Vor fi războie și zvonuri de războaie – cine se duce la moarte pentru alde’ ăștia?


De cînd operațiunea „Curățenie în culoarul patru” a început în vechea Rusie de vreo 10 zile încoace, s-a declanșat un val de panică vecină cu isteria peste Români: se cumpără euro cu ambele mâini, de parcă hîrtia care azi-mâine nu va mai putea cumpăra gaze de nicăieri ne va salva pe noi, cei al căror guvern a anunțat astăzi că vajnica și practic inexistenta armată Română, va fi subordonată unor trupe străine deja prezente la noi.

Firește, nu cred că apetența noastră pentru valute calpe ar fi de vină – proptirea artificială a unor mijloace de schimb temporare care vor lăsa în fundul gol statele care le dețin, e generată de alte interese. Nouă doar ni se ordonă să ne îndatorăm cu obligațiunile emise fără acoperire de către înalta poartă. Așa-i atunci cînd nu te reprezintă nimeni.

Acum la Cluj viitoarea hîrtie igienică se cumpără cu 5,35 Lei, cu un „spread” imens de .30 de bani. Aud din toate părțile că casele se schimb valutar nu ar mai avea depozite. Nu mă doare: am niscai Lei, forță de muncă, un pămînt bun. Cu mila Domnului, vom face față.

Chiar nu e cazul să ne panicăm. Dacă slugile imbecile care au fost proptite pe cai mari vor băga România în conflict cu Rusia e musai să gîndim la rece – rusnacii vor lovi doar bazele militare, nu și orașele.

Chiar și așa au parte de demonizare din partea mass-mediei aservite, cu toate că au făcut tot posibilul ca să mențină infrastructura necesară traiului pentru civilii din Ucraina: căldură, curent electric, apă, spitale, poduri, șosele. Pînă și culoarele de evacuare organizate de armata rusă, pe care forțele armate oficiale și paramilitare ucrainiene, le sabotează prin uciderea propriilor conaționali sunt trecute sub tăcere.

Să nu ne temem deci: 50 de kg de cartofi și ce a mai rămas din butoiul cu varză murată ne vor ajuta enorm, mai ales că acum e vremea postului – nu avem nevoie de pașapoarte și de bancnote false, ci numai de rugăciune către Bunul Dumnezeu și de oțîră de organizare a proprie-i ogrăzi.

Apoi – să ne lăsăm tinerii să meargă la moarte pentru niște sataniști?

Un răspuns

  1. Intrebare : chestia asta din titlul postarii , imi pare cunoscuta . Nu cumva finalul este : DAR SFARSITUL NU VA FI ATUNCI ? Partea a doua a titlului postarii in schimb este simplist de simpla : te vei duce sa mori pentru alde astia caci altminteri mergi , IN CEL MAI BUN CAZ … LA CREMENAL ! Te vei duce sau vei proceda ca majoritatea romanilor aflati ” pe-afara ” : asteptatzi bà javrelor pan-o-i venii eu sa ma inrolez si sa fiu gata sa mor de-i necesar , pentru ca sa va apar voua agoniselile si tzara asta de (editat – nb) ! Ce frate , in halul asta s -a scumpit hartia higenica ? Si nu ofera nimeni vreo reducere ceva daca le-o dai in schimb pe aia folosita sa … o recicleze ?Lasa ca gaseste Boc { BOC=KAKAT in tziganeste } o solutie adica , inclusiv reciclarea pentru a avea Clujul hartie sa se sterga la kur inca doua mii de ani adica…de cand s-a numit NAPOCA prima oara . Sa nu uit : daca maine vine pensia , cumpar macar douazeci de suluri…sa aiva si kurul meu o bucurie ! 😀

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: