România trădatorilor?


     Parcă trăim pe viu un coșmar! Într-un act de iresponabilitate supremă care îi dovedește fie lipsa de judecată, fie lipsa de atașament față de România, fie ambele, Președintele a numit în funcția de Prim-ministru pe Mihai Răzvan Ungureanu, băiatul minune al fundației Soros, și al fiecărei oficine rău famate din lumea asta, cel despre care fostul purtător de cuvânt al SRI, Nicolae Ulieru a spus „oare președintele chiar nu știe cine e omul ăsta, sau SRI nu l-a informat?”, înaintea nominalizării  sale la șefia SIE.

 Implicația este firește că MRU e agent străin, cel mai probabil al serviciului israelian Mossad.

 Acum că oile sunt pe de-a întregul în paza lupilor, ciobanilor amețiți nu le rămâne decât să se trezească și apucând bâtele, să facă ordine în stână…

 Mai e și posibilitatea ca această nominalizare să eșueze, datorită împotrivirii românilor, situație în care un alt destoinic băiat de mingi al noii ordini mondiale, freamată de nerăbdare să îi ia locul. În orice caz, faptul e intolerabil și trebuie strigat în gura mare de pe fiecare acoperiș.

 În fond țara-i a noastră, nu a lor!

62 răspunsuri

 1. Eufrosin,

  Sa preiei si biografia secreta a lui MRU, pe care o s-o public mai spre seara.

  Chiar daca cabinetul va fi respins de Parlament, Basescu poate insista cu el, sau poate desemna un bilderberg-ist.

 2. Foarte interesante elementele de biografie postate de comentatori pe blogul lui saccsiv:

  „http://www.napocanews.ro/2009/11/fostul-purtator-de-cuvant-al-sri-nicolae-ulieru-acuza-seful-sie-agent-al-unui-serviciu-secret-strain.html

  “Directorul numit de Traian Băsescu la carma SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, se vede confruntat cu o acuzatie de cea mai mare gravitate, formulată de fostul purtător de cuvint al SRI, lt.col.Nicolae Ulieru, anume că ar fi
  agent al unei puteri străine, potrivit inpolitics.roNicolae Ulieru, cel care a avut cel mai lung mandat de purtător de cuvant al SRI, după revolutie, afirmă că actualul director al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, este agent si spune că e gata să ofere probe in acest sens, dacă va fi audiat de comisiile parlamentare de resort, de control al SRI si SIE. “Dacă Comisia parlamentară de control a SRI sau SIE vrea să mă asculte, as putea spune lucruri interesante”. El a mai dezvăluit că acelasi Mihai Răzvan Ungureanu a făcut intervenții pentru ca un avocat, exponent al unui grup israelian de lobby, să aibă acces de trei ori la Omar Hayssam in celulă fără ca procurorul de caz să ii dea aprobare, lucru care, in opinia lui Ulieru, nu face decat să confirme apartenenta lui Ungureanu la un serviciu străin.Prezent la Realitatea TV, lt.col. Ulieru a declarat că seful SIE “a avut o ascensiune fulminantă pentru condiţia lui de tanăr istoric anonim de la Iaşi.”

  „Mihai Razvan Ungureanu de la CC UTC la Externe si SIE

  De la sefia UTC, in capul diplomatiei romanesti si apoi al Serviciului de Informatii Externe

  Dupa informatiile aparute in presa centrala , Mihai Razvan Ungureanu se trage dintr-o familie de evrei intelectuali din Iasi. Tatal sau Stefan Ungureanu a fost profesor de chimie-fizica la Universitatea din Iasi, viceprimar si mai apoi director la Agentia Locala de Conservare a Energiei.

  Fiul, fost membru supleant al CC al UTC este doctor in istorie. Revolutia l-a prins la conducerea Uniunii Studentilor Comunisti din Romania, zdrobindu-i cariera de partid. In anii 90 tanarul Ungureanu a fost lansat in constiinta publica, drept o stea a intelectualitatii romanesti de regretatul Iosif Sava. Seria seratelor muzicale includea dialoguri purtate cu oameni politici, oameni de arta, filozofi, muzicieni, instrumentisti, care in ani 1990 erau la inceputul carierei. CV-ul istoricului M.R. Ungureanu este impresionant.

  Presa a relatat ca studiile si cariera viitorului secretar de stat, apoi sef al diplomatiei romanesti sunt strans legate de organizatiile Soros si de cele iudaice ale magnatului Mark Rich. Apartenenta sa (ca lider) la organizatiile Soros din Romania, ca si la organizatiile iudaice, a facut ca, fara sa fi avut in nici un fel o viata politica activa (dupa cum singur marturiseste), sa fie chemat a fi ministru de externe al Romaniei in 2004, noteaza Cornel Dan Niculae in cartea sa intitulata Politica Filo-Sionista a Romaniei in fata Europei si a lumii.

  Dealtfel, volumul trei al cartii este ilustrat pe coperta cu poza ministrului Ungureanu cu mainile pe Zidul Plangerii si cu chipa pe cap.Ofiter de-al nostru sau de-al lor? Cat a fost la conducerea Ministerului Afacerilor Externe, Ungureanu a respectat intru-totul omerta securitatii. Nu s-a facut nici un fel de reforma in MAE, ba chiar mai mult, sub ministeriatul lui s-au petrecut evenimente ingrijoratoare. Rapirea din Irak si scandalul declansat de scrisoarea semnata de ambasadorul Cristian Colteanu sunt doar doua din evenimentele care au dovedit fidelitatea Ungureanului fata de presedinte.

  Totul a culminat cu arestarea celor doi muncitori romani acuzati de spionaj intr-o baza americana din Irak, despre care premierul Tariceanu a aflat din… presa.

  M.R. Ungureanu, prins in lupta dintre palate

  Demisionatul Ungureanu parea o victima sigura, un soi de Petre Roman al peneleului surghiunit la Institutul de Studii Liberale. Ulterior, el s-a autosuspendat din calitatea de membru al PNL pentru a pleca la Viena ca reprezentant special la Initiativa de Cooperare in Sud-Estul Europei. Nimic altceva decat o scoala de securisti europeana si, in acelasi timp, prilejul unui nou scandal financiar de aceasta data.

  Surse din cadrul Serviciului de Informatii Externe ne-au relatat ca Mihai Razvan Ungureanu hoinarea in voie inca de cand era secretar de stat prin birourile Centralei SIE si prin unele case conspirative din jurul Ministerului Afacerilor Externe. Intrebat daca vreun secretar de stat sau ministru are dreptul sa se plimbe hai-hui prin cladirile SIE, fostul sef al spionilor externi, Catalin Harnagea s-a aratat extrem de surprins: Nici macar angajatii institutiei nu au voie sa se plimbe de capul lor prin birouri, iar, in ceea ce priveste casele conspirate, aceste sunt frecventate numai de agentii sub acoperire sau ofiterii care ii coordoneaza.

  Prim-ministrul daca vine, isi anunta din timp vizita. Asadar, stapanul serviciilor Traian Basescu nu si-a lasat sluga din brate, din motive lesne de inteles. L-a propus pe Ungureanu la sefia spionajului extern.

  Ungureanu si Episodul japonez

  Directorul SIE cunoaste problemele grave cu care se confrunta diplomatia si spionajul extern romanesti, inca de pe vremea cand era secretar de stat MAE. In aceasta calitate, Ungureanu a avut parte in anul 1999 de o prima vizita oficiala in Japonia, unde a dat piept cu gerontocratia japoneza si cu mafia securista din cadrul Ambasadei Romaniei la Tokio.

  O reprezentanta condusa la vremea aceea de generalul Marin Valcea, un greu al Securitatii comuniste. Desi avea datoria sa aranjeze toate detaliile vizitei, Valcea nu a miscat un deget. Presa centrala a comentat pe larg esecul vizitei. Japonezii sunt conservatori. Varsta inseamna o garantie a experientei si profesionalismului.

  Pozitiile de top din diplomatia nipona sunt ocupate de persoane cu varste inaintate. Varsta si fizionomia lui Razvan Ungureanu nu le inspira competenta. Fara o pregatire prealabila, codul diplomatic japonez nu a fost respectat Japonezii nu au dat doi bani pe tanarul secretar de stat, care a stat umil prin ambasada. Securistul, doar s-a facut ca ii aranjeaza intalnirile tanarului diplomat.

  Ion Iliescu, venit in vizita oficiala in acelasi timp, a fost tratat imparateste, consulul onorific Kobaiashi functionand pe post de sponsor. Reteau generalilor din ambasada (Staicu Stefanel, Valeriu Ruset, Nicu Manolache) avea relatii excelente cu fostul presedinte Iliescu, dar si cu Traian Basescu. Valcea si niponul i-au aranjat fostului presedinte, conferinte de presa la universitati din Tokio si Yokohama. Ungureanu a zacut in ambasada. Desi a iesit sifonat din aceasta experienta, tanarul secretar de stat a avut parte de noi prieteni.

  Domnisoara Anca Mantulescu (de care nu s-a mai lipsit nici cand a ajuns ministru de externe), traducatoare de limba japoneza in locul lui Petre Stoian si familia Neagu. Aurelian Neagu secretar II in ambasada se avea la cutite cu Marin Valcea, dar era prieten la catarama cu Basescu. Fostul sef MAE a evitat orice comentariu despre pataniile sale nipone.

  Cuplul Basescu-Ungureanu l-au numit in 2005 ambasador in Japonia pe Aurelian Neagu, un individ care nu trecuse la data numirii in post de gradul de consilier MAE. Gabriela a ajuns sefa de directie in MAE. A fost mazilita odata cu protectorul ei, la inceputul anului 2007.

  Sponsorii eminentului Mihai Razvan Ungureanu

  Numele: Marc Rich. El este numitorul comun al oligarhilor rusi cu interese in Romania. Are tripla cetatenie: israeliana, spaniola si elvetiana. La cea americana a renuntat, fiind urmarit 18 ani de FBI, dupa ce in 1983 a fost acuzat de evaziune fiscala si „comert cu inamicul sovietic”S-a ridicat din tranzactii internationale tenebroase si este conectat la Mossad, serviciul israelian de spionaj. .Majoritatea firmelor anonime ale „elitei de carton” rusesti au fost infiintate in cantonul elvetian Zug.

  Acesta este locul de unde, ca un paianjen, Rich si acolitii sai isi conduc operatiunile mondiale.Tot in Zug sunt inregistrate si companiile paravan prin care oligarhii rusi au preluat o felie din economia Romaniei ajutati de oligarhia tradatorilor din Romania. Rich a incercat sa obtina rafinaria Petromidia, plasata strategic: aproape de spatiul ex-sovietic, dar si de Orientul Mijlociu, zone foarte bogate in titei.

  Liderul sindical Tancau: „Era prin 1993 cand s-a terminat contractul pentru modernizarea rafinariei. A fost o afacere serioasa, Rich a vrut sa cumpere. Nu s-a ajuns fiindca n-au vrut sa vanda. S-a opus, din cate stiu eu, un secretar de stat pe domeniul petrochimic”. Petre Roman completeaza: „Rich nu a reusit sa cumpere fiindca guvernul Vacaroiu nu era atasat de ideea de privatizare in sine”.

  Contra privatizarii au fost si sindicalistii lui Tancau, care se temeau ca isi vor pierde, multi dintre ei, locurile de munca. De la momentul acesta s-au acumulat pierderi imense, pana la privatizare, adauga fostul premier Roman. In iunie 1997, „gaura neagra” Petromidia avea datorii de 300 de milioane de dolari, fiind, practic, in sapa de lemn. In acelasi an, compania controlata din umbra de Rich, Glencore AG, face un parteneriat strategic in Romania.

  Asociatii lui Rich erau Dan Voiculescu si Stefan Margineanu (fost ofiter DIE), patron in industria metalelor. La sediul companiei lui Voiculescu, „locotenentul” lui Rich, Willy R. Strothotte, anunta perfectarea consortiului Glencore-Grivco-Metanef (firma lui Margineanu). Trioul punea la bataie 650 de milioane de dolari pentru privatizari in Romania in petrol si metalurgie feroasa si neferoasa. Oficiosul PDSR „Dimineata” din 28 august 1997 consemna sec: „Nu a fost dezvaluit nici numele consortiului si nici aportul de capital, in procente, al celor trei societati”.

  Voiculescu si paravanul lui Rich s-au inscris in cursa pentru Petromidia, rafinaria ravnita de magnat inca dupa Revolutie. De data aceasta, in perioada 1998-2000, escrocul international a pierdut cursa in fata Rompetrolului lui Dinu Patriciu. Glencore a pierdut si cursa pentru Petrom, care a revenit, in anul 2004, austriecilor de la OMV.

  “Luati mana de pe controlul politic al tarii!” Aceasta a fost fraza cheie a unui mesaj public al presedintelui cu adresa directa catre Cartelul Oligarhiei. Cartelul burgheziei rosii, a oportunistilor si fostilor nomenclaturisti s-a constituit in cadrul Marelui Jaf National care a debutat sub patronajul lui Iliescu si Roman si a continuat neincetat pina astazi.”

  „Miahi Razvan Ungureanu este agent mosad, mai rau nici ca se putea pentru Romania. De unde stiu? Simplu, am trecut si eu pe la Oxford, unde ca sa faci master la Jewish Studies Relaton care este o structura paralela cu Oxfordul trebuie sa ai bursa de la Israel, care bursa nu se da decat daca semnezi un contract in care efectiv te vinzi cum ca vei sluji Israelul si vei asculta de acesti “binefacatori” care in schimb te vor propulsa in societate foarte sus, dar ramanand tot scalv. Eu am fost propus pentru un subiect foarte interesant si anume: Persecutia romanilor impotriva evreilor. Bineinteles nu am acceptat nici o colaborare cu acesti perversi satanisti, renuntand la toate ” bursele” pentru care chiar m-am luptat sa le obtin. Dar va spun ca cine face astfel de studii se vinde mosadului. Informatia e 100 la suta sigura.”

  Am incercat sa selectez, ca sa nu depasesc spatiul serverului.

 3. Bai frate, ce-am ajuns….! Cand ma gandesc si la ofiterul Alexandru care pt curajul de a se exprima liber in tara sa, a fost judecat si pedepsit, nu-mi vine sa cred ! Sincer, mi-e rusine ca sunt militar ! si asta pt jigodiile care ne conduc, nu pt juramantul dat tarii mele !

  Dumnezeu ne va judeca insa, in final !

  • Un lucru realmente bun ar fi sa dai si altora ca tine adresa acestui blog. Fara sprijinul chiar si tacit al vostru, nimic bun nu se va intampla.

 4. Norbert Rudolf
  Mediocritatea,orgoliul si naivitatea ai caracterizeaza pe conationali din pacate…Florin Dumitru toti fomistii, cretinii, analfabetii, tiganii si toate scursurile societatii au dreptul la vot … aveti ce ati vrut Florin Dumitru
  romanii sunt cobaii unui sistem FMI de distrugere sistematica a natiei. Robertino Mihailescu
  tot ce se intampla in ro e o mare manipulare a maselor…si cei mai multi cad prada Sion Gigel
  NU TREBUIE SA DISCUTAM ORICE TAMPENIE FAC EI, PROBLEMA E, CE FACEM NOI?

 5. Deja se vede ca multi din popor sant teleghidati … sant uitati pe butonul de URA si TEMBELISM …. va meritati SOARTA … va calca in picioare toti care profita de tampenia COLECTIVA si DEZBINARE ETC. …. Cu metoda CSR se vor obtine foarte multe DEMISII si BANI la BUGET ! Criza si TEROARE in mintile multor romani … solutia va fi organizarea si calmarea poporului cu solutii prin petitii …

 6. As recomanda printre altele, lecturarea cartii-razboiul nevazut al evreilor sionisti cu romanii-cornel dan niculae
  Gasim aici toate raspunsurile ok

 7. Va rog sa cititi acest blog:

  http://tarnaveniro.blogspot.com/

  Sunt prezentate acte grave de coruptie. Zona industriala Tarnaveni a fost facuta zob. Cum e posibil sa intre in faliment unicul producator de carbid din tara?

  • Ticalosii primesc bani ca sa distruga. Este de neconceput pentru mintile normale, dar ei nu sunr normali, desi anatomic sunt asemanatori.

 8. Ca sa nu o mai lungim: E clar ca cineva are interes sa controleze strans tot ceea ce urmeaza de acum incolo. Iar acel cineva nu e Basescu, ci fundul pe care acesta il …respecta. Mai, ce academic sunt!

  • Hai sa facem concurs: CARE DINTRE MINISTRII NOULUI GUVERN NU SUNT NICI EVREI NICI MASONI?

  • Iertare ca nu am raspuns intai la mesajul tau. Bineinteles, Basescu e nimeni, doar un infractor care a acceptat sa joace rolul de presedinte ca sa scape temporar de puscarie.

   Iar controlorii sai ascunsi nu asteapta pupaturi de la el si de la echipele mortii conduse de el ci cer imperativ MILIOANE DE CADAVRE DE ROMANI CAT MAI REPEDE. Ca sa nu o lungim de loc.

   Noul guvern este, se poate spune fara ezitare, de cosmar! Pentru Romani, desigur.

 9. Eu il propun pe Gigi Becali prim-ministru. Nu el a zis:
  „E vointa lui Dumnezeu ca eu sa pasc acest popor” ?

  • Domnisoara! In limba romana „sa pasc” are mai multe sensuri. Pentru un om harnic, inseamana sa se ocupe ca oile sa se hraneasca. Pentru un parazit inseamna sa se hraneasca pe el.

   Becali este prototipul parazitului aparut ca o tumora in corpul unui popor de care este strain, prin natura si structura, pe care il ucide lent. Daca nu ati inteles, va putem desena.

 10. Stimati comentatori barbati (adica de sex masculin),

  In toiul vaicarelii generale si al strigatelor de „la ar me,cetateni!”, doresc sa va atrag atentia asupra a trei (3) modeste contributii feminine pe acest blog:

  1. Comentariul Mariei de pe blogul lui saccsiv repostat de cineva cu vreo doua articole in urma, unde ea spune ca actuala situatie din tara e o pedeapsa pt pacatele romanilor. Multi dintre noi credem asa, desi nu ne place sa recunoastem. Ce este totusi pozitiv in aceasta acceptare a propriilor ticalosii, este ca implica „soul searching”, o cautare adanca in sufletele personale nu doar ca sa le descarcam la duhovnic si pe urma sa fim liberi sa pacatuim din nou, ci sa chiar incercam sa fim mai buni („fiti desavarsiti ca Tatal vostru din ceruri”).
  Serafim de Sarov spune ca daca ai duhul, 1000 de oameni in jurul tau se vor mantui. Merita facuta o incercare si nu ma indoiesc de succes.

  2. Propunerea Mihaelei de a infiinta un partid crestin. NU este ecumenism, repet, NU este ecumenism. Dar daca crestinii sinceri ar putea sa-si lase la o parte diferentele de dogma si s-ar concentra asupra lucrurilor pozitive care ii unesc, cum ar fi dragostea de aproapele,dorinta de a scapa de coruptie, decenta, educarea morala a copiiilor, etc. ar putea face ceva. Daca le pasa de viitorul copiiilor lor, ar putea sa-si lase la o parte mandria si sa faca ceva concret.
  Probabil nu se va putea face nimic cu adventistii, iehovistii si ceilalti sonati care lucreaza la distrugerea crestinatatii, dar cred ca daca toti ne-am incredinta cu curaj lui Dumnezeu, ne-ar ajuta sa facem ceva.

  3. Propunerea mea de acum cateva articole cand m-a intrebat Eufrosin ce parere am ca e de facut si unde am dat un exemplu de grassroots organizing (organizare de jos, de la firul ierbii): grupuri de oameni organizati legal pe diverse interese comune, care apoi se unesc intre ele si asa mai departe.
  Ce va fi mai greu aici e deratizarea extremismului si a provocatorilor, dar nimic nu e imposibil daca cerem ajutor lui Iisus.

  Daca toate aceste lucruri putin importante la prima vedere s-ar fi facut mai demult si cu sinceritate (si mai ales punctul 1), nu s-ar fi ajuns in aceasta situatie.
  Dar cine stie, poate Dumnezeu nu ne va lasa.

  • Domnisoara c.: ti-am scris „nu aici” dar nu ai inteles.

   Sa iti explic: multi dintre noi vin aici pentru ca e un loc in care seriozitatea troneaza. NU E LOC DE MISHTOCAREALA JIDANEASCA/TZIGANEASCA. Adica …. nu aici!.

   Pana cand Eufrosin ar schimba tonul, eu si altii vom proteja acest loc. Nu ne obliga nimeni. Asa a dat Eufrosin tonul, noua ni se potriveste, verm mediul serios, toleram cel mult ceva glumetz dar obligatoriu cu respect. Eufrosin e autorul, noi membrii disciplinati subordonati voluntar.

   Asadar, vino cu ceva serios dar in nici un caz cu dezbinari cum ai inceput pe baza de sex sau alte mizerii care se pot coace din cultura ostila noua in care ai fost crescuta, din pacate pentru tione si pentru noi de-o potriva.

   Cu respect dar ferm si crunt …. nu aici.

   • Nu toata lumea care va critica pe acest blog va este dusman, dupa cum nu toti cei care va lauda si va aproba va sunt prieteni.
    Pozitia de aparator exaltat ti se potriveste, fiindca nu ai simtul umorului (decat involuntar). Cei mai multi de pe aici parca sunteti dintr-o piesa de Caragiale, doar ca mult mai sinistra.

    Am inteles foarte bine cand ai spus „nu aici”. Da, faceam haz si de boborul roman, care nu e in stare sa gaseasca un singur om cinstit sau capabil (macar una din doua) care sa il conduca. Si stii de ce ? Fiindca e putred de tot, de la cei mai de jos pana la cei mai de sus. Si ce se face cu pomii uscati care nu dau roada ? Se arunca in foc si s-a terminat cu ei, dupa cum merita.

    Coruptia, rautatea si golania sunt absolut socante pentru cei care vin in Romania dupa o absenta mai indelungata, ca sa nu mai vorbesc pentru straini. Si vestul e corupt, dar inca n-am vazut atata rautate pura si cruzime gratuita fata de oameni si animale ca aici.
    Atata murdarie fizica si sufleteasca, atata golanie pe strada incepand cu copii de 7-8 ani care te injura in fata; atatia oameni cu picioarele taiate (cat de cretini pot sa fie doctorii ? de, cand iti cumperi diploma de la Iasi nu-ti cumperi si stiinta); atatia batrani si copii mici cersetori carora nu le da nimeni un banut fiindca „fac parte din gasti”.

    Atatea domnisoare ortodoxe cu fundurile stranse in pantalonasi lipiti pe ele si sanii revarsati din bluze, care intreaba ostentativ „aveti covrigi de post ?”; atatea cocoane faloase imbracate in blanuri second-hand care se aduna intre ele sa barfeasca imediat ce ies din biserica; atatia tineri grosolani care trantesc batrane pe strada; atatia soferi care conduc ca in Istanbul si calca oameni tot intr-o veselie.
    Atatia oameni care isi cumpara slujbele cu mita sau/si prin prieteni; atatia oameni dati afara din serviciu pe nedrept si care au ajuns atat de saraci incat cauta de mancare prin gunoaie; atatea carciumi, restaurante si baruri pline la orice ora si betivi care se usureaza pe strada in plina zi.
    Atatea biserici pompos impodobite in care oamenii se duc nu ca sa se intalneasca cu Dumnezeu, ci ca preotul sa spuna o formula magica peste ei care sa-i vindece de bolile fizice, ca de alea sufletesti nimic nu-i mai vindeca, fiindca multi nici nu stiu ca sunt bolnavi.

    Ce sa mai spun ? Se poate scrie un roman cu toate ororile din Romania si inca n-am intalnit un singur om acolo care sa isi asume raspunderea macar pentru a milioana parte din ce se intampla, si daca nu poate sau nu vrea sa repare nimic, cel putin sa nu perpetueze raul.
    Scuzele si pretextele pe care le tot impingeti in fata si aici ca a fost vina altora, nu si a romanilor, sunt legate cu ata alba. Daca romanii nu erau Iude (ca si altii de fapt), si nu se vindeau intre ei cum fac si acum, nu se ajungea aici.

    Acum cativa ani a dat CNN un reportaj despre romanii din Italia, prostitutie, etc. si arata un barbat (roman, nu tigan) care isi vindea baiatul adolescent pe strada cui il dorea. Luni de zile dupa aia colegii din vest s-au uitat cu sila si cu groaza la noi, romanii. (Cred ca stii la ce ma refer, Adrian, ca dupa cum scrii – traiesti in strainatate.)
    Ce scuze exista pentru asemenea orori ?
    Cum si-a facut datoria biserica fata de societate ? Construind tot mai multe biserici din banii publici, care stau goale ? Injurandu-i toata ziua pe catolici si pe sectari, cum faceti si voi aici pe blog ?
    Chiar credeti ca asta o sa va duca in rai ? Poate in cel cu 72 de fecioare per mascul, ca sunteti foarte apropiati in gandire.
    Nu, nu e nici o dezbinare pe baza de sex, din cate am vazut eu in Romania femeile sunt pe masura barbatilor.

    Am incercat si dezbateri serioase, dar majoritatea aveti o viziune distorsionata a religiei, ca sa nu mai vorbesc despre politica si viata.
    Hristos a propovaduit dragostea de aproape si pocainta pentru pacate, nu mandria de a apartine de „adevarata biserica” si a te crede mai grozav decat toti.
    Atata timp cat credeti ca fariseismul pe care il afisati e pe placul lui Dumnezeu, e o pierdere de vreme pentru oricine sa mai discute cu voi in orice domeniu si n-o sa mai risipesc orzul pe gaste, ca viata e scurta.

    Un sfat prietenesc mai am totusi: daca chiar vreti sa faceti ceva pentru copiii vostri, profitati de putinele mijloace legale pe care le mai aveti la dispozitie, cum ar fi dreptul la asociere, pana nu e prea tarziu; ca se va lua si asta, la fel si cu cel de a protesta legitim, dupa cum merg lucrurile.
    Lasati aiurelile legionare, ca n-au suport la populatie. Sau daca voi credeti ca au, atunci cu Sfantul Mihail inainte.
    Fiecare popor are guvernul pe care il merita.
    Om trai si-om vedea.

    • Se cunoate ca te-ai „realizat” pe acolo pe unde esti, sfaturi si trageri de urechi. Legionarii e fascisti, ortodocsii „farisei”.
     Cineva v-a imortalizat exemplar:
     Adevarul adevarat. Serie noua. Episodul 1. Vizita

     in Romania

     Iata-ma dupa o lunga perioada de timp, din nou pe

     net. De schimbat nu s-a schimbat prea mult. Poate

     numai Windows ­ul meu s-a convertit in ceva mai

     inteligent, dindu-si numele de Xp.Aceleasi

     caractere antiromanesti, care incearca sa dea

     lectii romanilor care de, nu le-au urmat exemplul

     si s-au incapatinat sa ramina in tara. Asadar

     romanii de aiurea, care in episoadele mele din

     August si Septembrie , le spuneam romani din

     Aiurealand , nu se simt bine acolo in birlogul

     lor, uitati de timp, rude si prieteni. Ei

     continua sa atace, sa muste, sa infiereze, din

     fata, din spate, orice incercare de a-i demasca

     din partea unui alt confrate de existenta. Si nu

     e nimic mai adevarat decit un articol spus de

     cineva care a trait sau traieste printre ei, ca

     subsemnatul.

     A scrie din nou, m-a determinat si faptul ca la

     episoadele mele din lunile mentionate mai sus,

     primeam atita ” corespondenta” incit, dupa cum

     v-am spus, a trebuit sa o angajez pe sotia mea cu

     jumatate de norma sa fac fata. Nu, nu s-a creat

     inca un fan club dar admiratorii mei, m-au

     implorat sa continui episoadele.

     Ce sa mai lungim vorba si sa incepem un nou

     episod. Vizita in Romania. Multi romani,o data la

     2 ani sau 3 ani fac o vizita in Romania. Dar ce

     credeti dragi iubitori ai ecranului din fata dvs,

     se duc in vizita ? Nu, se duc sa faca analiza

     punctelor negative prin care trece tara. Se duc

     sa-si mai ia gura de oxygen ca sa mai poata trai

     inca un an in Aiurealand. Dar in sfirsit, sa

     vedem cum decurge vizita.

     Inca de la Otopeni, pardon, inca de cind se urca

     in Tarom la Frankfurth, incepe „inspectia”. Opa,

     cafeaua I-a venit dupa al treilea fel de mincare

     si nu inainte ca data trecuta. Si bineinteles ca

     era cam rece nu la 57.8 grade Celsius asa cum o

     bea el la dugeana chinezului din colt, acolo la

     100 de km de centrul orasului, in cartierul lui.

     Stewardesele romance au fost ok, ca de femei

     frumoase si zvelte, slava domnului, nu prea te

     intilnesti prin Aiurealand. Asta din cauza a doi

     factori : fish and chips.

     Zgiltiit cam tare in comparatie cu alte linii

     aeriene, iata ­ne ajunsi la Otopeni. Isi

     pregateste tacticos 10 dolari schimbati sa-I dea

     vamesului. Face caz din asta si bineinteles

     striga in gura mare si catre ceilalti pasageri.

     „Haideti sa punem cite o caramida la vila lui de

     linga Bucuresti”. Ma rog, ajunge la vama.

     Pasaportul e expirat. De ce domnule nu ati

     anuntat in Evenimentul Zilei ca trebuie sa vin cu

     pasaport valid, ca eu nu stiam. E vina cui?

     Intr-un tirziu scoate pasaportul albastru de

     Aiurealand si-l intinde vamesului. Acesta ii

     pretinde taxa de intrare-n tara ca posesor de

     pasaport strain. Suparat ca nu I-a luat cei zece

     dolari schimbati si ca a trebuit sa plateasca 30

     cu chitanta , o intinde spre iesire. La iesire un

     hamal ii sare in „ajutor”. Vazindu-se”jefuit” la

     drumul mare, incepe sa arunce vorbe „grele”

     bietului om. Saracea pentru 10 centi.

     Ca de obicei cineva din familie il asteapta. Sa

     zicem fratele. Daca acesta vine cu amarita de

     Dacie, ii spune. Nu ati mai evoluat si voi ba

     deloc, sarantocilor. Tot asa ati ramas, la Dacie

     ?. Daca fratele vine cu un Opel sau Renault de

     ultimul tip, zice. Ba cit a furat fratemiu de

     si-a luat,al dracu, masina ce nu am nici eu in

     Aiurealand. Eu ma tirii cu Fordul ala puturos din

     86 si frate-meu ce masina are.

     Incepe calatoria cu masina spre casa. La marginea

     Bucurestiului, case frumoase, unele cu etaj,

     altele fara, perfect aliniate si foarte

     ingrijite. Aaa da, zice personajul nostru, toate

     sint din bani furati, nici nu merita sa ma uit la

     ele.

     Inainteaza spre inima Bucurestiului , magazine

     frumoase, oameni bine imbracati, bisnisuri care

     merg pe idei proprii sau francize. La fiecare in

     parte le gaseste originea de hoti si de

     constructori de averi fabuloase din furt.

     Pe masura vizitei se intilneste cu fosti colegi.

     Este impresionat si mort de invidie cind vede ca

     s-au mutat intr-o casa mai mare sau si-au luat

     alta masina sau alt servici mai bine platit. Cu

     nasul pe sus, cu aer de Aiurealand, le spune ce

     salariu are el pe an, pe linga cele citeva sute

     de dolari ale prietenilor pe luna. Omite sa spuna

     ca mai are de platit la casa vreo 25 de ani cite

     un salariu pe luna. Cind mai aude ca si-au

     petrecut cite un concediu prin Grecia sau chiar

     Europa, cade de acord cu sine insusi ca nu mai

     sint compatibili asa cum erau inainte de a pleca

     el din tara.

     Cu carnetelul plin de consemnari, hirtii pe

     strazi, ciini pe trotuare, gropi, cladiri

     nevopsite, tigani, micii de la tanti Aglaia din

     colt aveau prea mult bicarbonat ( asta am mai

     zis-o) se pregateste sa se intoarca in Aiurealand

     la vecinii lui cei dragi : Lee Chen Su de peste

     drum, Hassan Karim din stinga si Anastopulos, om

     de la tara din Grecia, venit de peste 30 ani,

     neadaptat la viata de Aiurea nici pina in zilele

     noastre. Daca are cumva norocul sa aiba vre-un

     prieten roman, ii spune tacticos:

     ” Ce Romania ba, mor de foame pe capete si e plin

     de hoti”. Tot mai bine e aici in fata

     frigiderului plin de chimicale. Da-l dracu de

     colesterol, il „rezolvam” noi cumva.

     Al dvs.,

     Radu Constantin

     Undeva in Aiurealand

     P.S.As vrea sa precizez ca nu am nimic personal

     cu cineva, dar consider ca nu se face nici un

     bine Romaniei facindu-i-se publicitate negativa.

     Eu ma declar un aparator al ei. De aceea am

     incercat in trecut si o sa incerc sa povestesc cu

     cuvintele mele, mai putin „alese”, „viata”

     exromanilor din Aiurealand ( Europa de Vest,

     America de nord, Australia etc.)Sa nu credeti ca

     ei au o viata nemaipomenita. Unii traiesc

     adevarate tragedii terminind la balamuc, datorita

     strainatatii. Mai tragic este ca dintre ei sint

     cei care dau sfaturi si critica Romania.

     • Da, foarte nostim.

     • Nu primiti lectii si sfaturi de la nimeni, ca voi le stiti mai bine pe toate.
      Dupa cum s-a vazut in cursul istoriei si se vad rezultatele si acum.

     • @treaz:
      „Cu moartea pe viaţă călcând“ – aşa s-ar putea intitula, fără riscul de a greşi, răspunsul d-tale. Nu-i aşa?

     • Parafrază:

      „P.S. As vrea sa precizez că nu am nimic personal cu cineva, dar consider că nu se face absolut nici un bine Romaniei făcându-i-se publicitate desănţată împofida evidenţelor.

      Eu ma declar un aparator al ei.

      De aceea am incercat in trecut si o să încerc si pe maideparte să abordez cu cuvintele mele, uneori mai putin “alese” de neghină, pornirile apologeţilor contemporani. Sa nu credeţi ca ei au o viaţa nemaipomenita: unii traiesc adevarate tragedii umane terminind la balamuc datorita inadecvării în contextul cotidian pe care din buze îl prea-măresc, dar în realitate îl detestă adesea cu putere. Mai tragic este că dintre ei sunt cei care dau sfaturi si urâţzesc România.

      Mobilul care-i mână e adesea aparent hilar (în realitate tragic): răposatului Ion Raţiu îi reprosau că n-a mâncat cot-la-cot cu ei „salam cu soia” (simbolul autohtonismului patriotard de acum două decenii).

      Atitudinea lor faţă de compatrioţii trăitori peste mări e fundamental diferită de cea a germanilor, ori de cea a ungurilor, constând adesea într-o mixtură tulbure de invidie, autosuficienţă si dispreţ.

      Dar, de departe cea mai pregnantă caractreistică a genului e strania capacitate de a evita dialogul respectiv de a-l bloca prin iscusita mânuire a sloganelor si citatelor – ceea ce produce consecinţa stranie ca însăsi relaţia respectivilor cu propriile elite să se mute la un nivel extra-verbal, chiar extra-senzorial, implicit & non-comunicabil (idolatric) tipic, desi aparent paradoxal, … evreilor! Tot dintr-un ciudat soi de comuniune spirituală (mimeticä) cu evreii par a emana si alte mobiluri lăuntrice precum văicăriciul continuu, starea de alertă / asediu interior, căutarea febrilă de noi dusmani, de noi ameninţări în afarä.“

      Nationalismul crestin (iubirea în înţeles crestin a neamului) e însă, bineînţeles, cu totul si cu totul altceva (decât idolatria autohtonistă): e mare, generoasă, non-mizerabilistă.

      Naţionalismul crestin spune inamicului: „Eu îmi apăr bogăţia (pe care tu, spre surprinderea generalä, nici măcar nu pari să o percepi ca atare) si ne-voirea (întru în-avuţire = devenire întru mântuire) si (în al treilea rând si) … neamul, iar asta te pune pe d-ta încă din start într-o pozitie ingrat-perdantă: ce ai să faci, oare? Ce o să se aleagă de tine? Cine se va îngriji de tine (sărmanul)? Că pe mine, uite, până si firea mă apără!“.

      Naţionalismul crestin spune inamicului: „Dă-te-n lături, măi Crestine“, spre a-l ajuta să … treacă cu bine; pentru a nu-si face un PĂCAT cu el din ne-stiinţa aceluia.

      Prin opoziţie, apologia neamului e arma demagogului, NU a naţionalistului. NU de vorbe frumoase are nevoie bolnavul (neamul) ci de fapte izbăvitoare (farmaceutice, medicale, la nevoie chiar chirurgicale): O tabără legionară de muncă-în-iubirea-de-aproapele a Noii Drepte (nu, nu sunt membru si nu fac reclamä / prozelitzi) e un medicament (cu efect local) net-superior celui mai inspirat citat din Nae Ionescu si Sf. Paisie la un loc .

      Participantii la tabele legionare de muncă-în-iubirea-de-aproapele ale Noii Drepte NU par (desi unii ar putea fi surprinsi) afectati si perturbaţi nici de chemtrails, nici de câmpuri magnetice, nici de microunde, nici de Băsescu, Isărescu, Ungureanu si Pontanescu. ACOLO (nu aici, pe bloguri) se repune sufletul românesc pe făgasul lui corect.

      Spor la treabă!

    • Domnisoara c..: Traiesc in Romania. Nu prea am la ce sa raspund pentru ca ai selectat doar mizeria, din care, in cazul majoritatii exemplelor tale, nu sunt responsabilitatea Romanilor care sunt victime.

     Dar la asta trebuie sa raspund: ‘Da, faceam haz si de boborul roman, care nu e in stare sa gaseasca un singur om cinstit sau capabil (macar una din doua) care sa il conduca.”

     Raspunsul e simplu: am avut mari si buni conducatori toti au fost asasinati imediat cum au facut ceva util pentru Poporul Roman. In schimb, evreii se inghesuie sa preia tara asa si de 22 de ani domina conducerea, iar cel mai recent au luat conducerea chiar pe fata. La asta cum raspunzi?

     Pai cum …. aia a masii ……… sa ajunga vre-un Roman sa fie ales cand de 22 de ani ROMANII NU AU NIMIC DE SPUS in conducera tarii, in banca nationala, in sistemul bancar, in presa si televiziune, firmele romanesti sunt sugrumate iar cele straine au pierderile compensate in mod ocult preferentila prin sistemul bancar al carui unica utilitate este favorzarea mutantilor internationalisti. Cum s-a ajuns la asta? PRIN ASASINAREA CONDUCATORILOR ROMANI CARE AU FACUT CEVA SAU AU INCERCAT CEVA FOLOSITOR POPORULUI ROMAN.

     Romanii sunt oameni civilizati, foarte civilizati. De mult timp am abandonat violenta ca mijloc de promovare a intereselor nationale. In comparatie cu brutele primitive si criminale care ne asasineaza conducatorii de 200 de ani, suntem mult prea avansati si ne iau prin suprindere. Noi nu raspundem cu aceasi moneda, cu violenta. Poate e gresit si trebuie sa dezvoltam abilitati sa facem fata acestor metode incredibil de inapoiate. Inca nu stim cum sa ne aparam de asasini. Acesta este singurul nostru dezavantaj. Suntem victime de care insasi criminalii, si ocazional niste idioti sau idioate dezinformati, ne eticheteaza ca inapoiati. Asasinii ne injunghie pe la spate dupa care rad de noi ca ne-am prabusit in noroi si suntem murdari de sange. Asta e situatia pe care urmarim sa o schimbam.

     • Cum, nici Päcalä nu mai e natzional-kosher? E politic-incorect sä vorbesti de … el? Nu „cade” bine? E non-orthodox? E … masson?

     • „In comparatie cu brutele primitive si criminale care ne asasineaza conducatorii de 200 de ani” – Te referi la tov. G.G.Dej, la tov. N.Ceausescu, sau la amândoi?

     • Adrian, sa zicem ca ai dreptate. Sa admitem ca romanii au fost tot timpul oropsiti de straini. Dar ce spune asta despre caracterul national ? Pana si „The Economist” a ajuns sa spuna despre noi ca „polenta doesn’t exp lode”. Despre hotii care impanzesc Europa, oare toti sunt tigani ? Nici nu vreau sa mai insir toate grozaviile , ca ma apuca durerea de cap.

      M-am fixat pe mizeria de zi cu zi pentru ca e cea mai cumplita si in acelasi timp cea care se poate remedia (cat de putin) daca fiecare face macar cat vaduva care a dat cei doi banuti la templu.
      Cine nu are nici cei doi banuti poate sa micsoreze totusi raul macar purtandu-se mai bine cu cei din jur si invatandu-i pe altii sa fie mai buni.
      N-am vazut nicaieri nici cea mai mica urma de compasiune nici pentru oameni, nici pentru animale in tara.

      Daca chiar crezi ca romanii sunt civilizati, atunci intr-adevar traiesti in Romania ( eu ma referisem la spelling-ul tau). Du-te in Europa de Vest sau in Canada (mai putin in State, desi chiar si acolo) ca sa vezi ce inseamna oameni civilizati si bine-crescuti, care se respecta unii pe altii si nu se urasc unii pe altii cu atata pasiune ca aici.

      Si anul trecut si acum doi ani am stat cateva luni in Romania. Am avut timp sa vad cum traiesc oamenii (am vizitat mai multe orase prin tara), am stat de vorba cu foarte multi si am avut ocazia sa urmaresc si sa traiesc viata de zi cu zi a romanilor.
      Am cheltuit mii de euro (inafara de valize intregi cu cadouri pentru neamuri de al 7-lea grad) pe cunoscuti si vag-cunoscuti care tot timpul imprumutau si nu mai aveau de unde sa dea inapoi.
      Aveam tot timpul buzunarele umflate de bani marunti ca sa am ce sa dau cersetorilor (nu tigani), ca ajunsesem de se tineau hoarda dupa mine pe unde mergeam.
      Acum mi se va lua si meritul milosteniei, fiindca daca spui se considera lauda de sine, dar poate cineva va lua exemplu.

      Asta poate sa faca orice roman care are un ban in plus ( stiu ca sunt putini), dar in loc de asta isi bateau joc de mine ca dau la cersetori.
      Nu serveste la nimic sa stati bine cu dogma, daca nu aveti mila de aproape.
      Nici nu mai zic nimic despre cate maruntisuri se pot face chiar si fara bani ca sa usurezi viata nenorocitilor. In vest se face multa munca voluntara (evident neplatita).

      Da, imi pierd rabdarea (din cauza temperamentului personal) cand stau de vorba cu oameni care nu inteleg ce vreau sa spun si atunci ii jignesc (cu voie sau fara voie). Imi pare rau. E foarte trist sa vezi oameni inteligenti incalciti in lucruri lipsite de sens si majoritatii romanilor le lipseste o viziune de ansamblu si o anumita impartialitate.
      Astea nu se capata automat cand traiesti in strainatate, dar traiul acolo e un pas inspre.

      Noi care traim acolo suntem criticati de cei din tara ca „am uitat de Romania de bine ce-o ducem”. Daca venim inapoi suntem criticati ca „de-aia venim inapoi ca ne e rau pe-acolo”.
      Damned if you do, damned if you don’t.

     • Perfect adevărat ce ai scris aici Adriane, subscriu în totalitate.
      Cei care semnează cu Thalex, c., sau treaz, nu sunt altceva decât şopârlele care împroaşcă cu venin în orice e bun şi adevărat. Sunt din neamul celor tăiaţi împrejur, dar tot timpul ei ne spun că sunt mari români, cu toate că ni se adresează cu „voi românii”. Prin perfidia lor înăscută, împletind adevărul cu minciuna, încearcă tot timpul să ne strecoare sentimentul de vinovăţie al neamului românesc.
      Aici e şi vina lui Eufrosin că nu face curăţenie, permite oricui să scrie ce vrea şi să distraga atenţia de la subiectul principal.

      Uitaţi-vă şi la Strigătul de durere a lui Vasile Butnaru.

      http://www.youtube.com/view_play_list?src_vid=geArTyr0fGU&annotation_id=annotation_433286&p=E96A39E8A680CFAC&feature=iv

      • M-ai vazut undeva luind apararea evreilor ?
       Oricine indrazneste sa critice Romania si romanii inafara de cateva persoane selecte de pe acest blog este „dusmanul poporului”.
       Daca te uiti doar la comentariul meu de mai sus, vei vedea ca am scris „noi romanii”. Dar desigur nici asta nu e bine, singurii romani adevarati sunt ortodocsii legionari.
       Fii linistit, mi-a ajuns nivelul de obtuzitate colectiva de pe acest blog.

       Nostim ca l-ai pus si pe treaz aici, care m-a criticat pe mine.
       Turnul Babel redivivus.

      • 1) Observatie: presupun cä te referi la vreun desen animat, cäci sopârlele sunt în general animale ne-veninoase, care nu „împroscä“ pe nimeni cu nimic.
       2) Dacä esti, asa cum declari, „din neamul celor tăiaţi împrejur“, antunci cu ce treburi pe-aici?
       3) Ce întelegi prin „sentimentul de vinovăţie al neamului românesc“, „Complexul lui Oedip“, sau drama pierderii fecioriei sufletului din „Moartea Cäprioarei“?
       4) Care e „subiectul principal“?
       5) Cum crezi cä ar trebui pedepsit vinovatul (Eufrosin)? Dacä pui cämilele la bätaie, eu promit sä vin cu biciul.

     • Domnisoara c.: Sa te lamuresc: sunt cetatean roman prin nastere si vocatie si cetaten canadian prin optiune de 24 de ani. Am trait in Toronto 11 ani dar nu degeaba: de la absolut nimic, doar stiam engleza slabut, am ajuns la o situatia materiala chiar buna in doar 5 ani: 3 companii de anvergura micutza dar de real succes si o situatie sociala, cum se spun e acolo, … OK: retea de prieteni si relatii locale, ceva acces la mediul social si de afaceri de nivel mediu, o reputatie buna, eram “busy” si faceam bani si ramaneau dupa mine niste constructii, in fiecare an tot mai multe si mai interesante. Inainte de “revolutie”, depasisem in net worth milionul dar …. nu era locul meu acolo, nu “eram comfortabil”.

      In 1993 m-am mutat inapoi in cea ce am simtit intotdeauna ca este ACASA. Vocatia mea este aici. Am 5 copii. Am facut ceea ce toti Romanii de buna credinta au incercat sa faca: sa isi dedice viata pentru continuarea dezvoltarii Romaniei intr-o noua organizare, mai flexibila, mai civilizata, mai dinamica, mai umana ca inainte de 1989. Am construit firme, sute de angajati, multa activitate si multe beneficii reale pentru mii de oameni.

      Cand am ajuns la un nivel inalt de succes, au aparut niste baietei cu carti de vizita cu adrese din Tel Aviv cu oferte sa cumpere tot ce facusem aici. Am refuzat pentru ca nu mai interseaza banii ci sisteme oprationale autohtone cu Romani. Dupa mai putin de un an, am inceput sa am mari probleme. Mafioti locali, finantati dupa cum am descoperit ulterior de cei carora nu am vrut sa le vand, prin violenta, adica 40 de brute neidentificabile ne-au atacat si ne-au batut cu batele, ne-au alungat si ne-au luat tot: imobile, utilaje, bani, conturi, acte, tot, tot, tot. Desigur ca am sunat de multe ori din fiecare amplsament la 112, au sosit niste agenti de politie care au glumit cu mafiotii si au plecat. Am descoperit ca evreii de la conducerea politiei erau pregatiti pentru apeluri si au trimis anume agenti care erau din acelasi grup de cooperare cu mafiotii. Mafiotii locali, intamplator poate sunt toti tzigani albinosi, ne-au luat tot fizic, fara nici un drept juridic iar de 5 ani avem peste 150 de procese in justitie, pe care le castigam, dar foarte, foarte, foarte incet. La plangerile penale nu se intampla nimic pentru ca procurorii sunt sub directa autoritate politica, unde fiind numai evrei au primit dispozitie sa tina dosarele in nelucrare. Se astepta sa fim extenuati financiar si sa cedam fizic si in final psihic. Vom castiga, cu aproape nimic de recuperat, iar o componenta micutza dar potenta a economiei nationale in productie si servicii a fost distrusa pentru ca era … autohtona si nu am vrut sa o vand la straini. Mafiotii vor face ceva puscarie, nesemnificativ. Tiranii internationalisti au mai facut un pas in planul lor distructiv: au distrus inca o componenta a puterii bastinase, au mai facut o crapatura in Puterea Natiei Romane.

      Asemanarea intre Canada (si USA deopotriva) si Romania, dar si cu multe alte tari consta in faptul ca tirania internationalista privata aplica un program secret asupra populatiei cu sopul de a degenera si extermina bastinasii prin mijloace eugenice, biologice, chimice si de-adreptul fizice (asasinat) cu obiectivul de a le prelua patrimonul national si a trai o viata parazitara exploatand o ce a mai ramas din bastinasi si imigranti toti slabiti genetic si tinuti in obedienta in inconstienta sau cu forta.

      Diferenta intre Canada (si USA deopotriva) si Romania consta in faptul ca in Canada (si USA deopotriva) procesul de exterminare a bastinasilor si a ce a ramas de degenerare si oprimare ireversibila, a fost a finalizat si patrimoniul national a fost preluat. De 100 de ani deruleaza un nou program de a atrage oameni pe care sa ii manipuleze in obedienta inconstienta si sa le asigure tiranilor o viata parazitara si o baza si o resursade pe care sa atace alte state pentru aceeasi preluare. Situatia din Romania este mai complicata pentru ei. Daca in Canada si SUA, bastinasii erau putini si nu aveau o stuctura statala si o identitate culturala puternica si tot le-au trebuit cateva sute de ani, in Romania avem si structura statala si cultura si identitate bine structurate ca sa nu mai vorbim de o constiinta a istoriei nationale, traditii si o constiinta a propriei existente si valori nationale intiparita adanac chiar si la cei care par a fi uitat-o sau sunt de conditie modesta. spre exemplu, putine popoare in lume au conceput si mentinut secole un sistem juridic ca ‘Jus Valachorum”. Aici tiranii lucreaza de 200 de ani la EXTERMINAREA ROMANILOR SI TAIEREA RADACINILOR LOR CU PAMANTUL STRAMOSESC prin degenerare eugenica, biologica, chimica, impiedicarea de a ajuge la resurse si la a avea mijloace de trai minime, teroare financiara.

      Vom vedea daca succesul cu care s-au obisnuit in America de Nord il pot reproduce aici.

      Tiranii sunt diabolici de perseverenti si au sute de mii de aliati ca tine, thalex si altii, aliati obedienti si devotati pe viata in lucrarea lor distructiva de subminare, descurajare si distrugere a Poporului Roman. Cu ce succes, vom vedea. Cu mine insa, “TOUGH LUCK”.

      Cred cu forta nativa si a experientei nationale si personale ca nu veti avea succesul planificat, oricate asasinate veti mai face. Vom elbora si mijloace civilizate sa ne aparam de asasinate. Doar ca nu am stiut pana recent ca inca trebuie sa o facem la nivel de natie.

      • Adriane îţi dau dreptate în totalitate şi te susţin.
       Pe vremea când eram în ţări străine, am observat cum românii din România erau practic ajutaţi de acolo să-şi părăsească ţara prin diferite metode: burse, oferte de muncă, chemări, etc. şi asta mai ales de către firme conduse de evrei, majoritatea vorbitori de limbă română. În acelaşi timp, evreilor li se ofereau slujbe foarte bine plătite în România. Planul diabolic de deportare al românilor este pus în aplicare de peste 20 ani, mai vârtos în ultimii 6-7 ani. Recensământul de anul trecut ne spune că ar mai fi circa 19 milionae de locuitori în ţară dar eu cred că cel puţin 5 milioane sunt plecaţi. Cunosc destule cazuri de români care s-au declarat la recensamânt ca locuitori în ţară pe când ei locuiesc de ani buni în străinătate.
       Până ce Dumnezeu nu va rândui ca noi să ne ridicăm iar ca naţiune, o să ne fie foarte greu. Oricum noi avem datoria de a lupta pentru ţară, credinţă şi neam.
       Doamne ajută.

      • Ai spus:

       „Tiranii sunt diabolici de perseverenti si au sute de mii de aliati ca tine, thalex si altii, aliati obedienti si devotati pe viata in lucrarea lor distructiva de subminare, descurajare si distrugere a Poporului Roman.”

       „Cred cu forta nativa si a experientei nationale si personale ca nu veti avea succesul planificat, oricate asasinate veti mai face.”

       Domnule, dumneata realizezi ce-ai scris aici?

       Domnule, d-ta esti constient de acuzatiile AIURITOARE pe care le aduci unor oameni pe care nu i-ai väzut în viatza d-tale, nu-i cunosti în alt context decât ca forumisti, cu care n-ai avut niciodatä de împärtzit mai mult decât un spatiu … virtual?

       Domnule, d-ta vorbest aici de „distrugerea poporului”, de „asasinate”, acuzând de complicitate la fapte criminale oameni de care NU ai absolut niciun habar? Si numesti asta … natzionalism?

       Domnule, d-ta realizezi cä NU mi-te adresezi mie (ca om în carne si oase) ci unei proiectzii mentale proprii?

       Îmi cer mii de scuze pentru a fi polemizat cu d-ta: am fäcut-o, iertat sä-mi fie, în credinta cä am înaíntea mea un interlocutor cât de cât responsabil. Promit însä FERM ca pe viitor sä nu te mai tulbur …

       Domnul sä te aibä în paza Sa!

      • @ Adrian
       Nu e vorba doar despre Romania. Programul despre care spui este aplicat in toate tarile foste comuniste, nu numai ortodoxe. Chiar si in tarile Occidentale, dar mai incet, ca sa nu se prinda lumea toata deodata. Este binecunoscuta reducere a populatiei, nimeni nu va fi scutit. N-o sa-i omoare chiar pe toti, ca le trebuie sclavi. In Occident deja sensibilizeaza publicul cu ideile de eutanasiere, tortura, selectie genetica, etc. In Romania, multora nu le pasa atata timp cat au alcoolul si televizorul. Iar ceilalti nu stiu ce isi imagineaza ca pot sa faca.

       Chiar gresesti daca crezi ca sunt de aceeasi parte a baricadei cu Thalex, dar fiecare este liber sa aiba ce parere vrea. Cand cineva mi se pare prea pompos, nu rezist sa nu ii intep balonul si asta imi face intotdeauna dusmani. Probabil Eufrosin ma tolereaza cateodata pe aici pentru entertainment value, fiindca nu ma ia in serios nici cand scriu serios.

       Un singur lucru as vrea sa mai spun si cu asta imi inchei vizita pe acest blog: in anii 90 o multime de tineri idealisti au plecat din Romania dezgustati nu doar de conducerea corupta, ci si de mizeria morala generala. Dupa ’89 parca se luase dintr-odata capacul de pe caldarea cu draci si toata lumea se napustea sa fie care de care mai capitalist si mai exploatator.
       Cei care au plecat, au dat si ei cu capul de alte ziduri, dar asta e alta poveste. Ce simt unii dintre ei cand se intorc in tara e exprimat aici mult mai bine decat as putea eu s-o fac. Cititi si top comment, ca astia sunt copiii pentru care merita facut ceva.

       http://www.youtube.com/watch?v=cU5dYGPynqE

      • Probabil Eufrosin ma tolereaza cateodata pe aici pentru entertainment value, fiindca nu ma ia in serios nici cand scriu serios.”

       Este o vorba de-a noastra, a romanilor: mustele vad numai cacatul, iar albinele florile.
       Vad ca ti-e greu sa te vezi criticata, e mai simplu sa iti arunci jucariile suparata si sa pleci, decat sa continui sa contribui, dar crezi ca e si bine?

       Daca gasesti obtuzitate, sparge-o cu lama ascutita a mintii tale! Apoi pune caramizile la loc construind ceva mai trainic si frumos.

      • @ Eufrosin
       Nu inteleg ce vrei sa spui. Normal ca nu-mi place critica, voua va place ? Ati sarit toti ca viespile pe mine cum am indraznit sa spun ca si romanii au o parte din vina pentru ceea ce li se intampla.
       Ce sa fac daca eu cred diferit de majoritatea celor de aici ? Inseamna ca nu am ce cauta pe acest blog, nu ? Nu e nici o suparare, chiar daca ne-am insultat reciproc si ,contrar a ce cred unii, nu am norma de indeplinit, de-aia m-am si gandit ca e mai bine sa-mi vad de treaba mea si voi de a voastra.

       Dupa cum stii, it takes two to tango si daca eu n-am reusit sa-mi fac inteles mesajul, nici voi n-ati vrut sa-l intelegeti. Lasand la o parte stilul meu abraziv, pentru care mi-am facut mea culpa, poate ca avem prea multe diferente ca sa ne intelegem.
       Eu sunt o persoana care niciodata n-a fost cu stangul pe toba, nici in comunism, nici in capitalism, nici in secularism, nici in religie, indiferent cate greutati mi-a adus asta in viata. Si in ce priveste spiritul si intelectul, totdeauna mi-a placut sa explorez „where no one has gone before”. Nu toata lumea agreeaza asta. Crestinismul,asa cum cred eu ca l-a intentionat Hristos, este unul dintre lucrurile cele mai grele din lume, fiindca trebuie sa te negi pe tine insuti ca sa-l primesti pe El si cati dintre noi pot sa faca asa ceva ?

       Ti-am respectat blogul si convingerile mai mult decat iti inchipui, fiindca niciodata n-am deschis vreun subiect foarte controversial. Daca vrei sa stii ce, o sa-ti spun.
       Nu-mi dau seama ce am putea discuta constructiv, daca gandim total opus despre toate lucrurile de baza si daca criticarea romanilor e interzisa. Propuneri am avut, dar nu le-a luat nimeni in seama.
       Si imi rezerv dreptul de a gandi cu creierul personal, indiferent cat de contra curentului ar fi.
       Daca ai vreo idee, „sunt deschis(a) la sugestii”, cum zicea tovarasul Iliescu, daca nu, nu e nici o suparare si divortam.

      • Tu nu vezi ca nu esti nici macar filtrata, darmite cenzurata ? Mie unuia, chiar daca nu imi place sa fiu criticat, totusi constientizez atunci cand critica este intemeiata si macar incerc sa iau masuri.

       Eu sunt o persoana care niciodata n-a fost cu stangul pe toba, nici in comunism, nici in capitalism, nici in secularism, nici in religie, indiferent cate greutati mi-a adus asta in viata

       Si eu la fel, mai putin cand e vorba de credinta ( nu religie ). Chiar si acolo, nu ma dau la o parte cand e vorba de expunerea lupilor in piele de oaie. Vrei sa deschizi subiecte controversate? Departe de a te taia, poate sa ti le public! N-ai observat pana acum ca aici politikul-corekt este urat din toata fiinta?

      • @ Eufrosin
       ok. Mersi.

 11. Lumea politicienilor trãieste în lux si în petreceri scandaloase, înimoralitatea cea mai dezgustãtoare, pe spinarea unei tãri din ce în ce maidemoralizatã. Cine sã se mai ocupe de nevoile ei?Politicienii acestia cu familiile si cu agentii lor, au nevoie de bani. Banipentru petrecere, bani pentru a-si întretine clientela politicã, bani pentruvoturi, bani pentru cumpãrarea de constiinte omenesti. Rând pe rând,cetele lor se vor nãpusti si vor spolia tara. Aceasta va însemna, în ultimãanalizã, guvernarea ei, opera de guvernare. Vor secãtui bugetele statului,ale prefecturilor, primãriilor. Se vor înfige ca niste cãpusi în consiliile deadministratie ale tuturor întreprinderilor, de unde vor încasa tantieme, dezeci de milioane, fãrã nici o muncã, din sudoarea si din sângelemuncitorului istovit. Vor fi încadrati în consiliile bancherilor jidani, de undevor primi jetoane, de alte milioane si zeci de milioane, ca pret al vânzãriilor de neam. Vor da nastere la afaceri scandaloase care vor îngrozi lumea.Coruptia se va întinde în viata publicã a tãrii ca o plagã, de lacel mai umil slujbas si pânã la ministri. Se vor vinde oricui. Oricine va aveabani, va putea sã-i cumpere pe acesti monstri si prin ei tara întreagã.De aceea, când tara stoarsã nu va mai putea sã le dea bani, vor cedaconsortiilor de bancheri strãini, rând pe rând, bogãtiile pãmântului si cuele si independenta noastrã nationalã. O adevãratã pletorã de oameni deafaceri se va întinde ca o pânzã peste toatã România, care nu vor maimunci, care nu vor mai produce nimic, ci vor suge vlaga tãrii.Acesta este politicianismul

  Capitanul.

  Acum descopar gandurile unui om care ar trebui sanctificat.citesc pentru prima oara cartea”Pentru Legionari”.

  Plange sufletul in mine.

 12. ce va ajunge Rosia Montana…..

  • Nu te cred.

   Motivatzie: exploatarea dela R.M. a fost pusä la cale de Cel Mai Iubit Fiu al poporului (al poporului lui @drian-natzionalistul-miracol) si, ca atare, nu poate fi ceva räu, de vreme ce N.C. cicä era „patriot”.

   E drept cä securistii erau räi si meschini, ba chiar si trädätori si nu-i spuneau ce & cum, dar nici chiar asa.

   • Mistoul de gang nu era printre cele mai evidente calitati ale tale. Numai pentru uzul tau, iti impartatasesc un mare secret al romanilor:
    Pomul se cunoaste dupa roade, si omul dupa fapte. .Iar faptele se traduc in patrimoniu, adica in ceea ce lasi in urma. Ia de colea blogul unui baiat destept care in ’89 avea vreo trei-patru ani: „octaraduro.wordpress.com”. Poate mai inveti ceva…

    • Misto de gang numesti asta? Nu ai idee ce am fost nevoit sa tai din partea dansului! Le-am pastrat, dar nu le public decat la nevoie.

     • Eufrosin, fă te rog un bine ţie, blogului şi nouă însuşi, prin a interzice comentariile unora care denaturează adevărul prin minciună şi perfidie. De ce trebuie ca 10 oameni trebuie să avem grijă de un nebun care ne înjură tot timpul naţia şi credinţa. Am ajuns să-mi fie greaţă să mai citesc ce scriu unii pe aici.
      Dacă eşti român, atunci arată-le asta.
      Doamne ajută.

    • Ai spus „mişto“? E un cuvânt urât care descrie o pornire urâtă – şi care nu poate fi, ca atare, a mea. Ironie, aşa se cheamă ceea ce am făcut eu, nu „mişto“. Iar ironia e un instrument patentat al retoricii sanitare: patentat de Domnul-Dumnezeu (vezi Corinteni 1/27) Care ne-a făcut, deopotrivă mie si d-tale, onoarea neînchipuită de ne fi întocmit după chipul şi asemănarea … Sa.

     Ca instrument al elegiei (vezi Dex) ironia ne ajută (pe mine si pe d-ta), la grea-nevoie, să ne distanţăm de vaietele & amarul provocate nouă de semenii căzuţi în ispita (în derizoriul) iresponsabilităţii. Graţie funcţiunii sale antiseptice, ironia ne ajută astfel să scăpăm, ca în fabulă, „de ţânţari, de tăuni, şi de alte spurcăciuni“.

     La obiect: planul de exploatare a aurului dela RM cf. VIDEO a fost comis de către Comitetul de Stat al Planificării, la indicaţia primului făptaş al ţării – Secretarul General al Parţialului, tovarăşul N.C. (Nei Canimeni), căruia cineva îi punea, voios, în cârcă, în acest spaţiu, valenţe „naţionale“ si „patriotice“.

     PS: ai observat de câtă viaţă MUSTEŞTE ultima intervenţie a onor-comentatorului @c.? Cum de o fi rămas ea nebăgată în seamă?

     • Ai postulat ca, daca o pornire e urata, nu poate fi a ta. Si vrei sa te si credem, in timp ce, de ceva vreme, il pandesti pe Adrian pentru a-l ataca folosindu-te de motive mai mult sau mai putin relevante. Postulatele nu sunt insa acceptate in ceea ce priveste buna credinta. Aceasta trebuie demonstrata.
      Nu stiu ce DEX ai consultat tu, dar ironia nu poate fi un instrument al elegiei, daca privim elegia ca o specie literara. Si, oricum, autorul „tantarilor si taunilor” s-a facut remarcat prin parodii si nu prin elegii, asa incat argumentatia expusa sufera…din plin.
      La obiect: pregatirea unui plan de exploatare a orice nu este decat un act de inteleapta gestiune a resurselor. Vanzarea pe nimic a acestui plan si datelor ce stau la baza sa, precum si cedarea pe aproape nimic a dreptului de exploatare, primului escroc international care da spaga este un act criminal. iar, pentru informarea ta, apologia infractiunii, complicitatea, precum si orice alta forma de participatie directa ori indirecta, angajeaza, de asemenea, raspunderea penala.

      • @Moş Darie: Da domnule, vreau să mă crezi. Retrag postulatul şi cer înlocuirea lui cu o simplă teoremă …

       Ai în parte dreptate: intervenţiile lui Adrian m-au contrariat profund – unele fiind foarte logice, coerente, bine şi chiar FRUMOS scrise, altele fiind parcă redactate în stare de transă – şi am ajuns să depăşesc (cu mult) limitele bunei cuviinţe. Nu se va mai întâmpla (tot teoremă).

       Elegia: nu mă referam la genul literar, ci la notă elegiacă, ca unealtă a polemicii. Încolo, ironia nu e legată de parodie, după cum nici Topârceanu nu a fost: pastelurile si rapsodiile lui sunt mai toate elegii, umorul e amar şi secund, au ba? De retori precum Socrate, Sf. Justin Martirul şi Filosoful, ori Sf. Ioan Gură de Aur ce să mai vorbim …

       La obiect: oponenţii proiectului RM vin cu DOUĂ grupe de argumente – una e legată de condiţiile contractuale, cealaltă e bazată pe considerente de patrimoniu. În ceea ce mă priveşte, sunt mult prea bătrân, bolnav & obosit ca să simt imboldul de a mă implica pe post de galerist-secund în coruri care intonează partituri ne-cunoscute: habar n-am cine ar urma să câştige potul în cazul în care titularul contrctului actual ar fi scos din ecuaţie şi nu am niciun chef să-i fac eu jocul (nici pentru demonstraţia din Piaţa Univ. nu am făcut agitaţie din EXACT acelaş motiv). Dumneata îl şti / bănuieşti pe (veşnicul) al doilea escroc? Dacă aurul e, precum guvernul, „al întregului popor“, atunci eu m-aş bucura nespus dacă, după exploatare minus costuri, ar fi distribuit cetăţenilor plătitori de impozite, înloc de a i-se pierde urma prin „bugete“.

       Chestiunea patrimonului îmi pare însă mult, mult mai gravă decât afacerea cu zăcămintele şi de aceea înclin să mă opun proiectului (deşi cică respectivii promit că vor conserva, strămuta, renova, recondiţiona, etcaetera).

       Pe tov. Naţionale Communescu îl interesa tot aurul, aşa încât a pus să se facă un plan de distrugere a ceea ce eu pun mai presus de zăcăminte. Prin intervenţia mea iniţială am vrut să punctez faptul că devastarea peişajului cf. filmului propus de @suveran nu e o idee originală, întrucât străinul (în duh) de neam N.C. o avusese deja un sfert de veac în urmă.

      • @Thalex:
       Nu e vorba numai de aur si argint aici. Pe de o parte, nu este decat o escrocherie de doi bani pentru a scoate bani din buzunarele fraierilor care, cica, investesc in actiuni la RMGC, iar pe de alta parte este vorba de materii prime care, exploatate, ar putea alimenta sectoare industriale de varf ( e vorba de galiu, germaniu, Titan, Molibden, Crom, Nichel, si altele pe care nu mi le amintesc acum), care, prin actualul contract, ar fi exploatate fara a se plati nici o redeventa. Si cum, in general, industriile se amplaseaza in apropierea materiilor prime…

      • Cu cât (%) adevar creditezi expertiza dumitale geologica? Academia de Stiinte a României ce zice? Eu am fost înecat cu apeluri, dar NU am primit niciodata vreo trimitere la o expertiza independenta.

       Domnule Mos Darie, d-ta sti ce mobilizari extraordinare au reusit ecologistii în Germania anilor ’70-’80 si pânä azi, pe cauze … 100% false? Mä refer aici la campaniile „Mor Pädurile”, „Gaura din Stratul de Ozon”, „Poluarea cu Tzitzei a Märilor si Plajelor”, isteria „Anti-Energie Atomicä” si, mai nou, „Încälzirea Globalä” …

       TOATE, färä exceptzie, au reusit, desi absolut toate sunt 100% giga-escrocherii regizate mediatic de firme de PR. Scopul lor e scopul „ecologistilor” = al lobby-ului „verde”: schimbarea radiclä a paradigmei economice prin redefinirea reantabilitätilor / pretzurilor materiilor prime pe cale fiscalä. Resultatul: desindustrializare (pauperizare) acceleratä în Vest, pe mäsura umflaärii bäsicii în China.

       TOATE aceste campanii au fost sprijinite (din purä inconstientzä) masiv inclusiv de fortze de … dreapta! Toate au fost purtate cu mijloace identice cu cele utilizate în campania „Salvati RM”.

       Permite-mi, darä, un pic de scepticism sänätos, atâta vreme cât nu dispui de o contra-expertizä în firea ei. Cu atât mai mult cu cât oricum, nu sunt eu acela care face / des-face lucrurile la RM.

   • @Thalex, n-am nevoie ca tu sa crezi.

    • Eu sunt însä convins cä ai dreptate: cred cä exact asa, ca în film, ar urma sä arate exploatarea, dacä se va ajunge vreodatä la ea. Te-am neîndreptätit, stiu: am avut o politzä de plätit altcuiva si am fäcut-o, impulsiv cum mä aflu, pe materialul d-tale. Am gresit fata de d-ta si-ti cer iertare.

     La obiect: nu stiu cât aur / câte alte zäcäminte de metale rare e / sunt acolo (circulä tot soiul de legende). Pe mine mä doare sufletul mai putzin pentru aur (paguba nu ar fi ireparabilä) cât de vestigii (paguba ar fi 100% irecuperabilä).

 13. @ c. Un pic off-topic:
  Ne zici cu modestie:
  ” Si in ce priveste spiritul si intelectul, totdeauna mi-a placut sa explorez “where no one has gone before”. ”

  Prea multa influenta americaneasca.
  Am auzit ca ar fi o expresie folosita si de poponari, nu e nevoie sa dau detalii!

  • Dupa cum se vede, am scris „spiritul si intelectul”, care dupa cum se stie se afla in creier (cel putin la femei).

   M-am gandit ca o sa va atraga atentia fraza asta. Ce am vrut sa spun cu ea e ca mie imi place sa chestionez orice mi se pare dubios, cum ar fi chiar si unele afirmatii ale Sfintilor Parinti daca mi se par contrare a ceea ce a spus Hristos. Ori aici daca spui asa ceva, imediat ies furcile si topoarele.
   Deci ca sa evitam varsarea de sange intelectual, m-am oferit sa va scutesc de prezenta mea, dar Eufrosin foarte elegant mi-a permis sa mai zabovesc.

 14. Mugur Isarescu: „Orice infatuare se plăteşte”.
  http://ziarero.antena3.ro/article/view/id/139257

  Oarecum … ciudat (adica cvea e în ne-regula – în ne-regula cu cineva), nu?

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: