Spune-mi cu cine te însoțești, ca să-ți spun cine ești.


Pe zi ce trece îmi este confirmată validitatea alegerii de a sta acasă în zilele votului, în loc de a gira pe unul sau celălalt dintre ofertele sistemului. Ce bine a fost! Singurele probleme au fost cauzate oarecum de argumentele cu cei care vedeau în sas întruchiparea cavalerului în armură strălucitoare, sosit ca să salveze România. He, he…

Mai deunezi aflasem fără consternare că sasul l-a numit șef de cabinet pe eternul traseist politic Dan Mihalache și că l-a luat de sfetnic pe Andrei Muraru, vajnicul luptător anti-legionar:

Tot ei, tot ei..

Tot ei, tot ei..

Pentru cine nu îşi aminteşte, tânărul istoric „liberal” a fost, ca director al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România şi Memoria Exilului Românesc, instigatorul modificării în parlament a OUG nr. 31/2002, prin care să se interzică organizaţiile şi manifestările cu caracter legionar. Andrei Muraru a organizat în primăvara lui 2013 un simpozion la Bucureşti în cadrul institutului, prin care a pus la cale o diversiune de compromitere a organizaţiilor naţionalist-creştine, interzicerea comemorării eroilor anti-comunişti din anii 50, pe motiv că sunt legionari, precum şi ocultarea publică a cultului Sfinţii Închisorilor.

andrei-muraru

Cu și mai mult calm aflu că ultima sa achiziție în materie de cotarle anti-românești propășite pe lângă Cotroceni, e nimeni altul decât MRU-tecilă, faimos pentru finele steakuri de vită de Kobe cumpărate pe banii contribuabililor și pentru folosința unguentelor aducătoare de alinare acolo unde nu strălucește soarele.

mru-cere-senatului-sa-i-deconteze-biletele-de-avion-pentru-deplasari-la-dezbateri-academice

mru-cere-senatului-sa-i-deconteze-biletele-de-avion-pentru-deplasari-la-dezbateri-academice

 Bravos române, ai mai luat o țeapă de zile mari deși ai fost avertizat. Aflat încă pe coama valului de suport popular, sasul va comite cu impunitate cele mai crase abominații anti-românești. Deja se vede că monitorizarea fără mandat a mijloacelor de comunicare, e lege.

Într-adevăr, România lucrului bine făcut. 

22 răspunsuri

  1. eu nu regret că n-am fost destul de « turmentat » a la caragiale ca să nu merg la vot

    da, l-am votat pe sas, dar cu foarte mici speranțe că vom da întîmplător peste salvatorul neamului … nu deaia l-am votat, a fost vot negativ contra lui ponta cel tont

    adică am ales răul mai mic

    ar fi evident mult de discutat ce e mai bine să nu votezi de loc sau să mergi totuși la vot, eu încă sunt optimist pe tema asta și sunt categoric pentru a merge la vot chiar și în condițiile de maximă adversitate cum a fost cazul ultimului scrutin prezidențial

    însă vizavi de anti-romînismul sau anti-legionarismul discret al sasului pe lîngă decizii discutabile, ciudate, suspecte cum e atitudinea lui vizavi de dan mihalache sau andrei muraru a mai făcut și gesturi pozitive cum ar fi decorarea « legionarului sub acoperire » Octav Bjoza pentru merite deosebite în lupta contra comunismului

    acel gest unde îl punem, tot la « Spune-mi cu cine te însoțești, ca să-ți spun cine ești » ?

  2. Decorarea de către președintele României a unui fost deținut politic, este doar praf în ochii lumii atît timp cât acel președinte se înconjură de consilieri care sunt copiii sau nepoții celor care au torturat acei deținuți politici.
    D-ul Octav Bjoza, dacă ar avea demnitate și respect față de camarazii săi de suferință, ar înapoia acea decorație președintelui în semn de protest față de numirea pe postul de consilieri prezidențiali al acestor pui de năpârci, care sunt străini de neamul românesc și de credința ortodoxă.

    • Asta asa e – poate ca Dl. Bjoza nu era pe deplin constient cine sunt sfatuitorii alesi de KWI. E foarte parsiva lumea in care traim: nici o decoratie de stat nu mai poate fi considerata inafara contextului..

      La multi ani!

    • aha, acum m-am lămurit, e creștinește să trimitem direct în iad și pe copii și nepoți!

      mai am o singură nedumerire, pînă la a cîta spiță? n-ar fi bine ca, pentru a fi siguri 100% că nu ratăm nici un puradel « suspect din oficiu », să mergem pînă la adam?

      • Vorba noastra romaneasca spune ca aschia nu sare departe de copac. De ce ne-am impotrivi intelepciunii strabunilor nostri? Putem, dar nu e in favoarea noastra.

      • corect dar uneori, cu ajutorul Lui, sare suficient de departe!
        să nu uităm esențialul, contează faptele nu vorbele!

        altfel spus Dan Mihalache e suspect din cauză că, citez:

        « Pentru cine nu îşi aminteşte, tânărul istoric „liberal” a fost, ca director al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România şi Memoria Exilului Românesc, instigatorul modificării în parlament a OUG nr. 31/2002, prin care să se interzică organizaţiile şi manifestările cu caracter legionar. Andrei Muraru a organizat în primăvara lui 2013 un simpozion la Bucureşti în cadrul institutului, prin care a pus la cale o diversiune de compromitere a organizaţiilor naţionalist-creştine, interzicerea comemorării eroilor anti-comunişti din anii 50, pe motiv că sunt legionari, precum şi ocultarea publică a cultului Sfinţii Închisorilor »

        nu pentru că e puradel de torționar comunist! adevărul ne va face liberi nu istericalele și scenaritele!

        iar un ziarist onest, cinstit, n-ar rata ocazia de a explora în această direcție în contextul decorării lui Octav Bjoza la prima ocazie de interviu cu onestul johannis

        vom vedea dacă apucăm și minunea asta!

        • In citatul respectiv era vorba de Andrei Muraru, nu de Dan Mihalache.

        • Vizavi de talmud ești pe aproape! Recent l-am descoperit și eu pe evreul din mine! Felicitări! Ești pe calea cea bună însă nu sunt sigur cine trimite pe cine în iad cei care spun că « copiii sau nepoții celor care au torturat acei deținuți politici » sunt deja în iad doar pentru că s-au născut sau cei care încă mai speră ca așchia să sară mai departe de trunchi deși e adevărat că majoritatea nu sunt în stare

          că eu asta am înțeles din mesajul tău
          dacă greșesc e doar vina mea dar e datoria ta să clarifici cu mai multe detalii afirmația inițială

          speră cei ce cred! cei ce și-au pierdut credința n-au la ce spera!

          cît despre evrei, avocații diavolului, numai de bine:

          evreii sunt de vină!
          ……………..
          ucide evreul din tine!
          dacă vrei să schimbi lumea, să o faci mai bună
          eliberează creștinul!
          din robia minciunii
          din lanțurile întunericului
          și atunci lumea se va schimba!
          într-o lume mai dreaptă,
          într-o lume mai bună,
          o lume bineplăcută Domnului meu,
          Adevărul

          asta e părerea mea despre evrei, upgradată recent, producție proprie, proaspătă … sper că n-am plagiat pe nimeni!

          mulțumit?

      • N-ai tu treabă cu Creștinismul, tu vezi-ți de talmudul tău. A spune adevărul nu înseamnă a trimite in iad pe cineva. Deocamdată la putere se află tot acei care ne-au adus comunismul pe tancurile sovietice, degeaba poartă nume neaoșe românești. Petre Roman, MRU, Adrian Severin, Teodor Stolojan, Radu Berceanu, asta ca să enumăr doar câtiva dintre ei.
        Dar am și eu o nedumerire, până la a câtea spiță veți mai infiera pe legionari mai ales că bieții de ei au suferit în toate regimurile (carlist, antonescian, comunist si asa zis democrat din ultimii 25 ani)? Sau până când o să ne tot povestiți despre holocash…aud?

  3. Cand vreau sa imi „edulcorez angoasele” cum zicea Budeanu, pe care il aminteam mai sus, il citesc pe Sever Voinescu.
    Modul in care scrie ma linisteste in privinta destinului jurnalismului romanesc,
    Sever Voinescu are talent, caracter,este inspirat, prompt, elegant in exprimare.
    A iesit din politica remunerata direct si bine a facut.
    Asupra „chestiunii Bjoza” se exprima cum nu se poate mai corect si daca nu i-ati citit inca articolul, imi permit sa vi-l recomanad.
    http://dilemaveche.ro/sectiune/ce-lume-traim/articol/deruta-constiintei-fata-complexitatii-raului

    • minciuna e complexă, corect, însă adevărul e simplu! avantaj adevărul!

    • Sever VOINESCU – Deruta conştiinţei în faţa complexităţii răului
      citez
      « Nimic, dar absolut nimic din legionarism nu se mai poate susţine astăzi fără să te plasezi, imediat, în vinovăţie »

      yep!

      mai are rost să citesc mai departe din zicerile talentatului, dar lipsit de curajul susținerii adevărului, sever voinescu?

      că doar trebuie să mănînce și gura lui o pîine și dacă se încordează prea tare își pierde, ca în caragiale, famelia mare renumerația mică, serviciul

      de astfel de ‘telectuali eu m-am cam săturat! scrie bine dar tot degeaba!

      apropo de octav bzoja pe vremea cînd legionarii erau la putere el era doar un bebe fără pamperși că nu erau la modă atunci deaia pe fond scapă ieftin pentru că octav bzoja n-avea cum fi legionar

      n-a prins iepoca!

      dar dacă o prindea? era?

  4. Important:

    Majadahonda 2015 – Comemorarea sfinţilor martiri Ion Moţa şi Vasile Marin
    Programul manifestărilor în memoria martirilor Ion Moţa şi Vasile Marin, Majadahonda, ianuarie 2015:

    Sâmbătă, 10 ianuarie 2015

    ora 17.30: Omagiu la monumentul Moţa-Marin, în prezenţa dlui José Luis Jerez Riesco, Preşedintele de Onoare al Asociaţiei pentru custodierea Monumentului de la Majadahonda.

    ora 19: Conferinţa „Jertfă, istorie tradiţie” în sala Jazmín, Hotel Majadahonda, Parcul comercial El Carralero, Majadahonda.

    Oratori:
    –Marcel Petrişor, Preşedintele Asociaţiei foştilor Deţinuţi Politici Luptători Anticomunişti
    –José Luis Jerez Riesco, Preşedintele de Onoare al Asociaţiei pentru custodierea Monumentului de la Majadahonda
    –Pr. Mircea Bejenar, Fundaţia „George Manu”
    –Jules Dufresne, editor „La diffusion du Lore” (ladiffusiondulore.fr), Franta

    Duminică, 11 ianuarie 2015

    ora 10: Sfânta Liturghie arhierească urmată de slujba parastasului (ora 12) în memoria celor doi martiri ai neamului, oficiată la parohia românească din Villanueva de Cañada (în apropiere de Majadahonda) de un sobor de preoţi în frunte cu PS Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei şi Portugaliei.

    După sfintele slujbe va urma o agapă creştinească în cadrul parohiei.

    sursa: Mişcarea Legionară – Fundaţia “George Manu”

    https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2015/01/02/majadahonda-2015-comemorarea-sfintilor-martiri-ion-mota-si-vasile-marin/

    De citit :

    Actualitatea lui Moţa: NECESITATEA NAŢIONALISMULUI RADICAL
    Articol publicat in “Dacia Nouă” din 20 nov. 1923
    https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2015/01/01/actualitatea-lui-mota-necesitatea-nationalismului-radical-articol-publicat-in-dacia-noua-din-20-nov-1923/

    Măsura creştinătăţii noastre
    Articol de Ion Moţa publicat in “Cuvantul Studentesc”, 1 ianuarie 1936
    Cuvânt cu putere multă: “Jertfa este masura creştinătăţii noastre.“
    https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2015/01/02/cuvant-cu-putere-multa-jertfa-este-masura-crestinatatii-noastre-ion-mota-masura-crestinatatii-noastre-articol-publicat-in-cuvantul-studentesc-1-ianuarie-1936/

  5. Ponta l-a numit la sfarsitul anului trecut, Ministru la Cultura si Culte, pe un targovistean , discipol si admirator al lui Iliescu, absolvent al Facultatii de Teologie Ortodoxa , „fan” (idiot cuvant) al serialului Californication…Vorba lui Roman : „merge ca dracu” combinatia intre valorile culturale si cele teologice ale vulpescului.
    Vorbeste mult si aiurea, promite infaptuiri fantasmagorice (muzee, o sala de concerte construita special pentru festivalul Enescu, fonduri pentru toate revistele de cultura).
    Din prestarea sa de pe TVR1 un subtil psiholog ar ajunge la concluzia ca are tendinte spre mitomanie si este gerontofil.
    Daca si-a dat si doctoratul, putem presupune, dupa preferinta pentru serialul american, ca este specialist in Peres, fiu lui Juda si al norei sale Tamar.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: