Esență de #rezist: nasol, penal, penibil.


Chintesența protestelor din ultima vreme, în câteva rânduri – observați sloganele scrise și executate profesionist în limba engleză în vedera internaționalizării penibilului eveniment, precum și hula adusă bisericii ortodoxe – oare proștii care s-au fotografiat cu crucea și coliva, îi pomenesc pe morții lor în Sâmbetele din postul Învierii Domnului?

 

 

S-a scandat și „Kovesi, I love you” ? Mir-am-aș să nu..

 

 

„Mă uit in jur si nu ințeleg cum a ajuns tara asta așa! Atat de schimonosita de ura, pe alocuri de frica, in care se mai aud doar urlete si monologuri iraționale! Nu ințeleg cum s-a indrăgostit atata lume, parte chiar sincer, de un stat abuziv si represiv, reprezentat, in multe dintre cazuri, de oameni fără nume si chip, pitiți in spatele unor acronime(SRI-SIE-SPP-STS-DNA-PG-DIICOTetc)pe care nu a avut ocazia niciodată sa-i vadă, audă si in definitiv, in cel mai democratic mod cu putință, sa-i voteze! Paradoxul este ca cei la care fac referire, se declara, apărători ai democrației, dar hulesc votul si urăsc pe cei care merg la vot, ei fiind prea comozi ca sa meargă la urne! Si incă un non-sens care mă năucește peste măsura…in proporție de 99.99% , cei la care fac referire, se declara impotriva comunismului, dar se comporta ca niște securiști! Urmăresc, hăituiesc , abuzează (deocamdată mai mult verbal), pe toate căile posibile pe oricine care iese din rand, urla si se zvarcolesc, infierează si condamna, dau sentințe in afara salii de judecata si stabilesc vinovății conjuncturale fără sa le pese de destine, sunt cetățeni superiori, cavaleri ai justiției si ai statului de drept, fără de greșeala, fără intrebări, doar cu răspunsuri si convingeri argumentate de țipete si isterie! Așa arata omul nou in percepția lor! In realitate sunt convins ca daca momentul ’89 n ar mai fi venit, acum ar fi fost niște harnici si degrabă turnători la Securitate! Este pur si simplu inspăimantător! #RomaniaInsapimantatoare”.

sursa: ziare.con

4 răspunsuri

  1. E mai complicat. Un amic de-al meu spunea vorba mare: „Poporul roman nu iese in strada. Poporul roman e scos in strada”.
    La orice astfel de manifestatie participa mai multe categorii de indivizi:
    1. Instigatorii, Cei care au deja sloganele bine pregatite, de catre profesionisti in ale manipularii, in asa fel incat motivul iesirii in strada sa para oricui extrem de legitim si logic. Punctul slab ala cestor manipulari este ca leaga sloganele de aniumite persoane si, pentru cei deprinsi a nu pune botul la prima manipulare emotionala, exista mult prea multe contradictii ori detalii omise „intamplator”. Indivizii astia sunt , fara exceptie, cu misiuni trasate.
    2. Naivii: Cei ce inghit pe nemestecate sloganul, ajutati de propriile viziuni personificatoare ale raului social. Si care scapa din vedere fix ca acelasi rau vine din toate partile. Atitudini frecvent intalnite la adolescenti intarziati …de diverse varste. Astia constituie cam 90%, daca nu mai bine, din masa celor ce ies in strada.
    3. In numar mic, dar bine instruiti si experimentati, provocatorii securisti de diverse orientari.
    4. O categorie mai noua aparuta, aceea a nationalistilor ce profita de eveniment, fara a se amesteca cu masa de tefelisti, pentru a atrage atentia asupra problemelor reale ale romanilor. In general, acestia nu se asteapta ca prezenta in strada sa rezolve ceva, vor doar ca mesajul sa fie receptat de catre cei ce isi iau informatiile din media , fie ea si online.

    • De acord, comentariul acela nu avea pretenția să acopere întreaga tărășenie, fiind mai mult unul de natură folozofică. Cunosc și eu oameni trecuți de 60 de ani, plini de bune intenții, dar care se lasă manipulați în modul ăsta. Am încercat să le explic, i-am ridiculizat chiar, fără nici un succes – sunt convinși că dacă nu voî îngheța prîn piețe, corupția ne va mânca de vii.
      Mă bucur că ești bine.

      • Multam de apreciere, da, sunt bine, cu ajutorul lui Dumnezeu…Si in ciuda unor lifte ce se cred stapanii nostri…

        • Da, lifte spurcate care se ofensează din orice. Vorba lui Caragiale: „Tot mitocanul, s-a născut jignit”.

Răspunde!