Patriotism-Naţionalism-antisemtism: clarificări esenţiale şi de ce e bine pentru România să fim naţionalişti!


De câte ori mass-media urlă „naţionalist”, „rasist”, „antisemit”, cei care i-au căzut în plasă dau placizi din cap, sau cel mult pun de un gând vag dezaprobator, după care schimbă canalul.  E timpul ca să lămurim problema odată pentru totdeauna – când le permitem duşmanilor noştri ( da, România are duşmani! ) să ne caracterizeze folosind şi mai cu seamă DEFININD proprii lor termeni, lupta e deja pierdută. Haideţi mai bine să-i clarificăm, pentru a ne lămuri poziţia odată pentru totdeauna:

Pe plan mondial, inclusiv în ţara noastră, prin toate mijloacele se duce o luptă acerbă contra naţionalismului. Cel mai frecvent acesta este acuzat de rasism, xenofobie şi mai ales de antisemitism. Sunt aceste acuze reale în toate cazurile? Să încercăm precizarea conţinutului acestor noţiuni atât de controversate.
În primul rând, ce se înţelege prin termenul de naţionalist? Naţionalist este cel ce-şi iubeşte neamul căruia îi aparţine,fiind dispus să pună în slujba acestuia tot ce are el mai de preţ. Ce este de condamnat în această atitudine?

Din acest punct de vedere unul dintre cele mai naţionaliste popoare este poporul evreu şi cu toate acestea nimeni nu-l condamnă pentru naţionalismul său. Cel mai adesea naţionalismul este catalogat ca fiind de dreapta sau de extremă dreaptă. Să nu uităm că statul Israel este condus de un guvern de extremă dreaptă şi cu toate acestea nimeni nu protestează contra acestui regim,cu excepţia evreilor moderaţi. Desigur nu se poate afirma că toate ideologiile naţionaliste sunt benefice şi că în cadrul lor nu s-ar putea ajunge la excese care ar confirma acuzele ce li se aduc. Exemplul cel mai grăitor este nazismul care a fost şi rasist, şi xenofob şi antisemit.

Termenul de antisemitism este total denaturat în concepţia actuală şi este atribuit naţionaliştilor care de cele mai multe ori nu au nici în clin, nici în mânecă cu relele de care sunt acuzaţi. În plus antisemitismul este asociat poporului evreu şi numai lui. Nimic mai eronat.

Termenul de evreu este atribuit poporului israelian din sec XVIII. Până atunci, începând cu Vechiul Testament şi până în sec XVIII,acest termen nu era menţionat în documente şi acte oficiale.Cea mai mare parte a evreilor de astăzi nu au sînge semit, cu excepţia evreilor sefarzi, foarte reduşi numeric. Restul sunt chazarii aschenazi, un trib turco-mongol din regiunea dintre Marea Neagră şi Marea Caspică. În sec VIII acest trib a fost pus în situaţia de a opta între religia creştină şi cea musulmană. Pentru a nu deveni victime ale conflictului dintre mahomedani şi creştini, aceştia au ales religia mozaică şi în anul 741, Bulan, conducătorul tribului chazar, adopta mozaismul că religie oficială. Astfel chazarii asiatici devin evrei prin religie,fără să aibă sânge semit. Adoptând religia iudaică au pus accentul pe ideea „poporului ales” care trebuie să stăpânească lumea.

Kaganatul cazarilor

Cei mai autentici şi mai numeroşi semiţi sunt popoarele arabe, dar nimeni nu face referire la ele când utilizează termenul de antisemit,ci doar la evrei.În aceste condiţii poporul israelit devine cel mai antisemit popor din lume, datorită urii de moarte ce o nutreşte faţă de arabi. În concluzie,cred că ar fi corect termenul de antiiudaism în locul celui de antisemitism.

Naţionalismul autentic în România a fost cel al Mişcării Legionare. Încă de la apariţia ei în anul 1927, s’a pus de bunăvoie sub ascultarea şi trăirea credinţei în Iisus Hristos şi sub ocrotirea Sfântului Arhanghel Mihail, conducătorul oştilor cereşti şi învingătorul asupra lui Lucifer. Doctrina legionară şi-a propus să creeze un nou tip de om care să trăiască în spiritul creştin şi să jertfească pentru neamul său tot ce are mai de preţ. În aceste condiţii un bun creştin nu este capabil să-şi urască semenul,nici să-l prigonească sau să-l nedreptăţească. Esenţa credinţei creştine se reduce la fraza: „Ceea ce doreşti să-ţi facă ţie oamenii, fă-le şi tu lor”.

În cei peste 70 de ani de la înfiinţarea ei, Mişcarea Legionară a creat acest tip de om şi nu puţine sunt exemplele care demonstrează acest fapt. Începând cu jertfa lui Moţa şi Marin,care au murit în Spania pentru Hristos în lupta contra bolşevismului criminal şi ateu pe pământul Spaniei catolice şi terminând cu numeroasele exemple date în închisori, când legionarii au ajutat, cu sacrificii, pe cei care-i prigonisera în trecut,inclusiv pe evrei.

Monumentul eroilor Ion Mota si Vasile Marin de la Majadahonda, Spania

Sunt numeroase exemple date în memoriile lor, de cei ce au beneficiat de ajutorul primit. Dacă doctrina legionară îşi propune să creeze un nou tip de om, capabil de jertfă pentru neam şi aproapele sau,cum pot fi acuzaţi legionarii de antisemitism,rasism sau xenofobie? Din ce motiv i se atribuie ML atributul de mişcare extremistă? Poate pentru faptul că a creat eroi care şi-au dat, fără nici o ezitare, pentru Hristos şi Neam, şi aceştia sunt extremişti faţă de oamenii obişnuiţi. Şi Biserică creştină a avut şi are extremiştii ei. Ce sunt sfinţii decât creştini extremişti? Noi îi cinstim şi ne închinăm lor. După teoria la modă ce incriminează extremismul ar trebui să-i contestăm şi să-i scoatem din calendar şi biserici.

Extremismul este nociv atunci când duce la exces anumite principii izvorâte din dorinţa de dominare,exploatare şi impunerea cu forţă a unei ideologii străine de morala creştină acceptată pe arii întinse în toată lumea (ex. politicii statului Israel).
În concluzie,extremismul poate fi în unele cazuri pe drept acuzat de pericol potenţial pentru societatea în care îşi desfăşoară activitatea,după cum un extremism izvorât din principii morale, în cazul României din credinţa creştină majoritară, nu poate fi decât benefic şi ar contribui esenţial la redresarea morală a poporului român, morală grav afectată în cei 50 de ani de regim comunist ateu.

sursa email

Referinte aditionale despre Miscarea Legionara, aici.

17 răspunsuri

 1. Bună ziua, vă trimit acest mesaj în speranţa unei colaborări de link exchange.
  Dacă sunteţi de acord, trimiteţi un mesaj cu numele blogului si adresa 🙂

  blogurile cu care doresc să fac acest schimb sunt :
  Titlu : Reteta la retetă
  Adresa : http://retetalareteta.blogspot.com/

  titlu : Cure de slabire
  adresa : http://curedeslabirenoi.blogspot.com/

  Numa bine 🙂

  Sigur ca da, voi adauga si eu. Puneti ca „Lumea dupa Eufrosin” va rog. – numai bine! – Eufrosin

 2. Mi se face greata cand aud de „poporul ales”…editat – Eufrosin

  N-ar trebui sa fim de acord cu titulatura pe care ne-o acorda ei, caci din nou, atunci jucam dupa regulile lor. Solutia e sa-i informam/educam si pe altii, astfel incat sa nu mai aiba nimeni motive sa ni se creada superiori.

 3. Am avut si eu convingeri nationaliste cand eram inca elev sau student. Odata ce am luat contact cu viata reala si cu adevarata realitate a Romaniei, mi-a trecut. In acest moment, chiar nu gasesc nici un stimulent care sa ma faca sa ma intereseze soarta tarii. Eu sa fiu patriot, sa muncesc cinstit pentru ca basescu sa se imbogateasca si tiganii sa prospere?

  Nationalismul adevarat nu-i o pereche de ciorapi pe care o schimbi cand vrei, ci o haina care imbraca omul pe viata. Cu cat e situatia tarii mai rea, cu-atat mai multe motive avem pentru a deveni nationalisti. – Eufrosin

 4. Sincer inainte ii compatimeam pe evrei…dar acum cand vad ce se intampla in lumea asta nu pot decat sa ma simt dezgustat. Eu sunt extremist din fire…si nu ma feresc sa o spun.
  Cat despre antisemitism … m-am saturat sa vad minoritati protejate si cu mai multe drepturi decat noi in tara noastra. M-am saturat sa vad oameni care stau acasa fara sa miste un ac si primesc ajutoare sociale si multe altele.

  • Daca te`ai saturat atat de mult si zici ca esti mai rasist din fire…zi`ne si noua cum vei lua atitudine impotriva acestui fenomen ? Raspuns: nu vei face nimic si o sa iei mingea si vei merge la fotbal cu copii iar printre ei se va afla si un unguras si/sau un tigan si n`o sa fie mare scofala.Sfat: cultiva`te, invatand si LUAND ATITUDINE PRIN CEEA CE INVETI.Nu`i destul sa spui ca nu`ti place una si alta si sa te declari rasist din fire…si sa te mai si semnezi cu „nazi”….hai, la treaba !!!

 5. de acord , pentru Romania e bine sa fim nationalisti. Si mai cred ca vom putea fi asa doar daca iesim din uniunea europeana….
  si daca Romania va fi condusa de cineva nationalist, cineva pentru care a fi nationalist inseamna a fi patriot, a-ti iubi neamul.
  Cum va putea Romania sa iasa din ue?
  Poate ca, daca cineva ar intocmi o scrisoare, cu motive pentru care romanii nu mai vor sa fie un ue., si s-ar atasa acesteia milioane de semnaturi care sa ceara iesirea Romaniei din ue, atunci, am putea iesi din aceasta uniune….
  Sa ajunga aceasta scrisoare cu semnaturi pe masa guvernului Romaniei si pe masa guvernului european.
  Oare ar semna multi romani o asfel de cerere?
  Bine ar fi ca Romania sa iasa din ue, iar presedintele Romaniei sa conduca tara la sfatul duhovnicilor nostri: Parintele Arsenie Papacioc si Parintele Iustin Parvu…

  • eu una as semna asa ceva
   cred ca noi ortodocsii practicanti ar trebui sa iesim in strada sa fortam caderea guvernului mason si sa instituim o republica monastica condusa de duhovnici imbunatatiti
   iar primul lucru care ar trebui sa-l faca ar fi sa scoata romania din ue si nato si sa ne aliem cu fratii nostri ortodocsi rusi pt ca singuri nu putem lupta impotriva europei
   si asa am incepe tratamentul bolnavului popor roman
   Doamne ajuta

 6. cazarii au adoptat religia iudaică pentru că aceasta convenea cel mai mult dorinţei lor de a stăpâni lumea. şi-au dat seama că nu o vor ptuea face prin forţa armelor, deşi erau atât de cruzi încât nimeni nu a dorit să se alăture cu ei, şi au ales o religie care să îi ajute în ţelul lor.

  referitor la termenelor de semit şi anti-semit, să fiu eu sănătos cu câţi m-am luptat împotriva denaturării acestora şi atribuirea definiţiei de semit doar cazarilor.

  cred că ai greşit la numărul anilor Legiunii: dacă ar fi avut 70 de ani, ar fi însemnat că ar fi fost distrusă în 1997, ceea ce evident este greşit.

  Eufrosin, dacă tot dai pe faţă arama în ceea ce priveşte cazarii, nu văd de ce le mai spui evrei.

  Anca, scuză-mă că sunt poate prea dur cu tine, dar eşti naivă. crezi că dacă preşedintele, guvernul, parlamentul, precum şi „oamenii de afaceri cinstiţi“ vor primi o scrisoare cu semnăturile a, să zicem 11 milioane de români (masa aproximată a celor cu drept de vot), se vor sinchisi de ea şi vor scoate România din mUE? :)) :)) :))
  crezi că dacă mUE ar primim o asemenea scrisoare ar zice: „băi, gata, nu mai vor să fie cu noi, săă-i lăsăm să iasă“? iarăşi, eşti naivă.
  uită-te la Grecia. uită-te la Irlanda. uită-te la Polonia.
  mUE e doar o faţadă pentru fraieri şi fraiere. mUE e doar aceeaşi spoială care este SUA. mUe e doar o minciună sfruntată pe care o cred cei săraci cu duhul.
  a ieşi din mUE e mult mai simplu. cum am zis şi pe un alt blog (cel al lui saccsiv) e mult mai simplu să dăm jos răpciiuga de pe haina ţării şi să declarăm că România este ţară liberă de orice alianţă, fie ea mUE, NATOsau FMI. iar când vor cere bani vom lua din banii celor care au furat până acum România şi vom plăti ce cer nemernicii ăia.
  dar asta trebuie să gândească fiecare român, pentru că a aştepta ca cineva să vină şi să conducă nu îînseamnă decât că avem de a face cu o turmă proastă, care în momentul în care ciobanul va fi ucis va fi adusă din nou pe „calea cea bună“ (gen Polonia).

  pentru toată lumea: oamenii trebuie să îşi dea seama că ceea ce se doreşte a se face nu se paote face de către un singur om, un Ştefan cel Mare sau un Mihai Viteazu sau un Alexandru Ioan Cuza. zilele acelea au trecut. acum avem de a face cu un sistem mult mai perfid, cu metode mult îmbunătăţite. toţi oamenii trebuie să înveţe că trebuie să fie uniţi şi să gândească, oarecum, asemănător. cel puţin din punctul acesta de vedere.

  unde-i unul nu-i putere, la nevoi şi la durere, unde-s doi, puterea creşte, iar duşmanul nu sporeşte.

  aduceţi-vă aminte de proverbele româneşti, de zicătorile vechi şi veţi vedea cât adevăr cuprind. şi învăţaţi să nu mai aşteptaţi cavalerul pe cal alb care să vă salveze, pentru că repet şi aici, Ştefan cel Mare nu a stat doar să se roage la Dumnezeu să îl scape de turci, ci a pus mâna pe sabie şi a biruit.

  Dumnezeu îţi dă, dar nu îţi bagă şi-n traistă!

  numai bine!

 7. ACTUALUL PARLAMENT si GUVERN ne ARUNCA in cel mai mare RAZBOI MONDIAL PSIHOLOGIC ARMAT si CHIMIC ! luati LEGATURA URGENT cu , CALUGARII care mai stiu ce este MEDICINA ISIHASTA buna ptr. boli FIZICE si PSIHICE !!!

 8. daca pledezi pt nationalism de ce postezi un monument eretic din spania papista?
  dupa cum vezi crucea de pe monument e una eretica,papista,nu una ortodoxa
  Doamne ajuta

  E monumentul inaltat de spanioli lui Mota si Marin in semn de gratitudine pentru sacrificiul lor in lupta contra bestiei boslevice. – Eufrosin

 9. Nationalismul crestin este cel mai bun, caci asa avem o masura dumnezeiasca in tot si toate, chiar si fata de vrajmasi.

  • Scopul unei amenintari este reducerea la tacere a celui amenintat. Nu va temeti, platforma wordpress nu cade sub incidenta legilor tarii, caci este gazduita in SUA, unde dreptul la libera exprimare e consfintit (cel putin teoretic), in constitutie.

 10. Pot prelua si eu articole de la d-voastra?Sunt deosebit de interesante…am pus si link pe blog catre d-voastra…va apreciez munca si stilul pe care-l aveti…

 11. […] Sursa: Lumea dupa Eufrosin 0.000000 0.000000 Share this:Like this:LikeBe the first to like this. […]

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: