Nebunii care încearcă să ne dezumanizeze


Cu foarte multi ani in urma ma uimeam vazand
nebunia chinezilor si a japonezilor care, din motive de poluare, purtau masca indiferent de anotimp si indiferent de situatia in care se aflau. Sufocati si exorbitati alergau cu bicicletele prin oras, se inghesuiau in metrou pana si exercitiile lor matinale de echilibrare energetica tot mascati le faceau.


Nici cu gandul nu gandeam ca in spatele nebuniei aceleia se aflau niste afaceristi care se pregateau, in buna intelegere cu occidentalii , sa genereze alte surse de profit din zecile de mii de tone de deseuri toxice marca Triplex International Biosciences China si patologiile cardio-respiratorii induse prin purtarea mastilor.


Cred ca atitudinea asiaticilor fata de masca este diferita de a europenilor.
Chinezii si japonezii o accepta mai usor , expresivitatea fețelor lor fiind o succesiune de masti, pentru noi, crispate sau exagerate.


Genul de teatru Kabuki si Nõ sunt oglinda spiritualitatii, teperamentului acestor coetnii asiatice.


Am convingerea ca aceste miliarde de fiinte nu inteleg suferinta si revolta expresivilor europeni, asa cum probabil nu inteleg desavarsirea portretelor lui Leonardo.
Pentru ei, Fiinta Umana nefiind creata dupa chipul si asemanarea Creatorului tuturor celor vazute si nevazute nu presupune intangibilitatea sacrului.


Problema noastra deci sunt intermediarii, adica dezumanizatii nostri.

Clement

3 răspunsuri

 1. Da frate Clement , aceeasi intrebare mi-am pus-o si eu la vremea respectiva { chiar am inghitzit galusca cu poluarea } insa , m-am gandit ca oricum , aia fiind chinezi …seamana intre ei da-i dracului !

 2. Ca o semi-glumă cu originea într-un adevăr mult prea complex pentru a fi detailat aici şi acum, e clar că naţiile asiatice nu au fost create de (acelaşi) Creator ca şi albii, şi nu sînt singurii. E normal să se comporte altfel… însă ar trebui să fie numai şi numai problema lor, nu să ne-o impună şi nouă, adică restului lumii.

  O mică paranteză probabil inutilă: am identificat cel puţin patru indivizi în poza de mai sus care nu poartă botniţă. Oare încă mai trăiesc…?

 3. Fotografia a fost prelucrata dar ideea, dupa cum observam, sta in piceoare.
  Modelul ateismului comunist dezumanizant instaurat in China si Coreea de Nord a functionat pe specificul rasial si urmarile sunt vizibile.
  Aici nu este nimic de criticat ci trebuie inteles pur si simplu.
  Fiecare rasa si fiecare fiinta umana exprima iubirea infinita a Creatorului pentru creatia Sa in care straluceste o scanteie din sufletul universului.
  Complexitatea limbii chineze prin dialecte si grafie si a medicinii traditionale este unica .
  Ideograma pentru cuvantul fericire figureaza un om sub un pom.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: