Prețul corect al benzinei și altele..


Cînd ajunsesem în SUA, plinul mașinii cu un motor de 5L costa $12-15, la prețul de .77 cents/Gal., unde un Gal. = 3.74 L. Benzina era mai ieftină decît apa îmbuteliată, practic nu îți păsa cît conduci și ce consum are motorul – cu cît mai mare și puternic, cu atît mai bine. Vorba aia: „There’s no replacement for displacement”.

Acum e undeva la $5-7/Gal. iar stațiile de benzină deja își modifică softul pentru ca afișajele electronice să poată afișa prețuri din două cifre – vin vremuri grele. Așa arăta o Americă relativ normală: mărfurile mici costau 5 cenți, iar benzina..

Și mai era și libertate pe deasupra.

Ce s-au mai schimbat lucrurile într-o țară în care există acum o penurie de lapte praf – după părerea mea, asta-i o binecuvîntare: re-învață mamele americane că cea mai bună hrană pentru copiii lor, vine de la propriul sîn.

Mno’, zic și eu că acum este mai bine în România decît oriunde altundeva. Barem noi suntem imunizați natural la astea. Vom face față.

4 răspunsuri

 1. What doesn’t kill you makes you stronger, huh… 😦

 2. La capitolul ” si altele” cred ca deturnarea
  in scopuri electorale a gestului lui Salvador Ramos, in contextul mentinerii stresului vaccinal, este una din cele mai grave manipulari socio-emotionale.
  Nu am gasit nicaieri o analiza in care psihologii sau jurnalistii sa se intrebe ce l-a putut determina pe un tanar timid, discret, politicos, sa ucida cu dererminare 19 copii stiind sigur ca la randu-i va sfarsi doborat de gloante.
  Este posibil că sub teroarea carantinarilor, a vaccinarilor obligatorii, a presiunii constrangerilor sanitare, a incapacitatii de a
  se proiecta intr-un viitor acceptabil si-a convertit o stare depresiva in una compulsiv agresiv suicidara.
  Un gest asemanator a comis in Belgia un tanar cu o educatie buna, ucigand copilasii aflati intr-o gradinita, in intentia de a-i salva de la raul pe care li-l rezerva adultii, in viitor.
  Robinette s-a jeluit public, luand numele Domnului in desert, acuzand lobbyul armelor f activ in Texas, fara a face nicio aluzie la stresul in care administratia sa a obligat populatia sa traiasca de la grotesca-i instalare.
  Sa te referi la lobbyul armelor in timp ce principala preocupare a democratilor consta in sponsorizarea conflictelor armate pe toate continentele, este cel putin indecent.
  Romania, prin ambasadorul sau la Washington, jalnic diplomat, i-a tinut isonul, aratand cu degetul, ca sa nu spun incriminand comunitatea romanilor adepti ai posedarii legale de arme, in marea lor majoritate simpatizanti republicani.
  https://m.digi24.ro/stiri/externe/ambasadorul-romaniei-in-sua-spune-ca-si-membri-ai-comunitatii-de-romani-detin-arme-sunt-mandri-de-dreptul-de-a-avea-in-posesie-arme-1952881

  • Ambasadorul nostru? Poate al Israelului! Cît îl privește pe ucigaș, dacă ai știi ce declanșează asemenea fapte, l-ai compătimi. Băiatul e la rîndul lui o victimă a unor bestii sinistre cu o agendă politică de îndeplinit. Împușcările în masă vor înceta brusc atunci cînd va trece o lege care restrînge drastic dreptul americanilor de a avea și purta arme.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: