Atunci cînd guvernul te ia la sinagogă


14 răspunsuri

 1. Patriarhul a ingenunchiat de buna voie in faţa stapanilor acestei lumi, dar poporul ortodox nu a ingenunchiat.
  Astazi, la Sfanta Liturghie, Patriarhul si intregul sobor au oficiat purtand botnita.
  Poate ma lamureste cineva de cand se fac rugaciuni pentru iertarea sodomitilor in Biserica Ortodoxa Romana. M-am luat de ganduri auzind dezlegarea generica a acestui pacat ,la o Slujba la care in mod sigur nu participau astfel de indraciti.
  Ar trebui ca purtatorul de cuvant al BOR sa ne puna la curent cu toate decizile care s-au luat la reuniunea de la Marele Templu.
  Am decis, ma mut la Oradea.

 2. Clement
  Sunt din Oradea. Nu are rost sa te muti. Din pacate.

  • Atunci precis cunoști gustul unui bogracs gras și bun precum și al unui Sfîntu Maslu cu șapte preoți din Catedrala Oradiei iubite. La mulți ani!

   • La multi ani!
    Din pacate cunosc „gustul ” ereziei de aici. De asta nu ma mira relatarea lui Clement. Vor mai fi si altele asemenea.

  • De ce?
   Zice-se ca oamenii sunt civilizati, Parintele-i chiar crestin ortodox, filarmonica valoroasa, medicii buni, Felixul frecventabil, Balatonul mai aproape..
   Oleaca nemțeste o rup, ungureste cat sa se observe ca am bune maniere.
   Care-i baiul?

   • Ca turist, nu vei avea nici o problema. Dar subiectul era credinta.
    https://www.bihon.ro/stirile-judetului-bihor/ortodocsii-vor-sa-l-destituie-pe-episcopul-sofronie-drincec-5755/
    Articolul de mai sus e doar unul din exemple.
    De vreme ce preotii pomenindu-l la Sfanta Liturghie sunt in comuniune cu episcopul lor, te las sa tragi singur concluziile.

    • Ca un mic exercițiu te îndemn să enumeri ierarhii cu adevărat vrednici. Mai că aș paria că numărătoarea va fi scurtă. Nu în Sofronii de azi ne stă nouă mîntuirea, precum nici domiciliul nostru.
     Mi-a spus un preot din Bihor că cere „fructe de mare” la masă mai înainte de a sluji într-o parohie fie aceasta cît de săracă.

     • Nu judec eu pacatele personale ale episcopului(preotului), el va da seama pentru ele, dar ma intereseaza credinta lui. Daca e dreapta sau nu.
      „Nu in Sofronii de azi ne sta noua mantuirea…”
      Adevarat, cu o conditie: sa te ingradesti de erezia lui, altfel te ia cu el acolo unde merge!

      • Așa e. Nu de fructele sale de mare îmi pasă mie, deși este si acesta un semn, cît mai ales de erezia lui. La Catedrală este totuși un ecleziarh bun și niște preoți vrednici. Unde mai pui faptul că aveți unde parca mașina..

    • De mult timp nu am mai citit un ” material” atat de indarjit, urat scris.
     Se vede ca duduia a inserat in textul publicat niste fraze primite de la comanditarul articolului, ” un integrist ortodox” ignorant si cu reflexe bazice.
     Pasajul in care isi permite sa puna in discutie calitatea de „martiri” a unor prelati greco-catolici mi-a amintit doua situatii in care „pretinsi” preoti ortodocsi s-au comportat sub demnitatea investirii lor duhovnicesti.
     1 Facand referire la volumul ” Preoti ortodocsi in inchisorile comuniste” un ff-ist intarziat fara drept de a oficia a comentat:”Lasaaa domne, ca ştiu eu cum a fost cu martirii aştia..Se puteau aranja cu autoritatile, mie-mi spui”..
     2 Strain si singur, intr-o regiune occidentala ploioasa si majoritar catolica, un egiptean copt aflase de existenta unei biserici ortodoxe grecesti. Pentru a participa la Slujba duminicala lua trenul si mergea pe jos cam 5 km.
     La aceasta biserica am mers si eu cam un an de zile.
     Coptul era foarte cuviincios , se ruga plangand si era numai piele si os.
     La Slujba din Vinerea Mare, alb ca varul, a cazut brusc din piceoare, ca un pom secerat de la radacina.
     Preotul , cum drept se cuvenea, a continuat imperturbabil Slujba.
     In spatele coptului se afla un securist roman ff-ist in misiune care nu a facut nici cel mai mic gest sa il sprijine pe bietul om.
     Nici macar nu s-a uitat la el.
     Doi romani au sarit sa vada ce este cu acel crestin, l-au luat in brate si l-au dus la spital. Unul este ortodox, celalalt catolic roman etnic ungur.
     Slujba a continuat sub privirea Mantuitorului.
     Zilele urmatoare ffistul a fost intrebat de ce nu l-a ajutat pe amaratul acela si raspunsul lui a fost:” pentru ca este copt”.
     Ulterior am aflat ca egipteanul era pur si simplu foarte slabit, muncea din greu, tinuse un post aspru, era obosti dupa drumul lung parcurs pana la Biserica.
     Ffistul cu referinte de la grecii cu care se inrudise si sprijinul neconditionat al catolicilor a fost numit dupa doi, trei ani, preot intr-o parohie cu romani alesi pe spranceana, toţi in misiune.
     Nu stiu cui se spovedeste preotul ffist , dar nadajduiesc sa nu uite cator crestini nu le-a cerut iertare pentru stramba judecata si pentru impietrirea inimii.
     Voi merge la Oradea si voi evita presa locala.

 3. Ce am relatat cu strangere de inima au putut observa toti telespectatorii Trinitas . Cat de curand il voi intreba pe Parintele paroh cum este cu dezlegarea sodomitilor.
  Poate cine stie, printre bunicutele participante la Slujba se strecurase in travesti si un astfel de exemplar .
  Multumesc pentru utila perspectiva.
  Spre vara voi concretiza explorarea si facem in asa fel incat Mercur sa se afle intr-o conjunctura favorabila cu Juputer si Uranus🤝

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: