Un buchet din flori de Mai


Lucram și ascultam în surdină radioul cînd am auzit cîntecul acesta – după vreo 20 de secunde m-am oprit din lucru, am ridicat volumul și m-am bucurat – vă doresc așijderea și vouă!

3 răspunsuri

 1. Iti dau lacrimile la gandul ca minunile de copii care sunt sufletul Romaniei peste 10 ani ar putea alege, de nevoie, sa traiasca departe de Raiul in care au copilarit.
  Nu este ” o vrajeala” afirmatia ca locul in care venim pe lume, ales de Dumnezeu, este cel al armoniei cu cosmosul, al implinirii spirituale si ca trebuie sa fim constienti ca dezradacinarea are consecinte dramatice in evolutia personala, a familiei careia ii apartinem si a poporului din care ne tragem.
  Trebuie cu orice chip sa pastram traditiile, graiul curat si sfant si sa ii convingem pe tineri ca Viitorul trebuie sa si-l cladeasca Acasa, adica in Romania Spatiului Mioritic .

  • Există însă și excepții de la enunțarea dealtfel cît se poate de adevărată pe care ai făcut-o – acestea sunt copiii născuți înafara meleagurilor noastre din Români care și-au găsit sau își vor găsi calea către casă. Locul ca locul, dar sîngele apă nu se face.

 2. Ideal este ca amandoi parintii sa fie romani si acestia sa vorbeasca limba stramosiĺor.
  Bisericile din diaspora infaptuiesc lucrarea sacra a instruirii acestor copii si a transmiterii traditiilor poporului nostru.
  Oarecum contextual, razboiul din Ucraina a scos la iveala o grava problema la care nici cu gandul nu gandeau europenii.
  Comertul ilegal cu pantecele femeilor ucraieniene inseminate cu embrioni proveniti de la cupluri cu dificultati de gestatie sau de la persoane de acelasi sex, dezechilibreaza finantele statelor care nu au legalizat gestatia ptr terti.
  Mai clar, Franta se vede pusa in situatia de a prelua cheltuielile importante de asistenta obstetrica pentru femeile refugiate de razboi purtatoate de embrioni/fetusi si de a accepta in mod insidios o practica respinsa in urma unor furtunoase dezbateri nationale.
  Parintele medic profesor Jean Boboc a fost una din personalitatile care s-a opus argumentat proiectului GPA.
  In acest caz ne putem pune si noi intrebari à propos de ” sangele care apa nu se face”.
  Copilasul din pantecele mamei ucraieniene biologic va avea si caracteristicile acesteia, va resimti emotiile fiintei ai carei hormoni il vor construi fiziologic, va visa ceea ce creerul sau va percepe de la fiinta ai carei stramosi au visat stepe…
  https://www.francetvinfo.fr/monde/europe/manifestations-en-ukraine/gpa-cinq-plaintes-deposees-contre-l-accouchement-sous-x-en-france-de-meres-porteuses-ukrainiennes_5133892.html
  Sa ne amintim ca si in Romania comertul iresponsabil cu pantece aduce enooorme profituri financiare.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: