Cum e posibil așa ceva pe un pământ sferic și care se învârte nebunește?


Nu vreau să conving pe nimeni de nimic, dar am tot mai multe semne de întrebare în privința celor învățate la Geografie. M-a „educat” școala cum că am trăi pe un pământ în forma aproximativ a unei bile care chipurile se învârte în jurul axei proprii cu 1,675 km/h și apoi și în jurul soarelui. Mă mir că stau apele oceanelor pe bila asta nebună și nu pleacă.. gravitația cică. Nu pricep de ce s-a văzut orașul Chicago peste întinderea lacului Michigan într-o zi clară, căci datorită „curburiipământului”, asta nu ar fi trebuit să se întâmple, dar au venit meteorologii la televizor cu explicația unei iluzii optice datorată unor diferențe de T°. „Mirajul superior” s-ar fi numind fenomenul..

Tind să cred că mi s-a băgat la cap o gogoriță. De fapt de 2,000 de ani ne spune Biserica un fapt cunoscut și de cei care au trăit înaintea Domnului Hristos și anume că pământul nu e o sferă ci e plat și că nu se învârte defel. Parcă încep să înțeleg de ce apele stau locului, cu excepția mareelor produse de Lună și de ce mă simt atât de confortabil atunci când stau cu picioarele pe pământ: pentru că e fix!

Citind despre Tycho Brahe sunt sigur că oamenii deștepți nu sunt astfel datorită tehnologiei informatice. Din contră.. astăzi mulți poartă asupra lor dispozitive mai inteligente decât ei.

Între timp mi-a devenit clar că videoul ar putea fi o lucrătură generată profesionist pe calculator, așa că l-am îndepărtat. Vedeți la comentarii o adresă de pe Tiktok, care conține asemenea secvențe – e aproape imposibil de detectat cu ochiul liber că sunt generate pe calculator.

23 răspunsuri

 1. Nu sunt adeptul pamantului plat dar te pot numi frate pentru ca amandoi am fi ostracizati de opiniile noastre. …si anume, eu sunt adeptul geocentrismului. 😉

  • Mă bucur că nu sunt singur – și totuși, cum stau apele pe o bilă care se învârtește cu viteză hipersonică?

   • Pai tocmai, ca in geocentrism pamantul nu se invarte, se invart celelalte.

    Wolfgang Smith despre Geocentrism

    Wolfgang Smith despre teoriile Ad-Hoc

    Si un bonus, legat de teoriile ad-hoc, chiar exista un festival despre teorii proaste ad-hoc, te face sa te intrebi cata indeologie este servita pe post de stiinta.

    • Bun, agreăm că pământul e staționar. Și totuși, cum stau trilioane de m3 de apă pe o bilă? A… zic unii că e gravitația. Ce ni se cere să credem este în ciuda bunului simț. Hai să dezvelim toate frunzele cepei, pînă la miez.

   • Sunt absolut convins ca…sti si cum si mai ales , de ce ” stau apele pe o bila care se invarteste cu viteza hipersonica ” 🙂 insa , eu am perceput postarea dumitale ca pe o revolta asupra faptului ca , ani de zile adica inclusiv azi , ai fost invatzat , ai fost OBLIGAT sa inmagazinezi in memorie fel de fel de cunostiinte care azi iti par…cel putzin de prisos daca nu si neadevarate . Ceea ce savantii , stiinta nu pot explica rational este numit tot de catre savanti , tot de catre stiinta …fie mirajul superior fie halucinatie colectiva . Spre deosebire de ” Ciobanu ” , eu cred ca ne aflam in plin EGOCENTRISTM si chiar nu ma mira ca , exista oameni ostracizati doar pentru ca au opinii nu neaaparat ca-s diferite acele opinii ! De fapt , daca barbatii vor putea da nastere la copii… ce dracu sa ma mai mire ?

  • Și eu cred ca geocentrismul este singura varianta corecta.
   Să nu uităm că pământul se învârte în jurul axei sale. Poate de asta nu „cad” apele de pe el.
   Formidabile imagini cu Luna!

 2. Cum e posibil ca mii de maimute ( una sau o pereche nu ajungea) sa-si piarda in acelasi timp o pereche de cromozomi (aceeasi) si „omul” rezultat sa fie nu doar fertil ci si capabil de supravietuire intr-o jungla in care toti erau mai bine „dotati” iar pe el nu-l dadea inteligenta afara din pom?

 3. https://www.tiktok.com/@aleksey__nz?lang=ro

  Destul de priceput Aleksey asta,par veritabile unele filmulete.

  • Mai e posibilă și varianta includerii unor filme reale laolaltă cu cele clar fabricate, în scopul discreditării lor. Mai e și fenomenul fake sun și fake moon, raportat și discutat de multișor în lumea largă. Unii au tehnologie cu care pot simula orice pe cerul liber. Deci nu e sigur despre ce e vorba, dar este sigur că am fost mințiți la școală despre foarte multe lucruri, fără știința profesorilor.

 4. Interesant de făcut un test,dacă nu a fost deja făcut.Cu instrumente optice puternice și precise,se poate observa dacă nava care se depărtează dispare sub orizont sau doar se micșorează.

 5. Pamantul e ca un trunchi de con rasturnat; nemiscat.Soarele si Luna au traiectorii eliptice curbate care „baleiaza” sub Cupola( nu acopera tot Pamantul cu suprafata unei elipse) baza mare a conului.Asa se genereaza anotimpurile in diverse zone .

 6. Luna nu arată aceeași față spre pământ în videoclip

  • Cred că e generat pe calculator, așa că l-am îndepărtat.

   • Daca Sfantul Athanasie al Alexandriei nu confisca toate manuscrisele aflate in biblioteca manastirii Sfantului Pahonie, dandu-i de lucru marelui cenzor evreu Epifanie, posibil ca discutiile asupra subiectului propus urmau un alt curs.
    Nu pot avea pareri cu care sa sochez partenerii de conversatie pentru ca ar insemna sa neg ceea ce am vazut „cu ochii mei”, respectiv statuia lui Traian cu piciorul pe un ditamai glob pamantesc rotund la Biblioteca lui Celsus din Efes si curbura Pamantului privit din cer.
    Ca un detaliu, matematicianul geograful si astronomul grec Eratostene din Cyrene ( n 276 iH) care a apartinut Scolii din Alexandria ,a calculat raza Pamantului cu o eroare de 0,8%.
    Sper ca nu am enervat pe nimeni.

 7. si totusi cum circula avioanele in jurul pamantului, ba pe o parte, ba pe cealalta?

 8. Ceva nu se leaga totusi cu aceasta imagine, flat_earth.jpg, ar trebui sa vedem soarele pe cer 24 de ore din 24, sau sa vedem cum luminozitatea soarelui scade cat inca e pe cer. Cum se explica ca intr-o tara soarele e in mijlocul cerului in timp ce in alta tara soarele apune? Cand vedem apusul soarelui am vedea practic cum soarele trece pe partea de dedesubt a pamantului (in imaginea respectiva nici n-are cum ca-i imprejmuit) si ar incepe noaptea pentru intreaga lume pana cand soarele ar reiesi in celalalt capat al pamantului, facandu-se dimineata pentru intreaga lume. De asemenea, cum s-ar explica eclipsele?
  nota: pamantul poate fi rotund si stationar, soarele se poate invarti in jurul pamantului.

 9. Frate Eufrosin, citeste cele doua comentarii ale lui Theodor de la acest articol https://hristofor.wordpress.com/2014/01/05/cele-doua-calendare-aspecte-relevante/

 10. Eu zic să vă uitați cu ceva atenție și pe-aici :

  … și vă mai pot oferi multe link-uri.
  CATEGORIC, Pământul NU SE MIȘCĂ.
  Nu numai că nu se mișcă, dar nici nu se poate pleca de pe el. Pentru că te oprește „Tăria“ care a fost făcută de Dumnezeu în ziua a II-a (a se vedea Facerea din Sfânta Scriptură). Nici-o rachetă nu poate trece de Tărie, nici BOMBE, NIMIC.
  Cercetez aceste lucruri de vreo 6 ani. Nimic și nimeni nu mă mai poate convinge că Pământul este o sferă amețită (așa cum am fost și eu îndoctrinat la școală)
  Pentru mult mai multe detalii, scrieți-mi la :
  emil.c.ionescu@gmail.com

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: