Russel Crowe sare peste cal – libertatea de exprimare in „vestul liber”


Cine n-a auzit de caracterizarile lui Marlon Brando vis-a-vis de detinatorii studiourilor de film din Hollywood, sau de iesirea usor alcoolizata a lui Mel Gibson fata de cei pe care el ii crede direct vinovati pentru toate razboaiele ultimelor secole, ori de afirmatiile faimosului creator de moda John Galliano in urma carora a fost arestat si mai apoi concediat de catre casa de moda Christian Dior ?

Ei, a sosit si randul celebrului Russel Crowe sa intre in malaxor, dupa ce si-a expus pe Twitter opiniile transante despre circumcizie.

In noaptea de Joi spre Vineri actorul a conversat pe Twitter cu admiratorii lui – iata ce-a scris:

„Circumcizia e barbarica si stupida. Cine esti tu sa corectezi natura? Este adevarat ca Dumnezeu cere o donatie de preput ? Copilasii sunt perfecti!”

Cand un admirator i-a raspuns „Exista de fapt un motiv stiintific pentru asta, ar trebui sa cauti pe google”, Crowe a raspuns:

„Amice, stiinta omeneasca a cauzat prea multe pagube, nu fi tampit”.

Un alt admirator a numit practica „igienica”, atragand replica usturatoare a lui Crowe:

„Igienica? Atunci de ce nu iti cosi gaura cu….i ?”

Mai departe, a scris el prietenului sau, Eli Roth: ” Ii iubesc pe prietenii mei evrei, dar incetati sa va mai taiati copiii @eliroth”.

Spre cinstea sa, Eli Roth a sarit in apararea lui Crowe atunci cand media a facut armasar din niste chestii personale.

Alte afirmatii ale lui Crowe:

„Intotdeauna voi crede in perfectiunea copiilor, intotdeauna voi crede in Dumnezeu si nu in interpretarea omeneasca a ceea ce ar cere El”.

„In ultimul rand, daca crezi ca e dreptul tau sa tai lucruri de pe copiii tai, te rog da „unfollow” si pierde-te (f**k off), eu voi fi pentru grija atenta acordata copiilor si nu pentru barbarism”.

Cand un alt admirator l-a intrebat daca el compara mutilarea sexuala cu un act ceremonial evreiesc, Crowe a raspuns:

„Poti de fapt citi in cuvintele pe care le-ai scris un ‘act ceremonial’? La naiba cu asta. Si maiasii aveau acte ceremoniale deasemenea”.

Actorul castigator al premiului Oscar a sters insa mai tarziu comentariile sale, oferind in schimb un text despre pace, iubire, toleranta etc. Stie el bine cine tine haturile in mana in domeniul lui de activitate si nu vrea sa moara sarac si defaimat. Compatimesc sincer bietele personalitati, caci greu mai trebuie sa fi tu insuti cand toti sunt cu ochii pe tine!

63 răspunsuri

  1. Of, frate eufrosin, alt subiect n-ai gasit? o dai si tu pe sacciveala-publici saccivele! Alta este amenintarea, si se numeste-CIPcumcizie!

    • Suverane, las-o! E blogul LUI! Daca vrea, poate sa scrie ORICE! De la „mama are mere”, pana la dizertatie asupra veridicitatii teoriei stringurilor. Te rog frumos!
      Hai sa iti zic una buna! Saccsiv are si el articole bune!!! De ce nu recunoastem? L-am facut odata pui de lepra securista si mi-a blocat postarile:((((((( Adevarul e greu de aflat printre atatea bloguri si parainformatii: Alex Jones, Jim Tucker, Gerald Celente, Webster Tarpley, PAKALERT, RSOE (dezastre afisate aproape in timp real pe harta), HAARP, sunt cateva din paginile pe care le puteti accesa, dar… NECESARA PRECIZARE: nu cumva sa credeti ca cei care scriu, nu sunt si ei tot slujbasi ai aceleiasi oculte mondiale, pe sistemul lucian mandrutza. Singura diferenta e aceea ca ei prezinta ceea ce imensa majoritate a presei, NU SPUNE! Da, merita si Al Jazeera si Press TV-ul iranian, insa, cu rezervele necesare. Mos Cristoiu ne invata candva ca infirmatia trebuie sa stea sub marea rezerva a neincrederii apriorice si ca, e bine sa fie verificata din minmum 3 surse. As spune ca, uneori poate functiona si feeling-ul dar, numai pt „uz propriu, in cerc limitat”.

  2. Vorbind despre libertatea de exprimare, incerc a va arata cum se pot vedea lucrurile privite din partea adversa, din tabara premiantilor momentului, de pe baricada puterii cu P de la stim noi ce…
    Iata ce anume, aproape ca mi-a scos ochii din cap saptamana asta:

    The United States Congress is set to vote on legislation that authorizes the official start of World War 3.

    WTF, m-am intrebat. Necrezand, a trebuit sa mai sap un pic si nu mica imi fu mirarea sa aflu text frumos organizat, probabil, pe sistem american.

    Eufrosine, americanii numeroteaza pana si randurile din propunerile legislative?
    De ce oare, ca sa nu le fure vreun alt jidan?

    16 SEC. 1034. AFFIRMATION OF ARMED CONFLICT WITH AL
    17QAEDA, THE TALIBAN, AND ASSOCIATED
    18 FORCES.
    19 Congress affirms that—
    20 (1) the United States is engaged in an armed
    21 conflict with al-Qaeda, the Taliban, and associated
    22 forces and that those entities continue to pose a threat
    23 to the United States and its citizens, both domesti
    24 cally and abroad;

    1 (2) the President has the authority to use all nec
    2 essary and appropriate force during the current
    3 armed conflict with al-Qaeda, the Taliban, and asso
    4 ciated forces pursuant to the Authorization for Use of
    5 Military Force (Public Law 107–40; 50 U.S.C. 1541
    6 note);
    7 (3) the current armed conflict includes nations,
    8 organization, and persons who—
    9 (A) are part of, or are substantially sup
    10 porting, al-Qaeda, the Taliban, or associated
    11 forces that are engaged in hostilities against the
    12 United States or its coalition partners; or
    13 (B) have engaged in hostilities or have di
    14 rectly supported hostilities in aid of a nation,
    15 organization, or person described in subpara16
    graph (A); and
    17 (4) the President’s authority pursuant to the Au
    18 thorization for Use of Military Force (Public Law
    19 107–40; 50 U.S.C. 1541 note) includes the authority
    20 to detain belligerents, including persons described in
    21 paragraph (3), until the termination of hostilities.

    Dă clic pentru a accesa hr1540.pdf

  3. In afara subiectului, cu scuzele de rigoare, incerc sa va arat ceva ce nu am mai vazut pana azi pe pagina oficiala a HAARP,
    Nu cred in forme regulate cand vine vorba de manifestari naturale ale mediului.
    Azi, 13.06.2011, imagini cel putin neobisnuite ale inregistrarii cu magnetometrul de inductie.
    http://137.229.36.30/cgi-bin/scmag/disp-scmag.cgi?date=20110612&Bx=on&By=on&Bz=on&submitForm=Update

  4. Ne invartim in jurul cozii. Informarea romanilor este necesara, insa sunt romani care nu stiu ce sa faca cu informatia sau au reactii contrare asteptarillor. Le lipseste credinta, adica ceea ce le da discernamant. Nu conteaza ce face evreul , islamistul sau chinezul imperialist; conteaza cata credinta avem noi. Si deocamdata avem asa putina !

    • Caragiale isi plimba umbra printre contemporani! Frate, mercurie, din doua, sa alegem una: ori aia ca E BUNA INFORMAREA (si) pt romani, ori aialalta in care zici ca NU CONTEAZA ce face evreul, jidanul si satana din ei! Care imperialism chinezesc? Ala de are sa fie? Voia Domnului aici!

      • Tu, daca sti ce fac ei , ce faci ? ” Intreaba-te unde ai gresit, pt ca fie prin acela, fie prin altul, necazul tot ti-ar fi venit !” Adica doar cu informarea mori cu zile. Este nevoie si de harul de a intelege si actiona …crestineste.

        • @Mercurie, imi pare rau pentru tine, dar, tot nu ai raspuns. E prea grea intrebarea? Care varianta e cea pe care o vrei? Ambele, nu merg impreuna. Se exclud reciproc! Nu ai raspuns nici la intrebarea cu IMPERIALISMUL(!!!) chinezesc. Stii ce e acela imperialism, presupun. Inca nu ai vazut nimic din ceea ce spui. Uita-te si tu daca ai curiozitatea pe unde scurte sa vezi cum China, emite inclusiv in romana, in turca, spaniola etc. Inca nu vedem trupe chineze marsaluind prin Bucuresti…

          • Ca la scoala Maria Ta: informare si Dumnezeu ! Dumnezeu nu se bate cap in cap cu informarea ! De fapt El a inventat-o !

            • Care e problema ta, Mercurie? Ca romanii nu se trezesc? Sau, ca, nu ACCEPTA realitatea? Suntem o adunatura de bestii egoiste, hai macar sa avem un punct COMUN de plecare, OK?
              Jegul de mandrutza alias man face pe luptatorul anti-tziganesc! Te lasa Dumnezeu sa le dai foc? Dar pe cei care au vandut tzara si au CREAT CU BUNA STIINTA SI CU REA INTENTIE suflete de monstri, pt un pumn de arginti… Cuvantul e adesea o arma menita sa distruga, sa dezbine, sa disloce structuri pe care nici macar tunurile sonice nu le-ar putea fisura.
              Mai vedem! P.S. Vezi si tu introducerea (daca nu rezisti la toata pelicula) din Esoteric Agenda. Pare-mi-se ca e si in versiune video streaming titrata in romana. Dincolo de oroarea venerarii naturii, enunta niste lucruri perfect valabile.

            • Mie mi se pare o mare onoare ca, atunci cand neamul se scuipa singur, eu sa am norocul sa ridic steagul ! Este o problema de timp pana cand turma se va redestepta si va redeveni un neam, numa noi sa nu ne lasam !

            • Totusi , cat sunt de Don Quixote, nu uit ca-s Nica Nimeni ! Dar imi zic eu ca macar gandul si gestul conteaza ! Zic eu ca-i un fel de rugaciune !

            • incerci sa de disculpi,inculpandu-te..?ce plm de blog e asta,si aici incercati sa ne mutati?

            • Ce fel de blog este acesta? Intelegi in functie de organele cu care alegi sa intri aici – cu creierul sau cu partea dintre picioare !

    • ce ce tace sa crezi asta?

  5. Chiar nu isi da seama nimeni sau is dau seama multi dar nu scriu, ca atat chestia cu Crowe asta ca si cu Mel Gibson ca si cu multi altii (ca Strauss Kahn :ca sa abata atentia de la ratarea cu Osama, au inventat cea mai „tare” combinatie intre sex si baniposibila) si ca toate sunt doar diversiuni? Minciuni rudimentare organizate sofisticat. Baietii rai sunt disperati pentru ca din cauza internetului nu mai pot ascunde genocidele, atrocitaile, crimele si tot raul cauzat omenirii in istoria ultimilor 2000 de ani intotdeauna atribuit in fals altora, de obicei chiar victimelor. In fiecare zi, saptamana, luna, zeci si zeci de milioane de oameni afla continuu si „rumega” paralizati in stupefactia dinaintea furiei. Baietii rai fac manevre de diversiune si confuzarea inamicului (noi adica) poate ne vom indrepta furia catre altii sau doar catre o parte neidentificabila clar dintre faptuitori. Exenplu marian pe acest site sau Traian Ioan pe site-ul profesorului Ion Coja http://www.ioncoja.ro!

    • Ce anume ti se pare tie ca fiind nedemn de luat in seama? Intelegi aceea ca, sunt extrem de multe fronturi deschise si ca, TOATE SUNT EGAL IMPORTANTE? Nu stiu daca are cineva competenta sa spuna ca asta e abureala iar asta e pe bune. Daca te pricepi, arata-ne ce stii si promit sa iau notitze:))
      Pana atunci, e interesanta miscarea cu dolarul de pe 2-31 august. Cineva va pierde masiv in prima faza, dupa care vom pierde, pe rand, cu totii. Asta e presupunerea mea. Te deranjeaza? DSK si scandalul sexualo-financiaro-fort-knoxian e tipic jidanesc: obscen din orice unghi l-ai privi. Ghici cine semneaza? Pariez ca, e inginerie jidaneasca, de la mare distanta! Doar astia sunt asa de bestii incat sa insulte omenirea la modul asta. Puteau sa spuna ca a condus beat, sau, ca a pocnit un chelner, nu ca si-a varsat samanta (IF ANY!!!) pe uniforma menajerei. Grotesc!

    • iesi cu mine in strada sa le aratam noi?
      tu nu vezi ca lumea nu stie decat sa plece capul si sa munceasca pana la epuizare? totul e dus…..inclusiv noi,dar ne mai furisam putin…

  6. Eufrosine, fara nici o suparare, dar cred ca sunt subiecte mult mai interesante despre care ar trebui sa scrii si sa vorbim. Unul dintre ele este cel legat de escaladarea sovinismului unguresc si cresterea pretentilor acestora asupra unei parti a Transilvaniei. E destul ca guvernantii nostri ne sunt impotriva, macar cei care mai dorim binele acestei tari sa tinem steagul sus.
    Doamne ajuta.

    • Ai dreptate. Da-mi Doamne timp!

      • Si nu numai atat; scapa si de lichelele anti-romanesti infiltrate pe blog. E foarte usor sa-i depitestezi. Doua bucati, eu elucubrat si pe aceasta pagina. Unul dintre ei este nemultumit din nascare, pana si nickul ii descrie pozitia mereu contrara. Celalalt este un dezinformator notoriu. Raspandeste sofisme cu pretentie de expert in toate. Fa ce vrei, eu doar ti-am atras atentia, ca si altii. Da-i Doamne timp lui eufrosin, te rog!

    • impartirea vine de la sef,scuze,nu de la seful de tara,el e doar cu numele,nu el e vino0vat….
      noi suntem cei prosti,ne multumim cu ce casugam crezand ca ne e bine,vezi unde sa ajuns? offff,inca nici nu sa ajuns,stai sa vezi in viitorul cel mai apropiat…
      1000 de oameni nu pot face nimic cand tara geme de prosti,defapt noi suntem romani,dar romania e a noastra?

  7. Cum încep să apară falşii oameni de bine atunci când ferengii se văd puşi cu spatele la zid…

  8. What is Transhumanism?

    De pe blogul lui Gerald Celente, un bun comentariu despre mizeria spre care e ghidata specia noastra.
    Ce razboi mondial, ce gripa, ce extraterestri sau cutremure generalizate. Astea apar ca o gluma in comparatie cu ceea ce se doreste.
    Am certitudinea ca Bunul Dumnezeu nu va ingadui!

    A critical analysis of the transhumanist movement. Posthuman utopia, or the ultimate scientific dictatorship? You had better look into it. check out Aldous Huxley, eugenics, Zbigniew Brzezinski, new world order, technocracy, and watch Alex Jones’ endgame film. In the near future, you could live forever and travel the stars. Already, human clones are being born and transhumanist ideals abound. While the „Ambassador of our ET gods” is speaking before Congress and President Obama quietly opens the door to human cloning, humanity follows the tune of the mass media. Why do you think they gave us cell phones, the internet and all this modern tech? People nowadays willingly give away their personal info like it’s a joke. At no time in history has the state known so much about each and every citizen, and that would have been impossible without introducing technology to the cattle. And yes the Venus project which has ties with the UN, even the word „Venus” reveals the true nature of the project, the word is used heavily in the occult, it means Lucifer.
    from wikipedia : Transhumanism is an international intellectual and cultural movement supporting the use of science and technology to improve human mental and physical characteristics and capacities. The movement regards aspects of the human condition, such as disability, suffering, disease, aging, and involuntary death as unnecessary and undesirable. Transhumanists look to biotechnologies and other emerging technologies for these purposes. Dangers, as well as benefits, are also of concern to the transhumanist movement.[1]

    The term „transhumanism” is symbolized by H+ or h+ and is often used as a synonym for „human enhancement”.[2] Although the first known use of the term dates from 1957, the contemporary meaning is a product of the 1980s when futurists in the United States began to organize what has since grown into the transhumanist movement. Transhumanist thinkers predict that human beings may eventually be able to transform themselves into beings with such greatly expanded abilities as to merit the label „posthuman”.[1] Transhumanism is therefore sometimes referred to as „posthumanism” or a form of transformational activism influenced by posthumanist ideals.[3]

    The transhumanist vision of a transformed future humanity has attracted many supporters and detractors from a wide range of perspectives. Transhumanism has been described by one critic, Francis Fukuyama, as the world’s most dangerous idea,[4] while one proponent, Ronald Bailey, counters that it is the „movement that epitomizes the most daring, courageous, imaginative, and idealistic aspirations of humanity
    In recent years, astonishing technological developments have pushed the frontiers of humanity toward far-reaching morphological transformation that promises in the very near future to redefine what it means to be human. An international, intellectual and fast-growing cultural movement known as transhumanism intends the use of genetics, robotics, artificial intelligence and nanotechnology (GRIN technologies) as tools that will radically redesign our minds, our memories, our physiology, our offspring, and even perhaps, as Joel Garreau in his bestselling book Radical Evolution claims, our very souls. The technological, cultural, and metaphysical shift now under way unapologetically forecasts a future dominated by this new species of unrecognizably superior humans, and applications under study now to make this dream reality are being funded by thousands of government and private research facilities around the world. As the reader will learn, this includes among other things rewriting human DNA and combining men with beasts, a fact that some university studies and transhumanists believe will not only alter our bodies and souls but could ultimately open a door to contact with unseen intelligence.

  9. Uite cine a ajuns român şi iubitor de neam… Adevărul e că la umbra internetului orice muscă e para-leu… Ca să nu mai zic de aberaţiile cu care umplu internetul.

    • Tu poti aduce si ceva constructiv, in loc de acuzatii neargumentate? Foloseste subiect si predicat.
      Apropo de internet, tu nu-l folosesti ca sursa de informare? Ceva imi spune ca ai unele retineri si niste frustrari te fac agresiv, dand cu pumnii-n vant…

      • să înţeleg că celelate acuze sunt constructive şi argumentate…

        mă, de unde tot răsăriţi voi? şi necunoscători de limba română şi deştepţi de nu vă mai încape căciula!!! (acum leagă-te şi de litera mică de la începutul propoziţiilor şi frazelor…)

  10. nici nu stiu ce naiba sa scriu….ma rezum doar la faptul ca daca ati vrea ceva cu adevarat,ati iesi cu min ein strada…….aia mari nu se tem decat de multime…

  11. Nu e la subiect – Merita de tinut sub observatie situatia din Japonia – Pe Rense.com se gasesc update-uri la zi – Intr-o localiate aflata la 50 km de Fukushima sute de copii au de aprox o luna – sangerari nazale in fiecare zi ,diaree si stare de rau
    http://ex-skf.blogspot.com/2011/06/radiation-in-japan-nosebleed-diarrhea.html

    • S-a deschis inca o cutie a Pandorei prin producerea de catre ne-oameni a dezastrului nipon. Orice nou simptom va fi pus pe seama iradierii si a unui tip necunoscut de posibile efecte. Practic, ei pot otravi populatia cu orice au la indemana spunand, ca, „nu noi, ci, Fukushima!”.

      • Adevar grait-ai!

        • Crede-ma, te rog, Eufrosin ca as vrea sa nu am dreptate in nimic din ce scriu si sa fie totul, doar un vis prea lung si prea urat si nimic altceva. Cuvantul de ordine al elitei a fost pana ieri-azi, SURPRIZA. Sa vedem daca ne vor mai surprinde cu multe. Deja am auzit si de robotizarea speciei, implanturi de circuite, proiectul venus, proiectul simularii venirii unui fals mantuitor blue-beam project, e plina lumea de proiecte satanice, dar, TOT DUMNEZEU VA CASTIGA si E NUMAI UNUL! Amar se asterne inainte. Razboi civil e tot ce ne mai lipsea in amaraciunea asta.
          Doamne ajuta, Doamne, iarta-ma!

      • Din ce am mai urmarit e clar ca acolo se emit cantitati imense de material si fum radioactiv plus apa folosita la asazisa racire – calcule de genul – radiatii cat sa omoare 2 trilioane de oameni … In Corea de Sud ,in Canada si vestul SUA si in China s-au semnalat cantitati de radiatii peste normal, au aparut si primele malformatii la Iepuri care au fost nascuti recent -2 luni de la accident – La o estimare de 10 ori mai grav ca Cernobal cred ca in cateva luni toata emisfera nordica va fi grav afectata. Nu ma indoiesc nici de scenariul tau- Musamalizarea din presa si de pe site-urile de monitorizare e maxima – date alarmante de acum aprox 5 saptamani au fost salvate de un blogger(http://www.dutchsinse.com/blog/?paged=4) de pe
        //zardoz.nilu.no/~flexpart/fpinteractive/plots/?C=M;O=D
        DE LA MIJLOCUL LUNII APRILIE TOATE HARTILE SUNT ALBE – INFORMATIA E SUPRIMATA IN MOD CLAR

  12. @ kleftis

    ai dreptate, trebuie actiune!
    chestia asta cu rugaciunea care rezolva tot este pasivitate si lipsa de curaj!
    Dumnezeu il ajuta pe cel care se ajuta singur!
    deci nu mai asteptati pomana si de pomana!

    pe de alta parte lipsa de mandrie si constiinta nationala este izvorul problemelor romaniei de azi!
    scoala nu educa romani, biserica educa contribuabili supusi!
    da cezarului ce-i al cezarului!
    dar acesti credinciosi blegi asculta manele, se uita la telenovele si merg la carciuma cu evlavie! de unde constiinta si mandrie nationala?
    asta a fost si este apanajul intelectualului!

    • Ereticule, dispari cu toata armata ta de satanisti lingai ai blestematului occident! Rugaciunea ar trebui sa ne fie paine si sa ne obisnuim cu ea! Doar CAINTZA, RUGACIUNEA si NESFARSITA UMILINTZA, doar astea ar trebui sa iti fie in cap, canalie! Cine esti retardatule incat sa spui ca rugaciunea e pasivitate, vierme! Rusine, zdreantza de vanzator! Romani, pt integrarea in structurile lumii civilizate, stati 5 minute cu fata la vest, inaintea putorilor cu stirile PROTV bashi-m-ash pe fetzele voastre, ca tot am baut un kil de sana cu cirese!

  13. Mariane, mai ai putin si creezi o Inchizitie! Io credeam ca Dumnezeu ne invata sa vrem indreptarea aproapelui, si nu moartea lui. Dar pentru a ajuta la asta, trebuie sa vrei si sa poti sa-l intelegi pe aproapele tau. Ce e rau sa si faci ceva in ajutorul aproapelui? Creind o opozitie certa, lucrarile satanistilor vor pierde din agresivitate. Sunt oameni, deci, in momentul in care vor vedea reactia ferma a celorlalti, se vor gandi de doua ori inainte de a-si continua activitatile spurcate.

    • Dragul meu! Nu am cine stie ce sentimente de mare nationalist, dar cand vad pe unul din cei care AU PREFERAT sa isi vanda sufletul strainatatii pe un pumn de bani cu o cifra sau cu doua(?) in plus fata de omul obisnuit si cand mai vad ca si azi, la 10-15 ani de la evenimente, nu doar ca nu se caiesc, ci, chiar indeamna pe ceilalti la a considera rugaciunea ca pe ceva desuet, ei bine, nu pot avea decat reactii intens-viscerale. Oricare alt pacat, mi se pare mai lesne de indurat, dar, acela de a-ti vinde constiinta pe bani intru distrugerea semenilor tai vorbitori de aceeasi limba si mai ales propaganda marsava impotriva principalei noastre cai spre Dumnezeu, toate astea ma obliga sa spun ca e vorba de o mare crima.

      • Cu tot respectul, Marian, rugaciunea nu este o modalitate de a arunca in carca si responsabilitatea divinitatii tot ceea ce ni se intampla, ci o modalitate de a-i cere ajutorul pentru a ne da taria sa facem tot ce depinde de noi pentru a depasi o situatie. Ori, mi se pare ca asta este sensul celor spuse de interlocutorul nostru.

        • Care parte nu ai inteles-o? Daca nu poti, te ajutam, daca nu stii… te invatam, iar de nu vrei pana si tacerea poate fi o posibilitate. Nu lua in tarbaca ideea de rugaciune, pt ca, nu stii contra cui te pui, te asigur ca, nu ai orizontul necesar. Adevarul e ca, mai nimeni nu il are, dar de aici pana la da cu cacat e o distanta. Bashinile de ifose privitoare la cultura? Nu dau nici mucii de pe trotuar pe asa ceva. Inca nu v-ati prins ca tot cuvantul tiparit e menit sa demoleze asa, precum ziceau si sceleratii din academia lu catzavencu? Care cultura, care iluzie, care satana? Cea sistemica?
          Cred DOAR intr-Unul Dumnezeu si atat!

          • Monser, esti contradictoriu si inchis la comunicare. Ma justific:
            1. A explica niste nuante privind continutul unei actiuni de o natura atat de intima precum rugaciunea nu inseamna a o lua in tarbaca.
            2. A nu avea orizontul necesar si a „da mucii pe trotuar”…hmm! Mai bine ii trantesti in fasole!
            3. Te-ai gandit si ce pistol sa-ti cumperi, pentru a fi pregatit cand auzi cuvantul „cultura”?
            4. Esti sigur ca nu esti vreun calator in timp de prin sec. XIII? Oi fi tinand pe pereti si portetul papei Grigore al IX-lea…
            5. Daca tot consideri ca ceea ce stii e suficient, de ce te incurci cu noi, pacatosii? Tu nu mai ai nevoie de alte cunostinte. Ai numai adevarul revelat prin rugaciune. Cum ar fi acela ca trebuie sa ne multumim cu firimiturile aruncate ca pomana de satanistii care ne conduc. Nici nu conteaza ce compromisuri morale trebuie sa facem pentru a primi acele firimituri!
            6. Si totusi, de unde atata violenta la un crestin?
            &. Ca sa-ti raspund la intrebarea de mai jos: al treilea Razboi Mondial a inceput. Cu Jihadd-ul declansat de tine…Ia zi, ar trebui sa-mi ard biblioteca, pentru a fi in siguranta in prezenta ta?

            • Amice, te afli in eroare, dar, nu te nelinisti pt ca e un club foarte mare al celor asemenea tie! Am sa iti citez o fosta persoana, filolog, profesor universitar de franceza, pe timpurile impusatului: „am citit ingrozitor de multe carti perfect inutile”. Exista autori si literaturi. Daca tot te dai cu cultura peste tot, ia un sfat prietenesc: cauta-i numai pe cei despre care critica spune ca sunt / au fost nebuni, au sfarsit prin azile psihiatrice, in mizerie materiala, etc.
              Referitor la pretinsele tale nuante, vedenii legate de un proces atat de personal-zici tu-, cum e rugaciunea, ei bine, pot spune doar atat: diavolul salasuieste in detalii, asadar SI in nuantele pomenite. Iti doresc sa reusesti sa te rogi.
              Jihadul cu portrete de papi e in mintea celor care au citit prea multa literatura a noii epoci. Personal, abia am vazut Numele Trandafirului prin secolul trecut, parca… Fa si tu ceea ce zicea Peter Brook: dezbraca-te! Sper ca ai prins ideea.
              Pofta buna la fasolea din poiana! Sper sa fie pe gustul tau:))

  14. Pe intelesul tuturor!
    Rugaciunea este buna dar nu in locul actiunii ci ca suport a actiunii!
    Dar atentie: Credinta in Dumnezeu nu inlocuieste cultura!
    Iar daca esti credincios nu injuri si nu te porti ca un descreierat, indata ce nu i-ti convine ceva!

  15. „Cine”-si baga coada, asa incat oameni cu afinitati aproapa ca se inaiera? Tineti cont de asta si nu-i mai dati satisfactie! Pt. a-mi intari ideea ca se poate (sa mai franam un pic Oculta), haideti sa admitem ca pe mai multe cai se poate ajunge la adevar, care-i unul singur.
    Iar ceea ce ne preocupa pe noi romanii, ii preocupa pe toti aceia interesati in adevar, asa ca un front comun, „cu Dumnezeu inainte” e mai bun. Cam la fel se lupta si ceilalti bloggeri de pe intreaga planeta.

    • Toate bune, elegante si frumoase pana la a citi un idiot de protevist sustinator al jigodiei de alde brucan, eska si alte taraturi similare care au indoctrinat pe romanii naivi ca e misto sa iti futi mama sa iti violezi copilul prin psihologia inversa a stirilor de la ora 5 si nu doar. Acu’, vine bestia asta baloasa sa ne dea lectii de echilibru al judecatii si de aceea ca, e bine sa fim crestini si sa nu injuram. Amice: merg in iad pt ca injur sau pentru altele dar tu mergi la mult mai rau daca nu faci ce a facut Nikoli Vsevolodovici Stavroghin. Du-te, cazi in genunchi, saruta tzarana, cat inca esti viu, lichea ordinara ce esti!

      • stii ceva! esti un cretin! nu ai inteles nimic! si probabil nici nu esti in stare!
        departe de a fi protevist sau brucanist sau bolshevic ztighan iliescist!
        daca nu ai fii marlan am putea sta de vorba!
        dar dai semne clare de manelism si tzighanism!
        credinta ta este inexistenta! latri degeaba si te crezi altceva decat esti !

        • Canalia nu e intreaga daca nu minte precum sluga hoatza! Ia putin jet ca sa te clatesti pe ochi inainte de a citi si afla ca iti spun asta pt ca, lichidul seminal are in componenta lizozim, asemanator lacrimilo. Ustura putin mai mult dar te lumineaza, te ajuta sa vezi ca minciuna TA nu merge ascunsa.
          Ia de aici!
          Cine a scris:
          mr mann, on 12 iunie, 2011 at 20:35 said:
          Nu mai fiti asa de mandri de prostimea indipindenta si multumita de sine!
          Romania nu mai este a noastra daca dormiti, au furat-o intre timp tzighanii lui Iliescu!

          Romania cu lantul de gat
          http://www.mindruta.ro/Lucian_Mindruta/Acasa/Entries/2011/2/28_Romania_cu_lantul_de_gat.html

          Pe blogul unui fanatic-protevist ce esti citim, -daca alta treaba chiar nu avem-, urmatoarele:
          Acum vreo 21 de ani, un tip făcea mea culpa doar ca să rămînă la televizor. Se credea şi jurnalist, între altele, mai ales că aşa zicea cartea de muncă. Îl chema George Marinescu şi prezenta jurnalul de actualităţi de la televiziunea de stat din acea vreme. Statul era fireşte comunist, însă dl Marinescu era un profesionist. În această calitate ajunsese acolo, în anii ’70, dacă nu mă înşel. S-ar putea să fie chiar adevărata, asta cu profesionismul: a fost un moment relaxat, cînd regimul şi-a atras tineri deştepţi şi spălaţi. Care au spălat şi ei mai tîrziu pe alţii, pe creier.

          Sîntem acum în pragul unei a doua mea culpa. De data asta de masă. De la un cap la altul, presa are de cerut scuze publicului. Iar eu m-am gîndit să încep, ca să nu rămîn naibii în urmă cînd se va declanşa tăvălugul.

          Dragă audienţă, iartă-ne că ţi-am făcut toate poftele! Iartă-ne că ţi-am dat ce ţi-ai dorit: sutiene, paiete, cuţite înfipte în inima, bătînd încă, a ştirii de prima pagină, senzaţie, celebrităţi, corazon.
          http://www.mindruta.ro/Lucian_Mindruta/Acasa/Entries/2011/3/1_Presa_care_suntem_de_vina.html

          Răspunde

          • esti un cretin inconstient! i-ti spal eu creierii cu niste shivambu!
            ba chiar te spal si la ochi si in gura cu shivambu!
            esti un marlan (scris gresit marian) si un tzighan manelist nenorocit!
            de aceea ai deviat subiectul de la tzighanime la injuraturi!
            esti unul din tziganii lui iliescu in posteriorul caruia locuiesti si respiri si maninci, vierme intestinal ce esti!

            • Adevarul nu poate fi ascuns prea mult timp. Astia sunteti, niste lichele care ati vandut tara strainatatii satanice. Sa te spele Dunarea si cu Marea Neagra!

  16. Respectuoasa intrebare pentru cine poate raspunde: ce incepe mai degraba, mama tuturor crizelor de mancare si de bani sau razboiul mondial 3?

  17. esti un exemplu graitor despre cum se comporta romanii de astazi si de ce nu are Romania un viitor cu din astia ca tine!
    toate adjectivele pe care le folosesti te reprezinta dar tu in mintea ta stramta le proiectezi pe altii!
    uita-te in oglinda si scupa-te!

  18. Marian,
    am o varsta inaintata, am fost profesor, tu esti, probabil, mult mai tanar, de aceea iti dau un sfat: nu te retrage de pe blog, pt. ca ai interventii efectiv utile si nu mai raspunde oponentilor, care dovedesc fie naivitate, fie rea credinta. Mergi inainte, stiu ca si altii asteapta interventiile tale pe blog, fara sa te mai impiedici de idi… Asta iti ia din eficienta si te si consumi inutil. Invata sa te detasezi uneori, ramai preocupat de ceea ce e valoros. „Ciocarlia canta fara sa-i pese de croncanitul ciorilor” (V. Eftimiu)
    Astept interventiile tale!

    • Multumesc frumos, dar, sincer nu astept si nici nu cred sa merit vreun cuvant bun. Nu imi ies usor din fire, insa, atunci cand am ca interlocutor un mercenar, vanzator de suflete, imi vin din memorie multe din razbunarile acestei lumi. Nu vad vreo glorie in razbunare, dar, pur si simplu, nu pot fi condescendent cu cei mai rai dintre rai. Inca odata, multumesc frumos si iertare pentru dezagrementul produs!

    • Neica, chibitzul are doua scopuri in viata: sa taca si sa nu-i puta picioarele!
      Daca ai vreun argument a grai, fa-o! Daca nu, poti sa ii aduci osanale oricui scriindu-i pe adresa personala de mail! Pfui!…Nu stiam de ce-l voteaza astia entuziast pe Basescu!…Acum e clar! Le place!

    • Telul final nu este viata, ci, Invierea intru Iisus Hristos! Ce mare adevar! La ce bun cuvinte de parada, la ce bun?

Răspunde!