Comori inestimabile ale României, îngropate sub tone de beton – permitem?


Ce are loc în orice țară condusă de un guvern normal, reprezentativ, atunci când în decursul unor lucrări de construcții, sunt descoperite așezăminte ale strămoșilor, vechi de mii de ani ?

Evident, lucrările sunt oprite și anulate, iar vestigiile restaurate, astfel încât tot cetățeanul să se bucure de tradiția si continuitatea neamului său, precum fostul primar al Clujului, Dr, Gheorghe Funar, a procedat cu minunățiile scoase la lumină în fața statuii vărului lui Vlad Tepes, Matei Corvin:

 

foto: Napocanews

foto: Napocanews

Unde mai pui faptul că un vizitator străin neavizat află imediat și incontestabil că pământul e al nostru. Iată zidurile, iată așezămintele străbunilor, ce mai e de discutat ?

Ce face însă un guvern înțesat cu trădători și anti-Români sadea, atunci când cosntructia unei șosele al cărei capital politic și financiar primează, expune niște adevărate comori ale istoriei noastre? De nu ne-ar fi fost dat să aflăm…:

Recentele sapaturi la Autostrada Sibiu-Deva au scos la iveala doua asezari, una din perioada ocupatiei romane, iar cealalta datata cu mai bine de 2000 de ani inaintea piramidelor din Egipt.

Orasul Roman avea edificii somptuoase si un sistem de fortificatii, si este considerat cel mai vechi din Transilvania.

La Sibot, judetul Alba, arheologii au descoperit o intinsa asezare romana, unde nivelul de trai al locuitorilor era foarte ridicat.

Arheologii inclina se creada ca locuitorii acestei asezari erau mestesugari. Marturie stau numarul mare de cuptoare in care se ardeau lutul si artefactele descoperite in zona.

La nici 20 de kilometri departare de Sibot, la Turdas, in Hunedoara, cercetatorii au descoperit un alt oras fortificat, construit in anul 4.200 inainte de Cristos, adica mai vechi decat piramidele din Egipt.

Iar o asezare neolitica unica in Europa a fost scoasa la lumina pe tronsonul patru al Autotrazii Sibiu-Orastie, la Cristian.

Siturile arhelogice nu vor intarzia lucrarile la autostrada, spun autoritatile. Specialistii vor lua obiectele de pret si le vor duce la muzeu.

Sursa: Pro TV

Deci în urma presiunilor politice, câteva artifacte vor fi ascunse și uitate prin muzee, în vreme ce echivalentul unui Histria, Adamclisi sau Sarmisegetuza, e distrus și îngropat sub betonul șoselei pe veci.

Cine nu apreciază istoria, e un biet incult. Iar cine în mod voit o îngroapă, este fie un dușman, fie un trădător.

Românie iubită, pe când avea-vei oare pe fiii tăi adevărați în frunte-ți ?

25 răspunsuri

  1. Cu siguranta, o astfel de iresponsabilitate in legatura cu istoria noastra este nepermisa. Iata si un alt link, privitor la studiile Discovery Channel si BBC la Sarmisegetuza: http://www.sfatulbatranilor.ro/threads/5146-Merita-sa-continuam-explorarile?p=14656#post14656

    Ma tem ca ei stiu deja ce cauta…Merita sa stam cu ochii pe ei!

  2. …cand nu-ti vei mai ucide fii in pantecele mamelor lor, cand fii tai nu vor mai umbla la furat din apartamente si de pe carduri iar fiicele tale nu se vor mai prostitua in curva de ioropa occidentala si aiurea.
    …atunci cand conducatorii tai nu vor mai trada neamul, bogatiile .
    si pamantul tarii pentru o mana de arginti si nu-si vor schimba cuvantul dat pe cum bate vantul stepei rusesti, al
    …cand toti cei care mananca paine dulce in tara vor inceta sa se tiganizeze in gandire, actiune si comportament.
    …cand vom pretui munca si nu imbogatirea.
    …cand ne vom incredinta lui Dumnezeu ca neam si indivizi.
    Sa dea Domnul sa vedem si zilele acelea !!!!

  3. Oarecum off topic:
    Ura contra lui Hristos – 2012.
    Indracitii doresc sa recreieze revolutia „franceza”, domnia indracitului Cuza si revolutia „rusa” – in Romania in 2012.
    Interesant ca pe comentatorul „Cristian” nu-l deranjeaza alte „culte”:
    http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/cu-smerenie-despre-fiscalizarea-bisericii-276549.html

  4. Off topic:chemtrails din greu în nordul Bucureştiului de mai multe zile!Ce să fie,ce să fie?

    • Rarirea Romanilor, asta vor astia sa fie. Mai trebuiesc constientizati cei care isi iau realitatea de la „Realitatea”, sau proteve.

    • Chemtrails nu pot sa aiba efect asupra sanatatii oamenilor de la inaltimea aia. Mai degraba fac parte din jucariile de modificare a vremii. Am-uitat-cum-ii-zice pe care o arunca creeaza o cupola artificiala in jurul pamantului care pare sa reflecte razele soarelui inapoi in spatiu, iar dedesubt se aduna nori adevarati si scade temperatura. Se joaca cu vremea ca si ucenicul vrajitor.

      On topic despre istoria Ro: articolele din wikipedia la care faceam eu referinta asta-vara au fost modificate si referintele schimbate. Frossy, cineva sus-pus te citeste 🙂
      Dar sunt naivi, fiindca nu conteaza atat ce spun, cat felul in care o spun si orice manipulare poate fi deconstructed bucata cu bucata, indiferent de cate ori o refac.

      • Chemtrails sunt groaznice pentru sanatate – mi-au confirmat asta medici care cunosc fenomenul si au observat avalansa de pacienti cu simptome respiratorii grave, in special batrani si copii, care urmeaza dupa o zi de spreiere la greu. Agraveaza simptomele de astm, provoaca alergii si cine stie ce microorganisme mai sunt continute in acestea. In orice caz, particulele de Bariu si Al, aerosolizate peste noi, nu ne fac deloc bine. Cauta pe net analiza chimica a unor chemtrails, s-au obosit unii sa o faca.

        Stiu ca sunt citit, dar cu toate ca tipii se cred „sus-pusi”, cata vreme ascund adevarul nu sunt decat niste triste imitatii de barbati.

    • Pai, vin ploile si le trebuie ceva acid (metale grele, nocive). Ploile aseaza numai bine pulberile imprastiate de avioanele de pasageri dotate cu compartimente speciale cu recipienti de spreiere a otravii.

      • De fapt doar aeronavele sunt „de pasageri”,numai ca in loc de scaune, au siruri de butoaie intercontectate din care se deverseaza binefacerile democratiei peste capetele noastre.

        • daca ai avea habar ai stii ca pozele alea sunt de la testele prototipului aeronavei Airbus 380. „Butoaiele interconectate”, cum le spui, nu contin altceva decat apa chioara cu rol de balast. Daca vrei sa spui ceva, spune ce stii nu ce-ti imaginezi.

          • Sa zicem ca e cum spui tu. Astalalta cu butoie interconectate din Al si nu din plastic, se pune sau o fi tot de la testele A380 ?

          • „daca ai avea habar ai stii ca pozele alea sunt de la…”

            Invatati fratilor chestia cu numarul de „i”-uri!
            Adica: copil, copii, copiii sau „eu as sti”, „tu ai sti”, etc.

            Acum ca avem si un specialist intre cititorii forumului, ai putea sa ne deslusesti cum sta treaba si cu alte nedumeriri de mai jos?

            http://www.google.com/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rlz=1T4GZBN_enUS474US474&q=chemtrail#q=chemtrail&hl=en&rlz=1T4GZBN_enUS474US474&prmd=imvns&source=lnms&tbm=vid&sa=X&ei=5QdbUNnfF_KvygH_g4DwAg&ved=0CAwQ_AUoAw&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=3fbd23831ef8c8ae&biw=960&bih=394

            • @treaz. In primul rand „mea culpa” pentru gresala gramaticala. In al doilea rand chiar si in a doua poza (si am raspuns si ieri dar nu a aparut pe forum) e vorba tot de testele de zbor al prototipului unui avion de pasageri. Nu cunosc exact ce avion e dar dupa forma geamurilor inclin sa cred ca e un Boeing 777. In programul de teste a unui avion este de mare importanta verificarea comportamentului avionului la diferite pozitii ale CG(centru greutate) aceasta avand consecinte directe asupra sigurantei (la un avion de pasageri mediu CG poate cunoaste o variatie de pozitie de aprox 30 cm inainte/inapoi fata de pozitia ideala fara ca siguranta sa fie afectata). Tot pozitia CG influenteaza manevrabilitatea avionului si consumul de combustibil. In practica pozitia CG variaza din cauza repartizarii inegale a pasagerilor/marfurilor, consumului progresiv de combustibil din rezervoare, samd. Cum spuneam si in postarea care nu a aparut, in cursul testelor se simuleaza aceste variatii prin deplasarea unui lichid (apa) intre sirurile de recipiente interconectate.
              Operatiuni de deversare ale unor substante in atmosfera se fac (in scop stiintific sau meteorologic de obicei) dar nu cu avioane de pasageri. Un avion de pasageri (mai ales daca e nou) are costuri enorme de amortizare/intretinere/exploatare astfel incat nu ar fi rentabil. Mai mult, geometria aparatului nu favorizeaza imprastierea de lichide in aval de avion. Ce vedeti ca dare in spatele unui avion de pasageri poate avea de cele mai multe ori urmatoarele surse: 1. condensation trail (apa subracita din atmosfera condenseaza la contactul cu vaporii de apa si particulele de carbon provenite din motor), in cazuri de umiditate extrema insasi trecerea avionului prin pasa de aer cu vapori subraciti provoaca un condens masiv si o dara de condensare pe masura. 2. Alte cazuri sunt cele in care avionul e nevoi t sa faca „fuel venting” – in anumite situatii presiunea dintr-un rezervor (rezervoarele de avion sunt presurizate pt. a impiedica fierberea combustibilului la altitudine) devine prea mare astfel incat avionul deverseaza vapori de combustibil in care uneori e antrenat si combustibil lichid. Spre deosebire de „con trail” care apar la motoare, cel din urma apare la varful aripii de obicei unde e supapa de deversare. 3. In cazuri extreme (urgenta la bord) putem asista la un „fuel dumping” in care avionul arunca combustibilul de la bord pt. a putea ateriza cat mai repede (trenul de aterizare nu rezista la o aterizare cu avionul plin). Apare tot pe aripa ca la „fuel venting” dar e mult mai intensa. Deversarea intentionata de chimicale in atmosfera nu se face prin aceste metode ci prin rampe speciale de pulverizare aflate pe toata anvergura sau ceva de genul; astfel de operatiuni se fac pentru insamantarea norilor pt provocarea ploii, in testele de givraj pentru avioane, samd, ideea e ca se fac cu avioane specializate care cara instalatii foarte vizibile nu cu „airlinere”. De obicei sunt foste avioane civile sau militare pentru ca nu renteaza sa faci asemenea operatiuni cu avioane noi.

            • Lasa-le domnule incolo de explicatii tehnico-stiintifice si priveste putin cerul! Apoi intreaba medicii cum se mai simt copiii si batranii zilele astea.

              Eticheta „chemtrails” aici pe Lumea dupa Eufrosin, ofera si alte date. Nu fi ca inginerul care nu crede in alte sisteme de propulsie, doar pentru ca el lucreaza la motoarele cu combustie interna,

              Apropos,darele de condens dispar in cateva minute, nu se latesc int-o pacla scarboasa care acopera intreg cerul fost albastru. Astea nu sunt pentru insamantare de nori si evident, nici deversari de combustibil:

          • si in Timisoara au fost chemtrails la greu saptamana asta iar efectele sunt 3 principale: aerosoli rezultand boli respiratorii, alergii, incalzirea datorata „efectului de sera” deoarece se face o pacla si ultimul dar nu cel din urma ploile acide de nu se mai fac frucele si legumele si mor albinele… cam atat ar fi. Observ indeaproape fenomenul de aproape trei ani. Vestea buna e ca atunci cand e Sfanta Liturghie si e multa lume la Biserica acestea nu au nici un succes, dispar ca prin minune desi avioane trec multe…. Cred ca e vremea ca tot mai multi daca avem vreme, mai ales pensionerii si copii sa mearga la Sfanta Liturghie si in timpul saptamanii acolo unde se tine… si Dumnezeu ne va ocroti. Sa nu uitam si de Spovedanie si celelalte Sfinte Taine

  5. […] lunapatrata, burgulmeu, Milla, tiberiuorasanu, samsara, noulapullum, coltulcumuzica, pardau, eufrosin, mirceaflorescu, diversediversificate, moisecodrea, Agatha, Anca, tury, Sara, roxtao, […]

  6. […] lunapatrata, burgulmeu, Milla, tiberiuorasanu, samsara, noulapullum, coltulcumuzica, pardau, eufrosin, mirceaflorescu, diversediversificate, moisecodrea, Agatha, Anca, tury, Sara, roxtao, […]

  7. După postarea mea de ieri cu chemtrail-ul,azi dimineaţă,surpriză:un cer curat lacrimă şi nici picior de avion-chemtrail.Interesantă coincidenţă…

  8. hai sa ne gandim putin si la comorile actuale sau ma rog viitoare in functie de cum le modelam. Poate am luat-o io razna si vad numai simboluri satanice peste tot dar totusi….stiti ce vad copii nostrii la TV?
    Si nu numai la tv ci si in jocuri video. Vad ca e obsesie generala ptr fiinte cornute cu mers biped dar picioare cu genunchi intorsi gen satiri – joculet in flash age of war 2, un film spaniol cu un faun?? care arata de-a dreptul inspaimantator dar avea o vorba fals mieroasa si care ce sa vezi era personajul pozitiv. Actiunea se petrece in timpul razboiului civil din spania, razboi in care fortele nationaliste ale lui franco erau niste brute tortionare iar baietii buni, cine altcineva decat comunistii? adica aia care in realitate impuscau crucifixe , icoane si statui ale sfintilor (ma rog, statuile nu tin de crestinism dar ca idee astia oricum impuscau la gramada) si trateaza relatia unei fetite cu un personaj imaginar provenit chipurile din basme (brrrr… ce basme terifiante au astia zici ca-s de andersen, imi faceau fizic rau in copilarie cand le citeam, pe cand zmeii nostrii nu m-au speriat cu atat mai putin ingrozit niciodata spre deosebire de oribilitatile lui andersen in care aparea fatis aghiuta) recte faunul de care ziceam. Si acu dand pe cartoon network in pauza de filme ce-mi vad ochii si ce-mi aud urechile? – o creatura similara cu un balaur dar nu chiar, cu coarne ca de taur, cu …ati ghicit genunchii intorsi si mers biped, cu dinti ascutiti si ochi galbeni cu pupile contractate ca de sarpe si care cica apartine unei rase stravechi subpamantene al carei rege este sta de vorba cu un pustan cica fisu facut cu o pamanteanca si vrea sa-l prezinte suspusilor (tot niste creaturi cornute cu colti mari care tasnesc dintr-un rau de lava) drept printul mostenitor. Doi dintre astia comenteaza – „ca buey care-i shmenul, te dai cu pamantenii ?” SI ACU FAZA CEA MAI TARE ATENTIE!!! desen animat ptr copii- cum ii chema pe aia doi care comenteaza ? – ashtaroth si abadon

    OAAAAAAAA!!!!!! WTFFFFFFFFFFFF?

    Am crezut ca nu am auzit bine ……., in fine am cautat pe net sa vad cum se numeste mizeria – cica firebreather (a, si pustiul este aruncat in flacari de tasu’ ca sa-l initieze , da’ focul nu-l arde si asta pustanul sare si el din lava scuipand flacari – apropos de ce cred satanistii ca ei si uciga-l toaca n-or sa fie arsi de focul iadului)- si am descoperit ca abadon adica necuratul apare ca personaj intr-o imensa varietate de filme, benzi desenate, carti mai vechi sau mai noi de regula mai noi si nu neaparat foarte literare, jocuri video, etc.

    Zici ca-i o dementa generala, o promovare turbata, agresiva a tot ceea ce e mai rau ca si cum cjineva incearca sa obisnuiasca generatiile viitoare ca pe adulti e mai greu vorba ceea greu mai inveti cal batran la ham, cu aceasta rautate ca si cum se doreste ca nefirescul si raul sa devina firesc si sa fie acceptat ca atare.

    Si normal ca nu poti face asta daca puiul de om isi cunoaste radacina , isi stie stramosii si isi vede inaintasii prin urmele lasate de acestia- vestigii , constructii, credinte, obiceiuri, cutume. Asa ca trebuie sa stearga din mintea lor asta si sa le taie radacina ‘ d’aia ingroapa si distrug intentionat comorile. Sa faca loc ptr rau si mizerie, iar poporul care nu isi cunoaste stramosii si istoria e condmant la pieire.

    • Uite aici ce comentarii lasa niste fosti pui de om, unii ai caror parinti nu s-au obosit sa ii invete lucrurile pe care le pomenesti in ultimul pasaj:

      http://www.gandul.info/news/mesaj-dur-al-pf-daniel-la-inceperea-anului-scolar-schimbarile-din-sistemul-educational-si-criza-morala-sunt-cauzele-esecului-din-invatamant-10076939

      Am comentat acolo, fa-o si tu! Un mic sfat: lasa spatii intre pasaje, face mesajul mult mai usor de citit.

      • Asa este Eufrosin, dupa ce am citit comntariile acelea , parca vedeam pe viu sentinta evreilor de acum 2000 de ani , cind l-au preferat pe Barabas si nu pe Fiul Lui Dumnezeu ,strigind turbati catre Pilat ” Rastigneste-l” Nu a comentat unul despre vinzarea tarii, despre bogatiile date altora pe nimic, despre distrugerea economiei, despre averile si miliardarii aparuti dupa 90 , despre ” becalizare, huiduizare ” despre alti escroci mondiali precum patriciu, vintu nastase, basescu etc. Cum vrei sa iasa copiii lor, daca ei nu sint in stare sa faca un comentariu civilizat si cu bun simt, atacind din orice directie nu numai Biserica, ci si slujbasii ei? Cine dintre paminteni si muritori este corect si fara de pacat? Dar aici se vede educatia celor care au comentat, e sub orice critica. Au bani de discoteca si de gratar in fiecare simbata si duminica , dar nu sint in stare sa aprinda o lumminare ptr ma-sa si ta-su, ca de, costa .Dar unde nu este , nici Dumnezeu nu cere , si nici nu obliga pe nimeni sa se mintuiasca. Macar sa le lumineze mintile in al 12-lea ceas. Ce e dureros, este ca sint o gramada porniti ,poate si platiti , sa ponegreasca si sa distruga nu numai Biserica lui Hristos, ci si ultima farima de credinta. Nu-si dau seama ca se lupta cu Dumnezeu, care inca ii mai rabda.

        • Ce sa mai spui, e trist ca am ajuns noi Romanii la halul asta de instrainare fata de adevaratul bine.

          • Nu e chiar atat de rau pe cat pare.
            De fapt sunt retele, in toate tarile ortodoxe, gospodine, studenti, pensionari, care sunt platiti ca sa inunde forumurile cu laturile lor anti-ortodoxe.
            Ca sa dea impresia ca majoritatea este ca si ei, satanizata.
            Sunt si pe aici cativa.
            Dar Hristos ii mai rareste – ba o boala, un accident, un copil/nepot care o pateste. Unii pana la urma chiar cer Sf. Botez.

            • Dar face un scandal un paduche din asta, de-ai crede ca e niscai’ manifestatie! Sunt antrenati in metode, se vede.

              Apoi, mai sunt si idiotii folositori…

Răspunde!