Arhivele MAPN, înstrăinate dușmanilor României – tăcem?


Ați prins cumva știrea din zbor? Gestul e incalificabil, trădător, anti-Românesc în extrem. E ca și cum ți-ai da de bună voie buletinul, unui escroc pus pe rele, care se va da drept tine însuți, după ce va falsifica atât fotografia cât şi biografia:

Consiliul Memorial al Holocaustului din SUA va avea acces la arhiva MApN din perioada 1938 – 1964

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şi Paul Shapiro, directorul Centrului pentru Studii Avansate privind Holocaustul, au semnat joi un amendament la protocolul încheiat de MApN cu Consiliului Memorial al Holocaustului din SUA prin care s-a extins accesul la arhivele şi documentele ministerului pentru perioada 1938 – 1964.
“La solicitarea celor care reprezintă Muzeul Holocaustului de la Washington au dorit ca acel protocol încheiat cu ei să-l extindem, în sensul extinderii perioadei: 1938 – 1964. Arhivele sunt interesante şi sunt importante pentru stabilirea adevărului istoric”, a declarat Mircea Duşa.

Ceremonia de semnare a documentului s-a desfăşurat la sediul ministerului Apărării Naţionale. AGERPRES

MAPN-supus

Scriu cele ce urmează siderat de nivelul la care a ajuns ticăloșia clasei politice „românești”. Detalii aici:

Pe foarte scurt, Guvernul României a acceptat să TRANSFERE arhivele militare românești unei organizații despre care până și copii de țâță știu că se ocupă cu falsificarea Istoriei. Iar Serviciile secrete române tac mâlc, ca și Academia Română,. Nici măcar în 1945, sub ocupație sovietică, așa ceva nu a fost acceptat, decât după ce au fost făcute copii după TOATE documentele.

Fac, de aceea, un apel la toți membrii, simpatizanții și susținătorii partidelor politice importante, actuale, să deschidă ochii, odată pentru totdeauna, și să vadă că nu sunt folosiți decât ca masă de manevră pentru satisfacerea unor interese străine Neamului românesc!

În 23 de ani de așa-zisă democrație, au desființat industriile, au amanetat, prin îndatorarea cu multe zeci de miliarde de dolari (bani care nu se știe unde au ajuns) generații întregi, sunt pe cale să ne otrăvească apa prin substanțele folosite în fracturarea hidraulica, să scoată la mezat și pământul țării, să rupă teritoriul țării în bucăți, totul pentru că o minoritate minusculă de baroni locali și naționali să adune averi incomensurabile și să poată slugări la înaltele porți. După toate aceste cedări criminale în planul concret, patrimonial, acum se cedează practic și dreptul nostru la istorie. Se dorește că poporul român să fie șters din Istorie, iar guvernul României acceptă toate actele premergătoare acestei acțiuni!

sclavie

sclavie

Dragi Români, aveți responsabilitatea, acum, în ceasul al 12-lea, de a va dezice de acțiunile acestor iresponsabili, ori pur și simplu trădători ai Neamului. Nu vă iluzionați, avantajele minore pe care le aveți acum, precum o slujbă plătită prost de la buget ori mai știu eu ce post generator de mici ciubucuri, vor dispare, căci nu vor mai fi posibilități de plată. Iar cei ce au pus gheara hulpavă pe tot ceea ce înseamnă România nu se vor opri aici. Vor exploata la sânge și munca voastră, plătind-o din ce în ce mai puțin! Iar responsabilitatea pentru toate acestea va reveni tuturor celor care, din lașitate sau oportunism, au sprijinit, sau au tăcut vinovat din gură.

Căci, domnilor, am și vești bune: Dacă cei ce sunt plătiți să facă oficiul de sistem imunitar la statului român dorm în bocanci, se manifestă din ce în ce mai viguros și începe să se coaguleze un sistem imunitar al Neamului. Deocamdată pe zone limitate, dar importante. Vor fi tot mai mulți, pe măsură ce nemerniciile clasei politice vor fi din ce în ce mai evidente. Iar a continua să susțineți acțiunile clasei politice înseamnă să vă asumați responsabilitatea și solidaritatea cu aceasta.

Romania, trezeste-te

Romania, trezeste-te

Nu de deziceri de genul sindicatului militarilor în rezervă, care nu acționează decât atunci când le sunt afectate pensiile, e nevoie, ci de o asumare fermă a calității de român. Pentru că, fraților, a fi român este și va rămâne o calitate, indiferent de propaganda neobolșevică care neagă acest lucru!

În paranteză fie spus, după ce o viață întreagă domnii ofițeri a€œs-au pregatit” să-și apere Țara, plătiți fiind de tot restul populației pentru a nu face nimic, atunci când a fost într-adevăr nevoie să o facă, au pus-o pe tavă dușmanilor, unii din ei participând la festinul încins pe trupul proaspăt asasinat al Țării. Judece-i Dumnezeu!

autor: Analistu’

50 răspunsuri

  1. Wow. Ni se pregateste o „despagubire” consistenta. A zis bine parintele Arsenia Boca…”..va vor lua totul…”

    • Sa traiesti frate – Hristos a inviat!

      • Adevarat A Inviat!

      • de ce nu zici …NATURA, A ÎNVIAT !!!…este mai REALĂ, decât mitul altora.

        • Tu te inchini creatiei – noi, Creatorului.

          • Păi, Creatorul tău este … hristos? Te-nchini, la iluzii străine !!!
            Fără „NATURĂ” ai mai exista ?

            • Da, Creatorul meu, precum si al cerului si al pamantului si chiar si al unui neintelegator ca matale, este Domnul nostru Iisus Hristos. Tocmai ai facut ultimul matale comentariu inafara subiectului.

        • Pentru cä „natura” (firea) NU murise si ca atare nici NU (prea) avea cum sä învie, nu?

          Uite, chiar si tu (dupä cum cred cä îti amintesti) vei … muri. De abia apoi (deci DUPÄ moarte) se va pune problema învierii tale. Acuma, eu (pieritor) nu as paria pe tine nici un sfantz, dar Dumnezeu (non-pieritor) o face (El si-a pus chiar si cämasha depe El + pielea din dotare la pariu pentru tine).

          Tu dupä cine te iei, dupä de-alde mine (trei-la-leu), sau dupä El?

  2. Eu n-am inteles:arhivele sunt luate si duse la ovrei,ceea ce inseamna ca noi nu mai existam ca stat,sau niste reprezentanti ai ovreilor vin la MAPN si li se permite accesul la arhive?Oare arhivele astea nu au fost si ele digitalizate sau copiate in vreun fel,cine le consulta are acces la originale ,pe care poate sa le distruga,falsifice,etc?
    Oricum,din cate stiu eu,in arhivele alea sunt destule lucruri care-i incrimineaza pe ovrei…Si de ce nu s-a aplicat principiul simetriei:de ce nu s-a prevazut accesul unor organizatii romanesti la arhivele armatei israelite?S-ar fi aflat lucruri extrem de interesante despre legitimitatea ovreilor in teritoriile arabilor.
    Iar despre rolul iudeo-bolsevismului in holocaustul care a dus la distrugerea unei parti a poporului roman dupa instalarea iudeo-comunismului „romanesc”,nu se sufla nici o vorbulita?

    • Ref.la intrebarea ta: Nu, nu se sufla nici o vorbulita. Scopul este cu totul altul. Multumesc pentru comentariu, te mai astept pe-aci’!

  3. Hristos a inviat, Eufrosin !!! Bunul Dumnezeu sa ne binecuvanteze si sa ne ajute pe noi toti, ca mare nevoie avem, mai ales in actuala conjunctura aproape total defavorabila noua, romanilor adevarati, romani NASCUTI romani, iar NU facuti pe seara, la apelul bocancilor, in functie de interese jegoase !!!
    “Se doreste ca poporul roman sa fie sters din Istorie…” ?!?
    Pai cam da, ca la astia urla strechea-n ei pentru ca nu au reusit de doua mii de ani sa ne extermine de pe fata pamantului, de pe atunci le stateam in gat !!! Iar acum, cu atat mai mult nu ne pot inghiti !!!
    “Stabilirea adevarului istoric…” ?!?
    Care ADEVAR, cel real sau cel contrafacut in scopul satisfacerii unor interese straine de tot ce e romanesc ?!?
    Ma intreb si eu, ca sa ma aflu “in treaba”: de ce nu li s-au oferit COPII dupa documente, ci li s-au dat originalele ?!? Cu ce drept au facut ai nostri treaba asta ?!? Unde in lumea asta s-a mai pomenit ca originalele sa nu se afle la cei indrituiti, ci la niste “nimeni in drum” in scop de, auzi tembelism ordinar, “consultari” ?!? Cu alte cuvinte, noi NU MAI AVEM DOVEZI ale vremurilor respective ?!? Deci orice neam-prost poate spune si scrie orice referitor la acea perioada, iar noi nu vom avea nimic cu care sa dovedim faptele petrecute sau cu care sa negam inventiile unora care nu ne au deloc la ficati !!! Parca am fi la “Balaceanca” sau la „Socola”…
    Pai atunci pe mine personal ma intereseaza si scopul … scopului ! Ce mai vor sa “scorniceasca” la adresa noastra, nu le mai ajunge cat ne-au distrus (inclusiv psihic !) si ne distrug pe toate planurile ?!?
    Sau au nevoie de aceste documente ca sa mai inventeze cate (alt)ceva si sa ne oblige sa le platim si mai mult decat pana acum pentru un fenomen care NU A EXISTAT decat in mintile bolunde ale unor decerebrati si dezaxati de-ai lor ?!?
    Pur si simplu mi-e sila ca traiesc pe viu asemenea vremuri “pupincuristice” …

    • Adevarat a Inviat! Cu ultima propozitie, ai spus totul. Trebuie sa schimbam odata tara aceasta.

      • Hristos a inviat!
        mi-a fugit mintea din loc,la asa vesti.
        are cineva o propunere de schimbare,viabila?o sustin.
        raman la dorinta :Regalitate=normalitate!
        singura problema,ar fi:vremea trece!

        • Adevarat a inviat!

          Regalitatea este visul meu vechi, dar in conditiile actuale, nu vad cine ar fi omul. Cred maidegraba, de fapt presimt, ca guvernul asta, va fi ultimul dintr-o prea lunga serie post-Decembrista, tradatoare. Apoi, va urma marea primenire.

          • Multumesc!
            Notiunea de Regalitate nu este legata de o persoana,neaparat(din cate stiu).
            Marea diferenta,zic,fata de Institutia Prezidentiala,este ca ar avea autoritatea de care s-a dezis numita I.P..I.P. este ca o batranica ce cleveteste de pe bancuta din fata portii.N-are drepturi,n-are indatoriri ce sunt impuse de momentele,nesfarsit,critice,prin care tot trece Tara.Si,nu e,nici macar reprezentativa natiei,culmea!
            Nu are credibilitate!Asta e!

            • Si mai marea diferenta, zic eu, fata de Institutia Prezidentiala, este ca (monarhia) ar avea … LEGITIMITATE, anume pe pämânt & în Cer.

              Într-o monarhie sursa dreptului NU este „poporul” (prin „delegatii” säi), ci Dumnezeu Însusi.

          • Frate Eufrosine,
            Cum crezi ca s-ar putea petrece astă mare primeneală??? In lumea asta sau în cea de dincolo?

            • Primenirea Romaniei numai pe lumea asta poate avea loc. Stiu ca va fi si inca destul de curand. Doamne ajuta!

        • După afirmaţia cuiva, „toţi regii evropei îs…k hazari”

  4. Aha, deci guvernul anterior (äla portocaliu) NU acceptase extinderea protocolului. Cumva … ciudat, nu? Deci äia NU erau atât de trädätori pe cât sunt ästia, desi noi ne bucuram (aici, pe forumul ästa!) cä vin alde Ponta si ne scapä de „ciuma portocalie”, asa-i?

    Uite, eu zic sä facem o horä pe chestia asta si sä ne tragem shooturi în kurdistan unul altuia în dispozitiv circular (asta se chema pe vremea mea responsabilizare = diminuarea apetitului de a tinde spre solutii facile prin conditionare pavlovianä). Dacä ar fi dupä mine, eu m-as plasa în horä în spatele lui Mos Darie, sau în cel al lui „Adrian-românul-minune-super-nationalist” ceaushist (ambii dispäruti în mod national-subit dupä alegeri).

    Cu respect,
    cu cuteni,
    cu neiform
    T.

    PS: dacä lepädäturile (avortonii, n.m.) dela HM chiar pun mâna pe arhive, atunci România (si NU doar guvernul ei) se va face vinovatä de contributie directä si masivä la umflarea Hologogoshii, spre ne-fericirea NU DOAR a românilor.

    • N-am disparut, diversionistule! Spre necazul tau, voi fi prezent intotdeauna spre a-ti da suturi acolo unde iti pastrezi caracterul. Tine minte asta, tu si fratii tai intru satanism! Si dupa ce mor, ma voi intoarce sa va bantui! Buhuhuuuuuuuuuuuuu!

      • Christos a înviat!

        Mä bucur cä n-ai dispärut, mi-ai lipsit! Credeam cä te-ai USLizat de tot si mä temeam chiar c-ai ajuns consilier municipal, agent fiscal, sau chiar Prefect.

        În ceea ce priveste shooturile, promit sä ti-le aplic mai cu retzinere (pe patent Miticä-Blajinu’).

        • Postarile pe internet, dragule, pot avea si o calitate : aceea ca sunt sincere. Acuma gandeste-te si tu, arat eu a USL-ist? Dau un damijon de tuica prima – pe care-l bem impreuna – daca imi demonstrezi ca am vreun folos de la aceasta guvernare. Intrebarea e: dai tu unul de palinca daca nu-mi demonstrezi ca am preferinte politice USL-iste?

          • Väd cä nu vrei sä-mi dai sanse de scäpare cu basmaua curatä … Ce-am sä mä fac? Cam ne-bäutor de tärii fiind (cu rusine: pe mine un litru de tzuicä mä tzine între unu’ si doi ani!) mi-e imposibil si sä încerc o aplanare a conflictului pe calea pe care mi-o propui – oare n-am putea sä-o trecem pe vin?

            Încolo: n-ai fäcut deloc propagandä usl-istä înainte de alegeri? Eu parcä-mi amintesc si de un schimb de replici pe chestia asta, dar e si posibil sä aiurez.

            • Daca tu consideri ca a atrage atentia asupra magariilor pedalachee inseamna propaganda uselista…esti liber sa o faci. Dar, vorba aia, depinde de unde privesti problema.

  5. Încolo, „comentariul meu e în asteptare”.

  6. „Varul” Itzik pofteste la sarmale romanesti si vandutii neamului,pe care noi i-am pus in frunte ca prostii,il servesc cu devotament.Inteleptii sionului nu dorm si in curand vor avea hegemonia planetei fara a se ascunde si fara a le fi rusine.Vai de noi cand ne vom trezi…………..

    • Man,
      N-ai perceput că Dumnezeu le-a dat lumea pe mână???
      Pentru o vreme tare -tare scurtă, comparat cu ăilalţi: bablonezi, romani, germani, englezi, sovietici, americani etc
      Că ei, sărăcuţii; tot au luat-o în goarnă, de vreo două mii de anişori…
      Cică ar avea dreptul să încerce şi ei conducerea biluţei, prigoniţii..
      Dar uită perciunaţii că tot El le-a zis că de ar fi cât nisipul mărilor de mulţi, doar o sămânţă va rămânea.
      Acu, despre noi, albii, goimi; oricum ne zîc iei, dac-am fi mai buni, nu ni s-ar fi întâmplat una ca asta…
      Dar am pus botul la toate mârşăviile pe care ni le-au vândut de la Rivulutia franceză încoace: acord prezumat de transplant ,ateism ridicat la rang de politici de stat, demo(n)ocraţie şi iluminare; libertate, libertinaj sexual, love parade, ogm-uri şi monsantouri, minorities rule the society, pederastie, pedofilie şi incest reglementat de lege; secularism, sexism, schimbări de sex, sinucideri asistate, telviziune 24-7 cu reallity shows şi „Ţara X are talent”, women power si emancipare….
      Gata, că produce vomă, deşi mai sunt multe oferte în hipermarket-ul lor…
      Mă întreb de ce naiba muşcăm din toate astea? Chiar ne-au „ars” creierul toate aste oferte ?????

      • O fi cum spui, dar a asista pasiv, e un mare pacat. Si sfarsitul lumii va veni odata, dar asta nu inseamna ca gata, stam cu bratele incrucisate si ne asteptam „destinul”.

        • Frate Eufrosine,
          Geaba te mâhneşti pe mine, cetind unele ca cele scrise de mâna mea, dar ştii şi tu că un diagnostic corect ajută vindecarea..
          Am impresia că ne supraestimăm şi totodată ne subevaluăm ca neam.
          Medicamentul e la Domnul Dumnezeu, doctorul sufletelor şi trupurilor (şi a tuturor neamurilor), care în dar dă toată vindecarea.
          Spune-mi frate, ce au obţinut franţujii, care s-au mobilizat cu milioanele în demonstraţii de stradă împotriva sodomiiţilor???
          Oare l-ai vazut pe „regele”lor-ăla de trăeşte cu două femei necununat şi are 4 copii din curvie- cum le spunea în adunarea lor : îmi pare rău, da trebe să va futem în cur şi pe voi, aşa cum o facem noi între noi????
          Tot mai ai iluzia că soluţia e în sistemul lor satanist : dezbateri parlamentare, legi votate, demonstraţii şi dezbateri televizate; bipartitism şi parlamentarism?????
          Am vazut de multe ori la tine sfânta mânie răbufnind, dar vreau să-ţi spun că te iluzionezi asupra căii de urmat spre ieşirea din iadul ateu.
          Acea cale e de suflet; cu multă rugăciune şi pocăinţă ; pe care neamul meu pare a fi incapabil să o urmeze cu hotărâre…
          Cred că românii n-au băut încă până la fund cupa recompensei pentru păcatele neamului
          Aşa or fi vremurile, spun unii părinţi români; sunt vremurile muceniciei-adică fiecare e pe cont propriu.
          Un lucru e cert :Maica Domnului, Sf Apostol Andrei; toţi sfinţii români; martiri şi mărturisitori din toate locurile şi din toate vremurile; se roagă neîncetat pentru români.
          Dar trebuie şi noi să venim cu partea noastră; sfinţii nu pot face totul în locul nostru.
          Nu pot câştiga bătălia sau meciul, luptând doar ei, împreună cu noii martiri ai comunismului- pe care refuzăm cu încăpăţânare şi cu frică să-i chemăm în ajutor, pomenindu-i la slujbe.
          Dumnezeu să ne întărească în adevăr şi mărturisire; să ne întoarcă cu pocăinţă la El ! ! !

          Cu pace.

          • Nu vreau dezbateri intre corupti, ci trimiterea lor la inot fortat in Dambovita – aceea e solutia imediata.
            Romania va mai da un barbat adevarat in fruntea ei, pana ce fortele intunericului vor dobandi o oarecare biruinta. Oricum ar fi, datori suntem sa ne luptam cu hidra – spune te rog, cum ar fi de preferat:

            Asa?

            , sau asa?

            • Link-urile alea n-au nimic relevant pentru temă.
              Aş prefera lupta cu cea mai tare armă : In hoc signo vinces
              Cum ziceam, doar în unire se poate face ceva.
              Au mai fost unii care voiau să îndrepte ţara prin pistol, dar…nu cred că aceea e calea.

            • Linkurile trebuiau sa contina, intaiul, btoasca cu un scorpion infricosator calare pe ea, pregatindu-se sa o intepe.

              Al doilea, tot o broasca, cu capul in gura berzei, dar strangand-o bine de gat.

              Si eu cred ca numai prin unire se mai poate face ceva, lucru care ma indeamna sa nu adopt o aitudine de pasivitate. Avem dusmani destui – f… them, nu e tara lor!

            • @mecla
              „Au mai fost unii care voiau să îndrepte ţara prin pistol, dar…nu cred că aceea e calea.”

              Aia cu „pistolul” nu cumva luptau pentru Credinta si Neam, lucruri de care ne scrii atat de miscator?
              Nu pari atat de ignorant incat sa nu fi aflat pana acum adevarul.
              Doar daca cumva te-ai referit la comunisti, atunci ai dreptate insa nu cred ca asta ai vrut sa insinuezi.
              Daca gresesc, te rog sa ma corectezi.

  7. Evreii din spatele lui Stalin http://www.vigridtvedt.net/joderbakstalin.htm si cate ceva despre victimele sionismului http://www.zundelsite.org/victims/victims_of_zion.html la romani cand se vor publica pozele cu ovreii din PCR? http://www.220.ro/funny/Ritual-Hipnotizant/5Te0jGSH3D/?utm_source=Newsletter__Alerta_Speciala&utm_medium=&utm_campaign=newsletter_88335 Are cineva habar ce vor sa zica evreii de aici?

    • Uite aici o listă cu ei:
      Ca prim reprezentant al marxismului in Romania, se inscrie C. Dobrogeanu- Gherea (Solomon Katz), evreu, si el „navalit” si acceptat ca atatia altii, grava eroare a guvernului din acea vreme care, putin mai apoi, odata cu incitarile lui anarhice contra statului, realiza pe deplin efectul viermanos al noii doctrine utopice materialiste transplantata in tara cu bunavoie. Dupa primul razboi mondial, cultura romana devine virtualmente napadita de elementele alogene, in folosul aceleiasi cauze anti-nationale pe care le-o aratase Gherea: marxismul. Ideile bolsevice, zis „progresiste”, sunt preluate de totalitatea „nulitatii” (cum se exprima Lucian Blaga), noua avangarda a stangii, straina de toata massa romaneasca, dar stapana aproape in totalitate a mijloacelor de exprimare. Maculatura fatidica venea sa dauneze la scara nationala prin continutul scabros si injurios pana la disperare si indignare impotriva poporului roman, cel care in spiritul libertatii de gandire le asigurase dreptul la reprezentare. In aceasta tagma alogena a pseudo-culturii se inscriu nume fioroase prin ideile intrebuintate, cum ar fi cele ale lui Ion Calugaru, Marcel Blecher, Al. Robot, Maria Banus, Barbu Lazareanu, Lazar Samson, Dominic Alexandru (Avram Reichman), Virgiliu Monda (Moscovici), Sasa Pana (Alexandru Binder), Isac Peltz, Eugen Relgis (Siegler), Camil Baltazar (Leopold Goldstein), Henric Sanielevici, A. Toma (Moscovici), Tristan Tzara (Sami Rosenstein), Ilarie Voronca (Eduard Marcus), Abraham Leib Zissu, Georg Silviu (Silviu Goliger), si multi altii. Deceniile patru (incepand cu August 1944) si cinci sunt acaparate efectiv de numele lor proslavind stalinismul si comunismul. Apar nume noi pe „linia de lupta proletara”, in fapt de indoctrinare si dirijare fortata a constiintei masselor catre dezastrul comunist: Nina Cassian, Marcel Breslasu, Iulia Soare (Sonnenfeld), N. Tertulian (Nathan Veinstein), Florin Mugur, Veronica Porumbacu (Scherfelberg), Mayer Rudici, Ieronim Serbu (Aron-Hertz Erich), George Toma Maiorescu (Mayer), Alex. Mirodan, Ovidiu Chromalniceanu (Moise Cahn), Radu Cosasu, Vera Calin (Clejan), Mihail Roller, Silviu Iosifescu 1) , etc. Proletcultismul viciant revarsa fiere si foc impotriva unuia si aceluiasi obiectiv: clasa numita „reactionara” (massa populatiei romanesti), care in diverse forme, prin neacceptare, continua sa se faca simtita, stanjenind eforturile nevolnice de indoctrinare la scara nationala dirijate de partid. Romanul social al acestora ne transpunea pe terenul agricol, acolo unde comunistii luptau din rasputeri sa-l convinga pe taranul „reactionar” sa intre in colhoz (inca un cuvant importat dela rasarit), „desteptandu-l” din „neagra imbecilitate” in care il adancise regimul „mosieresc”, cu exemple de „tovarasii”, multe, tot mai multe, asa ca finalul era implacabil pentru el si ceilalti ca el care refuzau sa se inscrie, iar „vointa populara” tot mai apriga, „nu-i va ierta”; venea apoi la rand muncitorul, muncitorul comunist stahanovist care, din „dragostea” lui pentru partid, in fata strungului sau gauritorului, 12 ore pe zi, nu intelegea cum de se mai gasesc „elemente burgheze” care sa-i stinghereasca munca si sa provoace „confuzie”. Peste tot si peste toate, el, comunistul, era un exemplu, tarnosit in tot ceea ce facea el, o adevarata „constiinta proletara” demna de urmat. Desigur, el urma exemplul muncitorului sovietic, care-i era atat de drag si la care se gandea ori de cate ori lucra 12-14 ore pe zi, lua parte la sedintele de partid si-l proslavea pe „gigantul omenirii, generalissimul I. V. Stalin”. El, muncitorul comunist, dorea ca tara intreaga sa fie ca el, in „fericire si bunastare”, cel putin 12 ore pe zi, atat cat era el, in fata gauritorului, strungului sau la adunatul spanului din fabrica. Caracteristica primordiala care se rasfrangea din toata aceasta literatura proletcultista, era slava pentru partid si supunerea oarba a populatiei in fata tuturor directivelor care emanau dela comitetul lui central. Distrugerea fiintei nationale lua accente de maxima amploare prin continuarea metodica si aplicarea deciziilor sovietice de incadrare efectiva in spatiul sovietic. Limba rusa devine limba semioficiala si copiii din scoli obligati s’o invete. Literatura sovietica de nunanta comunista ocupa un loc de frunte in manualele scolare, exemplu de urmat pentru ienicerii culturnici ai partidului pusi de-acum sa „creeze”. Destabilizarea culturii nationale se desavarsea printr’o crasa si repugnanta elogiere a autorilor si literaturii comuniste sovietice, autori prezentati in numar disproportionat de mare in manualele scolare fata de cei romani, atatia cati scapasera din furcile caudine ale cenzurii partidului. In presa asistam la atacuri si dezavuari permanente ale operelor de valoare apartinand autorilor romani consacrati, iar delatiunea impotriva celor ce inca se mai gasesc in viata devine arma optima la care se recurge cu precadere, delatorul (gen Mihai Beniuc, Maria Banus, Mihai Roller, s.a.) fiind aclamat pentru ajutorul dat sistemului, in opera lui de recrudescenta „curatire” a literaturii. Troica fondatorilor socialismului marxist, Marx – Engels si Lenin, impreuna cu portretul de proportii gigantice al lui Stalin, te intampina in toate orasele tarii, indiferent ca ele erau lipite ori agatate pe cosurile fabricilor, in statiile de tren, in mijlocul campului (adevarate sperietori) ori pe zidurile latrinelor publice. Nu trebuia sa uiti niciodata ca ei erau langa tine, de veghe, privindu-te cu ochi „binevoitori” chiar si in celula lavatorului public unde gandul la ei nu te parasea nici macar atunci cand trageai apa. O psihoza generala in randul noilor corifei ai partidului de proslavire -si numai de proslavire-, pana la epuizare si inconstienta, demonstratie de atasament criminal in slujba noului sistem politic pseudo-uman, care crea monstri si greata oricarei minti luminate. Devin celebre frazele discriminatorii: „Cine nu este cu noi, este impotriva noastra!” si „Cine nu munceste, nu mananca!”, etc.
      http://www.miscarea.net/nationalism-romanesc.htm

  8. Prefata la aceasta carte veche romaneasca scrisa de un fost rabin spune multe http://ro.scribd.com/doc/14194917/Infruntarea-jidovilor-de-Neofit-Cavsocalvitiu-fost-Noe-Weinjung-1803 la fel ca si intreaga carte de fapt.

  9. Aveam un comentariu cu un link de la BBC. Poate n-aţi mai intrat pe site ori poate s-a dus la spam.

  10. Dupa cum observa tot romanul care face si altceva decat reclama la bere si prostanol, se strange latul in jurul libertatii nationale, inainte de regionalizare.
    Ne asteptam de ceva vreme ca generalii mapn sa fie luati la intrebari pe subiecte derizorii, de genul obtinerii necuvenite de garsoniere confort doi sau procurarii ilegale a 1 caruta cu lemne din padurea statului pentru soacra fretelui unui var de-al doilea..
    Armata da, sau imprumuta arhivele? Nu inteleg, arhivele acelea nu apartin natiunii romane, nu privesc evenimente inscrise in istoria poporului nostru? Cu dezlegarea cui sunt puse la dispozitia unor organisme exptra-statale aceste date?
    Ce fac istoricii militari ai tarii? Ce face colonelul Dogaru, patriotul super vocal, scribulici din tata’n fiu in presa militara? Isi socoteste banii de pensie la Pacuiul lui Soare cu tovarasii de lupta din junete sau infrunta iredentistii la congresele organizate in teritorii ostil-neutre?
    Recunosc ca ma incearca atat dezgustul cat si furia.
    Probabil ca par a aiura retoric punandu-mi intrebari la care doar marii maestrii (de la gradul 18 in sus) pot raspunde.
    Cum de a cazut generalul Chelaru in capcanele intinse de ipochimeni precum Diaconescu?
    Zilele trecute, tatal comisaresei ( acord impus de normele de non -discriminare sexuala) europeene ce militeaza pentru drepturile tiganilor, presedintele Basescu, a cerut procurorilor nou numiti, anchetarea si judecarea militarilor vinovati de fel de fel de fapte de arme in ”89-90. Nu am a face comentarii.
    Imi vine in minte, oarecum contextual, episodul numararii cadavrelor eroilor impuscati ( de catre cine?) la Timisoara, mediatizat international de o doamna reporterita ce a fost recompensata pentru actul de curaj jurnalistic prestat, prin numirea in functia de director al unui important post de radio national.
    Daca doamna ar mai trai, caci s-a stins din viata subit ” in floarea varstei si in plina forta creatoare”, ne-ar putea povesti cum s-a scris in fapt, istoria la care dansa a asistat de pe marginea gropii, la propriu.
    Ma refeream deci la martori ai istorie recente, ce au disparut, la martori inca in viata ce este posibil sa dispara ( la figurat,prin obligatia de a tacea) si la marturii ale istoriei nationale instrainate nu de rusi, nici de americani, ci de romani.
    Si pentru ca tot evocam evenimente practic apocaliptice, am aflat ca doamna Lucia Hossu Longin a predat stafeta Memorialului Durerii.
    Seria de documentare realizata de aceasta cred ca romanii au obligatia sa o transmita prin testament urmasilor, alaturi de albumul cu fotografii de familie si cartile de literatura romana.
    Mi s-ar parea buna si ideea de a transmite inregistrarile Memorialului Durerii ( Romanilor) istoricilor ce trudesc fara odihna in consiliul acela al memoriei holocaustului evreilor, din SUA.

  11. Am gasit un o informatie foarte interesanta, publicata de domnul Dan Culcer in urma cu doi ani.
    „… cartea Situaţia evreilor din România, 1939-1941, elaborată de 13 autori sub coordonarea lt.-col. Alesandru Duţu şi dr. Constantin Botoran, a fost, conform autorilor, interzisă şi “trimisă la topit” în 1994, aceasta deşi ea se mărginea în mod exclusiv să reproducă o serie de documente ale autorităţilor statului din perioada analizată, necomentate în vreun fel, documente aflate în Arhiva Ministerului Apărării.”

    • Nu pot sa nu ma minunez la ce aflu din descrierile de mai sus .
      Ramin pe ginduri ,sa-mi spun o ultima dorinta . Sa nu apuc sa mor , sa vad ca romani se ridica si lupta pentru neatirnare !

  12. […] „Arhivele MAPN, înstrăinate duşmanilor României – tăcem?“, 2 mai 2013, by eufrosin, pe […]

Răspunde!