20 răspunsuri

 1. De obicei, pe o hartă zonele albe desemnează zonele necercetate/nelocuite. Cel puţin aşa apare în mintea mea. Ca atare, harta de mai sus nu prea-mi sună bine. Mai degrabă aş vrea să văd aşa, în alb, CUR-ul lumii. CUR adică China, USA, Russia. Şi asta cît mai curînd, altfel mi-e teamă că 98% din harta lumii va deveni albă în mai puţin de o generaţie.

  • Intru acuși în editorul grafic.. , dar cum nu sunt eu creatorul imaginii, nu pot face asta. Ai dreptate în ce spui, dar și noi Româno-Bulgarii cei încăpățînați și ne-vaxxați, suntem albi! Să vedem partea plină a paharului.

   • Eh, n-am luat în considerare problema rasială care pentru mine personal e o non-problemă. Orice culoare şi nuanţă e mai bună decît albul cartografic al inexistenţei.

    • Numai să vezi atunci cînd se debarcă „diversitatea” cu sutele de mii pe litoralul nostru – nu te amăgi că nu există o problemă.

     • Aici ar putea fi mai multe direcţii de discuţie.

      Dacă istoria predată în şcoli (pe cînd eram copii, cel puţin) e măcar parţial adevărată atunci deja pe plaiurile mioritice s-au petrecut şi aciuat o samă de naţii de-a lungul timpului, aşa că încă una-două în plus n-ar fi, teoretic, mare lucru. Sîntem un popor (mult prea) maleabil. Încă.

      Avînd în vedere că cel puţin unul dintre scopurile reale ale circului este depopularea masivă a Terrei, cred că metisarea care probabil a fost la început unul dintre mijloacele prin care s-a încercat zîzania şi auto-decimarea în interiorul teritoriilor şi care nu prea a funcţionat a devenit redundantă.

      Cel puţin teoretic, un aflux de cunoştinţe, obiceiuri, meşteşuguri etc dintr-o zonă mai puţin cunoscută/vizitată ar putea fi benefic. Internetul e plin de aiureli, nu se compară cu experienţa pe viu împărtăşită de persoane reale.

      Poate că sînt prea naiv (sau prea obosit la ora asta) ca să văd şi părţile negative.

      • Ai spus un lucru mare: „nu se compară cu experienţa pe viu împărtăşită de persoane reale.” Să ne oprim asupra aportului de cultură și tradiții al populațiilor care au invadat Germania, de exemplu, dar e acelaș peste tot:

       https://duckduckgo.com/?q=rapes+in+germany+by+muslims&t=chromentp&ia=web

      • Sigur, asta intră la părţile negative. Lumea n-a fost şi cel mai probabil nu va fi niciodată ideală, din păcate. Cauzele sînt multiple, de la genele moştenite la educaţie corectă (sau lipsa ei). Dar ca unii de aiurea să decidă – arbitrar sau pe baza unor formule, indiferent de natura lor – cine să trăiască şi cine să moară de pe planeta asta mi se pare absolut abject. Intră în discuţie însuşi scopul existenţei noastre în acest spaţiu, în această dimensiune.

      • Eu le doresc tuturor neamurilor să trăiască acolo unde le-a așezat Dumnezeu!

 2. :))
  Apreciez umorul dar mai sunt și alții. Mai la est lucrurile stau și mai bine. Moldovenii, ucrainenii, bielorușii au rată de vaxinare și mai mică.

  • Foarte bine pentru ei, dar nici la noi lucrurile nu stau atât de rău precum ni se prezintă (vaxxuri în chiuvetă, deși e un mare rău pentru pînza de apă freatică).

 3. In atentia redactiei : Multiple explozii sau atentate in China :

  Gravitas: Why is China not talking about the mysterious blasts?

  At least 10 mysterious, high-intensity blasts have struck China in 7 days. Several people have died, many were injured. China is trying to cover up; nothing is being said on whether these blasts were accidents or coordinated attacks. Palki Sharma brings you the details.

 4. Nu a fost nici un Țarat Vlaho-Bulgar ci numai Valah. Toți conducătorii, Asanii, au fost valahi.
  De altfel bulgarii au fost omorîți sau alungați de Vasile al II-lea Omorîtorul de Bulgari (Bulgaroctonul) la 1018 cu zeci de ani înainte de înființarea Țaratului, 1185. Bulgarii au fost neamuri mongoloide ușor de ales de armatele Constantinopolului dintre oamenii locului, valahi.

  • Atunci bulgarii de astăzi sunt urmași ai neamurilor mongoloide, sau altceva, că nu au trăsăturile specifice?!

   • Sînt români (vlahi) dezrădăcinați mai ales după înființarea statului Bulgar modern.
    Ghica într-o scrisoare către Bălcescu, mijlocul sec XIX, scrie că a vorbit numai românește pînă la Săruna (Salonic).

   • „Credem că cel mai clar argument, privitor la inexistenţa bulgarilor la sud de Dunăre, după genocidul lui Vasile II Bulgaroctonul, îl reprezintă cele două volume de cronici referitoare la cucerirea Constantinopolului de către Cruciata a IV-a. Primul volum se referă la evenimentele cuprinse între 1199 – 1203, iar al doilea la cele dintre 1203 – 1207, când Ioniţă Vlahul reuşeşte să-i alunge pe cruciaţi din Peninsula Balcanică.
    La 1204, Cruciata IV ocupă Constantinopolul. Villehardouin este cronicarul Cuceririi Constantinopolului. Cronica lui are peste 600 pagini de text în aşa-zisa franceză veche, ininteligibilă pentru un francez din timpurile noastre, dar înţeleasă de către un român cultivat.
    În toată această cronică se vorbeşte numai de vlahi şi de Johannisse li rois de Blakie venoit secoure cels d’Andrenople a mult grant ost (§ 352) (Ioniţă regele Vlahilor venea să-i ajute pe cei din Adrianopol cu o foarte mare oaste).
    Ioniţă Vlahul este cel care-l prinde pe Baudouin de Flandra (14 aprilie 1205) care se instalase împărat la Constantinopol, după cucerirea oraşului, şi-l aruncă în închisoarea din Tîrnovo, dar, după un an (14 iulie 1206), neobţinând părăsirea Constantinopolului de către cruciaţi, puşi pe jaf, îl scoate din închisoare şi-i taie capul.
    În toată cronica sa, Villehardouin nu menţionează niciodată bulgari. Ar fi imposibil de crezut că se bate cu bulgarii şi-i numeşte Vlahi.” (Gabriel Gheorghe, Antroponimie Românească)

 5. Dacă le este posibil şi decent atunci da, asta ar fi de preferat. Dar cum şi unii dintre noi românii au plecat spre alte zări, fiecare din propriile motive, aşa şi alţii cred că ar trebui să aibă dreptul de a o face – dacă asta le e dorinţa şi nu fiindcă ar fi împinşii de unii. Eu mai degrabă aş spune că oricine ar fi şi oriunde i-ar purta paşii ori s-ar aşeza să se poarte umil şi decent, să se integreze locului păstrîndu-şi ce şi cît doresc din propriile datini şi obiceiuri fără însă a încălca pe cele ale locului. Ceea ce uneori e uşor, alteori greu de făcut. Depinde de la om la OM.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: