E prințul Charles doar o bovină, sau un imbecil malevolent? Rîgîiala vacilor, urgență climatică!


Ăsta care se dă mare iubitor al României neîmblînzite deși se întîlnește numai cu grofi de cîte ori pune piciorul pe la noi, acum vrea chipurile să ne salveze de efectele nici măcar ale bășinilor de vacă care cică sporesc „amprenta de carbon”, ci chiar de rîgîiala bietelor bovine, pe care susține că le vrea îmbotnițate, precum a fost omenirea în doi ani de pLandemonie. Să fie dînsul un adevărat ecologist, sau un tembel sadea care ne vrea răul?

Alde’ globaliștii ne propun proteine artificiale crescute în laboratoare din gîndaci și alte cele mizerii, în vreme ce ei consumă ( ăștia nu mănîncă) vită Kobe și zboară în jeturi private în batjocura noastră, a celor cărora ni se propune să fim fericiți fără a avea nimic.

Tocmai când credeai că fanaticii schimbărilor climatice au ajuns la apogeul nebuniei, apare vestea că nimeni altul decât moștenitorul tronului britanic susține un plan care ar obliga vacile să poarte măști speciale pe față pentru a combate metanul emis de rumegare.

O companie britanică nou înființată, Zelp, care a proiectat masca pentru bovine, a primit recent premiul Terra Carta Design Lab, fondat în parte de Prințul de Wales împreună cu designerul Jony Ive.

„Agricultura este cea mai mare sursă de metan din activitatea umană. Corporațiile și guvernele sunt supuse unor presiuni pentru a minimiza efectul acesteia asupra încălzirii globale. Eliminarea industriei zootehnice nu este o soluție realistă”, se arată pe site-ul companiei. „Acum există o modalitate de a reduce metanul care este bună pentru animale, pentru fermierii care au grijă de ele și pentru consumatori”.

Masca bovină propusă cântărește aproximativ 100 de grame și conține ventilatoare alimentate cu energie solară, menite să redirecționeze emisiile de metan provenite de la vacile care mestecă într-o cameră care transformă chimic metanul în dioxid de carbon și vapori de apă.

Inventatorii consideră că măștile ar trebui să filtreze aproximativ 30 la sută din metanul rumegat produs de vaci și speră să ajungă la 60 la sută în proiectele viitoare.

Așadar, dispozitivul transformă un gaz cu efect de seră minor (metanul) în alte gaze cu efect de seră mai puternice (CO2 și H2O) și asta ar trebui să ajute împotriva încălzirii globale?

Zelp (acronimul de la Zero Emissions Livestock Project) a primit un premiu în valoare de 58.000 de euro (aproximativ 62.000 de dolari) pentru a ajuta la producerea noului dispozitiv. Se preconizează că noul dispozitiv îi va costa pe proprietarii de animale aproximativ 41 de euro (44 de dolari) pe vacă per an.

„Nu vă pot spune cât de mândru sunt să fiu asociat cu Royal College of Art, în special ca urmare a faptului că am văzut ideile remarcabile prezentate de mulți dintre absolvenții și studenții actuali”, a declarat prințul Charles la evenimentul în cadrul căruia au fost înmânate premiile. „Îmi permit să spun că este esențial din cauza urgenței cu care ne confruntăm în ceea ce privește criza cu care ne confruntăm în toate direcțiile și cât de important este ceea ce reprezintă ideile lor în ceea ce privește găsirea rapidă de soluții.”

Dar să punem măști pe vaci? Serios? Nu numai că sună ridicol, dar sună mai degrabă inuman.

„Îmi pare mai degrabă rău pentru vacă. Animalele nu au tendința de a purta chestii pe față dacă se pot abține și ar trebui să cred că primul lucru pe care vor încerca să îl facă este să răzuiască chestia aia pe un stâlp de gard și câmpurile vor rămâne pline de măști de plastic.” a declarat jurnalistul britanic Ross Clark, care a adăugat că vacile „trebuie să poată mânca și respira”.

Clark a mai precizat că dispozitivul nu oprește cu nimic emisiile de metan de la celălalt capăt al animalelor.

„Atunci când metanul se emite prin gură, nu poți acoperi totul, motiv pentru care acest dispozitiv a pretins că nu captează decât 60% din metanul emis prin gura vacii și nimic din cel emis prin partea din spate”, a declarat Clark.

Franciso Norris, inventatorul măștii, îi asigură pe toți că „nu le deranjează [vacile] deloc”.

Alți critici s-au concentrat pe absurditatea a ceea ce Prințul de Wales credea că ar putea ajuta clima.

Utilizatorul Twitter Perry Lucas a rezumat bine situația, spunând: „Viitorul nostru rege, Prințul Charles susține un dispozitiv de mască facială pentru vaci care captează emisiile de metan pentru a opri schimbările climatice. Jesus….ce fumează? Trăim cu adevărat într-o lume a clovnilor”.

Între timp, mulți oameni de știință din domeniul climei – chiar și oameni de știință fanatici ai climei – au respins ideea că un gaz cu urme, cum este metanul, are un efect semnificativ, dacă are vreun efect, asupra încălzirii globale. Unii modelatori climatici chiar l-au omis din modelele lor.

Fizicianul Dr. Tom Sheahen subliniază că orice efect pe care l-ar putea avea metanul (CH4) este în esență anulat de vaporii de apă aflați deja în atmosferă.

„Raportul dintre procentele de apă și metan este de așa natură încât efectele CH4 sunt complet mascate de H2O. Cantitatea de CH4 trebuie să crească de 100 de ori pentru a o face comparabilă cu H2O”, notează Sheahen.

Este relevant să subliniem că prințul Charles este un susținător de marcă al așa-numitei „Great Reset”, un plan promovat de Forumul Economic Mondial care ar face ca oamenii de rând să treacă la alte surse de proteine în locul animalelor. Insectele, de exemplu, sunt destul de bune pentru noi.

Aceiași indivizi propun noi taxe uriașe pe carne, care ar putea în cele din urmă, să o facă inaccesibilă pentru mase.

The New American

2 răspunsuri

 1. Eiii, face parte si el din oculta monarhiilor, mai perversa inca decat cea a guvernantilor republicani.
  Interpreteaza partitura scrisa de ăi de-i asigura privilegiile.
  Pupa si moaste la Athos, daca i-se cere.
  Nu el a inzorzonat-o cu ordine si medalii pe Rovana Plumb pentru ca a servit interesele Majestatii Sale, debarasand Regatul de fel de fel mizerii ?
  Agonisitul de proprietati pitoresti in Transilvania e facut cu rost si socoteala .
  Le face zestre ălor mici, acareturile in chestiune fiind situate la o aruncatura de baț de conacele unor cetateni maghiari, renovate pe banii contribuabililor romani, gratie abilului si eficacului UDMRlui .

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: