Aveți intoleranță la gluten? Există o explicație și o convorbire cu un agricultor


E bine de priceput că între cei care ne-au distrus industria și ne-au acaparat agricultura, există prea puțină îngrijorare pentru sănătatea noastră. Acelaș fermier despre care am relatat mai devreme, mi-a spus că datorită costurilor crescute îngrozitor din cauza exploziei nejustificate al prețului energiei (combustibil – curent electric – gaze naturale), în doi ani nu va mai fi capabil să concureze cu marile lanțuri comerciale – practic, va fi forțat să își vîndă pămîntul pe nimic. Cui datorăm „liberalizarea” pieței, ne este clar tuturor celor care am dat un dram de atenție.

Idea e că va fi foamete din cauza ticăloșilor satrapi care ne vînd de vii.

Cine are pămînt să-l lucreze, iar cine nu are să îl cumpere acum și să învețe rapid cum se trăiește decent din munca proprie.

2 răspunsuri

  1. Proprietatea privată a pămîntului impusă cu forța, a se vedea „enclosure” la englezi, în defavoarea obștii și lucratul pămîntului în devălmășie a stricat omenia și legăturile firești dintre oameni. Aceiași menire a avut-o CAPul, o batjocură de lucrat în devălmășie.
    Împroprietărirea s-a făcut în vremurile moderne pentru a putea introduce pămîntul în circuitul economic: impozite și vînzare.
    Cred că tot de aceea s-au vîndut apartamentele de stat la început de ani 1990 pe cîteva salarii crezînd că noii proprietari le vor vinde tot pe nimica. Nu le-a ieșit spre norocul nostru, românii sînt cei mai mulți proprietari de acoperișuri din lume; cam 95% după wikipedia.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: