Smolensk: dezinformare urzită în hăţişul serviciilor secrete ?


As vrea sa ma distantez de asasinarea Presedintelui Poloniei si a inaltilor demnitari, dar cumva, nu pot. Stiu, sunt atatea lucruri importante care trebuiesc spuse si totusi, ceva ma tine preocupat de acest eveniment incredibil.

Acum, a aparut „stirea” ca cel care a filmat epava in flacari a Tupolevului prezidential precum si impuscaturile din padure, ar fi fost asasinat intr-un spital din Kiev. Se spune ca numele lui ar fi „Andrij” si ca ar fi fost transportat de urgenta la un spital din Kiev, unde asasini ne-identificati l-au urmarit si injunghiat mortal de trei ori. Chestia provine pe un blog american care are ca tema cucerirea vestului de catre comunistii rusi.

„Sursa” polona citata, e o postare continuta intr-un forum din Polonia.

Motivul oferit este ingrijorarea partidului de opozitie din care fratii Kaczynski fac parte, fata de semnarea unui contract de livrare a gazelor naturale cu Rusia, contract in valoare de 100 mliliarde dolari (de ce inca masuram totul intr-o hartie falsa tiparita de 13 banci particulare care detin asa-zisa „Federal Reserve”?) si care in ciuda unui pret foarte bun, chipurile ar fi asigurat dependenta Poloniei fata de rusi, pentru urmatorii 28 de ani. Suna valabil, nu ?

Daca avem totusi mai mult decat jumatatea de creier cu care unii ne cred inzestrati, nu putem sa nu ne punem niste intrebari:

1. „Andrij” este un nume polonez. In limba rusa, acelasi nume e „Andrei”. De ce vorbea ruseste in timpul filmarii cameramanul nostru amator ? Intr-o situatie exceptionala, cand evenimentele depasesc temporar capacitatea ta de auto-control, o dai pe limba mama, nu intr-alta cunoscuta tie.
Acum fireste, „Andrij” acesta ar putea fi rus, caz ar fi fost numit …”Andrei”! Nu se explica daca el este un supravietuitor al prabusirii avionului, sau doar un simplu excursionist care s-a aflat in padure taman la momentul potrivit.

2. De ce ar fi fost „Andrij” transportat de urgenta intr-un spital din Ucraina? Daca nu a cazut odata cu avionul, sigur nu avea motive. Daca cazuse, de ce vorbea ruseste? Din cate stiu, la bord se aflau numai polonezi. Cu limba cred c-am lamurit-o la punctul 1. Deci omul era rus, sau vorbitor de limba rusa, dar nu dintre cei proveniti din avionul cazut. Atunci de ce a fost internat de urgenta, un simplu excursionist aflat la fata locului, inca dupa ce avusese suficient timp sa mearga acasa si sa posteze filmuletul pe youtube ? Fusese muscat de-un sarpe in padure?

Incepe sa miroasa, nu-i asa ?

3. De-acum pricepem ca povestea norului de cenusa a fost exagerata intentionat pentru a tine avioanele la sol. Care sa fi fost scopul, insa ?

Nu Obama, nici Gordon Brown, nici Sarkozy, nici Berlusconi, nici Zapatero, nici Papandreou, nici Barroso, nici Merkel…. nici unul nu a fost prezent la inmormantarea Presedintelui Kaczynski. Curios, nu ?

Pe cand echipele de filmare din multiple tari europene au sosit cu avionul de la distanta, Pres. Rusiei, Dmitri Medvedev, ba’ chiar si Pres. Basescu, asta ne arata ca norul nu a constituit nici un pericol, ci doar un pretext. Oamenilor de omenie, le pasa de cei morti, oricate altele ar fi facut…

De ce sa nu fi luat parte liderii occidentali la inmormantarea Presedintelui unei tari aliate lor ? Sau poate politica fatilor Kaczynski le aratase diferenta uriasa dintre aliati si subjugati? Mi se pare mie, sau atunci cand ai constiinta incarcata, nu te arati tocmai la inmormantarea celui pe care l-ai ucis ? (psihopatii sunt un caz aparte).

Incep sa am senzatia ca ni se serveste un scenariu conspirativ aproape perfect, ale carui detalii au fost puse la cale in camerele de conferinta ale unor servicii secrete occidentale, pentru a ne multumi pe noi, cei care suntem pre-dispusi sa ne intrebam. Vi se pare veridic scenariul pe care ni l-au propus? Mie nu. Filmuletul e bun si e menit sa ii convinga pana si pe cei mai sceptici, dar ce nu poti face in ziua de azi cu ajutorul computerelor ? Tare as vrea sa aflu identitatea adevarata a acestui „Andrij”. Atunci am putea sa lovim cu lopata in pamant, in loc de-a vantura fanul.

Este un vorbitor de limba rusa care sa fie dornic sa sape prin netul rus si sa-mi ofere date pertinente ? Cu polonezii am luat deja legatura.
Undeva, intre ei se afla si adevarul.

12 răspunsuri

  1. Mie imi este cat se poate de clar ca filmarile din padure sunt false si facute de cineva care tine neaparat sa-i incrimineze pe rusi. Gandeste-te putin: 1. daca rusii planuiau un atentat de asemenea anvergura chiar crezi ca erau atat de dobitoci incat sa lase pe fistecine sa cutreiere prin padurea aia? 2. Credeti ca in Rusia nu exista amortizoare? 3. Chiar asa inapoiati mintal crezi ca sunt rusii incat sa trebuiasca sa impuste ‘supravietuitorii’? Ce nu exista alte metode mai moderne, mai silentioase si care sa nu lase urme la autopsie? (asfixie, atac de cord indus, intoxicare chimica si mai stiu eu ce inventii or mai exista? 4. Statistic gandind, ce sanse erau sa treaca cineva prin padurea aia, taman la ora aia si care mai avea si camera la el? Hai sa fim seriosi… e cusuta, nu cu ata.. cu cablu alb…

    P.S. Asta daca Kaczynsky chiar ar fi murit. Dar raman la parerea mea ca e bine-mersi in Rusia.

    Din pacate cred ca Kaczynski s-a dus dintre noi. Mie mi-a placut aia cu „l-au urmarit in spital pe cameraman, l-au decuplat de la parate, dupa care l-au injunghiat mortal.” Daca chiar era sa fie, ce nevoie ar fi fost sa il mai decupleze de la aparate ? – Eufrosin

  2. … pista caucaziana ai urmarit-o? Ca s-a spus dupa atentatele de la metrou, ca mai sint vreo 30 de ceceni, liberi… experti in „demolari”..vezi dubrovka(asediu de la teatru), beslan, budionnovsk si altele. Cine-i finanteaza pe islamistii din caucazu’ de nord? Au dat jos si 2 avioane rusesti acu cativa ani, deci au ‘experienta’ si motivare. Da’ astea sint speculatii.. Sigur o sa ramana ingropata afacerea.

    Imi pare bine ca le-ai adus pe tapet, ma gandeam eu demult de ce din moment ce exista mijloace ne-detectabile pentru a neutraliza teroristi cu precizie, sunt folosite arme conventionale, iar operatiunea se soldeaza cu un numar extraordinar de mare de victime civile. La teatru se spunea ca au introdus gaze prin gurile de aerisire, lucru care i-a dat gata pe multi nevinovati. Mi se pare stupid. Din cladirile adiacente, 4-5 echipe inarmate cu arme cu microunde, puteau lua teroristii la fix, unul, cate unul, fara sa moara nici un nevinovat. De ce ? – Eufrosin

    • @Kosk: in legatura cu pista cecena si operatiunile „false flag” ale Putinului ar fi bine sa urmaresti documentarul despre Litvinenko – “My Friend Sasha: A very Russian murder.” (realizat de Andrei Nekrasov pentru BBC).

      @Eufrosin: daca studiem istoria conflictelor (mai indepartata sau mai recenta) in conexiune cu activitatile de spionaj si supraveghere atunci ne devine destul de clar ca nu prea e posibila existenta de grupari teroriste care sa nu fie infiltrate de aparatul de securitate guvernamental (nici nu mai pomenesc de faptul ca multe din „organizatiile” teroriste sunt create, controlate si manipulate de guverne). Urmarea e destul de usor de intuit.

      Ce m-a surprins pe mine a fost difuzarea documentarului pomenit pe TVR, chiar a doua zi dupa prabusirea avionului. Timingul e suspect, cineva doreste invinovatirea rusilor prin asociere, indiferent daca or fi vinovati, sau nu. – Eufrosin

      • Si eu am remarcat timingul respectiv.

        La fel si filmul despre cele intamplate la Katyn, a fost intai pe TVR3 si apoi l-au reluat (la o zi sau doua) si pe TVR1.

  3. bestial.
    cu siguranţă se gaseşte întotdeauna câte un „trecător” care să fie exact la locul potrivit, exact în momentul potrivit şi care să aibă şi cameră video sau aparat audio, mai mult sau mai puţin performante! şi „cu siguranţă” de fiecare dată acel „trecător” dispare „ucis” de către nişte elemente anti-sociale, criminale, anti-libertate, aşanumiţii „terorişti”.

    acum serios, dacă or fi fost sau nu adevărate împuşcăturile respective, cine ştie când vom afla, dacă vom afla. cum spunea şi witnees înaintea mea, există metode mai simple şi mai puţin zgomotoase de „a nu exista supravieţuitori”, mai ales atunci când ştii că nu intră nimeni în zonă.

    cu alte cuvinte, e posibil ca filmuleţul respectiv să fi fost doar o făcătorie occidentală!

    cât despre norul de cenuşă… e clar că a fost „manevră”. şi e cu bătaie lungă, veţi vedea.

  4. Si eu care credeam ca-i doar o gluma.
    http://tinyurl.com/292m95f
    Foarte bine punctat.

    Multumesc! – Eufrosin

  5. Se pare ca executiile se fac aproape pe fata. Sa ne amintim si de Milosevici…Si se fac aproape pe fata pentru a se da un mesaj in mediul politic international…Este evident ca exista o oculta internationala cu o noua ordine.
    Ce asteptari putem avea noi de la ai nostrii in acest context ?

    Asteptari nu, actiune da. Informare, informare, informare, apoi organizare. – Eufrosin

  6. Cateva lucruri nespuse:
    – Daca la bord se aflau persoane de rangul „1”, trebuiau cumva transportate de la aeroportul Smolensk pana la Katyn. Ar fi trebuit sa fie asteptati de o coloana de limuzine oficiale, inclusiv escorte de politie – asa cum se obisnuieste. Despre asta nu a pomenit inca nimeni – doar ziaristii polonezi erau deja la fata locului si puteau vedea ce se intampla. Doar nu credeti ca delegatia poloneza se ducea la meetingul de la Katyn cu autobuzul?!?
    Daca nu se pomeneste nimic despre coloana oficiala de masini care trebuia sa-i astepte pe demnitarii polonezi la aeroport, inseamna ca nu a existat? Cine stia ca „nu va fi nevoie” de ea?
    – Seful serviciului secret polonez avea si el un loc in avionul care sa prabusit – dar a preferat sa nu se duca. L-a trimis in locul sau pe adjunct…Stia el ceva? Sau avea si el o mama bolnava?
    – Posibil ca turnul de control al aeroportului militar din Smolensk sa fiprimit „ordin de sus” sa impiedice aterizarea intr-un fel sau altul – si sa dirijeze avionul catre Moscova. (ar fi interesant daca la Moscova existau pregatiri pentru primirea delegatiei poloneze – coloana de masini oficiale, escorta, etc – vezi mai sus). In turnul de control se aflau militari rusi – un ordin de sus putea fi indeplinit in fel si chip. Nu cred ca au anticipat accidentul – mai degraba cred ca a fost exces de zel in a impiedica avionul sa aterizeze.

    Bune intrebari, al caror raspuns il vom afla in timp, speram. Asemenea lucruri nu au loc fara cooperarea cuiva din serviciile secrete ale tarii vizate, practic a unui tradator. Vestea imbucuratoare, este ca fratele, Jaroslaw Kaczynski a hotarat sa candideze la Presedentia Poloniei. – Eufrosin

  7. […] milisecunde fatale, intreaga structura politica de comanda a Africii Centrale a fost decapitata ( va aduce cumva aminte de un eveniment similar petrecut anul acesta la Smolensk ? – Eufrosin ), lasand cale libera pentru “Operatiunea Crimson mist”, cel mai obscen […]

  8. […] milisecunde fatale, intreaga structura politica de comanda a Africii Centrale a fost decapitata ( va aduce cumva aminte de un eveniment similar petrecut anul acesta la Smolensk ? – Eufrosin ), lasand cale libera pentru “Operatiunea Crimson mist”, cel mai obscen […]

  9. […] milisecunde fatale, intreaga structura politica de comanda a Africii Centrale a fost decapitata ( va aduce cumva aminte de un eveniment similar petrecut anul acesta la Smolensk ? – Eufrosin ), lasand cale libera pentru “Operatiunea Crimson mist”, cel mai obscen […]

Răspunde!