Avertizare din 1968: atunci cînd știrile sunt toate „fakenews”, filmele artistice prezintă adevărul


Cine ar fi crezut că așa ceva e posibil – să prezici „știrile” cu ani înainte, comandate de către inteligența artificială (AI) și executate prin oameni șantajabili cu prețul vieții și al familiei lor?

Recomand acest film scurt ( The News benders – Trunchiatorii Știrilor ) pentru edificare – e incredibil tupeul manipulatorilor: ne spun adevărul în față de decenii, știind că prea puțini îl vor pricepe.

10 răspunsuri

 1. Mă văd nevoit să te anunţ că de cînd cu preluarea Telekom de către Orange domeniul bitchute[dot]com e blocat complet, la fel ca şi alte domenii precum linuxtracker[dot]org, itorrents[dot]org şi cine-ştie-cîte altele, din cauza unui „serviciu” activat abuziv de către ei (despre care am scris la mine). Eu acum nu văd decît un spaţiu gol pe pagină acolo unde trebuia să fie clipul, folosind o cartelă Telekom/Orange.

  • Recomand un contract scris la baza căruia să menționezi: „Toate drepturile sunt rezervate”. Atunci vei avea temei legal pentru nerespectarea lui, dacă nu cumva e vreo greșală tehnică la bază.

   • Din păcate contractul nu e pe numele meu, altfel aş fi abordat altfel situaţia. 😦

    Absolut uimitor e că pînă şi IE din Wine (deci sub Linux) m-a avertizat adineauri – prima oară cînd văd aşa ceva! – că e ceva „în neregulă” cu site-ul de faţă:

    Ori sînt eu cel mai ghinionist om din lume ori ceva e foarte putred (în aceeaşi lume).

    • În locul tău i-aș da în judecată. Fac ce fac numai pentru că sunt lăsați în pace. Cere despăgubiri.

     • Dacă aş fi fost titularul contractului şi dacă aş fi avut bani, cunoştinţe/relaţii în domeniul legal şi timp de pierdut atunci aş fi făcut asta; din păcate nu am posibilitatea. Iar maică-mea, titulara, la 82 de ani şi cu mintea distrusă după un AVC nici atît nu se poate lua în piept cu ei. Totul din cauza acelui „serviciu” dubios (Business Internet Security) care nu are ce căuta pe un contact de persoană fizică şi pe care nimeni nu l-a cerut.

      Mi-e teamă că ăsta e un alt pas, mai avansat, al cenzurii care se impune din ce în ce mai pregnant online – poate pînă la restrîngerea totală a accesului uman.

      • Cei care au mintea la purtător își asumă responsabilitățile – e simplu.

      • În condiţiile date mi-e imposibil să fac orice mişcare.
       Poate se găseşte altcineva în aceeaşi situaţie care să rezolve, dar mă îndoiesc.

 2. Exista si pe youtube: https://www.youtube.com/watch?v=xYAke_z3RVU
  Si puteti activa si subtitrarea in engleza

  • Mulţumesc, abandonasem deja. Pe iutub nu intru de fel, prefer să descarc printr-un serviciu online dacă am un link direct, e mai sigur aşa în ziua de azi cînd „uite-l, nu-i” de la un minut la altul. Din păcate serviciul acela nu preia şi subtitrările dar în general nu am nevoie.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: