Cum să neutralizezi un vaccin


În faţa extraordinarei campanii dezlănţuite de către guvern, sub masca unei preocupări pentru sănătatea populaţiei, se cuvine ca orice om inteligent şi informat să adopte contramăsuri, în vederea păstrării sănătăţii lui şi a familiei sale. Când se vorbeşte despre vaccinarea forţată ca despre fait accompli, e clar cât de dragă le este ăstora ideologia globalistă, care nu permite nici o abatere de la linia impusă de către elitele financiare care încurcă iţele ţărilor. Dacă era vorba numai de bani, puteau s-o lase baltă, căci zecile de milioane de euro au fost deja cheltuite, dar nu… Românii trebuiesc neapărat injectaţi cu substanţele toxice şi cu viruşii re-combinanti, găsiţi în aceste vaccinuri.

Un lucru puţin cunoscut: ştiaţi că dacă vaccinurile nu sunt date, statul Român plăteşte o amendă către nimeni alţii, decât firmele producătoare?!   O asemenea clauză nu se putea strecura în contract doar din prostie – e clar că suntem lucraţi metodic, cu concursul autorităţilor. Cineva ne vrea bolnavi pe viaţă şi incapabili de procreere, idealul acestei aşa-zise elite fiind o Românie cu 15-16 milioane de suflete, care să cumpere toată viaţa lor, medicamente scumpe pentru a controla îngrozitoarele simptome induse de aceste vaccinuri.  Banii sunt deci scopul secundar al acestei conspiraţii. Scopul primar este rărirea şi îmbolnăvirea noastră.

flu-main27nw2

Un parinte neinformat isi distruge copilul

Ideal ar fi ca vaccinurile să nu fie luate.  Am descris aici paşii simpli care trebuiesc urmaţi pentru a evita vaccinarea forţată a copiilor Dvs. la şcoală. Îmi dau seama că nu toată lumea va lua măsuri pro-active şi că mulţi vor reacţiona prin furie neputincioasă la aflarea veştilor rele. Din fericire, mai există o soluţie, care permite neutralizarea vaccinului în proporţie de 100%, cu condiţia ca măsura să fie luată IMEDIAT după vaccinare. (cu mulţumiri celui care a oferit-o):

„Cum poti neutraliza o vaccinare facuta (in cazul vaccinarii fortate) vom avea la indemana un tub cu pasta de argila,tifon si banda autoadeziva. mergeti repede la baie dupa injectie si intindeti argila pe locul vaccinului, puneti tifonul si bandajati. Tineti pentru 2 ore cel putin bandajul si vaccinul va fi absorbit in proportie de aproape100% de argila. Procedura a fost testata pe copii, caini si pisici fiind eficace cu un procent de aproape 100% fara aparitia de eruptii ale pielii, febra ,oboseala.
enigel: pentru siguranta dvs puteti mai bine actiona si cu: Clorura de magneziu, 40 ml solutie pt adult si 25 ml pt copii, de 3 ori pe zi, in ziua vaccinarii si apoi ziua urmatoare.prepararea solutiei: 20 grame la 1 litru de apa.
Extract de seminte de grepfruit: 30 picaturi in apa, intr-un pahar de apa, de 3 ori pe zi, 2-3 zile. Extractul de seminte de grepfruit impreuna cu argintul coloidal e cel mai puternic antiviral si antimicotic natural cunoscut. Vitamina C:2-3 grame pe zi 2-3 zile.”

A doua si a treia procedură ar putea ajuta in scopul prevenirii unei viroze, dar nu e clar cum, in cazul nefericit in care ati fost deja intepati. Metoda pansamentului cu argilă insă, mi se pare simpla, eleganta si mai ales eficace, in cazul celor care prin profesia lor, sunt fortati sa se vaccineze (armata, forte de ordine, lucratori medicali etc.)  Gandesc eu, că si mai simplu ar fi sa vorbiti de la om la om cu cel care efectiv administreaza vaccinul. Vă bifează ca procesaţi, iar Dvs. sunteţi cum nu se poate mai fericiti deasemenea.

Nu închei fără a adăuga că dacă vreţi ca gripa să nu se lipească de Dvs., e nevoie să aveţi un nivel normal al vitaminei D în sânge. Cum se obţine acesta? Simplu: expunându-vă faţa şi mâinile la soare, în timpul toamnei, iernii şi al primăverii, pentru cel puţin 10 minute pe zi.  Nu-i aşa că e mai simplu să previi o boală decât să o tratezi? Dacă tot ne găsim timp pentru lucruri nesănătoase, de ce-ar fi greu să facem un efort conştient pentru a ne expune puţintel soarelui binefăcător? Deasemenea, ceapa şi mai ales usturoiul crud cu a sa minunată alicină, nu trebuie să lipsească din dieta Dvs. săptămănală. In vreme ce occidentalii le consumă pe post de condimente, pentru noi Romanii, acestea sunt vegetale.

Fie ca toţi să trecem cu bine de gripa porcină, HPV-ul şi alte cele care sunt pe ţeavă, în caz că astea eşuează. La multă sănătate tuturor!

Pentru mai multe informații folositoare, vă rog să parcurgeți conținutul etichetei/categoriei „Vaccinuri” și nu ezitați să împărțiți cele aflate cu cei dragi – vă vor fi recunoscători!

55 răspunsuri

  1. nu cred… ce treaba are?
    Vaccinul se ajunge in sange , cum neutralizezi de acolo efectul ?

  2. Stiu ca extremele nu sunt niciodata bune. daca am lua ca ”litera de lege”tot ceea ce ne prezinta si ne promite guvernul am fi niste pampalai.cred ca exemplele sunt de prisos. e de ajuns sa amintesc doar cea cu privire la majorarea salariilor profesorilor cu 50%(care de altfel e si lege).fiecare dintre noi cunoaste cel putin cateva ”promisiuni”,in realitate omisiuni si minciuni.Pe de alta parte, tu(si altii ) ne spui ca trebuie sa respingem cu vehementa aceste vaccinuri.Contraargumentele tale sunt destul de putine si cam subiective.Totusi,voi cauta cat mai multe surse din care sa ma informez cu privire la aceasta campanie.Oricum, apreciez faptul ca atragi atentia asupra unei posibile manipulari.

    • Multumesc pentru aprecieri – am inclus totusi argumente grele in apararea pozitiei mele. Cand insisi cercetatorii care au creat respectivele vaccinuri le demasca ca fiind daunatoare, alea sunt zic eu, argumente solide.
      In rest experienta personala si de necontestat, cat ma priveste.

      • salve..m-am aprins putin si am postat 2 linkuri cu trimitere la blogul tau pe pagina mea de facebook si asta fara sa iti cer consimtamantul…apoi mi-am dat seama ca suna a magarie… sper ca te declari de acord , chiar daca pus in fata faptului implinit, am facut-o din dorinta de a le arata prietenilor cata dreptate ai… http://www.facebook.com/#/BogdanBorsellino?ref=profile aici e ce am postat, ca sa te convingi ca sant unul cu intentii bune, multumesc anticipat de intelegere

        E in regula, doar ai dat linkul ! Eufrosin

  3. Am citit si articolul din 30 octombrie .Da,reprezinta un puternic contraargument.Unde exista interese sunt toate sansele sa dispara pofesionalismul si bunul simt.Din pacate pentru noi toti.

  4. […] Cum sa neutralizezi un vaccin     21:10 – Slovacia restrictioneaza circulatia la granita cu Ucraina din cauza gripei porcine – a anuntat ministrul de INterne slovac, Robert Kalinak […]

  5. Multumesc pentru ideea de aviz, eu am invatat copilul sa spuna la scoala ca parintii lui nu vor vaccinarea, dar ma tem ca un copil nu va avea succes impotriva vaccinarii „cu arcanul”.
    Aveti aici efectele secundare ale vaccinului fabricat de Novartis: http://lesogres.org/imprimer.php3?id_article=3999, mai multe decat poti numara, si care nu sunt date oficial publicitatii.

    • Cu multa placere. E nevoie de multa precautie zilele astea, caci lupii pot veni din toate directiile.

    • Bine ar fi ca cei care au copii sa trimita aceasta declaratie la scoala si sa ceara pe exemplarul lor o stampila de inregistrare de la secretariatul scolii

      Catre SCOALA ……
      In atentia Domnului Director si cadrelor medicale din scoala

      Declaratie de refuz a vaccinarii

      Prin prezenta, subsemnatii ….., cnp …., parinti al copilului …., elev al Scolii …, in clasa a …., va informam ca refuzam categoric ca absolut orice vaccin (HPV, H1N1 etc.) sa fie injectat copilului nostru ….

      Nici o lege sau ordonanta abuziva nu poate incalca dreptul elementar de a refuza un vaccin sau tratament nedorit. Va informam ca in cazul nerespectarii dorintei noastre, vom lua masurile legale cuvenite impotriva tuturor celor responsabili, mergand pana la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului, incluzand despagubiri financiare. Deasemenea declaram ca NU NE ASUMAM raspunderea neefectuarii oricarui tip de vaccin atât timp cât nici producatorii si nici cei care decid vaccinarea NU ISI ASUMA nici o raspundere privind efectele secundare ale vaccinurilor.

      Data________ _________ ___ Semnatura___ _________ _____

  6. Cea mai buna metoda de a neutraliza un vaccin este sa nu-l faci.
    Cel mai bun vaccin este cel care nu a fost niciodata administrat.
    Si nu inteleg ceva, oameni buni, pentru care motiv din lumea asta, poate ma lamuriti si pe mine, trebuie sa ma las tras in teapa si dupa aceea sa fug repede la closet sa-mi aplic bandaje cu argila pe locul tepei? Pe furis, sau cum? Mi se pare caraghios!
    La cate rateuri a dat medicina alopata pana acuma, singurul responsabil si medic bun, este fiecare dintre noi, pentru el insusi.
    Daca este cineva in stare sa-mi arate un singur studiu stiintific publicat, in care se face dovada faptului ca, copii vaccinati sunt mai sanatosi decat cei nevaccinati, sunt dispus sa dau 100 de Euro premiu. Si tineti cont ca sunt foarte zgarcit.
    UN ASTFEL DE STUDIU NU EXISTA!
    Nici nu are cum sa existe. Asa ca suta ramane la mine!

    Salut voios de nevaccinat de la quibono.

    • SI DACA VACCINAREA VA FI OBLIGATORIE?!?

      • Nu exista „obligatoriu”. Nimeni nu poate sa puna in tine sau in copiii tai lucruri pe care nu le vrei.

        • Nu, zau? Dar toate crimele cu arme albe nu sunt exemple de cazuri in care „s-au pus in [victime] lucruri pe care nu le vrei”? X-(

        • Si de fapt care e contra-propunerea? Daca nu imi convine o obligativitate legala, pur si simplu nu o urmez, o ignor? Dar taxele si impozitele nu sunt tot obligatorii legal, chiar daca „nu le vreau”? Sau poate ar trebui sa sufar pedeapsa lumeasca data de autoritati pentru abatere, pentru ca eu consider ca asta e Calea…

          • Bineinteles mai omule, nu te poate injecta nimeni cu nimic impotriva vointei tale! Cu sau fara lege… E trupul tau, ti l-a dat Dumnezeu ca sa fie sanatos, nu ca sa umble vre-un birocrat corupt cu acul dupa tine!

        • Imi pare foarte rau ca trebuie sa te contrazic de fapt,nu eu,ci porcariile care ni se pregatesc!Chiar daca nu am copii,mai ales pentru ei imi pare rau ca niste descreierati vor sa provoace toate acestea…Am asa o durere ca trebuie sa se intample astfel de lucruri,incat asi prefera sa mi se faca mie toate acestea decat copiilor,tinerilor,dar chiar si batranilor,de ce nu?!? Vezi acest articol: http://salvatiromania.wordpress.com/2009/04/27/administratorilor-din-cimitrepregatiti-cat-mai-multe-gropitrebuie-sa-fiti-pregatiti-in-urmatoarea-perioada/ Mai mult decat ce vei gasi acolo,am gasit pe un site italian,care a dat trimitere la unul american.L-am postat pe cateva site-uri,dar l-au gasit deja blocat…Bloggerul se pare ca sub un oarecare pretext fusese…arestat…Doamne ajuta sa ai dreptate tu si nu eu,care te rog sa ma crezi,asi prefera sa NU am dreptate!

          • proiectul american care vizeaza pe cei care se vor impotrivi este urmatorul: dai dovada de inconstienta criminala la adresa celorlalti si le pui in pericol viata. si atunci se impun masuri fortate. arestare, expulzarea intr-un lagar d econcentrare pt a fi feri populatia „sanatoasa” care a fost cuminte si s-a vaccinat. eventual cu confiscarea proprietatilor.
            mai ales daca se proclama starea de urgenta, adica o lege martiala, si se declara o zona calamitata, se baga armata sa evacueze pe toti si ei vor dispune de otoate pproprietatile. si pt ce ai muncit o viata, va fi o zona izolata si in carantina. si eventual daca mai ai rate pt casa ai sa o continui sa o platesti si ei vor face ce vor cu ea.
            se pregatesc multe abuzuri. iar iin apropierea lagarelor de concentrare care s-au construit deja mai multe in SUA in diferite zone s-au construit crematorii. va suna cunoscut? cred ca va dati seama ca lagarele vor fi pt multi punctul terminus de unde nu o sa mai iasa…
            iata de ce e important sa actionam acum cat se mai poate. informativa cunostiintele. vorbiti pretutindeni de asta, pt ca asa cum deja Codex Alimentarius a inceput sa se aplice o sa murim mai mult de 10- 15 milioane in 10 ani. fara glume…

            Acesta e un scenariu foarte posibil. Il vad ca o modalitate pentru a-i neutraliza pe cei care gandesc si actioneaza independent. Acolo chiar ar trebui sa aveti un loc unde sa puteti ajunge pe cai mai putin batute, caci vor fi blocate autostrazile cu siguranta si unde sa puteti trai, cu suficiente provizii asigurate pentru cel putin 6 luni. Va dati seama usor ce altceva va mai trebuie – se si vand foarte bine de cand Obama a ajuns la putere. – Eufrosin

        • Si daca le ai cu engleza,SPER CA DA,daca nu ,oricum cred ca te vei descurc(noi romanii suntem inteligenti,nu e vina noastra!),uite si aici: http://www.fas.org/spp/military/docops/usaf/2025/index.html din care vezi aici: http://www.fas.org/spp/military/docops/usaf/2025/es/e-s.htm aici,daca nu intelegi si mai exista,vezi video,asa iti vei da seama despre ce este vorba! Aici partea I-a: http://scienzamarcia.blogspot.com/2009/04/sterminioparte1.html , iar aici,partea a-II-a: http://scienzamarcia.blogspot.com/2009/05/preparativiperilmassacro.html Mergi pe pagini pana jos,ca pot fi mai multe video! Doamne apara-ne si ne miluieste pe noi,pacatosii!

  7. am primit si dau si ieu mai departe. pare a fi foarte interesant.
    cred ca este singura speranta pe care o mai avem. NOI.
    http://www.partidulonline.org

  8. bre, de unde gasesti toate chestiile astea? argila ca sa neutralizezi un vaccin? in ultimele 5 minute am citit numai prostii pe blogul asta.
    auzi, „inteligent si informat” cica…

  9. prostia asta am primit-o in email, deci nu am citit-o aici prima data. cat despre principiul simplu al absorbtiei, crede-ma ca nu e adevarat.
    Majoritatea vaccinurilor se fac intramuscular pentru ca muschiul este bine vascularizat. Sangele circula, deci doza de vaccin imediat este preluata de flux, asa ca poti pune orice cataplasma vrei ca nu mai are niciun efect

  10. iar cand spui absorbtie de referi de fapt la osmoza si probabil la presiunea coloid osmotica a solutiei de argila

    • Mai ce destept te-a mai facut mama ta! Stiu ce este osmoza si ma mir ca nu-ti dai seama ca procedura poate fi eficienta , daca e aplicata rapid. Vaccinul nu e preluat imediat in fluxul sangvin cum sustii, caci nu e dat direct intr-o vena. Din muschi, ii ia ceva timp otravii pana se disperseaza in intregul organism.

  11. ok, ai uitat sa spui daca argila scoate si cip-ul.. ca orice conspirationist respectabil cred ca stii ca in vaccin au pus si un cip :)))

  12. Cred ca numai niste minti prea odihinite pot sa imagineze astfel de scenarii. Eu sunt de parere ca explicatiile cele mai simple sunt cele mai adevarate.
    Scenariile astea mi se par paranoice, mai ales pentru ca nimeni, absolut nimeni nu are interesul sa scada populatia intr-o societate de consum.

  13. EXTREM DE IMPORTANT: NANOPARTICULE mortale in VACCINUL contra gripei porcine?
    http://saccsiv.wordpress.com/2009/09/15/extrem-de-important-nanoparti

  14. […] Sa nu-i lasam sa mai prinda niste fraieri pe ultima suta de metri ! […]

  15. Si eu am citit f multe articole pe aceasta tema,atat in ro,cat si in engleza si italiana….si dat fiind ca nu trebuie sa crezi in teoria manipularii ci iti ajunge doar sa deschizi ochii la ce se intampla in lume -si tot iti dai seama ca ceva nu este in regula,ca big pharma are tot interesul sa ne vada bolnavi si abonati la retete in farmacie cu orice pret,si chiar si pt cine nu crede in aceste teorii,semnarea in dec 2009 a CODEX ALIMENTARIUS iti d ao viziune a terorii de ansamblu a ceea cese petrece in lume.E de la sine inteles ca Pharma nu vede cu ochi buni remediile naturiste si miliardele puse in joc fac tot posibilul ca lumea sa fie dezinformata,iar alternativele oferite de produsele naturiste sa fie denigrate.Eu in general sunt refractara la tot ce mi se impune,si pt ca vad ca cineva vrea cu tot dinadinsu sa imi spuna ca vaccinurile sunt benefice,din principiu nu am sa accept…si nu mai vb de faptul ca nimeni,niciodata nu iti va aduce sanatatea si libertatea pe o tava de argint(apropo de argintu coloidal binevenit).
    De aici pana la ingradirea libertatii individului si obligativitatea vaccinurilor impotriva propriei vointe nu mai e deact un pas si daca nu suntem vigilenti ne vom trezi in cea mai mare inchisoare-propria planeta!!

    • Bine faci ca nu te increzi in propaganda sistemului Cocolina. Faci parte dintre cei care au deschis ochii. Ma tem insa ca libertatea a devenit numai un simplu slogan – in realitate suntem supravegheati perfect, atat ca societate, cat si individual, atunci cand cineva reprezinta o amenintare la adresa minciunilor si a dezinformarii care ne-au adus in halul de inrobire in care ne aflam. Nici nu am sa pornesc sa enumar de ce nu mai suntem liberi, dar semnele sunt peste tot. iti recomand lectura acestui articol, in care semnele sunt enumerate, iar cateva solutii, sugerate:

      Semnele premergătoare instaurării guvernului mondial şi ce să facem

      Doamne ajuta, la multi ani!

  16. mie mi se pare halucinant ce văd aici … oare chiar toți v-ați pus capul în closet și ați tras apa!?

    întrebare pentru deșteptul de efrosin, ți-a venit măcar așa măcar în gând pentru puțin timp elementara idee să îți întrebi propria mamă câte vaccinuri ți-au fost administrate ÎN MOD OBLIGATORIU, când ai fost mic!?

    pentru toti tembelii care postează aiurea aici, degeaba bolborosiți prostii și aiureli TOȚI SUNTEȚI DEJA VACCINAȚI!

    există un program național de vaccinare împotriva la diverse boli ale copilăriei pe care le faci de când ești bebe mic … fără ele mortalitatea infantilă în tările așazis civilizate ar lua-o repejor în sus și s-ar alinia restului lumii …

    așa că un vaccin în plus sau în minus tot aia e … aceeași mărie cu altă pălărie … antigripal că e la modă acum …

    citez din:
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Vaccin
    „Vaccinarea şi termenul de vaccin au fost introduse în medicină de medicul generalist englez Edward Jenner, în anul 1796, cu ocazia descoperirii primului vaccin, împotriva variolei.

    În prezent toate ţările şi-au elaborat propriile scheme naţionale de vaccinare împotriva bolilor infecţioase. În România, vaccinarea copiilor începe de la vârsta de 2 ore, cu administrarea primei doze de vaccin împotriva hepatitei B.”

    există un program național, ȘI OBLIGATORIU DE VACCINARE, de zeci de ani deja! pentru diverse boli! no, ia să vă văd cum aberați la fel ca la vaccinul ăsta antigripal și împotriva vaccinului împotriva variolei, de exemplu …

    singura critică împotriva vaccinului antigripal e faptul că dacă îl faci ești imunizat doar împotriva unei anumite tulpini virale sau unui grup destul de mic de tulpini virale … virusul gripei e unul extrem de variat cu mutații rapide, ceea ce face ca vaccinul luat anul ăsta să nu mai aibe efect la anul în proporție destul de mare … așa cum explică iar și iar steinu cercel nu sunt garanții 100% … la anu, sau peste 2-3 ani începe circul iar …

    un cosmar medical corect dar în nici un caz o apocalipsă cum se prezintă aici!

    • Halucinant e ca nu stii cine a fost Jenner cu adevarat si ce a facut el cu bietii copii care i-au cazut victime.. Ia’ incearca inoculari cu lichidul infectat scos din pustulele vitelor bolnave, in urma carora multi copii au murit, sau au fost compromisi pe viata.
      Unuia care citeaza din Wikipedia trebuie sa-i explici insa mult si bine pentru a pricepe, ori eu nu am timpul si nici dispozitia. Mai trage un ochi pe NUVACINURILOR, sait specializat, unde se gasesc informatii de prima calitate in ce priveste flagelul vaccinarii.

  17. […] globaliştilor clachează!Experienta mea cu Ivy LeagueMargareta, sau ce ne-a lipsit atât.Cum să neutralizezi un vaccinRolul şpăgii într-o societate coruptă Visul american e gata: Români, ce mai aşteptaţi? […]

  18. tragand linie dupa deja 3 luni aproape de la isteria vaccinurilor, lucrurile sunt clare nu? e tulburatoare afirmatia ca atatia oameni cu facultate, medici nu!?, se pot vinde pentru un pumn de bani dar din ce sa intamplat cu pandemia de gripa porcina lucrurile sunt clare si extrem de grave … suntem mintiti si manipulati, mulsi de bani ca niste vite bune de dus la abator, de o masa uriasa de intelectuali cu patalama, urlatori la teve, medici din multe discipline stiintifice …

    brrrr … ti se face pielea de gaina, te ia cu fiori reci pe sira spinarii, numai cand te gandasti CAT DE MULTI OAMENI SUNT IMPLICATI IN MANIPULAREA NOASTRA!!!!

    pandemia asta a aratat ce mase uriase de cozi de topor din toate natiile lucreaza in slujba necuratului=ochiului dracului=banilor ignorand cu buna stiinta, fara nici o urma de bun simt, ADEVARUL …

    tot pe net am gasit mai de mult un avertisment al preseditelui american Dwight David Eisenhower, preşedinte al SUA între anii 1953 şi 1961

    avertismentul lui, mai mult ca niciodata, explica sursa cancerului, si cum de e posibil ca atat de multi oameni pretinsele elite, pretinsele varfuri care ar trebui sa ne ajute sa o ducem mai bine, sa progresam, sa danseze pe ritmurile ocultei:

    ======
    Military-Industrial Complex Speech, Dwight D. Eisenhower, 1961

    –––––––––––––––––––––––––––

    Public Papers of the Presidents, Dwight D. Eisenhower, 1960, p. 1035- 1040

    My fellow Americans:

    Three days from now, after half a century in the service of our country, I shall lay down the responsibilities of office as, in traditional and solemn ceremony, the authority of the Presidency is vested in my successor.

    This evening I come to you with a message of leave-taking and farewell, and to share a few final thoughts with you, my countrymen.

    Like every other citizen, I wish the new President, and all who will labor with him, Godspeed. I pray that the coming years will be blessed with peace and prosperity for all.

    Our people expect their President and the Congress to find essential agreement on issues of great moment, the wise resolution of which will better shape the future of the Nation.

    My own relations with the Congress, which began on a remote and tenuous basis when, long ago, a member of the Senate appointed me to West Point, have since ranged to the intimate during the war and immediate post-war period, and, finally, to the mutually interdependent during these past eight years.

    In this final relationship, the Congress and the Administration have, on most vital issues, cooperated well, to serve the national good rather than mere partisanship, and so have assured that the business of the Nation should go forward. So, my official relationship with the Congress ends in a feeling, on my part, of gratitude that we have been able to do so much together.

    II.

    We now stand ten years past the midpoint of a century that has witnessed four major wars among great nations. Three of these involved our own country. Despite these holocausts America is today the strongest, the most influential and most productive nation in the world. Understandably proud of this pre-eminence, we yet realize that America’s leadership and prestige depend, not merely upon our unmatched material progress, riches and military strength, but on how we use our power in the interests of world peace and human betterment.

    III.

    Throughout America’s adventure in free government, our basic purposes have been to keep the peace; to foster progress in human achievement, and to enhance liberty, dignity and integrity among people and among nations. To strive for less would be unworthy of a free and religious people. Any failure traceable to arrogance, or our lack of comprehension or readiness to sacrifice would inflict upon us grievous hurt both at home and abroad.

    Progress toward these noble goals is persistently threatened by the conflict now engulfing the world. It commands our whole attention, absorbs our very beings. We face a hostile ideology – global in scope, atheistic in character, ruthless in purpose, and insidious in method. Unhappily the danger is poses promises to be of indefinite duration. To meet it successfully, there is called for, not so much the emotional and transitory sacrifices of crisis, but rather those which enable us to carry forward steadily, surely, and without complaint the burdens of a prolonged and complex struggle – with liberty the stake. Only thus shall we remain, despite every provocation, on our charted course toward permanent peace and human betterment.

    Crises there will continue to be. In meeting them, whether foreign or domestic, great or small, there is a recurring temptation to feel that some spectacular and costly action could become the miraculous solution to all current difficulties. A huge increase in newer elements of our defense; development of unrealistic programs to cure every ill in agriculture; a dramatic expansion in basic and applied research – these and many other possibilities, each possibly promising in itself, may be suggested as the only way to the road we wish to travel.

    But each proposal must be weighed in the light of a broader consideration: the need to maintain balance in and among national programs – balance between the private and the public economy, balance between cost and hoped for advantage – balance between the clearly necessary and the comfortably desirable; balance between our essential requirements as a nation and the duties imposed by the nation upon the individual; balance between actions of the moment and the national welfare of the future. Good judgment seeks balance and progress; lack of it eventually finds imbalance and frustration.

    The record of many decades stands as proof that our people and their government have, in the main, understood these truths and have responded to them well, in the face of stress and threat. But threats, new in kind or degree, constantly arise. I mention two only.

    IV.

    A vital element in keeping the peace is our military establishment. Our arms must be mighty, ready for instant action, so that no potential aggressor may be tempted to risk his own destruction.

    Our military organization today bears little relation to that known by any of my predecessors in peacetime, or indeed by the fighting men of World War II or Korea.

    Until the latest of our world conflicts, the United States had no armaments industry. American makers of plowshares could, with time and as required, make swords as well. But now we can no longer risk emergency improvisation of national defense; we have been compelled to create a permanent armaments industry of vast proportions. Added to this, three and a half million men and women are directly engaged in the defense establishment. We annually spend on military security more than the net income of all United States corporations.

    This conjunction of an immense military establishment and a large arms industry is new in the American experience. The total influence – economic, political, even spiritual – is felt in every city, every State house, every office of the Federal government. We recognize the imperative need for this development. Yet we must not fail to comprehend its grave implications. Our toil, resources and livelihood are all involved; so is the very structure of our society.

    In the councils of government, we must guard against the acquisition of unwarranted influence, whether sought or unsought, by the militaryindustrial complex. The potential for the disastrous rise of misplaced power exists and will persist.

    We must never let the weight of this combination endanger our liberties or democratic processes. We should take nothing for granted. Only an alert and knowledgeable citizenry can compel the proper meshing of the huge industrial and military machinery of defense with our peaceful methods and goals, so that security and liberty may prosper together.

    Akin to, and largely responsible for the sweeping changes in our industrial-military posture, has been the technological revolution during recent decades.

    In this revolution, research has become central; it also becomes more formalized, complex, and costly. A steadily increasing share is conducted for, by, or at the direction of, the Federal government.

    Today, the solitary inventor, tinkering in his shop, has been overshadowed by task forces of scientists in laboratories and testing fields. In the same fashion, the free university, historically the fountainhead of free ideas and scientific discovery, has experienced a revolution in the conduct of research. Partly because of the huge costs involved, a government contract becomes virtually a substitute for intellectual curiosity. For every old blackboard there are now hundreds of new electronic computers.

    The prospect of domination of the nation’s scholars by Federal employment, project allocations, and the power of money is ever present

    and is gravely to be regarded.
    Yet, in holding scientific research and discovery in respect, as we should, we must also be alert to the equal and opposite danger that public policy could itself become the captive of a scientifictechnological elite.

    It is the task of statesmanship to mold, to balance, and to integrate these and other forces, new and old, within the principles of our democratic system – ever aiming toward the supreme goals of our free society.

    V.

    Another factor in maintaining balance involves the element of time. As we peer into society’s future, we – you and I, and our government – must avoid the impulse to live only for today, plundering, for our own ease and convenience, the precious resources of tomorrow. We cannot mortgage the material assets of our grandchildren without risking the loss also of their political and spiritual heritage. We want democracy to survive for all generations to come, not to become the insolvent phantom of tomorrow.

    VI.

    Down the long lane of the history yet to be written America knows that this world of ours, ever growing smaller, must avoid becoming a community of dreadful fear and hate, and be instead, a proud confederation of mutual trust and respect.

    Such a confederation must be one of equals. The weakest must come to the conference table with the same confidence as do we, protected as we are by our moral, economic, and military strength. That table, though scarred by many past frustrations, cannot be abandoned for the certain agony of the battlefield.

    Disarmament, with mutual honor and confidence, is a continuing imperative. Together we must learn how to compose differences, not with arms, but with intellect and decent purpose. Because this need is so sharp and apparent I confess that I lay down my official responsibilities in this field with a definite sense of disappointment. As one who has witnessed the horror and the lingering sadness of war – as one who knows that another war could utterly destroy this civilization which has been so slowly and painfully built over thousands of years – I wish I could say tonight that a lasting peace is in sight.

    Happily, I can say that war has been avoided. Steady progress toward our ultimate goal has been made. But, so much remains to be done. As a private citizen, I shall never cease to do what little I can to help the world advance along that road.

    VII.

    So – in this my last good night to you as your President – I thank you for the many opportunities you have given me for public service in war and peace. I trust that in that service you find some things worthy; as for the rest of it, I know you will find ways to improve performance in the future.

    You and I – my fellow citizens – need to be strong in our faith that all nations, under God, will reach the goal of peace with justice. May we be ever unswerving in devotion to principle, confident but humble with power, diligent in pursuit of the Nation’s great goals.

    To all the peoples of the world, I once more give expression to America’s prayerful and continuing aspiration:

    We pray that peoples of all faiths, all races, all nations, may have their great human needs satisfied; that those now denied opportunity shall come to enjoy it to the full; that all who yearn for freedom may experience its spiritual blessings; that those who have freedom will understand, also, its heavy responsibilities; that all who are insensitive to the needs of others will learn charity; that the scourges of poverty, disease and ignorance will be made to disappear from the earth, and that, in the goodness of time, all peoples will come to live together in a peace guaranteed by the binding force of mutual respect and love.
    =========

  19. pentru cei lenesi, varianta prescurata:

    =======
    Today, the solitary inventor, tinkering in his shop, has been overshadowed by task forces of scientists in laboratories and testing fields. In the same fashion, the free university, historically the fountainhead of free ideas and scientific discovery, has experienced a revolution in the conduct of research. Partly because of the huge costs involved, a government contract becomes virtually a substitute for intellectual curiosity. For every old blackboard there are now hundreds of new electronic computers.

    The prospect of domination of the nation’s scholars by Federal employment, project allocations, and the power of money is ever present

    and is gravely to be regarded.
    Yet, in holding scientific research and discovery in respect, as we should, we must also be alert to the equal and opposite danger that public policy could itself become the captive of a scientifictechnological elite.

    It is the task of statesmanship to mold, to balance, and to integrate these and other forces, new and old, within the principles of our democratic system — ever aiming toward the supreme goals of our free society.
    =========

    altfel spus elitele sunt in pericol sa fie cumparate cu bani, mai ales pentru ca afirmarea profesionala devine tot mai scumpa, si mai greu de obtinut prin forte proprii … din moment ce tot mai des si tot mai mult pentru a face cercetare in domeniul x au nevoie de banii si puterea complexului militaro-industrial, iar in schimbul aparaturii de cercetare, extrem de scumpa si practic inaccesibila cercetatorilor independenti, trebuie sa suga si ei la licurici, daca vor sa se afirme in domeniile in care se pregatesc multi aleg exact asta sa devina practic slujitorii complexului militaro-industrial uitand principiile cu care au inceput cercetarea stiintifica in domeniul x, adica progresul uman in cel mai general, si independent de natiunea careia ii apartii, sens …

    asta era avertismentul marelui ike, aveti grija! banul e ochiul dracului!

    suptul asta la licurici prea mult timp poate inmuia chiar si cel mai dezinteresat cercetator stiintific, care din moment ce banul curge, uita sa ia atitudine si inchide ochii cand complexul militaro-industrial incepe sa ii exploteze inventiile in diverse scopuri de multe ori imorale si departe de intentiile initiale ale respectivului cercetator … unii incearca sa se opuna exploatarii imorale a muncii lor … majoritatea elitelor in schimb aleg pozitia sarpelui, cu spinarea bine arcuita, dand limbi marelui licurici in schimbul … banului …

    banul sa curga, si fraierul, bizonul, sa o ia in freza … ce mai conteaza!?

    asta sunt elitele care ne conduc acum! nu numai pe noi ci peste tot, din sua pana in rusia, din koreea de nord pana in venezuela …

    iar cand vreunul din ei isi aminteste, cu intarziere de pricipii, cand alege sa refuze colaborarea, caracatita ia imediat masuri … dintr-o dta banul nu mai curge … ramane cu rezultatele cercetarii stiintifie in brate, daca a ajuns la unele rezultate, incep sicanele, intra in joc patentele puse pe orice si care bietul cercetaroe descopera brusc ca apartin complexului militaro-industrial chiar daca descoperirile sunt ale lui, incep campaniile de defaimare, izolarea stiintifica samd … putini rezista acestui tavalug, acestui monstru

    multi aleg sa nu se mai pise contra uraganului si sa se conformeze, reintra in masinaria infernala, insa cei mai multi nici macar nu indraznesc sa se puna contra … tac … si fac ce zice sefu’ .. pentru ca banul curge! ce mai conteaza propria constiinta, morala, etica umanista, principiile blablabla … banul sa curga, restul nu conteaza …

    asa se explica cum atat de multe elite din cele mai diverse domenii lucreaza pentru caracatita … si restul turmei, lipsita de pastori, vanduti complexului militaro-industrial, normal ca sunt in bataia tuturor vanturilor, tuturor uraganelor istoriei …

    nu oricine poate intelege ce e un vaccin, cum lucreaza, samd … aia care stiu, care fac ani multi de facultate pentru asta, ca deaia sunt elite! sa vazut cu ocazia pandemiei cun inteleg sa protejeze, explice populatiei despre ce e vorba!

    • Biné ar fi dacă s ar face scoli separate pt cei vaccinați și cei nevaccinați … sa vedem pana unde va duce nevaccinarea … fiindcă cu ajutorul copiilor vaccinați dormiți voi liniștiti noaptea ca nu are copilul vostru de unde sa ia boala ! Dar dacă ar fi o separare ați ajunge și voi pe la doctori pt vaccinare sau in cel mai rău caz prin spitale cu diferite boli ce puteau fi prevenite ! Sănătate va doresc !

      • Nu, e mult mai simplu de atât: fiecare e responsabil de sănătatea sa și de a propriilor copii. Cei care cred că e mai bine să se vaccineze, n-au decât s-o facă, numai să nu umble cu seringa plină după cei care aleg să se lipsească. Binele public e zero barat fără binele personal.

      • Tu,Ioana,ce aveti toti vaxxerii cu cei Anti? Cerceteaza si citeste,da-ti panza de paianjen jos de pe ochi,ca nu e panza de matase.Toate bolile din Romania sunt de la cei VACCINATI!Tu stii ca in tarile scandinave nu exista nici macar un suspect de TBC d-apai bolnavi de TBC?Stii ca Romania este a doua tara dupa Uganda la nr de bolnavi de TBC?Ai copii?Stii ca atunci cand nasti copilul iti este vaccinat imediat cu 2 vaccinuri,care tu ca mama nu ai fost informata daca sa accepti sau nu aceste vaccinuri?Stii ca atunci cand nasti trebuie sa-ti tii copilul SKIN TO SKIN pt ca acesta sufera un soc la nastere iesind din placenta lui,este dreptul tau si nimeni nu ti-l spune,ba mai mult copilul iti este luat si-l vezi abia dupa 3 zile,cand deja este hranit cu laptele praf care este plin de aluminiu,iar bebele nu va mai suge piept veci!De ce?Pt ca tu sa-l indopi de lapte praf,laptele praf este scump, pt ca tu si alte mii de mamici sa asigurari farmacistii,producatorii de lapte praf si in final elitele,cu bani.Ah,dar stai ca nu ai citit legea obligativitatii vaccinari si stiu sigur ca nu te-ai informat!Si stii ce ghinionul tau!De ce?Pt ca si tu ca adult pana la varsta de 65 vei fi obligata sa te vaccinezi.Da!Nu ma crezi,nu?I-a de citeste legea si nu te mai bucura, ca nu vor fi vaccinati doar copiii ci si tu,si sa te fereasca Dumnezeu pe tine,sau pe cineva apropiat,sa cunosti reactiile adverse ale acestor OTRAVURI!Te invit la informatii.

Răspunde!