Cum revenim la normalitate? În stil propriu, românesc.


Cum se face ca nu se pun umar langa umar 4, 5 gospodari tineri pentru a creste 10 vaci al carui lapte sa il valorifice prin abonamente si sa fie hraniti sanatos copiii?


Sutele de mii de romani care au parasit temporar tara au vazut ca asa procedeaza vesticii care au inteles sa isi schimbe radical modul de trai.
De ce nu le urmeaza exemplul?
Efectiv se poate renunta la ritualul promenadei in familie printre rafturilé magazinelor.
Gradinile comune , atelierele de bricolaj si de croitorie partajate , clacile moderne in care sa se asculte muzica, copiii sa se joace si sa ” caste gura” la cei mari fara sa stea cu ochii lipiti de ecranele telefoanelor, sunt refugii in normalitate.
Pentru ca nu am putut face cumparaturi in marile suprafete, am carmit-o fara regret catre pravaliile de dimensiuni umane.
Nu am avut acces in librariile cu ifose, am cumparat ce doream la Sophia unde era intesat cu cumparatori.
Imi lipsesc spectacolele de Opera dar nu imi lipseste noua viziune a directorului mason care crede ca publicul este meloman doar cu masca si certificat cu codul satanei.

Clement

6 răspunsuri

 1. Cîte vite au fost ucise cînd cu „vaca nebună”?
  Cîţi porci au fost ucişi cînd cu „pesta porcină”?
  Cîte păsări au fost ucise cînd cu „gripa aviară”?
  Toate astea nu au fost întîmplătoare – au făcut parte din plan.
  Acum orăşanul nu mai are curaj să-şi crească două-trei găini în spatele blocului, ba nici la casă, decît cine are PCR-uri sau niscai naivi.
  Cînd eram copil pînă tîrziu spre douăzeci şi ceva de ani ţiganul din colţul intersecţiei avea porcărie, într-un spaţiu destul de limitat. Acum sînt cîteva vile în spaţiul respectiv, nu mai miroase a balegă. Pînă şi noi aveam găini şi cîte un porc, chiar doi într-un an, plus vreo sută şi ceva de porumbei. Şi asta la oraş, la cinci minute de centru.

  Nu ştiu cum o fi la ţară, dar am auzit că şi pe acolo umblă jindaru’ cu pulanu’ la îndemînă căutînd neîmbotniţaţi şi nevaccinaţi. Ce adunări şi asociaţii, ce grupări se mai pot alcătui cînd individualitatea e dictată prin lege şi orice altceva e aspru pedepsit – pînă şi mersul pe stradă de unul singur? Şi încă nu au ajuns la maximul posibil cu restricţiile şi ordinele. Mai urmează. Şi-ar mai fi de spus multe dar am obosit.

  • Eu sunt mai optimist – dacă nu au apucat să facă toate netrebniciile încă, fereastra se închide rapid. Da, pasărea mălai visează, dar vine iarna și nu găsește.

   • Toate la timpul lor. Se lucrează cu paşi mici ca să nu ridice prea multe întrebări deodată. Boiling the frog.

    Sînt convins că le va reuşi, fiindcă ei sînt organizaţi şi planul e pus la punct în cele mai mici detalii, cel mai probabil asistaţi în timp real de vreun supercomputer. Noi, popoarele, nu avem decît propriile „computere” biologice în care au introdus ani la rînd tot felul de „viruşi” care să le destabilizeze. Şi sîntem dezbinaţi, individualişti, „distanţaţi social”, pe cînd ei sînt uniţi în scopul lor de eradicare a speciei umane.

 2. „Cel mai mare pacat al oamenilor e frica, spaima de a privi in fata ş-a recunoaste adevarul.
  El e crud acest adevar, dar numai el foloseste”
  Mihai Eminescu
  Normal mi-s-ar parea ca astazi, 30 Noiembrie
  cand il sarbatorim pe Sfantul Apostol Andrei, increstinatorul poporului nostru, romanii sa isi puna intrebarea daca intamplator Corneliu Zelea Codreanu a fost asasinat intr-o zi cu o asemenea semnificatie spirituala.
  Dumnezeu sa il odihneasca intre eroii neamului.
  Nu putem iesi din haţişul spre care suntem impinsi de peste sapte decenii decat aplecandu-ne asupra istoriei poporului nostru cu luciditate, transmitand tinerilor dorinta de a intelege cauzele decaderii morale si modalitatile prin care ne putem regasi verticalitatea.
  „Situatia catastrofala in care se afla Romania are, ca sa spun asa, doi responsabili in afara crizei mondiale : clasa politica si masa poporului roman.
  Clasa politica posdecembrista nu a avut indiferent de partid, niciun proiect national.
  A avut in schimb, un unic proiect, sa se capatuiasca.
  S-a repezit asupra Romaniei cu un sigur gand, al imbogatirii. Oamenii politici au actionat ca niste vandali, distrugand si jefuin totul.
  Mongolii, ungurii, turcii, nemtii si rusii nu au facut romanilor atata rau cat au facut politicienii postdecembristi..Cand peste ani si ani se va scrie istoria timpurilor de azi, nu vor ajunge blestemele pentru a-i condamna pe cei care au facut ca Romania sa rateze o mare sansa de afirmare si buna stare si sa fie adusa la sapa de lemn.
  Cred ca vinovat de aceasta situatie este insusi poporul roman. El intruchipeaza perfect observatia ca un popor de oi naste un guvern de lupi. Spiritul de delasare, pasivitatea, resemnarea romanilor au permis clasei politice sa isi bata joc de ţara, nepedepsita”
  Ist. Membru al Academiei Romane Florin Constantiniu – selectie a redactiei Medievistici 2011.
  Imi permit sa recomand volumul :” Blestemele natiei romane o abordare istorico-sociologica
  ” scrisa de Niculae Grosu, unul din cei mai importanti sociologi din istoria cercetarii sociale din Romania.

  • Întru totul de acord doar cu rezervarea că nu pricep ce e aceea „sociologie”. Oi fi eu prost din fire.

   • Stiinta intelegerii si manipularii gloatelor, mijloc de ascensiune in sferele superioare ale puterii in scopul indeplinirii dezideratelor unui grup de interese . Daca te duce gandul la prietenul Dancu , inseamna ca am raspuns la intrebarea ta.
    Un sociolog care a studiat aceasta stiinta in dorinta de a intelege pe ce lume se afla si priveste respectiva lume ( satul, tara ) cu grija si respectul fiului fata de parintii sai, stapaneste si domeniile antropologiei si etnografiei si nu face ce a facut ministrul Dancu.
    Intrebarea mea este in acest moment daca IPS Daniel are printre consilierii sai apropiati cativa Maestrii sociologi.
    Faptul ca noul ambasador al Germaniei, Dr. Peer Gebauer* s-a deplasat personal la Palatul Patriarhal pentru a solicita sprijinul IPS Daniel in rezolvarea intereselor economice ale Germaniei, mi-se pare enooorm.
    Afacerile nemtilor risca sa se prabuseasca daca turma ortodocsilor romani sclavi ai Europei, nu se vaccineaza.
    Nu vreau sa imi imaginez ce au promis partile in cadrul tratativelor.
    Fara cativa sociologi profesionisti si de buna credinta este greu de crezut ca romanii – muncitorii , nu studentii la teologie- au avut castig de cauza .
    https://www.theguardian.com/environment/2021/sep/28/the-whole-system-is-rotten-life-inside-europes-meat-industry
    Drama lipsei fortei de munca vaccinate din abatoarele EU se extinde la toate categoriile de meserii practicate de emigrantii romani.
    *doctor nu are acceptia de medic ci de doctor in stiinte juridice.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: