Fii pe fază şi nu băga bani în buzunarul cui nu trebuie!


Cineva ne crede imbecili patentati. Se mizează pe lăcomie, ba chiar o promovează, pe invidie prostească şi pe stupiditatea cuiva care ar cheltui 2,000 euro în felul asta.

Compania Star Foods , distribuitor al cipsurilor de cartofi „Lay’s”, isi promoveaza mizeriile pline de ulei hidrogenat si de colesterol, printr-o reclama absolut revoltatoare:

Femeile nu se pot abtine atunci cand „le e pofta”, le este frica sa nu isi piarda „partenerul” in fata competitiei, sunt evident lacome dupa bani ne-munciti pe care ii cheltuie prosteste pentru silicoane cu care sa fure barbatii altor femei. Productia apeleaza la cele mai josnice sentimente, dar se doreste amuzanta si ne-vinovata – hei, cine se mai simte ofensat de un bust aproape gol in ziua de azi ?

De fapt nu-i bustul care chiar jigneşte, deşi cele care şi-l etalează astfel, tind să sfârşească prin a face cancer mamar, cât asumpţia că toate femeile sunt nişte curviştine proaste, complexate şi invidioase, care în loc să-şi folosească frumuseţea naturală pentru alăptarea copiilor, nemulţumite o „corectează” cu silicoane cu ajutorul cărora smintesc bărbaţi atât de imbecili şi grobieni, încât numai la sex se gândesc.

In urma sesizarilor primite de la cetateni, Consiliul Naţional al Audiovizualului spre cinstea sa, a interzis difuzarea clipului publicitar.

Printre alte „bunatati” datatoare de boli si obezitate pe care Star Foods le impinge pe la noi, se numara si Lays, Lay’s Max, Cheetos, Krax, Star Snacks, precum şi bine-cunoscutul Pepsi-Cola, care asigură diabet cu cele 8 linguriţe de zahăr conţinute în fiecare badog. Dacă nu vreţi zahărul, au ei ceva şi mai nociv pentru Dvs.: îndulcitori artificiali, care „prostesc” organismul în a mânca mai mult, deoarece nu îşi primeşte nutriţia corespunzătoare.

Sunt cunoscute demult efectele aspartamului şi-a altor îndulcitori artificiali, produşi de GD Searle al cărei CEO si acţionar a fost nimenii altul decât criminalul de război Donald Rumsfeld (ex „Defense Secretary” al SUA) şi vărsat în băuturi cu tonele în occident, iar mai nou şi la noi. Ah, binefacerile capitalismului de finanţă… Când nu distruge alte ţări cu bombe de 1,000 kg, o face la modul „soft” convingându-le copiii să consume produsele în care-au deversat tone de otravă.

Departe de a avea simpatii comuniste, apreciez deplin iniţiativa particulară şi succesul în afaceri prin muncă asiduă, într-un mediu în care statul să nu-i hărţuiască pe întreprinzători, ci doar să asigure protecţia publicului faţă de practicile capitaliştilor de pradă. Iar a turna tone de aspartam, glutamat monosodic şi alte substanţe neuro-toxice în mâncare şi băutură, nu este doar prădalnic, ci de-a dreptul criminal. Intervenţia CNA în numele publicului este binevenită. Pe când şi cea a Protecţiei Consumatorului si a Procuraturii ?

Realizatorul campaniei publicitare „Fii pe faza”, este Graffiti BBDO: citez ” prima agentie de publicitate din Romania, infiintata in 1991. Afiliata din 1992 la reteaua BBDO, Graffiti BBDO este unul dintre liderii pietei locale de comunicare, in mod constant premiata atat la festivaluri de creatie – Epica, New York Festivals”.

Îndemnul experţilor în manipularea neruşinată a minţilor este: «Fii pe fază şi nu lăsa banii să ajungă în buzunarul care nu trebuie!» Nu pot să nu fiu de acord cu el 100% : să fim pe fază, păstrându-ne sănătatea şi banii, trimiţând astfel trepăduşii ăştia la muncă cinstită, în loc de-a le permite în continuare să ne manipuleze şi îmbolnăvească copiii, prin tehnici deprinse la New York.

19 răspunsuri

  1. astia sunt criminali cu acte in regula….

  2. Nu am vazut o reclama mai mizerabila si mai idioata decat asta. Atat cei care au produs-o cat si cei care au cumparat-o dovedesc ca nu sunt decat niste nemernici, care si-ar vinde-o si pe ma-sa pentru a face bani. Rusine!

  3. si cand stai si te gandesti ca exista in lumea asta armate intregi de copyrighteri si artdirectori (firme de publicitate) care isi chinuie mintea cum sa faca sa-i determine pe oameni sa cumpere tot felul de prostii. Nu ma refer aici strict la industria de advertising si milioanele de dolari investiti ci la acesti sute de mii de oameni de pe glob care fac rau fara sa stie (ei chiar considera ca ceea ce fac e arta). Eu am cont pe bestjobs si inca pe unul (nu-mi vine in minte acum) si in fiecare zi primesc in newsletterul lor anunturi-oferte de angajari de la firme de advertising. Oare la astia nu a ajuns criza?

  4. Amigo, atata timp cat Coca Cola o vand americanii si copiilor lor, inseamna ca totul e OK. Stiu batrani de 90 de ani care au baut toata viata Cola si sunt mai sanatosi decat noi.

    • Daca poti comenta si in mod decent, te public, vezi? Da bre’ daca americanii iti pun fluoruri in apa, e OK, nu ? Ai tu habar ce contine Coca-Cola aia pe care o bei zilnic? Stii ce-ti face? Ia domnule si citeste, ca ai sa-mi multumesti intr-o zi: http://www.globalhealingcenter.com/soft-drinks-america.html

    • da, buna gluma angie. stii tu batrani care….

      • Ati mirosit-o repede pe „Angie” asta. De fapt e unul din SUA, care mi-a scris pana acum sub alte doua-trei nickuri, cate 12-15 mesaje/zi. La ce se mai preteaza unii … Trebuie ca este avocat de emigrare, sau poate un agent platit pentru a apara imaginea gardului de pe care a cam cazut spoiala.

        • Mike Jones – 96 de ani
          John Udriste – 88 ani
          Emily Stone – 103 ani
          Judith Kovalsky – 101 ani
          Sarah Weber – 99 ani.

          Mai vrei?

          • Da bre’, cunosc genul – stii ce au cu totii acestia in comun? Credinta, o dieta ca in tara veche sau apropiata si ne-vaccinati, cel putin in mod sigur nu cu 26 de vaccinuri cum se cere copiilor americani in ziua de azi. Nu e pentru ca mai gusta un paharel de Coca-Cola din cand in cand, desi ma indoiesc… Ii vezi tu pe cei care cara dupa ei 3-4 boli cronice la nici 30 de ani ajungand la venerabila varsta a vechii generatii ?

            Si ia’ spune, pan’ la urma esti „Angie”, „Mihai”, „Bucu”, sau „Valeriu” ?

          • Cei pe care i-ai insiruit tu aci isi faceau regulat detoxifierea ficatului si a rinichilor, ma’ „tanti” Angie! Si mai mergeau si pe jos ceva mai des decat o faci tu acum; si mai faceau si alta activitate fizica. Iar aerul nu era atat de incarcat de substante toxice a din avioane cu substante nocive si nici alimentatia nu era la randul ei „alimentata” sistematic cu hormoni si aditivi care ucid uncet dar sigur… De-aia nu si-au facut efectul otravurile din coca-cola la ei. Ti-o spui eu pe-a dreapta, ca… mai am putin si fac suta.
            Daaaaa’ tu n-ai de unde sa stii ca esti prea mic(a) si prea preocupat(a), cum zice Eufrosin, sa ascunzi crapaturile din colosul care sta sa se prabuseasca. De, ce sa-i faci! I-a venit sorocul si imperiului pe care te straduiesti sa il elogiezi;stii pe-aia cu ulciorul… ca nu plou

  5. …urmariti „Supersize me” si va veti mai lamuri putin !Culmea e ca si „doughnutul” fost inventat tot de catre cacabalisti !

  6. Pai fratilor, asa va trebuie daca va uitati la tembelizor. Eu ma chinui sa-mi conving familia sa arunc tv-urile la gunoi. Reusesc eu pana la urma.

    • Felicitari, sper sa ai succes. Eventual, daca initiativa pica,, sa se ajunga la un agrement in privinta materialelor vizionate. Cate un film istoric romanesc, nu strica nici uinui copil.

    • Eu am renuntat sa ma mai uit la TV, am inchis cablul si gata. Primele 2-3 saptamani mi-a fost mai greu, eram obisnuit sa deschid tv-ul cum intram in casa, pe urma m-am calmat, a urmat o stare de liniste care m-a cuprins iar si timpul parca curge altfel acum. Am timp sa citesc si sunt mult mai relaxat. Lui Ceausescu nu pot decat sa-i multumesc pentru programul de 2 ore care l-am avut la TV, chiar daca atunci credeam altfel.

      • Ai dreptate, timpul chiar trece altfel fara tv. Cand ma uitam la tv, aveam senzatia ca ziua se termina cand ajungeam acasa de la servici. Doamne fereste, mare inselare cutia asta nenorocita!

  7. Ei si voi acuma! E bun si TV-ul la ceva. Stiri, buletin meteo, retete culinare, calatorii…
    Sa nu imi spuneti ca niciunul dintre voi nu a urmarit pe vremuri Teleenciclopedia!

  8. Cred ca Angie asta a ta Eufrosin e vreun jidan ….. aaa pardon evreu ca sa nu ma ia astia ca-s antisemit. Am si eu unul care comenteza la mine pe blog si la fratele Hristofor. La mine se pare ca nu i-a placut articolul ala in care asemanam mall-ul Afi Palace Cotroceni din Bucuresti cu un templu masonic http://nihilsinedeo.4sql.net/2010/01/05/afi-palace-cotroceni-mall-sau-templu-masonic/ si ma tot omorat cu tot felul de prostii care bine inteles ca au ajuns in spam. Apoi nu s-a lasat si a scris si el un articol pe blogul lui unde ne jignea si pe mine si pe Hristofor. Cand i-am vizitat blogul l-am inteles si mai bine pe individ. Asa ca ce nu e la locul lui in lumea asta dezaxata pus pe blog si dat si la alti oameni sa vada.

  9. Interesant cum reclame ca asta sunt interzise in timp ce reclamele Vodafone(cele cu grupul de prieteni) care promoveaza imaginea unui barbat slab, dominat sunt permise.

  10. […] Fii pe fază şi nu băga bani în buzunarul cui nu trebuie! […]

Răspunde!