar mai ales la nivelul gandurilor. Eu ma refeream mai mult la suveranitatea fata de control extern, fata de aparatul coercitiv de care asa zisa autoritate pamanteneasca face abuz in a suprima drepturile inalienabile ale fiintei umane, pe care din pacate in ignoranta singuri le cedam.

        • Depinde cum îl percepi de Dumnezeu. În picioare, ca fiu al său ori în genunchi ca slugă nemernică, umilă şi înfricoşată.
          Pilda întoarcerii fiului risipitor nu este dată unora ca mine care l-am găsit pe Dumnezeu pretutindeni ci acelora care nu ştiu că nu ştiu şi vorbesc în numele Lui.
          Deocamdată nimeni nu a definit corect nici libertatea şi nici fericirea, ambele având conotaţia mentală a momentului trăit de individ.

          Cuvinte goale ce ameţesc minţile nevinovate……păcat că procedaţi aşa.
          Dem

          • @Dem, in caz ca folosesti telefonul mobil, uite care este cauza goliciunii tale mintale. De aceea creierul tau nu rezoneaza la cuvinte simple si „exagerezi prin trufie sau tratarea celorlalţi colegi …..”din amvon”….adică de sus.” „Pilda întoarcerii fiului risipitor nu este dată unora ca mine care l-am găsit pe Dumnezeu ”

            Ti-am urmarit comentariile de ceva vreme, si sa fiu sincer nu-mi placi. Daca nu ai de spus nimic, mai bine abtine-te.

            • @Suveranul. Dacă tăceai filosof rămâneai. Chiar dacă esti simpatic în simplitatea exprimării, reacţia ta a fost nepoliticoasă. Poţi citi …sau nu, rândurile mele.
              Pe la sfârşitul sec 19 tăranii ruşi care lucrau la instalaţiile radio ale lui Popov – unul dintre pionierii comunicaţiilor la mare distanţă între nave şi ţărm – îi numeau pe oamenii de ştiinţă „nauci”, o prescurtare de la naucinâi celovec adică oameni învăţaţi, oameni de ştiinţă. De atunci acelora care mintea le umblă aiurea, distraţi sau preocupaţi de probleme majore – de regulă oameni valoroşi din domenii ştiinţifice sau mari creatori, li se spun năuci, ameţiţi sau alte asemenea maliţiuni (răutăţi nevinovate spuse de oamenii simpli sau insinuări răutăcioase şi uneori extrem de dureroase rostite cu candoare sau cu zâmbetul pe buze).
              Clipul cu pricina este o prostie. Câmpul electromagnetic nu provine de la telefonul mobil, care în acest caz este doar sursa de semnal, ci de la amplicicatorul de putere al staţiei radio şi acela un jaf, cu ecranul de protecţie demontat. Chiar şi aşa, puterea radiantă nu depăşea 50w, adică relativ puţin, având în vedere că aceasta scade exponenţial.
              Evident, aceia care nu au creier sau cărora le-a mai rămas foarte puţin, preferă să dea vina pe telefoanele mobile.
              Chiar nu înţelegi nimic din ce scriu?
              dem

            • Pentru dem

              „Pe la sfârşitul sec 19 tăranii ruşi care lucrau la instalaţiile radio ale lui Popov – unul dintre pionierii comunicaţiilor la mare distanţă între nave şi ţărm…”

              Iar sunteti involuntar comic. Acest Popov n-a inventat nimic, a fost inventat de bolsevicii bezbojnici.
              Cica inventia radioului de catre Popov s-a intamplat in felul urmator:
              Nevasta lui Popov ii zice fiicei:
              „Maine e ziua lu’ tac’tu, i-am luat un cadou, un aparat de radio. Dar hai sa fie surpriza, sa-l ascundem intai.”
              Fata zice:
              „Pune-l sub pat si sa-i spunem lui tati sa-l gaseasca!”
              Si dupa cum desigur ca banuiti, Popov a descoperit pana la urma radioul iar noi ne minunam si astazi!

              Cad despre taranii rusi, eu n-as rad de ei.
              Si in limba romana cand unul vorbeste/scrie mult si aiurea se zice „ala e nauc!”

              Apropo de invatatii sovietici, poate nu stiati ca „in Uniunea Sovietica sunt cei mai mari pitici din lume”.

            • @Suveran – daca ii cunosti pe cei care au postat filmul pe Youtube
              Felicitarii!!!
              Ati descoperit antena Tesla.
              Nicola Tesla a pus in evidenta ca energia electrica poate fi transportata / transmisa fara cablu electric.
              Iar experienta e concludenta; neonul se aprinde fara sa fie conectat la un cablu electric.
              Mai cautati putin info pe net si sunt sigura ca nu veti mai avea nevoie de serviciile RENEL-ului.
              Cautati si aici:
              http://www.mathematik.tu-darmstadt.de/~bruhn/MeylAnual2006.html
              http://www.mathematik.tu-darmstadt.de/~bruhn/PohlWaves.html

          • He, he, fara sa vreti ati spus (deformat) un mare adevar crestin:
            „Depinde cum îl percepi de Dumnezeu. În picioare, ca fiu al său ORI în genunchi ca slugă nemernică, umilă şi înfricoşată.”

            De fapt in loc de „ORI” trebuie pus „SI”. Deci ambele.
            Sfintii Parinti explica aceasta minunata „contradictie”.

            In legatura cu ideile pe care le aveti, nu e nimic original, vin din aceiasi sursa demonica.
            Mai multe explicatii se pot gasi aici:
            http://www.doxolog.ro/web/apologetica/Richard_Wurmbrand-Marx_si_Satan/Richard_Wurmbrand-Marx_si_Satan.htm
            Autorul a fost un evreu protestant nascut in Romania.

            • Pt. afirmatia anterioara;
              Al. Popov a avut un an prioritate fata de Marconi, cel care a speculat pozitia sa avantajoasa politic, religios si geografic (…). Marconi a fost in proces si cu marele Tesla, pt. acelasi patent, radioul, dar din aceleasi considerente, lui Tesla, Curtea Suprema a USA i-a dat dreptate abia in iunie 1943, la cateva luni de la moartea sa,
              Si inca ceva, poate ca te va surprinde, tesla a fostr … r o m a n !!!

          • @ Suveranul. Abia acum v-am înţeles reacţia. V-aţi pripit, răspunsul meu era pentru Treaz, care se crede la „slujbă” la locul său de muncă.
            Utilizarea „uneltei diavolului” în propovăduirea unor dogme – chiar ortodoxe, fără discernămâtul atât de dificil de asumat.

            Cu atât mai mult cu cât vă refereaţi la un subiect laic, controlul actorilor nonstatali asupra naţiunilor sau popoarelor mici precum România. Avem convingeri în numele cărora ne expunem opiniile, modul şi scopul însă trebuie asumat cu personalitatea reală, chiar dacă ne prezentăm în spatele unui nickname.
            dem

          • Pace tuturor, nu sunt erudit , nu stiu pea multe, dar pe Domnul nostru Iisus Hristos , eu nu il vaddecit pe cruce, asa ne izbaveste! Domnul cu voi cu toti , in veci!

  5. Multumesc Eufrosin ca faci accesibila intelepciune acumulata de cititori. Nu are importanta numele descoperitorului sau al comunicatorului, gloria este pentru primitivii nascuti nefericiti. Descoperirea insa trebuie impartasita la cat mai multi, sa prinda radacini in mintile lor, sa se dezvolte si sa contribuie la progresul umanitatii. Am cautat 40 de ani si am acumulat cantitati uriase de informatie din care nu intelegeam nimic. Acum vre-o 5 ani si ceva, internetul a facut posibil sa gasesc informatii descoperite de altii care ca si mine cautau, intelegeau cate ceva, dar nu tot. Fara internet nu ne-am fi putu gasi. Cu ce au descoperit ei si cu ce am descoperit eu, am identificat parti mari din mecanismul natural de functionare al soceitatii care ne deranjeaza asa mult, pe noi oameni pe care eu ii definesc ca evoluati, mecanism care incetineste progresul omenirii. O sa intrebi poate: “unde este Dumnezeu in discursul meu?” Eu raspund: teologii spun: “Necunoscute sunt caile Domnului… ”, astfel eu pornesc de la ideea ca nu le putem intelege, putem doar intelege ce putem sesiza cu simturile si percepe cu cel de a 6-a capacitate, numita suflet, intuitie, simt sau cum voieste cititorul. Important CRED EU este sa aduci contributie la descoperire si la dezvoltarea actiunilor de perfectionare a vietii umane, am putea spune,: oamenii cu treaba lor si Dumnezeu cu treaba totala. Poate ca aste e treba data de Dumnezeu. Nu stiu. Fac insa ce pot. Poate ca asta vrea Dumnezeu ca eu sa fac. Iar nu stiu. Merg pe premiza cea mai negativa ca ce fac va fi aspru judecat la final, oricum fac ceea ce simt ca e bine, firesc. Nu vad ca Dumenzeu si evolutia ar fi concepte contradictorii. Din acest punct de vedere, Dumnezeu s-ar ocupa de lucruri in mare si evolutia este implementata sa fie un mecanism practic de detaliu. Unde e contradictia? Ba chiar doar prin aceasta ipoteza se pot explica salturile evolutive unde nu se regasesc de loc animale intermediare intre specii prin intervetia unei forte superioare proceselor rudimentare ale evolutiei. Inter ce putem sti si ce putem crede este o prapastie pentru care nu am gasit podul.
    In continuare pe subiect, au constatat altii ca orice monopol este distrus de imbunatatiri radicale ale tehnologiei. In cazul monopolului asupra sistemelor de diseminare a informatiei, conspiratia parazitilor (am criticat folosirea termnului de “elita” sub numele de Adrian, on 11 decembrie, 2010 at 14:58 ) a reusit de milenii sa ne tina in confuzie si sa ne exploateze inainte sa ne dumirim. Internetul este saltul tehnologic prin care am scapat de monopolul lor asupra mijloacelor de comunicare, de cenzura informatiilor care ajung la public. Prima data in mii de ani, informatia a scapat cenzurii gruparii ticaloase care ne domina prin crima, minciuna si otravuri. Cum reactioneaza? Asa cum ii duce mintea: intai au incercat sa “ucida” internetul dar au esuat; apoi au incercat sa otraveasca continutul cu date false, pornografie, distractie, cu virusi, ultima fiind ce mai perfida modalitate atribuita membrilor pretins dezaxati ai comunitati umane largi, de fapt, creata si implementat de membrii conspiratiei primitivilor ticalosi disperati ca pierd avantajul asupra noastra si prin asta privilegiile unei vieti parazitare. DAR SUNTEM DEJA AVIZATI SI NU NE MAI PACALESC. Traim vremuri unice in istoria umanitatii cand urmeaza sa scapam din ghearele primitivilor inteligenti intelegand prima data in intregime mecanismul real al asupririi. E minunat.
    Apropos, ar fi interesant sa aflam informatii despre cum si pentru ce scop a fost creat internetul. Stim ca a fost cdreat intr-un laborator al armatei SUA, posibil de catre un grup de ofiteri avansati evolutiv care au folosit tehnologia avansata dar inaccesibila publicului pentru ca prin punera tehnolgiei la indemana publicului intregii Lumi sa produca un salt in evolutia omenirii! O idee. Oricum traim timpuri minunate la scara evolutiei umanitatii.

    • cine-i de vina ca stiinta si tehnologia foarte avansata la facut inuilt pe Dumnezeu?

      • Dar ştiinţa şi tehnologia îţi bucură cumva sufletul, eu nu cred.

        • @Haiduc. Interesantă abordare, la care răspunsul meu este DA.
          Desigur nu în măsura în care spiritualitatea îţi oferă satisfacţii altfel de neatins. Cu tehnologie şi bani nu poţi obţine decât satisfacţii perisabile, de moment. Spiritualitatea însă te aduce mai aproape de adevăratele valori ale cunoaşterii, ale lui Dumnezeu, iar la cel stadiu poţi ajunge într-o viaţă sau prin educaţie specifică.
          Din păcate, majoritatea celor care se consideră educaţi – măcar formal, păcătuiesc prin trufie, suficienţă şi se mulţumesc a fi pentru ceilalţi …..aparenţi.
          Tehnologia poate fi în folosul sau împotriva lui Dumnezeu, depinde cine o foloseşte.
          dem

          • Dem, eu nu m-am referit la acea bucurie care este doar de moment, trecătoare, ci la bucuria care o ai în suflet, când Harul Duhului Sfânt coboară în inima omului. Între cele două bucurii nu există asemănare.
            Nu ai nevoie de tehnologie ca să te împotriveşti lui Dumnezeu, o poţi face şi prin cuvinte sau fapte. Eu cred că fiecare păcat pe care-l facem este o împotrivire către Dumnezeu. Biserica Ortodoxă nu este împotriva ştiinţei sau a tehnologiei, care nu sunt rele în sine, depinde cum se aplică acestea. Clona umană este un exemplu, cred eu, foarte elocvent de a arăta cum este folosită ştiinţa împotriva lui Dumnezeu.

            • Asa este draga Haiduc, sunt pe deplin de acord.
              De ce oare persoane sau chiar personalitati, cu aparente de cultura solida, considera tehnologia unealta diavolului chiar in timp ce biserica o foloseste in activitatea cotidiana.
              Ma intreb si ii intreb pe acestia, inclusiv pe Treaz, cum se impaca vorbele cu faptele si cu ce obraz vin apoi „credinciosii’ sa condamne pe cei care cauta progresul, cultura si fericirea prin tehnologii high tech din toate domeniile in care se implica.
              Oare cum ne prezentam in fata tinerilor, fara noima de pudoare, afirmand ca progresul nu este bun si doar ceea ce nu se poate vedea ne poate aduce mantuirea.
              Nu vreau sa promovez decat bunul simt in comunicare, bigotismul si fariseismul nu pot aduce decat deservicii ortodoxiei, cunoscuta prin
              moderatia cu care impaca spiritualitatea cu lumea materiala.
              Avem nevoie de modele, mentori si oameni cu viziune, de intelectuali autentici, nu de parliti care sa umple blogurile cu neroziile si inchipuirile lor despre spiritualitate si Dumnezeu.
              dem

    • „Nu vad ca Dumenzeu si evolutia ar fi concepte contradictorii. Din acest punct de vedere, Dumnezeu s-ar ocupa de lucruri in mare si evolutia este implementata sa fie un mecanism practic de detaliu.”

      Ma iertati dar trebuie sa va spun ca aceasta este o erezie condamnata de Sf. Biserica. Ma refer desigur la „evolutie” dar mai ales la „Dumnezeu s-ar ocupa de lucruri in mare”. Suna frumos filosofic dar este fals.
      „“Şi iată că Eu sunt cu voi până la sfârşitul veacului…”

      Apoi:
      „Stim ca a fost cdreat intr-un laborator al armatei SUA, posibil de catre un grup de ofiteri avansati evolutiv care au folosit tehnologia avansata dar inaccesibila publicului pentru ca prin punera tehnolgiei la indemana publicului intregii Lumi sa produca un salt in evolutia omenirii! O idee. Oricum traim timpuri minunate la scara evolutiei umanitatii.”

      Sf. Antonie cel Mare explica aceste „avansari evolutive” – dracii i-au invatat!
      Si „saltul” nu e decat o regresie in imbecilitate si satanism. Umanitatea nu evolueaza ci se pregateste pentru acceptarea (cu entuziasm) a venirii Antihristului. Nu o spun eu ci Sf. Ioan Evanghelistul in a sa Carte a Apocalipsei.

      Cel mai sigur este sa ne conducem dupa Predania Sfintilor Parinti care au fost insuflati de Duhul Sfant.

      Nu v-am scris cele de mai sus din duh de contrazicere ci ca sa intelegem ca multe care ni se par noua de mare ajutor sunt de fapt unelte prin care ne sapam singuri groapa.

      • Mi-am declarat deja incultura in cele religioase. Nu am inspiratia spirituala dar cert am bunul simt pentru a idebtifica cele ce conduc spre o viata superioara pentru oameni, oricum ar fi numita. Nu am explicatii pentru multe cu atat mai putin cunostiinte, in consecinta in incercarile pline de bunacredinta de a contribui la imbunatatirea calitatii vietii oamenilor exista o mare probabilitate de a comite cee ce poarta numele de erezii. As putea reformula tot ce am spus cam asa: se pare ca binele se cam intampla de la sine prin firea lucrurilor, prin grija lui Dumnezeu iar binele prevaleaza cu rata cu care raul este stavilit. Apare dar ca misiune prioritara identificarea raului si stavilirea propagarii lui pentru ca viata sa fie tot mai frumoasa.

        In ce priveste pe Dumnezeu, nu am nici o cunostiinta dar ma pot pozitiona in zona credintei strict la fel ca asa de multi altii. Ce ma nedumereste este motivul pentru care ne evita. Cu ce suntem noi inferiori celor din vechime pe care ii vizita si cu care comunica frecvent, dupa cum afirma cartile sfinte?

        Oricum am suprem respect pentru valorile morale si etice promovate de religia crestina la care ar trebui sa adere si necredinciosii pentru ca sunt eminamente in favoarea unei vieti frumoase si implinite in mijlocul unei comintati armonioase. Setul de valori crestine a condus la calitatea superioara a vietii in multe domenii desi ca in toate in istorie, ticalosii au abuzat si de aceste valori pentru a comite infractiuni si genocid. Sa departajam dar setul de valori de abuzul institutional asa cum de exemplu trebuie sa facem separatie ferma intre natiunea romana si infractorii nascuti intre noi care au uzurpat conducerea institutiilor Statului Roman si ne-au subordonat fara voia noastra ticalosiei globallizate.

        • Astazi oricine poate afla Adevarul Crestin Ortodox, numai sa vrea.
          Avem atatea Sf. Manastiri, mari duhovnici, scrierile Sfintilor Parinti!
          Numai asa putem duce o viata adevarata, intelegand cine suntem si care este scopul adevarat al vietii.
          Nu e vorba de opinii corecte sau false ci de mantuirea sufletului, care suflet este nemuritor.
          Altfel ne ratacim in capcanele dracesti care ni se tot intind de 2000 de ani.
          Gnosticism, extraterestri, yoga, comunism, liberalism, secte, animalizare prin sexualizare, deznationalizare, ocultism, hobbies imbecile, droguri, filosofii demonice, infantilism prezentat drept intelepciune, etc.

  6. Pentru Treaz. Probabil sunteţi cerberul ortodoxiei şi eu nu înţeleg asta. Cred că exageraţi prin opoziţia faţă de orice nu înţelegeţi, de altfel explicată în articolul colegului ca „primitivism” – teama de necunoscut, de original, de superior.
    Argumentarea prin documente sau fapte presupuse, religioase, este cu mult mai periculoasă ca propaganda media. Pentru că o giraţi cu propria personalitate (chiar incognito), este evident că sunteţi un om cu ceva cultură dar nu cred că aţi înţeles prea mult din asumarea ei.
    Umanitatea şi umanismul fac parte din creaţia divină, progresul nu este un drept sau merit al unora ci al întregii lumi vii.
    Dacă sunteţi preot, făceţi-vă datoria de fiu al lui Dumnezeu şi aveţi încredere în principiile creştine. Fiecare dintre noi avem aceiaşi cruce de dus, metafora religioasă are rolul ei. Să nu exagerăm însă prin trufie sau tratarea celorlalţi colegi …..”din amvon”….adică de sus.
    dem

    • Ca sa fiu sincer, o fac din mila crestina.
      Ma doare sufletul sa vad cum (banuiesc ca) un ortodox botezat a cazut in inselare demonica. Mai grav este ca, asa cum e regula cu aceste victime, incercati sa-i smintiti si pe altii.
      Deci nu e nimic personal contra Dv., ci impotriva intregii categorii de anti-crestini vicleni.
      Dovada ca am dreptate este perseverenta cu care reveniti pe acest forum ortodox desi exista un numar mare de alte pagini anti-crestine, pagane.
      Latinii au explicat acest fenomen:
      „errare humanum est perseverare diabolicum”.

      Pana la urma nu e rau ca perseverati, se lamuresc anumite lucruri, daca nu pentru Dv. cel putin pentru altii.

      • Dalai Lama, un intelept pe care unii il considera sfant, a dat un raspuns de genul: „Nu mi-am terminat problemele pentru a le rezolva pe ale altora”, ceea ce mi se pare oportun ideilor dvs.
        Sunt pe acest forum deoarece imi place atmosfera civilizata in care se duce polemica, entropia autocontrolata si sinceritatea mesajelor.
        Doar in diversitate putem evolua si descoperi singuri ceea ce Creatorul ar fi putut sa ni le dezvaluie la nastere.

        Universul este binar, prin urmare lui Dumnezeu i se opune Diavolul; noi, oamenii suntem la mijloc.

        Nu vi se pare nimic suspect in disputa celor doi pentru prozeliti, pentru adepti si dominare? Eu, l-am ales pe Dumnezeu, fiecare are dreptul sa se comporte liber si sa aleaga in cunostinta de cauza.
        Va asigur ca intre unul care promite in numele cuiva si un altul care promite ceva palpabil, alegerea va fi in favoarea realului.
        Desi, alegerea este gresita!

        Daca prin ceea ce scriu sunt ilogic sau imoral, chiar dupa cartile dvs., voi incerca sa ma indrept. Am multe de invatat, fiecare avem de invatat, chiar unii de la altii – sau mai ales.
        Din pacate, avem o singura viata, pe care facem tot posibilul sa o irosim in discutii sterile; …….subiectul postarii este o retorica banala.

        Chiar asa domnule treaz, dvs. ce credeti despre cauza proastei oranduieli?
        dem

        • He, he, de aia v-am intrebat ce carti cititi, ce religii…
          Ying/Yang e tot paganism: „Universul este binar, prin urmare lui Dumnezeu i se opune Diavolul; noi, oamenii suntem la mijloc. ”
          Si Dalai Lama e exponentul paganismului. Nu e nici intelept si nici sfant ci un indracit, recunoscut ca atare de Sf. Biserica si de cei botezati.
          Cum zice englezul: „Nice try buddy!”

          „Chiar asa domnule treaz, dvs. ce credeti despre cauza proastei oranduieli?”
          Parerea noastra nu face doi bani. Sfintii Parinti ne explica. Din cauza pacatelor noastre se intampla multe. Alteori Dumnezeu vrea sa ne smereasca, sa ne incerce credinta, sa ne aducem aminte ca suntel praf si cenusa. Viata dreptului Iov mai explica anumite lucruri.

  7. @treaz. Ma aburiţi şi mă ameţiţi.
    Până la Sfinţii Părinţi – care sunt aceştia, nu ştiu, ne mănâncă …..sfinţii, şi în mod sigur popii (nu preoţii, pentru care am un mare respect) de la care primim vorbe şi amăgiri.
    Adevărul este că tânjim după înţelepciunea bătrânilor şi nu ne dăm seama că proverbul „licheaua îmbătrâneşte dar tot lichea rămâne” este valabil pentru fiecare generaţie în parte, iar sminteala unor bătrâni călugări sau preoţi nu este decât una firească, trupească, pe care cei tineri şi zdraveni la cap o vor trece cu vederea.

    De ce părerea „noastră” şi nu părerea mea, suferiţi cumva de dedublare sau bicefalism, sau poate un tic verbal….obişnuinţa slujbei.
    Dacă nu aţi fi de partea binelui v-aş bănui de fariseism, dar imi dau seama că dvs. chiar credeţi în această dihotomie, chiar trăiţi suferinţa celui care condamnă diversitatea personalităţii umane, refuzul de a trăi pe bază de instrucţiuni, subrutine, foldere sau utilitare.

    Vreau argumentele care să convingă prin blândeţe şi nu prin mesaje subliminale induse cu sintagme prăfuite gen „Sfinţii Părinţi”, „Sfânta masă” „smerenie”, etc.
    Suntem fii lui Dumnezeu şi niciun părinte nu îşi reneagă copiii, aruncându-i Diavolului, de ce am face-o noi cu limbajul de lemn şi afurisenia pentru cei păgâni.
    Vreau să înţelegeţi că militez pentru credinţă şi nu pentru dogme, oamenii de orice rasă, sex, vârstă, cultură,…..etc., au nevoie de iubire şi protecţie, de încredere şi bunăstare, nu suntem decât oameni şi desigur copiii lui Dumnezeu.

    Pe ce bază afirmaţi că tao-iştii sunt mai răi sau păgâni decât noi,creştinii, atât timp cât printre ei sunt oameni cu nimic mai prejos sau dimpotrivă cu mult mai credincioşi. Credeţi că sunt mai multe credinţe sau mai multe ideologii?

    Vă asigur că atât credinţa, cât şi încrederea sau iubirea, SUNT UNICATE.

    Valoarea unui om stă în credinţa sa, nicicum în avere sau titluri ori ani. Cu credinţă poţi avea orice, poţi fi oricine, poţi înţelege orice, tocmai pentru că aşa cum spuneaţi în alte postari, atunci când crezi, îl ai pe Dumnezeu alături.
    dem

    • „Vreau argumentele care să convingă prin blândeţe şi nu prin mesaje subliminale…”
      Ar fi comic daca nu ar fi tragic.
      Vorbiti de „credinta” dar nu de cea crestina.
      Va banuiam ca sunteti mason dar au si aia ceva standarde mai ridicate.

      „sintagme prăfuite gen “Sfinţii Părinţi”, “Sfânta masă” “smerenie”, etc.” – atentie, va da idei de acestea un duh rau.
      Marx isi scria operele prin dictare automata, Stalin avea si el un „inger”.

      Rugati un preot sa va faca o molifta, sa va stropeasca cu Sf. Aghiasma si sa ne spuneti intr-un mesaj cum s-a desfasurat experienta.
      Sau macar nu va mai numiti „ortodox”.
      Pacatul contra Sfantului Duh nu se iarta nici aici si nici „dincolo”.
      Mai bine continuati pe filosofie, Basescu, chestii mai lumesti.

  8. @treaz. Mmmmda, iar m-aţi afurisit şi mă trataţi ca păgân ori omul lui satan. Clar, sunteţi preot, însă din păcate unul dintre aceia care mai mult suduie decât se roagă.
    Revin la titlul subiectului.
    Acest dialog pe care îl avem de mai bine de o săptămână, este un exemplu notoriu privind cauzele reale care ne determină existenţa.
    Faptul că eu vorbesc despre o credinţă personală, o formă de motivare interioară şi nu una indusă de interesele societăţii în care trăim nu trebuie considerat un păcat; eu nu-l reneg şi nici nu fac nimic împotriva lui Dumnezeu, doar gândesc cu propria minte şi mă manifest din firească libertate. Evident, vă deranjez, poate nu personal sau poate da, cert este că încercaţi căi de „îndreptare” a mea, de repudiere sau cel puţin de negare. Evident, o faceţi din motive ce nu le discutăm aici. Avem acest dialog pentru că amâdurora ne pasă, pentru că avem argumente şi dorim cunoaştere.
    Mă consideraţi un blasfemiator şi mă trataţi ca neortodox, fapt care pe mine mă poate deranja, refuzândumi-se un drept de naştere. Pot fi „oaia rătăcită” dar nici măcar atât, pentru că am intervenit tocmai ca BOR să nu se mai facă de râs prin prestaţia unor aşa-zis „doctori”.
    Cunoaşterea nu este accesibilă oricui, persoanele în sutane nu au dreptul să se opună progresului atât timp cât acesta este creat prin metode creştineşti sau este folosit în acest scop. Evident, este hilar cum nişte biete fiinţe îmbrăcate în negru – se conformează unui ordin de negare al acelora care nu gândesc în termeni ortodocşi. Şi ne mai întrebăm de ce biserica îşi pierde adepţii……
    Concret, cu ce contribuiţi la bunăstarea morală a societăţii, în afară de vorbe şi adunarea banilor de la enoriaşi? iata o întrebare din multe la care BOR ar trebui să se gândească mai bine.
    Iar dvs., care mă trataţi ca un „paria” – ortodox, la ce vă gândiţi în demersul forumistic?
    dem

  9. @Treaz, spre ştiinţă. Radioul, adevărat, nu a fost realizat pentru prima oară de Popov sau de Marconi, oricât de avansaţi în producerea undelor electromagnetice se descriu, ci de Nicola Tesla(Nicolae Teslaru – locuitor al banatului sârbesc emigrat în SUA).

    „Descoperirile” ca şi invenţiile nu sunt decât forme ale progresului, relevate prin cunoaştere şi multă muncă.
    Şi chiar şi aşa, oricât de citit ai fi şi oricât de harnic sau resurse ai avea, fără credinţă nu descoperi nimic.

    CREDINŢA (crezând vei vedea) este totul, iar personificarea ei este Dumnezeu. Doar oamenii cu credinţă adevărată devin îngeri sau mari creatori, binecuvântaţi de omenire. Mă refer desigur la aceia care îşi pun valoarea în slujba oamenilor, nu împotriva lor.
    dem

    • Observ ca nu pomeniti, vorbind elevat despre „credinta”, de Domnul Nostru Iisus Hristos ci numai de un „Dumnezeu” descris ca un fel de arhitect cam ocupat. Care ii lasa pe oameni „la mijloc”.
      Cad despre „credinta”, cum am mai spus, trebuie sa o definesti ca poate insemna multe pentru multi.
      Cand vorbesti cu un anti-crestin e cateodata distractiv pt. ca stii ce va urma. Are are cateva „argumente tari” luate din „Biblia hazlie”, de prin cartile stiintifico-fantastice, yoga sau alte rataciri asa zis stiintifice. Daca continui si le dovedesti false, pana la urma le termina. Cand s-au terminat vine cu „esti un ignorant”, apoi „nu-ti place de tigani” iar cel final e „bai legionarule!”.
      Sper ca in conversatia noastra, daca vreti sa o continuati, sa fiti ceva mai creativ decat predecesorii.

      • @treaz.Am fost sincer şi am declarat că nu am studii religioase, tot ce ştiu sunt doar „impresii” mentale rămase în urma citirii din simplă curiozitate a Bibliei şi Evangheliei, evident lecturi interzise în anii 70.
        Problema credinţei în personificări rămâne încă în actualitate până când voi înţelege motivul pentru care se încalcă acea poruncă de a nu te închina la chip cioplit.
        Nu putem şi chiar sunt împotriva împărţirii oamenilor în creştini şi altceva, care ne divizează ca opameni şi societate. De ce nu putem accepta libertatea de gândire a aproapelui nostru, de ce să încercăm a-l judeca pentru gândirea lui, de ce să-l ameninţăm cu „focul Gheenei” dacă este de altă religie….de ce…de ce……pentru care motiv ne asumăm sarcini de oropsire a celorlalţi doar pentru că nu gândesc în termenii educaţiei noastre.

        Vă asigur că nu vom ajunge la injurii atunci când vom termina argumentele, pentru că eu am destule şi veţi renunţa înaintea mea. Şi vă asigur că nu mă ajută Satan ori alte asemenea. Vă vorbesc exclusiv din convingerile mele, mă consider la fel de bun creştin ca oricare, nu mă compar cu nimeni, sunt creştin şi atât, oricum aţi vrea să mă alungaţi datorită convingerilor mele.

        Eu pot să dovedesc existenţa lui Dumnezeu dar nu şi pe cea a lui Hristos, pentru simplu fapt că tot ceea ce este material este minciună, tot ceea ce este atins de om distruge adevărul. Ecce homo!

        Creativitatea mea este precum oglinda, reproduc sau reflectez în măsura în care lumina şi calitatea mea de reflectare spirituală îmi permite. Vom vedea.
        Dem

        • Dem, aici te-ai dat pe fata, caci convingerile tale nu vin dintr-o sursa luminata si adevarata, iar daca nu vin de acolo-vin de altundeva; iti dai si singur seama. Cuvintele tale te acuza. Fara Iisus nu exista mantuire, sa-ti intre bine in cap. Din moment ce tu ai rasfoit Biblia, inloc sa o studiezi, inloc sa traiesti conform Legii si poruncilor, era(este) logic ca vei judecata stramb.

          „Eu sunt calea, adevărul şi viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine” (Ioan 14:6).
          Nu ai nici cea mai mica sansa de mantuire fara Hristos. Daca nu auzeai de El, ar mai fi existat ceva sperante. Nu degeaba aveam eu o repulsie fata de comentariile tale. Acum m-am convins! Dumnezeu, Iisus Hristos sa te lumineze sa gasesti calea, adevarul si viata!

          • @ Suveranul,
            Ai dreptate, sunt un nenorocit care vă irită şi deranjează încâlceala de dogme şi pseudo conştiinţă. Cred că nu degeaba Andrei Mureşeanu a scris versurile la Imnul naţional. Cred că este cazul să ne trezim din presupusele adevăruri şi să ne opunem Satanei dacă vrem să avem parte de mântuire.
            Atitudinea aceasta de laşitate şi ipocrizie nu înseamnă apărarea credinţei şi cu atât mai mult credinţa nu se poate apăra cu arme sau bani. Credinţa se apără prin cultivarea binelui şi creşterea spiritualităţii prin cultură, artă, umanism, prin aplicarea principiilor creştine şi nu prin vorbe goale şi polemică chioară.
            V-aţi întrebat, în afară de cuvintele goale pe care le scuipaţi asupra mea, prin ce vă dovediţi creştin, prin ce promovaţi viitorul tinerilor, prin ce sunteţi util societăţii, dincolo de burdihan…..?
            Repulsia pe care o resimţi este expresia neputinţei, a unei spiritualităţi cu botniţă, a limitărilor de care poate nu eşti vinovat.
            Eşti poate printre cei mai puţin recomandat să ieşi în faţă.
            Subiectul nu sunt eu ci „de ce merg prost lucrurile”
            Evident, din cauza unora ca dumneata, leneşi la gândire şi agresivi.
            dem

            • @dem, sincer imi cer scuze daca te-am jignit, dar ma repet; fara Iisus NU exista mantuire, sa-ti intre bine in cap. Ma oboseste limbajul tau pompos, care pute a trufie. Promit ca nu am sa-ti mai raspund, dar daca vrei sa-ti faci un bine, mergi pe la biserica, poate iti va lumina Iisus calea, pentru a vedea Adevarul si a cunoaste Viata. Pace!

        • Va comportati exact dupa modelul expus anterior. Suntem inca la faza „argumentelor” , au mai ramas doar cateva nefolosite:

          „Problema credinţei în personificări rămâne încă în actualitate până când voi înţelege motivul pentru care se încalcă acea poruncă de a nu te închina la chip cioplit.”

          Ca o noutate observ ca aduceti argumente nu numai de la sectanti ci si de la iudei. Raspunsul este prea lung ca sa fie expus aici, cei care doresc sa priceapa cum e cu „chip cioplit” o pot face citind cel mai elementar catehism.
          Ar trebui sa fie o veste buna pt. Dv. ca problema cioplitului a fost rezolvata de 2000 de ani. Cand veti gasi si pricepe explicatia, veti fi clarificat si problema „personificarii”, banuiesc ca va referiti la Sfanta Treime, Maica Domnului, Sfinti.

          Deci va asigur ca acest „argument” e ca si contrazis, mai incercati cu ce a mai ramas. Marx are cateva nefolosite.

          • @Suveran,
            Orice afirmaţie trebuie dovedită, trufia mea poate părea altora sub alt aspect, adevărat, exprim opiniile categoric, limpede şi argumentat. opusul trufiei este umilinţa iar acest sentiment sau comportament nu poate veni sub nicio formă din partea creatorului. Atitudinile noastre pornesc din sufletul, din spiritualitatea personală formată prin grija celor de lângă noi. Nu sunt supărat pe dumneata, îmi spun acel citat „iartă-i doamne că nu ştiu ce fac”, fiecare dintre noi va primi ceea ce i se cuvine şi să avem grijă întâi de curăţenia noastră în gândire, oferind mai degrabă exemplul personal decât sfaturi. Mulţumesc.

            @ treaz,
            Sincer vă spun că citesc orice lucrare în care există spiritul bunei credinţe. Aburelile şi arabescurile verbale, atât de prezente la „sfinţiile Voastre” sunt obositoare şi contraspirituale.
            Va trebui să înţelegeţi că Biserica este posesoarea unor informaţii ştiinţifice de o excepţională valoare pe care ştiinţa oficială cu care se află în competiţie le-a revelat, în parte, după mii de ani. Biserica deţine secrete şi a distrus ori a interzis cunoaşterea în mod sistematic. Oare nu este firesc să fie de partea omului şi nu de partea asupritorilor lui?

            De fapt, în afara afuriseniei mele, ce vreţi să susţineţi? Haideţi să ne întoarcem la subiect:
            De ce merg prost lucrurile?
            dem

    • @Dem ,

      cred ca ar fi cazul sa incetezi cu propaganda … credintei originale pe care o afisezi . Tuturor ne este foarte clar ca nu ai nimic in comun cu Una Sfanta , Soborniceasca si Apostoleasca Biserica Ortodoxa si cu credinta cea Intreita in Tatal , Fiul si Duhul Sfant . Ca doresti cu incapatanare sa continui in credinta ta , asta-i cu totul alta poveste , tu vei da socoteala , pentru ca ” in cele ce vei fi gasit , in acelea vei fi judecat ” . Prin urmare poate c-ar trebui sa fii mai permisiv , sa lasi ochii sa se deschida spre Lumina cea adevarata .
      In privinta ” … oricât de citit ai fi şi oricât de harnic sau resurse ai avea, fără credinţă nu descoperi nimic. ” -ba da , dar descoperirile tin doar de material si ajung in final sa te tina rob al materialului .
      Da , credinta este totul , intr-adevar , dar tine cont de faptul ca s-a spus : ” voi va inchinati caruia nu stiti ” . Si satanistii au credinta dar in satana , fiul intunericului , si Dalai Lama are credinta , se inchina lui Budha si considera ca mantuirea se face prin reincarnari succesive s.a.m.d. .

      ” Faptul că eu vorbesc despre o credinţă personală, o formă de motivare interioară şi nu una indusă de interesele societăţii în care trăim nu trebuie considerat un păcat;eu nu-l reneg şi nici nu fac nimic împotriva lui Dumnezeu, doar gândesc cu propria minte şi mă manifest din firească libertate ” .
      Cum ?!!!! O forma de motivare interioara ?!!!! Adica faci din credinta in Dumnezeu , cel care ne-a creat , caruia ii datoram TOTUL , o forma egoista de autosugestie ? N-ai auzit ca Domnul este un Dumnezeu gelos care ne vrea doar pentru El si ca cine nu este cu El este impotriva Lui si cine nu aduna cu El , risipeste ? Oare Domnul Dumnezeul nostru de asta sa ne fi creat , ca sa ne manifestam conform propriei noastre gandiri ( omeneasca , inclinata spre pacat ) , oare asta sa insemne libertatea propovaduita de Mantuitorul Hristos ? Nu cred ca Bunul Dumnezeu , care a avut atata grija in momentul cand ne-a creat sa fim o suma completa si complexa de functii , nu a avut grija sa ne dea si niste norme , niste legi , niste sfaturi ca de la Parinte la copil , indemnuri . Si a continuat sa o faca pana in ziua de astazi , prin glasul Sfintilor Parinti , ai acelor care si-au inchinat INTREAGA VIATA si LIBERTATE , doar Lui si astfel s-au inaltat alaturi de Tatal la ceruri .
      Libertatea noastra este de fapt Datoria noastra de a sluji lui Dumnezeu atat cat putem fiecare , de a ne inchina Lui , de a-L iubi din tot sufletul , din tot cugetul si cu toata fiinta noastra , de a vietui conform cerintelor Lui si sa credem ca , chiar robi netrebnici si nevrednici fiind , prin credinta in moartea si invierea lui Hristos , prin impartasirea cu El , putem sa atingem indumnezeirea pentru care am si fost creati , deci , sa ne intoarceam la Tatal .

      Doamne , ajuta-ne !

      • @fane.
        Pentru ce mă oropseşti domnule, de ce îmi interzici să port o discuţie în urma căreia fiecare poate să culeagă cunoaştere şi înţelegere. De ce vrei ca ignoranţa, trufia şi suficienţa omenească să acopere visele oamenilor?
        Departe de mine de a face referiri la capacitatea dumitale de judecată sau la nivelul cultural minim obligatoriu. Cu afurisenii din acestea nu rezolvi nimic într-o discuţie cu cineva care pe lângă Biblie a citit şi alte cărţi ce nu au nimic comun cu satana – evident dacă poţi înţelege cuvinte din microbiologie sau fizica cuantică şi dacă nu vrei să arzi cărţile ne-bisericeşti.

        Dumneata nu ai căderea să judeci pe cineva. Fiecare popor sau grup uman aderent unei ideologii sau filosofii proprii – sper că ştiţi că orice religie este un domeniu gnoseologic cu rang de filosofie, nu putem brahmanilor, budiştilor, yoghinilor, arabilor sau altora să le impunem în ce să creadă sau în cine.
        De ei ne leagă un singur element spiritual – CREDINŢA.
        Vorbiţi….vorbe. Nimic concret sau de bun simţ. Copiii noştri trebuie să înţeleagă de ce noi, eu, dvs. treaz,….ne consumăm timpul cu dispute pe marginea credinţei, iar acest lucru nu se face prin afurisenii.

        Consider însă că prin postarea dvs. aduceţi un argument şi demonstraţi …..”De ce merg prost lucrurile”

        Fiţi cea ce ar trebui să reprezentaţi pentru vârsta şi experienţa dvs. Altfel, prin intransigenţă nefondată veţi face în continuare rău societăţii şi Bisericii ortodoxe, remarcată tocmai prin căldura şi înţelepciunea unor adevăraţi PĂRINŢI şi păstori ai neamului nostru.
        dem

        • Asa cum am prevazut, a ajuns saracul la faza „ignorantule, uratule”, etc.
          „De ce vrei ca ignoranţa, trufia şi suficienţa omenească să acopere visele oamenilor?”

          Cam devreme, asteptam sa mai continue cu „argumentele”. Pare distractiv insa e fapt este trist. Un vorbitor de limba romana sa se afle in asa o inselare, la fel ca hindusii, budistii si multi altii!
          Macar acestia poate nu pot merge la Sf. Biserici, nu au acces la carti, pe scurt nu au auzit de Credinta Adevarata.

        • ” De ce vrei ca ignoranţa, trufia şi suficienţa omenească să acopere visele oamenilor? ” – vezi , tu , frate , ignoranta ne poate fi atribuita amandurora , depinde din ce latura privesti . Iar in privinta trufiei si mai ales suficientei omenesti , cred ca le pomenesti tocmai pentru ca-ti sunt caracteristice .
          Spui ca ai citit mult si multe , nu ? Rezulta cantitatea studiului . Dar calitatea studiului de unde o poti vedea ? din discernere , ori aici dai dovada ca ai acumulat dar fara nici un discernamant . Te bucuri ca cineva a inventat o credinta ( new-age-ul ) in care te regasesti , nu pentru ca ar avea vreo valoare ci pentru ca iti mangaie ego-ul tau cel insetat de vaste cunostinte ( dar neinteresat de Adevar ) . Nu am calitatea sa judec , corect si pentru asta imi cer iertare , si tie si Tatalui ceresc . Dar , ca oricare crestin , am datoria sa-L marturiresc pe Hristos si credinta in Treimea cea de o fiinta si nedespartita si in aceasta privinta consider ca nu se cade sa fim decat intransigenti daca dorim sa intram pe Usa cea ingusta , altfel riscam sa fim praduiti .
          Iti doresc ca suma tuturor cunostintelor tale sa te conduca spre Lumina si Viata lumii , altfel , vei constata curand ca in loc sa aduni , ai risipit si in loc sa ai , ai pierdut tot . Nu te costa nimic daca crezi , dar daca nu crezi , ai pierdut totul .

          Doamne , ajuta-ne !

          • @fane,
            Evident că sunt un ignorant şi îmi asum greşeala încă înainte de a o comite. Căci greşeala este pasul spre progres iar păcatul este greşeala făcută conştient.
            Cât depre trufie, poate ai dreptate, aş vrea să nu dau această impresie şi te rog să ai în vedere că mă expun ca personalitate prin fiecare cuvânt scris pe care mi-l asum.

            Un orgolios nu s-ar lăsa aşa de uşor la mila judecăţii miilor de oameni care citesc acest site.

            Nu spun că am citit ci doar că mi-am format bruma de cultură prin efort şi datorită norocului de a fi avut modele morale pe care mă strădui să le urmez. Printre ele cel al Preotului Pavel care prin ochii mei de copil a reuşit să îmi arate bunătatea lumii creştine într-o lume intrată în descompunere (anii 60).

            Nu mă interesează să fiu recunoscut ca şi creştin ci să mă port ca un creştin, pentru că sunt născut creştin.

            Prostiile, neroziile, aiurelile şi toate cele care intră în contradicţie cu regulile bisericeşti, au fost sunt şi vor fi, cu atât mai mult cu cât vom avea în biserici, popi în loc de Preoţi.
            Depinde de noi să acceptăm sau nu batjocorirea Bisericii române prin acceptarea comportamentului inadecvat, nicicum criticarea lui.
            Tot ce avem cu adevărat în această viaţă sunt cunoaşterea şi respectul oamenilor, pe care îl vom avea în măsura în care spiritualitatea noastră le va fi de folos.
            Vezi ce simplu este?
            Eu am grijă de gândurile mele.
            De faptele mele are grijă societatea.
            De judecarea mea va avea grijă Dumnezeu.
            Dem

  10. Auzit-ati voi de primiul presedinte negru al Americii? nicidecum Obama!

  11. buna seara.nu stiu de ce faceti confuzie intre credinta si religie.religia a fost scrisa de niste tribali jidovi acum ceva ani si au avut altii grija sa se infiltreze in religia geto-daca,sa preia si sa ia forma pe care o are acum.religia e partea de garagara care se adreseaza mintii iar credinta este legatura directa intre OM si CREATORUL sau.pe linga asta,inainte de toate,sinteti pur si simplu OAMENI.chinezii nu mor pentru ca nu sfinta taina (a prostiei) a tot ce vreti voi,a celor pe care le tot lauda popii nostri prin religia ortodoxa.cum de acesti popi va spun ca tot ce folositi voi acum sa scrieti sint diavolesti iar ei au averi de nu le mai stiu numarul,masini si tot ce si-ar putea dori un om normal la cap pentru a-si putea duce o viata normala.lasa-ti-va mintea libera de aberatiile religioase si adevaratul creator (in nici un caz diavolul creat de popi pentru a arata catre ceva nu se vede ca sa-si acopere ei nelegiuirile) va va conduce catre lumina si experienta vietii.adevaratii ingeri ai omenirii au fost si sint INVENTATORII,ei duc omenirea catre umanitate si creator.inca ceva,creatorul/dumnezeu sau cum vreti sa-i spuneti,s-a cam dovedit stiintific a exista.deci,cu ce e stiinta in contra evolutiei umane catre spiritualitate?CU NIMIC.in afara de magariile bagate in biserici de catre jidovi pentru a programa utupanii sa stea si sa le asculte aberatiile,nimic din stiinta nu va face decit sa va ajute sa REdeveniti OAMeNI.deci,puneti mina si ginditi pentru a face ceva bun pentru voi,asta chiar NU ESTE UN PACAT,poate doar vreun pacalici care o mai ia razna cind o da pe aberatii religioase.

    • Mi-ati adus aminte de vremurile cand eram copil. Era un banc:
      Un militian, la sfarsitul lunii, nu-si indeplinise planul de amenzi.
      Vede un preot pe bicicleta, il opreste. Ii cauta nod in papura – verifica farul, franele, totul in regula.
      La urma il intreaba: „Unde mergi parinte?
      „Ma duc cu Dumnezeu la Sf. Biserica”.
      Militianul:
      „Aha, amenda 20 de lei, doi pe bicicleta!”

      Asta, al doilea (pe forum) ca sa zic asa, vine cu „dracul stiintific”, „popii ne minte. are masini scumpe din leul pe care il pui in cosnita”, religia geto-dacilor pervertita. He, he, incercati baieti, daca nu prinde una, poate alta.

      Desi Eminescu a scris aceste murdarii, mai tarziu a revenit la Sf. Ortodoxie si a creat minunate poeme inchinate Maicii Dumnului.
      Observati ca acelasi demon il inspira si pe forumistii anti-crestini.

      „Religia – o frază de dânşii inventată
      Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug,
      Căci de-ar lipsi din inimi speranţa de răsplată,
      După ce-amar muncirăţi mizeri viaţa toată,
      Aţi mai purta osânda ca vita de la plug?

      Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat vederea
      Şi v-a făcut să credeţi că veţi fi răsplătiţi…
      Nu! moartea cu viaţa a stins toată plăcerea –
      Cel ce în astă lume a dus numai durerea
      Nimic n-are dincolo, căci morţi sunt cei muriţi.”

      Oricum, daca sunteti asa de agitati/agitatori, inseamna ca Bunul Dumnezeu lucreaza.

  12. Oameni buni , de ce va sfaditi intre voi,? Menirea vo9astra e sa ii trezizi pe altii, nu sa ii smintiti. Va intreb si eu simplu , ca nu stiu carte multa , sunt cam greu de cap , Ce va faceti voi fara Iisus al nostrU si fara Dumnezeul nostrru” care nu faqce dragoste cu sila, ci ne asteapota mereu sa ne indreptamj. .DATORIA VOASTRA ESTEW SA NE UNI(TI PE NOI ; CEI AMETITU SI FARA DE BUSOLA; SI NU SA VA CONTRAZICETI ; SI SA SMINTITI SI PE ALTII! Acest blog e atit de instructiv, si de linistitor ptr mine, e ca UN MEDICAMENT CARE VINDECA. Un neispravit va roaga , sa nu dezbinati poporul, si asa chinuit, ci sa-l uniti si sa-l intariti , Domnul fie cu voi in veci; si sa va lumineze mintile si CALEA!

  13. daca suntem mai mici trebuie sa ne priviti din „amvon”(adica de sus)?
    chiar asa,cine e vinovat ca dumnezeu a ajuns inutil?o cunostinta foarte credincioasa, a avut parte de un accident groaznic ramanand paralizat pentru vreo cativa ani,in tot acest timp nu a facut decat sa se roage la bunul Ddumnezeu,parintii sa mearga la manastiri,preoti ,etc..situatia nu sa schimbat cu absolut nimic,a fost in toate orasele importante din romania(la spital) si nimeni nu ia dat nici-o sansa…fiind tanar,mereu spera ca intr-o zi o sa fie bine,a mai durat o vreme pana a strans bani si a plecat la o clinica din italia,unde surpriza,l-au facut bine(dupa numai 2 luni),. intrebarea mea : credeti ca daca ar fi stat acasa sa se roage ar fi venit Dumnezeu sa-l faca bine?

    Cînd se face zi în suflet,
    Soarele poate pieri,
    Noi găsim în pieptul nostru
    Ce în lume n-am găsi…

    • @kleftis ,

      omul a fost facut sa se supuna legilor lui Dumnezeu dar mai ales sa accepte Voia Sa ( faca-se voia Ta , Doamne ) . Suntem , cu totii , rezultat al creatiei Lui si nu vad cu ce drept L-as intreba eu pe Creator , de ce a facut asa si nu altfel , cu de la cine putere m-as zburli la El . Daca s-a rugat cu adevarat , a adunat in cer si poate ca rasplata i-a fost trimisa prin ajutorul cu stransul sumei pentru vindecare , nu putem sti planurile lui Dumnezeu , cum anume actioneaza , prin ce sau prin cine , dar TREBUIE sa le acceptam ca atare . Daca cineva este ” foarte credincioasa ” , asta nu inseamna ca este pur precum un inger , nu mai este rob pacatului si prin urmare este ferit de orice . Dar , daca este ” foarte credincioasa ” , atunci cu siguranta , nu va deznadajdui , ci va astepta , cu rabdare si in rugaciune , ca Domnul sa-i vina in ajutor . Dumnezeu este in tot si in toate , deci el nu poate fi ” inutil ” , cum spui , nici macar celor care se inchina lui satan , pentru ca si ei beneficiaza de creatia lui , de aer , de apa , de soare si lumina . Vezi , aceasta este culmea culmilor milei lui Dumnezeu : faptul ca el face sa ploua si peste cel credincios si peste cel necredincios si rabdarea lui merge pana in ceasul al unsprezecelea , asteptand intoarcerea fiului risipitor . Totul este ca el , fiul risipitor , sa aiba urechi de auzit si ochi de vazut .

      Doamne , ajuta-ne !

      • @ fane,
        Prin tot ceea ce scri, exprimi de fapt minunea creaţiei. paradoxul dintre a fi şi a gândi. Eşti un om paradoxal, gândeşti una şi exprimi altceva, iar prin aceasta eu te privesc ca pe o fiinţă periculoasă pentru cei din jur.
        Din moment ce recunoşti generozitatea Creatorului, a Liberului Arbitru, a teoriei Haosului chiar şi cu unele influenţe de holism, cu ce drept înebuneşti informaţia cu inserţii subiective, forţate.

        Trăim într-o lume materială şi trebuie să respectăm legi materiale. Singurele „avantaje” ale ideologiei religioase le reprezintă elementele constrictive prin care se speculează slăbiciunile şi disperările oamenilor. Am convingerea că Dumnezeu sau Sfânta Treime, ca să mă înţeleagă şi habotnicii, nu intervine în viaţa oamenilor, nu ies din dimensiunea spirituală decât prin cutume sau forme imagistice adresate celor cu un slab nivel de cunoaştere, spre folosul castei moştenitoare a ortodoxiei româneşti.

        Oastea ortodoxă este fără un lider spiritual autentic, după părerea mea desigur, altfel nu ar exista atâtea lucrări de propagandă religioasă semidocte şi cu reale şi periculoase atacuri la conştiinţa naţională.

        Acesta este un motiv pentru care merg tot mai prost lucrurile, materialismul ortodox (alt paradox) pune bază mai mult pe elementele materiale (economice) decât pe ridicarea spirituală a poporului român.

        După tradarea intelectualilor, participăm la trădarea popilor şi a preoţilor „oficiali”, care s-au îndepărtat de misiunile de asigurare a coeziunii naţionale, a creştinismului românesc.

        Exemplele privind spusele de mai sus le vedeţi singuri, pretutindeni, în timp ce propagandiştii în sutană prezenţi nu doar pe acest forum, fie nu intervin, fie mă afurisesc pentru tulburarea „afacerilor bisericeşti” sau a imaginii tot mai proaste a BOR.
        dem

        • „Oastea ortodoxă este fără un lider spiritual autentic, după părerea mea desigur … ”

          Intr-adevar , doar dupa parerea ta . Iata cum ai citit si n-ai retinut nimic . Oastea ortodoxa are de-a pururi un LIDER si nu avem nevoie de un altul ( cel asteptat de new-age-sti , de antihrist ) . El este IISUS HRISTOS , fiul lui Dumnezeu , parte a Treimii Sfinte , pe care chiar si tu o pomenesti ( si mai zici de mine ca spun lucruri care se contrazic sau pe care nu le inteleg ) intr-un coment .
          Iisus Hristos este capul Bisericii pe care n-o vor birui fortele intunericului , Iisus Hristos este cel pe care-l asteptam noi , sa vie cu slava , sa judece vii si mortii ( abia atunci va fi judecata si nu acum pe pamant , pentru ca aici este examenul fiecaruia ) , Iisus Hristos este TOTUL .

          De ce tot pomenesti de preoti , de oamenii in sutana , cum le spui ? Judeci cumva credinta ortodoxa dupa slujitorii ei ? Oare ei nu sunt tot oameni , ei nu sunt supusi greselii ? Si ei , si noi , vom fi judecati de Acelasi , Bland si Multmilostiv Pastor . Fiecare vom da socoteala pentru fiecare cuvant , pentru fiecare gand .

          Doamne , ajuta-ne !

    • @kleftis ,

      doar un minut de atentie , te rog :

      http://video.crestinortodox.ro/ZkLZDuQDCFk/Ce_se_intampla_cand_nu_ne_asumam_crucea.html

      Doamne , ajuta-ne !

      • unde duceau asa grabiti crucile alea?cel ramas in urma probabil mefistofel la sfatuit sa nu se grabeasca,ce atata graba sa parasim lumea?
        Mă uit în sus, aici, de-o parte,

        E totul neschimbat şi neatins;

        Împestriţate geamuri par că-s moarte,

        Doar pînza de păianjen s-a întins;

        Cerneala s-a uscat, hîrtia-i pală,

        Dar totul e la loc ştiut,

        Şi pana chiar, cu care, la-nvoială,

        El, „kleftis”, diavolului s-a vîndut.

  14. stiinta si tehnologia avansata exista datorita bunului dumnezeu..
    amin !

  15. @treaz,
    Ai terminat argumentele şi lansezi teme false ori aiurea.
    Cineva mai sus a subliniat corect şi aş vrea să conturăm această problemă.
    Dumneata mă critici pentru religia mea ortodoxă incompletă sau nedesăvârşită prin necunoaşterea canoanelor sau pentru faptul că susţin CREDINŢA ca pe o calitate umană, personală, unică şi unificatoare a societăţii?

    Dezbinarea vine din folosirea măsurilor diferite pentru aceiaşi valoare. De ce credinţa în Dumnezeu, sinceră ar fi mai folositoare decât credinţa în educaţia primită de un pui de ţigan trimis la cerşit, speculând milostenia ca har de la Dumnezeu?
    CREDINŢA ne motivează, ne uneşte, ne dezbină, ne diferenţiază…….

    Acesta este motivul pentru care treburile merg rău în ţara noastră, în România, ca de altfel peste tot unde societatea este dezbinată de propagandişti mascaţi în doctori sau înţelepţi religioşi, care folosind cele mai moderne mijloace de programare neuro-lingvistică, ne otrăvesc sufletul, dezbinându-ne.

    Şi ca să fie tacâmul complet, o armată de propagandişti idioţi dar tenace, induc în social teme false care ne consumă timpul şi minţile, pentru a ne abate atenţia de la adevăratele probleme, pentru a-şi atinge scopurile de mărire sau de slugi nenorocite ale cărei nu ştiu ce organizaţii.

    Admir opiniile curate, sincere ale oamenilor simpli care şi-au spus of-ul, adică nevoia de simplitate, adevăr şi libertatea de expresie.
    Sper, treaz, să înţelegi aceasta, să renunţi la bancurile insipide ce vin să evite o poziţie tranşantă.
    Chiar dacă nu aş fi ortodox, nu ai dreptul să mă scuipi cu vorbe goale şi să mă sperii cu judecata de apoi. Judecata noastră se face aici pe Pământ şi plătim cu vârf şi indesat pentru prostia sau răutatea pe care o dovedim în faţa semenilor noştri.

    Judecata spiritului este altceva. Deocamdată trăim o lume materială şi „să-i dăm Cezarului ce-i al lui iar Domnului ce-l al Domnului”. Iar Domnul nu vrea decât CREDINŢĂ, nespecificând de care, câtă sau sub ce formă. Mai mult, ne îndeamnă să nu ne închinăm la personificări ci în sufletele noastre.

    Haideţi să discutăm pe subiect. Lucrurile merg prost pentru că nu avem CREDINŢĂ, iar aceasta a ajuns aşa de puţină pentru că cei care ar trebui să ne conducă nu au aşa ceva, turma dorindu-se destrămată.
    dem

    • „Iar Domnul nu vrea decât CREDINŢĂ, nespecificând de care, câtă sau sub ce formă.”

      De ce va e teama sa scrieti numele lui Iisus Hristos? Sau va referiti la alt „domn”.
      Daca nu, as vrea sa aratati unde este citatul care sa sprijine aceasta afirmatie draceasca.

  16. FACTORII BISERICEŞTI PARTICIPANŢI ÎN IRESPONSABILITATEA ECUMENISTĂ ZDRUNCINĂ POPORUL ŞI CONDUC LA DIVIZARE ŞI SCHISMĂ

    Toţi cei care prin harul lui Dumnezeu am crescut în dogmele cele binecinstitoare şi urmăm în toate Biserica cea Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească credem că:

    Singura cale mântuitoare pentru oameni[2] este credinţa în Sfânta Treime, în lucrarea şi învăţătura Domnului nostru Iisus Hristos, care sunt continue în trupul Lui, Sfânta Biserică. Hristos este singura lumină adevărată[3]; nu există alte lumini care să ne lumineze, nici alte nume care pot să ne mântuiască: „Şi nu este întru alt întru nimic mântuire, pentru că nici nume este altul sub cer dat întru oameni, întru care trebuie să ne mântuim noi”[4]. Toate celelalte credinţe, toate religiile care ignoră şi nu-L mărturisesc pe Hristos „venit în trup”[5], sunt făcături omeneşti şi lucrurile diavolului[6], nu conduc la adevărata cunoaştere a lui Dumnezeu şi la naşterea din nou prin dumnezeiescul Botez, ci îi rătăcesc pe oameni şi îi conduc la pierzare. Noi, creştinii care credem în Sfânta Treime, nu avem acelaşi Dumnezeu cu nici o altă religie: nici cu aşa-numitele religii monoteiste (iudaismul şi islamul), care nu cred în Sfânta Treime. …

  17. @ Suveranul,
    De acord, BOR ar trebui să ne unească în jurul credinţei, a valorilor naţionale şi a tradiţiilor şi să-şi strunească răspândacii profeţi mincinoşi (inclusiv pe cei de aici) pentru ca societatea românească să se reântregească.

    Şi dacă nu, aceia dintre dumneavoastră care credeţi cu adevărat în Sfânta Treime, în iubirea aproapelui să vă schimbaţi discursul pentru a fi accesibili tinerilor.
    dem

    • cu iertare , frate Dem , dar cred ca ai interpretat exact opus ceea ce a vrut sa spuna suveranul . Pentru o reintregire a societatii romanesti in jurul BOR , ar trebui ca BOR sa deschida larg bratele ecumenismului , ceea ce este foarte grav pentru ortodoxie , ori suveranul tocmai asta accentua , ca BOR da deja multe semne de acceptare a ecumenismului si asta nu face decat sa polarizeze si mai mult poporul ortodox . Tu , frate Dem , ai vrea sa se adapteze Ortodoxia , sa se plieze pe prezent , sa-si actualizeze vocabularul ? Voua , tinerilor ( unora , progresistilor ) , vi se pare invechita , gaunoasa , de lemn , intransigenta , ati vrea poate si niste indulgente , daca se poate si fara posturi , fara metanii , fara spovedanie ( ca nu-i frumos sa-i ceri omului sa-si spuna intimitatile ) , fara botez , cu alte cuvinte fara constiinta , fara bun simt , doar cu materialism , ca doar lumea este doar materiala , asa-i ? Daca se poate sa scoatem si cantarile bisericesti , sa incercam niste gospel sau poate hip-hop , ceva ? Si atunci ar navali tinerii inspre BOR si ar fi asa de bine si ne-am dezvolta , ar disparea coruptia , desfraul generalizat , scolile ar fi pline de elevi silitori , decenti , cuminti . Dar ce sa-i faci cu habotnicii astia ortodocsi , care-o tin una si buna pe-a lor ?
      Te dezamagesc din nou , frate Dem , spunandu-ti ca Biserica lui Hristos , cea Ortodoxa ( in forma pe care am mostenit-o de la sfintii nostri parinti ) , nu va fi biruita de intunericul iadului si va dainui in veci ( si , speram , si noi odata cu ea )

      Doamne , ajuta-ne !

      • @fane,
        Nu susţin aceasta şi îmi cer iertare dacă asta am lăsat să se înţeleagă.
        Îmi doresc refacerea respectului pierdut de către BOR prin faptele nelegiuite ale unor slujitori sau prin ascunderea lor, fără să le judec, le constat şi le resping spre obrazul celor care sunt aleşi să apere demnitatea BOR.
        Nimic nu este veşnic, ceea ce nu se adaptează dispare.
        Biserica trebuie să se ocupe de sufletele oamenilor şi mai ales de propriul viitor, tocmai prin implicarea în unirea forţelor creştine din toate formele organizatorice şi apoi să meargă cu cereri de sponsorizare la acestea.
        Biserica, trebuie să îşi conserve şi să creeze noi valori, morale, umane, artistice şi chiar arhitecturale, simbolistice, poate şi are cu ce.
        Prin modul de abordare al polemicii de către unii dintre preoţii de aici se face un deserviciu creştinismului, ortodoxiei, apoi tot aceştia dau vina pe satanişti sau aiurea, uitând de rostul lor aici (România, BOR, site).
        Mă întrebi în legătură cu ecumenismul deşi este clar tuturor că nu aş accepta libertinismul ci libertatea responsabilizată, nu concep ca preoţii să treacă la argou şi la hip hop, pot însă spera la sinceritatea discursului lor, la empatie, la apropierea de oameni pentru a-i ajuta firesc şi nu prin intermediul strângerilor de fonduri, la botezuri şi înmormântări gratuite şi nu la tarife pentru care oricum nu plătesc impozite….Biserica trebuie să dovedească prima că este mânată de credinţa creştină şi apoi să mâne „turma” societăţii româneşti pe calea dumnezeiască.
        Exprimarea credinţei prin vorbe neurmate de fapte tot mincină este.
        dem

        • frate Dem ,
          esti suparat rau tare pe biserica si pe slujitorii ei . Sa stii ca fiecare dintre noi a avut momentele sale asemanatoare , poate ca la unii ( la mine cu siguranta ) inca mai persista imboldul acesta dar eu fac tot posibilul sa-l infranez tocmai din cauza a ceea ce am scris mai sus : si ei sunt tot oameni , jugul lor este mai greu de purtat decat al nostru , pentru ca ei sunt permanent in ochiul judecatii lumesti , ispitele lor sunt mai mari decat ale noastre … Pe de alta parte , daca biserica , prin gura slujitorilor ei , ar aplica ceea ce ne cere Mantuitorul – care pe langa iubirea de semeni , ne cere intoleranta fata de faptele de rusine , de hotie , de desfranare , de minciuna – nu stiu cati romani ar mai respecta-o , simtindu-se cu musca pe caciula dar fara dorinta sincera de pocainta pentru acele fapte si incercand sa se indeparteze de ele .
          Crezi ca biserica trebuie sa se implice mai mult in societate ? Ca sa ce ? Sa fie respinsa pentru ca sustine niste valori morale care nu se mai gasesc nici macar in in sistemul de invatamant , sa fie blamata pentru ca se impotriveste libertinajului unei societati scapata complet din frau si ai carei conducatori politici sunt exemple veritabile pentru ceea ce biserica spune : sa nu faci …Iata , spui ca biserica nu face si nu drege si totusi americanii spun ca :
          http://www.adevarul.ro/international/SUA-critica-Romania-libertatea-religioasa_0_553745145.html

          Bisericii , direct sau indirect i s-a pus demult pumnul in gura . Functioneaza ca o institutie de sine statatoare doar cu vorba dar masoneii si alti secularisti au avut grija sa se infiltreze in randurile ei , au reusit cu multa viclenie sa penetreze in special sistemul de invatamant teologic ortodox cu multi ani in urma , ca acum noi sa ” beneficiem ” deja de rezultatele muncii lor , adica de preoti aflati ” cat mai aproape de pamant ” , daca intelegi ce vreau sa spun .

          Sa stii ca la judecata nu-ti vor fi luate in calcul indreptatirile de genul ” nu eu , ci ala … ” sau ” as fi facut dar ala m-a invatat ca … ” . Judecata este absolut individuala si vor exista doar „al tau” si „ale tale” .

          Iar despre ” Exprimarea credinţei prin vorbe neurmate de fapte tot mincină este ” pot sa spun ca ai perfecta dreptate . Si eu sunt printre ei . Sper insa ca este doar o faza , ca inca nu am acumulat destula dragoste pentru fratii mei , incat sa si transpun in fapte credinta stramoseasca Ortodoxa . Dar si asta este tot o problema de constiinta personala . Cred ca tot la nivelul nostru personal mai avem de lucru si poate ca , indreptandu-ne noi , vom reusi sa-i influentam si pe cei din jur . Daca Lumina se va vadi in noi , ii va lumina si pe ai nostri . Acum insa este intuneric , prea mult si din ce in ce mai mult intuneric .

          Doamne , ajuta-ne !

  18. @ fane,
    Cine sunt eu să mă supăr pe Biserică sau Preoţi? Nici vorbă!
    Biserica este încă o insulă de speranţă, de românism, de naţionalism, tocmai prin creştinismul care a precedat creştinismul actual.

    Sunt de acord că menirea şi misiunea unui preot sunt cu mult mai grele decât ale unui funcţionar public. Şi totuşi.
    Militarii, medicii, dar şi alte categorii, sunt private de drepturi şi libertăţi cotidiene şi tocmai de aceea nu oricine poate avea demnitatea unui preot sau militar sau medic, nu oricine poate duce responsbilitatea acelor oameni de care depinde viaţa altor oameni.
    Am suficiente exemple prin care să nu permit creditarea afirmaţiilor dvs.

    Preotul trebuie să redevină un model social, un reper moral şi prin opinia mea nu pun cu nimic sub lupă preoţimea.
    Nu fac decât să discut subiectul postării, cu accent pe „linia melodică” ce mi-a fost impusă de colegii dvs. întru credinţă. Evident, eu nu am studii sau preocupări religioase.
    Nici măcar nu arăt cu degetul ci constat atitudini care mi-au sugerat unul dintre motivele pentru care societatea este bulversată.

    Cum să prăjeşti mici şi să bei bere în curtea bisericii sau printre cruci, în cimitir, ce fel de preot şi ce fel de om era acel slujitor şi cum să mai ai încredere în vorbele unor persoane cu preocupări prioritar lumeşti şi doar formal spirituale.

    Biserica nu poate fi atacată, responsabilii ei însă trebuie să audă nemulţumirile mele şi ale acelora care ne vrem bisericile înapoi la ceea ce reprezintă ele pentru ortodocşi.
    Dumnezeu lucrează prin noi, prin conştinţele noastre pline de credinţă. Formulările mele conţin o semantică ceva mai aparte însă de puţine ori am fost nevoit să retractez.

    Pe unde iese vorba, iese şi sufletul. Esenţa vieţii este munca. Nimic nu durează fără sacrificiul de sine. Doar trei citate. De aceea, este foarte important pentru fiecare dintre noi să fim, nu să avem.
    Şi din acest motiv merg prost lucrurile în România.
    dem

    • Cam multi indraciti de la o vreme pe acest blog.
      Desi este neplacut sa le citesti aberatiile, e un semn bun pentru ca dracii nu vin decat pe „gardul manastirii”.
      Mai pe intelesul tuturor, unde este spiritualitate ortodoxa adevarata trebuie sa apara si ei.
      O trasatura a celor posedati este obraznicia, o alta nerusinarea.
      Sa ne rugam pentru acesti rataciti, botezati sau nebotezati, ca Domnul sa-i lumineze si sa nu le traga vreo palma pentru obraznicia cu care se si lauda dansii.

  19. @treaz
    Am demonstrat cu multe comentarii înainte, şi le-am reluat în esenţă la fiecare postare vizând subiectul „de ce merg prost lucrurile”.
    Am arătat şi cauze mai subtile şi am speranţa că oamenii cărora dogmele nu le-au netezit circumvoluţiunile, au înţeles că educaţia, de orice sorginte nu ne permite comunicarea, nu ne interesează mesajul ci doar impunerea propriului punct de vedere.

    Pe aceasta se bazează şi asupritorii noştri, cărora le este suficient să ne aţâţe puţin orgoliile şi comunicarea devine „ba pe-a măti”.
    Consider că am trudit destul pentru ca acest subiect să fie unul interesant şi să descoperim singuri, cu judecata noastră motivele pentru care o ducem din rău în mai rău.

    Am fost jignit şi anatemizat, sunt considerat în fel şi chip, de oameni care ar fi trebuit să cunoască puterea cuvântului şi blândeţea care convinge. Fiecare ne ducem crucea, am şi eu acest drept….

    Modul în care aţi afurisit şi aţi încercat să împuneţi, fără argumente şi fără dorinţa umilă a exprimării cu înţelepciune mă întristează, Sunteţi o generaţie pierdută pentru neamul românesc, prea trufaşi pentru a mai putea face ceva pentru cei care vă hrănesc.

    Este ultima postare. Cel puţin pe acest subiect. Mă retrag deoarece moderaţia este cea mai bună atitudine pentru un demers care tinde să devină monolog.
    dem

  20. Analizele Dv. profunde nu ma intereseaza chiar atat de mult.
    Problema este cu enunturile anti-crestine pe care le ambalati stangaci in gandire filosofica.

  21. Eufrosine, văd că lucrurile au luat-o razna de tot pe aici cu comentarile unora. Veşnicul scormonitor de serviciu marian, acum sub blana de oaie numită treaz, plus încă vreo doi papagali sovietici, au deturnat complet atenţia de la subiect, divagînd aiurea.
    Lucrurile merg prost în ţara noastră pentru că oculta iudeo masonică asta urmăreşte, slăbirea noastră a românilor ca naţie şi credinţă. Lupta antichristului se dă mai puternic la noi decât în multe alte locuri din lume, motivul este mulţimea de credincioşi, biserici şi mănăstiri.
    Există o povestioară, undeva intr-o cetate era doar un singur drac la toţi locuitorii, iar acesta se plictisea depoarece nu avea prea mult de lucru. La marginea cetăţii trăia un pustinic retras, iar acesta era înconjurat cu puzderie de draci care se chinuiau să-l piardă.

    • frate , frumos spus . Ne aflam , insa , in apropierea unui mare pericol , acela de a semana , mai degraba , cu cetatea de care povestesti , decat cu pustnicul retras . Deci misiunea iudelor s-ar putea sa fie aproape de indeplinire . Pe noi ne mai tin doar rugile pustinicilor si ale rugatorilor din manastiri , ca daca ar fi dupa noi , cei din lume … praf si pulbere s-ar alege .

      Doamne , ajuta-ne !

    • Ma banuiesti degeaba, sa nu ti se tzina ca pacat! Voua nu va pasa cand cineva batjocoreste Sfanta Biserica?

  22. daca-i fi un haiduc treaz,ai realiza care-i haiducia…

  23. un comentariu care, cred eu, merita popularizat. L-am gasit pe un forum si il reproduc integral:
    „Din balegi şi din cuib de cuci,
    Răsar ca viermii, politruci
    Şi din haznalele de bani –
    Costume negre cu şnapani,
    Viteji ca musca la arat!
    Şi ne-aţi minţit şi ne-aţi furat,
    Şi-aţi pus pe noi şi jug de boi!
    Blestem, blestem, blestem pe voi!

    Murdari în suflet şi în gând,
    Cu ghearele averi strângând,
    Din flote, fabrici şi uzine,
    Voi aţi lăsat numai ruine!
    V-aţi gudurat pe lângă clerici
    Cu mânăstiri şi cu biserici
    Şi vile v-aţi făcut, de soi…
    Blestem, blestem, blestem pe voi!

    Voi v-aţi trădat şi între fraţi,
    Ca voi, şi viermii-s mai curaţi.
    Aţi dărâmat şcoli şi spitale
    Ca să vă fie vouă moale
    Şi v-aţi brodit şi parlamente
    Din licheluţe repetente.
    Şi ne-mproşcaţi doar cu noroi!
    Blestem, blestem, blestem pe voi!

    Aţi omorât orice dreptate,
    Aţi jecmănit tot ce se poate,
    Guvernul vostru cu miniştri
    E-o adunătură de sinistri,
    Batjocura şi umilinţa
    Au mai rămas la voi credinţa?
    Ghiolbani de jafuri şi gherțoi,
    Blestem, blestem, blestem pe voi!

    Aţi sărăcit o ţară-ntreagă,
    Nici dracul să nu o mai dreagă
    Şi din privatizări cu fumuri
    Aţi tot lăsat lumea pe drumuri!
    Dar cum să faceţi voi vreun drum
    Când urma voastră e doar scrum?
    La tâlhării vă strângeţi roi!
    Blestem, blestem, blestem pe voi!

    Blestemul greu să vă lovească,
    Doar bube rele să vă crească,
    Ochii să îi aveţi ca napul
    Şi să vă roadă viermii capul!
    Să putreziţi toţi prin palate,
    Toţi spulberaţi să fiţi în toate
    Şi să aveţi doar oase moi!
    Blestem, blestem, blestem pe voi!

    Popor român, nu te-ai săturat să stai pe locul mortului şi să fii condus de toţi tâmpiţii?
    Chiar ţi-e jenă să iubeşti ţara asta? Nu trebuie să fii naţionalist-comunist pentru asta.
    Dan Puric”

Răspunde!