Guvernul PNL: 1, 2, 3, România te distrug! Mâine votăm.


La trei zile de la instalarea guvernului PNL Orban-Werner, acesta și-a și dat arama pe față într-un act rarisim de trădare și de imbecilitate. Guvernul „meu” a anunțat următoarele măsuri cu totul și cu totul antinaționale:

  1. Desființarea lanțului de magazine alimentare românești de stat „Unirea”, în care produsele românești urmau a fi vândute la prețuri normale, fără ca magazinele să fie obligate să facă un profit, înafara celui minim necesar pentru derularea și extinderea operațiunilor.
  2. Hrana este în fond o chestiune de siguranță națională.

Adrian Oros, noul ministru al Agriculturii, nu este de acord cu înființarea Casei de Comerţ Agroalimentar Unirea, un lanţ de aprozare unde să fie vândute produse românești..

”Eu nu am fost de acord cu acest proiect nici cât eram în Comisia pentru Agricultură (vicepreşedinte – n.red.), nu mi se pare un lucru serios, care poate rezolva o problemă. Explicaţia a fost că prin aceste magazine se vor promova produsele locale şi tradiţionale. Produsele locale trebuie promovate în locul în care se produc, iar cele tradiţionale în alt loc. Nu mi se pare că a avut un impact economic şi social”, a spus Adrian Oros, ministrul Agriculturii, în cadrul unei conferinţe de presă.

Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea a fost fondată în 2019, cu un capital social de 93 de milioane de lei, din bugetul statului. Adrian Izvoranu, preşedintele societăţii, anunța recent că a închiriat spaţii şi a discutat cu furnizori din toată ţara pentru a deschide 80 de magazine cu produse agroalimentare româneşti în următorii doi ani, stabilite în planul de buget.

Oros va verifica și plăţile privind acest proiect şi legalitatea lor.

”Vremea gostaturilor a trecut. Pentru producătorii români trebuie să asigurăm condiţii egale de acces la piaţă, dar consider că nu statul trebuie să se ocupe de această activitate (Casa de Comerţ Unirea – n.red.). Trebuie reglementări clare de asigurare a accesului la piaţă pentru producătorii autohtoni, iar dacă aceste reguli sunt respectate nu mai e nevoie să refacem gostaturile”, a spus Ludovic Orban, premierul României.

Unde mi-ați ascuns vodca?

Unde mi-ați ascuns vodca?

  2. Încetarea subvențiilor plătit prețului plătit de cetățeni pentru  energie (curent electric, gaze naturale). Cu alte cuvinte, „liberalizarea” atât de mult dorită de către ue în folosul companiilor străine. Acestea vor costa exact cât decretează niște străini că ar trebui să plătim pentru „luxul”de a ne încălzi.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, considera ca romanii au huzurit destul pana acum pe bani de la stat. ‘Subvenţionarea preţului plătit de toată populaţia României la energie şi gaze trebuie să înceteze şi să continue să primească ajutoare doar cei care au cu adevărat nevoie, a declarat, miercuri, ministrul Economiei Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, la preluarea mandatului. El a precizat ca intreaga populatie a Romaniei a beneficiat de astfel de subventii si a sosit momentul sistarii lor.

Noul ministru al Economiei: ‘Subvenţionarea preţului plătit de toată populaţia României la energie şi gaze trebuie să înceteze’

„Dorim abrogarea OUG 114 care a produs mari disensiuni în piaţă. O să vedem răspunsul Comisiei Europene la calendarul propus şi în funcţie de acest lucru vom lua în calcul perioada de tranziţie”, a spus Popescu.

Astfel, conform planului propus de autorităţile române, se prevede liberalizarea în etape a pieţelor de energie electrică şi de gaze, până la 1 aprilie 2021 în cazul gazelor şi 1 iulie 2021, pentru piaţa de electricitate.

„Abrogarea 114 cu tranziţie, odată cu definirea consumatorului vulnerabil. Trebuie ca subvenţia să se ducă către acei oameni care au nevoie. Practic, în acest moment, întreaga populaţie a României este subvenţionată, însă acest lucru trebuie să se oprească. Doar oamenii care au nevoie trebuie ajutaţi şi de aceea acest concept al consumatorului vulnerabil”, a adăugat Popescu.

3. Vânzarea sistemului energetic național către companii străine, prin listarea lor la bursă. Astfel, oricine are bani, poate pur și simplu cumpăra aceste companii (Romgaz și Hidroelectrica), căci despre acestea este vorba.

Noul Guvern instalat la Palatul Victoria se pregătește să vândă străinilor sistemul energetic național. Profesorul Mircea Coșea, fost ministru de stat, avertizează că listarea la bursă a companiei Hidroelectrica, anunțată de premierul Ludovic Orban, ar pune într-un pericol grav atât populația, cât și întreaga economie. ”Listarea la bursă este o chestiune foarte greu de realizat, nu se bate din palme, este o pregătire care trebuie făcută pentru a fi eficientă și pentru a avea un scop până la urmă. Pericolul este cumpărarea de către companiile străine, pentru că pe bursă oricine poate să vină, sub formă legală și cine are bani și informații cumpără. Există riscul de a disloca din patrimoniul național din sistemul energetic național două elemente foarte importante. Și atunci ar trebui ca, în mod public, transparent, Guvernul să prezinte concepția în legătură cu proprietatea statului. Pentru că acesta este un atentat la proprietatea statului, care se face într-o manieră indirectă și fără o explicație ideologică și să ne spună dacă doresc să privatizeze sistemele energetice naționale sau nu. Și dacă da, pentru ce? Ar trebui făcut chiar un referendum, pentru că este o parte a proprietății statului extrem de importantă și de siguranță națională de top. Nu există nicăieri În Europa, în Statele Unite sau în altă parte acest sistem, acolo sunt cu capital majoritar de stat pentru că nu poți cu primul segment al siguranței naționale să-ți permiți să faci așa ceva. Dacă noi nu ne-am permis, și bine s-a făcut, să dăm chinezilor sistemul informatic, pentru că ar fi fost tot așa, un atentat la siguranța națională, nu știu de ce ar trebui să dăm altora ceea ce este mai important în România pentru siguranța națională, și anume accesul la energie.  Să vedem dacă poporul dorește acest lucru, care nu s-a spus până acum, nu s-a spus că se dorește privatizarea cu capital străin a acestor societăți. Și repet, cu capital străin, pentru că intrând pe bursă, niciun proprietar român nu va putea să negocieze cu marile trusturi internaționale”, ne-a declarat prof. univ.dr. Mircea Coșea.

Explozie a prețurilor

Prima consecință a privatizării sistemului energetic național va fi creșterea necontrolată a prețurilor, ceea ce va crea un colaps general, atrag atenția specialiștii. ”Din punctul meu de vedere, scoaterea pe bursă este o greșeală, pentru că nu există nicăieri în lume un astfel de exemplu și în al doilea rând pentru că nu-ți permiți în situația actuală geopolitică să faci așa ceva. Dacă aceste companii sunt cumpărate cu capital rusesc deghizat, sub alte forme, austriac, unguresc, ne punem sub controlul rusesc sistemul energetic? Pericolul este ca, într-o situație pașnică, să crească tariful foarte mult, pentru că proprietarii străini pot să-și planifice tarifele și costurile cum doresc ei. Totodată, în caz de conflagrație sau catastrofe naturale, cutremure, sau chiar provocări militare, oricând se poate tăia curentul. Probabil acest guvern are niște obiective, pentru că nu se știe cât mai trăiește, fiind foarte fragil. Acum se vede exact ce se dorește. Se dorește intrarea pe ușa din dos a capitalului străin în elementele vitale ale economiei românești. După asta va urma gazul, după asta va urma sarea și așa mai departe, dacă se merge pe linia asta”, a mai afirmat fostul ministru de stat, prof. dr.Mircea Coșea.

În graba lor de a face cât mai mult rău posibil în intervalul scurt de timp pe care îl au la managementul coloniei, nici n-au putut idioții să aștepte până după alegerile de Duminică pentru a-și etala nemernicia lor de trădători de țară, căci de trădare de neam nu prea poate fi vorba cu un PM care are acelaș nume cu cel al Ungariei, de nu mai știe lumea cine e cine și cu dulapul neamț pe post de preș.

Sper ca aceste semnale să servească la ceva, anume la declanșarea revoltei la urne și la acordarea votului către singurul candidat care are o șansă în turul II, Viorica Dăncilă, cea care poate fi trasă de cozi de către popor pentru nerespectarea promisiunilor

Cu ăștialalți ne-am lămurit, treaba e clară – acum responsabilitatea șade numai și numai pe umerii noștri.

Surse: 2daynews

National.ro

9 răspunsuri

  1. PNL a devenit o adunatura de securisti si masoni.
    Parca ii regret pe taranisti, desi nu prea au facut mare branza nici ei.

  2. si care nu e o adunatura de masoni si securisti?

    bai frate, cand auzi d-astea… hello!! in ziua de azi cand apocalipsa bate la usa, unii inca mai cred in politicieni fecioare…

    nah iaca a venit conu Paleologu si uite ca n-a luat nici 6% din electorat. N-a luat nici cat Diaconu actorul anonim. Lumea nu e pregatita pt democratie si normalitate in RO. Asta e. O sa tot fim siliti sa votam raul cel mai mic. Ca veni vorba, ce-as rade sa iasa Dancila!! :)))

    • Sper să și iasă, din pragmatism firește. Până și Der Spiegel (organul neoficial al guvernului Germaniei) susține într-un editorial țintit la „externe”, că Iohannis a fost un dezastru care nu a făcut nimic în cei cinci ani. Europa Liberă a preluat materialul în limba română. Dăncilă măcar e un inginer petrolist care nu a dat meditații și nici nu a traficat copii.

    • Tare ma tem ca apocalipsa a inceput de mult si ca suntem aproape de ultima faza. Domnul sa aiba mila de sufletele noastre.

      Apocalipsa lui Trump – contractorii și forțele militare americane incendiază California cu DEW (arme cu energie direcționată)

    • Pai, cam atatia suntem, in jur de 600000 de romani care am inteles ce spunea, adica ce ne transmitea profesorul Paleologu.
      Domnia sa nu s-a dus cu caciula in mana la unchiul samuel, a tinut-o mortis ca poporul nostru este si trebuie sa ramana crestin, ca trebuie sa realfabetizam generatia tinara si redobandi prestigiul unei natiuni demne de respect.
      Se pare ca foarte multi romani spera sa castige alegerile Rodica Vasilica Viorica Dancila,fosta domnisoara Nica, fiica unui condamnat de drept comun gratiat de Ceausescu, eleva mediocra trantita atat la examenul de treapta cat si la cel de intrare la Politehnica.
      Biografia acestei persoane care si-a facut cumparaturile prin magazinele de lux de pe Avenue Louise aratand cu degetul obiectele la care poftea sufletul dansei de fata din popor, a fost ajustata precum a fost biografia Elenei Ceausescu ale carei origini inca mai sunt ocultate.
      Referitor la noul guvern cred ca este clar ca va face tot atat rau cat au facut si guvernele precedente.
      Zilele trecute Orban zias-a limpede ca un guvern pus in situatia de a gera un enooorm deficit financiar, cazul guvernului sau, nu poate face altceva decat sa se imprumute, uitand sa aminteasca faptul ca la doua zile de la numire, asta facuse, se imprumutase de la bancile din Romania.
      Asta dupa ce guvernul Dancila semnase acordul de imprumut de 500 milioane de dolari plus dobanzile, de la FMI in buna intelegere cu Isarescu si Iohannis. Nimeni nu poate crede ca un asemenea imprumut se poate face fara acordul celor doi.
      Toata natia zice „s-au inteles”.Evident ca s-au inteles.

  3. Slugarnicia va pierde Romania, suna a slogan.
    La ONU se incearca zilele acestea interzicerea utilizarii dronelor autonome, adica fara controlul unui creier uman, in operatiunile militare (sursa TV5 international).
    La reuniunea in chestiune s-a propus si interzicerea robotilor ucigasi.
    Romania nu se afla pe lista tarilor care sustin aceasta cerere.
    https://www.hrw.org/news/2019/09/26/killer-robots-ban-treaty-only-credible-solution
    Si pentru acest motiv nu voi vota la prezidentiale. Ambii candidati sunt slugarnici si iresponsabili.

Răspunde!